skip to main |
skip to sidebar
Retete culinare #8
Retete culinare:
Preparat specific thailandez Ingrediente: 4 bucăţi de galangal, tăiate fin
8 ardei iuţi uscaţi, fără seminţe şi înmuiaţi în apă caldă 5 căţei de usturoi,
curăţaţi şi tăiaţi o ceapă eşalotă tăiată fin 1/2 linguriţă sare o linguriţă de
pastă de crevete 15 roşii cherry, tăiate jumătăţi două linguri de ulei
vegetal 300...
Ingrediente : 2 ouă 1 lingură făină 1 ceapă 2 ardei graşi (1 roşu, 1 verde)
2 roşii sare piper ulei Mod de preparare: Cureţi ceapa şi ardeii, tai mărunt
ceapa şi o căleşti în ulei. Adaugi ardeii tăiaţi şi după ce s- au înmuiat, pui
şi roşiile decojite şi tocate. După ce...
Ingrediente : 2 dovlecei 150 g telemea 1 felie pâine integrală 5-6 ciuperci
40 g măsline verzi 30 g nucă sare piper Mod de preparare: Speli dovleceii, îi
fierbi întregi 10 minute după care îi scoţi şi îi laşi să se răcească. îi tai în
jumătate pe lungime, le scoţi miezul şi mai...
O reteta de supa de creveti decorticati cu taitei de orez, ghimbir, ceapa,
usturoi, morcov, telina, fasole mange tout, ardei capia, ciuperci, porumb baby,
sos de soia, ulei de masline, sare, piper, marar si ardei iute. Ingrediente: 500
g creveţi decorticaţi 200 g tăiţei de orez ghimbir o ceapă doi căţei de usturoi
un...
Ingrediente: 375 g făină 280 ml lapte dulce 80 g zahăr tos o jumătate de
linguriţă de sare 40 g unt 15 g drojdie 50 g alune două ouă o linguriţă de pudră
de scorţişoară o conservă de ananas dulceaţă de carambole Mod de preparare: Se
amestecă bine cu puţin lapte călduţ,...
Ingrediente: două piepturi de pui doi dovlecei 3 cartofi doi ardei capia
100 g porumb sos de soia o linguriţă de zahăr tos 4 căţei de usturoi o lingură
de oţet de mere pudră de curry o frunză de dafin ulei de măsline piper pătrunjel
Mod de preparare: Cartofii se curăţă de...
Ingrediente: doi ardei graşi verzi doi ardei capia roşii două cepe albe
400 g ciuperci 200 g fasole mange-tout un sfert de ţelină două linguri de sos de
soia muştar dulce pudră de curry sare piper ulei de măsline legume de sezon
Mod de preparare: lntr-un bol se pun o linguriţă de...
Ingrediente: 750 ml apă sau supă de pui 250 g creveţi decorticaţi 2 căţei
usturoi tăiaţi mărunt 2 cepe 5 frunze de lămâi verde 3 felii subţiri (proaspete
sau uscate) de galangal 1/4 ceaşcă sos de peşte 2 tulpini de iarbă de lămâie
tăiate în bucăţi de 2-3 cm 5 ardei iuţi thailandezi câteva...
Ingrediente: 800 g morcovi mici 1 lingură boabe de piper la borcan 2
linguri unt cu verdeaţă sare piper îndulcitor lichid 150 ml suc de morcovi 1
vârf de cuţit şofran 4 buc. file de calcan (a 200g) 2 linguri unt 1 lingură suc
de lămâie 120 g brânză emmentaler 2 linguri pesmet...
Ingrediente: 200 g unt 160 g zahăr tos 3 ouă 320 g făină 150 ml lapte
dulce 100 g cireşe confiate 50 g migdale zahăr vanilinat sare esenţă de migdale
pudră de scorţişoară o jumătate de pliculeţ de praf de copt dulceaţă de kiwi
frişcă Mod de preparare: Intr-un bol se pun...
Ingrediente: 180 g făină 200 ml lapte dulce două ouă 125gunt 300 g salam
picant o jumatate de linguriţă de drojdie uscată un vârf de linguriţă de sare o
lingurita de oregano tocat piper ulei de floarea soarelui sefcla rosie varza
rosie Mod de preparare: Drojdia uscată se presară în laptele călduţ,...
Ingrediente: 5 ouă 200 g brânză tofu cu ardei 200 g kaizer 50 g alune
prăjite 50 g porumb din conservă o lingură de smântână două linguri de apă un
sfert de ardei iute o lingură de muguri de soia sare piper cimbru ulei sos de
roşii Mod de preparare: Brânza tofu...
