skip to main |
skip to sidebar
Retete culinare #12
Ingrediente: 4 ouă 12 linguri de apă 12 linguri de zahăr 12 linguri de
ulei 18 linguri de făină un vîrf de cuţit de sare praf de copt coajă rasă de
lămîie pentru umplutură: 700 g brînză proaspătă de vaci un ou două linguri de
smîntînă 7 linguri de zahăr o lingură de...
Ingrediente: 500 g spaghete o vînătă un dovlecel doi ardei graşi roşii 6
roşii pastă de tomate 3 căţei de usturoi o ceapă roşie o ceapă allbă o linguriţă
de busuioc uscat 100 g parmezan sare piper ulei de măsline busuioc verde Mod
de preparare: Vinăta, dovlecelul şi ardeii graşi se spală,...
Inrgediente: două piepturi de pui două fire de praz doi ardei graşi doi
morcovi două linguri de sos de soia salvie sare piper ulei de măsline o
portocală un baton de scorţişoară 300 ml vin alb demisec cimbru usturoi smlntînă
Mod de preparare: Ardeii se spală, se curăţă de seminţe, se taie...
preparat specific sarbesc Ingrediente: pentru mititei: 450 g carne de miel
tocată 450 g carne de viţel tocată 450 g carne de porc tocată două cepe galbene
mari, curăţate şi rase 3 căţei de usturoi, curăţaţi şi pisaţi 3 linguri de boia
de ardei dulce sau iute (după gust) două linguri de piper...
preparat specific spaniol Ingrediente: 500 g mei un litru zeamă de carne
de vită 100 g ceafă de porc afumată sau o bucată de caltaboş 100 g brînză
sărată, rasă 3 ouă zahăr după gust piper şofran şi scorţişoară după gust Mod
de preparare: Se spală meiul ca arpacaşul, pentru a...
Ingrediente: un kg boabe de struguri 200 g zahăr două pliculeţe cu zahăr
vanilinat pahare de apă două-trei cuişoare Mod de preparare: Intr-o oală se
pune la fiert apa în care s-au adăugat zahărul tos şi cel vanilinat. Cînd s-a
dizolvat zahărul se adaugă şi cuişoarele. Boabele de struguri se pun în...
Ingrediente: un morcov mazăre fină un ardei roşu o ceapă boabe de porumb o
roşie descojită câteva ciuperci tăiate felii condimente şi plante aromatice
(busuioc, oregano, cimbru, curry, chile, coriandru, ghimbir, piper roşu sau
negru) Mod de preparare: Se taie legumele în cubuleţe şi se înăbuşă timp de
câteva minute într-o tigaie...
Ingrediente: 200 g alune 200 g. migdale 200 g ciocolată 400 g zahăr 200 g
unt 200 g făină 500 ml lapte 12 albuşuri umplutura: 200 g ciocolată 200 g
praline 200 g unt decorul: glazură de ciocolată Mod de preparare: Prăjeşte
alunele şi migdalele şi curăţă-le de coajă. Pune-le apoi într-un...
Ingrediente: orez carne tocata de pui ceapa curry sare piper frunze de
salvie patrunjel esenta de rom Mod de preparare: Orezul se fierbe in putina
apa cu sare. Separat, carnea tocata de pui se fierbe in putina apa cu sare. Se
caleste un minut putina ceapa taiata julien, apoi se pune orezul...
Ingrediente: o bucată de ton de aproximativ un kg ulei extravirgin de
măsline pesmet 3 roşii descojite cîteva capere cîteva măsline verzi sare Mod
de preparare: Spală bine carnea de ton, usuc-o apoi cu un şervet absorbant,
tai-o în felii mai groase. Unge cu ulei de măsline o formă de copt.
Trece...
Ingrediente: zeama de la 10 portocale coaja de la 3 portocale 500 g zahăr
200 ml apă doi litri de vin alb 500 ml rom o sticlă de şampanie Mod de
preparare: Fierbeţi în clocot timp de zece minute zahărul, apa, vanilia, coaja
de portocală şi zeama de portocală. Strecuraţi şi fierbeţi...
Ingrediente: 8 tuburi de calamar 3 căţei de usturoi 150 g crutoane din
paine de secară două ouă o legătură de pătrunjel 200 g morcovi, 300 g fasole
verde 300 g mazăre o lămîie capere un ardei iute sare piper oregano ulei
smîntînă mărar Mod de preparare: Intr-un vas se înmoaie cru-...
