duminică, 14 aprilie 2013

Retete culinare de Paşti


Retete de Paste:

Reteta zilei: Crema de oua si lapte

14 April 2013
Crema_de_oua_si_lapte_4Crema de oua si lapte din: galbenusuri de ou, lapte, faina de porumb, zahar pudra, esenta de vanilie si smantana.   Ingrediente: 2 galbenusuri de ou 290ml lapte 2 lingurite faina de porumb 125g zahar pudra 1 lingurita esenta de vanilie 100ml smantana   Mod de preparare: Intr-un castron se pun galbenusurile de ou, zaharul…
Read more »

Cartofi şi gulii la cuptor

14 April 2013
Cartofi_si_gulii_la_cuptorCartofi şi gulii la cuptor din: cartofi, gulii, lapte, faina, cascaval, oua, nucsoara, marar, unt, pesmet, ceapa, usturoi, sare, piper, stafide si miez de nuca. Ingrediente: 4 cartofi 4 gulii 400 ml lapte dulce 50 g faina 150 g cascaval 3 oua un varf de…
Read more »

Gogoşi cu cremă şi căpşune

14 April 2013
Gogosi_cu_crema_si_capsuneGogoşi cu cremă şi căpşune din: faina, lapte, oua, drojdie, zahar tos, esenta de rom, zahar vanilinat, sare, crema de vanilie, capsuni, ulei de floarea soarelui si zahar pudra. Ingrediente: 500 g faina 550 ml lapte doua oua 25 g drojdie 100 g zahar tos…
Read more »

Muschi de miel cu fasole verde si gratin de cartofi

14 April 2013
Muschi_de_miel_cu_fasole_verde_si_gratin_de_cartofiMuschi de miel cu fasole verde si gratin de cartofi din: patrunjel, hasmatuchi, ceapa, cimbru, rozmarin, cartofi, bacon, usturoi, unt, paine, smantana, lapte, nucsoara, fasole verde, cascaval, muschi de miel, ulei de masline, mustar, otet, sare si piper. Ingrediente: 1 legătură pătrunjel 1 legătură  hasmațuchi…
Read more »

Ciorba de urzici cu usturoi

14 April 2013
Supe_5Ciorba de urzici cu usturoi din: urzici, patrunjel, ceapa, usturoi, oua, bors, ulei si sare. Ingrediente: 600 g urzici 1 radacina patrunjel 1 ceapa 4 catei de usturoi 3 oua 500 ml bors 3 linguri cu ulei sare   Mod de preparare: Cureţi şi speli…
Read more »

Sufleu de ciuperci cu şuncă

14 April 2013
Sufleu_de_ciuperci_cu_suncaSufleu de ciuperci cu şuncă din: sunca, ciuperci, cascaval, faina, lapte, oua, conopida, praz, unt, sare, piper, patrunjel, paine cu malai si salata de cruditati. Ingrediente: 200 g sunca 150 g ciuperci 100 g cascaval mai tare 80 g faina 550 ml lapte dulce 5…
Read more »

Cartofi la cuptor cu rosii

14 April 2013
Cartofi_la_cuptor_cu_rosiiCartofi la cuptor cu rosii din: cartofi, ceapa, usturoi, rosii, ciuperci, miez de nuca, ulei de floarea soarelui, cimbru, oregano, sare si piper. Ingrediente: 800 g cartofi o ceapă 4 căţei de usturoi 500 g roşii 300 g ciuperci 100 g miez de nucă 100…
Read more »

Desert de lamaie verde cu menta

14 April 2013
Desert_2Desert de lamaie verde cu menta din: gelatina, apa, frunze de menta, lamaie verde, branza de vaci si aspartam. Ingrediente: 5 foi de gelatina 15 cl apa 3 linguri cu frunze de menta tocate 3 lamai verzi 400 g branza de vaci 100 g aspartam…
Read more »

Pulpa de miel cu mamaliguta

14 April 2013
Pulpa_de_miel_cu_mamaligutaPulpa de miel cu mamaliguta din: pulpa de miel, ceapa, morcov, patrunjel, ulei, sare, piper, malai, unt si branza de oaie. Ingrediente: 1 pulpa de miel 1 cepe tocata marunt 1 morcov 1 patrunjel 2 linguri unt sau ulei sare piper pentru garnitura: 400 g…
Read more »

Cozonac cu mac si nuca

14 April 2013
Cozonac_cu_mac_si_nucaCozonac cu mac si nuca din: oua, zahar, ulei, lapte, drojdie, faina, coaja de lamaie, mac, nuca si zahar. Ingrediente: 3 oua intregi 1 cana zahar 100 ml ulei 1/2 l lapte drojdie cat o nuca 1 kg faina coaja de la o lamaie pentru…
Read more »

Zacusca de ardei

14 April 2013
Zacusca_de_ardeiZacusca de ardei din: ardei capia, morcovi, bulion, rosii in bulion, ceapa, patrunjel verde, piper, sare si ulei. Ingrediente: 1 kg ardei capia sau gogosari 2 morcoi rasi 2-3 linguri cu bulion 1 cutie cu rosii in bulion 4 cepe 1 legatura patrunjel verde piper…
Read more »

Reteta zilei: Cartofi copti umpluti cu carne de vita

14 April 2013
Cartofi_copti_umpluti_cu_carne_de_vita_24Cartofi copti umpluti cu carne de vita din: cartofi, sare, ulei de masline, carne tocata de vita, praf de ceapa, usturoi, piper, sare, frunze de cimbru, supa de vita, unt, faina si apa.   Ingrediente: 3 cartofi 3 linguri de sare 3 linguri de ulei…
Read more »

Frigarui de kiwi cu sos de fructe

14 April 2013
Frigarui_de_kiwi_cu_sos_de_fructeFrigarui de kiwi cu sos de fructe din: kiwi, fructul pasiunii, ananas, mango, suc de portocala, suc de lamaie, fructoza si baton de vanilie. Ingrediente: 6 kiwi mari pentru sos: 2 buati fructul pasiunii 100 g ananas proaspat 100 g mango sucul de la 1…
Read more »

Reteta de post: Ghiveci calugaresc

14 April 2013
Ghiveci_calugarescGhiveci calugaresc din: ceapa, vinete, dovlecel, cartofi, morcovi, ardei capia, bulion, linte, patrunjel verde, marar verde, boabe de piper, sare si ulei. Ingrediente: 3 cepe potrivite 2 vinete 1 dovlecel 1 kg cartofi 2 morcovi 2 ardei capia 2-3 linguri cu bulion 1 mana cu…
Read more »

Ouă aperitiv

14 April 2013
Oua_aperitivOuă aperitiv din: ficatei de pui, ceapa, usturoi, rom, unt, sare, piper, ulei, oua, suc de sfecla, suc de morcovi, suc de spanac, suc de merisor, gelatina, apa si maioneza. Ingrediente: 300 g ficatei de pui 1 ceapa 4 catei de usturoi 40 ml rom…
Read more »

Chec din albuşuri

14 April 2013
Deserturi_delicioaseChec din albuşuri din: albusuri, zahar, faina, bicarbonat, suc de lamaie, coaja de lamaie, zahar vanilat, esenta, nuca si rahat. Ingrediente: 5 albusuri 1 cana de zahar 1 cana faina o lingurita bicarbonat sucul de la 1 lamaie coaja rasa de la o lamaie 2…
Read more »

Pulpe de curcan împănate cu costiţă, usturoi şi rozmarin

14 April 2013
Pulpe_de_curcan_împanate_cu_costita_usturoi_si_rozmarinPulpe de curcan împănate cu costiţă, usturoi şi rozmarin din: pulpe de curcan, rozmarin, costita, usturoi, unt, ulei de floarea soarelui, piper negru si sare. Ingrediente: 3-4 pulpe superioare de curcan, dezosate, dar cu piele (aproxi­mativ 1,2 kg) 6-8 fire de rozmarin 3-4 felii de…
Read more »

Ficăţei la tigaie stropiţi cu vin roşu

14 April 2013
Ficatei_la_tigaie_stropiti_cu_vin_rosuFicăţei la tigaie stropiţi cu vin roşu din: ficat de pui, ceapa, usturoi, rosii, morcov, sare, piper si vin. Ingrediente: 1 kg ficat de pui 3 cepe 4 catei de usturoi 1 cutie rosii cuburi (450 g) 1 morcov sare piper si vin dupa gust…
Read more »

Muşchi de vită umplut cu cârnat picant

14 April 2013
Muschi_de_vita_umplut_cu_cârnat_picantMuşchi de vită umplut cu cârnat picant din: muschi de vita, carnat de porc,  untura de porc, cartofi rosii, maghiran, sare si piper. Ingrediente: un muschi micut de vita de aproximativ 1,2 kg un carnat de porc usor picant, de lungime egala cu muschiul doualinguri…
Read more »

Fasole verde cu tarhon si rosii

14 April 2013
Retete_1Fasole verde cu tarhon si rosii din: fasole verde, rosii, ceapa, usturoi, ulei de masline, vin, tarhon, sare si piper. Ingrediente: 500 g fasole verde congelata 6 rosii 1 ceapa 2 catei de usturoi 1 lingura cu ulei de masline 4 linguri cu vin alb…
Read more »

Chiftele de vita cu mozzarella la cuptor

14 April 2013
Chiftele_de_vita_cu_mozzarella_la_cuptorIncinge cuptorul la 200°C. Amestecă 350g de carne tocată de vită cu 1 ceapă, 1/2 legătură de pătrunjel şi 1 căţel de usturoi tocate. Formează 15 chiftele şi aşază-le într-o tavă mare. Amestecă-le cu 2 conserve de 400g roşii. Asezonează şi dă la cuptor 20…
Read more »

Salată de piept de pui cu ciuperci

14 April 2013
Salata_de_piept_de_pui_cu_ciuperciSalată de piept de pui cu ciuperci din: piept de pui, ciuperci, castraveti acrii, masline, usturoi, maioneza si smantana. Ingrediente: 1 kg piept de pui 2 cutii ciuperci taiate de 400 g 1 borcan castraveti acrii 150 g masline usturoi dupa gust maioneza smantana (optional)…
Read more »

