luni, 13 august 2012

Retete #77


Retete:

Morning Glory Cocktail

Morning Glory Cocktail

O reteta de cocktail Morning Glory din: rachiu, whisky, Pernod, Curacao, sirop de zahar, sifon si coaja de lamaie. Ingrediente: 3 cl rachiu (Weinbrand) 2 cl whisky 1 strop de Pernod 2 picaturi de Curacao 2 lingurite de sirop de zahar sifon spirala din coaja de lamaie   Mod de preparare: Ingrediente se amesteca...

Read more »

Fluture cu sos

Fluture cu sos

O reteta delicioasa de fluture cu sos din: file de porc, cas, smantana, unt, ceapa verde, rinichi, marar, sare si piper. Ingrediente: 600 gr file de porc 100 gr caş proaspăt 100 gr smântână 50 gr unt 1 legătură de ceapă verde 1 legătură de ridichi 4 fire de mărar 20 gr sare 2...

Read more »

Găluşte de ştiucă

O reteta de galuste de stiuca din: stiuca, cartofi, morcov, radacina de patrunjel, pastarnac, telina, ceapa, oua, faina, lapte, paine, marar, patrunjel verde, piper si sare. Ingrediente: o ştiucă de aproximativ 800 g 200g cartofi un morcov o rădăcină de pătrunjel un păstârnac o ţelină mică o ceapă două ouă o lingură de făină...

Read more »

Fudulii cu piper verde

Fudulii cu piper verde

O reteta de fudulii cu piper verde din: fudulii, smantana, mustar, otet, ulei, sos de soia, foi de dafin, sare, piper si boabe de piper verde. Ingrediente: 600 gr fudulii 100 gr smântână 30 gr muştar 30 ml oţet 30 ml ulei 20 ml sos de soia 2 foi de dafin 20 gr sare...

Read more »

Cocktail Cognac Collins

Cocktail Cognac Collins

O reteta de Cocktail Cognac Collins din: coniac, sirop de zahar, suc de lamaie, felii de lamaie si cirese. Ingrediente: 4-6 cl coniac 2 lingurite de sirop de zahar sucul unei jumatati de lamaie felii de lamaie cirese   Mod de preparare: Siropul, sucul de lamaie si coniacul se amesteca cu gheata zdrobita fin...

Read more »

Tocană de peşte

O reteta de tocana de peste din: peste, ceapa, untdelemn, faina, pasta de tomate, vin, piper, usturoi, cimbru si zeama de lamaie. Ingrediente: un kg de peşte (biban, roşioară, crăpcean ş.a.) 400 g ceapă 100 ml untdelemn 3 linguri de făină 50 g pastă de tomate 100 ml vin piper usturoi cimbru zeamă de...

Read more »

Porc cu carnati si mozzarella

Porc cu carnati si mozzarella

O reteta delicioasa de porc cu carnati si mozzarella din: ceafa de porc, carnaciori picanti, mozzarella, rosii, dovlecei, ardei iute, usturoi, vin alb, ulei, sare, piper si boia. Ingrediente: 400 gr ceafă de porc 200 gr cârnăciori picanţi 200 gr mozzarella 100 gr roşii 100 gr dovlecei 1 ardei iute 2 căţei de usturoi...

Read more »

Marinată de macrou cu mujdei de usturoi

O reteta simpla si delicioasa de marinata de macrou cu mujdei de usturoi din: macrou, usturoi, otet, untdelemn, sare, piper si foi de dafin. Ingrediente: 1,5 kg macrou 50 usturoi 50 ml oţet 100 ml untdelemn sare piper foi de dafin   Mod de preparare: Peştele se curăţă şi se filetează, se sărează şi...

Read more »

Lasagna cu carne tocata

Lasagna cu carne tocata

O reteta absolut delicioasa de Lasagna cu carne tocata din: foi lasagna, carne tocata, ceapa, usturoi, vin rosu, bulion de rosii, sare, piper, unt, faina, lapte, cascaval si 1 ou. Ingrediente: 1 pachet foi lasagna panzzani 1 kg carne tocata (amestec carne de porc cu carne de vaca) 1 ceapa 4 catei usturoi 1...

Read more »

Ştiucă umplută cu ştiucă

O reteta delicioasa de stiuca umpluta cu stiuca din: stiuca, ceapa, franzela, stafide, oua, untdelemn, vin sec, sare, piper, zahar, verdeata, lamaie, maioneza si tarhon. Ingrediente: o ştiucă mare şi una mică două cepe trei felii de franzelă 100 g stafide două ouă 50 ml untdelemn 3 pahare de vin sec sare piper zahăr...

Read more »

Cotlet gratinat

Cotlet gratinat

O reteta simpla si gustoasa de cotlet gratinat din: cotlet de porc, paine, rosii, ardei kapia, ardei iute, sos de soia, sos de usturoi, ulei, otet, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 600 gr cotlet de porc 4 felii de pâine 300 gr roşii 300 gr ardei kapia 1 ardei iute 30 gr miere 50...

Read more »

Cum se prepara Tocanita traditionala de vita cu oregano (video)

Cum se prepara Tocanita traditionala de vita cu oregano (video)

O reteta video despre cum se prepara tocanita raditionala de vita cu oregano din: pulpa de vita, ceapa rosie, ceapa alba, usturoi, ardei rosii, morcovi, patrunjel, oregano, cimbru, ulei de masline, sare si piper.   Ingrediente: pulpa vita ceapa rosie, alba usturoi ardei rosii morcovi patrunjel oregano cimbru ulei masline sare piper   Mod...

