joi, 2 august 2012

Retete #57


Retete:

Galuste

  Ingrediente: 1 kg de cartofi 1/2kg de carne de porc sau de vita 2 oua sare piper o lingura de faina sos picant Mod de preparare: Fierbeti cartofii cu coaja, bine spalati, cind sint gata, curatati-i. Separat fierbeti bine carnea si treceti-o apoi prin masina de tocat. In cartofii pasati puneti un ou,...

Read more »

Peste cu varza si rosii

  Ingrediente: 1,5 kg peste (crap, stiuca etc.) 1 varza acra 200 g ulei 300 g rosii 1 ardei gras boabe de piper sare    Mod de preparare: Se curata si se spala pestele, se freaca cu putina sare si se taie in bucati. Se desface varza in foi, se taie marunt ca taiteii si...

Read more »

Friptura inabusita de vaca

  Ingrediente: 1,200 kg pulpa de vaca 100 g slaninuta 1 ceapa 1 morcov 4-5 catei de usturoi 1 dl ulei piper boabe 1 foaie dafin putin cimbru tocat sare Mod de preparare: Carnea spalata si scursa bine se impaneaza cu bucatele de slanina si catei de usturoi, se sareaza, se leaga cu o...

Read more »

Pirjoale din muschi de vita

  Ingrediente: 600 g muschi de vita 50 g unt sare 1 lingura verdeata tocata marunt cimbru piper Mod de preparare: Muschiul curatat de pielita se taie in 6 bucati, se despica in doua, se bate putin, se presara cu sare si se pune pe gratar. Muschiul nu trebuie tinut prea mult ca sa...

Read more »

Salata mexicana cu creveti

Ingrediente: 200gr. boabe de porumb 200 gr. mazare verde 100 gr. morcov taiat cuburi 100 gr. creveti 300 gr. cozi de creveti 1 telina 1 ardei verde gras 1 ardei rosu gras 2 rosii 1 castravete verde 1 lamaie 150 gr. maioneza 1 lingura ketchup dulce 1 lingurita cu sos englezesc 1 leg. marar...

Read more »

Cotlet de porc cu sos de vin si nucsoara

Cotlet de porc cu sos de vin si nucsoara

  Ingrediente: 1 kg cotlet 2 cepe mijlocii 3-4 rosii 1 pahar vin putina nucsoara rasa sare piper  Mod de preparare: Bucata de cotlet spalata se presara cu sare si piper, se lasa 10-15 minute, dupa care se asaza intr-un vas potrivit de mare si se da la cuptor la foc iute sa se...

Read more »

Frigarui inabusite

Frigarui inabusite

  Ingrediente: 500 g pulpa de porc 150 g slanina 1 paharel vin 1 lingurita cimbru 1 lingura untura sare piper  Mod de preparare: Se spala si se taie carnea in cuburi mai mici, slanina se taie felioare. Se infig pe frigaruie cuburile de carne, alternind cu feliile de slanina. Se sareaza, se pipereaza,...

Read more »

Supa cu cartofi si fasole alba

  Ingrediente: 4 cartofi 200 g fasole alba zarzavat de supa piine prajita unt sare Mod de preparare: Se pune fasolea sa fiarba intr-o oala cu apa rece, atit cit s-o acopere. Dupa ce a fiert 10-15 min., se scurge apa si se pune din nou fasolea la fiert cu alta apa. Se varsa...

Read more »

Musaca de cartofi cu brinza si oua

  Ingrediente: 1 kg cartofi 6 oua 200 g telemea 100 g unt 200 g smintina sare piper Mod de preparare: Se fierb cartofii in coaja si cind sint gata se curata si se taie rondele. Se fierb tari 4 oua, se curata si se taie tot sub forma de rondele, telemeaua se rade....

Read more »

Snitel cu cascaval

  Ingrediente: 1 kg. carne de vita tocata 3 oua 200 g cascaval de vaca (dat pe razatoarea mare) sare piper 150 g faina 3 linguri de lapte 400 g pesmet Mod de preparare: Carnea se amesteca cu cascavalul, cele 2 oua batute, sarea si piperul. Se framanta bine si se lasa sa se...

Read more »

Biftec cu cartofi prajiti

Biftec cu cartofi prajiti

  Ingrediente: 300 g muschi de vaca cartofi prajiti muraturi sau salata verde unt Mod de preparare: Carnea se spala, se curata de tendoane, se taie in curmezisul fibrelor in bucati, se bate usor, se sareaza si se pipereaza. Apoi se pune in tigaie sau intr-o cratita cu unt foarte incins si se prajeste...

Read more »

Mazare cu friganele

  Ingrediente: 1 kg mazare verde 50 g unt 0,5 dl ulei 12 felii piine 2 oua 1 ceasca lapte 1 lingurita zahar sare verdeata tocata marunt Mod de preparare: Mazarea se fierbe si cind este gata se scurge bine de apa, se opareste cu untul fierbinte si se presara verdeata. In timp ce...

Read more »

Fasole verde cu rosii si usturoi

  Ingrediente: 1/2 kg fasole verde 1/2 kg rosii 1 ceapa 5-6 catei usturoi 4-5 linguri ulei pesmet sare patrunjel verde Mod de preparare: Pastaile se rup in 2-3 bucati si se fierb in apa clocotita cu 1/2 lingurita sare, acoperite, pina se inmoaie. Ceapa taiata marunt se caleste in ulei 2 minute, se...