Reteta zilei: Nuggets de pui gatite in ulei de rapita

14 April 2013
Nuggets_de_pui_gatite_in_ulei_de_rapita_13Nuggets de pui gatite in ulei de rapita din: piept d epui, sare, piper, faina si ulei de rapita.   Ingrediente: 2 bucati piept de pui, dezosat, fara piele ½ lingurita de sare 1 lingurita piper negru 1 cana de faina 1/3 ceasca ulei de…
Read more »

Papanaşi cu smântână şi gem

14 April 2013
Papanasi_cu_smântâna_si_gemPapanaşi cu smântână şi gem din: branza de vaci, faina, ou, gris, ulei de floarea soarelui, zahar tos, coaja de lamaie, dulceata de visine, zahar pudra, bicarbonat de sodiu si sare. Ingrediente: 250 g brânză grasă de vaci 100 g făină, un ou două linguri…
Read more »

Cremă de brânză cu ardei gras

14 April 2013
Crema_de_brânza_cu_ardei_grasCremă de brânză cu ardei gras din: branza framantata, unt, marar si ardei grasi. Ingrediente: 1 kg branza framantata 1/2 pachet unt 3 legaturi marar 5 ardei grasi rosii potriviti   Mod de preparare: Freci brânza cu untul foarte bine şi adaugi mărarul tocat. Speli…
Read more »

Kimchi din varză chinezească (Baechu-kimchi)

14 April 2013
Baechu_kimchi_4Kimchi din varză chinezească din: varza, sare grunjoasa, apa, pudra de ardei iute, zeama de carne, ridichi, pere, creveti, zahar, ceapa verde, leustean, frunze de mustar, usturoi, ghimbir, tipar, faina de orez. Ingrediente: o varză Pentru murarea verzei: o cană cu sare grunjoasă 4 căni…
Read more »

Legume in sos de soia

14 April 2013
Legume_in_sos_de_soiaLegume in sos de soia din: dovlecel, rosie, ardei gras, ceapa, tije de telina, soia, ulei de masline, usturoi si cimbru. Ingrediente: 1 dovlecel 1 rosie 1 ardei gras verde 1 ardei gras rosu 1 ardei gras galben 1 ceapa 2 tije de telina 2…
Read more »

Rulada cu carne tocata

14 April 2013
Rulada_cu_carne_tocataRulada cu carne tocata din: carne tocata de porc, carne tocata de vita, ceapa, oua, marar, patrunjel, paine, usturoi, sare, piper si condimente. Ingrediente: 1 kg carne tocata de porc 1/2 kg carne tocata de vita 2-3 cepe 3 oua crude marar patrunjel 2 felii…
Read more »

Frigărui de creveţi tandoori cu orez si salată

14 April 2013
Frigarui_de_creveti_tandoori_cu_orez_si_salataFrigărui de creveţi tandoori cu orez si salată din: iaurt, zeama de lime, pudra de curry, ghimbir, coriandru, creveti, orez basmati, castravete, rosii cherry, ceapa rosie si ulei. Ingrediente: 200 ml iaurt zeama de la 1/2 lime, cealata 1/2 taiata in 2 bucati cate 1/2…
Read more »

Prajitura de praz cu faina de hrisca

14 April 2013
Desert_4Prajitura de praz cu faina de hrisca din: praz, ceapa, fenicul, lapte, faina de hrisca, oua, ulei de masline, nucsoara, sare si piper. Ingrediente: 400 g praz 1 ceapa mica 100 g bulb de fenicul 25 cl lapte degresat 80 g faina de hrisca 2…
Read more »

Pasca in 3 straturi, fara aluat

14 April 2013
Pasca_in_straturi_fara_aluatPasca in 3 straturi, fara aluat din: branza de vaci, oua, faina, gris, bicarbonat, stafide, zahar, smantana, galbenusuri, zahar, gris, cacao, nuca de cocos si pesmet. Ingrediente: pentru stratul I: 1 kg brânză de vaci 3-4 ouă 2 linguri făină 2-3 linguri griş (dacă brânza…
Read more »

Supă de găină cu profiterol

14 April 2013
SupeSupă de găină cu profiterol din: carne de gaina, morcovi, radacina de patrunjel, pastarnac, radacina de telina, patrunjel verde, ceapa, piper, sare, oua, ulei, faina si sare. Ingrediente: 1 kg carne de gaina (fara cap si picioare) 250 g morcovi 100 g radacina de patrunjel…
Read more »

Carne de iepure cu mazare si vin

14 April 2013
Carne_de_iepure_cu_mazare_si_vinCarne de iepure cu mazare si vin din: pulpe de iepure, ceapa, usturoi, sare, piper, mustar de dijon, cimbru, ulei de masline, supa de pui, vin si mazare. Ingrediente: 8 pulpe superioare de iepure sau 4 pulpe inferioare 3 cepe 4 căței de usturoi sare…

Reteta zilei: Prajitura cu prune si mere

13 April 2013
Prajitura_cu_prune_si_mere_4Prajitura cu prune si mere din: prune, mere, zahar pudra, scortisoara, vin, zmeura, afine, unt, zahar pudra, unt nesarat si inghetata.   Ingrediente pentru umplutura: 250g prune 250g mere 150g zahar pudra ½ lingurita de scortisoara 100ml vin dulce sau apa 100g zmeura 100g afine 20g unt nesarat Ingrediente pentru aluat: 200g faina 100g zahar…
Read more »

Retete de post: Spaghete cu legume

13 April 2013
Spaghete_cu_legumeSpaghete cu legume din: spaghete, dovlecei, mazare, ciuperci, ardei gras, usturoi, ulei de masline, margarina, sare si piper. Ingrediente: 400 g spaghete 2 dovlecei 200 g mazare congelata 200 g ciuperci 1 ardei gras rosu 4 catei de usturoi 2 linguri cu ulei de masline 1 lingura cu margarina sare piper   Mod de preparare:…
Read more »

Briose cu mere

13 April 2013
Briose_cu_mereBriose cu mere din: mar, faina, praf de copt, zahar, unt, oua si lapte. Ingrediente: un mar 200 g faina un plic praf de copt 100 g zahar 100 g unt moale 2 oua 100 ml lapte   Mod de preparare: Mărul se curăţă de coajă si de seminţe şi taie cuburi foarte mici. Intr-un…
Read more »

Tarta cu praz, bacon si cascaval afumat

13 April 2013
Tarta_cu_praz_bacon_si_cascaval_afumatTarta cu praz, bacon si cascaval afumat din: praz, oua, faina, lapte, bacon, unt si cascaval afumat. Ingrediente: 2 bucati praz 2 oua 50 g faina 250 ml lapte 60 g bacon 50 g unt 100 g cascaval afumat   Mod de preparare: Se curăţă prazul, se spală, se usucă apoi pe un prosop absorbant…
Read more »

Orez cu sofran

13 April 2013
Orez_cu_sofranOrez cu sofran din: orez, ulei, ceapa, vin alb, supa de legume, sofran, sparanghel si sare. Ingrediente: 350 g orez cu bob rotund 40 ml ulei 100 g ceapa 30 ml vin alb 1,5 supa din concentrat de legume un varf de ac de sofran 16 bucati sparanghel sare   Mod de preparare: Se leagă…
Read more »

Supa de vita cu telina si taitei

13 April 2013
Supa_de_vita_cu_telina_si_taiteiSupa de vita cu telina si taitei din: rasoale de vita, morcovi, telina, radacina de telina, ceapa, taitei, patrunjel si sare. Ingrediente: 2 rasoale de vita 2 morcovi 2 tije de telina o radacina telina 2 cepe 50 g taitei patrunjel pentru servit sare   Mod de preparare: Carnea se fierbe la foc mic, în’apă…
Read more »

Foi cu miere si cremă

13 April 2013
Foi_cu_miere_si_cremaFoi cu miere si cremă din: faina, zahar, oua, praf de copt, miere, unt, gris, lapte, unt, zahar, suc de lamaie si alune. Ingrediente: pentru aluat: 400 g faina 50 g zahar 2 oua o lingurita praf de copt 170 g miere 100 g unt pentru crema: 40 g gris 250 ml lapte 100 g…
Read more »

Retete de post: Legume sotate

13 April 2013
Legume_sotateLegume sotate din: ardei grasi, fasole pastai, cartofi, morcovi, ceapa verde, ulei si sare. Ingrediente: 2 ardei grasi rosii 300 g fasole pastai congelata 8 cartofi 2 morcovi o legatura ceapa verde 100 ml ulei sare   Mod de preparare: Cartofii se spală foarte bine şi se pun la fiert în coajă. Se­parat, se pun…
Read more »

Cotlete de porc cu salata

13 April 2013
Cotlete_de_porc_cu_salataCotlete de porc cu salata din: ulei de masline, seminte de fenicul, oregano, fulgi de ardei iute, cotlete de porc, maioneza dietetica, otet de vin alb, sos worcershire, zahar, telina, morcov si ceapa rosie. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline cate 1 lingurita seminte de fenicul si oregano uscat un varf de cutit fulgi de…
Read more »

Retete simple: Rosii umplute

13 April 2013
Rosii_umpluteRosii umplute din: rosii, mazare, morcov, boabe de porumb, cartofi, maioneza, smantana, sare si piper. Ingrediente: 8 rosii 200 g mazare congelata 150 g morcov congelat 200 g boabe de porumb 4 cartofi 3 linguri maioneza 2 linguri smantana sare piper   Mod de preparare: Roşiilor li se taie câte un căpăcel, li se goleşte…
Read more »

Pui cu morcovi si ceapa la tigaie

13 April 2013
Pui_cu_morcovi_si_ceapa_la_tigaiePui cu morcovi si ceapa la tigaie din: pulpe de pui, morcovi, ceapa, faina, supa de pui, rozmarin, ulei, sare si piper. Ingrediente: 4 pulpe de pui 4 morcovi 2 cepe o lingurita faina 500 ml supa falsa de pui 2 lingurite rozmarin uscat 2 linguri ulei sare piper   Mod de preparare: Carnea se…
Read more »

