miercuri, 8 august 2012

Retete #65


Retete:

Fursecuri cu mac

Fursecuri cu mac

  Ingrediente: un plic cu budincă de vanilie 300 g făină 250 g unt 150 g zahăr tos 3 ouă 100 ml lapte un pliculeţ cu praf de copt 50 g seminţe de mac sare o jumătate de linguriţă cu pudră de scorţişoară zahăr vanilinat o lămâie fructe de sezon   Mod de preparare:...

Read more »

Chec cu halva şi glazură de ciocolat

Chec cu halva şi glazură de ciocolat

  Ingrediente :  300 g făină 100 g unt 250 g halva cu cacao 100 ml lapte 2 ouă 200 g ciocolată menaj 100 g frişcă 1 esenţă vanilie   Mod de preparare: Freci untul spumă, apoi adaugi jumătate din halva fărâmiţată şi vanilia şi amesteci până obţii o compo­ziţie omogenă. încorporezi apoi treptat...

Read more »

Borş de pui şi ardei iute

Borş de pui şi ardei iute

  Ingrediente: 800 g piept de pui 800 g roşii doi ardei graşi două cepe 3 cartofi un ardei iute o ţelină două linguri de ulei de măsline 350 ml borş sare piper leuştean smântână mălai   Mod de preparare: Cepele se curăţă de foi, se spală şi se taie în bucăţi. Cartofii se...

Read more »

Cocktail Strawberry Dawn

Cocktail Strawberry Dawn

Calitate – alcoolic Bază alcoolică – gin Pahar – cupă dublă de cocktail Categorie – Gin drinks Decoraţiune – o căpşună pe margine şi paie retezate la jumătate   Se serveşte după-amiaza Ingrediente: 3 cl gin 3 cl cremă de cocos 3 căpşune tăiate în bucăţele Apare în Anglia, în anii ’60. cu un...

Read more »

Tartă cu roşii uscate

  Ingrediente: un pachet de foitaj 200 g roşii uscate o conservă de anghinare 500 g brânză de vaci 150 g sâmburi caju 4 ouă o legătură de mărar sare piper unt pentru tavă o lămâie   Mod de preparare: Brânza de vaci se amestecă bine cu 150 g roşii uscate scurse de ulei...

Read more »

Pulpe de pui cu legume, caise confiate si miez de nucă

Pulpe de pui cu legume, caise confiate si miez de nucă

  Ingrediente: 8 pulpe de pui 5 cartofi 150 g caise confiate 200 g miezuri de nucă o linguriţă de oregano uscat o lămâie sare piper ulei de floarea-soarelui castraveţi muraţi varză murată   Mod de preparare: Se curăţă de coajă, se spală şi se taie în felii subţiri. Se taie apoi în cubuleţe...

Read more »

Inel din orez cu peşte

Inel din orez cu peşte

  Ingrediente: 500 g macrou marinat 300 g broccoli 3 ardei capia două cepe o jumătate de ţelină o vânătă 4 roşii sare piper mărar ulei de măsline o linguriţă de pudră de curry 300 g orez   Mod de preparare: Vanata se spală, se toacă cuburi şi se pune într-un cas­tron. Se presară...

Read more »

Tarte cu mango

  Ingrediente: 3 fructe de mango 300 g făină două pliculeţe cu jeleu 250 ml lapte un plic cu cremă de vanilie 300 g unt 170 g zahăr tos două ouă praf de copt esenţă de lămâie sare o lămâie cireşe confiate unt budincă de vanilie mentă   Mod de preparare: Se omogenizează untul,...

Read more »

Salată cu ouă de prepeliţă

Salată cu ouă de prepeliţă

O reteta delicioasa de salata cu oua de prepellita din: oua de prepelita, castravete murat, oua de gaina, smantana, mustar, suc de lamaie, sare, piper, oregano si mustar cu seminte. Ingrediente: 10 ouă de prepeliţă un castravete murat două ouă de găină 300 ml ulei de floarea-soarelui 50 g smântână o linguriţă de muştar...

Read more »

Peşte afumat cu legume

Peşte afumat cu legume

  Ingrediente: 500 g peşte afumat 300 g orez 200 g mazăre 200 g fasole verde 150 g boabe de porumb din conservă doi morcovi o ceapă o lămâie 100 g unt sare piper pătrunjel salată de sfeclă roşie   Mod de preparare: Ceapa se curăţă de foi, se spală şi se toacă mărunt....

Read more »

Fursecuri cu zahăr brun

Fursecuri cu zahăr brun

  Ingrediente: 120 g unt 120 g unt de alune 100 g zahăr tos 130 g zahăr brun două ouă 100 g făină 80 g fulgi de ovăz 250 g alune un pliculeţ cu praf de copt un pliculeţ cu zahăr vanilinat sare esenţă de rom fructe de sezon frişcă   Mod de preparare:...

Read more »

Budincă din carne de vită

Budincă din carne de vită

  Ingrediente: 500 g paste spiralate 800 g carne de vită 4 ouă doi ardei capia 80 g unt 70 g pesmet o linguriţă de boia dulce sare piper pătrunjel ulei de floarea-soarelui smântână iaurt   Mod de preparare: Carnea de vită se curăţă de pieliţe, se spală şi se taie în cuburi. Se...

Read more »

Orez picant cu ciuperci şi pipote de pui

Orez picant cu ciuperci şi pipote de pui

  Ingrediente: 2 cani orez 500 g pipote de pui 500 g baby carrote 2 fire de praz 1 cutie de ciuperci sare paprika ulei piper boabe   Mod de preparare: Căleşte prazul cu sare şi piper după gust. Adaugă ciupercile şi pipotele tăiate. Adaugă morcovii şi puţină apă. Lasă 10 minute să fiarbă...

