skip to main |
skip to sidebar
Retete #56
O reteta de supa de mazare cu somon afumat si crutoane din: ceapa, ulei,
mazare, smantana, supa, sare, piper, paine, unt si somon afumat Ingrediente: 2
cepe 2 linguri ulei 300 g mazăre 200 ml smântână 1 l supă sare piper 4 felii
pâine 2 linguri unt 125 g somon afumat Mod de...
O reteta de rulori cu bacon, samburi de migdale si curmale din: bacon,
samburi de migdale, usturoi, crumale, ulei de masline, sare si piper.
Ingrediente: 10 felii bacon 200 g sâmburi de migdale 2 căţei de usturoi 20
curmale proaspete 2 linguri ulei de măsline sare piper Mod de preparare:
Tăiaţi baconul. Prăjiţi...
Ingrediente: 600 g carne de porc 2 linguri sos sambal oelek 2 linguri ulei
100 g unt de arahide 200 ml lapte de cocos 1 linguriţă curry 2 linguri suc de
lămâie 1 linguriţă sos de soia Mod de preparare: Ungeţi carnea foarte subţire
cu sambal oelek, apoi tăiaţi-o cuburi. înfigeţi carnea...
Ingrediente: 1 ceapă roşie 1 pâine albă rotundă 100 g unt cu verdeaţă 4
felii brânză gouda 4 felii şuncă fiartă 1/2 salată iceberg piper Mod de
preparare: Tocaţi ceapa. Tăiaţi pâinea pe lung şi întindeţi-o dreptunghi.
Ungeţi-o cu unt şi aşezaţi ceapa, brânza, şunca şi foile de salată. Piperaţi,
apoi rulaţi...
Ingrediente: Sos de roşii: sucul şi coaja de la 1 portocală 1 linguriţă
muştar clasic sare piper Cayenne 1 lingură pastă de roşii 150 g ketchup de roşii
Sos de verdeaţă: 1 legătură pătrunjel 100 g smântână 150 g iaurt slab 1 lingură
coajă de lămâie •sare piper în plus: câte 200 g...
Ingrediente: 300 g macaroane scurte 1 vanata 2 ardei (rosu si galben) 200 g
dovlecei 500 g rosii 2 cepe 100 ml ulei de masline 2 catei de usturoi busuioc
sare piper Mod de preparare: Ceapa curatata si tocata marunt se caleste in
jumatate din cantitatea de ulei. Celelalte legume se spala si se...
Ingrediente: 500 g spanac 250 g cartofi noi 4 oua 300 g somon (sau alt
peste) afumat 100 g miez de nuca 2 cepe rosii 5 codite de ceapa verde 100 ml
smantana 1 lingurita cu varf de mustar iute 2 linguri zeama de lamaie sare piper
macinat Mod de preparare: Se spala...
Ingrediente: 8 rosii 4 linguri ulei de masline 2 linguri otet de mere 2
lingurite mustar 1 salata verde 100 g branza de burduf,sfaramata Mod de
preparare: Tineti rosiile pe gratar timp de 10 minute, pana cand sunt bine
fripte. Frecati uleiul cu mustarul si cu otetul si presarati un praf de sare.
Spalati...
Ardeiul iute, Chilli, este cel mai popular condiment al tuturor timpurilor.
De-a lungul vremii, oriunde a fost folosit, el a transformat bucatariile,
aducând gust deosebit si savoare. În bucatariile din America Latina, Asia,
Africa si Orient ardeiul iute sau chilli, cum este deseori întâlnit în cartile
de bucate, este un condiment foarte des folosit,...
Ingrediente: 800 g cartofi noi 6 linguri ulei 1 legatura patrunjel verde 1
legatura busuioc verde 100 g cascaval ras 1 catel de usturoi sare piper 4
biftecuri Mod de preparare: Se spala bine cartofii, se taie in doua si se aseaza
cu taietura in jos pe o tava unsa cu o lingura...
Ingrediente: 1 pachet aluat de foietaj (450 g) 1 galbenus 40 g migdale
taiate felii 1 baton de vanilie (miezul ras cu cutitul) 300 ml lapte 1 pachet
praf de budinca cu gust de vanilie 2 linguri miere 200 g frisca batuta 500 g
mure zahar pudra. Mod de preparare: Se lasa aluatul sa...
Ingrediente aluat: 250 g faina 125 g unt 90 g zahar 1 ou 2-3 linguri lapte
(sau apa) sare coaja rasa de lamaie Ingrediente umplutura: 400 g branza de vaci,
4 oua, 4 linguri cu varf de zahar pudra, 200 g stafide, 1 legatura menta
proaspata. Mod de preparare: Untul taiat bucatele se amesteca...