Reteta zilei: Hot dog cu chilli

13 April 2013
Hot_dog_cu_chilli_24Hot dog cu chilli din: chilli, crenvursti, chifle, rosie, ardei iute, ceapa rosie, branza cheddar, avocado, smantana si sos de rosii.   Ingrediente: 2 cesti Chilli 2 crenvursti 2 Chifle hot dog 1 rosie 2 ardei iuti, taiati 3 linguri ceapa rosie, tocata 1 cana branza Cheddar, tocata 1 avocado, taiat bucati 2 linguri de…
Read more »

File de peşte cu fenicul

13 April 2013
File_de_peste_cu_feniculFile de peşte cu fenicul din: fileuri de peste, lamai, fenicul, paste, amidon, lapte, masline, cascaval, ardei copti, sare, piper, patrunjel si ulei de masline. Ingrediente: 4 fileuri de peste mai mari doua lamai 3 bucati de fenicul 400 g paste o lingura cu amidon alimentar 500 ml lapte dulce 100 g masline feliate 100…
Read more »

Ruladă cu măsline şi praz

13 April 2013
Rulada_cu_masline_si_prazRuladă cu măsline şi praz din: faina, malai, apa, lapte dulce, ulei de masline, drojdie, sare, masline, branza de vaci, ardei gras, praz, oua si oregano. Ingrediente: 500 g faina 100 g malai 300 ml apa 50 ml lapte dulce doua linguri cu ulei de masline 20 g drojdie o jumatate de lingurita cu sare…
Read more »

Prăjitură cu cremă şi cafea

13 April 2013
Prajitura_cu_crema_si_cafeaPrăjitură cu cremă şi cafea din: faina, zahar tos, oua, unt, lapte, amoniac, zahar pudra, ciocolata neagra, cacao, esenta de rom, sare, cafea, portocala, miere si physalis. Ingrediente: 500 g faina 200 g zahar tos doua oua 350 g unt 150 ml lapte dulce amoniac 100 g zahar pudra 100 g ciocolata neagra o lingura…
Read more »

Pui crocant cu sos

13 April 2013
Pui_crocant_cu_sosPui crocant cu sos din: covrigei, pulpe superioare de pui, faina, oua, ulei de masline, mustar cu boabe, miere, otet si legume. Ingrediente: 100 g covrigei 12 plpe superioare de pui, dezosate si fara piele faina, pentru tapetarea pulpelor 2 oua, batute cu furculita 1 lingura ulei de masline 100 ml de mustar cu boabe…
Read more »

Chifle umplute cu piept de pui si morcovi

13 April 2013
Chifle_umplute_cu_piept_de_pui_si_morcoviChifle umplute cu piept de pui si morcovi din: piept de pui, morcovi, parmezan, ceapa, chifle, ulei, lapte, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: un piept de pui 500 g morcovi o lingura parmezan ras o ceapa 4 chifle 2 linguri ulei 4 linguri lapte cateva fire de patrunjel sare piper   Mod de preparare: In…
Read more »

Cuiburi cu ouă de Paşti

13 April 2013
Cuiburi_cu_oua_de_PastiCuiburi cu ouă de Paşti din: fidea, unt, lapte, zahar, scortisoara, zahar vanilat, zahar pudra cu aroma de vanilie si bomboane. Ingrediente: 400 g fidea 150 g unt 400 ml lapte 400 g zahar 2 lingurite scortisoara macinata 2 plicuri zahar vanilat bourbon 2 linguri zahar pudra cu aroma de vanilie bomboabe in forma de…
Read more »

Reteta zilei: Vermicelli cu legume

13 April 2013
Vermicelli_cu_legume_14Vermicelli cu legume din: ceapa, ardei gras, zucchini, ardei iute, usturoi, ulei de masline, vermicelli, supa de vita, piper, chimen, sare, rosii, parmezan, oregano, coriandru si limeta.   Ingrediente: ½ ceapa 1 ardei gras rosu (sau verde) 1 Zucchini 1 ardei iute 1-2 catei de usturoi 2 linguri de ulei de masline 250g vermicelli (fidea…
Read more »

Pască rapidă şi economică

13 April 2013
Deserturi_delicioasePască rapidă şi economică din: branza dulce de vaci, faina, zahar, oua, coaja de lamaie, drojdie, unt, zahar pudra si zahar vanilat. Ingrediente: 300 g branza dulce de vaci sau 300 g urda dulce proaspata 300 g faina 300 g zahar 3 oua coaja rasa de la o lamaie 10 g drojdie o lingurita unt…
Read more »

Supa de morcovi cu branza

13 April 2013
Supa_de_morcovi_cu_branzaSupa de morcovi cu branza din: morcovi, ceapa, ulei, crutoane si branza. Ingrediente: un kg morcovi 2 cepe 4 linguri ulei crutoane 200 g branza faramitata   Mod de preparare: Ceapa curăţată, spălată şi tăiată mărunt se pune la călit în uleiul încins. După ce a devenit transparentă, se pun şi morcovii trecuţi prin râzătoare…
Read more »

Rissotto primavera cu parmezan

13 April 2013
Rissotto_primavera_cu_parmezanRissotto primavera cu parmezan din: supa de legume, ulei de masline, ceapa, morcovi, dovlecei, orez, ceapa verde, mazare si parmezan. Ingrediente: 3 l supa de legume 4 linguri ulei de masline 2 cepe, tocate 4 morcovi mari, taiati in cubulete 4 dovlecei medii, taiati in cubulete 500 g orez pentru risotto 1 legatura de ceapa…
Read more »

Plăcintă cu spanac, ştevie şi brânză

13 April 2013
Retete_3Plăcintă cu spanac, ştevie şi brânză din: faina, apa, drojdie, sare, ulei de masline, ceapa rosie, spanac, stevie, ulei de masline, branza de burduf, telemea si susan. Ingrediente: 500 g faina 300 ml apa 10 g drojdie uscata un praf de sare 3 linguri ulei de masline pentru umplutura: 3 cepe rosii 1,5 kg spanac…
Read more »

Supă de pui şi cocos

13 April 2013
Supa_de_pui_si_cocosSupă de pui şi cocos din: piept de pui, morcov, lapte de cocos, lamaie, ghimbir, fenicul, usturoi, ardei gras, nuca de cocos, ulei de masline, frunza de dafin, sare, piper si marar. Ingrediente: doi piepti de pui un morcov 200 ml lapte de cocos o lamaie ghimbir ras o jumatate de fenicul doi catei de…
Read more »

Pui cu morcovi si sfecla rosie la cuptor

13 April 2013
Pui_cu_morcovi_si_sfecla_rosie_la_cuptorPui cu morcovi si sfecla rosie la cuptor din: morcovi, sfecla rosie, ulei de masline, seminte de chimion, marmelada de portocale, otet de sherry, piept de pui, iaurt, rucola si cuscus. Ingrediente: 4 morcovi medii, taiati bastonase 4 sfecle rosii mici, spalate bine si taiate in rondele subtiri 1 lingura ulei de masline 1 lingurita…
Read more »

Vita cu morcovi si bacon afumat

13 April 2013
Vita_cu_morcovi_si_bacon_afumatVita cu morcovi si bacon afumat din: carne macra de vita, morcovi, bacon afumat, ceapa, usturoi, vin rosu, apa, ulei, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 600 g carne macra de vita 600 g morcovi 200 g bacon afumat 2 cepe 2 catei de usturoi 500 ml vin rosu 500 ml apa 2 linguri ulei cateva…
Read more »

Crap cu fenicul si telina la cuptor

13 April 2013
Crap_cu_fenicul_si_telina_la_cuptorCrap cu fenicul si telina la cuptor din: crap, fenicul, rosii, usturoi, cimbru, vin, morcov, telina, ulei de floarea soarelui, sare, piper, malai, cartofi si orez. Ingrediente: doua trunchiuri de crap doua bucati de fenicul 500 g rosii 4 catei de usturoi o lingurita cu cimbru 250 ml vin alb sec un mrocov o felie…
Read more »

Reteta zilei: Cocktail Martini cu suc de portocale rosii

13 April 2013
Cocktail_Martini_cu_suc_de_portocale_rosii_3Cocktail Martini cu suc de portocale rosii din: vodca, suc de portocale rosii, campari, lamaie si gheata.   Ingrediente: Vodka Suc de portocale rosii Campari lamaie gheata     Mod de preparare: Intr-un shacker adaugati vodka, sucul de portocale, campari si gheata. Agitate bine. Turnati intr-un pahar, adaugati lamaie si serviti! Cocktail Martini cu suc…
Read more »

Salata de morcovi cu susan si usturoi

13 April 2013
Salata_de_morcovi_cu_susan_si_usturoiSalata de morcovi cu susan si usturoi din: morcovi, susan, usturoi, ulei, suc de lamaie, sare si piper. Ingrediente: 1/2 kg morcovi 50 g susan 2 catei de usturoi 3 linguri ulei o lingura suc de lamaie sare piper   Mod de preparare: Morcovii se spală bine si se pun întregi la fiert în apă…
Read more »

Sarmale de miel cu frunze de stevie

13 April 2013
Retete_1Sarmale de miel cu frunze de stevie din: foi de stevie, smantana, carne macra de miel, slanina, paine, ceapa, orez, untura, sare, piper, marar, cimbru, bulion si bors. Ingrediente: 500 g foi de stevie sau spanac 2 cesti cu smantana grasa 750 g carne macra de miel cateva felii de slanina 1 felie de paine…
Read more »

Ouă de Paşte vopsite natural

13 April 2013
Oua_pasteOuă de Paşte vopsite natural din: coji de ceapa rosie, cafea, sfecla rosie, oua, apa si otet. Ingrediente: cojile de la 1 kg ceapa rosie 5-6 linguri cafea 1 sfecla rosie oua apa 3 linguri otet   Mod de preparare: Poţi vopsi ouăle de Paşte în diferite nuanţe de roşu, folosind coji de ceapă roşie.…
Read more »

