duminică, 5 august 2012

Retete #59


Retete:

Fileuri de peste alb cu usturoi si migdale

  Ingrediente : 8 fileuri de peste 1 lamaie sare 8-10 catei de usturoi 2 galbenusuri 250 ml ulei 1 varf de cutit piper 1-2 fire cimbru patrunjel verde 2-3 foi de dafin proaspete 20 g stifturi de migdale sau nuci Mod de preparare: Se spala pestele, se zvanta, se stropeste cu zeama de...

Read more »

Aripioare de pui cu lamaie si rozmarin

  Ingrediente: 20 aripioare de pui 2 catei de usturoi 100 ml vin alb 3 linguri zeama de lamaie piper sare 3 linguri ulei de masline 1 lingura ulei aromat 3 crengute rozmarin Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 220C. Se spala aripioarele, se zvanta si se aseaza in tava de aragaz. Se...

Read more »

Cartofi in crusta de ierburi

Ingrediente : 1 kg de cartofi mijlocii 400 g sare grunjoasa 400 g faina 1 albus de ou 2 fire de cimbru 2 fire de salvie 2 fire de rozmarin Mod de preparare: Tocati marunt toate ieburile sau taiati-le foarte marunt cu o foarfeca.Intr-un vas mai mare, amestecati faina, sarea grunjoasa, ierburile si albusul...

Read more »

Supa de rosii cu cartofi

  Ingrediente : 800 g cartofi 400 g morcovi 400 g telina (tulpini) 4 linguri ulei de masline sare piper 11/4 l zeama concentrata de legume 1/2 l suc de rosii 4 felii paine (toast) 40 g unt 1 catel de usturoi sos iute (Tabasco)   Mod de preparare: Se spala cartofii, se curata...

Read more »

Peste alb in suc de legume

Ingrediente: 1 ceapa 1 legatura legume pentru supa (morcov, patrunjel, telina) 2 linguri mari de unt 1 catel de usturoi 4 fileuri de cod sare piper 1 lingura suc de lamaie 1 lingurita hrean ras amestecat cu otet (din comert sau preparat pe loc) Mod de preparare: Se curata ceapa si se toaca potrivit....

Read more »

Peste cu sos de smantana si mustar

Ingrediente: 1 castravete 1 ceapa 20 g unt sare piper 250 ml concentrat de legume 150 g smantana 2 linguri mustar 1 lingura marar verde tocat 600 g peste alb (salau, merluciu) Mod de preparare:  Se curata castravetele de coaja, se taie mai intai in doua pe lung, se indeparteaza semintele si apoi se...

Read more »

Parjoale umplute cu branza

Ingrediente: 1 ceapa 1 catel de usturoi 100 g branza telemea (de oaie) 800 g carne de vita (tocata) 1 ou sare piper boia dulce 1 lingurita oregano 5 linguri ulei 1 castravete 1 conserva mica cu boabe de porumb (285 g) 1/2 legatura marar verde 2 linguri otet alb Mod de preparare: Se...

Read more »

Spaghete cu sos de legume

Ingrediente: 3 tulpine de telina 3 morcovi 2 cepe 2 linguri unt 2 linguri ulei de masline 1 cutie rosii decojite sare piper 1 lingurita busuioc uscat 400 g spaghete 40 g cascaval ras Mod de preparare: Se spala telina si morcovii, se curata si se taie cubulete, iar ceapa curatata se toaca marunt....

Read more »

Salata de andive cu mere si cartofi

Salata de andive cu mere si cartofi

Ingrediente: 500 g cartofi fierti 3 linguri otet alb 100 ml concentrat de legume 1 lingurita mustar sare piper 2 linguri ulei 1/2 legatura patrunjel verde 2 cepe 3 mere 1 lingura zeama de lamaie 150 g bacon taiat cubulete 1 andiva mare   Mod de preparare: Se curata cartofii fierti si se taie...

Read more »

Cafe Glace

Ingrediente: 3/4 l lapte 3 dl cafea concentrata 300 g zahar 300 g frisca vanilie Mod de preparare: Spre deosebire de inghetata de cafea, aceasta nu este decat o cafea cu lapte obisnuita, pusa in vas sa inghete si servita mult mai moale decat celelalte inghetate. Se fac la filtru trei decilitri de cafea...

Read more »

Mazare cu piper si usturoi

Ingrediente: 1-2 linguri ulei 2 catei de usturoi 1 lingurita boabe de piper pisate 2 cesti mazare 1/2 lingurita zahar sare otet aromat Mod de preparare: Se incinge uleiul si se pun in el cateii de usturoi curatati si zdrobiti, piperul, mazarea, zaharul si sarea. Se lasa sa se dunstuiasca 2-3 minute, se adauga...

Read more »

Tort de piersici cu crema de iaurt si branza de vaci

Ingrediente blat: 2 oua 2 linguri zeama de portocala 75 g zahar 1 plic zahar vanilat 75 g faina 1/2 lingurita praf de copt Ingrediente uns: 8 linguri gem de piersici Ingrediente crema:500 g iaurt, 250 g branza de vaci (slaba), 2 plic zahar vanilat, 2 linguri zahar, 1 lingura zeama de lamaie, 3...

Read more »

Prajitura moale cu mere

Ingrediente: 3 mere mari sucul de la o lamaie 3 oua 180 g faina 150 g unt topit 180 g zahar tos 1 pachetel zahar vanilat 1 lingurita praf de copt 2 linguri tuica de prune sau pere Ingrediente pentru ungerea formei: 20 g unt, 1 lingura faina, 1 lingura zahar tos. Mod de...

