joi, 9 august 2012

Retete #66


Retete:

Supă dulce de legume

Supă dulce de legume

Ingrediente: două cepe doi morcovi o ţelină 300 g mazăre un ardei gras ardei iute o frunză de dafin 3 fire de mărar 3 fire de pătrunjel un fir de ţelină o linguriţă de pudră de curry sare piper ulei de măsline verdeaţă tocată smântână crutoane   Mod de preparare: Cepele se curăţă de...

Read more »

Cremă de pere cu gris

Cremă de pere cu gris

  Ingrediente: 2-3 pere 3 linguri zahăr 1 pahar lapte 1 linguriţă griş 1 linguriţă sirop de zmeură   Mod de preparare: Fierbi un sirop dintr-un pahar de apă şi 2 linguri de zahăr în care adaugi perele curăţate şi le laşi să fiarbă. După ce s-au înmuiat, scoţi perele din sirop şi le...

Read more »

Salată cu paste, brânză şi măsline

Salată cu paste, brânză şi măsline

  Ingrediente:  200 g paste 150 g tele­mea 6 măsline 1 ceapă roşie 1 castravete 3 linguri suc de lămâie 1 legătură pătrunjel verde 1 lingură busuioc 1 roşie sare piper ulei   Mod de preparare: Fierbi pastele în apă şi când sunt gata, le scurgi. Cureţi ceapa, o toci, apoi tai felii castravetele...

Read more »

Cocktail Tom and Jerry

Cocktail Tom and Jerry

  Calitate – alcoolic Pahar – termorezistent sau tumbler Categorie – Milk drinks Decoraţiune – un praf de nucşoară rasă la suprafaţă   Se serveşte după-amiazâ, seara şi noaptea   Ingrediente: un gălbenuş de ou un albuş 3 cl rom alb 2 cl brandy 4-5 cl lapte fierbinte Acest cocktail, energizant şi întăritor, apare...

Read more »

Vrajitoriile lui Jamie Oliver 43 (video)

Read more »

Chiftelute de patison

Ingrediente : 2 linguri făină 2-3 bucăţi dovlecel patison 100 g caşcaval sau brânză telemea 2 ouă 1 pahar sos picant roşii 6 linguri ulei 1 legă­tură pătrunjel verde piper sare   Mod de preparare: Fierbi pati­sonul spălat şi curăţat de coajă în apă cu sare, apoi îl scurgi bine şi îl pasezi. Piureul...

Read more »

Chifteluţe cu piure de morcovi

Chifteluţe cu piure de morcovi

Ingrediente: 500 g carne de vită 2 felii pâine de o zi 100 ml ulei 250 ml lapte 50 g unt 1 kg morcovi 1 legătură verdeaţă 50 g griş 2 ouă 2 cartofi   Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi tai cubuleţe şi îi treci de 3 ori împreună cu carnea şi pâinea...

Read more »

Salată de piept de pui cu porumb şi sos de maioneză

Salată de piept de pui cu porumb şi sos de maioneză

  Ingrediente: 1 piept de pui 1 ştiulete porumb 1 mână mazăre verde 1 gălbenuş 50 g smântână boia sare piper 2-3 foi de salată 2-3 fire mărar ulei   Mod de preparare: Cum procedezi: în 3 vase diferite pui la fiert carnea de pui, porumbul şi mazărea. In acest timp pregăteşti sosul de...

Read more »

Mancare de varza alba cu carne de vita

Ingrediente: 300-400 g carne de vacă 1 ceapă mare 5 linguri untdelemn 1 varză mijlocie 1 ardei gras 4-5 roşii potrivite 1 legătură mărar 1 praf de cimbru 1 foaie de dafin câteva boabe de piper 2-3 linguriţe condiment universal de legume   Mod de preparare: Ceapa tocată mărunt o căleşti 2 minute în...

Read more »

Specialitate cu vinete si ardei gras

Specialitate cu vinete si ardei gras

  Ingrediente: 3-4 vinete 10 ardei graşi 4 cepe 4 roşii 5 căţei de usturoi 4 albuşuri 150 g caşcaval ras ulei sare 1 legă­tură pătrunjel mărar   Mod de preparare: Coci ardeii şi vinetele, le presari cu sare, le laşi acoperite să se răcească, apoi le cureţi de coajă. Desfaci apoi în fâşii...

Read more »

Bame umplute in aluat de cartofi la cuptor

  Ingrediente: 500 g bame mijlocii oţet piper boabe dafin 2 căpăţâni usturoi 200 g costiţă afu­mată ulei pentru prăjit 2 cepe 50 g făină 2 linguri bulion 500 g piure de cartofi 150 g brânză telemea, mai uscată 1 ou 1 roşie 1 legătură de pătrunjel   Mod de preparare: Cureţi bamele, le...

Read more »

Salata de vinete cu nuca

Salata de vinete cu nuca

Ingrediente :  5 vinete 100 g nu­că 1 ceapă 2 roşii 2 căţei de usturoi legătură pătrunjel sare piper ulei Mod de preparare: Speli vinetele, le aşezi într-o tavă mare pe care o dai la cuptor, la foc potrivit până ce vinetele se înmoaie. Le scoţi, le laşi să se răcească, apoi le cureţi...

Read more »

Prăjitură cu prune şi frişcă

Prăjitură cu prune şi frişcă

Ingrediente aluat : 3 ouă 3 linguri făină 3 linguri zahăr Ingrediente cremă : 1/2 kg prune 250 g frişcă 100 g zahăr 250 g brânză dulce de vacă 100 g smântână 2 plicuri zahăr vanilat zeama unei lămâi 2 plicuri gelatină (de închegat)   Mod de preparare: Freci gălbenuşurile cu zahărul, baţi albuşurile...