O retete de supa de rosii cu ou, pastarnac, morcovi, ardei gras, ceapa,
ulei, orez si condimente. Ingrediente: 1 kg roşii 1 păstarnac 2-3 morcovi 2-3
ardei graşi 2-3 cepe 3 linguri ulei 1 legătură de pătrunjel verde orez
condimente 1 ou Mod de preparare: Cureţi toate legumele, le speli, apoi tai
ceapa...
Ingrediente: 140 g ciocolată de menaj cu cacao 6 gălbenuşuri 200 g miez de
nucă 20 g unt 150 g zahăr obişnuit 400 ml + 2 linguri frişcă lichidă 1 lingură
lapte 140 g zahăr pudră 2 linguri lichior de fructe 1/2 lingură ulei 1 portocală
Mod de preparare: Cureţi portocala de coajă,...
Ingrediente: 4 fileuri de peşte alb 4 cartofi un dovlecel doi ardei capia
doi ardei graşi 100 g boabe de porumb un ardei iute mic 250 g fidea de orez 50 g
măsline verzi feliate sare piper ulei de floarea-soarelui pătrunjel sos de roşii
picant Mod de preparare: Cartofii se curăţă de...
Ingrediente: 200 g spaghete de mălai 2 vinete 4 căţei de usturoi 4 roşii 4
linguri ulei 100 g caşcaval 150 ml supă 1 linguriţă condimente cu gust de legume
1 legătură pătrunjel Mod de preparare: Cureţi vinetele, le tai cubuleţe, le
sărezi şi le laşi deoparte. Cureţi şi tai fin usturoiul,...
Ingrediente: 400 g creveţi decorticaţi 250 g tăiţei de orez un pachet de
legume pentru wok un fir de praz 5 roşii un ardei gras un ardei capia un ardei
iute ghimbir ras un căţel de usturoi oţet de orez sare piper ulei de măsline
mărar sos de soia Mod de preparare:...
Ingrediente: două conserve de ton în ulei 150 g fidea de orez un ardei
iute o legătură de ceapă verde 100 g ciuperci ghimbir murat 100 g porumb baby
murat capere ulei de măsline sos de soia sare piper mentă verde Mod de
preparare: Fideaua de orez se opăreşte cu apă clocotită...
Ingrediente: 400 g broccoli sare 1 ceapă 1 căţel de usturoi 1 lingură unt
100 ml vin 150 ml smântână piper 1 lingură suc de lămâie nucşoară 400 g
spaghetti 4 linguri fulgi de arahide Mod de preparare: Tăiaţi broccoli
bucheţele şi fierbeţi-le în apă cu sare 2-3 minute. Turnaţi apă rece,...
Se curata 4 bucati anghinare, se taie partea de dedesubt, apoi varful. Se
scobeste fiecare bucata si se taie in patru. Se dau prin faina si ou. Se prajesc
in ulei si se scurg si se sareaza. Se servesc calde. Poftă bună!
Ingrediente: 1 kg de cartofi 4 oua o cutie de smantana o cutie de iaurt 2
carnati 50 g unt 300 g cascaval Mod de preparare: Se spală cartofii cu coajă
cu tot şi se pun la fiert într-o oală cu apă şi cu sare. Se acoperă cu un capac
şi se...
Ingrediente: 300 g făina 200 g unt 100 g zahăr pudră 1 linguriţă zahăr
vanilat un vărf de cutit sare 500 g cremă de vanilie 200 ml lapte 200 g frişcă 2
foi de gelatină fructe din compot Mod de preparare: Amestecaţi făina, untul,
zahărul pudră, sarea şi vanilia. Puneţi aluatul obtinut...
Ingrediente: 1 macrou proaspăt sau congelat 3 cartofi 1 rădăcină pătrunjel
1 ţelină 1 lămâie 125 g unt pentru gătit 50 g unt pentru final sare piper Mod
de preparare: Cureţi macroul, îl tai pe jumătate şi îi scoţi şira spinării. îl
speli, îl presari cu sare şi îl laşi aşa la...
Ingrediente: 2 cutii ton în ulei 2-3 castraveţi verzi 2 ardei graşi 2-3
linguri maioneză 250 g paste sare piper coriandru 2-3 frunze de salată Mod de
preparare: Fierbi pastele în apă cu sare şi când sunt gata le treci sub un jet
de apă rece şi le laşi să se scurgă. Cureţi...
Ingrediente: 1 varză nouă 3 morcovi 2 rădăcini păstârnac 1 rădăcină
pătrunjel 1 ţelină mică 1 căpăţână de usturoi 2 ouă piper condimente frunze de
mărar şi pătrunjel făină ulei Mod de preparare: Speli şi tai varza mărunt,
apoi o fierbi în apă sărată, o scurgi şi o pasezi. Adaugi rădăcinoasele date
pe...
