duminică, 12 august 2012

Retete #76



Retete:

Retete de post: Supă de roşii

O reteta de post de supa de rosii din: morcovi, telina, ceapa, sare, piper, suc de rosii, taitei, frunze de patrunjel si zahar. Ingrediente: doi morcovi o ţelină mică o ceapă sare piper un litru suc de roşii (de casă) tăiţei de supă (din apă, făină şi sare frun­ze de pătrunjel zahăr facultativ: untdelemn...

Read more »

Retete de post: Ciorbă de zarzavat

O retete de post de ciorba de zarzavat din: ceapa, rosii, morcov, pastarnac, orez, sare, patrunjel verde, leustean si bors. Ingrediente: 4 cepe 4 roşii un morcov un păstârnac o lingură de orez sare pătrunjel verde leuştean proaspăt borş de putină fa­cultativ: untdelemn, un ou, două linguri de făină   Mod de preparare: Ceapa...

Read more »

Chiftelute de peste la cuptor

Chiftelute de peste la cuptor

O reteta delicioasa si foarte simpla de chiftelute de peste la cuptor din: peste alb, ceapa, usturoi, cartof, paine, patrunjel verde, ou, faina, sare si piper. Ingrediente:  1/2 kg peste alb, de preferinta file o ceapa 2-3 catei de usturoi un cartof mic 2 felii de paine patrunjel verde un ou putina faina sare...

Read more »

Cum se prepara Creveti saganaki (video)

Creveti_saganaki.jpg

O reteta video foarte gustoasa despre cum se prepara creveti saganaki din: creveti, branza, oregano, ceapa, vin, usturoi, patrunjel, ulei, rosii in bulion, sare si piper. Ingrediente: creveti branza oregano ceapa vin usturoi patrunjel ulei rosii in bulion sare piper   Mod de preparare: Se folosesc creveti proaspeti, care se curata de mantia exterioara,...

Read more »

Supă de mazare cu slănină si crutoane

Supă de mazare cu slănină si crutoane

O reteta foarte simpla de supa de mazare cu slnina si crutoane din: slnina, mazare, gris de porumb, cartofi, ceapa, si o felie de paine. Ingrediente: 50 gr slănină 150 gr mazăre 40 gr gris (de porumb) 2 cartofi 1 ceapă 1 felie de pâine   Mod de preparare: Vasul îl încălzim, frigem slănina...

Read more »

Retete de post: Musaca de vinete

Retete de post: Musaca de vinete

O reteta de post foarte gustoasa de musaca de vinete din: vinete, rosii, ceapa, untdelemn, sare, piper, patrunjel verde si pesmet. Ingrediente: un kg vinete un kg roşii 200g ceapă 50 ml untdelemn sare piper pătrunjel verde pesmet   Mod de preparare: Se curăţă vinetele, se taie rondele, se presară sare, ca să-şi lase...

Read more »

Cocktail Cognac Framboise

Cocktail Cognac Framboise

O reteta de cocktail cognac framboise din: zmeura conservata in coniac, suc de compot de zmeura si spumant sau champagne. Ingrediente: 1 lingură de zmeură conservată în coniac 1 lingură de suc de compot de zmeură spumant sec sau champagne   Mod de preparare: Aşezăm zmeura şi sucul de zmeură într-un pahar de şam­panie,...

Read more »

Supă de usturoi cu lapte si smantană

Supă de usturoi cu lapte si smantană

O reteta delicioasa de supa de usturoi cu lapte si smantana din: usturoi, morcovi, cartofi, ceapa, paine, unt, lapte, smantana, patrunjel si sare. Ingrediente: 1 căpăţână de usturoi 100 gr morcovi 100 gr ceapă 200 gr cartofi 4 felii de pâine 50 gr unt 300 ml lapte 100 gr smântână 1/2 legătură de pătrunjel...

Read more »

Retete de post: Vinete la grătar

Retete de post: Vinete la grătar

O reteta de post foarte gustoasa de vinete de gratar din: vinete, usturoi, patrunjel verde si untdelemn. Ingrediente: 3-4 vinete o căpăţână de usturoi o legătură de pătrunjel verde untdelemn   Mod de preparare: Vinetele se spală, se elimină cotorul şi se taie felii groase de un deget. Se presară sare şi se lasă...

Read more »

Retete de post: Praz cu măsline în sos de roşii

Retete de post: Praz cu măsline în sos de roşii

O reteta de post delicioasa de praz cu masline in sos de rosii din: praz, masline, untdelemn, otet sau zeama de lamaie, pasta de tomate, sare, piper si facultativ o lingurita de zahar. Ingrediente: 6 fire de praz 100 g măsline 3 linguri de untdelemn 3 lin­guriţe de oţet (sau zeamă de lămâie) 3...

