luni, 13 august 2012

Retete #79


Retete:

Mâncare de cartofi cu năut

Mâncare de cartofi cu năut

  O reteta gustoasa de mancare de cartofi cu naut, ceapa, sare, ulei si faina. Ingrediente: 1 cană de năut 4 cartofi mari 1 ceapă 1 linguriţă sare 2 linguri ulei 1 cană apă 1 lingură făină Mod de preparare : Pui năutul la înmuiat de pe o zi pe alta, precum fasolea. Cureţi...

Read more »

Ruladă cu banane si friscă

Ruladă cu banane si friscă

  O reteta delicioasa de rulada cu banane, frisca, oua, zahar, faina, praf de copt, sare, unt, praf de budinca, lapte si kiwi. Ingrediente: 3 ouă 3 linguri zahăr 4 linguri făină 1/2 l vârf de linguriţă praf de copt 1 vârf de cuţit de sare unt pentru uns tava Ingrediente cremă: 1 plic...

Read more »

Raţă cu sos de portocale

Raţă cu sos de portocale

Prăjeşti raţele frumos şi le laşi apoi să se mai prăjească scurt timp cu un sos de portocale, în care ai adăugat şi grăsimea de la pasăre. Sosul se prepară în timp ce prăjeşti o ceapă şi câteva rădăcini de pătrunjel cu 125 g unt, apoi adaugi atâta faină cât poate primi untul. Astfel...

Read more »

Pacea (mâncare grecească)

Iei un picior de vacă bine curăţat, îl tai în două de la genunchi, apoi îl pui pe o pătură moale şi-i spargi ambele oase în două cu un topor. După aceasta îl speli bine şi îl pui într-o oală cu apă şi sare la foc, să fiarbă până ce se moaie astfel până...

Read more »

Cocktail Brandini

Cocktail Brandini

O reteta simpla de Cocktail Brandini din: vecchia romana, vermut sec si masline. Ingrediente: 3 cl Vecchia Romana 2 cl vermut sec masline   Mod de preparare: Amestecam brandy-ul cu vermut si gheata, intr-un pahar de mixare, apoi turnam bautura in cupa de cocktail si adaugam o masline.

Read more »

Gelatină (aspic) rusească

Muiem 100 g gelatină albă, fină în 1,5 litri apă caldă curată, adăugându-i o linguriţă de sare, sucul de la o lămâie şi jumătate, două foi de dafin, două albuşuri de ou cu cojile lor, o jumătate de pahar de oţet de vin, o lingură şi jumătate de muştar francez, o ceapă curăţată, 15-20...

Read more »

Şuncă cu gelatină (aspic) şi hrean

Tăiem, felii subţiri de şuncă fiartă şi rece, luând şoriciul de pe ele, apoi aranjate, pe o farfurie lungă, le garnisim o distanţă cu gelatină tăiată în bucăţi delicioase, o altă distanţă cu hrean alb, ras cu cuţitul, o distanţă, cu hrean roşu muiat în zeamă de sfecle roşie; apoi punem o distanţă ouă...

Read more »

Picior de porc

Curăţă un picior de porc punându-l în apă fierbinte, spre a-i rade părul. După aceea, cu un cuţit, taie-l în lungime şi fiecare bucată înveleşte-o într-o bucată de pânză pe care o legi strâns cu aţă la fiecare capăt. Pune bucăţile într-o cratiţă şi ţintuieşte-le la fund, apăsându-le cu o scândurică. Umple cratiţa cu...

Read more »

Friptură ţărănească

Friptură ţărănească

Infierbântă într-o cratiţă o lingură de untură sau untură de porc, apoi aşterne 4 felii de muşchi de porc. Nu acoperi cratiţa. Timp de 12 minute, rumeneşte-le pe amândouă părţile. Fă să scadă focul şi mai pâlpâie vreo 20 de minute. O farfurie încălzită freac-o cu un căţel de usturoi. Apoi amestecă: trei linguri...

Read more »

Oţet de vin

Toamna la storsul strugurilor umplem un vas cu tortile neţintu­ite (coceni de struguri nepresaţi) şi-1 înfundăm bine, îl ţinem la căldură până miroasă a oţet, (începe-a se descompune). Atunci le punem în sticlă mare (sunt sticle anume pentru oţet de şi turnăm pe ele vin bătrân, curat şi bun. Sticla nu o umplem deodată...

Read more »

Pilaf cu hribi uscaţi

Pilaf cu hribi uscaţi

  O reteta gustoasa de pilaf cu hribi uscati, ceapa, ulei, buion, sare si piper. Ingrediente: 1 şi 1/2 ceaşcă orez 100 g hribi uscaţi 2 cepe 3 linguri ulei 1 lingură buli­on sare piper   Mod de preparare: Pui hribii uscaţi la înmu­iat de seara, apoi îi pui la fiert tăiaţi în felii....

Read more »

Pasta de naut

Pasta de naut

O reteta deliciosa de pasta de naut, ulei, zeama de lamiie, sare si piper. Ingrediente: 1 cană de năut 3-4 linguri de ulei zeamă de lămâie sare piper Mod de preparare: Pui năutul la înmuiat cu o seară înainte să-l prepari, apoi îl pui la fiert aproximativ 2 ore. Când este bine fiert, adică...

Read more »

Penne carbonara

Penne carbonara

O reteta delicioasa de Penne Carbonara din: pennes, sunca, maggi, oua, smantana, vin, sare, piper, praf de usturoi si cascaval. Ingrediente: 500 g penne panzani 200 g sunca 1 plic maggi ideea zile paste carbonara 3 oua 200-300 g smantana 1 ceasca vin sare piper praf de usturoi cascaval Mod de preparare: Pentru sos:...

