skip to main |
skip to sidebar
Retete #70
Ingrediente: 1 dovlecel 100 g caşcaval 2 ouă 3 linguri făină sare piper
ulei Mod de preparare: Speli dovlecelul şi-l tai rondele subţiri. Tai şi
caşcavalul felii subţiri, care să nu depăşească rondelele de dovlecei. Baţi
ouăle cu un praf de sare şi piper. Pui între două rondele de dovlecel câte o
felie...
Ingrediente: 400 g orez 100 g unt 4 ouă 3 roşii 150 g carne de porc tocată
100 g mazăre 50 g alune tocate pesmet ulei de floarea-soarelui busuioc verde
sare piper roşii cherry Mod de preparare: Orezul se fierbe în apă cu sare,
avînd grijă să rămînă un pic tare, căci...
Ingrediente: 800 g cartofi mici 1 ceapă 1 lingură ulei 300 g carne tocata
40 g margarină 40 g făină 2 linguri praf de curry 375 ml de supă de legume 200 g
smîntână 75 g caşcaval ras sare piper boia Mod de preparare: Speli foarte bine
cartofii şi îi pui la fiert...
Ingrediente: 4-5 dovlecei 1 ceapă 1 ceaşcă de orez fiert 1 legătură
pătrunjel verde 4 ouă 100 g caşcaval ras sare piper pesmet Mod de preparare:
Tai dovleceii spălaţi bucăţele şi-i căleşti împreună cu ceapa tocată în ulei
încins. Adaugi şi puţină apă şi laşi să fiarbă înăbuşit 15 minute. Dai
cratiţa...
Ingrediente: 1 pui sare piper alte condiment Mod de preparare: Se spala si
se curata puiul, se da cu sare, piper si alte condimete dupa gust si se infige
pe sticla. Se da la cuptor aproximativ 3 ore, dupa care se serveste cu diferite
garnituri. Pui pe sticla Poftă bună!
Ingrediente: 2 kg pui cu măruntaie (pipote, inimi) 1 conopidă mică 2 cepe
1 morcov 1 rădăcină pătrunjel 1/2 ţelină 1 păstârnac 2-3 roşii 1 gălbenuş 1
lingură smântână sare de lămâie sare piper 1 legătură pătrunjel Mod de
preparare: Speli bine carnea, o usuci şi, în oala în care vei fierbe...
Ingrediente: 1/2 kg conopidă 1/2 kg cartofi 1/2 kg fasole verde 1/2 kg ardei
gras 1/2 kg morcovi 4-5 roşii oţet muştar ulei sare Mod de preparare: Cureţi
conopida, fasolea verde, cartofii şi morcovii, îi speli şi-i pui la fiert în
vase separate. Cureţi ardeii, îi tai inele şi tai şi roşiile felii....
Ingrediente: 800 g muşchi de porc un borcan sfeclă roşie murată o ceapă
roşie 4 morcovi 200 ml vin alb demisec zahăr tos ardei iute jumătate de lămîie
sare piper cimbru pudră de nucşoară ulei de floarea-soarelui Mod de preparare:
Intr-o cratiţă se încing patru linguri cu ulei, se adaugă ceapa
curăţată...
Ingrediente: 6 ouă 1 cană de zahăr tos 1 cană de făină 1lămâie cu tot cu
zeamă şi1/2 din coajă 1 pliculeţ praf de copt 1 pahar de ţuică 1 pahar de ulei 1
linguriţă cacao Mod de preparare: Freci gălbenuşurile cu 3/4 din cantitatea de
zahăr, adaugi praful de copt, zeama...
Ingrediente: 500 g carne de vită 60 g unt (sau ulei) 3 cepe 300 g
castraveciori muraţi 1 lingură bulion 1/2 kg cartofi 1 legătură pătrunjel sare
piper boia iute Mod de preparare: Intr-o tigaie pui grăsimea şi când s-a
încins, adaugi carnea tăiată cuburi împreună cu ceapa tăiată mărunt, boiaua şi
piperul....
Ingrediente: 60 g unt fără sare 4 haşme mari, tocate fin 200 g ciuperci
champignon, tăiate fin un fir de tarhon proaspăt 100 ml vin alb 600 ml supă
brună de vită 2 linguri smântână sau smântână fermentată Mod de preparare:
Topiţi untul într-o tigaie, la foc mic. Adăugaţi haşmele şi prăjiţi-le...
