skip to main |
skip to sidebar
Retete culinare #3
Ingrediente: 1/2 l lapte 4 linguri zahar 4 oua vanilie 5 linguri zahar
pentru imbracat forma Mod de preparare: Se pun intr-o cratita laptele, vanilia
si zaharul. Se tine la inceput pe marginea masinii pana se topeste zaharul, apoi
se impinge pe foc bun si se lasa sa dea in clocot. Se bat intr-un...
Ingrediente: 500 g de piersici 4 oua 150 g de zahar 1/2 pahar de vin 2-3 foi
de gelatina Mod de preparare: Se curata piersicile si se pun cu zaharul si vinul
sa fiarba pana se obtine un piure gros. Se adauga gelatina dizolvata in apa
calda si galbenusurile. Se da jos de pe...
Ingrediente: 1 cana de orez 8 linguri de ulei de masline 3 linguri de otet
de vin 1 catel de usturoi pisat 1 ceapa mica pisata sare piper 6 ardei grasi 2
lingurite de patrunjel tocat masline verzi si negre pentru ornat Mod de
preparare: Scoateti semintele din ardei si taiati unul dintre...
Calitate – fără alcool Bază alcoolică – nici una Pahar – cupă dublă de
cocktail Categorie – No-alcool-drinks Decoraţiune – fără Se serveşte dimineaţa
şi după-amiaza Ingrediente: un gălbenuş de ou o linguriţă de ketchup o
linguriţă de sos Worcester 2 picături de oţet sare piper Celălalt nume atribuit
cocktailului Prairie...
Ingrediente: 1 ou 250 g de unsoare 150 g de zahar 2 linguri de otet 10
linguri de apa aroma faina cat cuprinde un borcan de dulceata dupa preferinta
zahar pudra Mod de preparare: Din aceste ingrediente se face un aluat mai tare,
care se da la frigider cel putin o jumatate de...
Ingrediente: 350 g făină praf de copt sare piper o lingură de busuioc
uscat 250 ml iaurt două ouă 75 g unt 175 g parmezan pudră de curry doi căţei de
usturoi o legătură ceapă verde un măr salată verde mozzarela Mod de preparare:
Iaurtul se pune într-un castron, împreună cu un...
Ingrediente : 1 kg cartofi marunti 250 g masline negre si verzi 100 ml vin
alb sec o crenguta de rozmarin 4 catei de usturoi 4 linguri de untdelemn fin
sare piper Mod de preparare: Curatati cartofii de coaja, spalati-i si uscati-i
intr-un prosop daca nu gasiti cartofi mici, taiati-i in patru. Curatati
cateii...
Ingrediente : 1 ceasca si 1/4 faina 1/4 ceasca zahar pudra 90 g unt taiat
bucatele un galbenus batut usor 2 linguri apa de la gheata Ingrediente
umplutura: 2 pere mari, 50 g unt, 1/4 ceasca zahar tos, 1 ou batut usor, 1
lingurita esenta de vanilie, 2 lingurite faina, 50 g migdale macinate,...
Ingrediente: rata sau pui (aripioare, pulpe, ficat) costite de porc taiate
marunt eventual carne de iepure fasole verde si alba un ardei rosu (capia) taiat
in bucati mari orez sofran supa de pui sau apa calda 1 rosie taiata in bucati 2
samburi de usturoi ulei sare ardei iuti Mod de preparare: Se pune...
Ingrediente: 250 ml apă 100 g unt 150 g făină 4 ouă un plic budincă de
vanilie 450 ml lapte dulce un borcan compot de struguri o lămâie 150 g zahăr
pudră un vârf de cuţit de sare 3 linguri de cafea granulată frişcă Mod de
preparare: Intr-o oală se pun apa,...
Ingrediente : 200 g faina un varf de cutit de sare coaja rasa de la 1/4
lamaie 80 g unt moale + inca putin pentru uns tava 100 g iaurt Ingrediente
umplutura: 600 g ananas din conserva (rondele), 80 g unt, 3-4 linguri de miere.
Mod de preparare: Se amesteca faina cu sarea si...
Ingrediente: 500 g făină 200 ml apă 25 g drojdie un fir de praz 300 g
brânză de vaci 200 g brânză telemea 3 ouă două linguri de ulei de măsline 3
linguri de ulei o linguriţă de seminţe de chimen mărar sare piper ceapă albă
ceapă roşie Mod de preparare: Prazul...
