Retete de Paste:
Supa iute-acrisoara de creveti
8 January 2011
Ingrediente:
750 ml apă sau supă de pui 250 g creveţi decorticaţi 2 căţei usturoi
tăiaţi mărunt 2 cepe 5 frunze de lămâi verde 3 felii subţiri (proaspete
sau uscate) de galangal 1/4 ceaşcă sos de peşte 2 tulpini de iarbă de
lămâie tăiate în bucăţi de 2-3 cm 5 ardei iuţi thailandezi câteva
ciuperci…
Read more »
Read more »
Calcan cu morcovi
8 January 2011
Ingrediente: 800 g morcovi mici 1 lingură boabe de piper la borcan 2
linguri unt cu verdeaţă sare piper îndulcitor lichid 150 ml suc de
morcovi 1 vârf de cuţit şofran 4 buc. file de calcan (a 200g) 2 linguri
unt 1 lingură suc de lămâie 120 g brânză emmentaler 2 linguri pesmet 3…
Read more »
Read more »
Chec cu cireşe confiate
8 January 2011
Ingrediente: 200 g unt 160 g zahăr tos 3 ouă 320 g făină 150 ml lapte
dulce 100 g cireşe confiate 50 g migdale zahăr vanilinat sare esenţă de
migdale pudră de scorţişoară o jumătate de pliculeţ de praf de copt
dulceaţă de kiwi frişcă Mod de preparare: Intr-un bol se pun untul…
Read more »
Read more »
Blinii cu salam şi oregano
8 January 2011
Ingrediente: 180 g făină 200 ml lapte dulce două ouă 125gunt 300 g
salam picant o jumatate de linguriţă de drojdie uscată un vârf de
linguriţă de sare o lingurita de oregano tocat piper ulei de floarea
soarelui sefcla rosie varza rosie Mod de preparare: Drojdia uscată se
presară în laptele călduţ, se…
Read more »
Read more »
Omletă cu alune şi kaizer
8 January 2011
Ingrediente: 5 ouă 200 g brânză tofu cu ardei 200 g kaizer 50 g alune
prăjite 50 g porumb din conservă o lingură de smântână două linguri de
apă un sfert de ardei iute o lingură de muguri de soia sare piper cimbru
ulei sos de roşii Mod de preparare: Brânza tofu se…
Read more »
Read more »
Supa de rosii cu ou
8 January 2011
O
retete de supa de rosii cu ou, pastarnac, morcovi, ardei gras, ceapa,
ulei, orez si condimente. Ingrediente: 1 kg roşii 1 păstarnac 2-3
morcovi 2-3 ardei graşi 2-3 cepe 3 linguri ulei 1 legătură de pătrunjel
verde orez condimente 1 ou Mod de preparare: Cureţi toate legumele,
le speli, apoi tai ceapa mărunt,…
Read more »
Read more »
Ingheţată cu ciocolată şi fructe
8 January 2011
Ingrediente:
140 g ciocolată de menaj cu cacao 6 gălbenuşuri 200 g miez de nucă 20 g
unt 150 g zahăr obişnuit 400 ml + 2 linguri frişcă lichidă 1 lingură
lapte 140 g zahăr pudră 2 linguri lichior de fructe 1/2 lingură ulei 1
portocală Mod de preparare: Cureţi portocala de coajă, apoi…
Read more »
Read more »
Peşte cu fidea şi legume
8 January 2011
Ingrediente: 4 fileuri de peşte alb 4 cartofi un dovlecel doi ardei
capia doi ardei graşi 100 g boabe de porumb un ardei iute mic 250 g
fidea de orez 50 g măsline verzi feliate sare piper ulei de
floarea-soarelui pătrunjel sos de roşii picant Mod de preparare:
Cartofii se curăţă de coajă,…
Read more »
Read more »
Spaghete cu rosii si vinete
8 January 2011
Ingrediente: 200 g spaghete de mălai 2 vinete 4 căţei de usturoi 4
roşii 4 linguri ulei 100 g caşcaval 150 ml supă 1 linguriţă condimente
cu gust de legume 1 legătură pătrunjel Mod de preparare: Cureţi
vinetele, le tai cubuleţe, le sărezi şi le laşi deoparte. Cureţi şi tai
fin usturoiul, îl…
Read more »
Read more »
Creveţi cu legume picante
8 January 2011
Ingrediente: 400 g creveţi decorticaţi 250 g tăiţei de orez un pachet
de legume pentru wok un fir de praz 5 roşii un ardei gras un ardei capia
un ardei iute ghimbir ras un căţel de usturoi oţet de orez sare piper
ulei de măsline mărar sos de soia Mod de preparare: Intr-un…
Read more »
Read more »
Ton cu fidea de orez si menta proaspata
8 January 2011
Ingrediente: două conserve de ton în ulei 150 g fidea de orez un ardei
iute o legătură de ceapă verde 100 g ciuperci ghimbir murat 100 g porumb
baby murat capere ulei de măsline sos de soia sare piper mentă verde
Mod de preparare: Fideaua de orez se opăreşte cu apă clocotită şi…
Read more »
Read more »
Paste cu sos fin de arahide si broccoli
8 January 2011
Ingrediente: 400 g broccoli sare 1 ceapă 1 căţel de usturoi 1 lingură
unt 100 ml vin 150 ml smântână piper 1 lingură suc de lămâie nucşoară
400 g spaghetti 4 linguri fulgi de arahide Mod de preparare: Tăiaţi
broccoli bucheţele şi fierbeţi-le în apă cu sare 2-3 minute. Turnaţi apă
rece, apoi…
Read more »
Read more »
Supă de legume cu busuioc si ardei iute
8 January 2011
O
reteta de supa de legume, dovlecei, ciuperci, fasole verde, porumb
baby, rosii, ceapa, usturoi, pasta de tomate, pasta de ardei dulce,
sare, piper, ulei de masline, busuioc si ardei iute. Ingrediente: doi
dovlecei 500 g dovleac de plăcintă 300 g ciuperci 200 g fasole verde 200
g porumb baby 4 roşii o ceapă doi…
Read more »
Read more »
Pui cu bacon si cimbru
8 January 2011
Ingrediente: 8 ciocănele de pui 8 felii de bacon 500 g ciuperci 120 g
făină o lingură de pesmet 3 ouă 100 ml lapte dulce o linguriţă de muştar
o linguriţă de hrean ras 200 ml smântână 4 căţei de usturoi cimbru sare
piper ulei Mod de preparare: Smântână se pune într-un castron…
Read more »
Read more »
Frigărui fantezie
8 January 2011
Ingrediente:
150 g brânză de vaci frunze de busuioc proaspete 2 ardei graşi divers
coloraţi 10 măsline verzi 2 felii de pâine de o zi, sare piper 2 roşii
Mod de preparare: Amesteci brânza de vaci cu sare, piper şi câteva
frunze de busuioc tocate. Tai pâinea cubuleţe şi o prăjeşti în tigaie,
fără…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu ananas şi cocos
8 January 2011
Ingrediente: 500 g brânză de vaci 115 g unt 5 ouă 190 g făină 250 g
zahăr tos 100 g zahăr pudră 175 ml iaurt 100 g nucă de cocos o lămâie
100 g ananas confiat 100 g cireşe confiate 100 ml frişcă praf de copt
zahăr vanilinat sare scorţişoară mentă Mod de…
Read more »
Read more »
Legume la cuptor cu oregano si curry
7 January 2011
Ingrediente: doi morcovi 400 g fasole verde 400 g fasole albă păstăi
200 g mazăre o jumătate de ţelină doi ardei capia un ardei gras 500 g
broccoli ceapă verde 4 căţei de usturoi 100 ml ulei curry sare pipe
oregano smântână Mod de preparare: Morcovii se curăţă de coajă, se
spală şi…
Read more »
Read more »
Cocktail Vodka Sour
7 January 2011
Calitate – alcoolic Bază alcoolică – votcă Pahar – cupă mică de
cocktail Categorie – Vodka drinks Decoraţiune – o cireaşă din alcool
Ingrediente: 6/70 votcă 2/10 suc proaspăt de lămâie 2/10 sirop de zahăr
Este un amestec apărut de curând, foarte apreciat de o mulţime de
consumatori bărbaţi datorită calităţilor sale. Preparare:…
Read more »
Read more »
Biscuiţi cu cocos si cafea
7 January 2011
Ingrediente: 250 g faina 170 g unt 100 g zahar 75 g nuca de cocos 2 oua
sare o lingura de boabe de cafea 2 pliculete de zahar vanilinat o
lingurita de praf de copt 50 ml apa pudra de scortisoara inghetata crema
de lamaie Mod de preparare: Untul şi zahărul pudră se…
Read more »
Read more »
Salata cu ciuperci, cascaval si porumb
7 January 2011
Ingrediente: 250 g ciuperci proaspete 100 g porumb 100 g caşcaval 2
felii muşchi afumat 1 castravete 1 ardei capia roşu 3 linguri maioneză
sare piper Mod de preparare: Speli şi cureţi ciupercile, apoi le pui
la fiert în apă cu sare şi când sunt gata, le tai mărunt. Tai caşcavalul
şi muşchiul…
Read more »
Read more »
Salată de macrou cu cartofi
7 January 2011
Ingrediente
: 1 conservă macrou în ulei 500 g cartofi 2 roşii 250 g fasole verde
200 g ceapă verde 1 ardei gras roşu 1 ardei gras galben 50 g măsline
oţet sare piper Mod de preparare: Fierbi cartofii în coajă şi după ce
se răcesc puţin îi cureţi şi îi tai felii. Fierbi…
Read more »
Read more »
Salata ardeleneasca cu sunca si oua
7 January 2011
Ingrediente:
250 g caşcaval 8 ouă 500 g şuncă maioneză din 2 ouă Mod de preparare:
Fierbi cele 8 ouă să fie cât mai tari, chiar răscoapte şi după ce s-au
răcit foarte bine le decojeşti şi le răzui pe răzătoarea cu ochiuri
mari. La fel procedezi şi cu şunca şi caşcavalul. Pe o…
Read more »
Read more »
Pilaf cu fasole verde
7 January 2011
Ingrediente
: 200 g orez 500 g fasole verde 2 cepe medii 120 ml ulei 1 lingură
zahăr verdeaţă piper sare Mod de preparare: Cureţi şi speli fasolea,
apoi o pui în apă clocotită cu puţină sare şi zahăr şi o laşi să fiarbă.