Ingrediente: 500 g făină 300 ml apă o lingură de ulei de măsline 15 g
drojdie 50 g alune 50 g migdale feliate o ceapă doi căţei de usturoi o
linguriţă de zahăr tos un vîrf de linguriţă cu pudră de chimen un vîrf de
linguriţă cu pudră de ghimbir jumătate de linguriţă...
Ingrediente: 300 g file somon afumat 50 g icre negre 4 câteva fire de
mărar 300 g iaurt sare piper 10 cartofi mici gheaţă pisată Mod de preparare:
Se spală cartofii şi se pun să fiarbă în apă cu sare. Se desface somonul, se
şterge cu un prosop absorbant de bucătărie şi...
Ingrediente: 6 ouă 120 g zahăr tos 4 pliculeţe cu zahăr vanilinat 50 g
zahăr pudră 200 ml frişca o lămâie 250 g alune 150 g făină 400 ml lapte dulce o
linguriţă de praf de copt sare esenţă de vanilie un plic cu budincă de vanilie
unt fistic Mod de preparare:...
Ingrediente: 8 gutui 600 g carne tocată de vita 1 ou 5 linguriţe de zahăr
1 linguriţă făină 150 g unt sare piper după gust Mod de preparare: Speli
gutuile şi le tai câte un căpăcel la codiţă. Elimini pe cât se poate cotoarele
şi seminţele. Căleşti carnea într-o linguriţă de unt,...
Ingrediente: 350 g orez 800 g carne de iepure două cepe două linguri de
făină 500 g ciuperci o lingură de muştar cu seminţe 250 ml vin alb o lămâie ulei
de floarea-soarelui sare piper pătrunjel sfeclă roşie smântână Mod de
preparare: Carnea de iepure se spală, se taie în bucăţi mai...
Ingrediente: 4 caracatiţe 500 ml vin alb două tije de ţelină doi morcovi
pătrunjel usturoi lămîie o frunză de dafin o ceapă albă mică 100 ml ulei de
măsline un ardei iute o lingură cu oţet balsamic sare piper cartofi Mod de
preparare: A într-o oală se pun la fiert vinul alb,...
Ingrediente: 450 g broccoli doi ardei graşi o vânătă 500 g roşii o ceapă
un morcov doi dovlecei 300 g carpaccio o lingură de zahăr tos o linguriţă de
busuioc uscat sare piper ulei de măsline pătrunjel salată verde crutoane Mod
de preparare: Ceapa se curăţă de foi, se spală şi se...
O retete de tort si caise cu oua, zahar tos, faina, zahar vanilinat, praf de
copt, sare, ciocolata neagra, frisca, caise, fulge de cocs, ciocolata, unt si
nuca macinata Ingrediente: 5 ouă 200 g zahăr tos 250 g făină două pliculeţe cu
zahăr vanilinat praf de copt 75 ml apă sare 300 g ciocolată...
Ingrediente: 1,5 kg limbă vită 1/2 pachet de margarină 2 linguri făină 1/2
cană vin roşu 2 linguri stafide 100 g măsline negre 2 linguri zahăr 2 linguri
bulion 1 lămâie sare Mod de preparare: Pui apă la fiert şi când dă în clocot o
torni peste limbă. Arunci această apă şi...
Ingrediente: 400 ml frişcă un plic cu budincă de vanilie instant 400 ml
lapte dulce 100 g zmeură 4 piersici 200 g physalis două pliculeţe cu zahăr
vanilinat coaja rasă de la o portocală două linguri de zahăr brun 50 g unt Mod
de preparare: Piersicile se spală, se şterg cu un...
Ingrediente: 1 kg muşchi de vită 4 roşii pastă de tomate 6 căţei de
usturoi 2 ardei capia roşii 2 ardei capia verzi 300 g ciuperci 350 ml vin roşu
sec o lămlie 100 g măsline negre sare piper ulei de floarea-soarelui pătrunjel
cartofi mălai Mod de preparare: Muşchiul de vită se...
O reteta simpla si delicioasa de bagheta cu pui si masline din: piept de
pui, faina, oua, drojdie, zahar tos, unt, lapte, masline, sare, piper, marar,
muraturi si sos de rosii picant Ingrediente: două piepturi de pui 500 g făină 3
ouă 25 g drojdie o lingură de zahăr tos 150 g unt 100...
O reteta delicioasa de ciorba cu leustean din: carne de pui, mazare, fasole
verde, ceapa, morcovi, bors de putin, sare, piper si leustean. Ingrediente: 500
g carne de pui 100 g mazăre 100 g fasole verde două cepe doi morcovi un litru
borş de putină sare piper o legătură mare de leuştean Mod...
