joi, 9 august 2012

Retete #67


Retete:

Tartă cu ton şi spanac

Ingrediente aluat:  200 g făină 100 g unt 1 gălbe­nuş 1 linguriţă apă rece sare Ingrediente umplutură: 2 conserve ton întreg 300 g spanac de la congelator 20 g unt 2 ouă 200 ml smântână 100 g caşcaval 3-4 fire pătrunjel sau busuioc sare   Mod de preparare: Faci o adâncitură în mijlocul făinii...

Read more »

Ciolan de porc in aspic cu muraturi

Ciolan de porc in aspic cu muraturi

  Ingrediente: un ciolan de porc afumat  45 g gelatină 50 ml oţet de mere un vârf de linguriţă de sare piper praf şi boabe două foi de dafin 4-5 morcovi acri s 8 castraveciori acri 2 ardei verzi pătrunjel pentru decor   Mod de preparare: Se spala ciolanul de porc si se pune...

Read more »

Pui cu orez si conopida

Pui cu orez si conopida

Ingrediente: 1 piept de pui dezosat 1 ceapă potrivit de mare 1 conopidă mai mică (se poate folosi şi de la congelator) 250 g orez cu bobul lung rozmarin sare piper ulei   Mod de preparare: Tai carnea bucăţele şi o prăjeşti într-o cratiţă în puţin ulei. Adaugi rozmarin, sare şi piper după gust....

Read more »

Cocktail Fruit Frappe

Cocktail Fruit Frappe

  Ingrediente: gheaţă pisată cafea îngheţată de vanilie sirop de fructe frişcă zahăr brun   Mod de preparare: Se amestecă în blender cafeaîua, îngheţata, frişca, siropul de fructe şi zahărul. Se ornează ipaharul cu topping de fructe, se toarnă conţinutul, se adauigă frişcă. Se decorează cu o felie de lime şi una de portocală.

Read more »

Musaca de dovlecei cu vinete

Musaca de dovlecei cu vinete

Ingrediente: 2 dovlecei 4 vinete 5 ouă 3-4 cepe potrivite 2 linguri făină 2-3 căţei de ustu­roi 1 legătură pătrunjel busuioc ulei sare piper   Mod de preparare: Cureţi dovlecelul, îl tai rondele, le presari cu sare şi le laşi să se scurgă într-o strecurătoare. După o jumătate de oră, le prăjeşti în ulei...

Read more »

Roşii umplute cu brânză la cuptor

Roşii umplute cu brânză la cuptor

Ingrediente: 4 roşii 100 g brânză frământată sau telemea 2 ouă Ingrediente sos: 200 g margarină 400 ml lapte 1 legătură mărar 20 g făină 100 ml suc de lămâie sare   Mod de preparare: Pregăteşti mai întâi sosul pentru care dizolvi făina în puţină apă rece. Fierbi laptele şi când clocoteşte adaugi făina...

Read more »

Prăjitură cu prune si cremă de vanilie

Prăjitură cu prune si cremă de vanilie

Ingrediente :  2 ouă 80 g unt sau margarină 150 g iaurt sau 150 ml lapte dulce 1 plic praf de de copt 2 căni făină 1 şi 1/2 căni zahăr 1 lingură zeamă de lămâie 1 plic zahăr vanilat 800 g prune Ingrediente cremă : 1 pachet margarină 200 g zahăr pudră 1...

Read more »

Obleti prajiti cu salata verde

Obleti prajiti cu salata verde

Ingrediente: 1 kg obleţi (peştişori) 2 salate 1 legătură ceapă verde 1 legătură mărar 1/2 lămâie sare făină ulei   Mod de preparare: Speli şi cureţi peştişorii foarte bine şi le dai sare după care îi pui la frigider pentru 2 ore. După acest timp, îi pui pe un şervet de hârtie ca să-şi...

Read more »

Apfeltorte (Tort de mere)

Ingrediente: 2 ceşti făină 1 linguri­ţă zahăr 1/2 linguriţă sare 1/2 ceaşcă unt 2 linguriţe praf de copt 2/3 ceaş­că de lapte 4-5 mere Ingrediente glazură: 1 ceaş­că zahăr 1/2 linguriţă scorţişoară 2 ouă 1 ceaşcă lapte   Mod de preparare: Amesteci făina cu zahărul, sarea, praful de copt, apoi adaugi untul şi laptele,...

Read more »

Tartă cu sardine

Ingrediente aluat: 300 g făină 25 g droj­die 45 ml ulei 150 ml apă sare Ingrediente umplutură: 2 cutii sardine în ulei 3 roşii 2 linguri ulei 1 lingură vin alb 2 linguri pesmet sare piper cimbru   Mod de preparare: Dizolvi drojdia într-o ceaşcă de apă caldă cu o lingură făină şi laşi...

Read more »

Tartine cu pastă de măsline

Ingrediente: 500 g măsline 2-3 linguri ulei 1 pâine de o zi 10 nuci   Mod de preparare: Tai pâinea felii, le tai în jumătate şi le prăjeşti. Cureţi apoi măslinele de sâmburi, le treci prin maşina de tocat (foarte bine scurse) şi amesteci pasta obţinută cu uleiul. Ungi feliile de pâine cu pasta...

Read more »

Pui aromat la cuptor

Pui aromat la cuptor

Ingrediente:  1 kg pulpe de pui 5 căţei usturoi 4 linguri caşcaval ras 4 linguri ulei 3 roşii 1 lingură cimbru uscat sare piper   Mod de preparare: Speli bucăţile de carne, dezosezi doar partea superioară a fiecărei bucăţi şi le aşezi pe toate într-o cratiţă cu ulei. Cureţi usturoiul, îl tai fin şi-l...

