skip to main |
skip to sidebar
Retete #66
Ingrediente: două cepe doi morcovi o ţelină 300 g mazăre un ardei gras ardei
iute o frunză de dafin 3 fire de mărar 3 fire de pătrunjel un fir de ţelină o
linguriţă de pudră de curry sare piper ulei de măsline verdeaţă tocată smântână
crutoane Mod de preparare: Cepele se curăţă de...
Ingrediente: 2-3 pere 3 linguri zahăr 1 pahar lapte 1 linguriţă griş 1
linguriţă sirop de zmeură Mod de preparare: Fierbi un sirop dintr-un pahar de
apă şi 2 linguri de zahăr în care adaugi perele curăţate şi le laşi să fiarbă.
După ce s-au înmuiat, scoţi perele din sirop şi le...
Ingrediente: 200 g paste 150 g telemea 6 măsline 1 ceapă roşie 1
castravete 3 linguri suc de lămâie 1 legătură pătrunjel verde 1 lingură busuioc
1 roşie sare piper ulei Mod de preparare: Fierbi pastele în apă şi când sunt
gata, le scurgi. Cureţi ceapa, o toci, apoi tai felii castravetele...
Calitate – alcoolic Pahar – termorezistent sau tumbler Categorie – Milk
drinks Decoraţiune – un praf de nucşoară rasă la suprafaţă Se serveşte
după-amiazâ, seara şi noaptea Ingrediente: un gălbenuş de ou un albuş 3 cl rom
alb 2 cl brandy 4-5 cl lapte fierbinte Acest cocktail, energizant şi întăritor,
apare...
Ingrediente : 2 linguri făină 2-3 bucăţi dovlecel patison 100 g caşcaval sau
brânză telemea 2 ouă 1 pahar sos picant roşii 6 linguri ulei 1 legătură
pătrunjel verde piper sare Mod de preparare: Fierbi patisonul spălat şi
curăţat de coajă în apă cu sare, apoi îl scurgi bine şi îl pasezi.
Piureul...
Ingrediente: 500 g carne de vită 2 felii pâine de o zi 100 ml ulei 250 ml
lapte 50 g unt 1 kg morcovi 1 legătură verdeaţă 50 g griş 2 ouă 2 cartofi Mod
de preparare: Cureţi cartofii, îi tai cubuleţe şi îi treci de 3 ori împreună cu
carnea şi pâinea...
Ingrediente: 1 piept de pui 1 ştiulete porumb 1 mână mazăre verde 1
gălbenuş 50 g smântână boia sare piper 2-3 foi de salată 2-3 fire mărar ulei
Mod de preparare: Cum procedezi: în 3 vase diferite pui la fiert carnea de pui,
porumbul şi mazărea. In acest timp pregăteşti sosul de...
Ingrediente: 300-400 g carne de vacă 1 ceapă mare 5 linguri untdelemn 1
varză mijlocie 1 ardei gras 4-5 roşii potrivite 1 legătură mărar 1 praf de
cimbru 1 foaie de dafin câteva boabe de piper 2-3 linguriţe condiment universal
de legume Mod de preparare: Ceapa tocată mărunt o căleşti 2 minute în...
Ingrediente: 3-4 vinete 10 ardei graşi 4 cepe 4 roşii 5 căţei de usturoi 4
albuşuri 150 g caşcaval ras ulei sare 1 legătură pătrunjel mărar Mod de
preparare: Coci ardeii şi vinetele, le presari cu sare, le laşi acoperite să se
răcească, apoi le cureţi de coajă. Desfaci apoi în fâşii...
Ingrediente: 500 g bame mijlocii oţet piper boabe dafin 2 căpăţâni usturoi
200 g costiţă afumată ulei pentru prăjit 2 cepe 50 g făină 2 linguri bulion 500
g piure de cartofi 150 g brânză telemea, mai uscată 1 ou 1 roşie 1 legătură de
pătrunjel Mod de preparare: Cureţi bamele, le...
Ingrediente : 5 vinete 100 g nucă 1 ceapă 2 roşii 2 căţei de usturoi
legătură pătrunjel sare piper ulei Mod de preparare: Speli vinetele, le aşezi
într-o tavă mare pe care o dai la cuptor, la foc potrivit până ce vinetele se
înmoaie. Le scoţi, le laşi să se răcească, apoi le cureţi...
Ingrediente aluat : 3 ouă 3 linguri făină 3 linguri zahăr Ingrediente cremă
: 1/2 kg prune 250 g frişcă 100 g zahăr 250 g brânză dulce de vacă 100 g
smântână 2 plicuri zahăr vanilat zeama unei lămâi 2 plicuri gelatină (de
închegat) Mod de preparare: Freci gălbenuşurile cu zahărul, baţi
albuşurile...
