duminică, 5 august 2012

Retete culinare #3


Retete culinare:

Crema caramel

Crema caramel

Ingrediente: 1/2 l lapte 4 linguri zahar 4 oua vanilie 5 linguri zahar pentru imbracat forma Mod de preparare: Se pun intr-o cratita laptele, vanilia si zaharul. Se tine la inceput pe marginea masinii pana se topeste zaharul, apoi se impinge pe foc bun si se lasa sa dea in clocot. Se bat intr-un...

Read more »

Crema de piersici

Crema de piersici

Ingrediente: 500 g de piersici 4 oua 150 g de zahar 1/2 pahar de vin 2-3 foi de gelatina Mod de preparare: Se curata piersicile si se pun cu zaharul si vinul sa fiarba pana se obtine un piure gros. Se adauga gelatina dizolvata in apa calda si galbenusurile. Se da jos de pe...

Read more »

Salata de orez

Ingrediente: 1 cana de orez 8 linguri de ulei de masline 3 linguri de otet de vin 1 catel de usturoi pisat 1 ceapa mica pisata sare piper 6 ardei grasi 2 lingurite de patrunjel tocat masline verzi si negre pentru ornat   Mod de preparare: Scoateti semintele din ardei si taiati unul dintre...

Read more »

Cocktail Prairie Oyster

Cocktail Prairie Oyster

  Calitate – fără alcool Bază alcoolică – nici una Pahar – cupă dublă de cocktail Categorie – No-alcool-drinks Decoraţiune – fără   Se serveşte dimineaţa şi după-amiaza   Ingrediente: un gălbenuş de ou o linguriţă de ketchup o linguriţă de sos Worcester 2 picături de oţet sare piper Celălalt nume atribuit cocktailului Prairie...

Read more »

Cornulete cu dulceata

  Ingrediente: 1 ou 250 g de unsoare 150 g de zahar 2 linguri de otet 10 linguri de apa aroma faina cat cuprinde un borcan de dulceata dupa preferinta zahar pudra Mod de preparare: Din aceste ingrediente se face un aluat mai tare, care se da la frigider cel putin o jumatate de...

Read more »

Vrajitoriile lui JamieOliver 15 (video)

Vrajitoriile lui JamieOliver 15 (video)

Read more »

Rondele cu parmezan

Rondele cu parmezan

  Ingrediente: 350 g făină praf de copt sare piper o lingură de busuioc uscat 250 ml iaurt două ouă 75 g unt 175 g parmezan pudră de curry doi căţei de usturoi o legătură ceapă verde un măr salată verde mozzarela   Mod de preparare: Iaurtul se pune într-un castron, împreună cu un...

Read more »

Cartofi cu masline

Cartofi cu masline

Ingrediente : 1 kg cartofi marunti 250 g masline negre si verzi 100 ml vin alb sec o crenguta de rozmarin 4 catei de usturoi 4 linguri de untdelemn fin sare piper Mod de preparare: Curatati cartofii de coaja, spalati-i si uscati-i intr-un prosop daca nu gasiti cartofi mici, taiati-i in patru. Curatati cateii...

Read more »

Tort cu pere si migdale

Ingrediente : 1 ceasca si 1/4 faina 1/4 ceasca zahar pudra 90 g unt taiat bucatele un galbenus batut usor 2 linguri apa de la gheata Ingrediente umplutura: 2 pere mari, 50 g unt, 1/4 ceasca zahar tos, 1 ou batut usor, 1 lingurita esenta de vanilie, 2 lingurite faina, 50 g migdale macinate,...

Read more »

Paella Valensiana

Ingrediente: rata sau pui (aripioare, pulpe, ficat) costite de porc taiate marunt eventual carne de iepure fasole verde si alba un ardei rosu (capia) taiat in bucati mari orez sofran supa de pui sau apa calda 1 rosie taiata in bucati 2 samburi de usturoi ulei sare ardei iuti Mod de preparare: Se pune...

Read more »

Ecler cu struguri şi cafea

Ecler cu struguri şi cafea

  Ingrediente: 250 ml apă 100 g unt 150 g făină 4 ouă un plic budincă de vanilie 450 ml lapte dulce un borcan compot de struguri o lămâie 150 g zahăr pudră un vârf de cuţit de sare 3 linguri de cafea granulată frişcă   Mod de preparare: Intr-o oală se pun apa,...

Read more »

Tarta cu ananas

Ingrediente : 200 g faina un varf de cutit de sare coaja rasa de la 1/4 lamaie 80 g unt moale + inca putin pentru uns tava 100 g iaurt Ingrediente umplutura: 600 g ananas din conserva (rondele), 80 g unt, 3-4 linguri de miere. Mod de preparare: Se amesteca faina cu sarea si...

Read more »

Chec cu brânză şi verdeţuri

Chec cu brânză şi verdeţuri

  Ingrediente: 500 g făină 200 ml apă 25 g drojdie un fir de praz 300 g brânză de vaci 200 g brânză telemea 3 ouă două linguri de ulei de măsline 3 linguri de ulei o lin­guriţă de seminţe de chimen mărar sare piper ceapă albă ceapă roşie   Mod de preparare: Prazul...