Read more »

Peste rasol cu frunze de sfecla alba

Peste rasol cu frunze de sfecla alba

Ingrediente:  2-3 peşti (păstrăv, plătică) 1-2 legături frunze sfeclă albă sau roşie 1 legătură mărar 1 legătură pătrunjel 1 legătură leuştean 2 legături ceapă verde sare piper borş ulei   Mod de preparare: Speli toate verdeţurile şi le tai mărunt. Torni într-o cratiţă 100 ml ulei, apoi aşezi un strat de verdeţuri, peştele curăţat...

Read more »

Ciorba de gaina cu taietei

Ciorba de gaina cu taietei

  Ingrediente: apa sare gaina (de tara) un morcov o ceapa o telina mica o radacina de patrunjel si/sau pastarnac un cartof sau doi un ou faina sare ulei de masline   Mod de preparare: Gaina se transeaza si se pune la fiert pentru ciorba doar spatele, gatul si aripile. Restul (bucatile carnoase) se...

Read more »

Spaghete Bolognese cu un delicios sos picant

Spaghete Bolognese cu un delicios sos picant

  Ingrediente: felie şuncă afumată 2 linguri ulei de măsline 1 ceapă 1 căţel de usturoi 400 g came tocată, de vită 150 g legume pentru supă 400 g roşii pasate, cu verdeaţă 150 ml supă 400 g spaghete sare piper pătrunjel eventual, busuioc   Mod de preparare: Tăiaţi şunca fâşii, apoi prăjiţi-o într-un...

Read more »

Sărmăluţă din varză acră

Sărmăluţă din varză acră

  Ingrediente: 800 g carne tocată amestec (vacă şi porc) o ceaşcă orez 4 cepe piper sare foi de varză (pentru circa 40 buc. sarmale medii) foi de dafin două linguri ulei   Mod de preparare: Se toacă mărunt ceapa şi se căleşte în puţin ulei. După ce se răceşte se amestecă împreună cu...

Read more »

Papă de porodici

Papă de porodici

  Ingrediente: 4-5 porodici (aşa li se spune pe la noi roşiilor) 1 ceapă 1 ardei gras 100 ml ulei sare piper 1 legătură verdeaţă   Mod de preparare: Cureţi şi tai mărunt ceapa, apoi o căleşti în ulei. Tai fideluţă ardeiul curăţat şi spălat, îl adaugi peste ceapă şi pui şi roşiile curăţate...

Read more »

Fasole verde grasa cu soia si rosii

Fasole verde grasa cu soia si rosii

Ingrediente :  1 kg fasole grasă 4 linguri soia granule 400 g roşii bine coapte 4 cepe 4 lin­guri de ulei 1 lingură margarină câte 1 de legătură mărar şi pătrunjel   Mod de preparare: Cureţi şi tai ceapa solzi şi o căleşti cu uleiul, margarina, apoi adaugi 3-4 căni de apă caldă, sare...

Read more »

Supa de pui cu usturoi

Supa de pui cu usturoi

O reteta extrem de simpla de supa cu pulpe de pui, usturoi, rosii, sare, patrunjel si ulei. Ingrediente : 4-5 pulpe de pui 5-10 gră­unţe de usturoi (depinde de mărime) 3-4 ro­şii sare piper 1 legătură pătrunjel ulei   Mod de preparare: Intr-o tigaie prăjeşti uşor carnea şi după ce e rumenită pe ambele...

Read more »

Musaca rădăuteană

Musaca rădăuteană

Ingrediente: 1 kg cartofi 1/2 morcovi 300 g spanac congelat 1 varză dulce 6 roşii 700 g telemea 1 legătură mărar 1 legătură pătrunjel 5 ouă sare piper 2 linguri margarină   Mod de preparare: Fierbi cartofii întreg şi curăţaţi în apă cu sare şi apoi îi tai rondele. Dai morcovii şi varza curăţate...

Read more »

Chifteluţe cu mămăligă şi carne

Chifteluţe cu mămăligă şi carne

Ingrediente : 200 g mălai 200 g carne tocată 1 ardei gras roşu 1 ceapă 1 morcov 1 ţelină mică 3 ouă 1 felie caşcaval sare piper 2 lin­guri pesmet 2 linguri făină   Mod de preparare: Faci o mămăliguţă din mălai, sare şi apă şi când e gata o laşi să se răcească....

Read more »

Snitele cu mac, susan si pesmet

Snitele cu mac, susan si pesmet

  Ingrediente: 6 felii came de porc 50 g susan 50 g mac 50 g pesmet sare piper 100 ml ulei de prăjit 1 cană făină 3 ouă   Mod de preparare: Baţi bine camea cu ciocanul pentru şniţele, păstrezi 3 felii întregi, iar pe 3 le tai în 2 pe lăţime şi astfel...

Read more »

Plăcintă cu ton şi legume

Plăcintă cu ton şi legume

Ingrediente aluat:  500 g făină 250 ml apă minerală 2 linguri ulei 2 linguri vin alb 2 linguri oţet 1 pachet margarina sare Ingrediente umplutură : 3 cutii de ton mărunţit 1 ceapă 2 ardei graşi 2 roşii mari 2 linguri bulion 10 măsline 3 ouă 2 linguri lapte 1 legătură pătrunjel sare piper...

Read more »

Paste cu broccoli

Paste cu broccoli

Ingrediente: 400 g paste 400 g broccoli 400 g roşii 2 căţei de usturoi 100 g caşcaval sare boia ulei   Mod de preparare: Pui la fiert în vase dife­rite, cu apă clocotită cu sare, pastele şi broccoli. Speli apoi şi tai roşiile felii, cureţi usturoiul şi-l tai mărunt. Căleşti usturoiul câteva minute, apoi...