Ingrediente: 4 fileuri de peşte doi cartofi 400 g fasole verde 400 g
fasole galbenă un ardei capia roşu 100 g porumb 450 g broccoli doi dovlecei
amidon ulei 3 lămâi 250 ml vin alb două roşii o ceaipă usturoi un beţişor
scorţişoară sare piper Mod de preparare: Broccoli, fasolea verde şii...
Ingrediente: 300 g mălai 750 ml apă 75 ml ulei o ceapă 3 căţei de usturoi
un morcov un ardei gras roşu 250 g fasole verde 500 g carne de porc 200 g
parmezan 50 g unt două roşii sare piper cimbru uscat smântână ardei iute Mod
de preparare: Morcovul se...
O reteta de chiftelute de legume cu orez din: conopida, orez, fasole, boabe
de porumb, ardei capia, ardei iute, usturoi, ceapa, parmezan, oua, ulei, pesmet,
patrunjel, sare, piper si branza telemea. Ingrediente: 450 g conopidă 250 g orez
150 g fasole roşie boabe 250 g fasole verde 50 g boabe de porumb un
ardei...
O reteta de midii cu vin si parmezan din: midii, ceapa, usturoi, ulei de
masline, rosii, vin alb, praz, rozmarin, parmezan, lamaie, sare, piper si ardei
iute. Ingrediente: o jumătate de kilogrami de midii o ceapă doi căţei de usturoi
150 ml ulei de măsline 4 roşii 250 ml vin alb demisec un fir...
Ingrediente : 500 g ciuperci mai mici 6 rosii marunte 6 cepe mici albe 2
morcovi 2 catei de usturoi 4 linguri ulei de masline 150 ml vin alb cateva
crengute de ierburi aromate (cimbru, rozmarin) o lingura boabe de coriandru sare
piper Mod de preparare: Se curata morcovii, se taie in doua pe...
Ingrediente: 500 g paste cu spanac 200 g paste simple 500 g midii
decorticate 500 g sparanghel o frunză de dafin 300 ml vin alb demisec 75 g unt
sare piper o lămâie parmezan Mod de preparare: Midiile se decongelează, se
pun într-o oală cu un litru de apă, vinul alb, frunza...
Ingrediente: doi dovlecei doi cartofi ulei de măsline doi litri apă două
cepe usturoi doi morcovi o rădăcină de pătrunjel un sfert de ţelină un ardei
gras 300 g mazăre o salată verde cimbru 300 g paste 200 ml smântână sare piper
Mod de preparare: Morcovii, ţelina şi rădăcina de pătrunjel se...
Ingrediente: 125 g unt 200 g zahar pudra 1 ceasca de lapte 100 g ciocolata
de menaj 1 pahar de frisca batuta 1 pliculet zahar vanilat sau cateva picaturi
esenta de vanilie Ingrediente decor :4 tablete de ciocolata (alba si/ sau
neagra) 4 linguri frisca Mod de preparare: Ciocolata se rupe bucatele si
se...
Ingrediente: 150 g zahar 150 ml lapte 500 g frisca batuta 250 g fructe de
sezon (piersici, caise, mure, zmeura etc) 1 ou 2 pliculete zahar vaniliat Mod de
preparare: Intr-o cratita, se amesteca zaharul, zaharul vanilat, laptele,
galbenusul si albusul de ou si se pune sa fiarba, amestecand continuu, pana
incepe sa se...
Ingrediente: 1 pachet aluat fraged 4 pere 200 g zahar pudra 2 plicuri zahar
vanilat 4 frunze de menta Ingrediente crema: 500 ml lapte, 1 baton de vanilie,
2 oua intregi + 1 galbenus, 75 g zahar, 60 g faina, 25 g unt, 4 linguri rachiu
de pere. Mod de preparare: Despicati in...
Ingrediente: 4 pere 8 felii foarte subtiri de costita afumata 200 g cascaval
ras 250 ml vin alb dulceag piper Ingrediente garnitura: 250 g frunze tinere de
laptuca, 3 linguri ulei de masline, 1 lingura otet aromat, sare, piper. Mod de
preparare: Curatati perele, lasand intacte coditele, fierbeti-le 10 minute in
vinul alb,...
Ingrediente: 200 g cascaval 5 oua 150 g faina 80 g unt 250 ml lapte sare
piper Mod de preparare: Taiati cubulete 100 g de cascaval si radeti restul pe
razatoarea fina. Puneti intr-o cratita laptele si untul, gustati de sare si
lasati pe foc pana ce clocoteste. Luati cratita de pe foc, introduceti...