O reteta delicioasa de fasole alba cu sos iute din: fasole morcov, telina,
ceapa verde, usturoi, boia iute, ardei capia, rosii, pasta de tomate, seminte de
chimen, ulei de masline, sare, piper, patrunjel si migdale. Ingrediente: 300 g
fasole un morcov un sfert de ţelină o legătură de ceapă verde doi căţei de
usturoi...
Ingrediente: o cutie de lasagna cu marginile spiralate (450 g) 900 g
broccolii tocat două linguriţe de ulei de măisline 4 dovlecei medii tocaţi o
ceapă medie tocată doi căţei de usturoi presaţi o conservă de roşii întregi
(780 g) o jumătate de linguriţă de sare 670 g de brânză ricotta o
linguriţă...
Ingrediente: 450 g paste o ceapă 3 linguri de ulei sare piper 780 g roşii
din conservă 500 g roşii proaspete 4 linguri de parmezan ras 8 frunze de
busuioc Mod de preparare: Intr-un vas se pun apă cu sare la fiert. Se adaugă
pastele. Intre timp se sotează ceapa în două...
Ingrediente: 500 g scoici în cochilie 4 ardei capia o ceapă doi căţei de
usturoi două linguri coriandru tocat două roşii 350 g pesmet 100 g parmezan o
lămîie ulei de măsline sare piper Mod de preparare: Scoicile se fierb în apă
cu sare, puţin coriandru, se scot într-o strecurătoare şi se...
Calitate – alcoolic Bază alcoolică – blended whiskey Pahar – tumbler
mijlociu Categoria – Whiskey drinks Decoraţiune – o felioară de lămâie, o
cireaşă roşie şi paie Se serveste la orice oră Ingrediente: 5-6 cl blended
whiskey o linguriţă de zahăr pudră sucul de la o lămâie sifon După
Singapore...
Ingrediente: 300 g făină albă 380 g făină integrală 600 ml apă 25 g
drojdie o linguriţă cu zahăr tos sare 3 linguriţe cu cimbru tocat 50 g muguri
de pin 3 căţei de usturoi un vîrf de cuţit cu piper măcinat ulei de măsline unt
smîntînă iaurt Mod de preparare: Făina...
Ingrediente : 600 g piersici coapte 400 g miez de pepene galben copt 500 g
zahăr 300 ml suc de lămâie coaja rasă de la 1 lămâie Mod de preparare: Tai
bucăţele miezul de piersici şi pepenele, adaugi zahărul şi laşi de seară până
dimineaţa. A doua zi, pui sucul şi coaja rasă...
Ingrediente: o lingură de ulei de măsline două cepe mari tocate un morcov
mare tocat fin 3 căţei de usturoi pisaţi un sfert de linguriţă de pudră de
chimion un sfert de linguriţă de coriandru măcinat un sfert de linguriţă de
pudră de chilii o legătură de pătrunjel (140 g) o lingură de...
Ingrediente: o ceapă mare tocată un cartof mediu o lingură de ulei de
rapiţă doi morcovi două căni de ţelină tocată 200 g broccoli 3/4 cană de mazăre
piper negru sare 1/4 cană de pătrunjel proaspăt 1/2 linguriţă de curry pudră
două linguriţe de amestec de verdeaţă două căni de supă vegetală o...
Ingrediente: 500 g făină 250 ml iaurt două ouă zahăr vanilinat 80 g zahăr
tos jumătate de linguriţă cu sare 50 g unt 25 g drojdie 200 g ciocolată neagră
300 g cireşe pudră de scorţişoară pudră de cardamon pudră de cuişoare Mod de
preparare: Drojdia se amestecă cu o lingură de...
O reteta de vinete umplute cu, orez, boabe de porumb, fasole verde, fasole
rosie boabe, ardei capia rosii, rosii cherry, ceapa, usturoi, pudra de curry,
sare si piper. Ingrediente: 4 vinete 150 g orez 100 g boabe de porumb 250 g
fasole verde 100 g fasole roşie boabe doi ardei capia roşii 200 g...
Ingrediente : 6 ouă 250 g prune 125 g zahăr 250 g făină 500 ml lapte 25 g
unt 2 linguri zahăr pudră Mod de preparare: Amesteci făina cu zahărul şi cu un
vârf de cuţit de sare, adaugi ouăle unul câte unul şi laptele treptat. Trebuie
să obţii un aluat mai gros...