Read more »

Rulada cu ficatei

Rulada cu ficatei

Ingrediente: 600-700 g ficăţei 4 ouă 4 linguri ulei 4 linguri făină 1 praf de sare 2 cepe 50 g măsline   Mod de preparare: Baţi albuşurile spumă, adaugi gălbenuşurile frecate cu ulei şi făină pusă în ploaie. Amesteci lejer, ca să nu se lase albuşurile. întinzi compoziţia într-o tavă tapetată cu hârtie de...

Read more »

Friptură de pulpa împănată cu porumb

Friptură de pulpa împănată cu porumb

  Ingrediente: 4 pulpe de pui 1 ştiulete porumb 2 ardei graşi divers coloraţi  100 ml ulei 1 ceapă mare roşie 4-5 căţei de usturoi 2 linguri mari de miere 2 linguri zeamă de lămâie 1 lingură oregano uscat   Mod de preparare: Speli bucăţile de carne, le presari cu sare şi piper şi...

Read more »

Tort colorat de îngheţată

Ingrediente: 6 ouă 350 g zahăr 800 g smântână 100 g nuci 2 linguri cacao 300 g zmeură 3-4 piersici foarte coapte 1 lin­guriţă esenţă migdale 1 plic praf de budincă de căpşuni 1 plic praf de budincă de vanilie 2 linguri lapte Ingrediente decor: 100 ml frişcă lichidă 1 mână de zmeură 1...

Read more »

Gulaş de vară

Gulaş de vară

  Ingrediente: 3 roşii 5 ardei 500 g cartofi 3 linguri cuşcuş 1/2 linguriţă chimen 1 linguriţă boia dulce sare piper ulei 1 legătură pătrunjel 500 g carne de vită 3 cepe 3 căţei usturoi Mod de preparare: Cureţi ceapa, o tai mărunt şi o căleşti în ulei. Adaugi carnea tăiată cubuleţe, boiaua de...

Read more »

Sandviciuri cu roşii si cas

Sandviciuri cu roşii si cas

  Ingrediente: 1 baghetă pâine 200 g caş de capră sau de vacă 10 roşii-cireşele 2 castraveţi 100 g şunculiţă sare piper 2-3 fire verdeaţă 3-4 linguri ulei de măsline   Mod de preparare:  Tai pâinea felii subţiri pe care le aşezi pe grătarul cuptorului şi le laşi să se rumenească 8-10 minute. După...

Read more »

Tarte cu îngheţată şi afine

Ingrediente: 3 pahare făină 200 g margarină 8-10 linguri apă rece sare Ingrediente îngheţată : 400 ml frişcă lichidă 3 ouă 3 linguri zahăr 1 esenţă vanilie 200 g afine 3-4 linguri sirop de zmeură 50 g ciocolată   Mod de preparare: Cerni făina, adaugi margarina de la frigider, o fărâmiţezi cu fur­culiţa şi...

Read more »

Ciorbă de salată verde cu cârnaţi afumati

Ciorbă de salată verde cu cârnaţi afumati

  Ingrediente: 4 salate 400 g carnati afumati 5 fire usturoi verde 2 ardei grasi 2 roşii 1 dovlecel 4 ouă 50 ml ulei 200 g smântână 2 cartofi 1 lingură făină 1 legătură pătrunjel mărar verde sare piper   Mod de preparare: Speli usturoiul, îl tai mărunt, îl răjeşti în ulei, adaugi făina...

Read more »

Prajitura de gris cu zmeura

Prajitura de gris cu zmeura

  Ingrediente: 100 g griş 750 ml lapte 150 g zahăr 200 g smântână 500 g zmeură   Mod de preparare: Fierbi laptele, pui grisul în ploaie, adaugi zahărul şi amesteci bine până se îngroaşă. Dai deoparte vasul, iar când grisul s-a răcorit puţin adaugi smântână şi freci bine până devine cremos. Il torni...

Read more »

File de somon cu lamaie si cartofi natur

File de somon cu lamaie si cartofi natur

  Ingrediente: 600 g somon 100 ml ulei măsline 3 cartofi o lămâie mărar verde tocat 10 g Delicat de legume sare   Mod de preparare: Fileul de peşte se unge cu ulei, se presară cu Delicat de legume şi sare, se pune într-o tavă la cuptor (220 °C). Se lasă până se pătrunde...

Read more »

Piept de curcan cu suc de mere

Piept de curcan cu suc de mere

  Ingrediente: 4 fileuri piept de curcan 1 si 1/2 cană suc de mere două linguriţe esenţă de rom două linguriţe miere o lingură amidon de porumb două linguri apă rece un măr tăiat felii   Mod de preparare: Se prepară o marinată din 1/2 cană suc de mere, o linguriţă esenţă de rom,...

Read more »

Piscoturi de sampanie

Piscoturi de sampanie

Ingrediente: 6 ouă 150 g zahăr pudră 150 g făină vanilie   Mod de preparare: Gălbenuşurile se aleg cu atenţie şi se amestecă împreună cu zahărul şi cu vani­lia. Albuşurile se bat spumă tare şi se amestecă încet cu gălbe­nuşurile şi cu făina cernută. Se toarnă cu şpriţul pe o tavă cu hârtie –...

Read more »

Legume umplute

Legume umplute

  Ingrediente: 125 g brânză de vaci 125 g telemea de vaci 1 ţelină mică 3-4 morcovi potriviţi 2 gălbenuşuri crude 50 g unt 3/2 pachet boia dulce 7 linguri pline cu vârf pulbere de cereale 1 pahar iaurt 1 pahar smântână 1 căţel de usturoi sare piper 4 roşii 4 gogoşari   Mod...