Read more »

Saramura de platica cu ardei iute

O reteta simpla si delicioasa de saramura de platica din: platici, usturoi, untdelemn, ardei iute, sare si apa. Ingrediente: 1-2 platici (1,5-2 kg) o capatina de usturoi 2 linguri de untdelemn 2 ardei iuti sare apa Mod de preparare: Se curata pestele de solzi, se scot intestinele, se taie capul si coada, se spala...

Read more »

Perisoare de cartofi cu sunca

  Ingrediente: 500 g cartofi 1 cescuta pesmet 2-3 linguri faina 4 linguri smintina 1 ou 120 g sunca putin ulei sare 1 lingura unt Mod de preparare: Se fierb cartofii in coaja, se curata si se trec reci prin masina de tocat. Se amesteca cu pesmetul inabusit in unt, apoi cu smintina, sarea,...

Read more »

Salata de broccoli,cartofi si sunca

Salata de broccoli,cartofi si sunca

Ingrediente: 1 broccoli fiert taiat in bucati mici 1/2 ceasca de cartofi fierti taiati 1/4 ceasca de ceapa taiata marunt 1/3 ceasca de branza taiata 1 ou fiert taiat 3-4 felii sunca slaba Ingrediente sos: 3-4 linguri de maioneza vegetala,1 lingura de zaha,1 lingura de otet de mere,1 lingura suc de lamaie,1 catel de...

Read more »

Salata de citrice

Ingrediente: 3 portocale mari 1 grapefruit mare 4 mandarine 2 salate verzi sucul de la o portocala 2 linguri de otet sau zeama de lamaie 2 linguri de ulei de masline  sare piper dupa gust   Mod de preparare: Curata si taie fructele. Amesteca sucul de portocala, otetul, uleiul de masline, sarea si piperul....

Read more »

Supa de cartofi si gulii

O reteta gustoasa de supa de cartofi si gulii din: cartofi, gulii, salata verde, unt, supa, smantana, sare, marar, patrunjel si o lingura de faina. Ingrediente: 4 cartofi 2 gulii 1 salata verde 50 g unt 1 litru apa (supa de zarzavat) 100 g smantana (100 g brinza rasa sau cuburi de piine alba...

Read more »

Legume fierte cu smantana

  Ingrediente: 1 kg de legume fierte ( telina, morcov, cartofi, pastirnac) 250 ml de smantana 30 g de faina sare 50 g de telemea sau cascaval 50 g de unt marar sau patrunjel tocat Mod de preparare: Fierbeti legumele (telina, morcov, cartofi, pastirnac), puneti-le intr-un vas termorezistent, puneti untul taiat bucati. Combinati faina...

Read more »

Ficat de porc la cuptor

Ficat de porc la cuptor

  Ingrediente: 750 gr. ficat de porc 200 slanina otet 1 buc. ceapa 1 fir de cimbru patrunjel foaie de dafin zeama de carne sare o lingura smantana unsoare Mod de preparare: Se curata bucata de ficat, se impaneaza cu slanina. Se asaza intr-o tava, dar pe un gratar, ca sa nu se moaie...

Read more »

Bors de ciuperci

Bors de ciuperci

  Ingrediente: 1 litru apa 1/2 l bors 300 g ciuperci 1 ceapa 1 morcov mic 2 linguri orez 4 linguri smintina marar patrunjel leustean sare   Mod de preparare: Morcovul si patrunjelul se curata, se spala, se dau prin razatoarea de zarzavat. Se pun la fiert cu apa impreuna cu ceapa taiata marunt....

Read more »

Crap cu ciuperci si ceapa

  Ingrediente: 2-3 cepe albe 250 g ciuperci patrunjel verde sare piper 1foaie de dafin 1pahar vin alb ulei 1lamiie   Mod de preparare: Se rumeneste ceapa in putin ulei, se adauga ciupercile, sare, piper, foaia de dafin, vinul si putina apa, iar la urma patrunjelul taiat marunt. Se aseaza in acestea crapul taiat...

Read more »

Bureti cu smantana

  Ingrediente: 600 g de bureti proaspeti 100 g de unt 1 ou 250 ml. de smantana verdeata sare pipe Mod de preparare: Buretii se curata si se spala foarte bine. Se pun intr-un vas cu apa in care s-a adaugat otet sau zeama de lamiie (o lingurita). Buretii care sint mai mari se...

Read more »

Vrajitoriile lui Jamie Oliver 27 (video)

Read more »

Ardei cu brinza de vaca si smantana

Ardei cu brinza de vaca si smantana

  Ingrediente: 8-9 ardei grasi 1/2 kg brinza de vaca amestecata cu 100 g telemea 1 lingura gris 1 lingura ulei 2 linguri smantana 1-2 oua sare Ingrediente sosul alb:1 lingura unt, 1 lingura faina, 1 pahar lapte Mod de preparare: Se curata ardeii de codite si de seminte. Brinza de vaca maruntita bine,...

