luni, 6 august 2012

Retete #60


Retete:

Tagliatelle cu jambon si usturoi

Tagliatelle_cu_jambon_si_usturoi

O reteta de Tagliatelle cu jambon si usturoi din: tagliatelle, ulei, usturoi, jambon, patrunjel, parmezan, sare si piper. Ingrediente: 400 g tagliatelle 50 ml ulei 3 catei de usturoi 150 g jambon crud uscat 1 legatura patrunjel 50 g parmezan sare piper   Mod de preparare: Fierbeti pastele conform indicatiilor de pe amblaj. Incingeti...

Read more »

Supa de legume cu bacon

Supe_2

O reteta de supa de legume cu bacon din: conopida, broccoli, bacon, ceapa, morcovi, ardei gras, ardei iute, cartofi, ulei, marar, sare si piper. Ingrediente: 1 conopida 1 broccoli 300 g bacon 2 cepe 2 morcovi 1 ardei gras rosu 1 ardei iute mic 4 cartofi 50 ml ulei 1 legatura marar sare piper...

Read more »

Sandvisuri cu carnati

Sandvisuri_cu_carnati

Frige 15 minute la gratar 500 g carnati proaspeti, curatati de pielita si aplatizati usor, cu 1 ceapa rosie, taiata felii, intorcand din cand in cand pana se rumenesc. Rumeneste 4 chifle albe sau felii de paine groase. Unge 4 linguri maioneza, presara gogosari murati taiati felii, adauga carnati, ceapa si serveste. Sandvisuri cu...

Read more »

Sufleu de piersici

Retete_3

O reteta de sufleu de piersici din: suc de piersici, zahar praf, albusuri si faina. Ingrediente: 250 ml suc proaspat stors de piersici 100 g zahar praf 10 albusuri 2 linguri faina   Mod de preparare: zahărul cu sucul de piersici, 10 minute, apoi adăugaţi spuma obţinută din baterea albuşurilor. Amestecaţi pentru omogenizare şi...

Read more »

Grog de ciocolata

Grog_de_ciocolata

O reteta de grog de ciocolata din: zahar, apa, ciocolata, scortisoara, lapte, rom, frisca, scortisoara, zeama de lamaie si zahar. Ingrediente: 100 g zahar 1/4 l apa 3 linguri de ciocolata instant 2 batoane de scortisoara 1/4 lapte 1/16 l rom 1 cutie frisca lichida scortisoara pentru crusta de zahar: zeama de lamaie zahar...

Read more »

Tartă cu carnaţi şi ceapă

Tarta_cu_carnati_si_ceapa

Preincălzeste cuptorul la semnul 6/200 C. Intinde aluatul in formă si dă 20min la cuptor orb. Indepărtează folia, boabele si dă iar la cuptor 10min. Prăjeşte 6-7min 150g costiţă si 500g cârnaţi, curăţaţi de pieliţă si tăiaţi, cu 1 lingură mustar cu boabe întregi. In alt vas, prajeste 2 cepe tăiate julien în 15...

Read more »

Ghiveci cu orez si carne de vită

Ghiveci_cu_orez_si_carne_de_vita

O reteta de ghiveci cu orez si carne de vita din: rasol de vaca, orez, ceapa verde, ardei, patrunjel, marar, morcovi, cartofi, sare si piper. Ingrediente: 500 g rasol de vaca 150 g orez 2-3 cepe (verzi) ardei rosii patrunjel si marar verde 2 morcovi 1 kg cartofi sare piper   Mod de preparare:...

Read more »

Fettuccine cu urda si spanac

Fettuccine_cu_urda_si_spanac

O reteta de fettuccine cu urda si spanac din: fettuccine, spanac, urda, ceapa, ulei de masline, parmezan, sare si piper. Urda se obţine prin fierberea zerului rămas după obţinerea brânzei dulci. Prin încălzirea zerului, urda se adună într-un conglomerat care se scoate într-un tifon şi se lasă la scurs. Astfel se obţine urda dulce....

Read more »

Plăcintă cu dovlecei şi fenicul

Placinta_cu_-dovlecei_-si_-fenicul.png

O reteta delicioasa de placinta cu: faina, drojdie, smantana, unt, branza de vaci, dovlecei, oua, lapte dulce, fenicul, mazare, stafide, marar, sare, piper, patrunjel, rosii, ardei gras. Ingrediente: 450 g făină 15 g drojdie 100 g smântână 40 g unt 200 g brânză de vaci doi dovlecei 5 ouă 260 ml lapte dulce un...

Read more »

Pui cu piure de roşii uscate

Pui_cu_-piure_-de_-rosii_-uscate.png

O reteta delicioasa de pulpe de pui cu:malai, faina, cartofi, ardei iute, rosii uscate, migdale, capere, ricotta, usturoi, ulei, sare, piper, cimbru, ciuperci. Ingrediente: 4 pulpe de pui 75 g mălai 75 g făină 5 cartofi un ardei iute 200 g roşii uscate în ulei 100 g migdale o linguriţă cu capere 200 g...

Read more »

Cartof cu hering şi creveţi

Cartof_cu_hering_si_creveti.png

O reteta delicioasa de cartof cu: unt, smantana, ceapa verde, branza de vaci, usturoi, creveti, hering afumat, mustar, oregano, sare, piper. Ingrediente: 8 cartofi 50 g unt 100 ml smântână o legătură ceapă verde 100 g brânză de vaci 3 căţei de usturoi 500 g creveţi fierţi două fileuri heririg afumat o lingură cu...

Read more »

Ciuperci pleurotus cu sos alb

Ciuperci_-pleurotus_-cu_-sos_alb.png

O reteta delicioasa de ciuperci cu: usturoi verde, masline, branza tofu cu ardei, apa, vin alb demisec, ulei, nucsoara, sare, piper, patrunjel, parmezan, malai. Ingrediente: 500 g ciuperci pleurotus o legătură usturoi verde 200 g măsline feliate 200 g brânză tofu cu ardei 125 ml apă 100 ml vin alb demisec 100 ml ulei...