Read more »

Retete de post: Ciorbă aită de ciuperci

Retete de post: Ciorbă aită de ciuperci

O retete de ost de ciorba aita de ciuperci din: ciuperci, apa, morcovi, rosie, ardei gras, ceapa, sare, frunze de leustean, patrunjel verde, otet, piper si usturoi. Ingrediente: 500 g ciuperci 4 l apă 2-3 morcovi un păstârnac o roşie un ardei gras o ceapă sare frunze de leuştean şi de pătrun­jel verde oţet...

Read more »

Supă de varză dulce cu cartofi

Supă de varză dulce cu cartofi

O reteta foarte simpla de supa de varza dulce din: varza, cartofi, ceapa si faina. Ingrediente: 1/2 kg varză timpurie 300 gr cartofi 2 cepe 50 gr făină   Mod de preparare: Incălzim vasul pentru fierbe­rea mocnită, punem ceapa tăiată cubuleţe mărunte şi varza dulce tăiată tăiţei şi le fierbem înăbuşit. După 15 minute,...

Read more »

Cum se prepara Cocktail Astoria (video)

Cum se prepara Cocktail Astoria (video)

O reteta video foarte simpla despre cum se prepara Cocktail Astoria din: gin, dry vermouth si orange bitters. Ingrediente: 2 oz Gin 1 oz Dry Vermouth Dash of Orange Bitters  

Read more »

Piperchi dinjicate sau mâncare de ardei gras

Piperchi dinjicate sau mâncare de ardei gras

O reteta delicioasa de mancare de ardei gras din: ardei gras, rosii, branza de oaie, oua, untdelemn si sare. Ingrediente: două kg ardei gras un kg roşii 700 g brânză de oaie 5 ouă 4 linguri de untdelemn sare   Mod de preparare: Ardeii se curăţă de seminţe şi codiţe, se spală, se lasă...

Read more »

Retete de post: Mancare de ceapă

Retete de post: Mancare de ceapă

O reteta de post de mancare de ceapa din: pasta de tomate, ceapa, sare, piper, zahar, untdelemn, cimbru, busuioc si boia de ardei dulce. Ingrediente: un kg ceapă 4 lingnri de pastă de tomate sare piper puţin zahăr două linguri de untdelemn facultativ: cimbru, busuioc, boia de ardei dulce   Mod de preparare: Ceapa...

Read more »

Cocktail Summertime

Cocktail Summertime

O reteta simpla de Cocktail Summertime din: coniac, cassis, suc de lamaie, ginger ale, o felie de portocala si cirese. Ingrediente: 4 cl coniac 1 cl Cassis 1 cl suc proaspat de lamaie 10 cl Ginger Ale o jumtate de felie de portocala 2 cirese de cocktail   Mod de preparare: Turnam coniacul, Cassis-ul...

Read more »

Conopidă gratinată cu cascaval

Conopidă gratinată cu cascaval

O reteta simpla si delicioasa de conopida gratinata cu cascaval din: conopida, unt, faina de grau, lapte, oua, cascaval, sare si piper. Ingrediente: un kg conopidă 150 g unt 100 g făină de grâu 250 g lapte 3 ouă 100 g caşcaval sare piper   Mod de preparare: Conopida se curăţă de frunze şi,...

Read more »

Ciorbă americană de fasole şi arahide

O reteta de ciorba americana de fasole si arahide din: arahide, fasole uscata, ceapa, telina, rosii, ulei, sos tabasco, sare si piper alb. Ingrediente: 150 gr arahide 100 gr fasole uscată 100 gr ţelină 100 gr ceapă 100 gr roşii 30 ml ulei 10 ml sos tabasco 20 gr sare 2 gr piper alb...

Read more »

Retete de post: Ardei umpluţi cu vinete

O reteta de post de ardei umpluti cu vinete: vanata, ardei capia, usturoi, sare, faina, rosii, patrunjel verde, untdelemn si facultativ cateva linguri de smantana. Ingrediente: o vânătă mare 10 ardei capia două căpăţâni de usturoi sare o jumătate de cană de făină două roşii câteva fire de pătrunjel verde untdelemn (pentru prăjt) facultativ:...

Read more »

Retete de post: Ciorbă de fasole cu taitei de casă

Fasoleboabe1.jpg

O reteta de post de ciorba de fasole cu taitei de casa din: fasole boabe, untdelemn, ceapa, morcovi, boia dulce, malai, patrunjel, marar, sare, piper, otet, taitei de casa si facultativ smantana. Ingrediente: 400 g fasole boabe (albă) o lingură de untdelemn o ceapă doi morcovi o linguriţă de boia dulce o lingură de...