Read more »

Mancare de linte

Mancare de linte

  O reteta delicioasa de mancare de linte, morcovi, patrunjel, ulei, bulion, boia, ceapa, pasta de ardei, usturoi si sare. Ingrediente: 2 căni linte 2-3 morcovi 2 rădăcini pătrun­jel 2 căni apă 2 linguri ulei 1 cană bulion 1/2 linguriţă boia 1 ceapă 2 linguri pastă de ardei sau 1 ardei tăiat mărunt 2-3...

Read more »

Bors de galbiori uscati cu fasole

Bors de galbiori uscati cu fasole

O reteta gustoasa de bors de galbiori uscati, fasole, ceapa, morcovi, telina, patrunjel, tarhon si sare. Ingrediente:  1 cană de fasole boabe 50 g gălbiori uscaţi (1 pungă) 1 ceapă 2 morcovi 1/2 ţelină mică 1 rădăcină mică de pătrunjel sare tarhon Mod de preparare: Pui fasolea şi gălbiorii la înmuiat de seara în...

Read more »

Salata de fenicul cu ceapa

Salata de fenicul cu ceapa

  O reteta delicioasa de salata de fenicul, ceapa, ulei de masline, patrunjel si sare. Ingrediente : 1 bulb de fenicul 2 cepe ulei de măsline 1 legătură de pătrunjel sare Mod de preparare : Tai ceapa julien, o căleşti în uleiul de măsline timp de 5-10 minute. Speli bulbul de fenicul, îl tai...

Read more »

Tortuleţ de îngheţată

Tortuleţ de îngheţată

O reteta de tortulet de inghetata din: foi de prajitura de cacao, zahar pudra, oua, rodii, seirop de lamaie si esenta de vanilie. Ingrediente: 100 gr foi de prăjitură de cacao 200 gr zahăr pudră 4 ouă 300 gr rodii 50 ml sirop de lămâie 1 sticlută cu esenţă de vanilie   Mod de...

Read more »

Cocktail Brandy Buck

Cocktail Brandy Buck

O reteta simpla de Cocktail Brandy Buck din: brandy, lime juice, ginger ale, felii de portocale si cirese de cocktail. Ingrediente: 3 cl brandy 1 cl Lime Juice Ginger Ale felii de portocale cirese de cocktail   Mod de preparare: Agitam bine brandy-ul cu lime juice impreuna cu gheata in shaker, apoi turnam bautura...

Read more »

Orez cu mere si nuci

Orez cu mere si nuci

  O reteta gustoasa de orez cu mere, nuci, apa, sare si zahar. Ingrediente: 1 ceaşcă orez 1 măr mai mare 4 linguri zahăr 1 plic zahăr vanilat 1 praf de sare 500 ml apă 1 ceaşcă de nuci măcinate Mod de preparare: Pui la fiert, la foc mic, orezul ales şi spălat, apa,...

Read more »

Cum se prepară File de cod cu garnitura de rosii (video)

Cum se prepară File de cod cu garnitura de rosii (video)

O reteta video delicioasa despre cum se prepara file de cod cu garnitura de rosii din: file de cod, lamaie, usturoi, rosii cherry, vin alb, busuioc, patrunjel, cartofi, unt, faina, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: file de cod lamaie usturoi rosii cherry vin alb busuioc patrunjel cartofi unt faina ulei de masline...

Read more »

Morcovi cu ciuperci

Morcovi cu ciuperci

O reteta simpla de morcovi cu ciuperci din: morcovi, ciuperci, usturoi, sare si untdelemn. Ingrediente: 500 g morcovi 300 g ciuperci usturoi sare untdelemn   Mod de preparare: Morcovii curăţaţi îi tăiem în lung. îi fierbem în vas, 25 până la 30 minute. Adăugăm ciupercile şi ustu­roiul şi fierbem înăbuşit. După gust, adăugăm şi...

Read more »

Retete zilei: Torta di riso

Retete zilei: Torta di riso

O reteta delicioasa de torta di riso din: orez, lapte, urda, oua, zahar, zahar vanilat, si coaja de portocala. Ingrediente: 200 gr orez 200 ml lapte 200 gr urdă 3 ouă 150 gr zahăr 1 plic de zahăr vanilat 30 gr coajă de portocală   Mod de preparare: Orezul se fierbe în cir­ca 400...

Read more »

Gulii cu carne

Gulii cu carne

Vasul îl încălzim. Prăjim ceapa până cănd se rumeneşte, adăugăm carnea tăiată mărunt, iar la sfârşit condimentăm cu sare şi puţin piper. Adăugăm apoi guliile cu­răţate şi tăiate felii, amestecăm bine şi le fierbem mocnit 20 minute. înain­te de a le servi, le garnisim cu pătrun­jel tăiat mărunt.   Poftă bună!

Read more »

Vinete delicioase umplute

Vinete delicioase umplute

O reteta simpla de vinete delicioase umplute din: vinete, carne tocata, ardei, rosii, ceapa, usturoi si orez. Ingrediente: 3 vinete 200 g carne tocată 1 ardei 3 roşii 1 ceapă 1 căţel de usturoi 1 ceaşcă cu orez pe jumătate fiert   Mod de preparare: Vinetele le tăiem în lungime (fără să înlăturăm codiţa)....

Read more »

Omletă cu sparanghel

Omletă cu sparanghel

O reteta simpla de omleta cu sparanghel din: oua, unt sau margarina, sparanghel, parmezan, lamaie, untdelemn si sare. Ingrediente: 3 sau 4 ouă unt sau margarină 200 g sparanghel parmezan lămâie untdelemn sare   Mod de preparare: Sparanghelul îl fierbem înăbuşit, o parte din sparanghel îl tăiem bucăţe­le mărunte, iar cealaltă parte o condimentăm...