Ingrediente: 500 g făină 250 g unt 150 g zahăr tos 500 g prune un ou două
plicuri cremă de ciocolată instant 600 ml lapte dulce praf de copt zahăr
vanilinat esenţă de rom pudră de scorţişoară un vîrf de cuţit cu sare frişcă
Mod de preparare: Se adaugă sarea şi două...
Ingrediente: 1,5 coastă de porc 200 ml vin roşu 1/2 I borş 1 lingură
Delikat căpăţână usturoi ulei pătrunjel Mod de preparare: In borş amestecat cu
o cană de apă şi Delikat pentru pui la fiert coastele. Le laşi să fiarbă circa
30 de minute. Intre timp, cureţi usturoiul, îl pisezi şi...
Ingrediente: 1 kg cartofi 1/2 costita de porc 2 cepe 2 morcovi 1 rădăcină
pătrunjel 1 rădăcină păstârnac 1 gulie mică 1 linguriţă Delikat 2 foi de dafin 1
linguriţă pastă de gogoşari (sau de ardei) boia (dulce sau iute, după gust) 1
lingură bulion Mod de preparare: Cureti ceapa si radacinoasele,...
Ingrediente: 400 g crevete decorticate 100 g pesmet 30 g făină două ouă
300 ml smîntînă o legătură de mărar doi căţei de usturoi o linguriţă cu boia
dulce o lămîie ulei de floarea-soarelui sare piper cartofi unt pătrunjel Mod
de preparare: Crevetele se spală, se scurg de apă, se stropesc cu...
Ingrediente: două vinete doi ardei graşi un dovlecel o ceapă 300 g roşii
300 g făină 150 ml apă 10 g drojdie o lingură de lapte dulce ulei de măsline
sare piper varză mărar Mod de preparare: Vinetele se spală, se curăţă de coajă
din loc în loc, se taie în felii...
Ingrediente: 500 g rinichi de porc 100 g unt o ceapă doi căţei de usturoi
450 g mazăre un ardei gras roşu 50 g alune o lingură de miere pătrunjel sare
piper o jumătate de lămîie 200 ml vin alb sec 100 ml ulei de floarea-soarelui
vin roşu Mod de preparare: Ceapa...
Ingrediente: 4 dovlecei 200 g orez o conservă de fasole neagră 200 g
fasole verde doi ardei graşi roşii un fir de praz doi căţei de usturoi 100 g unt
o linguriţă de pudră de curry sare piper roşii cherry ulei smântână mărar Mod
de preparare: Dovleceii se spală, se curăţă şi...
Ingrediente: 4 ardei graşi două cepe 4 roşii 600 g vinete 450 g dovlecei
4 linguri de ulei de măsline o linguriţă de sare o linguriţă de piper negru două
linguri de amestec de ierburi Mod de preparare: Ardeii se curăţă şi se taie
jullien. Se toacă cepele, roşiile, vinetele şi dovleceii....
Ingrediente: un kg şi jumătate de cartofi ulei 250 g ceapă sare piper
zeamă de carne sau de oase Mod de preparare: Se taie felii cartofii curăţaţi
de coajă şi se aşază într-o tavă. Ceapa curăţată se taie mărunt şi se căleşte în
ulei, după care se adaugă peste cartofii presăraţi cu...
Ingrediente: un kg fasole verde 3-6 roşii sau 4 linguri de bulion 100-150
g slănină sau costiţă afumată 4 linguri ulei 4-5 căţei de usturoi două linguriţe
de făină mărar verde pătrunjel verde Mod de preparare: Se spală şi se curăţă
fasolea verde (se pot pune şi păstăi galbene), apoi se fierbe...
Ingrediente: 4 fileuri de peşte 250 g orez doi morcovi o legătură de ceapă
verde 200 g boabe de porumb o ţelină 250 g mazăre muştar cu seminţe două linguri
de pastă de tomate ulei de măsline sare piper pătrunjel varză murată chimen
Mod de preparare: Fileurile de peşte se spală, se...
Ingrediente: un pui o ţelină un fir de praz un morcov o cutie cu roşii in
suc propriu 250 g paste mici 50 ml ulei de măsline 300 g bacon sare piper
pătrunjel mărar Mod de preparare: Puiul se taie în bucăţi mai mici, se spală
şi se pune într-un castron. într-o oală...