Ingrediente: 2-3 peşti (păstrăv, plătică) 1-2 legături frunze sfeclă albă
sau roşie 1 legătură mărar 1 legătură pătrunjel 1 legătură leuştean 2 legături
ceapă verde sare piper borş ulei Mod de preparare: Speli toate verdeţurile şi
le tai mărunt. Torni într-o cratiţă 100 ml ulei, apoi aşezi un strat de
verdeţuri, peştele curăţat...
Ingrediente: apa sare gaina (de tara) un morcov o ceapa o telina mica o
radacina de patrunjel si/sau pastarnac un cartof sau doi un ou faina sare ulei
de masline Mod de preparare: Gaina se transeaza si se pune la fiert pentru
ciorba doar spatele, gatul si aripile. Restul (bucatile carnoase) se...
Ingrediente: felie şuncă afumată 2 linguri ulei de măsline 1 ceapă 1 căţel
de usturoi 400 g came tocată, de vită 150 g legume pentru supă 400 g roşii
pasate, cu verdeaţă 150 ml supă 400 g spaghete sare piper pătrunjel eventual,
busuioc Mod de preparare: Tăiaţi şunca fâşii, apoi prăjiţi-o într-un...
Ingrediente: 800 g carne tocată amestec (vacă şi porc) o ceaşcă orez 4
cepe piper sare foi de varză (pentru circa 40 buc. sarmale medii) foi de dafin
două linguri ulei Mod de preparare: Se toacă mărunt ceapa şi se căleşte în
puţin ulei. După ce se răceşte se amestecă împreună cu...
Ingrediente: 4-5 porodici (aşa li se spune pe la noi roşiilor) 1 ceapă 1
ardei gras 100 ml ulei sare piper 1 legătură verdeaţă Mod de preparare: Cureţi
şi tai mărunt ceapa, apoi o căleşti în ulei. Tai fideluţă ardeiul curăţat şi
spălat, îl adaugi peste ceapă şi pui şi roşiile curăţate...
Ingrediente : 1 kg fasole grasă 4 linguri soia granule 400 g roşii bine
coapte 4 cepe 4 linguri de ulei 1 lingură margarină câte 1 de legătură mărar şi
pătrunjel Mod de preparare: Cureţi şi tai ceapa solzi şi o căleşti cu uleiul,
margarina, apoi adaugi 3-4 căni de apă caldă, sare...
O reteta extrem de simpla de supa cu pulpe de pui, usturoi, rosii, sare,
patrunjel si ulei. Ingrediente : 4-5 pulpe de pui 5-10 grăunţe de usturoi
(depinde de mărime) 3-4 roşii sare piper 1 legătură pătrunjel ulei Mod de
preparare: Intr-o tigaie prăjeşti uşor carnea şi după ce e rumenită pe
ambele...
Ingrediente: 1 kg cartofi 1/2 morcovi 300 g spanac congelat 1 varză dulce 6
roşii 700 g telemea 1 legătură mărar 1 legătură pătrunjel 5 ouă sare piper 2
linguri margarină Mod de preparare: Fierbi cartofii întreg şi curăţaţi în apă
cu sare şi apoi îi tai rondele. Dai morcovii şi varza curăţate...
Ingrediente : 200 g mălai 200 g carne tocată 1 ardei gras roşu 1 ceapă 1
morcov 1 ţelină mică 3 ouă 1 felie caşcaval sare piper 2 linguri pesmet 2
linguri făină Mod de preparare: Faci o mămăliguţă din mălai, sare şi apă şi
când e gata o laşi să se răcească....
Ingrediente: 6 felii came de porc 50 g susan 50 g mac 50 g pesmet sare
piper 100 ml ulei de prăjit 1 cană făină 3 ouă Mod de preparare: Baţi bine
camea cu ciocanul pentru şniţele, păstrezi 3 felii întregi, iar pe 3 le tai în 2
pe lăţime şi astfel...
Ingrediente aluat: 500 g făină 250 ml apă minerală 2 linguri ulei 2 linguri
vin alb 2 linguri oţet 1 pachet margarina sare Ingrediente umplutură : 3 cutii
de ton mărunţit 1 ceapă 2 ardei graşi 2 roşii mari 2 linguri bulion 10 măsline 3
ouă 2 linguri lapte 1 legătură pătrunjel sare piper...
Ingrediente: 400 g paste 400 g broccoli 400 g roşii 2 căţei de usturoi 100 g
caşcaval sare boia ulei Mod de preparare: Pui la fiert în vase diferite, cu
apă clocotită cu sare, pastele şi broccoli. Speli apoi şi tai roşiile felii,
cureţi usturoiul şi-l tai mărunt. Căleşti usturoiul câteva minute, apoi...