Read more »

Cocktail Brandy Champagne Punci

Cocktail Brandy Champagne Punci

O reteta simpla de Cocktail Brandy Champagne Punci din: brandy, benedictine, maraschino, champagne, zahar, sifon si cirese. Ingrediente: 2 cl brandy 1 cl Benedictine 1 cl Maraschino 3 cl champagne 1 cl zahar sifon cirese de cocktail   Mod de preparare: Amestecam toate ingrediente cu exceptia sifonului, cu gheata intr-un pahar de mixare. Turnam...

Read more »

Fasole cu macaroane

Fasole cu macaroane

O reteta simpla de fasole cu macaroane din: fasole, macaroane, slanina afumata, carne de porc afumata, ceapa, usturoi si patrunjel. Ingrediente: 500 g fasole 250 g macaroane 50 g slănină afumată 800-1000 g carne de porc afumată 1 ceapă 1 căţel de usturoi 1 legătură de pătrunjel   Mod de preparare: Fasolea o înmuiem...

Read more »

Dovlecei cu omletă

Dovlecei cu omletă

O reteta simpla de dovlecei cu omleta din: dovlecei, ceapa, untdelemn, oua, lapte sau apa minerala, sare, piper, ceapa verde si paine. Ingrediente: 250 g dovlecei 1 ceapă 1 lingură de untdelemn 4 ouă 4 linguri de lapte sau de apă minerală sare piper 1 legătură de ceapă verde 8 felii de pâine  ...

Read more »

Fursecuri cu miez de nucă si ciocolată

Fursecuri cu miez de nucă si ciocolată

O reteta simpla si delicioasa de fursecuri cu miez de nuca si ciocolata din: miez de nuca, unt, zahar pudra, faina, oua, zahar vanilat, ciocolata menaj si sare. Ingrediente: 200 gr miez de nucă 200 gr unt 100 gr zahăr pudră 300 gr făină 3 ouă 2 plicuri zahăr vanilat 50 gr ciocolată menaj...

Read more »

Praz in stil grecesc

Praz in stil grecesc

O reteta simpla si gustoasa de praz in stil grecesc din: praz, vin alb, ulei de masline, lamaie, piper, dafin, rozmarin si masline. Ingrediente: 2 legături de praz 200 ml vin alb 100 ml ulei de măsline 1 lămâie piper dafin rozmarin 10-15 măsline   Mod de preparare: Se pune vinul, uleiul de măsline,...

Read more »

Supă ungurească

O reteta simpla de supa ungureasca din: varza acra, carne uscata, supa de carne uscata, carnati unguresti, ceapa, usturoi, faina, untdelemn, concentrat de supa, foi de dafin, sare, piper, chilli, afine, zahar tos, bulion si smantana. Ingrediente: 1 /2 kg varză acră 250 gr carne uscată fiartă 3/4 l supă de carne uscată fiartă...

Read more »

Curcan cu trufe

Se spală, se scurg şi se curăţă trei litre, de trufe bune; se pun într-o tingire cu 150 dramuri de slănină tocata, sare, piper, nucşoară, buchet de aromate, curăţaturile trufelor tocate, apoi se lasă pe foc 30 minute; după aceasta se introduce un curcan care a fost înainte curăţat şi se coase la loc....

Read more »

Cocktail Cognac Highball

Cocktail Cognac Highball

O reteta simpla de Cocktail Cognac Highball din: coniac, sifon si felii de lamaie. Ingrediente: 6 cl coniac sifon felii de lamaie   Mod de preparare: Punem trei cuburi de gheata intr-un pahar de whisky, turnam deasupra cnoiac si adaugam sifon. In final adaugam felii de lamaie.

Read more »

Curcan fript şi umplut cu castane

O reteta delicioasa de curcan fript si umplut cu castane din: curcan, carne de pasare sau vitel, coniac, sare, piper, ierburi aromate, castane, zahar, migdale si grasime. Ingrediente: un curcan umplutura: 250g carne de pasăre sau de viţel 50 g slănină crudă un păhărel de coniac sare piper ierburi aromate 250 g cas­tane 20...

Read more »

Umplutură de castane pentru curcan

O reteta simpla de umplutura de castane pentru curcan din: unt, galbenuse, zahar, miez de paine, lapte, pesmet si castane. Ingrediente: 100 g unt două gălbenuşe două linguri de zahăr puţin miez de pâine cât o nucă o ceaşca de lapte 10 g pesmet 250 g castane   Mod de preparare: Se freacă untul,...

Read more »

Snitel de vita cu ceapa

Snitel de vita cu ceapa

  O reteta delicioasa de snitel de vita cu ceapa, faina, bulion, sare, piper, ulei, boia si vin. Ingrediente: 800 g ceapă 3 linguri făină 3 linguri bulion sare piper 1 kg carne de vită 150 ml ulei 1 lingură boia de ardei 100 ml vin Mod de preparare: Cureţi, speli şi tai carnea...

Read more »

Pui fraged la punga cu usturoi

Pui fraged la punga cu usturoi

O reteta foarte simpla de pui fraged la punga cu usturoi din: carne de pui ci maggi ideea zilei. Ingrediente: 1 kg carne de pui (dupa preferinta) maggi ideea zilei pui fraged la punga cu usturoi Mod de preparare: Se spala carnea de pui si se pune in punga maggi, se adauga condimentele. Se...

Read more »

Gogonele umplute cu fasole batuta

Gogonele umplute cu fasole batuta

  O reteta gustoasa de gogonele cu fasole, cepa, ulei si salata verde. Ingrediente: 3-4 gogonele murate 1 castronel cu fasole bătu­tă (200 g, nu mai mult) 1 ceapă ulei frunze de salată verde Mod de preparare: Le decupezi gogonelelor câte un căpăcel la partea opusă codiţei, le scoţi miezul şi seminţele şi le...