Ingrediente: 8 oua 2 dovlecei 8 felii salam de vara (sau italian) 2 cepe 1
legatura mare de verdeata (patrunjel, coriandru, tarhon, codite de ceapa verde)
3 linguri ulei de masline sare piper Mod de preparare: Spalati, zvantati si
taiati verdeata (cu foarfeca). Spalati dovleceii, stergeti-i cu un prosop,
taiati-i mai intai in...
Ingrediente: 4 oua 200 g zahar 1 farfurie adanca cu mere rase 1/2 faina 2
linguri miere de albine 1 pahar untdelemn fin 1 lingurita de bicarbonat
scortisoara cuisoare pisate dupa gust Mod de preparare: Se amesteca zaharul
cu galbenusurile, untdelemnul, mierea, merele cu zeama cu tot, bicarbonatul,
faina, scortisoara si cuisoarele, introduse...
Ingrediente: 250 g fasole verde 1/4 l concentrat de legume zeama de la o
lamaie 250 g varza 1 lingura sare de mare 250 g telina 4 rosii 4 morcovi 1
castravete cateva picaturi ulei de masline piper macinat 500 g piept de pui
Ingrediente sos: 250 g kefir, 1 ceapa, zeama de la...
Ingrediente: 6 coaste de berbecut sau de miel 750 g cartofi rezistenti la
fiert 1 ardei rosu 2 linguri de patrunjel tocat 100 ml vin alb sec 100 ml supa
de pasare o lingura de untdelemn sare piper Mod de preparare: Ungeti cu
untdelemn o tava in care sa intre toate costitele pe un...
Ingrediente: faina (circa 350 g) 1 pachet margarina 3 linguri apa o lingura
otet rahat pentru umplut zahar pudra + 1 plic zahar vanilat Mod de preparare: Se
freaca intre palme faina cu margarina, pana ce amestecul devine nisipos, apoi se
adauga apa si otetul, se framanta un aluat ceva mai vartos si se...
Ingrediente: 12 copane de pui 100 g parmezan (sau cascaval uscat) 100 g
svaiter 100 ml vin alb sec 50 g unt 1 varf de cutit nucsoara rasa piper Mod de
preparare: Incingeti cuptorul la 210C. Puneti untul sa se topeasca intr-o
craticioara, ungeti cu el copanele de pui si asezati-le pe o tava....
Ingrediente : 3 oua intregi 1 galbenus 150 g zahar pudra 200 g unt + 30 g
pentru uns tava 160 g faina 100 g zmeura 100 g afine 1 lingurita cu varf de ceai
verde 50 g boabe de fistic 1/2 plic praf de copt sare Mod de preparare:
Incingeti cuptorul la 180C...
Ingrediente: 800 g peste taiat felii (fara oase si pielita – salau) 3 cepe 1
rosie 1 lamaie 1 ardei iute 3 linguri ulei 250 ml frisca nebatuta (smantana) 2
linguri praf de curry 1/2 legatura coriandru sare piper macinat Mod de
preparare: Curatati ceapa si tocati-o marunt, iar rosia taiati-o bucatele.
Incingeti uleiul...
Ingrediente: 1 crap (circa 1 kg) 2 linguri ulei de masline 2 morcovi mari
taiati marunt 2 tulpini de telina taiate rondele 2 lingurite bulion sare piper
proaspat macinat 250 ml apa 1/2 legatura patrunjel verde tocat o rosie taiata
felii subtiri 1 ceapa potrivita taiata rondele fine Mod de preparare: Se curata
pestele,...
Ingrediente: 5 oua 250 g smantana subtire 1-2 linguri mustar sare piper
macinat cateva picaturi sos Worcester 2 cesti verdeturi tocate (patrunjel,
marar, codite de ceapa verde, tarhon) 1 lingurita miere 1 varf de cutit boia
iute 8 masline umplute 1/2 ardei gras rosu 50 g cascaval zeama de lamaie Mod
de preparare: ...
Ingrediente : 2 cartofi fainosi mari 120 g icre 80 ml zeama de lamaie 160 ml
ulei de masline 2 linguri patrunjel verde tocat Mod de preparare: Cartofii
taiati cubulete de circa 2 cm se pun intr-o craticioara, se acopera cu apa si se
lasa pe foc sa dea in clocot, dupa care se...
Ingrediente: 1 conopida 150 g branza Roquefort 100 ml frisca nebatuta
(smantana) 2 linguri ulei de masline sare piper alb macinat Mod de preparare:
Puneti pe foc 1 litru de apa cu sare. Curatati conopida, spalati-o sub jetul de
apa rece, separati buchetelele si fierbeti-o 20 de minute in apa sarata. Puneti
conopida fiarta...