Read more »

Conopida sote cu brinza si unt

  Ingrediente: 1conopida sare 2 linguri brinza telemea marar 1 lingura unt Mod de preparare: Conopida curatata se desface buchetele si se fierbe in apa cu sare pina se inmoaie. Se scurge bine si se aseaza pe un platou. Se presara cu brinza amestecata cu marar tocat. Se incinge untul si se toarna peste...

Read more »

Taitei cu parmezan si sos de rosii

  Ingrediente: 500 g taitei cu oua 50 g unt 150 g sunca grasa 1 ceapa 3 rosii mari 3 linguri parmezan 1 lingura busuioc tocat marunt Mod de preparare: Se caleste in unt ceapa cu sunca taiata marunt, se adauga rosiile curatate de pielita si seminte si taiate in felii subtiri. Se fierbe...

Read more »

Ciuperci cu macaroane

  Ingrediente: 1/4 kg ciuperci 200 g macaroane (taitei) sare 2 linguri unt 1 ceapa ulei 1 lingura bulion piper 100 g brinza supa   Mod de preparare: Se fierb macaroanele (taiteii), se strecoara, se clatesc cu apa rece. Ceapa se prajeste in ulei, se inabusa cu ciupercile taiate felii, se adauga bulion, sare,...

Read more »

Telina pane cu sos picant

Telina pane cu sos picant

  Ingrediente: 2 teline sare  1 ou 2 linguri faina sau 2 linguri pesmet 1 ulei pentru prajit Mod de preparare: Se curata telinele, se fierb intregi in apa clocotita cu sare, se scurg si se taie felii grosute. Se inmoaie in ou, faina sau pesmet si se prajesc in ulei fierbinte. Sosul picant...

Read more »

Borş de fasole boabe cu leuştean

Borş de fasole boabe cu leuştean

  Ingrediente: 1 litru apa bors (dupa gust) 250 g fasole boabe 1 ceapa 1 morcov 1 patrunjel 1/2 lingurita faina 1/2 lingura ulei patrunjel marar leustean sare Mod de preparare: Se alege, se spala si se inmoaie fasolea din ajun in apa calduta. Se pune la fiert si dupa ce a dat 2-3...

Read more »

Crap cu morcov

Crap cu morcov

  Ingrediente: 6 felii mari de crap 1/2 kg morcov 6 linguri maioneza un ardei gras un ardei iute o lamaie ulei sare vegeta cimbru   Mod de preparare: Pestele se aseaza intr-o tava unsa cu putin ulei si se presara cu vegeta. Apoi, pe feliile de peste, se aranjeaza ardeiul gras si ardeiul...

Read more »

Paste cu clatite

  Ingrediente: 1 pachet macaroane 20 clatite 200 g ciuperci 400g cascaval 300 g cas de oi 100 g sunca sau salam 150 g costita 5 oua 100 g smantana 2 castraveti murati Mod de preparare: Se prepara clatitele dupa reteta clasica si se lasa la racit. Se fierb macaroanele 5 min, se scurg...

Read more »

Salata de mere si portocale

Salata de mere si portocale

  Ingrediente: 4 mere 4 portocale 4 linguri cu virf zahar pudra 4 lingurite rom 1 pahar vin alb dulce citeva bucati de coaja de portocala zaharata Mod de preparare: Merele se spala, se curata si se taie felioare subtiri. Portocalele se curata de coaja, se inlatura pielitele albe din interior, se taie transversal...

Read more »

Cocktail Apri-Bowle

Cocktail Apri-Bowle

    Tăiaţi 2 jumătăţi de caise felioare şi lăsaţi- le într-un vas cu 4 cl lichior de caise şi câteva frunzuliţe de busuioc. Turnaţi şampanie.

Read more »

Spaghete milaneze

  Ingrediente: 250 g de spaghete 4 linguri de unt netopit 150 g de sunca sau costita 150-200 g de ciuperci 6 linguri de smintina 2 galbenusuri 6 linguri de cascaval sare piper Mod de preparare: Intr-un vas cu apa ce clocoteste, in care s-a pus si o lingurita de sare, se pun la...

Read more »

Salau in sos de Riesling

Ingrediente: 4 bucati file de salau a cite 200 g 50 g carne afumata 4 linguri de Riesling 1 ceasca de apa 1 pahar de smantana 1 galbenus de ou suc de lamiie 1 lingura de gelatina pentru alimente 1 legatura patrunjel 1 lamiie sare Mod de preparare: Pestele se curata si se acreste....

Read more »

Fidea cu usturoi si ciuperci

Fidea cu usturoi si ciuperci

  Ingrediente: 500 g fidea de ou 350 g ciuperci 3 linguri ulei 2 catei usturoi zeama de la 1 lamaie 2 linguri patrunjel verde tocat sare piper Mod de preparare: Se infierbinta o lingura de ulei, in care se caleste putin usturoiul si ciupercile spalate si taiate in lamele subtiri. Dupa ce s-au...

Read more »

Oua umplute cu sos de lapte

  Ingrediente: 4 oua 8 felii de franzeluta 1 lingura smintina 3 1/2 lingurite unt 1 1/4 pahar lapte 1 galbenus 1 1/2 lingurita marar tocat 1/2 ceapa sare piper 1lingurita faina Mod de preparare: Se fierb ouale tari, se curata dupa ce s-au racit si se taie in doua pe lung. Se scot...