Rulada cu carne tocata mixta

13 April 2013
Retete_1Rulada cu carne tocata mixta din: aluat, ciuperci, carne tocata, carne de mici, oua, smantana, patrunjel, pesmet, sare, piper, galbenus si smantana. Ingrediente: 400 g aluat de foi 1 conserva mica de ciuperci 400 g carne tocata mixta 200 g carne de mici 6 oua (4 fierte tari) 100 ml smantana 4 linguri patrunjel verde…
Read more »

Ciocanele de pui cu varza rosie si ardei iute

13 April 2013
Ciocanele_de_pui_cu_varza_rosie_si_ardei_iuteCiocanele de pui cu varza rosie si ardei iute din: ciocanele de pui, miere, sos de soia, pasta miso, ghimbir, otet de orez, varza rosie, ardei iute, ceapa, morcov, zeama de lime, otet de mere, zahar si coriandru. Ingrediente: 4 ciocanele de pui cate 1/2 lingura de miere, sos de soia si pasta miso 1…

Reteta zilei: Clatite flambate

12 April 2013
Clatite_flambate_7Clatite flambate (Crepes Suzette) din: faina, zahar pudra, lapte, unt, grand marnier, coaja de portocala, suc de portocala si inghetata de vanilie.   Ingrediente pentru aluat: 200g faina 30g zahar pudra 2 oua 470ml lapte 75g unt topit (rece) Ingrediente pentru sos: 50g unt 100g zahar pudra 50ml Grand Marnier Coaja si sucul de la…
Read more »

Omletă cu fenicul şi dovlecei

12 April 2013
Omleta_cu_fenicul_si_dovleceiOmletă cu fenicul şi dovlecei din: fenicul, ciuperci, dovlecel, oua, lapte dulce, mustar cu seminte, gris, seminte de chimen, menta, sare, piper si ulei. Ingrediente: o bucata de fenicul 100 g ciuperci un dovlecel 4 oua 100 ml lapte dulce o lingurita cu mustar cu seminte o lingura cu gris jumatate de lingurita cu seminte…
Read more »

Ruladă dulce cu scortisoara si migdale

12 April 2013
Rulada_dulce_cu_scortisoara_si_migdaleRuladă dulce cu scortisoara si migdale din: faina, drojdie, lapte dulce, zahar pudra, oua, unt, scortisoara, sare, migdale, zahar vanilinat, smochine si lichior de cafea. Ingrediente: 400 g faina 15 drojdie 130 ml lapte dulce 150 g zahar pudra doua oua 75 g unt scortisoara un sfert de lingurita cu sare 100 g migdale 30…
Read more »

Frigărui de vită picante

12 April 2013
Frigarui_de_vita_picanteFrigărui de vită picante din: muschi de vita, ardei grasi, ceapa verde, pudra de chimen, pudra de curry, otet, boia iute, usturoi, sos de soia, ulei si patrunjel. Ingrediente: 500 g muschi de vita 3 ardei grasi 200 g cuscus o legatura ceapa verde o lingurita cu pudra de chimen o lingurita cu pudra de…
Read more »

Cuşcuş cu pui şi curry

12 April 2013
Cuscus_cu_pui_si_curryCuşcuş cu pui şi curry din: piept de pui, ardei grasi, pudra de curry, cuscus, ardei iute, ceapa, usturoi, lamaie, vin, rozmarin, sare, piper, ulei de masline, patrunjel, ghimbir si ananas. Ingrediente: doi piepti de pui doi ardei grasi pudra de curry 200 g cuscus un ardei iute o ceapa 4 catei de usturoi o…
Read more »

Chiftele de peşte cu sos

12 April 2013
Chiftele_de_peste_cu_sosChiftele de peşte cu sos din: fileuri de peste, oua, paine, gris, ceapa, usturoi, pasta de tomare, pasta de ardei dulce, sare, piper, ulei de floarea soarelui, patrunjel, dovlecel si conopida. Inrgediente: 500 g fileuri de peste doua oua o felie de paine o lingurita cu gris o ceapa 6 catei de usturoi doua lingura…
Read more »

Carne de iepure cu sos de rosii

12 April 2013
Retete_1Carne de iepure cu sos de rosii din: carne de iepure, suc de rosii, vin alb, ceapa, ardei, lamaie si unt. Ingrediente: 1 kg carne de iepure 1 l suc de rosii 1 pahar de vin alb 1 ceapa 1 ardei 1 lamaie putin unt   Mod de preparare: Speli bine carnea şi o pui…
Read more »

Fructe cu sos caramel

12 April 2013
Fructe_cu_sos_caramelFructe cu sos caramel  din: gutui, smochine, coacaze rosii, caise uscate, lamai, zahar tos, frisca, unt, apa, lichior de cafea, pudra de scortisoara si migdale. Ingrediente: doua gutui 500 g smochine 200 g coacaze rosii 100 g caise uscate doua lamai 150 g zahar tos 150 ml frisca 175 g unt 100 ml apa 100…
Read more »

Peşte cu sos curry

12 April 2013
Peste_cu_sos_curryPeşte cu sos curry din: trunchiuri de peste, amidon, smantana, pudra de curry, ceapa rosie, gulii, lamaie, menta, ardei iute, sare, piper, orez si cartofi. Ingrediente: 800 g trunchiuri de peste o lingura cu amidon alimentar 200 ml smantana o lingura cu pudra de curry doua cepe rosii doua gulii o lamaie o lingura cu…
Read more »

Pasca cu stafide

12 April 2013
Deserturi_delicioasePasta cu stafide din: biscuiti, unt, zahar, branza de vaci, zahar pudra, oua, stafide, zeama de portocale, ciocolata cu lapte si migdale. Ingrediente: pentru blat: 250 g biscuiti fragezi 100 g unt 4 linguri zahar pentru umplutura: 500 g branza de vaci 4 linguri zahar pudra 4 oua 150 g stafide 2 linguri zeama de…
Read more »

Ravioli cu parmezan

12 April 2013
Ravioli_cu_parmezanRavioli cu parmezan din: faina, oua, ciuperci, ceapa rosie, parmezan, pasta de tomate, masline cu ardei, branza de vaci, seminte de chimen, ulei de masline, sare, piper si sos de rosii picant. Inrgediente: 400 g faina doua oua 100 g ciuperci o ceapa rosie 100 g parmezan o lingura cu pasta de tomate 100 g…
Read more »

Reteta zilei: Chiftelute de porc cu sos de rosii pe pat de spaghete

12 April 2013
Chiftelute_de_porc_cu_sos_de_rosii_pe_pat_de_spaghete_24Chiftelute de porc cu sos de rosii  pe pat de spaghete din: carne tocata de porc, usturoi, piper, oregano, cimbru, ulei de masline, sos de rosii, vin, cimbru, busuioc, piper, sare, fulgi de ardei, parmezan si spaghete.   Ingrediente pentru chiftelute: 1 kg carne tocata de porc 1 lingurița praf de usturoi 1 lingurita piper…
Read more »

Coronita cu umplutura de mac

12 April 2013
Coronita_cu_umplutura_de_macCoronita cu umplutura de mac din: faina, zahar, galbenusuri, lamaie, portocala, esenta de rom, esenta de vanilie, sare, lapte, unt, drojdie, ulei, umplutura de mac, lapte si galbenus. Ingrediente: pentru aluat: 500 g faina 100 g zahar 4 galbenusuri lamaie si portocala rasa esenta de rom esenta de vanilie 1/2 lingurita sare 225 ml lapte…
Read more »

Sufleu de gulii cu bacon

12 April 2013
Sufleu_de_gulii_cu_baconSufleu de gulii cu bacon din: gulii, bacon, telina, oua, ciuperci, praz, marar, usturoi, lamaie, pesmet, unt, branza de vaci, sare, piper, ulei, migdale, alune si miez de nuca. Ingrediente: 4 gulii 300 g bacon o tija de telina 3 oua 100 g ciuperci un fir de praz o legatura de marar 3 catei de…
Read more »

Soia ardeiată

12 April 2013
Soia_ardeiataSoia ardeiată din: soia, morcovi, ardei grasi, telina, cartofi, ciuperci, ceapa, ardei iute, suc de rosii, faina si ulei. Ingrediente: 200 g soia bucati 2 morcovi 2-3 ardei grasi (rosii si galbeni) 1 telina potrivita 2-3 cartofi 2-3 ciuperci proaspete 2-3 cepe 2-3 ardei iuti 100 ml suc de rosii faina ulei   Mod de…
Read more »

Salata de scrumbie

12 April 2013
Salata_de_scrumbieSalata de scrumbie din: scrumbie, rosii, ardei gras, cartofi, ulei, sare, piper, otet si ceapa. Ingrediente: o scrumbie sarata doua rosii un ardei gras 4-5 cartofi ulei sare piper otet o ceapa   Mod de preparare: Scrumbia curăţată se pune în apă cu oţet şi se lasă 6-7 ore să se desăreze. între timp, fierbeţi…
Read more »

Pui cu umplutură de miel

12 April 2013
Pui_cu_umplutura_de_mielPui cu umplutură de miel din: pui, ceapa, usturoi, ciuperci, carne de miel, ceapa, patrunjel, pesmet, ou, sare si piper. Ingrediente: 1 pui potrivit ca marime 1 ceapa 2 catei de usturoi 4 ciuperci albe 400 g carne de miel 1 legatura ceapa 1 legatura patrunjel 2 lingura pesmet 1 ou sare si piper  …
Read more »

Drob din ficat de pui

12 April 2013
Retete_3Drob din ficat de pui din: ficatei de pui, pipote de pui, ceapa verde, usturoi, patrunjel, marar, oua, condimente, sare, piper si faina. Ingrediente: 250 g ficatei de pui 250 g pipote de pui 1 legatura ceapa verde 1 legatura usturoi 1 legatura patrunjel 1 legatura marar 3 oua crude 5 oua fierte tari 1…
Read more »

Coronita delicioasa cu mac

12 April 2013
Coronita_delicioasa_cu_macCoronita delicioasa cu mac din: drojdie, zahar pudra, lapte, faina, galbenusuri, zahar vanilat, sare, unt, mac macinat, lapte, ou. Ingrediente: pentru aluat: 30 g drojdie 100 g zahar pudra 250 ml lapte 500 g faina 3 galbenusuri 2 pachetele zahar vanilat 1 praf sare 100 g unt pentru umplutura: 300 g mac macinat 250 ml…
Read more »

