Calitate – alcoolic Bază alcoolică – coniac Pahar – cupă mică de cocktail
Categorie – Triple sec drinks Decoraţiune – fără Se serveşte seara şi
noaptea Ingrediente: 6/10 coniac 3/10 Cointreau 1/10 suc de lămâie Din unele
surse, acest cocktail ar fi apărut în anii ’20 la Chaton Bar din...
Ingrediente: 1 kg carne de porc o cana de orez 1/2 kg ceapa 1 varza cimbru
sare boia iute Mod de preparare: Tai carnea cat mai mic cu putinta cu un cupt
foarte bine ascupt. Apoi o calesti pupti cu ceapa taiata marunt si dupa 5
minute adaugi si orezul si le...
Ingrediente: 200 g de spanac proaspăt (sau congelat) 3 ouă 120 g făină
sare piper Pentru umplutură: 200 g cremă de brânză jumătate ardei gras roşu
tăiat cubuleţe 1 lingură ulei de măsline sare piper Mod de preparare:
Compoziţia se prepară cu ajutorul unui robot de bucătărie. Se mixează bine
spanacul cu...
Ingrediente: 1tavita piept de pui fara os 500 g carne de vita 2 carnati
afumati mai lungi 2 linguri smantana 5 oua boia dulce pentru pui si boia picanta
pentru vita 2 cepe 1 legatura de marar Mod de preparare: Prin marina de tocat
treci separat cele doua tipuri de carne, fiecare...
Ingrediente: două cuburi de unt 140 g zahăr 100 g migdale tocate două
plicuri cu cremă de vanilie un litru de lapte 250 g caise în sirop frişcă o
jumătate de portocală una-două linguri de Grand Marnier Mod de preparare:
Topiţi untul şi puneţi 60 g zahăr pentru a obţine un sos...
Ingediente: 6 ouă 300 g zahăr tos 120 g făină o lingură de pudră de cacao
400 ml frişca 100 ml apă sare două linguri de pastă de măceşe o lămâie o
linguriţă de suc de lămâie două pliculeţe cu zahăr vanilinat praf de copt unt
Mod de preparare: într-un bol se...
Ingrediente: o ceapă o lingură de ulei un castravecior o linguriţă de
miere un praf de curry boia de ardei o conservă cu supă de coadă de viţel vin
roşu coniac smântână goasă Mod de preparare: Curăţaţi şi tocaţi ceapa mărunt.
Incingeţi uleiul şi căliţi ceapa până se rumeneşte. Tăiaţi castraveciorul
felii...
Ingrediente: un pachet de aluat foitaj un piept de pui 300 g ciuperci 3
căţei de usturoi un vârf de linguriţă de pudră de curry 100 ml ulei de măsline o
ceapă un ou o linguriţă de cimbru sare piper Mod de preparare: Pieptul de pui
se taie cubuleţe şi se pune...
Calitate – fără alcool Bază alcoolică – nici una Pahar – tumbler mijlociu
Categorie – No-alcool drinks Decoraţiune – două cireşe roşii, câteva paie Se
serveşte la orice oră Ingrediente: 9/10 GingerAle 1/10 sirop de rodii
Dedicat neuitatului copil minune al cinematografiei americane, Shirley Temple
este o băutură excelentă pentru...
O reteta delicioasa de sarmale de vitel in foi de vita din: carne de vitel,
ceapa, orez, sare, piper si foi de vita. Ingrediente: l kg carne de vitel 2 cepe
3 linguri orez sare piper foi de vita la saramura Mod de preparare: Toci
carnea si o amesteci cu ceapa usor calita...
Ingrediente: 200 g faina 1 galbenus 125 g unt 1 lingurita zahar 20 g
drojdie sfaramata 100 ml lapte sare Mod de preparare: Intr-un vas pui faina
cernuta cu sarea si adaugi drojdia, zaharul, untul si laptele. Amesteci si
framanti 10 minute cu mana. Acoperi si lasi sa creasca pana isi dubleaza...
Ingrediente: un kg şi jumătate piept de curcan 40 g unt 200 g bacon o
ceapă mică 50 g ficat de curcan 4-5 linguri de coniac un ou două linguri de
pesmet 2-3 linguri de ulei 300 ml vin alb 4 linguri de smântână maturată boabe
de piper zdrobite sare piper Mod...
Ingrediente: un kg muşchi de porc un morcov 200 g fasole verde 200 g bacon
afumat sare piper măcinat 250 g zmeură congelată 150 g zahăr tos 50 ml oţet de
mere două cuişoare un fir de rozmarin o lămâie ulei de floarea-soarelui Mod de
preparare: Fasolea verde şi morcovul curăţat se...