O reteta de sos Huancaina din: ulei, ceapa, usturoi, oua, tumeric, lapte
condensat, branza de oaie, crema de branza si migdale. preparat specific peruan
Ingrediente: 3 linguriţe ulei o ceapă-albă tocată 3 căţei de usturoi tocaţi două
ouă fierte o linguriţă de turmeric pisat o cană de lapte condensat 70 g brânză
de oaie...
Ingrediente: 8 calamari mici 100 ml smîntînă un ardei iute doi căţei de
usturoi două mere ghimbir ras două lămîi 100 ml apă sos de soia două linguri de
miere 4 linguri de ulei de măsline salată rucola o linguriţă de oregano sare
piper Mod de preparare: Merele se spală, se curăţă...
Ingrediente: 500 g făină 6 ouă un kg spanac o ceapă doi căţei de usturoi 250
g brînză de vaci oregano cimbru sare piper 500 g sparanghel 250 g sfeclă roşie
30 g seminţe de susan 100 g boabe de porumb ulei boia dulce parmezan Mod de
preparare: Ceapa şi usturoiul se curăţă,...
Ingrediente: 800 g fileuri de hering 200 g morcovi baby 400 g ciuperci o
ceapă un căţel de usturoi 150 g mazăre 100 g boabe de porumb o lingură de pastă
de tomate ulei de floarea-soarelui mărar sare piper Mod de preparare: Ceapa şi
usturoiul se curăţă de foi, se spală şi...
O reteta de pithale din: faina besan, seminte de mustar, sofran, ulei, ardei
chilli, usturoi, ceapa, rosie si sare. preparat specific indian Ingrediente: o
jumătate de cană de făină besan (obţinută din năut) o jumătate de linguriţă de
seminţe de muştar o jumătate de linguriţă de şofran un vârf de cuţit de pudră
de...
Ingrediente: 250 g făină 500 ml lapte dulce două linguri de amidon 250 g
zahăr tos 120 g unt un ou 7 nectarine o jumătate de lămîie 4 pliculeţe de zahăr
vanilinat un vîrf de linguriţă de sare două linguri de apă fistic prăjit nucă de
cocos Mod de preparare: Amidonul se...
Ingrediente: 300 g tăiţei un piept de pui 100 g năut o ceapă doi căţei de
usturoi 100 g seminţe de susan 100 g caşcaval o legătură de pătrunjel o lămîie
un ardei iute sare piper ulei de măsline Mod de preparare: Năutul se pune la
înmuiat cu o seară înainte, se...
Ingrediente: 250 g făină două linguriţe cu praf de copt sare 100 g zahăr
tos 3 ouă 750 ml lapte bătut 50 g nucă de cocos un vîrf de linguriţă de pudră de
ghimbir zahăr vanilinat unt sos de zmeură mentă zmeură proaspătă miere Mod de
preparare: Intr-un bol înalt se pun...
Ingrediente: 600 g carne de porc două cepe doi căţei de usturoi o
linguriţă de boia dulce un morcov un fir de praz doi ardei capia 5 roşii sare
piper ulei de floarea-soarelui pătrunjel orez Mod de preparare: Carnea de porc
se taie în bucăţele şi se ţine la rece. Prazul şi...
Ingrediente: un kg carne de vită 5 căţei de usturoi doi ardei capia 3
roşii 100 g morcovi baby 100 g fasole verde 100 g mazăre 100 g porumb cîteva
frunze de salvie cimbru o cutie de bere (500 ml), două linguri de ulei, sare,
piper. Mod de preparare: Carnea de vită...
Ingrediente: biscuiti rahat unt apa cacao zahar arome facultativ: curmale,
coaja rasa de lamaie, portocala, nuca de cocos, nuca) Mod de preparare: Se
sfarama biscuitii intr-un vas. Se prepara un sirop dintr-o cana de apa, 2
linguri de cacao, 2-3 linguri de zahar (in functie de cat de dulci sunt
biscuitii) si un...
Ingrediente: 4 fileuri de pangasius 200 ml vin alb demisec 4 portocale 3
căţei de usturoi sos de soia sos de chili o bucăţică mică de ghimbir trei fire
de cimbru o lămîie zahăr tos sare piper ulei de măsline ardei graşi cartofi
albi Mod de preparare: Fileurile de pangasius se spală,...