Read more »

Tocanita de spanac

Tocanita de spanac

  O reteta de tocanita de spanac, ceapa, usturoi, orez, faina, sare, ulei si suc de lamaie. Ingrediente: 1 kg spanac congelat 2 cepe 6-7 căţei usturoi o ceaşcă de orez 6 lin­guri făină sare 2 linguri ulei suc de lămâie (opţional)   Mod de preparare: Laşi spanacul să se decongeleze cu mai multe...

Read more »

Tocanita de gogosari copti

Tocanita de gogosari copti

  O reteta de tocanita de gogosari, ceapa, suc de rosii, ulei, sare, foi de dafin si usturoi. Ingrediente: 5 gogoşari 1 ceapă mare 1 cană suc de roşii 2 linguri ulei sare 1 frunză dafin 2 căţei usturoi   Mod de preparare: Pui la copt gogoşarii şi, între timp, cureţi ceapa, o tai...

Read more »

Spaghettini cu salvie

Spaghettini cu salvie

O reteta delicioasa de spaghettini cu salvie din: spaghettini natur, spaghettini verzi, ulei de masline, pancetta, pecorino, unt, sare grunjoasa, sare si piper. Pancetta este piept de porc, crud, sărat, rulat şi uscat, ce poate fi cumpărat din băcăniile italiene. Ingrediente: 300 g spaghettini natur  300 g spaghettini verzi 3 linguri ulei de măsline...

Read more »

Sniţele cu vinete

Sniţele cu vinete

O reteta simpla de snitele cu vinete din: snitele de vitel, suc de lamaie, sare, piper, galbenus, margarina, faina, lapte si nuci. Ingrediente: 4 şniţele de viţel 2 vinete suc de lămâie sare piper 1 gălbenuş 30 gr margarină 1 lingură de făină 2 linguri de lapte nuci măcinate, după gust   Mod de...

Read more »

Sarmale – (Rulouri) de varză

O reteta delicioasa de sarmale – rulouri de varza din: varza, varza acra, carne de vitel, carne de porc, carne de vita, sunca, costite de porc, slanina afumata, orez, patrunjel, ceapa si salvie. Ingrediente: 1 varză 1 /2 kg varză acră 1/2 kg carne de viţel 1 /2 kg carne de porc 1/2 kg...

Read more »

Ospăţ ţărănesc

O reteta de ospat taranesc din: spata de porc, varza acra, antricoate de porc, carnaciori, galusti de paine, ceapa, sare, chimen si piper. Ingrediente: 250 gr spată de porc uscată 750 gr varză acră 250 gr antricoate de porc 4 cârnăciori 4 – 8 găluşti de pâine 1 ceapă sare chimen piper   Mod...

Read more »

Spanac a la Milanese

Spanac a la Milanese

O reteta de spanac a la milanese din: spanac, struguri, ardei iute, sare, piper si unt sau margarin. Ingrediente: 1 kg de spanac 1 sau două mâini pline de struguri curăţaţi de coajă 1 sau 2 ardei mici iuţi sare piper unt sau margarină, după gust   Mod de preparare: Intr-un vas mare, prăjim...

Read more »

Varza chinezeasca

O reteta simpla de varza chinezeasca din: varza chinezeasca, radacina de telina, un mar acru, ceapa, boia, concentrat de supa si suc de mere. Ingrediente: 750 gr varză chinezească 200 gr rădăcină de ţelină 1 măr acru 1 ceapă boia un cubuleţ de concentrat de supă 1/8 l suc de mere   Mod de...

Read more »

Cartofi cu usturoi si rozmarin

Cartofi cu usturoi si rozmarin

O reteta foarte simpla si delicioasa de cartofi cu usturoi si rozmarin. Ingrediente: 600 g cartofi jnorr punga magica cartofi cu usturoi si rozmarin Mod de preparare: Cartofii se curata de coaja, se spala si se taie felii. Se pun in punga knorr, se adauga condimentele, se leaga punga la gura si se amesteca...

Read more »

Rosbrat de Moravia

O reteta simpla de rosbrat de moravia din: felii de rosbat, carnati afumati de Moravia, slanina, ceapa, grasime, varza acra, cartofi, faina, sare si piper. Ingrediente: 750 gr felii de rosbrat (carne de vită) 100 gr cărnaţi afumaţi de Moravia 80 gr slănină 1 ceapă 80 gr grăsime 150 gr varză acră 80 gr...

Read more »

Reteta zilei: Baigli cu nucă

Reteta zilei: Baigli cu nucă

O reteta delicioasa de baigli cu nuca din: faina, miez de nuca, lapte, zahar, stafide, unt, ou, drojdie, coaja de lamaie, zahar vanilat si esenta de rom. Ingrediente: 300 gr făină 300 gr miez de nucă 250 ml lapte 200 gr zahăr 50 gr stafide 50 gr unt 1 ou 20 gr drojdie 10...

Read more »

Varză acră cu mere

Varză acră cu mere

O reteta simpla de varza acra cu mere din: varza acra, mere, frunza de dafin si afine. Ingrediente: 750 gr varză acră 1 măr mai mare frunză de dafin afine   Mod de preparare: Punem varza acră în vas. Bucăţelele de măr, afinele şi frunzele de dafin le amestecăm cu varza. Acoperim (cu capacul),...

Read more »

Spanac cu smantană

Spanac cu smantană

O reteta simpla de spanac cu smantana din: frunze de spanac, sare, nuca, usturoi, smantana si faina. Ingrediente: 1 1/2 kg frunze de spanac sare nucă indiană un căţei de usturoi 1/8 l smântână 1 linguriţă de făină   Mod de preparare: Frunzele de spanac le spălăm bine şi le fierbem înăbuşit 10 minute...