Read more »

Chiftele din branza

Chiftele din branza

  O reteta usoara de chiftele din branza, salata verde, oua, pesmet, usturoi, patrunjel verde, marar, faina, ulei, sare si piper. Ingrediente: 3-4 căpăţâni de sale verde 1/2 kg brânză vaci 3 ouă 4-5 linguri pesmet 2-3 căţei de usturoi pătrunjel verde mărar făină ulei sare piper   Mod de preparare: Speli bine salata...

Read more »

Tort de branzeturi

Tort de branzeturi

  O reteta de tort de branzeturi din: branza de vaci grasa, ardei capia, boia, mazare, marar si gelatina. Ingrediente: 3 pachete brânză de vaci grasă 2 ardei capia 1 linguriţă boia 100 g mazăre congelată şi fiartă 1 legătură mărar gelatină din 2 pliculeţe   Mod de preparare: Intai prepari gelatina după indicaţiile...

Read more »

Drob de rata

Drob de rata

  O reteta delicioasa de drob din imimi de rata, oua, ceapa verde, marar, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 500 g inimi de raţă 3 ouă crude 3 ouă fierte tari 3 legături ceapă verde mărar pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Cureţi şi speli inimile şi le pui la fiert. Fierte, le...

Read more »

Aperitiv cu spanac, branza si ciuperci

Aperitiv cu spanac, branza si ciuperci

  O reteta gustoasa de aperitiv cu spanac, branza, ciuperci, lapte, ulei, faina, oua, sare, margarina  si pate de ficat. Ingrediente foi galbene : 100 ml ulei 100 ml lapte 150 g făină 4 ouă sare Ingrediente foile verzi : aceleaşi ingrediente ca la foi galbene plus 250 g spanac Ingrediente umplutură: 1 pachet...

Read more »

Ciorba de fasole boabe cu legume

Ciorba de fasole boabe cu legume

O reteta delicioasa de ciorba de fasole boabe cu legume din: fasole, morcovi, telina, radacina de pastarnac/patrunjel, ceapa si bors. Ingrediente: fasole doi morcovi o telina o radacina de pastarnac/ patrunjel o ceapa bors   Mod de preparare: Se alege fasolea si se puna la inmuiat cu o seara inainte. Se varsa apa; se...

Read more »

Friptură de dovlecei

Friptură de dovlecei

O reteta simpla de friptura de dovelcei din: dovlecei, oua, faina, usturoi, untdelemn si sare. Ingrediente: 2-3 dovlecei două ouă 3 linguri de făină usturoi untdelemn sare   Mod de preparare: Dovleceii se curăţă de coajă, se taie felii, se presară sare şi se lasă un pic ca să îşi lase zeama, după care...

Read more »

Rulouri picante de salau

Rulouri picante de salau

  O reteta gustoasa de rulouri picante din: file de salau, cartofi, ardei gras, ulei si usturoi. Ingrediente: 300 g file proaspăt de şalău 1/2 kg cartofi 2 ardei graşi 5 linguri ulei opţional, amestec de ardei gras cu usturoi   Mod de preparare: Cureţi cartofii şi îi tai cubuleţe, iar ardeii, fâşii. într-o...

Read more »

Retete de post: Supă de ciuperci cu verdeata

O reteta de post de supa de ciuperci din: untdelemn, ceapa, morcov, telina, ciuperci, sare, piper si verdeta. Ingrediente: două linguri de untdelemn 3 cepe un morcov o ţelină un kg de ciuperci (ghebe, roşiori etc.) sare piper verdeaţă   Mod de preparare: Ceapa tocată se căleşte în două linguri de untdelemn, la care...

Read more »

Placinta cu pui si verdeturi

Placinta cu pui si verdeturi

  O reteta delicioasa de placinta cu piept de pui, faina,ulei, drojdie, zahar, salata, stevie, ceapa, oua si cascaval. Ingrediente aluat : 500-700 g făină 50 ml ulei drojdie cât o nucă 1 linguriţă zahăr apă caldă Ingrediente umplutură : 2 salate 4 legături ştevie 2 cepe 200 g piept de fiert 5 ouă...

Read more »

Retete de post: Supă de noodle

Retete de post: Supă de noodle

O reteta de post de supa de noodle din: zeama de in care au fiert cartofii, aluat de nudle, sare, piper, untdelemn, boia dulce, patrunjel verde, frunze de telina si ardei iute. Ingrediente: doi litri de zeamă în care au fiert cartofi (de exemplu: cartofii pentru aluatul de nudle, sau pentru piure, sau pen­tru...