Ingrediente: 1 ardei gras mare si rosu 1 rosie mare (carnoasa) sare 1 catel
de usturoi 2 fire de ceapa verde untdelemn fin 350 g orez Arborio 1 crenguta de
cimbru 1 l apa fiarta cu delikat sau vegeta parmezan sau cascaval ras 1 lingura
unt piper negru Mod de preparare: Se coace ardeiul,...
Ingrediente : 400 g morcovi 1 ceapa 3 linguri ulei de masline sare piper 1/8
l zeama concentrata de legume 400 g penne (macaroane scurte) 2 linguri patrunjel
verde tocat 1 cutie rosii decojite (800 g) zahar Mod de preparare: Se curata
morcovii si ceapa, se taie marunt si se calesc circa 3 minute...
Ingrediente: 1 varza mare murata 3 linguri de ulei 150 g masline 1
lingurita de boia de ardei Mod de preparare: Daca varza murata este prea acra,
se spala intii in apa. Se scurge bine si se taie fideluta. Se prajeste in ulei
ceapa tocata marunt si se adauga varza. Cind incepe sa...
Ingrediente: 2 bulbi de telina 2 ardei grasi 1 castravete 1 kg rosii marunte
Ingrediente sosul de ansoa :250 ml ulei de masline, 2 catei de usturoi, 100 g
file de sardine (la sare), 1 lingurita otet, piper. Mod de preparare: Se spala,
se curata si se taie marunt toate legumele si se asaza...
Ingrediente: 1 kg cartofi 500 g ciuperci 100 g stafide 1 lingura faina 3
cepe mijlocii 50 g ulei condimente patrunjel verde Mod de preparare: Se caleste
ceapa in ulei si se adauga ciupercile taiate marunt, se calesc apoi se introduc
cartofii cubulete, se acopera cu apa si se lasa sa fiarba pina...
Ingrediente: 500 g ciocolata alba 40 cl frisca lichida 10 albusuri de oua
100 g zahar tos bucatele de ciocolata alba 2 linguri de fistic alune sau nuci
pisate Mod de preparare: Rupeti ciocolata in bucatele, puneti-o sa se topeasca
in frisca lichida, pe foc mic, amestecand intruna cu furculita. Lasati sa se
raceasca,...
Ingrediente: 3 salate verzi 300 g bacon 300 g cascaval 300 g alune decojite
(sau miez de nuca) 100 g ceapa tocata cubulete mici 150 ml ulei de arahide 150
ml otet jumatate de mar mare Mod de preparare: Spalati salata verde si
curata-ti-o. Taiati cubulete cascavalul si baconul. Zdrobiti alunele sau
nucile...
Ingrediente: 4 portocale mari 80 g zahăr pudră 4 ouă Mod de preparare:
Tăiaţi portocalele pe trei sferturi şi goliţi-le de interior cu ajutorul unei
linguriţe. Treceţi pulpa portocalelor printr-o sită, apoi puneţi totul într-o
cratiţă. Adaugaţi o linguriţă de coajă de portocală tăiată foarte fin. Adăugaţi
zahărul şi puneţi totul la...
Ingrediente: 1 varza 150 gr cascaval 1 lingura faina 2 pahare smintina 2
pahare lapte 200 gr unt sare 1 lingura pesmet Mod de preparare: Se taie varza in
felii groase si se fierbe in apa clocotita cu sare. Se scurge bine, se pune
intr-o tava smaltuita, unsa cu unt si presarata cu...
Ingrediente: 1 kg carne de porc macra 2 linguri ulei 5-6 catei de usturoi
4-5 rosii sare piper cimbru verdeata tocata Mod de preparare: Carnea taiata in
bucati potrivite, se rumeneste in ulei incins. Se adauga apoi usturoiul pisat,
sarea, piperul, cimbrul si rosiile taiate foarte marunt. Se fierbe la foc mic
25...
Ingrediente: 50 g stafide 2 linguri vin dulce 750 ml lapte 1/2 lingurita
sare 250 g orez 1 portocala 2 oua 2 linguri unt 1 lamaie 70 g zahar 50 g migdale
zdrobite 1 lingura faina ulei (unt) pentru prajit zahar farin pentru pudrat Mod
de preparare: Se inmoaie stafidele in vin si se...
Ingrediente: 1kg cartofi fierti in coaja 4 oua fierte 200g telemea de oaie
250g smantana putin unt marar 5 catei usturoi sare piper boia iute Mod de
preparare: Se curata si se feliaza cartofii si ouale. Se unge cu unt un vas de
iena, se cladeste compozitia : strat felli cartofi, felii oua,...
