skip to main |
skip to sidebar
Retete #57
Ingrediente: 1 kg de cartofi 1/2kg de carne de porc sau de vita 2 oua sare
piper o lingura de faina sos picant Mod de preparare: Fierbeti cartofii cu
coaja, bine spalati, cind sint gata, curatati-i. Separat fierbeti bine carnea si
treceti-o apoi prin masina de tocat. In cartofii pasati puneti un ou,...
Ingrediente: 1,5 kg peste (crap, stiuca etc.) 1 varza acra 200 g ulei 300
g rosii 1 ardei gras boabe de piper sare Mod de preparare: Se curata si se
spala pestele, se freaca cu putina sare si se taie in bucati. Se desface varza
in foi, se taie marunt ca taiteii si...
Ingrediente: 1,200 kg pulpa de vaca 100 g slaninuta 1 ceapa 1 morcov 4-5
catei de usturoi 1 dl ulei piper boabe 1 foaie dafin putin cimbru tocat sare Mod
de preparare: Carnea spalata si scursa bine se impaneaza cu bucatele de slanina
si catei de usturoi, se sareaza, se leaga cu o...
Ingrediente: 600 g muschi de vita 50 g unt sare 1 lingura verdeata tocata
marunt cimbru piper Mod de preparare: Muschiul curatat de pielita se taie in 6
bucati, se despica in doua, se bate putin, se presara cu sare si se pune pe
gratar. Muschiul nu trebuie tinut prea mult ca sa...
Ingrediente: 200gr. boabe de porumb 200 gr. mazare verde 100 gr. morcov
taiat cuburi 100 gr. creveti 300 gr. cozi de creveti 1 telina 1 ardei verde gras
1 ardei rosu gras 2 rosii 1 castravete verde 1 lamaie 150 gr. maioneza 1 lingura
ketchup dulce 1 lingurita cu sos englezesc 1 leg. marar...
Ingrediente: 1 kg cotlet 2 cepe mijlocii 3-4 rosii 1 pahar vin putina
nucsoara rasa sare piper Mod de preparare: Bucata de cotlet spalata se presara
cu sare si piper, se lasa 10-15 minute, dupa care se asaza intr-un vas potrivit
de mare si se da la cuptor la foc iute sa se...
Ingrediente: 500 g pulpa de porc 150 g slanina 1 paharel vin 1 lingurita
cimbru 1 lingura untura sare piper Mod de preparare: Se spala si se taie carnea
in cuburi mai mici, slanina se taie felioare. Se infig pe frigaruie cuburile de
carne, alternind cu feliile de slanina. Se sareaza, se pipereaza,...
Ingrediente: 4 cartofi 200 g fasole alba zarzavat de supa piine prajita
unt sare Mod de preparare: Se pune fasolea sa fiarba intr-o oala cu apa rece,
atit cit s-o acopere. Dupa ce a fiert 10-15 min., se scurge apa si se pune din
nou fasolea la fiert cu alta apa. Se varsa...
Ingrediente: 1 kg cartofi 6 oua 200 g telemea 100 g unt 200 g smintina
sare piper Mod de preparare: Se fierb cartofii in coaja si cind sint gata se
curata si se taie rondele. Se fierb tari 4 oua, se curata si se taie tot sub
forma de rondele, telemeaua se rade....
Ingrediente: 1 kg. carne de vita tocata 3 oua 200 g cascaval de vaca (dat
pe razatoarea mare) sare piper 150 g faina 3 linguri de lapte 400 g pesmet Mod
de preparare: Carnea se amesteca cu cascavalul, cele 2 oua batute, sarea si
piperul. Se framanta bine si se lasa sa se...
Ingrediente: 300 g muschi de vaca cartofi prajiti muraturi sau salata
verde unt Mod de preparare: Carnea se spala, se curata de tendoane, se taie in
curmezisul fibrelor in bucati, se bate usor, se sareaza si se pipereaza. Apoi se
pune in tigaie sau intr-o cratita cu unt foarte incins si se prajeste...
Ingrediente: 1 kg mazare verde 50 g unt 0,5 dl ulei 12 felii piine 2 oua 1
ceasca lapte 1 lingurita zahar sare verdeata tocata marunt Mod de preparare:
Mazarea se fierbe si cind este gata se scurge bine de apa, se opareste cu untul
fierbinte si se presara verdeata. In timp ce...