Read more »

Ciuperci fierte inăbuşit

Ciuperci fierte inăbuşit

O reteta simpla si delicioasa de ciuperci fierte inabusit din: ciuperci proaspete, slanina, ceapa, sare si piper. Ingrediente: 375 – 500 gr ciuperci proaspete 50 gr slănină bine uscată şi afumată 1 ceapă mare sare piper   Mod de preparare: Curăţăm ciupercile, însă nu le tăiem. Vasul îl încălzim şi în el încălzim slănina....

Read more »

Cocktail Brandy Melba II

O reteta simpla de Cocktail Brandy Melba din: brandy, lichior de piersici, suc de lamaie, sirop de grenadine si felii de piersici. Ingrediente: 3 cl brandy 4 cl lichior de piersici 1 cl suc de lamaie 4 cl sirop de grenadine felii de piersici   Mod de preparare: Turnam in shaker brandy, lichior, suc...

Read more »

Ruladă de varză

Ruladă de varză

O reteta delicioasa de rulada de varza din: varza, carne de vita sau vitel, carne de porc, ceapa, orez, ou, sare, piper, patrunjel, marar si vin alb. Ingrediente: 1 kg de varză 300 gr carne de vită sau de viţel 250 gr carne de porc 1 ceapă 1 ceaşcă de orez 1 ou sare...

Read more »

Conopidă cu ouă

Conopidă cu ouă

O reteta simpla si gustoasa de conopida cu oua din: conopida, sare, piper, ceapa, untdelemn, oua, paine si patrunjel. Ingrediente: 1 conopidă (mai mare) sare piper 1 ceapă puţin untdelemn 3 ouă o pâinişoară (sau chiflă) pătrunjel   Mod de preparare: Fierbem conopida în vas şi o tăiem după aceea în bucăţi. Intr-un vas...

Read more »

Cum se prepara Burgeri de ovaz si de mei (video)

Cum se prepara Burgeri de ovaz si de mei (video)

O retete video simpla despre cum se prepara burgeri de ovaz si mei din: fulgi ovaz, seminte de floarea soarelui, susan, busuioc, oregano, ulei de masline, sare, mei si patrunjel verde. Ingrediente burgeri de ovaz: fulgi ovaz seminte floarea soarelui susan busuioc oregano ulei de masline apa sare Ingrediente burgeri de mei: mei patrunjel...

Read more »

Conopidă cu vin alb

Conopidă cu vin alb

O reteta simpla si delicioasa de conopida cu vin alb din: conopida, vin alb, supa, parmezan, sare si piper. Ingrediente: 1 conopidă 1 pahar de vin alb 1 ceaşcă de supă parmezan sare piper   Mod de preparare: Spălăm conopida şi o tăem bucăţi, în vas prăjim ceapa până se îngălbeneşte, adăugăm conopida şi...

Read more »

Cocktail Apple

Cocktail Apple

O reteta simpla si usoara de Cocktail Apple din: brandy, calvadoc, suc de lamaie si felii de limeta. Ingrediente: 2 cl brandy 2 cl Calvados 1 lingurita suc de lamaie felii de limeta   Mod de preparare: Amestecam bine ingredientele intr-un pahar de mixare. Turnam bautura intr-un pahar pentru bauturi lungi si adaugam cuburi...

Read more »

Ardei in stil milanez

Ardei in stil milanez

O reteta simpla si delicioasa de ardei in stil milanez din: ardei rosii, ardei verzi, usturoi, ulei de masline, usturoi, rosii, sare, patrunjel, masline si sunca. Ingrediente: 4 ardei roşii şi 2 verzi 4 linguri ulei de măsline 2 căţei de usturoi 3 roşii sare 1 lingură pătrunjel tocat fin câteva măsline negre 150...

Read more »

Mazare vanatoarescă

Mazare vanatoarescă

O reteta simpla de mazare vanatoreasca din: mazare, ciuperci, slanina afumata, piper, boia, patrunjel si menta. Ingrediente: 500 g mazăre 250 g ciuperci 150 g slănină afumată piper boia pătrunjel mentă     Mod de preparare: Incălzim vasul. Frigem slănina şi ciupercile tăiate mărunt scurt timp. Adăugăm ma­zărea şi fierbem înfundat la foc scăzut...

Read more »

Rulouri delicioase cu mere

Rulouri delicioase cu mere

  O reteta delicioasa de rulouri cu mere, apa minerala, ulei, drojdie, zahar, faina, gris, scortisoara. Ingrediente: 1 cană apă minerală sau sifon 1 cană ulei 1 cubuleţ drojdie 1 lingură zahăr 400 g făină Ingrediente umplutură: 6-7 mere 4 linguri zahăr 2 linguri griş 1 praf de scorţişoară Mod de preparare: Pui drojdia...

Read more »

Plăcintă cu dovleac si scortişoară

Plăcintă cu dovleac si scortişoară

O reteta simpla si delicioasa de placinta cu dovleac si scortisoara din: apa minerala, ulei, faina, sare, dovleac, zahar, scortisoara si zahar vanilat.Punctul de plecare al retetei a fost strudelul cu mere. Ingrediente pentru aluat: 200 g apã mineralã 350 ml ulei fãinã cât cuprinde sare Ingrediente pentru umpluturã: un dovleac 300 g zahãr...

Read more »

Prăjitură cu mere si aluat cu suc de roşii

Prăjitură cu mere si aluat cu suc de roşii

  O reteta gustoasa de prajitura din: mere, suc de rosii, zahar, ulei, amoniac, scortisoara si faina. Ingrediente: 10 linguri ulei 10 linguri zahăr 10 linguri suc de roşii 1 plic amoniac stins cu oţet 500 g făină Ingrediente umplutura: 6 mere mari 5-6 linguri de zahăr scorţişoară Mod de preparare: Amesteci toate  ingredientele...