Marinata de legume la gratar, cu busuioc

12 April 2013
Marinata_de_legume_la_gratar_cu_busuiocMarinata de legume la gratar, cu busuioc din: ulei de masline, zeama de lamaie, seminte de coriandru, dovlecei, usturoi, maghiran, rosii, frunze de busuioc, sare si piper. Ingrediente: ulei de masline zeama de la 1 lamaie 1 lingura cu otet balsamic 1/2 lingurita cu seminte de coriandru 3 dovlecei mici cu pielita subtire 1 catel…
Read more »

Supa pasata de legume

12 April 2013
Supa_pasata_de_legumeSupa pasata de legume din: cartofi, morcovi, patrunjel, pastarnac, telina, unt, faina, lapte si sare. Ingrediente: 4 cartofi mari 3 morcovi doua radacini de patrunjel doua radacini de pastarnac o telina o lingura de unt o lingura de faina o ceasca de lapte dulce sare   Mod de preparare: Se curăţă zarzavatul, se taie în…
Read more »

Prajitura cu ciocolata si dulceata

12 April 2013
Prajitura_cu_ciocolata_si_dulceataPrajitura cu ciocolata si dulceata din: nuca, zahar pudra, faina, unt, bicarbonat, ciocolata, oua si dulceata. Ingrediente: 200 g nuca pisata 200 g zahar pudra 400 g faina 300 g unt un varf bicarbonat o lingura cu ciocolata rasa doua oua dulceata   Mod de preparare: Se amestecă făina cu untul, apoi se adaugă celelalte…
Read more »

Carne de vita cu fasole verde

12 April 2013
Carne_de_vita_cu_fasole_verdeCarne de vita cu fasole verde din: carne de vita, fasole verde, bulion de rosii, unt, smantana, ceapa si faina. Ingrediente: 500 g carne de vita 500 gg fasole alba sau verde un pahar bulion de rosii sare doua lingura de smantana 100 g unt o ceapa o lingurita de faina   Mod de preparare:…
Read more »

Garnituri: Fenicul inabusit

12 April 2013
Retete_1Fenicul inabusit din: bulbi de fenicul, rosii, ulei de masline, supa de pasare, cimbru, pesmet, parmezan, sare si piper. Ingrediente: 4 bulbi medii de fenicul 2 rosii coapte, dar toari 1 lingura ulei de masline 40 cl supa de pasare 1 ramurica de cimbru 1 lingura cu pesmet 1 lingura cu parmezan ras sare si…
Read more »

Reteta zilei: Limonada cu zahar brun si menta

12 April 2013
Limonada_cu_zahar_brun_si_menta_11Limonada cu zahar brun si menta din: apa, zahar brun, limete, frunze de menta si gheata.   Ingrediente: 6 cani de apa 1 cana de zahar brun 6 limete 12 frunze proaspete de menta 2 cesti cuburi de gheata     Mod de preparare: Adaugati apa intr-un pahar mare. Apoi se adauga zahar brun, sucul…
Read more »

Ruladă cu friscă si căpşuni

12 April 2013
Rulada_cu_frisca_si_capsuniRuladă cu friscă si căpşuni din: oua, miere, zahar, sare, faina de grau, faina de hrisca, capsuni, frisca, intaritor pentru frisca si miere. Ingrediente: blat: 3 oua 80 g miere 30 g zahar 1 praf sare 110 g faina de grau 20 g faina de hrisca crema si decor: 500 g capsuni 500 ml frisca…
Read more »

Tagliatele in sos de ciuperci

12 April 2013
Tagliatele_in_sos_de_ciuperciTagliatele in sos de ciuperci din: tagliatele cu spanac, ciuperci, rosii, margarina, ceapa, dovlecel, sos tomat, usturoi, broccoli, patrunjel verde, sare, piper si ulei. Ingrediente: 300 g tagliatele cu spanac 3-4 ciuperci mari 500 g rosii 100 g margarina 2 cepe 1 dovlecel 100 ml sos tomat 3-4 catei de usturoi 1 buchetele de broccoli…
Read more »

Paste cu ardei gras si coriandru

12 April 2013
Paste_cu_ardei_gras_si_coriandruPaste cu ardei gras si coriandru din: ardei gras, ulei de masline, morcov, ceapa, usturoi, boia iute, bulion, rosii decojite, coriandru, spaghete, sare si piper. Ingrediente: 2 ardei grași roșii 2 linguri ulei de măsline 1 morcov 1 ceapă franțuzească 2 căței de usturoi boia iute 2 linguri bulion 1 conservă roșii decojite 1 legătură…
Read more »

Lup de mare cu legume

12 April 2013
Lup_de_mare_cu_legume.pngO reteta delicioasa de lupa de mare cu:vinete, dovleac, unt, smantana, lamaie, ceapa, mustar, cimbru, sare, piper, ulei. Ingrediente: un kilogram lup de mare două vinete o jumătate de dovleac pentru plăcintă 30 g unt 60 ml smântână o lămâie o ceapă o lingură cu muştar două linguriţe cu cimbru sare piper ulei de floarea-soarelui…
Read more »

Friptură in formă de spic

12 April 2013
Friptura_in_forma_de_spic.pngO reteta delicioasa de friptura de porc cu:piper, slanina, usturoi, ulei. Ingrediente: 4 bucăţi de muşchi de porc piper slăninuţă sare 4-5 căţei de usturoi ulei   Mod de preparare: Speli carnea şi o aranjezi ast­fel: Fiiecare bucată o tai în 3, pe lung, dar nu până la capăt, unde va rămâne ca un fel…
Read more »

Tartă cu pere si miez de nuca

12 April 2013
Tarta_cu_pere.pngO reteta delicioasa de tarta cu:pere, faina, unt, zahar tos, sare, scortisoara, apa, miez de nuca, ghimbir, menta, piper rosu, frisca. Ingrediente: 5 pere 200 g făină 170 g unt 120 g zahăr tos un sfert de linguriţă cu sare o linguriţă cu pudră de scorţişoară 50 ml apă 100 g miez de nucă o…
Read more »

Pulpe de pui cu ciuperci si sos de soia

12 April 2013
Pulpe_de_pui_cu_ciuperci.pngO reteta delicioasa de pulpe de pui cu:conopida, ciuperci, sos de soia, vin alb, ceapa, miere, scortisoara, sare, piper, ulei, busuioc, smantana, usturoi. Ingrediente: 4 pulpe de pui o conopidă 500 g ciuperci 4 linguri cu sos de soia 100 ml vin alb demisec o ceapă o lingură cu miere o linguriţă cu pudră de…
Read more »

Chiftele de dovlecei

12 April 2013
Chiftele_de_dovlecei.pngO reteta delicioasa de chiftelute cu:dovlecei, ou, piper alb, faina, ardei iute rosu, menta, lamaie, parmezan, sare, ulei de masline, chimion. Ingrediente: 4 dovlecei un ou o lin­guriţă cu piper alb o lingură cu vârf cu făină cernută un ardei iute roşu curăţat de seminţe şi tocat mărunt frunzele tocate de la o legătură de…

Reteta zilei: Tarta cu ciocolata neagra

11 April 2013
Tarta_cu_ciocolata_neagra_6Tarta cu ciocolata neagra din: lapte, smantana, zahar pudra, ciocolata neagra, ou, galbenus de ou, coniac, aluat de tarta si inghetata.   Ingrediente: 50ml lapte 125ml smantana 50g zahar pudra 200g ciocolata neagra 1 ou 1 galbenus de ou 5 ml coniac aluat de tarta inghetata dupa preferinta   Mod de preparare: Se incalzeste cuptorul…
Read more »

Supă cremă cu fenicul

11 April 2013
Supa_crema_cu_fenicul.pngO reteta delicioasa de supa crema cu:cartofi, ciuperci, fenicul, morcov, usturoi, ulei, busuioc, sare, piper, smantana, conopida, telina, pastranac. Ingrediente: doi cartofi 300 g ciuperci două bucăţi de fenicul un morcov doi căţei de usturoi 75 ml ulei de floarea-soarelui o lingură cu busuioc verde sare pipe smântână conopidă telină păstârnac Mod de preparare: Cartofii…
Read more »

Ruladă de vitel cu cascaval si ciuperci

11 April 2013
Rulada_de_vitel.pngO reteta delicioasa de rulada cu:pulpa de vitel, sunca, cascaval, ciuperci, spanac, ou, pesmet, ceapa, vin, unt, ulei, cimbru. Ingrediente: 1 kg pulpă de viţel 150  g şuncă 3 linguri de caşcaval  ras 150 g ciuperci 100 g spanac fiert 1 ou 1 lingură pesmet 1 ceapă 100 ml vin 1/2 lingură unt 3 linguri…
Read more »

Ravioli cu spanac şi sos

11 April 2013
Ravioli_cu_spanac_si_sosRavioli cu spanac şi sos din: oua, faina, spanac, branza de vaci, carne de vita, ceapa verde, morcov, pasta de tomate, ardei iute, rosii, ulei de floarea soarelui, sare, piper si patrunjel. Ingrediente: 3 oua 400 g faina 300 g spanac 300 g branza de vaci 600 g carne de vita o legatura de ceapa…
Read more »

Budinca de peste cu cartofi si fenicul

11 April 2013
Budinca_de_peste.pngO reteta delicioasa de budinca cu:cartofi, ulei de masline, usturoi, ceapa, fenicul, seminte de fenicul, pastrav, smantana, parmezan, ansoa, sare, piper negru, lamai.   Ingrediente: 400 g cartofi răzuiţi de coajă şi tăiaţi felii subţiri 4 linguri ulei de măsline un căţel de usturoi, curăţat şi tocat o ceapă curăţată şi tăiată felii un bulb…
Read more »

Ciuperci sotate

11 April 2013
Ciuperci_sotateRetete de post: Ciuperci sotate din: ciuperci proaspete, ceapa, lamaie, usturoi, marar, margarina, sare si piper. Ingrediente: 600-800 g ciuperci proaspete 1 ceapa 1 lamaie 4-5 catei de usturoi 1 egatura de marar 1 lingura cu margarina sare piper   Mod de preparare: Curata si spala ciupercile in mai multe ape, taie in felii subtiri…
Read more »