Ingrediente: 6 cotlete de porc potrivite 3 linguri ulei 4 rosii 1 pahar
vin cimbru menta sare piper Mod de preparare: Intr-o cratita, se prajesc
cotletele in ulei incins. Intre timp, rosiile curatate de pielita si seminte se
dau intr-un clocot, se paseaza si se pun din nou la fiert cu vinul,
sarea...
Ingrediente: 500 grame de ciuperci proaspete 2-3 catei de usturoi 1 ceapa
taiata marunt 1/2 lingura oregano uscat 1-2 linguri patrunjel proaspat, tocat
marunt 2 linguri ulei de masline 1 cutie rosii taiate cubulete Mod de preparare:
Fierbe ciupercile in apa cu putina sare, pana se inmoaie, apoi taie-le cubulete
si pastreaza din lichidul...
Ingrediente: 1 buc. varza creata 2 buc. morcovi 2-3 felii de slanina 1 kg.
de carne de vaca de preferinta piept 1 buc. ceapa 2 cuisoare sare Mod de
preparare: Se alege o varza creata, se scoate primul rind de frunze, se taie
varza in patru, se inlatura cotorul si partea tare din...
Ingrediente: 600 g carne de curcan (piept,pulpe,sau tacimuri) 1 ceapa mica
4-5 morcovi mari si sanatosi 1 pastirnac 1 telina mai mica 1 gulie mica 2
cartofi 2 radacina de patrunjel 1/4 lingurita piper 1 lingurita sare Mod de
preparare: Carnea se spala si se pune la fiert intr-o oala maricica (se...
Ingrediente: 2 ouă 8 lg rase de făină 200gr salam ulei 200gr brânză rasă
pasta de tomate bicarbonat Mod de preparare: Se bat bine ouăle, se amestecă cu
făina, bicarbonatul stins, salamul cubuleţe, 1/2din brânză. Într-o tavă se pune
uleiul să se încingă bine, apoi se toarnă compoziţia care se coace pe...
Ingrediente: carne de porc proaspătă (pulpă sau spată) grăsime de porc
proaspătă (20% din greutatea cărnii) sare piper negru măcinat usturoi românesc
pisat ardei iute roşu uscat pisat maţe de porc Mod de preparare: Carnea şi
grăsimea se toacă cu maşina, prin sita cu găuri mari. Se frământă bine cu sare
(minimum...
Ingrediente: 1 kg praz 250-300 iaurt degresat 2-3 linguri maioneza vegetala
patrunjel marar Mod de preparare: Prazul curatat se taie in bucati de 6-7 cm
lungime care, apoi, se fierb 50 minute in apa clocotita, putin sarata, pina cind
se inmoaie bine. Se strecoara si se lasa in strecuratoare pina cind se
racesc....
Ingrediente: o rata 6-8 castraveti mici murati 1/2ceasca de pasta de rosii
2-3 cepe 2 ardei grasi ulei piper Mod de preparare: Spalati castravetii si
taiati-i in felii rotunde si mai groase. Intr-o cratita cu ulei, puneti un rind
de felii de castraveti, peste acestea ceapa tocata, iar deasupra bucati de
carne. Turnati pasta...
Ingrediente: 8 cartofi mari 50 g de unt o ceapa 250 g de carne macra de
vita 3 linguri de ulei patrunjel verde sare piper dupa gust 100 g miez de paine
muiat in lapte dulce sau apa si bine stors 1 ou 100 ml de apa sau supa limpede
de carne o...
Ingrediente: 100 g piept de pui cate o jumatate de morcov ceapa cartof
patrunjel radacina un sfert de telina 200 ml iaurt o foaie de dafin usturoi sare
piper zeama de lamaie dupa gust verdeata tocata Mod de preparare: Pieptul se
fierbe cu sare si foaia de dafin, se scoate din supa si se...
Ingrediente: 1 iepure de casa 1 morcov 1 patrunjel 1 ceapa piper boabe 1-2
foi de dafin Mod de preparare: Iepurele de casa, bine spalat, se taie bucati,
se aseaza in cratita, se toarna apa atit cit sa acopere carnea. Cind apa a
inceput sa clocoteasca se ia spuma, se sareaza si...
Ingrediente: 3-4 l apa 3-4 kg carne de gaina 1ceapa 1 morcov 2 pastarnac
patrunjel piper sare dupa gust Mod de preparare: Pentru supa se alege o gaina
grasa si nu prea tinara. Gaina, curatata si spalata, se aseaza intr-o oala in
care se toarna 3-4 l apa, dupa marimea gainii, piperul si...