Ingrediente: 250 g alune 250 g migdale 550 g zahăr tos 600 ml miere 3
albuşuri 200 ml apă o sticluţă cu esenţă de migdale două foi de vafe Mod de
preparare: Alunele şi migdalele se curăţă de coajă pe cît posibil şi se pun
într-un castron. Intr-o oală se pun la...
Ingrediente: două piepturi de pui două fire de praz 500 g ciuperci 500 ml
vin alb demisec sos de soia pudră de curry ghimbir ras zahăr brun doi căţei de
usturoi sare piper pătrunjel ulei de măsline orez jasmine orez sălbatic Mod de
preparare: Prazul se curăţă, se spală şi se taie...
Ingrediente: două conserve de ton în ulei 900 g făină 200 ml apă 200 ml
lapte dulce 200 g parmezan 35 g drojdie două ouă o linguriţă de zahăr tos o
linguriţă de sare o legătură de pătrunjel ulei de măsline piper suc de lămîie
Mod de preparare: Făina se ceme şi...
Ingrediente: 8 cuburi de fidea un litru lapte dulce 350 g zahăr tos 100 g
făină 3 ouă 500 ml frişcă două pliculeţe cu zahăr vanilinat 100 g nucă de cocos
două portocale două cuişoare un vlrf de linguriţă de sare ulei de
floarea-soarelui Mod de preparare: Intr-un castron se dizolvă făina...
Ingrediente: 600 g carne de porc 300 g carne de pui un morcov o ceapă doi
căţei de usturoi 200 g mazăre două linguri de pastă de tomate 4 roşii 250 g orez
pudră de curry sare piper ulei pătrunjel ardei copţi varză murată Mod de
preparare: Carnea de porc şi cea...
Ingrediente: 4 fileuri de somon 300 ml vin alb demisec 500 g cartofi albi
un fir de praz 3 căţei de usturoi 200 g roşii cherry 50 g unt 100 ml lapte dulce
ulei de măsline sare piper două fire de cimbru orez paste mici Mod de
preparare: Fileurile de somon se...
O reteta de vinete cu fenicul, ciuperci, cuscus, ardei capia, ardei gras,
sos de soia, otet de mere, ulei de masline, sare, piper si marar. Servim cu sos
de smantana Ingrediente: două vinete o bucată de fenicul 500 g ciuperci 200 g
cuşcuş 8 ardei capia doi ardei graşi două linguri de sos de...
Ingrediente: 6 ouă 180 g făină 280 g zahăr tos 200 g unt 350 g miezuri de
nucă două linguri de pudră de cacao două linguri de cafea granulată sare două
pliculeţe zahăr vanilinat jumătate de linguriţă de praf de copt Mod de
preparare: Intr-un bol se pun gălbenuşurile şi se mixează...
Ingrediente: două piepturi de pui 4 ardei graşi 250 g fasole albă uscată
un fir de praz 5 roşii un ardei iute mic două linguriţe de boia dulce ulei de
floarea-soarelui sare piper mărar varză roşie castraveţi verzi usturoi Mod de
preparare: Fasolea se pune la înmuiat cu o seară înainte, se...
Ingrediente: două piepturi de pui 200 g mazăre 100 g porumb boabe doi
morcovi 300 g ciuperci o ceapă doi căţei de usturoi pudră de scorţişoară
jumătate de lămîie sare piper pătrunjel varză albă varză roşie oţet de mere
Mod de preparare: Ceapa şi usturoiul se curăţă de foi, se spală şi...
preparat specific indian Ingrediente: o cană de iaurt o conservă de 400 g
lapte condensat 5 migdale 10 boabe de fistic 5 stafide două căni de apă Mod de
preparare: Se amestecă într-un blender iaurtul şi laptele condensat. Se adaugă
migdalele, fisticul şi stafidele. Se mixează din nou. Compoziţia se pune
într-o...
Ingrediente: un pachet de foitaj 5 smochine proaspete 5 ouă 350 g zahăr
tos 100 g amidon alimentar un litru lapte dulce 200 g unt 300 ml frişcă 4
pliculeţe zahăr vanilinat sare mentă proaspătă topping de căpşune Mod de
preparare: Ouăle se mixează împreună cu un praf de sare şi zahărul...