Clafoutis cu macris

11 April 2013
Retete_1Clafoutis cu macris din: macris, salote, ulei de floarea soarelui, sare, piper, faina, amidon de porumb, oua, lapte degresat si ulei de floarea soarelui. Ingrediente: 250 g macris 2 salote 1 lingura cu ulei de floarea soarelui sare si piper macinat pentru aluat: 20 g faina 20 g amidon de porumb 2 oua 20 cl…
Read more »

Miel la cuptor cu lamaie

11 April 2013
Miel_la_cuptor_cu_lamaieMiel la cuptor cu lamaie din: cotlet de miel, usturoi, cimbru, lamaie, unt, dovlecei, morcovi, ulei de masline, otet balsamic, coaja de lamaie, ridichi, sare si piper. Ingrediente: 1,5 kg cotlet de miel sau pulpa 2 catei de usturoi 1 legatura de cimbru 1 lamaie 25 g unt pentru legume: 8 dovlecei tineri 200 g…
Read more »

Retete de post: Ghiveci cu soia

11 April 2013
Ghiveci_cu_soiaGhiveci cu soia din: granule de soia, ceapa, ardei gras, dovlecel, broccoli, rosii, morcov, cartofi, patrunjel, vegeta, supa de legume, ulei si sare. Ingrediente: 50 g granule de soia 2 cepe 1 ardei gras 1 dovlecel 1 broccoli mic 2 rosii 1 morcov 1 cartofi 1 legatura de patrunjel 1 lingurita cu vegeta 1 cana…
Read more »

Prajitura cu banane si glazura de ciocolata

11 April 2013
Prajitura_cu_banane_si_glazura_de_ciocolataPrajitura cu banane si glazura de ciocolata din: oua, zahar pudra, faina, praf de copt, crema de lapte, lapte, banane, gem de caise si glazura. Ingrediente: pentru aluat: 4 oua 120 g zahar pudra 120 g faina 1/2 plic praf de copt pentru umplutura: 2 plicuri crema de lapte 500 ml lapte 4 banane 100…
Read more »

Cotlet în crusta de hrean

11 April 2013
Cotlet_în_crusta_de_hreanCotlet în crusta de hrean din: cotlet de miel, hrean, pesmet, unt, oua, sare, piper si ulei. Ingrediente: 1 kg cotlet de miel 100 g hrean ras 100 g pesmet 100 g unt 2 oua sare piper ulei   Mod de preparare: Fasonezi cotletul de miel si il portionezi  in asa fel incat la fiecare…
Read more »

Reteta zilei: Tortilla cu pui si legume proaspete

11 April 2013
Tortilla_cu_pui_si_legume_proaspete_27Tortilla cu pui si legume proaspete din: ardei iute, ceapa rosie, piept de pui, ulei de masline, rosii, varza, tortilla de porumb, suc de limeta, sos de rosii, piper negru, praf de usturoi si sare.   Ingrediente: 1 ardei iute 1 ceapa rosie 2 bucati piept de pui fara piele 1 lingura de ulei de…
Read more »

Peşte pane cu salată de ardei

11 April 2013
Peste_pane_cu_salata_de_ardeiPeşte pane cu salată de ardei din: fileuri de peste, pesmet, oua, boia dulce, ceapa rosie, zahar tos, portocala, rosii, ardei capia, usturoi, patrunjel, dovlecel, ulei, sare si piper. Ingrediente: 4 fileuri de peste 100 g pesmet doua oua o lingura cu boia dulce o ceapa rosie o lingurita cu zahar tos o portocala 3…
Read more »

Rulouri de merluciu cu rosii si busuioc

11 April 2013
Rulouri_de_merluciu_cu_rosii_si_busuioc.pngO reteta delicioasa de rulouri cu:merluciu, rosii, ceapa, parmezan, unt, sare, condimente, busuioc, ulei de masline. Ingrediente : 700 g fileuri de merluciu 5 roşii 1 ceapă mare 2 linguri de parmezan ras 1 lingură de unt sare condimente pentru peste busuioc proaspat 3 linguri ulei de masline Mod de preparare: Fileurile de merluciu se…
Read more »

Roşii cu mozzarella

11 April 2013
Rosii_cu_mozzarellaRoşii cu mozzarella din: mozzarella, rosii, otet balsamic, avocado, ulei de masline, busuioc, miez de nuca, dovlecei, patrunjel, lamaie, sare, piper si migdale caramelizate. Ingrediente: 500 g mozzarella 8 rosii o lingura cu otet balsamic un avocado 100 ml ulei de masline 3 linguri cu busuioc tocat 200 g miez de nuca doi dovlecei o…
Read more »

Pulpa la tava

11 April 2013
Pulpa_la_tavaPulpa la tava din: pulpa de miel, ceapa, morcovi, usturoi, ulei, cimbru, rozmarin, vin, sare si piper. Ingrediente: 1 pulpa de miel dezosata de circa 2 kg 2 cepe medii 2 morcovi medii 4 catei de usturoi 1/2 pahar ulei 1 lingura cimbru uscat 2 crengute de rozmarin proaspat 1 pahar vin alb sec sare…
Read more »

Pepene cu cremă de ciocolată

11 April 2013
Pepene_cu_crema_de_ciocolataPepene cu cremă de ciocolată din: pepene galben, zmeura, castane, piure de castane, lichior de cafea, ciocolata neagra, frisca, menta, scortisoara si cuisoare. Inrgediente: doi pepeni galbeni mai mici 200 g zmeura 500 g castane fierte un borcan cu piure de castane 100 ml lichior de cafea 50 g ciocolata neagra 300 ml frisca o…
Read more »

Coasta de miel in stil Wellington

11 April 2013
Coasta_de_miel_in_stil_WellingtonCoasta de miel in stil Wellington din: coasta de miel, spanac, menta, ciuperci, sunca presata, mustar, aluat, galbenus, ulei, sare si piper. Ingrediente: 500 g coasta de miel (rack de miel) 200 g spanac proaspat 5-6 fire menta verde 200 g ciuperci proaspete 200-300 g fasii foarte subtiri de sunca presata 1 lingura mustar 300…
Read more »

Regimul dr. Richard Atkins

11 April 2013
DietaDieta pe care dr. Atkins o recomanda se bazeaza pe proteine. Se recomandă eliminarea din alimentaţie a zaharurilor şi glucidelor, deci a cerealelor, fructelor, sucurilor, dulceţurilor şi preparatelor de cofetărie. In schimb, se pot consuma în cantitate nelimitată carne, grăsimi animale şi ouă. Explicaţia pe care dr. Atkins o dă regimului propus de el este…
Read more »

Tort de nectarine cu frisca si zmeura

11 April 2013
Tort_de_nectarine_cu_frisca_si_zmeuraTort de nectarine cu frisca si zmeura din: zahar pudra, faina, amidon, praf de copt, lichior de oua, ulei, gelatina, nectarine, suc de lamaie, coaja de lamaie, zahar, smantana, frisca si zmeura. Ingrediente: blat: 200 g zahar pudra 100 g faina 100 g amidon 3 lingurite praf de copt 200 ml lichior de oua 200…
Read more »

File de cod cu sos verde

11 April 2013
File_de_cod_cu_sos_verdeFile de cod cu sos verde din: fileuri de cod, lamai, pesmet, parmezan, patrunjel, usturoi, ulei de masline, sare, piper si masline. Ingrediente: un kilogram fileuri de cod doua lamai 100 g pesmet 75 g parmezan o legatura de patrunjel 5 catei de usturoi 100 ml ulei de masline sare piper 100 g masline feliate…
Read more »

Pulpa impanata

11 April 2013
Pulpa_impanataPulpa impanata din: pulpa de miel, praz, cartofi, rosii, ardei grasi, dovlecel, vanata, menta verde, busuioc verde, rozmarin verde, usturoi, cimbru verde, vin alb, ulei de floarea soarelui, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 1 pulpa de miel 4 bucati praz 2-3 cartofi 2 rosii mari 2 ardei grasi 1 dovlecel 1 vanata 3-4…
Read more »

Rulada de pui cu carne tocata si sunca afumata

11 April 2013
Rulada_de_pui_cu_carne_tocata_si_sunca_afumataRulada de pui cu carne tocata si sunca afumata din: morcovi, broccoli, sare, piper, oua, pui, carne tocata, sunculita afumata, ceapa, tarhon verde si unt. Ingrediente: 2 morcovi 150 g broccoli sare piper 2 oua 1 pui 150 g carne tocata 250 g sunculita afumata 1 ceapa 3-4 fire de tarhon verde 2 linguri unt…
Read more »

Retete de post: Ciorba de fasole boabe

11 April 2013
Retete_6Ciorba de fasole boabe din: fasole boabe, ceapa, morcov, telina, pastarnac, patrunjel, boabe de piper, ardei gras, boia de ardei dulce, cimbru uscat, sare, ulei si leustean. Ingrediente: 500 g fasole boabe o ceapa mare un morcov mare o telina mica un pastarnac o radacina patrunjel cateva boabe de piper un ardei gras rosu o…
Read more »

Reteta zilei: Cocktail de ananas si ghimbir

11 April 2013
Cocktail_de_ananas_si_ghimbir_04Cocktail de ananas si ghimbir din: ananas, ghimbir, zahar, suc de limeta, whisky, sampanie, gheata si felii de limeta.   Ingrediente: ananas taiat ghimbir proaspat, feliat 1 lingurita de zahar suc proaspat de limeta whisky Sampanie sau vin spumant gheata felii de limeta       Mod de preparare: Intr-un shaker, amestecati ananasul cu ghimbirul…
Read more »

Tarta cu mere si menta

11 April 2013
Tarta_cu_mere_si_mentaTarta cu mere si menta din: faina, zahar pudra, unt, galbenus, sare, zahar vaniinat, oua, suc de portocala, coaja de portocala, praf de budinca, branza ricotta, mere, calvados, suc de mere si frunze de menta. Ingrediente: blat: 300 g faina 80 g zahar pudra 150 g unt 1 galbenus sare 1 plic zahar vanilinat crema:…
Read more »