Read more »

Cocktail French

Cocktail French

O reteta de Cocktail French din: coniac, grand Marnier, sirop de grenadine si sifon. Ingrediente: 4 cl coniac 2 cl Grand Marnier 3 stropi sirop de grenadine 4 cl sifon   Mod de preparare: In shakerul umplut cu gheata turnam coniacul Grand Marnier si siropul de grenadine; agitam apoi turnam bautura intr-un pahar de...

Read more »

Ştiucă umplută, la cuptor

O reteta gustoasa de stiuca umpluta, la cuptor din: stiuca, untdelemn, oua, patrunjel, stafide, nuci, ceapa, paine, lapte, sare, piper, smantana si 3 linguri de mustar. Ingrediente: o ştiucă de 1,5 kg o jumătate de ceaşcă de untdelemn două ouă 3 linguri de pătrunjel proaspăt tocat 50 g stafide miezul de la două nuci...

Read more »

Cod cu sos alb

Cod cu sos alb

  O reteta de cod cu sos alb, faina, cartofi, usturoi, lamai, sare, piper si ulei de masline. Ingrediente: 5-6 fileuri de cod 2-3 linguri făină 2 cartofi 4-5 căţei de usturoi 2 lămâi sare piper 2-3 linguri ulei de măsline   Mod de preparare: Cureţi, tai cartofii şi îi ţ| fl pui la...

Read more »

Ştiucă umplută, fiartă

O reteta absolut delicioasa de stiuca umpluta, fiarta din: stiuca, ceapa, untdelemn, paine, zahar, albus de ou, zarzavat de supa, zeama de lamaie, sare, piper, hrean, otet, miere si un morcov. Ingrediente: o ştiucă de 1,5 kg 3 cepe 120 ml untdelemn miezul de la o felie de pâine 20 g zahăr un albuş...

Read more »

Muşchi file cu bacon

Muşchi file cu bacon

O reteta absolut delicioasa de muschi file cu bacon din: file de porc, bacon, rosii, ceapa verde, ulei, coniac, sare si piper. Ingrediente: 600 gr file de porc 100 gr bacon 100 gr roşii 1 legătură de ceapă verde 30 ml ulei 50 ml coniac 20 gr sare 2 gr piper   Mod de...

Read more »

Păstrăv cu ţelină

O reteta gustoasa de pastrav cu telina din: pastravi, ceapa, usturoi, maioneza, lamai, vin alb, sare, piper si otet. Ingrediente: 3-4 păstrăvi, de aproximativ 300-400 g fiecare o ceapă doi căţei de usturoi 400 g ţelină o cană de maioneză (pregătită dintr-un ou, untdelemn şi zeamă de lămâie) două lămâi un pahar cu vin...

Read more »

Between The Sheets Cocktail

Between The Sheets Cocktail

O reteta delicioasa de cocktail Between the sheets din; coniac, rom alb, curacao triple sec, suc de lamaie si cirese de cocktail sau coaja de lamaie. Ingrediente: 2 cl coniac 2 cl rom alb 2 cl Curacao Triple Sec 1 cl suc de lamaie cirese de cocktail sau coaja de lamaie   Mod de...

Read more »

Specialitate slovacă

Specialitate slovacă

O reteta de specialitate slovaca din: varza murata, prune uscate, carnati afumati, ulei, rosii, piper si boia iute. Ingrediente: 600 gr varză murată 200 gr prune uscate 100 gr cârnaţi afumaţi 50 ml ulei 100 gr roşii 2 gr piper 5 gr boia iute   Mod de preparare: Varza murată se ţine la desărat,...

Read more »

Plăcintele cu stevie

Plăcintele cu stevie

  O reteta gustoasa de placintele cu stevie, smantana, unt, oua, faina, piper, ulei si sare. Ingrediente:  1 kg ştevie 2 linguri smântână 50 g unt sau margarină 2 ouă 300 g făină ulei sare piper Mod de preparare : Amesteci făina cu ouăle, un praf de sare şi puţină apă caldă şi frămânţi...

Read more »

Papanaşi ca la Rădăuţi

Papanaşi ca la Rădăuţi

O reteta de papanasi ca la Radauti din: faina de grau, branza de vaci, zahar, praf de copt, zeama si coaja rasa de la o lamaie, sare, untdelemn, faina, smantana, dulceata si zahar pudra. Ingrediente: 400 g făină de grâu un kg brânză de vaci 2-3 linguri de zahăr o linguriţă de praf de...

Read more »

Retete de post: Plăcintă cu ciuperci

O reteta de post de placinta cu ciuperci din: faina, apa, untdelemn, otet, sare, ciuperci de padure, ceapa, verdeata, untdelemn, sare si piper. Ingrediente: 500 g făină 200 ml apă 50 ml untdelemn o linguriţă cu oţet sare pentru umplutură: două kg ciuperci de pădure două cepe verdeaţă untdelemn sare piper   Mod de...

Read more »

Snitel la cuptor

Snitel la cuptor

  O reteta gustoasa de snitel din: carne de vita, ou, ulei, sare. Ingrediente: 400 g carne de vită pentru şniţel 1 ou 50 ml ulei 15 g sare   Mod de preparare: Tai carnea astfel încât să obţii 200 g pe fiecare porţie, o baţi şi o presari cu sare. Separi ouăle, baţi...

Read more »

Foi cu mere

O reteta de foi cu mere din: faina de grau, apa, untdelemn, sare, zahar, mere, coaja de lamaie, zahar pudra, galbenus de ou, si o cana de lapte. Ingrediente: făină de grâu (cât e nevoie pentru a obţine un aluat moale) 7 linguri de apă 7 linguri de untdelemn 7 linguri de zahăr un...

