vineri, 10 august 2012

Retete #70


Retete:

Sandvis pane de dovlecel si caşcaval

Sandvis pane de dovlecel si caşcaval

Ingrediente: 1 dovlecel 100 g caşcaval 2 ouă 3 linguri făină sare piper ulei   Mod de preparare: Speli dovlecelul şi-l tai rondele subţiri. Tai şi caşcavalul felii subţiri, care să nu depăşească rondelele de dovlecei. Baţi ouăle cu un praf de sare şi piper. Pui între două rondele de dovlecel câte o felie...

Read more »

Arancini cu mazăre şi carne

Arancini cu mazăre şi carne

  Ingrediente: 400 g orez 100 g unt 4 ouă 3 roşii 150 g carne de porc tocată 100 g mazăre 50 g alune tocate pesmet ulei de floarea-soarelui busuioc verde sare piper roşii cherry   Mod de preparare: Orezul se fierbe în apă cu sare, avînd grijă să rămînă un pic tare, căci...

Read more »

Sufleu de carne tocata cu cartofi si sos de cascaval

Sufleu de carne tocata cu cartofi si sos de cascaval

Ingrediente:  800 g cartofi mici 1 ceapă 1 lingură ulei 300 g carne tocata 40 g margarină 40 g făină 2 linguri praf de curry 375 ml de supă de legume 200 g smîntână 75 g caşcaval ras sare piper boia   Mod de preparare: Speli foarte bine cartofii şi îi pui la fiert...

Read more »

Orez cu dovlecei

Orez cu dovlecei

  Ingrediente: 4-5 dovlecei 1 ceapă 1 ceaşcă de orez fiert 1 legătură pătrunjel verde 4 ouă 100 g caşcaval ras sare piper pesmet   Mod de preparare: Tai dovleceii spălaţi bucăţele şi-i căleşti împreună cu ceapa tocată în ulei încins. Adaugi şi puţină apă şi laşi să fiarbă înăbuşit 15 minute. Dai cratiţa...

Read more »

Pui pe sticla cu condimente

Pui pe sticla cu condimente

Ingrediente: 1 pui sare piper alte condiment Mod de preparare: Se spala si se curata puiul, se da cu sare, piper si alte condimete dupa gust si se infige pe sticla. Se da la cuptor aproximativ 3 ore, dupa care se serveste cu diferite garnituri. Pui pe sticla Poftă bună!

Read more »

Ciorbă de conopidă cu măruntaie

Ciorbă de conopidă cu măruntaie

  Ingrediente: 2 kg pui cu măruntaie (pipote, inimi) 1 conopidă mică 2 cepe 1 morcov 1 rădăcină pătrunjel 1/2 ţelină 1 păstârnac 2-3 roşii 1 gălbenuş 1 lingură smântână sare de lămâie sare piper 1 legătură pătrunjel   Mod de preparare: Speli bine carnea, o usuci şi, în oala în care vei fierbe...

Read more »

Salată de legume cu sos de muştar

Salată de legume cu sos de muştar

Ingrediente: 1/2 kg conopidă 1/2 kg cartofi 1/2 kg fasole verde 1/2 kg ardei gras 1/2 kg morcovi 4-5 roşii oţet muştar ulei sare   Mod de preparare: Cureţi conopida, fasolea verde, cartofii şi morcovii, îi speli şi-i pui la fiert în vase separate. Cureţi ardeii, îi tai inele şi tai şi roşiile felii....

Read more »

Muşchi de porc cu sfeclă

Muşchi de porc cu sfeclă

  Ingrediente: 800 g muşchi de porc un borcan sfeclă roşie murată o ceapă roşie 4 mor­covi 200 ml vin alb demisec zahăr tos ardei iute jumătate de lămîie sare piper cimbru pudră de nucşoară ulei de floarea-soarelui   Mod de preparare: Intr-o cratiţă se încing patru lin­guri cu ulei, se adaugă ceapa curăţată...

Read more »

Chec cu tuica

Chec cu tuica

  Ingrediente: 6 ouă 1 cană de zahăr tos 1 cană de făină 1lămâie cu tot cu zeamă şi1/2 din coajă 1 pliculeţ praf de copt 1 pahar de ţuică 1 pahar de ulei 1 linguriţă cacao   Mod de preparare: Freci gălbenuşurile cu 3/4 din cantitatea de zahăr, adaugi praful de copt, zeama...

Read more »

Sote picant din carne de vita

Sote picant din carne de vita

Ingrediente: 500 g carne de vită 60 g unt (sau ulei) 3 cepe 300 g castraveciori muraţi 1 lingură bulion 1/2 kg cartofi 1 legătură pătrunjel sare piper boia iute   Mod de preparare: Intr-o tigaie pui gră­simea şi când s-a încins, adaugi carnea tăiată cuburi împre­ună cu ceapa tăia­tă mărunt, boiaua şi piperul....

Read more »

Sos cremă de ciuperci

Sos cremă de ciuperci

  Ingrediente:  60 g unt fără sare 4 haşme mari, tocate fin 200 g ciuperci champignon, tăiate fin un fir de tarhon proaspăt 100 ml vin alb 600 ml supă brună de vită 2 linguri smântână sau smântână fermentată   Mod de preparare: Topiţi untul într-o tigaie, la foc mic. Adăugaţi haşmele şi prăjiţi-le...