Read more »

Salau sau cod umplut

Ingrediente : 1,5 – 2 kg fileuri de cod sau de salau 4 linguri suc de lamaie 200 g costita afumata 400 g ciuperci 2 linguri pesmet 1 ou 1 plic arome pentru peste sare piper 100 g unt 1 lamaie intreaga 2 vinete lungi si subtiri Mod de preparare: Se spala fileurile de...

Read more »

Mazare cu rosii si busuioc

Ingrediente: 2 cesti mazare proaspata 2 lingurite ulei 1 catel de usturoi 1/2 ceasca rosii taiate marunt 2 linguri busuioc verde tocat sare Mod de preparare: Se incinge uleiul si se caleste in el usturoiul curatat si zdrobit. Se adauga rosiile decojite si taiate cubulete si se lasa sa fiarba un minut. Se pun...

Read more »

Pui cinci continente

Ingrediente: 4 pulpe de pui 250 g carnati de porc 2 cepe 6 rosii 150 ml vin alb sec 1 conserva de boabe de porumb scurse de zeama sare piper 5 linguri untdelemn Mod de preparare: Puneti untdelemnul sa se incinga intr-o cratita. Adaugati cepele tocate marunt si lasati-le sa se rumeneasca. Trageti vasul...

Read more »

Taietei cu ficatei de pasare

Ingrediente: 250 g taietei lati sau lasagne 400 g ficatei de pasare 1 cutie de 250 g ciuperci 2 morcovi 1/2 ardei rosu 2 fire de busuioc 1 tableta de supa 1 lingura smantana 5 linguri untdelemn sare piper Mod de preparare: Spalati ficateii de pasare. Taiati-i in doua sau, daca sunt mari, in...

Read more »

Vinete cu sos de busuioc

Ingrediente: 4 vinete lungi si subtiri 1 catel de usturoi 1 lamaie 6 fire de patrunjel 2 fire de busuioc 3 linguri de faina 250 ml untdelemn 1 lingura ulei de masline sare piper   Mod de preparare: Turnati faina intr-o farfurie plata.Spalati vinetele, apoi stergeti-le cu un prosop.Taiati-le transversal, in felii de marime...

Read more »

Fileuri de macrou cu salata de fasole

Ingrediente: 500 g fasole verde sare 1 legatura de ridichi 1-2 bulbi de praz 3-4 linguri sos de soia 1-2 lingurite sos Worcester piper macinat 3 linguri ulei de masline 4 fileuri de macrou (cu pielita) 1 lamaie Mod de preparare: Se curata fasolea, se spala, se taie bucati si se fierbe circa 10...

Read more »

Placinta cu cartofi si masline

Ingrediente : 150 g iaurt 300 g cartofi fierti in coaja si curatati 350 g faina 1 pachetel drojdie uscata 1 lingurita zahar sare 2 lingurite ierburi aromate (rozmarin, cimbru) un ou 60 g masline negre fara samburi ketchup (dulce sau iute – dupa gust) 1 lingura ulei de masline piper 1 lingura seminte...

Read more »

Cum se prepara Cocktail Viva Villa (video)

Cum se prepara Cocktail Viva Villa (video)

  Ingrediente: 2 tsp sugar 1 lime wedge 50 ml tequila 25 ml lime juice 1 tsp lemon juice Some Ice cubes 1 saucer 1 cocktail glass 1 chopping board 1 knife 1 squeezer 1 teaspoon 1 cocktail shaker 1 strainer (if the shaker doesn’t include one) or a small sieve   Cum se...

Read more »

Budinca de cartofi cu salam

Ingrediente: 1 kg de cartofi 300-350 g de salam 4 oua 200 g de cascaval sare piper patrunjel verde taiat marunt 1 lingura de margarina   Mod de preparare: Cartofii se spala si se fierb in coaja. Se curata, se dau pe razatoare si se amesteca cu ouale intregi, cascavalul taiat bucatele sau ras,...

Read more »

Tortulete cu capsuni si lichior de oua

Tortulete cu capsuni si lichior de oua

Ingrediente aluat: 250 g faina 60 g zahar 1 plic zahar vanilat 1 varf de cutit sare 1 ou 125 g unt rece grasime si zahar pentru forme Ingrediente umplutura:250 g branza de vaci, 50 g zahar, 2 oua, 100 ml lichior de oua, 2 linguri (cu varf) amidon, zeama de la 1/2 lamaie,...

Read more »

Budinca tricolora

Ingrediente: 5 oua 1 litru de lapte 125 g de zahar 3 pliculete de zahar vanilat 5 linguri de faina unt (margarina) cat o nuca 50 g de ciocolata de menaj 100 g de visine sau cirese Mod de preparare: Cele 5 oua se separa iar pe galbenusuri se pun zaharul, zaharul vanilat, se...

Read more »

Orez cu spanac

  Ingrediente : 100 g margarina 200 g orez cu bobul lung 500 ml apa fiarta cu vegeta sau delikat sare piper macinat 2 linguri untdelemn 2 cepe mari tocate marunt 250 g spanac proaspat sau congelat Mod de preparare:  Se incinge margarina intr-o cratita. Se pune orezul si se lasa sa se caleasca...