Ingrediente: 1/2 kg fasole verde 1/2 kg rosii 1 ceapa 5-6 catei usturoi
4-5 linguri ulei pesmet sare patrunjel verde Mod de preparare: Pastaile se rup
in 2-3 bucati si se fierb in apa clocotita cu 1/2 lingurita sare, acoperite,
pina se inmoaie. Ceapa taiata marunt se caleste in ulei 2 minute, se...
O reteta simpla si delicioasa de saramura de platica din: platici, usturoi,
untdelemn, ardei iute, sare si apa. Ingrediente: 1-2 platici (1,5-2 kg) o
capatina de usturoi 2 linguri de untdelemn 2 ardei iuti sare apa Mod de
preparare: Se curata pestele de solzi, se scot intestinele, se taie capul si
coada, se spala...
Ingrediente: 500 g cartofi 1 cescuta pesmet 2-3 linguri faina 4 linguri
smintina 1 ou 120 g sunca putin ulei sare 1 lingura unt Mod de preparare: Se
fierb cartofii in coaja, se curata si se trec reci prin masina de tocat. Se
amesteca cu pesmetul inabusit in unt, apoi cu smintina, sarea,...
Ingrediente: 1 broccoli fiert taiat in bucati mici 1/2 ceasca de cartofi
fierti taiati 1/4 ceasca de ceapa taiata marunt 1/3 ceasca de branza taiata 1 ou
fiert taiat 3-4 felii sunca slaba Ingrediente sos: 3-4 linguri de maioneza
vegetala,1 lingura de zaha,1 lingura de otet de mere,1 lingura suc de lamaie,1
catel de...
Ingrediente: 3 portocale mari 1 grapefruit mare 4 mandarine 2 salate verzi
sucul de la o portocala 2 linguri de otet sau zeama de lamaie 2 linguri de ulei
de masline sare piper dupa gust Mod de preparare: Curata si taie fructele.
Amesteca sucul de portocala, otetul, uleiul de masline, sarea si
piperul....
O reteta gustoasa de supa de cartofi si gulii din: cartofi, gulii, salata
verde, unt, supa, smantana, sare, marar, patrunjel si o lingura de faina.
Ingrediente: 4 cartofi 2 gulii 1 salata verde 50 g unt 1 litru apa (supa de
zarzavat) 100 g smantana (100 g brinza rasa sau cuburi de piine alba...
Ingrediente: 1 kg de legume fierte ( telina, morcov, cartofi, pastirnac)
250 ml de smantana 30 g de faina sare 50 g de telemea sau cascaval 50 g de unt
marar sau patrunjel tocat Mod de preparare: Fierbeti legumele (telina, morcov,
cartofi, pastirnac), puneti-le intr-un vas termorezistent, puneti untul taiat
bucati. Combinati faina...
Ingrediente: 750 gr. ficat de porc 200 slanina otet 1 buc. ceapa 1 fir de
cimbru patrunjel foaie de dafin zeama de carne sare o lingura smantana unsoare
Mod de preparare: Se curata bucata de ficat, se impaneaza cu slanina. Se asaza
intr-o tava, dar pe un gratar, ca sa nu se moaie...
Ingrediente: 1 litru apa 1/2 l bors 300 g ciuperci 1 ceapa 1 morcov mic 2
linguri orez 4 linguri smintina marar patrunjel leustean sare Mod de
preparare: Morcovul si patrunjelul se curata, se spala, se dau prin razatoarea
de zarzavat. Se pun la fiert cu apa impreuna cu ceapa taiata marunt....
Ingrediente: 2-3 cepe albe 250 g ciuperci patrunjel verde sare piper
1foaie de dafin 1pahar vin alb ulei 1lamiie Mod de preparare: Se rumeneste
ceapa in putin ulei, se adauga ciupercile, sare, piper, foaia de dafin, vinul si
putina apa, iar la urma patrunjelul taiat marunt. Se aseaza in acestea crapul
taiat...
Ingrediente: 600 g de bureti proaspeti 100 g de unt 1 ou 250 ml. de
smantana verdeata sare pipe Mod de preparare: Buretii se curata si se spala
foarte bine. Se pun intr-un vas cu apa in care s-a adaugat otet sau zeama de
lamiie (o lingurita). Buretii care sint mai mari se...
Ingrediente: 8-9 ardei grasi 1/2 kg brinza de vaca amestecata cu 100 g
telemea 1 lingura gris 1 lingura ulei 2 linguri smantana 1-2 oua sare
Ingrediente sosul alb:1 lingura unt, 1 lingura faina, 1 pahar lapte Mod de
preparare: Se curata ardeii de codite si de seminte. Brinza de vaca maruntita
bine,...