Read more »

Săraţele cu alune şi migdale

Săraţele cu alune şi migdale

  Ingrediente: 500 g fă­ină 300 ml apă o lin­gură de ulei de măsli­ne 15 g drojdie 50 g alune 50 g migdale feliate o ceapă doi că­ţei de usturoi o lingu­riţă de zahăr tos un vîrf de linguriţă cu pu­dră de chimen un vîrf de linguriţă cu pudră de ghimbir jumătate de linguriţă...

Read more »

Somon delice cu icre negre

Somon delice cu icre negre

  Ingrediente: 300 g file somon afumat 50 g icre negre 4 câteva fire de mărar 300 g iaurt sare piper 10 cartofi mici gheaţă pisată   Mod de preparare: Se spală cartofii şi se pun să fiarbă în apă cu sare. Se desface somonul, se şterge cu un prosop absorbant de bucătărie şi...

Read more »

Ruladă cu alune

Ruladă cu alune

  Ingrediente: 6 ouă 120 g zahăr tos 4 pliculeţe cu zahăr vanilinat 50 g zahăr pudră 200 ml frişca o lămâie 250 g alune 150 g făină 400 ml lapte dulce o linguriţă de praf de copt sare esenţă de vanilie un plic cu budincă de vanilie unt fistic   Mod de preparare:...

Read more »

Gutui umplute cu carne

Gutui umplute cu carne

  Ingrediente: 8 gutui 600 g carne tocată de vita 1 ou 5 linguriţe de zahăr 1 linguriţă făină 150 g unt sare piper după gust   Mod de preparare: Speli gutuile şi le tai câte un căpăcel la codiţă. Elimini pe cât se poate cotoarele şi seminţele. Căleşti carnea într-o linguriţă de unt,...

Read more »

Pilaf cu carne de iepure

Pilaf cu carne de iepure

  Ingrediente: 350 g orez 800 g carne de iepure două cepe două linguri de făină 500 g ciuperci o lingură de muştar cu seminţe 250 ml vin alb o lămâie ulei de floarea-soarelui sare piper pătrunjel sfeclă roşie smântână   Mod de preparare: Carnea de iepure se spală, se taie în bucăţi mai...

Read more »

Salată de caracatită marinată

Salată de caracatită marinată

  Ingrediente: 4 caracatiţe 500 ml vin alb două tije de ţelină doi morcovi pătrunjel usturoi lămîie o frunză de dafin o ceapă albă mică 100 ml ulei de măsline un ardei iute o lingură cu oţet balsamic sare piper cartofi   Mod de preparare: A într-o oală se pun la fiert vinul alb,...

Read more »

Legume cu carpaccio

Legume cu carpaccio

  Ingrediente: 450 g broccoli doi ardei graşi o vânătă 500 g roşii o ceapă un morcov doi dovlecei 300 g carpaccio o lingură de zahăr tos o linguriţă de busuioc uscat sare piper ulei de măsline pătrunjel salată verde crutoane   Mod de preparare: Ceapa se curăţă de foi, se spală şi se...

Read more »

Tort cu ciocolată şi caise

Tort cu ciocolată şi caise

O retete de tort si caise cu oua, zahar tos, faina, zahar vanilinat, praf de copt, sare, ciocolata neagra, frisca, caise, fulge de cocs, ciocolata, unt si nuca macinata Ingrediente: 5 ouă 200 g zahăr tos 250 g făină două pliculeţe cu zahăr vanilinat praf de copt 75 ml apă sare 300 g ciocolată...

Read more »

Limba cu stafide si masline

Limba cu stafide si masline

  Ingrediente: 1,5 kg limbă vită 1/2 pachet de margarină 2 linguri făină 1/2 cană vin roşu 2 linguri stafide 100 g măsline negre 2 linguri zahăr 2 linguri bulion 1 lămâie sare   Mod de preparare: Pui apă la fiert şi când dă în clocot o torni peste limbă. Arunci această apă şi...

Read more »

Spumă de frişcă cu fructe

Spumă de frişcă cu fructe

  Ingrediente: 400 ml frişcă un plic cu budincă de vanilie instant 400 ml lapte dulce 100 g zmeură 4 piersici 200 g physalis două pliculeţe cu zahăr vanilinat coaja rasă de la o portocală două linguri de zahăr brun 50 g unt   Mod de preparare: Piersicile se spală, se şterg cu un...

Read more »

Vită cu usturoi la cuptor

  Ingrediente: 1 kg muşchi de vită 4 roşii pastă de tomate 6 căţei de usturoi 2 ardei capia roşii 2 ardei capia verzi 300 g ciuperci 350 ml vin roşu sec o lămlie 100 g măsline negre sare piper ulei de floarea-soarelui pătrunjel cartofi mălai   Mod de preparare: Muşchiul de vită se...

Read more »

Baghetă cu pui şi măsline

Baghetă cu pui şi măsline

O reteta simpla si delicioasa de bagheta cu pui si masline din: piept de pui, faina, oua, drojdie, zahar tos, unt, lapte, masline, sare, piper, marar, muraturi si sos de rosii picant Ingrediente: două piepturi de pui 500 g făină 3 ouă 25 g drojdie o lingură de zahăr tos 150 g unt 100...

Read more »

Ciorbă cu leuştean

Ciorbă cu leuştean

O reteta delicioasa de ciorba cu leustean din: carne de pui, mazare, fasole verde, ceapa, morcovi, bors de putin, sare, piper si leustean. Ingrediente: 500 g carne de pui 100 g mazăre 100 g fasole verde două cepe doi morcovi un litru borş de putină sare piper o legătură mare de leuştean   Mod...

