skip to main |
skip to sidebar
Retete #68
Ingrediente: 250 g aluat fraged congelat 300 g dovlecei 200 g brânză dulce
(de vaci) 2 ouă 100 g caşcaval 3 roşii 2 căţei de usturoi sare piper ulei Mod
de preparare: Cureţi dovleceii şi usturoiul, tai dovleceii rondele, roşiile
bucăţele şi usturoiul mărunt şi le căleşti pe toate în ulei. Laşi să...
Ingrediente: 200 g struguri albi 200 g ciocolată albă 4 ouă 125 ml ulei,
200 g zahăr tos 250 g făină o linguriţă de pudră de scorţişoară două flori de
cuişoare praf de copt sare două pliculeţe cu zahăr vanilinat mentă unt Mod de
preparare: Intr-un vas se mixează albuşurile cu zahărul...
Ingrediente: 400 g paste cu brânză două gulii două fructe de mango doi
morcovi o legătură de ceapă verde 300 g fasole mange-tout o ţelină ulei de
măsline sare piper pătrunjel smântână iaurt gras Mod de preparare: Guliile,
morcovii şi ţelina se curăţă de coajă, se spală şi se taie în felii...
Ingrediente: 300 g cartofi 1 morcov 1 pătrunjel rădăcină 1 păstârnac 1
legătură pătrunjel leuştean sare 500 ml zer de oaie 2 ouă întregi 3 linguri
smântână Mod de preparare: Fierbi morcovul, pătrunjelul rădăcină şi
păstârnacul în 2 l apă cu sare. Cureţi cartofii şi îi pui în oală la fiert. După
ce...
Ingrediente: 500 g mere 250 g unt 4 ouă 300 g zahăr 200 ml lapte dulce 400
g făină praf de copt zahăr vanilinat un borcan cu gem de căpşuni o linguriţă de
pudră de scorţişoară esenţă de migdale un plic de jeleu două linguri de zahăr
brun frişca Mod de preparare:...
Ingrediente: 4 cârnaţi olteneşti doi morcovi o ţelină mai mare 6 bucăţi de
porumb baby două fructe de mango 500 g broccoli 200 g ciuperci pleurotus o ceapă
ulei de măsline sare piper busuioc verde usturoi Mod de preparare: Porumbul şi
broccoli se spală şi se pun la fiert în apă fierbinte...
Ingrediente: 150 g orez pentru sushi 150 g batoane de surimi două linguri
de oţet de orez o linguriţă de zahăr tos o linguriţă de sare o jumătate de
linguriţă de pudră de curry piper 4 foi de alge sos de soia mărar salată de
crudităţi Mod de preparare: Orezul se spală...
Ingrediente: 800 g ciuperci doi cartofi o ţelină 200 g miezuri de nucă ulei
de măsline două linguri de sos de soia sare piper o frunză de dafin 8 boabe de
piper orez paste verdeaţă Mod de preparare: Ţelina şi cartofii se curăţă de
coajă, se spală şi se taie în jumătăţi. Se...
Ingrediente: 20 g unt fără sare o haşmă mare, tocată fin 100 ml vin alb
300 ml supă brună 50 g smântână grasă o linguriţă şi jumătate de muştar de
Dijon Mod de preparare: Topiţi untul într-o cratiţă, la foc mic, adăugaţi
haşma şi prăjiţi-o uşor, fără a o lăsa să se...
Ingrediente: 400 ml frişcă un plic cu budincă de vanilie instant 400 ml
lapte dulce 100 g zmeură 4 piersici 200 g physalis două pliculeţe cu zahăr
vanilinat coaja rasă de la o portocală două linguri de zahăr brun 50 g unt Mod
de preparare: Piersicile se spală, se şterg cu un...
Ingrediente: 1 kg muşchi de vită 4 roşii pastă de tomate 6 căţei de
usturoi 2 ardei capia roşii 2 ardei capia verzi 300 g ciuperci 350 ml vin roşu
sec o lămlie 100 g măsline negre sare piper ulei de floarea-soarelui pătrunjel
cartofi mălai Mod de preparare: Muşchiul de vită se...
O reteta simpla si delicioasa de bagheta cu pui si masline din: piept de
pui, faina, oua, drojdie, zahar tos, unt, lapte, masline, sare, piper, marar,
muraturi si sos de rosii picant Ingrediente: două piepturi de pui 500 g făină 3
ouă 25 g drojdie o lingură de zahăr tos 150 g unt 100...
