sâmbătă, 11 august 2012

Retete #73


Retete:

Harrissa

Harrissa

Harissa este o mâncare tradiţională armenească din grau de coliva, piept de pui, os de vita, unt, piper, chimen si ienibahar. Ingrediente: 250 g grâu de colivă 2 bucăţi piept de pui 1 bucată os de vită 50 g unt piper chimen ienibahar   Mod de preparare: Lasi grâul la înmuiat în apă călduţă,...

Read more »

Budinca de banane

Budinca de banane

O reteta de budinca de banane cu zahar, lapte, oua, faina, unt, portocala si lamaie. Ingrediente: 4 banane 150 g zahăr 500 ml lapte 4 ouă 30 g făină 10 g unt 1 portocală 2 lămâi   Mod de preparare: Baţi ouăle cu 100 g zahăr până obţii un amestec spumos. In alt vas...

Read more »

Pastă de măsline

Pastă de măsline

O reteta de pasta de masline cu masline verzi, masline negre, paine, ulei, usturoi si cascaval. Ingrediente: 400 g măsline verzi fără sâmburi 100 g măsline negre fără sâmbuiri 3 felii pâine 200 ml ulei 6 căţei de ustu­roi caşcaval   Mod de preparare: Pasezi măs­linele în blender. Inmoi pâi­nea în puţină apă, după...

Read more »

Pâine cu seminţe

Pâine cu seminţe

O reteta de paine cu faina, drojdie, ulei, lapte, zahar, sare, ou, seminte de floarea soarelui, susan si mac. Ingrediente: 500 g făină 1/2 cubuleţ de drojdie 1 pachetel drojdie uscată 10 linguri ulei 1 pahar lapte 3 linguri zahăr 1/2 linguriţă sare 1 ou seminţe de floarea soarelui susan mac     Mod...

Read more »

Gaina umpluta cu taitei

O reteta de gaina umpluta cu taitei si ulei, unt, cascaval ras si sare. Ingrediente: 1 găină mijlocie 150 g taiţei 1 lingură ulei 4 linguri unt 3 linguri caşcaval ras sare   Mod de preparare: Pui tăiţeii să fiarbă în apă clocotită cu sare şi ulei, ca să nu se lipească între ei....

Read more »

Salata cu paste spiralate

Salata cu paste spiralate

O reteta foarte simpla de salata cu paste spiralate si carnat afumat, castraveciori murati, rosie, ananas, mazare, iaurt, ceapa rosie, usturoi, mustar, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 250 g paste spiralate 1 cârnat afumat 2 castraveciori muraţi 1 roşie 1 compot ananas 1 conservă mazăre 150 g iaurt 1 ceapă roşie 2...

Read more »

Varza a la Bihor

O reteta de varza cu carne de porc tocata, orez, smantana, ulei, ceapa, sare, cimbru, boia dulce si marar. Ingrediente: 1 kg carne porc tocată 150 g orez 250 g smântână 50 ml ulei (pentru călit carnea) 2 cepe mari sare condi­mente (cimbru, boia dulce, mărar)   Mod de preparare: Pui orezul la fiert...

Read more »

Cum se prepara Cocktail Martinez (video)

O reteta video foarte simpla despre cum se prepara cocktail Martinez. Ingrediente: 3/4 oz Gin 3/4 oz Vermouth Dash of Orange Bitters Dash of Maraschino Liqueur

Read more »

Antricot de vită bănăţean

O reteta foarte simpla de antricot de vita cu mazare, ciuperci, ulei, faina, cartofi, verdeata, piper si sare. Ingrediente: 1,5 kg antricot de vită 250 g mazăre conservă 300 g ciuperci 200 ml ulei 100 g făină 2,5 kg cartofi verdeaţă piper sare   Mod de preparare: Porţionezi antricoatele, le baţi uşor cu ciocanul,...

Read more »

Işlere

O reteta extre de simpla de islere cu ulei, lapte, zahar, amoniac, faina, galbenusuri si unt. Ingrediente: 15 linguri ulei 15 linguri lapte 10 linguri zahăr 1 linguriţă amoniac 100 g făină pentru cremă: 1/2 l apă 5 linguri făină 2 gălbenuşuri 100 g unt 5 linguri zahăr   Mod de preparare: Faci un...

Read more »

File de porc fiert in lapte

O reteta foarte simpla de file de porc fiert in lapte cu: file de porc, lapte unt, usturoi, sare, piper si cimbru. Ingrediente: 1,5 kg file de porc 1,5 l lapte 2 linguri unt 1 căpăţână de usturoi sare piper cimbru   Mod de preparare: Presezi fileul cu sare, piper şi cimbru, îl aşezi...

Read more »

Supa tiroleza

O reteta de supa tiroleza din morcov, ceapa, patrunjel, chimen, unt, faina, sare, piper si un pahar de vin rosu. Ingrediente: 1 morcov 1 ceapă 1 legătură pătrunjel 1/2 linguriţă chimen 2 linguri unt 1 lingură făină sare piper 1 pahar vin roşu   Mod de preparare: Cureţi, speli şi tai zarzavaturile, apoi le...

Read more »

Pizza impaturita (calzone)

O reteta de pizza impaturita (calzone) din ulei de masline, faina, sare, zahar, drojdie uscata, branza telemea, cascaval ras, branza gorgonzola, salam uscat, kaizer, masline verzi, bulion, ardei rosu, ardei galben, sare, piper si busuioc uscat. Ingrediente: pentru blat îţi trebuie: 1/2 cană apă 2 linguri ulei de măsline 2 căni făină 1 linguriţă...