Read more »

Mazare cu carne de vita

Ingrediente: 400 g muschi de vita taiat felii subtiri 3 linguri sos de soia 3 linguri ulei 200 g mazare verde proaspata 1/2 ceasca zeama concentrata de carne (de vita) 1/4 lingurita susan Mod de preparare: Se pune carnea intr-un castron si se stropeste cu sosul de soia. Intr-o tigaie se pune la incins...

Read more »

Reteta zilei: Chifteluţe de pui si vită la cuptor

Reteta zilei: Chifteluţe de pui si vită la cuptor

O reteta simpla si delicioasa de chiftelute de pui si vita la cuptor din: piept de pui, pulpa de vita, faina, oua, sare, ceapa, usturoi, marar sau patrunjel, felii de franzela si ulei de masline. Ingrediente: piept de pui pulpa de vita 2 linguri de faina doua oua sare o ceapa ceapa mica 3...

Read more »

Coltunasi cu gutui si miere

Ingrediente: 1,5 kg gutui 500 g zahar 350 g faina cernuta 200 g unt moale 2 oua zeama de la o lamaie 1 varf de cutit anason 1 varf de cutit vanilie (baton ras) 4 linguri miere lichida sare Mod de preparare: Puneti faina impreuna cu un varf de cutit de sare pe planseta,...

Read more »

Chiftelute din peste cu crusta de migdale

Ingrediente : 600 g peste alb zeama si coaja rasa de la o lamaie 150 g paine 1/8 l frisca nebatuta (smantana) 1 ceapa mica 1 lingurita ulei 1 ou 2 lingurite sare + piper 60 g migdale 40 g unt topit Mod de preparare: Se spala pestele, se zvanta, se taie bucatele si...

Read more »

Franjuri de pui cu fasole verde

Ingrediente : 400-500 g piept de pui 2 catei de usturoi frunzulite de busuioc 2 linguri de zeama de lamaie 3 linguri de ulei de soia sau de masline 600 g fasole verde 1 ceapa rosie mare un cubulet de unt sare piper macinat   Mod de preparare: Carnea spalata se taie fasii subtiri....

Read more »

Painisoare italienesti din cartofi

Painisoare italienesti din cartofi

Ingrediente: 125 g cartofi fainosi sare 300 g faina 1/2 pachetel de drojdie uscata 1/2 lingurita de zahar 50 g rosii uscate in untdelemn  1 legatura de busuioc 2 lingurite de chimen pisat 50 g sunca presata 150 g mozzarella sau cascaval moale   Mod de preparare: Se pun cartofii cu coaja la fiert...

Read more »

Salata de telina cruda

Salata de telina cruda

Ingrediente: 1 telina mare (600 g) sare zeama de la o lamaie 2 castraveti mijlocii in otet 100 g maioneza gata preparata zahar pudra   Mod de preparare: Telina se curata de coaja, se spala si se rade pe razatoare. Se amesteca imediat cu sare si zeama de lamaie sa ramana alba si se...

Read more »

Cuburi de ciocolata cu capsuni

Cuburi de ciocolata cu capsuni

Ingrediente : 4 oua 175 g ciocolata amaruie 120 g zahar 50 g faina 1 lingurita cacao (pudra) 20 de capsuni mai mici   Mod de preparare: Se sparg ouale si se separa albusurile de galbenusuri. Ciocolata sfaramata sau taiata bucatele se lasa sa se topeasca pe baie de apa. Se freaca bine cu...

Read more »

Lasagne cu verdeata si dovlecei

Ingrediente : 500 g lasagne 1 kg dovlecei 1 l sos bechamel 1 crenguta rozmarin 2 foi de dafin 4-5 frunze de salvie 1 legatura mica de busuioc 1 legatura mica de patrunjel 100 g parmezan ras sare piper putin unt ulei de masline Mod de preparare: Se taie verdeata marunt si se dunstuieste...

Read more »

Piept de pui cu alune

Ingrediente: 4 piepti de pui dezosati a cate 150 g fiecare 100 g alune decojite 2 linguri de alune zdrobite in piulita 1 lingura de faina 1 ou 2 linguri de miere de salcam 2 linguri de otet 40 g unt 3 linguri de untdelemn sare piper Mod de preparare: Intr-o tigaie, puneti sa...

Read more »

Supa de dovlecei cu crutoane de cartofi

Ingrediente: 1 ceapa 1 catel de usturoi 2 dovlecei (600 g) 30 g unt sare piper 1/8 l vin alb 3/4 l concentrat de legume 400 g cartofi 20 g unt topit 2 linguri seminte de floarea-soarelui (curatate) 100 ml frisca nebatuta (sau smantana) Mod de preparare: Se curata ceapa si usturoiul si se...

Read more »

Snitel din piept de curcan cu sos de mere

Ingrediente : 4 bucati de piept de curcan sare piper 20 g unt topit 2 mere 1 ceapa rosie 1/4 l concentrat de carne de pasare 2 linguri mustar potrivit de iute 1 pahar frisca nebatuta sau smantana subtire Mod de preparare:  Se spala carnea, se zvanta, se condimenteaza si se prajeste circa 7...

Read more »

Tortul reginei Mary

Ingrediente: 250 g aluat de foietaj 2 linguri marmelada de caise 90 g unt 1/2 cana zahar fin 4 oua batute usor 1/2 cana de coaja de portocala si de lamaie glasate 1/4 cana stafide 3 lingurite de faina amestecate cu un plic de praf de copt si cernute Modul de preparare:  Se porneste...