Când e gata, o laşi să se scurgă, dar păstrezi…
Read more »
Read more »
Tartă cu cas
7 January 2011
O
reteta foarte simpla de tarta cu cas de oaie, marar, ceapa, sare, piper
si unt. Ingrediente: 250 g caş de oaie 1 legătură mărar 2 cepe sare
piper unt Mod de preparare: Căleşti ceapa în unt până se aureşte, pui
sare şi piper după gust. Aşezi ceapa într-o formă de tartă, feliile de…
Read more »
Read more »
Flan cu ciuperci
7 January 2011
Ingrediente: 250 g ciuperci 75 g margarină 3 felii şuncă 4 linţ guri
făină 4 ouă 1/2 l lapte sare piper Mod de preparare: Topeşti
margarina, adaugi ciupercile tăiate felii şi le căleşti puţin, baţi
apoi ouăle spumă, adaugi făina, laptele, sare, piper după gust, şunca
tăiată bucăţele şi ciupercile şi amesteci. Ungi…
Read more »
Read more »
Crema de ciocolata alba cu lamaie
7 January 2011
Ingrediente: 250 g ciocolată albă 1 lămâie 150 ml smântână 4 albuşuri
Mod de preparare: Topeşti ciocolata pe baie de aburi, o dai deoparte,
amesteci să se răcească puţin apoi încorporezi smântână. Baţi albuşurile
spumă şi le adaugi în crema de ciocolată, apoi amesteci cu grijă, de
sus în jos ca să nu…
Read more »
Read more »
Ruladă necoaptă cu nucă
7 January 2011
Ingrediente
: 3 ouă 280 g zahăr pudră + 4 linguri zahăr pudră 400 g nucă 4 linguri
cacao 200 g unt (sau margarină) Mod de preparare: Baţi albuşurile
spumă cu zahărul pudră, apoi încorporezi nuca prăjită şi măcinată şi
cacaua. întinzi compoziţia pe o folie de plastic unsă cu unt şi pudrată
cu…
Read more »
Read more »
Paste cu 2 sosuri
7 January 2011
Ingrediente:
200 g paste sub formă de orez linguri unt sare Ingrediente sosul de
maioneză verde: o mână de spanac 2 ouă sare piper ulei Ingrediente sosul
picant: 2 ouă 3 linguri ulei 1 lingură muştar 2 linguri zeamă de lămâie
1 castravecior murat 3 fire pătrunjel verde sare piper cimbru Mod de
preparare:…
Read more »
Read more »
Ciorbă cu perişoare din pate de soia
7 January 2011
Ingrediente: 1 lingură pate de soia 2 linguri orez 1 lingură nucă
pisată 1 ceapă mare 2 legături pătrunjel 1 ou 1 lingură ulei 1 morcov 1
rădăcină pătrunjel 2 cartofi 1/2 ţelină Mod de preparare: Cureţi
morcovul, rădăcina de pătrunjel, cartofii şi ţelina, le tai după cum îţi
place şi le pui…
Read more »
Read more »
Cimbrul
7 January 2011
Înca din antichitate cimbrul a fost cultivat în zona mediteraneeana.
Mai întâi au fost descoperite si apreciate virtutile medicale ale
plantei si abia apoi aceasta a fost folosita în gastronomie ca planta
aromata, condimentara. Soiuri de cimbru: Cimbrul comun, de câmp (Thymus
vulgaris) are frunze mai lungi, cu marginile rasucite, pe fata
inferioara, scurtpa…
Read more »
Read more »
Vinete cu dovlecei si cascaval
7 January 2011
Ingrediente
: 3 vinete 4 dovlecei 4 roşii 2 pachete brânză topită sau 250 g
caşcaval 1 legătură pătrunjel 100 ml ulei 2 linguri făină 2 linguri
pesmet sare piper Mod de preparare: Cureţi vinetele şi dovleceii în
stil pijama, (o fâşie da, una nu), le tai apoi felii şi le presari cu
sare.…
Read more »
Read more »
Rulada cu cascaval
7 January 2011
Ingrediente: 180 g margarină 4 linguri făină 1/2 I lapte 4 ouă 250 g
caşcaval Mod de preparare: Topeşti margarina, adaugi făina, tomi
laptele şi amesteci până se omogenizează şi se îngroaşă. O dai la rece,
apoi adaug pe rând gălbenuşurile şi la final albuşurile bătute spumă.
Torni compoziţia într-o tavă de aragaz…
Read more »
Read more »
Spaghete cu file de pui si rucola
7 January 2011
Ingrediente: 200 g spaghete sare 60 g rucola 250 g file de pui 1
lingură ulei Pentru sos: 1 lingură ulei 150 g şuncă 200 g smântână în
plus: 150 g mazăre piper 1/4 linguriţă amestec de verdeaţă Mod de
preparare: Fierbeţi pastele în apă cu sare, conform indicaţiilor de pe
ambalaj. Pregătiţi…
Ciorbă de perişoare din peşte (cod)
7 January 2011
Ingrediente:
300 g file de cod 1 ardei gras 1 morcov 1 fir de ceapă verde 1 felie de
pâine albă 1 cană bulion sau 3 roşii 1 legătură pătrunjel 1 ou Mod de
preparare: Speli peştele, îl fierbi în apă şi când e gata scoţi şi-l
laşi deoparte. Cureţi ardeiul, morcovul şi ceapa…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu fructe şi glazură
7 January 2011
Ingrediente: 350 g făină 200 ml lapte 250 g zahăr 100 ml ulei 4 ouă 6
piersici 2 mâini vişine 50 g pesmet sau griş coajă rasă de la o lămâie 1
plic zahăr vanilat 1/2 plic praf de copt sare 200 g ciocolată de menaj
Mod de preparare: Freci gălbenuşurile cu 100…
Read more »
Read more »
Pilaf cu carne si morcov
7 January 2011
Ingrediente
: 1 kg orez 500 ml ulei 500 g carne 1 kg morcov 1-2 cepe 2 linguri
sare condimente 11 apă Mod de preparare: Intr-o oală (sau ceaun) torni
uleiul şi îl laşi să se încingă bine. Căleşti ceapa tăiată, adaugi
carnea tăiată bucăţele mici şi laşi totul să se prăjească puţin. Adaugi…
Read more »
Read more »
Inghetata de fragute si cappucino
7 January 2011
Ingrediente: 12 oua 24 linguri zahar 1 l frisca 300 g fragute 2 plicuri
cappucino Mod de preparare: Baţi albuşurile spumă cu 12 ling. zahar.
Adaugi fragutele pasate (opresti cateva pentru decor), apoi incorporezi
albusurile cu 1/2 l frişcă bătută, torni compoziţia într-un vas şi o dai
la congelator. Pregăteşti şi cealaltă compoziţie…
Read more »
Read more »
Cocktail Vodka Martini
7 January 2011
Calitate – alcoolic Bază alcoolică – votcă Pahar – cupă mică de
cocktail Categorie – Vermouth drinks Decoraţiune – esenţa uleioasă
dintr-o coajă de lămâie şi o măslină verde Se serveşte înainte de mese
Ingrediente: 8/10 votcă 2/10 vermouth dry Este o variantă foarte
apreciată a cocktailului Dry Martini şi a apărut…
Read more »
Read more »
Mancare de vinete cu carnati
7 January 2011
O
reteta foarte simpla de mancare de vinete cu carnati afumati, ardei
gras, rosii decojite, ulei, sare si piper Ingrediente : 5 vinete
potrivite 3 ardei graşi 300 g cârnaţi afumaţi 500 g roşii decojite ulei
sare piper Mod de preparare: Speli vinetele, le tai rondele, le
sărezi, le laşi să se scurgă 10…
Read more »
Read more »
Chifteluţe pentru cei mici
7 January 2011
Ingrediente: 200 g carne de pui sau vită 3 cartofi 2 ouă 100 g
caşcaval ulei 1 legătură pătrunjel sare piper Mod de preparare: Cureţi
cartofii şi-i pui la fiert, iar carnea o fierbi în alt vas. După ce au
fiert pasezi cartofii, treci carnea fiartă prin maşina de tocat şi le
amesteci.…
Read more »
Read more »
Chiftelute de cereale si cas
7 January 2011
Ingrediente:
300 g pulbere integrală de grâu orez secară 200 g caş de vacă 4 cartofi
200 g caş de oaie 4 ouă 1 salată verde Mod de preparare: Cureţi
cartofii, îi speli, îi dai pe răzătoarea mare şi-i presari cu sare.