Ingrediente: 4 bucăţi de macrou 500 g mazăre 75 g unt o lămîie o crenguţă
de busuioc verde o linguriţă de rozmarin uscat 4 ardei iuţi sare ulei de măsline
piper pătrunjel paste orez basmati Mod de preparare: Macroul se eviscerează, i
se îndepărtează capul, se spală şi se scurge de apă....
Inrgediente: 200 g orez un morcov o ceapă 100g mazăre 100 g porumb boabe
300 g ciuperci 2 ardei capia două linguri de sos de soia 400 g salată de sfeclă
pătrunjel sare piper ulei de măsline Mod de preparare: Orezul se spală, se
fierbe în apă cu sare, se acoperă cu...
Ingrediente: 300 g unt 170 g zahăr tos 450 g făină 3 ouă două pliculeţe
zahăr vanilinat ghimbir ras pudră de scorţişoară o jumătate de pliculeţ praf de
copt sare esenţă de lămîie 300 g zmeură mentă verde zahăr pudră frişcă pepene
roşu Mod de preparare: Zahărul tos, zahărul vanilinat şi un...
O reteta de placinta cu sfecla alba, scortisoara, zahar vanilat, unt, sare
servita calda cu zahar pudra deasupra. Ingrediente: 700 g sfeclă albă 150 ml
ulei 250 g foi de plăcintă 200 g zahăr pudră scorţişoară zahăr vanilat 100 g unt
sare Mod de preparare: Se curăţă sfecla, se rade, se căleşte îrn...
Ingrediente: două ştiuci 500 g fasole verde 300 g morcovi baby două cepe o
căpăţînă de usturoi doi ardei capia un ardei iute două lămîi 200 ml vin alb sec
ulei de floarea soarelui sare piper pătrunjel varză albă Mod de preparare:
Usturoiul se curăţă de foi, se spală şi se pisează....
O reteta de pui Saag din: carne de pui, usturoi, ceapa, rosii, ghimbir,
lapte, spanac, unt, piper, coriandru, sofran, cardamom, cuisoare, ulei vegetal,
garam masale si sare. preparat specific indian Ingrediente: 1.400 g carne de pui
fără piele 5 căţei de usturoi zdrobiţi două cepe mari tocate două roşii
zdrobite o rădăcină de ghimbir...
Ingrediente: un pachet de foitaj 5 roşii 4 dovlecei 100 g ricotta 100 g
parmezan un fir de praz doi căţei de usturoi 3 linguri de pesmet sare piper ulei
de măsline busuioc ouă făină Mod de preparare: Prazul se curăţă, se spală şi
se toacă mărunt. Se prăjeşte în ulei încins pînă...
O retete de prajitura de post cu gem, cacao, coaja de lamaie si coaja de
portocala Ingrediente: 4 linguri de gem trei sferturi de cană de zahăr o lingură
de cacao o cană de apă o jumătate de cană de ulei o linguriţă de amoniac o
jumatate de lingurita de bicarbonat 400 g faina...
O retete de peste (crap) cu lamaie, cimbr, usturoi, piper, boia dulce
servita cu garnitura de legume asortate, morcovi, cartofi si fasole verde.
Ingrediente: 1,500 kg crap o lămîie cimbru usturoi piper boia dulce ulei Mod
de preparare: Crapul se curăţă în interior, dar nu se îndepărtează solzii. Se
taie şi se desface...
Ingrediente: un pachet foitaj un borcan gem de corcoduşe 400 g brînză de
vaci 500 ml frişcă 150 g zahăr tos o lămîie 10 g gelatină 200 g ciocolată albă
100 g fulgi de porumb lapte dulce Mod de preparare: Foitajul se dezgheaţă la
temperatura camerei, se întinde cu un sucitor şi...
Ingrediente: 600 g pui de caracatiţă 500 g macaroane doi ardei capia 200 g
mazăre 100 ml vin alb sec 50 ml rom o jumătate de lămîie 4 căţei de usturoi
oregano uscat pastă de ardei iute oţet ulei de măsline sare piper pătrunjel
Mod de preparare: Puii de caracatiţă se curăţă,...
Ingrediente: 500 g ciuperci 450 g mazăre două legăituri ceapă verde doi
căţei de usturoi un ardei iute mic 50 g unt 100 g parmezan nucşoară o legătură
de mărar sare piper smîntîină ulei de măsline Mod de preparare: Ceapa verde şi
usturoiul se curăţă, se spală şi se toacă mărunt. Ciupercile...