O reteta delicioasa de ciorba cu leustean din: carne de pui, mazare, fasole
verde, ceapa, morcovi, bors de putin, sare, piper si leustean. Ingrediente: 500
g carne de pui 100 g mazăre 100 g fasole verde două cepe doi morcovi un litru
borş de putină sare piper o legătură mare de leuştean Mod...
O reteta delicioasa de fasole alba cu sos iute din: fasole morcov, telina,
ceapa verde, usturoi, boia iute, ardei capia, rosii, pasta de tomate, seminte de
chimen, ulei de masline, sare, piper, patrunjel si migdale. Ingrediente: 300 g
fasole un morcov un sfert de ţelină o legătură de ceapă verde doi căţei de
usturoi...
Ingrediente: o cutie de lasagna cu marginile spiralate (450 g) 900 g
broccolii tocat două linguriţe de ulei de măisline 4 dovlecei medii tocaţi o
ceapă medie tocată doi căţei de usturoi presaţi o conservă de roşii întregi
(780 g) o jumătate de linguriţă de sare 670 g de brânză ricotta o
linguriţă...
Ingrediente: 450 g paste o ceapă 3 linguri de ulei sare piper 780 g roşii
din conservă 500 g roşii proaspete 4 linguri de parmezan ras 8 frunze de
busuioc Mod de preparare: Intr-un vas se pun apă cu sare la fiert. Se adaugă
pastele. Intre timp se sotează ceapa în două...
Ingrediente: 500 g scoici în cochilie 4 ardei capia o ceapă doi căţei de
usturoi două linguri coriandru tocat două roşii 350 g pesmet 100 g parmezan o
lămîie ulei de măsline sare piper Mod de preparare: Scoicile se fierb în apă
cu sare, puţin coriandru, se scot într-o strecurătoare şi se...
Calitate – alcoolic Bază alcoolică – blended whiskey Pahar – tumbler
mijlociu Categoria – Whiskey drinks Decoraţiune – o felioară de lămâie, o
cireaşă roşie şi paie Se serveste la orice oră Ingrediente: 5-6 cl blended
whiskey o linguriţă de zahăr pudră sucul de la o lămâie sifon După
Singapore...
Ingrediente: 300 g făină albă 380 g făină integrală 600 ml apă 25 g
drojdie o linguriţă cu zahăr tos sare 3 linguriţe cu cimbru tocat 50 g muguri
de pin 3 căţei de usturoi un vîrf de cuţit cu piper măcinat ulei de măsline unt
smîntînă iaurt Mod de preparare: Făina...
Ingrediente : 600 g piersici coapte 400 g miez de pepene galben copt 500 g
zahăr 300 ml suc de lămâie coaja rasă de la 1 lămâie Mod de preparare: Tai
bucăţele miezul de piersici şi pepenele, adaugi zahărul şi laşi de seară până
dimineaţa. A doua zi, pui sucul şi coaja rasă...
O reteta de tambli cu ardei chile rosii, catei de usturoi, nuca de cocos,
tamarins, sare si apa. preparat specific indian Ingrediente: 4-5 ardei chile
roşii 3-4 căţei de usturoi o jumătate de nucă de cocos un tamarind de mărime
mică sare două căni de apă Mod de preparare: Intr-un bol se mixează...
O reteta delicioasa de Ceviche de Pescado din: peste alb, suc de limete,
usturoi, ardei, chilies jalapenos, sare, piper, ceapa, telina, coriandru, frunze
de salata, porumb, cartofi si lamaie. preparat specific peruan Ingrediente: un
kg de peşte alb o ceaşcă de suc de limete un căţel de usturoi pisat doi ardei
tocaţi mărunt doi...
Ingrediente: 300 g făină 200 g unt 150 ml apă un pliculeţ praf de copt
sare 700 g brînză de vaci 5 ouă 270 g zahăr tos 50 g seminţe de dovleac 50 g
seminţe de susan 100 g fistic două pliculeţe cu zahăr vanilinat o lămîie zahăr
pudră Mod de preparare:...