Speli orezul, îl fierbi 10 minute, apoi îl adaugi peste cartofi
împreună…
Read more »
Read more »
Supă de creveţi black tiger
7 January 2011
O
retete de supa de creveti black tiger cu ulei de palmier, fond de
legume, ardei iute, lamaie, lemongrass, tumeric, ghimbir tocat, frunze
de lime, zahar de palmier, ciuperci shiitake, germeni de soia, sos de
peste si menta. Ingrediente: 300 g creveţi black tiger (nefierţi) o
lingură de ulei de palmier 1,5 l apă (sau…
Read more »
Read more »
Supă de fasole verde cu chisătură
7 January 2011
Ingrediente
: 1/2 kg fasole verde 1 ceapă 100 g slănină afumată 2 roşii 1 legătură
pătrunjel 2-3 linguri smântână sare Mod de preparare: Cureţi fasolea,
o speli, o rupi bucăţi şi o pui la fiert în apă clocotită cu sare.Intre
timp pregăteşti chisătură care nu este altceva decât slănină tăiată
foarte mărunt, amestecată…
Read more »
Read more »
Limbă de mare marinată cu orez
7 January 2011
Ingrediente: 200 g limbă de mare 1 lingură sos marinat 40 g orez cu
bobul lung sare 8 ciuperci champignon 3 linguri unt piper 1 linguriţă
fulgi de migdale 1/2 linguriţă verdeaţă tocată 75 ml sos de peşte
(borcan) 1 lingură smântână 50 ml şampanie zahăr 1 linguriţă sos de
soia 1 linguriţă unt…
Read more »
Read more »
Chiftele din cartofi cu tarate
7 January 2011
Ingrediente: 2 cartofi 50 g tărâţe 40 ml lapte 20 g unt 1/2 ou Mod de
preparare: Fierbi cartofii în coajă şi când sunt gata, îi cureţi şi îi
pasezi. Amesteci laptele cu 40 g de tărâţe, laşi deoparte compoziţia
10-15 minute, apoi adaugi cartofii pasaţi, jumătatea de ou şi jumătate
din unt.…
Read more »
Read more »
Cremă de ciocolată cu urdă
7 January 2011
Ingrediente: 300 g ciocolată de menaj 300 g urdă 100 g unt 20 g zahăr o
mână de cireşe Mod de preparare: Tai mărunt ciocolata şi o topeşti pe
baie de aburi. Freci urda cu untul până obţii o cremă fină pe care o
adaugi în ciocolata topită. Amesteci şi dai crema la…
Read more »
Read more »
Salata cu legume, mar si maioneza
7 January 2011
Ingrediente : 2 morcovi 1/2 ţelină 4-5 castraveţi 1 măr 1/2 varză albă 1
ardei capia roşu maioneză din 3 ouă 1 lămâie 3-4 fire pătrunjel Mod
de preparare: Cureţi legumele, le tai felii cât mai subţiri, tai şi
varza fideluţă, apoi stropeşti cu zeamă de lămâie morcovul, mărul şi
ţelina ca să…
Read more »
Read more »
File de peşte cu sos de ardei
7 January 2011
Ingrediente: 600 g cartofi 1 cutie anghinare (390 g) sare piper 2 căţei
de usturoi 400 ml smântână 500 g ardei gras roşu 2 cepe 5 linguri
ulei 100 ml vin alb 200 ml supă 1 legătură cimbru zahăr 4 file de peşte
cu piele (de exemplu, somon) 2 linguri unt 1 lingură zeamă…
Read more »
Read more »
Ochiuri pe roşii marinate
7 January 2011
Ingrediente: 2 roşii mari 4 ouă sare piper ulei oţet Mod de
preparare: Din ulei, oţet, sare şi piper pregăteşti un sos. Speli
roşiile, le tai în jumătate şi le laşi în această marinată pentru 10
minute. Pregăteşti ouăle ochiuri, apoi aşezi roşiile pe un platou şi
deasupra fiecăreia câte un ou. …
Read more »
Read more »
Chifle umplute
7 January 2011
Ingrediente: 4 chifle 1 ceapă roşie 200 g telemea 200 g şunculiţă
afumată 50 g unt sare piper boia 1-2 linguri lapte Mod de preparare:
Tai chiflele în jumătate, fără să le desprinzi de tot, apoi le scoţi
miezul pe care-l amesteci cu laptele. Dai brânza pe răzătoarea mică, tai
ceapa mărunt, tai…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu mac si branza de vaci
7 January 2011
Ingrediente: Blat: 180 g făină 60 g zahăr 1 praf de sare 100 g unt 2
gălbenuşuri Cremă: 100 g mac 180 ml lapte 1 lingură zahăr 2 plicuri
zahăr vanilinat 1 lingură griş 4-5 linguri frişcă 1/2 linguriţă coajă de
lămâie circa 40 g zahăr 1 ou 1 abuş 100 g zahăr pudră…
Read more »
Read more »
Boboci cu migdale
7 January 2011
Ingrediente: 250 g migdale 150 g zahăr tos 150 g unt 400 g aluat de
cozonac Mod de preparare: Migdalele se curăţă, se prăjesc, apoi se
toacă mărunt şi se amestecă cu zahărul. Din aluat se fac crochete mici
de 5 cm, se ung cu unt şi se tăvălesc prin migdalele măcinate. Se…
Read more »
Read more »
Ardei copţi şi umpluţi cu caşcaval
7 January 2011
Ingrediente: 1 kg ardei graşi sau capia 250 g caşcaval 1 ou 2-3 linguri
făină sare piper ulei Mod de preparare: Coci ardeii întregi şi când
sunt gata, îi presari cu sare şi îi laşi acoperiţi 20 minute. Ii cureţi
apoi de coajă, cotoare şi seminţe şi-i pui într-un prosop curat de
hârtie…
Read more »
Read more »
Paste cu ciuperci, arpagic si branza gouda
7 January 2011
Ingrediente: 300 g paste spiralate sare 4 ouă 300 g ciuperci 1 legătură
arpagic 1 lingură unt 100 ml supă 150 g smântână piper 150 g brânza
gouda, rasă Mod de preparare: Fierbeţi pastele în apă cu sare, conform
indicaţiilor de pe ambalaj. Fierbeţi ouăle tari, turnaţi apă rece pe
ele, apoi curăţaţi-le…
Read more »
Read more »
Cartofi copţi cu sos de muştar
7 January 2011
Ingrediente: 20 de cartofi 3 căţei de usturoi 2 linguri ulei boia dulce
după gust sare piper Ingrediente sos: 2 gălbenuşuri 1 borcan de muştar
(270 g) 2 linguriţe zahăr 2 linguri oţet sare ulei 1 legătură mărar
Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi ungi cu ulei, îi aşezi într-o
cratiţă sau o…
Read more »
Read more »
Ciuperci cu brânză topită
6 January 2011
Ingrediente:
500 g ciuperci proaspete 2 tuburi brânză topita 1 legătură mărar piper
ulei Mod de preparare: Cureţi ciupercile, le speli, le tai felii şi le
căleşti în ulei. Le laşi pe foc descoperite până scade toată zeama.
Adaugi brânza topită, piper după gust şi dai într-un clocot, două. La
final presari mărarul tocat.…
Read more »
Read more »
Grătar de legume cu ficăţei
6 January 2011
Ingrediente: 500 g ficăţei 1 vânătă 1 dovlecel 3-4 roşii 1 ardei gras
roşu 1 ardei gras verde 200 g ciuperci 2 cepe roşii Mod de preparare:
Speli vânătă, roşiile şi dovlecelul, cureţi ardeii graşi, ciupercile şi
cepele, apoi tai vânătă şi dovlecelul felii subţiri pe lungime, ardeii
bucăţi, cepele rondele şi roşiile…
Read more »
Read more »
Cocktail Vergin Lea
6 January 2011
Calitate – fără alcool Bază alcoolică – nici una Pahar – goblet mare
Familie – Cocktailuri dietetice Categorie – No-alcool drinks
Decoraţiune – o felie groasă din fructul pasiunii Se sereveşte la
orice oră Ingrediente: 5/10 suc de rosii proaspat 3/10 ardei gras
galben taiat felii 2/10 suc de fructul pasiunii…
Read more »
Read more »
Praz cu orez şi suc de roşii
6 January 2011
Ingrediente: ½ kg praz 1 cana orez 3 linguri bullion/suc de rosii 2
linguri ulei sare piper Delikat/vegeta/cuburi maggi sau knor Mod de
preparare Se spala prazul, se taie felii. Se pune la foc in ulei cu
putina apa pana se inmoaie. Se adauga orezul spalat, bulionul sau sucul
de rosii,sare, piper, cuburile…
Read more »
Read more »
Păstrăv cu varză
6 January 2011
Ingrediente: garnitură: 1 măr 1 morcov 1 ceapă 2 linguri ulei 500 g
varză murată 100 ml vin alb sec 2 linguri gem de gutui sare 1 vârf de
cuţit piper cayenne Pentru peşte: 600 g păstrăv 2 linguri ulei 2
linguriţe susan negru sare piper sucul de la o jumătate de lămâie …
Read more »
Read more »
Tort cu mac si nuci
6 January 2011
Ingrediente: Blat: 5 ouă 100 g zahăr 1 pacheţel zahăr vanilinat 125 g
făină 2 linguri amidon 75 g mac măcinat Umplutură şi ornament: 150 g
miere lichidă 7 linguri zahăr 300 g miez de nucă, măcinat 500 ml frişcă
2 plicuri întăritor frişcă 200 g marmeladă de portocale câteva cireşe
Mod de…
Read more »
Read more »
Salată cu parizer, ouă si smantana
6 January 2011
Ingrediente:
250 g parizer 2 ouă 4 roşii 2 ardei 1 castravete 1 salată verde 4
linguri ulei 2 linguri oţet 2 linguri smântână 1 legătură pătrunjel
verde sare Mod de preparare: Fierbi ouăle tari, apoi le cureţi şi le
tai în sferturi. Cureţi ardeii, castravetele şi roşiile, le tai felii,
speli bine salata…
Read more »
Read more »
Legume verzi umplute
6 January 2011
Ingrediente: 6 ardei verzi 4 gulii 1 dovlecel 10 frunze de tei 300 g
carne tocată 250 g orez sare piper cimbru boia mărar pătrunjel tocat
bulion 2 ouă 1 ceapă Mod de preparare: Cureţi ardeii, scoţi miezul
guliilor, tai şi dovlecelul în jumătate şi îi scoţi miezul. Le speli pe
toate şi…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu urdă şi piersici
6 January 2011
Ingrediente: 6 ouă 6 linguri zahăr 50 ml ulei 5 linguri făină 2 linguri
cacao 1 praf de copt 1 plic de zahăr vanilat Ingrediente cremă : 300 g
urdă 2 plicuri zahăr vanilat 1 pachet margarină 1 kg piersici 250 g
zahăr pudră Ingrediente glazură: 1 pachet gelatină roşie 2 linguri
zahăr…
Read more »
Read more »
Spaghete cu sos de roşii si smântână
6 January 2011
Ingrediente: 1 ceapă 1 căţel de usturoi 2 linguri ulei de măsline 400 g
roşii bucăţi 100 ml vin roşu sec (sau supă) 500 g spaghete sare câte
1/2 legătură busuioc şi pătrunjel 100 ml smântână piper Mod de
preparare: Curăţaţi ceapa şi usturoiul, apoi tocaţi-le mărunt.