Read more »

Cocktail James

Cocktail James

O reteta simpla de Cocktail James din: coniac, gin, chartreuse verte, zeama de lamaie si coaja de lime. Ingrediente: 2 cl coniac 2 cl gin 3 cl Chartreuse Verte 1,5 zeama de lamaie coaja de lime   Mod de preparare: Amestecam bine ingredientele cu gheata in shaker, apoi turnam bautura in cupa de cocktail...

Read more »

Desert cu susan si nuci

Desert cu susan si nuci

  O reteta gustoasa de desert cu susan, nuci, miere si apa. Ingrediente:  1/2 cană de seminţe de susan 1/4 cană apă 1/4 cană miere 1/2 cană nuci Mod de preparare: Coci la cuptor, în tăvi sepa­rate, seminţele de susan şi nucile. Amesteci apoi seminţele de susan cu apa şi adaugi mierea şi nucile...

Read more »

Cum se prepara Muschi de porc in bacon si cartofi cu rozmarin (video)

Cum se prepara Muschi de porc in bacon si cartofi cu rozmarin (video)

O reteta video despre cum se prepara muschi de porc in bacon si cartofi cu rozmarin din: muschi de porc, bacon, cartofi, carnati, salvie, uleid e masline, salata, lamaie, rosii cherry, usturoi, rozmarin, sare si piper.   Ingrediente: muschi de porc bacon cartofi carnati salvie ulei de masline salata lamaie rosii cherry usturoi rozmarin...

Read more »

Cocktail Amer

Cocktail Amer

O reteta simpla de Cocktail Amer din: coniac, picon si limeta. Ingrediente: 4 cl coniac 2 cl Picon limeta   Mod de preparare: Turnam coniacul si Picon-ul intr-un pahar de whisky si peste 3 cuburi de gheata, adaugam felii de limeta si servim cu lingurite de amestecare.

Read more »

File de calcan in sos de portocale

File de calcan in sos de portocale

O reteta delicioasa de file de calcan in sos de portocale din: file de calcan, suc de lamaie, galbenus, apa, suc de portocale, coaja de portocale, unt sau margarina, sare si boia. Ingrediente: 8 file de calcan sucul de la 1 lămâie 1 gălbenuş 3 linguri de apă sucul şi coaja de portocală rasă...

Read more »

Budincă de piersici

Budincă de piersici

  O reteta gustoasa de budinca de piersici  din: paine, compot de piersici, nuca de cocos, banane, stafide. Ingrediente: 5 şi 1/2 căni cuburi de pâine 500 g compot pier­sici (atât fructele fără sâmburi, cât şi zeama) 3 linguri nucă de cocos 1/2 cană suc de portocale 2 banane 1 cană stafide Mod de...

Read more »

Cocktail delicios de fructe

Cocktail delicios de fructe

O reteta simpla si gustoasa de cocktail de fructe din: portocala, grapefruit, papaya, banana, capsuni si menta proaspata. Cea mai răcoritoare gustare pe care v-o puteţi imagina este formată dintr-un grapefruit, o papaya, o portocală, o banană şi o mână de căpşuni. Ingrediente: 1 portocală mică 2 linguriţe apă de flori de portocal sau...

Read more »

Cocktail Fair Weather

Cocktail Fair Weather

O reteta simpla de Cocktail Fair Weather din: rachiu, sirop de grenadine, vermut sec, angostura si tonic. Ingrediente: 3 cl rachiu (Weinbrand) 2 cl sirop de grenadine 2 cl vermut sec 2 picaturi de Angostura tonic   Mod de preparare: Agitam bine in shaker rachiul, siropul de grenadine, mermutul si Angostura, apoi turnam bautura...

Read more »

Sfecla cu sos de hrean, smanatana si iaurt

Sfecla cu sos de hrean, smanatana si iaurt

  O reteta delicioasa de sfecla cu sos de hrean, smnatana, iaurt, cartofi de culoare rosz, chimen, sare, ulei, smantana, iaurt, hrean, marar, sare, piper si zahar. Ingrediente: 1/2 kg sfeclă 4 cartofi de culoare roz 1 linguriţă chimen 2 linguriţe sare grunjoasă 2 linguri ulei 200 g smântână 200 g iaurt 1 linguriţă...

Read more »

Pâine delicioasă

Pâine delicioasă

  O reteta gustoasa de paine din: feli de paine, nuca, suc de portocale, faina, miere, sare, banana si ulei. Ingrediente: 4-5 felii de pâine 1/2 cană nucă măcinată 1/4 cană suc por­tocale 1 lingură făină 1-2 linguri miere 1/2 linguriţă sare 1 banană pasat ulei pentru uns tava Mod de preparare: Storci o...

Read more »

Friptură de viţel

Friptură de viţel

O reteta simpla si gustoasa de friptura de vitel din: carne de vitel, slanina, usturoi, rozmarin, marar, vin alb, sare si piper. Ingrediente: 800 gr carne de viţel 100 gr slănină 2 căţei de usturoi rozmarin mărar 1 pahar de vin alb sare piper   Mod de preparare: Impănăm carnea de viţel cu bucăţele...

Read more »

Cordon Bleu

Cordon Bleu

O reteta simpla si delicioasa de Cordon Bleu din: snitele, sunca, branza, sare si piper. Ingrediente: 4 şniţele mari de viţel 4 felii de şuncă 4 felii de brânză sare piper   Mod de preparare: Pe fiecare şniţel punem o felie de brânză şi o felie de şuncă. O rulăm şi o fixăm cu...

Read more »

Chiftele din ciuperci si cartofi

Chiftele din ciuperci si cartofi

  O reteta delicioasa de chiftelute din ciuperci, cartofi, paine, sare, patrunjel verde si ulei. Igrediente: 1 cană ciuperci 2 cartofi 2 felii pâine înmuia­tă sare 1-2 linguri pătrun­jel verde tăiat mărunt ulei pentru uns tava Mod de preparare: Pui ciu­percile la fiert, apoi le dai prin maşina de tocat carne sau le tai...