Ingrediente: 500 g făină 350 ml iaurt două ouă două pliculeţe zahăr
vanilinat 50 g zahăr două linguri de miere 20 g drojdie 50 g unt un vîrf de
linguriţă de sare 100 g fructe confiate 100 g rahat esenţă de rom scorţişoară
cuişoare cardamon Mod de preparare: Drojdia se dizolvă în...
Ingrediente: două piepturi de pui o vînătă doi ardei graşi un dovlecel un
ardei capia două cepe 4 roşii 4 căţei de usturoi ulei die floarea-soarelui sare
piper pătrunjel sfeclă roşie Mod de preparare: Piepturile de pui se dezosează,
se spală şi se taie în bucăţi mai mici. Se condimentează, se prăjesc...
Ingrediente: 200 g cuşcuş 250 g brînză de vaci 150 g parmezan 250 ml
smiîntînă 3 ouă o legătură de mărar praf de copt 500 g roşii cherry ulei de
măisline oţet balsamic busuioc verde sare piper unt pentru forme smînttînă
usturoi Mod de preparare: Intr-un castron mai mare se pun smîntînă,...
Ingrediente: 500 g ciuperci doi morcovi 100 g muguri de pin 150 g porumb
fiert doi ardei graşi o ceapă doi căţei de usturoi 250 g orez pudră de curry 200
iml vin alb demisec o lămîie sare piper ulei de măsline mărar Mod de
preparare: Ceapa şi usturoiul se curăţă de...
O reteta de supa ruseasca de peste din: supe de peste, file de peste alb,
lamaie, marar, sare si piper. Ingrediente: doi liitri supă de peşte (strecurată
după fierbere, adică limpede) 500 g file de peşte alb (tranşat în 6 bucăţi) 6
felii subţiri de lămîie o lingură de mărar tocat fin sare şi...
Ingrediente: un kg şi jumătate de midii 500 g spaghete 4 căţei de usturoi
ardei iute roşu ulei sare pătrunjel verde Mod de preparare: Spală midiile şi
pune-le pe foc, într-o cratiţă cu capac, pentru ca să se deschidă. Separat,
frige căţeii de usturoi împreună cu ardeiul roşu (tăiat fîşii) şi adaugă...
Ingrediente: pentru aluat un kg făină două ouă 30 g sare 50 g zahăr 100 ml
lapte o jumătate de cubuleţ de drojdie pentru umplutură: 150 g mere zahăr
vanilie Mod de preparare: După ce se frămîntă aluatul, se lasă la crescut
într-un loc cald. Merele se curăţă, se rad şi se...
Ingrediente: 4 fileuri peşte alb 300 g orez 100 ml ulei de măsline 3 căţei
de usturoi o ceapă o linguriţă de sos de soia 100 g parmezan sare piper
pătrunjel ardei capia varză roşie Mod de preparare: Ceapa si usturoiul se
curata de foi, se spala si se toata marunt. Se...
Ingrediente: două vinete mai mari o lingură de capere 50 g parmezan 200 g
brînză de vaci 100 g caşcaval afumat o ceapă doi ardei graşi verzi un ardei iute
două ouă pesmet sare piper busuioc verde ulei de măsline sos de roşii usturoi
Mod de preparare: Vinetele se spală, se taie...
O reteta de gogosi cu sos de capsune, faina, praf de copt, sare, coaja de
lamaie, rosie, scortisoara servite cu o salata de capsune si rodie. Ingrediente:
550 g făină o linguriţă de praf de copt 375 ml apă un sfert de linguriţă de sare
60 g zahăr tos coaja de la o jumătate...
O retete de chec cu nuca, mac, faina, drojdie, unt, lapte, zahar vanilinat
si coaja de lamaie sau portocala. Ingrediente: 600 g făină 30 g drojdie 125 ml
ulei de floarea-soarelui 50 g unt 300 ml lapte dulce 410 g zahăr tos 4 ouă 4
pliculeţe cu zahăr vanilinat un sfert de linguriţă de...
O reteta de minitarte cu cafea, faina, unt, lapte, crema de ciocolata, zahar
pudra servite cu salata de capsune si frisca. Ingrediente: 300 g făină 200 g unt
100 g zahăr tos 400 ml lapte dulce un plic cu cremă de ciocolată din comerţ o
lingură de cafea măcinată două ouă două pliculeţe cu...