Incingeţi uleiul într-un vas, căliţi ceapa…
Sufleu de macaroane cu branza gouda si nucsoara
6 January 2011
Ingrediente: 400 g macaroane sare 1 ceapă 100 g şuncă afumată 100 g
brânză gouda 1 dovlecel 50 g unt piper 2 linguri făină 500 ml lapte
nucşoară Mod de preparare: Fierbeţi pastele în apă cu sare, conform
instrucţiunilor de pe ambalaj, apoi lăsaţi-le să se scurgă. Tocaţi
ceapa. Tăiaţi şunca bucăţi, apoi…
Read more »
Read more »
Salată cu hamsii marinate
6 January 2011
Ingrediente:
2 kg cartofi 200 g hamsii marinate 4 ouă 2 cepe 100 g măsline 100 ml
ulei sare oţet Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi tai cubuleţe şi
îi fierbi. Separat pui la fiert 2 ouă. Cureţi ceapa, o tai solzişori,
apoi scoţi sâmburii măslinelor. Din cele 2 gălbenuşuri crude faci o
maioneză…
Read more »
Read more »
Cremă de pepene galben
6 January 2011
Ingrediente:
1 pepene galben de 1 kg 1 portocală 2 linguri esenţă de rom 150 g
brânză dulce de vacă 200 g frişcă 3 linguri zahăr pudră 1 plic gelatină 1
lingură unt Mod de preparare: Tai pepenele în jumătate, pui o parte
la frigider, iar din cealaltă parte scoţi miezul şi-l tai bucăţele.…
Read more »
Read more »
Salată de heringi afumaţi
6 January 2011
Ingrediente:
500 g heringi afumaţi 1 pahar lapte 2 ouă 1 castravete murat 1 ceapă
roşie 2 linguriţe muştar 4 cartofi 4 linguri ulei 2 lingurite otet Mod
de preparare: Speli pestele si-l lasi in lapte pentru 2-3 ore ca sa se
desareze. Fierbi cartofii în coajă şi apoi îi cureţi şi-i tai cubuleţe.…
Read more »
Read more »
Cocktail Toro Loco
6 January 2011
Calitate – alcoolic Bază alcoolică – Mezcal Pahar – old fashioned
Categorie – Coffee liqueur drinks Decoraţiune – fără Se serveşte după
cină Ingrediente: 7/10 Mezcal 3/10 lichior de cafea Un cocktail
sud-american bun de consumat după cină, este preferat de o clientelă în
special masculină, datorită dozei de alcool destul de ridicata…
Read more »
Read more »
Farfalle cu somon
6 January 2011
Ingrediente: 400 g file de somon 2 linguri suc de lămâie 1 ceapă mică 2
legături arpagic 400 g farfalle sare 1 lingură ulei de măsline 200 ml
smântână piper Mod de preparare: Spălaţi peştele, uscaţi-l pe un
şervet de bucătărie, apoi tăiaţi-l cuburi. Stropiţi-l cu suc de lămâie.
Curăţaţi ceapa şi tocaţi-o…
Read more »
Read more »
Parfe de nes si scortisoară
6 January 2011
Ingrediente: 300 ml frişcă lichidă 4 gălbenuşuri 5 linguri zahăr 1
lingură nes 1 linguriţă scorţişoară Mod de preparare: Freci nesul cu 2
linguri de apă caldă până se dizolvă şi îi adaugi scorţişoara. Baţi
gălbenuşurile pe baie de aburi până devin spumoase, opreşti focul, dar
laşi vasul pe baie de aburi. Amesteci…
Read more »
Read more »
Musaca de dovlecei cu salam
6 January 2011
Ingrediente:
4 dovlecel 400 g salam 2 cepe 3 ouă 3 linguri smântână 1 legătură
pătrunjel sare piper Mod de preparare: Cureţi 2 dovlecei, îi dai pe
răză- toarea mare, îi presari cu sare şi-i laşi într-o strecurătoare să
se scurgă pentru 30 de minute. Pe ceilalţi 2 îi cureţi de coajă şi-i
tai…
Read more »
Read more »
Penne cu porumb şi carnaţi cabanos
6 January 2011
Ingrediente: 250 g cârnaţi cabanos 1 ceapă 1 căţel de usturoi 2 linguri
ulei de măsline 1 lingură pastă de tomate 500 g roşii (cutie) 1 lingură
suc de lămâie 1/2 linguriţă zahăr sare piper 1/2 linguriţă oregano boia
de ardei dulce 200 g boabe de porumb (cutie) 400 g penne Mod de…
Read more »
Read more »
Musaca rădăuteană
6 January 2011
Ingrediente:
1 kg cartofi 1/2 morcovi 300 g spanac congelat 1 varză dulce 6 roşii
700 g telemea 1 legătură mărar 1 legătură pătrunjel 5 ouă sare piper 2
linguri margarină Mod de preparare: Fierbi cartofii întreg şi curăţaţi
în apă cu sare şi apoi îi tai rondele. Dai morcovii şi varza curăţate
prin…
Read more »
Read more »
Chifteluţe cu mămăligă şi carne
6 January 2011
Ingrediente
: 200 g mălai 200 g carne tocată 1 ardei gras roşu 1 ceapă 1 morcov 1
ţelină mică 3 ouă 1 felie caşcaval sare piper 2 linguri pesmet 2
linguri făină Mod de preparare: Faci o mămăliguţă din mălai, sare şi
apă şi când e gata o laşi să se răcească. Cureţi…
Read more »
Read more »
Snitele cu mac, susan si pesmet
6 January 2011
Ingrediente: 6 felii came de porc 50 g susan 50 g mac 50 g pesmet sare
piper 100 ml ulei de prăjit 1 cană făină 3 ouă Mod de preparare: Baţi
bine camea cu ciocanul pentru şniţele, păstrezi 3 felii întregi, iar pe 3
le tai în 2 pe lăţime şi astfel obţii…
Read more »
Read more »
Plăcintă cu ton şi legume
6 January 2011
Ingrediente
aluat: 500 g făină 250 ml apă minerală 2 linguri ulei 2 linguri vin
alb 2 linguri oţet 1 pachet margarina sare Ingrediente umplutură : 3
cutii de ton mărunţit 1 ceapă 2 ardei graşi 2 roşii mari 2 linguri
bulion 10 măsline 3 ouă 2 linguri lapte 1 legătură pătrunjel sare piper
…
Read more »
Read more »
Paste cu broccoli
6 January 2011
Ingrediente:
400 g paste 400 g broccoli 400 g roşii 2 căţei de usturoi 100 g
caşcaval sare boia ulei Mod de preparare: Pui la fiert în vase
diferite, cu apă clocotită cu sare, pastele şi broccoli. Speli apoi şi
tai roşiile felii, cureţi usturoiul şi-l tai mărunt. Căleşti usturoiul
câteva minute, apoi adaugi…
Read more »
Read more »
Rulada cu ficatei
6 January 2011
Ingrediente:
600-700 g ficăţei 4 ouă 4 linguri ulei 4 linguri făină 1 praf de sare 2
cepe 50 g măsline Mod de preparare: Baţi albuşurile spumă, adaugi
gălbenuşurile frecate cu ulei şi făină pusă în ploaie. Amesteci lejer,
ca să nu se lase albuşurile. întinzi compoziţia într-o tavă tapetată cu
hârtie de copt…
Read more »
Read more »
Friptură de pulpa împănată cu porumb
6 January 2011
Ingrediente: 4 pulpe de pui 1 ştiulete porumb 2 ardei graşi divers
coloraţi 100 ml ulei 1 ceapă mare roşie 4-5 căţei de usturoi 2 linguri
mari de miere 2 linguri zeamă de lămâie 1 lingură oregano uscat Mod de
preparare: Speli bucăţile de carne, le presari cu sare şi piper şi le…
Read more »
Read more »
Tort colorat de îngheţată
6 January 2011
Ingrediente:
6 ouă 350 g zahăr 800 g smântână 100 g nuci 2 linguri cacao 300 g
zmeură 3-4 piersici foarte coapte 1 linguriţă esenţă migdale 1 plic
praf de budincă de căpşuni 1 plic praf de budincă de vanilie 2 linguri
lapte Ingrediente decor: 100 ml frişcă lichidă 1 mână de zmeură 1
piersică…
Read more »
Read more »
Gulaş de vară
6 January 2011
Ingrediente: 3 roşii 5 ardei 500 g cartofi 3 linguri cuşcuş 1/2