Read more »

Jamie Oliver in America 4 (video)

Read more »

Ouă umplute cu gălbenuş sau pate de ficat

O reteta de oua umplute cu pate de ficat si maioneza, mustar sare si piper. Ingrediente: 100 g maio­neză 4 ouă 1 lingură muştar 50 g pate de ficat sare piper   Mod de preparare: Fierbi ouăle în apă cu sare, timp de 10 minute, ca să fie tari. Le scoţi gălbenuşurile şi le...

Read more »

File de peste Pangasius

O reteta foarte simpla de file de peste pangasius cu oua, apa, faina, sare, piper si ulei. Ingrediente: 6 bucăţi file de peşte pangasius 3 ouă 1-1/2 l apă 250 g făină sare piper ulei Mod de preparare: Sărezi şi piperezi fileul de peşte, îl treci prin făină, apoi prin ouăle bătute cu furculiţa...

Read more »

Ciorbă de pasăre a la grec

O reteta de ciorba de pasare a la grec cu ceapa, morcov, carne de pasare, telina si albitura, ulei, orez, smantana, ou, sare, suc de lamaie si o legatura mica de patrunjel verde. Ingrediente: carne de pasăre 600 g ceapă 60 g morcov 100 g ţelină şi albitură 150 g ulei 30 ml orez...

Read more »

Pâine cu stafide, fulgi de ciocolata si coajă de lamaie

O reteta de paine cu stafide si coaja de portocale din faina, drojdie proaspata, fulgi de ciocolata, coaja de portocala, miere, sare, zahar vanilat, lapte si ulei de masline. Ingrediente: 500 g făină 1 cub drojdie pro­aspătă o mână stafide fulgi de ciocola­ta coaja de la 3 lamai 150 g zahăr (se poate înlocui...

Read more »

Stiucă umplută la cuptor

O reteta foarte simpla de stiuca umpluta la cuptor cu oua, orez, ceapa, morcov, smantana, cartofi, ulei, patrunjel, usturoi, sare, piper, boia dulce, cimbru si putin busuioc. Ingrediente: 2 ştiuci de 1-1,5 kg pentru a încăpea într-o tavă normală de cuptor 4 ouă 1 pumn de orez 3-4 cepe 2 morcovi 1 pahar de...

Read more »

Cotlet de porc la cuptor cu rosii

O reteta foarte simpla de cotlet de porc la cuptor cu frunze de busuioc, rosii, frunze de oregano, sare, piper, ulei de masline si vin alb. Ingrediente: 1 cotlet de porc  feliat, fiert la temperatură joasă 6-7 roşii, frunze de busuioc frunze de oregano sare piper ulei de masline vin alb   Mod de...

Read more »

Cum se prepara Cocktail Harlem (video)

Cum se prepara Cocktail Harlem (video)

O reteta video foarte simpla despre cum se prepara cocktail Harlem Ingrediente: 1.5 oz Gin 3/4 oz Pinapple Juice 1/4 oz Maraschino Liqueur

Read more »

Baghetă umplută

O reteta simpla de bacheta umplut cu oua, ceapa, cascaval, marar, piper, sare, smantana si carnat taranesc. Ingrediente: 1 baghetă 2-3 ouă 1 ceapă 100 g caşcaval sau brân­ză telemea 1 legătură mărar piper sare 1 lingură smântână 1 cârnat ţărănesc   Mod de preparare: Tai bagheta în 2 bucăţi egale şi, cu 1...

Read more »

Salata speciala de icre

O reteta foarte simpla de icre cu macrou afumat si castraveciori acri. Ingrediente: 200 g icre de crap sau hering preparate în casă (poţi folosi şi icre din comerţ) 100 g macrou afu­mat 5 castraveciori acri   Mod de preparare: Tai mărunt castraveciorii şi îi pui la scurs. Cureţi macroul de piele şi oase,...

Read more »

Bastonase cu mac, susan sau chimion

O reteta foarte simpla de bastonase cu mac, susan sau chimion din unt, faina si cartofi fierti. Ingrediente: 150 g unt 150 făină 150 g car­tofi fierţi mac, susan sau chimion   Mod de preparare: Amesteci untul cu cartofii făcuţi piu­re, pui un praf de sare şi adaugi făina. Frămânţi un aluat potrivit de...

Read more »

Babă cu lichior de piersici

Babă cu lichior de piersici

O reteta simpla de babă cu lichior de piersici din lapte, oua, faina, scortisoara, sare, zahar pudra, drojdie usata, unt, lichior de piersici, frisca lichida, esenta de vanilie si fructe. Ingrediente: 7 linguri lapte 4 ouă 225 g făină 1 linguriţă scorţişoară 1/2 linguriţă sare 2 linguri zahăr pudră 1 linguriţă drojdie uscată 7...

Read more »

Ciorbă dreasă de legume

Ciorbă dreasă de legume

O reteta de ciorba dreasa de legume din morcov, ceapa, telina si albitura, ardei gras, dovlecel, varza alba, cartofi, fasole verde, rosii, bors, oua, sare si knorr, patrunjel sau leustean. Ingrediente: morcov 100 g ceapă 100 g ţelină şi albitură 150 g ardei gras 100 g dovlecei 100 g varză albă 100 g cartofi...