Ingrediente: 1 căţel de usturoi 20 ml lichior de vişine 250 ml vin alb sec
1 kg brânză Gruyere (sau fondue de brânză) câte 1/2 ardei gras roşu şi verde
boia de ardei dulce 1 salată verde 4 roşii 1 castravete 2 linguri oţet sare,
piper zahăr 4 linguri ulei baghetă Mod...
Ingrediente: 1 piept pui dezosat, fara piele 1/3 conserva ciuperci foarte
putin cascaval ras (cam 1 lingura) 1 albus de ou 1/3 cana morcov fiert taiat
cubulete mici condimente (cimbru si marar) Mod de preparare: Se amesteca
ciupercile bine scurse cu morcovii storsi de apa in plus cu cascavalul si
albusul de ou...
Ingrediente: 3 morcovi 1 telina 2 pastarnac 1ceapa patrunjel 2 foi varza 2
fire praz 2 l apa sare 200 g suc de rosii 1-2 ling.untdelemn piper Mod de
preparare: Se curata zarzavatul, se spala bine in mai multe ape, apoi se pune la
fiert intr-o oala cu apa rece. Dupa ce a...
Ingrediente: 225 g aluat foitaj 50 g file de păstrăv afumat 50 g cremă de
brânză 1/2 linguriţă hrean 1 linguriţă mărar sare piper 50 g şuncă afumată
rucola 75 g gorgonzola miez de nucă. Mod de preparare: Intindeţi aluatul şi
tăiaţi-l în 12 pătrate. Coaceţi-le circa 10 minute la 200° C...
Ingrediente: 2 castraveti verzi 2 mere mari 2 morcovi mijlocii 2 rosii o
salata verde zeama de la 1 lamaie 2 linguri ulei sare piper Mod de
preparare: Castravetii si merele se curata de coaja si se taie felii foarte
subtiri. Morcovii se spala, se curata si se dau pe razatoarea de...
Ingrediente: 1 varza dulce de marime potrivita 300 g taitei 4 linguri 2
oua Mod de preparare: Se toaca varza, se pune in cratita, se adauga 1 lingura
de unt si se fierbe inabusit pina ce devine moale. Apoi se sareaza si se adauga
piper pisat. In acelasi timp se fierb taiteii (in...
Ingrediente: 500-600 g ficat de pasare 1 ceapa 1 felie mare de piine 2 oua
4 linguri ulei 2 linguri pesmet 2 linguri faina sare piper verdeata tocata Mod
de preparare: Se fierbe ficatul in apa clocotita, se lasa sa se raceasca si se
trece de doua ori prin masina de tocat...
Ingrediente: 250 gr.paste fainoase (farfalle) 250 gr.cozi de creveti
decorticati 2 leg. ceapa verde 200 gr.ciuperci din conserva 200 gr. castraveti
verzi 2 fire usturoi verde 1 salata verde 200 gr. maioneza 3 rosii 1 leg. marar
100 gr. capere sare piper 1 lingurita sos englezesc Mod de preparare: Pastele
fainoase fierte si...
Ingrediente: sucul de la 1-1/2 lămâie 240 g zahăr 1 baton de vanilie 1
crenguţă mică de rozmarin 300 ml frişcă 300 g mascarpone 4 foiţe de gelatină 4
pere 2 linguri unt 375 ml vin alb 1 baton de scorţişoară 4 fructe stea Mod
de preparare: Amestecaţi sucul de la...
Ingrediente: 1 varza dulce frumoasa 750 g de carne de vaca tocata 5-6
linguri smintina 1/2 kg rosii verdeata 1 ardei gras 3 linguri de grasime 1 ceapa
mare sare piper zeama de carne pesmet Mod de preparare: Carnea tocata se
prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper si...
Ingrediente: 300 g de pulpa de porc 150 g de cirnaciori 250 g de creier
150 g de ciuperci 50 g pasta de rosii 100 ml de vin 150 ml de ulei sare piper
usturoi verdeata Mod de preparare: Se taie carnea in fisii subtiri, cirnaciorii
in felioare si se prajeste impreuna in...
Ingrediente: 1 gaina 4-5 cepe mari 3 -4 ardei grasi 50 g de unt usturoi
sare Mod de preparare: Taiati carnea in bucati potrivite si pudrati-le cu faina.
Taiati ardeii in rondele, tocati ceapa, puneti in cratita si deasupra acestora
asezati bucatile de carne. Adaugati unt, acoperiti cratita si dati la cuptor.
Din...