linguriţă chimen 1 linguriţă boia dulce sare piper ulei 1 legătură
pătrunjel 500 g carne de vită 3 cepe 3 căţei usturoi Mod de preparare:
Cureţi ceapa, o tai mărunt şi o căleşti în ulei. Adaugi carnea tăiată
cubuleţe, boiaua de ardei…
Read more »
Read more »
Sandviciuri cu roşii si cas
6 January 2011
Ingrediente: 1 baghetă pâine 200 g caş de capră sau de vacă 10
roşii-cireşele 2 castraveţi 100 g şunculiţă sare piper 2-3 fire verdeaţă
3-4 linguri ulei de măsline Mod de preparare: Tai pâinea felii
subţiri pe care le aşezi pe grătarul cuptorului şi le laşi să se
rumenească 8-10 minute. După ce…
Read more »
Read more »
Tarte cu îngheţată şi afine
6 January 2011
Ingrediente:
3 pahare făină 200 g margarină 8-10 linguri apă rece sare Ingrediente
îngheţată : 400 ml frişcă lichidă 3 ouă 3 linguri zahăr 1 esenţă vanilie
200 g afine 3-4 linguri sirop de zmeură 50 g ciocolată Mod de
preparare: Cerni făina, adaugi margarina de la frigider, o fărâmiţezi cu
furculiţa şi amesteci…
Read more »
Read more »
Ciorbă de salată verde cu cârnaţi afumati
6 January 2011
Ingrediente: 4 salate 400 g carnati afumati 5 fire usturoi verde 2
ardei grasi 2 roşii 1 dovlecel 4 ouă 50 ml ulei 200 g smântână 2 cartofi
1 lingură făină 1 legătură pătrunjel mărar verde sare piper Mod de
preparare: Speli usturoiul, îl tai mărunt, îl răjeşti în ulei, adaugi
făina şi…
Read more »
Read more »
Prajitura de gris cu zmeura
6 January 2011
Ingrediente: 100 g griş 750 ml lapte 150 g zahăr 200 g smântână 500 g
zmeură Mod de preparare: Fierbi laptele, pui grisul în ploaie, adaugi
zahărul şi amesteci bine până se îngroaşă. Dai deoparte vasul, iar când
grisul s-a răcorit puţin adaugi smântână şi freci bine până devine
cremos. Il torni pe…
Read more »
Read more »
File de somon cu lamaie si cartofi natur
6 January 2011
Ingrediente: 600 g somon 100 ml ulei măsline 3 cartofi o lămâie mărar
verde tocat 10 g Delicat de legume sare Mod de preparare: Fileul de
peşte se unge cu ulei, se presară cu Delicat de legume şi sare, se pune
într-o tavă la cuptor (220 °C). Se lasă până se pătrunde bine,…
Read more »
Read more »
Piept de curcan cu suc de mere
6 January 2011
Ingrediente: 4 fileuri piept de curcan 1 si 1/2 cană suc de mere două
linguriţe esenţă de rom două linguriţe miere o lingură amidon de porumb
două linguri apă rece un măr tăiat felii Mod de preparare: Se prepară o
marinată din 1/2 cană suc de mere, o linguriţă esenţă de rom, sare…
Read more »
Read more »
Piscoturi de sampanie
6 January 2011
Ingrediente:
6 ouă 150 g zahăr pudră 150 g făină vanilie Mod de preparare:
Gălbenuşurile se aleg cu atenţie şi se amestecă împreună cu zahărul şi
cu vanilia. Albuşurile se bat spumă tare şi se amestecă încet cu
gălbenuşurile şi cu făina cernută. Se toarnă cu şpriţul pe o tavă cu
hârtie – de…
Read more »
Read more »
Legume umplute
6 January 2011
Ingrediente: 125 g brânză de vaci 125 g telemea de vaci 1 ţelină mică
3-4 morcovi potriviţi 2 gălbenuşuri crude 50 g unt 3/2 pachet boia dulce
7 linguri pline cu vârf pulbere de cereale 1 pahar iaurt 1 pahar
smântână 1 căţel de usturoi sare piper 4 roşii 4 gogoşari Mod de…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu fructe de pădure
6 January 2011
Ingrediente blat: 250 g unt 250 g zahăr 1 ou 500 g făină 1 plic zahăr
vanilat 3 linguri lapte 1 plic praf de copt Ingrediente cremă : 250 g
brânză de vaci 300 g afine 100 g unt 1 plic zahăr vanilat 3 ouă 1 plic
praf de budincă de vanilie 1 lămâie…
Read more »
Read more »
Cozonac moldovenesc cu vanilie
6 January 2011
Ingrediente: 1 kg făină 12 ouă 200 g unt 250 g lapte 50 g drojdie 250 g
zahăr 1/4 baton de vanilie o linguriţă rom o linguriţă sare coajă de
lămâie şi portocală 50 g ulei Mod de preparare: Făina şi ouăle trebuie
să stea 12 ore la căldura camerei. Maiaua: O mână…
Read more »
Read more »
Legume cu piure la cuptor
6 January 2011
Ingrediente: 1 kg cartofi 200 g mazăre 400 g fasole verde păstăi 3
morcovi raşi 3 ardei 200 g varză dulce 300 g ciuperci 100 g caşcaval
sare piper Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi pui la fiert şi
fierţi îi faci piure. Cureţi ardeii, varza, ciupercile, păstăile şi
mazărea, tai mărunt varza,…
Read more »
Read more »
Salata de vinete cu ardei copti
6 January 2011
O
reteta simpla de salata de vinete cu ardei gras, sare, ulei, ceapa,
usturoi, cimbru, ulei, ardei copti decorata cu felii de rosii, masline
si patrunjel. Ingrediente: 3-4 vinete potrivite 3-4 ardei (gras sau
capia, de preferinţă roşu pentru aspect) sare ulei 1 ceapă potrivită 1-2
căţel usturoi cimbru 1 gălbenuş de ou 150 ml…
Read more »
Read more »
Supă dulce de legume
6 January 2011
Ingrediente:
două cepe doi morcovi o ţelină 300 g mazăre un ardei gras ardei iute o
frunză de dafin 3 fire de mărar 3 fire de pătrunjel un fir de ţelină o
linguriţă de pudră de curry sare piper ulei de măsline verdeaţă tocată
smântână crutoane Mod de preparare: Cepele se curăţă de foi,…
Read more »
Read more »
Cremă de pere cu gris
6 January 2011
Ingrediente: 2-3 pere 3 linguri zahăr 1 pahar lapte 1 linguriţă griş 1
linguriţă sirop de zmeură Mod de preparare: Fierbi un sirop dintr-un
pahar de apă şi 2 linguri de zahăr în care adaugi perele curăţate şi le
laşi să fiarbă. După ce s-au înmuiat, scoţi perele din sirop şi le
treci…
Salată cu paste, brânză şi măsline
5 January 2011
Ingrediente: 200 g paste 150 g telemea 6 măsline 1 ceapă roşie 1
castravete 3 linguri suc de lămâie 1 legătură pătrunjel verde 1 lingură
busuioc 1 roşie sare piper ulei Mod de preparare: Fierbi pastele în
apă şi când sunt gata, le scurgi. Cureţi ceapa, o toci, apoi tai felii
castravetele şi…
Read more »
Read more »
Cocktail Tom and Jerry
5 January 2011
Calitate – alcoolic Pahar – termorezistent sau tumbler Categorie – Milk
drinks Decoraţiune – un praf de nucşoară rasă la suprafaţă Se
serveşte după-amiazâ, seara şi noaptea Ingrediente: un gălbenuş de ou
un albuş 3 cl rom alb 2 cl brandy 4-5 cl lapte fierbinte Acest cocktail,
energizant şi întăritor, apare în…
Read more »
Read more »
Chiftelute de patison
5 January 2011
Ingrediente
: 2 linguri făină 2-3 bucăţi dovlecel patison 100 g caşcaval sau brânză
telemea 2 ouă 1 pahar sos picant roşii 6 linguri ulei 1 legătură
pătrunjel verde piper sare Mod de preparare: Fierbi patisonul spălat
şi curăţat de coajă în apă cu sare, apoi îl scurgi bine şi îl pasezi.