Read more »

Rulada de carne cu branza

Rulada de carne cu branza

O reteta de rulada de carne de vita tocata cu branza telemea, paine, ceapa, usturoi, ou, patrunjel, sare, piper si ulei. Inrgediente: 1 kg carne vită tocată 200 g brânză telemea 1 felie pâine 2 cepe 2 căţei usturoi 1 ou 1 legătură pătrunjel sare piper 2 linguriţe chimen 50 ml ulei pentru garnitură:...

Read more »

Crema de morcovi

Crema de morcovi

O reteta de supa-crema de morcovi cu faina, unt, ceapa, oua, lapte, paine, supa de oase, ulei sare si piper. Este o reteta pentru diabetici. Ingrediente: 1 kg morcovi 100 g făină 150 g unt 2 cepe 2 ouă 150 ml lapte 150 g pâine 2 l supă de oase ulei sare piper  ...

Read more »

Cum se prepara vaca Bourguignon (video)

Cum se prepara vaca Bourguignon (video)

O reteta video foarte simpla despre cum se prepara vaca Bourguignon

Read more »

Sarlota de portocala

Sarlota de portocala

O reteta foarte simpla de sarlota de portocala cu suc de lamaie, zahar pudra, lapte, galbenusuri, faina, gelatina si frisca. Ingrediente: sucul şi coaja de la 2 portocale sucul de la 1/2 lămâie 300 g zahăr pudră 500 ml lapte 5 gălbenuşuri 1 linguriţă făină 4 plicuri gelatină incoloră 400 ml frişcă   Mod...

Read more »

Panere de cascaval cu branza si masline

Panere de cascaval cu branza si masline

O reteta de panere de cascaval cu branza de vaca, masline negre, ardei galben, ardei rosu si masline verzi. Este o reteta pentru diabetici si nu numai. Ingrediente: 250 g caşcaval 150 g brânză de vacă 50 g măsline negre 50 g măsline verzi fără sâmburi 1/2 ardei galben 1/2 ardei roşu   Mod...

Read more »

Tocanita unguresca

Tocanita unguresca

O reteta de tocanita cu carne de porc, ulei, ceapa, rosii, masline, lamaie, boia dulce, boia iute, piper, bulion, patrunjel verde si 1 foaie de dafin. Ingrediente: 1 kg carne porc 150 ml ulei 2 cepe 10 roşii 300 g măsline 1 lămâie 2 linguri boia dulce 1 linguriţă boia iute piper 2 linguri...

Read more »

Salata cu svaiter si salam

O reteta foarte simpla de salata cu svaiter, salam uscat, mere, maioneza, mustar, piper, sare, zahar pudra, oua, salata verde si castraveti murati. Ingrediente: 300 g şvaiţer 400 g salam uscat 350 g mere 250 g maioneză 1 lingură muştar piper sare zahăr pudră 2 ouă salată verde castraveţi muraţi   Mod de preparare:...

Read more »

Morcovi cu praz

O reteta foarte simpla de morcovi cu praz, unt si smantana. Ingrediente: 3 morcovi curăţaţi 1 bucată praz 2 linguri unt 50 g smântână   Mod de preparare: Cureţi morcovii de coajă, îi speli şi îi tai în fâşii subţiri, pe care le căleşti în unt, la foc mic, timp de 10 minute. Separat,...

Read more »

Supă de mere

O reteta foarte simpla de supa de mere acrisoare cu faina, smantana, taitei, zahar si sare. Ingrediente: 2 mere acrişoare 1/2 linguriţă de făină 1 lingură de smân­tână 1 lingură tăiţei (fi­dea) 1 linguriţă zahăr sare   Mod de preparare: Cureţi mere­le, le tai felii şi le fierbi în circa 400 ml de apă...

Read more »

Supă cu turnăţei

O reteta de supa cu turnatei si oase de vaca, morcovi, telina, ceapa, oua, faina, lamaie, verdeata, sare si bulion. Ingrediente: 1 kg oase de vacă 100 g mor­covi 50 g pătrunjel 100 g ţelină 100 g ceapă 2 ouă 40 g făină 100 g lămâie 1 legătură verdeaţă sare după gust 1 linguriţă...

Read more »

Portocale umplute cu mere si scortisoara

O reteta delicioasa de portocale umplute cu mere, scortisoara, zahar ulei si smatana. Ingrediente: 4 portocale mari 4 mere mari 2 linguri scor­ţişoară 4 linguri za­hăr 2 linguri ulei 1 cutie cu smântână   Mod de preparare: Decojeşti portocalele şi le scoţi mie­zul, pe care îl mărunţeşti. Cureţi merele şi le dai prin râzătoare,...

Read more »

Cotlet de porc secuiesc

O reteta de cotlet de porc cu ceapa, ulei, varza murata, faina, smantana, boia dulce, piper si sare. Ingrediente: 1 kg cotlet de porc fără os 200 g ceapă 150 ml ulei 3 kg varză murată 25 g făină 200 g smântână 10 g boia dulce piper boabe sare   Mod de preparare: Porţionezi...

Read more »

Rulouri din carne de vitel

O reteta de rulouri din carne de vitel si cascaval, castraveti acri, pesmet, oua, faina, sare si piper. Ingrediente: 400 g carne de viţel 200 g caşcaval 4 castraveţi acri pesmet 4 ouă făină sare piper   Mod de preparare: Tai carnea felii, o baţi, o condimentezi şi pui pe fiecare bucată 2 felii...

Read more »

Sufleu de legume cu brânză

O reteta de sufleu din amestec de legume, cartofi, rosii, branza sarata de oaie, smantana, oua, faina, gris, sare si piper. Ingrediente: amestec de legu­me (conppidă, broccoli, morcovi, mazăre, fasole verde) 3 cartofi mij­locii 2 roşii întregi din buli­on 30 g brânză sărată de oaie 200 g smântână 3 ouă 2-3 linguri rase de...