Ingrediente: 1conopida sare 2 linguri brinza telemea marar 1 lingura unt
Mod de preparare: Conopida curatata se desface buchetele si se fierbe in apa cu
sare pina se inmoaie. Se scurge bine si se aseaza pe un platou. Se presara cu
brinza amestecata cu marar tocat. Se incinge untul si se toarna peste...
Ingrediente: 500 g taitei cu oua 50 g unt 150 g sunca grasa 1 ceapa 3
rosii mari 3 linguri parmezan 1 lingura busuioc tocat marunt Mod de preparare:
Se caleste in unt ceapa cu sunca taiata marunt, se adauga rosiile curatate de
pielita si seminte si taiate in felii subtiri. Se fierbe...
Ingrediente: 1/4 kg ciuperci 200 g macaroane (taitei) sare 2 linguri unt 1
ceapa ulei 1 lingura bulion piper 100 g brinza supa Mod de preparare: Se fierb
macaroanele (taiteii), se strecoara, se clatesc cu apa rece. Ceapa se prajeste
in ulei, se inabusa cu ciupercile taiate felii, se adauga bulion, sare,...
Ingrediente: 2 teline sare 1 ou 2 linguri faina sau 2 linguri pesmet 1
ulei pentru prajit Mod de preparare: Se curata telinele, se fierb intregi in apa
clocotita cu sare, se scurg si se taie felii grosute. Se inmoaie in ou, faina
sau pesmet si se prajesc in ulei fierbinte. Sosul picant...
Ingrediente: 1 litru apa bors (dupa gust) 250 g fasole boabe 1 ceapa 1
morcov 1 patrunjel 1/2 lingurita faina 1/2 lingura ulei patrunjel marar leustean
sare Mod de preparare: Se alege, se spala si se inmoaie fasolea din ajun in apa
calduta. Se pune la fiert si dupa ce a dat 2-3...
Ingrediente: 6 felii mari de crap 1/2 kg morcov 6 linguri maioneza un
ardei gras un ardei iute o lamaie ulei sare vegeta cimbru Mod de preparare:
Pestele se aseaza intr-o tava unsa cu putin ulei si se presara cu vegeta. Apoi,
pe feliile de peste, se aranjeaza ardeiul gras si ardeiul...
Ingrediente: 1 pachet macaroane 20 clatite 200 g ciuperci 400g cascaval
300 g cas de oi 100 g sunca sau salam 150 g costita 5 oua 100 g smantana 2
castraveti murati Mod de preparare: Se prepara clatitele dupa reteta clasica si
se lasa la racit. Se fierb macaroanele 5 min, se scurg...
Ingrediente: 4 mere 4 portocale 4 linguri cu virf zahar pudra 4 lingurite
rom 1 pahar vin alb dulce citeva bucati de coaja de portocala zaharata Mod de
preparare: Merele se spala, se curata si se taie felioare subtiri. Portocalele
se curata de coaja, se inlatura pielitele albe din interior, se taie
transversal...
Tăiaţi 2 jumătăţi de caise felioare şi lăsaţi- le într-un vas cu 4 cl
lichior de caise şi câteva frunzuliţe de busuioc. Turnaţi şampanie.
Ingrediente: 250 g de spaghete 4 linguri de unt netopit 150 g de sunca sau
costita 150-200 g de ciuperci 6 linguri de smintina 2 galbenusuri 6 linguri de
cascaval sare piper Mod de preparare: Intr-un vas cu apa ce clocoteste, in care
s-a pus si o lingurita de sare, se pun la...
Ingrediente: 4 bucati file de salau a cite 200 g 50 g carne afumata 4
linguri de Riesling 1 ceasca de apa 1 pahar de smantana 1 galbenus de ou suc de
lamiie 1 lingura de gelatina pentru alimente 1 legatura patrunjel 1 lamiie sare
Mod de preparare: Pestele se curata si se acreste....
Ingrediente: 500 g fidea de ou 350 g ciuperci 3 linguri ulei 2 catei
usturoi zeama de la 1 lamaie 2 linguri patrunjel verde tocat sare piper Mod de
preparare: Se infierbinta o lingura de ulei, in care se caleste putin usturoiul
si ciupercile spalate si taiate in lamele subtiri. Dupa ce s-au...
Ingrediente: 4 oua 8 felii de franzeluta 1 lingura smintina 3 1/2
lingurite unt 1 1/4 pahar lapte 1 galbenus 1 1/2 lingurita marar tocat 1/2 ceapa
sare piper 1lingurita faina Mod de preparare: Se fierb ouale tari, se curata
dupa ce s-au racit si se taie in doua pe lung. Se scot...