Read more »

Fasole albă cu sos iute

Fasole albă cu sos iute

O reteta delicioasa de fasole alba cu sos iute din: fasole morcov, telina, ceapa verde, usturoi, boia iute, ardei capia, rosii, pasta de tomate, seminte de chimen, ulei de masline, sare, piper, patrunjel si migdale. Ingrediente: 300 g fasole un morcov un sfert de ţelină o legătură de ceapă verde doi că­ţei de usturoi...

Read more »

Lasagna cu legume

Lasagna cu legume

  Ingrediente: o cutie de lasagna cu marginile spiralate (450 g) 900 g broccolii tocat două linguriţe de ulei de măisline 4 dovlecei medii tocaţi o ceapă medie tocată doi căţei de ustu­roi presaţi o conservă de roşii întregi (780 g) o jumătate de linguriţă de sare 670 g de brânză ricotta o lin­guriţă...

Read more »

Paste cu sos de roşii

Paste cu sos de roşii

  Ingrediente: 450 g paste o ceapă 3 linguri de ulei sare piper 780 g roşii din conservă 500 g roşii proaspete 4 linguri de parmezan ras 8 frunze de busuioc   Mod de preparare: Intr-un vas se pun apă cu sare la fiert. Se adaugă pastele. Intre timp se sotează ceapa în două...

Read more »

Scoici umplute

Scoici umplute

  Ingrediente: 500 g scoici în cochilie 4 ardei capia o ceapă doi căţei de usturoi două linguri coriandru tocat două roşii 350 g pesmet 100 g parmezan o lămîie ulei de măsline sare piper   Mod de preparare: Scoicile se fierb în apă cu sare, puţin coriandru, se scot într-o strecurătoare şi se...

Read more »

Cocktail Whiskey Sling

Cocktail Whiskey Sling

    Calitate – alcoolic Bază alcoolică – blended whiskey Pahar – tumbler mijlociu Categoria – Whiskey drinks Decoraţiune – o felioară de lămâie, o cireaşă roşie şi paie   Se serveste la orice oră   Ingrediente: 5-6 cl blended whiskey o linguriţă de zahăr pudră sucul de la o lămâie sifon După Singapore...

Read more »

Lipie aromată

Lipie aromată

  Ingrediente: 300 g făină albă 380 g făină integrală 600 ml apă 25 g drojdie o linguriţă cu  zahăr tos sare 3 linguriţe cu cimbru tocat 50 g muguri de pin 3 căţei de usturoi un vîrf de cuţit cu piper măcinat ulei de măsline unt smîntînă iaurt   Mod de preparare: Făina...

Read more »

Dulceata de piersici si pepene galben

Dulceata de piersici si pepene galben

Ingrediente :  600 g piersici coapte 400 g miez de pepene galben copt 500 g zahăr 300 ml suc de lămâie coaja rasă de la 1 lămâie   Mod de preparare: Tai bucăţele miezul de piersici şi pepenele, adaugi zahărul şi laşi de seară până dimineaţa. A doua zi, pui sucul şi coaja rasă...

Read more »

Orez cu sos de mango şi fasole neagră

Orez cu sos de mango şi fasole neagră

  Ingrediente: o lingură de ulei de măs­line două cepe mari tocate un morcov mare tocat fin 3 căţei de usturoi pisaţi un sfert de linguriţă de pudră de chi­mion un sfert de linguriţă de coriandru măcinat un sfert de linguriţă de pudră de chilii o legătură de pătrunjel (140 g) o lingură de...

Read more »

Supa Francine

  Ingrediente: o ceapă mare tocată un cartof mediu o lin­gură de ulei de rapiţă doi morcovi două căni de ţelină tocată 200 g broccoli 3/4 cană de mazăre piper negru sare 1/4 cană de pătrunjel proaspăt 1/2 linguriţă de curry pudră două linguriţe de amestec de verdeaţă două căni de supă vegetală o...

Read more »

Melc cu cireşe şi ciocolată

Melc cu cireşe şi ciocolată

  Ingrediente: 500 g făină 250 ml iaurt două ouă zahăr vanilinat 80 g zahăr tos jumătate de linguriţă cu sare 50 g unt 25 g drojdie 200 g ciocolată neagră 300 g ci­reşe pudră de scorţişoară pudră de cardamon pudră de cuişoare   Mod de preparare: Drojdia se amestecă cu o lingură de...

Read more »

Vinete umplute cu legume

Vinete umplute cu legume

O reteta de vinete umplute cu, orez, boabe de porumb, fasole verde, fasole rosie boabe, ardei capia rosii, rosii cherry, ceapa, usturoi, pudra de curry, sare si piper. Ingrediente: 4 vinete 150 g orez 100 g boabe de porumb 250 g fasole verde 100 g fasole roşie boabe doi ardei capia roşii 200 g...

Read more »

Prajitura cu prune

Prajitura cu prune

Ingrediente : 6 ouă 250 g prune 125 g zahăr 250 g făină 500 ml lapte 25 g unt 2 linguri zahăr pudră   Mod de preparare: Amesteci făina cu zahărul şi cu un vârf de cuţit de sare, adaugi ouăle unul câte unul şi laptele treptat. Trebuie să obţii un aluat mai gros...