Puneţi într-un pahar 4 cl sirop de rodii, 3 cuburi de gheaţă şi o felie
de lămâie. Turnaţi apoi câte 100 ml suc de portocale şi ananas.
Ingrediente: 600 g file de porc 2-3 castraveciori 5-6 fire pătrunjel
proaspăt 100 g brânză şvaiţer tăiată bastonaşe 3 linguri ulei un cub de unt 100
ml vin alb o frunză de dafin 3 linguri smântână maturată muştar sare Mod de
preparare: Tăiaţi un buzunar în carne, pe lung. Umpleţi-l cu muştar....
Ingrediente: 1 găină 120 g morcovi 100 g rădăcină de ţelină 80 g ţelină
verde sare pătrunjel Găluşti din ficăţei: 200 g ficat de pui 50 g pesmet 2 căţei
de usturoi sare piper Mod de preparare: Se spală şi se curăţă legumele. Se
spală găina şi se pune într-o oală cu...
Ingrediente: o salată o lingură de ulei două-trei linguri de oţet 4
linguri de smântână maturată o ceapă mică tocată una-două linguri de verdeţuri
proaspete tocate sare şi piper proaspăt măcinat Mod de preparare: Separaţi
frunzele de salată. Spălaţi-le cu grijă şi scurgeţi-le. Pentru sos: amestecaţi
oţetul, uleiul şi smântână, apoi adăugaţi...
Ingrediente: 1 kg sparanghel 125 ml vin alb două gălbenuşuri o linguriţă
de mălai 150 g smântână maturată o lingură de pătrunjel proaspăt tocat 8 felii
şuncă de Parma (175 g) un cub de unt sare piper Mod de preparare: Curăţaţi
sparanghelul pe toată lungimea, având grijă să îndepărtaţi coaja şi
părţile...
Ingrediente: 4 fileuri de somon 300 g năut 200 ml vin alb sec un ardei
capia un ardei iute mic o lămâie două cepe seminţe de susan rozmarin mărar doi
căţei de usturoi o linguriţă de zahăr tos 4 linguri de ulei sare piper ghimbir
curry Mod de preparare: Năutul se pune...
Ingrediente: piept de pui 2 morcovi 1 radacina patrunjel 2 ardei grasi 1
ou 2 linguri orez patrunjel sare dupa gust Mod de preparare: Cureti morcovii
si radacina de patrunjel si le tai chinezeste, adica bastonase subtri. Speli si
carnea si o pui la fiert cu morcovii si radacina de patrunjel,...
Ingrediente: 400 g spaghete sare 400 g piept de curcan 1 ardei gras
galben 1 praz 80 g ciuperci din conservă 3 căţei de usturoi ulei de măsline
piper mărar proaspăt pentru decor Poftă bună! Se fierb spaghetele „al dente"
în apă sărată fiartă. Se scurg de apă şi se lasă să...
Ingrediente: 240 g făină 1 plic praf de copt 120 g unt 60 g zahăr 1
gălbenuş de ou sare 100 ml smântână 1 lingură suc de lămâie 5 linguri pesmet
grăsime şi făină pentru uns tava Umplutură: 500 g brânză moale de vaci 100 g
zahăr pudră 3 ouă 50 g stafide...
Ingrediente: 3 linguri muştar de Dijon 250 g smântână 4 linguri vin alb
supă de carne 1 lingură condimente din legume 4 ouă Piure: 1 morcov mare, fiert
600 g cartofi 1 lingură unt 100 ml lapte sare pătrunjel tocat Mod de
preparare: Intr-o oală se amestecă muştarul cu smântână, vinul şi...
Ingrediente: 100 g ciocolata rasa (sau 1 lingura de cacao) 7 oua 300 g
zahar 500 g faina 100 g unt 100 g ulei 70 g drojdie de bere 500 ml lapte Mod
de preparare: lntr-un castron, prepari intai maiaua. Freci drojdia cu o lingura
de zahar, adaugi 2 linguri de apa...
Ingrediente: 500 g pulpa de porc 150 g caise 100 g prune uscate 100 g
smochine proaspete sau uscate 100 g stafide galbene 100 g nuci 100 g alune 200
ml vin alb dulce 150 ml coniac sare piper Mod de preparare: Intinzi carnea pe
o planseta, o bati usor cu ciocanul...