Read more »

Supă de dovlecel cu mărar

  Ingrediente: 1 kg dovlecei 1 ardei gras 1 cană lapte 2 linguri făină 1 legătură mărar 1 linguriţă boia dulce ulei sare   Mod de preparare: Cureţi dovleceii, îi dai pe răzătoarea mare şi-i pui la fiert cu apă cât să-i acopere. Adaugi şi ardeiul tocat şi laşi pe foc mic. Fierbi făina...

Read more »

Dovlecei cu mazăre şi verdeaţă

Dovlecei cu mazăre şi verdeaţă

Ingrediente: 1/2 kg dovlecei 200 g mazăre verde 2-3 roşii 1 ceapă 1 legătură verdeaţă ulei sare   Mod de preparare: Speli bine dovleceii, îi cureţi şi-i tai cuburi. Speli apoi ceapa, o tai mărunt, apoi speli mazărea şi tai roşiile felii. Căleşti ceapa în puţin ulei, adaugi dovleceii şi roşiile şi le laşi...

Read more »

Salată de legume cu mujdei

Salată de legume cu mujdei

  Ingrediente: 4 cartofi mari 3 roşii 3 cas­traveţi căpăţână de usturoi ulei oţet sare   Mod de preparare: Fierbi cartofii cu tot cu coajă şi când sunt gata îi decojeşti şi-i tai cuburi. Speli roşiile şi castraveţii, le tai felii şi le adaugi peste cartofi. Cureţi apoi usturoiul, îl pisezi cu puţină sare,...

Read more »

Supă – cremă de legume cu frigănele

Ingrediente: 4-5 bucheţele de conopidă 1 ceapă 1 morcov 1 mână de fasole verde congelată 6 gogoşari 1 rădăcină pătrunjel 100 g unt 150 g smântână 1 legătură pătrunjel sare piper Ingrediente frigănele: 4 felii de pâine de o zi 2 ouă sare ulei   Mod de preparare: Cureţi ceapa, morcovul, 2 gogoşari şi...

Read more »

Tocana de legume cu ciocanele de pui

Tocana de legume cu ciocanele de pui

Ingrediente: 8 ciocanele de pui(sau 4 pulpe intregi) 1 vanata 1 morcov 2 cepe 4 cartofi 1 capatana usturoi sare piper delikat/vegeta/cuburi maggi sau knor 3 linguri bulion/suc de rosii Mod de preparare: Se da carnea in fiert si se arunca apa. Se curate legumele, vanata si cartofii se taie cubulete, morcovul felii, iar...

Read more »

Ciorba de fasole acrita cu corcoduse verzi

Ciorba de fasole acrita cu corcoduse verzi

Ingrediente: 200 g fasole boab e 2 morcovi 1 păstârnac 1 legătură mărar 1 căniţă corcoduşe 3 linguri ulei sare   Mod de preparare: Opăreşti fasolea, o scurgi de prima apă şi o pui la fiert cu apă rece. Cureţi şi toci morcovii şi păstârnacul, apoi îi adaugi în oală când fasolea e pe...

Read more »

Desert cu prune şi fulgi de orez

Desert cu prune şi fulgi de orez

Ingrediente: 10-12 biscuiţi 172 kg prune 2 lămâi 2 linguri miere 1 lingură alune tocate 4 linguri fulgi de orez 2 linguri esenţă de rom   Mod de preparare: Stropeşti fulgii de orez cu zeama de lămâie şi cu esenţa de rom şi-i laşi să se  înmoaie. în acest timp, speli prunele, le cureţi...

Read more »

Dovlecei cu roşii la cuptor

Dovlecei cu roşii la cuptor

Ingrtediente:  4 dovlecei 500 g roşii 1 ceapă 100 g măsline negre 2 foi de dafin 1 căţel de usturoi 4 linguri caşcaval ras 2-3 frunze de ţelină cimbru busuioc ulei sare piper   Mod de preparare: Opăreşti roşiile, le decojeşti şi le pasezi. Cureţi ceapa, o tai mărunt, o căleşti în 2 linguri...

Read more »

Sufleu de legume cu cabanos

Sufleu de legume cu cabanos

  O reteta delicioasa de sufleu de legume cu cabanos din: dovlecei, cabanosi, rosii, oua, cascacal, paine, unt, lapte, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 2 dovlecei 4 cabanoşi 750 g roşii 4 ouă 250 g caşcaval 200 g pâine de o zi 3 linguri unt 400 ml lapte 2 linguri cimbru sare piper  ...

Read more »

Conopidă cu ciuperci la cuptor

Conopidă cu ciuperci la cuptor

Ingrediente: 1 conopidă mare 200 g ciuperci 2 linguri făină 2 linguri unt 2 căni lapte 1 gălbenuş 1 lingură brânză   Mod de preparare: Fierbi conopida în apă cu sare şi când e gata o desfaci bucheţele. Cureţi apoi ciupercile, le tai felii subţiri şi le înăbuşi în unt. Faci apoi un sos...

Read more »

Vrajitoriile lui Jamie Oliver 48 (video)

  Vezi mai multe video din cum-sa

Read more »

Găluşte cu prune şi aluat de brânză de vaci

Găluşte cu prune şi aluat de brânză de vaci

Ingrediente: 100 g brânză de vaci 80 g unt 2 gălbenuşuri + 1 ou 100 g făină 1 linguriţă zahăr puţin lapte rece 500 g prune 100 g pesmet 3 linguri zahăr pudră 1 plic zahăr vanilat sare   Mod de preparare: Freci 50 g unt, adaugi gălbenuşurile şi oul, brânza de vaci, zahărul...