Read more »

Carnati, dovleac si cartofi la cuptor

Carnati_dovleac_si_cartofi_la_cuptor

O reteta de carnati, dovleac si cartofi la cuptor din: carnati, cartofi, dovleac, ulei de masline, mustar si rucola. Ingrediente: 600 g carnati proaspeti 500 g cartofi 350 g dovleac, taiat cuburi 1 lingura ulei de masline 1 lingura mustar de Dijon 50 g rucola   Mod de preparare: Preincalzeste cuptorul la semnul 6/200C....

Read more »

Rulouri picante de şalău

Rulouri_picante_de_salau

O reteta de rulouri picante de salau din: file de salau, cartofi, ardei gras, ulei, patrunjel, condiment si ardei calit. Ingrediente: 300 g file de salau 1/2 kg cartofi 2 ardei grasi 5 linguri ulei patrunjel condiment special pentru peste 1 ardei calit (pentru umplutura)   Mod de preparare: Cureti cartofii şi îi tai...

Read more »

Cannelloni cu ficatei de pui si ardei gras

Cannelloni_cu_ficatei_de_pui_si_ardei_gras

O reteta de cannelloni cu ficatei de pui si ardei gras din: cannelloni, ficatei de pui, ardei gras, ceapa, morcov, rosii in bulion, ulei de masline, patrunjel, parmezan, sare si piper. Ingrediente: 12 cannelloni 400 g ficatei de pui 1 ardei gras mare 1 ceapa mica 1 morcov mic 400 g rosii in bulion...

Read more »

Peste in sos de rosii

Retete_3

O reteta de peste in sos de rosii din: rosii, fileuri de peste, ceapa, ulei, ardei grasi, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 1 kg rosii 6 fileuri de peste 2 cepe 150 ml ulei 2 ardei grasi 1 legatura cimbru sare piper   Mod de preparare: Prăjiţi peştele condimentat bine în ulei, apoi scoateţi-l...

Read more »

Mini briosa de vara

Mini_briosa_de_vara

Mini briosa de vara din: zahar tos, amestec de fructe, apa de trandafiri, lichior de zmeura, cozonac si frisca. Ingrediente: 175 g zahar tos 600 g amestec de fructe rosii proaspete sau congelate cateva picaturi de apa de trandafiri 4 linguri lichior de zmeura 400 g cozonac simplu, taiat felii, fara coaja 6 linguri...

Read more »

Farfalle cu telina si bacon

Farfalle_cu_telina_si_bacon

O reteta de farfalle cu telina si bacon din: farfalle, telina, bacon, rosii, ulei de masline, busuioc, parmezan, sare si piper. Ingrediente: 400 g farfalle 3 tulpini de telina 300 g bacon 4 rosii 1 catel de usturoi 3 linguri ulei de masline 2-3 fire de busuioc 2-3 linguri parmezan sare piper   Mod...

Read more »

Chifteluţe de carne cu năut

Chiftelute_de_carne_-cu_-naut.png

O reteta delicioasa de chiftelute cu:carne de pui, naut, ceapa, usturoi, seminte de susan, seminte de chimen, curry, oua, sare, piper, ulei,patrunjel, salata verde, faina, rosii. Ingrediente: 500 g came de pui 200 g năut fiert o ceapă 3 căţei de usturoi 30 g seminţe de susan 5 g seminţe de chimen un sfert...

Read more »

Reteta zilei: Aripioare de pui prajite (Tebasaki)

Aripioare_de_pui_prajite_2

O reteta de aripioare de pui prajite din: aripi de pui, piper, sare, zahar brun, sos de soia, sake, mierin, suc de ghimbir, usturoi, otet, amidon si ulei vegetal. Ingrediente: 800 de grame de aripi de pui 1/2 lingurita piper negru 1/2 linguriţă de sare 3 linguri de zahăr brun 3 linguri de sos...

Read more »

Pui la gratar, cu portocala

Pui_la_gratar_cu_portocala

O reteta de pui la gratar, cu portocale din: piept de pui, coriandru, chimen, coaja de portocala, ulei de masline, ciabatta, fulgi de migdale si creson. Ingrediente: 3 bucati piept de pui, taiat orizontal 1 lingurita coriandru macinat 1/2 lingurita chimen macinat coaja rasa de la 1 portocala, plus 2 portocale desfacute segmente 1...

Read more »

File de peşte cu parmezan

File_-de_-peste_-cu_-parmezan.png

O reteta delicioasa de file de cod cu: boia dulce, cartofi, porumb, ardei capia, ceapa, fulgi de ardei iute, fidea de orez, parmezan, sare, piper, marar, menta, ulei de alune. Ingrediente: 8 fileuri de cod alb două linguri cu boia dulce 4 cartofi 100 g porumb boabe din conservă un ardei capia o ceapă...

Read more »

Sos foarte picant

Sos_foarte_picant

O reteta de sos foarte picant din: vin alb, otet, ceapa, cimbru, foaie de dafin, piper, suc de rosii, ardei iute, sare si piper. Ingrediente: 150 ml vin alb 1 lingura otet 1 ceapa 1 ramura de cimbru 1 foaie de dafin 1 lingurita piper proaspat macinat 200 ml suc de rosii 1 ardei...

Read more »

Mancare de legume

Mncare_-de_-legume.png

O reteta delicioasa de mancare de legume cu: cartofi, mazare, fasole verde, morcov, ardei gras, ceapa rosie, arde iute, ciuperci, rosii, porumb, sare, piper, ulei, busuioc uscat, usturoi. Ingrediente: 4 cartofi 200 g mazăre 200 g fasole verde un morcov un ardei gras două cepe roşii doi ardei iuţi 300 g ciuperci 3 roşii...