Read more »

Pâine la ţest

O reteta foarte simpla de paine la test din: faina de grau, sare si apa cat cuprinde. Ingrediente: 500 g făină de grâu sare apă cât cuprinde   Mod de preparare: Mai întâi se cerne faina, pentru a o curăţa de impurităţi, dar şi pentru a o aera. Făina se aşază într-o covată, iar...

Read more »

Plăcintă cu ciuperci şi praz

O reteta de post de placinta cu ciuperci si praz din: faina de grau, margarina, apa, praf de copt, otet, praz, ciuperci, marar, untdelemn, smantana si oua. Ingrediente: pentru aluat: un kg făină de grâu două pachete de mar­garină (sau unt) 2-3 linguri de apă un praf de copt o jumătate de linguriţă de...

Read more »

Pâine de casă

O reteta de paine de casa din: faina de grau, drojdie, sare, zahar, apa calduta si untdelemn. Ingrediente: 500 g făină de grâu 10 g drojdie două linguri de sare o lin­guriţă de zahăr 250 ml apă călduţă facultativ: 6 linguri unt­delemn   Mod de preparare: Drojdia se lichefiază cu zahărul şi puţină apă...

Read more »

Tocanita de pipote si inimi de pui

Tocanita de pipote si inimi de pui

O reteta simpla si gustoasa de tocanita de pipote si inimi de pui din: pipote si inimi de pui, ceapa, bulion, sare, piper si vegeta. Ingrediente: 1 kg pipote si inimi de pui 4 cepe bulion sare piper vegeta Mod de preparare: Se spala si se pun la fiert intr-o cratita potrivita pipotele si...

Read more »

Drob de vinete cu peşte

O reteta delicioasa de drob de vinete cu peste: vinete, ceapa, cartof, file de peste, oua, faina, pesmet, untdelemn, patrunjel verde, marar, sare, piper, rosii, untdelemn si sare. Ingrediente: două vinete de mărime potrivită patru cepe un cartof mai măricel 150 g de file de peşte (şalău, ştiacă sau crap) dezosat patru ouă 120...

Read more »

Cocktail Happy France

Cocktail Happy France

O retetă simpla de Cocktail Happy France din: coniac, Curacao, zeama de lamaie si jumatate de albus. Ingrediente: 2 cl coniac 2 cl Curacao 1 cl zeama de lamaie jumatate de albus   Mod de preparare: Agitam ingredientele intr-un shaker, apoi turnam bautura intr-un pahar de cocktail.

Read more »

Tărhană cu sos de peşte

O reteta de tarhana cu sos de peste din: faina, macrou, ceapa, pasta de tomate, untdelemn, sare, piper, boia si usturoi pisat. Ingrediente: tărhană din 500 g făină două bucati macrou două cepe o lin­gură de pastă de tomate o cană de untdelemn sare piper boia usturoi pisat   Mod de preparare: Macrourile se...

Read more »

Vrăbioară cu unt şi muştar

Vrăbioară cu unt şi muştar

O reteta delicioasa de vrabioara cu unt si mustar din: vrabioara de vita, unt, mustar Dijon, ou, vin alb, patrunjel, ulei, sare si piper. Ingrediente: 600 gr vrăbioară de vită 100 gr unt 50 gr muştar Dijon 1 ou 100 ml vin alb 15 ml ulei  1/2 legătură de pătrunjel 20 gr sare 2...

Read more »

Cum se prepara Cocktail Dawa (video)

Cum se prepara Cocktail Dawa (video)

O reteta video simpla despre cum se prepara Cocktail Dawa din: Runny Honey, Tito;s Vodka si lime Juice. Ingrediente: 4 barspoons Runny Honey 2.5 oz Tito’s Vodka 1/2 oz Lime Juice 

Read more »

Ficăţei de ştiucă

O reteta simpla si gustoasa de ficatei de stiuca din: ficatei de stiuca, unt, vin, marar, sare si piper. Ingrediente: ficăţeii de la 8-10 ştiuci 3 linguri de unt un pahar mic de vin o legătură de mărar sare piper   Mod de preparare: Ficăţeii de ştiucă pot fi „recoltaţi" atunci când se eviscerează...

Read more »

Friptură de vită cu morcovi

Friptură de vită cu morcovi

O reteta absolut delicioasa de friptura de vita cu morcovi din: pulpa de vita, morcovi, portocala, miere, ulei, busuioc, sare si piper. Ingrediente: 500 gr pulpă de vită 500 gr morcovi 1 portocală 50 gr miere 30 ml ulei 4 gr busuioc 20 gr sare 2 gr piper   Mod de preparare: Morcovii se...

Read more »

Salată de peşte afumat dezosat cu măr

Salată de peşte afumat dezosat cu măr

O reteta simpla si gustoasa de salata de peste afumat dezosat cu mar din: peste afumat, mar, ceapa, maioneza si o lingurita de otet. Ingrediente: 300 g peşte afumat (dezosat) 300 g măr 3 cepe maioneză (obţinută dintr-un gălbenuş, cu untdelemn şi zeamă de lămâie) o linguriţă de oţet   Mod de preparare: Peştele...

Read more »

Cocktail Top Ten

Cocktail Top Ten

O reteta simpla de Cocktail Top Ten din: rachiu, nectar de piersici, nectar de visine, suc de grapefruit, felii de carambola si physalis. Ingrediente: 3 cl rachiu (weinbrand) 4 cl nectar de piersici 6 cl nectar de visine 4 cl suc de grepfruit felii de carambola 1 physalis   Mod de preparare: Rachiul si...