Read more »

Spuma de ciocolata cu capsuni si piscoturi cu alune

Spuma de ciocolata cu capsuni si piscoturi cu alune

  Ingrediente: 300 ml lapte 500 ml smântână dulce pentru frişcă zahăr vanilat sau baton de vanilie 150 g zahăr pudră 2-3 linguri cacao 6 pişcoturi cu alune căpşuni   Mod de preparare: Se pune laptele să fiarbă cu batonul de vanile şi se lasă să dea în câteva clocote. După ce s-a răcit,...

Read more »

Vinete cu cârnati la cuptor

Ingrediente:  2 vinete 3 roşii 3 ouă 2 cârnăciori afumat 1 cană suc de roşii 200 g caşcaval 1 lingură unt sare piper   Mod de preparare: Speli vinetele, le tai felii şi le prăjeşti pe ambele părţi. Fierbi şi ouăle şi când sunt gata, le cureţi şi le tai rondele, apoi tai la...

Read more »

Tocanita de pui cu legume si lamaie

Ingrediente: 1 pui (circa 1 kg) 2 cepe 2 ardei graşi 5 căţei de usturoi 2 roşii 2 felioare de lămâie 1 foaie dafin sare piper   Mod de preparare: Porţionezi puiul, îl prăjeşti în ulei încins, adaugi cepele tocate, ardeii copţi pe sobă, curăţaţi şi tăiaţi feliuţe şi căţei de usturoi pisaţi. După...

Read more »

Cocktail Rooms Frappe

Cocktail Rooms Frappe

  Ingrediente: îngheţată de vanilie cafea solubilă suc de portocale zahăr brun gheaţă pisată   Mod de preparare: Se adaugă îngheţata, cafeaua solubilă, sucul de portocale şi zahărul în blender. Se ornează buza paharului cu ciocolată rasă sau praf de cioco­lată şi interiorul paharu­lui cu topping de fructe. Se toarnă conţinutul, se adaugă frişcă...

Read more »

Rulouri de curcan cu vinete

Rulouri de curcan cu vinete

Ingrediente :  1 piept de curcan 2 vinete 600 g roşii 6 linguri ulei 1 lingură unt 1/2 legătură pătrunjel   Mod de preparare: Speli vinetele, le cureţi, le tai felii subţiri pe lungime, le presari cu sare şi le laşi să se scurgă. în acest timp dezosezi pieptul de curcan, îl tai felii...

Read more »

Piept de curcan umplut, invelit in fulgi de migdale

Piept de curcan umplut, invelit in fulgi de migdale

  Ingrediente: un piept mare de curcan 500 g ciuperci o legatura de marar o legatura pattrunjel rozmarin 2-3 cepe sare piper 1-2 linguri pesmet o capatana de usturoi 3-4 felii de bacon 50 g unt un pahar de vin o lingurita de miere 100 g fulgi de migdale   Mod de preparare: Se...

Read more »

Risotto pescatore

Risotto pescatore

  Ingrediente: 70 gr riso carnaroli 100 gr cozze 100 gr vongole 40 gr calamari 40 gr caracatita 40 gr creveti 6 ml ulei de masline 10 gr ceapa alba 2 gr patrunjel 60 gr rosii filetate sare piper   Mod de preparare: Se pun într-o tigaie ulei, ceapă şi pătrunjel se prăjesc puţin....

Read more »

Muschi de vitel cu salam si legume la cuptor

Muschi de vitel cu salam si legume la cuptor

Ingrediente :  1 kg muşchi de viţel 150 g salam uscat 2 ardei roşii 2 ardei galbeni 2 căţei de ustu­roi 8 cepe mici rozmarin busuioc 100 ml vin alb ulei sare piper   Mod de preparare: Tai carnea bucăţi şi o prăjeşti în ulei pânăse colorează frumos, apoi o scoţi pe o farfurie....

Read more »

Ardei copţi umpluţi cu carne

Ardei copţi umpluţi cu carne

Ingrediente:  3 ardei divers coloraţi 1/2 piept de pui 1 morcov mic 1 rădăcină de pătrunjel mică 1 roşie 1/2 linguriţă zeamă de lămâie 1/2 linguriţă ulei 1 fir de pătrunjel verde sare ulei   Mod de preparare: Coci ardeii pe o tablă pe aragaz şi când unt gata, îi presari cu sare şi...

Read more »

Ciorbă din Tara Moţilor

Ciorbă din Tara Moţilor

Ingrediente: 1 varză mică 500 g carne de porc afumată 1 ceapă 3-4 căţei de usturoi 2 linguri făină 1 legătură mărar 0,5 I lapte acru sare ulei Mod de preparare: Tai carnea bucăţi şi o pui la fiert cu apă rece. Speli varza, cureţi ceapa, le tai mărunt şi le căleşti împreună. în...

Read more »

Tort cu blat de nucă şi cremă de gutui

Ingrediente blat:  200 g făină 150 g unt 150 g zahăr 3 ouă 100 g nuci 75 ml lapte 2 pliculeţe praf de copt Ingrediente crema : 750 g gutui 200 ml apă 1 plic praf de budincă de vanilie 2 plicuri zahăr vanilat 80 g zahăr 1 plic gelatină (pentru închegat) 1 plic...

Read more »

File de şalău cu sos de portocale

File de şalău cu sos de portocale

  Ingrediente: 6 bucati file de salau 3-4 portocale 50 g unt 1 lingura de zahar sare piper 1-2 linguri pesmet 2-3 linguri vin alb demidulce piper boabe rosu pastai de fasole marar pentru ornat   Mod de preparare: Se stropesc feliile de peşte cu zeama de la o portocală şi se lasă timp...

Read more »

Conopidă cu carne la cuptor

Conopidă cu carne la cuptor

Ingrediente: 1 conopidă mare 500 g carne de vită 200 g brânză telemea 4 cepe 1 ou 3 linguri pastă de tomate 1 legătură mărar şi una de pătrunjel 2-3 frunze de ţelină 250 g smântână sare piper   Mod de preparare: Speli conopida şi o pui la fiert în apă clocotită cu sare....