Legume cu smântână la cuptor

11 April 2013
Legume_cu_smântâna_la_cuptorLegume cu smântână la cuptor din: dovlecei, praz, conopida, cartofi, usturoi, oua, branza de vaci, smantana, cimbru, unt, pesmet, sare, piper si sfecla rosie. Ingrediente: doi dovlecei un fir de praz o conopida mica 4 cartofi 4 catei de usturoi 5 oua 300 g branza de vaci 300 ml smantana o lingura cu cimbru 50…
Read more »

Pui umplut cu pastrama de porc afumata

11 April 2013
Pui_umplut_cu_pastrama_de_porc_afumataPui umplut cu pastrama de porc afumata din: pui, cimbru, sare, ceapa, pastrama de porc afumata, unt, chifle, lapte, oua, frunze de spanac, nucsoara si sare. Ingrediente: 1 pui mare 1/2 legatura cimbru sare pentru umplutura: 1 ceapa 200 g pastrama de porc afumata 4 linguri unt 4 chifle vechi de o zi 100 ml…
Read more »

Negresă cu fructe

11 April 2013
Negresa_cu_fructeNegresă cu fructe din: unt, cacao, zahar tos, faina, amidon alimentar, ceai verde, oua, praf de copt, sare, zahar vanilinat, smochine si coacaze rosii. Ingrediente: 200 g unt 100 g cacao 300 g zahar tos 250 g faina doua linguri cu amidon alimentar 100 ml ceai verde 4 oua un pliculet praf de copt un…
Read more »

Rulada de vitel cu garnitura

11 April 2013
Rulada_de_vitel_cu_garnituraRulada de vitel cu garnitura din: muschi de vitel, rozmarin verde, usturoi, cartofi, ulei de masline, vin rosu, piper si sare. Ingrediente: 1 kg muschi de vitel crengute de rozmarin verde 3-4 catei de usturoi 7-8 cartofi pentru ganitura pentru marinata: 4 linguri ulei de masline 150 ml vin rosu piper proaspat macinat sare  …
Read more »

Briose cu sunca si branza cu mucegai

11 April 2013
Briose_cu_sunca_si_branza_cu_mucegaiBriose cu sunca si branza cu mucegai din: faina, zahar, drojdie, unt, sare, lapte, oua, branza cu mucegai si sunca de parma. Ingrediente: 500 g făină 1 lingură zahăr 1 plic drojdie uscată 250 g unt sare 150 ml lapte 5 ouă Umplutură: 4 felii brânză cu mucegai albastru 12 felii șuncă de Parma  …
Read more »

Gnocchi cu bacon şi ciuperci

11 April 2013
Gnocchi_cu_bacon_si_ciuperciGnocchi cu bacon şi ciuperci din: ciuperci, cartofi, ou, faina, parmezan, pesmet, usuturoi, rozmarin, bacon, sare, piper si faina. Ingrediente: 500 g ciuperci 1,2 kg cartofi un ou 200 g faina 75 g parmezan 100 g pesmet doi catei de usturoi doua ramuri de rozmarin 400 g bacon feliat sare piper faina   Mod de…
Read more »

Supa crema de rosii cu morcovi

11 April 2013
Supe_5Supa crema de rosii cu morcovi din: morcovi, ceapa, cartofi, rosii, zeama de legume, busuioc, foaie de dafin, ulei de masline, ghimbir, piper si sare. Ingrediente: 600 g morcovi 1 ceapa mare 1 cartof mare 5 roșii 1 l zeama de legume 1 legatura de busuioc 1 foaie de dafin 2 linguri de ulei de…

Reteta zilei: Sos de ciocolata

10 April 2013
Sos_de_ciocolata_3Sos de ciocolata din: ciocolata neagra, sirop de zahar si unt.   Ingrediente: 200g ciocolata neagra 2 linguri de sirop de zahar 50g unt nesarat   Mod de preparare: Topiți ciocolata, fie la microunde, fie la bain-marie. Adaugați siropul și untul. Se amesteca pana ce untul s-a topit si compozitia s-a omogenizat. Serviti cald sau…
Read more »

Tort negru de capsuni

10 April 2013
Tort_negru_de_capsuniTort negru de capsuni din: oua, zahar, zahar vanilinat, faina, cacao, amidon, capsuni, frisca, zahar vanilinat si ciocolata. Ingrediente: blat: 6 oua 180 g zahar 1 plic zahar vanilinat 120 g faina 60 g cacao 80 g amidon crema si decor: 350 g capsuni 550 ml frisca 1 plic zahar vanilinat 400 g ciocolata  …
Read more »

Pui thailandez cu sos de curry

10 April 2013
Pui_thailandez_cu_sos_de_curryPui thailandez cu sos de curry din: ulei de arahide, usturoi, ghimbir, ceapa, pasta de curry rosu thailandez, supa de pui, cartof, pastai verzi, piept de pui, suc de lime, sos de peste si coriandru. Ingrediente: o lingura de ulei de arahide ori de rapita doi catei de usturoi, maruntiti o lingurita de ghimbir proaspat…
Read more »

Prajitura cu migdale si smantana

10 April 2013
Prajitura_cu_migdale_si_smantanaPrajitura cu migdale si smantana din: smantana, zahar, faina, migdale, oua, unt, lapte, zahar, zahar vanilinat si fulgi de migdale. Ingrediente: o masura smantana o masura zahar doua masuri faina o masura migdale macinate 3 oua pentru garnitura: 150 g unt 3 linguri lapte o masura zahar 2 pachetele zahar vanilinat 200 g fulgi de…
Read more »

Mâncare cu peşte şi curry

10 April 2013
Mâncare_cu_peste_si_curryMâncare cu peşte şi curry din: fileuri de peste, ardei iute, ghimbir, usturoi, lamaie, pudra de curry, ceapa, lapte de cocos, ulei de masline, sare, piper, patrunjel si lapte. Ingrediente: un kilogram fileuri de peste un ardei iute o lingurita cu ghimbir doia catei de usturoi o lamaie o lingurita cu pudra de curry o…
Read more »

Spuma de branza

10 April 2013
Spuma_de_branzaSpuma de branza din: branza dulce, branza telemea, ceapa verde, castraveti, ardei iute, usturoi, smantana, cimbru, gelatina, sare, piper. Ingrediente: 700 g branza dulce 300 g branza telemea o legatura ceapa verde 4 castraveti verzi un ardei iute doi catei de usturoi 200 ml smantana cimbru 10 g gelatina alimentara jumatate de lingurita cu sare…
Read more »

Gofre cu sos de mere şi vanilie

10 April 2013
Gofre_cu_sos_de_mere_si_vanilieGofre cu sos de mere şi vanilie din: faina, lapte dulce, drojdie, oua, sare, unt, zahar vanilinat, zahar tos, unt, mere, fulgi de ovaz, scortisoara si apa. Ingrediente: 375 g faina 135 ml lapte dulce o lingurita cu drojdie uscata doua oua un sfert de lingurita cu sare unt 3 pliculete zahar vanilinat 200 g…
Read more »

Prajitura Panpepato

10 April 2013
Prajitura_PanpepatoPrajitura Panpepato din: migdale, faina, cacao, miere, coaja de lamaie confiata, coaja de portocala confiata, scortisoara, cuisoare, apa si ciocolata de menaj. Ingrediente: 100 g migdale intregi 200 g faina 50 g cacao 150 g miere 50 g coaja de lamaie confiata 50 g coaja de portocala confiata o lingurita scortisoara 2 cuisoare macinate 100…
Read more »

Mâncare exotică cu pui

10 April 2013
Mâncare_exotica_cu_puiMâncare exotică cu pui din: piept de pui, ananas, ardei iute, nuca de cocos, alune prajite, ulei de masline, lapte de cocos, cuisoare, scortisoara, sare, piper, marar si cocos confiat. Ingrediente: un kilogram piept de pui o conserva de ananas un ardei iute 50 g nuca de cocos 100 g alune prajite 100 ml ulei…
Read more »

Cotlet de miel cu risotto

10 April 2013
Cotlet_de_miel_cu_risottoCotlet de miel cu risotto din: cotlet de miel, orez, vin alb, supa clara de legume, unt, cimbru, ienupar, usturoi, parmezan, sparanghel verde, ceapa, zahar, sare, piper, ulei de masline si morcovi. Ingrediente: 1 kg cotlet de miel 150 g orez de risotto 50 ml vin alb 200 ml supa clara de legume 100 g…
Read more »

Guguluf aperitiv

10 April 2013
Guguluf_aperitivGuguluf aperitiv din: drojdie, zahar, faina, praz, bacon, unt, lapte, mazare verde, sare, unt, patrunjel verde si pesmet. Ingrediente: 25 g drojdie 1 lingurita zahar 500 g faina 1 praz mic 300 g bacon 2 linguri unt 100 ml lapte 200 g mazare congelata verde sare 3 linguri patrunjel verde tocat 2 linguri pesmet pentru…
Read more »

Reteta zilei: Pui in sos dulce-picant pe pat de orez basmati

10 April 2013
Pui_in_sos_dulce_picant_pe_pat_de_orez_basmati_24Pui in sos dulce-picant pe pat de orez basmati din: piept de pui, ulei de masline, fulgi de ardei rosu, piper, miere, sos de soia, sos barbeque, seminte de susan, ceapa verde, orez basmati, ardei iute, ceapa rosie.   Ingrediente pentru pui: 2 bucati piept de pui fara piele 1 lingura de ulei de masline…
Read more »

Minitarte de ciocolata

10 April 2013
Minitarte_de_ciocolataMinitarte de ciocolata din: faina, zahar pudra, unt, ou, cacao, sare, zahar vanilat, cacao neagra, frisca, lapte. Ingrediente: pentru aluat: 250 g faina 100 g zahar pudra 125 g unt un ou 40 g cacao sare un plic zahar vanilat pentru umplutura: 350 g cacao neagra 90 g unt nesarat 600 ml frisca lichida 2…
Read more »