Ingrediente: 800 g îngheţată de vanilie 4 banane 300 g ciocolată neagră
100 g ciocolată albă 80 g unt 80 g zahăr brun două pliculeţe cu zahăr vanilinat
o jumătate de linguriţă de pudră de scorţişoară două linguri de ulei sos de
ciocolată mentă frişcă Mod de preparare: Ciocolata alba şi cea...
Ingrediente: 800 g cartofi 800 g peşte 600 g roşii 3 morcovi o legătură de
ceapă verde o legătură de usturoi verde ulei de floarea-soareilui pătrunjel sare
piper mălai salată de varză Mod de preparare: Cartofii şi morcovii se curăţă
de coajă, se taie în felii subţiri şi se pun într-un vas cu...
Ingrediente: 8 bucati de chiles o lingură de chimen persan două linguriţe
de ulei vegetal 250 g ceapă tăiată două kg carne de porc 3 căţei de usturoi 4
căni de apă Mod de preparare: Intr-o tigaie se pune uleiul. Când s-a încălzit
se adaugă bucăţile de chiles (ardei iuţi mexicani). Se...
Ingrediente: 300 g orez 300 g scoici un fir de praz 250 g roşii cherry 150
ml vin alb dulce o lămâie două tije de ţelină ulei de măsline sare piper o
linguriţă de pudră de curry salată ruccola nucşoară scorţişoară Mod de
preparare: Scoicile se spală şi se pun într-o strecurătoare...
Ingrediente: o sfeclă roşie jumătate de ţelină 28 g unt sărat două căni de
supă de legume sare piper negru smântână Mod de preparare: Sfecla se fierbe pe
jumătate, se descojeşte şi se rade. Ţelina crudă se dă şi ea pe râzătoare. Se
topeşte untul, se adaugă făina, se amestecă şi se lasă...
Ingrediente: 30 ml brandy 30 ml vermut sec 30 ml suc de portocale 10 ml
sirop de rodii puţină cremă de mentă Mod de preparare: Se introduc toate
ingredientele împreună cu cuburile de gheaţă într-un shaker şi se agită bine. Se
serveşte într-un pahar înalt, fără picior.
Ingrediente: două vinete doi ardei graşi un dovlecel o ceapă 300 g roşii
300 g făină 150 ml apă 10 g drojdie o lingură de lapte dulce ulei de măsline
sare piper varză mărar Mod de preparare: Vinetele se spală, se curăţă de coajă
din loc în loc, se taie în felii...
Ingrediente: 500 g rinichi de porc 100 g unt o ceapă doi căţei de usturoi
450 g mazăre un ardei gras roşu 50 g alune o lingură de miere pătrunjel sare
piper o jumătate de lămîie 200 ml vin alb sec 100 ml ulei de floarea-soarelui
vin roşu Mod de preparare: Ceapa...
Ingrediente: 4 dovlecei 200 g orez o conservă de fasole neagră 200 g
fasole verde doi ardei graşi roşii un fir de praz doi căţei de usturoi 100 g unt
o linguriţă de pudră de curry sare piper roşii cherry ulei smântână mărar Mod
de preparare: Dovleceii se spală, se curăţă şi...
Ingrediente: 4 ardei graşi două cepe 4 roşii 600 g vinete 450 g dovlecei
4 linguri de ulei de măsline o linguriţă de sare o linguriţă de piper negru două
linguri de amestec de ierburi Mod de preparare: Ardeii se curăţă şi se taie
jullien. Se toacă cepele, roşiile, vinetele şi dovleceii....
Ingrediente: un kg şi jumătate de cartofi ulei 250 g ceapă sare piper
zeamă de carne sau de oase Mod de preparare: Se taie felii cartofii curăţaţi
de coajă şi se aşază într-o tavă. Ceapa curăţată se taie mărunt şi se căleşte în
ulei, după care se adaugă peste cartofii presăraţi cu...
Ingrediente: un kg fasole verde 3-6 roşii sau 4 linguri de bulion 100-150
g slănină sau costiţă afumată 4 linguri ulei 4-5 căţei de usturoi două linguriţe
de făină mărar verde pătrunjel verde Mod de preparare: Se spală şi se curăţă
fasolea verde (se pot pune şi păstăi galbene), apoi se fierbe...
Ingrediente: 4 fileuri de peşte 250 g orez doi morcovi o legătură de ceapă
verde 200 g boabe de porumb o ţelină 250 g mazăre muştar cu seminţe două linguri
de pastă de tomate ulei de măsline sare piper pătrunjel varză murată chimen
Mod de preparare: Fileurile de peşte se spală, se...