Read more »

Chiftelute la gratar

Chiftelute la gratar

Ingrediente: 100 g carne de vită 1/4 ouă 1 felie pâine de o zi 1 căţel de usturoi 1 cartof 1 lingură apă caldă 2-3 fire pătrunjel verde   Mod de preparare: Cureţi cartoful, îl fierbi şi când e gata, îl treci prin maşina de tocat împre­ună cu carnea de vită şi felia de...

Read more »

Vinete cu caşcaval la cuptor

Ingrediente: 2 vinete 3 roşii 100 g caşcaval 3 căţei de ustu­roi 1 legătură pătrunjel busuioc 2 linguriţe oţet ulei sare piper   Mod de preparare: Tai vinetele felii, le presari cu sare şi le prăjeşti în 3 linguri ulei, la foc iute. în acest timp amesteci oţetul cu jumătate de pahar de apă,...

Read more »

Cialada cu fructe şi cremă Chantily

Cialada cu fructe şi cremă Chantily

  Ingrediente: 50 gr unt 90 gr faina 90 gr zahar 2 galbenusuri de ou 50 g frisca 40 gr fructe de sezon   Mod de preparare: Se amestecă untul, făina şi zahărul, se obţine un amestec şi se pune la cuptor timp de 10 minute. Zahărul, făina, laptele împreună cu gălbenuşurile se ames­tecă...

Read more »

Cocktail englezesc

Cocktail englezesc

  Ingrediente: 50 ml ceai de portocale 50 ml vin rosu dulce 100 ml sampanie zeama de la o jumatate de lamaie verde 2 felii de lamaie pentru ornat 3 lingurite miere   Mod de preparare: Se amestecă ceaiul de portocale cu vinul, şampania, zeama de lămâie şi mierea. Se lasă câteva minute să...

Read more »

Cosulete cu branza feta si icre de crap

Cosulete cu branza feta si icre de crap

  Ingrediente: Pentru aluat: 125 ml apă 50 ml ulei 100 g făină 3 ouă un praf sare Pentru umplutură: brânză feta măsline busuioc ulei de măsline icre de crap griş 100 ml apă 100 ml lapte apă minerală zeamă de lămâie sare ceapă verde ceapă uscată gogoşar ardei   Mod de preparare: Se...

Read more »

Ghiveci de toamna cu doua tipuri de carne

Ghiveci de toamna cu doua tipuri de carne

Ingrediente: 300 g came macră de vită 300 g piept de pui 4 cartofi 2 morcovi 1 rădăcină pătrunjel 1 ţelină 150 g mazăre 150 g fasole verde 1 ardei 1 gogoşar 4 ouă 200 g caşcaval ras 100 g unt sau margarină 200 ml lapte 1 lingură făină sare smântână pesmet   Mod...

Read more »

Prajitura cu malai, branza si fulgi de cocos

  Ingrediente: două căni de zahăr 4 căni de lapte o cană de brânză două căni de mălai două linguri de făină două linguri de margarină 4 ouă o lin­gură de praf de copt o linguriţă de seminţe de mărar fulgi de cocos   Mod de preparare: Se pun toate ingredientele într-un castron şi...

Read more »

Bolinhos de Bacalhau

Bolinhos de Bacalhau

  Ingrediente: 450 g cod uscat şi desărat o linguriţă de unt două lin­guriţe de arpagic proaspăt tocat două linguriţe de pătrunjel proaspăt tocat 150 g ceapă tocată mărunt 240 ml lapte 450 g cartofi fierţi şi pisaţi 3 linguriţe de făină o jumătate de linguriţă de paprica 3 ouă bătute spumă ulei  ...

Read more »

Platou asortat

Platou asortat

  Ingrediente: 36 felii salam de Sibiu 4 galbenusuri 2 linguri mustar zeama de lamaie sare piper o lingurita smantana 2-3 linguri pate de ficat patrunjel verde 2 cartofi 6 felii de lamaie verde 6 bucati de somon afumat 6 felii paine prajita susan carne tocata sare piper 2-3 castraveciori acri marar   Mod...

Read more »

Budinca de broccoli

Budinca de broccoli

  Ingrediente: 600 g broccoli 3 roşii 100 ml smântână 100 ml iaurt nucsoara 4 ouă unt pentru formă sare piper   Mod de preparare: Pui broccoli la fiert în apă clocoti­tă. Tot în apă clocotită pui roşiile, le laşi un minut, le scoţi, le înlături pieliţa după care le tai cuburi. Scoţi broccoli...

Read more »

Orez cu legume, carnati si pasta de curry

Orez cu legume, carnati si pasta de curry

  Ingrediente: 200 g orez 1 ardei rosu 1 ardei galben 2 cepe 1 morcov mare 2 linguri pasta de curry 400 g ciuperci (conserva) sare patrunjel supa 300 g carnati zeama de la 1 lamaie 1 cub de condimente   Mod de preparare: Orezul se spala si se fierbe in supa facuta dintr-un...

Read more »

Tort cu crema de gutui si iaurt

Tort cu crema de gutui si iaurt

Ingrediente : 150 g pişcoturi tari 10 foi gelatină 125 g unt 700 g gutui (curăţate de coajă şi sâmburi) 400 g brânză de vaci 500 g iaurt 125 g zahăr 4 linguri suc de lămâie 300 ml frişcă 2 albuşuri 30 g nucă pisată boabe de struguri   Mod de preparare: Fărâmiţezi pişcoturile...