Ingrediente: 600-700 g ficăţei 4 ouă 4 linguri ulei 4 linguri făină 1 praf
de sare 2 cepe 50 g măsline Mod de preparare: Baţi albuşurile spumă, adaugi
gălbenuşurile frecate cu ulei şi făină pusă în ploaie. Amesteci lejer, ca să nu
se lase albuşurile. întinzi compoziţia într-o tavă tapetată cu hârtie de...
Ingrediente: 4 pulpe de pui 1 ştiulete porumb 2 ardei graşi divers
coloraţi 100 ml ulei 1 ceapă mare roşie 4-5 căţei de usturoi 2 linguri mari de
miere 2 linguri zeamă de lămâie 1 lingură oregano uscat Mod de preparare:
Speli bucăţile de carne, le presari cu sare şi piper şi...
Ingrediente: 6 ouă 350 g zahăr 800 g smântână 100 g nuci 2 linguri cacao 300
g zmeură 3-4 piersici foarte coapte 1 linguriţă esenţă migdale 1 plic praf de
budincă de căpşuni 1 plic praf de budincă de vanilie 2 linguri lapte Ingrediente
decor: 100 ml frişcă lichidă 1 mână de zmeură 1...
Ingrediente: 3 roşii 5 ardei 500 g cartofi 3 linguri cuşcuş 1/2 linguriţă
chimen 1 linguriţă boia dulce sare piper ulei 1 legătură pătrunjel 500 g carne
de vită 3 cepe 3 căţei usturoi Mod de preparare: Cureţi ceapa, o tai mărunt şi o
căleşti în ulei. Adaugi carnea tăiată cubuleţe, boiaua de...
Ingrediente: 1 baghetă pâine 200 g caş de capră sau de vacă 10
roşii-cireşele 2 castraveţi 100 g şunculiţă sare piper 2-3 fire verdeaţă 3-4
linguri ulei de măsline Mod de preparare: Tai pâinea felii subţiri pe care le
aşezi pe grătarul cuptorului şi le laşi să se rumenească 8-10 minute.
După...
Ingrediente: 3 pahare făină 200 g margarină 8-10 linguri apă rece sare
Ingrediente îngheţată : 400 ml frişcă lichidă 3 ouă 3 linguri zahăr 1 esenţă
vanilie 200 g afine 3-4 linguri sirop de zmeură 50 g ciocolată Mod de
preparare: Cerni făina, adaugi margarina de la frigider, o fărâmiţezi cu
furculiţa şi...
Ingrediente: 4 salate 400 g carnati afumati 5 fire usturoi verde 2 ardei
grasi 2 roşii 1 dovlecel 4 ouă 50 ml ulei 200 g smântână 2 cartofi 1 lingură
făină 1 legătură pătrunjel mărar verde sare piper Mod de preparare: Speli
usturoiul, îl tai mărunt, îl răjeşti în ulei, adaugi făina...
Ingrediente: 100 g griş 750 ml lapte 150 g zahăr 200 g smântână 500 g
zmeură Mod de preparare: Fierbi laptele, pui grisul în ploaie, adaugi zahărul
şi amesteci bine până se îngroaşă. Dai deoparte vasul, iar când grisul s-a
răcorit puţin adaugi smântână şi freci bine până devine cremos. Il torni...
Ingrediente: 600 g somon 100 ml ulei măsline 3 cartofi o lămâie mărar
verde tocat 10 g Delicat de legume sare Mod de preparare: Fileul de peşte se
unge cu ulei, se presară cu Delicat de legume şi sare, se pune într-o tavă la
cuptor (220 °C). Se lasă până se pătrunde...
Ingrediente: 4 fileuri piept de curcan 1 si 1/2 cană suc de mere două
linguriţe esenţă de rom două linguriţe miere o lingură amidon de porumb două
linguri apă rece un măr tăiat felii Mod de preparare: Se prepară o marinată
din 1/2 cană suc de mere, o linguriţă esenţă de rom,...
Ingrediente: 6 ouă 150 g zahăr pudră 150 g făină vanilie Mod de preparare:
Gălbenuşurile se aleg cu atenţie şi se amestecă împreună cu zahărul şi cu
vanilia. Albuşurile se bat spumă tare şi se amestecă încet cu gălbenuşurile şi
cu făina cernută. Se toarnă cu şpriţul pe o tavă cu hârtie –...
Ingrediente: 125 g brânză de vaci 125 g telemea de vaci 1 ţelină mică 3-4
morcovi potriviţi 2 gălbenuşuri crude 50 g unt 3/2 pachet boia dulce 7 linguri
pline cu vârf pulbere de cereale 1 pahar iaurt 1 pahar smântână 1 căţel de
usturoi sare piper 4 roşii 4 gogoşari Mod...