Read more »

Plăcintă dulce cu cuşcuş

Plăcintă dulce cu cuşcuş

  Ingrediente: 500 g făină 375 ml apă un kilogram de brânză de vaci 5 ouă 150 g cuşcuş 200 g zahăr tos stafide o lămâie o portocală 3 linguri de ulei o lingură de oţet o linguriţă de sare două pliculeţe zahăr vanilinat zahăr pudră   Mod de preparare: Făina se cerne şi...

Read more »

Supa de cartofi cu ardei

Ingrediente : 1 kg cartofi 1 ceapa 40 g unt sare piper 1 lingurita chimen 1 lingurita boia dulce 1,2 l zeama de zarzavat 2 ardei grasi rosii 4 felii de paine prajita 200 gr smantana acrisoara Mod de preparare: Se spala cartofii, se curata de coaja si se taie cubulete. Ceapa curatata se...

Read more »

Cocktail Planteur

Cocktail Planteur

  Calitate – fără alcool Bază alcoolică – nici una Pahar – goblet mare Categorie – No-alcool drinks Decoraţiune – bucăţele de morcov pe o scobitoare şi o felie de ananas   Se serveşte la orice oră   Ingrediente: 40 g g suc de ananas 40 g suc de mandarine 80 g căpşune conservate...

Read more »

Somon afumat cu sos de curry

Somon afumat cu sos de curry

  Ingrediente: 4 fileuri somon afumat 300 g linte roşie sare un ardei iute 4 căţei de usturoi 5 cm rădăcină de ghimber două cepe două roşii doi morcovi două porto­cale 4 linguri de ulei de măsline curry salată verde piper ardei capia   Mod de preparare: Cepele şi usturoiul se curăţă de foi,...

Read more »

Paste cu salata verde

Paste cu salata verde

Ingrediente: 400 g macaroane scurte 1 ardei gras rosu (gogosar) 1 ardei gras verde 150 g rosii-cireasa (cat mai marunte) 1/2 salata verde creata 3 catei de usturoi 5 linguri ulei de masline sare piper proaspat macinat   Mod de preparare: Se curata usturoiul si ardeii si se taie marunt. Rosiile se spala si...

Read more »

Roşii umplute cu şuncă

Roşii umplute cu şuncă

  Ingrediente: 8 roşii 150 g cuşcuş 4 linguri de ulei de măsline 150 ml vin alb 350 g şuncă 250 g roşii cherry doi ardei capia două cepe 3 căţei de usturoi salată verde sare piper pătrunjel costiţă afumată kaizer   Mod de preparare: Roşiile se spală, li se taie un căpăcel şi...

Read more »

Tocăniţă cu fasole fava

Tocăniţă cu fasole fava

  Ingrediente: doi dovlecei 4 ardei capia 4 roşii două conserve cu fasole fava 50 g unt două linguri de ulei de măsline o ceapă o legătură de usturoi 300 g ciuperci sare piper busuioc parmezan caşcaval   Mod de preparare: Ceapa şi usturoiul se curăţă, se spală şi se toacă mărunt. Ciupercile se...

Read more »

Turtiţe cu anşoa şi cu cartofi

Turtiţe cu anşoa şi cu cartofi

  Ingrediente: 350 g cartofi egipteni 175 g fileuri de anşoa praz 4 ouă un ardei gras galben 100 g roşii cherry două linguri de smântână boia dulce sare piper pătrun­jel ulei de măsline praf de copt o lingură de făină varză albă oţet mărar   Mod de preparare: Cartofii se spală şi se...

Read more »

Penne all arrabbiata

Ingrediente: 1 ceapa rosie 3 catei de usturoi 1 legatura zarzavat pentru supa (morcov + patrunjel + telina) 1-2 ardei iuti rosii 4 linguri ulei de masline 500 ml rosii decojite 1 legatura patrunjel 1 legatura busuioc sare piper macinat 1 varf de cutit zahar 500 penne (macaroane scurte)   Mod de preparare:  Se...

Read more »

Cârnaţi olteneşti cu legume

Cârnaţi olteneşti cu legume

  Ingrediente: 700 g câmaţi olteneşti două vinete doi ardei graşi doi dovlecei o ceapă 3 căţei de usturoi pudră de curry 200 g roşii cherry galbene 200 g arpagic, 200 g măsline fără sâmburi două linguri de muştar cu boabe ulei sare piper busuioc   Mod de preparare: Dovleceii şi vinetele se spală,...

Read more »

Turte cu verdeaţă

Turte cu verdeaţă

  Ingrediente: 750 g făină 150 ml iaurt 200 ml apă 15 g drojdie două linguri de ulei de măsline o linguriţă de zahăr tos 300 g parmezan o legătură de mărar două ouă roşii cherry o linguriţă de sare piper pudră de curry unt   Mod de preparare: lntr-un vas mai mare se...

Read more »

Cascaval pane

Cascaval pane

  Ingrediente: 500 g. cascaval 2 oua un pahar bere drojdie uscata  zahar boia piper cimbru ulei o cana faina Mod de preparare: Se alege un cascaval cat mai gras, care se taie bucati mici. Acesta se tavaleste in urmatoarea compozitie: se bat doua oua, in care se adauga putin cate putin faina. Se...

Read more »

Biscuiţi cu piure de mere

Biscuiţi cu piure de mere

  Ingrediente: 4 mere 50 g alune două ouă 200 ml lapte dulce 200 g unt 200 g zahăr tos 300 g făină o linguriţă de praf de copt o jumătate de linguriţă de sare esenţă de vanilie o jumătate de linguriţă de pudră de scorţişoară miezuri de nucă   Mod de preparare: Merele...