Read more »

Budincă de spaghete cu vinete

Budincă de spaghete cu vinete

  Ingrediente: 300 g spaghete 2 vinete 1/2 kg rosii 2 catei usturoi 150 g cascaval busuioc ulei sare piper   Mod de preparare: Cureti vinete, le tai feli pe lungime de 1 cm grosime, le presari cu sare si le lasi sa se scurga intr-o strecuratoare. Oparesti rosiile, le cureti pielitele si le...

Read more »

Tort cu blat de cacao şi cremă de prune

Ingrediente blat:  6 ouă 6 linguri ulei 1 cană făină 3 linguri ami­don 3 linguri cacao 1 şi 1/2 pliculeţe praf de copt 1 esenţă migdale esenţă de vanilie 1 şi 1/2 cană zahăr lingură zeamă de lămâie sare Ingrediente cremă : 750 g prune 2 plicuri gelatină 100 g zahăr linguri amidon 300...

Read more »

Prăjitura celor mici

Prăjitura celor mici

  Ingrediente foi: 5 linguri ulei 5 linguri zahar 5 linguri lapte 3 oua 1 lingura amoniac 600 g faina   Ingrediente crema: 250 g fulgi de porumb 1/2 l lapte dulce 200 g zahar 3 mere 200 g zahar 1 plic zahar vanilat 1 lingurita coaja rasa de lamaie   Mod de preparare:...

Read more »

Melci cu alune

Melci cu alune

Ingrediente: 1 ou 100 g unt 140 g zahăr 125 g brânză de vaci 1 plic zahăr vanilat 200 g făină sare 1 plic praf de copt 100 g alune măcinate 40 g miere 1 lin­guriţă esenţă de rom   Mod de preparare: Freci untul şi zahărul, adaugi brânza, vanilia şi gălbenuşul. Pui şi...

Read more »

Pere coapte cu sos de piersici

Pere coapte cu sos de piersici

Ingrediente :  6 pere 2 piersici 1 şi 1/2 ceşti apă 1 şi 1/2 ceşti suc de pere din compot sau nectar 2 lin­guriţe zeamă de lămâie 1 linguriţă coajă rasă de lămâie 2 linguri miere 1 plic zahăr vanilat 1/2 linguriţă scorţişoară   Mod de preparare: Amesteci apa cu sucul de pere, scoţişoara...

Read more »

Struguri gratinaţi

Struguri gratinaţi

Ingrediente: 400 g struguri negri şi albi 150 g smântână 125 ml lapte 2 ouă 80 g zahăr 1 lingură făină   Mod de preparare: Speli strugurii, cureţi boabele de sâmburi şi le laşi să se scurgă într-o strecurătoare. Freci ouăle cu zahărul, adaugi făina şi vanilia şi torni, puţin câte puţin, laptele încălzit...

Read more »

Rulouri cu mac si pere

Rulouri cu mac si pere

Ingrediente aluat: 375 g făină 100 g unt 1 ou 1 gălbenuş 100 ml lapte 4 lin­guri zahăr 1/2 cubuleţ drojdie sare Ingrediente umplutură : 150 g mac 120 ml lapte 3 linguri zahăr 1 linguriţă coajă rasă de lămâie 50 g nuci 1 albuş 4 pere 2 linguri zeamă de lămâie 100 g...

Read more »

Tort cu crema de ciocolata albă si fructe de toamnă

Ingrediente: 700 g ciocolată albă de menaj 400 g frişcă + 200 g frişcă pentru ornat 250 g brânză mascarpone 1 strugure 3 piersici 6 prune 200 g ciocolată cu cacao de menaj 50 g unt 1 plic gelatină de închegat   Mod de preparare: Tai ciocolata bucăţele şi o topeşti pe baie de...

Read more »

Budincă de toamnă cu şuncă afumată

Budincă de toamnă cu şuncă afumată

Ingrediente: 3 gogoşari 1 conopidă mică 3 cepe 200 g şuncă afumată de pui 2 oua 100 g smântână 100 g caşcaval 1 legătură mărar sare piper Mod de preparare: Speli conopida şi o fierbi în apă clocotită cu sare 10 minute, după care o laşi să se scurgă într-o strecurătoare. Cureţi apoi gogoşarii...

Read more »

Tarte cu struguri

Ingrediente aluat : 250 g făină 125 g unt 100 ml apă sare Ingrediente umplutură: 1 strugure alb 1 strugure negru 1 plic praf de budincă de vanilie 200 ml lapte 5 linguri zahăr 1 plic zahăr vanilat   Mod de preparare: Amesteci făina cu untul moale, apa călduţă şi un praf de sare...

Read more »

Legume cu brânză la cuptor

Legume cu brânză la cuptor

O reteta de legume cu branza la cuptor din: dovlecei, rosii, ardei rosu, mozzarela, cascaval, cimbru, pesmet, albus, sare, piper si ulei. Ingrediente:  2 dovlecei 2 roşii 1 ardei roşu 100 g mozarella 2 linguri caşcaval ras 1 lin­gură cimbru uscat 2 linguri pesmet 1 albuş 2 căţei de usturoi sare piper ulei  ...

Read more »

Cocktail cu 3 arome

Cocktail cu 3 arome

  Ingrediente: 20 ml lichior de cafea 40 ml cafea la filtru 20 ml whisky 100 ml frişcă lichidă 2-3 linguriţe cremă de whisky 40 ml lichior de curacao   Mod de preparare: In două pahare de coniac se toarnă whisky, lichiorul de cafea şi cafeaua caldă cam până la jumătatea paharelor, dar cu...

Read more »

Risotto milanez

Risotto milanez

  Ingrediente: un litru de supă un sfert de linguriţă de pudră de şofran 75 g de unt o ceapă de mărime medie foarte fin tocată 300 g orez arborio 120 ml vin alb sec 115 g brânză parmigiano reggiano foarte fin rasă   Mod de preparare: Se pune mai întâi supa la fiert....