Piureul rezultat…
Read more »
Read more »
Chifteluţe cu piure de morcovi
5 January 2011
Ingrediente:
500 g carne de vită 2 felii pâine de o zi 100 ml ulei 250 ml lapte 50 g
unt 1 kg morcovi 1 legătură verdeaţă 50 g griş 2 ouă 2 cartofi Mod de
preparare: Cureţi cartofii, îi tai cubuleţe şi îi treci de 3 ori
împreună cu carnea şi pâinea înmuiată…
Read more »
Read more »
Salată de piept de pui cu porumb şi sos de maioneză
5 January 2011
Ingrediente: 1 piept de pui 1 ştiulete porumb 1 mână mazăre verde 1
gălbenuş 50 g smântână boia sare piper 2-3 foi de salată 2-3 fire mărar
ulei Mod de preparare: Cum procedezi: în 3 vase diferite pui la fiert
carnea de pui, porumbul şi mazărea. In acest timp pregăteşti sosul de
maioneză:…
Read more »
Read more »
Mancare de varza alba cu carne de vita
5 January 2011
Ingrediente:
300-400 g carne de vacă 1 ceapă mare 5 linguri untdelemn 1 varză
mijlocie 1 ardei gras 4-5 roşii potrivite 1 legătură mărar 1 praf de
cimbru 1 foaie de dafin câteva boabe de piper 2-3 linguriţe condiment
universal de legume Mod de preparare: Ceapa tocată mărunt o căleşti 2
minute în ulei,…
Read more »
Read more »
Specialitate cu vinete si ardei gras
5 January 2011
Ingrediente: 3-4 vinete 10 ardei graşi 4 cepe 4 roşii 5 căţei de
usturoi 4 albuşuri 150 g caşcaval ras ulei sare 1 legătură pătrunjel
mărar Mod de preparare: Coci ardeii şi vinetele, le presari cu sare,
le laşi acoperite să se răcească, apoi le cureţi de coajă. Desfaci apoi
în fâşii şi…
Read more »
Read more »
Bame umplute in aluat de cartofi la cuptor
5 January 2011
Ingrediente: 500 g bame mijlocii oţet piper boabe dafin 2 căpăţâni
usturoi 200 g costiţă afumată ulei pentru prăjit 2 cepe 50 g făină 2
linguri bulion 500 g piure de cartofi 150 g brânză telemea, mai uscată 1
ou 1 roşie 1 legătură de pătrunjel Mod de preparare: Cureţi bamele,
le speli…
Read more »
Read more »
Salata de vinete cu nuca
5 January 2011
Ingrediente
: 5 vinete 100 g nucă 1 ceapă 2 roşii 2 căţei de usturoi legătură
pătrunjel sare piper ulei Mod de preparare: Speli vinetele, le aşezi
într-o tavă mare pe care o dai la cuptor, la foc potrivit până ce
vinetele se înmoaie. Le scoţi, le laşi să se răcească, apoi le cureţi
şi…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu prune şi frişcă
5 January 2011
Ingrediente
aluat : 3 ouă 3 linguri făină 3 linguri zahăr Ingrediente cremă : 1/2
kg prune 250 g frişcă 100 g zahăr 250 g brânză dulce de vacă 100 g
smântână 2 plicuri zahăr vanilat zeama unei lămâi 2 plicuri gelatină (de
închegat) Mod de preparare: Freci gălbenuşurile cu zahărul, baţi
albuşurile spumă,…
Read more »
Read more »
Peste rasol cu frunze de sfecla alba
5 January 2011
Ingrediente:
2-3 peşti (păstrăv, plătică) 1-2 legături frunze sfeclă albă sau roşie 1
legătură mărar 1 legătură pătrunjel 1 legătură leuştean 2 legături
ceapă verde sare piper borş ulei Mod de preparare: Speli toate
verdeţurile şi le tai mărunt. Torni într-o cratiţă 100 ml ulei, apoi
aşezi un strat de verdeţuri, peştele curăţat şi…
Read more »
Read more »
Ciorba de gaina cu taietei
5 January 2011
Ingrediente: apa sare gaina (de tara) un morcov o ceapa o telina mica o
radacina de patrunjel si/sau pastarnac un cartof sau doi un ou faina
sare ulei de masline Mod de preparare: Gaina se transeaza si se pune
la fiert pentru ciorba doar spatele, gatul si aripile. Restul (bucatile
carnoase) se foloste…
Read more »
Read more »
Spaghete Bolognese cu un delicios sos picant
5 January 2011
Ingrediente: felie şuncă afumată 2 linguri ulei de măsline 1 ceapă 1
căţel de usturoi 400 g came tocată, de vită 150 g legume pentru supă 400
g roşii pasate, cu verdeaţă 150 ml supă 400 g spaghete sare piper
pătrunjel eventual, busuioc Mod de preparare: Tăiaţi şunca fâşii, apoi
prăjiţi-o într-un vas…
Read more »
Read more »
Sărmăluţă din varză acră
5 January 2011
Ingrediente: 800 g carne tocată amestec (vacă şi porc) o ceaşcă orez 4
cepe piper sare foi de varză (pentru circa 40 buc. sarmale medii) foi de
dafin două linguri ulei Mod de preparare: Se toacă mărunt ceapa şi se
căleşte în puţin ulei. După ce se răceşte se amestecă împreună cu
carnea…
Read more »
Read more »
Papă de porodici
5 January 2011
Ingrediente: 4-5 porodici (aşa li se spune pe la noi roşiilor) 1 ceapă 1
ardei gras 100 ml ulei sare piper 1 legătură verdeaţă Mod de
preparare: Cureţi şi tai mărunt ceapa, apoi o căleşti în ulei. Tai
fideluţă ardeiul curăţat şi spălat, îl adaugi peste ceapă şi pui şi
roşiile curăţate de…
Read more »
Read more »
Fasole verde grasa cu soia si rosii
5 January 2011
Ingrediente
: 1 kg fasole grasă 4 linguri soia granule 400 g roşii bine coapte 4
cepe 4 linguri de ulei 1 lingură margarină câte 1 de legătură mărar şi
pătrunjel Mod de preparare: Cureţi şi tai ceapa solzi şi o căleşti cu
uleiul, margarina, apoi adaugi 3-4 căni de apă caldă, sare şi…
Read more »
Read more »
Supa de pui cu usturoi
5 January 2011
O
reteta extrem de simpla de supa cu pulpe de pui, usturoi, rosii, sare,
patrunjel si ulei. Ingrediente : 4-5 pulpe de pui 5-10 grăunţe de
usturoi (depinde de mărime) 3-4 roşii sare piper 1 legătură pătrunjel
ulei Mod de preparare: Intr-o tigaie prăjeşti uşor carnea şi după ce e
rumenită pe ambele părţi…
Read more »
Read more »
Paste de orez cu legume si brânză
5 January 2011
Ingrediente: 400 g paste de orez 1 ardei gras galben ardei gras verde 1
dovlecel 4 roşii 1 ceapă 200 g mozzarella oregano busuioc ulei sare
piper Mod de preparare: Cureţi toate legumele, tai ardeii
fideluţădovlecelul cubuleţe şi ceapa mărunt. Căleşti ceapa în ulei
încins, adaugi legumele tăiate, le laşi să se prăjească…
Read more »
Read more »
Ciorbă de potroace de pasare
5 January 2011
Ingrediente: aripile, gâtul, pipota şi o parte de la spatele unei
păsări 2 morcovi un pătrunjel un păstârnac jumătate de ţelină două
linguri de orez zeamă de varză leuştean sare Mod de preparare: Se
fierb bucăţile de pasăre. Se ia spuma şi se adaugă zarzavaturile
curăţate, spălate şi tăiate fideluţă. Se lasă să…
Read more »
Read more »
Pilaf cu hrişcă
5 January 2011
Ingrediente: 1 cana hrisca 2 morcovi 1 telina 1 pastarnac 2 cepe 1
ardei gras 3-4 linguri ulei sare piper verdeata Mod de preparare:
Speli hrisca si o lasi la inmuiat in apa rece pentru 30 de minute.
Cureti toate legumele, le speli, le tai rondele sau cubulete si le
calesti in ulei…
Read more »
Read more »
Salata de varza rosie cu crenvusti
5 January 2011
Ingrediente
: 1 varză roşie 2-3 crenvurşti sare oţet piper după gust 4 linguri
ulei Mod de preparare: Tai varza fideluţă, o freci cu sare, adaugi
uleiul şi potriveşti de oţet şi piper. Tai crenvurştii feliuţe, îi
prăjeşti în ulei după care îi adaugi în salată şi amesteci. Poftă
bună!
Read more »
Read more »
Tobă de porc cu ienibahar
5 January 2011
Ingrediente: capul de porc stomacul bine spălat şi curăţat limba
rinichii inimă şorici 3 boabe de ienibahar două foi de dafin sare piper
Mod de preparare: Carnea se spală foarte bine. Capul se taie în bucăţi
mici; inima, şoriciul, limba şi rinichii se pun la fiert cu foile de
dafin şi sare. Se…
Read more »
Read more »
Carnati proaspeti de porc
5 January 2011
Ingrediente: 1 kg carne de porc 500 g grăsime 200 g carne de vită
usturoi piper un vârf cuţit mirodenii pentru cârnaţi sare Mod de
preparare: Carnea şi grăsimea se spală şi se taie în bucăţi. Usturoiul
se curăţă şi se pisează cu sare, adăugându-se puţină apă. Carnea şi
grăsimea se trec prin…
Read more »
Read more »
Salata cu masline si oua
5 January 2011
Ingrediente: 100 g măsline 5 ouă 1 varză (mică) albă 3 roşii 3 cepe 2
castraveţi 2 ardei graşi 2 morcovi sare ulei oţet Mod de preparare:
Speli varza, o tai fideluţă, o freci cu sare şi o laşi să se înmoaie.