Ingrediente: un pui o ţelină un fir de praz un morcov o cutie cu roşii in
suc propriu 250 g paste mici 50 ml ulei de măsline 300 g bacon sare piper
pătrunjel mărar Mod de preparare: Puiul se taie în bucăţi mai mici, se spală
şi se pune într-un castron. într-o oală...
Ingrediente: două mere, descojite şi tocate o ceapă mare tocată spray pentru
copt o jumătate de linguriţă de condimente 700 g broccoli (ori conopidă sau
morcovi) o conservă de supă de legume (1.300 g) Mod de preparare: Se sotează
merele şi ceapa presărate cu condimente într-o tigaie neaderentă stropită cu
spray de...
Ingrediente: un kg ficat de porc 5 cepe două linguri de bulion o lingură
de pastă de ardei gras 200 ml ulei o lingură de făină 100 ml vin sare şi piper
Mod de preparare: Curăţaţi ceapa, spălaţi-o şi tăiaţi-o peştişori. Căliţi-o în
jumătate din cantitatea de ulei, iar când devine sticloasă...
preparat specific peruan Ingrediente: 8 piepţi de pui mici doi căţei de
usturoi o ceapă tocată mărunt o jumătate de ceaşcă de ulei de măsline 3 ceşti de
orez 5 ceşti de supă de pui o ceaşcă de coriandru 400 g mazăre fiartă doi ardei
iuţi tocaţi foarte mărunt sare şi piper ...
preparat specific peruan Ingrediente: un litru lapte dulce o pungă de
lapte praf o ceaşcă de zahăr o linguriţă de vanilie 8 ouă bătute spumă un sfert
de ceaşcă de apă Mod de preparare: Se amestecă laptele dulce cu cel praf, cu
jumătate din cantitatea de zahăr, vanilia şi ouăle. Intr-un vas...
Ingrediente: 600 g piept de pui ceapă verde 3 căţei de usturoi o jumătate
de morcov mărar două felii de pîine 3 ouă o lingură de pesmet 100 g porumb 800 g
roşii oregano bicarbonat de sodiu sare piper ulei făină legume de sezon Mod de
preparare: Feliile de pîine se înmoaie...
Ingrediente: 500 g făină 350 g zahăr tos sare 200 g unt 5 oua 250 ml iaurt
gras 50 ml apă rece o limetă două linguri de amidon 500 g fructe de pădure două
pliculeţe cu zahăr vanilinat două pliculeţe cu glazură din fructe Mod de
preparare: Intr-un vas se amestecă făina...
Ingrediente: un piept de pui mare dezosat sau carne de vita doi ardei
graşi o cutie de porumb fiert o cutie de ciuperci tăiate o ceapă condimente
(sare, piper, boia de ardei dulce şi iute) o lingură de pastă de tomate 5
linguri de caşcaval ras 3 linguri de ulei 20 de clătite...
Ingrediente: doi l borş două ouă caltabos 600 ml smîntînă cimbru pătrunjel
sare piper Mod de preparare: Apa se pune la fiert împreună cu sarea. După ce a
clocotit se adaugă caltboşul şi se lasă în continuare la fiert. După ce a fiert
caltaboşul se adaugă borşul deja dat în clocot, pătrunjelul...
Ingrediente: 150 g orez 200 g ciuperci 100 g brînză de capră o legătură de
mărar 3 ouă 3 linguri de ulei de măsline o salată verde o ceapă sare piper
legume de sezon Mod de preparare: Orezul se spală cu apă rece pînă cînd se
elimină tot amidonul, se pune la...
Ingrediente: o bucată de ton de un kg 4 cepe mijlocii făină sare ulei de
măsline extravirgin oţet de vin roşu sare piper mentă proaspătă şi zahăr Mod
de preparare: Spală carnea de ton, apoi taie-o în felii subţiri, trece-le prin
făină de grîu (în care ai pus puţină sare), scutură-le de...
Ingrediente: 220 g unt 200 g zahăr un ou coajă rasă de lămîie praf de copt
500 g făină 450 g marmeladă 50 g nuci măcinate 4 linguri de zahăr pudra Mod de
preparare: Se freacă untul cu zahărul, adăugîndu-se apoi oul (bătut aparte cu
furculiţa) şi coaja rasă de lămîie. Se...