Calitate – alcoolic Bază alcoolică – scotch whisky Pahar – old fashioned
Categorie – Cherry brandy drinks Decoraţiune – o felioara de lămâie şi paie Se
serveşte la orice oră Ingrediente: 3 cl scotch whisky un cl Sangue Morlacco
Luxardo un cl vermut roşu un cl suc proaspăt de lămâie...
Ingrediente: 2-3 andive 2 legaturi ridichi o conserva porumb 3 linguri otet
(zeama de lamaie) 3 linguri sos de chili sare piper 2 linguri ulei 2 linguri
patrunjel tocat Mod de preparare: Se taie andiva, ridichile si se adauga
porumbul scurs. Intr-un castron se amesteca otet, sare, piper si ulei. Se adauga
ingredientele de...
Ingrediente: 1 kg. de carne ( piept de pasare, de vitel, macra sau de
porc, frumos impanata ) 1 ou 100 g de ceapa 1 felie de piine ulei o lingurita de
faina Ingrediente sos: ulei, unt sau untura, 1 ceapa rasa, 25 g de faina, zeama
de lamiie sau otet, 100 ml...
Ingrediente: 150 g paste fainoase (scoici) 300 g ton in ulei 1 castravete
verde 2 leg. untisor 1 leg. marar 20 masline 2 linguri maioneza un varf cutit cu
coriandru pisat sare piper Mod de preparare: Pastele fainoase se fierb in 1,5
litri de apa clocotita cu putina sare, timp de 8 minute, apoi...
Ingrediente: 1 kg carne macra de berbec 1 lingura de untura 4 cepe cimbru
1 lingura bulion de rosii 1/2 pahar vin Mod de preparare: Se taie carnea in
bucatele mici de forma cuburilor, se pun intr-o cratita cu o lingura de untura,
cu ceapa taiata felii subtiri, piper, sare, cimbru si un...
Ingrediente: 500 g cartofi 1/2 pahar faina 25 g drojdie 2 linguri grasime
1 lingura unt Mod de preparare: Cartofii cruzi curatati de coaja se dau repede
pe razatoare ca sa nu se innegreasca, se pun intr-o cratita sau castron se
adauga drojdie de bere muiata in 1/4 pahar de apa rece, se...
Ingrediente: 3 rosii medii taiate 2 linguri ulei de masline 1 lingura de
busuioc tocat (preferabil proaspat) 1 lingura zeama de lamaie 1 catel de usturoi
taiat marunt sare piper Mod de preparare: Amesteca mirodeniile si apoi adauga
peste rosii. Lasa salata la rece timp de 1 ora si apoi serveste. Pofta
buna!
Ingrediente: 2 morcov 1 praz patrunjel 1-2 frunze varza 2-3 rosii piper
sare apa 600 g limba de vaca 1 pastarnac ulei Mod de preparare: Se spala bine
limba de mai multe ori in apa calda, frecind-o cu malai, pentru a inlatura orice
murdarie care se gaseste intre porii mari ai limbii. Se...
Ingrediente: 250 g spaghete 10-15 catei usturoi 3 linguri ulei 5 linguri
sos tomat 1 frunza mica de dafin 1 ardei iute Mod de preparare: Se fierb
spaghetele si se scurg. Intr-o tigaie se pune uleiul la incins, se adauga
usturoiul maruntit, sosul tomat, foaia de dafin si o lingurita de
delikat....
Ingrediente: 500 g carne 1 varza marisoara 1 ceasca orez 3 cepe 2 linguri
bulion de rosii 2 linguri untura Mod de preparare: Se ia carne amestecata de
porc si de vaca. Se da carnea prin masina de tocat, se adauga orez ales si
spalat, ceapa tocata marunt si usor rumenita in...
Ingrediente: 300 grame creveti 1 morcov mari 1 telina 2 ardei grasi 2
rosii 1 castravete verde 1 lamaie 100 g maioneza sare piper 100 ml vin alb Mod
de preparare: Crevetii se oparesc timp de 5 minute, in putina apa clocotita cu
putina sare, boabe de piper, 1 foaie de dafin, 100...
Ingrediente: 1 crap de cca 1 kg 1 dl ulei 1 lingura faina boia de ardei
dulce patrunjel verde 1 lamiie sare Mod de preparare: Pestele curatat si spalat
se taie in bucati potrivit de mari, se sareaza si se lasa sa stea 10-15 minute.
Se zvinta apoi cu un servet, se da...
Ingrediente: 1 kg cartofi 150 g maioneza 200 g iaurt 200 g castraveciori
murati 5 linguri zeama de castraveti murati sare piper 1 mar 2 oua fierte tari
Mod de preparare: Cartofii fierti si taiati se amesteca bine cu un sos preparat
din maioneza, iaurt, zeama de castraveti murati, sare si piper.