Ingrediente: 200 g zahar pudra 200 g unt 200 g ciocolata 2 pachetete
zahar vanilat 100 g migdale sau nuci 1 lamaie 2 tablete de ciocolata 3 pahare
smantana Mod de preparare: Se amesteca intr-un castron untul batut spuma cu
zaharul, ciocolata topita si zaharul vanilat. Amestecul se freaca cu o lingura
de...
Ingrediente: 1 ceasca orez integral nefiert 3/4 ceasca morcovi, dati prin
razatoare 1/2 ceapa rosie 1 ceasca telina, data prin razatoare 1/2 ceasca
dovlecei, rasi sau taiati marunt, fierti usor 1 ardei gras rosu 1/2 legatura
patrunjel Ingrediente dressing: 1/2 ceasca maioneza vegetariana, fara grasime,5
linguri zeama de lamaie ,1 1/2 linguri marar uscat...
Ingrediente: 250 g biscuiti 125 g nuci 1 pahar cu apa 2 linguri cacao 5
linguri zahar 2-3 linguri rom coaja rasa de lamaie Pentru glazura: 2 albusuri
zahar pudra zeama de lamaie bombonele multicolore pentru ornament Mod de
preparare: Treci prin masina de tocat biscuiti si nucile. Intr-un ibric amesteci
apa,...
Ingrediente: 1,5 kg pulpă slabă de porc cu şorici circa 30 cuişoare 4
linguri suc de portocale proaspăt îndulcitor lichid 1/2 linguriţă îndulcitor 2
cepe mici (sau arpagic) 4 cm ghimbir proaspăt 2 linguri margarină 400 ml supă
125 ml vin roşu sec 2 linguri amidon sare piper nucşoară rasă Mod de...
Ingrediente: 1 file de pui (150 g) 2 linguri ulei de măsline 100 ml supă
de pui 1 praf de cardamom 1/4 baton de scorţişoară 1/2 baton de vanilie 1/2
căţel de usturoi 1 bucăţică ghimbir 1 chili mic 1 vârf de cuţit de coajă de
lămâie sucul de la o jumătate de...
Ingrediente: 600 g file de curcan 6 morcovi 1 ceapă 300 g varză de China 2
linguri ulei de susan sare piper 200 ml supă 4 beţe de scorţişoară 4 fructe stea
100 ml lapte de cocos (cutie) Mod de preparare: Spălaţi carnea, uscaţi-o pe
un şervet de bucătărie, apoi tăiaţi-o felii...
Ingrediente: 2 kg de carne macra 4 linguri de unt netopit sare piper boia
de ardei dulce o ceapa 1 morcov 200 g de costita afumata cimbru 1 pahar de vin 1
pahar de supa o telina mica Mod de preparare: Alegeti carne macra spalati-o
foarte bine, apoi impanati-o cu fisii de...
Ingrediente: carne de gisca o ceapa sare usturoi dupa gust Mod de
preparare: Spalati carnea si puneti-o la fiert cu apa multa (sa treaca de patru
degete peste carne), adaugati o ceapa si lasati sa fiarba incet, la foc domol.
Indepartati spuma si dupa o ora puneti sare. Cind carnea se desface...
Ingrediente: 125 g gris 1/2 l lapte 4-5 linguri zahar 2 linguri unt putina
sare 1/2 lamaie 300-400 g mere 1 lingura scortisoara pentru sos 2 galbenusuri
1/2 l lapte coaja de lamaie 3 linguri zahar Mod de preparare: Se prajeste grisul
in untul incins, se stinge cu laptele fierbinte indulcit, la care...
Ingrediente: 2 portocale mari 100 g zahar pudra putina zeama de lamiie
Ingrediente aluat: 1 pahar lapte diluat cu apa sau sifon, 2 oua, 125 g faina,
zahar vanilat, ulei, sare Mod de preparare: Se curata portocalele de coaja
galbena si de pielita alba, se taie felii, se scot simburii, se preasara
cu...
Ingrediente: 1 kg. varza alba (cruda) 1 gulie cruda potrivit de mare 1
morcov mare 2 mere acrisoare 1 ardei gras frunze de telina 1 legatura de marar
verde 1 legatura de patrunjel verde zeama de la o lamiie 3 linguri de ulei de
masline sare piper dupa gust Mod de preparare: Varza...