Read more »

Retete de post: Iahnie de fasole

Retete de post: Iahnie de fasole

O reteta de post simpla si delicioasa de iahnie de fasole din: fasole boabe, ceapa, rosii, patrunjel verde, foi de dafin, piper boabe, cimbru, usturoi, sare, piper macinat si facultativ 3 linguri de untdelemn. Ingrediente: 500 g fasole boabe (albă) 200 g ceapă două roşii o legătură de pătrunjel verde foi de dafin piper...

Read more »

Cocktail Champs-Elysees

Cocktail Champs-Elysees

O reteta simpla de Cocktail Champs-Elysees din: coniac, benedictine, suc de lamaie si un strop de angostura. Ingrediente: 3 cl coniac 1 cl benedictine 1 lingurita de suc de lamaie 1 strop de Angostura   Mod de preparare: Mixam ingredientele cu gheata zdrobita, pe urma turnam bautura intr-un pahar de cocktail.

Read more »

Ciorba de papadie

Ciorba de papadie

  O reteta gustoasa de ciorba de papadie cu orez, ou, smantana, costita, ulei, usturoi verde, marar si otet. Ingrediente: 1/2 kg păpădie 2 linguri orez 1 ou 3 linguri smântână 100 g costiţă 1 lingură ulei 3-4 fire usturoi verde 1 legătură mărar 2-3 linguri oţet   Mod de preparare: Tai costiţa cât...

Read more »

Retete de post: Supă de praz

Retete de post: Supă de praz

O reteta de post de supa de praz din: praz, ceapa, cartofi, patrunjel verde si sare. Ingrediente: 500 g praz doi morcovi o ceapă 3 cartofi o legătură de pătrunjel verde sare facultativ: 100 ml untdelemn, 4 linguri de smântână, crutoane   Mod de preparare: Prazul se curăţă de foile exterioare şi de partea...

Read more »

Bors de primavara cu tarhon

Bors de primavara cu tarhon

  O reteta delicioasa de bors din:gulii, morcovi, tarhon, ceapa, cartofi noi, faina si oua. Ingrediente: 2-3 gulii 1 legătură morcovi noi 2-3 fire ceapă 300 g cartofi noi 60-100 g făină 1-2 ouă tarhon Mod de preparare: Cureţi legumele, le speli, le tai mărunt şi le pui 1 la fiert în apă cu...

Read more »

Supă de mere cu tăiţei

O reteta de post de supa de mere cu taitei din: mere, faina de grau, zahar, taitei, cuisoare, sare si chimen. Ingrediente: 6- 7 mere (mai tari şi mai acrişoare) o lingură rasă de făină de grâu două linguriţe de zahăr 50 g tăiţei două cuişoare sare o jumătate de linguriţă de chimen facultativ:...

Read more »

Ciuperci umplute cu sunca presata

Ciuperci umplute cu sunca presata

  O reteta delicioasa de ciuperci umplute cu sunca presata, oua, margarina, sare si piper. Ingrediente: 300 g şuncă presată 3 ouă 10 ciuperci albe 100 g margarină sare piper după gust   Mod de preparare: Pui ouăle să fiarbă în apa rece cu sare. între timp, tai şunca  şi o treci prin maşina...

Read more »

Zacuski de vinete cu ardei

Zacuski de vinete cu ardei

O reteta absolut delicioasa de zacuski de vinete cu ardei din: vinete, rosii, ceapa, ardei capia, morcov, foi de dafin, patrunjel verde, untdelemn, sare si piper boabe. Ingrediente: un kg vinete un kg roşii 200 g ceapă 5-6 ardei capia câţiva căţei de usturoi un morcov foi de dafin pătrunjel verde 50 ml untdelemn...

Read more »

Fursecuri cu zahar pudra

Fursecuri cu zahar pudra

  O reteta usoara de fursecuri din: oua, sare, zahar vanilat, zahar pudra, faina, lapte, praf de copt si ulei. Ingrediente: 3 ouă 1 vârf cuţit de sare 1 pacheţel zahăr vanilat 50 g zahă 250 g făină 150 ml lapte 2 linguriţe rase praf de copt 2-3 linguri ulei 2 linguri zahăr pudră...

Read more »

Friptură de vinete

O reteta foarte gustoasa de friptura de vinete din: vinete, ardei, rosii, pasta de tomate, faina, untdelemn, sare si usturoi. Ingrediente: 2-3 vinete mai mici 3 ardei 3 roşii mici o lingnră de pastă de tomate o lingnră de făină untdelemn sare facultativ: 2-3 căţei de usturoi   Mod de preparare: Vinetele se curăţă...