Ingrediente: două mere, descojite şi tocate o ceapă mare tocată spray pentru
copt o jumătate de linguriţă de condimente 700 g broccoli (ori conopidă sau
morcovi) o conservă de supă de legume (1.300 g) Mod de preparare: Se sotează
merele şi ceapa presărate cu condimente într-o tigaie neaderentă stropită cu
spray de...
Ingrediente: un kg ficat de porc 5 cepe două linguri de bulion o lingură
de pastă de ardei gras 200 ml ulei o lingură de făină 100 ml vin sare şi piper
Mod de preparare: Curăţaţi ceapa, spălaţi-o şi tăiaţi-o peştişori. Căliţi-o în
jumătate din cantitatea de ulei, iar când devine sticloasă...
preparat specific peruan Ingrediente: 8 piepţi de pui mici doi căţei de
usturoi o ceapă tocată mărunt o jumătate de ceaşcă de ulei de măsline 3 ceşti de
orez 5 ceşti de supă de pui o ceaşcă de coriandru 400 g mazăre fiartă doi ardei
iuţi tocaţi foarte mărunt sare şi piper ...
Ingrediente: 250 g aluat fraged congelat 300 g dovlecei 200 g brânză dulce
(de vaci) 2 ouă 100 g caşcaval 3 roşii 2 căţei de usturoi sare piper ulei Mod
de preparare: Cureţi dovleceii şi usturoiul, tai dovleceii rondele, roşiile
bucăţele şi usturoiul mărunt şi le căleşti pe toate în ulei. Laşi să...
Ingrediente: 200 g struguri albi 200 g ciocolată albă 4 ouă 125 ml ulei,
200 g zahăr tos 250 g făină o linguriţă de pudră de scorţişoară două flori de
cuişoare praf de copt sare două pliculeţe cu zahăr vanilinat mentă unt Mod de
preparare: Intr-un vas se mixează albuşurile cu zahărul...
Ingrediente: 400 g paste cu brânză două gulii două fructe de mango doi
morcovi o legătură de ceapă verde 300 g fasole mange-tout o ţelină ulei de
măsline sare piper pătrunjel smântână iaurt gras Mod de preparare: Guliile,
morcovii şi ţelina se curăţă de coajă, se spală şi se taie în felii...
Ingrediente: 300 g cartofi 1 morcov 1 pătrunjel rădăcină 1 păstârnac 1
legătură pătrunjel leuştean sare 500 ml zer de oaie 2 ouă întregi 3 linguri
smântână Mod de preparare: Fierbi morcovul, pătrunjelul rădăcină şi
păstârnacul în 2 l apă cu sare. Cureţi cartofii şi îi pui în oală la fiert. După
ce...
Ingrediente: 500 g mere 250 g unt 4 ouă 300 g zahăr 200 ml lapte dulce 400
g făină praf de copt zahăr vanilinat un borcan cu gem de căpşuni o linguriţă de
pudră de scorţişoară esenţă de migdale un plic de jeleu două linguri de zahăr
brun frişca Mod de preparare:...
Ingrediente: 4 cârnaţi olteneşti doi morcovi o ţelină mai mare 6 bucăţi de
porumb baby două fructe de mango 500 g broccoli 200 g ciuperci pleurotus o ceapă
ulei de măsline sare piper busuioc verde usturoi Mod de preparare: Porumbul şi
broccoli se spală şi se pun la fiert în apă fierbinte...
Ingrediente: 150 g orez pentru sushi 150 g batoane de surimi două linguri
de oţet de orez o linguriţă de zahăr tos o linguriţă de sare o jumătate de
linguriţă de pudră de curry piper 4 foi de alge sos de soia mărar salată de
crudităţi Mod de preparare: Orezul se spală...
Ingrediente: 800 g ciuperci doi cartofi o ţelină 200 g miezuri de nucă ulei
de măsline două linguri de sos de soia sare piper o frunză de dafin 8 boabe de
piper orez paste verdeaţă Mod de preparare: Ţelina şi cartofii se curăţă de
coajă, se spală şi se taie în jumătăţi. Se...
Ingrediente: 20 g unt fără sare o haşmă mare, tocată fin 100 ml vin alb
300 ml supă brună 50 g smântână grasă o linguriţă şi jumătate de muştar de
Dijon Mod de preparare: Topiţi untul într-o cratiţă, la foc mic, adăugaţi
haşma şi prăjiţi-o uşor, fără a o lăsa să se...