Ingrediente: 1 litru apa 600 g lapte 150 g orez 2 lingurite unt 4 linguri
smantana 2 lingurite verdeata tocata sare zeama de lamaie dupa gust Mod de
preparare: Orezul, ales si spalat bine, se fierbe in apa pina se inmoaie. Se
trece prin sita subtiind cu zeama in care a fiert si...
Ingrediente: 2 teline 3-4 linguri nuci 1 pumn de stafide 4 mere 2-3
linguri ulei citeva linguri zeama de lamaie sare 1 lingurita zahar Mod de
preparare: Se rad telinele, merele se taie felioare, se amesteca cu putina sare,
zaharul, nucile si stafidele. Se potriveste, dupa gust, de ulei si zeama de
lamaie....
Ingrediente: 1 lingura de faina 1 radacina de morcov 1 patrunjel 1 ceapa 1
lingura bulion de rosii 1 1/2 lingura unt Mod de preparare: lingura de faina
se rumeneste cu aceeasi cantitate de unt sau untura pina capata culoare cafenie.
Se amesteca apoi cu bulion de rosii si se subtiaza cu...
Ingrediente: 4-5 rosii mari rotunde 1 varza alba 4 ardei grasi rosii
Ingrediente sos: 1 galbenus tare, 1 lingurita mustar, ulei, otet, patrunjel
tocat, sare Mod de preparare: La fiecare rosie se taie un capacel, se scobeste
miezul si se presara inauntru cu sare. Varza si ardeii se taie marunt, se
amesteca cu...
Ingrediente: 1 conopida sare ulei zeama de lamiie 100 g masline 1 ceapa
de apa 1 catel de usturoi mustar Mod de preparare: Se fierb buchetelele de
conopida in putina apa clocotita cu sare. Se scurg, se pun intr-un castron
frecat cu usturoiul intreg. Se adauga ceapa tocata. Se toarna deasupra sosul
vinegreta,...
Ingrediente: 500 g ciuperci 3-4 linguri sos alb 100 g sunca 100 g svaiter
50 g unt 1 lingura pesmet sare piper Mod de preparare: Se scot piciorusele de
la ciuperci, se curata si se spala sub un jet de apa. Se toaca o ceapa marunt si
se caleste in putin ulei....
Ingrediente: 500 g de ciuperci proaspete 2 cepe albe 1 1/2 lingurita faina
100 g bulion de rosii 50 g unt topit sau ulei 1/2 litru apa Mod de preparare:
Se spala bine ciupercile se fierb in apa intr-un vas acoperit. Ciupercile
fierte se scot din zeama si se toaca marunt. Se...
Ingrediente: piept de pui 3-4 cartofi o ceapa un morcov o telina medie un
ardei gras bulion sau pasta de tomate Mod de preparare: Se taie pieptul de pui
in fasii si se caleste in doua linguri de ulei. (Daca mananca si copilul, carnea
de pui poate fi fiarta separat si adaugata...
Ingrediente: 400 g ciuperci 1 ou 1 lingurita marar 1 lingura unt sare
friganele din 4 felii de franzela Mod de preparare: Se curata ciupercile, se
spala si se taie marunt. Se pune untul sa se incinga intr-o cratita si se adauga
ciupercile, mararul si sarea. Cind ciupercile sint prajite, se ia
cratita...
Ingrediente: 2 vinete mari lunguiete 1 ceapa 2 felii piine alba inmuiata
intr-un pahar lapte patrunjel marar 2 oua tari 1 ou crud sare piper 4 linguri
smantana 1 lingura faina ulei Mod de preparare: Se taie vinetele in doua in
lungime, se scobesc, se trece miezul impreuna cu ouale tari prin...
Ingrediente: 5-6 cartofi 2 oua tari patrunjel tocat 1 castravecior murat 1
ceapa maioneza sau 2-3 linguri de ulei 100 g masline Mod de preparare: Cartofii
se fierb in coaja, se curata calzi, se toaca marunt impreuna cu ouale tari,
castraveciorul murat, ceapa, patrunjelul si maslinele. Se amesteca toate cu
maioneza sau numai...
Ingrediente: 500 g carne de porc 500 g sparanghel 200 g bulgur un morcov
un ardei capia ghimbir ras 100 g alune 25 g stafide două linguriţe cu zahăr tos
două linguri de sos de soia sare piper ulei mărar pastă de ardei iute Mod de
preparare: Carnea de porc se curăţă...