Read more »

Rasol la cuptor

Rasol la cuptor

  O reteta de rasol de porc cu coriandru, vin rosu, ciuperci, ardei gras si ulei. Ingrediente: 2 felii rasol de porc 1 pacheţel coriandru proaspăt 1 cană vin roşu ciuperci ardei gras divers colorat ulei   Mod de preparare: Speli coriandrul şi-l tai mărunt. Cu tocătura tapetezi fiecare bucată de carne şi o...

Read more »

Rata la gratar

Rata la gratar

  O reteta usoara de carne de rata la gratar cu margarina, miere, sare si piper macinat. Ingrediente: 1 pulpă de raţă 50 g margarină 2 linguri miere sare piper măcinat   Mod de preparare : Cureţi carnea si o intepi cu furculita din loc in loc si pui cu margarina. Asezi pe un...

Read more »

Snitele umplute cu garnitura de cartofi

Snitele umplute cu garnitura de cartofi

  O reteta delicioasa de snitele umplute cu garnitura de cartofi, ceapa, rosii, ardei gras rosu, boia dulce, ulei, cimbru, vin si cartofi. Ingrediente: 2 bucăţi carne pentru şniţele 4 cepe 2 roşii tăiate mărunt 2 ardei graşi roşii boia dulce ulei cimbru 1/4 l vin 1/2 kg cartofi Mod de preparare : Tai...

Read more »

Sarmale de maramures

Sarmale de maramures

  O reteta gustoasa de sarmale din: carne de vita, carne de porc, orez, ardei gras, ceapa, ulei, bulion, cimbru si marar. Ingrediente: 1/2 carne tocată, ames­tec de vită şi porc 1 cană orez spălat 2 ardei graşi trecuţi prin maşină 1-2 roşii mari măcinate (trecute prin maşina de tocat) 1 ceapă mare măcinată...

Read more »

Vitel cu crema de cimbru

Vitel cu crema de cimbru

  O reteta delicioasa de vitel cu crema de cimbru din: antricoate de vitel, lapte, cimbru, unt si galbenusuri. Ingrediente: 2 antricoate de viţel 1 cană lapte 1 ramură de cimbru 3 gălbenuşuri 200 g unt sare şi piper Mod de preparare: Pui laptele la fiert si, dupa cea a fiert, il iei dupa...

Read more »

Ciuperci la grătar

Ciuperci la grătar

O reteta de post de ciuperci la gratar din: ciuperci albe, untdelemn, sare, unt, si mujdei Ingrediente: 300g ciuperci albe (de cultură sau de câmp) untdelemn (sau unt) sare facultativ: unt, mujdei de usturoi   Mod de preparare: Se curăţă pălăriile ciupercilor de pieliţă şi se taie capetele picioruşelor, se trec ciupercile printr-un jet...

Read more »

Supă din limbă

Supă din limbă

O reteta foarte simpla si gustoasa de supa de limba din: limba de vita, morcovi, ceapa, ardei, praz, rosii, sare si piper alb. Ingrediente: 500 gr limbă de vită 100 gr morcovi 100 gr ceapă 100 gr ardei colorat 100 gr praz 100 gr roşii 20 gr sare 2 gr piper alb   Mod...

Read more »

Retete de post: Aperitiv din ciuperci

O reteta simpla de aperitiv din ciuperci din: ciuperci, ceapa, gogosari, sare, zahar, piper boabe, coriandru, dafin si otet. Ingrediente: două kg ciuperci (roşiori sau creasta cocoşului) 500g ceapă un kg gogoşari (ardei kapia) sare zahăr piper boabe coriandru dafin oţet   Mod de preparare: Ciupercile, curăţate şi tăiate fâşii, se fierb în apă...

Read more »

Drob de ghebe

Drob de ghebe

O reteta simpla de drob de ghebe din: ceapa, ghebe, patrunjel, untdelemn, sare, piper, pesemt si facultativ 2 oua. Ingrediente: două kg ghebe două cepe două legături de pătrunjel unt­delemn sare piper pesmet facultativ: două ouă   Mod de preparare: Ghebele, curăţate şi spălate, se fierb în apă cu sare 15 minute, după care...

Read more »

Piept de pui mediteranean

Piept de pui mediteranean

  O reteta delicioasa de piept de pui mediteranean din: piept de pui, ceapa, usturoi, ardei rosu, ulei de masline, rosii, vin rosu, masline negre, sare, rozmarin si piper. Ingrediente: 2 piepţi de pui 1 ceapă 2 căţei de usturoi 1 ardei roşu 4 linguri ulei de măsline 500 g roşii (conserva­te) tăiate bucăţele...