Read more »

Tortelloni cu branzeturi si jambon

Tortelloni_cu_branzeturi_si_jambon

O reteta de tortelloni cu branzeturi si jambon din: faina, oua, ulei de masline, sare, branza de burduf, telemea de oaie, cascaval, jambon, ou, marar, sare si piper. Ingrediente: aluat: 400 g faina 4 oua 1 lingura ulei de masline un varf de lingurita de sare umplutura: 100 g branza de burduf 50 g...

Read more »

Reteta zilei: Salata rece cu noodles

Salata_rece_cu_noodles_2

O reteta de salata rece cu noodles din: ceapa verde, castravete, sunca, ulei de susan, usturoi, ghimbir, chimen, otet de orez, sos de soia, seminte de susan, zahar, oua, mirin, sare si pulbere de dashi. Ingrediente: Pentru topping: 2 fire ceapa verde tocata fin 1/2 ceasca de castravete taiat fara samburi 150-200 g sunca...

Read more »

Retete culinare: Prăjitură cu portocale

Prajitura_-cu_-portocale.png

O reteta delicioasa de parjitura cu: oua, zahar pudra, ulei, faina, praf de copt, cacao, lapte, budinca de vanilie, unt, cafea, ciocolata neagra, frisca, portocale. Ingrediente: 5 ouă 200 g zahăr pudră 150 ml ulei 300 g făină un pliculeţ praf de copt 50 g cacao 400 ml lapte un plic budincă de vanilie...

Read more »

Ciorbă de ştevie cu carne

Ciorba-_de_stevie_cu_carne.png

O reteta delicioasa de ciorba cu: stevie, orez, fidea, ceapa rosie, morcov, radacina de patrunjel, telina, carne de porc, lamaie, ulei, sare, piper, patrunjel, ardei iute. Ingrediente: 250 g ştevie uscată 60 g orez două cuiburi de fidea două cepe roşii un morcov o rădăcină de pătrunjel o felie de ţelină 600 g carne...

Read more »

Pizza cu legume şi salată verde

Pizza_-cu_-legume_si_-salata_verde.png

O reteta delicioasa de pizza cu: faina, apa, ulei de masline, drojdie, pasta de tomate, ciuperci, dovlecel, salata verde, ardei capia, rosii cherry, parmezan, sare, piper, busuioc uscat. Ingrediente: 500 g făină 300 ml apă 4 linguri cu ulei de măsline 16 g drojdie uscată două linguri cu pastă de tomate 200 g ciuperci...

Read more »

Salată cu somon

Salata_cu_somon.png

O reteta delicioasa de salata cu: panac, paste, masline, busuioc, usturoi, muguri de pin, parmezan, ulei de masline, sare, piper, somon. Ingrediente: 300 g spanac baby proaspăt două fileuri de somon 250 g paste 100 g măsline feliate 60 g busuioc proaspăt un căţel de usturoi 20 g muguri de pin 40 g parmezan...

Read more »

Paste cu sos de carne si cimbru

Paste_-cu_-sos_-de_-carne_si-_cimbru.png

O reteta delicioasa de paste cu: carne de vita, morcovi, ceapa, ardei iute, ardei capia, usturoi, pasta de tomate, rosii, ulei, sare, piper, cimbru, parmezan. Ingrediente: 500 g paste spirală 500 g carne de vită un morcov două cepe un ardei iute mic un ardei capia 3 căţei de usturoi o lingură cu pastă...

Read more »

Rigatoni cu cârnăciori şi sos tomat

Rigatoni_cu_cârnaciori_si_sos_tomat

O reteta de rigatoni cu carnaciori si sos tomat din: rigatoni, carnaciori, ceapa, ulei, usturoi, rosii in bulion, cimbru, parmezan, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 400 g rigatoni 250 g carnaciori subtiri (tip oltenesti, plescoi, cabanos) 1 ceapa mica 50 ml ulei 1 catel de usturoi 400 g rosii in bulion 2-3 fire de...

Read more »

Salată de fructe cu lămâi, miere şi mentă

Salată_de_fructe_cu_lămâi_miere_şi_mentă

O reteta de salata de fructe cu lamai, miere si menta din: pepene, capsune, piersici, nectarine, para, boabe de struguri, menta, suc de lamaie, coaja de lamaie si miere. Ingrediente: 4 ceşti cu pepene roşu, tăiat cuburi 2 ceşti cu căpşune tăiate felii 2 piersici mari, tăiate felii 2 nectarine mari, tăiate felii 1...

Read more »

Ciorba de pui à la grec

Ciorba_de_pui_a_la_grec

O reteta de ciorba de pui a la grec din: piept de pui, telina, morcovi, pastarnac, ceapa, cartofi, orez, sare, galbenusuri de ou, smantana, lapte, marar si sofran. Ingrediente: 1 piept de pui de cca. 1 kg 1 telina mica 2 morcovi 1 pastarnac 1 ceapa 2 cartofi 100 g orez sare 3 galbenusuri...

Read more »

Inghetata cu nuci, alune si mure

Inghetata_cu_nuci,_alune_si_mure

O reteta de inghetata cu nuci, alune si mure din: samburi de nuca, alune, banza, smantana, coaja de lamaie, zahar, mure, sirop si menta. Ingrediente: 30-40 samburi de nuca prajiti 10-20 alune nesarate, prajite 100 g branza dulce (de vaca) 150 ml smantana dulce, grasa putina coaja de lamaie rasa 10 linguri zahar 50...

Read more »

Iahnie de fasole cu carnati picanti

Iahnie_de_fasole_cu_carnati_picanti

Intr-un vas larg, prajeste 250 g chorizo afumati, curatati de pielita. Adauga 1 ceapa tocata, 2 codite de telina tocate, 1 ardei gras taiat felii, 2 catei de usturoi, taiti felii. Fierbe pana cand se patrund. Stinge cu 150 ml vin rosu, o conserva de 400 g rosii in bulion, zdrobite, o conserva de...