Ingrediente: 200 g orez 1 ardei gras roşu 1 ardei gras galben 2 roşii 10
măsline verzi 1 conservă ton cu ulei 1 lămâie sare piper busuioc ulei de masline
Mod de preparare: Fierbi orezul spălat în apă clocotită cu sare timp de 15
minute. Nu trebuie fiert ca la pilaf îl răstorni...
Ingrediente: 3 kg vinete sare ulei cat cuprinde Mod de preparare: Se coc
vinetele, se curata si se lasa la scurs. Dupa ce s-au scurs se toaca, se
adauga sare si ulei pana se fac ca o pasta, dupa care se servesc. Salata de
vinete Pofta buna!
O reteta de taitei din orez cu pui, creveti, oua, boabe de soia, ridichi,
ueli, ceapa, usturoi, chili rosu, otet, boabe de fasole, lamaie, varza alba si
alune macinate Ingrediente: 250 g tăieţei de orez 100 g pui tăiat în fâşii
subţiri 4 creveţi 2 ouă 1 ceaşcă boabe de soia 1 lingură ridiche...
Ingrediente: 500 g came tocată 2 felii pâine de o zi 2 ouă 4 cartofi 1
legătură pătrunjel 250 g brânză de vaci 3 linguri unt 3 roşii 1 legătură ceapă
verde cimbru sare piper Mod de preparare: Pregăteşti mai întâi chifteluţele de
carne.Inmoi pâinea în apă, presezi bine să se scurgă de...
O reteta de supa crema de legume cu crutoane, telina, morcovi, patrunjel,
pastarnac, ceapa, cartofi, lapte, frunze de telina si sare. Ingrediente: 200 g
telină (rădăcină) 2 morcovi 1 rădăcină pătrunjel 1 rădăcină păstărnac 2 cepe 200
g cartofi 400 ml lapte 2 frunze de telină sare Mod de preparare: Curăţaţi
legumele de...
Ingrediente: 500 g ştevie 2 l apă 11 borş 1 ceapă 1 lingură ulei 1 cană de
smântână 1/2 lingură faina 3 linguri orez sau 2 cartofi mari sare Mod de
preparare: Alegi şi speli ştevia, o pui la fiert, daugi orezul şi după 15 minute
borşul fiert separat şi recurat. Prăjeşti ceapa...
O reteta de varza acra cu marar verde, ceapa rosie, boia dulce de ardei,
sare, piper, ulei si costita afumata Ingrediente: 2 verze murate marar verde
tocat marunt ceapa rosie boia dulce de ardei sare piper praf si boabe putin ulei
6-8 felii de costita afumata Mod de preparare: Se scoate varza murată
din...
Ingrediente: 300 g orez 1 conopidă 200 g caşcaval 2 căni de supă de legume 2
linguri făină 4 linguri unt 2 linguri pesmet sare piper Mod de preparare:
Speli orezul şi-l pui la fiert cu 5 căni de apă, şi separat fierbi conopida în
apă clocotită cu sare. în acest timp pregăteşti...
Ingrediente: un pachet de foitaj 300 ml frişcă lichidă 200 g ciocolată
neagră 50 g miez de nucă 50 g migdale 50 g nucă de cocos o lingură de esenţă de
rom două pliculeţe cu zahăr vanilinat pudră de ghimbir Mod de preparare:
Frişca lichidă se pune la fiert la bain-marie împreună...
Calitate – alcoolic Bază alcoolică – votcă Pahar – tumbler mijlociu
Categorie – Cherry brandy drinks Decoraţiune – o felioară de lămâie, o cireaşă
roşie şi paie Se serveste la orice oră Ingrediente: 4 ci votcă un ci suc de
lămâie o linguriţă de zahăr pudră sifon câteva picături de Cherry Brandy
Sangue...
Ingrediente: 1 kg fasole verde 250 g telemea de vacă 1 lămâie sare piper
ulei Mod de preparare: Cureţi şi speli fasolea, o rupi bucăţi şi o pui la
fiert în apă clocotită cu sare. După ce a fiert, o scurgi şi o laşi să se
răcească. Dai brânza pe răzătoarea cu ochiuri...
Ingrediente: 8 creveţi decorticaţi o lingură de sos de soia o linguriţă
de zahăr piper alb măcinat 8 foi de aluat pentru rulouri un gălbenuş 500 ml ulei
pentru pastă: 6 creveţi piper alb măcinat zahăr sos de soia Mod de preparare:
Se amestecă sosul de soia cu zahărul şi piperul alb...