Ingrediente: 1 litru supa de pui 400 g ciuperci albe 2 cepe mici albe 20 g
unt 1 lingura de faina 100 g kaizer patrunjel ceapa ciorii pentru decor Mod de
preparare: lntr-o oala pui untul sa se topeasca si adaugi ceapa marunt taiata si
ciupercile (opresti cateva pentru decor) curatate si...
Ingrediente: 1 bucata cat mai dreapta de burta de porc 1 kg de sare Mod
de preparare: Fasonezi burta de porc si o presari cu sare din abundenta, astfel
incat nici o parte sa nu fie neacoperita. O lasi asa timp de 3 zile, dupa care o
scuturi bine de sare, o...
Ingrediente: 1 jambon 1/2 kg sare grunjoasa 20 de cuisoare parfumate 3
linguri de mustar dulce 50 ml sirop de coacaze sau mere 2 foi de dafin 1 morcov
1 ceapa mare 4 pere 2 buchete broccoli Mod de preparare: Jambonul intreg, bine
spalat si zvantat, il intepi adanc cu varful unui...
Ingrediente: fileuri de peste oceanic 4 cartofi mici 1 ceapa 2 morcovi marar
verde 2 linguri zeama de lamaie Ingrediente sos:4 linguri maioneza, 1 lingura
mustar, 1 lingura smantana, zeama de lamaie, 50 g migdale feliate, sare. Mod de
preparare: Cured cartofii, morcovii si ceapa, lasi legumele intregi si pui la
fiert in apa...
Ingrediente: 400 g pulpa de porc 1 mango bine copt 2 linguri iaurt 1
lamaie 4 linguri vin alb 150 ml supa de legume oregano uscat 300 g ciuperci 50
ml ulei de masline sare piper </ Mod de preparare: Cureti fructul de mango
de coaja, il imparti in doua si indepartezi...
Ingrediente: 2 carnati afumati 100 g boia dulce 2-3 cepe 1/2 capatana de
varza murata ulei sare piper zeama de varza patrunjel Mod de preparare: Tai
ceapa pestisori si o pui sa se inmoaie in ulei. Adaugi carnatii taiati ronde-le,
lasi sa se caleasca un pic impreuna si pui si varza taiata...
Ingrediente: 75 g unt 200 g zahar 3 oua 300g faina 2 lingurite praf de
copt 100 g migdale 3 linguri zahar vanilat 1/2 pachet gelatina 1 smantana 6
linguri lichior de oua 200 g zahar pudra 80 g fistic maruntit 50 g ciocolata
rasa Mod de preparare: Bati untul spuma cu...
Ingrediente: 200 g unt 200 g zahar 200 g seminte de mac macinate 100 g
faina 5 oua 1 lingurita esenta de vanilie coaja rasa de la jumatate de lamaie 1
lingura praf de scorfisoara 1 lingura rom zahar pudra Mod de preparare: Bati
untul cu zaharul pana obti o crema spumoasa,...
Ingrediente: 250 g margarina 50 g cascaval 1 lingurita ulei de masline 250
g faina 1 linguri otet 5 linguri sifon lingurita sare 1 ou pentru uns Mod de
preparare:
Pui faina intr-un carstron, adaugi margarina
bucatele si amesteci cu ajutorul ulei furculite. Adaugi cascavalul ras, uleiul,
otetul, sarea...
Ingrediente: 200 g orez cu bobul rotund 2 morcovi 1/2 praz 150 g bacon 1
ceapa rosie patrunjel fin tocat Mod de preparare: Pui la fiert in vase
separate orezul si morcovii curapati. Tai cubulete de bacon pe care le dai si
pe ele intr-un clocot. Tai prazul in patru si apoi...
Ingrediente: 250 g tortellini cu prosciuto crudo cascaval ras ulei de
masline patrunjel Mod de preparare: Se pun la fiert tortellini in 2 litri de apa
cu sare. Se lasa sa fiarba 10 minute pana cand s-au fiert. Le scurgem de apa,
dupa ce s-au scurs le punem in farfurie presaram cascaval ras si...
Ingrediente: 1 kg carne de porc 300 g slanina 5 ardei iuti sare 1 capatana
usturoi zeama de carne condimente pentru carnati Mod de preparare: Dai carnea
si ardeii iuti prin marina de tocat si amesteci tocatura cu slanina taiata
bucati cat mai mici. Faci mujdei de usturoi pe care il subtiezi...
Ingrediente: 1 bucata muschi de porc 1 conserva ciuperci 2 cepe 2 oua + 1
galbenus 100 g unt 1 pachet aluat congelat de patiserie condimente dupa gust
Mod de preparare: Cu cel putin 2 ore inainte de a pregati, lasi aluatul sa se
dezghete si apoi il despaturesti ca sa obtii...