Read more »

Porc cu sos de praz

Porc cu sos de praz

O reteta simpla si gustoasa de porc cu sos de praz din: file de porc, praz, unt, faina, ulei, sare, piper alb si coriandru. Ingrediente: 600 gr file de porc 400 gr praz 50 gr unt 70 gr faină 20 ml ulei 20 gr sare 2 gr piper alb 4 gr coriandru   Mod...

Read more »

Salată de peşte afumat cu zeama de lamaie

O reteta delicioasa de salata de peste afumat cu zeama de lamaie din: peste afumat, ceapa, morcovi, untdelemn, otet, masline, sare, frunze de salata si zeama de lamaie. Ingrediente: 500 g peşte afumat 200 g ceapă 100 g morcovi 2 linguri de untdelemn o lingură de oţet 70 g măsline fără sâmburi sare 2-3...

Read more »

Piept de porc cu legume

Piept de porc cu legume

  O reteta de piept de porc cu broccoli, conopida, cartofo, ceapa si morcovi. Ingrediente: 300 g piept de porc legume congelate, după gust: broccoli, varză de Bruxelles, conopidă 2 cartofi 2 cepe albe 2 morcovi   Mod de preparare: Intr-un vas care merge la cuptor aşezi un prim stat de ceapă tăiată peştişori...

Read more »

Supă cremă de urzici

Supă cremă de urzici

  O reteta de supa crema de urzici, telina, radacina de patrunjel, ceapa verde, ulei, usturoi si sare. Ingrediente:  500 g urzici 1 ţelină 1 rădăcină pătrunjel 1 legătură ceapă verde 2 linguri ulei 1-2 căţei de usturoi sare   Mod de preparare: Cureţi urzicile, ţelina, rădăcina de pătrunjel şi ceapa, le speli bine...

Read more »

Pulpe de pui cu legume in folie de staniol

Pulpe de pui cu legume in folie de staniol

O reteta delicioasa de pulpe de pui cu legume in folie de staniol din: pulpe de pui, ardei capia, broccoli, fasole verde, telina, ciuperci, ceapa, usturoi, sare, piper si vegeta. Ingrediente: 8 pulpe de pui 1 ardei capia broccoli mazare fasole verde telina 1 cutie ciuperci 2 cepe usturoi sare piper vegeta Mod de...

Read more »

Zama de salata verde

Zama de salata verde

  O reteta de zama de salata verde, ceapa verde, usturoi verde, morcov, pastarnac, ceapa, sunca, faina, orez, iaurt, smantana, oua, marar, sare si piper. Ingrediente: 1 kg salată 1 legătură ceapă verde 1 legătură usturoi verde 1 morcov 1 păstârnac 1 ceapă 150 g şuncă (slănină adică) 3 linguri făină 100 g orez...

Read more »

Ciorbă de lobodă cu kaizer afumat

Ciorbă de lobodă cu kaizer afumat

  O reteta de ciorba de laboda, kaizer, ceapa verde, usturoi, marar, lapte acru, faina, otet si sare. Ingrediente: 4-5 legături de lobodă roşie 600 g kaizer afumat 5 fire ceapă verde 5 căţei de usturoi 1 legătură mărar 1 ceaşcă lapte acru (sau iaurt) 2 linguri făină 2 linguri lapte 3 l apă...

Read more »

Ciorba de carne

Ciorba de carne

  O reteta deliciasa de ciorba de carne de porc, ceapa, pastarnac, radacina de telina, bulion si verdeata. Ingrediente: 250 g carne de porc 1 ceapă 1 păstârnac mic 1 morcov potrivit 1/2 rădăcină de ţelină 2-3 linguri bulion verdeaţă   Mod de preparare: Pui la fiert carnea în apă  rece cu sare şi...

Read more »

Tort de vin

Tort de vin

  O reteta delicioasa de tort de vin, zahar, gelatina, stafide, portocale si frisca. Ingrediente: 1 litru vin 1/2 kg zahăr 12 linguri gelatină 100 g stafide 3 portocale frişca vegetală pentru ornat   Mod de preparare: Pui la fiert vinul cu zahărul şi scorţişoara până la completa dizolvare a zahărului. Adaugi gelatina preparată...

Read more »

Cartofi fierti cu broccoli

Cartofi fierti cu broccoli

  O reteta gustoasa de cartofi, broccoli, margarina, usturoi si patrunjel. Ingrediente: 1/2 kg cartofi 1/2 kg broccoli 50 g margarină 2 căţei usturoi 1/2 legătură pătrunjel   Mod de preparare: Speli cartofii şi îi pui la fiert în coajă. Fierbi şi broccoli 5 minute. După ce au fiert cartofii, s-au răcit şi i-ai...

Read more »

Salata de peste cu macaroane si maioneza

Salata de peste cu macaroane si maioneza

  O reteta de salata de peste, macaroane, maioneza, paste, ceapa, sare si piper. Ingrediente: 1 conservă de peşte 300 g paste făinoase fără ou maioneză 2-3 cepe sare piper   Mod de preparare: Fierbi macaroane­le aşa cum scrie pe pachet, apoi le scurgi şi le clăteşti cu apă rece. Pe un platou aşezi...

Read more »

Retete de post: Foi de placinta de post

Retete de post: Foi de placinta de post

  O reteta de foi de placinta de post din: ulei, faina, apa si sare. Ingrediente blat: 7 linguri ulei 10 linguri de apă 14 linguri de făină 1 varf de cuţit de sare Ingrediente cremă: 7 linguri de ulei 7 linguri făină   Mod de preparare: Amesteci foarte bine uleiul cu făina şi...