Read more »

Minitarte cu ciocolată şi prune

Minitarte cu ciocolată şi prune

  Ingrediente: 500 g făină 250 g unt 150 g zahăr tos 500 g prune un ou două plicuri cremă de ciocolată instant 600 ml lapte dulce praf de copt zahăr vanilinat esenţă de rom pudră de scorţişoară un vîrf de cuţit cu sare frişcă   Mod de preparare: Se adaugă sarea şi două...

Read more »

Coasta de porc la cuptor

Coasta de porc la cuptor

  Ingrediente: 1,5 coastă de porc 200 ml vin roşu 1/2 I borş 1 lingură Delikat căpăţână usturoi ulei pătrunjel   Mod de preparare: In borş amestecat cu o cană de apă şi Delikat pentru pui la fiert coastele. Le laşi să fiarbă circa 30 de minu­te. Intre timp, cureţi usturoiul, îl pisezi şi...

Read more »

Cartofi scazuti cu costita

Cartofi scazuti cu costita

  Ingrediente: 1 kg cartofi 1/2 costita de porc 2 cepe 2 morcovi 1 rădăcină pătrunjel 1 rădăcină păstârnac 1 gulie mică 1 linguriţă Delikat 2 foi de dafin 1 linguriţă pastă de gogoşari (sau de ardei) boia (dulce sau iute, după gust) 1 lingură bulion   Mod de preparare: Cureti ceapa si radacinoasele,...

Read more »

Crevete în sos alb

Crevete în sos alb

  Ingrediente: 400 g crevete decorticate 100 g pesmet 30 g făină două ouă 300 ml smîntînă o legătură de mărar doi căţei de usturoi o linguriţă cu boia dulce o lămîie ulei de floarea-soarelui sare piper cartofi unt pătrunjel   Mod de preparare: Crevetele se spală, se scurg de apă, se stropesc cu...

Read more »

Coşuleţe cu legume

Coşuleţe cu legume

  Ingrediente: două vinete doi ardei graşi un dovlecel o ceapă 300 g roşii 300 g făină 150 ml apă 10 g drojdie o lingură de lapte dulce ulei de măsline sare piper varză mărar   Mod de preparare: Vinetele se spală, se curăţă de coajă din loc în loc, se taie în felii...

Read more »

Mazăre cu rinichi de porc

Mazăre cu rinichi de porc

  Ingrediente: 500 g rinichi de porc 100 g unt o ceapă doi căţei de usturoi 450 g mazăre un ardei gras roşu 50 g alune o lingură de miere pătrunjel sare piper o jumătate de lămîie 200 ml vin alb sec 100 ml ulei de floarea-soarelui vin roşu   Mod de preparare: Ceapa...

Read more »

Dovlecei umpluţi cu legume

Dovlecei umpluţi cu legume

  Ingrediente: 4 dovlecei 200 g orez o conservă de fasole neagră 200 g fasole verde doi ardei graşi roşii un fir de praz doi căţei de usturoi 100 g unt o linguriţă de pudră de curry sare piper roşii cherry ulei smântână mărar   Mod de preparare: Dovleceii se spală, se curăţă şi...

Read more »

Ratatouille simplu

Ratatouille simplu

  Ingrediente: 4 ardei graşi două cepe 4 roşii 600 g vi­nete 450 g dovle­cei 4 linguri de ulei de măsline o linguriţă de sare o linguriţă de piper negru două linguri de amestec de ierburi   Mod de preparare: Ardeii se curăţă şi se taie jullien. Se toacă cepele, roşiile, vinetele şi dovleceii....

Read more »

Cartofi ca la Bistriţa

  Ingrediente: un kg şi jumătate de cartofi ulei 250 g ceapă sare piper zeamă de carne sau de oase   Mod de preparare: Se taie felii cartofii curăţaţi de coajă şi se aşază într-o tavă. Ceapa curăţată se taie mărunt şi se căleşte în ulei, după care se adaugă peste cartofii presăraţi cu...

Read more »

Mîncare ardelenească de fasole verde

  Ingrediente: un kg fasole verde 3-6 roşii sau 4 linguri de bulion 100-150 g slănină sau costiţă afumată 4 linguri ulei 4-5 căţei de usturoi două linguriţe de făină mărar verde pătrunjel verde   Mod de preparare: Se spală şi se curăţă fasolea verde (se pot pune şi păstăi galbene), apoi se fierbe...

Read more »

Pilaf de legume cu peşte

Pilaf de legume cu peşte

  Ingrediente: 4 fileuri de peşte 250 g orez doi morcovi o legătură de ceapă verde 200 g boabe de porumb o ţelină 250 g mazăre muştar cu seminţe două linguri de pastă de tomate ulei de măsline sare piper pătrunjel varză murată chimen   Mod de preparare: Fileurile de peşte se spală, se...

Read more »

Supă de pui cu paste

Supă de pui cu paste

Ingrediente: un pui o ţelină un fir de praz un morcov o cutie cu roşii in suc propriu 250 g paste mici 50 ml ulei de măsline 300 g bacon sare piper pătrunjel mărar   Mod de preparare: Puiul se taie în bucăţi mai mici, se spală şi se pune într-un cas­tron. într-o oală...

Read more »

Supă sănătoasă de legume

Supă sănătoasă de legume

Ingrediente: două mere, descojite şi tocate o ceapă mare tocată spray pentru copt o jumătate de linguriţă de condimente 700 g broccoli (ori conopidă sau morcovi) o conservă de supă de legume (1.300 g)     Mod de preparare: Se sotează merele şi ceapa presărate cu condimente într-o tigaie neaderentă stropită cu spray de...