Ingrediente: pulpa de vitel sau manzat apa sare fasole verde un morcov o
telina mica ceapa ulei sare patrunjel pasta de rosii Mod de preparare: Se
portioneaza pulpa de vita/ vitel/ manzat si se pune la fiert separat intr-o oala
cu apa si foarte putina sare. O ceapa taiata julien se caleste...
Ingrediente: două vinete 600 g carne de vită 200 ml vin alb sec o ceapă 3
căţei de usturoi rozmarin 200 g roşii cherry o rodie 200 ml iaurt două lingurii
de seminţe de susan o lămîie ulei sare piper piure de cartofi salată die linte
Mod de preparare: Carnea de vită...
Ingrediente: o ceapă un ardei gras roşu un morcov 4 roşii un ardei iute
(chile) două linguri de ulei două linguri de apă o lingură de zahăr sare piper
Mod de preparare: Se curăţă ceapa şi se pune la călit într-o tigaie cu ulei. Se
adaugă apoi apa şi se lasă la...
Ingrediente: 4 fileuri de pangasius doi ardei graşi un sfert de ţelină un
măr un morcov 50 g capere o ceapă 3 linguriţe cu oţet balsamic ulei de măsline
30 g zahăr tos o lămîie o tijă de ţelină sare piper pătrunjel varză albă varză
roşie Mod de preparare: Fileurile de pangasius...
Ingrediente: 500 g tortellini 500 g broccoli 100 g brînză cu mucegai 100
ml smîntînă 100 ml iaurt gras sos Worcester pastă de ardei iute 50 g alune 50 g
migdale busuioc verde sare piper ulei de măsline parmezan Mod de preparare:
Brînză cu mucegai se taie cuburi şi se pasează cu...
Ingrediente: 500 g făină o linguriţă de bicarbonat de sodiu 1.250 ml apă
200 ml ulei de floarea-soarelui 275 g zahăr tos sare o linguriţă de pudră de
scorţişoară o portocală o lămîie un baton de scorţişoară 200 g miezuri de nucă
frişcă Mod de preparare: Bicarbonatul se amestecă bine cu 250...
Ingrediente: 200 ml cola 10 ml sirop de rodii o cireaşă pentru decorare
Mod de preparare: Cola şi siropul de rodii se toarnă într-un pahar înalt, fără
picior, plin cu cuburi de gheaţă. Se agită totul bine cu un pai, apoi se
decorează cu o cireaşă.
Ingrediente: 8 antricoate de miel 250 g cuşcuş 75 ml ulei de măsline 6
căţei de usturoi doi ardei graşi o cutie de bere blondă o lămîie un ardei iute
sare piper rozmarin o lingură de stafide negre miere cîteva pistile de şofran
vin roşu sec Mod de preparare: Ardeii graşi şi...
O reteta delicioasa de salata de vara cu chiftelute din: rosii, salata
verde, branza de capra, cartofi, oua, faina, ceapa verde, oregano, busuioc,
sare, piper, ulei, otet de mere, castraveti verzi, ardei gras si ardei iute.
Ingrediente: 4 roşii o salată verde 500 g brînză de capră 500 g cartofi albi
două ouă 4...
O reteta de tacos cu carne tocata, bere, ceapa, porumb dulce, mazare dulce,
varza si smantana. Ingrediente: 500 g carne tocată 300 ml bere o ceapă mare
tăiată mărunt 100 g porumb dulce 100 g mazăre dulce o foaie de tacos (obţinută
din făină de grâu, făină de mălai, apă şi ou şi coaptă...
Ingrediente: zeama de la 10 portocale coaja de la 3 portocale 500 g zahăr
200 ml apă doi litri de vin alb 500 ml rom o sticlă de şampanie Mod de
preparare: Fierbeţi în clocot timp de zece minute zahărul, apa, vanilia, coaja
de portocală şi zeama de portocală. Strecuraţi şi fierbeţi...
Ingrediente: 8 tuburi de calamar 3 căţei de usturoi 150 g crutoane din
paine de secară două ouă o legătură de pătrunjel 200 g morcovi, 300 g fasole
verde 300 g mazăre o lămîie capere un ardei iute sare piper oregano ulei
smîntînă mărar Mod de preparare: Intr-un vas se înmoaie cru-...