Read more »

Sarlota de ciocolata

Sarlota de ciocolata

  Ingrediente: 200 g zahar pudra 200 g unt 200 g ciocolata  2 pachetete zahar vanilat 100 g  migdale sau nuci 1 lamaie 2 tablete de ciocolata 3 pahare smantana Mod de preparare: Se amesteca intr-un castron untul batut spuma cu zaharul, ciocolata topita si zaharul vanilat. Amestecul se freaca cu o lingura de...

Read more »

Salata cu orez si legume

Ingrediente: 1 ceasca orez integral nefiert 3/4 ceasca morcovi, dati prin razatoare 1/2 ceapa rosie 1 ceasca telina, data prin razatoare  1/2 ceasca dovlecei, rasi sau taiati marunt, fierti usor 1 ardei gras rosu 1/2 legatura patrunjel Ingrediente dressing: 1/2 ceasca maioneza vegetariana, fara grasime,5 linguri zeama de lamaie ,1 1/2 linguri marar uscat...

Read more »

Potcoave (desert)

Potcoave (desert)

  Ingrediente: 250 g biscuiti 125 g nuci 1 pahar cu apa 2 linguri ca­cao 5 linguri zahar 2-3 linguri rom coaja rasa de lamaie Pentru glazura: 2 albusuri zahar pudra zeama de lamaie bombonele multicolore pentru ornament   Mod de preparare: Treci prin masina de tocat biscuiti si nucile. Intr-un ibric amesteci apa,...

Read more »

Friptură picantă de porc

Friptură picantă de porc

  Ingrediente: 1,5 kg pulpă slabă de porc cu şorici circa 30 cuişoare 4 lin­guri suc de portocale proaspăt îndulcitor lichid 1/2 linguriţă îndulcitor 2 cepe mici (sau ar­pagic) 4 cm ghimbir proaspăt 2 linguri margarină 400 ml supă 125 ml vin roşu sec 2 linguri amidon sare piper nucşoară rasă   Mod de...

Read more »

File de pui marinat

File de pui marinat

  Ingrediente: 1 file de pui (150 g) 2 linguri ulei de măsline 100 ml supă de pui 1 praf de cardamom 1/4 baton de scorţişoară 1/2 baton de vanilie 1/2 căţel de usturoi 1 bucăţică ghimbir 1 chili mic 1 vârf de cuţit de coajă de lămâie sucul de la o jumătate de...

Read more »

File de curcan cu legume

File de curcan cu legume

  Ingrediente: 600 g file de curcan 6 morcovi 1 ceapă 300 g varză de China 2 linguri ulei de susan sare piper 200 ml supă 4 beţe de scorţişoară 4 fructe stea 100 ml lapte de cocos (cutie)   Mod de preparare: Spălaţi car­nea, uscaţi-o pe un şervet de bucătărie, apoi tăiaţi-o felii...

Read more »

Friptura de miel glasata

Friptura de miel glasata

  Ingrediente: 2 kg de carne macra 4 linguri de unt netopit sare piper boia de ardei dulce o ceapa 1 morcov 200 g de costita afumata cimbru 1 pahar de vin 1 pahar de supa o telina mica   Mod de preparare: Alegeti carne macra spalati-o foarte bine, apoi impanati-o cu fisii de...

Read more »

Piftie de gasca

  Ingrediente: carne de gisca o ceapa sare usturoi dupa gust   Mod de preparare: Spalati carnea si puneti-o la fiert cu apa multa (sa treaca de patru degete peste carne), adaugati o ceapa si lasati sa fiarba incet, la foc domol. Indepartati spuma si dupa o ora puneti sare. Cind carnea se desface...

Read more »

Sufleu de mere cu gris

  Ingrediente: 125 g gris 1/2 l lapte 4-5 linguri zahar 2 linguri unt putina sare 1/2 lamaie 300-400 g mere 1 lingura scortisoara pentru sos 2 galbenusuri  1/2 l lapte coaja de lamaie 3 linguri zahar Mod de preparare: Se prajeste grisul in untul incins, se stinge cu laptele fierbinte indulcit, la care...

Read more »

Portocale in aluat de clatite

  Ingrediente: 2 portocale mari 100 g zahar pudra putina zeama de lamiie Ingrediente aluat: 1 pahar lapte diluat cu apa sau sifon, 2 oua, 125 g faina, zahar vanilat, ulei, sare Mod de preparare: Se curata portocalele de coaja galbena si de pielita alba, se taie felii, se scot simburii, se preasara cu...

Read more »

Salata de varza

  Ingrediente: 1 kg. varza alba (cruda) 1 gulie cruda potrivit de mare 1 morcov mare 2 mere acrisoare 1 ardei gras frunze de telina 1 legatura de marar verde 1 legatura de patrunjel verde zeama de la o lamiie 3 linguri de ulei de masline sare piper dupa gust Mod de preparare: Varza...

Read more »

Supa de orez

  Ingrediente: 1 litru apa 600 g lapte 150 g orez 2 lingurite unt 4 linguri smantana 2 lingurite verdeata tocata sare zeama de lamaie dupa gust Mod de preparare: Orezul, ales si spalat bine, se fierbe in apa pina se inmoaie. Se trece prin sita subtiind cu zeama in care a fiert si...