Read more »

Minitort cu cremă de caise

Minitort cu cremă de caise

  Ingrediente: 500 g caise un pachet de foitaj 300 g brânză de vaci 150 ml frişcă 40 g unt 60 g zahăr tos zahăr brun un gălbenaş esenţă de vanilie 50 g migdale o lingură de amidon două pliculeţe zahăr vanilinat mentă compot de caise   Mod de preparare: Foitajul dezgheţat se taie...

Read more »

Salată cu fructe de mare

Salată cu fructe de mare

  Ingrediente: 250 g surimi 200 g midii 100 g anşoa 300 ml vin alb 75 g capere pudră de cardamon pudră de scorţişoară seminţe de chimen curry două cepe o conserva de roşii usturoi un grepfrut un ardei iute amidon ulei de măsline sare piper   Mod de preparare: Bastonaşele de surimii se...

Read more »

Pui cu cartofi noi si cirese

Ingrediente: 500 g cartofi noi 150 g ceapa mica de arpagic 1/2 legatura de cozi de telina verde 2 linguri de untdelemn 1 lingurita de boia iute sare piper 4 copane mari de pui 2 lingurite de cimbru uscat sucul de la 2 portocale 2 pumni de cirese sau visine curatate de samburi si...

Read more »

Budinca de macaroane cu sunca

Budinca de macaroane cu sunca

Ingrediente: 300 g macaroane 150 g sunca de Praga 200 g parmezan sau cascaval 200 ml frisca nebatuta (smantana dulce) 3 galbenusuri sare piper nucsoara Mod de preparare: Se fierb macaroanele al dente, in apa cu sare. Se taie suncafelii si se rade parmezanul (cascavalul). Se amesteca bine frisca sau smantana cu galbenusurile si...

Read more »

Supa de cartofi cu ardei si crutoane

Ingrediente : 400 g cartofi 2 ardei grasi 1 ceapa 1 catel de usturoi 1 lingura de unt sau margarina 1 litru de apa fiarta cu vegeta sau delikat sare piper 200 g smantana proaspata Ingrediente crutoane: 10 felii de bagheta (paine alba lunga si subtire), 1 lingura de seminte de susan, 1 lingurita...

Read more »

Ficatei de pasare cu cartofi si varza

  Ingrediente: 6 cartofi mijlocii 4-5 morcovi mici sare 2 lingurite chimen 300 g varza 2 cepe mici 200 ml lapte degresat piper proaspat macinat 200 g ficatei de pasare 3 linguri ulei verdeata (patrunjel, frunze de telina) Mod de preparare:  Se curata de coaja cartofii si morcovii, se taie bucatele,se acopera cu apa...

Read more »

Prajitura englezeasca cu gem

  Ingrediente: 3 cani de faina amestecata 1 pachetel de praf de copt 2 linguri de zahar 60 g unt taiat bucatele 1 cana de lapte 1 ou batut pentru uns gem de capsuni,caise frisca Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 210C. Se unge o forma cu untdelemn. Se cerne faina intr-un vas....

Read more »

Clatite cu zer si branza de vaci

Ingrediente clatitele : 1 lingura unt 1/4 l lapte 3 oua 75 g faina 1 lingura zahar Ingrediente umplutura :250 g branza de vaci (20% grasime), 50 ml zer, 2 linguri sirop de fructe, 1-2 lingurite zeama de lamaie, 300 g capsuni. Mod de preparare: Se topeste untul si se bate bine cu laptele...

Read more »

Rulada cu crema si capsuni

Ingrediente aluatul: 4 oua 100 g zahar 1 plic zahar vanilat 25 g zahar pudra 75 g faina 1/2 lingurita praf de copt zahar pentru rulat. Ingrediente umplutura:300 g iaurt, 1/8 l sirop de visine, 8 foi de gelatina, 200 g frisca batuta, 500 g capsuni. Mod de preparare:  Se sparg ouale si se...

Read more »

Placinta cu ficatei de pui si ciuperci

  Ingrediente: 2 foi de aluat fraged 500 g ficatei de pui 8 ciuperci mari 2 cepe 2 oua 250 ml smantana groasa 2 linguri patrunjel verde tocat 2 linguri ulei sare piper   Mod de preparare: Se curata ciupercile si se taie ceva mai mare, la fel si ficateii de pui. Ceapa, curatata,...

Read more »

Ravioli cu usturoi

Ravioli cu usturoi

  Ingrediente: ulei usturoi rosii sau sos tomat verdeata   Mod de preparare: Se fierb “al dente” pastele in apa cu sare si o lingurita de ulei (ca sa nu se lipeasca intre ele). Se incing doua linguri de ulei si se calesc 3 graunte de usturoi. Se adauga pasta de rosii (sau rosiile...

Read more »

Cum se prepara Cocktail Acapulco (video)

Cum se prepara Cocktail Acapulco (video)

  Ingrediente: 50 ml light rum 15 ml Cointreau/Triple Sec some ice cubes 30 ml lime juice 1 egg white 1 tsp caster sugar mint to garnish 1 shot measure 1 mixing glass 1 strainer (or a sieve) 1 old-fashioned glass 1 bar spoon or stirrer Cum se prepara Cocktail Acapulco

Read more »

Tăiţei de orez cu legume

Tăiţei de orez cu legume

  Ingrediente: 300 g tăiţei de orez doi dovlecei 3 ardei capia o ceapă albă 100 g seminţe de susan ghimbir ras o lingură de miere două linguri de sos de soia piper un ardei iute mic mărar 50 ml ulei de susan alune seminţe de dovleac   Mod de preparare: Dolveceii se spală,...