Read more »

Cartofi franţuzeşti cu ouă, smantana si pesmet

Cartofi franţuzeşti cu ouă, smantana si pesmet

  Ingrediente: 750 g cartofi noi 4 ouă fierte 300 g smântână 50 g unt 30 g pesmet sare   Mod de preparare: Spală bine cartofii şi fierbe-i în coajă, în apă cu sare. După ce s-au fiert, lasă-i să se răcească puţin. Curăţă-i apoi de coajă şi taie-i în felii. Intr-o tavă termorezistentă...

Read more »

Paste spirală cu sos alb

  Ingrediente: 400 g paste spirală 100 g pesmet 50 g unt 50 g făină 200 ml lapte 300 g smântână 300 g roşii mici sare piper   Mod de preparare: Fierbe pastele în apă cu sare. între timp, căleşte pesmetul în puţin unt. Separat, topeşte res­tul de unt. Adaugă făi­na şi căleşte fără...

Read more »

Budincă cu busuioc, oregano si parmezan

  Ingrediente: 200 ml suc de roşii 1 pâine 1 vânătă 500 g roşii 1 ardei gras 200 g caşcaval 100 g parmezan 2 cepe 25 g unt ulei oregano busuioc sare   Mod de preparare: Căleşte ceapa. Adaugă roşiile decojite şi tocate. Toarnă o ceşcuţă cu apă. Lasă să fiarbă la foc mic....

Read more »

Pulpe in sos de vin

Pulpe in sos de vin

  Ingrediente: 4-6 pulpe de pui 2 roşii 1 ardei gras 2 cepe 1 morcov 5 căţei de usturoi 2 pahare cu vin alb ulei sare piper   Mod de preparare: împănează pulpele cu ron­dele de usturoi. Condimentează-le cu sare şi piper şi rumeneşte-te în ulei. Adaugă ceapa, ardeiul gras şi mor­covul, tăiate în...

Read more »

Trufe de ciocolată cu Grand Marnier

  Ingrediente: 4 linguri unt topit 1/2 ciocolata neagră 1/2 ciocolată cu lapte 4 linguri Grand Mamier 4 gălbenuşuri de ou 1 şi 1/4 ceaşcă zahăr pudră 2 lin­guriţe esenţă de portocale Mod de preparare: Incinge untul într-o tigaie mică, apoi ia de pe foc ţi adaugâ ciocolata. Amestecă continuu până se topeşte şi...

Read more »

Panzanella cu ciuperci salbatice

Panzanella cu ciuperci salbatice

  Ingrediente: 8 felii de pâine de secară 1 ceapă roşie de apă salată verde rucola sau un altfel de salată aromată 300 g ciuperci sălbatice (uscate sau conservate) ulei de măsline sare piper busuioc o lingurita muştar iute 1-2 lingurite otet de mere sau pere   Mod de preparare: Taie pâinea cubulete şi...

Read more »

Tartă cu cremă de lămaie şi bezea

  Ingrediente: pentru aluat: 210 g făină un vârf de sare 113 g unt la temperatura camerei 1 ou mare, bătut pentru cremă: 3 ouă mari 80 ml suc de lămâie proaspăt stors 150 g zahăr 4  linguri unt, tăiat cubulete, la temperatura camerei 1 kg coajă rasă de lămâie pentru bezea: 4 albuşuri...

Read more »

Brioşă cu şunca şi praz

Brioşă cu şunca şi praz

Ingrediente : 200 g şuncă 2 fire de praz 300 g făină 2 ouă 125 ml lapte 125 g smântana 80 g unt 1 şi 1/2 plicuri praf de copt sare 1 linguriţă piper boabe   Mod de preparare: Tai şunca bucăţele, cureţi prazul şi-l tai rondele şi le laşi deoparte până aluatul. Amesteci...

Read more »

Fursecuri cu cascaval si iaurt

Fursecuri cu cascaval si iaurt

  Ingrediente: 150 g făină 125 g unt 125 g telemea 1/2 ceaş­că iaurt 1 ou 50 g caşcaval   Mod de preparare: Amesteci făina cu untul, telemeaua rasă, iaurtul, gălbe­nuşul şi frămânţi până obţii o cocă potrivit de tare pe care o laşi să se odih­nească 2-3 ore. O întinzi apoi într-o foaie...

Read more »

Şunca fiarta in otet cu boia si cimbru

Ingrediente : 1 bucată de şuncă proaspătă, nea­fumată 1 pahar oţet 2 căni apă boabe de piper 1 foaie de dafin 1 crenguţă busuioc 1 crenguţă cimbru boia dulce cimbru mărunţit   Mod de preparare: Pui la fiert şunca cu apa, oţetul, piperul, foaia de dafin, busuiocul şi crenguţa de cimbru. După ce a...

Read more »

Covrigei cu ciocolată

Covrigei cu ciocolată

  Ingrediente: 300 g făină 150 g unt 60 g zahăr brun două linguri de miere o portocală un ou două pliculeţe cu zahăr vanilinat o linguriţă de praf de copt un vârf de cuţit cu pudră de ghimbir un praf de sare 100 g ciocolată neagră mentă   Mod de preparare: un castron...

