sâmbătă, 11 august 2012

Retete culinare #14


Retete culinare:

Legume cu cascaval Gouda

Legume cu cascaval Gouda

O reteta de legume cu slanina, unt, usturoi, ceapa, ardei, zucchini, oua, oregano, pipe, rosii si cascaval Gouda. Ingrediente: 50 g slănină 1 1ingura unt 1 căţel de usturoi 2 cepe mari 2 ardei galbeni 2 zucchini mici 2 ouă 2 1ingura oregano tăiat mărunt sare piper negru măcinat 200 g roşii 125 g...

Read more »

Pui cu aroma de alune

O reteta foarte simpla de pui cu aroma de alune si usturoi, ghimbir, dovleac, sos de soia, zahar, supa si 2 linguri unt de arahide Adăugaţi 2 bucăţi de piept de pui feliat în uleiul în care aţi pus usturoiul şi ghimbirul şi prăjiţi-le timp de câteva minute până se rumenesc. Adăugaţi dovleacul, sosul...

Read more »

Supa de gulii cu galuste si smantana

foarte simpla de supa de gulii cu ceapa, ulei, faina, smantana, sare, patrunjel verde si galuste. Ingrediente: gulii 600 g supă  2 1 ceapă 60 g ulei 80 ml trei linguri de făină smântână 100 g sare şi o linguriţă de knorr pătrunjel verde găluşte 3-4 buc. la o porţie   Mod...

Read more »

Pui in sos cu sirop de rodie

Pui in sos cu sirop de rodie

O reteta de pui cu usturoi, chilii, faina, tumernic, ulei de masline, crengute de cimbru, ceapa rosie, dry sherry, sirop de rodie, faine, supa de pui si frunze de patrunjel. Ingrediente: 5 căţei de usturoi, tăiaţi 1 chilii roşu, fără seminţe şi tocat 2 linguri făină albă 2 linguriţe turmeric măcinat 8 pulpe superioare...

Read more »

Compot de iarnă, cu fructe şi nuci

Compot de iarnă, cu fructe şi nuci

O reteta de compot de iarna cu stafide, caise uscate, migdale, suc de portocale, rodie, miere si frunze de menta. Ingrediente: 140 g curmale uscate, fără sâmbure 140 g caise uscate, înjumătăţite 140 g stafide aurii 100 g migdale dulci 600 ml suc de portocale 1 lingură apă din flori de portocal (opţional) 1...

Read more »

Cum se prepara siropul de rodie

Cum se prepara siropul de rodie

  Rodiile au conţinut scăzut de grăsimi şi sunt foarte bogate în fibre şi potasiu. Conţin, de asemenea, fitonutrienţi care ajută la reducerea riscurilor de boli car­diace. Sucul de rodie este bogat în antioxi- danţi. Consumul unui pahar de suc zilnic poate îmbunătăţi nivelul colesterolului şi tensiunea arterială. Siropul de rodie se obţine fierbând...

Read more »

Orez cu seminte de coriandru si de pin

Orez cu seminte de coriandru si de pin

O reteta de orez cu ulei de masline, sofran, seminte de corandru, seminte de pin, portocala, fistic, seminte de rodie, busuioc, menta si lamaie pentru servit. Ingrediente: 350 g orez cu bob lung, bine spălat şi scurs 2 linguri ulei de măsline 1 cub mic de unt câteva fire de şofran 1 linguriţă seminţe...

Read more »

Burgeri de pui

Burgeri de pui

O reteta simpla de bugeri cu fileuri de piept de pui, ulei de masline, sunca afumata, avocado, ciabatta, spanac, maioneza, chimen, coriandru si boia de ardei dulce. Inrgediente: 4 fileuri de piept de pui 2 linguri ulei de măsline 4 felii de şuncă afumată 2 avocado 4 chifle ciabatta, înjumătăţite 4 felii fine din...

Read more »

Avocado umplut cu carne de crab si ton

Avocado umplut cu carne de crab si ton

O reteta de avocado umplut cu carne de crab si ton in suc propriu, mustar dijon, ulei de masline si ardei iute. Ingrediente: 100 g ton în suc propriu si carne de crab 1 linguriţă muştar Dijon 2 linguri ulei de măsline 1 mână frunze de busuioc, tocate, iar cele mai mici păstrate pentru...