Read more »

Portofele cu struguri

Portofele cu struguri

Ingrediente aluat :  400 g făină 1 cană lapte 1 pachet margarină 2 linguri ulei sare Ingrediente umplutură : l strugure alb 1 strugure roşu 1 lingură de esenţă de rom 150 g brânză de  vaci 3 ouă 2 linguri zahăr pudră 2 linguri ulei scorţişoară   Mod de preparare: Opreşti 5 linguri de...

Read more »

Rulouri de ardei marinaţi

Rulouri de ardei marinaţi

Ingrediente: 4 ardei graşi divers coloraţi 1 piept de pui 100 g smântână ulei cimbru sare piper 2-3 căţei de usturoi 2 linguri oţet 1 legătură mărar   Mod de preparare: Coci ardeii, îi presari cu sare, îi acoperi cu un prosop curat şi-i laşi să se răcească. îi cureţi apoi de pieliţe şi...

Read more »

Cocktail Curcubeu

Cocktail Curcubeu

  Ingrediente: 100 ml lichior de oua 50 ml cherry 50 ml suc de portocala cu pulpa 2 bete de napolitane caramel 2 felii de portocala 2 cirese, ca decor   Mod de preparare: Se toarna cherry in pahare. Este foarte important ca toate bauturile de fie reci atunci cand se folosesc. Se toarna...

Read more »

Piroşti cu brânză şi pate

Piroşti cu brânză şi pate

Ingrediente: 400 g + 1 lingură făină 2 ouă 2 cartofi 1 cutie mică de pate 2 triunghiuri de brânză topită sare piper 2 cepe 4 linguri smântână 1 legătură pătrunjel   Mod de preparare: Fierbi cartofii cu tot cu coajă şi când sunt gata îi cureţi, îi pasezi şi-i amesteci cu pateul, 1...

Read more »

Conopidă cu pui si nucsoara

Conopidă cu pui si nucsoara

  Ingrediente: un kg conopidă 100 g unt două piepturi de pui 100 g ciu­perci şi verdeaţă puţin piper 5 g sare puţină nucşoară 25 g ceapă prăjită un ou 50 g pesmet 150 g grăsime   Mod de preparare: Conopida fiartă se înăbuşă în unt. Se toacă bine carnea de pui (poate fi...

Read more »

Balmus

Balmus

Ingrediente: 400 g mălai 11 lapte îndoit cu apă 200 g brânză de oi sare   Mod de preparare:  Pui la fiert laptele îndoit cu apă şi când fierbe adaugi mălaiul. Trebuie să-ţi iasă o mămăligă ceva mai moale. La final adaugi brânza şi amesteci bine până ce încorporezi toată brânza. Răstorni pe un...

Read more »

Prăjitură caramel

Prăjitură caramel

Ingrediente: 1 kg făină 200 g margarina 400 g smântână Ingrediente cremă: 2 căni zahăr 500-600 ml lapte 4-5 lin­guri făină 100 g margarină Ingrediente glazură: 12 linguri zahăr 6 linguri apă 3 lin­guri cacao 50 g margarină   Mod de preparare: Amesteci toate ingredientele până obţii un aluat elastic pe care-l împărţi în...

Read more »

Vinete umplute cu carne de vita

Ingrediente: 3 vinete grase 500 g carne tocată de vita 3 cepe mari 1/2 gogoşar 1 cartof 2 ouă 1 lingură bulion 1 legătură mărar 1 legătură pătrunjel 1 roşie sare piper ulei   Mod de preparare: Speli vinetele, le pui întregi în apă clo­cotită, le clocoteşti 5 minute, apoi le scoţi, le treci...

Read more »

Ingheţată de mere

Ingheţată de mere

Ingrediente: 1 kg mere 1 lingură zeamă de lămâie 100 g zahăr   Mod de preparare: Speli merele, le cureţi de coajă, le stropeşti cu zea­ma de lămâie, adaugi zahărul şi amesteci până se omogenizează. Pui piureul obţinut într-un vas şi îl dai la congelator pentru 4-5 ore. Când e gata scoţi globuleţe cu...

Read more »

Vrajitoriile lui Jamie Oliver 49 (video)

Read more »

Pui picant cu legume de toamnă

Pui picant cu legume de toamnă

Ingrediente: 1 piept de pui 5 gogoşari 2 vinete roşii 1 ardei iute boia dulce sare piper 1 legă­tură marar   Mod de preparare: Tai carnea bucăţele şi le pră­jeşti în ulei încins cu sare şi piper după gust. Cureţi gogoşarii, îi speli, îi tai fideluţă, tai şi vinetele felii şi le adaugi peste...

Read more »

Salata cu legume si carne de vitel

Salata cu legume si carne de vitel

  Ingrediente: 2-3 ar­dei graşi 4 roşii 2 cepe 300 g carne de viţel 100 g caşcaval 2 căţei usturoi 1 legătură verdea­ţă 4 linguri ulei 1 lingură oţet sare piper   Mod de preparare: Speli carnea şi o fierbi o oră pe foc mic în apă cu sare. Cureţi toate legu­mele, le speli,...

Read more »

Crema din must si miez de nuca

Crema din must si miez de nuca

Ingrediente :  1,5 l must 3 linguri făină 5 linguri miere 500 g nucă   Mod de preparare: Fierbi mustul până scade la un sfert din cantitate şi devine concentrat. Adaugi mierea, făina în ploaie şi amesteci până se îngroaşă. Laşi compoziţia să se răcească puţin. Pui miezul de nucă în 6 pahare. Torni...