Read more »

Cocktail Sweet Martini

Cocktail Sweet Martini

  Calitate – alcoolic  Bază alcoolică – gin Pahar – cupă mică de cocktail Categorie – Vermouth drinks Decoraţiune – o cireaşă roşie   Se serveşte înainte mese Ingrediente: 8/10 gin 2/10 vermut roşu   Are aceeaşi origine ca Dry Martini, în cataloagele IBA figurează ca strămoş al celor cincizeci de cocktailuri mondiale din...

Read more »

Cozonac alsacian

Cozonac alsacian

  Ingrediente: 500 g făină 75 g zahăr 1 praf de sare 100 g unt 2 ouă 150 g stafide 1/4 l lapte 20 g drojdie 100 g migdale 50 g zahăr pudră   Mod de preparare: Din drojdie şi puţină apă faci o maia pe care o laşi puţin să crească şi apoi...

Read more »

Gulaş de varză şi carne de porc

Gulaş de varză şi carne de porc

Ingrediente: 1 kg pulpă de porc 1 şi 1/2 kg varză acră 150 g untură 450 g smântână 4 cepe 6-7 căţei de usturoi 1 lingură boia l lin­gură făină 1 lingură pastă de ardei sare piper 1 ardei gras roşu pentru decor   Mod de preparare: Tai carnea bucăţi, cureţi ceapa şi o...

Read more »

Dovlecei cu carne de porc

Dovlecei cu carne de porc

  Ingrediente: 4 dovlecei 5 cartofi 500 g carne de porc o ceapă 3 căţei de usturoi 300 g mazăre o conservă cu roşii o lingură de pastă de tomate ulei de floarea-soarelui o legătură de leurdă sare piper mărar pătrunjel legume de sezon   Mod de preparare: Cartofii se ciurăţă de coajă, se...

Read more »

Rulouri de şuncă umplute cu legume

Rulouri de şuncă umplute cu legume

Ingrediente: 3-4 felii de şuncă slabă de viţel sau de pasăre 1 morcov 1 cartof 1 rădăcină de pătrunjel 1 lingură fasole verde de la congelator 3 linguri lapte 1 lingură făină 2-3 frunze salată verde   Mod de preparare: Cureţi morcovul, cartoful, rădăcina de pătrunjel şi le pui la fiert în apă cu...

Read more »

Legume la cuptor cu sos

Legume la cuptor cu sos

  Ingrediente: doi dovlecei doi ardei graşi roşii o vânătă 200 g smântână o lingură de muştar cu boabe ulei de măsline sare piper zeamă de lămâie oregano   Mod de preparare: Intr-un bol se amestecă smântână, muştarul, o lin­gură de ulei de măsline, sarea, piperul şi puţină zeamă de lămâie. Dovleceii şi vânătă...

Read more »

Muşchi de viţel împănat

Muşchi de viţel împănat

  Ingrediente: 400 g muşchi de viţel 100 g slănină proaspătă 1 morcov 2-3 căţei de usturoi 1/2 lămâie sare   Mod de preparare: Speli şi cureţi muşchiul de viţel, îl freci cu lămâie, apoi îl împănezi cu bucăţele de morcov şi de usturoi şi-l presari cu puţină sare. Tai slănina felii mai lungi,...

Read more »

Tort de biscuiţi îmbrăcat în ciocolată albă

  Ingrediente: 750 g biscuiţi măcinaţi 1 cană zahăr 1 cană lapte 1 pachet unt 3 linguri cacao 2 linguri zahăr pudră 5 linguri nucă măcinată 3-4 linguri dulceaţă 1 lingură stafide 100 g rahat 100 g ciocolată albă de menaj 1 linguriţă ulei 1 esenţă de rom 1 plic zahăr vanilat 2-3 fâşii...

Read more »

Burger cu somon

Burger cu somon

  Ingrediente: 4 chifle 700 g file de somon o ceapă 2 linguriţe suc de lămâie 2 linguri brânză de vaci un ou 6 linguri făină sare piper ulei 200 g iaurt 2 legături verdeaţă tocată (mărar şi pătrunjel) frunze de salată o lămâie   Mod de preparare: Frige somonul la grătar, apoi taie-l...

Read more »

Chiftele de linte roşie

Chiftele de linte roşie

Ingrediente: 300 g linte roşie 2 felii de pâine 3 linguri făină 1 ceapă 1 legătură pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Laşi lintea la înmuiat 2-3 ore în apă rece, apoi o fierbi în apă cu sare. Cureţi apoi ceapa, o tai mărunt şi o căleşti în ulei până se aureşte, apoi...

Read more »

Frigărui din carne de porc cu cimbru

Frigărui din carne de porc cu cimbru

Ingrediente: 400 g de piept de porc sare piper cimbru boia ulei   Mod de preparare: Tai carnea fâşii, apoi le treci prin ulei, le presari cu sare, piper, cimbru şi boia. Rulezi fâşiile de carne, le înfigi pe beţele de frigărui şi le aşezi într-o tavă cu apă şi ulei. Dai frigăruile la...

Read more »

Vrajitoriile lui Jamie Oliver 39 (video)

Vrajitoriile lui Jamie Oliver 39 (video)

Read more »

Tocăniţă de ardei cu peşte

  Ingrediente: 8 fileuri de cod alb 4 ardei graşi roşii 500 g roşii o vânătă două cepe 80 g capere 200 ml lapte dulce ulei de măsline sare piper o lingură de busuioc uscat pătrunjel doi căţei de usturoi Mod de preparare: Fileurile de cod se spală şi se taie în bucăţi mai...

Read more »

Budincă dulce de cartofi

Budincă dulce de cartofi

Ingrediente: 4 cartofi 300 g zahăr 60 g unt 150 g smântână 2 ouă 1 lingură făină 40 g stafide 1/2 linguriţă scorţişoară 2 linguriţe zahăr pudră sare   Mod de preparare: Laşi stafidele pentru 20 de minute în apă caldă să se înmoaie. Fierbi cartofii în coajă şi când sunt gata îi cureţi...