Read more »

File de peşte cu legume

File de peşte cu legume

  Ingrediente: 4 fileuri de peşte doi cartofi 400 g fasole verde 400 g fasole galbenă un ardei capia roşu 100 g porumb 450 g broccoli doi dovlecei amidon ulei 3 lămâi 250 ml vin alb două roşii o ceaipă usturoi un beţişor scorţişoară sare piper   Mod de preparare: Broccoli, fasolea verde şii...

Read more »

Brioşe de mălai cu carne

Brioşe de mălai cu carne

  Ingrediente: 300 g mălai 750 ml apă 75 ml ulei o ceapă 3 căţei de usturoi un morcov un ardei gras roşu 250 g fasole verde 500 g carne de porc 200 g parmezan 50 g unt două roşii sare piper cimbru uscat smântână ardei iute     Mod de preparare: Morcovul se...

Read more »

Chifteluţe de legume cu orez

Chiftelute_de_legume_cu_orez

O reteta de chiftelute de legume cu orez din: conopida, orez, fasole, boabe de porumb, ardei capia, ardei iute, usturoi, ceapa, parmezan, oua, ulei, pesmet, patrunjel, sare, piper si branza telemea. Ingrediente: 450 g conopidă 250 g orez 150 g fasole roşie boabe 250 g fasole verde 50 g boabe de porumb un ardei...

Read more »

Midii cu vin şi parmezan

Midii_cu_vin_si_parmezan

O reteta de midii cu vin si parmezan din: midii, ceapa, usturoi, ulei de masline, rosii, vin alb, praz, rozmarin, parmezan, lamaie, sare, piper si ardei iute. Ingrediente: o jumătate de kilogrami de midii o ceapă doi căţei de usturoi 150 ml ulei de măsline 4 roşii 250 ml vin alb demisec un fir...

Read more »

Ciuperci a la greque

Ciuperci a la greque

Ingrediente : 500 g ciuperci mai mici 6 rosii marunte 6 cepe mici albe 2 morcovi 2 catei de usturoi 4 linguri ulei de masline 150 ml vin alb cateva crengute de ierburi aromate (cimbru, rozmarin) o lingura boabe de coriandru sare piper Mod de preparare: Se curata morcovii, se taie in doua pe...

Read more »

Paste cu midii şi sparanghel

Paste cu midii şi sparanghel

  Ingrediente: 500 g paste cu spanac 200 g paste simple 500 g midii decorticate 500 g sparanghel o frunză de dafin 300 ml vin alb demisec 75 g unt sare piper o lămâie parmezan  Mod de preparare:   Midiile se decongelează, se pun într-o oală cu un litru de apă, vinul alb, frunza...

Read more »

Supă de legume cu paste

Supă de legume cu paste

  Ingrediente: doi dovlecei doi cartofi ulei de măsline doi litri apă două cepe usturoi doi morcovi o rădăcină de pătrunjel un sfert de ţelină un ardei gras 300 g mazăre o salată verde cimbru 300 g paste 200 ml smântână sare piper   Mod de preparare: Morcovii, ţelina şi rădăcina de pătrunjel se...

Read more »

Crema de ciocolata

Crema de ciocolata

Ingrediente: 125 g unt   200 g zahar pudra 1 ceasca de lapte 100 g ciocolata de menaj 1 pahar de frisca batuta 1 pliculet zahar vanilat sau cateva picaturi esenta de vanilie Ingrediente decor :4 tablete de ciocolata (alba si/ sau neagra) 4 linguri frisca Mod de preparare: Ciocolata se rupe bucatele si se...

Read more »

Parfe de fructe

Ingrediente: 150 g zahar 150 ml lapte 500 g frisca batuta 250 g fructe de sezon (piersici, caise, mure, zmeura etc) 1 ou 2 pliculete zahar vaniliat Mod de preparare: Intr-o cratita, se amesteca zaharul, zaharul vanilat, laptele, galbenusul si albusul de ou si se pune sa fiarba, amestecand continuu, pana incepe sa se...

Read more »

Tarte cu crema si pere

Ingrediente: 1 pachet aluat fraged 4 pere 200 g zahar pudra 2 plicuri zahar vanilat 4 frunze de menta   Ingrediente crema: 500 ml lapte, 1 baton de vanilie, 2 oua intregi + 1 galbenus, 75 g zahar, 60 g faina, 25 g unt, 4 linguri rachiu de pere. Mod de preparare: Despicati in...

Read more »

Pere cu costita si sos vinegreta

Ingrediente: 4 pere 8 felii foarte subtiri de costita afumata 200 g cascaval ras 250 ml vin alb dulceag piper   Ingrediente garnitura: 250 g frunze tinere de laptuca, 3 linguri ulei de masline, 1 lingura otet aromat, sare, piper. Mod de preparare: Curatati perele, lasand intacte coditele, fierbeti-le 10 minute in vinul alb,...

Read more »

Gogosele cu cascaval

Ingrediente: 200 g cascaval 5 oua 150 g faina 80 g unt 250 ml lapte sare piper Mod de preparare: Taiati cubulete 100 g de cascaval si radeti restul pe razatoarea fina. Puneti intr-o cratita laptele si untul, gustati de sare si lasati pe foc pana ce clocoteste. Luati cratita de pe foc, introduceti...

Read more »

Tortilla cu salam si verdeata

Ingrediente: 8 oua 2 dovlecei 8 felii salam de vara (sau italian) 2 cepe 1 legatura mare de verdeata (patrunjel, coriandru, tarhon, codite de ceapa verde) 3 linguri ulei de masline sare piper   Mod de preparare: Spalati, zvantati si taiati verdeata (cu foarfeca). Spalati dovleceii, stergeti-i cu un prosop, taiati-i mai intai in...