O reteta de sos Huancaina din: ulei, ceapa, usturoi, oua, tumeric, lapte
condensat, branza de oaie, crema de branza si migdale. preparat specific peruan
Ingrediente: 3 linguriţe ulei o ceapă-albă tocată 3 căţei de usturoi tocaţi două
ouă fierte o linguriţă de turmeric pisat o cană de lapte condensat 70 g brânză
de oaie...
Ingrediente: 8 calamari mici 100 ml smîntînă un ardei iute doi căţei de
usturoi două mere ghimbir ras două lămîi 100 ml apă sos de soia două linguri de
miere 4 linguri de ulei de măsline salată rucola o linguriţă de oregano sare
piper Mod de preparare: Merele se spală, se curăţă...
Ingrediente: 500 g făină 6 ouă un kg spanac o ceapă doi căţei de usturoi 250
g brînză de vaci oregano cimbru sare piper 500 g sparanghel 250 g sfeclă roşie
30 g seminţe de susan 100 g boabe de porumb ulei boia dulce parmezan Mod de
preparare: Ceapa şi usturoiul se curăţă,...
Ingrediente: 800 g fileuri de hering 200 g morcovi baby 400 g ciuperci o
ceapă un căţel de usturoi 150 g mazăre 100 g boabe de porumb o lingură de pastă
de tomate ulei de floarea-soarelui mărar sare piper Mod de preparare: Ceapa şi
usturoiul se curăţă de foi, se spală şi...
O reteta de pithale din: faina besan, seminte de mustar, sofran, ulei, ardei
chilli, usturoi, ceapa, rosie si sare. preparat specific indian Ingrediente: o
jumătate de cană de făină besan (obţinută din năut) o jumătate de linguriţă de
seminţe de muştar o jumătate de linguriţă de şofran un vârf de cuţit de pudră
de...
Ingrediente: 250 g făină 500 ml lapte dulce două linguri de amidon 250 g
zahăr tos 120 g unt un ou 7 nectarine o jumătate de lămîie 4 pliculeţe de zahăr
vanilinat un vîrf de linguriţă de sare două linguri de apă fistic prăjit nucă de
cocos Mod de preparare: Amidonul se...
Ingrediente: 300 g tăiţei un piept de pui 100 g năut o ceapă doi căţei de
usturoi 100 g seminţe de susan 100 g caşcaval o legătură de pătrunjel o lămîie
un ardei iute sare piper ulei de măsline Mod de preparare: Năutul se pune la
înmuiat cu o seară înainte, se...
Ingrediente: 350 g făină de secară 150 g făină de grîu 120 g seminţe de
floarea-soarelui 500 g seminţe de susan 50 g seminţe de in 300 ml apă 25 g
drojdie sare zahăr brun ulei 400 g mozzarella salată rucola prune pesto de
busuioc Mod de preparare: Intr-un vas mai mare...
Ingrediente: aluatul: 150 g făină 30 g osînză sau unt 15 g cacao amară un
ou 25 g zahăr o jumătate de pahar de vin de Marsala ulei umplutura: 500 g
brînză ricotta 250 g zahăr pudră una-două linguri de lapte 100 g ciocolată de
casă (tăiată bucăţele) 50 g dovleac confiat puţină...
Ingrediente: 500 g făină 300 ml apă 20 g drojdie 4 linguri de ulei de
măsline zahăr sare 4 căţei de usturoi 200 g fileuri de anşoa capere două linguri
de pastă de tomate pastă de ardei dulce un ardei iute mic oregano piper
parmezan Mod de preparare: Intr-un castronel se pun...
Ingrediente: 2,5 kg mere dulci 125 ml apă scorţişoară (baton) Mod de
preparare: Merele se spală, se curăţă de coajă şi de căsuţa cu seminţe şi se
taie în patru sau în opt (în funcţie de cît sînt de mari). Se ia o cratiţă mare,
i se ung perelţii cu ulei, apoi...
Ingrediente: 600 g făină 200 ml lapte 3 ouă 150 ml ulei 200 g zahăr tos 25
g drojdie 50 g fistic 50 g migdale o lămîie o linguriţă de pudră de scorţişoară
esenţă de lămîie gem de afine gem de coacăze sare seminţe de mac miez de nuci
Mod de preparare:...
