joi, 2 august 2012

Retete culinare #1



Retete culinare:

Cocktail Sidecar

Cocktail Sidecar

  Calitate – alcoolic Bază alcoolică – coniac Pahar – cupă mică de cocktail Categorie – Triple sec drinks Decoraţiune – fără   Se serveşte seara şi noaptea   Ingrediente: 6/10 coniac 3/10 Cointreau 1/10 suc de lămâie   Din unele surse, acest cocktail ar fi apărut în anii ’20 la Chaton Bar din...

Read more »

Vrajitoriile lui Jamie Oliver 30 (video)

Read more »

Sarmale in vas de lut

  Ingrediente: 1 kg carne de porc o cana de orez 1/2 kg ceapa 1 varza cimbru sare boia iute   Mod de preparare: Tai carnea cat mai mic cu putinta cu un cupt foarte bine ascupt. Apoi o calesti pupti cu ceapa taiata marunt si dupa 5 mi­nute adaugi si orezul si le...

Read more »

Ruladă de spanac cu cremă de branză şi ardei roşu

Ruladă de spanac cu cremă de branză şi ardei roşu

  Ingrediente: 200 g de spanac proaspăt (sau congelat) 3 ouă 120 g făină sare piper Pentru umplutură:  200 g cremă de brânză jumătate ardei gras roşu tăiat cubuleţe 1 lingură ulei de măsline sare piper   Mod de preparare: Compoziţia se prepară cu ajutorul unui robot de bucătărie. Se mixează bine spanacul cu...

Read more »

Chec de carne si afumatura

Chec de carne si afumatura

  Ingrediente: 1tavita piept de pui fara os 500 g carne de vita 2 carnati afumati mai lungi 2 linguri smantana 5 oua boia dulce pentru pui si boia picanta pentru vita 2 cepe 1 legatura de marar   Mod de preparare: Prin marina de tocat treci separat cele doua tipuri de carne, fiecare...

Read more »

Coroană de praline

Coroană de praline

  Ingrediente: două cuburi de unt 140 g zahăr 100 g migdale tocate două plicuri cu cremă de vanilie un litru de lapte 250 g caise în sirop frişcă o jumătate de portocală una-două linguri de Grand Marnier   Mod de preparare: Topiţi untul şi puneţi 60 g zahăr pentru a obţine un sos...

Read more »

Parfait cu blat de tort

Parfait cu blat de tort

  Ingediente: 6 ouă 300 g zahăr tos 120 g făină o lingură de pudră de cacao 400 ml frişca 100 ml apă sare două linguri de pastă de măceşe o lămâie o linguriţă de suc de lămâie două pliculeţe cu zahăr vanilinat praf de copt unt   Mod de preparare: într-un bol se...

Read more »

Supă condimentată din coadă de viţel

Supă condimentată din coadă de viţel

  Ingrediente: o ceapă o lin­gură de ulei un castravecior o lin­guriţă de miere un praf de curry boia de ardei o conservă cu supă de coadă de viţel vin roşu coniac smântână goasă   Mod de preparare: Curăţaţi şi tocaţi ceapa mărunt. Incingeţi uleiul şi căliţi ceapa până se rumeneşte. Tăiaţi castrave­ciorul felii...

Read more »

Plăcinţele cu pui

  Ingrediente: un pachet de aluat foitaj un piept de pui 300 g ciuperci 3 căţei de usturoi un vârf de linguriţă de pudră de curry 100 ml ulei de măsline o ceapă un ou o linguriţă de cimbru sare piper   Mod de preparare: Pieptul de pui se taie cubuleţe şi se pune...

Read more »

Cocktail Shirley Temple

Cocktail Shirley Temple

  Calitate – fără alcool  Bază alcoolică – nici una Pahar – tumbler mijlociu Categorie – No-alcool drinks Decoraţiune – două cireşe roşii, câteva paie   Se serveşte la orice oră   Ingrediente: 9/10 GingerAle 1/10 sirop de rodii   Dedicat neuitatului copil minune al cinematografiei americane, Shirley Temple este o băutură excelentă pentru...

Read more »

Sarmale de vitel in foi de vita

O reteta delicioasa de sarmale de vitel in foi de vita din: carne de vitel, ceapa, orez, sare, piper si foi de vita. Ingrediente: l kg carne de vitel 2 cepe 3 linguri orez sare piper foi de vita la saramura   Mod de preparare: Toci carnea si o amesteci cu ceapa usor calita...

Read more »

Paine impletita

  Ingrediente: 200 g faina 1 galbenus 125 g unt 1 lingurita zahar 20 g drojdie sfaramata 100 ml lapte sare   Mod de preparare: Intr-un vas pui faina cernuta cu sarea si adaugi drojdia, zaharul, untul si laptele. Amesteci si framanti 10 minute cu mana. Acoperi si lasi sa creasca pana isi dubleaza...

Read more »

Curcan umplut cu bacon, ceapa si unt

Curcan umplut cu bacon, ceapa si unt

  Ingrediente: un kg şi jumătate piept de curcan 40 g unt 200 g bacon o ceapă mică 50 g ficat de curcan 4-5 linguri de coniac un ou două linguri de pesmet 2-3 linguri de ulei 300 ml vin alb 4 linguri de smântână maturată boabe de piper zdrobite sare piper   Mod...