Read more »

Cozonac moldovenesc cu vanilie

Cozonac moldovenesc cu vanilie

  Ingrediente: 1 kg făină 12 ouă 200 g unt 250 g lapte 50 g drojdie 250 g zahăr 1/4 ba­ton de vanilie o linguriţă rom o linguriţă sare coajă de lămâie şi portocală 50 g ulei   Mod de preparare: Făina şi ouăle trebuie să stea 12 ore la căldura camerei. Maiaua: O...

Read more »

Legume cu piure la cuptor

Legume cu piure la cuptor

  Ingrediente: 1 kg cartofi 200 g mazăre 400 g fasole verde păstăi 3 morcovi raşi 3 ardei 200 g varză dulce 300 g ciuperci 100 g caşcaval sare piper   Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi pui la fiert şi fierţi îi faci piure. Cureţi ardeii, varza, ciupercile, păstăile şi mazărea, tai mărunt...

Read more »

Salata de vinete cu ardei copti

Salata de vinete cu ardei copti

O reteta simpla de salata de vinete cu ardei gras, sare, ulei, ceapa, usturoi, cimbru, ulei, ardei copti decorata cu felii de rosii, masline si patrunjel. Ingrediente: 3-4 vinete potrivite 3-4 ardei (gras sau capia, de preferinţă roşu pentru aspect) sare ulei 1 ceapă potrivită 1-2 căţel ustu­roi cimbru 1 gălbenuş de ou 150...

Read more »

Ciuperci cu brânză topită

Ciuperci cu brânză topită

Ingrediente:   500 g ciuperci proaspete 2 tuburi brânză topita 1 legătură mărar piper ulei   Mod de preparare: Cureţi ciupercile, le speli, le tai felii şi le căleşti în ulei. Le laşi pe foc descoperite până scade toată zeama. Adaugi brânza topită, piper după gust şi dai într-un clocot, două. La final presari mărarul...

Read more »

Grătar de legume cu ficăţei

Grătar de legume cu ficăţei

  Ingrediente: 500 g ficăţei 1 vânătă 1 dovle­cel 3-4 roşii 1 ardei gras roşu 1 ardei gras verde 200 g ciuperci 2 cepe roşii   Mod de preparare: Speli vânătă, roşiile şi dovlecelul, cureţi ardeii graşi, ciupercile şi cepele, apoi tai vânătă şi dovlecelul felii subţiri pe lungime, ardeii bucăţi, cepele rondele şi...

Read more »

Cocktail Vergin Lea

Cocktail Vergin Lea

    Calitate – fără alcool  Bază alcoolică – nici una Pahar – goblet mare Familie – Cocktailuri dietetice Categorie – No-alcool drinks Decoraţiune – o felie groasă din fructul pasiunii   Se sereveşte la orice oră   Ingrediente: 5/10 suc de rosii proaspat 3/10 ardei gras galben taiat felii 2/10 suc de fructul...

Read more »

Praz cu orez şi suc de roşii

Praz cu orez şi suc de roşii

  Ingrediente:   ½ kg praz 1 cana orez 3 linguri bullion/suc de rosii 2 linguri ulei sare piper Delikat/vegeta/cuburi maggi sau knor   Mod de preparare Se spala prazul, se taie felii. Se pune la foc in ulei cu putina apa pana se inmoaie. Se adauga orezul spalat, bulionul sau sucul de rosii,sare, piper,...

Read more »

Păstrăv cu varză

Păstrăv cu varză

  Ingrediente: garnitură: 1 măr 1 morcov 1 ceapă 2 linguri ulei 500 g varză murată 100 ml vin alb sec  2 linguri gem de gutui sare 1 vârf de cuţit piper cayenne Pentru peşte: 600 g păstrăv 2 linguri ulei 2 linguriţe su­san negru sare piper sucul de la o jumătate de lămâie...

Read more »

Tort cu mac si nuci

  Ingrediente: Blat: 5 ouă 100 g zahăr 1 pacheţel zahăr vanilinat 125 g făină 2 linguri ami­don 75 g mac măcinat Umplutură şi ornament: 150 g miere lichidă 7 linguri zahăr 300 g miez de nucă, măci­nat 500 ml frişcă 2 plicuri întăritor frişcă 200 g mar­meladă de portocale câteva cireşe   Mod...

Read more »

Salată cu parizer, ouă si smantana

Salată cu parizer, ouă si smantana

Ingrediente:  250 g parizer 2 ouă 4 roşii 2 ardei 1 castravete 1 salată verde 4 linguri ulei 2 linguri oţet 2 linguri smântână 1 legă­tură pătrunjel verde sare   Mod de preparare: Fierbi ouăle tari, apoi le cureţi şi le tai în sferturi. Cureţi ardeii, cas­travetele şi roşiile, le tai felii, speli bine...

Read more »

Legume verzi umplute

Legume verzi umplute

  Ingrediente: 6 ardei verzi 4 gulii 1 dovlecel 10 frunze de tei 300 g carne tocată 250 g orez sare piper cimbru boia mărar pătrunjel tocat bulion 2 ouă 1 ceapă   Mod de preparare: Cureţi ardeii, scoţi miezul guliilor, tai şi dovlecelul în jumătate şi îi scoţi miezul. Le speli pe toate...

Read more »

Prăjitură cu urdă şi piersici

Prăjitură cu urdă şi piersici

  Ingrediente: 6 ouă 6 linguri zahăr 50 ml ulei 5 linguri făină 2 linguri cacao 1 praf de copt 1 plic de zahăr vanilat   Ingrediente cremă : 300 g urdă 2 plicuri zahăr vanilat 1 pachet margarină 1 kg pier­sici 250 g zahăr pudră Ingrediente glazură: 1 pachet gelatină roşie 2 linguri...