Ingrediente: 500 g pulpa de porc patrunjel menta sare piper faina 6 linguri
ulei 1 lingurita migdale 250 g orez Mod de preparare: Se toaca carnea, se
amesteca cu patrunjelul si frunzele de menta tocate, sarea, piperul, migdalele
date pe razatoarea mica. Se formeaza bulele de marimea unei prune, care se dau
prin faina...
Ingrediente: 125 g carne de porc 375 g carne de berbec sare 5 oua 75-100 g
paine ciuperci 3 linguri bulion 3 linguri smantana 2 linguri brinza rasa Mod de
preparare: Carnea taiata in bucati mici se amesteca bine cu sare, boia, ou,
piine inmuiata in lapte si ciuperci tocate. Toata compozitia se...
Ingrediente: 4 cartofi 800 g carne de porc cu grăsime şi şorici 200 g
bacon 10 frunze de salvie o lămâie 50 g unt doi căţei de usturoi dafin 500 ml
vin alb sec o linguriţă de pudră de curry sare piper ulei varză murată salată
de sfeclă roşie Mod de preparare:...
Ingrediente: 100 g de faina 100 g de unt 100 g de zahar pudra 2 oua 1
pachetel cu zahar vanilat 10 ml de rom sau citeva picaturi de esenta Mod de
preparare: Bateti albusurile spuma impreuna cu zaharul pudra si romul. Adaugati
galbenusurile si untul moale (topit, dar rece), realizind operatia prin...
Ingrediente: 1 kg rosii 2 cepe 1/4 lingurita scortisoara 2 l apa 1/4 l vin
alb sec 2 oua 5 lingurite zahar sare Mod de preparare: Rosiile rupte in bucati
se pun la fiert in apa cu cepele taiate pestisori, sare, scortisoara si zaharul.
Dupa ce au fiert se dau prin sita si...
Calitate – slab alcoolizat Bază alcoolică – rom de culoare închisă Pahar –
tumbler mijlociu Categorie – Brandy drinks Decoraţiune – o felie de ananas,
cireşe roşii şi paie Se serveşte la orice oră Ingrediente: 3 cl rom ambrat
un pahar de iaurt cu aromă de ananas un cl de suc...
Ingrediente: două conserve de ton în ulei o conservă de anghinare 3 căţei
de usturoi 3 linguri de ulei suc de lămâie un ardei gras 50 g migdale 5 roşii o
linguriţă de zahăr tos busuioc capere sare piper ton proaspăt vin alb ulei Mod
de preparare: Intr-o oală se pun roşiile...
Amestecaţi câte 2 cl sirop de rodii şi vodcă, 1 linguriţă suc de lămâie,
100 ml suc de ananas şi cuburi de gheaţă. Turnaţi apă minerală.
Ingrediente: 500 g făină 170 g unt 250 g smântână 100 g zahăr tos două ouă
praf de copt sare esenţă de migdale 50 g migdale 200 g gem de mure o lingură de
pastă de măceşe o linguriţă de rozmarin tocat lapte bătut iaurt gras Mod de
preparare: Intr-un castron se...
Ingrediente: 500 g creveţi decorticaţi 250 g orez 200 ml vin alb demisec
250 ml smântână 4 căţei de usturoi ghimbir ras 75 g unt o lingură de capere
murate o ceapă pudră de curry sare piper pudră de nucşoară ulei de măsline
pătrunjel Mod de preparare: Ceapa şi doi căţei de...
Ingrediente: 250 g orez miere 80 g migdale sau nuci Mod de preparare: Se
lasa orezul in multa apa rece, timp de doua ore, apoi se spala, se scurge si se
pune la fiert tot cu apa rece si sarata. Dupa ce bobul se moaie, se scurge
orezul de apa si se pune...
Ingrediente: 500 ml apă 200 g mălai 12 ouă de prepeliţă 75 g pesmet un ou
o crenguţă de rozmarin o linguriţă de cimbru tocat un vârf de cuţit de boia
iute sare piper ardei capia oţet balsamic ulei de măsline Mod de preparare:
Ouăle de prepeliţă se fierb cu puţină sare...
Ingrediente: 1 kg. faina de patiserie 250 g.margarina 300g untura 5
linguri de smantana 1 lingura sare fina 20g. drojdie 200g cascaval ras pe
razatoarea mica 3 galbenusuri de ou 100 ml apa 50 ml lapte pt. drojdie
Ingrediente aluatului gata intins:una sau doua galbenusuri de ou batute, una
lingura cafea filtru, chimen,...