Ingrediente: un kg scoici (midii) 150 g pesmet 4 căţei de usturoi o anşoa
în ulei 4 roşii coapte ulei extravirgin de măsline sare piper oregano Mod de
preparare: Spală foarte bine midiile, apoi fă-le să se deschidă, punîndu-le pe
foc într-o cratiţă descoperită. Odată deschise, dă deoparte valva goală.
Separat, rumeneşte...
Ingrediente: 200 g făină 100 g caşcaval 100 g parmezan 75 g măsline verzi
fără sîmburi două ouă 100 g unt un borcănel anşoa picant un vîrf de linguriţă de
praf de copt oregano sare piper ardei gras ceapă verde usturoi verde Mod de
preparare: Intr-un castron se amestecă caşcavalul şi parmezanul...
Ingrediente: un kg medalioane de crap 800 g cartofi albi 200 ml vin alb
demisec 150 g unt 3 lămîi 250 ml lapte dulce o căpăţlnă de usturoi două crenguţe
de rozmarin sare piper Mod de preparare: Medalioanele de crap se spală, se
scurg de apă şi se aşază într-o tavă. Se...
Ingrediente: 130 g făină 150 ml lapte dulce 150 ml apă minerală două ouă o
ceapa 300 g ciuperci 200 g mazăre 50 g parmezan 100 ml smîntînă sare piper o
legătură de mărar ulei de floarea-soarelui 100 g alune prăjite Mod de
preparare: Intr-o oală se pune laptele, apa minerală, ouăle...
Ingrediente: 500 g cuşcuş 800 g came de oaie 3 cepe 3 căţei de usturoi doi
morcovi 4 ardei capia două roşii doi dovlecei 100 ml ulei de măsline sare piper
coriandru verde nucşoară boia dulce mazăre Mod de preparare: Carnea se spală,
se scurge de apă şi se taie în bucăţi...
Ingrediente: 600 g făină 75 g unt o linguriţă de oţet de mere 200 ml apă
150 g miezuri de nucă două linguri de miere o lingură de cafea măcinată un ou o
jumătate de linguriţă de praf de copt sare topping de cafea physalis frişcă
Mod de preparare: Făina se cerne...
O reteta de vinete cu fenicul, ciuperci, cuscus, ardei capia, ardei gras,
sos de soia, otet de mere, ulei de masline, sare, piper si marar. Servim cu sos
de smantana Ingrediente: două vinete o bucată de fenicul 500 g ciuperci 200 g
cuşcuş 8 ardei capia doi ardei graşi două linguri de sos de...
Ingrediente: 6 ouă 180 g făină 280 g zahăr tos 200 g unt 350 g miezuri de
nucă două linguri de pudră de cacao două linguri de cafea granulată sare două
pliculeţe zahăr vanilinat jumătate de linguriţă de praf de copt Mod de
preparare: Intr-un bol se pun gălbenuşurile şi se mixează...
Ingrediente: două piepturi de pui 4 ardei graşi 250 g fasole albă uscată
un fir de praz 5 roşii un ardei iute mic două linguriţe de boia dulce ulei de
floarea-soarelui sare piper mărar varză roşie castraveţi verzi usturoi Mod de
preparare: Fasolea se pune la înmuiat cu o seară înainte, se...
Ingrediente: două piepturi de pui 200 g mazăre 100 g porumb boabe doi
morcovi 300 g ciuperci o ceapă doi căţei de usturoi pudră de scorţişoară
jumătate de lămîie sare piper pătrunjel varză albă varză roşie oţet de mere
Mod de preparare: Ceapa şi usturoiul se curăţă de foi, se spală şi...
preparat specific indian Ingrediente: o cană de iaurt o conservă de 400 g
lapte condensat 5 migdale 10 boabe de fistic 5 stafide două căni de apă Mod de
preparare: Se amestecă într-un blender iaurtul şi laptele condensat. Se adaugă
migdalele, fisticul şi stafidele. Se mixează din nou. Compoziţia se pune
într-o...
Ingrediente: un pachet de foitaj 5 smochine proaspete 5 ouă 350 g zahăr
tos 100 g amidon alimentar un litru lapte dulce 200 g unt 300 ml frişcă 4
pliculeţe zahăr vanilinat sare mentă proaspătă topping de căpşune Mod de
preparare: Ouăle se mixează împreună cu un praf de sare şi zahărul...