Ingrediente: 12 bucăţi de ananas în sirop 100 g zahăr cubic 100 g zahăr
pudră 125 g faină 2 ouă 60 g unt + 1 bucăţică pentru tavă 1/2 pachet de drojdie
50 g migdale fără coajă Mod de preparare: Se pun într-o crăticioarâ cuburile
de zahăr, cu 2 linguri de apă....
Ingrediente: 2 linguri ulei de măsline 1 fir de praz 1 căţel de usturoi 2
linguriţe oregano 75 gr fasole verde păstăi, tăiată 2-3 cm 200 gr fasole boabe,
fiartă în prealabil 75 gr paste făinoase 1 litru supă de legume 8 roşii pitice
sare piper negru măcinat 2 linguri busuioc proaspăt, tocat foarte...
Ingrediente: 6 cartofi 50g unt 200g salam 3 triunghiuri de branza topita
Mod de preparare : Cartofii curatati de coaja se taie felii, dar fara a se
desprinde feliile. Intre felii se pun, prin alternanta, o felie de unt, apoi o
felie de salam. E bine ca untul sa fie de la congelator....
Ingrediente: 2 fileuri de salau sare piper alb 100 g fulgi dupa gust 1 ou 4
linguri faina ulei pentru prajit Mod de preparare: Maruntesti cerealele cat
poti de mult cu ajutorul unui sucitor. Bati oul cu faina, condimentezi amestecul
si treci fiecare bucata de peste prin pane. Apoi, dai pestele prin fulgi...
Ingrediente: 1 peste mare de aproximativ 1,5 kg 500 g ciuperci proaspete 4
cepe potrivite 5 cafei de usturoi 1 lingura faina 4 linguri ulei de masline 2
oua 1 lingura bulion patrunjel verde marar verde 7-8 boabe de piper negru 100 ml
vin alb sec sare Mod de preparare: Cureti pestele,...
O reteta simpla de rata cu portocale si supa de pui, carne de porc, ficatei
de pui, ceapa, ou, paine, patrunjel verde, sare si piper Ingrediente: 1 rata, nu
foarte mare 500 ml supa de pui sau de legume 200 g carne de porc slaba 2 ficatei
de pui 1 ceapa 1 ou 1...
Ingrediente: 200 g ciocolata menaj 3 linguri de lapte 2 blaturi de bezea
25 cl smantana lichida foarte rece 6 galbenusuri 120 g de zahar pudra portocale
confiate Mod de preparare: Topesti ciocolata cu laptele la bain-marie. Rupi
bezeaua in bucati mari. Bati bine galbenusurile cu zaharul pana obtii un amestec
aproape...
Ingrediente: 1 pui mare 1 mar 1 lamaie 1 morcov 1 telina mica 5 g unt 2
linguri ulei de masline 50 ml supa de pui 50 ml vin alb sare piper Ingrediente
crusta de alune: 120 g alune de padure 30 g zahar, 3 linguri de apa, 4 g unt
Ingrediente garnitura:...
Ingrediente: 1 gaina mare de 1,500 kg 4 ficatei de pasare 100 g unt 1ceapa
300 g ciuperci 1cartof mic 1ou 5 nuci 150 ml vin alb sec 3 linguri ulei de
masline sare piper Ingrediente garnitura:300 g cartofi Mod de preparare: Cured
si speli gaina, o zvanti bine in interior si exterior...
O reteta foarte simpla de piept de curcan cu alune, sunca, ou, nucsoara,
bacon, patrunjel si ceapa Ingrediente: 700 g piept de curcan 300 g alune 250 g
sunca 1 ou miezul de la 2 felii de paine inmuiat in lapte nucsoara 100 g bacon 1
legatura patrunjel 4-5 cepe Mod de...
Ingrediente: 125 g unt sau margarina 2 linguri de zahar pudra 1 galbenus
(facultativ) 1 lingura de cacao 1/4 smantana 1/2 plic cu budinca de cacao 1 plic
zahar vanilat Ingrediente blat: 5 oua, 120 g zahar tos, cate o lingura de faina
pentru fiecare ou, 1/4 lingurita praf de copt, 100 g...
Ingrediente: 600 g piept de pui 100 g rosii cherry de culoare rosie 100 g
rosii cherry de culoare galbena sare piper alb salata verde scobitori Mod de
preparare: Tai carnea in fasii lungi pe care le fixezi in scobitori alternativ
cu rosioare galbene si rosii. Presari sare si piper si le treci...