Read more »

Ruladă de porc cu sos de zmeură

Ruladă de porc cu sos de zmeură

  Ingrediente: un kg muşchi de porc un morcov 200 g fasole verde 200 g bacon afumat sare piper măcinat 250 g zmeură congelată 150 g zahăr tos 50 ml oţet de mere două cuişoare un fir de rozmarin o lămâie ulei de floarea-soarelui   Mod de preparare: Fasolea verde şi morcovul curăţat se...

Read more »

Cocktial Sunrise

Cocktial Sunrise

    Puneţi într-un pahar 4 cl sirop de rodii, 3 cuburi de gheaţă şi o felie de lămâie. Turnaţi apoi câte 100 ml suc de portocale şi ananas.

Read more »

File de porc umplut

  Ingrediente: 600 g file de porc 2-3 castraveciori 5-6 fire pătrunjel proaspăt 100 g brânză şvaiţer tăiată bastonaşe 3 linguri ulei un cub de unt 100 ml vin alb o frunză de dafin 3 linguri smântână maturată muştar sare   Mod de preparare: Tăiaţi un buzunar în carne, pe lung. Umpleţi-l cu muştar....

Read more »

Supă cu găluşte din ficăţei

Supă cu găluşte din ficăţei

  Ingrediente: 1 găină 120 g morcovi  100 g rădăcină de ţelină 80 g ţelină verde sare pătrunjel Găluşti din ficăţei: 200 g ficat de pui 50 g pesmet 2 căţei de usturoi sare piper   Mod de preparare: Se spală şi se curăţă legumele. Se spală găina şi se pune într-o oală cu...

Read more »

Salată nordică

  Ingrediente: o salată o lingură de ulei două-trei linguri de oţet 4 linguri de smântână maturată o ceapă mică tocată una-două linguri de verdeţuri proaspete tocate sare şi piper proaspăt măcinat   Mod de preparare: Separaţi frunzele de salată. Spălaţi-le cu grijă şi scurgeţi-le. Pentru sos: amestecaţi oţetul, uleiul şi smântână, apoi adăugaţi...

Read more »

Sparanghel imperial

  Ingrediente: 1 kg sparanghel 125 ml vin alb două gălbenuşuri o linguriţă de mălai 150 g smântână ma­turată o lingură de pătrunjel proaspăt tocat 8 felii şuncă de Parma (175 g) un cub de unt sare piper   Mod de preparare: Curăţaţi sparanghelul pe toată lungimea, având grijă să îndepărtaţi coaja şi părţile...

Read more »

Somon cu năut si susan

  Ingrediente: 4 fileuri de somon 300 g năut 200 ml vin alb sec un ardei capia un ardei iute mic o lămâie două cepe seminţe de susan rozmarin mărar doi căţei de usturoi o linguriţă de zahăr tos 4 linguri de ulei sare piper ghimbir curry   Mod de preparare: Năutul se pune...

Read more »

Supa de legume cu perisoare de pui

  Ingrediente: piept de pui 2 morcovi 1 radacina patrunjel 2 ardei grasi 1 ou 2 linguri orez patrunjel sare dupa gust   Mod de preparare:   Cureti morcovii si radacina de patrunjel si le tai chinezeste, adica bastonase subtri. Speli si carnea si o pui la fiert cu morcovii si radacina de patrunjel,...

Read more »

Curcan cu spaghete, legume şi ciuperci

Curcan cu spaghete, legume şi ciuperci

  Ingrediente: 400 g spaghete sare 400 g piept de curcan 1 ar­dei gras galben 1 praz 80 g ciu­perci din conservă 3 căţei de usturoi ulei de măsline piper mărar proaspăt pentru decor   Poftă bună! Se fierb spaghetele „al dente" în apă sărată fiartă. Se scurg de apă şi se lasă să...

Read more »

Plăcintă ungurească cu brânză

Plăcintă ungurească cu brânză

  Ingrediente: 240 g făină 1 plic praf de copt 120 g unt 60 g zahăr 1 gălbenuş de ou sare 100 ml smântână 1 lingură suc de lămâie 5 linguri pes­met grăsime şi făină pentru uns tava Umplutură: 500 g brânză moale de vaci 100 g zahăr pudră 3 ouă 50 g stafide...

Read more »

Ouă în sos de muştar si piure din cartofi şi morcovi

Ouă în sos de muştar si piure din cartofi şi morcovi

  Ingrediente: 3 linguri muştar de Dijon 250 g smântână 4 linguri vin alb supă de carne 1 lingură condimente din legume 4 ouă Piure: 1 morcov mare, fiert 600 g cartofi 1 lingură unt 100 ml lapte sare pătrunjel tocat   Mod de preparare: Intr-o oală se amestecă muştarul cu smântână, vinul şi...

Read more »

Portofele cu ciocolata

  Ingrediente: 100 g ciocolata rasa (sau 1 lingura de cacao) 7 oua 300 g zahar 500 g faina 100 g unt 100 g ulei 70 g drojdie de bere 500 ml lapte   Mod de preparare: lntr-un castron, prepari intai maiaua. Freci drojdia cu o lingura de zahar, adaugi 2 linguri de apa...

Read more »

Rulada exotica din pulpa de porc

  Ingrediente: 500 g pulpa de porc 150 g caise 100 g prune uscate 100 g smochine proaspete sau uscate 100 g stafide galbene 100 g nuci 100 g alune 200 ml vin alb dulce 150 ml coniac sare piper   Mod de preparare: Intinzi carnea pe o planseta, o bati usor cu ciocanul...