Ingrediente: 6 oua 4 lingurite ulei 1 ceasca zahar 1 ceasca lapte 2
linguri smantana 1/2 lingurita scortisoara 3 lingurite stafide 80 g migdale 250
g fructe de sezon Mod de preparare: Se bat ouale si se pun intr-o tigaie cu ulei
incins, pe foc mic. Se amesteca mereu pentru a obtine jumari...
Ingrediente: două pachete foi de plăcintă 200 g unt 200 g migdale 100 g
fistic 100 g miez de nucă 200 g zahăr tos 150 ml miere 170 ml apă scorţişoară
zahăr vanilinat o linguriţă de esenţă de lămâie apă de trandafiri frişca fructe
de sezon Mod de preparare: Foile de plăcintă...
Ingrediente aluatu: 800gr.faina 100gr.margarina 50gr.ulei 150gr.zahar
40gr.drojdie 500 ml.lapte 4 galbenusuri 1 lingura gris 1 lingurita rasa de sare
Ingrediente umplutura de nuca:500gr.nuca macinata,150gr.apa, 250gr.zahar,
100gr.rom Ingrediente umplutura de mac:500grmac macinat, 250
gr.zahar,200gr.apa,1 lingurita coaja de lamaie rasa Mod de preparare: Se pune
drojdia si o lingurita de zahar in jumatate de pahar...
Ingrediente: 1 pui mare 100 g unt 3 ceapa 2 catei de usturoi 1 l supa sare
piper 1lingurita sofran 1 lingurita coriandru 2 linguri faina 1 lamaie Mod de
preparare: Bucatile de pui se pun sa se rumeneasca in unt. Cind sint pe jumatate
gata, se adauga cepele taiate pestisor si usturoiul...
Calitate – alcoolic Bază alcoolică – votcă Pahar – tumbler mijlociu
Categorie – Vodka drinks Decoraţiune – o felie de portocală pe margine şi paie
Se serveşte la orice oră Ingrediente: 3/10 votcă 7/10 suc de portocale A
apărut, probabil, în anii ’60, datorită imaginaţiei unui mecanic american, care
s-ar...
Ingrediente: 500 g ciocolata 6 galbenusuri 6 linguri zahar 250 g unt 250 g
pudra de cacao 1 lingura de cafea tare (sau whisky) Mod de preparare: Freci
zaharul cu galbenusurile pana se albesc. Adaugi untul la temperatura camerei si
freci in continuare. Adaugi ciocolata topita la bain-marie si cafeaua (sau
whisky)....
Ingrediente: 3 banane 3 prune roşii o jumătate de linguriţă de ghimbir
măcinat 3-4 linguri de suc de portocale 6 linguri de Cointreau o linguriţă de
gelatină pudră sau o foaie de gelatină 125 ml lapte o jumătate de baton de
vanilie două gălbenuşuri o lingură de zahăr 250 g smântână grasă
ciocolată...
Ingrediente: 2 conserve de ciuperci intregi 1 ceapa 1 rosie cimbru
proaspat piper alb sare 100 ml vin alb sec 1 lingura ulei de masline Mod de
preparare: lncingi uleiul si pui ceapa taiata pestisori. O lasi putin cat sa
devina aurie si o stingi cu vin. Adaugi si ciupercile spalate si...
Ingrediente: 2 kg carne de porc cu grasime sare piper coriandru pisat
nucsoara 200 ml zeama de oase (sau de la fierberea piftiei) amestecata cu
usturoi pisat si apoi strecurata intestine subtri de carnati Mod de preparare:
Dai carnea prin masina de tocat si o amesteci dupa gust cu sare si
restul...
Ingrediente: 1 kg ficat de porc 1cana de orez piper 2 cepe 200 g slanina
intestin gros de porc Mod de preparare: Fierbi ficatul in apa cu sare si o
ceapa intreaga. Tai ficatul cuburi pe care le treci prin masina de tocat
impreuna cu slanina. Adaugi ceapa un pic rumenita cu...
Ingrediente: 400 g crabi congelaţi 2-3 căţei de usturoi două cuburi de
unt 2-3 linguri de sherry mărar proaspăt tocat o lămâie sare piper proaspăt
măcinat Mod de preparare: Decongelaţi crabii la temperatura camerei. Curăţaţi
şi tăiaţi usturoiul mărunt. Topiţi untul într-o tigaie, adăugaţi usturoiul, apoi
crabii şi rumeniţi-i cinci minute, amestecând...