Piept de pui cu sos de rosii

10 April 2013
Piept_de_pui_cu_sos_de_rosiiPiept de pui cu sos de rosii din: piept de pui, ceapa, ardei grasi, pasta de tomate, ulei si sare. Ingrediente: 2 bucati piept de pui 2 cepe 2 ardei grasi 5 linguri pasta de tomate 50 ml ulei sare   Mod de preparare: Carnea curăţată, spălată şi uscată pe un prosop absorbant de bucătărie…
Read more »

Supă gospodărească

10 April 2013
Supe_3Taie mărunt: 125 g de morcovi, 120 g de napi, 50 g de praz, 25 g de ceapă, 50 g de varză. Să se topească 100 g de unt. In altă parte vei fi fiert 200 g de fasole albă, muiată din ajun; pune peste legumele doi litri şi jumătate din apa în care a…
Read more »

Chiftelute cu ton, spanac si ciuperci

10 April 2013
Chiftelute_cu_ton_spanac_si_ciuperciChiftelute cu ton, spanac si ciuperci din: paine, ulei de masline, ceapa, spanac, usturoi, ton, ciuperci, dovlecel, telina verde, oua, marar, busuioc si oregano. Ingrediente: 3 felii pâine 2 linguri ulei de măsline 1 ceapă tocată câteva frunze de spanac proaspăt 3 căței de usturoi tocați 150 g ton din conservă, mărunțit 6 ciuperci, curățate…
Read more »

Cartofi cu mustar la cuptor

10 April 2013
Retete_1Retete de post: Cartofi cu mustar la cuptor din: cartofi, usturoi, mustar, ulei, piper si sare. Ingrediente: 1 kg cartofi 5 catei usturoi 2 linguri mustar ulei piper sare   Mod de preparare: Mod de preparare: Curatam usturoiul, il pisam cu sare si il frecam cu ulei pana devine o pasta. Adaugam piperul, mustarul si…
Read more »

Gogosi cu masline si legume

10 April 2013
Gogosi_cu_masline_si_legumeGogosi cu masline si legume din: cartofi, lapte, masline, oua, drojdie, ulei, sare, piper, faina, ceapa, ardei grasi, boia iute, rozmarin si sare. Ingrediente: 4 cartofi mari 500 ml lapte 300 g masline fara samburi 2 oua un cubulet drojdie ulei pentru prajit sare piper faina cat cuprinde (aproximativ 1 kg) pentru garnitura: 2 cepe 2…
Read more »

Totul despre Aronia

10 April 2013
Aronia_5Aronia sau aronicul este un arbust intrat de curând în culturile noastre, datorită proprietăţilor sale vindecătoare. Este originar din America de Nord unde creşte şi acum în stare naturală, spontană si a fost aclimatizat în Europa în secolul al XlX-lea, fiind adus de către ruşi. în Estul Europei a ai uns datorită eforturilor biologului Miciurin,…
Read more »

Tocana de porc cu scortisoara si stafide

10 April 2013
Tocana_de_porc_cu_scortisoara_si_stafideTocana de porc cu scortisoara si stafide din: ulei de masline extravirgin, file de porc, ceapa, morcovi, chimion, scortisoara, pasta de tomate, stafide, seminte de susan si coriandru. Ingrediente: 1 lingură ulei de măsline extravirgin 450g file de porc, curăţat de orice grăsime vizibilă şi tăiat în cuburi 2 cepe mari, tăiate felii 450g de…
Read more »

Cartofi la cuptor cu brânză de capră si ceapa verde

10 April 2013
Cartofi_la_cuptor_cu_branza_de_capra_si_ceapa_verdeCartofi la cuptor cu brânză de capră si ceapa verde din: cartofi, branza de capra, sucul de lamaie, ceapa verde, tarhon, sare si piper. Ingrediente: 700 g cartofi 350 g brânză proaspătă de capră sucul de la 1 lămâie 1 lingură ceapă verde tocată 1 lingură tarhon tocat sare piper   Mod de preparare: Se…
Read more »

Cum se prepara pui Teriyaki

10 April 2013
Cum_se_prepara_pui_Teriyaki_3După ce aţi dezosat pieptul de pui, înfăşuraţi-l în folie de bucătărie şi bateţi-l cu ciocanul de şniţele pentru a frăgezi carnea. Condimentati-l cu sare si piper, suprapuneti feliile si tineti-le 10 minute la rece, apoi prajiti-le pe ambele parti in ulei. In prima faza, se vor lipi de tigaie, dar nu fortati desprinderea lor,…
Read more »

Gulas cu carne de porc si smantana

10 April 2013
Gulas_cu_carne_de_porc_si_smantanaGulas cu carne de porc si smantana din: ulei de masline extravirgin, ceapa, pulpa de porc, boia de ardei, seminte de chimen, ardei iute, rosii, ardei rosu, cartofi, varza alba si smantana. Ingrediente: 2 linguri ulei de măsline extravirgin 1 bucată de 1,5kg-2kg pulpă de porc, dezosată şi rulată 2 cepe, tăiate felii 2 linguri…
Read more »

Supa din apa fiarta

10 April 2013
Supe_1Să fierb doi litri de apă, timp de 15 minute, împreună cu 200 g de unt, 16 g de sare, puţin piper, 8 căţei de ustu­roi, o foaie de dafin, puţin cimbru şi pătrunjel. Trece prin sită şi varsă zeama peste felii de pâine prăjită şi presară pătrunjel mărunt. Unii adaugă ouă fierte, pe feliile…
Read more »

Reteta zilei: Creveti la gratar pe pat de orez basmati cu ciuperci

10 April 2013
Creveti_la_gratar_pe_pat_de_orez_basmati_cu_ciuperci_33Creveti la gratar pe pat de orez basmati cu ciuperci din: orez basmati, apa, ciuperci, creveti, ulei de masline, praf de chilli, usturoi, piper negru, sare, unt si ceapa verde.   Ingrediente: 1 cana de orez basmati 2 cani de apa 7 ciuperci proaspete 9 creveți, decorticati 1 lingura de ulei de masline 2 lingurite…
Read more »

Tocana manastireasca

10 April 2013
Retete_5Tocana manastireasca din: dovlecei, ceapa, morcovi, ardei, rosii, marar, patrunjel verde, ulei, sare si piper. Ingrediente: 4 dovlecei 3 cepe 3-4 morcovi 3-4 ardei 4 rosii o legatura de marar o legatura de patrunjel verde ulei (pentru prajit) sare piper   Mod de preparare: Dovleceii cruzi sunt curati, apoi taiati in felii. Acestea sunt prajite…
Read more »

Friptură de vită cu sos napolitan

10 April 2013
Friptura_de_-vita_cu_-sos_-napolitan.pngO reteta delicioasa de friptura cu:, carne de vita, sare, piper, ulei de masline, ceapa, usturoi, rosii fara coaja, mahiran, patrunjel, zahar. Ingrediente: 2 felii de carne de vită (file) sare piper ulei de măsline 1 ceapă mică 3 căţeii de usturoi 300 g roşii fără coajă din conservă maghiran 1 lingură pătrunjel tocat zahăr…
Read more »

Prajitura cu crema si afine

10 April 2013
Prajitura_cu_afine.pngO reteta delicioasa de prajitura cu:oua, zahar, faina, zahar vanilat, apa, nuca de cocos, gem de afine, rom, lapte, frisca, afine, gelatina. Ingrediente: 4 ouă 100 g zahăr 100 g făină 1 pachet zahăr vanilat 3 linguri de apă 1 lingură fulgi de nucă de cocos 150 g gem de afine 2 linguri de rom…
Read more »

Supa de peste cu orez si migdale

10 April 2013
Supa_de_peste_cu_orez_si_migdale.pngO reteta delicioasa de supa cu:, ceapa, ulei de masline, migdale, vin alb, supa de legume, rosii decojite, frunze de dafin, sare, piper macinat, file de cod, cimbru, telina, orez. Ingrediente: 2 cepe 4 linguri ulei de măsline 2 linguri migdale tocate 200 ml vin alb 200 ml supă de legume 400 g roşii decojite…
Read more »

Tartă cu bacon şi nuci

10 April 2013
Tarta_cu_bacon_si_nuci.pngO reteta delicioasa de tarta cu: tarta, drojdie, zahar, lapte, faina, sare, condimente de supa, oua, unt, nuci, bacon, patrunjel, pesmet. Ingrediente: 1 cub de drojdie 1 lingura zahar 200ml lapte 450 g făină 1 vârf de sare 1 vârf de condimente de supă 2 ouă 80 g unt 100 g nuci 150 g bacon…
Read more »

Supă de mazăre cu smantana si patrunjel

10 April 2013
Supa_de_mazare.pngO reteta delicioasa de supa cu:mazare, faina, unt, apa, supa, smantana, patrunjel. Ingrediente: 400 g mazăre proaspătă 100 g mazăre congelată 20 g făină 20 g unt 1,25 I apă 1 cub de supă 4 linguri smântână frunze de părtrunjel   Mod de preparare: Se curăţă mazărea din păstăi. Se prepară un rântaş subţire din…
Read more »

Placinta cu mere si spuma de alune

10 April 2013
Placinta_cu_mere_si_spuma_de_alune.pngO reteat delicioasa de placinta cu:mere, oua, zahar, iaurt, unt de arahide, faina, praf de copt, suc de lamaie, alune, zahar vanilat Ingrediente: 4 ouă 4 albuşuri de ou 350 g zahăr 300 g iaurt 100 g unt de arahide 400 g făină 1 pachet praf de copt 2 kg mere 1/2 lămâie suc 5…
Read more »

Ciorba de pastrav cu legume

10 April 2013
Ciorba_de_peste_cu_legume.pngO reteta delicioasa de ciorba de peste cu:praz, morcovi, radacina de telina, supa instant, sofran, sare, piper, patrunjel, pastrav, lamaie, faina, unt. Ingrediente: 200 g praz 2 morcovi 150 g rădăcină de ţelină 600 ml supă instant de legume 1 vârf de şofran sare piper măcinat 1 lingură pătrunjel tocat 350 g file de păstrăv…

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro