skip to main |
skip to sidebar
Retete culinare #9
Ingrediente: 1/2 kg ficat 6 cartofi potriviţi 5 ouă 100 g caşcaval sau
telemea sare verdeaţă Mod de preparare: Cureţi şi speli cartofii, îi tai
cuburi şi le pui la fiert în apă cu sare. Cureţi ficatul, îl tai şi pui feliile
la prăjit. Baţi bine ouăle ca pentru omletă. Intr-un vas...
Ingrediente: un plic budincă de vanilie din comerţ 400 ml frişcă 400 ml
lapte dulce zahăr vanilinat esenţă de vanilie 200 g fulgi de ciocolată topping
de cafea pepene roşu fulgi de cereale expandate traşi în ciocolată Mod de
preparare: Frisca se mixează, se acoperă cu folie alimentară şi se introduce
la...
Ingrediente: 100 g şuncă 100 g ciuperci 4 ouă 1 pahar mare cu smântână 1
linguriţă de unt 100 g făină 3-4 linguri pesmet 100 g caşcaval răzuit sare
piper Mod de preparare: Tai ciupercile (care pot fi crude şi călite puţin sau
din conservă) şi şunca şi răzui caşcavalul. Le laşi deoparte...
Ingrediente: un kilogram broccoli 500 g fasole verde 300 g mazăre 400 g
şuncă un avocado salată verde două linguri de ulei de măsline 3 căţei de
usturoi 250 ml apă o lingură de amidon ardei iute 100 g parmezan sare piper
mărar Mod de preparare: Mazărea, fasolea verde şi broccoli se...
Ingrediente: 400 g tăiţei chinezeşti cu ou 4 morcovi două fire de praz doi
ardei graşi roşii două linguri de sos de sois piper sare ulei de măsline Mod
de preparare: Tăiţeii se fierb în apă cu sare. în timp ce fierb, prazul şi
ardeii se taie bucăţele, iar morcovii rondele. Morcovii...
Ingrediente: 500 g carne vită fără os 250 g pâine albă fără sare 800 ml
lapte degresat 80 g făină 80 g unt 170 g smântână cu puţine grăsimi Mod de
preparare: Pui carnea la fiert în apă clocotită. Fiartă, o treci prin maşină
împreună cu pâinea înmuiată şi bine presată de apă....
Ingrediente: 300 g făină 550 ml lapte dulce două ouă 300 g brânză de vaci
100 ml smântână 400 g somon afumat 100 g icre negre sare piper busuioc ulei
pentru uns sos de soia Mod de preparare: Ouăle se pun într-un vas mai mare şi
se amestecă bine cu laptele dulce...
Ingrediente: 500 g ciuperci 4 cartofi un ardei iute 4 ouă 100 g măsline
negre fără sâmburi o ceapă 3 căţei de usturoi douăi lămâi sare piper ulei de
măsline 5 boabe de piper tarhon sfeclă roşie Mod de preparare: Se face un sos
din ceapa şi usturoiul tocate mărunt, ulei de...
Ingrediente: 2 cepe 2 cârnaţi 2 linguri făină sare oţet 2 ouă 100 g
smântână verdeaţă după gust Mod de preparare: Pui 2 l de apă rece să fiarbă
cu un praf de sare. Cureţi şi tai ceapa mărunt şi când fierbe apa din oală,
adaugi ceapa. Cât fierbe ceapa, tai cârnaţii...
Ingrediente: 130 g unt 125 g zahăr tos 120 g zahăr pudră 200 g fulgi de
cocos 500 g fulgi de cereale 100 g fructe confiate o lingură de esenţă de rom
două ouă zahăr vanilinat 300 g ciocolată neagră o lingură de ulei migdale alune
Mod de preparare: Untul se taie...
Ingrediente: 4 vinete 200 g carne de porc 200 g carne de vită două cepe
doi ardei graşi 200 g ciuperci, 4 căţei de usturoi o lingură de pesmet ulei de
floarea-soarelui sare piper pătrunjel smântână usturoi Mod de preparare:
Cepele se curăţă şi se toacă mărunt. Carnea de vită şi cea...
Ingrediente: 500 g caise 300 g unt 170 g zahăr tos 50 g migdale 500 g
făină zahăr vanilinat sare praf de copt esenţă de migdale un plic budincă de
cacao 450 ml lapte dulce două linguri de fulgi de ciocolată topping de ciocolată
mentă Mod de preparare: Se amestecă bine cu...
Ingrediente: 700 g făină două linguri de ulei de măsline o linguriţă de
zahăr 30 g drojdie două bucăţi de avocado un ardei iute 100 g boabe de porumb
roşii în suc propriu 200 g parmezan sare pătrunjel o lămâie caşcaval Mod de
preparare: Drojdia se sfărâmă şi se pune într-un castronel...
Ingrediente: 110 g unt 4 linguri de zahăr 2 ouă 200 g mălai fin 1 păhărel
lichior de fructe 1 cub de drojdie 50 g coajă de portocale confiată sare Mod
de preparare: Pui 100 g unt într-un castron şi-l amesteci cu lingura de lemn
adăugând puţin câte puţin zahărul. Separi ouăle şi...
Ingrediente: 500 g fileuri de peşte un cartof doi morcovi o jumătate de
ţelină o rădăcină de pătrunjel 400 g brânză de vaci un ou o ceapă pătrunjel sare
piper ulei de floarea-soarelui roşii cherry 75 g unt o lămâie salată de sfeclă
roşie Mod de preparare: Rădăcina de pătrunjel şi ţelina...
Ingrediente: 6 linguri ulei 6 linguri lapte 350 g făină sare 1 ou Mod de
preparare: Amesteci toate ingredientele şi faci un aluat pe care îl împărţi în
10 bucăţi. Fiecare dintre cele 10 bucăţi o întinzi şi o împătureşti de 3 ori.
Apoi, după a treia împăturire, pui fiecare bucată să...
Ingrediente: 200 g mămăligă (rece sau caldă, rămasă sau făcută chiar pentru
papanaşi) 250 g brânză dulce 1 ou 1-2 linguri făină ulei sare Mod de
preparare: Fărâmiţezi mămăliga şi o amesteci cu brânza poţi pune dulce sau
sărată, după gust, oul şi făina. Potriveşti de sare şi formezi papanaşii pe
care îi...
Ingrediente: 2 aripi de porţie 1/2 kg prune uscate 1 ceaşcă ulei 1 linguriţă
zahăr sare Mod de preparare: Speli prunele şi el laşi în apă rece timp g de o
oră. Cureţi şi speli aripile foarte bine, le usuci cu şervete de hârtie, le
treci prin făină şi le prăjeşti în ulei....
Ingrediente: 500 g creveţi un albuş o lingură de amidon 400 g legume
congelate o linguriţă zahăr brun o linguriţă ghimbir tocat o linguriţă sos de
soia iute (opţional) un fir de ceapă verde o lingură de sos de soia o lingură de
vin de orez chinezesc o lingură de pastă de roşii...
Ingrediente: 150 g mazăre doi morcovi doi dovlecei un ardei gras 4 ouă 150
g făină 100 ml lapte 50 ml smântână un cubuleţ de drojdie 120 g unt foarte puţin
ghimbir sare piper 100 g caşcaval Mod de preparare: Morcovii, dovleceii şi
ardeiul gras tăiate cubuleţe împreună cu mazărea se pun...
Ingrediente: 500 g roşii doi morcovi o jumătate de ţelină două cepe doi
dovlecei 200 g cuşcuş 125 ml ulei de măsline 500 ml borş sare piper pătrunjel
mărar iaurt smântână Mod de preparare: Morcovii şi ţelina se curăţă de coajă,
se spală şi se taie în felii subţiri. Cepele se curăţă...
Ingrediente: 250 g făină 150 g unt 75 g zahăr pudră un ou două plicuri cu
budincă de vaniliie 5 g gelatină alimentară 700 ml lapte dulce o jumătate de
portocală un fir de rozmarin un pliculeţ cu praf de copt sare 100 g afine lămâie
Mod de preparare: Gelatina se pune...
Ingrediente: 1/2 kg carne vită 1/2 kg carne porc cu grăsime 1/2 linguriţă
de bicarbonat delikat 2-3 căţei de usturoi Mod de preparare: Treci carnea de
două ori prin maşină împreună cu usturoiul şi apoi o amesteci cu bicarbonatul şi
Delikat. Adaugi o lingură de apă şi frămânţi foarte bine carnea. Cu...
Ingrediente: 400 g fileuri de vită o bucata de fenicul 800 g cartofi 250
ml sos de roşii picant un vârf de cuţit de pudră de nucşoară salată verde 100 ml
smântână 100 g unt ulei de măsline sare piper Mod de preparare: Fileurile de
came se pun într-un castron împreună cu...
Ingrediente: 6 aripioare 1/2 pachet margarină 2 căţei de usturoi 100 g
alune nesărate şi decojite 1 pachet sticsuri boia dulce sau iute după gust sare
piper Mod de preparare: Cureţi şi speli foarte bine aripioarele, le laşi să se
zvânte. într-un castron amesteci margarina, boiaua, sarea, piperul şi usturoiul
astfel încât...
Ingrediente: 1/2 kg salau 300 ml lapte 2 oua faina unt Mod de preparare:
Pui la fiert peştele în apă rece cu sare. După ce a fiert, îl laşi să se
răcească în apa în care a fiert, îl cureţi apoi de piele şi oase şi-l treci prin
maşina de tocat. Diluezi făina...
Ingrediente: 1 kg varza murata 6 carnati 6 linguri ulei 1 ceapă 1 lingură
bulion sare piper boia Mod de preparare: In funcţie de cât e de sărată varza,
o pui la desărat de seara sau doar cu câteva ore înainte. Apoi, o scurgi bine, o
tai fideluţă şi o pui la...
Ingrediente: opt kg mere două kg zahăr doi litri apă scorţişoară Mod de
preparare: Se spală merele şi se taie în felii groase care se pun într-un vas
mare şi se fierb acoperite cu doi litri de apă. Când merele s-au înmuiat, se
adaugă zahărul şi se mai fierb cinci minute. Se...
Ingrediente: 2 bucati macrou afumat 300 g linte rosie o ceapa rosie 3
rosii patrunjel sare piper ulei de masline o lamaie 3 catei de usturoi pastarnac
morcov Mod de preparare: Lintea se pune la inmuiat cu o seara iniante, apoi se
fierbe in apa cu sare pana cand boabele devin moi....
Ingrediente: 200 g friptură de porc 200 g ficat de pasăre două linguri de
pătrunjel tocat un ou sare piper măcinat 6-8 clătite pregătite din: un ou, o
cană de făină, o cană de lapte, sare, ulei (unt) Mod de preparare: Se taie
mărunt carnea cu un cuţit şi se amestecă împreună...
Ingrediente: 500 g brânză de vaci 100 g brânză telemea 5 ouă doi dovlecei
300 g sparanghel o legătură de ceapă verde o salată verde 100 g alune mărar
pătrunjel sare piper ulei de măsline roşii castraveţi verzi smântână Mod de
preparare: Sparanghelul se curăţă, se spală şi se fierbe timp de...
Ingrediente: 400 g ficăţei de pui 300 g mazăre un morcov o jumătate de
ţelină 300 g fasole verde doi ardei capia, o ceapă salată verde pătrunjel sare
piper ulei de floarea-soarelui ceapă verde pentru salată oţet mălai Mod de
preparare: Fasolea verde se curăţă de codiţe, se spală şi se fierbe...
Ingrediente: 15 g unt fără sare 3 haşme, tocate fin 300 ml vin alb 300 ml
supă de pui sau peşte 400 ml smântână grasă Mod de preparare: Topiţi untul
într-o cratiţă cu fundul dublu, la foc mic. Prăjiţi uşor haşmele, fără să se
coloreze, până când devin moi şi transparente. Turnaţi vinul...
Ingrediente: 1 pachet foi lasagna panzzani 1 piept de pui ½ kg ciuperci
proaspete 1 ceapa 4 catei usturoi 1 pahar vin rosu indoit cu 1 pahar apa 3-4
linguri bullion de rosii sare piper Ingrediente sos béchamel: ½ pachet de unt 1
lingura faina 1 cana lapte dulce ½ rotita cascaval 1...
Ingrediente: 3 morcovi 1 gulie 1ţelină 2 roşii în bulion 100 g fasole albă
fiartă ardei gras roşu sfeclă roşie 1 legătură pătrunjel 50 g caşcaval ulei dacă
se poate din sâmburi de măsline Mod de preparare: Cureţi ceapa, o tai mărunt
şi pe foc cu ulei şi puţină apă. Când s-a înmuiat,...
O reteta delicioasa de varza acra cu afumatura si crenvusti din: varza,
ceapa, vin rosu, crenvusti si afumatura. Ingrediente: 1 varza de 1 kg 2 cepe 2
pahare vin rosu 4 crenvusti 200 g afumatura Mod de preparare: Procedezi aşa:
în funcţie de cât de sărată este varza, cu o seară înainte sau...
Ingrediente: un pachet de foitaj un kg pere 100 g stafide lichior de
fructe 50 g unt 50 g zahăr două pliculeţe cu zahăr vanilinat scorţişoară 100 g
pesmet Mod de preparare: Perele se curăţă de coajă şi de seminţe, apoi se
toacă mărunt. Stafidele se pun la înmuiat într-un vas cu...
Ingrediente: 4 bucati de macrou 3 linguri de faina o lingura de pesmet o
frunza de dafin 5 boabe piper 3 boabe ienibahar 50 ml otet 150 rosii uscate 50 g
muguri de pin 2 catei de usturoi pesto de busuioc sare piper ulei de masline
salata verde Mod de preparare: Peştele...
Ingrediente: două cepe 500 g ciuperci o salată verde doi căţei de usturoi
o frunză de dafin 100 g paste mici 75 ml ulei de floarea-soarelui pătrunjel o
lămâie sare piper smântână ardei iute Mod de preparare: Cepele se curăţă de
foi, se spală şi se toacă mărunt. Usturoiul se curăţă de...
Ingrediente aluat: 400 g biscuiţi cu cacao din cei moi 10 linguri zahăr 6
linguri ciocolată amăruie rasă 350 ml lapte Ingrediente cremă: 100 g ciocolată
albă (fără cremă) rasă 1 pachet margarină 6 linguri zahăr pudră cu aromă de
vanilie 2 banane mari Mod de preparare: Amesteci ciocolata cu biscuiţii
daţi...
Ingrediente: 1 pui mai mare 2 cepe 2 ardei 1 roşie mai mică 4 linguri ulei 1
linguriţă boia sare Ingrediente găluşte: 500 g brânză de vacă 2 ouă 4 linguri
griş 50 g margarina 2 linguri mărar tocat fin 100 ml smântână sare Mod de
preparare: Tai în opt puiul spălat şi...
Tocaţi mărunt carnea şi puţin miez de pîine. Bateţi două ouă cu sare şi
piper. Adăugaţi pătrunjel tocat, amestecaţi totul şi asezonaţi cu puţină
nucşoară. Presăraţi făină pe o planşetă pe care veţi forma din amestecul obţinut
biluţe rotunde şi nu prea mari. Aveţi grijă să frecaţi bine cu făină mîinile şi
lingura...
Ingrediente: 1/4 kg fasole 3-4 gogonele murate 1/2 l zeamă de gogonele
leuştean o lingură de ulei un morcov o ceapă sare cimbru un păstârnac Mod de
preparare: Se spală fasolea, se lasa câteva ore în apă rece, apoi se dă în
clocot şi se aruncă în apă. Se umple oala cu...
Ingrediente: 5 oua 10 cartofi 3 cepe rosii 300 g salam uscat boia sare
piper ulei 1/2 legatura patrunjel Mod de preparare: Speli foarte bine cartofii
şi îi pui la fiert în apă cu sare şi un capac peste vas. Fierbi şi ouăle tari şi
le pui sub apă rece ca să...
Ingrediente: 500 g ciuperci 200 g şuncă 150 g unt 2 linguri făină 4
linguri smântână 2 ouă 1/2 kg mălai 200 g caşcaval 6 linguri ulei 1 pahar cu
pesmet sare piper Mod de preparare: Căleşti în unt ciupercile mărunt tocate.
Le laşi până ce scade zeama pe care şi-o lasă...
Ingrediente: 6 castraveciori muraţi două linguri de miere două linguri de
ulei piper măcinat mărar verde tocat Mod de preparare: Castraveţii se ţin în
apă câteva ore, apoi se curăţă de coajă, se taie felii subţiri şi se pun în
straturi în salatieră, cu mărar tocat între ele. Se stropesc cu ulei,...
Ingrediente: 10 linguri de ulei 10 linguri de smântână 10 linguri de zahăr
o jumătate de lămâie sare 500 g făină o jumătate de linguriţă de amoniac 200 g
gem de caise (sau de măceşe, piersici, porumbe) zahăr pudră Mod de preparare:
Se bate smântână cu telul, se toarnă uleiul treptat, apoi...
Ingrediente zeama: 2 kg varză murată 300 ml zeamă de varză murată 2-3
linguri mărar 1 ceapă albă cimbru smântână după gust sare 1 cub concentrat de
pui 1 lingură pastă de ardei sau 2 ardei kapia tocaţi prin maşină sau mărunt
tăiaţi Ingrediente găluşte: 250 g carne tocată (după gust ori porc, ori...
Ingrediente: 30 g boabe de piper verde 100 ml coniac 300 ml sos brun sau
supă de miel 100 ml smântână grasă Mod de preparare: Aşezaţi boabele de piper
într-o cratiţă cu fundul dublu şi încingeţi-le timp de 1-2 minute la foc foarte
mic, până când se usucă, având grijă să nu...
Ingrediente: un kg peşte congelat fără oase sare 3 cepe un ou piper
măcinat 3 cartofi o jumătate de lămâie două linguri de unt sau o ceaşcă de ulei
pesmet boia dulce Mod de preparare: Din peştele curăţat de solzi şi de oase şi
pe jumătate decongelat, tăiat cubuleţe mici, o ceapă...