O reteta de musaca de dovlecei cu carne de porc, ceapa, ou, rosii, faina,
sare, pipet, patrunjel si sos de smantana. Ingrediente: 3 vinete doi dovlecei
700 g carne de porc tocată două cepe un ou 200 ml smîntînă 4 roşii o lingură de
făină sare piper pătrunjel ulei de floarea-soarelui carne de vită...
O reteta de ciorba de ciuperci, kaizer, ceapa, morcov, ardei gras, usturoi
si sare, servita cu mujdei de usturoi si verdeata tocata. Ingrediente: 500 g
ciuperci 300 g kaizer o ceapă albă o ceapă roşie un morcov un ardei gras 4 căţei
de usturoi ulei de floarea-soarelui o lămîie sare piper pătrunjel Mod...
O reteta cu fasole fava, ulei de masline, lamaie, un ardei iute rosu, putin
patrunjel si putina menta servita pe felii de paine prajita. preparat specific
maltez Ingrediente: 500 g fasole fava uscată o jumătate de cană de ulei de
măsline o lămîie un ardei iute roşu 8 căţei de usturoi o legătură de...
O reteta de orez cu ou si sunca, morcov, telina, fasole alba, sos de soia,
condimente si un strop de patrunjel. Ingrediente: 250 g orez 3 ouă un morcov un
sfert de ţelină 200 g fasole albă o lingură de sos de soia sare piper pătrunjel
300 g şuncă ulei de floarea-soarelui Mod...
O reteta de melcisiori cu nuca, sare, lapte, zahar, drojdie, margarina si
sirop pregatit dintr-o cana de lapte si doua plicuri de zahar vanilinat.
Ingrediente: pentru aluat: 600 g făină 3 gălbenuşuri puţină sare 200 g lapte
căldut 3 linguri de zahăr o felie cît degetul mic de drojdie o cană de
smîntînă...
O reteta de rozete cu gem, oua, margarina, vanilie, coaja de lamaie si ulei.
Ingrediente: două kg făină albă un kilogram zahăr 10 ouă un kilogram margarină
vanilie coajă de lămîie 30 g bicarbonat 500 g arahide 300 g gem ulei Mod de
preparare: Din opt ouă, făină, zahăr, margarina, vanilie, coajă de...
O reteta de sardine cu piure de legume, sos rosu, unt si lapte. Sardinele se
mai pot face la gratar cu condimente si ulei. Ingrediente: 8 sardine 4 cartofi
albi o jumătate de ţelină o rădăcină de pătrunjel două conserve de roşii 100 g
unt 200 ml lapte dulce o linguriţă de zahăr tos...
O reteta de ciorba de fasole cu fidea cu ou, fasole alba boabe, ceapa,
morcov, un sfert de telina, rosii. Care se serveste cu smantana si mamaliga
Ingrediente: 300 g fasole albă boabe o ceapă un morcov un sfert de ţelină 100 ml
ulei de floarea-soarelui 4 roşii 250 ml borş 100 g fidea...
O reteta de sos Bechamel cu unt, faina, lapte si un strop de nucsoara iar
pentru aroma se mai poate adauga o ceapa si cateva cuisoare. Ingrediente: 30 g
unt fără sare 30 g făină simplă 500 ml lapte un vârf de cuţit de nucşoară
măcinată Mod de preparare: Topiţi untul într-o cratiţă...
O reteta de mini pizza facuta in casa cu ulei de masline extravirgin,
drojdie uscata, sare, rosii, mozzarela, porumb, muschi tiganesc, carnaciori si
putin busuioc uscat. Ingrediente: 0.750 gr faina,eu am folosit faina de tip 000
0.250 ml apa o lingura si jumate de ulei de masline extra virgin drojdie uscata
10 gr o...
O reteta de parjoale din crap cu cartofi, lamaie, peste, oua, ceapa servite
cu garnitura de salata verde sau ardei capia Ingrediente: un kilogram crap 500 g
cartofi o lămîie 100 g pesmet piper două ouă 200 g ceapă ulei zahăr pudră
cuişoare sare 100 g făină 4 foi de dafin Mod de...
O reteta de picioare de crab cu orez basmanti, legume si sos picant presarat
cu patrunjel tocat. Ingrediente: 275 g orez basmati 450 g picioare de crab
congelate o ceapă doi căţei de usturoi două cuişoare doi ardei capia pastă de
tomate ghimbir ras o lămîie o lingură de amidon o cană de apa...