Read more »

Sos bolognez cu salvie si rozmarin

Sos_bolognez_cu_salvie_si_rozmarin

Sos bolognez cu salvie si rozmarin din: carne de vita, telina, ceapa, salvie, plante aromatice, rozmarin, ulei de masline, rosii, supa de vita, usturoi, vin alb, sare si piper. Ingrediente:  500 g carne de vita 2 tulpini de telina 4 cepe mari 4 foi de salvie 1 legatura plante aromatice (patrunjel, tarhon, marar) 2...

Read more »

Ciorbe delicioase

Supasiciorbe.jpg

Ciorbe delicioase: Ciorba de varza cu carne de porc   O reteta de ciornca de varza cu carne de porc din: carne de porc impanata, varza muratat, morcov, patrunjel, telina, suc de rosii, ceapa, foi de dafin, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1 kg carne de porc impanata 1 varza murata 1 morcov 1...

Read more »

Rulouri cu carnati

Rulouri_cu_carnati

Preincalzeste cuptorul la semnul 6/200C. Taie in 4 o foaie de aluat cumparat. Pastreaza la rece pana cand prepari umplutura. Amesteca 300 g carnati proaspeti cu 1 ceapa taiata, 1 lingura mustar cu boabe intregi si 1 lingura rosii deshidratate. Portioneaza in 4 si pune pe fiecare parte de aluat, apoi ruleaza. Unge marginile...

Read more »

Salau in frunze de varza creata

Salau_in_frunze_de_varza_creata

O reteta de salau in frunze de varza creata din: fileuri de salau, varza creata, bors, marar, sare, mustar, ulei de masline, otet din vin, tahon, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 4 fileuri de salau 4 frunze de varza creata 500 ml bors 2 crengute de marar sare pentru vinegreta: 1 lingurita mustar 2...

Read more »

Turta cu chimen

Turta_cu_chimen

O reteta de turta cu chimen din: urda, telemea, oua, mustar, hrean, seminte de chimen, iaurt, faina, sare si piper. Ingrediente: 250 g urda proaspata 300 g telemea desarata 4 oua 1 lingura mustar 1 lingurita hrean 2 linguri seminte de chimen 200 ml iaurt 1-3 linguri faina sare piper   Mod de preparare:...

Read more »

Frigaru_ cu_legume

O reteta de frigarui cu legume din: ceafa de porc, ardei gras, ceapa, cimbru, ulei, pudra de usturoi, sare si piper. Ingrediente: 600 g ceafa de porc 1 ardei gras rosu 1 ardei gras verde 1 ceapa mare 1 lingurita cimbru uscat maruntit 50 ml ulei 1 lingurita rasa pudra de usturoi sare piper...

Read more »

Sos quattro formaggi

Sos_quattro_formaggi

O reteta de sos quattro formaggi din: unt, emmental, gorgonzola, cascaval de oaie, smantana, sare si piper. Ingrediente: 50 g unt 60 g emmental 100 g gorgonzola 50 g cascaval de oaie 150 g smanata nefermentata (pentru frisca, dar neindulcita) sare piper   Mod de preparare: Topiti intr-o tigaie mare untul. Adaugati branza de...

Read more »

Retete pentru weekend #20

Somon_la_cuptor_cu_fenicul_patrunjel_si_rosii-100x1001.jpg [auto]

Retete pentru weekend Somon la cuptor cu fenicul, patrunjel si rosii   O reteta de somon la cuptor cu fenicul, patrunjel si rosii din: somon, ulei de masline, sare de mare, bulbi de fenicul, rosii, patrunjel, lamai si seminte de fenicul. Ingrediente: un somon intreg de 3 kg, curatat de solzi si intestine ulei...

Read more »

Cotlete cu legume la gratar

Cotlete_cu_legume_la_gratar

O reteta de cotlete cu legume la gratar din: cotlete de porc, cartofi, vanata, ciuperci, rosii cherry, ulei, cimbru, boia de ardei dulce, pudra de usturoi, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 8 cotlete de porc 4 cartofi 1 vanata 300 g ciuperci 400 g rosii cherry 50 ml ulei 1 lingura cimbru uscat maruntit...

Read more »

Pui la cuptor, in stil frantuzesc

Pui_la_cuptor_in_stil_frantuzesc

Preîncălzeşte cuptorul la semnul 5/190°C. Combină 4 buc. copane de pui sau ciocănele, 2 buc. ardei gras tăiate bucăţi, 500 g cartofi tăiaţi bucăţi, 1 bulb de fenicul tăiat sferturi, 2 linguri ulei de măsline, câteva frunze de oregano rupte, 2 căţei de usturoi zdrobiţi şi 100 ml vin alb sec. Asezonează şi dă...

Read more »

Salata de vara cu telemea

Salata_de_vara_cu_telemea

O reteta de salata de vara cu telemea din: rosii, castraveti, ceapa rosie, telemea, masline, ulei de masline, otet balsamic, frunze de busuioc, boabe de piper si sare. Ingrediente: 8 rosii 2 castraveti 2 cepe rosii 350 g telemea 50 g masline 4-5 linguri ulei de masline 1 lingura otet balsamic sau zeama de...

Read more »

Fasole grasa cu piept de porc

Fasole_grasa_cu_piept_de_porc

O reteta de fasole grasa cu piept de porc din: piept de porc, fasole, ulei, vin alb, ceapa, boia de ardei, cimbru, usturoi, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 600 g piept de porc 1 kg fasole grasa 100 ml ulei 100 ml vin alb sec 1 ceapa 1 lingura boia de ardei 1 lingurita...

Read more »

Pulpa de oaie

Pulpa_de_oaie

O reteta de pulpa de oaie din: pulpa de oaie, ceapa, usturoi, chimen, rozmarin, boia de ardei dulce, ulei din samburi de struguri, vin alb, sare si piper. Ingrediente: 1 pulpa de oaie 1 ceapa 2-3 catei de usturoi 1 lingurita chimen 1 lingurita rozmarin tocat marunt 1 lingura boia de ardei dulce 50...

