skip to main |
skip to sidebar
Retete #65
Retete:
Ingrediente: un plic cu budincă de vanilie 300 g făină 250 g unt 150 g
zahăr tos 3 ouă 100 ml lapte un pliculeţ cu praf de copt 50 g seminţe de mac
sare o jumătate de linguriţă cu pudră de scorţişoară zahăr vanilinat o lămâie
fructe de sezon Mod de preparare:...
Ingrediente : 300 g făină 100 g unt 250 g halva cu cacao 100 ml lapte 2
ouă 200 g ciocolată menaj 100 g frişcă 1 esenţă vanilie Mod de preparare:
Freci untul spumă, apoi adaugi jumătate din halva fărâmiţată şi vanilia şi
amesteci până obţii o compoziţie omogenă. încorporezi apoi treptat...
Ingrediente: 800 g piept de pui 800 g roşii doi ardei graşi două cepe 3
cartofi un ardei iute o ţelină două linguri de ulei de măsline 350 ml borş sare
piper leuştean smântână mălai Mod de preparare: Cepele se curăţă de foi, se
spală şi se taie în bucăţi. Cartofii se...
Calitate – alcoolic Bază alcoolică – gin Pahar – cupă dublă de cocktail
Categorie – Gin drinks Decoraţiune – o căpşună pe margine şi paie retezate la
jumătate Se serveşte după-amiaza Ingrediente: 3 cl gin 3 cl cremă de cocos 3
căpşune tăiate în bucăţele Apare în Anglia, în anii ’60. cu un...
Ingrediente: un pachet de foitaj 200 g roşii uscate o conservă de
anghinare 500 g brânză de vaci 150 g sâmburi caju 4 ouă o legătură de mărar sare
piper unt pentru tavă o lămâie Mod de preparare: Brânza de vaci se amestecă
bine cu 150 g roşii uscate scurse de ulei...
Ingrediente: 8 pulpe de pui 5 cartofi 150 g caise confiate 200 g miezuri
de nucă o linguriţă de oregano uscat o lămâie sare piper ulei de
floarea-soarelui castraveţi muraţi varză murată Mod de preparare: Se curăţă de
coajă, se spală şi se taie în felii subţiri. Se taie apoi în cubuleţe...
Ingrediente: 500 g macrou marinat 300 g broccoli 3 ardei capia două cepe o
jumătate de ţelină o vânătă 4 roşii sare piper mărar ulei de măsline o linguriţă
de pudră de curry 300 g orez Mod de preparare: Vanata se spală, se toacă
cuburi şi se pune într-un castron. Se presară...
Ingrediente: 3 fructe de mango 300 g făină două pliculeţe cu jeleu 250 ml
lapte un plic cu cremă de vanilie 300 g unt 170 g zahăr tos două ouă praf de
copt esenţă de lămâie sare o lămâie cireşe confiate unt budincă de vanilie
mentă Mod de preparare: Se omogenizează untul,...
O reteta delicioasa de salata cu oua de prepellita din: oua de prepelita,
castravete murat, oua de gaina, smantana, mustar, suc de lamaie, sare, piper,
oregano si mustar cu seminte. Ingrediente: 10 ouă de prepeliţă un castravete
murat două ouă de găină 300 ml ulei de floarea-soarelui 50 g smântână o
linguriţă de muştar...
Ingrediente: 500 g peşte afumat 300 g orez 200 g mazăre 200 g fasole verde
150 g boabe de porumb din conservă doi morcovi o ceapă o lămâie 100 g unt sare
piper pătrunjel salată de sfeclă roşie Mod de preparare: Ceapa se curăţă de
foi, se spală şi se toacă mărunt....
Ingrediente: 120 g unt 120 g unt de alune 100 g zahăr tos 130 g zahăr brun
două ouă 100 g făină 80 g fulgi de ovăz 250 g alune un pliculeţ cu praf de copt
un pliculeţ cu zahăr vanilinat sare esenţă de rom fructe de sezon frişcă Mod
de preparare:...
Ingrediente: 500 g paste spiralate 800 g carne de vită 4 ouă doi ardei
capia 80 g unt 70 g pesmet o linguriţă de boia dulce sare piper pătrunjel ulei
de floarea-soarelui smântână iaurt Mod de preparare: Carnea de vită se curăţă
de pieliţe, se spală şi se taie în cuburi. Se...
Ingrediente: 2 cani orez 500 g pipote de pui 500 g baby carrote 2 fire de
praz 1 cutie de ciuperci sare paprika ulei piper boabe Mod de preparare:
Căleşte prazul cu sare şi piper după gust. Adaugă ciupercile şi pipotele tăiate.