Read more »

Mancare mexicana

Mancare mexicana

O reteta de mancare mexicana din cartofi, sunca, ciuperci, smantana, oua, porumb boabe, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1 kg cartofi 250 g sunca 250 g ciuperci 200 g smantana 2 oua 250 g porumb boabe ulei piper sare   Mod de preparare: Speli cartofii şi îi pui la fiert cu coajă. Dai morcovii...

Read more »

Mamaliga ciobaneasca

Mamaliga ciobaneasca

O reteta de mamaliga ciobaneasca din malai, unt, branza burduf, urda, cascaval, cas, smantana, apa si sare. Ingrediente: 1 kg malai 200 g unt 200 g branza burduf 200 g urda 200 g cascaval 200 g cas 200 g smantana 3 l apa sare Mod de preparare: Pui la fiert 3 l apă şi...

Read more »

File de vitel si pui cu lamaie

File_de_vitel_si_pui_cu_lamaie.jpg

O retete de file de vitel cu file de piept de pui, supa de pui, foi de dafin, coaja de lamaie, suc de lamaie, morcovi, mazare, unt, zahar si sare. Ingrediente: 800 g file de vitel 800 g file de piept de pui 2 l supa de pui foi de dafin coaja rasa de...

Read more »

Aperitiv din cascaval cu frisca

Aperitiv din cascaval cu frisca

O reteta foarte simpla de aperitiv din cascaval cu faina, unt, sunca, oua, sare, piper si apa. Ingrediente: 200 g faina 100 g unt 200 g sunca 3 oua 250 g cascaval 1/2 lingurita sare piper apa   Mod de preparare: Din făină, unt, sare şi apă faci un aluat. îl împătureşti în folie...

Read more »

Paine cu ardei

Paine cu ardei

O reteta soarte simpla de paine cu ardei rosu, ardei galben, faina, drojdie, apa, zahar, ulei si sare. Ingrediente: 1 ardei rosu 1 ardei galben 600 g faina 1 cub mic de drojdie 250 ml apa 1 lingura zahar 4-5 linguri ulei sare   Mod de preparare: Pui într-un vas adânc de bucătărie făina,...

Read more »

Choux-uri umplute cu icre

Choux-uri umplute cu icre

O reteta foarte simpla de choux-uri umplute cu icre si oua, faina, unt si sare. Ingrediente: 1/2 pahar apa 3 oua 125 g faina 150 icre 60 g unt sare   Mod de preparare: Fierbi apa cu sare şi unt până dă în clocot. Adaugi făina şi amesteci până se încorporează. Laşi deoparte să...

Read more »

Rulada de pui cu prune uscate

Rulada de pui cu prune uscate

O reteta de rulada de pui cu prune uscate, miere, sare, piper rosu, smantana, vin alb, unt, ciuperci, ulei, faina si oua. Ingrediente: rulada: 4 bucăţi piept de pui 1 lingură miere 10-12 prune uscate fără sâmburi sare piper pentru sos: 1 lingură boabe piper roşu şi negru 100 ml smântână 100 ml vin...

Read more »

Mancarica de ardei cu orez

Mancarica de ardei cu orez

O reteta foarte simpla de mancarica cu ardei, ceapa, orez, rosii, ulei, sare, piper si cateva frunze de patrunjel. Ingediente: 1 ardei rosu 1 ardei galben 1 ardei verde 2 cepe 150 g orez cateva rosii ulei sare piper cateva frunze de patrunjel   Mod de preparare: Ardeii îi cureţi de seminţe, îi speli...

Read more »

Cum se prepara Cocktail Gloria (video)

Cum se prepara Cocktail Gloria (video)

  O reteta video foarte simpla despre cum se prepara Cocktail Gloria   Ingrediente: 2 oz Tequila 1 oz Lemon Juice 1 oz Simple Syrup Champagne 

Read more »

Sufleu din varza acra si cartofi

Sufleu din varza acra si cartofi

O reteta de sufleu din vatza acra, cartofi, unt, sunca, lapte, smantana, ceapa, ulei, maghiran, vin alb, sare si piper. Ingrediente: 750 g cartofi 1 lingura unt 350 g şuncă 125 ml lapte 500 g varză acră 300 g smântână 1 ceapă 1 lingură ulei 1/2 linguriţă măghiran 125 ml vin alb sare piper...

Read more »

Spaghete bologneze

Spaghete bologneze

O reteta de spaghete bologneze cu carne de vita tocata, praz, morcov, ceapa, usturoi, ulei, rosii, bulion, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 250 g carne vită tocată 400 g spaghete 1 bucată praz 1 morcov 1 ceapă 1 căţel usturoi 4 linguri ulei 1 conservă roşii întregi 3 linguri bulion pătrunjel verde tocat sare...

Read more »

Ciorba de peste Clarias

Ciorba de peste Clarias

O reteta de ciorba de peste din medalioane de peste Clarias, ceapa, cartofi, leustean, marar, bors, sare si piper. Ingrediente: 4 bucăţi medalion peşte Clarias 1 ceapă 3-4 cartofi 2-3 roşii leuştean mărar borş sare piper   Mod de preparare: Cureţi de coa­jă ceapa şi cartofii, le speli şi le toci mărunt. Le pui...