Ingrediente: 210 g faina 350g unt 200 g zahar 50 ml vin alb bicarbonat de
sodiu 50 g cacao Ingrediente crema: ciocolata menaj, 50 g zahar, 300 ml lapte,
3 galbenusuri de ou, 30 ml rom, 500 g visine Mod de preparare: Pe planseta in
mijlocul gramezii de faina se pun untul,...
O reteta simpla de castane coapte din: castane, apa si sare. Ingrediente:
castane apa sare Mod de preparare: Se spala castanele in 2-3 ape si se
cresteaza coaja in cateva locuri. Se pun in tava de aragaz si se stropesc din
cand in cand cu apa foarte sarata. Dupa maximum 30 min se...
Ingrediente foaie: 125 g zahar pudra 75 g faina 3 oua intregi 4
galbenusuri 2 linguri de cacao 2 plicuri zahar vanilat un varf de cutit
scortisoara pisata Ingrediente crema de nuca: 150 g miez de nuca, 60 g zahar,
200 ml lapte, 2 galbenusuri de ou, 150 g unt si 5g amidon...
Ingrediente : 8 clatite gata facute 100 g Roquefort (sau Bucegi) 1 lingura
frisca nebatuta (smantana) 1 tulpina telina 80 g nuci 20 g unt sare piper Mod de
preparare: Spalati si curatati telina si taiati-o bastonase subtiri, inmuiati-o
5 minute in apa sarata clocotita si lasati-o sa se scurga. Zdrobiti nucile sau
taiati-le...
Ingrediente: 4 fileuri de peşte un fir de praz doi ardei capia verzi două
cepe un ardei iute mic 100 g boabe de porumb doi ardei capia roşii 500 g roşii
250 ml vin alb mentă ulei de măsline scorţişoară sare piper ghimbir nucşoară o
lămâie Mod de preparare: Cepele se curăţă...
Ingrediente: două piepturi de pui doi dovlecei două cepe un morcov un
sfert de ţelină 200 g mazăre un ardei gras 4 roşii 3 căţei de usturoi 50 g orez
200 ml borş 3 linguri de ulei seminţe de chimen sare leuştean fidea Mod de
preparare: Cepele se curăţă de foi, se...
Ingrediente: 600 ml lapte dulce 5 gălbenuşuri 70 g amidon 5 linguri de
miere 50 g unt 5 g gelatină un vârf de cuţit de sare un borcan compot de vişine
frişcă fructe proaspete Mod de preparare: Gelatina se pune la înmuiat cu apa,
se lasă să se umfle, apoi se topeşte...
Ingrediente: 250 g. unt sau margarina 250 g. zahar 250 g. nuci macinate 6
oua 100 g. faina Mod de preparare: Se freaca untul sau margarina cu zaharul.
Se adauga nuca macinata si 6 albusuri batute spuma iar apoi faina. Se coace
compozitia in tava unsa si tapetata. Se freaca separat galbenusurile cu...
Ingrediente: 500 g fileuri de peşte alb o ceapă albă un morcov un borcan
de ciuperci marinate doi castraveţi muraţi două ouă 250 ml ulei o lămâie o
frunză de dafin o jumătate de linguriţă de boabe de muştar sare piper
pătrunjel Mod de preparare: Fileurile de peşte se fierb timp de...
Ingrediente: 125 g unt 80 g zahăr tos zahăr candel două ouă 100 ml lapte
100 g ciocolată albă 50 ml frişcă 400 g lăină zahăr vanilinat o limetă sare
pudră de ghimbir un borcan de dulceaţă de limetă sos de vanilie frişcă Mod de
preparare: Ciocolata albă se taie în bucăţele...
Calitate – slab alcoolizat Bază alcoolică – nici una Pahar – flîite
Categorie – Wine drinks Decoraţiune – fără Se serveşte la orice oră
Ingrediente: 1/3 suc de mandarine 2/3 şampanie A fost creat în 1948 de către
barmanul Renato Hausmann de la Hotel Posta din Cortina d’Ampezzo. Singurul
inconvenient...
Ingrediente: o pâine rotundă 250 g roşii cherry 200 g ciuperci 200 g
mozzarela doi morcovi susan pastă de tomate ceapă verde doi căţei de usturoi
pesto de busuioc ulei de măsline sare piper mărar sos de roşii picant iaurt
mărar Mod de preparare: Morcovii se curăţă de coajă, se spală şi...
Ingrediente: 250 g faina alba + 50 g 2 oua 100 g unt moale 30 g zahar pudra
3 linguri de zahar farin 15 g drojdie 50 ml lapte 5 g sare 4 linguri gem de
caise grasime de prajit Mod de preparare: Amestecati faina, drojdia dizolvata in
prealabil in lapte caldut, ouale, zaharul...