Read more »

Sote de ficat de porc

  Ingrediente: un kg ficat de porc 5 cepe două linguri de bulion o lingură de pastă de ardei gras 200 ml ulei o lingură de făină 100 ml vin sare şi piper   Mod de preparare: Curăţaţi ceapa, spălaţi-o şi tăiaţi-o peştişori. Căliţi-o în jumătate din cantitatea de ulei, iar când devine sticloasă...

Read more »

Arroz con Pollo

Arroz con Pollo

  preparat specific peruan Ingrediente: 8 piepţi de pui mici doi căţei de usturoi o ceapă tocată mărunt o jumătate de ceaşcă de ulei de măsline 3 ceşti de orez 5 ceşti de supă de pui o ceaşcă de coriandru 400 g mazăre fiartă doi ardei iuţi tocaţi foarte mărunt sare şi piper  ...

Read more »

Plăcintă cu dovlecei

Plăcintă cu dovlecei

Ingrediente: 250 g aluat fraged congelat 300 g dovlecei 200 g brânză dulce (de vaci) 2 ouă 100 g caşcaval 3 roşii 2 căţei de ustu­roi sare piper ulei   Mod de preparare: Cureţi dovleceii şi usturo­iul, tai dovleceii rondele, roşiile bucăţele şi usturoiul mărunt şi le căleşti pe toate în ulei. Laşi să...

Read more »

Brioşe cu ciocolată

Brioşe cu ciocolată

  Ingrediente: 200 g struguri albi 200 g ciocolată albă 4 ouă 125 ml ulei, 200 g zahăr tos 250 g făină o linguriţă de pudră de scorţişoară două flori de cuişoare praf de copt sare două pliculeţe cu zahăr vanilinat mentă unt   Mod de preparare: Intr-un vas se mixează albuşurile cu zahărul...

Read more »

Paste cu brânză, legume si fructe de mango

Paste cu brânză, legume si fructe de mango

  Ingrediente: 400 g paste cu brânză două gulii două fructe de mango doi morcovi o legătură de ceapă verde 300 g fasole mange-tout o ţelină ulei de măsline sare piper pătrunjel smântână iaurt gras    Mod de preparare: Guliile, morcovii şi ţelina se curăţă de coajă, se spală şi se taie în felii...

Read more »

Ciorba de cartofi cu zer

Ingrediente:  300 g cartofi 1 mor­cov 1 pătrunjel rădăcină 1 păstârnac 1 legătură pătrunjel leuştean sare 500 ml zer de oaie 2 ouă întregi 3 lin­guri smântână   Mod de preparare: Fierbi morcovul, pătrun­jelul rădăcină şi păstârnacul în 2 l apă cu sare. Cureţi cartofii şi îi pui în oală la fiert. După ce...

Read more »

Prăjitură cu mere şi gem

Prăjitură cu mere şi gem

  Ingrediente: 500 g mere 250 g unt 4 ouă 300 g zahăr 200 ml lapte dulce 400 g făină praf de copt zahăr vanilinat un borcan cu gem de căpşuni o linguriţă de pudră de scorţişoară esenţă de migdale un plic de jeleu două linguri de zahăr brun frişca   Mod de preparare:...

Read more »

Legume gratinate cu cârnaţi

Legume gratinate cu cârnaţi

  Ingrediente: 4 cârnaţi olteneşti doi morcovi o ţelină mai mare 6 bucăţi de porumb baby două fructe de mango 500 g broccoli 200 g ciuperci pleurotus o ceapă ulei de măsline sare piper busuioc verde usturoi   Mod de preparare: Porumbul şi broccoli se spală şi se pun la fiert în apă fierbinte...

Read more »

Rulouri cu surimi

Rulouri cu surimi

  Ingrediente: 150 g orez pentru sushi 150 g batoane de surimi două linguri de oţet de orez o linguriţă de zahăr tos o linguriţă de sare o jumătate de linguriţă de pudră de curry piper 4 foi de alge sos de soia mărar salată de crudităţi   Mod de preparare: Orezul se spală...

Read more »

Tocăniţă de ciuperci cu ţelină si miez de nuca

Tocăniţă de ciuperci cu ţelină si miez de nuca

Ingrediente: 800 g ciuperci doi cartofi o ţelină 200 g miezuri de nucă ulei de măsline două linguri de sos de soia sare piper o frunză de dafin 8 boabe de piper orez paste verdeaţă   Mod de preparare: Ţelina şi cartofii se curăţă de coajă, se spală şi se taie în jumătăţi. Se...

Read more »

Sos de muştar Dijon

Sos de muştar Dijon

  Ingrediente:    20 g unt fără sare o haşmă mare, tocată fin 100 ml vin alb 300 ml supă brună 50 g smântână grasă o linguriţă şi jumătate de muştar de Dijon   Mod de preparare: Topiţi untul într-o cratiţă, la foc mic, adăugaţi haşma şi prăjiţi-o uşor, fără a o lăsa să se...

Read more »

Fasole verde cu vita

  Ingrediente:   pulpa de vitel sau manzat apa sare fasole verde un morcov o telina mica ceapa ulei sare patrunjel pasta de rosii   Mod de preparare: Se portioneaza pulpa de vita/ vitel/ manzat si se pune la fiert separat intr-o oala cu apa si foarte putina sare. O ceapa taiata julien se caleste...