Read more »

Retete de post: Ciuperci cu sfeclă

O reteta de post de ciuperci cu sfecla din: ciuperci, sfecla rosie, ceapa, untdelemn, usturoi si sare. Ingrediente: un kilogram de ciuperci 400 g sfeclă roşie o ceapă unt­delemn usturoi sare   Mod de preparare: Ciupercile se spală bine în mai multe ape şi se taie fin. Sfecla se fierbe, se curăţă şi se...

Read more »

Supa pescarului

Supa pescarului

O reteta delicioasa de supa pescarului din: crap, ceapa, rosii, ardei iute, sare, boia dulce si boia iute. Ingrediente: 2 kg crap 100 gr ceapă 100 gr roşii 1 ardei iute 20 gr sare 5 gr boia dulce 5 gr boia iute   Mod de preparare: Crapul se curăţă, se eviscerează, se spală, apoi...

Read more »

Retete de post: Tocană grădinărească

Retete de post: Tocană grădinărească

O reteta de post de tocana gradinareasca din: ardei kapia, ardei gras, ardei iute, vanata, ceapa, rosii, cartofi, usturoi, zahar, sare, piper, patrunjel verde si un pahar de vin. Ingrediente: 3-4 ardei kapia 2 ardei graşi un ardei iute o vânătă, 4 cepe 4 roşii 4 cartofi 5-6 căţei de usturoi o lingură de...

Read more »

Pasca cu smantana si stafide

Pasca cu smantana si stafide

  O reteta delicioasa de pasca cu smantana, faina, lapte, zahar, oua, esente, margarina si stafide. Ingrediente aluat: 1 kg făină 500 ml lapte 300 g zahăr 4 ouă (numai 2 albuşuri) esenţe 150 g margarină 50 g drojdie Ingrediente umplutură : 500 g smântână 6 ouă 10 linguri zahăr 2 esenţe de vanilie...

Read more »

Ciuperci pane cu brânză de burduf

Ciuperci pane cu brânză de burduf

  O reteta gustoasa de ciuperci pane cu branza de burduf, oua, faina, rosie si ulei. Ingrediente: 1/2 kg ciuperci cu pălării mai mari 200 g brânză de burduf 2 ouă 3-4 linguri făină 1 roşie ulei pentru prăjit   Mod de preparare: Speli ciupercile şi le scoţi picioruşele. Roşia o tai cubuleţe. în...

Read more »

Blanchet de pui cu orez

Blanchet de pui cu orez

  O reteta gustoasa de blanchet de pui cu orez, faina, legume, galbenusuri si margarina. Ingrediente: 1 piept de pui 1/2 kg legume după gust 2 gălbenuşuri 4-5 linguri făină 1 lingură margarină (sau unt) 100 g orez pentru garnitură   Mod de preparare : Fierbi car­nea în apă cu sare, spu­mezi. Când e...

Read more »

Retete de post: Tocană de legume

O reteta de post de tocana de legume din: ceapa, rosii, dovlecel, morcov, ardei, cartofi, fasole verde, usturoi, sare, piper, patrunjel verde si facultativ 3 linguri untdelemn. Ingrediente: două cepe 4 roşii un dovlecel un morcov doi ardei 4 cartofi o mână de fasole verde o vânătă 3-4 căţei de usturoi sare piper o...

Read more »

Supă de vită cu curry

Supă de vită cu curry

O reteta foarte simpla si delicioasa de supa de vita cu curry din: pulpa de vita, ceapa, ghebe, crenguta de rozmarin, sare si piper. Ingrediente: 400 gr pulpă de vită 150 gr ceapă 150 gr ghebe 1 crenguţă de rozmarin 4 gr curry 20 gr sare 2 gr piper   Mod de preparare: Pulpa...

Read more »

Retete de post: Fasole batuta cu salata de muraturi sau sfecla rosie

Retete de post: Fasole batuta cu salata de muraturi sau sfecla rosie

O reteta de post de fasole batuta cu salata de muraturi sau sfecla rosie din: fasole boabe, apa, ceapa, untdelemn, boia de ardei, usturoi, sare si bulion. Ingrediente: 300 g fasole boabe uscată un litru de apă două cepe 3-4 linguri cu untdelemn un vârf de cuţit boia de ardei usturoi pisat sare bulion...

Read more »

Retete de post: Pastă de dovlecei

O reteta de post simpla de pasta de dovlecei din: ceapa, dovlecei, untdelemn, sare, piper si facultativ doua oua. Ingrediente: două cepe doi dovlecei 3 linguri de untdelemn sare piper facultativ: două ouă   Mod de preparare: Ceapa se toacă mărunt şi se căleşte în trei linguri untdelemn. Se adaugă dovleceii curăţaţi şi daţi...