Read more »

Spaghete cu sos de roşii si smântână

Spaghete cu sos de roşii si smântână

  Ingrediente:  1 ceapă 1 căţel de usturoi 2 linguri ulei de măsline 400 g roşii bucăţi 100 ml vin roşu sec (sau supă) 500 g spaghete sare câte 1/2 legătură busuioc şi pătrunjel 100 ml smântână piper   Mod de preparare:  Curăţaţi ceapa şi usturoiul, apoi tocaţi-le mărunt. Incingeţi uleiul într-un vas, căliţi...

Read more »

Sufleu de macaroane cu branza gouda si nucsoara

Sufleu de macaroane cu branza gouda si nucsoara

  Ingrediente: 400 g macaroane sare 1 ceapă 100 g şuncă afumată 100 g brânză gouda 1 dovlecel 50 g unt piper 2 linguri făină 500 ml lapte nucşoară   Mod de preparare: Fierbeţi pastele în apă cu sare, conform instrucţiunilor de pe ambalaj, apoi lăsaţi-le să se scurgă. Tocaţi ceapa. Tăiaţi şunca bucăţi,...

Read more »

Salată cu hamsii marinate

Salată cu hamsii marinate

Ingrediente: 2 kg cartofi 200 g hamsii marinate 4 ouă 2 cepe 100 g măsline 100 ml ulei sare oţet   Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi tai cubuleţe şi îi fierbi. Separat pui la fiert 2 ouă. Cureţi ceapa, o tai solzişori, apoi scoţi sâmburii măslinelor. Din cele 2 gălbenuşuri crude faci o...

Read more »

Cremă de pepene galben

Cremă de pepene galben

Ingrediente: 1 pepene galben de 1 kg 1 portocală 2 linguri esenţă de rom 150 g brânză dulce de vacă 200 g frişcă 3 linguri zahăr pudră 1 plic gelatină 1 lingură unt   Mod de preparare: Tai pepenele în jumătate, pui o parte la frigider, iar din cealaltă parte scoţi miezul şi-l tai...

Read more »

Salată de heringi afumaţi

Salată de heringi afumaţi

Ingrediente:  500 g heringi afumaţi 1 pahar lapte 2 ouă 1 castravete murat 1 ceapă roşie 2 linguriţe muştar 4 cartofi 4 linguri ulei 2 lingurite otet   Mod de preparare: Speli pestele si-l lasi in lapte pentru 2-3 ore ca sa se desareze. Fierbi cartofii în coajă şi apoi îi cureţi şi-i tai...

Read more »

Cocktail Toro Loco

Cocktail Toro Loco

  Calitate – alcoolic  Bază alcoolică – Mezcal Pahar – old fashioned Categorie – Coffee liqueur drinks Decoraţiune – fără   Se serveşte după cină Ingrediente: 7/10 Mezcal 3/10 lichior de cafea Un cocktail sud-american bun de consumat după cină, este preferat de o clientelă în special masculină, datorită dozei de alcool destul de...

Read more »

Farfalle cu somon

Farfalle cu somon

  Ingrediente: 400 g file de somon 2 linguri suc de lămâie 1 ceapă mică 2 legături arpagic 400 g farfalle sare 1 lingură ulei de măsline 200 ml smântână piper   Mod de preparare: Spălaţi peştele, uscaţi-l pe un şervet de bucă­tărie, apoi tăiaţi-l cuburi. Stropiţi-l cu suc de lămâie. Curăţaţi ceapa şi...

Read more »

Vrajitoriile lui Jamie Oliver 44 (video)

Read more »

Parfe de nes si scortisoară

Parfe de nes si scortisoară

  Ingrediente: 300 ml frişcă lichidă 4 gălbenuşuri 5 linguri zahăr 1 lingură nes 1 linguriţă scorţişoară   Mod de preparare: Freci nesul cu 2 linguri de apă caldă până se dizolvă şi îi adaugi scorţişoara. Baţi gălbenuşurile pe baie de aburi până devin spumoase, opreşti focul, dar laşi vasul pe baie de aburi....

Read more »

Musaca de dovlecei cu salam

Musaca de dovlecei cu salam

Ingrediente: 4 dovlecel 400 g salam 2 cepe 3 ouă 3 linguri smântână 1 legătură pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Cureţi 2 dovlecei, îi dai pe răză- toarea mare, îi presari cu sare şi-i laşi într-o strecură­toare să se scurgă pentru 30 de minute. Pe ceilalţi 2 îi cureţi de coajă şi-i...

Read more »

Penne cu porumb şi carnaţi cabanos

Penne cu porumb şi carnaţi cabanos

  Ingrediente: 250 g cârnaţi cabanos 1 ceapă 1 căţel de usturoi 2 linguri ulei de măsline 1 lingură pastă de tomate 500 g roşii (cutie) 1 lingură suc de lămâie 1/2 linguriţă zahăr sare piper 1/2 linguriţă oregano boia de ardei dulce 200 g boabe de porumb (cutie) 400 g penne   Mod...

Read more »

Pilaf cu carne si morcov

Pilaf cu carne si morcov

Ingrediente :  1 kg orez 500 ml ulei 500 g carne 1 kg morcov 1-2 cepe 2 linguri sare condimente 11 apă   Mod de preparare: Intr-o oală (sau ceaun) torni uleiul şi îl laşi să se încingă bine. Căleşti ceapa tăiată, adaugi carnea tăiată bucăţele mici şi laşi totul să se prăjească puţin....

Read more »

Inghetata de fragute si cappucino

Inghetata de fragute si cappucino

  Ingrediente: 12 oua 24 linguri zahar 1 l frisca 300 g fragute 2 plicuri cappucino   Mod de preparare: Baţi albuşurile spumă cu 12 ling. zahar. Adaugi fragutele pasate (opresti cateva pentru decor), apoi incorporezi albusurile cu 1/2 l frişcă bătută, torni compoziţia într-un vas şi o dai la congelator. Pregăteşti şi cealaltă...