Read more »

Cocktail Cognac Orange

Cocktail Cognac Orange

O reteta de Cocktail Cognac Orange din: coniac, lichior de portocale, suc de portocale si cirese de cocktail. Ingrediente: 4 cl coniac 2 cl lichior de portocale 1 cl suc de portocale proaspat presat cirese de cocktail   Mod de preparare: Agotam coniacul, lichiorul si sucul de fructe intr-un shaker cu gheata, apoi turnam...

Read more »

Ciorba de vitel cu tarhon si chisatura

Ciorba de vitel cu tarhon si chisatura

  O reteta de ciorba cu carne de vitel, tarhon, chisatura, foi de dafin, morcovi, ceapa, telina, radacina de patrunjel, faina, lapte, galbenusuri si sare. Ingrediente :  1 kg carne viţel 5 foi dafin 3-4 morcovi 1 ţelină 1 ceapă 1 rădăcină pătrun­jel 1 lingură chisătură (100 g slănină şi puţină ceapă tocate) 1...

Read more »

Ciocanele cu rozmarin

Ciocanele cu rozmarin

  O reteta delicioasa de ciocanele de pui cu rozmarin, kaizer si ardei gras. Ingrediente: 2 ciocănele 2 fâşii de kaizer pentru fiecare ciocănel câteva crenguţe de rozmarin 1 pungă de ardei gars congelat   Mod de preparare: Cureţi carnea, o speli şi o usuci cu şervete de hârtie, înfăşori fiecare bucată în kaizer ...

Read more »

Tarta cu broccoli

Tarta cu broccoli

  O reteta delicioasa de tarta cu broccoli, rosii, smnatana, lapte, oua, mustar iute si aluat congelat. Ingrediente: 2 buchete de broccoli 3 roşii 30 ml smântână subţire 1/2 pahar lapte 4 ouă 5 linguri muştar iute 1 pachet aluat congelat   Mod de preparare: Pui la fiert bucheţelele de broccoli 5 minute  în...

Read more »

Cocktail Printemps

Cocktail Printemps

O reteta gustoasa de Cocktail Printemps din: coniac, zahar pudra, frunze de menta, portocala si lamaie. Ingrediente: 6 cl coniac 1 lingurita zahar pudra 4-5 frunze proaspete de menta 1 felie portocala 1 felie lamaie   Mod de preparare: Turnam coniacul, zaharul pudra si frunzele de menta intr-un pahar pentru bauturi lungi, adaugam gheata...

Read more »

Bulete cu cascaval

Bulete cu cascaval

  O reteta delicioasa de bulete cu cascaval, margarina, oua, sare si faina. Ingrediente: 3 ouă 50 g caşcaval ras 50 g margarină 100 g făină 10 linguri apă sare Mod de preparare: Intr-o cratiţă pui la fiert apa cu margarina şi când acestea dau în clocot, pui făina dintr-o dată amestecând repede. Pui...

Read more »

Pâine de secară cu chimen

O reteta de paine de secara cu chimen din: faina de secara, drojdie, sare, apa calduta si chimen pisat. Ingrediente: un kg făină de secară 100 g drojdie o linguriţă de sare apă călduţă o lingură cu chimen pisat   Mod de preparare: Drojdia se desface într-o cană cu apă călduţă şi se lasă...

Read more »

Retete de post: Iahnie de cartofi

Retete de post: Iahnie de cartofi

  O reteta gustoasa de iahnie de cartofi, ceapa, suc de rosii, boia si patrunjel. Ingrediente: 5 cartofi 2 cepe suc de roşii boia (dulce sau iute, după gust) pătrunjel   Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi tai în opt şi îi pui la fiert. Cureţi şi tai ceapa peştişori şi o pui la...

Read more »

Prăjitură cu sirop de vişine

Prăjitură cu sirop de vişine

O reteta de prajitura cu sirop de visine din: faina, margarina, zahar, sirop de visine si un plic praf de copt. Ingrediente: 400 g făină un pachet de margarină 300 g zahăr o cană sirop de vişine un plic praf de copt   Mod de preparare: Margarina se topeşte şi se lasă să se...

Read more »

Ciuperci cu spanac

Ciuperci cu spanac

  O reteta de ciuperci cu spanac, ceapa, cascaval, ulei, sare, piper, unt si verdeata. Ingrediente :  1 kg ciuperci (albe, de cultură) 1/2 kg spanac 1 ceapă 150 g caşcaval 100 ml ulei sare piper nucşoară 1 lingură unt 1 legătură verdeaţă   Mod de preparare: Cureţi spanacul, îl speli, îl opăreşti în...

Read more »

Dovleac copt, cu miere

Dovleac copt, cu miere

O reteta simpla de dovleac copt, cu miere din: dovleac, zahar, miere si facultativ zeama de la o lamaie. Ingrediente: 800 g dovleac (zis plăcintar) 100 g zahăr 100 g miere facul­tativ: zeama de la o lămâie   Mod de preparare: Dovleacul se curăţă de coajă şi de sâmburi, se taie în cuburi, se...

Read more »

Pâine cu tărâţe şi seminţe

O reteta de paine cu tarate si seminte din: faina de grau, tarate de grau, seminte, drojdie, apa calduta si sare. Ingrediente: un kg făină de grâu 500 g tărâţe de grâu 100 g seminţe (mac, dovleac) 50 g drojdie 250 ml apă călduţă sare   Mod de preparare: Drojdia se lichefiază cu puţină...

Read more »

Smochine umplute

O reteta simpla de smochine umplute din: smochine, miez de nuca si zahar tos. Ingrediente: 20 de smochine proaspete un pumn de mieji de nucă 70 g zahăr tos   Mod de preparare: Se spală smochinele, se zvântă şi, prin partea de sus, se face o crestătură la fiecare dintre ele, fără însă a...