O reteta cu fasole verde, broccoli, mazare, porumb cu sos de smantana cu
cascaval Ingrediente: 450 g fasole verde 500 g broccoli 400 g mazăre 100 g boabe
de porumb din conservă doi ardei capia o ceapă doi căţei de usturoi 200 ml
smîntînă 200 g caşcaval sare piper ulei de floarea-soarelui, pătrunjel
ciuperci...
O reteţă de porc la cratiţă, cu linte, morcovi şi usturoi, un sfert de
telina, condimente si un strop de patrunjel tocat. Ingrediente: un kilogram
carne de porc 400 g linte 300 g paste orzo un morcov două cepe un fir de praz un
sfert de ţelină o căpăţînă de usturoi doi ardei graşi...
Ingrediente: 4 fileuri de peşte un dovlecel 3 cartofi doi ardei capia o
cutie de bere blondă 100 g făină 50 g parmezan doi căţei de usturoi o lingură
de pesto de rucola o lămîie ulei de măsline sare piper salată rucola oţet
balsamic pătrunjel Mod de preparare: Fileurile de peşte se...
Ingrediente: 250 g fasole boabe 500 g rinichi de porc 4 felii de bacon un
morcov doi ardei capia două cepe un ardei iute mic o lingură de pastă de tomate
4 roşii ulei sare piper pătrunjel murături salată de varză roşie Mod de
preparare: Fasolea se pune la înmuiat cu o...
Ingrediente: doi morcovi 100 g fasole verde un ardei iute mic 3 căţei de
usturoi o ceapă un ardei gras un cartof două ouă un vîrf de linguriţă de şofran
mărar un vîrf de linguriţă de bicarbonat de sodiu sare piper ulei făină sos de
ardei iute Mod de preparare: Morcovii se...
O retete de prajitura cu limete si ulei, oua, morcovi, piersici, faina, praf
de copt, pudra de scortisoara, pudra de cuisoare si sare. Se serveste cu sos de
limete sau sos de ciocolata. Ingrediente: 180 g zahăr tos 180 ml ulei 3 ouă 3
morcovi 4 piersici două limete 180 g făină un pliculeţ...
O reteta de tarte cu faina, unt, peste afumat, ciuperci, ceapa, smantana,
sare, piper, rozmarin presarata cu parmezan. Ingrediente: 50 g parmezan 220 g
făină 100 g unt 50 ml apă 300 g peşte afumat 300 g ciuperci o ceapă albă 3 ouă
300 ml smîntînă sare piper un fir de rozmarin Mod...
O reteta de prajitura cu frisca si lapte, faina, zahar tos, cafea solubila,
pudra de cacao, foitaj, ananas un strop de sare si fructe confiate. Ingrediente:
un litru lapte dulce 250 g făină 450 g zahăr tos 250 ml frişcă o linguriţă
cafea solubilă un pachet de foitaj două linguri de pudră de cacao...
O reteta de cotlet de mistret cu faina, untura, ciuperci, ceapa, vin rosu,
smantana, marar servita cu garnitura de orez. Ingrediente: 6 bucăţi cotlet de
mistreţ 20 g făină 100 g untură 300 g ciuperci 100 g ceapă 100 ml vin roşu 100
g smîntînă o legătură de mărar 3 linguri de untură o...
Ingrediente: 400 g tăiţei cu ou 200 g brînză feta 50 g parmezan 100 ml
ulei de măsline 200 ml smîntînă o lămîie o legătură de ceapă verde 50 g măsline
feliate 200 g roşii cherry sare piper pătrunjel roşii uscate în ulei sos iute
Mod de preparare: Tăiţeii se fierb în...
O reteta de pui cu ceapa, usturoi, ciuperci, kaizer, ulei, vin, faina,
limeta, boia iute, marar, sare, piper si mamaliga. Ingrediente: un pui potrivit
de mare o ceapă doi căţei de usturoi 500 g ciuperci 300 g kaizer 100 ml ulei 200
ml vin alb 300 g mălai un litru apă o lingură de...
O reteta de salata de andive cu salata alba, salata rosie, lamaie, alune,
branza de capra, ceapa, usturoi, ulei de masline, smantana, otet de mere, marar,
sare si piper. Ingrediente: 4 andive o salată albă o salată roşie o lămîie 50 g
alune 200 g brînză de capră o ceapă albă o căpăţînă de...