Read more »

Cocktail Vodka Martini

Cocktail Vodka Martini

  Calitate – alcoolic  Bază alcoolică – votcă Pahar – cupă mică de cocktail Categorie – Vermouth drinks Decoraţiune – esenţa uleioasă dintr-o coajă de lămâie şi o măslină verde   Se serveşte înainte de mese   Ingrediente: 8/10 votcă 2/10 vermouth dry Este o variantă foarte apreciată a cocktailului Dry Martini şi a...

Read more »

Mancare de vinete cu carnati

O reteta foarte simpla de mancare de vinete cu carnati afumati, ardei gras, rosii decojite, ulei, sare si piper Ingrediente : 5 vinete potrivite 3 ardei graşi 300 g cârnaţi afumaţi 500 g roşii decojite ulei sare piper   Mod de preparare: Speli vinetele, le tai rondele, le sărezi, le laşi să se scurgă...

Read more »

Chifteluţe pentru cei mici

Chifteluţe pentru cei mici

  Ingrediente:  200 g carne de pui sau vită 3 cartofi 2 ouă 100 g caşcaval ulei 1 legătură pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Cureţi cartofii şi-i pui la fiert, iar carnea o fierbi în alt vas. După ce au fiert pasezi cartofii, treci carnea fiartă prin maşina de tocat şi le...

Read more »

Chiftelute de cereale si cas

Chiftelute de cereale si cas

Ingrediente:  300 g pulbere integrală de grâu orez secară 200 g caş de vacă 4 cartofi 200 g caş de oaie 4 ouă 1 salată verde   Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi speli, îi dai pe răzătoarea mare şi-i presari cu sare. Speli orezul, îl fierbi 10 minute, apoi îl adaugi peste cartofi...

Read more »

Supă de creveţi black tiger

O retete de supa de creveti black tiger cu ulei de palmier, fond de legume, ardei iute, lamaie, lemongrass, tumeric, ghimbir tocat, frunze de lime, zahar de palmier, ciuperci shiitake, germeni de soia, sos de peste si menta. Ingrediente: 300 g creveţi black tiger (nefierţi) o lingură de ulei de palmier 1,5 l apă...

Read more »

Limbă de mare marinată cu orez

Limbă de mare marinată cu orez

  Ingrediente: 200 g limbă de mare 1 lingură sos marinat 40 g orez cu bobul lung sare 8 ciuperci champignon 3 linguri unt piper 1 linguriţă fulgi de migdale 1/2 linguriţă verdeaţă tocată 75 ml sos de peşte (borcan) 1 lingură smântână 50 ml şampanie  zahăr 1 linguriţă sos de soia 1 linguriţă...

Read more »

Supă de fasole verde cu chisătură

Ingrediente : 1/2 kg fasole verde 1 ceapă 100 g slănină afu­mată 2 roşii 1 legătură pătrunjel 2-3 linguri smântână sare   Mod de preparare: Cureţi fasolea, o speli, o rupi bucăţi şi o pui la fiert în apă clocotită cu sare.Intre timp pregăteşti chisătură care nu este altceva decât slănină tăiată foarte mărunt,...

Read more »

Chiftele din cartofi cu tarate

Chiftele din cartofi cu tarate

  Ingrediente: 2 cartofi 50 g tărâţe 40 ml lapte 20 g unt 1/2 ou   Mod de preparare: Fierbi cartofii în coajă şi când sunt gata, îi cureţi şi îi pasezi. Amesteci laptele cu 40 g de tărâţe, laşi deoparte com­poziţia 10-15 minute, apoi adaugi cartofii pasaţi, jumătatea de ou şi jumătate din...

Read more »

Cremă de ciocolată cu urdă

Cremă de ciocolată cu urdă

  Ingrediente: 300 g ciocolată de menaj 300 g urdă 100 g unt 20 g zahăr o mână de cireşe   Mod de preparare: Tai mărunt ciocolata şi o topeşti pe baie de aburi. Freci urda cu untul până obţii o cremă fină pe care o adaugi în ciocola­ta topită. Amesteci şi dai crema...

Read more »

Salata cu legume, mar si maioneza

Salata cu legume, mar si maioneza

  Ingrediente : 2 morcovi 1/2 ţelină 4-5 castraveţi 1 măr 1/2 varză albă 1 ardei capia roşu maioneză din 3 ouă 1 lămâie 3-4 fire pătrunjel   Mod de preparare: Cureţi legumele, le tai felii cât mai subţiri, tai şi varza fideluţă, apoi stropeşti cu zeamă de lămâie morcovul, mă­rul şi ţelina ca...

Read more »

File de peşte cu sos de ardei

File de peşte cu sos de ardei

  Ingrediente: 600 g cartofi 1 cutie anghinare (390 g) sare piper 2 căţei de us­turoi 400 ml smântână 500 g ardei gras roşu 2 cepe 5 lin­guri ulei 100 ml vin alb 200 ml supă 1 legătură cimbru zahăr 4 file de peşte cu piele (de exemplu, somon) 2 linguri unt 1 lingură...

Read more »

Ochiuri pe roşii marinate

Ochiuri pe roşii marinate

  Ingrediente: 2 roşii mari 4 ouă sare piper ulei oţet   Mod de preparare: Din ulei, oţet, sare şi piper pregăteşti un sos. Speli roşiile, le tai în jumătate şi le laşi în această marinată pentru 10 minute. Pregăteşti ouăle ochiuri, apoi aşezi roşiile pe un platou şi deasupra fiecăreia câte un ou....

Read more »

Chifle umplute

Chifle umplute

  Ingrediente: 4 chifle 1 ceapă roşie 200 g telemea 200 g şunculiţă afumată 50 g unt sare piper boia 1-2 linguri lapte   Mod de preparare: Tai chiflele în jumătate, fără să le desprinzi de tot, apoi le scoţi miezul pe care-l amesteci cu laptele. Dai brânza pe răzătoarea mică, tai ceapa mărunt,...