Ingrediente: 1 kg făină 12 ouă 200 g unt 250 g lapte 50 g drojdie 250 g
zahăr 1/4 baton de vanilie o linguriţă rom o linguriţă sare coajă de lămâie şi
portocală 50 g ulei Mod de preparare: Făina şi ouăle trebuie să stea 12 ore la
căldura camerei. Maiaua: O...
Ingrediente: 1 kg cartofi 200 g mazăre 400 g fasole verde păstăi 3 morcovi
raşi 3 ardei 200 g varză dulce 300 g ciuperci 100 g caşcaval sare piper Mod de
preparare: Cureţi cartofii, îi pui la fiert şi fierţi îi faci piure. Cureţi
ardeii, varza, ciupercile, păstăile şi mazărea, tai mărunt...
O reteta simpla de salata de vinete cu ardei gras, sare, ulei, ceapa,
usturoi, cimbru, ulei, ardei copti decorata cu felii de rosii, masline si
patrunjel. Ingrediente: 3-4 vinete potrivite 3-4 ardei (gras sau capia, de
preferinţă roşu pentru aspect) sare ulei 1 ceapă potrivită 1-2 căţel usturoi
cimbru 1 gălbenuş de ou 150...
Ingrediente: 500 g ciuperci proaspete 2 tuburi brânză topita 1 legătură
mărar piper ulei Mod de preparare: Cureţi ciupercile, le speli, le tai felii
şi le căleşti în ulei. Le laşi pe foc descoperite până scade toată zeama. Adaugi
brânza topită, piper după gust şi dai într-un clocot, două. La final presari
mărarul...
Ingrediente: 500 g ficăţei 1 vânătă 1 dovlecel 3-4 roşii 1 ardei gras
roşu 1 ardei gras verde 200 g ciuperci 2 cepe roşii Mod de preparare: Speli
vânătă, roşiile şi dovlecelul, cureţi ardeii graşi, ciupercile şi cepele, apoi
tai vânătă şi dovlecelul felii subţiri pe lungime, ardeii bucăţi, cepele rondele
şi...
Calitate – fără alcool Bază alcoolică – nici una Pahar – goblet mare
Familie – Cocktailuri dietetice Categorie – No-alcool drinks Decoraţiune – o
felie groasă din fructul pasiunii Se sereveşte la orice oră Ingrediente:
5/10 suc de rosii proaspat 3/10 ardei gras galben taiat felii 2/10 suc de
fructul...
Ingrediente: ½ kg praz 1 cana orez 3 linguri bullion/suc de rosii 2
linguri ulei sare piper Delikat/vegeta/cuburi maggi sau knor Mod de preparare
Se spala prazul, se taie felii. Se pune la foc in ulei cu putina apa pana se
inmoaie. Se adauga orezul spalat, bulionul sau sucul de rosii,sare,
piper,...
Ingrediente: garnitură: 1 măr 1 morcov 1 ceapă 2 linguri ulei 500 g varză
murată 100 ml vin alb sec 2 linguri gem de gutui sare 1 vârf de cuţit piper
cayenne Pentru peşte: 600 g păstrăv 2 linguri ulei 2 linguriţe susan negru sare
piper sucul de la o jumătate de lămâie...
Ingrediente: Blat: 5 ouă 100 g zahăr 1 pacheţel zahăr vanilinat 125 g
făină 2 linguri amidon 75 g mac măcinat Umplutură şi ornament: 150 g miere
lichidă 7 linguri zahăr 300 g miez de nucă, măcinat 500 ml frişcă 2 plicuri
întăritor frişcă 200 g marmeladă de portocale câteva cireşe Mod...
Ingrediente: 250 g parizer 2 ouă 4 roşii 2 ardei 1 castravete 1 salată
verde 4 linguri ulei 2 linguri oţet 2 linguri smântână 1 legătură pătrunjel
verde sare Mod de preparare: Fierbi ouăle tari, apoi le cureţi şi le tai în
sferturi. Cureţi ardeii, castravetele şi roşiile, le tai felii, speli
bine...
Ingrediente: 6 ardei verzi 4 gulii 1 dovlecel 10 frunze de tei 300 g carne
tocată 250 g orez sare piper cimbru boia mărar pătrunjel tocat bulion 2 ouă 1
ceapă Mod de preparare: Cureţi ardeii, scoţi miezul guliilor, tai şi
dovlecelul în jumătate şi îi scoţi miezul. Le speli pe toate...
Ingrediente: 6 ouă 6 linguri zahăr 50 ml ulei 5 linguri făină 2 linguri
cacao 1 praf de copt 1 plic de zahăr vanilat Ingrediente cremă : 300 g urdă 2
plicuri zahăr vanilat 1 pachet margarină 1 kg piersici 250 g zahăr pudră
Ingrediente glazură: 1 pachet gelatină roşie 2 linguri...