Read more »

Salata dulce de telina

Salata dulce de telina

  Ingrediente: 2 teline 3-4 linguri nuci 1 pumn de stafide 4 mere 2-3 linguri ulei citeva linguri zeama de lamaie sare 1 lingurita zahar Mod de preparare: Se rad telinele, merele se taie felioare, se amesteca cu putina sare, zaharul, nucile si stafidele. Se potriveste, dupa gust, de ulei si zeama de lamaie....

Read more »

Sos rosu

  Ingrediente: 1 lingura de faina 1 radacina de morcov 1 patrunjel 1 ceapa 1 lingura bulion de rosii 1 1/2 lingura unt   Mod de preparare: lingura de faina se rumeneste cu aceeasi cantitate de unt sau untura pina capata culoare cafenie. Se amesteca apoi cu bulion de rosii si se subtiaza cu...

Read more »

Salata de rosii umplute cu varza alba

  Ingrediente: 4-5 rosii mari rotunde 1 varza alba 4 ardei grasi rosii Ingrediente sos: 1 galbenus tare, 1 lingurita mustar, ulei, otet, patrunjel tocat, sare Mod de preparare: La fiecare rosie se taie un capacel, se scobeste miezul si se presara inauntru cu sare. Varza si ardeii se taie marunt, se amesteca cu...

Read more »

Salata de conopida

Salata de conopida

  Ingrediente: 1 conopida sare ulei  zeama de lamiie  100 g masline 1 ceapa de apa 1 catel de usturoi mustar Mod de preparare: Se fierb buchetelele de conopida in putina apa clocotita cu sare. Se scurg, se pun intr-un castron frecat cu usturoiul intreg. Se adauga ceapa tocata. Se toarna deasupra sosul vinegreta,...

Read more »

Ciuperci umplute cu sunca si svaiter

Ciuperci umplute cu sunca si svaiter

  Ingrediente: 500 g ciuperci 3-4 linguri sos alb 100 g sunca 100 g svaiter 50 g unt 1 lingura pesmet sare piper   Mod de preparare: Se scot piciorusele de la ciuperci, se curata si se spala sub un jet de apa. Se toaca o ceapa marunt si se caleste in putin ulei....

Read more »

Sos de ciuperci cu ceapa

  Ingrediente: 500 g de ciuperci proaspete 2 cepe albe 1 1/2 lingurita faina 100 g bulion de rosii 50 g unt topit sau ulei 1/2 litru apa   Mod de preparare: Se spala bine ciupercile  se fierb in apa intr-un vas acoperit. Ciupercile fierte se scot din zeama si se toaca marunt. Se...

Read more »

Mancare de cartofi cu pui

Mancare de cartofi cu pui

  Ingrediente: piept de pui 3-4 cartofi o ceapa un morcov o telina medie un ardei gras bulion sau pasta de tomate   Mod de preparare: Se taie pieptul de pui in fasii si se caleste in doua linguri de ulei. (Daca mananca si copilul, carnea de pui poate fi fiarta separat si adaugata...

Read more »

Ciuperci pe friganele

Ciuperci pe friganele

  Ingrediente: 400 g ciuperci 1 ou   1 lingurita marar 1 lingura unt sare friganele din 4 felii de franzela Mod de preparare: Se curata ciupercile, se spala si se taie marunt. Se pune untul sa se incinga intr-o cratita si se adauga ciupercile, mararul si sarea. Cind ciupercile sint prajite, se ia cratita...

Read more »

Vinete cu ceapa si oua

  Ingrediente: 2 vinete mari lunguiete 1 ceapa 2 felii piine alba inmuiata intr-un pahar lapte patrunjel marar 2 oua tari 1 ou crud sare piper 4 linguri smantana 1 lingura faina ulei   Mod de preparare: Se taie vinetele in doua in lungime, se scobesc, se trece miezul impreuna cu ouale tari prin...

Read more »

Pasta de cartofi pentru sandvisuri

  Ingrediente: 5-6 cartofi 2 oua tari patrunjel tocat 1 castravecior murat 1 ceapa maioneza sau 2-3 linguri de ulei 100 g masline Mod de preparare: Cartofii se fierb in coaja, se curata calzi, se toaca marunt impreuna cu ouale tari, castraveciorul murat, ceapa, patrunjelul si maslinele. Se amesteca toate cu maioneza sau numai...

Read more »

Porc cu sparanghel şi bulgur

Porc cu sparanghel şi bulgur

  Ingrediente: 500 g carne de porc 500 g sparanghel 200 g bulgur un morcov un ardei capia ghimbir ras 100 g alune 25 g stafide două linguriţe cu zahăr tos două linguri de sos de soia sare piper ulei mărar pastă de ardei iute   Mod de preparare: Carnea de porc se curăţă...

Read more »

Bulete de carne

Bulete de carne

Ingrediente: 500 g pulpa de porc patrunjel menta sare piper faina 6 linguri ulei 1 lingurita migdale 250 g orez Mod de preparare: Se toaca carnea, se amesteca cu patrunjelul si frunzele de menta tocate, sarea, piperul, migdalele date pe razatoarea mica. Se formeaza bulele de marimea unei prune, care se dau prin faina...