Ingrediente: 500g came de vita 1 kg cartofi 1/2 kg morcovi o conserva mica
de mazare 1 mar ionatan 3-4 castraveti acri in saramura Ingrediente maioneza:2
galbenusuri (unul fiert tare si unul crud), 250 ml ulei, mustar, zeama de la o
lamaie, masline si gogosari pentru decor Mod de preparare: Pui la...
Ingrediente: 10 felii peste 2 linguri otet 50 g slanina 1ceapa 5 mere 1
pahar smantana Mod de preparare: Feliile de peste se sareaza si se stropesc cu
zeama de lamaie. Slanina se taie in bucatele si se pune intr-o tigaie la foc
mic. Dupa ce s-a topit putin, in untura fierbinte se...
Ingrediente: 1 rata 1 varza acra untura sau ulei pentru varza unt pentru
rata piper negru piper rosu foi de dafin ardei iute marar Mod de preparare:
Gusti varza si daca e prea acra o pui la desarat pentru cateva ore in apa rece.
Apoi, o tai fideluta si o presezi foarte...
Ingrediente: 3 carnati subtiri 1 cana orez boia bulion 1 kg carne porc si
vita foi de varza acra 2 cepe Mod de preparare Treci carnea prin masina de tocat
cu tot cu ceapa. Potrivesti tocatura de sare si boia (nu prea iute daca
folosesti carnati iuti). Tai carnatii bucati de maximum 3...
Ingrediente: 1kg faina de patiserie 1 cubulet de drojdie proaspata 1/2
lingurita de sare 50 g zahar 1 ou 250 ml apa sau lapte Mod de preparare:
Intr-un vas mic faci maiaua pentru care sfarami drojdia si o amesteci cu
zaharul si 2 linguri de apa calda. Amesteci foarte bine pentru ca...
Ingrediente: 1 pahar mare cu făină 1 pahar mic cu smântână 1 ou întreg 1
linguriţă zahăr pudră un pahar mic cu untură, margarină sau unt poate fi l00gr.
Mod de preparare: Se face un aluat şi se întinde cu sucitorul de mărimea unui
deget. Se frământă bine împreună, apoi se întinde...
Calitate – slab alcoolizat Bază alcoolică – nici una Pahar – goblet mare
Categorie – Wine drinks Decoraţiune – fructe diferite şi câteva paie Se
serveşte la orice oră Ingrediente: 5-6 cl Sherry Oloroso câteva picături de
sirop de rodii câteva picături de Orange Bitter o lingură de zahăr pudră
sifon...
Ingrediente: 800 g cartofi 600 g vinete 200 g ceapa 5 ardei grasi 4 rosii
150 ml ulei 100 g branza 2 oua 250 ml lapte sare piper pesmet Mod de
preparare: Se curata cartofii, se spala, se taie in felii si se prajesc in ulei
incins. Cartofii se prajesc pe rand,...
Ingrediente: 150 g migdale intregi 200 g fructe conflate 150 g pudra de
alune 150 g alune intregi 100 g cacao 100 g ciocolata alba 400 g miere de albine
1 praf de scortisoara Mod de preparare: Zdrobesti alunele, sfarami migdalele
si tai fructele conflate cubulete. Torni mierea de albine intr-un vas si...
Ingrediente: două cepe 150 g orez o conservă de anghinare doi morcovi o
rădăcină de pătrunjel 400 g broccoli 100 g parmezan 100 ml vin alb demisec o
lămâie sare piper ulei de măsline pătrunjel Mod de preparare: Cepele se curăţă
de foi, se spală, se toacă mărunt şi se pun în...
Ingrediente: un pachet foi de plăcintă 500 g spanac 3 salate verzi 250 g
brânză telemea 50 g parmezan 3 ouă două cepe mărar un vârf de linguriţă de pudră
de nucşoară 3 linguri de ulei de măsline sare piper unt smântână iaurt gras
Mod de preparare: Spanacul şi salata se curăţă,...
Ingrediente: 500 g ficăţei de pui două cepe 150 ml vin alb demisec doi
căţei de usturoi cimbru salvie un vârf de linguriţă de rozmarin tocat sare piper
4 frunze de capere 3 linguri de ulei roşii uscate în ulei suc de lămâie pâine
prăjită unt Mod de preparare: Ceapa şi usturoiul...
Ingrediente: 1 kg cartofi 200 g faina 3 oua marar 50 g unt 70 ml ulei 200
g smantana sare piper Mod de preparare: Se fierb cartofii in coaja, se curata,
se lasa sa se raceasca, apoi se trec prin masina de tocat. Se adauga 150 g
faina, ouale, sare si piper....