Ingrediente: 1 ceapă 1 căţel de usturoi 2 linguri ulei de măsline 400 g
roşii bucăţi 100 ml vin roşu sec (sau supă) 500 g spaghete sare câte 1/2
legătură busuioc şi pătrunjel 100 ml smântână piper Mod de preparare:
Curăţaţi ceapa şi usturoiul, apoi tocaţi-le mărunt. Incingeţi uleiul într-un
vas, căliţi...
Ingrediente: 400 g macaroane sare 1 ceapă 100 g şuncă afumată 100 g brânză
gouda 1 dovlecel 50 g unt piper 2 linguri făină 500 ml lapte nucşoară Mod de
preparare: Fierbeţi pastele în apă cu sare, conform instrucţiunilor de pe
ambalaj, apoi lăsaţi-le să se scurgă. Tocaţi ceapa. Tăiaţi şunca bucăţi,...
Ingrediente: 2 kg cartofi 200 g hamsii marinate 4 ouă 2 cepe 100 g măsline
100 ml ulei sare oţet Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi tai cubuleţe şi îi
fierbi. Separat pui la fiert 2 ouă. Cureţi ceapa, o tai solzişori, apoi scoţi
sâmburii măslinelor. Din cele 2 gălbenuşuri crude faci o...
Ingrediente: 1 pepene galben de 1 kg 1 portocală 2 linguri esenţă de rom 150
g brânză dulce de vacă 200 g frişcă 3 linguri zahăr pudră 1 plic gelatină 1
lingură unt Mod de preparare: Tai pepenele în jumătate, pui o parte la
frigider, iar din cealaltă parte scoţi miezul şi-l tai...
Ingrediente: 500 g heringi afumaţi 1 pahar lapte 2 ouă 1 castravete murat 1
ceapă roşie 2 linguriţe muştar 4 cartofi 4 linguri ulei 2 lingurite otet Mod
de preparare: Speli pestele si-l lasi in lapte pentru 2-3 ore ca sa se desareze.
Fierbi cartofii în coajă şi apoi îi cureţi şi-i tai...
Calitate – alcoolic Bază alcoolică – Mezcal Pahar – old fashioned
Categorie – Coffee liqueur drinks Decoraţiune – fără Se serveşte după cină
Ingrediente: 7/10 Mezcal 3/10 lichior de cafea Un cocktail sud-american bun de
consumat după cină, este preferat de o clientelă în special masculină, datorită
dozei de alcool destul de...
Ingrediente: 400 g file de somon 2 linguri suc de lămâie 1 ceapă mică 2
legături arpagic 400 g farfalle sare 1 lingură ulei de măsline 200 ml smântână
piper Mod de preparare: Spălaţi peştele, uscaţi-l pe un şervet de bucătărie,
apoi tăiaţi-l cuburi. Stropiţi-l cu suc de lămâie. Curăţaţi ceapa şi...
Ingrediente: 300 ml frişcă lichidă 4 gălbenuşuri 5 linguri zahăr 1 lingură
nes 1 linguriţă scorţişoară Mod de preparare: Freci nesul cu 2 linguri de apă
caldă până se dizolvă şi îi adaugi scorţişoara. Baţi gălbenuşurile pe baie de
aburi până devin spumoase, opreşti focul, dar laşi vasul pe baie de
aburi....
Ingrediente: 4 dovlecel 400 g salam 2 cepe 3 ouă 3 linguri smântână 1
legătură pătrunjel sare piper Mod de preparare: Cureţi 2 dovlecei, îi dai pe
răză- toarea mare, îi presari cu sare şi-i laşi într-o strecurătoare să se
scurgă pentru 30 de minute. Pe ceilalţi 2 îi cureţi de coajă şi-i...
Ingrediente: 250 g cârnaţi cabanos 1 ceapă 1 căţel de usturoi 2 linguri
ulei de măsline 1 lingură pastă de tomate 500 g roşii (cutie) 1 lingură suc de
lămâie 1/2 linguriţă zahăr sare piper 1/2 linguriţă oregano boia de ardei dulce
200 g boabe de porumb (cutie) 400 g penne Mod...
Ingrediente : 1 kg orez 500 ml ulei 500 g carne 1 kg morcov 1-2 cepe 2
linguri sare condimente 11 apă Mod de preparare: Intr-o oală (sau ceaun) torni
uleiul şi îl laşi să se încingă bine. Căleşti ceapa tăiată, adaugi carnea tăiată
bucăţele mici şi laşi totul să se prăjească puţin....
Ingrediente: 12 oua 24 linguri zahar 1 l frisca 300 g fragute 2 plicuri
cappucino Mod de preparare: Baţi albuşurile spumă cu 12 ling. zahar. Adaugi
fragutele pasate (opresti cateva pentru decor), apoi incorporezi albusurile cu
1/2 l frişcă bătută, torni compoziţia într-un vas şi o dai la congelator.