Read more »

Salata de praz cu mustar si otet

Salata de praz cu mustar si otet

  O reteta simpla de salata de praz cu mustar, otet, sare si ulei. Ingrediente: 4 fire praz 150 ml ulei 3 linguri muştar 1 linguriţă oţet sare   Mod de preparare: Alegi partea albă a  prazului, o cureţi de eventualele foi uscate şi o tai rondele. Le pui la fiert în apă până...

Read more »

Ciuperci ţărăneşti

O reteta de post de ciuperci taranesti din: ciuperci, ceapa, untdelemn, faina, sare, pipe marar si facultativ 100 g smantana. Ingrediente: 500 g ciuperci o ceapă două linguri de untdelemn o lin­gură de făină sare piper o legătură de mărar facultativ: 100 g smântână   Mod de preparare: Se curăţă ciupercile, se spală bine...

Read more »

Minitorturi cu iaurt

Minitorturi cu iaurt

  O reteta de minitorturi cu iaurt, faina, praf de copt, zahar, lichior, margarina, gelatina, suc de lamaie, suc de mere si lapte. Ingrediente blat: 100 g făină 1 vârf de cuţit de praf de copt 25 g zahăr 1 plic zahăr vanilat 1 lingură lichior 60 g margarină   Ingrediente umplutură: 1 pachet...

Read more »

Varza cu legume la cuptor

Varza cu legume la cuptor

O reteta absolut delicioasa de varza cu legume la cuptor din: varza murata, varza cruda, ceapa, ardei gras, gogosari, telina, morcovi, rosii, gogonele, gogosar, otet, untdelemn, sare, pasta de tomate, miere, vin, sare, piper si cimbru. Ingrediente: o varză murată o varză crudă 4 cepe 4 ardei graşi 6 gogoşari o rădăcină de ţelină...

Read more »

Ciuperci umplute cu pesmet

O reteta de post de ciuperci umplute cu pesmet din: ciuperci, pesmet, usturoi, margarina vegetala, marar verde, sare si piper. Inrgediente: un kg de ciuperci 50 g pesmet doi căţei de usturoi 150 g margarină vegetala două linguri cu mărar verde tocat sare piper   Mod de preparare: Ciupercile se curăţă, se spală bine,...

Read more »

Tocăniţă de legume

Tocăniţă de legume

O reteta de post de tocanita de legume din: cartofi, morcovi, ardei gras, ceapa, vinete, patrunjel verde, pasta de tomate, boia dulce, boia iute si facultativ untdelemn. Ingrediente: un kg cartofi 7-8 morcovi 6 ardei graşi 500 g ceapă 2-3 vinete o legătură de pătrunjel verde o legătură de mărar două linguri de pastă...

Read more »

Coronita de ciocolata

Coronita de ciocolata

  O reteta de licioasa de coronita de ciocolata din: iaurt, oua, faina, zahar, ulei, praf de copt, cacao, zahar vanilat, unt si esenta de migdale. Ingrediente: 1 pahar cu iaurt 3 ouă 250 g făină 200 g zahăr 50 ml ulei 1 linguriţă praf de copt 3 linguri cacao 1 plic zahăr vanilat...

Read more »

Retete de post: Sarmale de orez, în foi de varză dulce

O reteta de post de sarmale de orez, in foi de varza dulce din: orez, morcov, ceapa, verdeata, sare, piper, pasta de tomate, bors, otet, varza dulce si facultativ 3-4 linguri de untdelemn. Ingrediente: 250 g orez un morcov două cepe două liguri de verdeaţă tocată (mărar, pătrunjel) sare piper o lingură de pastă...

Read more »

Pizza pane cu salata

Pizza pane cu salata

  O reteta delicioasa de pizza din: drojdie, faina, sare, zahar, ulei de masline, sos de rosii, usturoi, rozmarin si piper. Ingrediente:  25 g drojdie proaspătă 1/2 kg făină sare zahăr 1 lingură ulei de măsline 200 ml sos de roşii 2 căţei de usturoi 2 rămurele de rozmarin piper Mod de preparare: Faci...

Read more »

Curcan cu castane

Curcan cu castane

O reteta delicioasa de curcan cu castane din: aripi de curcan, castane, ceapa, faina, ulei, sare, piper si boia dulce. Ingrediente: 2 aripi de curcan 400 gr castane 50 gr ceapă 30 gr făină 30 ml ulei 20 gr sare 2 gr piper 2 gr boia dulce   Mod de preparare: Castanele se curăţă...

Read more »

Retete de post: Ciuperci la tavă

O reteta de post de ciuperci la tava din: ciuperci, untdelemn, sare, zeama de lamaie si mujdei de usturoi. Ingrediente: 500 g ciuperci (de câmp sau de cultură) câteva linguri de untdelemn sare zeamă de lămâie mujdei de usturoi   Mod de preparare: Se aleg ciuperci mijlocii, se rup codiţele şi se spală în...