Read more »

Tartine_la_cuptor_cu_pui

Preîncălzeşte cuptorul la semnul 5/190°C. Intr-un vas rezistent, aşază 4 buc. piept de pui şi unge cu 6 linguri pastă de măsline verzi şi presară 100 g brânză sfărâmată. Adaugă 1 lămâie, tăiată sferturi, 75 ml vin alb sau vermut. Dă la cuptor 25 min, până când se pătrund. Presară câteva frunze de mentă,...

Read more »

Supă de salată verde cu iaurt

Supe

O reteta de supa de salata verde cu iaurt din: salata verde, ceapa, morcov, ulei, iaurt, usturoi, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 500 g salata verde 2 cepe 1 morcov 50 ml ulei 400 ml iaurt 1 catel de usturoi 1 legatura patrunjel sare piper   Mod de preparare: Căliţi în ulei ceapa şi...

Read more »

Cotlete de berbecuţ cu salată de fasole verde

Cotlete_de_berbecut_cu_salata_de_fasole_verde

O reteta de cotlete de berbecut cu salata de fasole verde din: cotlete de berbecut, condimet 7 pipere, boia de ardei dulce, fasole verde, ulei de masline, ulei de floarea soarelui, ceapa, otet balsamic alb, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 8 cotlete de berbecut 1 lingura condimente 7 pipere 1 lingura boia de ardei...

Read more »

Tartă cu prune şi fulgi de ovăz

Tarta_-cu_-prune_-si_-fulgi_-de_-ovaz.png

O reteta delicioasa de tarta cu:faina, unt, sare, apa, banana, prune, oua, fulgi de ovaz, nuca de cocos, zahar tos, lapte dulce, zahar vanilat, frisca, fructe de sezon. Ingrediente: 250 g făină 125 g unt un sfert de linguriţă cu sare 50 ml apă rece o banană 50 g prune două ouă 100 g...

Read more »

Ceafa cu vinete si ciuperci la gratar

Ceafa_cu_vinete_si_ciuperci_la_gratar

O reteta de ceafa cu vinete si ciuperci la gratar din: ceafa de porc, vinete, ciuperci, ulei, cimbru, boia de ardei dulce, seminte de coriandru, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 800 g ceafa de porc 2 vinete 300 g ciuperci 500 ml ulei 1 lingurita cimbru uscat maruntit 1 lingura boia de ardei dulce...

Read more »

Tarta cu nectarine

Deserturi_delicioase

O reteta de tarta cu nectarine din: nectarine, faina, margarina, zahar, gelatina, zahar vanilat si sare. Ingrediente: 8 nectarine 250 g faina 200 g margarina 300 g zahar 2 foi gelatina 2 pliculete zahar vanilat un varf cutit de sare   Mod de preparare: Tăiaţi 4 nectarineîn jumătăţi de rondele, iar pe celelalte 4...

Read more »

Rizoto cu ciuperci si pui

Rizoto_cu_ciuperci_si_pui

Prăjeşte 1 ceapă tocată in 25 g unt, 5 min. Adaugă 300 g orez pentru rizoto şi stinge cu 125 ml vin roşu şi 900 ml supă de pui. Fierbe 15 min. Adaugă 200 g sos de ciuperci pentru rizoto amestecă pe foc 5 min. Amestecă 2 buc. piept de pui cu 2 linguri...

Read more »

Zamă de frecaţei

Zama_de_frecatei

O reteta de zama de frecatei din: oua, faina, lapte, untura, sare, ceapa, cartofi, morcov, pastarnac, patrunjel, boia, untura, sare si piper. Ingrediente: aluat: 4 oua 500 g faina 50-100 ml lapte 2 linguri untura sare zama: 1 ceapa 2 cartofi 1 morcov 1 radacina pastarnac 1 radacina patrunjel 1 legatura patrunjel verde 1...

Read more »

Retete pentru gratar: Aripioare picante

Aripioare_picante

O reteta de aripioare picante din: aripioare de pui, ulei de samburi de strugure, usturoi, ceapa, zeama de lamaie, boia de ardei dulce, boia de ardei iute, vin alb sec, zahar, sare si piper. Ingrediente: 16 aripioare de pui 50 ml ulei de samburi de strugure 2-3 catei de usturoi 1 ceapa 2 linguri...

Read more »

Punci de cafea si oua

Punci_de_cafea_si_oua

O reteta de punci de cafea si oua din: lichior de cocos, fulgi de cocos, pastaie de vanilie, galbenusuri, zahar si cafea. Ingrediente: 4 linguri de lichior de cocos 3 linguri de fulgi de cocos 1 pastaie de vanilie 3 galbenusuri 50 g zahar 3 cesti de cafea tare si fierbinte   Mod de...

Read more »

Rulouri cu ceapa si dovlecei

Retete_3

O reteta de rulouri cu ceapa si dovlecei din: foi de placinta, ceapa verde, dovlecel, ulei, orez, piper, marar, sare si piper. Ingrediente: 400 g foi de placinta 3-4 legaturi ceapa verde 1 dovlecel 100 ml ulei 100 g orez 1 lingurita piper proaspat macinat 1 legatura marar sare piper   Mod de preparare:...

Read more »

Creveti cu chilli, ananas si rosii

Creveti_cu_chilli_ananas_si_rosii

O reteta de creveti cu chilli, ananas si rosii din: creveti, ananas, rosii, usturoi, seminte de chilli, unt, ciocolata neagra, lapte si sare. Ingrediente: creveţi decorticaţi, mari, 500 g ananas rondele, jumătate de cutie roşii, 5 bucăţi usturoi, 5 că­ţei seminţe de chilli,o linguriţă unt, două linguri şi jumătate ciocolată neagră, 50 g lapte,...

Read more »

Sos de mere cu hrean

Sos_de_mere_cu_hrean

O reteta de sos de mere cu hrean din: mere acrisoare, zahar praf, hrean, otet de mere, zeama de lamaie, sare si piper. Ingrediente: 6 mere acrisoare 2 linguri zahar praf 1 lingura hrean ras cat mai fin 2 linguri otet de mere 1 lingura zeama de lamaie sare piper   Mod de preparare:...