Castraveciorii...
Ingrediente: 1/2 kg cartofi fierti 1 ceapa 2 oua rascoapte 5-6 ridichi de
luna 1/4 kg spanac 1 lingurita mustar 1/2 pahar sos de maioneza (1 lingura
maioneza vegetala si restul iaurt dietetic) Mod de preparare: Cartofii fierti se
curata de coaja, se taie felii, se amesteca in salatiera cu ceapa taiata
solzisori, ouale...
Pasaţi 50 g mango şi îngheţaţi-l cu 1 lingură suc de lămâie verde.
Puneţi-le în pahar împreună cu zmeură congelată, apoi turnaţi Prosecco.
Ingrediente: 200 g salau 1/2 morcov 1/2 patrunjel 1/4 telina sare 1/2
lingurita zeama de lamaie Mod de preparare: Se fierbe zarzavatul, curatat si
taiat felii, in apa cu sare si, cind este fiert, se adauga pestele curatat. Se
lasa sa fiarba incet 15-20 minute. Cind este fiert, pestele se scoate cu
grija...
Ingrediente: 1,5 kg cartofi 250 g ciuperci 1 ceapa 3 linguri untura 3
linguri faina 1 ceasca smintina 1 ceasca zeama de ciuperci 5 oua verdeata citeva
foi de ceapa verde pesmet sare piper Mod de preparare: Se fierb separat cartofii
si ciupercile. Se strecoara ciupercile si se dau prin masina de tocat...
Ingrediente: Cremă de usturoi: 200 g cremă de brânză 150 g smântână sare,
piper 2 căţei de usturoi, pisaţi Sos de muştar : 2 gălbenuşuri 2 linguriţe
muştar 150 ml ulei de măsline 3 linguri oţet 150 ml lapte închegat sare piper
Supă: 200 ml vin alb 1 l supă 1 lingură oţet...
Ingrediente: 500 gr. legume (morcov,mazare, porumb) 300gr. macrou afumat 1
ceapa 2 oua fierte 1 lingura stafide 200 gr. smatana 1 legatura marar 1
lingurita hrean sare piper Mod de preparare: Legumele se fierb, se racesc, se
amesteca cu ceapa taiata marunt, stafidele, macroul se curata de pielita, oase,
si taiat cuburi potrivite,...
Ingrediente: 2 pui potriviti 150 g de unt 4 rosii mari o capatina de
usturoi sare piper l paharde vin alb Mod de preparare: Se taie puii in bucati
potrivite. Intr-o cratita se pun 100 g de unt si, la foc mic, bucatile de carne
se auresc frumos. Cind acestea s-au aurit pe...
Ingrediente: 500 g carne de berbec 1 pahar de orez 2 cepe 1 lingura untura
Mod de preparare: Carnea de berbec se taie in bucati mici, se presara cu sare si
piper, se prajeste in untura impreuna cu ceapa taiata marunt. Dupa ce carnea si
ceapa s-au prajit, se sting cu apa cit...
Ingrediente: 500 g de carne 1 kg cartofi 3/4 pahar smintina 1 lingura de
sos 2 cepe 1 lingura faina 3 linguri unt Mod de preparare: Se alege carne moale
de vaca, se spala, se curata de tendoane, se taie in felii potrivite, se bate cu
ciocanul de lemn si apoi se taie...
Ingrediente: 1 varza 1-2 ceapa 2 morcov 1 pastarnac 1 patrunjel radacina
150 g smantana 60 g unt 2 l apa 2 linguri orez sare Mod de preparare: Se
curata varza, ceapa si zarzavatul si se spala. Se toaca ceapa marunt, iar restul
subtire, ca taiteii. Se calesc in unt, se sting...
Ingrediente: 1 pui de 1 kg 50 g de unt 3-4 linguri de ulei 1 ceapa 1
lamiie sare piper 350-400 g de vinete, conservate in congelator 2 catei usturoi
Mod de preparare: Taiati puiul in bucati, spalati-le, zvintati-le foarte bine si
frigeti-le in tigaie in amestecul de unt si ulei. Adaugati ceapa...
Ingrediente: 3 l apa 1 kg carne de vita cu os sau sita 1 morcov 1
patrunjel radacina 1 telina mica 1 ceapa 2-3 rosii citeva boabe de piper sare
patrunjel verde Ingrediente galuste: 1 ou, 2 linguri grisi, sare Mod de
preparare: Carnea se spala, se curata de pielite si se pune...