Ingrediente: 1/2 kg faina 150 g unt 1 galbenus 4 linguri smatana 20 g
drojdie dizolvata in 4 linguri lapte caldut 2 ling. lapte 2 pliculete zahar
vanilat 200 g coicolata cu 70% cacao 50 g alune nesarate Ingrediente
umplutura:250 g miez de nuca maruntit, 100 g cacao, 100 ml lapte, 200...
Ingrediente: 1 măr jumătate de ananas 1 rodie 1 portocală 1 mână de boabe
de struguri negri 100 ml suc de lămâie pentru sos: 400 g iaurt degresat jumătate
linguriţă scorţişoară 2 linguriţe miere Mod de preparare: Taie ananasul la
cele două capete, apoi curăţă-1, pe lung, şi taie-l bucăţele. Curăţă
rodia...
Ingrediente: 1 varză roşie 2 mere 50 g unt topit 1 lingură zahăr 1 ceapă
1/2 baton scortisoară 1 foaie de dafin 4 cuisoare 1 lingură capere 2 linguri
oţet de vin roşu 1/8 1 vin roşu 1/8 oţet de vin roşu sare piper negru, proaspăt
măcinat Mod de preparare: Curăţă ceapa...
Ingrediente: 1,4 kg cartofi mici 1 căpăţână usturoi 3 linguri ulei de
floarea soarelui 1 lingură piper negru, proaspăt măcinat 1 lingură sare
grunjoasă 1 legătură rozmarin Mod de preparare: Preîncălzeşte cuptorul la
semnul 7/200′ C. Unge cu grăsime o tavă de friptură şi presară sare grunjoasă
şi piper măcinat. Spală cartofii şi...
Ingrediente: 400 g carne de vită, tocată 1 ou 1 ceapă 1 chiflă albă,
uscată 2 linguri muştar piper negru, proaspăt măcinat 1 lingură boia iute 10
felii costiţă 150 ml vin alb, dulce 10 ţepuşe-frigărui Ulei picant: 5 linguri
ulei de măsline 1 lingură cimbru, tocat 1 lingură piper negru, zdrobit ...
Ingrediente: 450 g faina de patiserie 130 ml lapte caldut 3 linguri cu
zahar 42 g drojdie proaspata 150 g stafide 235 g unt moale 5 galbenusuri 70 g
migdale cojile zaharisite ale unei lamai si ale unei portocale 100 g rahat
divers colorat 1 fiola esenta de rom 1 lingura zahar vanilat...
Ingrediente: 1 curcan de circa 3 kg sare piper negru Umplutura: 2 codiţe
de ţelină 1 ceapa 75 g unt 200 g carne tocată, condimentată, pentru cârnaţi 1
legătură pătrunjel proaspăt, tocat 4 fire cimbru 3 fire salvie 3 foi de dafin
200 ml concentrat de găină 300 g miez de pâine albă...
Ingrediente: 900 ml suc de roşii 100 ml suc de lămîie 50 ml oţet balsamic
1 lingură ridichi date pe râzătoare 1 lingură sare 20 picături sos Tabasco 50 ml
vodcă 1 legătură frunze de ţelină Mod de preparare: Combină toate
ingredientele într-un btender, mai puţin vodca şi frunzele de ţelină.
Toarnă...
Ingrediente: 5 albusuri 250 g miere de albine 250 g zahar zeama de la 1/2
lamaie 1 pliculef cu zahar vanilinat 100 g alune (de padure sau arahide) 250 g
nuci Mod de preparare: Mixezi bine albusurile cu mierea si zaharul pana cand
compozida devine spumoasa si se dubleaza. Adaugi treptat zeama de...
Ingrediente: o salată iceberg 225 gr fasole verde păstăi 225 gr cartofi noi
4 ouă 1 ardei gras 1 ceapă nu prea mare o conservă de 200 gr de ton în suc
propriu 50 gr caşcaval nu foarte gras, tăiat în cuburi 8 roşii pitice bine
coapte,tăiate în sferturi 50 gr măsline negre, fără...
Ingrediente blat: 4 ouă 4 linguri zahăr 4 linguri făină 1 esenţă de rom
Ingrediente cremă: 750 ml smântână, 3 linguri zahăr pudră, 2 plicuri întăritor
de frişcă, 2 ouă, 2 linguri făină, 1 lingură amidon alimentar, 9 linguri zahăr,
200 ml lapte, 1 plic gelatină, 1 esenţă de rom, 100 g...