Ingrediente: 4 ouă 120 g zahăr tos 120 g făină 400 ml frişcă 400 ml lapte
dulce un plic cu cremă de vanilie instant un borcan de compot de struguri 300 g
struguri negri zahăr vanilinat praf de copt sare mentă proaspătă unt Mod de
preparare: lntr-un bol se mixează ouăle cu...
Ingrediente: 4 cârnaţi mai groşi un kilogram cartofi mai mici 500 g mazăre
5 roşii două cepe 3 căţei de usturo un ardei gras roşu un ardei iute mic ulei de
floarea- soarelui pătrunjel verde pătrunjel uscat sare piper varză murată
chimen Mod de preparare: Cepele si usturoiul se curata si se...
Ingrediente : 500 g capsuni 5 albusuri 150 g zahar tos 150 g zahar cristal
zeama de la o lamaie un fir de menta Mod de preparare: Bateti albusurile spuma
intr-un castron si turnati in ploaie zaharul tos pana ce se intaresc. Puneti pe
foc o oala cu apa si, cand clocoteste, faceti cu...
Ingrediente: un ou ulei de măsline zahăr 400 ml apă 25 g drojdie 600 g
făină 4 cârnaţi cabanos 300 g şuncă presată 300 g ciuperci 4 linguri de pastă de
roşii 250 g caşcaval 200 g măsline negre fără sâmburi oregano sare piper un
gălbenuş Mod de preparare: Intr-un castronel se...
Ingrediente: 4 dorade mai mari un kilogram broccoli 500 ml vin alb demisec
două cepe 4 căţei de usturoi 3 cm rădăcină de ghimbir două frunze de dafin două
lămâi o linguriţă de seminţe de coriandru mărar ulei sare piper Mod de
preparare: Peştii se curăţă, se evis- cerează, se spală şi...
Ingrediente: 500 g capsuni 3-4 linguri de zahar pudra cateva migdale
Ingrediente crema de vanilie: 3 galbenusuri, 4 linguri zahar pudra, 3/4 l lapte,
2 pachetele zahar vanilat, 1 lingura faina. Mod de preparare: Se aseaza pe
fundul platoului de servit un strat de capsuni presarat cu zahar pudra. Deasupra
se imprastie cateva...
Ingrediente: un kg ciuperci 300 g brânză de vaci 100 g brânză telemea doi
ardei capia roşii 200 g roşii cherry o legătură ceapă verde doi căţei de usturoi
o lingură de sos pesto 3 ouă sare piper ulei de măsline salată verde suc de
lămâie Mod de preparare: Ciupercile se curăţă...
Ingrediente: 450 g făină 20 g drojdie o linguriţă de zahăr tos 220 ml apă
3 ouă o linguriţă de sare 100 ml ulei de măsline 30 g boabe de porumb doi
dovlecei o lingură de sos pesto 4 căţei de usturoi piper ulei pentru tavă varză
de Bruxelles Ingrediente: lntr-un castron...
Ingrediente: un pachet de foitaj 500 ml frişcă un plic budincă de vanilie
450 ml lapte dulce 250 g coacăze roşii zahăr vanilinat 150 g zahăr tos 500 ml
apă esenţă de rom 100 g fulgi de porumb cu ciocolată pudră de scorţişoară Mod
de preparare: Foitajul se dezgheaţă la temperatura camerei,...
O reteta de tarta cu sarlota si fructe din: faina, unt, zahar, galbenusuri,
pachete de sarlota si lapte. Ingrediente aluat : 300 g faina 200 g unt 100 g
zahar 3 galbenusuri Ingrediente crema : 2 pachete de sarlota (vanilie, capsuni,
zmeura, ciocolata etc) 1 litru de lapte 6 linguri zahar sau dupa gust...
Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 1 ceapa rosie mare 2 ardei grasi
rosii taiati cubulete 1 ardei gras verde taiat fasii 4 rosii mari curatate de
pielita si taiate marunt 2 lingurite zahar sare Mod de preparare: Intr-o
cratita se incinge uleiul si se caleste ceapa, la foc mic, pana ce se
inmoaie....
Ingrediente: 4-5 salate 1/2 l zer acru de la brinza de vaci 30 g slanina
afumata sau untdelemn 5-6 catei de usturoi un galbenus 100 ml smintina sau 200
ml iaurt o ceapa boia marar leustean sare Mod de preparare: Salata binespalata
se ia in manunchi si se taie fisii late care se...