Adaugă morcovii şi puţină apă. Lasă 10 minute să fiarbă...
Ingrediente: 750 g cartofi noi 4 ouă fierte 300 g smântână 50 g unt 30 g
pesmet sare Mod de preparare: Spală bine cartofii şi fierbe-i în coajă, în apă
cu sare. După ce s-au fiert, lasă-i să se răcească puţin. Curăţă-i apoi de coajă
şi taie-i în felii. Intr-o tavă termorezistentă...
Ingrediente: 400 g paste spirală 100 g pesmet 50 g unt 50 g făină 200 ml
lapte 300 g smântână 300 g roşii mici sare piper Mod de preparare: Fierbe
pastele în apă cu sare. între timp, căleşte pesmetul în puţin unt. Separat,
topeşte restul de unt. Adaugă făina şi căleşte fără...
Ingrediente: 200 ml suc de roşii 1 pâine 1 vânătă 500 g roşii 1 ardei gras
200 g caşcaval 100 g parmezan 2 cepe 25 g unt ulei oregano busuioc sare Mod de
preparare: Căleşte ceapa. Adaugă roşiile decojite şi tocate. Toarnă o ceşcuţă cu
apă. Lasă să fiarbă la foc mic....
Ingrediente: 4-6 pulpe de pui 2 roşii 1 ardei gras 2 cepe 1 morcov 5 căţei
de usturoi 2 pahare cu vin alb ulei sare piper Mod de preparare: împănează
pulpele cu rondele de usturoi. Condimentează-le cu sare şi piper şi
rumeneşte-te în ulei. Adaugă ceapa, ardeiul gras şi morcovul, tăiate în...
Ingrediente: 4 linguri unt topit 1/2 ciocolata neagră 1/2 ciocolată cu
lapte 4 linguri Grand Mamier 4 gălbenuşuri de ou 1 şi 1/4 ceaşcă zahăr pudră 2
linguriţe esenţă de portocale Mod de preparare: Incinge untul într-o tigaie
mică, apoi ia de pe foc ţi adaugâ ciocolata. Amestecă continuu până se topeşte
şi...
Ingrediente: 8 felii de pâine de secară 1 ceapă roşie de apă salată verde
rucola sau un altfel de salată aromată 300 g ciuperci sălbatice (uscate sau
conservate) ulei de măsline sare piper busuioc o lingurita muştar iute 1-2
lingurite otet de mere sau pere Mod de preparare: Taie pâinea cubulete
şi...
Ingrediente: pentru aluat: 210 g făină un vârf de sare 113 g unt la
temperatura camerei 1 ou mare, bătut pentru cremă: 3 ouă mari 80 ml suc de
lămâie proaspăt stors 150 g zahăr 4 linguri unt, tăiat cubulete, la temperatura
camerei 1 kg coajă rasă de lămâie pentru bezea: 4 albuşuri...
Ingrediente : 200 g şuncă 2 fire de praz 300 g făină 2 ouă 125 ml lapte 125
g smântana 80 g unt 1 şi 1/2 plicuri praf de copt sare 1 linguriţă piper boabe
Mod de preparare: Tai şunca bucăţele, cureţi prazul şi-l tai rondele şi le laşi
deoparte până aluatul. Amesteci...
Ingrediente: 150 g făină 125 g unt 125 g telemea 1/2 ceaşcă iaurt 1 ou 50
g caşcaval Mod de preparare: Amesteci făina cu untul, telemeaua rasă, iaurtul,
gălbenuşul şi frămânţi până obţii o cocă potrivit de tare pe care o laşi să se
odihnească 2-3 ore. O întinzi apoi într-o foaie...
Ingrediente : 1 bucată de şuncă proaspătă, neafumată 1 pahar oţet 2 căni
apă boabe de piper 1 foaie de dafin 1 crenguţă busuioc 1 crenguţă cimbru boia
dulce cimbru mărunţit Mod de preparare: Pui la fiert şunca cu apa, oţetul,
piperul, foaia de dafin, busuiocul şi crenguţa de cimbru. După ce a...
Ingrediente: 300 g făină 150 g unt 60 g zahăr brun două linguri de miere o
portocală un ou două pliculeţe cu zahăr vanilinat o linguriţă de praf de copt un
vârf de cuţit cu pudră de ghimbir un praf de sare 100 g ciocolată neagră mentă
Mod de preparare: un castron...