Read more »

Budinca de carne

Budinca de carne

  Ingrediente: 125 g carne de porc 375 g carne de berbec sare 5 oua 75-100 g paine ciuperci 3 linguri bulion 3 linguri smantana 2 linguri brinza rasa Mod de preparare: Carnea taiata in bucati mici se amesteca bine cu sare, boia, ou, piine inmuiata in lapte si ciuperci tocate. Toata compozitia se...

Read more »

Şuncă cu salvie si cartofi

Şuncă cu salvie si cartofi

  Ingrediente: 4 cartofi 800 g carne de porc cu grăsime şi şorici 200 g bacon 10 frunze de salvie o lămâie 50 g unt doi căţei de usturoi dafin 500 ml vin alb sec o lin­guriţă de pudră de curry sare piper ulei varză murată salată de sfeclă roşie   Mod de preparare:...

Read more »

Fursecuri

  Ingrediente: 100 g de faina 100 g de unt 100 g de zahar pudra 2 oua 1 pachetel cu zahar vanilat 10 ml de rom sau citeva picaturi de esenta Mod de preparare: Bateti albusurile spuma impreuna cu zaharul pudra si romul. Adaugati galbenusurile si untul moale (topit, dar rece), realizind operatia prin...

Read more »

Supa dulce

Supa dulce

  Ingrediente: 1 kg rosii 2 cepe 1/4 lingurita scortisoara 2 l apa 1/4 l vin alb sec 2 oua 5 lingurite zahar sare Mod de preparare: Rosiile rupte in bucati se pun la fiert in apa cu cepele taiate pestisori, sare, scortisoara si zaharul. Dupa ce au fiert se dau prin sita si...

Read more »

Cocktail Selva Line

  Calitate – slab alcoolizat Bază alcoolică – rom de culoare închisă Pahar – tumbler mijlociu Categorie – Brandy drinks Decoraţiune – o felie de ananas, cireşe roşii şi paie   Se serveşte la orice oră   Ingrediente: 3 cl rom ambrat un pahar de iaurt cu aromă de ananas un cl de suc...

Read more »

Ton cu anghinare

Ton cu anghinare

  Ingrediente: două conserve de ton în ulei o conservă de anghinare 3 căţei de usturoi 3 linguri de ulei suc de lămâie un ardei gras 50 g migdale 5 roşii o linguriţă de zahăr tos busuioc capere sare piper ton proaspăt vin alb ulei   Mod de preparare: Intr-o oală se pun roşiile...

Read more »

Cocktail Caribbean night

Cocktail Caribbean night

    Amestecaţi câte 2 cl sirop de rodii şi vodcă, 1 linguriţă suc de lămâie, 100 ml suc de ananas şi cuburi de gheaţă. Turnaţi apă minerală.

Read more »

Tarte cu gem de mure

Tarte cu gem de mure

  Ingrediente: 500 g făină 170 g unt 250 g smântână 100 g zahăr tos două ouă praf de copt sare esenţă de migdale 50 g migdale 200 g gem de mure o lingură de pastă de măceşe o linguriţă de rozmarin tocat lapte bătut iaurt gras   Mod de preparare: Intr-un castron se...

Read more »

Creveţi cu sos de capere

Creveţi cu sos de capere

  Ingrediente: 500 g creveţi decorticaţi 250 g orez 200 ml vin alb demisec 250 ml smântână 4 căţei de usturoi ghimbir ras 75 g unt o lingură de capere murate o ceapă pudră de curry sare piper pudră de nucşoară ulei de măsline pătrunjel   Mod de preparare: Ceapa şi doi căţei de...

Read more »

Orez cu miere

  Ingrediente: 250 g orez miere   80 g migdale sau nuci Mod de preparare: Se lasa orezul in multa apa rece, timp de doua ore, apoi se spala, se scurge si se pune la fiert tot cu apa rece si sarata. Dupa ce bobul se moaie, se scurge orezul de apa si se pune...

Read more »

Chifteluţe cu ouă de prepeliţă

Chifteluţe cu ouă de prepeliţă

  Ingrediente: 500 ml apă 200 g mălai 12 ouă de prepeliţă 75 g pesmet un ou o cren­guţă de rozmarin o linguriţă de cimbru tocat un vârf de cuţit de boia iute sare piper ardei capia oţet balsamic ulei de măsline   Mod de preparare: Ouăle de prepeliţă se fierb cu puţină sare...

Read more »

Saratele cu smantana si cascaval

Saratele cu smantana si cascaval

  Ingrediente: 1 kg. faina de patiserie 250 g.margarina 300g untura 5 linguri de smantana 1 lingura sare fina 20g. drojdie 200g cascaval ras pe razatoarea mica 3 galbenusuri de ou 100 ml apa 50 ml lapte pt. drojdie Ingrediente aluatului gata intins:una sau doua galbenusuri de ou batute, una lingura cafea filtru, chimen,...

Read more »

Jumari dulci

  Ingrediente: 6 oua 4 lingurite ulei 1 ceasca zahar 1 ceasca lapte 2 linguri smantana 1/2 lingurita scortisoara 3 lingurite stafide 80 g migdale 250 g fructe de sezon Mod de preparare: Se bat ouale si se pun intr-o tigaie cu ulei incins, pe foc mic. Se amesteca mereu pentru a obtine jumari...