Read more »

Ciupercuţe cu spanac şi praz

Ciupercuţe cu spanac şi praz

  Ingrediente: un kilogramn de ciuperci champignons 500 g spanac un fir de praz 200 g brânză de vaci două ouă un vârf de cuţit de praf de nucşoară sare piper ulei de măsline pătrunjel o lămâie sos de roşii picant   Mod de preparare: Ciupercile se curăţă, se spală şi se puni într-un...

Read more »

Cartofi taranesti cu marar

Cartofi taranesti cu marar

Ingrediente: 1,5 kg cartofi 4 cepe 1 lingură boia dulce 4-5 căţei de usturoi ulei sau margarina 1 legă­tură mărar sare   Mod de preparare: Cureţi cartofii şi ceapa, pui cartofii la fiert, iar ceapa o tai mărunt şi o căleşti în ulei. Presari peste ceapă sare şi după ce s-a înmuiat, adaugi cartofii...

Read more »

Tocana de ficat de pasare

Ingrediente: 500 g de ficat de pasăre 2 fire de praz 50 g de pastă de tomate sare piper o legătură de pătrunjel  vin alb Mod de preparare: Căleşti ficăţeii, îi condi­mentezi, adaugi prazul tăiat mărunt şi pasta de roşii, apoi le fierbi înăbuşit 15 minute. Torni vinul şi mai laşi să fiarbă încă...

Read more »

Crochete din sfeclă şi peşte

Crochete din sfeclă şi peşte

Ingrediente : 2 kg sfeclă roşie 1/2 kg cod 1 legă­tură verdeaţă 1 lingură făină sare piper ulei   Mod de preparare: Cureţi sfecla, o tai bucăţi şi o dai prin maşina de tocat împreună cu peştele spălat. Adaugi făina, verdeaţa tocată, potriveşti de sare şi piper şi amesteci compoziţia. Formezi apoi crochete pe...

Read more »

Sarmalute in foi de vita cu sos de marar

Sarmalute in foi de vita cu sos de marar

Ingrediente: 3/2 kg carne tocată porc sau vită 100 g orez 2-3 cepe 1-2 linguriţe bulion 100 ml ulei foi de viţă piper sare 1 linguriţă mărar Ingrediente sos: 50 ml ulei 1 lingură făină 1 linguriţă bulion 100 ml apă 2 linguriţe mărar Mod de preparare: Scoţi foile de viţă din borcan, le...

Read more »

Pastrav cu sos de unt si verdeata

Pastrav cu sos de unt si verdeata

  Ingrediente :  1 păstrăv 2 linguri făină 2 linguri unt 1 lămâie 1 legătură pătrunjel sare   Mod de preparare: Cureţi păstrăvul, îl speli, îl tai în jumătate pe lungime şi îl dezosezi. Treci apoi bucăţile de peşte prin făina amestecată cu un praf de sare şi le prăjeşti în unt încins. Când...

Read more »

Prăjitură cu biscuiţi, mere şi frişcă

Prăjitură cu biscuiţi, mere şi frişcă

Ingrediente:  500 g biscuiţi populari 5 mere 300 ml apă 250 g zahăr 2 plicuri praf de budincă gust de vanilie 1 linguriţă scorţişoară 1 plic frişcă 150 ml lapte pentru frişcă   Mod de preparare: Cureţi merele, le dai pe râzătoare şi le amesteci cu scorţişoara. Pui apa cu zahărul la fiert şi...

Read more »

Porumb cu orez, morcovi si nuca de cocos

Ingrediente: 500 g porumb (din conservă) 100 g orez 300 ml apă 1 praf de sare 1 morcov 50 g nucă de cocos 1 lingură ulei   Mod de preparare: Pui la fiert orezul în apă cu sare împreună cu morcovul tăiat steluţe ori cubuleţe şi uleiul, după care îl laşi să dea în...

Read more »

Mancare de gogosari copti cu soia

Mancare de gogosari copti cu soia

Ingrediente: 6 gogoşari 1 pachet soia cuburi 1 ceapă 4 roşii 1 ceaşcă ulei sare piper 1 legătură mărar   Mod de preparare: Coci gogoşarii pe o tablă, pe aragaz, şi când sunt gata, îi presari cu sare, îi acoperi şi îi laşi puţin să se înmoaie şi să se răcească. îi cureţi apoi...

Read more »

Rulouri de dovlecel si vânătă cu brânză si şuncă

Rulouri de dovlecel si vânătă cu brânză si şuncă

Ingrediente:  1 dovlecel mare 1 vânătă 8 felii şuncă de Praga 250 g brânză de vaci 2 cepe 1 legătură mărar 1 foaie de dafin 3 căţei de usturoi 100 ml vin alb 4 linguri oţet 1 lingură zahăr 1/2 lămâie 2 roşii ulei sare piper cimbru   Mod de preparare: Cureţi dovlecelul şi...

Read more »

Cocktail Tequila Sunrise

Cocktail Tequila Sunrise

    Calitate – alcoolic Bază alcoolică – tequila Pahar – tumbler mijlociu Categorie – Tequila drinks Decoraţiune – o felie de ananas, o cireaşă roşie şi paie   Se serveşte la orice oră   Ingrediente: 3/10 tequila 6/10 suc de portocale 1/10 sirop de rodii Această băutură a apărut în anii ’50, contribuind...