Read more »

Supa fina cu ciuperci si kaizar

  Ingrediente: 1 litru supa de pui 400 g ciuperci albe 2 cepe mici albe 20 g unt 1 lingura de faina 100 g kaizer patrunjel ceapa ciorii pentru decor   Mod de preparare: lntr-o oala pui untul sa se topeasca si adaugi ceapa marunt taiata si ciupercile (opresti cateva pen­tru decor) curatate si...

Read more »

Burta de porc uscata

Burta de porc uscata

  Ingrediente: 1 bucata cat mai dreapta de burta de porc 1 kg de sare   Mod de preparare: Fasonezi burta de porc si o presari cu sare din abundenta, astfel incat nici o parte sa nu fie neacoperita. O lasi asa timp de 3 zile, dupa care o scuturi bine de sare, o...

Read more »

Jambon in crusta aromata

  Ingrediente: 1 jambon 1/2 kg sare grunjoasa 20 de cuisoare parfumate 3 linguri de mustar dulce 50 ml sirop de coacaze sau mere 2 foi de dafin 1 morcov 1 ceapa mare 4 pere 2 buchete broccoli   Mod de preparare: Jambonul intreg, bine spalat si zvantat, il intepi adanc cu varful unui...

Read more »

Rasol de peste cu sos de migdale

Rasol de peste cu sos de migdale

Ingrediente: fileuri de peste oceanic 4 cartofi mici 1 ceapa 2 morcovi marar verde 2 linguri zeama de lamaie Ingrediente sos:4 linguri maioneza, 1 lingura mustar, 1 lingura smantana, zeama de lamaie, 50 g migdale feliate, sare. Mod de preparare: Cured cartofii, morcovii si ceapa, lasi legumele intregi si pui la fiert in apa...

Read more »

Pulpa de porc cu mango

  Ingrediente: 400 g pulpa de porc 1 mango bine copt 2 linguri iaurt 1 lamaie 4 linguri vin alb 150 ml supa de legume oregano uscat 300 g ciuperci 50 ml ulei de masline sare piper </   Mod de preparare: Cureti fructul de man­go de coaja, il imparti in doua si indepartezi...

Read more »

Ciorba ardeleneasca de carnati cu zeamă de varză

Ciorba ardeleneasca de carnati cu zeamă de varză

  Ingrediente: 2 carnati afumati 100 g boia dulce 2-3 cepe 1/2 capatana de varza murata ulei sare piper zeama de varza patrunjel   Mod de preparare: Tai ceapa pestisori si o pui sa se inmoaie in ulei. Adaugi carnatii taiati ronde-le, lasi sa se caleasca un pic impreuna si pui si varza ta­iata...

Read more »

Stea cu ciocolata si lichior

  Ingrediente: 75 g unt 200 g zahar 3 oua 300g faina 2 lingurite praf de copt 100 g migdale 3 linguri zahar vanilat 1/2 pachet gelatina 1 smantana 6 linguri lichior de oua 200 g zahar pudra 80 g fistic maruntit 50 g ciocolata rasa   Mod de preparare: Bati untul spuma cu...

Read more »

Chec cu mac

Chec cu mac

  Ingrediente: 200 g unt 200 g zahar 200 g seminte de mac macinate 100 g faina 5 oua 1 lingurita esenta de vanilie coaja rasa de la jumatate de lamaie 1 lingura praf de scorfisoara 1 lingura rom zahar pudra   Mod de preparare: Bati untul cu zaha­rul pana obti o crema spumoasa,...

Read more »

Stelute picante

  Ingrediente: 250 g margarina 50 g cascaval 1 lingurita ulei de masline 250 g faina 1 linguri otet 5 linguri sifon lingurita sare 1 ou pentru uns Mod de preparare:

   Pui faina intr-un carstron, adaugi margarina bucatele si amesteci cu ajutorul ulei furculite. Adaugi cascavalul ras, uleiul, otetul, sarea...

Read more »

Salata cu orez

  Ingrediente: 200 g orez cu bobul rotund 2 morcovi 1/2 praz 150 g bacon 1 ceapa rosie patrunjel fin tocat   Mod de preparare: Pui la fiert in vase sepa­rate orezul si morcovii curapati. Tai cubulete de ba­con pe care le dai si pe ele intr-un clocot. Tai prazul in patru si apoi...

Read more »

Torttellini umplut cu prosciutto crudo si cascaval

Torttellini umplut cu prosciutto crudo si cascaval

Ingrediente: 250 g tortellini cu prosciuto crudo cascaval ras ulei de masline patrunjel Mod de preparare: Se pun la fiert tortellini in 2 litri de apa cu sare. Se lasa sa fiarba 10 minute pana cand s-au fiert. Le scurgem de apa, dupa ce s-au scurs le punem in farfurie presaram cascaval ras si...

Read more »

Carnati

Carnati

  Ingrediente: 1 kg carne de porc 300 g slanina 5 ardei iuti sare 1 capatana usturoi zeama de carne condimente pentru carnati   Mod de preparare: Dai carnea si ardeii  iuti prin marina de tocat si amesteci tocatura cu slanina taiata bucati cat mai mici. Faci mujdei de usturoi pe care il subtiezi...

Read more »

Muschi de porc in aluat de ciuperci cu ceapa

  Ingrediente: 1 bucata muschi de porc 1 conserva ciuperci 2 cepe 2 oua + 1 galbenus 100 g unt 1 pachet aluat congelat de patiserie condimente dupa gust   Mod de preparare: Cu cel putin 2 ore inainte de a pregati, lasi aluatul sa se dezghete si apoi il despaturesti ca sa obtii...