Read more »

Cuiburi de carne tocata

Cuiburi de carne tocata

O reteta de cuiburi de carne tocata cu lapte, drojdie, sare, faina, ceapa, morcov, ou, sare, piper, verdeata si unt. Ingrediente: 250 ml  lapte drojdie cât o nucă sare făină cât cuprinde umplutură: 300 g carne tocată 1 ceapă 1 morcov 1 ou sare piper verdeaţă tocată 1 linguriţă unt   Mod de preparare:...

Read more »

Pui cu mere si portocale

O reteta de pui cu mere, portocale, cartofi, ceapa, fosie de dafin, patrunjel, telina, cuisoare, ienibahar, sare, piper, ulei de masline, pesmet si patrunjel Ingrediente: 4 pui mici de circa 500 g 700 g cartofi curăţaţi şi tăiaţi felii subţiri 350 g mere verzi, curăţate, fără seminţe şi tăiate felii 1 ceapă mare curăţată...

Read more »

Tocăniţă de vită cu vin roşu

Tocăniţă de vită cu vin roşu

O reteta foarte simpla de tocanita de vita cu vin rosu, ceapa rosie, boia, rosii, ardei rosu, ulei chimen, piper si sare. Ingrediente: 800 g carne de vită 500 g ceapă roşie 250 g bo­ia 250 g roşii 1 ardei roşu 200 ml vin roşu 2 lin­guri ulei chimen piper sare   Mod de...

Read more »

Chec cu ton si ardei

Chec cu ton si ardei

O reteta de chec cu ton, ardei rosii, ardei verde, cascaval, faina, lapte, ulei, oua, drojdie, sare, piper si ulei de masline. Ingrediente: 1 con­servă de 200 g ton în suc propriu 500 g ardei roşii 100 g ardei verde 150 g caşcaval ras 150 g făină 150 ml lapte 100 ml ulei 4...

Read more »

Pui fript cu varză de Bruxelles

O reteta de pui fript cu varza de bruxelles si unt, cascaval, faina, lapte, smantana, bulion, sare si piper. Inrgediente: 1 kg pui 100 g unt 1,5 varză de Bruxelles 100 g caşcaval 50 g făină 300 ml lapte 200 g smântână 25 g bulion piper sare   Mod de preparare: Cureţi puiul, îl...

Read more »

Orez cu prune uscate

O reteta foarte simpla de orez cu prune uscate si zahar. Ingrediente: 400 g prune uscate 1 cană de orez 300-400 g zahăr   Mod de preparare: Speli foarte bine prunele uscate şi le pui la fiert până se umflă şi se fierb foarte bine. Când s-au fiert, adaugi orezul spălat în prealabil şi...

Read more »

Ciorbă de peste cu hribi

Ciorbă de peste cu hribi

O reteta foarte simpla de ciorba de peste cu ceapa, hribi uscati, zeama de varza si piper. Ingrediente: 1 kg de peşte 3-4 cepe mari 200 g hribi uscaţi 2 l zeamă de varză piper     Mod de preparare: Pui zeama de varză în oală şi mai adaugi 2 l de apă. Adaugi...

Read more »

Pachetele de primavara cu legume

Pachetele_de_primavara_cu_legume_13.jpg

O reteta simpla de pachetele de foietaj din varza, ardei verde, ardie galben, rosii, telina, usturoi, morcovi, boia dulce, sos de soia, sare, piper si 3 oua. Ingrediente: 1 pachet aluat foietaj 1/2 varza 1 ardei verde 1 ardei galben 1/2 telina 2 cepe rosii 1 capatana usturoi 3 morcovi vegeta boia dulce sos...

Read more »

Crochete de cartofi si caşcaval

Crochete de cartofi si caşcaval

O reteta de crochete de cartofi si cascaval din ton in ulei, cartofi, patrunjel, usturoi, piper, ou, baghete scurte de cascaval si pesmet. Ingrediente: 300 g cartofi 300 g peşte (ton în ulei) pătrun­jel tocat 1 căţel de usturoi zdrobit piper 1 ou 12 baghete scurte de caşcaval pesmet   Mod de preparare: Fierbi...

Read more »

Tocanita de fasole cu carne de porc

Tocanita de fasole cu carne de porc

O reteta de tocanita de fasole cu ceafa de porc, kaizer, ceapa, fasole cu bobul mare, vin rosu, busuioc uscat, patrunjel, ulei si zahar. Ingrediente: 500 g ceafă porc 5 felii kaizer 1 ceapă 2 roşii 1 kg fasole cu bobul mare 200 ml vin roşu busuioc uscat pătrunjel 3 linguri ulei 1 lingură...

Read more »

Paste cu sos delicios de legume

Paste cu sos delicios de legume

O reteta de paste cu un sos delicios de legume din ceapa, morcovi, telina, gulie, sare, piper, ulei, suc de rosii, smantana, pasta de ardei sau putin praf de chilii. Ingrediente: 2 cepe 2 morcovi potriviţi 1 ţelină mică 1 gulie sare piper 5 linguri ulei 500 ml suc de roşii 1 lingură smântână...

Read more »

Ciuperci cu pastă de brânză, si şuncă la cuptor

Ciuperci cu pastă de brânză, si şuncă la cuptor

O reteta de ciuperci cu pasta de branza si sunca la cuptor din ciuperci, branza proaspata de vaci, smantana, sare, condimente, oua, sunca si ceapa. Ingrediente: 1/2 kg ciuperci 1/2 branza proaspata de vaci 300 ml smantana sare condimente 2 oua cateva feliute de sunca 1 ceapa mica   Mod de preparare: Cureţi ciu­percile...