Read more »

Minuturi din paste şi carne

Minuturi din paste şi carne

  Ingrediente: 250 g paste scoică 100 g măsline verzi 100 g brânză telemea 200 g carpaccio doi ardei graşi 3 ouă mărar sare piper ulei de măsline usturoi smântână   Mod de preparare: Pastele se fierb în apă fierbinte în care se adaugă o lingură de sare şi o lingură de ulei, ca...

Read more »

Vrajitoriile lui Jamie Oliver 40 (video)

Vrajitoriile lui Jamie Oliver 40 (video)

Read more »

Gaufre cu cremă de cafea

Gaufre cu cremă de cafea

  Ingrediente: 3 ouă 450 g făină 460 ml lapte dulce praf de copt 60 g zahăr tos 5 bucăţi de zahăr cubic un plic cu cremă de vanilie cafea instant două bucăţi de kiwi două portocale 50 g migdale sare pudră de ghimbir pudră de cuişoare unt   Mod de preparare: O portocală...

Read more »

Legume în sos dulce-acrişor

Legume în sos dulce-acrişor

  Ingrediente: doi morcovi 500 g broccoli 250 g fasole mange-tout 150 g boabe de porumb 4 stiuleţi de porumb o ţelină două roşii o jumătate de lămâie ardei iute un ardei capia o legătură de ceapă verde sare piper oregano ulei   Mod de preparare: Ceapa verde :se curăţă, se spală şi se...

Read more »

Peşte cu parmezan şi vinete

Peşte cu parmezan şi vinete

  Ingrediente: 500 g fileuri de peşte două vinete 400 g fasole verde 100 g arpagic murat ulei de măsline o lămâie cimbru o ceapă doi căţei de usturoi o lingură de sos pesto busuioc sare piper smântână usturoi 100 g parmezan   Mod de preparare: Intr-un castron se amestecă patru linguri de ulei...

Read more »

Salata de radacinoase cu ghimbir

Salata de radacinoase cu ghimbir

  Ingrediente: 1 gulie mică 1 morcov 1 ţelină 1 ceapă roşie 2 mere 1 bucată ghimbir sare 2 linguri ulei 1/2 lămâie   Mod de preparare: Cureţi gulia, morcovul, ţelina şi ceapa, dai gulia, morcovul şi ţelina pe răzătoarea cu ochiuri mari, iar ceapa o tai solzişori. Speli merele, le tai felii sau...

Read more »

Spuma de mere cu frisca

Spuma de mere cu frisca

Ingrediente:  4 mere 3 linguri frişcă bătută 1 plic zahăr vanilat   Mod de preparare: Cureţi 3 mere de coajă şi cotor, le tai felii şi le pui la fiert în apă cu zahărul vanilat. După ce au fiert, le scurgi bine, le pasezi sau le mixezi şi le amesteci cu frişca bătută. Pui...

Read more »

Plăcinta cu carne de viţel şi legume

Plăcinta cu carne de viţel şi legume

  Ingrediente foaie: 400 g făină 50 g unt 4 linguri smântână 2 ouă apă sare Ingrediente umplutură: 500 g came de viţel 3 morcovi 2 cepe 2 linguri bulion 2 linguri mălai cimbru boabe de muştar sare ulei   Mod de preparare: Tai carnea bucăţi de 2-3 cm, le treci prin mălai şi...

Read more »

Ruladă de carne de porc cu jambon afumat şi legume

Ruladă de carne de porc cu jambon afumat şi legume

  Ingrediente: 1 kg carne de porc 300 g carne tocată 1 felie jambon afumat 2 felii şuncă presată 1 morcov 1 mână fasole verde congelată 1 ou 1 ceapă 2 pahare vin alb sare piper ulei   Mod de preparare: Desfaci carnea de porc astfel încât să obţii o foaie, apoi o baţi...

Read more »

Budincă de ciuperci

Budincă de ciuperci

Ingrediente :  500 g ciuperci 2 felii pâine 1 ceapă 1 lingură margarină 1 lingură făină sare piper ulei 1 cub condiment cu gust de legume 1 legatura patrunjel   Mod de preparare: Speli bine ciupercile, cureţi ceapa, tai mărunt şi ceapa şi ciupercile şi le căleşti împreună în  puţin ulei. Topeşti apoi margarina,...

Read more »

Păstrăv cu sos de vin şi ciuperci

Păstrăv cu sos de vin şi ciuperci

  Ingrediente :  1 păstrăv 2 pahare vin alb 150 g ciuperci 2 cepe 2 linguri unt 1 legatură pătrunjel 1 lingură făină sare   Mod de preparare: Cureţi peştele, îl speli şi-l pui la fiert pentru 15 minute în vin alb şi o bucăţică de unt. După ce a fiert, îl scoţi pe...

Read more »

Tartă de biscuiţi cu struguri

Ingrediente: 400 g biscuiţi sim­pli 2 linguri zahăr 1 linguriţă scorţişoară 1 pachet margarină Ingrediente umplutură: 75 g fulgi de porumb 2 căni apă 1 esenţă vanilie 5 linguri zahăr 1 ciorchine de strugure negru   Mod de preparare: Dai biscuiţii prin maşina de tocat, apoi îi amesteci cu margarina topită, zahărul şi scorţişoara....

Read more »

Cocktail Tintoretto

Cocktail Tintoretto

  Calitate – slab alcoolizat Bază alcoolică – nici una Pahar – flute sau cupă Asti Categorie – Wine drinks Decoratiune – fără   Se serveşte la orice oră   Ingrediente: 3/10 suc de rodii 7/10 vin spumos clasic sau sec   Această băutură Sparkling a apărut în regiunea Veneto, în anii ’60; este...