Read more »

Gulaş de Szeghedin

O reteta simpla de Gulas de Szeghedin din: ceapa de porc, ceapa, usturoi, boia, sare, varza acra, chimen si smantana. Ingrediente: 600 gr ceafă de porc 250 gr ceapă 2 căţei de usturoi 2 linguri de boia sare 500 gr varză nu prea acră puţin chimen 1/8 l smăntănă   Mod de preparare: Carnea...

Read more »

Păstrav (de mare) cu varză acră

O reteta de pastrav de mare cu varza acra din: file de pastrav de mare, suc de lamaie, varza acra, ienupar, vin alb, sare, piper, zahar, zeama de peste, smantana si mustar. Ingrediente: 1 kg de file de păstrăv (de mare) sucul de la o jumătate de lămâie 1/2 kg varză acră 2 boabe...

Read more »

Cocktail Azor

Cocktail Azor

O reteta simpla de Cocktail Azor din: coniac, lichior strega, madeira si suc de portocale Ingrediente: 2 cl coniac 2 cl lichior Strega 3 cl Madeira 3 cl suc de portocale   Mod de preparare: Agitam bine cu gheata ingrediente in shaker, apoi turnam bautura intr-un pahar de cocktail.

Read more »

Paste cu fasole

Paste cu fasole

  O reteta gustoasa de paste cu fasole sare, telina, ulei, usturoi, ceapa si patrunjel verde. Ingrediente: 2 căni fasole uscată 1 lingură sare 1/2 ţelină de mărime medie cu frunze 50 ml ulei 1 căţel usturoi răzuit 1 cană de ceapă tocată 1/4 cană pătrunjel verde tocat 2 căni de paste făinoase Mod...

Read more »

Rulada de nuci cu frisca

Rulada de nuci cu frisca

  O reteta gustoasa de rulada de nuci cu frisca, oua, zahar si coaja de lamaie. Ingrediente: 100 g nuci măcinate 200 ml frişcă nebătu­tă 4 ouă 4 linguri de zahăr coajă de la 1 lămâie Mod de preparare: Baţi spumă albuşurile, adaugi gălbenuşurile, şi amesteci uşor. Adaugi 80 g de nuci măcinate, coaja...

Read more »

Ragu Mediteranean

Ragu Mediteranean

O reteta delicioasa de Ragu Mediteranean din: ceapa, usturoi, untdelemn, rosii, masline, apa, ierburi provensale, sare, smantana, file de peste, carne din scoica si un pachetel de sofran. Ingrediente: 1  ceapă mai mare 2  căţei de usturoi 4 linguri de untdelemn (de măsline) 1 ceaşcă de apă 500 gr roşii 100 gr măsline umplute...

Read more »

Cocktail Cream Fizz

Cocktail Cream Fizz

O reteta simpla de Cocktail Cream Fizz din: rachiu, frisca, lichior de vanilie, zeama de lamaie si sifon. Ingrediente: 4 cl rachiu (Weinbrand) 3 cl frisca 2 cl lichior de vanilie 1 cl zeama de lamaie sifon   Mod de preparare: Agitam bine ingredientele, cu exceptia sifonului, cu gheata intr-un shaker, turnam si adaugam...

Read more »

Cocktail de portocale si lapte de cocos

Cocktail de portocale si lapte de cocos

O reteta simpla de cocktail mix de portocale si caise din: brandy apricot, rachiu, suc de portocale si lapte de cocos Ingrediente: 4 cl Brandy Apricot 4 cl rachiu (Weinbrand) 8 cl suc de portocale 165 ml lapte de cocos   Mod de preparare: Punem patru cuburi de gheata intr-un vas de apa. Turnam...

Read more »

Cartofi copti cu vinete si usturoi

Cartofi copti cu vinete si usturoi

  O reteta delicioasa de cartofi copti, vinete, usturoi, ulei, ceapa, ardei rosu, cimbru, iaurt, patrunjel. Ingrediente: 4-5 cartofi 1 vânătă mică 3 linguri ulei 1 ceapă mică 1 ardei roşu 2 căţei usturoi 1 vârf de cuţit cim­bru 4 linguri iaurt pătrunjel sau mărar Mod de preparare: Speli cartofii şi îi coci în...

Read more »

Pulpă de miel cu varză si legume

Pulpă de miel cu varză si legume

O retete delicioasa de pulpa de miel vu varza si cu legume din: pulpa de miel, rosii, vinete, dovlecei, supa, vin negru, ceapa, verdeata, mustar, pesmet, usturoi, sare, piper si vegeta. Ingrediente: 750 gr pulpă de miel 500 gr roşii 2 vinete 4 dovlecei 1/4 l supă limpede 1 /8  l vin negru 4...

Read more »

File de vită

File de vită

O retete simpla de file de vita din: file de vita, untdelemn, sare si piper. Ingrediente: 600 gr file de vită 6 linguri de untdelemn sare piper   Mod de preparare: Carnea o tăiem bucăţi de căte 150 gr şi o batem bine. Fileurile le frigem puţin în vas, pe ambele părţi. Scoatem carnea...

Read more »

Cocktail Golden Orange Fizz

Cocktail Golden Orange Fizz

O reteta simpla de Cocktail Golden Orange Fizz din: brandy, suc de portocale, zeama de lamaie si sifon. Ingrediente: 3 cl brandy 10 cl suc de portocale 1 cl zeama de lamaie sifon   Mod de preparare: Agitam bine ingredientele cu gheata intr-un shaker, apoi turnam bautura intr-un pahar si completam cu sifon.