O reteta de pilaf cu kaizer, morcovi, ciuperci, ardei capia, ceapa, vin alb,
unt, ulei de masline, sare, presarat cu parmezan si busuioc. Ingrediente: 500 g
ciuperci doi morcovi doi ardei capia 200 g orez 400 g kaizer două fire de
busuioc verde o ceapă 100 g parmezan 150 ml vin alb demisec 50...
O reteta de sardine cu mamaliga, ciuperci, ceapa verde, oua, faina, vin alb,
frunza de dafin servite cu sos din smantana, marar tocat, ardei capia copt taiat
cubulete, sare si piper. Ingrediente: 500 g fileurri de sardine 500 g ciuperci
350 g mălai un litru apă o legătură ceapă verde 4 căţei de usturoi...
O reteta de paste cu fasole alba, carnati picanti, rosii, ardei gras,
seminte de chimen, usturoi, ceapa, marar, sare si piper, presarata cu branza de
capra. Ingrediente: 300 g fasole albă 500 g paste 4 cîraţi picanţi un ardei iute
mic 500 g roşii un ardei gras o linguriţă de seminţe de chimen doi...
O reteta de supa de fazan cu ceapa, morcov, telina, patrunjel, sare servita
cu galuste de fris si mujdei de usturoi. Ingrediente: un fazan o ceapă un morcov
o jumătate de ţelină o legătură de pătrunjel sare griş 3 căţei de usturoi puţin
mălai Mod de preparare: Fazanul se ţine într-un loc răcoros...
O reteta de rulou cu piept de pui, muschi de vita, muschi de porc, ciuperci,
gogosari murati, sare, pier servita cu cartofi taranesti. Ingrediente: 100 g
piept de pui 100 g muschi de vita si porc 50 g ciuperci 30 g gogosari murati
sare piper Mod de preparare: Pieptul de pui si muschiul...
O reteta de ciorba de tarhon cu coaste afumate, morcovi, cartofi, telina,
ardei gras, ores, otet si smantana. Ingrediente: 800 g coaste afumate doi
morcovi doi cartofi o ţelină mică un ardei gras 150-180 g orez oţet tarhon 300 g
smîntînă Mod de preparare: Se pune carnea la fiert într-o oală de 10...
O reteta de legume la cuptor cu dovlecei, vinete, ciuperci, ardei gras,
ceapa, rosii, pudra de curry, sare si piper stropite cu sos de usturoi si
ghimbir Ingrediente: doi dovlecei o vînătă 500 g ciuperci doi ardei capia un
ardei gras două cepe 4 roşii o jumătate de linguriţă de pudră de curry
ulei...
O reteta de pui cu foi de dafin, sare, piper, bere blonda, coriandru, rosii
cherry, lamaie si unt. Ingrediente: pulpe de pui foi de dafin sare piper bere
blondă coriandru roşii cherry suc de mere lămîie sau limete unt Mod de
preparare: Se iau nişte pulpe grase de pui, se porţionează sau se...
O retete de frigarui de fructe cu pepene rosu, caise, struguri negrei,
ciocolata neagra, frisca, iaurt, lamaie, rom, pudra de scortisoara si menta.
Ingrediente: o jumătate de pepene roşu 500 g caise 500 g struguri negri 200 g
ciocolată neagră 100 îmi frişcă lichidă 100 g iaurt o lămîie 100 ml rom două
pliculeţe...
O reteta de carne de pui, prosciutto, rosii, arpagic, unt, o cana de vin de
Madera, coniac si garnitura de cartofi. preparat specific portughez Ingrediente:
100 g prosciutto 4 roşii 500 g carne de pui 12 bucăţi de arpagic 4 linguri de
unt o jumătate de cană de vin de Madera două linguri de...
O reteta de cartofi gratinati cu ansoa, parmezan, cascaval, oua, patrunjel
si lamaie. Ingrediente: 800 g cartofi 50 g parmezan 250 g caşcaval două ouă
150 ml smîntînă un borcănel anşoa în ulei două legături de ceapă verde sare
piper ulei de floarea-soarelui pătrunjel o lămîie unt şi pesmet pentru formă
Mod de...
O reteta de ardei umpluti cu soia granule, orez, ceapa, morcovi, pasta de
tomate, rosii. Se servesc presarati cu patrunjel si smantana. Ingrediente: 12
ardei graşi mai mici un pachet de soia granule 120 g orez două cepe doi morcovi
4 linguri de pastă de tomate 5 roşii două linguri de făină sare piper...