Ingrediente: 1 piept de pui 100 g brânză Feta 100 g măsline negre 1 salată
verde 4 roşii 2 castraveţi 2 ridichi 2-3 linguri de ulei de măsline sare piper
Mod de preparare: Speli carnea, o fierbi în apă cu sare şi când e gata, o
dezosezi şi o tai bucăţele. Speli salata,...
Ingrediente: 1 varză dulce 1 ceapă 1 morcov 3 linguri orez 4 linguri
smântâna 50 g unt 1 legătură pătrunjel sare piper Mod de preparare: Cureţi
ceapa, o tai mărunt şi o căleşti în unt. Adaugi morcovul ras şi stingi cu o
ceaşcă de apă. Speli varza, o tai fideluţă şi o pui...
Ingrediente aluat: 350 g făină 70 g zahăr 50 g unt topit 80 ml lapte cald 10
g drojdie proaspătă 2 ouă 1 portocală 1 lămâie sare scorţişoară coriandru
Ingrediente glazură: 1 gălbenuş 50 ml smântână 50 g zahăr pudră cu aromă de
vanilie (pentru glazură) 20 g migdale 50 ml zeamă de portocale...
Ingrediente aluat: 300 g făină 5 linguri apă caldă 4 linguri vin 1 lingură
zahăr 2 linguri unt topit sare Ingrediente umplutura de mac: 400 g seminţe de
mac 200 g zahăr 1 ceaşcă de lapte cald scorţişoară Ingrediente umplutura de mere
: 500 g mere rase, 200 g zahăr, 1 lămâie, scorţişoară. Ingrediente...
Ingrediente: 2 salate verzi 1 mână spanac 1 ceapă verde 1 ardei 1 roşie 1
castravete 2 ridichi 150 g şuncă 100 g caşcaval 100 ml sana sau chefir ulei sare
2 ouă Mod de preparare: Speli salata şi spanacul şi le rupi bucăţele. Tai
felii roşia şi castravetele, tai ardeiul fâşii şi...
Ingrediente: 7 ouă 1 pahar zahăr 1/2 lămâie 1 pahar ulei 250 g făină 200 g
ciocolată de menaj 1 plic praf de copt sare Mod de preparare: Amesteci
gălbenuşurile cu zeama de lămâie, uleiul şi praful de copt. Baţi apoi albuşurile
spumă cu un praf de sare şi zahărul. Dai ciocolata pe...
Ingrediente: 1 kg cartofi rosii 50 g unt sau margarina 250 g cascaval 4
oua sare 100 ml smantana 300 g carnati de casa o cutie de iaurt frunzulite de
busuioc Mod de preparare: Se spală cartofii şi se pun la fiert într-o oală cu
apă şi cu puţină sare. Separat, într-un...
Ingrediente: 3 creveti mari 150 g spanac 50 g pasta filo 30 g sos thai
ulei extravirgin de masline sare piper Mod de preparare: Creveţii se înfăşoară
în pasta filo (foaie de aluat), iar după aceea se prăjesc în ulei. Se căleşte
spanacul în puţin ulei, se adaugă sare şi piper Se...
preparat specific thailandez Ingrediente: 300 g orez cu gluten, ţinut în
apă timp de o oră şi scurs 500 ml lapte de cocos gros 4 linguri de zahăr un vârf
de cuţit de sare 100 g de fasole roşie uscată, pusă la înmuiat de seara, apoi
fiartă în 3 ceşti de apă până...
O reteta de taitei din orez prajit cu ceapa, carne de vita, sos de soia, sos
de peste, faina de porumb, usturoi, sos negru de soia, oua de prepelita, frunze
de salata si ardei iute. preparat specific thailandez Ingrediente: 3 linguri de
ulei două cepe eşalote tocate 150 g de carne de vită două...
O reteta de fasole verde cu lapte, smantana, cascaval, branza telemea, unt,
oua, faina, piept de pui, piper, ulei si pesmet. Ingrediente: 1,5 kg fasole
verde 200 ml lapte 300 g smântână 150 g caşcaval 300 g telemea 100 g unt 7-8 ouă
50 g făină 2 bucăţi piept de pui piper ulei pesmet...
Ingrediente: 1 varză dulce 150 g şuncă 150 g caşcaval 4 linguri făină 4
linguri pesmet 3-4 ouă sare Mod de preparare: Opăreşti varza în apă clocotită
cu sare şi după ce s-a răcit şi s-a scurs îi desfaci frunzele. Tai apoi şunca şi
caşcavalul felii subţiri. Aşezi apoi o frunză de varză,...