Read more »

Bors de cartofi si carnati de casa

Bors de cartofi si carnati de casa

O reteta de bors de cartofi si carnati de casa cu foi de dafin, patrunjel uscat, marar uscat, morcov, pasta de tomate, zacusca, smantana si galbenusuri. Ingrediente: 1 kg car­tofi 1/2 kg cârnaţi de casă 3 foi dafin 1 lin­gură pătrunjel uscat 1 lingură mărar uscat 1 mor­cov 2 linguri pastă tomate 4 linguri...

Read more »

Supă de ceapă cu perisoare si busuioc

O reteta de supa de ceapa cu perisoare si busuioc din ceapa, usturoi, sare, faina, ulei, vin alb, praz, carne macra, oua si paturnjel. Ingrediente: pentru supa: 3 cepe 4 căţei de usturoi sare 1 lingu­ră făină 50 ml ulei 1 cub concentrat de supă 100 ml vin alb 1 praz pentru perişoare: 500...

Read more »

Bărcuţe din ouă umplute

Bărcuţe din ouă umplute

O reteta de barcute din oua umplute cu sunca, maioneza, oua, ceapa, gogosari murati, mustar, ulei, sare, piper si frunze de marar. Ingrediente: 250 g sunca 100 g maioneza 6 oua 1 ceapa 4-5 fasii de gogosari murati 1 lingura mustar ulei sare piper frunze de marar   Mod de preparare: Fierbi ouăle tari,...

Read more »

Ciorbă de văcuţă cu legume

Ciorbă de văcuţă cu legume

O reteta de ciorba de vacuta cu legume din carne sau rasol de vita, ceapa, morcov, telina si albitura, ardei gras, varza alba, cartofi, fasole verde, rosii, smantana, bors, sare si patrunjel sau leustean. Ingrediente: carne sau rasol de vită 450 g ceapă 60 g morcov 100 g ţelină şi albitură 100 g ardei...

Read more »

Cum se prepara Cocktail Fitzgerald (video)

Cum se prepara Cocktail Fitzgerald (video)

O reteta video foarte simpla despre cum se prepara Cocktail Fitzgerald Ingrediente: 1/2 oz Gin 1 oz Simple Syrup 3/4 oz Lemon Juice 2 Dashes Angostura Bitters 

Read more »

Şefrito

O reteta de sefrito cu carne de vaca, ulei de masline, lamaie, piper, sofran si sare. Ingrediente: 1/2 kg carne vacă 2 linguri ulei de măsline 1 lămâie 3/4 l apă caldă 1 vârf cuţit de piper 1 vârf cuţit şofran sare   Mod de preparare: Tai carnea în cuburi de mărime potri­vită. într-o...

Read more »

Biftec californian

Biftec californian

O reteta de biftec californian din carne de porc, portocala, usturoi, ciuperci, marar, sare si piper. Ingrediente: 600 g carne de porc 1 portocala 3-4 catei de usturoi 7-8 ciuperci marar sare piper   Mod de preparare: Cu­reţi usturoiul şi îl pisezi, apoi freci bucăţile de porc cu el. Stropeşti cu sucul de porto­cale,...

Read more »

Placinta cu pastrama, carnaciori si cascaval

Placinta cu pastrama, carnaciori si cascaval

O reteta de placinta cu pastrama, carnaciori, cascaval, oua, ceapa, marar, sare, piper si ulei. Ingrediente: 500 g foi de plăcintă 250 g cârnăciori 250 g pastrama 300 g caşcaval 5 ouă 2 cepe 1 legătură mărar sare piper ulei   Mod de preparare: Cureţi ceapa de coajă, o speli şi otai mărunt. Speli...

Read more »

Ficat de porc dat prin ou

Ficat de porc dat prin ou

O reteta foarte simpla de ficat de porc dat prin ou si lapte, pesmet, ulei si sare. Ingrediente: 500 g ficat de porc 1/2 lapte 1 ou pesmet ulei sare   Mod de preparare: Speli ficatul cu apă rece, îl ştergi cu un şervet de bucătărie şi îl tai felii groase. Cureţi bucăţile de...

Read more »

Cotlet de porc cu visine

Cotlet de porc cu visine

O reteta de cotlet de poc cu visine, zahar, amidon, vin rosu, unt, supa de carne, sare si piper. Ingrediente: 4 bucăţi carne porc 1 borcan compot de vişine 1 linguriţă zahăr 50 ml vişinată 1 lingură amidon 4 linguri unt topit 4 linguri vin roşu 5-6 linguri supă de carne sare piper  ...

Read more »

Merluciu cu maioneza

Merluciu cu maioneza

O reteta foarte simpla de file de merluciu cu maioneza, morcovi, sare si patrunjel verde. Ingrediente: 2 bucati file de merluciu 3-4 morcovi 1 cana maioneza sare patrunjel verde   Mod de preparare: Pui pestele spalat la fiert in apa sarata, impreuna cu morcovii, curatati si spalati. Scoti pestele cand s-a fiert, il scurgi...

Read more »

Ciorbă de coadă de vacă

O reteta de ciorba de coada de vaca cu usturoi, ceapa, morcov, foi de dafin, oua, smantana, otet, piper, sare, faina si leustean. Ingrediente: 1 kg coadă de vacă 1 căpăţână de usturoi 1 ceapă mare 1 morcov mai mare 3 foi de dafin 5 ouă 5 linguri de smântână 3 lin­guri oţet piper...