Read more »

Salata simpla cu avocado

Salata simpla cu avocado

  Aranjaţi felii alternative de avocado, roşii şi mozzarella, apoi presăraţi-le cu frunze de busuioc rupte şi stropiţi totul cu dressingul preferat. Poftă bună!

Read more »

Cocktail de avocado cu fenicul şi crevete

Cocktail de avocado cu fenicul şi crevete

O reteta de cocktail de avocadi cu ulei de masline extravirgin, portocale, suc de lamaie, fenicul, crevete, ceapa verde si rucola. O variantă uşoară şi impresionantă a coctailului clasic de creveţi. Ingrediente: pentru vinegretă 4 linguri ulei de măsline extra virgin 1 portocală, din care se scoate pulpa, cu ajutorul unui cuţit foarte ascuţit,...

Read more »

Cum se prepara Cocktail Diddy (video)

Cum se prepara Cocktail Diddy (video)

O reteta video foarte simpla despre cum se prepara cocktail Diddy. Un cockteil perfect pentru petreceri. Ingrediente: 30 ml Vodka 90 ml Lemonade 1 Sprig of mint 

Read more »

Germeni de soia cu carnat de şuncă

Germeni de soia cu carnat de şuncă

O reteta de germeni de soia cu praz, ceapa, carnat de sunca, ulei, sare, piper alb macinat si 1 lingura sos de soia. Ingrediente: 1 praz 1/2 ceapă 40 g germeni de boabe de soia (din borcan) 1 cârnat de şuncă subţire 2 1inguri rase de ulei sare piper alb măcinat 1 1ingura sos...

Read more »

Omletă cu carne de rechin afumat

Omleta_cu_carne_de_rechin_afumat.jpg

O reteta de omleta cu carne de rechin afumat, smantana, patrunjel, usturoi verde, sare, piper alb macinat si unt. Ingrediente: 4 fâşii mici de rechin afumat 8 ouă 4 1inguri rase de smântână 3 1inguri rase de frunze de pătrunjel tăiate mărunt 3 1inguri rase de usturoi verde tăiat în inele sare piper alb...

Read more »

Chiftele cu nuci

Chiftele cu nuci

O reteta de chiftele cu carne tocata mixta, nuci macinate, oua, ketchup, sare, piper, si 2 linguri rase de unt. Ingrediente: 100 g nuci măcinate 500 g carne tocată mixtă 2 linguri rase de ketchup de roşii 2 ouă sare piper negru măcinat 16 jumătăţi de miez de nucă 2 1inguri rase de unt...

Read more »

Cum se prepara niste clatite perfecte

Cum se prepara niste clatite perfecte

O reteta foarte simpla despre cum se prepara niste clatite perfecte din faina alba simpla, oua, lapte semi degresat si ulei de floarea soarelui sau vegetal. Ingrediente: l00 g făină aibă simplă 2 ouă 300 ml lapte semi degresat 1 lingură ulei de floarea-soarelui sau vegetal, plus extra pentru prăjit     Mod de...

Read more »

Fasole picantă pe pâine prăjită

  Se încălzesc 200g fasole din conservă, se adaugă 1 linguriţă pâslă curry şi 1 linguriţi frunze de coriandru tocate. Se pasează uşor şi se întinde pe pâine toast integrală. Poftă bună!

Read more »

Kebab de porc şi ciuperci cu orez prăjit

Kebab de porc şi ciuperci cu orez prăjit

O reteta de kebab cu file sclab de porc, pasta curyy thai, zahar, iaurt natural degresat, ulei de floarea soarelui, orez basmati, porumb dulce, champignon, magetout, boia de ardei dulce si lime sau lamaie. Ingrediente: 1 linguriţă pastă curry Thai 1 linguriţă zahăr muscovado 2 x 125 g cutii iaurt natural degresat 400 g...

Read more »

Supă de legume bănăţeană

Supă de legume bănăţeană

O reteta de supa de legume cu telina si albitura, praz, unt sau margarina, cartofi, varza alba, conopida, un varf de faina, smantana, sare si patrunjel. Ingrediente: ţelină şi albitură 100 g praz 100 g unt sau margarină 100 g bulion de legume 1,5 l cartofi 200 g varză albă 200 g conopidă 150...