Read more »

Ciorbă de fasole roşie si năut cu kaizer

Ciorbă de fasole roşie si năut cu kaizer

  Ingrediente: 300 g fasole roşie 200 g năut 400 g kaizer 500 g carne de porc un morcov un sfert de ţelină două cepe o rădăcină de pătrunjel 3 roşii pastă de roşii ulei sare piper o frunză de dafin pătrunjel coriandru varză murată gogonele   Mod de preparare: Fasolea şi năutul se...

Read more »

Cocktail Planter’s Punch

Cocktail Planter’s Punch

  Calitate – alcoolic Bază alcoolică – rom ambrat Pahar – tumbler mijlociu Categorie – Rum drinks Decoraţiune – o felie de lămâie, 2 felii de porto­cală şi paie   Se serveşte la orice oră Ingrediente: 6/70 rom ambrat 3/10 suc de lămâie 1/10 sirop de rodii sifon Băutură de succes în toată lumea,...

Read more »

Pizza cu dovlecei şi fenicul

Pizza cu dovlecei şi fenicul

  Ingrediente: 500 g făină un pliculeţ cu drojdie uscată 275 ml apă 50 ml lapte un fenicul doi dovlecei 250 g roşii cherry 200 g boabe de porumb 350 g caşcaval sos de pizza un ardei iute miere ulei de măsline sare piper pătrunjel   Mod de preparare: Drojdia se dizolvă în laptele...

Read more »

Rulouri de carne (piept de pui) cu şuncă

Rulouri de carne (piept de pui) cu şuncă

  Ingerdiente: două piepturi de pui 400 g şuncă feliată 300 g orez un fir de salvie o ceapă 3 căţei de usturoi 200 g parmezan sare piper ulei de floarea-soarelui sos de roşii picant   Mod de preparare: Ceapa şi usturoiul se curăţă, se spală şi se toacă mărunt. Se încing două linguri...

Read more »

Supă cu parmezan

Supă cu parmezan

  Ingrediente: două cepe doi căţei de usturoi o conservă de boabe de porumb doi cartofi 500 ml lapte dulce 250 ml smântână 500 g ciuperci 150 g parmezan 50 g unt sare piper salată verde busuioc uscat ardei iute   Mod de preparare: Cartofii se curăţă de coajă, se spală şi se fierb....

Read more »

Cockteil cu tofu si creveti

Cockteil cu tofu si creveti

  Inrgediente: 200 g cuşcuş 400 g creveţi decorticaţi 300 g brânză tofu un morcov 200 g broccoli 300 ml vin alb anghinare ceapă verde un ardei iute ulei mărar pudră de curry o frunză de dafin suc lămâie muştar dulce sare piper   Mod de preparare: Intr-o crăticioară se încinge puţin ulei, se...

Read more »

Rulouri de kaizer cu piure

Rulouri de kaizer cu piure

  Ingrediente: 500 g kaizer feliat 500 g cartofi o conopidă o jumătate de ţelină un morcov 100 ml smântână 4 roşii o ceapă 100 ml ulei de floarea-soarelui doi ardei graşi roşii pătrunjel sare piper o lămâie şuncă, muşchi de porc afumat   Mod de preparare: Conopida se fierbe, se scurge şi se...

Read more »

Ciorba americana de fasole si arahide

Ingrediente: 150 g arahide 1 leg ceapa verde 200 g telina 2 cartofi mijlocii ulei de arahide 500 g rosii eventual putina supa de legume din plic frunze de cimbru tocate cimbru tocat 800 g fasole uscata sare piper proaspat 5 picaturi tabasco 1/2 leg coriandru (sau frunze de patrunjel) Mod de preparare: Jumatate...

Read more »

Somon cu sos şi legume chinezeşti

Somon cu sos şi legume chinezeşti

  Ingrediente: 4 fileuri de somon un pachet legume chinezeşti congelate 4 cartofi cinci roşii un ardei gras o ceapă doi căţei de usturoi o frunză de dafin 4 boabe de piper o lămâie o portocală ulei de floarea-soarelui sare piper spanac   Mod de preparare: Ceapa, usturoiul şi ardeiiul se curăţă, se spală...

Read more »

Minipizza pe mămăligă

Minipizza pe mămăligă

  Ingrediente: 300 g mălai, 750 ml apă doi ardei capia un morcov 300 g fasole verde 350 g broccoli 300 g ciuperci 3 căţei de usturoi 200 g unt 100 g porumb 300 g parmezan ghimbir ras sare piper busuioc brânză de capră brânză feta   Mod de preparare: Morcovul se curăţă de...

Read more »

Pui cu fasole albă păstăi

Pui cu fasole albă păstăi

  Ingrediente: un pui un kilogram fasole albă păstăi o linguriţă piper roşu pudră de chili pudră de ghimber sos de soia două linguri de miere o legătură usturoi verde o legătură ceapă verde sare piper ulei de măsline o lămâie pătrunjel   Mod de preparare: Puiul se curăţă, se spală şi se pune...

Read more »

Colţunaşi cu fileuri de peşte

Colţunaşi cu fileuri de peşte

  Ingrediente: 500 g fileuri de peşte 400 g făină 200 ml apă o ceapă un ou un sfert de morcov 4 boabe de piper o frunză de dafin ulei de floarea-soarelui pătrunjel sare piper roşii căţei de usturoi   Mod de preparare: Fileurile de peşte se spală, se scurg de apă şi se...