Read more »

Frigărui cu vită marinată

Frigărui cu vită marinată

  Ingrediente: două vinete 600 g carne de vită 200 ml vin alb sec o ceapă 3 căţei de ustu­roi rozmarin 200 g roşii cherry o rodie 200 ml iaurt două lingurii de seminţe de susan o lămîie ulei sare piper piure de cartofi salată die linte   Mod de preparare: Carnea de vită...

Read more »

Sos mexican

Sos mexican

  Ingrediente: o ceapă un ardei gras roşu un morcov 4 roşii un ardei iute (chile) două linguri de ulei două linguri de apă o lingură de zahăr sare piper   Mod de preparare: Se curăţă ceapa şi se pune la călit într-o tigaie cu ulei. Se adaugă apoi apa şi se lasă la...

Read more »

Peste cu salată

Peste cu salată

  Ingrediente: 4 fileuri de pangasius doi ardei graşi un sfert de ţelină un măr un morcov 50 g capere o ceapă 3 linguriţe cu oţet balsamic ulei de măsline 30 g zahăr tos o lămîie o tijă de ţelină sare piper pătrunjel varză albă varză roşie   Mod de preparare: Fileurile de pangasius...

Read more »

Tortellini cu sos de brînză

  Ingrediente: 500 g tortellini 500 g broccoli 100 g brînză cu mucegai 100 ml smîntînă 100 ml iaurt gras sos Worcester pastă de ardei iute 50 g alune 50 g migdale busuioc verde sare piper ulei de măsline parmezan   Mod de preparare: Brînză cu mucegai se taie cuburi şi se pasează cu...

Read more »

Scoarta de copac cu nuca (desert)

Scoarta de copac cu nuca (desert)

  Ingrediente: 500 g făină o linguriţă de bicarbonat de sodiu 1.250 ml apă 200 ml ulei de floarea-soarelui 275 g zahăr tos sare o linguriţă de pudră de scorţişoară o portocală o lămîie un baton de scorţişoară 200 g miezuri de nucă frişcă   Mod de preparare: Bicarbonatul se amestecă bine cu 250...

Read more »

Cocktail Roy Rogers

Cocktail Roy Rogers

  Ingrediente: 200 ml cola 10 ml sirop de rodii o cireaşă pentru decorare   Mod de preparare: Cola şi siropul de rodii se toarnă într-un pahar înalt, fără picior, plin cu cuburi de gheaţă. Se agită totul bine cu un pai, apoi se decorează cu o cireaşă.

Read more »

Antricoate de miel cu usturoi

Antricoate de miel cu usturoi

  Ingrediente: 8 antricoate de miel 250 g cuşcuş 75 ml ulei de măsline 6 căţei de usturoi doi ardei graşi o cutie de bere blondă o lămîie un ardei iute sare piper roz­marin o lingură de stafide negre miere cîteva pistile de şofran vin roşu sec   Mod de preparare: Ardeii graşi şi...

Read more »

Salată de vară cu chifteluţe

Salată de vară cu chifteluţe

O reteta delicioasa de salata de vara cu chiftelute din: rosii, salata verde, branza de capra, cartofi, oua, faina, ceapa verde, oregano, busuioc, sare, piper, ulei, otet de mere, castraveti verzi, ardei gras si ardei iute. Ingrediente: 4 roşii o salată verde 500 g brînză de capră 500 g cartofi albi două ouă 4...

Read more »

Vrajitoriile lui Jamie Oliver 52 (video)

Read more »

Tacos cu carne tocata

Tacos_cu_carne_tocata_09

O reteta de tacos cu carne tocata, bere, ceapa, porumb dulce, mazare dulce, varza si smantana. Ingrediente:  500 g carne tocată 300 ml bere o ceapă mare tăiată mărunt 100 g porumb dulce 100 g mazăre dulce o foaie de tacos (obţinută din făină de grâu, făină de mălai, apă şi ou şi coaptă...

Read more »

Tambli

Tambli

O reteta de tambli cu ardei chile rosii, catei de usturoi, nuca de cocos, tamarins, sare si apa. preparat specific indian Ingrediente: 4-5 ardei chile roşii 3-4 căţei de usturoi o jumătate de nucă de cocos un tamarind de mărime mică sare două căni de apă   Mod de preparare: Intr-un bol se mixează...

Read more »

Ceviche de Pescado

Ceviche de Pescado

O reteta delicioasa de Ceviche de Pescado din: peste alb, suc de limete, usturoi, ardei, chilies jalapenos, sare, piper, ceapa, telina, coriandru, frunze de salata, porumb, cartofi si lamaie. preparat specific peruan Ingrediente: un kg de peşte alb o ceaşcă de suc de limete un căţel de usturoi pisat doi ardei tocaţi mărunt doi...

Read more »

Plăcintă cu brînză dulce

Plăcintă cu brînză dulce

  Ingrediente: 300 g făină 200 g unt 150 ml apă un pliculeţ praf de copt sare 700 g brînză de vaci 5 ouă 270 g zahăr tos 50 g seminţe de dovleac 50 g seminţe de susan 100 g fistic două pliculeţe cu zahăr vanilinat o lămîie zahăr pudră   Mod de preparare:...

Read more »

Desert cu banane

Desert cu banane

  Ingrediente: 800 g îngheţată de vanilie 4 banane 300 g ciocolată neagră 100 g ciocolată albă 80 g unt 80 g zahăr brun două pliculeţe cu zahăr vanilinat o jumătate de linguriţă de pudră de scorţişoară două linguri de ulei sos de ciocolată mentă frişcă   Mod de preparare: Ciocolata alba şi cea...