Calitate – alcoolic Bază alcoolică – gin Pahar – cupă mică de cocktail
Categorie – Vermouth drinks Decoraţiune – o cireaşă roşie Se serveşte înainte
mese Ingrediente: 8/10 gin 2/10 vermut roşu Are aceeaşi origine ca Dry
Martini, în cataloagele IBA figurează ca strămoş al celor cincizeci de
cocktailuri mondiale din...
Ingrediente: 500 g făină 75 g zahăr 1 praf de sare 100 g unt 2 ouă 150 g
stafide 1/4 l lapte 20 g drojdie 100 g migdale 50 g zahăr pudră Mod de
preparare: Din drojdie şi puţină apă faci o maia pe care o laşi puţin să crească
şi apoi...
Ingrediente: 1 kg pulpă de porc 1 şi 1/2 kg varză acră 150 g untură 450 g
smântână 4 cepe 6-7 căţei de usturoi 1 lingură boia l lingură făină 1 lingură
pastă de ardei sare piper 1 ardei gras roşu pentru decor Mod de preparare: Tai
carnea bucăţi, cureţi ceapa şi o...
Ingrediente: 4 dovlecei 5 cartofi 500 g carne de porc o ceapă 3 căţei de
usturoi 300 g mazăre o conservă cu roşii o lingură de pastă de tomate ulei de
floarea-soarelui o legătură de leurdă sare piper mărar pătrunjel legume de
sezon Mod de preparare: Cartofii se ciurăţă de coajă, se...
Ingrediente: 3-4 felii de şuncă slabă de viţel sau de pasăre 1 morcov 1
cartof 1 rădăcină de pătrunjel 1 lingură fasole verde de la congelator 3 linguri
lapte 1 lingură făină 2-3 frunze salată verde Mod de preparare: Cureţi
morcovul, cartoful, rădăcina de pătrunjel şi le pui la fiert în apă cu...
Ingrediente: doi dovlecei doi ardei graşi roşii o vânătă 200 g smântână o
lingură de muştar cu boabe ulei de măsline sare piper zeamă de lămâie oregano
Mod de preparare: Intr-un bol se amestecă smântână, muştarul, o lingură de ulei
de măsline, sarea, piperul şi puţină zeamă de lămâie. Dovleceii şi
vânătă...
Ingrediente: 400 g muşchi de viţel 100 g slănină proaspătă 1 morcov 2-3
căţei de usturoi 1/2 lămâie sare Mod de preparare: Speli şi cureţi muşchiul de
viţel, îl freci cu lămâie, apoi îl împănezi cu bucăţele de morcov şi de usturoi
şi-l presari cu puţină sare. Tai slănina felii mai lungi,...
Ingrediente: 750 g biscuiţi măcinaţi 1 cană zahăr 1 cană lapte 1 pachet
unt 3 linguri cacao 2 linguri zahăr pudră 5 linguri nucă măcinată 3-4 linguri
dulceaţă 1 lingură stafide 100 g rahat 100 g ciocolată albă de menaj 1 linguriţă
ulei 1 esenţă de rom 1 plic zahăr vanilat 2-3 fâşii...
Ingrediente: 4 chifle 700 g file de somon o ceapă 2 linguriţe suc de
lămâie 2 linguri brânză de vaci un ou 6 linguri făină sare piper ulei 200 g
iaurt 2 legături verdeaţă tocată (mărar şi pătrunjel) frunze de salată o
lămâie Mod de preparare: Frige somonul la grătar, apoi taie-l...
Ingrediente: 300 g linte roşie 2 felii de pâine 3 linguri făină 1 ceapă 1
legătură pătrunjel sare piper Mod de preparare: Laşi lintea la înmuiat 2-3 ore
în apă rece, apoi o fierbi în apă cu sare. Cureţi apoi ceapa, o tai mărunt şi o
căleşti în ulei până se aureşte, apoi...
Ingrediente: 400 g de piept de porc sare piper cimbru boia ulei Mod de
preparare: Tai carnea fâşii, apoi le treci prin ulei, le presari cu sare, piper,
cimbru şi boia. Rulezi fâşiile de carne, le înfigi pe beţele de frigărui şi le
aşezi într-o tavă cu apă şi ulei. Dai frigăruile la...
Ingrediente: 8 fileuri de cod alb 4 ardei graşi roşii 500 g roşii o vânătă
două cepe 80 g capere 200 ml lapte dulce ulei de măsline sare piper o lingură de
busuioc uscat pătrunjel doi căţei de usturoi Mod de preparare: Fileurile de cod
se spală şi se taie în bucăţi mai...
Ingrediente: 4 cartofi 300 g zahăr 60 g unt 150 g smântână 2 ouă 1 lingură
făină 40 g stafide 1/2 linguriţă scorţişoară 2 linguriţe zahăr pudră sare Mod
de preparare: Laşi stafidele pentru 20 de minute în apă caldă să se înmoaie.