Read more »

Boles de picolat

Boles_de_picolat

Boles de picolat din: carne tocata, paine, oua, faina, ceapa, usturoi, seminte de coriandru, masline verzi, foi de dafin, morcovi, ulei de masline, pasta de tomate, suc de rosii, sare si piper. Ingrediente: 500 g carne tocata (amestec vita,porc) 4 felii de paine 2 oua 100 g faina 3 cepe mari 3 catei de...

Read more »

Salata cu ciuperci si ghimbir

Salata_cu_ciuperci_si_ghimbir

O reteta de salata cu ciuperci si ghimbir din: salata verde, rosii, ardei gras, varza alba, ciuperci, ghimbir, patrunjel, ulei de masline, suc de lamaie si sare. Ingrediente: salată verde, una roşii, două ardei gras, jumătate varză albă, mai puţin de un sfert ciuperci proaspete rădăcină de ghimbir, 3 cm, dată pe râzătoare pătrunjel...

Read more »

Inghetata cu ghimbir

Inghetata_cu_ghimbir

O reteta de inghetata cu ghimbir din: smantana, lapte, ghimbir, zahar brun, galbenusuri si sare. Ingrediente: 1 ceasca de smantana grasa 1 ceasca de lapte 1 lingurita de ghimbir 1/2 ceasca zahar brun 4 galbenusuri un varf de sare   Mod de preparare: Smântână, laptele şi ghimbirul se pun la foc mic până fierb....

Read more »

Retete culinare: Gazpacho

Gazpacho

O reteta de gaspacho din: rosii, castraveti, ardei grasi, ceapa, usturoi, frunze de telina, ulei de masline, masline, paine prajita si gheta pisata. Gazpacho este un preparat, specific bucătăriei spaniole, care se obţine din legume proaspete. Pre­paratul este originar din sudul Spaniei, Andaluzia, dar este foarte apreciat şi în alte regiuni, în Portugalia şi...

Read more »

Cupa de pui cu gulie si tarhon

Cupa_de_pui_cu_gulie_si_tarhon

O reteta de cupa de pui cu gulie si tarhon din: piept de pui, salata verde, gulie, ardei gras, ardei iute, lamaie, unt si tarhon. Ingrediente: piept de pui dezosat o salată verde o gulie un ardei gras verde un ardei iute şi verde o lămâie unt tarhon uscat   Mod de preparare: Tai...

Read more »

Paella catalana

Paella_catalana

O reteta de paella catalana din: orez, rosii, scoici, creveti, usturoi, ceapa, file de cod, vin rosu, ulei de masline, supa de peste, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 300 g orez 4 rosii mari bine coapte 200 g scoici 300 g creveti 3-4 catei de usturoi 1 ceapa 300 g file de cod 250...

Read more »

Tarta cu inghetata

Tarta_cu_inghetata

O reteta de tarta cu inghetata din: biscuiti, unt, inghetata de vanilie, siropd e ciocolata, frisca si bombonele. Ingrediente: 2 cesti de biscuiti cu cacao faramitati 5 linguri de unt topit 550 ml inghetata de vanilie sirop de ciocolata frisca bombonele decorative   Mod de preparare: Se încălzeşte cuptorul la 163 de grade Celsius....

Read more »

Legume umplute cu cod

Legume_umplute_cu_cod

O reteta de legume umplute cu cod din: file de cod, unt, rosii cherry, usturoi, zahar, marar, sare si piper. Ingrediente: 500 g file de cod 2 linguri unt 500 g rosii cherry sau ardei iuti rotunzi 2 catei de usturoi 1 lingura zahar 1 legatura marar sare piper   Mod de preparare: Spălati...

Read more »

Sos de hrean cu nuci sau migdale

Sos_de_hrean_cu_nuci_sau_migdale

O reteta de sos de hrean cu nuci sau migdale din: lapte, faina, nuci, hrean, zahar, sare si piper. Ingrediente: 500 ml lapte 2 linguri faina 2 linguri nuci/migdale macinate 2 linguri hrean 1 lingurita zahar sare piper   Mod de preparare: Fierbeţi laptele şi turnaţi-l fierbinte peste făină. Amestecaţi pentru a obţine o...

Read more »

Piersici la cuptor pe pat de lamaie

Piersici_la_cuptor_pe_pat_de_lamaie

O reteta de piersici la cuptor pe pat de lamaie din: praf pentru prajituri, oua, praf de budinca, ulei de rapita, suc de lamaie, zahar brun, otet balsamic, scortisoara, piersici, ciocolata si menta. Ingrediente: 1 pachet de praf pentru prajituri (galben) 4 oua 1 plic praf de budinca de lamaie ulei de rapita 30...

Read more »

Salata de creveti cu ananas

Salata_de_creveti_cu_ananas

O reteta de salata de creveti cu ananas din: creveti, ananas, lime, zeama de lamaie, usturoi, sare, piper si sos de mango. Ingrediente: 0,800 g creveti congelati 1 bucata ananas (0,600 g) 4 lime zeama de la o lamaie usturoi sare piper 1 lingura sos de mango   Mod de preparare: Creveţii se decongelează,...

Read more »

Chiftelute umplute cu cas afumat

Chiftelute_umplute_cu_cas_afumat

O reteta de chiftelute umplute cu cas afumat din: carne tocata, ceapa, cas afumat, usturoi, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 500 g carne tocata (amestec vita, porc) 1 ceapa 150 g cas afumat 1 catel de usturoi 1 lingurita rasa cimbru uscat maruntit sare piper   Mod de preparare: Curatati ceapa, spalati-o si tocati-o...

Read more »

Somon în crustă de migdale cu spaghete de legume

Somon_în_crusta_de_migdale_cu_spaghete_de_legume

O reteta de somon in cursta de migdale cu spaghete de legume din: fileuri de somon, fulgi de migdale, sare, piper, ulei de masline, praz, morcov, telina, ardei gras, dovlecel si lamaie. Ingrediente: 2 fileuri de somon, de 120 g fiecare 2 linguri de migdale (fulgi) sare piper 2 linguri ulei de masline 1/2...