Ingrediente blat: 6 oua 150 g zahar 150 g faina 1 pliculet zahar vanilinat
40 g unt Ingrediente crema: 4 oua, l30 g zahar, 40 g cacao, 250 g unt
Ingrediente glazura: 75 g zahar Mod de preparare: Treci zaharul si zaharul
vanilat cu galbenusurile pana devin o crema spumoasa. Adaugi treptat
faina...
Ingrediente: 500 g cartofi noi 100 g smântână 100 g telemea 100 g
caşcaval 2-3 cârnaţi 2 ouă sare piper Mod de preparare: Fierbi cartofii şi
când sunt gata îi cureţi şi îi tai rondele de 1 cm grosime. Dai prin răzătoarea
mare brânza şi caşcavalul. Tai cârnaţii felii de 1-2 cm...
Ingrediene: 1 kg cartofi noi 2-3 roşii 3-4 căţei de usturoi 1 legătură
mărar 1 ceaşcă ulei sare Mod de preparare: Cureţi cartofii de coajă, îi speli
în mai multe ape reci, după care sărezi puţin şi îi prăjeşti în ulei încins
Când s-au rumenit, tai peste ei două roşii decojite şi...
Ingrediente: 1 pui de circa 1 kg 50 g făină 300-400 ml lapte 50-100 ml
ulei 2 linguri vegeta orez Mod de preparare: Cum procedezi: Speli carnea şi o
tai bucăţi mai mari. O aşezi într-un vas mai adânc, torni laptele şi o laşi să
se odihnească circa 1 oră. Apoi o...
Ingrediente: 600 g carne pulpă de porc 50 ml ulei 100 g ceapă 1 linguriţă
boia 300 g cartofi foi de dafin 50-100 ml vin 1 lingură oţet de vin 2 linguriţe
făină 1 lingură vegeta Mod de preparare: Tai carnea cubuleţe pe care le
prăjeşti în ulei. Adaugi ceapa tăiată solzişori,...
Ingrediente: 4 linguri ulei de măsline o ceapă tăiată în rondele subţiri 5
căţei de usturoi zdrobiţi un fenicul tocat mărunt 3 peţioluri de ţelină o
conservă de 450 gr roşii decojite o lingură oregano o frunză dafin coaja şi
sucul de la o portocală 1/4 linguriţă şofran 750 ml supă limpede de
peşte...
Ingrediente: un ardei capia 2 dovlecei, curăţaţi de coajă o vânătă mică,
curăţată de coajă o ceapă 2 roşii bine coapte 50 gr ciuperci albe de cultură,
tăiate în sferturi 200 ml suc de roşii o lingură busuioc verde tocat (opţional)
sare piper negru măcinat Mod de preparare: Curăţaţi ardeiul şi tocaţi-l
în...
Ingrediente foi: 50 g unt 1 ou 150 g zahar 2 linguri miere 4 linguri lapte
450 g faina 1 lingurira praf de copt Ingrediente crema: 500 ml lapte, 3
galbenusuri, 200 g unt, 200 g zahar pudra Ingrediente glazura: 200 g ciocolata
menaj Mod de preparare: lnmoi intr-o cratita untul, adaugi laptele,...
Ingrediente: 1 maţ gros de porc 2 cepe 3 linguri stafide l pahar orez 2
linguri untură sare piper coriandru 1 kg carne de porc mai împănată (piept,
ceafă) apa ienibahar boia l pahar supă 1 lingură zahăr Mod de preparare: Ceapa
mărunţită bine se pune la călit în untură.Carnea se toacă...
Ingrediente: 250 g unt 200 g zahar 1 pliculet zahar vanilinat 4 oua 1
paharel cu rom 1 praf de sare 500 g faina 1 plic praf de copt 125 ml lapte 200 g
stafide 150 g fructe confiate Mod de preparare: Freci untul spuma, adaugand
treptat zaharul, zaharul vanilinat, ouale, pe...
Ingrediente: Amestec asiatic pentru Bloody Mary: 1 litru suc de roşii 4
linguri wasabi pulbere 4 linguri ghimbir măcinat 4 linguri sos de soia 4 linguri
suc de lămîi verzi Alte ingrediente: 1 părţi amestec asiatic pentru Bloody Mary
1,5 părţi vodcă cu aromă de lămîie 1 parte sake (băutură obţinută din
orez...
Ingrediente: 700 gr carne de miel 700 gr cartofi curăţaţi şi tăiaţi felii
125 gr unt o ceapă mare, tocată 2-4 căţei de usturoi, zdrobiţi 3 linguri pastă
de tomate o lingură pătrunjel verde tocat sare piper negru măcinat 2 vinete de
dimensiuni medii, tăiate felii 4 roşii tăiate felii 2 ouă 300...