Ingrediente: 400 g carne macra vitel 1ceapa 1 morcov 2-3 buc oase de vitel
1 ou 2 l supa de carne Mod de preparare: Se pregateste o supa de carne care,
dupa ce s-a strecurat se pune la fiert. In aceasta supa se adauga carnea bine
spalata, taiata bucatele mici sau tocata, si...
Ingrediente: 1 piept de gaina fiert 3 linguri de pesmet o cescuta cu lapte
1 galbenus o lingura de smintina 5 linguri de ulei o lamiie o lingura de faina
sare piper Mod de preparare: Dati prin masina de tocat pieptul de pasare fiert,
apoi combinati-l cu pesmetul muiat in putin lapte, adaugati...
Ingrediente: 500 g de inima 1 lingura faina 1 lingura untura 100 g lingura
bulion de rosii 1 ceapa foi de dafin Mod de preparare: Inima se spala, se taie
in cuburi de cite 30-40 g, se spala din nou, se presara cu sare si piper si se
prajeste in tigaie, in untura...
Ingrediente: 500 g de carne de vita 800 g de cartofi 2-3 cepe 1 lingura
faina 2 linguri grasime cuisoare piper boabe foi de dafin Mod de preparare: Se
alege carne macra, se spala, se taie in bucati de cite 80-100 g, se sareaza, se
presara cu piper, se da prin faina...
Ingrediente: 1 kg cartofi 1-2 radacini de telina (circa 500 g) 1 ceapa rosie
mica 300-400 ml zeama calda de legume 6 linguri zeama de lamaie 1 lingura otet
sare piper zahar 1 lingurita frunze de telina tocate 2 rosii 100 g masline negre
6 linguri ulei cu busuioc 100 g salam Mod de...
Ingrediente: pui de 1kg 100 g de orez 2 oua pipota si ficatul de la pui (
sau mai multe ) 1 ceapa piper patrunjel marar sare Mod de preparare: Taiati
pipota in cuburi mici , daca sint mai multe treceti-le prin masina de tocat.
Tocati ceapa marunt si impreuna cu pipota...
Ingrediente: 1 kg. carne de vita tocata 3 oua 200 g cascaval de vaca (dat
pe razatoarea mare) sare piper 150 g faina 3 linguri de lapte 400 g pesmet Mod
de preparare: Carnea se amesteca cu cascavalul, cele 2 oua batute, sarea si
piperul. Se framanta bine si se lasa sa se...
Ingrediente: 300 g muschi de vaca cartofi prajiti muraturi sau salata
verde unt Mod de preparare: Carnea se spala, se curata de tendoane, se taie in
curmezisul fibrelor in bucati, se bate usor, se sareaza si se pipereaza. Apoi se
pune in tigaie sau intr-o cratita cu unt foarte incins si se prajeste...
Ingrediente: 1 kg mazare verde 50 g unt 0,5 dl ulei 12 felii piine 2 oua 1
ceasca lapte 1 lingurita zahar sare verdeata tocata marunt Mod de preparare:
Mazarea se fierbe si cind este gata se scurge bine de apa, se opareste cu untul
fierbinte si se presara verdeata. In timp ce...
Ingrediente: 1/2 kg fasole verde 1/2 kg rosii 1 ceapa 5-6 catei usturoi
4-5 linguri ulei pesmet sare patrunjel verde Mod de preparare: Pastaile se rup
in 2-3 bucati si se fierb in apa clocotita cu 1/2 lingurita sare, acoperite,
pina se inmoaie. Ceapa taiata marunt se caleste in ulei 2 minute, se...
O reteta simpla si delicioasa de saramura de platica din: platici, usturoi,
untdelemn, ardei iute, sare si apa. Ingrediente: 1-2 platici (1,5-2 kg) o
capatina de usturoi 2 linguri de untdelemn 2 ardei iuti sare apa Mod de
preparare: Se curata pestele de solzi, se scot intestinele, se taie capul si
coada, se spala...
Ingrediente: 500 g cartofi 1 cescuta pesmet 2-3 linguri faina 4 linguri
smintina 1 ou 120 g sunca putin ulei sare 1 lingura unt Mod de preparare: Se
fierb cartofii in coaja, se curata si se trec reci prin masina de tocat. Se
amesteca cu pesmetul inabusit in unt, apoi cu smintina, sarea,...
Ingrediente: 1 broccoli fiert taiat in bucati mici 1/2 ceasca de cartofi
fierti taiati 1/4 ceasca de ceapa taiata marunt 1/3 ceasca de branza taiata 1 ou
fiert taiat 3-4 felii sunca slaba Ingrediente sos: 3-4 linguri de maioneza
vegetala,1 lingura de zaha,1 lingura de otet de mere,1 lingura suc de lamaie,1
catel de...