Ingrediente: 2 legături ridichi 200 g brânză telemea 1 legătură mărar sare
piper ulei Mod de preparare: Speli şi cureţi ridichile şi le dai pe răzătoarea
cu ochiuri mari. Adaugi brânza rasă şi mărarul tocat. Torni apoi puţin ulei,
potriveşti de sare şi piper şi dai salata la frigder pentru jumătate de
oră....
Ingrediente: 50 g stafide 4 morcovi 2 fructe de avocado zeamă de lămâie
150 ml suc de portocale ulei de măsline praf de ghimbir sare şi piper Mod de
preparare: Se pun la înmuiat stafidele în apă caldă. Se curăţă morcovii şi se
dau pe râzătoare. Se taie fructele de avocado în...
Ingrediente: 4 felii carne de vita (preferabil fleica) sare piper boia de
ardei dulce fasole verde cartofi prajiti masline negre ulei pentru prajit Mod
de preparare: Se bate cu ciocanul de şniţele carnea de vită, se freacă cu puţin
unt şi se lasă să stea la frigider 1-2 ore. Intre timp se...
Ingrediente: 500 g brânză moale de vaci 300 g caise 4 ouă 125 g zahăr 1 plic
zahăr vanilat 1 plic praf de budincă de vanilie 1 lingură făină 1 lămâie 1
lingură zahăr pudră sare Mod de preparare: Speli caisele, le pui în apă
clocotită pentru câteva minute, apoi le scoţi şi...
Ingrediente: 1 kg ardei capia roşu 2 bucăţi piept de pui 100 g şunculiţă
afumată 100 g carne tocată 11 supă de legume ulei sare piper oţet rozmarin Mod
de preparare: Speli ardeii, îi usuci şi îi pui la copt pe o tăblie, pe aragaz.
Desfaci camea de pui şi o baţi cu...
Ingrediente: 2-3 morcovi 2 ardei 1 roşie 1 ceaşcă orez 1 cană borş
Ingrediente perişoare: 2 dovlecei 2 ouă 2 linguri griş 2 linguri brânză de vaci
1 legătură mărar 1 ceapă 1 legătură leuştean verde sare piper cimbru Mod de
preparare: Cureţi morcovii, ardeii, ceapa şi roşia, dai apoi pe râzătoare
morcovii...
O reteta delicioasa de ciuperci umplute cu cascaval din: ciuperci, marar,
patrunjel, sare, piper, cascaval, pesmet, ceapa, ulei si patrunjel. Ingrediente:
500 g ciuperci o legatura de marar o legatura de patrunjel sare piper 150 g
cascaval ras 2 linguri pesmet o ceapa potrivita ulei pentru prajit 2-3 fire
patrunjel Mod de preparare:...
Ingrediente: 1/2 kg fasole verde 2 cartofi mari 1 ou 3 linguri făină 2 cepe
2 linguri bulion sare piper zahăr ulei pesmet Mod de preparare: Cureţi
fasolea, ceapa şi cartofii. Tai mărunt 1 ceapă şi o pui la fiert în apă cu sare
împreună cu fasolea. în alt vas fierbi cartofii. Când...
Ingrediente: 1 morcov 2 tulpini de ţelină 1 ceapă 2 căţei de usturoi 500 g
carne tocată 2 linguri ulei 2 linguri pastă de roşii 1 linguriţă oregano 1 cutie
roşii (850 ml) sare piper 2 linguri făină 3 linguri unt 750 ml lapte 150 g
brânză rasă nucşoară 200 g foi de...
Ingrediente: 600 g pulpa de miel sare piper rozmarin usturoi cimbru ulei
de masline 8 cartofi ulei pentru prajit vin rosu Mod de preparare : Se împarte
pulpa de miel în patru, se spală şi se şterge cu un prosop absorbant de
bucătărie. Se condimentează cu sare şi piper, se unge cu...
Pahar: highball Decor: frunză de mentă Ingrediente: 45 ml green
Chartreuse 15 ml fresh lime juice 7 frunze proaspete de mentă 20 ml sugar syrup
Top-up soda Mod de preparare: Zdrobiţi uşor menta în paharul de shake,
adăugaţi celelalte ingrediente excluzând apa gazoasă, shake puternic, după care
se strecoară conţinutul în...
Ingrediente: 2 căpăţâni de salată verde 3 roşii 1 ardei iute verde 1
castravete 300 g brânză telemea 1 ceapă 20 măsline negre 4 linguri ulei piper 1
lingură suc de lămâie felii de lămâie pentru ornat Mod de preparare: Speli
bine salata şi o rupi bucăţi mai mici, pe care le pui...