Read more »

Prăjitură cu mac si branza de vaci

Prăjitură cu mac si branza de vaci

  Ingrediente: Blat: 180 g făină 60 g zahăr 1 praf de sare 100 g unt 2 gălbenuşuri Cremă: 100 g mac 180 ml lapte 1 lingură zahăr 2 plicuri zahăr vanilinat 1 lingură griş 4-5 linguri frişcă 1/2 linguriţă coajă de lămâie circa 40 g zahăr 1 ou 1 abuş 100 g zahăr...

Read more »

Boboci cu migdale

Boboci cu migdale

  Ingrediente: 250 g migdale 150 g zahăr tos 150 g unt 400 g aluat de cozonac   Mod de preparare: Migdalele se curăţă, se prăjesc, apoi se toacă mă­runt şi se amestecă cu zahărul. Din aluat se fac crochete mici de 5 cm, se ung cu unt şi se tăvălesc prin migdalele măcinate....

Read more »

Ardei copţi şi umpluţi cu caşcaval

Ardei copţi şi umpluţi cu caşcaval

  Ingrediente: 1 kg ardei graşi sau capia 250 g caşcaval 1 ou 2-3 linguri făină sare piper ulei   Mod de preparare: Coci ardeii întregi şi când sunt gata, îi presari cu sare şi îi laşi acoperiţi 20 minute. Ii cureţi apoi de coajă, cotoare şi semin­ţe şi-i pui într-un prosop curat de...

Read more »

Paste cu ciuperci, arpagic si branza gouda

Paste cu ciuperci, arpagic si branza gouda

  Ingrediente: 300 g paste spiralate sare 4 ouă 300 g ciuperci 1 legătură arpagic 1 lingură unt  100 ml supă 150 g smântână piper 150 g brânza gouda, rasă   Mod de preparare: Fierbeţi pastele în apă cu sare, conform indicaţiilor de pe ambalaj. Fierbeţi ouăle tari, turnaţi apă rece pe ele, apoi...

Read more »

Cartofi copţi cu sos de muştar

Cartofi copţi cu sos de muştar

  Ingrediente: 20 de cartofi 3 căţei de usturoi 2 linguri ulei boia dulce după gust sare piper Ingrediente sos: 2 gălbenuşuri 1 borcan de muştar (270 g) 2 linguriţe zahăr 2 linguri oţet sare ulei 1 legătură mărar   Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi ungi cu ulei, îi aşezi într-o cratiţă sau...

Read more »

Prăjitură cu ananas şi cocos

Prăjitură cu ananas şi cocos

  Ingrediente: 500 g brânză de vaci 115 g unt 5 ouă 190 g făină 250 g zahăr tos 100 g zahăr pudră 175 ml iaurt 100 g nucă de cocos o lămâie 100 g ananas confiat 100 g cireşe confiate 100 ml frişcă praf de copt zahăr vanilinat sare scorţişoară mentă   Mod...

Read more »

Legume la cuptor cu oregano si curry

Legume la cuptor cu oregano si curry

  Ingrediente: doi morcovi 400 g fasole verde 400 g fasole albă păstăi 200 g mazăre o jumătate de ţelină doi ardei capia un ardei gras 500 g broccoli ceapă verde 4 căţei de usturoi 100 ml ulei curry sare pipe oregano smântână   Mod de preparare: Morcovii se curăţă de coajă, se spală...

Read more »

Cocktail Vodka Sour

Cocktail Vodka Sour

  Calitate – alcoolic  Bază alcoolică – votcă Pahar – cupă mică de cocktail Categorie – Vodka drinks Decoraţiune – o cireaşă din alcool   Ingrediente: 6/70 votcă 2/10 suc proaspăt de lămâie 2/10 sirop de zahăr Este un amestec apărut de curând, foarte apreciat de o mulţime de con­sumatori bărbaţi datorită calităţilor sale....

Read more »

Biscuiţi cu cocos si cafea

Biscuiţi cu cocos si cafea

  Ingrediente: 250 g faina 170 g unt 100 g zahar 75 g nuca de cocos 2 oua sare o lingura de boabe de cafea 2 pliculete de zahar vanilinat o lingurita de praf de copt 50 ml apa pudra de scortisoara inghetata crema de lamaie   Mod de preparare: Untul şi zahărul pudră...

Read more »

Salata cu ciuperci, cascaval si porumb

Salata cu ciuperci, cascaval si porumb

  Ingrediente:  250 g ciuperci proaspete 100 g porumb 100 g caşcaval 2 felii muşchi afumat 1 castravete 1 ardei capia roşu 3 linguri maioneză sare piper   Mod de preparare: Speli şi cureţi ciupercile, apoi le pui la fiert în apă cu sare şi când sunt gata, le tai mărunt. Tai caşcavalul şi...

Read more »

Salată de macrou cu cartofi

Salată de macrou cu cartofi

Ingrediente : 1 conservă macrou în ulei 500 g cartofi 2 roşii 250 g fasole verde 200 g ceapă verde 1 ardei gras roşu 1 ardei gras gal­ben 50 g măsline oţet sare piper   Mod de preparare: Fierbi cartofii în coajă şi după ce se răcesc puţin îi cureţi şi îi tai felii....

Read more »

Salata ardeleneasca cu sunca si oua

Salata ardeleneasca cu sunca si oua

Ingrediente: 250 g caşcaval 8 ouă 500 g şuncă maioneză din 2 ouă   Mod de preparare: Fierbi cele 8 ouă să fie cât mai tari, chiar răscoapte şi după ce s-au răcit foarte bine le decojeşti şi le răzui pe răzătoarea cu ochiuri mari. La fel procedezi şi cu şunca şi caşcavalul. Pe...