Pregăteşti şi cealaltă...
Calitate – alcoolic Bază alcoolică – votcă Pahar – cupă mică de cocktail
Categorie – Vermouth drinks Decoraţiune – esenţa uleioasă dintr-o coajă de
lămâie şi o măslină verde Se serveşte înainte de mese Ingrediente: 8/10
votcă 2/10 vermouth dry Este o variantă foarte apreciată a cocktailului Dry
Martini şi a...
O reteta foarte simpla de mancare de vinete cu carnati afumati, ardei gras,
rosii decojite, ulei, sare si piper Ingrediente : 5 vinete potrivite 3 ardei
graşi 300 g cârnaţi afumaţi 500 g roşii decojite ulei sare piper Mod de
preparare: Speli vinetele, le tai rondele, le sărezi, le laşi să se
scurgă...
Ingrediente: 200 g carne de pui sau vită 3 cartofi 2 ouă 100 g caşcaval
ulei 1 legătură pătrunjel sare piper Mod de preparare: Cureţi cartofii şi-i
pui la fiert, iar carnea o fierbi în alt vas. După ce au fiert pasezi cartofii,
treci carnea fiartă prin maşina de tocat şi le...
Ingrediente: 300 g pulbere integrală de grâu orez secară 200 g caş de vacă
4 cartofi 200 g caş de oaie 4 ouă 1 salată verde Mod de preparare: Cureţi
cartofii, îi speli, îi dai pe răzătoarea mare şi-i presari cu sare. Speli
orezul, îl fierbi 10 minute, apoi îl adaugi peste cartofi...
O retete de supa de creveti black tiger cu ulei de palmier, fond de legume,
ardei iute, lamaie, lemongrass, tumeric, ghimbir tocat, frunze de lime, zahar de
palmier, ciuperci shiitake, germeni de soia, sos de peste si menta. Ingrediente:
300 g creveţi black tiger (nefierţi) o lingură de ulei de palmier 1,5 l
apă...
Ingrediente: 200 g limbă de mare 1 lingură sos marinat 40 g orez cu bobul
lung sare 8 ciuperci champignon 3 linguri unt piper 1 linguriţă fulgi de migdale
1/2 linguriţă verdeaţă tocată 75 ml sos de peşte (borcan) 1 lingură smântână 50
ml şampanie zahăr 1 linguriţă sos de soia 1 linguriţă...
Ingrediente : 1/2 kg fasole verde 1 ceapă 100 g slănină afumată 2 roşii 1
legătură pătrunjel 2-3 linguri smântână sare Mod de preparare: Cureţi fasolea,
o speli, o rupi bucăţi şi o pui la fiert în apă clocotită cu sare.Intre timp
pregăteşti chisătură care nu este altceva decât slănină tăiată foarte
mărunt,...
Ingrediente: 2 cartofi 50 g tărâţe 40 ml lapte 20 g unt 1/2 ou Mod de
preparare: Fierbi cartofii în coajă şi când sunt gata, îi cureţi şi îi pasezi.
Amesteci laptele cu 40 g de tărâţe, laşi deoparte compoziţia 10-15 minute, apoi
adaugi cartofii pasaţi, jumătatea de ou şi jumătate din...
Ingrediente: 300 g ciocolată de menaj 300 g urdă 100 g unt 20 g zahăr o
mână de cireşe Mod de preparare: Tai mărunt ciocolata şi o topeşti pe baie de
aburi. Freci urda cu untul până obţii o cremă fină pe care o adaugi în
ciocolata topită. Amesteci şi dai crema...
Ingrediente : 2 morcovi 1/2 ţelină 4-5 castraveţi 1 măr 1/2 varză albă 1
ardei capia roşu maioneză din 3 ouă 1 lămâie 3-4 fire pătrunjel Mod de
preparare: Cureţi legumele, le tai felii cât mai subţiri, tai şi varza fideluţă,
apoi stropeşti cu zeamă de lămâie morcovul, mărul şi ţelina ca...
Ingrediente: 600 g cartofi 1 cutie anghinare (390 g) sare piper 2 căţei de
usturoi 400 ml smântână 500 g ardei gras roşu 2 cepe 5 linguri ulei 100 ml vin
alb 200 ml supă 1 legătură cimbru zahăr 4 file de peşte cu piele (de exemplu,
somon) 2 linguri unt 1 lingură...
Ingrediente: 2 roşii mari 4 ouă sare piper ulei oţet Mod de preparare:
Din ulei, oţet, sare şi piper pregăteşti un sos. Speli roşiile, le tai în
jumătate şi le laşi în această marinată pentru 10 minute. Pregăteşti ouăle
ochiuri, apoi aşezi roşiile pe un platou şi deasupra fiecăreia câte un
ou....