Ingrediente aluat: 200 ml apa 75g unt 2 lingurite zahar 125 g faina 3 oua
sare grasime pentru forma frisca Ingrediente crema de vanilie:1/2 1 lapte
clocotit, 1/2 baton vanilie, 6 galbenusuri, 200 g zahar,60 g faina, 1 lingurita
unt. Mod de preparare: Pui la fiert apa cu untul, sa-rea si zaharul.
Cand...
Ingrediente: 160 g unt 250 g zahar 250 g branza de vaci 500 g faina 60 g
stafide 60 g fructe confiate 2 linguri rom 1 plic praf de copt 1 plic zahar
vanilat Mod de preparare: Alegi stafidele, le cureti de codite si le pui sa se
inmoaie in rom.Tai bucatele...
Ingrediente aluat: 500 g faina 350 g unt 2 oua zeama de la o lamaie 150 g
zahar pudra Ingrediente crema:2 plicuri crema vanilie, 50 g unt, caise din
compot, 100 g alune fara sare, prajite si sfaramate Mod de preparare: ln faina
cernuta pui untul taiat bucati, zaharul, oul si zeama...
Ingrediente: 1 cutie de compot de ananas cuburi 25 cl de smantana lichida
2 albusuri 4 foi de gelatina 2 linguri de zahar pudra 5 cl de rom 15 piscoturi
de sampanie 150 g de piure de castane 6 fructe confiate Mod de preparare: Pui
foile de gelatina la inmuiat in apa...
Ingrediente blat: 3 linguri smantana 30 gr.drojdie 1 ou 120 gr. margarina
topita 300 gr.faina sare Ingrediente crena 1: 500 gr. branza dulce, 1 lingura
margarina, o legatura ceapa verde, sare, piper Ingrediente crema 2: un piept de
pui fiert, 2 linguri smantana, sare, piper Ingrediente crema 3: 3 oua fierte, 2
linguri...
Ingrediente: 2 foi de napolitane 300 g ciuperci 300 g parizer pui 5 ouă 1
legătură pătrunjel 1 ceapă sare piper ulei Mod de preparare: Cureţi ceapa şi
ciupercile, tai ceapa fideluţă, ciupercile feliuţe şi parizerul bucăţele.
Căleşti ceapa şi după ce s-a înmuiat adaugi ciupercile şi parizerul. Când s-au
călit toate,...
Ingrediente: 450 g făină 250 ml lapte călduţ 2-3 cartofi 1 cubuleţ drojdie
3 căţei de usturoi 6 linguri ulei 7-8 legături de ştevie 2 ouă 50 g caşcaval 2
linguri nuci pisate Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi pui la fiert şi când
sunt gata îi pasezi. Dizolvi drojdia în puţin...
Ingrediente: 400 g paste 400 g smântână 150 g brânză topită 150 g brânză
de burduf 200 g caşcaval 1 lingură făină 5 linguri ulei 2 căţei de usturoi
oregano sare piper Mod de preparare: Fierbi pastele în apă clocotită cu sare şi
o lingură de ulei pentru 10 minute şi când sunt...
Ingrediente: 1 kg picioare de porc 1 kg slănină cu şorici 2 morcovi 1
pliculeţ cu gelatină 4 portocale 6-8 smochine sare Mod de preparare: Fierbe
picioarele de porc şi bucata de slănină în apă rece cu sare, mai întâi la foc
mare, până începe să dea în clocot, apoi redu focul...
Ingrediente: 250 g amestec de carne tocată l ceapă 2 ouă 4 ardei copţi
pătrunjel sare piper Pentru aluat: l ou 150 g unt 250 g făină sare pătrunjel Mod
de preparare: Amestecă făina cu oul bătut cu un praf de sare şi untul topit şi
răcit puţin. Frământă bine, după care adaugă...
Ingrediente: 1 kg ştevie 100 g caşcaval 3 felii şuncă presată 6 ouă 100 g
făină sare 1 lingură unt Mod de preparare: Speli ştevia şi o pui la fiert în
apă clocotită cu sare. Cand este gata, o tai marunt si o amesteci cu cascaval
ras, unt, 3 galbenusuri si la...
Ingrediente: 1 piept de pui 200 g ciuperci 5 morcovi 150 g mazăre 400 ml
smântână 2 fire ceapă verde 1 lingură unt sare piper ulei Mod de preparare:
Cureţi morcovii, îi tai rondele şi îi fierbi în apă cu sare, iar separat fierbi
mazărea. Tai pieptul bucăţi şi le rumeneşti în...