Ingrediente: 200 g unt 150 g zahăr tos 4 ouă 275 g făină 350 ml lapte praf
de copt cafea instant, un plic cremă de vanilie instant zahăr vanilinat sare o
lingură de esenţă de vanilie două linguri de zahăr brun 150 g caise confiate
sirop caramel Mod de preparare: Crema se...
Ingrediente: 500 g fileuri de peşte un ardei gras roşu un morcov o
jumătate de ţelină două cepe două ouă două felii de pâine 350 ml borş 4 roşii
100 ml ulei de floarea-soarelui un ardei iute mic leuştean sare piper făină
Mod de preparare: Morcovul şi ţelina se curăţă de coajă,...
Ingrediente: 4 vinete mari o ceasca de ulei doua oua 3 linguri faina o
ceapa Mod de preparare: Se coc vinetele, se curata si se toaca marunt cu un
tutit special de lemn. Se pun peste ceapa tocata, sare, faina si cele doua oua
batute bine. Se ia cu lingura din amestec...
Ingrediente aluat: 1 kg făină 150 g zahăr 3 ouă 600-700 ml lapte 50 g
drojdie proaspătă 1 linguriţă cu sare 100 g margarină Ingrediente umplutură: 1
kg brânză de vaci 200 g zahăr 4-5 ouă 2-3 linguri de griş 1 esenţă vanilie 1 ou
pentru uns Mod de preparare: Torni o căniţă...
Ingrediente: 300 g fasole albă 2 morcovi 1 rădăcină de pătrunjel sau
păstârnac 2 cepe albe 300 g afumătură de orice fel (costiţă, cârnaţi , ori una,
ori alta, ori amândouă) 1 cutie de roşii în bulion mujdei din 2 căţei de usturoi
100 g fidea cimbru oţet Mod de preparare: Pui...
Ingrediente: 500 g inele de calamar congelate 700 g rosii doi ardei grasi
doua cepe 5 catei de usturoi 250 g masline negre 500 ml vin alb demisec 100 ml
ulei de masline doua lamai patrunjel pasta de ardei iute sare piper ardei iute
Mod de preparare: Inelele de calamar se dezgheaţă,...
Ingrediente: 6 piersici mari 6 linguri de apă o jumătate de lămâie vanilie
6 linguri de zahăr 100 g pişcoturi Mod de preparare: Cureţi de coajă şase
piersici mari, le scoţi sâmburii şi le desfaci în două. Intr-o cratiţă cu gura
largă fierbi zahărul cu apa, aşezi piersicile pe lingura de supă...
Ingrediente: un pachet aluat de foitaj 4 castraveţi verzi 400 g somon
afumat feliat un fir de praz salată verde 4 roşii o legătură de mărar un ou sare
piper unt pentru tavă iaurt usturoi Mod de preparare: Foitajul se dezgheaţă la
temperatura camerei ca să nu se rupă foaia. Se taie...
Ingrediente: 4 dovlecei 500 g ciuperci doua cepe doi ardei capia rosii 4
catei de usturoi 200 ml ulei de masline sare piper un varf de cutit de pudra de
scortisoara cimbru legume de sezon Mod de preparare: Dovleceii se spală, se
taie în jumătăţi şi se golesc de miez, păstrând o...
Ingrediente: 500 g făină 300 ml apă o lingură de ulei de măsline 15 g
drojdie 50 g alune 50 g migdale feliate o ceapă doi căţei de usturoi o
linguriţă de zahăr tos un vîrf de linguriţă cu pudră de chimen un vîrf de
linguriţă cu pudră de ghimbir jumătate de linguriţă...
Ingrediente: 300 g file somon afumat 50 g icre negre 4 câteva fire de
mărar 300 g iaurt sare piper 10 cartofi mici gheaţă pisată Mod de preparare:
Se spală cartofii şi se pun să fiarbă în apă cu sare. Se desface somonul, se
şterge cu un prosop absorbant de bucătărie şi...
Ingrediente: 6 ouă 120 g zahăr tos 4 pliculeţe cu zahăr vanilinat 50 g
zahăr pudră 200 ml frişca o lămâie 250 g alune 150 g făină 400 ml lapte dulce o
linguriţă de praf de copt sare esenţă de vanilie un plic cu budincă de vanilie
unt fistic Mod de preparare:...
Ingrediente: 8 gutui 600 g carne tocată de vita 1 ou 5 linguriţe de zahăr
1 linguriţă făină 150 g unt sare piper după gust Mod de preparare: Speli
gutuile şi le tai câte un căpăcel la codiţă. Elimini pe cât se poate cotoarele
şi seminţele. Căleşti carnea într-o linguriţă de unt,...