Speli roşiile, cureţi ceapa, ardeii, castraveţii şi morcovii, apoi tai
roşiile…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu pâine şi prune
5 January 2011
Ingrediente: 500 g prune coapte 1 cană zahăr 1/2 cană apă 8 felii
pâine neagră 1/2 linguriţă scorţişoară 2 linguri margarină 2 ouă 2
linguri făină 2 plicuri zahăr vanilat 2 căni smântână Mod de
preparare: Fierbi jumătate de cană de zahăr cu apă şi când siropul s-a
legat adaugi prunele fără sâmburi…
Read more »
Read more »
Prajitura speciala cu nuca
5 January 2011
Ingrediente: Pentru foi: două ouă 100 g ulei 100 g miere de albine 100 g
zahăr făină cât cuprinde o linguriţă amoniac Pentru cremă: 800 g
smântână 3 cani nuci măcinate o cană de zahăr esenţa de rom Mod de
preparare: Foile: se amestecă toate ingredientele si aluatul rezultat se
împarte în trei…
Read more »
Read more »
Cocktail Tiziano
5 January 2011
Calitate – slab alcoolizat Bază alcoolică – nici una Pahar – flute sau
cupă Asti Familie – Sparkling Categorie – Wine drinks Decoratiune – fără
Se serveşte la orice oră Ingrediente: 1/3 suc de struguri roşii 2/3
vin spumos clasic sau sec Printre cocktailurile Sparkling, Tiziano
reprezintă toamna prin folosirea strugurilor. Dacă este…
Read more »
Read more »
Crevete pane cu sos iute
5 January 2011
Ingrediente: 350 g crevete decorticate 300 ml smântână o linguriţă de
sos iute două ouă 3 linguri de făină 50 ml lapte dulce un praf de
bicarbonat 50 g muguri de soia 25 g seminţe de susan sare piper oregano
ulei de măsline o lămâie Mod de preparare: Crevetele se spală şi se…
Read more »
Read more »
Mâncărică de morcovi cu smântână
5 January 2011
Ingrediente: 600 g morcovi 150 ml ulei 250-300 ml lapte 100 g smântână 1
lingură făină 1 linguriţă zahăr 2 legături pătrunjel 1 lingură unt
sare Mod de preparare: Cureţi morcovii, îi tai felii subţiri şi-i
înăbuşi în ulei cu puţină apă. Laşi să fiarbă înăbuşit pe foc mic, dar
adaugi din când…
Read more »
Read more »
Prajitura cu zmeura, coaja rasa de lamaie si portocala
5 January 2011
Ingrediente: 200 g zmeură 6 ouă 1 cană cu zahăr 2 căni cu făină 1
linguriţă coajă rasă de portocală şi lămâie 1 praf de copt Mod de
preparare: Baţi albuşul spumă cu zahărul şi adaugi gălbenuşurile unul
câte unul. încorporezi apoi făina pe jumătate, după care pui praful de
copt stins cu…
Read more »
Read more »
Bulete cu legume şi boia
5 January 2011
Ingrediente: 350 g brânză telemea apă 25 g drojdie 650 g făină 100 ml
lapte bătut 4 linguri de ulei de măsline sare o linguriţă de seminţe de
chimen o linguriţă de zahăr tos doi ardeii graşi un praf de boia iute
piper salată verde iaurt de băut Mod de preparare: lntr-un vas…
Read more »
Read more »
Salată de vară cu cartofi
5 January 2011
Ingrediente:
500 g cartofi 1 ceapă 1 castravete 2 ardei graşi 3 roşii 1 legătură
mărar 1 lămâie 2 linguri ulei sare 2-3 frunze de salată verde Mod de
preparare: Cureţi cartofii, îi fierbi în apă sărată şi când sunt gata îi
tai rondele. Cureţi ceapa, ardeii şi castravetele, tai ceapa mărunt,
ardeii fideluţă,…
Broccoli cu roşii gratinate
5 January 2011
Ingrediente: 500 g broccoli 300 g roşii 100 g caşcaval 3-4 căţei de
usturoi 2-3 linguri ulei 50 g măsline negre sare piper cimbru oregano 1
legătură pătrunjel condiment cu gust de legume Mod de preparare:
Fierbi apă cu sare şi când clocoteşte adaugi broccoli desfăcut în
bucăţele şi laşi acoperit la fiert…
Read more »
Read more »
Inghetata de piersici
5 January 2011
Ingrediente:
600 g piersici 150 ml vin dulce 100 g zahăr pudră 300 ml apă 350 g
zahăr obişnuit zeama de la 3 lămâi Mod de preparare: Cureţi
piersicile de coajă, le tai felii subţiri, le presari cu zahăr pudră,
le stropeşti cu vin şi le laşi deoparte. După 3-4 ore scurgi zeama pe…
Read more »
Read more »
Cupe de pepene galben cu fructe
5 January 2011
Ingrediente:
4-5 pepeni mici galbeni 2 banane 3 piersici 1 cutie compot de ananas 2
struguri de diferite culori 250 g zahăr pudră 250 g frişcă Mod de
preparare: Tai pepenii în jumătate, le scoţi miezul cu o lingură, apoi
îl tai cubuleţe. Obţii astfel din jumătăţile de pepene galben 8-10 cupe.
Cureţi bananele…
Read more »
Read more »
Salata cu pui prajit si masline
5 January 2011
Ingrediente: 1 piept de pui măsline negre 1 salată verde potrivită 3-4
roşii 2-3 castraveţi 1 fir ceapă verde 1 ardei gras mare brânză feta
(sau altă telemea, dar să fie bine scursă) 1 lămâie Mod de preparare:
Tai carnea felii ca pentru şniţele şi le prăjeşti. Cureţi şi speli
legumele, apoi rupi…
Read more »
Read more »
Tort inimă cu fructe
5 January 2011
Ingrediente: 200 ml frişca un pliculeţ drojdie uscată 50 ml apă 100 ml
lapte 300 g făină 60 g zahăr tos sare 80 g unt două ouă o conservă de
cockteil de fructe o lingură de cafea instant esenţă de rom decor pentru
prăjituri ulei 3 linguri de miere Mod de preparare: Intr-un…
Read more »
Read more »
Ciorbă de fasole galbenă cu lapte prins
5 January 2011
Ingrediente: 2 maine de fasole galbena 1 ceapa 1 morcov 1 ardei gras 2
rosii 1 legatura patrunjel 1 legatura marar 1 l lapte prins sare Mod
de preparare: Speli fasolea, o rupi bucati si o pui la fiert in 2 l de
apa clocotita cu sare. Cureţi morcovul, ceapa şi ardeiul gras,…
Read more »
Read more »
Ardei grasi cu branza si sunca
5 January 2011
Ingrediente
: 4 ardei graşi 200 g brânză proaspătă 200 g şuncă presată 100 g
smântână 1 ceapă 2 castraveţi sare piper verdeaţă Mod de preparare:
Speli ardeii, îi cureţi şi îi tai în jumătăţi. Tai ceapa mărunt, iar
castraveţii îi speli, îi cureţi şi îi tai cubuleţe. Pasezi brânza
proaspătă şi o amesteci…
Read more »
Read more »
Salată de pui cu avocado si muguri de pin
5 January 2011
Ingrediente: două piepturi de pui două bucăţi de avocado o salată verde
100 g măsline verzi 50 g muguri de pin mărar pătrunjel sare piper ulei
de măsline două limete muştar iaurt Mod de preparare: Piepturile dej
pui se spală, se lasă puţin deoparte să se scurgă, se ung c;u ulei şi
se…
Read more »
Read more »
Trigoane cu cremă şi curmale
5 January 2011
Ingrediente: 300 g biscuiţi o lămâie 150 g zahăr tos 250 ml frişcă 150
ml iaurt 50 g curmale două pliculeţe cu zahăr vanilinat 80 g unt o
lingură de miere 100 ml apă 5 g gelatină 80 g ciocolată neagră topping
de căpşuni ciocolată albă căpşuni Mod de preparare: Gelatina se pune…
Read more »
Read more »
Prajitura cu fructe
5 January 2011
Ingrediente:
500 g făină 500 g zahăr 10 ouă 11 linguri ulei 1 plic zahăr vanilat 1
esenţă rom 1 plic praf de copt 3 linguri zahăr pudră 1 kg caise
(piersici, prune, struguri) Mod de preparare: Baţi albuşurile cu
puţină sare, apoi adaugi zahărul în ploaie şi baţi în continuare până se
topeşte…
Read more »
Read more »
Salată ţărănească de vinete
5 January 2011
Ingrediente : 2-3 vinete 2 ardei graşi 2 cepe 2 roşii sare ulei Mod
de preparare: Coci vinetele şi ardeii şi când sunt gata presari legumele
cu sare, le acoperi cu un prosop curat şi le laşi aşa 30 de minute. Le
cureţi apoi de coajă şi le pui să se scurgă într-o…
Read more »
Read more »
Ficat cu costita
5 January 2011
Ingrediente: 800 g ficat de porc sau de vită costiţă afumată 1 legătură
pătrunjel margarină piper Mod de preparare: Speli ficatul şi îl tai în