Read more »

10 cocktailuri de vara

Cocktailuri_41.jpg [auto]

10 cocktailuri de vara: Cocktail Aga Khan   O reteta simpla de Cocktail Aga Khan din: gin, apricot brandy, suc de portocale, suc de anans si ananas. Ingrediente: 3 cl gin 1,5 Apricot Brandy 5 cl suc de portocale 1,5 cl suc de ananas ananas   Mod de preparare: Turnam sucul de portocale racit intr-un...

Read more »

Sos de patrunjel si coriandru

Sos_de_patrunjel_si_coriandru

O reteta de sos de patrunjel si coriandru din: unt, ceapa, patrunjel verde, coriandru verde, supa de pui, otet de mere, sare si piper. Ingrediente: 2 linguri unt ceapa 4 linguri cu varf de patrunjel verde 4 linguri cu varf coriandru verde 400 ml supa de pui sau de zarzavat 2 linguri otet de...

Read more »

Pui cu porumb si ardei

Pui_cu_porumb_si_ardei

O reteta de pui cu porumb si ardei din: ciocanele de pui, porumb, ardei iute, suc de rosii, usturoi, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 12-16 ciocanele de pui 4 curcuzi de porumb tanar 8 ardei iuti 500 ml suc de rosii 4 catei de usturoi 4 linguri ulei de masline sare piper...

Read more »

Sarmale cu stevie

Sarmale_cu_stevie

O reteta de sarmale cu stevie din: telemea, iaurt, unt, orez, suc de rosii, ceapa si frunze de stevie. Ingrediente: 250 g telemea 100 ml iaurt 100 g unt 100 g orez 300 ml suc de rosii 3 cepe 1 kg frunze de stevie   Mod de preparare: Opariti frunzele de stevie si scurgeti-le....

Read more »

Piept de porc picant cu nectarine

Piept_de_porc_picant_cu_nectarine

O reteta de piept de porc picant cu nectarine din: piept de porc, nectarine, boia, cimbru, pudra de usturoi, ulei de floarea soarelui, salata verde, ceapa rosie, ulei de masline, otet balsamic, sare si piper. Ingrediente: 800 g piept de porc 4 nectarine mari 1 lingura boia de ardei dulce 1 lingurita rasa boia...

Read more »

Reteta zilei: Tarta cu mere

Tarta_cu_mere_2

O reteta de tarta cu mere din: faina, zahar pudra, sare, unt, galbenus de ou, mere rosii, zahar brun si mere verzi. Ingrediente: Pentru aluat: 1 1/2 cesti faina 1/2 ceasca de zahar pudra 1/4 lingurita de sare 9 linguri de unt rece, taiat în bucati 1 galbenus de ou Pentru sos de mere:...

Read more »

Fundiţe cu mazăre şi ciuperci

Fundite_cu_mazare_si_ciuperci

O reteta de fundite cu mazare si ciuperci din: paste, ciuperci, smantana, bacon, mazare, ulei si sare. Ingrediente: 200 g paste tip fundite 300 g ciuperci 200 ml smantana pentru gatit 100 g bacon 3 linguri cu mazare ulei sare   Mod de preparare: Fierbe pastele în apă cu sare şi o picătură de...

Read more »

Legume crocante cu pui

Legume_crocante_cu_pui

Preîncălzeşte cuptorul la semnul 6/200°C. Intr-un vas rezistent la cuptor, aşază 8 buc. pulpe superioare dezosate, stropite cu 1 lingură ulei de măsline, şi dă la cuptor 15 min. Adaugă 2 dovlecei tăiaţi felii, 2 buc. ardei gras tăiate bucăţi, 4 căţei de usturoi tăiaţi felii, 300 g roşii cherry. Amestecă. Da la cuptor...

Read more »

Inghetata cu zmeura si afine

Inghetata_cu_zmeura_si_afine

O reteta de inghetata cu zmeura si afine din: zmeura, afine, zahar, vin alb si suc de lamaie. Ingrediente: 500 g zmeura 500 g afine 500 g zahar 500 ml vin alb aromat sucul de la 1 lamaie   Mod de preparare: Fierbeţi vinul cu zahărul şi mirodeniile, luaţi vasul de pe foc şi...

Read more »

Sos cu ceapa rosie, stafide si ghimbir.

Sosuri

O reteta de sos cu ceapa rosie, stafide si ghimbir din: ceapa rosie, stafide, ghimbir, usturoi, piper, cuisoare, boia si sare. Ingrediente: 500 g ceapa rosie otet 50 g stafide 1 lingura ghimbir ras 2 catei de usturoi 1/2 lingurita piper macinat 1/2 lingurita cuisoare macinate 1/2 lingurita boia iute sare   Mod de...

Read more »

Salată de morcovi, rubarbăr si nectarine

Salata_de_morcovi_rubarbar_si_nectarine

O reteta de salata de morcovi, rubarbar si nectarine din: morcovi, rubarbar, ulei de masline, seminte de coriandru, vin alb sec, miere, sare si piper. Ingrediente: 4 morcovi 4 tije de rubarbar 4 nectarine 2 linguri ulei de masline 1 lingurita seminte de coriandru pisate 2 linguri vin alb sec 1 lingura miere sare...

Read more »

Tagliatelle cu vinete şi roşii

Tagliatelle_cu_vinete_si_rosii

O reteta de tagliatelle cu vinete si rosii din: paste, vanata, rosii cherry, ceapa, usturoi, masline, ulei de masline, busuioc si sare. Ingrediente: 200 g paste tip tagliatelle 1 vanata 100 g rosii cherry 1 ceapa 1 catel de usturoi 100 g masline rondele ulei de masline busuioc sare   Mod de preparare: Spală...