Ingrediente: 350 g orez 800 g carne de iepure două cepe două linguri de
făină 500 g ciuperci o lingură de muştar cu seminţe 250 ml vin alb o lămâie ulei
de floarea-soarelui sare piper pătrunjel sfeclă roşie smântână Mod de
preparare: Carnea de iepure se spală, se taie în bucăţi mai...
Ingrediente: 4 caracatiţe 500 ml vin alb două tije de ţelină doi morcovi
pătrunjel usturoi lămîie o frunză de dafin o ceapă albă mică 100 ml ulei de
măsline un ardei iute o lingură cu oţet balsamic sare piper cartofi Mod de
preparare: A într-o oală se pun la fiert vinul alb,...
Ingrediente: 450 g broccoli doi ardei graşi o vânătă 500 g roşii o ceapă
un morcov doi dovlecei 300 g carpaccio o lingură de zahăr tos o linguriţă de
busuioc uscat sare piper ulei de măsline pătrunjel salată verde crutoane Mod
de preparare: Ceapa se curăţă de foi, se spală şi se...
O retete de tort si caise cu oua, zahar tos, faina, zahar vanilinat, praf de
copt, sare, ciocolata neagra, frisca, caise, fulge de cocs, ciocolata, unt si
nuca macinata Ingrediente: 5 ouă 200 g zahăr tos 250 g făină două pliculeţe cu
zahăr vanilinat praf de copt 75 ml apă sare 300 g ciocolată...
Ingrediente: 1,5 kg limbă vită 1/2 pachet de margarină 2 linguri făină 1/2
cană vin roşu 2 linguri stafide 100 g măsline negre 2 linguri zahăr 2 linguri
bulion 1 lămâie sare Mod de preparare: Pui apă la fiert şi când dă în clocot o
torni peste limbă. Arunci această apă şi...
Ingrediente: 800 g făină 250 ml apă 30 g drojdie 160 ml ulei două ouă o
lingură de zahăr 500 g fasole verde 300 g mazăre 500 g ciuperci doi morcovi 100
g boabe de porumb 100 g măsline salată verde sare piper ulei legume de sezon
Mod de preparare: Intr-un vas...
Ingrediente: un kilogram broccoli 300 g anşoa din conservă muştar cu
seminţe 8 căţei de usturoi un gălbenuş 250 ml ulei o jumătate de lămâie apă
minerală busuioc uscat sare piper 25 g unt parmezan caşcaval sărat Mod de
preparare: Broccoli se rupe în bucheţele mai mici, se spală şi se pune...
Ingrediente: 550 g făină 5 g drojdie uscată o linguriţă de zahăr tos 220
ml apă 5 ouă 120 g unt 500 g şuncă 350 g caşcaval o legătură de mărar sare piper
o lingură seminţe de chimen salată verde ulei de măsline roşii Mod de
preparare: Drojdia se pune la înmuiat...
Puneţi într-un vas 2-3 litri de apă rece şi 250 g pîine ruptă în bucăţi
mici. Aduceţi la fierbere. La primul clocot trageţi vasul la marginea maşinii de
gătit şi lăsaţi să fiarbă la foc mic timp de 30 de minute, apoi daţi deoparte şi
bateţi bine cu un tel de inox. Adăugaţi...
O retete de turnulete cu foitaj, fileuri de peste, cartofi, telina, ceapa,
rosii, capere, sare, piper, ulei de masline, castraveti, oua si unt.
Ingrediente: un pachet de foitaj un kilogram fileuri de peşte 4 cartofi o ţelină
o ceapă 600 g roşii 150 g capere sare piper ulei de măsline pătrunjel roşii
castraveţi verzi...
Ingrediente: 1 kg 1 kg ardei graşi 100 g măsline 1/2 pahar vin alb 1 ceapă
1/2 ceaşcă unt 1 pahar apă 2-3 fire tarhon ulei sare piper Mod de preparare:
Tai puiul bucăţi şi le căleşti în ulei şi unt. Cureţi ceapa şi ardeii, le tai
mărunt, le adaugi peste pui,...
Ingrediente: 1/2 kg ficăţei de pasăre 2 cepe 4 roşii 2 ardei graşi 2
linguri smântână 1 pahar vin alb 2 legături mărar boia dulce sare piper ulei
Mod de preparare: Cureţi ceapa, o tai mărunt, o căleşti în ulei cu boia şi
stingi cu apă. Cureţi ardeii şi roşiile, le tai...