Read more »

Pilaf cu fasole verde

Pilaf cu fasole verde

Ingrediente :  200 g orez 500 g fasole verde 2 cepe medii 120 ml ulei 1 lingură zahăr verdeaţă piper sare   Mod de preparare: Cureţi şi speli fasolea, apoi o pui în apă clocotită cu puţină sare şi zahăr şi o laşi să fiarbă. Când e gata, o laşi să se scurgă, dar...

Read more »

Tartă cu cas

O reteta foarte simpla de tarta cu cas de oaie, marar, ceapa, sare, piper si unt. Ingrediente: 250 g caş de oaie 1 legătură mărar 2 cepe sare piper unt   Mod de preparare: Căleşti ceapa în unt până se aureşte, pui sare şi piper după gust. Aşezi ceapa într-o formă de tartă, feliile...

Read more »

Flan cu ciuperci

Flan cu ciuperci

  Ingrediente: 250 g ciuperci 75 g margarină 3 felii şuncă 4 linţ guri făină 4 ouă 1/2 l lapte sare piper   Mod de preparare: Topeşti margari­na, adaugi ciupercile tăiate felii şi le căleşti puţin, baţi apoi ouăle spumă, adaugi făina, laptele, sare, piper după gust, şunca tăiată bucăţele şi ciupercile şi amesteci....

Read more »

Crema de ciocolata alba cu lamaie

Crema de ciocolata alba cu lamaie

  Ingrediente: 250 g ciocolată albă 1 lămâie 150 ml smântână 4 albuşuri   Mod de preparare: Topeşti ciocolata pe baie de aburi, o dai deoparte, amesteci să se răcească puţin apoi încorporezi smântână. Baţi albuşurile spumă şi le adaugi în crema de ciocolată, apoi amesteci cu grijă, de sus în jos ca să...

Read more »

Ruladă necoaptă cu nucă

Ruladă necoaptă cu nucă

Ingrediente :  3 ouă 280 g zahăr pudră + 4 linguri zahăr pudră 400 g nucă 4 linguri cacao 200 g unt (sau margarină)   Mod de preparare: Baţi albuşurile spumă cu zahărul pudră, apoi încorporezi nuca prăjită şi măcinată şi cacaua. întinzi compoziţia pe o folie de plastic unsă cu unt şi pudrată...

Read more »

Paste cu 2 sosuri

Paste cu 2 sosuri

Ingrediente:  200 g paste sub formă de orez linguri unt sare Ingrediente sosul de maioneză verde: o mână de spanac 2 ouă sare piper ulei Ingrediente sosul picant: 2 ouă 3 linguri ulei 1 lingură muştar 2 linguri zeamă de lămâie 1 castravecior murat 3 fire pătrunjel verde sare piper cimbru   Mod de...

Read more »

Ciorbă cu perişoare din pate de soia

Ciorbă cu perişoare din pate de soia

  Ingrediente: 1 lingură pate de soia 2 linguri orez 1 lingură nucă pisată 1 ceapă mare 2 legături pătrunjel 1 ou 1 lingură ulei 1 morcov 1 rădăcină pătrunjel 2 cartofi 1/2 ţelină   Mod de preparare: Cureţi morcovul, rădăcina de pătrunjel, cartofii şi ţelina, le tai după cum îţi place şi le...

Read more »

Vinete cu dovlecei si cascaval

Ingrediente : 3 vinete 4 dovlecei 4 roşii 2 pachete brânză topită sau 250 g caşcaval 1 le­gătură pătrunjel 100 ml ulei 2 linguri făină 2 lin­guri pesmet sare piper   Mod de preparare: Cureţi vinetele şi dovleceii în stil pijama, (o fâşie da, una nu), le tai apoi felii şi le pre­sari cu...

Read more »

Rulada cu cascaval

Rulada cu cascaval

  Ingrediente: 180 g margarină 4 linguri făină 1/2 I lapte 4 ouă 250 g caşcaval   Mod de preparare: Topeşti margarina, adaugi făina, tomi laptele şi amesteci până se omogenizează şi se îngroaşă. O dai la rece, apoi adaug pe rând gălbenuşurile şi la final albuşurile bătute spumă. Torni compoziţia într-o tavă de...

Read more »

Spaghete cu file de pui si rucola

Spaghete cu file de pui si rucola

  Ingrediente: 200 g spaghete sare 60 g rucola 250 g file de pui 1 lingură ulei Pentru sos: 1 lingură ulei 150 g şuncă 200 g smântână în plus: 150 g mazăre piper 1/4 linguriţă amestec de verdeaţă   Mod de preparare:  Fierbeţi pastele în apă cu sare, conform indicaţiilor de pe ambalaj....

Read more »

Ciorbă de perişoare din peşte (cod)

Ciorbă de perişoare din peşte (cod)

Ingrediente: 300 g file de cod 1 ardei gras 1 morcov 1 fir de ceapă verde 1 felie de pâine albă 1 cană bulion sau 3 roşii 1 legătură pătrunjel 1 ou   Mod de preparare: Speli peştele, îl fierbi în apă şi când e gata scoţi şi-l laşi deoparte. Cureţi ardeiul, morcovul şi...

Read more »

Vrajitoriile lui Jamie Oliver 45 (video)

Read more »

Prăjitură cu fructe şi glazură

Prăjitură cu fructe şi glazură

  Ingrediente: 350 g făină 200 ml lapte 250 g zahăr 100 ml ulei 4 ouă 6 piersici 2 mâini vişine 50 g pesmet sau griş coajă rasă de la o lămâie 1 plic zahăr vanilat 1/2 plic praf de copt sare 200 g ciocolată de menaj   Mod de preparare: Freci gălbenuşurile cu...

Read more »