Read more »

Gulaş în pâine

Gulas_in_paine

O reteta de gulas in paine din: ardei capia, gogosari, cartofi, morcovi, ceapa, rosii, sare, pulpa de porc, piper, usturoi, boia, ulei, chilli si paine. Ingrediente: 4 ardei capia 2 gogoşari 6 cartofi 2 morcovi 4-5 cepe 6 roşii sare 500 g pulpă de porc piper boabe şi măcinat 3 căţei de usturoi boia...

Read more »

Salată de caracatiţă

Salată de caracatiţă

O reteta de salata de caracatita din: spanac, busuioc, caracatita, cartofi, rosii cherry, fenicul, ulei de masline si lamaie. Ingrediente: 30 g de spanac busuioc 1 tentacul de caracatiţă 2 cartofi noi 3 roşii cherry 1/2 fenicul ulei de măsline lămâie   Mod de preparare: Frunzele de spanac se amestecă cu busuiocul, feniculul, uleiul...

Read more »

Supa thailandeza de pui

Supa_thailandeza_de_pui

O reteta de supa thailandeza de pui din: ulei de floarea soarelui, ardei gras, pasta curry, ghimbir, lapte de cocos, coaja si suc de lamaie, porumb, piept de pui, busuioc, coriandru si ardei iute. Ingrediente: 20 ml de ulei de floarea soarelui 1 ardei gras rosu, taiat felii 1 ardei gras galben, taiat felii...

Read more »

Cafea cu condimente

Cafea_cu_condimente

O reteta de cafea cu condimente din: curmale, amaretto, cafea, scortisoara, cuisoare, cardamom, nucsoara si zahar brun. Ingrediente: 2 curmale proaspete 4 linguri Amaretto 4 cesti de cafea fierbinte 1 betisor scortisoara 4 cuisoare 2 varfuri de cutit de cardamom 2 varfuri de cutit de nucsoara macinata 40 g zahar brun   Mod de...

Read more »

Supe gustoase

Supe_2.jpg

Supe gustoase: Supă thailandeză de peşte şi verdeţuri   O reteta de supa thailandeza de peste si verdeturi din: taitei de orez, supa de pui, pasta de curry, frunze de lime, sos de peste, fileu de cod, creveti, pak choi si frunze de coriandru. Ingrediente: 100 g taitei de orez brun 500 ml supa...

Read more »

Reteta zilei: Penne cu flori de zucchini

Penne_cu_flori_de_zucchini_2

O reteta de Penne cu flori de zucchini din: zucchini, ulei de masline, unt, panceta, usturoi, vin alb, supa de pui, smantana, sare, piper, penne si parmezan. Ingrediente: 6 zucchini, cu flori mici 2 linguri ulei de masline 1/2 linguri de unt nesarat pancetta, cuburi 1 catel de usturoi 1/2 cana vin alb sec...

Read more »

Penne cu sparanghel

Penne_cu_sparanghel

O reteta de penne cu sparanghel din: paste, sparanghel, rucola, rosii cherry, unt, sare, smantana, branza gorgonzola si amidon. Ingrediente: 200 g paste tip penne 5 fire de sparanghel câteva frunze de rucola 100 g roşii cherry 1 lingură cu unt sare Pentru sos: 150 ml smântână pentru gătit 100 g brânză gorgonzola 1...

Read more »

Salata_de_spanac

O reteta de salata de spanac, mere si rucola cu crutoane in unt si parmezan din: frunze de spanac, mere, rucola, ulei de masline, blue cheese, ulei de masline, suc de lamaie si sare. Ingrediente: frunze de spanac, o pungă mere verzi, două rucola, o jumătate de pungă ulei de măsline, o jumătate de...

Read more »

Inghetata de coacaze

Inghetata_de_coacaze

O reteta de inghetata de coacaze din: coacaze, suc de portocale, zahar pudra si frisca. Ingrediente: 250 grame de coacaze 3 lingurite de suc de portocale 1/2 ceasca zahar pudra 285 ml frisca coacaze si frisca pentru ornat   Mod de preparare: Din coacăze şi sucul de portocale se obţine un piure în care...

Read more »

Salata de cruditati cu susan

Salata_de_cruditat_ cu_susan

O reteta de salata de cruditati cu susan din: ardei gras, telina, morcov, para, sfecla rosie, ulei de masline, otet balsamic, sare si susan. Ingrediente: ardei gras, unul ţelină, una mică morcov, unul o pară o sfeclă-roşie ulei de măsline; o jumăţate de ceaşcă oţet balsamic, o lingură sare susan   Mod de preparare:...

Read more »

Inghetata de iaurt cu mure si ciocolata

Inghetata_de_iaurt_cu_mure_si_ciocolata

O reteta de inghetata de iaurt cu mure si ciocolata din: iaurt cu aroma de vanilie, mure, sirop de porumb, zahar, ciocolata, mure si menta. Ingrediente: 454 grame iaurt degresat cu aroma de vanilie 170 grame de mure 1/2 ceasca sirop de porumb 1/4 ceasca zahar 1/2 ceasca bucatele de ciocolata mure si frunzulite...

Read more »

Salata verde cu ciuperci crude si ciuperci calde

Salata_verde_cu_ciuperci_crude_si_ciuperci_calde

O reteta de salata verde cu ciuperci crude si ciuperci calde din: salata verde, ciuperci, stafide aurii, unt, ulei de masline, otet balsamic, mustar, miere, tarhon, sare si piper. Ingrediente: salată verde ciuperci (champignons) 500 g stafide aurii o lingură unt o lingură ulei măsline două linguri oţet balsamic o lingură muştar o lingură...

Read more »

Prajitura cu zmeura, levantica si ciocolata alba

Prajitura_cu_zmeura_levantica_si_ciocolata_alba

O reteta de prajitura cu zmeura, levantica si ciocolata alba din: zmeura, ciocolata alba, flori de levantica, smantana, zahar pudra, flori de levantica, faina, pudra de cacao, sare de mare, unt si smantana. Ingrediente: 200 g zmeura proaspata 150 g ciocolata alba 3 linguri apa 2 lingurite flori uscate de levantica 1 ceasca de...

Read more »