Curăţaţi sfecla, tăiaţi-o în felii (cotlete) şi apoi în bastonaşe, pe care
le puneţi în apă amestecată cu lapte sau cu oţet, pentru a nu se oxidă. Fierbeti
bucăţile de sfeclă în apă clocotită, în care aţi adăugat sare. Scoateţi-le din
apă cînd s-au înmuiat. Puneţi unt într-o caserolă, adăugaţi bucăţile de sfeclă
şi...
Ingrediente: 5 ouă 75 g zahăr tos miere 375 g făină 200 g unt praf de copt
120 ml lapte pudră de scorţişoară zahăr vanilinat 250 g rahat esenţă de migdale
100 g migdale o lămâie pudră de cuişoare pudră de nucşoară piper negru pudră de
ghimbir Mod de preparare: Se taie...
Ingrediente: 1/2 kg ficat vită 100 g costiţă afumată 5 linguri unt 1
lingură făină 1 kg cartofi 2 linguri vin câteva fire de pătrunjel zeama de la
1/2 de lămâie 1 foaie de dafin sare piper Mod de preparare: Cureţi cartofii,
îi speli, îi tai cuburi şi îi înăbuşi în 2...
O reteta de sufleu de ciocolata, oua, lapte, esenta de rom, esenta de
vanilie, cacao si inghetata de vanilie cu topping de caramel. Ingrediente: 6
oua 50 ml lapte 150 g unt 200-300 g ciocolata neagra 200 g zahar 1 lingura
esenta rom 1 lingura esenta vanilie cacao inghetata de vanilie topping
de...
Ingrediente: o lingură de ulei de măsline două cepe mari tocate un morcov
mare tocat fin 3 căţei de usturoi pisaţi un sfert de linguriţă de pudră de
chimion un sfert de linguriţă de coriandru măcinat un sfert de linguriţă de
pudră de chilii o legătură de pătrunjel (140 g) o lingură de...
Ingrediente: o ceapă mare tocată un cartof mediu o lingură de ulei de
rapiţă doi morcovi două căni de ţelină tocată 200 g broccoli 3/4 cană de mazăre
piper negru sare 1/4 cană de pătrunjel proaspăt 1/2 linguriţă de curry pudră
două linguriţe de amestec de verdeaţă două căni de supă vegetală o...
Ingrediente: 500 g făină 250 ml iaurt două ouă zahăr vanilinat 80 g zahăr
tos jumătate de linguriţă cu sare 50 g unt 25 g drojdie 200 g ciocolată neagră
300 g cireşe pudră de scorţişoară pudră de cardamon pudră de cuişoare Mod de
preparare: Drojdia se amestecă cu o lingură de...
O reteta de vinete umplute cu, orez, boabe de porumb, fasole verde, fasole
rosie boabe, ardei capia rosii, rosii cherry, ceapa, usturoi, pudra de curry,
sare si piper. Ingrediente: 4 vinete 150 g orez 100 g boabe de porumb 250 g
fasole verde 100 g fasole roşie boabe doi ardei capia roşii 200 g...
Ingrediente : 6 ouă 250 g prune 125 g zahăr 250 g făină 500 ml lapte 25 g
unt 2 linguri zahăr pudră Mod de preparare: Amesteci făina cu zahărul şi cu un
vârf de cuţit de sare, adaugi ouăle unul câte unul şi laptele treptat. Trebuie
să obţii un aluat mai gros...
Ingrediente: 500 g făină 250 g unt 150 g zahăr tos 500 g prune un ou două
plicuri cremă de ciocolată instant 600 ml lapte dulce praf de copt zahăr
vanilinat esenţă de rom pudră de scorţişoară un vîrf de cuţit cu sare frişcă
Mod de preparare: Se adaugă sarea şi două...
Ingrediente: 1,5 coastă de porc 200 ml vin roşu 1/2 I borş 1 lingură
Delikat căpăţână usturoi ulei pătrunjel Mod de preparare: In borş amestecat cu
o cană de apă şi Delikat pentru pui la fiert coastele. Le laşi să fiarbă circa
30 de minute. Intre timp, cureţi usturoiul, îl pisezi şi...
Ingrediente: 1 kg cartofi 1/2 costita de porc 2 cepe 2 morcovi 1 rădăcină
pătrunjel 1 rădăcină păstârnac 1 gulie mică 1 linguriţă Delikat 2 foi de dafin 1
linguriţă pastă de gogoşari (sau de ardei) boia (dulce sau iute, după gust) 1
lingură bulion Mod de preparare: Cureti ceapa si radacinoasele,...