Read more »

Tort cu ananas si migdale

Tort cu ananas si migdale

  Ingrediente: 12 bucăţi de ananas în sirop 100 g zahăr cubic 100 g zahăr pudră 125 g faină 2 ouă 60 g unt + 1 bucăţică pen­tru tavă 1/2 pachet de drojdie 50 g migdale fără coajă   Mod de preparare: Se pun într-o crăticioarâ cuburile de zahăr, cu 2 linguri de apă....

Read more »

Supă italiană de fasole

Supă italiană de fasole

Ingrediente:  2 linguri ulei de măsline 1 fir de praz 1 căţel de usturoi 2 linguriţe oregano 75 gr fasole verde păstăi, tăiată 2-3 cm 200 gr fasole boabe, fiartă în prealabil 75 gr paste făinoase 1 litru supă de legume 8 roşii pitice sare piper negru măcinat 2 linguri busuioc proaspăt, tocat foarte...

Read more »

Acordeoane din cartofi

  Ingrediente: 6 cartofi 50g unt 200g salam 3 triunghiuri de branza topita Mod de preparare : Cartofii curatati de coaja se taie felii, dar fara a se desprinde feliile. Intre felii se pun, prin alternanta, o felie de unt, apoi o felie de salam. E bine ca untul sa fie de la congelator....

Read more »

Salau ascuns in cereale

Salau ascuns in cereale

Ingrediente: 2 fileuri de salau sare piper alb 100 g fulgi dupa gust 1 ou 4 linguri faina ulei pentru prajit   Mod de preparare: Maruntesti cerealele cat poti de mult cu ajutorul unui sucitor. Bati oul cu faina, condimentezi amestecul si treci fiecare bucata de peste prin pane. Apoi, dai pestele prin fulgi...

Read more »

Peste umplut

  Ingrediente: 1 peste mare de aproximativ 1,5 kg 500 g ciuperci proaspete 4 cepe potrivite 5 cafei de usturoi 1 lingura faina 4 linguri ulei de masline 2 oua 1 lingura bulion patrunjel verde marar verde 7-8 boabe de piper negru 100 ml vin alb sec sare   Mod de preparare: Cureti pestele,...

Read more »

Rata cu portocale

O reteta simpla de rata cu portocale si supa de pui, carne de porc, ficatei de pui, ceapa, ou, paine, patrunjel verde, sare si piper Ingrediente: 1 rata, nu foarte mare 500 ml supa de pui sau de legume 200 g carne de porc slaba 2 ficatei de pui 1 ceapa 1 ou 1...

Read more »

Fantezie cu bezea

Fantezie cu bezea

  Ingrediente: 200 g ciocolata menaj 3 linguri de lapte 2 blaturi de bezea 25 cl smantana lichida foarte rece 6 galbenusuri 120 g de zahar pudra portocale confiate   Mod de preparare: Topesti ciocolata cu laptele la bain-marie. Rupi bezeaua in bucati mari. Bati bine galbenusurile cu zaharul pana obtii un amestec aproape...

Read more »

Pui cu alune caramelizate

  Ingrediente: 1 pui mare 1 mar 1 lamaie 1 morcov 1 telina mica 5 g unt 2 linguri ulei de masline 50 ml supa de pui 50 ml vin alb sare piper Ingrediente crusta de alune: 120 g alune de padure 30 g zahar, 3 linguri de apa, 4 g unt Ingrediente garnitura:...

Read more »

Gaina umpluta

Gaina umpluta

  Ingrediente: 1 gaina mare de 1,500 kg 4 ficatei de pasare 100 g unt 1ceapa 300 g ciuperci 1cartof mic 1ou 5 nuci 150 ml vin alb sec 3 lin­guri ulei de masline sare piper Ingrediente garnitura:300 g cartofi Mod de preparare: Cured si speli gaina, o zvanti bine in interior si exterior...

Read more »

Piept de curcan umplut cu alune

Piept de curcan umplut cu alune

O reteta foarte simpla de piept de curcan cu alune, sunca, ou, nucsoara, bacon, patrunjel si ceapa   Ingrediente: 700 g piept de curcan 300 g alune 250 g sunca 1 ou miezul de la 2 felii de paine inmuiat in lapte nucsoara 100 g bacon 1 legatura patrunjel 4-5 cepe   Mod de...

Read more »

Tort bradut

  Ingrediente: 125 g unt sau margarina 2 linguri de zahar pudra 1 galbenus (facultativ) 1 lingura de cacao 1/4 smantana 1/2 plic cu budinca de cacao 1 plic zahar vanilat Ingrediente blat: 5 oua, 120 g zahar tos, cate o lingura de faina pentru fiecare ou, 1/4 lingurita praf de copt, 100 g...

Read more »

Pui in scobitori

  Ingrediente: 600 g piept de pui 100 g rosii cherry de culoare rosie 100 g rosii cherry de culoare galbena sare piper alb salata verde scobitori Mod de preparare: Tai carnea in fasii lungi pe care le fixezi in scobitori alternativ cu rosioare galbene si rosii. Presari sare si piper si le treci...