Read more »

Turta dulce cu mere

Ingrediente: 4 oua 200 g zahar 1 farfurie adanca cu mere rase 1/2 faina 2 linguri miere de albine 1 pahar untdelemn fin 1 lingurita de bicarbonat scortisoara cuisoare pisate  dupa gust   Mod de preparare: Se amesteca zaharul cu galbenusurile, untdelemnul, mierea, merele cu zeama cu tot, bicarbonatul, faina, scortisoara si cuisoarele, introduse...

Read more »

Salata turceasca cu sos de kefir

Ingrediente: 250 g fasole verde 1/4 l concentrat de legume zeama de la o lamaie 250 g varza 1 lingura sare de mare 250 g telina 4 rosii 4 morcovi 1 castravete cateva picaturi ulei de masline piper macinat 500 g piept de pui Ingrediente sos: 250 g kefir, 1 ceapa, zeama de la...

Read more »

Gratin de cartofi cu costite de miel sau de berbecut

Gratin de cartofi cu costite de miel sau de berbecut

Ingrediente: 6 coaste de berbecut sau de miel 750 g cartofi rezistenti la fiert 1 ardei rosu 2 linguri de patrunjel tocat 100 ml vin alb sec 100 ml supa de pasare  o lingura de untdelemn sare piper Mod de preparare: Ungeti cu untdelemn o tava in care sa intre toate costitele pe un...

Read more »

Retete de post: Cornulete cu rahat

Ingrediente: faina (circa 350 g) 1 pachet margarina 3 linguri apa o lingura otet rahat pentru umplut zahar pudra + 1 plic zahar vanilat Mod de preparare: Se freaca intre palme faina cu margarina, pana ce amestecul devine nisipos, apoi se adauga apa si otetul, se framanta un aluat ceva mai vartos si se...

Read more »

Copane de pui gratinate cu parmezan

Ingrediente: 12 copane de pui 100 g parmezan (sau cascaval uscat) 100 g svaiter 100 ml vin alb sec 50 g unt 1 varf de cutit nucsoara rasa piper Mod de preparare: Incingeti cuptorul la 210C. Puneti untul sa se topeasca intr-o craticioara, ungeti cu el copanele de pui si asezati-le pe o tava....

Read more »

Chec cu ceai verde si fructe de padure

Chec cu ceai verde si fructe de padure

Ingrediente : 3 oua intregi 1 galbenus 150 g zahar pudra 200 g unt + 30 g pentru uns tava 160 g faina 100 g zmeura 100 g afine 1 lingurita cu varf de ceai verde 50 g boabe de fistic 1/2 plic praf de copt sare Mod de preparare: Incingeti cuptorul la 180C...

Read more »

Curry cu peste

Curry cu peste

Ingrediente: 800 g peste taiat felii (fara oase si pielita – salau) 3 cepe 1 rosie 1 lamaie 1 ardei iute  3 linguri ulei 250 ml frisca nebatuta (smantana) 2 linguri praf de curry 1/2 legatura coriandru sare piper macinat Mod de preparare: Curatati ceapa si tocati-o marunt, iar rosia taiati-o bucatele. Incingeti uleiul...

Read more »

Crap cu legume la cuptor

Ingrediente: 1 crap (circa 1 kg) 2 linguri ulei de masline 2 morcovi mari taiati marunt 2 tulpini de telina taiate rondele 2 lingurite bulion sare piper proaspat macinat 250 ml apa 1/2 legatura patrunjel verde tocat o rosie taiata felii subtiri 1 ceapa potrivita taiata rondele fine Mod de preparare: Se curata pestele,...

Read more »

Oua cu sos si verdeturi

Ingrediente: 5 oua 250 g smantana subtire 1-2 linguri mustar sare piper macinat cateva picaturi sos Worcester 2 cesti verdeturi tocate (patrunjel, marar, codite de ceapa verde, tarhon) 1 lingurita miere 1 varf de cutit boia iute 8 masline umplute 1/2 ardei gras rosu 50 g cascaval zeama de lamaie   Mod de preparare: ...

Read more »

Salata Tarama

Ingrediente : 2 cartofi fainosi mari 120 g icre 80 ml zeama de lamaie 160 ml ulei de masline 2 linguri patrunjel verde tocat Mod de preparare: Cartofii taiati cubulete de circa 2 cm se pun intr-o craticioara, se acopera cu apa si se lasa pe foc sa dea in clocot, dupa care se...

Read more »

Conopida cu branza Roquefort

Conopida cu branza Roquefort

Ingrediente: 1 conopida 150 g branza Roquefort 100 ml frisca nebatuta (smantana) 2 linguri ulei de masline sare piper alb macinat Mod de preparare: Puneti pe foc 1 litru de apa cu sare. Curatati conopida, spalati-o sub jetul de apa rece, separati buchetelele si fierbeti-o 20 de minute in apa sarata. Puneti conopida fiarta...

Read more »

Cremsnit cu visine a la Tisa

Cremsnit cu visine a la Tisa

Ingrediente: 210 g faina 350g unt 200 g zahar 50 ml vin alb bicarbonat de sodiu 50 g cacao   Ingrediente crema: ciocolata menaj, 50 g zahar, 300 ml lapte, 3 galbenusuri de ou, 30 ml rom, 500 g visine   Mod de preparare: Pe planseta in mijlocul gramezii de faina se pun untul,...