Read more »

Mâncare de salată verde

Mâncare de salată verde

  O reteta delicioasa de mancare de salata verde, ulei, otet, faina, usturoi, lapte, iaurt, sare si piper. Ingrediente :  4 salate verzi 100 ml ulei 1 lingură oţet 50 g făină 1 căţel de usturoi 400 ml lapte 500 g iaurt sare piper Mod de preparare: Căleşti un pic făina în ulei încins,...

Read more »

Fursecuri delicioase

Fursecuri delicioase

  O reteta de fursecuri delicioase din: margarina, zahar, faina, oua, zahar vanilat, coaja rasa de lamaie. Ingrediente: 200 g margarina sau unt 200 g zahăr 400-450 g făină 2 ouă 1 plic zahăr vaniiat coajă rasă de lămâie   Mod de preparare: Freci margarina cu zahărul, adaugi apoi ouăle, făina, vanilia şi coaja...

Read more »

Mâncare de stevie

Mâncare de stevie

  O reteta gustoasa de mancare de stevie din: stevie, ulei, faina si sare. Ingrediente: 5 legături ştevie 2-3 ţ linguri ulei 1 lingură făină sare   Mod de preparare: Speli ştevia foarte bine, îndepărtezi nervurile şi o fierbi  în apă sărată clocotită. După 15 minute o scoţi şi laşi la scurs, o toci...

Read more »

Mâncare de urzici

Mâncare de urzici

  O reteta de mancare de urzici din: urzici, faina, ulei si sare. Ingrediente: 500 g urzici 1 lingură făină ulei sare Mod de preparare: Alegi urzicile şi le rupi codiţele. Le speli bine în mai multe ape şi le pui la fiert pentru 10-15 minute în apa clocotită cu sare. Le laşi la...

Read more »

Budinca cu branza de vaci

Budinca cu branza de vaci

  O reteta gustoasa de budinca cu branza de vaci, fidea, ou, zahar, smntana, coaja rasa de lamaie, unt, stafide si zahar vanilat. Ingrediente:  2 pachete fidea de preparare rapidă 200 g brânză dulce de vaci 1 ou 1-2 linguri zahăr 100 g smântână coajă rasă de lămâie 1 vârf de lingură de sare...

Read more »

Urzici cu nuca

Urzici cu nuca

  O reteta de urzici cu nuca, morcovi, malai, usturoi, sare, ceapa, pastarnac, hrean si ulei. Ingrediente: 1 kg urzici 2 morcovi 2 linguri mălai 5-6 căţei usturoi sare după gust 1 ceapă 1 păstârnac 2 linguri miez de nucă măcinat 1 linguriţă hrean ras 3 linguri de ulei   Mod de preparare: Razi...

Read more »

Plăcintă cu urdă si mărar

Plăcintă cu urdă si mărar

  O reteta delicioasa de placinta cu urda, marar, faina, margarina, zahar, galbenusuri, smantana, praf de copt, lamaie, oua, gris si zahar vanilat. Ingrediente aluat: 300 g făină 200 g margarină 100 g zahăr 2 gălbenuşuri 1 lingură smântână 1 praf de copt 1 lămâie Ingrediente umplutură: 1/2 kg urdă 5-6 linguri zahăr 1...

Read more »

Prăjitură fină

Prăjitură fină

  O reteta delicioasa de prajitura fina din: faina, galbenusuri, praf de copt, zahar, untura, smantana, esenta de rom, marmelada, stafide, lapte, unt, cacao si ciocolata. Ingrediente foi:  1/2 kg făină 3 gălbenuşuri 1 praf de copt 150 g zahăr 160 g untură sau margarină 2-3 linguri smântână Ingrediente cremă: 1 foaie coaptă 1...

Read more »

Uscatele cu zahar vanilat

Uscatele cu zahar vanilat

  O reteta de uscatele din: oua, zahar pudra, zahar vanilat, faina, sare si ulei. Ingrediente: 5 ouă 6 linguri zahăr pudră 1 plic zahăr vanilat 400 g făină sare ulei   Mod de preparare: Baţi ouăle cu un praf de sare, adaugi 1 lingură zahăr pudră, vanilia şi făina şi frămânţi un aluat...

Read more »

Pleurotus cu vin si smântână

Pleurotus cu vin si smântână

  O reteta delicioasa de pleurotus, vin alb, smantana, ulei, ceapa verde, rosii, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1/2 kg pleurotus 1/2 pahar vin alb 1/2 pahar ulei 10 cepe verzi 2 roşii 2-3 linguri smântână 1 legătură pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Speli ciupercile şi le tai feliuţe. Cureţi şi speli...

Read more »

Tărhană cu nuci

O reteta de tarhana cu nuci din: faina, miez de nuca, zahar si untdelemn. Ingrediente: tărhană din 500 g făină 200 g miez de nucă 200 g zahăr o cană de untdelemn   Mod de preparare: Nucile se prăjesc scurt în cuptor într-o tavă unsă cu untdelemn. Se dau prin maşina de măcinat şi...

Read more »

Ciorbă de perisoare si carne bucati

Ciorbă de perisoare si carne bucati

  O reteta delicioasa de ciorba de perisoare, carne de porc, morcovi, pastarnac, telina, gulie, ceapa, pasta de ardei, smantana, tarhon, ulei, galbenuisuri, sare, piper si patrunjel. Ingrediente : 250 g carne tocată 250 g carne de porc 3 morcovi 1 păstârnac 1 ţelină 1 gulie 1 ceapă 1 lingură pastă de ardei 500...