Read more »

Cozonac glazurat umplut cu nuca

Cozonac glazurat umplut cu nuca

  Ingrediente: 1/2 kg faina 150 g unt 1 galbenus 4 linguri smatana 20 g drojdie dizolvata in 4 linguri lapte caldut 2 ling. lapte 2 pliculete zahar vanilat 200 g coicolata cu 70% cacao 50 g alune nesarate   Ingrediente umplutura:250 g miez de nu­ca maruntit, 100 g cacao, 100 ml lap­te, 200...

Read more »

Salată de fructe cu seminţe de rodie

Salată de fructe cu seminţe de rodie

  Ingrediente: 1 măr jumătate de ananas 1 rodie 1 portocală 1 mână de boabe de struguri negri 100 ml suc de lămâie pentru sos: 400 g iaurt degresat jumătate linguriţă scorţişoară 2 linguriţe miere   Mod de preparare: Taie ananasul la cele două capete, apoi curăţă-1, pe lung, şi taie-l bucăţele. Curăţă rodia...

Read more »

Salată de varză roşie cu măr şi capere

Salată de varză roşie cu măr şi capere

  Ingrediente: 1 varză roşie 2 mere 50 g unt topit 1 lingură zahăr 1 ceapă 1/2 baton scortisoară 1 foaie de dafin 4 cuisoare 1 lingură capere 2 linguri oţet de vin roşu 1/8 1 vin roşu 1/8 oţet de vin roşu sare piper negru, proaspăt măcinat   Mod de preparare: Curăţă ceapa...

Read more »

Cartofi rumeniţi cu rozmarin, usturoi şi piper

Cartofi rumeniţi cu rozmarin, usturoi şi piper

Ingrediente: 1,4 kg cartofi mici 1 căpăţână usturoi 3 linguri ulei de floarea soarelui 1 lingură piper negru, proaspăt măcinat 1 lingură sare grunjoasă 1 legătură rozmarin   Mod de preparare: Preîncălzeşte cuptorul la semnul 7/200′ C. Unge cu gră­sime o tavă de friptură şi presară sa­re grunjoasă şi piper măcinat. Spală cartofii şi...

Read more »

Rulouri de vită cu costită

Rulouri de vită cu costită

  Ingrediente: 400 g carne de vită, tocată 1 ou 1 ceapă 1 chiflă albă, uscată 2 linguri muştar piper negru, proaspăt măcinat 1 lingură boia iute 10 felii costiţă 150 ml vin alb, dulce 10 ţepuşe-frigărui Ulei picant: 5 linguri ulei de măsline 1 lingură cimbru, tocat 1 lingură piper negru, zdrobit  ...

Read more »

Vrajitoriile lui Jamie Oliver 31 (video)

Read more »

Cozonac cu migdale si rahat

Cozonac cu migdale si rahat

  Ingrediente: 450 g faina de patiserie 130 ml lapte caldut 3 linguri cu zahar 42 g drojdie proaspata 150 g stafide 235 g unt moale 5 galbenusuri 70 g migdale cojile zaharisite ale unei lamai si ale unei portocale 100 g rahat divers colorat 1 fiola esenta de rom 1 lingura zahar vanilat...

Read more »

Friptură de curcan cu chifteluţe şi crochete de cartofi

  Ingrediente: 1 curcan de circa 3 kg sare piper negru Umplutura: 2 codiţe de ţelină 1 ceapa 75 g unt 200 g carne tocată, condi­mentată, pentru cârnaţi 1 legătură pătrunjel proaspăt, tocat 4 fire cimbru 3 fire salvie 3 foi de dafin 200 ml concentrat de găină 300 g miez de pâine albă...

Read more »

Cocktail Bloody Mary imperial

Cocktail Bloody Mary imperial

  Ingrediente: 900 ml suc de roşii 100 ml suc de lămîie 50 ml oţet balsamic 1 lingură ridichi date pe râzătoare 1 lingură sare 20 picături sos Tabasco 50 ml vodcă 1 legătură frunze de ţelină   Mod de preparare: Combină toate ingredientele într-un btender, mai puţin vodca şi frunzele de ţelină. Toarnă...

Read more »

Nuga cu alune si nuci

Ingrediente: 5 albusuri 250 g miere de albine 250 g zahar zeama de la 1/2 lamaie 1 pliculef cu zahar vanilinat 100 g alune (de padure sau arahide) 250 g nuci   Mod de preparare: Mixezi bine albusurile cu mierea si zaharul pana cand compozida devine spumoasa si se dubleaza. Adaugi treptat zeama de...

Read more »

Festin mediteranean

Festin mediteranean

Ingrediente: o salată iceberg 225 gr fasole verde păstăi 225 gr cartofi noi 4 ouă 1 ardei gras 1 ceapă nu prea mare o conservă de 200 gr de ton în suc propriu 50 gr caşcaval nu foarte gras, tăiat în cuburi 8 roşii pitice bine coapte,tăiate în sferturi 50 gr măsline negre, fără...

Read more »

Prajitura cu frisca si capsuni

Prajitura cu frisca si capsuni

  Ingrediente blat: 4 ouă 4 lin­guri zahăr 4 linguri făină 1 esenţă de rom   Ingrediente cremă: 750 ml smân­tână, 3 linguri zahăr pudră, 2 plicuri întăritor de frişcă, 2 ouă, 2 linguri făină, 1 lingură amidon alimentar, 9 linguri zahăr, 200 ml lapte, 1 plic gelatină, 1 esenţă de rom, 100 g...