Ingrediente: 3 portocale mari 1 grapefruit mare 4 mandarine 2 salate verzi
sucul de la o portocala 2 linguri de otet sau zeama de lamaie 2 linguri de ulei
de masline sare piper dupa gust Mod de preparare: Curata si taie fructele.
Amesteca sucul de portocala, otetul, uleiul de masline, sarea si
piperul....
O reteta gustoasa de supa de cartofi si gulii din: cartofi, gulii, salata
verde, unt, supa, smantana, sare, marar, patrunjel si o lingura de faina.
Ingrediente: 4 cartofi 2 gulii 1 salata verde 50 g unt 1 litru apa (supa de
zarzavat) 100 g smantana (100 g brinza rasa sau cuburi de piine alba...
Ingrediente: 1 kg de legume fierte ( telina, morcov, cartofi, pastirnac)
250 ml de smantana 30 g de faina sare 50 g de telemea sau cascaval 50 g de unt
marar sau patrunjel tocat Mod de preparare: Fierbeti legumele (telina, morcov,
cartofi, pastirnac), puneti-le intr-un vas termorezistent, puneti untul taiat
bucati. Combinati faina...
Ingrediente: 750 gr. ficat de porc 200 slanina otet 1 buc. ceapa 1 fir de
cimbru patrunjel foaie de dafin zeama de carne sare o lingura smantana unsoare
Mod de preparare: Se curata bucata de ficat, se impaneaza cu slanina. Se asaza
intr-o tava, dar pe un gratar, ca sa nu se moaie...
Ingrediente: 300 g morcovi 200 g varza murata un fir de praz 2 lingurite
ulei cimbru uscat 10-15 masline Mod de preparare: Morcovii se rad si se
amesteca cu varza murata taiata fideluta, prazul taiat rondele, uleiul,
maslinele si cimbrul pisat. Se pune totul pe o salatiera si se decoreaza cu
marar sau patrunjel....
Ingrediente: 1/2 kg macris 1/4 kg stevie patrunjel 1 lingura faina 100 g
unt 2 linguri smantana 1ou sare 1 l apa 1/4kg spanac o salata verde tarhon 2
leg. ceapa verde Mod de preparare: Se curata verdeturile, se spala foarte bine
in mai multe ape, apoi se taie in suvite si se...
Ingrediente: 1 pui 4-5 ardei grasi 2 rosii 1 ceapa 1 catel usturoi boia de
ardei dulce ulei sare marar Mod de preparare: Se sareaza puiul , se da prin
boiaua dulce, apoi se prajeste in ulei incins. In timpul prajitului se adauga
ardeii grasi curatati de simburi si taiati marunt, rosiile taiate...
Ingrediente: 1 kg cartofi 1/8 l zeama concentrata de legume sare piper zahar
5 linguri otet 1 legatura ridichi 1 mar 1 castravete 1 legatura codite de ceapa
verde 1 legatura marar 150 g iaurt 150 g smantana 5 linguri lapte 80 g branza
Bucegi (Roquefort) Mod de preparare: Peste cartofii fierti si...
Ingrediente: 300 g piept de pui 30 g unt verdeata sare piper zeama de
lamiie Mod de preparare: Pieptul de pui se scoate de pe os, lasindu-se doar osul
cel mic. Se bate ca pentru snitele. Se presara cu sare si piper, se ruleaza
punind inauntru unt amestecat cu verdeata si sare de...
Ingrediente: 1 kg. cartofi fierti in coaja 250 gr. hering marinat 2 cepe 200
gr. maioneza 10 oua de prepelita sau 4 oua de gaina fierte tari 1 lamaie taiata
felii subtiri sare piper Mod de preparare: Cartofii se curata de coaja si se
taie cuburi mici, se adauga pestele taiat cuburi, ceapa taiata...
Ingrediente: 1 pui 2 cepe 4-5 cartofi 200 gr smintina 1 lingurita faina
200 gr cascaval sare piper sos englezesc boia dulce Mod de preparare: Puiul se
portioneaza, se adauga 1 lingura de ulei, se condimenteaza si se introduce la
cuptor timp de 15-20 minute. Cartofii si ceapa se taie cuburi mici si...
Ingrediente: 2 teline mari o ceapa 30 g de masline 8 linguri de ulei o
lingura de faina 2 linguri de vin 1 pahar suc de rosii 1 lamâie o lingura de
zahar o foaie de dafin piper Mod de preparare: Spalati ceapa, curatati-o si
dati-o pe razatoare. Caliti-o apoi 1 minut in...