Read more »

Baclava cu frişcă sau salată din fructe de sezon

Baclava cu frişcă sau salată din fructe de sezon

  Ingrediente: două pachete foi de plăcintă 200 g unt 200 g migdale 100 g fistic 100 g miez de nucă 200 g zahăr tos 150 ml miere 170 ml apă scorţişoară zahăr vanilinat o linguriţă de esenţă de lămâie apă de trandafiri frişca fructe de sezon   Mod de preparare: Foile de plăcintă...

Read more »

Cozonac cu nuca si mac

Cozonac cu nuca si mac

  Ingrediente aluatu: 800gr.faina 100gr.margarina 50gr.ulei 150gr.zahar 40gr.drojdie 500 ml.lapte 4 galbenusuri 1 lingura gris 1 lingurita rasa de sare Ingrediente umplutura de nuca:500gr.nuca macinata,150gr.apa, 250gr.zahar, 100gr.rom Ingrediente umplutura de mac:500grmac macinat, 250 gr.zahar,200gr.apa,1 lingurita coaja de lamaie rasa Mod de preparare: Se pune drojdia si o lingurita de zahar in jumatate de pahar...

Read more »

Pui cu sos picant

  Ingrediente: 1 pui mare 100 g unt 3 ceapa 2 catei de usturoi 1 l supa sare piper 1lingurita sofran  1 lingurita coriandru 2 linguri faina 1 lamaie Mod de preparare: Bucatile de pui se pun sa se rumeneasca in unt. Cind sint pe jumatate gata, se adauga cepele taiate pestisor si usturoiul...

Read more »

Cocktail Screwdriver

Cocktail Screwdriver

  Calitate – alcoolic  Bază alcoolică – votcă Pahar – tumbler mijlociu Categorie – Vodka drinks Decoraţiune – o felie de portocală pe margine şi paie   Se serveşte la orice oră   Ingrediente: 3/10 votcă 7/10 suc de portocale   A apărut, probabil, în anii ’60, datorită imaginaţiei unui mecanic american, care s-ar...

Read more »

Trufe de ciocolata

  Ingrediente: 500 g ciocolata 6 galbenusuri 6 linguri zahar 250 g unt 250 g pudra de cacao 1 lingura de cafea tare (sau whisky)   Mod de preparare: Freci zaharul cu galbenusurile pa­na se albesc. Adaugi untul la temperatura camerei si freci in continuare. Adaugi ciocolata topita la bain-marie si cafeaua (sau whisky)....

Read more »

Banane cu ghimbir si sos cointreau

Banane cu ghimbir si sos cointreau

  Ingrediente: 3 banane 3 prune roşii o jumătate de linguriţă de ghimbir măcinat 3-4 linguri de suc de portocale 6 linguri de Cointreau o lin­guriţă de gelatină pudră sau o foaie de gelatină 125 ml lapte o jumătate de baton de vanilie două gălbenuşuri o lingură de zahăr 250 g smântână grasă ciocolată...

Read more »

Ciuperci in vin alb

Ciuperci in vin alb

  Ingrediente: 2 conserve de ciuperci intregi 1 ceapa 1 rosie cimbru proaspat piper alb sare 100 ml vin alb sec 1 lingura ulei de masline   Mod de preparare: lncingi uleiul si pui ceapa taiata pestisori. O lasi putin cat sa devina aurie si o stingi cu vin. Adaugi si ciupercile spalate si...

Read more »

Carnat de porc afumat

Carnat de porc afumat

  Ingrediente: 2 kg carne de porc cu grasime sare piper coriandru pisat nucsoara 200 ml zeama de oase (sau de la fierberea piftiei) amesteca­ta cu usturoi pisat si apoi strecurata intestine subtri de carnati   Mod de preparare: Dai carnea prin masina de tocat si o amesteci dupa gust cu sare si restul...

Read more »

Vrajitoriile lui Jamie Oliver 29 (video)

Read more »

Chisca fina de ficat

Chisca fina de ficat

  Ingrediente: 1 kg ficat de porc 1cana de orez piper 2 cepe 200 g slanina intestin gros de porc   Mod de preparare: Fierbi ficatul in apa cu sare si o ceapa intreaga. Tai ficatul cuburi pe care le treci prin masina de tocat impreuna cu slanina. Adaugi ceapa un pic rumenita cu...

Read more »

Crabi in unt cu condimente şi usturoi

Crabi in unt cu condimente şi usturoi

  Ingrediente: 400 g crabi con­gelaţi 2-3 căţei de usturoi două cuburi de unt 2-3 linguri de sherry mărar proaspăt tocat o lămâie sare piper proaspăt măcinat   Mod de preparare: Decongelaţi crabii la temperatura camerei. Curăţaţi şi tăiaţi usturoiul mărunt. Topiţi untul într-o tigaie, adăugaţi usturoiul, apoi crabii şi rumeniţi-i cinci minute, amestecând...

Read more »

Vrajitoriile lui Jamie Oliver 28 (video)

Read more »

Salata de boeuf romaneasca

  Ingrediente: 500g came de vita 1 kg cartofi 1/2 kg morcovi o conserva mica de mazare 1 mar ionatan 3-4 castraveti acri in saramura Ingrediente  maioneza:2 galbenusuri (unul fiert tare si unul crud), 250 ml ulei,  mustar, zeama de la o lamaie,  masline si gogosari pentru decor   Mod de preparare: Pui la...