Ingrediente: pulpa de vitel sau manzat apa sare fasole verde un morcov o
telina mica ceapa ulei sare patrunjel pasta de rosii Mod de preparare: Se
portioneaza pulpa de vita/ vitel/ manzat si se pune la fiert separat intr-o oala
cu apa si foarte putina sare. O ceapa taiata julien se caleste...
Ingrediente: două vinete 600 g carne de vită 200 ml vin alb sec o ceapă 3
căţei de usturoi rozmarin 200 g roşii cherry o rodie 200 ml iaurt două lingurii
de seminţe de susan o lămîie ulei sare piper piure de cartofi salată die linte
Mod de preparare: Carnea de vită...
Ingrediente: o ceapă un ardei gras roşu un morcov 4 roşii un ardei iute
(chile) două linguri de ulei două linguri de apă o lingură de zahăr sare piper
Mod de preparare: Se curăţă ceapa şi se pune la călit într-o tigaie cu ulei. Se
adaugă apoi apa şi se lasă la...
Ingrediente: 4 fileuri de pangasius doi ardei graşi un sfert de ţelină un
măr un morcov 50 g capere o ceapă 3 linguriţe cu oţet balsamic ulei de măsline
30 g zahăr tos o lămîie o tijă de ţelină sare piper pătrunjel varză albă varză
roşie Mod de preparare: Fileurile de pangasius...
Ingrediente: 500 g tortellini 500 g broccoli 100 g brînză cu mucegai 100
ml smîntînă 100 ml iaurt gras sos Worcester pastă de ardei iute 50 g alune 50 g
migdale busuioc verde sare piper ulei de măsline parmezan Mod de preparare:
Brînză cu mucegai se taie cuburi şi se pasează cu...
Ingrediente: 500 g făină o linguriţă de bicarbonat de sodiu 1.250 ml apă
200 ml ulei de floarea-soarelui 275 g zahăr tos sare o linguriţă de pudră de
scorţişoară o portocală o lămîie un baton de scorţişoară 200 g miezuri de nucă
frişcă Mod de preparare: Bicarbonatul se amestecă bine cu 250...
Ingrediente: 200 ml cola 10 ml sirop de rodii o cireaşă pentru decorare
Mod de preparare: Cola şi siropul de rodii se toarnă într-un pahar înalt, fără
picior, plin cu cuburi de gheaţă. Se agită totul bine cu un pai, apoi se
decorează cu o cireaşă.
Ingrediente: 8 antricoate de miel 250 g cuşcuş 75 ml ulei de măsline 6
căţei de usturoi doi ardei graşi o cutie de bere blondă o lămîie un ardei iute
sare piper rozmarin o lingură de stafide negre miere cîteva pistile de şofran
vin roşu sec Mod de preparare: Ardeii graşi şi...
O reteta delicioasa de salata de vara cu chiftelute din: rosii, salata
verde, branza de capra, cartofi, oua, faina, ceapa verde, oregano, busuioc,
sare, piper, ulei, otet de mere, castraveti verzi, ardei gras si ardei iute.
Ingrediente: 4 roşii o salată verde 500 g brînză de capră 500 g cartofi albi
două ouă 4...
O reteta de tacos cu carne tocata, bere, ceapa, porumb dulce, mazare dulce,
varza si smantana. Ingrediente: 500 g carne tocată 300 ml bere o ceapă mare
tăiată mărunt 100 g porumb dulce 100 g mazăre dulce o foaie de tacos (obţinută
din făină de grâu, făină de mălai, apă şi ou şi coaptă...
O reteta de tambli cu ardei chile rosii, catei de usturoi, nuca de cocos,
tamarins, sare si apa. preparat specific indian Ingrediente: 4-5 ardei chile
roşii 3-4 căţei de usturoi o jumătate de nucă de cocos un tamarind de mărime
mică sare două căni de apă Mod de preparare: Intr-un bol se mixează...
O reteta delicioasa de Ceviche de Pescado din: peste alb, suc de limete,
usturoi, ardei, chilies jalapenos, sare, piper, ceapa, telina, coriandru, frunze
de salata, porumb, cartofi si lamaie. preparat specific peruan Ingrediente: un
kg de peşte alb o ceaşcă de suc de limete un căţel de usturoi pisat doi ardei
tocaţi mărunt doi...
Ingrediente: 300 g făină 200 g unt 150 ml apă un pliculeţ praf de copt
sare 700 g brînză de vaci 5 ouă 270 g zahăr tos 50 g seminţe de dovleac 50 g
seminţe de susan 100 g fistic două pliculeţe cu zahăr vanilinat o lămîie zahăr
pudră Mod de preparare:...