Ingrediente: 550 g făină un pliculeţ praf de copt 125 g unt 200 g zahăr
tos 3 ouă 200 ml lapte dulce un vârf de linguriţă de sare o linguriţă de esenţă
de vanilie 500 ml suc de portocale 10 g gelatină 500 ml frişcă o cutie compot de
ananas Mod de...
Ingrediente: un kilogram brânză de vaci 5 ouă 120 g zahăr tos 5 portocale
două plicuri de budincă de vanilie griş 50 g stafide 80 g unt zahăr vanilinat
praf de copt mentă pudră de scorţişoară cremă de vanilie Mod de preparare:
Branza de vaci se pune într-un vas şi se mixează...
Ingrediente : 4 fileuri de peste (cod sau salau) a 150 g cateva picaturi de
sos Worcester sare piper 1/2 ceasca ulei de masline 2 catei de usturoi 400 g
dovlecei 3-4 grapefruit-uri putina zeama de grapefruit 2 linguri unt Ingrediente
sos: 2 galbenusuri, 2 linguri zeama de grapefruit, 1 lingurita mustar, 250
g...
Ingrediente: 1 ceapa mare 2 dovlecei 1 lipie 150 g cas proaspat 2 rosii mari
1 andiva 2 linguri seminte de floarea-soarelui Mod de preparare: Incingeti 2
linguri ulei de masline si caliti ceapa taiata felii si dovleceii taiati felii
subtiri. Acoperiti vasul cu un capac si tineti-l pe foc mic timp de 10...
Ingrediente: 2 kg pulpa de miel 1/4 ceasca salvie proaspata taiata mai mare
2 linguri tarhon verde taiat mai mare 1 catel de usturoi 1 ceapa potrivita
tocata marunt 1-2 linguri ulei 2 cesti vin alb 1/4 ceasca zeama concentrata de
pui Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 180C si se curata carnea...
Ingrediente: 80 g faina 200 ml lapte 2 oua + un galbenus un varf de cutit de
sare un varf de cutit de zahar unt pentru prajit Ingrediente umplutura:200 g gem
de caise (sau dulceata), 60 g migdale curatate de coaja si taiate in feliute,
150 g frisca batuta, 50 ml frisca lichida, 30...
Ingrediente: 1 kg sfecle mici sare 5 linguri de frisca nebatuta 100 g
smantana groasa 1 galbenus piper 1 lingurita de coriandru sau chimen Mod de
preparare: Spalati sfecla cu o perie si puneti-o sa fiarba in apa foarte sarata,
vreme de 35-40 de minute. Varsati fiertura, clatiti legumele cu apa rece si
curatati-le...
Ingrediente: 1 felie de franzela mai veche 1 ceapa mica (data pe razatoare)
400 g tocatura de vita si porc 1 ou sare piper macinat 1 foaie de dafin 3 boabe
de ienupar 400 g sfecla rosie 400 g cartofi rezistenti la foc 4-5 cepe albe 1
catel de usturoi 2 linguri untdelemn 1...
Ingrediente: 2 linguri unt 1 ceapa 200 g mei 1/8 l concentrat de legume 100
g cascaval ras 2 galbenusuri pesmet sare 1 varf de cutit nucsoara 1 varf de
cutit piper rosu macinat 2-3 linguri ulei de masline 1/8 l lapte 200 g cascaval
taiat cubulete 1 lingurita patrunjel verde tocat Mod de...
Ingrediente: 1 ceapa 1 varza creata (1 kg) 4 linguri untdelemn 200 ml apa
sare piper chimen 4 cotlete de porc (a 150 g fiecare) 200 ml smantana 2 linguri
mustar Mod de preparare: Se curata ceapa si se toaca marunt. Se taie varza in
doua, apoi inca o data in doua-trei si...
Ingrediente: o sfecla rosie de circa 500 g 1 ramurica de rozmarin 2 ramurele
de cimbru 2 linguri de untdelemn fin 1 lingurita sare de mare 2 bucati de
telemea a 50 g fiecare 40 ml otet rosu de vin 80 ml untdelemn fin sare piper
macinat 1 lingura de nuci zdrobite in mojar...
Ingrediente : 500 g dovlecei 12 oua 2 cepe 3 linguri de untdelemn de masline
1 legatura de patrunjel sare piper Mod de preparare: Curatati dovleceii de coaja
si dati-i pe razatoare. Spalati patrunjelul si tocati-l marunt. Curatati ceapa
si tocati-o mai mare. Puneti sa se incinga intr-o tigaie 3 linguri de untdelemn
(pe...