Read more »

Amandine cu prune

Amandine cu prune

Ingrediente : 400 g prune (ringlote) 100 g samburi de migdale intregi 120 g unt 100 g zahar pudra 2 oua Mod de preparare: Incingeti cuptorul la 180C. Spalati si stergeti prunele, rupeti-le in doua si scoateti samburii. Puneti migdalele in bolul mixerului si zdrobiti-le pana ce devin pudra. Topiti 100 g unt, turnati-l...

Read more »

Sufleu de fenicul

Sufleu de fenicul

  Ingrediente: 4 bucăţi de fenicul praz 200 g măsline negre fără sâmburi 4 ardei capia 300 g brânză telemea 250 ml vin alb 4 linguri de ulei de măsline doi căţei de usturoi pudră de ghimbir 150 g caşcaval o lămâie sare piper sos de roşii   Mod de preparare: Feniculul se spală,...

Read more »

Muşchi de vită umplut cu legume şi ciuperci murate

Muşchi de vită umplut cu legume şi ciuperci murate

  Ingrediente: un kilogram de muşchi de vită un borcan de ciuperci murate 300 g broccoli doi ardei capia o ceapă 3 portocale o jumătate de ţelină o lămâie sare piper ulei de floarea-soarelui   Mod de preparare: Ceapa se curăţă de foi, se taie peştişori şi se pune într-un cas­tron. Broccoli se fierb,...

Read more »

Tort cu cremă ricotta

Tort cu cremă ricotta

  Ingrediente: 500 g căpşuni 375 g unt 500 g ricotta 300 ml frişcă 150 g zahăr pudră 200 g făină 25 g cacao 250 g zahăr tos două ouă esenţă de vanilie praf de copt lichior de ciocolată 150 ml apă o limetă sare sirop de căpşuni brânză de vaci mentă   Mod...

Read more »

Mâncărică din piept de pui

Mâncărică din piept de pui

  Ingrediente: 500 g ficat de pui un piept de pui 4 roşii două cepe 4 căţei de usturoi 100 ml ulei de floarea-soarelui doi ardei graşi roşii 500 ml apă o linguriţă de busuioc uscat sare piper mălai castraveţi muraţi   Mod de preparare: Ficăţeii se spală cu apă rece şi se pun...

Read more »

Ciorbă cu hering

Ciorbă cu hering

  Ingrediente: 500 g fileuri de hering 200 g fasole roşie 150 g năut un sfert varză creaţă o ceapă un morcov un sfert de ţelină 3 roşii 250 ml borş 100 ml ulei de floarea-soarelui sare piper leuştean smântână pâine neagră   Mod de preparare: Năutul şi fasolea roşie s.e pun la înmuiat...

Read more »

Peşte cu pilaf şi mazăre

Peşte cu pilaf şi mazăre

  Ingrediente: 500 g mazăre 75 g unt o ceapă 250 ml vin alb demisec 50 g parmezan sare piper ulei pentru prăjit făină caşcaval sărat pătrunjel   Mod de preparare: Mazărea se fierbe, se scurge şi se pune într-un castron. Ju­mătate din cantitatea de mazăre se pune într-un bol şi se pasează. Ceapa...

Read more »

Tagliatelle cu smantana si busuioc

Ingrediente : 1 dovlecel (300 g) 2 linguri ulei sare piper 100 ml smantana (sau frisca nebatuta) 200 ml lapte 200 ml zeama concentrata de carne de pasare 1 legatura busuioc 30 g unt 30 g faina 150 g mazare congelata 400 g Tagliatelle (taietei ceva mai lati) 100 g cascaval ras 1-2 linguri...

Read more »

Conopida cu tocatura de pui

Conopida cu tocatura de pui

Ingrediente: 1kilogram conopida 100 g unt 2 piepti de pui 100 g ciuperci verdeata putin piper 5 g sare putina nucsoara 25 g ceapa prajita 1 ou 50 g pesmet 150 g grasime Mod de preparare: Conopida fiarta se inabusa in unt. Se prepara apoi o tocatura din carne de pui (poate fi si...

Read more »

Ruladă din muşchi de porc

Ruladă din muşchi de porc

  Ingrediente: un kg muşchi de porc un kg cartofi mici două roşii sos de roşii picant 300 g caşcaval pătrunjel doi căţei de usturoi 100 g măsline feliate 3 linguri de făină ulei de floarea-soarelui sare piper mujdei varză murată   Mod de preparare: Usturoiul se pisează. Se pune într-un castron, împreună cu...

Read more »

Tarta gascona cu mere

Ingrediente aluat: 220 g faina 60 g zahar tos 125 g unt + unt cat o nuca pentru uns forma 50 g migdale pisate fin 1 ou Ingrediente umplutura: 2 oua, 3 mere, 30 g unt, 150 g prune uscate (fara samburi), 4 linguri coniac, 40 g smantana groasa (frisca nebatuta), 50 g zahar...

Read more »

Ruladă de porc cu grepfrut

Ruladă de porc cu grepfrut

  Ingrediente: un kilogram muşchi de porc doi ardei capia roşii o ceapă 4 căţei de usturoi 3 fire de mentă 300 g ciuperci 60 g unt 200 g caşcaval 3 fructe de grepfrut sare piper ulei de floarea-soarelui 4 roşii dovlecei   Mod de preparare: Ceapa se curăţă de foi, se spală şi...