Fierbi cartofii în coajă şi când sunt gata îi cureţi...
Ingrediente: un kilogramn de ciuperci champignons 500 g spanac un fir de
praz 200 g brânză de vaci două ouă un vârf de cuţit de praf de nucşoară sare
piper ulei de măsline pătrunjel o lămâie sos de roşii picant Mod de preparare:
Ciupercile se curăţă, se spală şi se puni într-un...
Ingrediente: 1,5 kg cartofi 4 cepe 1 lingură boia dulce 4-5 căţei de usturoi
ulei sau margarina 1 legătură mărar sare Mod de preparare: Cureţi cartofii şi
ceapa, pui cartofii la fiert, iar ceapa o tai mărunt şi o căleşti în ulei.
Presari peste ceapă sare şi după ce s-a înmuiat, adaugi cartofii...
Ingrediente: 500 g de ficat de pasăre 2 fire de praz 50 g de pastă de tomate
sare piper o legătură de pătrunjel vin alb Mod de preparare: Căleşti ficăţeii,
îi condimentezi, adaugi prazul tăiat mărunt şi pasta de roşii, apoi le fierbi
înăbuşit 15 minute. Torni vinul şi mai laşi să fiarbă încă...
Ingrediente : 2 kg sfeclă roşie 1/2 kg cod 1 legătură verdeaţă 1 lingură
făină sare piper ulei Mod de preparare: Cureţi sfecla, o tai bucăţi şi o dai
prin maşina de tocat împreună cu peştele spălat. Adaugi făina, verdeaţa tocată,
potriveşti de sare şi piper şi amesteci compoziţia. Formezi apoi crochete
pe...
Ingrediente: 3/2 kg carne tocată porc sau vită 100 g orez 2-3 cepe 1-2
linguriţe bulion 100 ml ulei foi de viţă piper sare 1 linguriţă mărar
Ingrediente sos: 50 ml ulei 1 lingură făină 1 linguriţă bulion 100 ml apă 2
linguriţe mărar Mod de preparare: Scoţi foile de viţă din borcan, le...
Ingrediente : 1 păstrăv 2 linguri făină 2 linguri unt 1 lămâie 1 legătură
pătrunjel sare Mod de preparare: Cureţi păstrăvul, îl speli, îl tai în
jumătate pe lungime şi îl dezosezi. Treci apoi bucăţile de peşte prin făina
amestecată cu un praf de sare şi le prăjeşti în unt încins. Când...
Ingrediente: 500 g biscuiţi populari 5 mere 300 ml apă 250 g zahăr 2
plicuri praf de budincă gust de vanilie 1 linguriţă scorţişoară 1 plic frişcă
150 ml lapte pentru frişcă Mod de preparare: Cureţi merele, le dai pe
râzătoare şi le amesteci cu scorţişoara. Pui apa cu zahărul la fiert şi...
Ingrediente: 500 g porumb (din conservă) 100 g orez 300 ml apă 1 praf de
sare 1 morcov 50 g nucă de cocos 1 lingură ulei Mod de preparare: Pui la fiert
orezul în apă cu sare împreună cu morcovul tăiat steluţe ori cubuleţe şi uleiul,
după care îl laşi să dea în...
Ingrediente: 6 gogoşari 1 pachet soia cuburi 1 ceapă 4 roşii 1 ceaşcă ulei
sare piper 1 legătură mărar Mod de preparare: Coci gogoşarii pe o tablă, pe
aragaz, şi când sunt gata, îi presari cu sare, îi acoperi şi îi laşi puţin să se
înmoaie şi să se răcească. îi cureţi apoi...
Ingrediente: 1 dovlecel mare 1 vânătă 8 felii şuncă de Praga 250 g brânză
de vaci 2 cepe 1 legătură mărar 1 foaie de dafin 3 căţei de usturoi 100 ml vin
alb 4 linguri oţet 1 lingură zahăr 1/2 lămâie 2 roşii ulei sare piper cimbru
Mod de preparare: Cureţi dovlecelul şi...
Calitate – alcoolic Bază alcoolică – tequila Pahar – tumbler mijlociu
Categorie – Tequila drinks Decoraţiune – o felie de ananas, o cireaşă roşie şi
paie Se serveşte la orice oră Ingrediente: 3/10 tequila 6/10 suc de
portocale 1/10 sirop de rodii Această băutură a apărut în anii ’50,
contribuind...