Read more »

Cartofi cu afumatura

Cartofi cu afumatura

O reteta de cartofi cu afumatura si branza topita, ceapa, oua, rosii, ulei de masline, smantana, boia dulce, nucsoara, sare, piper, cimbru si busuioc. Ingrediente: 60 g brânză topită 150 g cartofi fierţi 2 cârnaţi afumaţi 1 ceapă 3 ouă 3 roşii 3 linguri ulei de măsline 3 linguri smântână boia dulce nucşoară sare...

Read more »

Ardei umpluti cu carne tocata

Ardei umpluti cu carne tocata

O reteta foarte simpla de ardei umpluti cu carne tocata si rosii, ulei, bulion, orez, ou, sare si piper. Ingrediente: 4 ardei mari 300 g carne tocata 200 g rosii 100 ml ulei 2 linguri bulion 1 ceasca orez 1 ou sare piper   Mod de preparare: Amesteci orezul cu carnea si oul, potrivesti...

Read more »

Peste umplut la cuptor

Peste umplut la cuptor

O reteta de peste umplut la cuptor cu ciuperci, ceapa, usturoi, faina, ulei de masline, oua, bulion, patrunjel verde, marar verde, boabe de piper negru, vina alb sec si sare. Ingrediente: 1 peşte mare de aproximativ 1,5 kg 500 g ciuperci proaspete 4 cepe potrivite 5 căţei de usturoi 1 lingură faină 4 linguri...

Read more »

Supă cremă de legume cu crutoane de paine prajita

Supă cremă de legume cu crutoane de paine prajita

O reteta de supa crema de legume cu ceapa, morcov, telina, praz, cartofi, mazare, smantana, galbenus de ou, unt, sare, patrunjel verde si crutoane de paine prajita Ingrediente: supă 1,5 1 ceapă 60 g morcov 100 g ţelină 50 g praz 100 g cartofi 300 g mază­re 100 g smântână 150 g un gălbenuş...

Read more »

Varză umplută

Varză umplută

O reteta foarte simpla de varza umpluta cu carne tocata, slanina, ceapa, usturoi, oua, ulei, morcov, ardei gras, cimbru, sare si supa de oase. Ingrediente: 1 varza marunta 500 g carne tocata 200 g salnina 3 cepe 6 catei de usturoi 2 oua ulei 1 morcov 1 ardei gras cimbru sare 600 ml supa...

Read more »

Perisoare cu verdeţuri si sos de roşii

O reteta de perisoare cu verdeturi si sos de rosii din carne, ceapa, paine alba, patrunjel verde, oua, marar, cartof, slanina de porc, rosii in bulion, ulei, frunze de tarhon si supa de carne. Ingrediente: pentru perişoare: 600-700 g carne 1 ceapă de mărime mijlocie 1 fe­lie de pâine albă 1 legătură de pătrunjel...

Read more »

Vită cu sos de oţet şi spanac

Vita_cu_sos_de_otet_si_spanac.jpg

O reteta de vita cu sos de otet si fruze de spanac, margarina, otet balsamic si ceapa rosie. Ingrediente: 1 muschi de vita 1/2 ceasca de vin rosu 150 g frunze de spanac margarina slaba 1 lingura otet balsamic 1 ceapa mare rosie   Mod de preparare: Spală bine frunzele de spanac şi lasă-le...

Read more »

Sendvis – surpriza

Sendvis – surpriza

O reteta de sandiv surpriza din paine graham, branza slaba de capra, ardei gras, frunze de spanac proaspat si margarina slaba. Ingrediente: 4 felii de paine graham 2 felii de branza slaba de capra 2 ardei grasi 4 frunze de spanac proaspat margarina slaba   Mod de preparare: Pune pe grătar ardeiul tăiat felii...

Read more »

Gustare cu dovlecei

Gustare cu dovlecei

O reteta de gustare cu dovlecei din faina integrala, faina normal de grau, praf de copt, scortisoara, margarina, zahar tos, zahar brun, oua, iaurt de vanilie degresat si dovlecei. Ingrediente: 1/2 ceaşcă cu făină integrală 1/2 ceaşcă cu făină normală de grâu 1 linguriţă de praf de copt 1 linguriţă praf de scorţişoară 1...

Read more »

Friptura de porc cu anans

Friptura de porc cu anans

O reteta de friptura de porc cu ananas din pulpa de porc, apa, usturoi, ceapa, unt, ananas, foi de dafin, rozmarin, sare, piper, usturoi, patrunjel si ulei de masline. Ingrediente: 700 g pulpa de porc 2 cani de apa 3 catei de usturoi 2 cepe 100 g unt cateva felii de ananas 2 foi...

Read more »

Supă-cremă de spanac cu muştar

Supă-cremă de spanac cu muştar

O reteta de supa crema de spanac din ceapa, unt, usturoi, faina, iaurt, mustar, vin alb, sare, piper si spanac congelat. Ingrediente: 250 g spanac congelat 1 ceapa 2 linguri unt 1 catel usturoi 2 linguri faina 150 g iaurt 1 lingura mustar 1 cescuta cu vin alb sare piper alb   Mod de...

Read more »

Ceapa umpluta

Ceapa umpluta

O reteta de ceapa umpluta cu amestec de carne tocata, ciuperci, unt, paine, smantana, vin alb sec, supa de pui, patrunjel, cimbru, ulei si sare. Ingrediente: 4-6 cepe mijlocii 300 g amestec de carne tocata 150 g ciuperci 1 lingur unt 2-3 felii de paine 2 linguri de smantana 50 ml vin alb sec...