Read more »

Vrajitoriile lui Jamie Oliver 41 (video)

Read more »

Mâncare de dovleac si telină

  Ingrediente:  700 g dovleac 1 ţelină 1 ceapă 1 morcov 1 legătură mărar 1 lingură făină ulei sare piper   Mod de preparare: Cureţi dovleacul, îl speli, îl tai fâşii, îl presari cu sare şi-l laşi 20-30 de minute să se scurgă. Cureţi ceapa, morcovul, ţelina, toci ceapa, dai pe râzătoare morcovul şi...

Read more »

Cartofi cu costita si smantana

Cartofi cu costita si smantana

Ingrediente: 1/2 kg cartofi 2-3 cepe 2 fire de praz 80 g unt (4 linguri) 1 pahar lapte (200 ml) un pahar zeamă Biovegeta 120 g smântâna sare piper după gust pătrunjel   costita de porc Mod de preparare : Cureţi cartofii, îi tai rondele şi îi rumeneşti în unt (untură sau ulei). Prazul (numai...

Read more »

Varza cu smantana si cascaval

Ingrediente: 2 kg varză albă 100 ml lapte 2 linguri făină 100 g caşcaval 3 g nucşoară 200 ml smântână 1-2 linguri sare 15 g pesmet 50 g unt  Mod de preparare: Cureţi varza, apoi o împărţi în 6 părţi egale. O opăreşti cu apă sărată şi lapte. După ce s-a scurs, o aşezi...

Read more »

Chifteluţe de cartofi copţi şi morcovi

Chifteluţe de cartofi copţi şi morcovi

Ingrediente: 1 kg cartofi 2 morcovi 1 rădăcină pătrunjel 1 ţelină  4 linguri făină 1 legătură pătrunjel sare piper ulei Mod de preparare: Speli cartofii şi îi coci în coajă, în cuptorul încins. In acest timp, cureţi morcovii, rădăcina de pătrunjel şi ţelina şi le pui la fiert în apă cu sare. După ce...

Read more »

Prajitura cu portocale

Prajitura cu portocale

  Ingrediente blat: 7 ouă 100 g nucă măcinată 70 g făină 150 g zahăr coajă rasă de portocală   Ingrediente sirop: 100 ml apă 100 g zahăr puţină zeamă de portocală 50 ml rom   Ingrediente crema: 300 g unt 4 gălbe­nuşuri 4 linguri zeamă de porto­cale 200 g zahăr şi puţină coajă...

Read more »

Ciuperci în cuiburi de cartofi

Ciuperci în cuiburi de cartofi

Ingrediente : 1 cutie fulgi de cartofi 8 ciuperci 1 ceapă 1 legătură mărar sare piper ulei   Mod de preparare: Amesteci fulgii de cartofi cu apă fierbinte, adaugi mărarul tocat şi pui piureul obţinut într-o formă unsă cu ulei. Cureţi apoi ciuper­cile, 4 le păstrezi întregi, iar pe celelalte le tai mărunt şi...

Read more »

Ciolan afumat de porc cu varza si cartofi

Ingrediente: 2 picioare de porc afumate 1 kg cartofi 1 varză murată 2 linguri untură 1 lingură chimen zarzavat pentru supă (1 mor­cov, 1 păstârnac, 1 ceapă, 1 ţelină mică) 1 pahar smântână boia de ardei dulce sau iute Mod de preparare: Pui la fiert în aceeaşi oală picioarele de porc şi zarzavatul tocat...

Read more »

Perişoare de soia şi ciuperci cu sos de roşii

Perişoare de soia şi ciuperci cu sos de roşii

  Ingrediente: 1 pachet soia granule 8 ciu­perci 1 ceaşcă orez 1 lingură bulion sare Ingrediente sos: 7 roşii 1 lingură făină 1 lingură bulion ulei sare piper 1 legătură mărar   Mod de preparare: Cureţi ciupercile şi le pui la fiert în apă rece cu sare, iar în altă oală fierbi soia Darling....

Read more »

Carne cu telina la cuptor

  Ingrediente: 300 g carne de porc tocata 2 teline ulei piper sare 1 legătură pătrunjel 150 g orez 300 ml supă (dintr-un cub) 200 ml iaurt 1 ou margarină 100 g caşcaval ras Mod de preparare: Cureti  telina, o tai felii subţiri, o fierbi în apă cu sare până se înmoaie.Intre timp, încingi...

Read more »

Colţunaşi cu spanac

Colţunaşi cu spanac

Ingrediente: 250 g făină 150 ml apă 500 g spanac congelat 100 g caşcaval de post sau brânză sare ulei piper   Mod de preparare: Din făină, apa călduţă şi 3 lin­guri ulei frămânţi un aluat elastic pe care-l laşi să se odihnească. Decongelezi apoi spanacul, îl laşi să se scurgă, apoi îl căleşti...

Read more »

Budincă de dovleac cu brânză si marar

Ingrediente :   500 g dovleac 150 ml lapte 150 g brânză de vaci 100 g margarină 150 g făină 100 g smân­tână 5 ouă 3 felii pâine 1 legătură mărar sare   Mod de preparare: Cureţi dovleacul, îl tai bucăţele şi îl fierbi în apă cu puţină sare. După ce a fiert, îl zdrobeşti...