Read more »

Plăcintă cu brânză de Brăila

O reteta de placinta cu branza de Braila din: faina de grau, oua, untdelemn, apa, sare, telemea de oaie, telemea de vaca, seminte de cernusca, oua, faina, untdelemn, galbenusuri si faina de grau. Ingrediente: 800 g făină de grâu două ouă 4 linguri de untdelemn apă sare pentru umplutură: 800 g telemea de oi...

Read more »

Pâine bucovineană cu cartofi

O reteta simpla de paine bucovineana cu cartofi din: cartofi, faina, zahar, drojdie de bere, apa calduta si o lingurita de sare grunjoasa. Ingrediente: un kg cartofi două kg făină două linguri de zahăr 100 g drojdie de bere un litru şi jumătate de apă călduţă o lingură de sare grunjoasă   Mod de...

Read more »

Sufleu de urzici

Sufleu de urzici

  O reteta de sufleu de urzici, unt, oua, lapte, faina, sare si piper. Ingrediente :  800 g urzici 100 g unt 4 ouă 200 ml lapte 70 g făină sare piper Mod de preparare: Cureţi urzicile şi le speli foarte, foarte bine în mai multe ape. Le fierbi în apă cu sare aproximativ...

Read more »

Paste cu chiftele

Paste cu chiftele

  O reteta delicioasa de paste cu chiftele din: carne tocata, paste, ceapa, ou, usturoi, paine si verdeata. Ingrediente: 300 g carne tocată 1/2 pachet de paste linguini 1 ceapă mică 2-3 căţei usturoi 1 ou 1 felie pâine înmuiată 1 legătură verdeaţă Mod de preparare: Fierbi pastele în apă cu sare conform indicaţiilor...

Read more »

Supa de galusti verzi

Supa de galusti verzi

  O reteta de supa de galusti verzi cu spanac, oua, faina, boia dulce, morcov, patrunjel, telina, cartofi, sare, piper. Ingrediente: 500 g spanac 2 ouă 3 linguri făină 1 lingură boia dulce 1 morcov 1 rădăcină pătrunjel 1 ţelină 1 cartof sare piper   Mod de preparare: Cureţi morcovul, rădăcina de pătrunjel, ţelina...

Read more »

Budincă de gris cu lapte stafide si rahat

Budincă de gris cu lapte stafide si rahat

  O reteta de budinca de gris, lapte, zahar vanilat, oua, stafide, rahat, coaja rasa de lamaie, sirop de fructe si sare. Ingrediente : 1 l lapte 2 plicuri zahăr vanilat 250 g griş 120 g zahăr 5 ouă 50 g sta­fide 100 g rahat coajă rasă de lămâie sirop de fructe sare  ...

Read more »

Prăjitură cu orez pe aluat de brânză

Prăjitură cu orez pe aluat de brânză

  O reteta delicioasa de prajitura cu orez alut de branza de vaci, oua, zahar, ulei, faina, praf de copt, lapte, margarina si nuca. Ingrediente : 300 g brânză de vaci 6 ouă + 1 albuş 120 g zahăr 10 linguri ulei 500 g făină 1 linguriţă praf de copt 450 ml lapte 150...

Read more »

Mazare cu piept de pui

Mazare cu piept de pui

O reteta simpla si delicioasa de mazare cu piept de pui din: piept de pui, mazare, bulion, ceapa, sare si vegeta. Ingrediente: 1 piept de pui mare sau 2 mai mici 1 kg mazare (proaspata sau congelata) bulion 2 cepe sare vegeta Mod de preparare: Se taie pieptul de pui bucati potrivite, se spala...

Read more »

Miel Printaniere

Miel Printaniere

Mielul Printaniere este un miel franţuzesc primăvăratic, ce vine pe la mesele noastre cu alai bogat de legume tinere, pitit sub văluri albe de smântână. O reteta de miel printaniere din: pulpa de miel, cartofi, ceapa, morcovi, fasole pastai, mazare, smantana, unt, ulei, vin alb, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 400 gr pulpă de...

Read more »

Briose cu lamaie si nuca

Briose cu lamaie si nuca

  O reteta gustoasa de briose cu lamie, nuca, zahar, unt, oua, faina, praf de copt si lamai. Ingrediente : 150 g zahăr 150 g unt 4 ouă 150 g făină 1 praf de copt 2 lămâi 100 g nuci măcinate   Mod de preparare: Baţi ouăle cu zahărul şi adaugi untul frecat spumă....

Read more »

Bigos delicios

Bigos delicios

Bigos este o friptură tradiţională în Polonia, considerată mâncare naţională poloneză. Pe limba lor, „bigos"înseamnă talmeş-balmeş sau încurcătură. O reteta de Bigos delicios din: pulpa de vita, costita afumata, carnaciori afumati, varza, mere, ceapa verde, faina, ulei, sare si piper. Ingrediente: 400 gr pulpă de vită 100 gr costiţă afumată 100 gr cârnăciori afumaţi...

Read more »

Papanaşi

Papanaşi

  O reteta delicioasa de papanasi din: gris, faina, branza de vaci, oua, sare, ulei, zahar pudra, smantana si dulceata. Ingrediente :  2 linguri griş 3 linguri făină 400 g brânză de vaci 2 ouă sare ulei 6 linguri zahăr pudră 200 g smântână dulceaţă   Mod de preparare: Freci brânza cu gălbenuşurile, adaugi...