Ingrediente : 4-5 cartofi 1 morcov 1 păstârnac l lingură ulei 1 ceapă sare
piper 4 linguri smântână ( cu mai puţină grăsime) 1 borcănel de iaurt Mod de
preparare: Cureţi şi tai cubuleţe cartofii şi îi pui într-o oală cu 1-2 l apă.
Adaugi morcovul şi păstârnacul rase, uleiul, ceapa tocată şi...
Ingrediente : 1/2 l lapte + 2 linguri lapte 1 mână frunze de mentă proaspătă
2 linguri amidon 3 ouă 2 linguri zahăr Mod de preparare: Pui la fiert laptele
cu zahărul şi cand clocoteste adaugi menta spalata, stingi focul si acoperi
cratiţa cu un capac. Strecori laptele, adaugi amidonul desfăcut în cele...
Ingrediente: 150 g carne de vită maghiran 1 linguriţă unt 1 ou 1 lingură
griş 1 morcov mic sare Mod de preparare: Fierbi carnea în apă şi apoi o treci
de 2-3 ori prin maşina de tocat. O amesteci cu 2 linguri din zeama în care a
fiert, pui morcovul tăiat fideluţă...
Ingrediente: 500 g carne de porc 2 cepe mari 1 gogoşar 2 ardei graşi
coloraţi 1 roşie 1 morcov 1 ţelină 1 rădăcină de pătrunjel 200 g fasole verde
200 g varză dulce 1 dovlecel mic 2 cartofi mari 2 linguri orez 1 legătură
verdeaţă (leuştean, pătrunjel, frunze de ţelină) 2 căni borş sare...
Ingrediente: 100 g margarina 100 g zahăr pudră 3 ouă 200 g făină 50 ml lapte
1 linguriţă cacao 1 plic zahăr vanilat 1 plic praf de copt 1 lingură de smântână
500 g cireşe 2 linguri gem de caise 1 lingură de nucă de cocos sare Mod de
preparare: Freci margarina cu...
Ingrediente blat : 200 g făină 1 lingură nucă măcinată 3 ouă 30 g unt 2
linguri smântână 1 lingură zahăr pudră 1/2 plic praf de copt Ingrediente cremă:
500 g dovleac 1/2 lămâie 3 linguri zahăr 1 plic zahăr vanilat 3 picături esenţă
de vanilie 100 ml frişcă 100 g miez de nucă...
O reteta de supa de fructe de mare din: ulei de masline, unt, usturoi,
rosii, ceapa, oregano, telina, coriandru, piper, sare, peste, crabi, crevete,
homar si fileuri de peste. Ingrediente: 1/2 cană de ulei de măsline 5 şi 1/2
linguri de unt 8 căţei de usturoi întregi 6 roşii mari, tăiate două cepe
medii,...
Ingrediente : 600 g carne de vită 1 morcov 1 rădăcină pătrunjel 1 ceapă 4
linguri făină 4 linguri ulei 1/2 legătură mărar Mod de preparare: Speli carnea
şi o fierbi în apă 2 ore sau la oala sub presiune 20 de minute. Cureţi în acest
timp morcovul, pătrunjelul şi ceapa, le tai...
O reteta simpla de profiterol cu oua, lapte, zahar, esenta de vanilie,
ciocolata de menaj, cacao, frisca, faina, oua, margarina, sare, sos de ciocolata
si dulceata de zmeura Ingrediente îngheţată : 4 ouă 600 ml lapte 100 g zahăr 2
esenţe de vanilie 60 g ciocolată de menaj sau 1 lingură cacao 6 linguri...
Ingrediente : 1 dovlecel de 250 g 350 ml lapte 10 g griş 172 linguriţă unt 1
linguriţă miere 1-2 fire pătrunjel sare Mod de preparare: Cureţi dovlecelul,
îl tai cubuleţe şi îl înăbuşi în apă până este pe jumătate gata. Adaugi laptele
fierbinte, torni grisul în ploaie şi laşi să fiarbă pe...
Ingrediente: 500 g brânză mascarpone 3 ouă 3 linguriţe zahăr cafea caldă
pentru 6 persoane 1 pachet biscuiţi sau i pachet pişcoturi 2 linguriţe cacao
Mod de preparare: Amesteci brânza cu gălbenuşurile, zahărul, albuşurile bătute
spumă într-un castron până obţii o cremă omogenă ( crema obţinută este
suficientă pentru un tiramisu cu 2...
Ingrediente: 200 g tăieţei 100 g şuncă 1 ceapă 1 ardei gras sare piper ulei
Mod de preparare: Fierbi tăieţeii în apă cu puţină sare şi când sunt gata îi
laşi să se scurgă într-o strecurătoare. Cureţi ceapa şi ardeiul, le tai
peştişori şi le căleşti în 2-3 linguri ulei. După ce s-a...