Ingrediente: 4 chifle 1 ceapă roşie 200 g telemea 200 g şunculiţă afumată
50 g unt sare piper boia 1-2 linguri lapte Mod de preparare: Tai chiflele în
jumătate, fără să le desprinzi de tot, apoi le scoţi miezul pe care-l amesteci
cu laptele. Dai brânza pe răzătoarea mică, tai ceapa mărunt,...
Ingrediente: Blat: 180 g făină 60 g zahăr 1 praf de sare 100 g unt 2
gălbenuşuri Cremă: 100 g mac 180 ml lapte 1 lingură zahăr 2 plicuri zahăr
vanilinat 1 lingură griş 4-5 linguri frişcă 1/2 linguriţă coajă de lămâie circa
40 g zahăr 1 ou 1 abuş 100 g zahăr...
Ingrediente: 250 g migdale 150 g zahăr tos 150 g unt 400 g aluat de
cozonac Mod de preparare: Migdalele se curăţă, se prăjesc, apoi se toacă
mărunt şi se amestecă cu zahărul. Din aluat se fac crochete mici de 5 cm, se
ung cu unt şi se tăvălesc prin migdalele măcinate....
Ingrediente: 1 kg ardei graşi sau capia 250 g caşcaval 1 ou 2-3 linguri
făină sare piper ulei Mod de preparare: Coci ardeii întregi şi când sunt gata,
îi presari cu sare şi îi laşi acoperiţi 20 minute. Ii cureţi apoi de coajă,
cotoare şi seminţe şi-i pui într-un prosop curat de...
Ingrediente: 300 g paste spiralate sare 4 ouă 300 g ciuperci 1 legătură
arpagic 1 lingură unt 100 ml supă 150 g smântână piper 150 g brânza gouda,
rasă Mod de preparare: Fierbeţi pastele în apă cu sare, conform indicaţiilor
de pe ambalaj. Fierbeţi ouăle tari, turnaţi apă rece pe ele, apoi...
Ingrediente: 20 de cartofi 3 căţei de usturoi 2 linguri ulei boia dulce
după gust sare piper Ingrediente sos: 2 gălbenuşuri 1 borcan de muştar (270 g) 2
linguriţe zahăr 2 linguri oţet sare ulei 1 legătură mărar Mod de preparare:
Cureţi cartofii, îi ungi cu ulei, îi aşezi într-o cratiţă sau...
Ingrediente: 500 g brânză de vaci 115 g unt 5 ouă 190 g făină 250 g zahăr
tos 100 g zahăr pudră 175 ml iaurt 100 g nucă de cocos o lămâie 100 g ananas
confiat 100 g cireşe confiate 100 ml frişcă praf de copt zahăr vanilinat sare
scorţişoară mentă Mod...
Ingrediente: doi morcovi 400 g fasole verde 400 g fasole albă păstăi 200 g
mazăre o jumătate de ţelină doi ardei capia un ardei gras 500 g broccoli ceapă
verde 4 căţei de usturoi 100 ml ulei curry sare pipe oregano smântână Mod de
preparare: Morcovii se curăţă de coajă, se spală...
Calitate – alcoolic Bază alcoolică – votcă Pahar – cupă mică de cocktail
Categorie – Vodka drinks Decoraţiune – o cireaşă din alcool Ingrediente: 6/70
votcă 2/10 suc proaspăt de lămâie 2/10 sirop de zahăr Este un amestec apărut de
curând, foarte apreciat de o mulţime de consumatori bărbaţi datorită
calităţilor sale....
Ingrediente: 250 g faina 170 g unt 100 g zahar 75 g nuca de cocos 2 oua
sare o lingura de boabe de cafea 2 pliculete de zahar vanilinat o lingurita de
praf de copt 50 ml apa pudra de scortisoara inghetata crema de lamaie Mod de
preparare: Untul şi zahărul pudră...
Ingrediente: 250 g ciuperci proaspete 100 g porumb 100 g caşcaval 2 felii
muşchi afumat 1 castravete 1 ardei capia roşu 3 linguri maioneză sare piper
Mod de preparare: Speli şi cureţi ciupercile, apoi le pui la fiert în apă cu
sare şi când sunt gata, le tai mărunt. Tai caşcavalul şi...
Ingrediente : 1 conservă macrou în ulei 500 g cartofi 2 roşii 250 g fasole
verde 200 g ceapă verde 1 ardei gras roşu 1 ardei gras galben 50 g măsline oţet
sare piper Mod de preparare: Fierbi cartofii în coajă şi după ce se răcesc
puţin îi cureţi şi îi tai felii....
Ingrediente: 250 g caşcaval 8 ouă 500 g şuncă maioneză din 2 ouă Mod de
preparare: Fierbi cele 8 ouă să fie cât mai tari, chiar răscoapte şi după ce
s-au răcit foarte bine le decojeşti şi le răzui pe răzătoarea cu ochiuri mari.