Read more »

Reteta zilei: Castane coapte

Castane_coapte_2

O reteta simpla de castane coapte din: castane, apa si sare. Ingrediente: castane apa sare   Mod de preparare: Se spala castanele in 2-3 ape si se cresteaza coaja in cateva locuri. Se pun in tava de aragaz si se stropesc din cand in cand cu apa foarte sarata. Dupa maximum 30 min se...

Read more »

Rulada cu crema si nuca

  Ingrediente foaie: 125 g zahar pudra 75 g faina 3 oua intregi 4 galbenusuri 2 linguri de cacao 2 plicuri zahar vanilat un varf de cutit scortisoara pisata Ingrediente crema de nuca: 150 g miez de nuca, 60 g zahar, 200 ml lapte, 2 galbenusuri de ou, 150 g unt si 5g amidon...

Read more »

Clatite cu crema de Roquefort si nuci

Ingrediente : 8 clatite gata facute 100 g Roquefort (sau Bucegi) 1 lingura frisca nebatuta (smantana) 1 tulpina telina 80 g nuci 20 g unt sare piper Mod de preparare: Spalati si curatati telina si taiati-o bastonase subtiri, inmuiati-o 5 minute in apa sarata clocotita si lasati-o sa se scurga. Zdrobiti nucile sau taiati-le...

Read more »

File de peşte cu praz

File de peşte cu praz

  Ingrediente: 4 fileuri de peşte un fir de praz doi ardei capia verzi două cepe un ardei iute mic 100 g boabe de porumb doi ardei capia roşii 500 g roşii 250 ml vin alb mentă ulei de măsline scorţişoară sare piper ghimbir nucşoară o lămâie   Mod de preparare: Cepele se curăţă...

Read more »

Ciorbă de dovlecei cu pui

Ciorbă de dovlecei cu pui

  Ingrediente: două piepturi de pui doi dovlecei două cepe un morcov un sfert de ţelină 200 g mazăre un ardei gras 4 roşii 3 căţei de usturoi 50 g orez 200 ml borş 3 linguri de ulei seminţe de chimen sare leuştean fidea   Mod de preparare: Cepele se curăţă de foi, se...

Read more »

Cremă cu vişine

Cremă cu vişine

  Ingrediente: 600 ml lapte dulce 5 gălbenuşuri 70 g amidon 5 linguri de miere 50 g unt 5 g gelatină un vârf de cuţit de sare un borcan compot de vişine frişcă fructe proaspete   Mod de preparare: Gelatina se pune la înmuiat cu apa, se lasă să se umfle, apoi se topeşte...

Read more »

Prajitura chinezeasca

Ingrediente: 250 g. unt sau margarina 250 g. zahar 250 g. nuci macinate 6 oua 100 g. faina   Mod de preparare: Se freaca untul sau margarina cu zaharul. Se adauga nuca macinata si 6 albusuri batute spuma iar apoi faina. Se coace compozitia in tava unsa si tapetata. Se freaca separat galbenusurile cu...

Read more »

Salată cu peşte alb, ciuperci marinate şi maioneză

Salată cu peşte alb, ciuperci marinate şi maioneză

  Ingrediente: 500 g fileuri de peşte alb o ceapă albă un morcov un borcan de ciuperci marinate doi castraveţi muraţi două ouă 250 ml ulei o lămâie o frunză de dafin o jumătate de linguriţă de boabe de muştar sare piper pătrunjel   Mod de preparare: Fileurile de peşte se fierb timp de...

Read more »

Biscuiţi cu limetă

Biscuiţi cu limetă

  Ingrediente: 125 g unt 80 g zahăr tos zahăr candel două ouă 100 ml lapte 100 g ciocolată albă 50 ml frişcă 400 g lăină zahăr vanilinat o limetă sare pudră de ghimbir un borcan de dulceaţă de limetă sos de vanilie frişcă   Mod de preparare: Ciocolata albă se taie în bucă­ţele...

Read more »

Cocktail Puccini

Cocktail Puccini

  Calitate – slab alcoolizat Bază alcoolică – nici una Pahar – flîite Categorie – Wine drinks Decoraţiune – fără   Se serveşte la orice oră   Ingrediente: 1/3 suc de mandarine 2/3 şampanie   A fost creat în 1948 de către barmanul Renato Hausmann de la Hotel Posta din Cortina d’Ampezzo. Singurul inconvenient...

Read more »

Sandvişuri cu mozzarela

Sandvişuri cu mozzarela

  Ingrediente: o pâine rotundă 250 g roşii cherry 200 g ciuperci 200 g mozzarela doi mor­covi susan pastă de tomate ceapă verde doi căţei de usturoi pesto de bu­suioc ulei de măsline sare piper mărar sos de roşii picant iaurt mărar   Mod de preparare: Morcovii se curăţă de coajă, se spală şi...

Read more »

Gogosele cu gem de caise

Ingrediente: 250 g faina alba + 50 g 2 oua 100 g unt moale 30 g zahar pudra 3 linguri de zahar farin 15 g drojdie 50 ml lapte 5 g sare 4 linguri gem de caise grasime de prajit Mod de preparare: Amestecati faina, drojdia dizolvata in prealabil in lapte caldut, ouale, zaharul...