Ingrediente : 200 g spaghete sau macaroane 200 g peşte în ulei 200 g
smântână 2 cepe 3 căţei de usturoi ulei sare 2-3 fire pătrunjel Mod de
preparare: Fierbi spaghetele în apă cu sare 10 minute şi când sunt gata le treci
sub un jet de apă rece şi le laşi să...
Pahar: martini Decor: nucşoară rasă Ingrediente: 60 ml scotch blended
whisky 2 linguriţe de bar miere 15 ml lichior de miere 10 ml double cream 10 ml
lapte Mod de preparare: Se amestecă puternic toate ingredientele în Boston
shaker, se strecoară double străin în paharul martini răcit în prealabil.
Descriere: Deosebita aromă...
preparat specific mexican Ingrediente: pentru avocado: 1/4 de cană de oţet
o lingură de suc de lămâie sare piper 1/2 de cană de ulei de măsline sau ulei
vegetal 3 avocado mari, curăţate, fără sâmburi tăiate în două pentru umplutură:
1/4 de cană de ulei de măsline 5 linguri şi 1/3 de unt...
preparat specific mexican – sos mexican Ingrediente: o cană şi 1/2 de
ceapă albă tocată mărunt 4 roşii mai mari (cam de un kg), descojite, fără
seminţe şi tocate mărunt 2-4 chiles serranos tocaţi 1/2 cană de coriandru tocat
sare sucul de la o lămâie două linguri de ulei de măsline. Mod...
Ingrediente: 1 pachet foi de prăjitură 1 kg rahat 1 lămâie mare 1 pachet unt
1 cană apă 2 linguriţe zahăr 1 esenţă de vanilie Mod de preparare: Tai lămâia
felii, o cureţi de sâmburi şi o dai împreună cu rahatul şi untul prin maşina de
tocat, fierbi apoi un sirop din apă,...
Ingrediente foaie: 3 ouă 8 linguri ulei 13 linguri lapte 1 linguriţă amoniac
stins cu zeamă de lămâie 550 – 600 g făină sare Ingrediente umplutura: 100 g
şuncă presată 100 g brânză de vaci 1 legătură mărar 200 g ciuperci 1 ceapă 3
castraveţi acri 2 ouă 100 g caşcaval 400 g smântână...
Pahar: old-fashioned Decor: felie de lime Ingrediente: 75 ml gin 10 ml
lapte 10 ml double cream (frişca lichidă) 15 ml fresh limejuice 15 ml fresh
lemon juice 15 ml sugar syrup 1/2 albuş de ou Top-up soda (apă gazoasă) Mod de
preparare: Amestecaţi puternic toate ingredientele, excluzând apa gazoasă,
în...
Ingrediente: 800 g piept de pui 4 portocale o lămâie 2-3 kiwi sare un praf
de piper 50 g gelatină maioneză kiwi pentru decor Mod de preparare: Se desfac
toate pielitele de pe pieptul de pui, se spala, apoi se pune sa fiarba intr-o
oala cu apa, sare si putin piper alb....
Ingrediente: 600 g cartofi fierţi în coajă 10 linguri făină 1 ou sare 600 g
căpşuni 7 linguri unt 5 linguri pesmet vanilie zahăr pudră Ingrediente sos: 400
ml lapte 3 gălbenuşuri 3 linguri făină scorţişoară 1 linguriţă zahăr 1
linguriţă cacao Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi pasezi cât sunt calzi,
adaugi făina,...
Ingrediente: un kilogram de şalău file o ceapă albă o ceapă verde mărar
pătrunjel sare piper alb praf şi boabe 3-4 linguri de vin alb demisec 2 lămâi
zeama de la o lămâie 50 g gelatină Mod de preparare: Se spala fileul de peste
si se pune sa fiarbă în apă cu...
Ingrediente blat: 130 g făină 60 g unt 2 linguri zahăr 1 plic zahăr vanilat
1 gălbenuş 2 linguri apă rece 100 g pişcoturi Ingrediente cremă: 750 g iaurt 2
linguri zahăr 1 lămâie 300 ml frişcă 200 g gem de vişine 300 g vişine proaspete
sau din compot 2 plicuri gelatină (de închegat)...
Ingrediente: 4-5 portocale zemoase un plic budincă de vanilie 500 ml
frişcă 4 linguri zahăr tos un pliculeţ zahăr vanilat 2 gălbenuşuri un baton de
vanilie 300 ml lapte Mod de preparare: Intr-o crăticioară de un litru se pun,
praful de budincă, gălbenuşurile, 4 linguri zahăr tos, batonul de vanile şi
laptele...