Read more »

Tocăniţă de cartofi cu peşte

Tocăniţă de cartofi cu peşte

Ingrediente: 800 g cartofi 800 g peşte 600 g roşii 3 morcovi o legătură de ceapă verde o legătură de usturoi verde ulei de floarea-soareilui pătrunjel sare piper mălai salată de varză   Mod de preparare: Cartofii şi morcovii se curăţă de coajă, se taie în felii subţiri şi se pun într-un vas cu...

Read more »

Porc Chile Verde

Porc Chile Verde

  Ingrediente: 8 bucati de chiles o lin­gură de chimen persan două linguriţe de ulei vegetal 250 g ceapă tăiată două kg carne de porc 3 căţei de usturoi 4 căni de apă   Mod de preparare: Intr-o tigaie se pune uleiul. Când s-a încălzit se adaugă bucăţile de chiles (ardei iuţi mexicani). Se...

Read more »

Curry de orez cu scoici

Curry de orez cu scoici

  Ingrediente: 300 g orez 300 g scoici un fir de praz 250 g roşii cherry 150 ml vin alb dulce o lămâie două tije de ţelină ulei de măsline sare piper o linguriţă de pudră de curry salată ruccola nucşoară scorţişoară   Mod de preparare: Scoicile se spală şi se pun într-o strecurătoare...

Read more »

Supă cremă de sfeclă

Supă cremă de sfeclă

Ingrediente: o sfeclă roşie jumătate de ţelină 28 g unt sărat două căni de supă de legume sare piper negru smântână   Mod de preparare: Sfecla se fierbe pe jumă­tate, se descojeşte şi se rade. Ţeli­na crudă se dă şi ea pe râzătoare. Se topeşte untul, se adaugă făina, se amestecă şi se lasă...

Read more »

Cocktail Greta Garbo

  Ingrediente: 30 ml brandy 30 ml vermut sec 30 ml suc de portocale 10 ml sirop de rodii puţină cremă de mentă   Mod de preparare: Se introduc toate ingredientele împreună cu cuburile de gheaţă într-un shaker şi se agită bine. Se serveşte într-un pahar înalt, fără picior.

Read more »

Aperitiv cu mozzarella şi prune

Aperitiv cu mozzarella şi prune

  Ingrediente: 350 g făină de secară 150 g făină de grîu 120 g seminţe de floarea-soarelui 500 g seminţe de susan 50 g seminţe de in 300 ml apă 25 g drojdie sare zahăr brun ulei 400 g mozzarella salată rucola prune pesto de busuioc   Mod de preparare: Intr-un vas mai mare...

Read more »

Cannoli

Cannoli

  Ingrediente: aluatul: 150 g făină 30 g osînză sau unt 15 g cacao amară un ou 25 g zahăr o ju­mătate de pahar de vin de Marsala ulei umplutura: 500 g brînză ricotta 250 g zahăr pudră una-două linguri de lapte 100 g cio­colată de casă (tăiată bucăţele) 50 g dovleac confiat puţină...

Read more »

Pizza cu ansoa

Pizza cu ansoa

  Ingrediente: 500 g făină 300 ml apă 20 g drojdie 4 linguri de ulei de măsline zahăr sare 4 căţei de usturoi 200 g fileuri de anşoa capere două linguri de pastă de tomate pastă de ardei dulce un ardei iute mic oregano piper parmezan   Mod de preparare: Intr-un castronel se pun...

Read more »

Dulceata de mere

Dulceata de mere

  Ingrediente:  2,5 kg mere dulci 125 ml apă scorţişoară (baton)   Mod de preparare: Merele se spală, se curăţă de coajă şi de căsuţa cu seminţe şi se taie în patru sau în opt (în funcţie de cît sînt de mari). Se ia o cratiţă mare, i se ung perelţii cu ulei, apoi...

Read more »

Ruladă cu gem de coacăze

Ruladă cu gem de coacăze

  Ingrediente: 600 g făină 200 ml lapte 3 ouă 150 ml ulei 200 g zahăr tos 25 g drojdie 50 g fistic 50 g migdale o lămîie o linguriţă de pudră de scorţişoară esenţă de lămîie gem de afine gem de coacăze sare seminţe de mac miez de nuci   Mod de preparare:...

Read more »

Midii umplute – Cozze ripiene

Midii umplute – Cozze ripiene

  Ingrediente: un kg scoici (midii) 150 g pesmet 4 căţei de usturoi o anşoa în ulei 4 roşii coapte ulei extravirgin de măsline sare piper oregano   Mod de preparare: Spală foarte bine midiile, apoi fă-le să se deschi­dă, punîndu-le pe foc într-o cratiţă descoperită. Odată deschise, dă deoparte valva goală. Separat, rumeneşte...

Read more »

Aperitiv cu anşoa şi caşcaval

Aperitiv cu anşoa şi caşcaval

  Ingrediente: 200 g făină 100 g caşcaval 100 g parmezan 75 g măsline verzi fără sîmburi două ouă 100 g unt un borcănel anşoa picant un vîrf de linguriţă de praf de copt oregano sare piper ardei gras ceapă verde usturoi verde   Mod de preparare: Intr-un castron se amestecă caşcavalul şi parmezanul...