bucăţi de circa 2-3 cm. Costiţa o tai felii subţiri. Fiecare felie de
costiţă o piperezi. Pui o frunză de pătrunjel peste fiecare bucată de
ficat, apoi o pui…
Read more »
Read more »
Patison umplut
5 January 2011
Ingrediente: 8-10 bucăţi patison (sau 3-4 dovlecei clasici ) 1/2 kg
carne tocată porc, vită sau pasăre) 1 ceaşcă orez 1 bucată ceapă 1
legătură mărar sare piper 1 lingură bulion Mod de preparare: Speli
patisonul, tai fiecărei bucăţi un căpăcel şi cu o linguriţă îi scoţi
miezul. Amesteci apoi carnea cu orezul,…
Read more »
Read more »
Tort cu nucă de cocos, lămâie şi cremă de fructe de pădure
4 January 2011
Ingrediente: 125 g nucă de cocos 1 lămâie 100 g unt + unt cât o nucă
pentru uns tava 1 lingură zahăr vanilat 1 lingură făină 4 ouă 8 biscuiţi
100 g zahăr 2 linguri zahăr pudră 300 ml frişcă lichidă 2-3 linguri
sirop de căpşuni sau zmeură 300 g mure 300 g afine…
Read more »
Read more »
Salată de ton cu mazăre
4 January 2011
Ingrediente: 200 g mazăre 100 g orez două cutii cu ton în ulei 150 g
parmezan o lingură de busuioc uscat o lingură de seminţe de susan sare
piper două portocale o lămâie 4 linguri de ulei de măsline porumb din
conservă Mod de preparare: Orezul se fierbe în apă cu sare, se…
Read more »
Read more »
Pizza cu pui
4 January 2011
Ingrediente
aluat: 150 făină 75 g unt 1 praf de sare 2-3 linguri apa Ingrediente
umplutura: 500 g carne de pui fiartă 1 lingură de ceapă tăiată mărunt 2
linguri pastă de tomate puţin unt sau ulei 50 g caşcaval ras Mod de
preparare: Prepari aluatul şi-l laşi să se odihnească 2 ore,…
Read more »
Read more »
Prajitura cu mere umplute
4 January 2011
Ingrediente
blat: 5 ouă 5 linguri zahăr 5 linguri făină sare 1/2 linguriţă praf de
copt Ingrediente umplutură: mere margarină pentru uns tava 3-4 linguri
zahăr vişine nuci stafide dulceaţă de pepene sau de care ai în cămară
Mod de preparare: Cureţi merele de coajă şi le scoţi cotorul. Ungi tava
cu margarină, presari…
Read more »
Read more »
Carne de porc cu cuscus
4 January 2011
Ingrediente:
500 g carne de porc mai grasă 500 g cuşcuş (paste făinoase mărunte)
sare curry Mod de preparare: Tai carnea cubuleţe şi o pui la fiert cu
puţină sare la foc mic. 0 fierbi până scade apa, apoi o prăjeşti în
untura lăsată de ea până când se formează o crustă. Pui apoi 500…
Read more »
Read more »
Tocanita de ciuperci cu usturoi
4 January 2011
Ingrediente
: 2-3 cepe 2 ardei roşii (din conservă) ciuperci 2-3 căţei de usturoi
pătrunjel Mod de preparare: Căleşti ceapa, adaugi şi ardeiul tocat
mărunt, apoi pui ciupercile tăiate mărunt. Adaugi puţină apă şi le
fierbi la foc mic, acoperite cu capac. Completezi cu apă puţin câte
puţin, până sunt fierte ciupercile, apoi pui şi…
Read more »
Read more »
Salata de pastarnac
4 January 2011
Ingrediente:
500 g păstârnac 4-5 linguri ulei 1 lămâie (sau oţet) 250 g praz sare
după gust Mod de preparare: Păstârnacul îl speli bine, îl cureţi şi îl
tai fâşii subţiri (julien) şi îl dai pe râzătoare. Cureţi prazul, îl
speli şi îl tai fâşii subţiri (julien). Apoi amesteci prazul cu
păstârnacul într-o salatieră,…
Read more »
Read more »
Ciuperci cu arpacasi
4 January 2011
Ingrediente
: 1-2 cutii de ciuperci 700 g arpacaş 2-3 cepe ulei pastă de tomate
cimbru verdeaţă sare piper Mod de preparare: Arpacaşul îl fierbi cu
puţină sare în apă multă. Ceapa tăiată mărunt o căleşti cu ulei, adaugi
ciupercuţele tăiate şi date prin ulei sau margarină şi stingi cu puţină
apă. Adaugi piperul,…
Read more »
Read more »
Pastrama de oaie cu legume
4 January 2011
Ingrediente: 800 g came de oaie doi morcovi 500 g fasole verde 300 g
mazăre 100 g boabe de porumb 200 g orez o ceapă o jumătate de linguriţă
de boia iute sare piper ulei de floarea-soarelui rozmarin usturoi iaurt
muştar Mod de preparare: Fasolea verde se spală, se curăţă codiţele
şi se…
Read more »
Read more »
Pui in sos de iaurt
4 January 2011
Ingrediente:
4 pulpe de pui 2 linguri de ulei 4 linguri de migdale 2 căţei de
usturoi 2 păhărele de iaurt condimente pentru carnea de pui Mod de
prepapare: Speli pulpele de pui, le ştergi, le presari cu condimente şi
le prăjeşti pe toate părţile în untură. Dai mai întâi focul tare, apoi
îl…
Read more »
Read more »
Pilaf cu carnati si sos de rosii
4 January 2011
Ingrediente:
3 ceşcuţe de orez 2 cepe mici 500 g cârnaţi afumaţi 50 g unt condimente
1 lingură pastă de roşii 3 linguri smântână Mod de preparare: Tai ceapa
mărunt şi o rumeneşti în unt. Adaugi orezul şi laşi câteva minute, apoi
pui 9 ceşcuţe cu apă şi condimentele şi laşi să fiarbă. Cureţi
cârnaţii…
Read more »
Read more »
Salata de cartofi cu sos de cartofi
4 January 2011
Ingrediente: 600 g cartofi 2 cepe 1 linguriţă oţet 150 ml ulei 3
linguri muştar 100 g măsline sare piper Mod de preparare: Cartofii îi
speli bine şi îi fierbi în coajă. Când sunt gata, îi cureţi şi îi tai
felii. Ceapa o tai peştişori, muştarul îl amesteci cu ulei şi oţet.
Torni…
Read more »
Read more »
Legume cu peşte şi sos de soia
4 January 2011
Ingrediente: 500 g fileuri de peşte o ţelină doi morcovi 500 g ciuperci
300 g fasole mange- tout ceapă verde doi ardei capia o gulie ardei iute
sos de soia o lămâie ulei sare piper ghirmbir murat 3 căţei de usturoi
două felii de ananas crevete Mod de preparare: Fileurile de peşte se…
Read more »
Read more »
Tortellini cu sos de ciuperci
4 January 2011
Ingrediente: 450 g tortellini cu brânză 300 g ciuperci 60 g capere
murate două cepe usturoi o jumătate de cană de smântână 100 g parmezan
45 g unt ulei de măsline sare piper pătrunjel cimbru roşii Mod de
preparare: Ciupercile se curăţă de pieliţă, se spală şi se taie în
feliuţe subţiri. Se…
Read more »
Read more »
Tartă de biscuiţi cu struguri
4 January 2011
Ingrediente:
400 g biscuiţi simpli 2 linguri zahăr 1 linguriţă scorţişoară 1 pachet
margarină Ingrediente umplutură: 75 g fulgi de porumb 2 căni apă 1
esenţă vanilie 5 linguri zahăr 1 ciorchine de strugure negru Mod de
preparare: Dai biscuiţii prin maşina de tocat, apoi îi amesteci cu
margarina topită, zahărul şi scorţişoara. întinzi…
Read more »
Read more »
Cocktail Tintoretto
4 January 2011
Calitate – slab alcoolizat Bază alcoolică – nici una Pahar – flute sau
cupă Asti Categorie – Wine drinks Decoratiune – fără Se serveşte la
orice oră Ingrediente: 3/10 suc de rodii 7/10 vin spumos clasic sau
sec Această băutură Sparkling a apărut în regiunea Veneto, în anii
’60; este cocktailul…
Read more »
Read more »
Mâncare de dovleac si telină
4 January 2011
Ingrediente: 700 g dovleac 1 ţelină 1 ceapă 1 morcov 1 legătură mărar 1
lingură făină ulei sare piper Mod de preparare: Cureţi dovleacul, îl
speli, îl tai fâşii, îl presari cu sare şi-l laşi 20-30 de minute să se
scurgă. Cureţi ceapa, morcovul, ţelina, toci ceapa, dai pe râzătoare
morcovul şi ţelina…
Read more »
Read more »
Cartofi cu costita si smantana
4 January 2011
Ingrediente:
1/2 kg cartofi 2-3 cepe 2 fire de praz 80 g unt (4 linguri) 1 pahar
lapte (200 ml) un pahar zeamă Biovegeta 120 g smântâna sare piper după
gust pătrunjel costita de porc Mod de preparare : Cureţi cartofii, îi
tai rondele şi îi rumeneşti în unt (untură sau ulei). Prazul (numai
partea…