Read more »

Tort cu struguri

Tort cu struguri

  Ingrediente: 4 ouă 120 g zahăr tos 120 g făină 400 ml frişcă 400 ml lapte dulce un plic cu cremă de vanilie instant un borcan de compot de struguri 300 g struguri negri zahăr vanilinat praf de copt sare mentă proaspătă unt   Mod de preparare: lntr-un bol se mixează ouăle cu...

Read more »

Cârnaţi cu legume

Cârnaţi cu legume

  Ingrediente: 4 cârnaţi mai groşi un kilogram cartofi mai mici 500 g mazăre 5 roşii două cepe 3 căţei de usturo un ardei gras roşu un ardei iute mic ulei de floarea- soarelui pătrunjel verde pătrunjel uscat sare piper varză murată chimen   Mod de preparare: Cepele si usturoiul se curata si se...

Read more »

Sos de capsuni cu galusti de albus

Sos de capsuni cu galusti de albus

Ingrediente : 500 g capsuni 5 albusuri 150 g zahar tos 150 g zahar cristal zeama de la o lamaie un fir de menta Mod de preparare: Bateti albusurile spuma intr-un castron si turnati in ploaie zaharul tos pana ce se intaresc. Puneti pe foc o oala cu apa si, cand clocoteste, faceti cu...

Read more »

Calzone cu legume şi şuncă

Calzone cu legume şi şuncă

  Ingrediente: un ou ulei de măsline zahăr 400 ml apă 25 g drojdie 600 g făină 4 cârnaţi cabanos 300 g şuncă presată 300 g ciuperci 4 linguri de pastă de roşii 250 g caşcaval 200 g măsline negre fără sâmburi oregano sare piper un gălbenuş   Mod de preparare: Intr-un castronel se...

Read more »

Doradă cu broccoli

Doradă cu broccoli

  Ingrediente: 4 dorade mai mari un kilogram broccoli 500 ml vin alb demisec două cepe 4 căţei de usturoi 3 cm rădăcină de ghimbir două frunze de dafin două lămâi o linguriţă de seminţe de coriandru mărar ulei sare piper   Mod de preparare: Peştii se curăţă, se evis- cerează, se spală şi...

Read more »

Capsuni cu crema de vanilie

Capsuni cu crema de vanilie

Ingrediente: 500 g capsuni 3-4 linguri de zahar pudra cateva migdale   Ingrediente crema de vanilie: 3 galbenusuri, 4 linguri zahar pudra, 3/4 l lapte, 2 pachetele zahar vanilat, 1 lingura faina. Mod de preparare: Se aseaza pe fundul platoului de servit un strat de capsuni presarat cu zahar pudra. Deasupra se imprastie cateva...

Read more »

Ciuperci umplute cu brânză de vaci si sos pesto

Ciuperci umplute cu brânză de vaci si sos pesto

  Ingrediente: un kg ciuperci 300 g brânză de vaci 100 g brânză telemea doi ardei capia roşii 200 g roşii cherry o legătură ceapă verde doi căţei de usturoi o lingură de sos pesto 3 ouă sare piper ulei de măsline salată verde suc de lămâie   Mod de preparare: Ciupercile se curăţă...

Read more »

Tort cu dovlecei, varza de bruxelles si sos pesto

Tort cu dovlecei, varza de bruxelles si sos pesto

  Ingrediente: 450 g făină 20 g drojdie o linguriţă de zahăr tos 220 ml apă 3 ouă o linguriţă de sare 100 ml ulei de măsline 30 g boabe de porumb doi dovlecei o lingu­ră de sos pesto 4 căţei de usturoi piper ulei pentru tavă varză de Bruxelles   Ingrediente: lntr-un castron...

Read more »

Prăjitură cu fulgi şi coacăze

Prăjitură cu fulgi şi coacăze

  Ingrediente: un pachet de foitaj 500 ml frişcă un plic budincă de vanilie 450 ml lapte dulce 250 g coacăze roşii zahăr vanilinat 150 g zahăr tos 500 ml apă esenţă de rom 100 g fulgi de porumb cu ciocolată pudră de scorţişoară   Mod de preparare: Foitajul se dezgheaţă la tem­peratura camerei,...

Read more »

Tarta cu sarlota si fructe

O reteta de tarta cu sarlota si fructe din: faina, unt, zahar, galbenusuri, pachete de sarlota si lapte. Ingrediente  aluat : 300 g faina 200 g unt 100 g zahar 3 galbenusuri Ingrediente crema : 2 pachete de sarlota (vanilie, capsuni, zmeura, ciocolata etc) 1 litru de lapte 6 linguri zahar sau dupa gust...

Read more »

Aperitiv cu rosii si ardei

Aperitiv cu rosii si ardei

Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 1 ceapa rosie mare 2 ardei grasi rosii taiati cubulete 1 ardei gras verde taiat fasii 4 rosii mari curatate de pielita si taiate marunt   2 lingurite zahar sare Mod de preparare: Intr-o cratita se incinge uleiul si se caleste ceapa, la foc mic, pana ce se inmoaie....