Ingrediente: 800 g îngheţată de vanilie 4 banane 300 g ciocolată neagră
100 g ciocolată albă 80 g unt 80 g zahăr brun două pliculeţe cu zahăr vanilinat
o jumătate de linguriţă de pudră de scorţişoară două linguri de ulei sos de
ciocolată mentă frişcă Mod de preparare: Ciocolata alba şi cea...
Ingrediente: 800 g cartofi 800 g peşte 600 g roşii 3 morcovi o legătură de
ceapă verde o legătură de usturoi verde ulei de floarea-soareilui pătrunjel sare
piper mălai salată de varză Mod de preparare: Cartofii şi morcovii se curăţă
de coajă, se taie în felii subţiri şi se pun într-un vas cu...
Ingrediente: 8 bucati de chiles o lingură de chimen persan două linguriţe
de ulei vegetal 250 g ceapă tăiată două kg carne de porc 3 căţei de usturoi 4
căni de apă Mod de preparare: Intr-o tigaie se pune uleiul. Când s-a încălzit
se adaugă bucăţile de chiles (ardei iuţi mexicani). Se...
Ingrediente: 300 g orez 300 g scoici un fir de praz 250 g roşii cherry 150
ml vin alb dulce o lămâie două tije de ţelină ulei de măsline sare piper o
linguriţă de pudră de curry salată ruccola nucşoară scorţişoară Mod de
preparare: Scoicile se spală şi se pun într-o strecurătoare...
Ingrediente: o sfeclă roşie jumătate de ţelină 28 g unt sărat două căni de
supă de legume sare piper negru smântână Mod de preparare: Sfecla se fierbe pe
jumătate, se descojeşte şi se rade. Ţelina crudă se dă şi ea pe râzătoare. Se
topeşte untul, se adaugă făina, se amestecă şi se lasă...
Ingrediente: 30 ml brandy 30 ml vermut sec 30 ml suc de portocale 10 ml
sirop de rodii puţină cremă de mentă Mod de preparare: Se introduc toate
ingredientele împreună cu cuburile de gheaţă într-un shaker şi se agită bine. Se
serveşte într-un pahar înalt, fără picior.
Ingrediente: 350 g făină de secară 150 g făină de grîu 120 g seminţe de
floarea-soarelui 500 g seminţe de susan 50 g seminţe de in 300 ml apă 25 g
drojdie sare zahăr brun ulei 400 g mozzarella salată rucola prune pesto de
busuioc Mod de preparare: Intr-un vas mai mare...
Ingrediente: aluatul: 150 g făină 30 g osînză sau unt 15 g cacao amară un
ou 25 g zahăr o jumătate de pahar de vin de Marsala ulei umplutura: 500 g
brînză ricotta 250 g zahăr pudră una-două linguri de lapte 100 g ciocolată de
casă (tăiată bucăţele) 50 g dovleac confiat puţină...
Ingrediente: 500 g făină 300 ml apă 20 g drojdie 4 linguri de ulei de
măsline zahăr sare 4 căţei de usturoi 200 g fileuri de anşoa capere două linguri
de pastă de tomate pastă de ardei dulce un ardei iute mic oregano piper
parmezan Mod de preparare: Intr-un castronel se pun...
Ingrediente: 2,5 kg mere dulci 125 ml apă scorţişoară (baton) Mod de
preparare: Merele se spală, se curăţă de coajă şi de căsuţa cu seminţe şi se
taie în patru sau în opt (în funcţie de cît sînt de mari). Se ia o cratiţă mare,
i se ung perelţii cu ulei, apoi...
Ingrediente: 600 g făină 200 ml lapte 3 ouă 150 ml ulei 200 g zahăr tos 25
g drojdie 50 g fistic 50 g migdale o lămîie o linguriţă de pudră de scorţişoară
esenţă de lămîie gem de afine gem de coacăze sare seminţe de mac miez de nuci
Mod de preparare:...
Ingrediente: un kg scoici (midii) 150 g pesmet 4 căţei de usturoi o anşoa
în ulei 4 roşii coapte ulei extravirgin de măsline sare piper oregano Mod de
preparare: Spală foarte bine midiile, apoi fă-le să se deschidă, punîndu-le pe
foc într-o cratiţă descoperită. Odată deschise, dă deoparte valva goală.
Separat, rumeneşte...