Read more »

Tort dobos

Ingrediente blat: 6 oua 150 g zahar 150 g faina 1 pliculet zahar vanilinat 40 g unt Ingrediente  crema: 4 oua, l30 g zahar, 40 g cacao, 250 g unt Ingrediente glazura: 75 g zahar   Mod de preparare: Treci zaharul si zaharul va­nilat cu galbenusurile pa­na devin o crema spumoasa. Adaugi treptat faina...

Read more »

Cartofi cu branza si carnati la cuptor

  Ingrediente: 500 g cartofi noi 100 g smântână 100 g tele­mea 100 g caşcaval 2-3 cârnaţi 2 ouă sare piper   Mod de preparare: Fierbi cartofii şi când sunt gata îi cureţi şi îi tai rondele de 1 cm grosime. Dai prin răzătoarea mare brânza şi caşcavalul. Tai cârnaţii felii de 1-2 cm...

Read more »

Cartofi noi cu usturoi si rosii

  Ingrediene: 1 kg cartofi noi 2-3 roşii 3-4 căţei de ustu­roi 1 legătură mărar 1 ceaşcă ulei sare   Mod de preparare: Cureţi car­tofii de coajă, îi speli în mai multe ape reci, după care  sărezi puţin şi îi pră­jeşti în ulei încins Când s-au rume­nit, tai peste ei două roşii decojite şi...

Read more »

Pui aromat cu garnitura de orez

Pui aromat cu garnitura de orez

  Ingrediente: 1 pui de circa 1 kg 50 g făină 300-400 ml lapte 50-100 ml ulei 2 linguri vegeta orez   Mod de preparare: Cum procedezi: Speli car­nea şi o tai bucăţi mai mari. O aşezi într-un vas mai adânc, torni laptele şi o laşi să se odihnească circa 1 oră. Apoi o...

Read more »

Gulas rapid cu carne de porc

Gulas rapid cu carne de porc

  Ingrediente: 600 g carne pulpă de porc 50 ml ulei 100 g ceapă 1 linguriţă boia 300 g cartofi foi de dafin 50-100 ml vin 1 lingură oţet de vin 2 linguriţe făină 1 lingură vegeta   Mod de preparare: Tai carnea cubuleţe pe care le prăjeşti în ulei. Adaugi ceapa tăiată solzişori,...

Read more »

Friptură mediteraneană de peşte

Friptură mediteraneană de peşte

Ingrediente: 4 linguri ulei de măsline o ceapă tăiată în rondele subţiri 5 căţei de usturoi zdrobiţi un fenicul tocat mărunt 3 peţioluri de ţelină o conservă de 450 gr roşii decojite o lingură oregano o frunză dafin coaja şi sucul de la o portocală 1/4 linguriţă şofran 750 ml supă limpede de peşte...

Read more »

Ratatouille cu ciuperci

Ratatouille cu ciuperci

Ingrediente: un ardei capia 2 dovlecei, curăţaţi de coajă o vânătă mică, curăţată de coajă o ceapă 2 roşii bine coapte 50 gr ciuperci albe de cultură, tăiate în sferturi 200 ml suc de roşii o lingură busuioc verde tocat (opţional) sare piper negru măcinat   Mod de preparare: Curăţaţi ardeiul şi tocaţi-l în...

Read more »

Projitura mimoza

Ingrediente foi: 50 g unt 1 ou 150 g zahar 2 linguri miere 4 linguri lapte 450 g faina 1 lingurira praf de copt Ingrediente crema: 500 ml lapte, 3 galbenusuri, 200 g unt, 200 g zahar pudra Ingrediente glazura: 200 g ciocolata menaj   Mod de preparare: lnmoi intr-o cratita untul, adaugi laptele,...

Read more »

Caltabosi moldovenesti

  Ingrediente: 1 maţ gros de porc 2 cepe 3 linguri stafide l pahar orez 2 linguri untură sare piper coriandru 1 kg carne de porc mai împănată (piept, ceafă) apa ienibahar boia l pahar supă 1 lingură zahăr   Mod de preparare: Ceapa mărunţită bine se pune la călit în untură.Carnea se toacă...

Read more »

Panettone

  Ingrediente: 250 g unt 200 g zahar 1 pliculet zahar vanili­nat 4 oua 1 paharel cu rom 1 praf de sare 500 g faina 1 plic praf de copt 125 ml lapte 200 g stafide 150 g fructe confiate   Mod de preparare: Freci untul spuma, adaugand treptat za­harul, zaharul vanilinat, ouale, pe...

Read more »

Cocktail Bloody Mary asiatic

Cocktail Bloody Mary asiatic

  Ingrediente: Amestec asiatic pentru Bloody Mary: 1 litru suc de roşii 4 linguri wasabi pulbere 4 linguri ghimbir măcinat 4 linguri sos de soia 4 linguri suc de lămîi verzi Alte ingrediente: 1 părţi amestec asiatic pentru Bloody Mary 1,5 părţi vodcă cu aromă de lămîie  1 parte sake (băutură obţinută din orez...

Read more »

Musaca de cartofi cu carne de miel

Musaca de cartofi cu carne de miel

  Ingrediente: 700 gr carne de miel 700 gr cartofi curăţaţi şi tăiaţi felii 125 gr unt o ceapă mare, tocată 2-4 căţei de usturoi, zdrobiţi 3 linguri pastă de tomate o lingură pătrunjel verde tocat sare piper negru măcinat 2 vinete de dimensiuni medii, tăiate felii 4 roşii tăiate felii 2 ouă 300...