Ingrediente: 3 ouă 500 ml lapte bătut 15 linguri zahăr 18 linguri ulei 1
linguriţă bicarbonat 1 esenţă de vanilie coajă rasă de lămâie făină cât cuprinde
1 kg căpşuni Mod de preparare: Baţi ouăle spumă cu zahărul, adaugi uleiul şi
laptele bătut şi amesteci timp de 15 minute. Adaugi apoi bicarbonatul...
Ingrediente: 1 kg carne de vită 300 g slănină afumată 3 cepe 250 g
smântână 200 ml vin alb 100 ml ulei măghiran piper usturoi sare Mod de
preparare: Speli carnea, o tai bucăţi şi o condimentezi cu sare, piper şi
măghiran după gust. Cureţi ceapa, o tai mărunt, o căleşti în...
Ingrediente: ceapa tocată 1 morcov feliat 1/2 rădăcină de ţelină mică,
tăiată bucăţele 2 linguri ulei măsline busuioc tocat oregano 1/2 cană vin alb 1
lămâie 200 g roşii coapte, curăţate de pieliţă şi tocate 750 g scoici sare piper
negru Mod de preparare: Prăjeşte legumele cu usturoiul timp de 10
minute...
Ingrediente: o cutie compot de ananas 100 ml coniac 1 – 1/2 l vin dulce
zahăr după gust Mod de preparare: Compotul de ananas se piâne într-un vas (cu
tot cu fructe), se toarnă apoi vinul şi coniacul. Se îndulceşte cu zahăr, după
gust. Băutura se serveste rece.
Ingrediente: 20 de stridii 300 ml smântână o cutiuţă de icre negre cognac
busuioc sare piper Mod de preparare: Cumpără stridii, curăţă-le bine
carapacele şi foloseşte un cuţit special cu o lamelă care protejează degetele,
pentru a le desface. Pregăteşte apoi sosul din smântână şi cognac, peste care
pui câteva fire de...
Ingrediente: 400 g fusilli 20 g broccoli 100 g somon afumat 2 căţei de
usturoi 30 ml ulei de măsline 20 g sare 2 g piper alb Mod de preparare: Punem
în apă clocotită puţin sărată pastele fusilli, circa 10 minute, le scurgem bine
de apă şi le ţinem la cald. Fierbem...
Punem la cuptor, într-o formă termorezistentă, două-trei copănele de pui
bine condimentate cu sare şi piper. Le stropim cu o lingură de ulei şi un pahar
de vin alb. După 20 de minute, adăugăm alături de carne două mere Ionatan tăiate
felii şi 250 g măsline verzi sau negre. Putem să punem jumătate...
Ingrediente: 200 g andive 200 g mere 100 g bacon 200 g cartofi două
legături de ceapă verde o lămâie 50 g nucşoară 30 ml ulei de măsline 20 g sare 2
g piper o legătură pătrunjel verde Mod de preparare: Spălăm şi punem cartofii
la fiert în apă cu sare, apoi...
Ingrediente: Aluatul la alegere Umplutura: 450 g carne de pasăre 300 g
carne de mânzat (sau carne slabă de porc) 200 g slănină proaspătă sare piper
câteva felii subţiri de şuncă şi câteva felioare de slănină afumată Mod de
preparare: Se trec prin maşina de tocat 250 g carne de pasăre, curăţată...
Ingrediente: 50 g zahăr 1 lingură apă 50 g barot de migdale Garnitură 100
ml apă 2 linguri zahăr 1 lingură vin roşu puţin cardamom 1 măr de circa 150 g
Cremă: 3 mere de circa 450 g 2 linguri zahăr 1 linguriţă suc de lămâie 100 ml
apă 250 g brânză de...
Ingrediente: 4 bucăţi file de somon curate o lingură suc de lămâie 3
linguri unt cu verdeaţă 3 bucăţi fenicul (bulb) 250 ml vin alb 200 g smântână
creme fraîche o lingură muştar dulce sare piper (din râşniţâ) Mod de preparare:
Peştele se usucă cu un şervet şi se stropeşte cu suc de...
Ingrediente: 3-4 cl Campari suc de cireşe 4 cireşe, din compot 2 – 3
feliuţe de lămâie cuburi de gheaţă Mod de preparare: Pune feliile de lămâie
într-un pahar de cockteil, apoi adaugă cuburile de gheată, Campari, sucul de
cireşe şi amestecă bine. Serveşte 2 imediat, cu cireşe din compot.