Read more »

Retete de post: Ciuperci cu pastă de usturoi

O reteta de post de ciuperci cu pasta de usturoi din: ciuperci, untdelemn, busuioc, cimbru, piper alb si sare. Ingrediente: 500g de ciuperci albe (de câmp sau de cultură) o lingură de untdelemn busuioc pisat cimbru piper alb (măcinat) sare   Mod de preparare: Ciupercile se opăresc, se curăţă, după care se lasă la...

Read more »

Supă asiatică de pui

Supă asiatică de pui

O reteta foarte gustoasa de supa asiatica de pui din: piept de pui, orez, cuburi de soia, ghimbir, sos de soia, ardei kapia, rosii, ulei de masline si vegeta. Ingrediente: 200 gr piept de pui 50 gr orez 50 gr cuburi de soia 50 gr ghimbir 30 ml sos de soia 50 gr ardei...

Read more »

Iepure cu sos de roşii

Iepure cu sos de roşii

  O reteta delicioasa de iepure cu sos de rosii, ceapa, vin, lamaie si unt. Ingrediente: 1kg carne de iepure 11 suc de roşii 1 ceapă un pahar vin alb 1 lămâie puţin unt Mod de preparare : Speli bine carnea şi o pui în apă rece, cu sucul de lămâie. O laşi o...

Read more »

Cotlete de miel cu măgheran

Cotlete de miel cu măgheran

  O reteta delicioasa de cotlete de miel cu magheran, lamaie, vin rosu, sare, piper, usturoi si bulion. Ingrediente :  8 cotlete de miel 1 cană cu apă 1 lămâie 100 ml vin roşu 2 linguri ulei 1 lingură măgheran 2 cepe 1 lingură buli­on 3-4 căţei usturoi sare piper   Mod de preparare:...

Read more »

Drob de miel cu ficat de pasare

Drob de miel cu ficat de pasare

  O reteta de drob de miel cu rinichi de miel, ficatei de pasare, ceapa verde, oua, smantana si sare. Ingrediente: organe de miel (rinichi, plămâni etc.) 10-15 ficăţei de pasăre 2-3 legături de ceapă verde 3 ouă 2 linguri smântână sare piper verdeaţă   Mod de preparare: Speli măruntaiele le cureţi şi le...

Read more »

Chec colorat

Chec colorat

  O reteta de desert delicios, chec colorat din: oua, zahar, lapte, faina, praf de copt, sare, esenta de rom si colorat alimentar. Ingrediente: 2 ouă 1 ceaşcuţă zahăr (cam de 100 g) 1/2 ceaşcă ulei 1 ceaşcă lapte 2 ceşti făină 1/2 praf copt sare zahăr vanilat esenţă de rom, după gust colorant...

Read more »

Pulpă de miel împănată cu bacon la cuptor

Pulpă de miel împănată cu bacon la cuptor

  O reteta gustoasa de pulpa de miel impanata cu bacon, condimente, usturoi, ulei, vin alb, foaie de dafin si piper boabe. Ingrediente :  1 pulpă de miel 100 g bacon feliat subţire condimente pen­tru care miel 2-3 căţei de usturoi ulei pentru tavă un pahar vin alb 1 foaie dafin câteva boabe piper...

Read more »

Friptură de miel cu susan si legume

Friptură de miel cu susan si legume

  O reteta gustoasa de friptura de miel cu susan, legume, usturoi, miere, sare, piper, zeama de lamaie, cimbru verde, rozmarin verde, morcov, fasole verde, ciuperci si vin alb. Ingrediente: 1 pulpă de miel usturoi sare piper zeamă de lămâie de la 2 lămâi cimbru verde rozma­rin verde 2 linguri miere morcov fasole verde...

Read more »

Placinta cu branza

Placinta cu branza

  O reteta de placinta din: branza dulce, faina, drojdie, telemea de vaci, iaurt, oua, zahar pudra si sare. Ingrediente: 500 g făină 1/2 pacheţel drojdie 500 g brânză dulce 500 g telemea de vaci (se poate folosi doar un singur fel de brânză, cu atenţie la sare) 500 g iaurt 4 ouă zahăr...

Read more »

Retete, Reteta zilei, Retete Ciorbe, Retete Supe, Retete Salate, Retete Paste, Retete Pizza, Retete Peste, Retete Vita, Retete Vitel, Retete Porc, Retete Pui, Retete Oaie, Retete Miel, Retete Berbec, Retete de post, Desert, Diete

Sursa:www.restaurantedelux.ro