Ingrediente: 250 g paste scoică 100 g măsline verzi 100 g brânză telemea
200 g carpaccio doi ardei graşi 3 ouă mărar sare piper ulei de măsline usturoi
smântână Mod de preparare: Pastele se fierb în apă fierbinte în care se adaugă
o lingură de sare şi o lingură de ulei, ca...
Ingrediente: 3 ouă 450 g făină 460 ml lapte dulce praf de copt 60 g zahăr
tos 5 bucăţi de zahăr cubic un plic cu cremă de vanilie cafea instant două
bucăţi de kiwi două portocale 50 g migdale sare pudră de ghimbir pudră de
cuişoare unt Mod de preparare: O portocală...
Ingrediente: doi morcovi 500 g broccoli 250 g fasole mange-tout 150 g
boabe de porumb 4 stiuleţi de porumb o ţelină două roşii o jumătate de lămâie
ardei iute un ardei capia o legătură de ceapă verde sare piper oregano ulei
Mod de preparare: Ceapa verde :se curăţă, se spală şi se...
Ingrediente: 500 g fileuri de peşte două vinete 400 g fasole verde 100 g
arpagic murat ulei de măsline o lămâie cimbru o ceapă doi căţei de usturoi o
lingură de sos pesto busuioc sare piper smântână usturoi 100 g parmezan Mod de
preparare: Intr-un castron se amestecă patru linguri de ulei...
Ingrediente: 1 gulie mică 1 morcov 1 ţelină 1 ceapă roşie 2 mere 1 bucată
ghimbir sare 2 linguri ulei 1/2 lămâie Mod de preparare: Cureţi gulia,
morcovul, ţelina şi ceapa, dai gulia, morcovul şi ţelina pe răzătoarea cu
ochiuri mari, iar ceapa o tai solzişori. Speli merele, le tai felii sau...
Ingrediente: 4 mere 3 linguri frişcă bătută 1 plic zahăr vanilat Mod de
preparare: Cureţi 3 mere de coajă şi cotor, le tai felii şi le pui la fiert în
apă cu zahărul vanilat. După ce au fiert, le scurgi bine, le pasezi sau le
mixezi şi le amesteci cu frişca bătută. Pui...
Ingrediente foaie: 400 g făină 50 g unt 4 linguri smântână 2 ouă apă sare
Ingrediente umplutură: 500 g came de viţel 3 morcovi 2 cepe 2 linguri bulion 2
linguri mălai cimbru boabe de muştar sare ulei Mod de preparare: Tai carnea
bucăţi de 2-3 cm, le treci prin mălai şi...
Ingrediente: 1 kg carne de porc 300 g carne tocată 1 felie jambon afumat 2
felii şuncă presată 1 morcov 1 mână fasole verde congelată 1 ou 1 ceapă 2 pahare
vin alb sare piper ulei Mod de preparare: Desfaci carnea de porc astfel încât
să obţii o foaie, apoi o baţi...
Ingrediente : 500 g ciuperci 2 felii pâine 1 ceapă 1 lingură margarină 1
lingură făină sare piper ulei 1 cub condiment cu gust de legume 1 legatura
patrunjel Mod de preparare: Speli bine ciupercile, cureţi ceapa, tai mărunt şi
ceapa şi ciupercile şi le căleşti împreună în puţin ulei. Topeşti apoi
margarina,...
Ingrediente : 1 păstrăv 2 pahare vin alb 150 g ciuperci 2 cepe 2 linguri
unt 1 legatură pătrunjel 1 lingură făină sare Mod de preparare: Cureţi
peştele, îl speli şi-l pui la fiert pentru 15 minute în vin alb şi o bucăţică de
unt. După ce a fiert, îl scoţi pe...
Ingrediente: 400 g biscuiţi simpli 2 linguri zahăr 1 linguriţă scorţişoară
1 pachet margarină Ingrediente umplutură: 75 g fulgi de porumb 2 căni apă 1
esenţă vanilie 5 linguri zahăr 1 ciorchine de strugure negru Mod de preparare:
Dai biscuiţii prin maşina de tocat, apoi îi amesteci cu margarina topită,
zahărul şi scorţişoara....
Calitate – slab alcoolizat Bază alcoolică – nici una Pahar – flute sau
cupă Asti Categorie – Wine drinks Decoratiune – fără Se serveşte la orice
oră Ingrediente: 3/10 suc de rodii 7/10 vin spumos clasic sau sec Această
băutură Sparkling a apărut în regiunea Veneto, în anii ’60; este...