Read more »

Choux a la creme

Choux a la creme

Ingrediente aluat: 200 ml apa 75g unt 2 lingurite zahar 125 g faina 3 oua sare grasime pentru forma frisca Ingrediente crema de vanilie:1/2 1 lapte clocotit, 1/2 baton vanilie, 6 galbenusuri, 200 g zahar,60 g faina, 1 lingurita unt.   Mod de preparare: Pui la fiert apa cu untul, sa-rea si zaharul. Cand...

Read more »

Chec cu fructe confiate

Chec cu fructe confiate

  Ingrediente: 160 g unt 250 g zahar 250 g branza de vaci 500 g faina 60 g stafide 60 g fructe confiate 2 linguri rom 1 plic praf de copt 1 plic zahar vanilat   Mod de preparare: Alegi stafidele, le cureti de codite si le pui sa se inmoaie in rom.Tai bucatele...

Read more »

Ciupercute cu caise

Ciupercute cu caise

   Ingrediente aluat: 500 g faina 350 g unt 2 oua zeama de la o lamaie 150 g zahar pudra Ingrediente  crema:2 plicuri crema vanilie, 50 g unt,  caise din compot, 100 g alune fara sare, prajite si sfaramate   Mod de preparare: ln faina cernuta pui untul taiat bucati, zaharul, oul si zeama...

Read more »

Tort cu castane si ananas

  Ingrediente: 1 cutie de compot de ananas cuburi 25 cl de smantana lichida 2 albusuri 4 foi de gelatina 2 linguri de za­har pudra 5 cl de rom 15 piscoturi de sampanie 150 g de piure de castane 6 fructe confiate   Mod de preparare: Pui foile de gelatina la inmuiat in apa...

Read more »

Tort aperiv

  Ingrediente blat: 3 linguri smantana 30 gr.drojdie 1 ou 120 gr. margarina topita 300 gr.faina sare Ingrediente crena 1: 500 gr. branza dulce, 1 lingura margarina, o legatura ceapa verde, sare, piper Ingrediente crema 2: un piept de pui fiert, 2 linguri smantana, sare, piper Ingrediente crema 3: 3 oua fierte, 2 linguri...

Read more »

Aperitiv in foi de napolitana

Aperitiv in foi de napolitana

  Ingrediente: 2 foi de napolitane 300 g ciuperci 300 g parizer pui 5 ouă 1 legătură pătrunjel 1 ceapă sare piper ulei   Mod de preparare: Cureţi ceapa şi ciuper­cile, tai ceapa fideluţă, ciupercile feliuţe şi parizerul bucăţele. Căleşti ceapa şi după ce s-a înmuiat adaugi ciupercile şi parizerul. Când s-au călit toate,...

Read more »

Plăcintă cu aluat de cartofi si stevie

Plăcintă cu aluat de cartofi si stevie

  Ingrediente: 450 g făină 250 ml lapte călduţ 2-3 cartofi 1 cubuleţ drojdie 3 căţei de usturoi 6 linguri ulei 7-8 legături de ştevie 2 ouă 50 g caşcaval 2 linguri nuci pisate   Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi pui la fiert şi când sunt gata îi pasezi. Dizolvi drojdia în puţin...

Read more »

Macaroane cu 3 feluri de brânză

Macaroane cu 3 feluri de brânză

  Ingrediente: 400 g paste 400 g smântână 150 g brânză topită 150 g brânză de burduf 200 g caşcaval 1 lingură făină 5 linguri ulei 2 căţei de usturoi oregano sare piper Mod de preparare: Fierbi pastele în apă clocotită cu sare şi o lingură de ulei pentru 10 minute şi când sunt...

Read more »

Aspic cu portocale

  Ingrediente: 1 kg picioare de porc 1 kg slănină cu şorici 2 morcovi 1 pliculeţ cu gelatină 4 portocale 6-8 smochine sare   Mod de preparare: Fierbe picioarele de porc şi bucata de slănină în apă rece cu sare, mai întâi la foc mare, până începe să dea în clocot, apoi redu focul...

Read more »

Tartă cu ardei copţi şi carne tocată

Tartă cu ardei copţi şi carne tocată

  Ingrediente: 250 g amestec de carne tocată l ceapă 2 ouă 4 ardei copţi pătrunjel sare piper Pentru aluat: l ou 150 g unt 250 g făină sare pătrunjel Mod de preparare: Amestecă făina cu oul bătut cu un praf de sare şi untul topit şi răcit puţin. Frământă bine, după care adaugă...

Read more »

Ruladă de ştevie cu ouă şi şuncă

Ruladă de ştevie cu ouă şi şuncă

  Ingrediente: 1 kg ştevie 100 g caşcaval 3 felii şuncă presată 6 ouă 100 g făină sare 1 lingură unt   Mod de preparare: Speli ştevia şi o pui la fiert în apă clocotită cu sare. Cand este gata, o tai marunt si o amesteci cu cascaval ras, unt, 3 galbenusuri si la...

Read more »

Pui cu legume şi ciuperci

Pui cu legume şi ciuperci

  Ingrediente: 1 piept de pui 200 g ciuperci 5 morcovi 150 g mazăre 400 ml smântână 2 fire ceapă verde 1 lingură unt sare piper ulei   Mod de preparare: Cureţi morcovii, îi tai ron­dele şi îi fierbi în apă cu sare, iar separat fierbi mazărea. Tai pieptul bucăţi şi le rumeneşti în...