Ingrediente: 400 g crevete decorticate 100 g pesmet 30 g făină două ouă
300 ml smîntînă o legătură de mărar doi căţei de usturoi o linguriţă cu boia
dulce o lămîie ulei de floarea-soarelui sare piper cartofi unt pătrunjel Mod
de preparare: Crevetele se spală, se scurg de apă, se stropesc cu...
Ingrediente: 1 dovlecel 100 g caşcaval 2 ouă 3 linguri făină sare piper ulei
Mod de preparare: Speli dovlecelul şi-l tai rondele subţiri. Tai şi caşcavalul
felii subţiri, care să nu depăşească rondelele de dovlecei. Baţi ouăle cu un
praf de sare şi piper. Pui între două rondele de dovlecel câte o felie...
Ingrediente: 400 g orez 100 g unt 4 ouă 3 roşii 150 g carne de porc tocată
100 g mazăre 50 g alune tocate pesmet ulei de floarea-soarelui busuioc verde
sare piper roşii cherry Mod de preparare: Orezul se fierbe în apă cu sare,
avînd grijă să rămînă un pic tare, căci...
Ingrediente: 800 g cartofi mici 1 ceapă 1 lingură ulei 300 g carne tocata
40 g margarină 40 g făină 2 linguri praf de curry 375 ml de supă de legume 200 g
smîntână 75 g caşcaval ras sare piper boia Mod de preparare: Speli foarte bine
cartofii şi îi pui la fiert...
Ingrediente: 4-5 dovlecei 1 ceapă 1 ceaşcă de orez fiert 1 legătură
pătrunjel verde 4 ouă 100 g caşcaval ras sare piper pesmet Mod de preparare:
Tai dovleceii spălaţi bucăţele şi-i căleşti împreună cu ceapa tocată în ulei
încins. Adaugi şi puţină apă şi laşi să fiarbă înăbuşit 15 minute. Dai
cratiţa...
Ingrediente: 1 pui sare piper alte condiment Mod de preparare: Se spala si
se curata puiul, se da cu sare, piper si alte condimete dupa gust si se infige
pe sticla. Se da la cuptor aproximativ 3 ore, dupa care se serveste cu diferite
garnituri. Pui pe sticla Poftă bună!
Ingrediente: 2 kg pui cu măruntaie (pipote, inimi) 1 conopidă mică 2 cepe
1 morcov 1 rădăcină pătrunjel 1/2 ţelină 1 păstârnac 2-3 roşii 1 gălbenuş 1
lingură smântână sare de lămâie sare piper 1 legătură pătrunjel Mod de
preparare: Speli bine carnea, o usuci şi, în oala în care vei fierbe...
Ingrediente: 1/2 kg conopidă 1/2 kg cartofi 1/2 kg fasole verde 1/2 kg ardei
gras 1/2 kg morcovi 4-5 roşii oţet muştar ulei sare Mod de preparare: Cureţi
conopida, fasolea verde, cartofii şi morcovii, îi speli şi-i pui la fiert în
vase separate. Cureţi ardeii, îi tai inele şi tai şi roşiile felii....
Ingrediente: 800 g muşchi de porc un borcan sfeclă roşie murată o ceapă
roşie 4 morcovi 200 ml vin alb demisec zahăr tos ardei iute jumătate de lămîie
sare piper cimbru pudră de nucşoară ulei de floarea-soarelui Mod de preparare:
Intr-o cratiţă se încing patru linguri cu ulei, se adaugă ceapa
curăţată...
Ingrediente: 6 ouă 1 cană de zahăr tos 1 cană de făină 1lămâie cu tot cu
zeamă şi1/2 din coajă 1 pliculeţ praf de copt 1 pahar de ţuică 1 pahar de ulei 1
linguriţă cacao Mod de preparare: Freci gălbenuşurile cu 3/4 din cantitatea de
zahăr, adaugi praful de copt, zeama...
Ingrediente: 500 g carne de vită 60 g unt (sau ulei) 3 cepe 300 g
castraveciori muraţi 1 lingură bulion 1/2 kg cartofi 1 legătură pătrunjel sare
piper boia iute Mod de preparare: Intr-o tigaie pui grăsimea şi când s-a
încins, adaugi carnea tăiată cuburi împreună cu ceapa tăiată mărunt, boiaua şi
piperul....
Ingrediente: 60 g unt fără sare 4 haşme mari, tocate fin 200 g ciuperci
champignon, tăiate fin un fir de tarhon proaspăt 100 ml vin alb 600 ml supă
brună de vită 2 linguri smântână sau smântână fermentată Mod de preparare:
Topiţi untul într-o tigaie, la foc mic. Adăugaţi haşmele şi prăjiţi-le...