Ingrediente: 700 g dovleac 1 ţelină 1 ceapă 1 morcov 1 legătură mărar 1
lingură făină ulei sare piper Mod de preparare: Cureţi dovleacul, îl speli, îl
tai fâşii, îl presari cu sare şi-l laşi 20-30 de minute să se scurgă. Cureţi
ceapa, morcovul, ţelina, toci ceapa, dai pe râzătoare morcovul şi...
Ingrediente: 1/2 kg cartofi 2-3 cepe 2 fire de praz 80 g unt (4 linguri) 1
pahar lapte (200 ml) un pahar zeamă Biovegeta 120 g smântâna sare piper după
gust pătrunjel costita de porc Mod de preparare : Cureţi cartofii, îi tai
rondele şi îi rumeneşti în unt (untură sau ulei). Prazul (numai...
Ingrediente: 2 kg varză albă 100 ml lapte 2 linguri făină 100 g caşcaval 3 g
nucşoară 200 ml smântână 1-2 linguri sare 15 g pesmet 50 g unt Mod de
preparare: Cureţi varza, apoi o împărţi în 6 părţi egale. O opăreşti cu apă
sărată şi lapte. După ce s-a scurs, o aşezi...
Ingrediente: 1 kg cartofi 2 morcovi 1 rădăcină pătrunjel 1 ţelină 4 linguri
făină 1 legătură pătrunjel sare piper ulei Mod de preparare: Speli cartofii şi
îi coci în coajă, în cuptorul încins. In acest timp, cureţi morcovii, rădăcina
de pătrunjel şi ţelina şi le pui la fiert în apă cu sare. După ce...
Ingrediente blat: 7 ouă 100 g nucă măcinată 70 g făină 150 g zahăr coajă
rasă de portocală Ingrediente sirop: 100 ml apă 100 g zahăr puţină zeamă de
portocală 50 ml rom Ingrediente crema: 300 g unt 4 gălbenuşuri 4 linguri
zeamă de portocale 200 g zahăr şi puţină coajă...
Ingrediente : 1 cutie fulgi de cartofi 8 ciuperci 1 ceapă 1 legătură mărar
sare piper ulei Mod de preparare: Amesteci fulgii de cartofi cu apă fierbinte,
adaugi mărarul tocat şi pui piureul obţinut într-o formă unsă cu ulei. Cureţi
apoi ciupercile, 4 le păstrezi întregi, iar pe celelalte le tai mărunt
şi...
Ingrediente: 2 picioare de porc afumate 1 kg cartofi 1 varză murată 2
linguri untură 1 lingură chimen zarzavat pentru supă (1 morcov, 1 păstârnac, 1
ceapă, 1 ţelină mică) 1 pahar smântână boia de ardei dulce sau iute Mod de
preparare: Pui la fiert în aceeaşi oală picioarele de porc şi zarzavatul
tocat...
Ingrediente: 1 pachet soia granule 8 ciuperci 1 ceaşcă orez 1 lingură
bulion sare Ingrediente sos: 7 roşii 1 lingură făină 1 lingură bulion ulei sare
piper 1 legătură mărar Mod de preparare: Cureţi ciupercile şi le pui la fiert
în apă rece cu sare, iar în altă oală fierbi soia Darling....
Ingrediente: 300 g carne de porc tocata 2 teline ulei piper sare 1
legătură pătrunjel 150 g orez 300 ml supă (dintr-un cub) 200 ml iaurt 1 ou
margarină 100 g caşcaval ras Mod de preparare: Cureti telina, o tai felii
subţiri, o fierbi în apă cu sare până se înmoaie.Intre timp, încingi...
Ingrediente: 250 g făină 150 ml apă 500 g spanac congelat 100 g caşcaval de
post sau brânză sare ulei piper Mod de preparare: Din făină, apa călduţă şi 3
linguri ulei frămânţi un aluat elastic pe care-l laşi să se odihnească.
Decongelezi apoi spanacul, îl laşi să se scurgă, apoi îl căleşti...
Ingrediente : 500 g dovleac 150 ml lapte 150 g brânză de vaci 100 g
margarină 150 g făină 100 g smântână 5 ouă 3 felii pâine 1 legătură mărar
sare Mod de preparare: Cureţi dovleacul, îl tai bucăţele şi îl fierbi în apă
cu puţină sare. După ce a fiert, îl zdrobeşti...
Ingrediente : 600 g cârnat afumat 500 g fasole albă 200 ml ulei 200 g ceapă
25 g usturoi 1 linguriţă sare Mod de preparare: Alegi fasolea, o speli bine şi
o pui la fiert. După ce dă în clocot, o scurgi de apă şi o pui din nou la fiert,
cu altă...