Read more »

Prajitura cu lapte batut si capsuni

  Ingrediente: 3 ouă 500 ml lapte bătut 15 linguri zahăr 18 linguri ulei 1 linguriţă bicarbonat 1 esenţă de vanilie coajă rasă de lămâie făină cât cuprinde 1 kg căp­şuni   Mod de preparare: Baţi ouăle spumă cu zahărul, adaugi uleiul şi laptele bătut şi amesteci timp de 15 minute. Adaugi apoi bicarbonatul...

Read more »

Tocăniţă de carne cu măghiran

Tocăniţă de carne cu măghiran

  Ingrediente: 1 kg carne de vită 300 g slănină afu­mată 3 cepe 250 g smântână 200 ml vin alb 100 ml ulei măghiran piper usturoi sare   Mod de preparare: Speli carnea, o tai bucăţi şi o condi­mentezi cu sare, piper şi măghiran după gust. Cureţi ceapa, o tai mărunt, o căleşti în...

Read more »

Supă de scoici

Supă de scoici

  Ingrediente: ceapa tocată 1 morcov feliat 1/2 rădăcină de ţelină mică, tăiată bucăţele 2 linguri ulei măsline busuioc tocat oregano 1/2 cană vin alb 1 lămâie 200 g roşii coapte, curăţate de pieliţă şi tocate 750 g scoici sare piper negru   Mod de preparare: Prăjeşte legumele cu usturoiul timp de 10 minute...

Read more »

Cocktail cu anans

Cocktail cu anans

  Ingrediente: o cutie compot de ananas 100 ml coniac 1 – 1/2 l vin dulce zahăr du­pă gust   Mod de preparare: Compotul de ananas se piâne într-un vas (cu tot cu fructe), se toarnă apoi vinul şi coniacul. Se îndulceşte cu zahăr, după gust. Băutura se serveste rece.

Read more »

Stridii la cuptor

Stridii la cuptor

  Ingrediente: 20 de stridii 300 ml smântână o cutiuţă de icre negre cognac busuioc sare piper   Mod de preparare: Cumpără stridii, curăţă-le bine carapacele şi foloseşte un cuţit special cu o lamelă care protejează degetele, pentru a le desface. Pregăteşte apoi sosul din smântână şi cognac, peste care pui câteva fire de...

Read more »

Fusilli cu somon

Fusilli cu somon

  Ingrediente: 400 g fusilli 20 g broccoli 100 g somon afumat 2 căţei de usturoi 30 ml ulei de măsline 20 g sare 2 g piper alb   Mod de preparare: Punem în apă clocotită puţin sărată pastele fusilli, circa 10 minute, le scurgem bine de apă şi le ţinem la cald. Fierbem...

Read more »

Pui cu măsline şi mere

  Punem la cuptor, într-o formă termorezistentă, două-trei copănele de pui bine condimentate cu sare şi piper. Le stropim cu o lingură de ulei şi un pahar de vin alb. După 20 de minute, adăugăm alături de carne două mere Ionatan tăiate felii şi 250 g măsline verzi sau negre. Putem să punem jumătate...

Read more »

Salată de andive cu mere

Salată de andive cu mere

  Ingrediente: 200 g andive 200 g mere 100 g bacon 200 g cartofi două legături de ceapă verde o lămâie 50 g nucşoară 30 ml ulei de măsline 20 g sare 2 g piper o legătură pătrunjel verde   Mod de preparare: Spălăm şi punem cartofii la fiert în apă cu sare, apoi...

Read more »

Plăcintă cu carne de manzat

Plăcintă cu carne de manzat

  Ingrediente: Aluatul la alegere Umplutura: 450 g carne de pasăre 300 g carne de mânzat (sau carne slabă de porc) 200 g slănină proaspătă sare piper câteva felii subţiri de şuncă şi câteva felioare de slănină afumată   Mod de preparare: Se trec prin maşina de tocat 250 g carne de pasăre, curăţată...

Read more »

Cremă de mere cu nuga

Cremă de mere cu nuga

  Ingrediente: 50 g zahăr 1 lingură apă 50 g barot de migdale Garnitură 100 ml apă 2 linguri zahăr 1 lingură vin roşu puţin cardamom 1 măr de circa 150 g Cremă: 3 mere de circa 450 g 2 linguri zahăr 1 linguriţă suc de lămâie 100 ml apă 250 g brânză de...

Read more »

Vrajitoriile lui Jamie Oliver 32 (video)

Read more »

Somon pe pat de fenicul

Somon pe pat de fenicul

  Ingrediente: 4 bucăţi file de somon curate o lingură suc de lămâie 3 linguri unt cu verdeaţă 3 bucăţi fenicul (bulb) 250 ml vin alb 200 g smântână creme fraîche o lingură muştar dulce sare piper (din râşniţâ) Mod de preparare: Peştele se usucă cu un şervet şi se stropeşte cu suc de...

Read more »

Cocktail Campari cu suc de cireşe si lămaie

Cocktail Campari cu suc de cireşe si lămaie

  Ingrediente: 3-4 cl Campari suc de cireşe 4 cireşe, din compot 2 – 3 feliuţe de lămâie cuburi de gheaţă   Mod de preparare: Pune feliile de lămâie într-un pahar de cockteil, apoi adaugă cuburile de gheată, Campari, sucul de cireşe şi amestecă bine. Serveşte 2 imediat, cu cireşe din compot.

Read more »