Read more »

Medalion de crap cu piure

Medalion de crap cu piure

  Ingrediente: un kg medalioane de crap 800 g cartofi albi 200 ml vin alb demisec 150 g unt 3 lămîi 250 ml lapte dulce o căpăţlnă de usturoi două crenguţe de rozmarin sare piper   Mod de preparare: Medalioanele de crap se spală, se scurg de apă şi se aşază într-o tavă. Se...

Read more »

Clătite cu garnitură de mazăre

Clătite cu garnitură de mazăre

  Ingrediente: 130 g făină 150 ml lapte dulce 150 ml apă minerală două ouă o ceapa 300 g ciuperci 200 g mazăre 50 g parmezan 100 ml smîntînă sare piper o legătură de mărar ulei de floarea-soarelui 100 g alune prăjite   Mod de preparare: Intr-o oală se pune laptele, apa minerală, ouăle...

Read more »

Cuşcuş cu carne de oaie

Cuşcuş cu carne de oaie

  Ingrediente: 500 g cuşcuş 800 g came de oaie 3 cepe 3 căţei de usturoi doi morcovi 4 ardei capia două roşii doi dovlecei 100 ml ulei de măsline sare piper coriandru verde nucşoară boia dulce mazăre   Mod de preparare: Carnea se spală, se scurge de apă şi se taie în bucăţi...

Read more »

Pacheţele cu nuci şi cafea

Pacheţele cu nuci şi cafea

  Ingrediente: 600 g făină 75 g unt o linguriţă de oţet de mere 200 ml apă 150 g miezuri de nucă două linguri de miere o lingură de cafea măcinată un ou o jumătate de linguriţă de praf de copt sare topping de cafea physalis frişcă   Mod de preparare: Făina se cerne...

Read more »

Leche Asada

Leche Asada

  preparat specific peruan  Ingrediente: un litru lapte dulce o pungă de lapte praf o ceaşcă de zahăr o linguriţă de vanilie 8 ouă bătute spumă un sfert de ceaşcă de apă   Mod de preparare: Se amestecă laptele dulce cu cel praf, cu jumătate din cantitatea de zahăr, vanilia şi ouăle. Intr-un vas...

Read more »

Chiftele cu piept de pui şi sos

Chiftele cu piept de pui şi sos

  Ingrediente: 600 g piept de pui ceapă verde 3 căţei de usturoi o jumătate de morcov mărar două felii de pîine 3 ouă o lingură de pesmet 100 g porumb 800 g roşii oregano bicarbonat de sodiu sare piper ulei făină legume de sezon   Mod de preparare: Feliile de pîine se înmoaie...

Read more »

Tartă cu fructe de pădure si glazura de fructe

  Ingrediente: 500 g făină 350 g zahăr tos sare 200 g unt 5 oua 250 ml iaurt gras 50 ml apă rece o limetă două linguri de amidon 500 g fructe de pădure două pliculeţe cu zahăr vanilinat două pliculeţe cu glazură din fructe   Mod de preparare: Intr-un vas se amestecă făina...

Read more »

Clătite mexicane

  Ingrediente: un piept de pui mare dezosat sau carne de vita doi ardei graşi o cutie de porumb fiert o cutie de ciuperci tăiate o ceapă condimente (sare, piper, boia de ardei dulce şi iute) o lingură de pastă de tomate 5 linguri de caşcaval ras 3 linguri de ulei 20 de clătite...

Read more »

Borş cu caltaboş

  Ingrediente: doi l borş două ouă caltabos 600 ml smîntînă cimbru pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Apa se pune la fiert împreună cu sarea. După ce a clocotit se adaugă caltboşul şi se lasă în continuare la fiert. După ce a fiert caltaboşul se adaugă borşul deja dat în clocot, pătrunjelul...

Read more »

Flori cu brînză de capră

Flori cu brînză de capră

  Ingrediente: 150 g orez 200 g ciuperci 100 g brînză de capră o legătură de mărar 3 ouă 3 linguri de ulei de măsline o salată verde o ceapă sare piper legume de sezon   Mod de preparare: Orezul se spală cu apă rece pînă cînd se elimină tot ami­donul, se pune la...

Read more »

Ton cu ceapa – Tonno con le cipolle

  Ingrediente: o bucată de ton de un kg 4 cepe mijlocii făină sare ulei de măsline extravirgin oţet de vin roşu sare piper mentă proaspătă şi zahăr   Mod de preparare: Spală carnea de ton, apoi taie-o în felii subţiri, trece-le prin făină de grîu (în care ai pus puţină sare), scutură-le de...

Read more »

Prăjitură cu marmeladă

  Ingrediente: 220 g unt 200 g zahăr un ou coajă rasă de lămîie praf de copt 500 g făină 450 g marmeladă 50 g nuci măcinate 4 linguri de zahăr pudra   Mod de preparare: Se freacă untul cu zahărul, adăugîndu-se apoi oul (bătut aparte cu furculiţa) şi coaja rasă de lămîie. Se...

Read more »

Cum se prepara: Farfalle cu branza telemea, nuci, marar si busuioc (video)

Cum se prepara: Farfalle cu branza telemea, nuci, marar si busuioc (video)

Read more »

Retete, Reteta zilei, Retete Ciorbe, Retete Supe, Retete Salate, Retete Paste, Retete Pizza, Retete Peste, Retete Vita, Retete Vitel, Retete Porc, Retete Pui, Retete Oaie, Retete Miel, Retete Berbec, Retete de post, Desert, Diete

Sursa:www.restaurantedelux.ro