Read more »

Gulii umplute cu garnitură de sos alb

Gulii umplute cu garnitură de sos alb

  O reteta delicioasa de gulii umplute cu garnitura de sos alb, carne tocata, ou, ceapa, paine, sare, piper, patrunjel verde, sunca afumata, unt, smantana, lapte, faina si ulei. Ingrediente:  6 gulii 500 g carne tocată (de orice tip, în funcţie de gust) 1 ou 1 ceapă 1 felie de franzelă sare piper pătrunjel...

Read more »

File de bacala (morun uscat)

O reteta simpla de file de bacala (morun uscat) din: file de bacala, ceapa, otet si sare. Ingrediente: 500 gr file de bacala (peşte uscat) 1 ceapă mai mare oţet sare   Mod de preparare: Bacalaul se taie bucăţi, se curăţă, se sărează şi se lasă 10 minute. Vasul îl încălzim conform principiului general...

Read more »

Piept de viţel umplut cu migdale

O reteta delicioasa de piept de vitel umplut cu migdale din: piept de vitel, ou, grasime, migdale, nuca, suc de lamaie, sare, piper si paine. Ingrediente: 750 gr piept de viţel umplutura: 1 ou grăsime 100 gr migdale 2 ouă nucă de India suc de lămâie sare piper bucăţele de pâine (chiflă)   Mod...

Read more »

Steak umplut cu roşii şi sos de mazare

Steak umplut cu roşii şi sos de mazare

O reteta delicioasa de steak umplut cu rosii si sos de mazare din: steak, felii de cascaval, rosii, mazare, untdelemn, ceapa, sare, piper si frunze de busuioc. Ingrediente: 4 steakuri 4 felii de caşcaval (gauda) 500 gr roşii tăiate felii 100 gr mazăre 4 linguri de untdelemn 1 ceapă sare piper frunze de busuioc...

Read more »

Sepie cu mazare

Sepie cu mazare

O reteta gustoasa de sepie cu mazare din: sepie, usturoi, vin alb, rosii, mazare, patrunjel, sare, piper si untdelemn. Ingrediente: 400 gr sepie 1 căţel de usturoi 1 pahar de vin alb de masă 1 cutie de roşii curăţate de coajă 1 cutie de mazăre pătrunjel sare piper 2 linguri de untdelemn   Mod...

Read more »

Gulaş file Stroganov

O reteta de gulas file stroganov din: file de vitel, piure de rosii, ceapa, praz, sare, piper, boia, ciuperci, mustar, zahar si apa. Ingrediente: 500 – 750 gr file de viţel piure de roşii 1 ceapă 1 praz sare piper boia 1 cutie mică de ciuperci muştar zahăr 200 ml apă   Mod de...

Read more »

Rinichi de viţel a la Normandia

O reteta delicioasa de vitel a la Normandia din: rinichid e vitel, slanina afumata, ceapa verde, calvados, sare si piper. Ingrediente: 2 rinichi de viţel 50 gr slănină afumată 20 bucăţi ceapă verde 1 pahar de calvados (rachiu de mere) sare piper   Mod de preparare: Rinichii îi spălăm bine şi îi tăiem felii....

Read more »

Carnati cu branză

O reteta simpla de carnati cu branza din: carnati afumati, branza, chifla, sare si piper. Ingrediente: 8 cărnaţi afumaţi 300 gr brânză chiflă sare piper   Mod de preparare: Cârnaţii îi tăiem oblic şi punem printre ei cate o felie de branza.  Ii frigem intorcandu-i pe ambele părţi, timp de 5 până la 10...

Read more »

Păstrăv cu migdale

Păstrăv cu migdale

O reteta simpla de pastrav cu migdale din: pastrav, migdale, sare, piper, lamaie si patrunjel. Ingrediente: 4 păstrăvi 100 gr migdale sare piper lămâie, pătrunjel   Mod de preparare: Migdalele curăţate şi date pe râzătoare le presărăm peste peştii curăţaţi, săraţi, piperaţi şi stropiţi cu sucul de lămâie. In vasul acoperit fierbem la focul...

Read more »

Cocktail Chinese

Cocktail Chinese

O reteta simpla de Cocktail Chinese din: brandy, maraschino, curacao orange si sirop de grenadine. Ingrediente: 2 cl brandy 2 cl Maraschino 1 cl Curacao orange 1 cl sirop de grenadine   Mod de preparare: Amestecam bine ingrediente cu gheata intr-un shaker, apoi turnam bautura intr-un pahar de cocktail.

Read more »

Aperitiv picant de branza cu rosii

Aperitiv picant de branza cu rosii

  O reteta deliciasa de aperitiv picant din : branza de vaci, rosii, ceapa, usturoi, ulei, gelatina, smantana, sare si boia iute. Ingrediente: 400 g brânză de vaci sau telemea de capră 8 roşii 2 cepe 1 căţel de usturoi 3 linguri ulei 1 plic gelatină 2 linguri smântână sare boia iute Mod de...

Read more »

Ciorbă de pui si legume de toamnă

Ciorbă de pui si legume de toamnă

  O reteta delicioasa de ciorba de pui, morcovi, telina, ardei verde, gogosar, ceapa, conopida, dovleac, rosii, bors, verdeata. Ingrediente: 4-5 aripi de pui (sau 2 de curcan) 1 morcov 1/2 căpăţână de ţelină 1 ardei verde 1/2 gogoşar 1 ceapă câteva bucheţele de conopidă 1/2 felie de dovleac 3 roşii 1/2 l borş...

Read more »

Retete, Reteta zilei, Retete Ciorbe, Retete Supe, Retete Salate, Retete Paste, Retete Pizza, Retete Peste, Retete Vita, Retete Vitel, Retete Porc, Retete Pui, Retete Oaie, Retete Miel, Retete Berbec, Retete de post, Desert, Diete

Sursa:www.restaurantedelux.ro