Read more »

Ciorba de salata verde cu zer acru

Ciorba de salata verde cu zer acru

Ingrediente: 4-5 salate 1/2 l  zer acru de la brinza de vaci 30 g slanina afumata sau untdelemn 5-6 catei de usturoi un galbenus 100 ml smintina sau 200 ml iaurt o ceapa boia marar leustean sare   Mod de preparare: Salata binespalata se ia in manunchi si se taie fisii late care se...

Read more »

Prăjitură cu ananas

Prăjitură cu ananas

  Ingrediente: 550 g făină un pliculeţ praf de copt 125 g unt 200 g zahăr tos 3 ouă 200 ml lapte dulce un vârf de linguriţă de sare o linguriţă de esenţă de vanilie 500 ml suc de portocale 10 g gelatină 500 ml frişcă o cutie compot de ananas   Mod de...

Read more »

Tartă cu brânză de vaci şi portocale

Tartă cu brânză de vaci şi portocale

  Ingrediente: un kilogram brânză de vaci 5 ouă 120 g zahăr tos 5 portocale două plicuri de budincă de vanilie griş 50 g stafide 80 g unt zahăr vanilinat praf de copt mentă pudră de scorţişoară cremă de vanilie   Mod de preparare: Branza de vaci se pune într-un vas şi se mixează...

Read more »

Peste cu grapefruit

Ingrediente : 4 fileuri de peste (cod sau salau) a 150 g cateva picaturi de sos Worcester sare piper 1/2 ceasca ulei de masline 2 catei de usturoi 400 g dovlecei 3-4 grapefruit-uri putina zeama de grapefruit 2 linguri unt Ingrediente sos: 2 galbenusuri, 2 linguri zeama de grapefruit, 1 lingurita mustar, 250 g...

Read more »

Lipie cu legume

Ingrediente: 1 ceapa mare 2 dovlecei 1 lipie 150 g cas proaspat 2 rosii mari 1 andiva 2 linguri seminte de floarea-soarelui Mod de preparare: Incingeti 2 linguri ulei de masline si caliti ceapa taiata felii si dovleceii taiati felii subtiri. Acoperiti vasul cu un capac si tineti-l pe foc mic timp de 10...

Read more »

Pulpa de miel cu salvie si tarhon

Ingrediente: 2 kg pulpa de miel 1/4 ceasca salvie proaspata taiata mai mare 2 linguri tarhon verde taiat mai mare 1 catel de usturoi 1 ceapa potrivita tocata marunt 1-2 linguri ulei 2 cesti vin alb 1/4 ceasca zeama concentrata de pui Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 180C si se curata carnea...

Read more »

Clatite la cuptor cu gem de caise

Ingrediente: 80 g faina 200 ml lapte 2 oua + un galbenus un varf de cutit de sare un varf de cutit de zahar unt pentru prajit Ingrediente umplutura:200 g gem de caise (sau dulceata), 60 g migdale curatate de coaja si taiate in feliute, 150 g frisca batuta, 50 ml frisca lichida, 30...

Read more »

Sfecla rosie gratinata

Sfecla rosie gratinata

Ingrediente: 1 kg sfecle mici sare 5 linguri de frisca nebatuta  100 g smantana groasa 1 galbenus piper 1 lingurita de coriandru sau chimen Mod de preparare: Spalati sfecla cu o perie si puneti-o sa fiarba in apa foarte sarata, vreme de 35-40 de minute. Varsati fiertura, clatiti legumele cu apa rece si curatati-le...

Read more »

Sfecla cu perisoare

Ingrediente: 1 felie de franzela mai veche 1 ceapa mica (data pe razatoare) 400 g tocatura de vita si porc 1 ou sare piper macinat 1 foaie de dafin 3 boabe de ienupar 400 g sfecla rosie 400 g cartofi rezistenti la foc 4-5 cepe albe 1 catel de usturoi 2 linguri untdelemn 1...

Read more »

Friganele de mei

Ingrediente: 2 linguri unt 1 ceapa 200 g mei 1/8 l concentrat de legume 100 g cascaval ras 2 galbenusuri pesmet sare 1 varf de cutit nucsoara 1 varf de cutit piper rosu macinat 2-3 linguri ulei de masline 1/8 l lapte 200 g cascaval taiat cubulete 1 lingurita patrunjel verde tocat Mod de...

Read more »

Friptura de porc cu varza creata

Friptura de porc cu varza creata

Ingrediente: 1 ceapa 1 varza creata (1 kg) 4 linguri untdelemn 200 ml apa sare piper chimen 4 cotlete de porc (a 150 g fiecare) 200 ml smantana 2 linguri mustar   Mod de preparare: Se curata ceapa si se toaca marunt. Se taie varza in doua, apoi inca o data in doua-trei si...

Read more »

Carpaccio cu sfecla

Carpaccio cu sfecla

Ingrediente: o sfecla rosie de circa 500 g 1 ramurica de rozmarin 2 ramurele de cimbru 2 linguri de untdelemn fin 1 lingurita sare de mare 2 bucati de telemea a 50 g fiecare 40 ml otet rosu de vin 80 ml untdelemn fin sare piper macinat 1 lingura de nuci zdrobite in mojar...

Read more »

Tortilla cu dovlecei

Tortilla cu dovlecei

Ingrediente : 500 g dovlecei 12 oua 2 cepe 3 linguri de untdelemn de masline 1 legatura de patrunjel sare piper Mod de preparare: Curatati dovleceii de coaja si dati-i pe razatoare. Spalati patrunjelul si tocati-l marunt. Curatati ceapa si tocati-o mai mare. Puneti sa se incinga intr-o tigaie 3 linguri de untdelemn (pe...