Ingrediente: 1/2 l lapte 250 g rahat 300 g biscuiţi obişnuiţi 4 linguri
cacao 100 g miez de nucă 1 esenţă de rom 2 linguri dulceaţă de cireşe amare
Mod de preparare: Pui la fiert laptele şi când clocoteşte adaugi rahatul tăiat
bucăţele şi îl laşi pe foc mic 1 oră. Strecori apoi...
preparat specific mexican Ingrediente: o lingură de piper 12 frunze de
oregano sau o lingură de oregano uscat tocat o căpăţână mică de usturoi fript pe
grătar 6 cuişoare o linguriţă plină de chimion măcinat o linguriţă de seminţe de
coriandru puţin şofran o lingură de scorţişoară măcinată o linguriţă de sare
sucul...
Ingrediente: 1/2 kg caş de oaie 1 ou 6 linguri făină 1 ceaşcă apă 3 linguri
pesmet ulei sare Mod de preparare: Pregăteşti mai întâi o compoziţie de
clătite din ou, 3 linguri făină, apă şi un praf de sare. Tai caşul felii de 1 cm
grosime, le treci mai întâi prin făină,...
Ingrediente: 1 kg mazăre verde 3 linguri de ulei 4 linguri făină 600 ml
lapte 1-2 cârnaţi afumaţi de casă sare piper Mod de preparare: Speli mazărea,
o fierbi în apă clocotită cu sare şi când e gata, o strecori. O prăjeşti apoi în
ulei, adaugi în ploaie făina, torni laptele şi amesteci....
Ingrediente blat: 3 ouă 3 linguri făină 3 linguri zahăr praf de copt
Ingrediente crema: 600 g brânză de vaci 2 plicuri gelatină (de închegat) 4
linguri dulceaţă de afine 200 g zahăr 300 ml iaurt 8 linguri dulceaţă de caise 2
plicuri zahăr vanilat 1 lămâie 300 g căpşuni 500 g frişcă 1...
Ingrediente : 1 dovleac potrivit 2 ouă 2 linguri făină 2-3 căţei de usturoi
100 ml ulei Mod de preparare: Cureţi dovleacul de sâmburi şi coajă, îl tai
felii de 1 cm grosime pe care le fierbi în apă cu puţină sare timp de 30-35 de
minute. Fiert, îl laşi să se răcească...
Ingrediente: Sirop de mentă Lapte Spumă de lapte Cafea Mod de preparare
Se pune laptele rece într-un pahar, se adaugă siropul de mentă şi apoi spuma de
lapte. La sfârşit se toarnă cafeaua, care se va strecura sub spuma de lapte. Se
ornează cu o frunză proaspătă de mentă.
Ingrediente : 200 g pate 2 felii pâine 1 legătură pătrunjel 1 ou 100 g
brânză de vaci ulei pesmet Mod de preparare: Amesteci pateul cu pâinea
înmuiată în apă caldă şi presată bine, brânza de vaci, oul şi pătrunjelul tocat.
Formezi apoi chiftelele pe care le treci prin pesmet şi le prăjeşti...
Ingrediente: 60 gr sparanghel 4 gr ulei de masline 3 bucati creveti black
tiger 16/20 20 gr unt 20 gr salatina novela sare piper Mod de preparare: Se
fierbe sparanghelul, :se face un piure până capătă consiistenţa dorită, se pune
într-o formă iar apoi se lasă în frigider. Creveţii se trag în...
Ingrediente: 200 gr file de pastrav 30 gr faina de porumb 10 gr faina alba
1 ou 100 gr ciuperci champignon 5 gr usturoi 1 gr ardei iute 20 gr ulei de
masline sare piper Mod de preparare: Se filetează păstrăvul proaspăt. Se pun
împreună făina de porumb şi oul şi se...
Ingrediente: 3-4 dovlecei 1 legătură ceapă verde cu căpăţână 2 linguri ulei
1 linguriţă cu vârf făină (15 g) 1 legătură mărar 1/2 lămâie sare Mod de
preparare: Cureţi dovleceii de coajă şi seminţe, apoi îi tai în bucăţi de 3-4 cm
lungime. Tai mărunt ceapa şi o înăbuşi în ulei cu puţină...
Ingrediente: 800 g file cod sau macrou 1 morcov 1/2 ţelină 1 felie
caşcaval 100 g kaizer 1 ceapă 1 lingură zeamă de lămâie 1 legătură pătrunjel
sare piper ulei unt Mod de preparare: Speli bucăţile de peşte, le usuci cu un
prosop uscat, le stropeşti cu zeamă de lămâie şi le...