Read more »

Carnati de casa afumati, cu fasole batuta

Carnati de casa afumati, cu fasole batuta

Ingrediente : 600 g cârnat afumat 500 g fasole albă 200 ml ulei 200 g ceapă 25 g usturoi 1 linguriţă sare   Mod de preparare: Alegi fasolea, o speli bine şi o pui la fiert. După ce dă în clocot, o scurgi de apă şi o pui din nou la fiert, cu altă...

Read more »

Pateuri umplute cu soia

Pateuri umplute cu soia

  Ingrediente :  1 pachet aluat special pentru pateuri 100 g soia granule 100 g brânză de soia tăiată cuburi 2 linguri ulei 1 ceaşcă (de ceai) cu suc de  roşii 1 linguriţă scorţişoară 2 linguriţe zahăr 2 linguri Vegeta piper   Mod de preparare: Fierbi soia într-o cantitate suficientă de apă, timp de...

Read more »

Tocanita cu ardei copti si masline

  Ingrediente: 2 cepe 4-5 linguri bulion 1 pahar apa 3-4 catei usturoi piper sare 9-10 ardei capia 200 g masline   Mod de preparare: Toci 2 cepe potrivite, le pui la prăjit, după care pui 4-5 linguriţe de bulion şi 1 pahar cu apă. Le laşi câteva minute să fiarbă mai bine ceapa,...

Read more »

Castraveţi umpluţi cu mazăre

Ingrediente :  10 castraveţi muraţi 1 morcov 1 ţelină 100 g mazăre congelată sau din conservă 2 linguri făină 1 ceaşcă suc de roşii 1 ceaşcă de ulei sare piper   Mod de preparare: Tai castraveţii în jumătăţi pe lungime, le scoţi miezul şi-i laşi să se scurgă. Cureţi morcovul şi ţelina, le dai...

Read more »

Piftie de cartofi

Piftie de cartofi

  Ingrediente: 1 kg cartofi 2-3 morcovi 3-4 felii de pâine înmuiate în apă 100 g granule de soia usturoi 2-3 linguri făină delikat   Mod de preparare:  Cartofii şi morcovii îi dai separat prin maşina de tocat şi la fel, separat, îi storci de zeamă. Sucul de la morcov îl poţi bea, iar...

Read more »

Tort de biscuiti cu crema de cacao

  Ingrediente: 400 g biscuiti 2 pachete crema pentru prăjituri cu gust de cacao 250 g nuci măcinate 1 cană cafea preparată mai slabă 2 linguri cacao 100 g frişcă 1 esenţă rom   Mod de preparare: Baţi mai întâi praful de cremă cu gust de cacao din ambele pachete cu 400 ml apă...

Read more »

Trigoane cu cremă şi curmale

  Ingrediente: 300 g biscuiţi o lămâie 150 g zahăr tos 250 ml frişcă 150 ml iaurt 50 g curmale două pliculeţe cu zahăr vanilinat 80 g unt o lingură de miere 100 ml apă 5 g gelatină 80 g ciocolată neagră topping de căpşuni ciocolată albă căpşuni   Mod de preparare: Gelatina se...

Read more »

Prajitura cu fructe

Prajitura cu fructe

Ingrediente: 500 g făină 500 g zahăr 10 ouă 11 linguri ulei 1 plic zahăr vanilat 1 esenţă rom 1 plic praf de copt 3 linguri zahăr pudră 1 kg caise (piersici, prune, struguri)   Mod de preparare: Baţi albu­şurile cu puţină sare, apoi adaugi zahărul în ploaie şi baţi în continuare până se...

Read more »

Vrajitoriile lui Jamie Oliver 42 (video)

Read more »

Salată ţărănească de vinete

Salată ţărănească de vinete

  Ingrediente : 2-3 vinete 2 ardei graşi 2 cepe 2 roşii sare ulei   Mod de preparare: Coci vinetele şi ardeii şi când sunt gata presari legumele cu sare, le acoperi cu un prosop curat şi le laşi aşa 30 de minute. Le cureţi apoi de coajă şi le pui să se scurgă...

Read more »

Ficat cu costita

  Ingrediente: 800 g ficat de porc sau de vită costiţă afumată 1 legătură pătrunjel margarină piper Mod de preparare: Speli ficatul şi îl tai în bucăţi de circa 2-3 cm. Costiţa o tai felii subţiri. Fiecare felie de costiţă o piperezi. Pui o frunză de pătrunjel peste fiecare bucată de ficat, apoi o...

Read more »

Patison umplut

Patison umplut

  Ingrediente: 8-10 bucăţi patison (sau 3-4 dovlecei clasici ) 1/2 kg carne tocată porc, vită sau pasăre) 1 ceaşcă orez 1 bucată ceapă 1 legătură mărar sare piper 1 lingură bulion   Mod de preparare: Speli patisonul, tai fiecărei bucăţi un căpăcel şi cu o linguriţă îi scoţi miezul. Amesteci apoi carnea cu...

Read more »

Tort cu nucă de cocos, lămâie şi cremă de fructe de pădure

  Ingrediente:  125 g nucă de cocos 1 lămâie 100 g unt + unt cât o nucă pentru uns tava 1 lingură zahăr vanilat 1 lingură făină 4 ouă 8 biscuiţi 100 g zahăr 2 linguri zahăr pudră 300 ml frişcă lichidă 2-3 linguri sirop de căpşuni sau zmeură 300 g mure 300 g...

Read more »

Salată de ton cu mazăre

Salată de ton cu mazăre

  Ingrediente: 200 g mazăre 100 g orez două cutii cu ton în ulei 150 g parmezan o lingură de busuioc uscat o lingură de seminţe de susan sare piper două portocale o lămâie 4 linguri de ulei de măsline porumb din conservă   Mod de preparare: Orezul se fierbe în apă cu sare,...