Read more »

Cum se prepara Cocktail Tequini (video)

Cum se prepara Cocktail Tequini (video)

  O reteta video foarte simpla despre cum se prepara Cocktail Tequini. Ingrediente: 2 oz Cielo Reposado Tequila 1/2 oz Vermouth 1/2 oz Orange Bitters 

Read more »

Pizza cu buline

Pizza cu buline

O reteta de pizza cu buline din aluat de paine, sos de rosii, rosii, mozzarella, usturoi, busuioc, parmezan, seminte de pin, ulei de masline si sare. Ingrediente: 300 g aluat de paine 30 g sos de rosii 5 rosii mici 200 g mozzarella 4 catei usturoi 6 fire busuioc 120 g parmezan 50 g...

Read more »

Chifle delicioase

Chifle delicioase

O reteta de chifle delicioase din aluat de paine, amestec de carne tocata, morcov, ardei gras, ceapa, galbenusuri, cascaval, ulei si sare. Ingrediente: 800 g aluat de paine 500 g amestec de carne tocata 1 morcov 1 ardei gras 1 ceapa 2 galbenusuri 200 g cascaval ulei sare   Mod de preparare: Taie ceapa...

Read more »

Lipie marmorata

Lipie marmorata

O reteta de lipie mormorata din aluat de paine, dovlecel, ardei capia sau ardei gras, ceapa, branza de vaci, smantana si sare. Ingrediente: 300 g aluat de paine 1 dovlecel 2 ardei capia sau ardei grasi 1 ceapa 200 g branza de vaci 3-4 linguri cu smantana mai grasa sare   Mod de preparare:...

Read more »

Tocanita de ficat de pui cu piure

Tocanita de ficat de pui cu piure

O reteta de tocanita de ficat de pui cu piure din ficat de pui, ceapa rosie, ulei ardei, piper, boia dulce, vegeta, cartofi, margarina, lapte si un cub de knorr de pui. Ingrediente: 250 g ficat de pui 3 cepe mari roşii 3 linguri de ulei un ardei mic roşu un vârf cuţit de...

Read more »

Cotlet in sos de cafea

Cotlet in sos de cafea

O reteta de cotlet in sos de cafea din ceapa, ulei, sare, piper, zeama de oase, coniac, zahar, cafea solubila, smantana, faina si unt. Ingrediente: 4 cepe 4 felii de cotlet cu os 4 linguri ulei sare piper 600 ml zeama de oase 1-1/2 lingura de coniac 1 lingura zahar 2 lingurite de cafea...

Read more »

Ouă frigănele

O reteta de oua friganele din ceapa, unt, chifla, patrunjel, lapte, carne tocata, oua, sare, piper, ulei si andive. Ingrediente: 1 ceapă 40 g unt 1 chiflă mai veche 125 ml lapte cald 1/2 legătură pătrunjel 500 g carne toca­tă 2 ouă crude 1/2 linguriţă măghiran sare piper 8 ouă fierte tari 4 linguri...

Read more »

Pastă de jumări si caşcaval

O reteta de pasta de jumari cu cascaval sin oua, jumari, maioneza, ceapa, mustar, margarina, cascaval, sare si piper. Ingrediente: 500 g jumări 4 ouă fierte 1 lingu­ră maioneză 1 ceapă 1 linguriţă muştar 50 g margarină 2 linguri caşcaval ras sare piper   Mod de preparare: Dai jumări­le împreună cu ouăle fier­te şi...

Read more »

Cartofi cu carne tocată

Cartofi cu carne tocată

O reteta de cartofi cu carne tocata si ceapa rosie, usturoi, ulei, pasta de tomate, cascaval, smantana, patrunjel, sare, piper si boia iute. Ingrediente: 6 cartofi mari 2 cepe roşii 1 căţel de usturoi 1 lingură ulei 500 g carne tocată 5-6 linguri pastă tomate 25 g caşcaval 1 cană smântână pătrunjel sare piper...

Read more »

Crema de fructe cu frisca

O reteta de crema de fructe cu frisca si smochine, curmale, prune uscate, stafide, zeama de lamaie si nuci proaspete. Ingrediente: 130 g smochine 130 g curmale fără sâmburi 130 g prune uscate fără sâmburi 100 g stafide zeamă la o lămâie mare 3 linguri nuci măcinate 100 g frişcă proaspătă   Mod de...

Read more »

Salată de fructe cu frisca

Salată de fructe cu frisca

O reteta salata de fructe cu frisca din portocala, zahar pudra, gelatina de coacaze, compot de cirese, nuci, mere, stafide si frisca. Ingrediente: o portocală 1/4 ceaşcă zahăr pudră două linguri gelatină de coacăze un borcan compot de cireşe o linguriţă nuci tăiate două mere 50 g stafide 100 g frişcă     Mod...

Read more »

Ciuperci umplute, pane

Ciuperci umplute, pane

O reteta de ciuperci umplute, pane din unt, patrunjel, ceapa, sare, otet, piper, faina, lapte, ulei si pesmet. Ingrediente: 500 g ciuperci 20 g unt o legătură pătrunjel tocat mărunt o lingură ceapă tocată mărunt sare piper o lingură oţet 2 linguri făină 100 ml lapte 2 ouă ulei pesmet   Mod de preparare:...

Read more »

Retete, Reteta zilei, Retete Ciorbe, Retete Supe, Retete Salate, Retete Paste, Retete Pizza, Retete Peste, Retete Vita, Retete Vitel, Retete Porc, Retete Pui, Retete Oaie, Retete Miel, Retete Berbec, Retete de post, Desert, Diete

Sursa:www.restaurantedelux.ro