Read more »

Peste cu sos de mere

Peste cu sos de mere

  Ingrediente: 10 felii peste  2 linguri otet 50 g slanina 1ceapa 5 mere 1 pahar smantana Mod de preparare: Feliile de peste se sareaza si se stropesc cu zeama de lamaie. Slanina se taie in bucatele si se pune intr-o tigaie la foc mic. Dupa ce s-a topit putin, in untura fierbinte se...

Read more »

Rata pe varza calita

  Ingrediente: 1 rata 1 varza acra untura sau ulei pentru varza unt pentru rata piper negru piper rosu foi de dafin ardei iute marar   Mod de preparare: Gusti varza si daca e prea acra o pui la desarat pentru cateva ore in apa rece. Apoi, o tai fideluta si o presezi foarte...

Read more »

Sarmalute cu carnati

  Ingrediente: 3 carnati subtiri 1 cana orez boia bulion 1 kg carne porc si vita foi de varza acra 2 cepe Mod de preparare Treci carnea prin masina de tocat cu tot cu ceapa. Potrivesti tocatura de sare si boia (nu prea iute daca folosesti carnati iuti). Tai carnatii bucati de maximum 3...

Read more »

Colaci

Colaci

  Ingrediente: 1kg faina de patiserie 1 cubulet de drojdie proaspata 1/2 lingurita de sare 50 g zahar 1 ou 250 ml apa sau lapte   Mod de preparare: Intr-un vas mic faci maiaua pentru ca­re sfarami drojdia si o amesteci cu zaharul si 2 linguri de apa calda. Amesteci foarte bine pentru ca...

Read more »

Aluat de plăcintă cu mere, nuci sau brânză de vacă

  Ingrediente: 1 pahar mare cu făină 1 pahar mic  cu smântână 1 ou întreg 1 linguriţă zahăr pudră un pahar mic cu untură, margarină sau unt poate fi l00gr.   Mod de preparare: Se face un aluat şi se întinde cu sucitorul de mărimea unui deget. Se frământă bine împreună, apoi se întinde...

Read more »

Cocktail Sherry Cobbler

Cocktail Sherry Cobbler

  Calitate – slab alcoolizat  Bază alcoolică – nici una Pahar – goblet mare Categorie – Wine drinks Decoraţiune – fructe diferite şi câteva paie   Se serveşte la orice oră   Ingrediente: 5-6 cl Sherry Oloroso câteva picături de sirop de rodii câteva picături de Orange Bitter o lingură de zahăr pudră sifon...

Read more »

Musaca de cartofi, vinete si branza

  Ingrediente: 800 g cartofi 600 g vinete 200 g ceapa 5 ardei grasi 4 rosii 150 ml ulei 100 g branza 2 oua 250 ml lapte sare piper pesmet   Mod de preparare: Se curata cartofii, se spala, se taie in felii si se prajesc in ulei incins. Cartofii se prajesc pe rand,...

Read more »

Bulgarasi crocanti

Bulgarasi crocanti

Ingrediente: 150 g migdale intregi 200 g fructe conflate 150 g pudra de alune 150 g alune intregi 100 g cacao 100 g ciocolata alba 400 g miere de albine 1 praf de scortisoara   Mod de preparare: Zdrobesti alunele, sfarami migdalele si tai fructele conflate cubulete. Torni mierea de albine intr-un vas si...

Read more »

Orez cu anghinare

Orez cu anghinare

  Ingrediente: două cepe 150 g orez o conservă de anghinare doi morcovi o rădăcină de pătrunjel 400 g broccoli 100 g parmezan 100 ml vin alb demisec o lămâie sare piper ulei de măsline pătrunjel   Mod de preparare: Cepele se curăţă de foi, se spală, se toacă mărunt şi se pun în...

Read more »

Plăcintă cu brânză şi salată

Plăcintă cu brânză şi salată

  Ingrediente: un pachet foi de plăcintă 500 g spanac 3 salate verzi 250 g brânză telemea 50 g parmezan 3 ouă două cepe mărar un vârf de linguriţă de pudră de nucşoară 3 linguri de ulei de măsline sare piper unt smântână iaurt gras   Mod de preparare: Spanacul şi salata se curăţă,...

Read more »

Pate de pui cu salvie şi rozmarin

Pate de pui cu salvie şi rozmarin

  Ingrediente: 500 g ficăţei de pui două cepe 150 ml vin alb demisec doi căţei de usturoi cimbru salvie un vârf de linguriţă de rozmarin tocat sare piper 4 frunze de capere 3 linguri de ulei roşii uscate în ulei suc de lămâie pâine prăjită unt   Mod de preparare: Ceapa şi usturoiul...

Read more »

Perisoare de cartofi cu marar si sos de smantana

  Ingrediente: 1 kg cartofi 200 g faina 3 oua marar 50 g unt 70 ml ulei 200 g smantana sare piper   Mod de preparare: Se fierb cartofii in coaja, se curata, se lasa sa se raceasca, apoi se trec prin masina de tocat. Se adauga 150 g faina, ouale, sare si piper....

Read more »