Ingrediente: 200 g făină 100 g caşcaval 100 g parmezan 75 g măsline verzi
fără sîmburi două ouă 100 g unt un borcănel anşoa picant un vîrf de linguriţă de
praf de copt oregano sare piper ardei gras ceapă verde usturoi verde Mod de
preparare: Intr-un castron se amestecă caşcavalul şi parmezanul...
Ingrediente: un kg medalioane de crap 800 g cartofi albi 200 ml vin alb
demisec 150 g unt 3 lămîi 250 ml lapte dulce o căpăţlnă de usturoi două crenguţe
de rozmarin sare piper Mod de preparare: Medalioanele de crap se spală, se
scurg de apă şi se aşază într-o tavă. Se...
Ingrediente: 130 g făină 150 ml lapte dulce 150 ml apă minerală două ouă o
ceapa 300 g ciuperci 200 g mazăre 50 g parmezan 100 ml smîntînă sare piper o
legătură de mărar ulei de floarea-soarelui 100 g alune prăjite Mod de
preparare: Intr-o oală se pune laptele, apa minerală, ouăle...
Ingrediente: 500 g cuşcuş 800 g came de oaie 3 cepe 3 căţei de usturoi doi
morcovi 4 ardei capia două roşii doi dovlecei 100 ml ulei de măsline sare piper
coriandru verde nucşoară boia dulce mazăre Mod de preparare: Carnea se spală,
se scurge de apă şi se taie în bucăţi...
Ingrediente: 600 g făină 75 g unt o linguriţă de oţet de mere 200 ml apă
150 g miezuri de nucă două linguri de miere o lingură de cafea măcinată un ou o
jumătate de linguriţă de praf de copt sare topping de cafea physalis frişcă
Mod de preparare: Făina se cerne...
preparat specific peruan Ingrediente: un litru lapte dulce o pungă de
lapte praf o ceaşcă de zahăr o linguriţă de vanilie 8 ouă bătute spumă un sfert
de ceaşcă de apă Mod de preparare: Se amestecă laptele dulce cu cel praf, cu
jumătate din cantitatea de zahăr, vanilia şi ouăle. Intr-un vas...
Ingrediente: 600 g piept de pui ceapă verde 3 căţei de usturoi o jumătate
de morcov mărar două felii de pîine 3 ouă o lingură de pesmet 100 g porumb 800 g
roşii oregano bicarbonat de sodiu sare piper ulei făină legume de sezon Mod de
preparare: Feliile de pîine se înmoaie...
Ingrediente: 500 g făină 350 g zahăr tos sare 200 g unt 5 oua 250 ml iaurt
gras 50 ml apă rece o limetă două linguri de amidon 500 g fructe de pădure două
pliculeţe cu zahăr vanilinat două pliculeţe cu glazură din fructe Mod de
preparare: Intr-un vas se amestecă făina...
Ingrediente: un piept de pui mare dezosat sau carne de vita doi ardei
graşi o cutie de porumb fiert o cutie de ciuperci tăiate o ceapă condimente
(sare, piper, boia de ardei dulce şi iute) o lingură de pastă de tomate 5
linguri de caşcaval ras 3 linguri de ulei 20 de clătite...
Ingrediente: doi l borş două ouă caltabos 600 ml smîntînă cimbru pătrunjel
sare piper Mod de preparare: Apa se pune la fiert împreună cu sarea. După ce a
clocotit se adaugă caltboşul şi se lasă în continuare la fiert. După ce a fiert
caltaboşul se adaugă borşul deja dat în clocot, pătrunjelul...
Ingrediente: 150 g orez 200 g ciuperci 100 g brînză de capră o legătură de
mărar 3 ouă 3 linguri de ulei de măsline o salată verde o ceapă sare piper
legume de sezon Mod de preparare: Orezul se spală cu apă rece pînă cînd se
elimină tot amidonul, se pune la...
Ingrediente: o bucată de ton de un kg 4 cepe mijlocii făină sare ulei de
măsline extravirgin oţet de vin roşu sare piper mentă proaspătă şi zahăr Mod
de preparare: Spală carnea de ton, apoi taie-o în felii subţiri, trece-le prin
făină de grîu (în care ai pus puţină sare), scutură-le de...
Ingrediente: 220 g unt 200 g zahăr un ou coajă rasă de lămîie praf de copt
500 g făină 450 g marmeladă 50 g nuci măcinate 4 linguri de zahăr pudra Mod de
preparare: Se freacă untul cu zahărul, adăugîndu-se apoi oul (bătut aparte cu
furculiţa) şi coaja rasă de lămîie. Se...