Read more »

Budincă de paste cu carne

Budincă de paste cu carne

  O reteta de budinca de paste cu carne de vita, ceapa, ulei, telina, usturoi, oua, cascaval, piper, sare si maghiran. Ingrediente:  400 g paste 1/2 kg carne tocată de vită 2 cepe 3 linguri ulei 2 linguri apă 1 ţelină de 300 g 2 căţei de usturoi 2 ouă 150 g caşcaval piper...

Read more »

Sote de vită cu salvie

Sote de vită cu salvie

O reteta simpla si gustoasa de sote de vita cu salvie din: pulpa de vita, cartofi, ceapa, usturoi, vin, ulei, salvie, sare si piper. Ingrediente: 600 gr pulpă de vită 400 gr cartofi 100 gr ceapă 2 căţei de usturoi 100 ml vin 50 ml ulei 1 crenguţă de salvie 20 gr sare 2...

Read more »

Bomboane ca nuca de cocos

Bomboane ca nuca de cocos

  O reteta de bomboane cu nuca de cocos, unt, lapte praf, zahar pudra, stafide si nuca de cocos. Ingrediente :  250 g unt 250 ml lapte praf 250 g zahăr pudră 3-4 linguri sta­fide 3-4 linguri nucă de cocos   Mod de preparare: Freci untul cu zahă­rul, adaugi laptele praf, amesteci şi dai...

Read more »

Cocktail Jardin D’or

Cocktail Jardin D’or

O reteta simpla de Cocktail jardin D’or din: rachiu, lichior de fructe exotice, zeama de lamaie, nectar de caise si sampanie. Ingrediente: 6 cl rachiu (Weinbrand) 2 cl lichior de fructe exotice 1 cl zeama de lamaie 6 cl nectar de caise sampanie   Mod de preparare: Punem doua cuburi de gheata intr-un pahar...

Read more »

Salată dulce de gogoşari

Salată dulce de gogoşari

O reteta simpla de salata dulce de gogosari din: gogosari, otet, zahar, miere de albine, hrean, untdelemn, aspirina, frunze de telina, foaie de dafin si sare. Ingrediente: un kg gogoşari (cântăriţi după ce i-ai curăţat de codiţe şi seminţe) 100 ml oţet alimentar de 9 grade (nu de mere, nu de miere!) 100 gzahăr...

Read more »

Irish stew

Irish stew

O reteta absolut delicioasa de irish stew din: muschiulet de miel, pastrama de oaie, morcovi, cartofi, ulei, cimbru, vegeta si piper. Ingrediente: 400 gr muşchiuleţ de miel 200 gr pastrama de oaie 200 gr morcovi 200 gr cartofi 50 ml ulei 2 crenguţe de cimbru 10 gr bază pentru mâncăruri (ex. Vegeta) 2 gr...

Read more »

Jamie Oliver in America 8 (video)

Jamie Oliver in America 8 (video)

Read more »

Tort de mere

Tort de mere

O reteta gustoasa de tort de mere, unt, ou, zaharina, faina, praf de copt, stafide si sare. Ingrediente : 300 g mere curăţate 100 g unt sau margarină 1 ou 4 pastile zaharină 130 g făină 1 plic praf de copt 50 g stafide sare   Mod de preparare: Speli merele şi le tai...

Read more »

Salată de gogoşari în sos dulce-acrişor

Salată de gogoşari în sos dulce-acrişor

O reteta simpla de salata de gogosari in sos dulce-acrisor din: gogosari, otet, untdelemn, apa, boabe de piper, foi de dafin, sare, mustar, miere, suc de rosii si sare dupa gust. Ingrediente: 3 kg de gogoşari o cană de oţet o cană de untdelemn o cană de apă 10 boabe de piper 6 foi...

Read more »

Cum se prepara Cocktail Opera (video)

Cum se prepara Cocktail Opera (video)

O reteta video simpla despre cum se prepara Cocktail Opera din: Dubonnet, Marashino Liquer si London Dry Gin. Ingrediente: 1/4 oz. Dubonnet 1/4 oz. Maraschino Liqueur 1 1/2 oz. London Dry Gin 

Read more »

Plăcintă cu loboda

Plăcintă cu loboda

  O reteta de placinta cu loboda, lapte, drojdie, zahar, ulei, sare, faina, ceapa verde, usturoi, marar verde, branza telemea, oua si smantana. Ingrediente aluat:  1 cană de lapte sau apă 1 cub drojdie 1 linguriţă rasă de zahăr 3 linguri ulei 1 linguriţă sare 350-400 g făină Ingrediente umplutură: 10 legături de lobodă...

Read more »

Spanac cu carne de vită

Spanac cu carne de vită

  O reteta delicioasa de spanac cu carne de vita, ceapa, rosii, lamaie si ulei. Ingrediente:  250 g carne de vacă 1 mână de spanac 1 ceapă mare 2 roşii 1 lămâie mică 2 linguri ulei Mod de preparare : Speli carnea, o tai bucăţi şi o fierbi înăbuşit împreună cu ceapa curăţată întreagă...

Read more »

Gogoşari la oţet

Gogoşari la oţet

O reteta simpla de gogosari la otet din: gogosari, morcovi, boabe de struguri negri, usturoi, hrean, seminte de mustar, sare, otet si conopida. Ingrediente: gogoşari morcovi boabe de struguri negri căţei de usturoi un hrean seminţe de muştar pentru zeamă: la 4 litri de apă se pun două linguri de zahăr un vârf de...

Read more »

Retete, Reteta zilei, Retete Ciorbe, Retete Supe, Retete Salate, Retete Paste, Retete Pizza, Retete Peste, Retete Vita, Retete Vitel, Retete Porc, Retete Pui, Retete Oaie, Retete Miel, Retete Berbec, Retete de post, Desert, Diete

Sursa:www.restaurantedelux.ro