Ingrediente: 200 g branza de vaci neteda 3 pere 1 lamaie 4 galbenusuri + 1
albus 350 ml frisca nebatuta 50 g zahar pudra 1 baton de vanilie 5 foi de
gelatina 200 g fructe de padure congelate fierte si pasate 50 g stifturi de
migdale prajite Ingrediente sirop: 200 g zahar, 100 g...
Ingrediente: 6 dovlecei mici 4 piepti de pui 2 felii de sunca 150 g parmezan
sau cascaval ras 1 legatura de marar 5 linguri de ulei de masline 2 lamai piper
sare Mod de preparare: Fierbeti pieptii de pui in putina apa, vreme de zece
minute, adaugand si 2 linguri de untdelemn. Scoateti-i afara,...
Ingrediente : 4 oua 1 cutie Camembert nu prea moale (250 g) 2 linguri
smantana groasa 250 g aluat fraged 50 g unt + 10 g pentru uns forma sare piper
Mod de preparare: Incingeti cuptorul la 210C si ungeti cu unt o forma de tarta
cu diametrul de 26 cm. Puneti aluatul in...
Ingrediente: 275 ml apă 145 g unt 210 g făină 8 ouă 500 ml lapte dulce 150
g zahăr tos o păstaie de vanilie o jumătate de linguriţă de sare un vârf de
linguriţă de pudră de anason 100 g zahăr pudră sucul de la o lămâie Mod de
preparare: Apa se...
Ingrediente : 8 oua 150 g branza de burduf 50 g parmezan ras (sau cascaval)
4 fire de menta 40 g unt sare piper Mod de preparare: Pastrati cateva frunze de
menta pentru ornat si taiati-le pe celelalte cu foarfeca. Puneti branza de
burduf intr-un bol, sfaramati-o cu furculita, adaugati ouale, menta taiata,
parmezanul...
Ingrediente: 3 dovlecei 2 linguri de untdelemn de masline 4 oua 250 ml
smantana 1 lingura de piper verde 50 g cascaval ras cimbru sare piper negru o
bucatica de unt Mod de preparare: Curatati dovleceii de coaja si taiati-i in
rondele. Incingeti 2 linguri de untdelemn intr-o tigaie si prajiti dovleceii la
foc...
Ingrediente: 600 g carne de vită două cepe doi căţei de usturoi doi
morcovi 3 cartofi doi ardei graşi o frunză de dafin o lingură de pudră de
paprika o linguriţă de chimen sare piper negru două frunze de ţelină un
păstârnac ulei Mod de preparare: Intr-o tigaie cu ulei încins se...
Ingrediente: 500 g file de somon 500 ml lapte 200 ml smântână 120 g zahăr
pudră 25 g piper roz măcinat şi câteva boabe de piper negru un vârf de cuţit de
zahăr tos 200 ml ulei de măsline sucul de la o lămâie mărar Mod de preparare:
Ingheţata: In laptele încălzit...
Ingrediente: 300 g macaroane marunte sare 600 g morcovi 20 linguri de apa
fiarta cu delikat 400 g dovlecei 4 linguri untdelemn piper macinat Ingrediente
sos: 300 g telemea de oaie, doi catei de usturoi, o legatura de patrunjel. Mod
de preparare: Se fierb macaroanele al dente in apa sarata. Intre timp se
curata...
Ingrediente : 1 1/4 ceasca faina 1 ou 1 1/4 ceasca apa rece de la frigider
125 g broccoli 1 ceapa mica 1 ardei gras rosu 1 ardei gras verde 1 morcov
potrivit 60 g fasole verde ulei pentru prajit Ingrediente sos: 4 linguri sos de
soia, 2 linguri ketchup (iute). Mod de preparare:...
Ingrediente: 30 g unt 4 cepe verzi tocate marunt 6 oua batute usor 1 ceasca
lapte 2 lingurite mustar 1 1/2 ceasca carne fiarta (de pui) si maruntita 340 g
sparanghel din conserva (bine scurs) 1/4 ceasca svaiter (sau alt cascaval) ras
Mod de preparare Se pune untul la incins intr-o tigaie mare, se...
Ingrediente clatite: 1 pahar faina de grau 1/2 pahar faina de malai 1 ou
batut 375 ml apa ulei pentru uns tigaia Ingrediente umplutura:1 lingura ulei, 1
ceapa mare tocata, 1 ardei gras rosu taiat marunt, 2 catei de usturoi zdrobiti,
2 ardei iuti taiati fasii subtiri, 350 g carne de miel tocata, 1...