Ingrediente: 4 bucăţi de macrou 500 g mazăre 75 g unt o lămîie o crenguţă
de busuioc verde o linguriţă de rozmarin uscat 4 ardei iuţi sare ulei de măsline
piper pătrunjel paste orez basmati Mod de preparare: Macroul se eviscerează, i
se îndepărtează capul, se spală şi se scurge de apă....
Inrgediente: 200 g orez un morcov o ceapă 100g mazăre 100 g porumb boabe
300 g ciuperci 2 ardei capia două linguri de sos de soia 400 g salată de sfeclă
pătrunjel sare piper ulei de măsline Mod de preparare: Orezul se spală, se
fierbe în apă cu sare, se acoperă cu...
Ingrediente: 4 ouă 12 linguri de apă 12 linguri de zahăr 12 linguri de
ulei 18 linguri de făină un vîrf de cuţit de sare praf de copt coajă rasă de
lămîie pentru umplutură: 700 g brînză proaspătă de vaci un ou două linguri de
smîntînă 7 linguri de zahăr o lingură de...
Ingrediente: 500 g spaghete o vînătă un dovlecel doi ardei graşi roşii 6
roşii pastă de tomate 3 căţei de usturoi o ceapă roşie o ceapă allbă o linguriţă
de busuioc uscat 100 g parmezan sare piper ulei de măsline busuioc verde Mod
de preparare: Vinăta, dovlecelul şi ardeii graşi se spală,...
Inrgediente: două piepturi de pui două fire de praz doi ardei graşi doi
morcovi două linguri de sos de soia salvie sare piper ulei de măsline o
portocală un baton de scorţişoară 300 ml vin alb demisec cimbru usturoi
smlntînă Mod de preparare: Ardeii se spală, se curăţă de seminţe, se
taie...
preparat specific sarbesc Ingrediente: pentru mititei: 450 g carne de miel
tocată 450 g carne de viţel tocată 450 g carne de porc tocată două cepe galbene
mari, curăţate şi rase 3 căţei de usturoi, curăţaţi şi pisaţi 3 linguri de boia
de ardei dulce sau iute (după gust) două linguri de piper...
preparat specific spaniol Ingrediente: 500 g mei un litru zeamă de carne
de vită 100 g ceafă de porc afumată sau o bucată de caltaboş 100 g brînză
sărată, rasă 3 ouă zahăr după gust piper şofran şi scorţişoară după gust Mod
de preparare: Se spală meiul ca arpacaşul, pentru a...
Ingrediente: un kg boabe de struguri 200 g zahăr două pliculeţe cu zahăr
vanilinat pahare de apă două-trei cuişoare Mod de preparare: Intr-o oală se
pune la fiert apa în care s-au adăugat zahărul tos şi cel vanilinat. Cînd s-a
dizolvat zahărul se adaugă şi cuişoarele. Boabele de struguri se pun în...
Ingrediente: un morcov mazăre fină un ardei roşu o ceapă boabe de porumb o
roşie descojită câteva ciuperci tăiate felii condimente şi plante aromatice
(busuioc, oregano, cimbru, curry, chile, coriandru, ghimbir, piper roşu sau
negru) Mod de preparare: Se taie legumele în cubuleţe şi se înăbuşă timp de
câteva minute într-o tigaie...
Ingrediente: 200 g alune 200 g. migdale 200 g ciocolată 400 g zahăr 200 g
unt 200 g făină 500 ml lapte 12 albuşuri umplutura: 200 g ciocolată 200 g
praline 200 g unt decorul: glazură de ciocolată Mod de preparare: Prăjeşte
alunele şi migdalele şi curăţă-le de coajă. Pune-le apoi într-un...
Ingrediente: orez carne tocata de pui ceapa curry sare piper frunze de
salvie patrunjel esenta de rom Mod de preparare: Orezul se fierbe in putina
apa cu sare. Separat, carnea tocata de pui se fierbe in putina apa cu sare. Se
caleste un minut putina ceapa taiata julien, apoi se pune orezul...
Ingrediente: o bucată de ton de aproximativ un kg ulei extravirgin de
măsline pesmet 3 roşii descojite cîteva capere cîteva măsline verzi sare Mod
de preparare: Spală bine carnea de ton, usuc-o apoi cu un şervet absorbant,
tai-o în felii mai groase. Unge cu ulei de măsline o formă de copt.
Trece...