Read more »

Sarlota de branza cu pere

Ingrediente: 200 g branza de vaci neteda 3 pere 1 lamaie 4 galbenusuri + 1 albus 350 ml frisca nebatuta 50 g zahar pudra 1 baton de vanilie 5 foi de gelatina 200 g fructe de padure congelate fierte si pasate 50 g stifturi de migdale prajite Ingrediente sirop: 200 g zahar, 100 g...

Read more »

Salata cu dovlecei crocanti

Salata cu dovlecei crocanti

Ingrediente: 6 dovlecei mici 4 piepti de pui 2 felii de sunca 150 g parmezan sau cascaval ras 1 legatura de marar 5 linguri de ulei de masline 2 lamai piper sare Mod de preparare: Fierbeti pieptii de pui in putina apa, vreme de zece minute, adaugand si 2 linguri de untdelemn. Scoateti-i afara,...

Read more »

Tarta fina cu branza Camembert

Ingrediente : 4 oua 1 cutie Camembert nu prea moale (250 g) 2 linguri smantana groasa 250 g aluat fraged 50 g unt + 10 g pentru uns forma sare piper Mod de preparare: Incingeti cuptorul la 210C si ungeti cu unt o forma de tarta cu diametrul de 26 cm. Puneti aluatul in...

Read more »

Eclere cu cremă de vanilie

Eclere cu cremă de vanilie

  Ingrediente: 275 ml apă 145 g unt 210 g făină 8 ouă 500 ml lapte dulce 150 g zahăr tos o păstaie de vanilie o jumătate de linguriţă de sare un vârf de linguriţă de pudră de anason 100 g zahăr pudră sucul de la o lămâie   Mod de preparare: Apa se...

Read more »

Rulada de omleta cu menta

Ingrediente : 8 oua 150 g branza de burduf 50 g parmezan ras (sau cascaval) 4 fire de menta 40 g unt sare piper Mod de preparare: Pastrati cateva frunze de menta pentru ornat si taiati-le pe celelalte cu foarfeca. Puneti branza de burduf intr-un bol, sfaramati-o cu furculita, adaugati ouale, menta taiata, parmezanul...

Read more »

Vrajitoriile lui JamieOliver 16 (video)

Read more »

Flanuri de dovlecei

Flanuri de dovlecei

Ingrediente: 3 dovlecei 2 linguri de untdelemn de masline 4 oua 250 ml smantana 1 lingura de piper verde 50 g cascaval ras cimbru  sare piper negru o bucatica de unt Mod de preparare: Curatati dovleceii de coaja si taiati-i in rondele. Incingeti 2 linguri de untdelemn intr-o tigaie si prajiti dovleceii la foc...

Read more »

Gulaş unguresc cu carne de vită

Gulaş unguresc cu carne de vită

  Ingrediente: 600 g carne de vită două cepe doi căţei de usturoi doi morcovi 3 cartofi doi ardei graşi o frunză de dafin o lingură de pudră de paprika o linguriţă de chimen sare piper negru două frunze de ţelină un păstârnac ulei   Mod de preparare: Intr-o tigaie cu ulei încins se...

Read more »

Somon cu îngheţată de piper roz

  Ingrediente: 500 g file de somon 500 ml lapte 200 ml smântână 120 g zahăr pudră 25 g piper roz măcinat şi câteva boabe de piper negru un vârf de cuţit de zahăr tos 200 ml ulei de măsline sucul de la o lămâie mărar   Mod de preparare: Ingheţata: In laptele încălzit...

Read more »

Macaroane cu legume si sos de branza

Ingrediente: 300 g macaroane marunte sare 600 g morcovi 20 linguri de apa fiarta cu delikat 400 g dovlecei 4 linguri untdelemn piper macinat Ingrediente sos: 300 g telemea de oaie, doi catei de usturoi, o legatura de patrunjel. Mod de preparare: Se fierb macaroanele al dente in apa sarata. Intre timp se curata...

Read more »

Tempura cu legume

Ingrediente : 1 1/4 ceasca faina 1 ou 1 1/4 ceasca apa rece de la frigider 125 g broccoli 1 ceapa mica 1 ardei gras rosu 1 ardei gras verde 1 morcov potrivit 60 g fasole verde ulei pentru prajit Ingrediente sos: 4 linguri sos de soia, 2 linguri ketchup (iute). Mod de preparare:...

Read more »

Frittata cu pui si sparanghel

Frittata cu pui si sparanghel

Ingrediente: 30 g unt 4 cepe verzi tocate marunt 6 oua batute usor 1 ceasca lapte 2 lingurite mustar 1 1/2 ceasca carne fiarta (de pui) si maruntita 340 g sparanghel din conserva (bine scurs) 1/4 ceasca svaiter (sau alt cascaval) ras Mod de preparare Se pune untul la incins intr-o tigaie mare, se...

Read more »

Tort de clatite cu carne de miel

Ingrediente clatite: 1 pahar faina de grau 1/2 pahar faina de malai 1 ou batut 375 ml apa ulei pentru uns tigaia Ingrediente umplutura:1 lingura ulei, 1 ceapa mare tocata, 1 ardei gras rosu taiat marunt, 2 catei de usturoi zdrobiti, 2 ardei iuti taiati fasii subtiri, 350 g carne de miel tocata, 1...