Read more »

Pizza cu pui

Pizza cu pui

Ingrediente aluat:  150 făină 75 g unt 1 praf de sare 2-3 linguri apa   Ingrediente umplutura: 500 g carne de pui fiartă 1 lingură de ceapă tăiată mărunt 2 linguri pastă de tomate puţin unt sau ulei 50 g caşcaval ras   Mod de preparare: Prepari aluatul şi-l laşi să se odihnească 2...

Read more »

Prajitura cu mere umplute

Prajitura cu mere umplute

Ingrediente blat: 5 ouă 5 linguri zahăr 5 linguri făină sare 1/2 linguriţă praf de copt Ingrediente umplutură: mere margarină  pentru uns tava 3-4 linguri zahăr vişine nuci stafide dulceaţă de pepene sau de care ai în cămară   Mod de preparare: Cureţi merele de coajă şi le scoţi cotorul. Ungi tava cu margarină,...

Read more »

Carne de porc cu cuscus

Ingrediente: 500 g carne de porc mai grasă 500 g cuşcuş (paste făinoase mărunte) sare curry Mod de preparare: Tai carnea cubuleţe şi o pui la fiert cu puţină sare la foc mic. 0 fierbi până scade apa, apoi o prăjeşti în untura lăsată de ea până când se formează o crustă. Pui apoi...

Read more »

Tocanita de ciuperci cu usturoi

Ingrediente :  2-3 cepe 2 ardei roşii (din conservă) ciuperci 2-3 căţei de usturoi pătrun­jel Mod de preparare: Căleşti ceapa, adaugi şi ardeiul tocat mărunt, apoi pui ciu­percile tăiate mărunt. Adaugi puţină apă şi le fierbi la foc mic, acoperite cu capac. Completezi cu apă puţin câte puţin, până sunt fierte ciupercile, apoi pui...

Read more »

Salata de pastarnac

Salata de pastarnac

Ingrediente: 500 g păstârnac 4-5 lin­guri ulei 1 lămâie (sau oţet) 250 g praz sare după gust   Mod de preparare: Păstârnacul îl speli bine, îl cureţi şi îl tai fâşii subţiri (julien) şi îl dai pe râzătoare. Cureţi prazul, îl speli şi îl tai fâşii subţiri (julien). Apoi amesteci prazul cu păstâr­nacul într-o...

Read more »

Ciuperci cu arpacasi

Ciuperci cu arpacasi

Ingrediente : 1-2 cutii de ciuperci 700 g arpacaş 2-3 cepe ulei pastă de tomate cimbru verdeaţă sare piper   Mod de preparare: Arpacaşul îl fierbi cu puţină sare în apă multă. Ceapa tăiată mărunt o căleşti cu ulei, adaugi ciupercuţele tăiate şi date prin ulei sau margarină şi stingi cu puţină apă. Adaugi...

Read more »

Pastrama de oaie cu legume

Pastrama de oaie cu legume

  Ingrediente: 800 g came de oaie doi morcovi 500 g fasole verde 300 g mazăre 100 g boabe de porumb 200 g orez o ceapă o jumătate de linguriţă de boia iute sare piper ulei de floarea-soarelui rozmarin usturoi iaurt muştar   Mod de preparare: Fasolea verde se spală, se cură­ţă codiţele şi...

Read more »

Pui in sos de iaurt

Pui in sos de iaurt

Ingrediente: 4 pulpe de pui 2 linguri de ulei 4 linguri de migdale 2 căţei de usturoi 2 păhărele de iaurt condimente pentru carnea de pui   Mod de prepapare: Speli pulpele de pui, le ştergi, le presari cu condimente şi le prăjeşti pe toate părţile în untură. Dai mai întâi focul tare, apoi...

Read more »

Pilaf cu carnati si sos de rosii

Ingrediente: 3 ceşcuţe de orez 2 cepe mici 500 g cârnaţi afumaţi 50 g unt condimente 1 lingură pastă de roşii 3 linguri smântână Mod de preparare: Tai ceapa mărunt şi o rumeneşti în unt. Adaugi orezul şi laşi câteva minute, apoi pui 9 ceşcuţe cu apă şi condimentele şi laşi să fiarbă. Cureţi...

Read more »

Salata de cartofi cu sos de cartofi

Salata de cartofi cu sos de cartofi

  Ingrediente: 600 g cartofi 2 cepe 1 linguriţă oţet 150 ml ulei 3 linguri muştar 100 g măsline sare piper   Mod de preparare: Cartofii îi speli bine şi îi fierbi în coajă. Când sunt gata, îi cureţi şi îi tai felii. Ceapa o tai peştişori, muştarul îl amesteci cu ulei şi oţet....

Read more »

Legume cu peşte şi sos de soia

Legume cu peşte şi sos de soia

  Ingrediente: 500 g fileuri de peşte o ţelină doi morcovi 500 g ciuperci 300 g fasole mange- tout ceapă verde doi ardei capia o gulie ardei iute sos de soia o lămâie ulei sare piper ghirmbir murat 3 căţei de usturoi două felii de ananas crevete   Mod de preparare: Fileurile de peşte...

Read more »

Tortellini cu sos de ciuperci

  Ingrediente: 450 g tortellini cu brânză 300 g ciuperci 60 g capere murate două cepe usturoi o jumătate de cană de smântână 100 g parmezan 45 g unt ulei de măsline sare piper pătrunjel cimbru roşii   Mod de preparare: Ciupercile se curăţă de pieliţă, se spală şi se taie în feliuţe subţiri....

Read more »