Read more »

Piersici cu orez

Piersici cu orez

Ingrediente: 4 ceşti lapte 1 ceaşcă orez 2 gălbe­nuşuri 1 lingură unt 12 piersici 3 linguri zahăr + 4 lin­guri zahăr 4 albuşuri + 200 g zahăr   Mod de preparare: Fierbi orezul cu laptele şi după ce gata îl laşi să se răcească, apoi îi adaugi 3 linguri zahăr, untul şi gălbenuşurile. Faci...

Read more »

Ţuşpais cu carne de porc

Ingrediente: l dovlecel mare 1 kg carne de porc 5-6 căţei de usturoi 1 legătură mărar 4-5 roşii 4 linguri făină 11 lapte acru 100 ml ulei 2-3 foi de dafin sare piper   Mod de preparare: Cureţi dovlecelul de coajă, îl tai în jumătate pe lungime, îl cureţi de seminţe (dacă e nevoie)...

Read more »

Crochete de carne cu ciuperci

Crochete de carne cu ciuperci

Ingrediente:  250 g carne 200 g şuncă 1 ceapă 4-5 ciuperci 3 ouă 20 g unt 2 linguri pesmet 200 ml ulei 2 linguri făină sare piper pătrunjel   Mod de preparare: Tai ciupercile bucăţele şi le înăbuşi în unt. Treci apoi carnea, şunca şi ceapa prin maşina de tocat, adaugi sare, piper după...

Read more »

Pulpa de miel cu cartofi si rozmarin

Pulpa de miel cu cartofi si rozmarin

  Ingrediente: o pulpa de miel un pahar de vin roze piper boabe si macinat sare 3-4 catei de usturoi 4 cartofi feliute de sunca rozmarin 20 g unt 1-2 linguri pasta de rosii pesmet   Mod de preparare: Se sterge carnea cu un prosop absorbant de bucatarie, se inteapa cu un cutit foarte...

Read more »

Plăcintă cu vinete si măsline

Plăcintă cu vinete si măsline

Ingrediente: 500 g vinete 2 roşii 50 g măsline negre 200 g făină 80 g unt 4 ouă 100 g caşcaval 200 g smântână busuioc ulei sare piper   Mod de preparare: Frămânţi făina cu untul, adaugi un ou, 50 g caşcaval ras şi un praf de sare. Obţii un aluat omogen pe care-l...

Read more »

Desert cu nuca de cocos si stafide

  Ingrediente: 3 ceşti de nucă de cocos rasă o ceaşcă de zahăr două ceşti de lapte un praf de sare 3 ouă bătute spumă o jumătate de ceaşcă de stafide 3 linguriţe de rom   Mod de preparare: Se încălzeşte nuca de cocos, zahărul, laptele şi sarea la foc mediu, amestecând încontinuu. Se...

Read more »

Supa de gris rumenit

  Ingrediente: 300g griş 1 l lapte 250 g morcovi 250 g păstârnac 100 g praz 1 legatura patrunjel verde sare 250 g paine fara sare   Mod de preparare: Cureţi zarzavatul îl tai cubuleţe şi le pui la fiert în  apă clocotită cu puţină sare. Cat timp fierb legumele, într-o tigaie rumeneşti grişul,...

Read more »

Cârnati cu ouă si legume la tigaie

Cârnati cu ouă si legume la tigaie

  Ingrediente:  200 g cârnaţi cabanos 2 ardei graşi galbeni, roşii, verzi 4-5 cartofi 5 cepe 1 căţel de usturoi 3 linguri pastă de ardei (dacă ai, dacă nu, pune bulion deşi nu are acelaşi gust) 1/2 l supă 1 linguriţă cimbru 4 ouă   Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi tai cuburi şi...

Read more »

Plachie de fasole verde cu lapte

Plachie de fasole verde cu lapte

Ingrediente: 800 g fasole verde 2 cepe 3-4 ardei graşi 2 căpăţâni usturoi 50 ml ulei 1 linguriţă boia de ardei 100 ml lapte 100 ml apă 2 roşii 1 legătură mărar   Mod de preparare: Cureţi fasolea, o speli şi o tai bucăţi. Cureţi ceapa, ardeii şi usturoiul, le tai mărunt, le căleşti...

Read more »

Galuste cu malai si parmezan

Galuste cu malai si parmezan

  Ingrediente galuste: 300 g malai fin 30 g unt 50 g parmezan sare   Ingrediente sos: 400 g pulpa de rosii 1/2 ceapa ulei de masline sare piper   Mod de preparare: Pui să fiarbă 1 l apa cu putina sare si cand fierbe apa adaugi mălaiul amestecând energic ca să nu se...

Read more »

Dovlecei cu smantana si chimen

Dovlecei cu smantana si chimen

Ingrediente: 4 dovlecei 30 g unt 125 ml smântână 1/2 linguriţă chimen 2 linguri ulei sare piper 1 lămâie   Mod de preparare: Speli dovleceii, îi cureţi de coajă şi-i tai pe diagonală felii groase de 5 mm. Le rumeneşti apoi în unt şi când sunt gata le scoţi pe o farfurie pe şerveţele...

Read more »

Salată ţărănească

Salată ţărănească

  Ingrediente :   1 salată verde 100 g cârnaţi afumaţi 1 ardei gras 1 ceapă 1 conopidă mică 2 roşii 2 linguri ulei 1 lin­guriţă oţet 1 legătură mărar sare piper   Mod de preparare: Speli conopida, o fierbi 10 minute în apă clocotită cu sare şi după ce s-a răcit o desfaci în...

Read more »

Ingheţată cu biscuiţi

Ingheţată cu biscuiţi

Ingrediente : 5 ouă 250 g zahăr 3 linguri făină 6 linguri pline cu vârf de nucă măcinată 300 ml lapte 500 ml frişcă lichidă 2 plicuri zahăr vanilat 1 linguriţă nes 1 lingură cacao 100 g biscuiţi nisipoşi simpli 100 g biscuiţi nisipoşi cu cacao 50 g ciocolată   Mod de preparare: Freci...