Ingrediente: mazare fina 1 morcov 1 ardei rosu 1 ceapa boabe de porumb 1
rosie decojita ciuperci taiate felii Mod de preparare: Aceasta reteta se bazeaza
pe efectul mirodeniilor picante. Legumele se taie cubulete si se inabusa timp de
citeva minute pe tigaia de teflon cu citeva picaturi ulei de masline. Cind sunt
aproape...
Ingrediente: piept de pui mirodenii sos de soia ulei de masline vin
usturoi Mod de preparare: Se bate pieptul de pui si se tine la macerat 1-3 ore
intr-o marinata preparata astfel 2 linguri vin, 1 ingurita sos de soia, usturoi
pisat, 1 lingura ulei de masline, piper, cimbru, oregano, enibahar sau
alte...
Ingrediente: 1 telina 5-6 ciuperci cateva frunze de spanac 1 ceapa
Ingrediente sos: 4 lingurite ulei de masline virgin 1 catel usturoi 2 linguri
sana,piper, sare, plante aromatice (oregano, busuioc, rozmarin, coreandru) Mod
de preparare: Telina se rade fin si se amesteca cu ciupercile taiate feliute,
spanacul taiat fidelute, ceapa tocata si sosul. ...
Ingrediente: suc de rosii masline cimbru oregano chilli piper negru dau
rosu Mod de preparare: Sucul de rosii se amestecat cu masline taiate marunt,
cimbru, oregano, chilli, piper negru sau rosu. Pofta buna!
Ingrediente : 2 gulii mai mici (circa 600 g) 2 rosii lunguiete 2 cepe (de
arpagic) 1 legatura mare de patrunjel verde 300 g file de porc sare 3 linguri
unt topit (sau unt amestecat cu ulei) 3-4 linguri de zeama concentrata de carne
sau zarzavat 1 lingurita coaja rasa de lamaie 1 lingura...
Ingrediente: 1 kg castraveti murati 5 oua 50 g mustar 2,5 litri ulei 5
legaturi patrunjel verde 2,5 kg ciuperci pleurotus sau champignion 200 g masline
5 capatani salata verde 20 g condimente 300 g sfecla rosie pentru ornament 300 g
ceapa verde Mod de preparare: Castravetii se pun la desarat daca este
cazul,...
Ingrediente: 2 cutii conserve de ciuperci 3 linguri ulei de masline sau
floarea soarelui 1 lingura de suc de lamaie 1 capatana de usturoi 1 legatura de
patrunjel proaspat tocat marunt sare piper macinat Mod de preparare: Desfa
conservele, rastoarna continutul intr-o strecuratoare si spala ciupercile sub un
jet de apa rece. Lasa-le...
O reteta delicioasa de tarta cu branza si dovlecei din: aluat foietaj,
telemea de oaie, dovlecei, untdelemn de masline, cimbru, sare si piper.
Ingrediente: 1 rulou de aluat foietaj 250 g telemea de oi rasa 3 dovlecei 5
linguri de untdelemn de masline cimbru proaspat sare piper Mod de preparare:
Porniti cuptorul si...
Ingrediente aluat: 150 g zahar 2 linguri de miere 0,5 dl lapte 1 lingurita
de cacao 100 g margarina 1 ou 1lingura de bicarbonat de sodiu Ingrediente crema:
5 dl lapte,2 pachete de zahar vaniliat, 100 g gris, 200-200 g unt si zahar pudra
Ingrediente glazura: 50 g unt,2 linguri mari cacao,100 g zahar,2...
Ingrediente: 900 g file salau 50 g unt 100 ml vin alb sec 150 g creveti 100
g ciuperci 1ceapa 150 g frisca lichida 0.50ml zeama de lamaie sare piper alb 50
g faina busuioc 1 leg.patrunjel verde Mod de preparare: Fileul de salau se
sareaza si se presara cu piper alb,se da prin...
Ingrediente : 500 g cartofi fainosi 1 litru de apa fiarta cu Vegeta 250 g
piept de pui afumat sau alta afumatura 2-3 linguri otet de vin sare piper
macinat 1/2 castravete pentru salata 200 g smantana 1/2 legatura ceapa verde.
Mod de preparare: Se curata cartofii de coaja, se spala, se taie bucati...
O reteta delicioasa de tortellini cu kaizer si sos de rosii din: tortellini
cu spanac, kaizer, pasta de tomate, sare, piper, oregano, ulei de masline si
cascaval. Ingrediente: 500 g tortellini cu spanac 300 g kaizer pasta de tomate
sare piper oregano patrunjel ulei de masline cascaval ras Mod de preparare: Se
pun la...