Ingrediente : 1 pachet aluat special pentru pateuri 100 g soia granule
100 g brânză de soia tăiată cuburi 2 linguri ulei 1 ceaşcă (de ceai) cu suc de
roşii 1 linguriţă scorţişoară 2 linguriţe zahăr 2 linguri Vegeta piper Mod de
preparare: Fierbi soia într-o cantitate suficientă de apă, timp de...
Ingrediente: 2 cepe 4-5 linguri bulion 1 pahar apa 3-4 catei usturoi piper
sare 9-10 ardei capia 200 g masline Mod de preparare: Toci 2 cepe potrivite,
le pui la prăjit, după care pui 4-5 linguriţe de bulion şi 1 pahar cu apă. Le
laşi câteva minute să fiarbă mai bine ceapa,...
Ingrediente : 10 castraveţi muraţi 1 morcov 1 ţelină 100 g mazăre congelată
sau din conservă 2 linguri făină 1 ceaşcă suc de roşii 1 ceaşcă de ulei sare
piper Mod de preparare: Tai castraveţii în jumătăţi pe lungime, le scoţi
miezul şi-i laşi să se scurgă. Cureţi morcovul şi ţelina, le dai...
Ingrediente: 1 kg cartofi 2-3 morcovi 3-4 felii de pâine înmuiate în apă
100 g granule de soia usturoi 2-3 linguri făină delikat Mod de preparare:
Cartofii şi morcovii îi dai separat prin maşina de tocat şi la fel, separat, îi
storci de zeamă. Sucul de la morcov îl poţi bea, iar...
Ingrediente: 400 g biscuiti 2 pachete crema pentru prăjituri cu gust de
cacao 250 g nuci măcinate 1 cană cafea preparată mai slabă 2 linguri cacao 100 g
frişcă 1 esenţă rom Mod de preparare: Baţi mai întâi praful de cremă cu gust
de cacao din ambele pachete cu 400 ml apă...
Ingrediente: 300 g biscuiţi o lămâie 150 g zahăr tos 250 ml frişcă 150 ml
iaurt 50 g curmale două pliculeţe cu zahăr vanilinat 80 g unt o lingură de miere
100 ml apă 5 g gelatină 80 g ciocolată neagră topping de căpşuni ciocolată albă
căpşuni Mod de preparare: Gelatina se...
Ingrediente: 500 g făină 500 g zahăr 10 ouă 11 linguri ulei 1 plic zahăr
vanilat 1 esenţă rom 1 plic praf de copt 3 linguri zahăr pudră 1 kg caise
(piersici, prune, struguri) Mod de preparare: Baţi albuşurile cu puţină sare,
apoi adaugi zahărul în ploaie şi baţi în continuare până se...
Ingrediente : 2-3 vinete 2 ardei graşi 2 cepe 2 roşii sare ulei Mod de
preparare: Coci vinetele şi ardeii şi când sunt gata presari legumele cu sare,
le acoperi cu un prosop curat şi le laşi aşa 30 de minute. Le cureţi apoi de
coajă şi le pui să se scurgă...
Ingrediente: 800 g ficat de porc sau de vită costiţă afumată 1 legătură
pătrunjel margarină piper Mod de preparare: Speli ficatul şi îl tai în bucăţi de
circa 2-3 cm. Costiţa o tai felii subţiri. Fiecare felie de costiţă o piperezi.
Pui o frunză de pătrunjel peste fiecare bucată de ficat, apoi o...
Ingrediente: 8-10 bucăţi patison (sau 3-4 dovlecei clasici ) 1/2 kg carne
tocată porc, vită sau pasăre) 1 ceaşcă orez 1 bucată ceapă 1 legătură mărar sare
piper 1 lingură bulion Mod de preparare: Speli patisonul, tai fiecărei bucăţi
un căpăcel şi cu o linguriţă îi scoţi miezul. Amesteci apoi carnea cu...
Ingrediente: 125 g nucă de cocos 1 lămâie 100 g unt + unt cât o nucă
pentru uns tava 1 lingură zahăr vanilat 1 lingură făină 4 ouă 8 biscuiţi 100 g
zahăr 2 linguri zahăr pudră 300 ml frişcă lichidă 2-3 linguri sirop de căpşuni
sau zmeură 300 g mure 300 g...
Ingrediente: 200 g mazăre 100 g orez două cutii cu ton în ulei 150 g
parmezan o lingură de busuioc uscat o lingură de seminţe de susan sare piper
două portocale o lămâie 4 linguri de ulei de măsline porumb din conservă Mod
de preparare: Orezul se fierbe în apă cu sare,...