Read more »

Chec fără grăsime

Chec fără grăsime

Ingrediente: 4 ouă 6 linguri rase de zahăr 6 linguri rase de amidon 2 1/2 linguri pline cu vârf cu făină 1 plic zahăr vanilat   Mod de preparare: Freci gălbenuşurile cu zahărul şi vanilia până când amestecul devine spumos. Adaugi făina, amidonul şi la final albuşurile bătute spumă, apoi amesteci cu o lingură...

Read more »

Ruladă din ouă cu orez

Ruladă din ouă cu orez

Ingrediente foaie : 2 ouă 150 ml lapte 1 lingură unt 20 g făină Ingrediente umplutură : 3 linguri orez 1 ceapă mică 1 ou + 1 albuş crud sare piper   Mod de preparare: Baţi gălbenuşurile cu făina şi laptele, adaugi albuşurile bătute spumă şi torni compoziţia obţinută într-o tavă unsă cu unt...

Read more »

Găluşte cu sos de roşii

Găluşte cu sos de roşii

  Ingrediente:  200 g griş 1 sare 1 linguriţă zahăr 1 l lapte 100 g unt 2 ouă 3 roşii   Mod de preparare: Fierbi laptele cu 50 g de unt şi un praf de sare şi când clocoteşte pui grisul în ploaie şi laşi până se îngroaşă. După ce a fiert şi s-a...

Read more »

Pui marinat la gratar

Pui marinat la gratar

Ingrediente: 6 pulpe de pui 2 linguri muştar 3 linguri miere 3 linguriţe susan 1 lin­gură cuişoare 3 linguri ulei zeama unei lămâi sare piper   Mod de preparare: Speli carnea, o crestezi şi o laşi deoparte până pregăteşti sosul. Amesteci mierea cu uleiul, muştarul şi zeama de lămâie, pui cuişoarele, susanul, sare şi...

Read more »

Găluşte cu pere şi alune

Găluşte cu pere şi alune

Ingrediente: 500 g cartofi 1 lingură unt 3 pere 1 ou 100 g griş 100 g făină 200 g alune nesărate coaja rasă a unei lămâi 2 linguri zahăr pudră scorţişoară 3 linguri zahăr cristale sare   Mod de preparare: Cureţi perele de coajă şi cotoare şi le pui la fiert în 2 căni...

Read more »

Şniţele de caşcaval

Şniţele de caşcaval

Ingrediente:  300 g caşcaval 2 ouă 2 linguri muştar 1 ceapă 6 fire pătrunjel 4 felii pâine uscată sare   Mod de preparare: Tai caşcavalul în felii de 1 cm grosime şi le dai pentru 5 minute la congelator. Fărâmiţezi miezul de pâine, adaugi ceapa şi pătrunjelul bine tocat şi amesteci ca să obţii...

Read more »

File de peste cu legume la cuptor

File de peste cu legume la cuptor

Ingrediente: 1,5 kg crap file 2 kg cartofi roşii 3 ardei graşi 3 roşii 3 cepe 150 g slă­nină afumată 400 ml smântână 3 linguriţe boia dulce 3 linguri ulei   Mod de preparare: Crestezi fileurile de peşte, le împănezi cu slănină şi le prăjeşti în ulei încins. Fierbi cartofii în coajă, apoi îi...

Read more »

Ciorbă de pui cu legume

Ciorbă de pui cu legume

Ingrediente: carne de pui dupa gust 3 morcovi 2 cepe 1 jumatate de telina 2 ardei grasi 3 linguri bullion/suc de rosii 1 pliculet bors/1/2 kg bors 4 cartofi 1 pastarnac sare piper 2 linguri ulei 2 oua Delikat/vegeta/cuburi maggi sau knor 1 legatura patrunjel sau leustean Mod de preparare: Se da carnea in...

Read more »

Chiftelute pane

Ingrediente:  500 g carne tocată de porc 2 căţei de usturoi 6 ouă 1 cană făină 1 ceapă 1 cartof mare 1 felie pâine 1 legătură mărar sare piper   Mod de preparare: Fierbi cartoful în coajă şi când e gata, îl cureţi şi-l pasezi. Cureţi apoi usturoiul şi ceapa, pisezi usturoiul şi tai...

Read more »

Ciorba de fasole cu carnati si tarhon

Ciorba de fasole cu carnati si tarhon

Ingrediente : 500 g fasole albă 350 g cârnaţi afumaţi 1 lingură făină crenguţe tarhon 1linguriţă zahăr 100 g smântână ulei oţet sare după gust   Mod de preparare: Alegi şi cureţi fasolea şi o pui la înmu­iat de seara până dimineaţa. A doua zi, o scurgi de apa în care a stat şi...

Read more »

Panforte

Panforte

  Ingrediente: 125 g migdale 75 g alu­ne 235 g coajă de lămâie tocata 60 g făină o linguriţă de scorţişoară măci­nată o jumătate de linguriţă de cuişoare măcinate o jumătate de linguriţă de coriandru măcinat o jumătate de lin­guriţă de nucşoară măcinată o optime de linguriţă de piper alb măcinat 185 g de...

Read more »

Salata de vinete cu branza

Salata de vinete cu branza

Ingrediente: 4 vinete 1 dovle­cel 1 ceapă 3 linguri telemea rasă 3 linguri maioneză sare ulei Mod de preparare: Coci vinetele pe aragaz, apoi le presari cu sare şi le laşi să se răcească acoperite cu un prosop curat. Cureţi dovlecelul, îl fierbi în apă cu sare şi fiert îl pasezi. După ce s-au...

Read more »