La fel procedezi şi cu şunca şi caşcavalul. Pe...
Ingrediente : 200 g orez 500 g fasole verde 2 cepe medii 120 ml ulei 1
lingură zahăr verdeaţă piper sare Mod de preparare: Cureţi şi speli fasolea,
apoi o pui în apă clocotită cu puţină sare şi zahăr şi o laşi să fiarbă. Când e
gata, o laşi să se scurgă, dar...
O reteta foarte simpla de tarta cu cas de oaie, marar, ceapa, sare, piper si
unt. Ingrediente: 250 g caş de oaie 1 legătură mărar 2 cepe sare piper unt Mod
de preparare: Căleşti ceapa în unt până se aureşte, pui sare şi piper după gust.
Aşezi ceapa într-o formă de tartă, feliile...
Ingrediente: 250 g ciuperci 75 g margarină 3 felii şuncă 4 linţ guri făină
4 ouă 1/2 l lapte sare piper Mod de preparare: Topeşti margarina, adaugi
ciupercile tăiate felii şi le căleşti puţin, baţi apoi ouăle spumă, adaugi
făina, laptele, sare, piper după gust, şunca tăiată bucăţele şi ciupercile şi
amesteci....
Ingrediente: 250 g ciocolată albă 1 lămâie 150 ml smântână 4 albuşuri
Mod de preparare: Topeşti ciocolata pe baie de aburi, o dai deoparte, amesteci
să se răcească puţin apoi încorporezi smântână. Baţi albuşurile spumă şi le
adaugi în crema de ciocolată, apoi amesteci cu grijă, de sus în jos ca
să...
Ingrediente : 3 ouă 280 g zahăr pudră + 4 linguri zahăr pudră 400 g nucă 4
linguri cacao 200 g unt (sau margarină) Mod de preparare: Baţi albuşurile
spumă cu zahărul pudră, apoi încorporezi nuca prăjită şi măcinată şi cacaua.
întinzi compoziţia pe o folie de plastic unsă cu unt şi pudrată...
Ingrediente: 200 g paste sub formă de orez linguri unt sare Ingrediente
sosul de maioneză verde: o mână de spanac 2 ouă sare piper ulei Ingrediente
sosul picant: 2 ouă 3 linguri ulei 1 lingură muştar 2 linguri zeamă de lămâie 1
castravecior murat 3 fire pătrunjel verde sare piper cimbru Mod de...
Ingrediente: 1 lingură pate de soia 2 linguri orez 1 lingură nucă pisată 1
ceapă mare 2 legături pătrunjel 1 ou 1 lingură ulei 1 morcov 1 rădăcină
pătrunjel 2 cartofi 1/2 ţelină Mod de preparare: Cureţi morcovul, rădăcina de
pătrunjel, cartofii şi ţelina, le tai după cum îţi place şi le...
Ingrediente : 3 vinete 4 dovlecei 4 roşii 2 pachete brânză topită sau 250 g
caşcaval 1 legătură pătrunjel 100 ml ulei 2 linguri făină 2 linguri pesmet
sare piper Mod de preparare: Cureţi vinetele şi dovleceii în stil pijama, (o
fâşie da, una nu), le tai apoi felii şi le presari cu...
Ingrediente: 180 g margarină 4 linguri făină 1/2 I lapte 4 ouă 250 g
caşcaval Mod de preparare: Topeşti margarina, adaugi făina, tomi laptele şi
amesteci până se omogenizează şi se îngroaşă. O dai la rece, apoi adaug pe rând
gălbenuşurile şi la final albuşurile bătute spumă. Torni compoziţia într-o tavă
de...
Ingrediente: 200 g spaghete sare 60 g rucola 250 g file de pui 1 lingură
ulei Pentru sos: 1 lingură ulei 150 g şuncă 200 g smântână în plus: 150 g mazăre
piper 1/4 linguriţă amestec de verdeaţă Mod de preparare: Fierbeţi pastele în
apă cu sare, conform indicaţiilor de pe ambalaj....
Ingrediente: 300 g file de cod 1 ardei gras 1 morcov 1 fir de ceapă verde 1
felie de pâine albă 1 cană bulion sau 3 roşii 1 legătură pătrunjel 1 ou Mod de
preparare: Speli peştele, îl fierbi în apă şi când e gata scoţi şi-l laşi
deoparte. Cureţi ardeiul, morcovul şi...
Ingrediente: 350 g făină 200 ml lapte 250 g zahăr 100 ml ulei 4 ouă 6
piersici 2 mâini vişine 50 g pesmet sau griş coajă rasă de la o lămâie 1 plic
zahăr vanilat 1/2 plic praf de copt sare 200 g ciocolată de menaj Mod de
preparare: Freci gălbenuşurile cu...