Ingrediente aluat: 150 făină 75 g unt 1 praf de sare 2-3 linguri apa
Ingrediente umplutura: 500 g carne de pui fiartă 1 lingură de ceapă tăiată
mărunt 2 linguri pastă de tomate puţin unt sau ulei 50 g caşcaval ras Mod de
preparare: Prepari aluatul şi-l laşi să se odihnească 2...
Ingrediente blat: 5 ouă 5 linguri zahăr 5 linguri făină sare 1/2 linguriţă
praf de copt Ingrediente umplutură: mere margarină pentru uns tava 3-4 linguri
zahăr vişine nuci stafide dulceaţă de pepene sau de care ai în cămară Mod de
preparare: Cureţi merele de coajă şi le scoţi cotorul. Ungi tava cu
margarină,...
Ingrediente: 500 g carne de porc mai grasă 500 g cuşcuş (paste făinoase
mărunte) sare curry Mod de preparare: Tai carnea cubuleţe şi o pui la fiert cu
puţină sare la foc mic. 0 fierbi până scade apa, apoi o prăjeşti în untura
lăsată de ea până când se formează o crustă. Pui apoi...
Ingrediente : 2-3 cepe 2 ardei roşii (din conservă) ciuperci 2-3 căţei de
usturoi pătrunjel Mod de preparare: Căleşti ceapa, adaugi şi ardeiul tocat
mărunt, apoi pui ciupercile tăiate mărunt. Adaugi puţină apă şi le fierbi la
foc mic, acoperite cu capac. Completezi cu apă puţin câte puţin, până sunt
fierte ciupercile, apoi pui...
Ingrediente: 500 g păstârnac 4-5 linguri ulei 1 lămâie (sau oţet) 250 g
praz sare după gust Mod de preparare: Păstârnacul îl speli bine, îl cureţi şi
îl tai fâşii subţiri (julien) şi îl dai pe râzătoare. Cureţi prazul, îl speli şi
îl tai fâşii subţiri (julien). Apoi amesteci prazul cu păstârnacul
într-o...
Ingrediente : 1-2 cutii de ciuperci 700 g arpacaş 2-3 cepe ulei pastă de
tomate cimbru verdeaţă sare piper Mod de preparare: Arpacaşul îl fierbi cu
puţină sare în apă multă. Ceapa tăiată mărunt o căleşti cu ulei, adaugi
ciupercuţele tăiate şi date prin ulei sau margarină şi stingi cu puţină apă.
Adaugi...
Ingrediente: 800 g came de oaie doi morcovi 500 g fasole verde 300 g
mazăre 100 g boabe de porumb 200 g orez o ceapă o jumătate de linguriţă de boia
iute sare piper ulei de floarea-soarelui rozmarin usturoi iaurt muştar Mod de
preparare: Fasolea verde se spală, se curăţă codiţele şi...
Ingrediente: 4 pulpe de pui 2 linguri de ulei 4 linguri de migdale 2 căţei
de usturoi 2 păhărele de iaurt condimente pentru carnea de pui Mod de
prepapare: Speli pulpele de pui, le ştergi, le presari cu condimente şi le
prăjeşti pe toate părţile în untură. Dai mai întâi focul tare, apoi...
Ingrediente: 3 ceşcuţe de orez 2 cepe mici 500 g cârnaţi afumaţi 50 g unt
condimente 1 lingură pastă de roşii 3 linguri smântână Mod de preparare: Tai
ceapa mărunt şi o rumeneşti în unt. Adaugi orezul şi laşi câteva minute, apoi
pui 9 ceşcuţe cu apă şi condimentele şi laşi să fiarbă. Cureţi...
Ingrediente: 600 g cartofi 2 cepe 1 linguriţă oţet 150 ml ulei 3 linguri
muştar 100 g măsline sare piper Mod de preparare: Cartofii îi speli bine şi îi
fierbi în coajă. Când sunt gata, îi cureţi şi îi tai felii. Ceapa o tai
peştişori, muştarul îl amesteci cu ulei şi oţet....
Ingrediente: 500 g fileuri de peşte o ţelină doi morcovi 500 g ciuperci
300 g fasole mange- tout ceapă verde doi ardei capia o gulie ardei iute sos de
soia o lămâie ulei sare piper ghirmbir murat 3 căţei de usturoi două felii de
ananas crevete Mod de preparare: Fileurile de peşte...
Ingrediente: 450 g tortellini cu brânză 300 g ciuperci 60 g capere murate
două cepe usturoi o jumătate de cană de smântână 100 g parmezan 45 g unt ulei de
măsline sare piper pătrunjel cimbru roşii Mod de preparare: Ciupercile se
curăţă de pieliţă, se spală şi se taie în feliuţe subţiri....