Read more »

Legume mexicane

Ingrediente: mazare fina 1 morcov 1 ardei rosu 1 ceapa boabe de porumb 1 rosie decojita ciuperci taiate felii Mod de preparare: Aceasta reteta se bazeaza pe efectul mirodeniilor picante. Legumele se taie cubulete si se inabusa timp de citeva minute pe tigaia de teflon cu citeva picaturi ulei de masline. Cind sunt aproape...

Read more »

Friptura delicioasa din piept de pui

Ingrediente: piept de pui mirodenii sos de soia ulei de masline vin usturoi   Mod de preparare: Se bate pieptul de pui si se tine la macerat 1-3 ore intr-o marinata preparata astfel 2 linguri vin, 1 ingurita sos de soia, usturoi pisat, 1 lingura ulei de masline, piper, cimbru, oregano, enibahar sau alte...

Read more »

Mincare de ciuperci cu telina

Ingrediente: 1 telina 5-6 ciuperci cateva frunze de spanac 1 ceapa Ingrediente sos: 4 lingurite ulei de masline virgin 1 catel usturoi 2 linguri sana,piper, sare, plante aromatice (oregano, busuioc, rozmarin, coreandru) Mod de preparare: Telina se rade fin si se amesteca cu ciupercile taiate feliute, spanacul taiat fidelute, ceapa tocata si sosul.  ...

Read more »

Sos picant de rosii cu masline

Ingrediente: suc de rosii masline cimbru oregano chilli piper negru dau rosu     Mod de preparare: Sucul de rosii se amestecat cu masline taiate marunt, cimbru, oregano, chilli, piper negru sau rosu.   Pofta buna!

Read more »

Gulii cu carne de porc

Ingrediente : 2 gulii mai mici (circa 600 g) 2 rosii lunguiete 2 cepe (de arpagic) 1 legatura mare de patrunjel verde 300 g file de porc sare 3 linguri unt topit (sau unt amestecat cu ulei) 3-4 linguri de zeama concentrata de carne sau zarzavat 1 lingurita coaja rasa de lamaie 1 lingura...

Read more »

Sos tartar cu ciuperci

Ingrediente: 1 kg castraveti murati 5 oua 50 g mustar 2,5 litri ulei 5 legaturi patrunjel verde 2,5 kg ciuperci pleurotus sau champignion 200 g masline 5 capatani salata verde 20 g condimente 300 g sfecla rosie pentru ornament 300 g ceapa verde Mod de preparare: Castravetii se pun la desarat daca este cazul,...

Read more »

Salata de ciuperci

Salata de ciuperci

Ingrediente: 2 cutii conserve de ciuperci 3 linguri ulei de masline sau floarea soarelui 1 lingura de suc de lamaie 1 capatana de usturoi 1 legatura de patrunjel proaspat tocat marunt sare piper macinat   Mod de preparare: Desfa conservele, rastoarna continutul intr-o strecuratoare si spala ciupercile sub un jet de apa rece. Lasa-le...

Read more »

Tarta cu branza si dovlecei

Tarta cu branza si dovlecei

O reteta delicioasa de tarta cu branza si dovlecei din: aluat foietaj, telemea de oaie, dovlecei, untdelemn de masline, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 1 rulou de aluat foietaj 250 g telemea de oi rasa 3 dovlecei 5 linguri de untdelemn de masline cimbru proaspat sare piper   Mod de preparare: Porniti cuptorul si...

Read more »

Vrajitoriile lui Jamie Oliver 17 (video)

Read more »

Gerbeaud cu miere

Ingrediente aluat: 150 g zahar 2 linguri de miere 0,5 dl lapte 1 lingurita de cacao 100 g margarina 1 ou 1lingura de bicarbonat de sodiu Ingrediente crema: 5 dl lapte,2 pachete de zahar vaniliat, 100 g gris, 200-200 g unt si zahar pudra Ingrediente glazura: 50 g unt,2 linguri mari cacao,100 g zahar,2...

Read more »

Ingrediente: 900 g file salau 50 g unt 100 ml vin alb sec 150 g creveti 100 g ciuperci 1ceapa 150 g frisca lichida 0.50ml zeama de lamaie sare piper alb 50 g faina busuioc 1 leg.patrunjel verde Mod de preparare: Fileul de salau se sareaza si se presara cu piper alb,se da prin...

Read more »

Supa groasa de cartofi cu piept de pui afumat

Ingrediente : 500 g cartofi fainosi 1 litru de apa fiarta cu Vegeta 250 g piept de pui afumat sau alta afumatura 2-3 linguri otet de vin sare piper macinat 1/2 castravete pentru salata 200 g smantana 1/2 legatura ceapa verde. Mod de preparare: Se curata cartofii de coaja, se spala, se taie bucati...

Read more »

Reteta zilei: Tortellini cu kaizer si sos de rosii

Tortellini_cu_kaizer_si_sos_de_rosii_20

O reteta delicioasa de tortellini cu kaizer si sos de rosii din: tortellini cu spanac, kaizer, pasta de tomate, sare, piper, oregano, ulei de masline si cascaval. Ingrediente: 500 g tortellini cu spanac 300 g kaizer pasta de tomate sare piper oregano patrunjel ulei de masline cascaval ras Mod de preparare: Se pun la...

Read more »