Read more »

Mâncare cu pui şi ardei

Mâncare cu pui şi ardei

  Ingrediente: 3 piepturi de pui doi ardei capia roşii doi ardei graşi verzi două cepe 4 căţei de usturoi o jumătate de ţelină 500 g conopidă 500 g spanac sare piper ulei de măsline 3 crenguţe busuioc verde o lămâie 250 g roşii cherry   Mod de preparare: Conopida se spală, se rupe...

Read more »

Chiftele de vita in sos alb

Chiftele de vita in sos alb

Ingrediente: 400 g carne tocata de vita 100 piure de cartofi 1 ou 1 plic supa de ciuperci concentrata 150 ml lapte 100 ml smantana sare piper mirodenii Mod de preparare:  Combinati carnea tocata cu sarea si piperul, se adauga piureul de cartofi impreuna cu laptele si se amesteca temeinic. Adaugati oul si mirodeniile...

Read more »

Ciuperci umplute cu slaninuta afumata

Ciuperci umplute cu slaninuta afumata

  O reteta de ciuperci umplute cu slaninuta afumata din: ciuperci, ulei de masline, slaninuta afumata, miez de paine, ceapa verde, parmezan, patrunjel verde si 1 ou. Ingrediente : 16 ciuperci mijlocii 3 linguri ulei de masline 2 felii de slaninuta afumata taiate cubulete 30 g miez de paine (proaspat) 1 catel de usturoi...

Read more »

Cocktail Porto Flip

Cocktail Porto Flip

  Calitate – alcoolic Bază alcoolică – brandy Pahar – cupă dublă de cocktail Categorie – Wine drinks Decoraţiune – un praf de nucşoară rasă   Se serveşte seara şi noaptea Ingrediente: Versiunea tradiţională: 2 linguriţe de zahăr pudră un gălbenuş de ou 10 g brandy 50 g porto roşu Versiunea conform reţetarului IBA:...

Read more »

Minibrioşă

Minibrioşă

  Ingrediente: 700 g făină 350 ml lapte dulce 320 g zahăr tos 500 ml apă 3 ouă o lingură de rom 150 g unt 25 g drojdie două pliculeţe zahăr vanilinat 50 g stafide smântână sare o portocală topping de ciocolată decor de zahăr colorat   Mod de preparare: Portocala se spală, se...

Read more »

Tarta cu pere si castane

Ingrediente: 600 g castane comestibile 4 pere 1/2 lamaie 250 g aluat fraged 600 ml lapte 350 g zahar tos 1 baton de vanilie Mod de preparare: Crestati fiecare castana (pe fata plata), patrunzand cu cutitul atat prin coaja, cat si prin pielita si tineti-le 10 minute in apa clocotinda. Scurgeti-le, lasati-le sa se...

Read more »

Chiftelute din carne de pui si ciuperci

Chiftelute din carne de pui si ciuperci

Ingrediente: 400 g ciuperci 4 linguri ulei sare piper 50 g paine feliata 200 g frisca nebatuta (sau smantana) 1 legatura patrunjel verde 600 g fileuri de piept de pui 3 linguri zeama de lamaie Mod de preparare: Se curata ciupercile, se spala, se taie marunt si se prajesc in 2 linguri de ulei,...

Read more »

Ciorba de ardei umpluti

Ciorba de ardei umpluti

Ingrediente: 12 ardei grasi de marime potrivita 500 g de carne 60-80 g de orez patrunjel o ceapa potrivita un ou 3-4 morcovi 2-3 radacini de patrunjel sare piper bulion dupa gust Mod de preparare: Carnea se da prin masina de tocat si se adauga ceapa taiata marunt, orezul bine spalat, oul,verdeata, sare si...

Read more »

Ciorba de gogosari

  Ingrediente: 6-7 gogosari mari 2-3 morcovi 1 ceapa potrivita 2 radacini de patrunjel 50 g de orez sare verdeata 3-4 rosii smantana Mod de preparare: Toate legumele se spala, se taie cubulete si se inabusesc intr-o ceasca cu apa. Se adauga apoi apa pentru ciorba si lasam sa dea un clocot, dupa care...

Read more »

Midii cu pesto şi cartofi

Midii cu pesto şi cartofi

  Ingrediente: 500 g cartofi 450 g midii decorticate 500 g broccoli 4 căţei de usturoi 100 g unt 300 ml vin alb demisec o lămâie 200 g caşcaval sare piper o frunză de dafin 5 boabe de piper oţet balsamic mărar sos pesto roşii cherry   Mod de preparare: într-o oală se pun...

Read more »

File de peste cu varza acra

File de peste cu varza acra

Ingrediente: 1 ceapa 20 g unt 800 g varza acra sare piper 2 linguri miere 1 foaie de dafin 200 ml vin spumos 600 g file de peste (merluciu, cod, salau)  2-3 linguri faina 100 g boabe de struguri (fara seminte) Mod de preparare: Se curata ceapa, se toaca si se dunstuieste in untul...

Read more »

Vis de ciocolata

Ingrediente: 250 grame ciocolata amaruie 125 grame unt 3 galbenusuri de ou 25 cl lapte 2 lingurite de cafea solubila 3 kiwi 2 pere 200 grame mandarine 6 rondele de ananas (poate sa fie si din compot) 250 capsuni (desi reteta originala este cu aceste fructe, se pot ultiliza orice fructe de sezon)  ...

Read more »