Read more »

Melci cu scorţişoară şi nuci pecan

O reteta de melci cu scortisoara, nuci pefacn, faina alba, drojdie uscata, oua, lapte integral, ulei vegetal, unt, sirop de artar si zahar brun Ingrediente: 450 g făină albă 50 g zahăr tos 85 g drojdie uscată 2 ouă, bătute 150 ml lapte integral ulei vegetal pentru uns pentru glazură: 125 g unt topit...

Read more »

Curry de crevete şi cocos

Curry de crevete şi cocos

O reteta de curry de creveti decorticati cu ceapa, ghimbir, usturoi, ulei de floarea soarelui, turmeric, coriandru, rosii, lapte de cocos, ardei iute, ardei gras, suc de lamaie, coriandru si chutney de mango. Ingrediente: 2 cepe, feliate 1 rădăcină de ghimbir de mărimea degetului mare, dată pe râzătoare 4 căţei de usturoi, striviţi 2...

Read more »

Paine Naan

Paine Naan

  Pentru naan este nevoie de făină albă cam 2 căni, o linguriţă de drojdie dizolvată într-o jumătate de cană de apă caldă, o linguriţă de sare, o linguriţă de zahăr, 3 linguri de iaurt sau un pahar de lapte, şi 2 linguri de ulei. La făină se adaugă sarea şi zahărul, apoi drojdia...

Read more »

Smochine în crusta de ghimbir

Smochine în crusta de ghimbir

O reteta de smochine cu zahar tos, pudra de ghimbir si frisca pentru servit. Această reţetă poate fi preparată doar într-un cuptor prevăzut cu gril. Ingrediente: 4-5 smochine, înjumătăţite 2 linguri zahăr tos 1/2 linguriţă pudră de ghimbir l00 ml frişcă, pentru servit   Mod de preparare: Se încălzeşte grilul. Se pun smochinele, cu...

Read more »

Cum se prepara Inele de Ceapa crocante (video)

Cum se prepara Inele de Ceapa crocante (video)

O reteta video foarte simpla despre cum se prepara Inele de Ceapa crocante. 

Read more »

Negrese cu sos de ciocolata

Negrese cu sos de ciocolata

O reteta de negrese cu sos de ciocolata si ciocolata cu lapte, ciocolata amaruie, zahar muscovado, zahar brun, oua, faina alba, nuci si iaurt natural. Ingrediente: 200 g ciocolată amăruie, ruptă în bucăţi l00 g ciocolată cu lapte, ruptă în bucăţi 85g unt 100  g zahăr muscovado 85 g zahăr brun 3 ouă, la...

Read more »

Raita cu chimen prăjit

O retete cu seminte de chimen, iaurt grecesc si boia de ardei dulce sau piper cayenne. Perfecta  ca garnitura. Ingrediente: 1 linguriţă seminţe de chimen 500 g iaurt grecesc boia de ardei dulce sau piper cayenne (opţional)   Mod de preparare: Se pun seminţele de chimen într-o tigaie uscată şi se prăjesc 2 minute,...

Read more »

Cocktail Nonalcoolic

Intr-o cană se amestecă 300 ml suc de mere, 300 ml limonada şi l00 ml suc de merişor. Se adaugă gheaţă şi câteva felii fine de măr.

Read more »

Smoothie de iarnă

  Se amestecă 4 linguri de iaurt natural degresat cu 1 banană mică, 150 ml suc de portocale, 1 lingură germeni de grâu şi sucul de la 1 fruct al pasiunii, strecurat.   Poftă bună!

Read more »

Punch tropical

Punch tropical

O reteta de punch tropical foarte simpla cu suc de guave, ananas, mango, fructe stea si bere de ghimbir. Ingrediente: 1/2 ananas, taiat cuburi 2 mango 2 fructe stea, feliate 150 ml suc de guave (sau orice alt suc de fructe tropicale) 50 ml bere de ghimbir   Mod de preparare: Se amestecă toate...

Read more »

Sticksuri calde de Holloumi

Se taie 24 de sticksuri dintr-o bucată de aproximativ 250g de brânză grecească halloumi (se poate înlocui fără probleme cu caş foarte uscat). Se tăvălesc prin cimbru tocat mărunt (2 linguri). Se înjumătăţesc 24 de felii de pancetta sau bacon şi se înfăşoară cu ele fiecare stick de brânză dat prin cimbru. Se pun...

Read more »

Felioare de pâine integrală la cuptor cu Roquefort şi chutney

Felioare de pâine integrală la cuptor cu Roquefort şi chutney

O retete de paine integrala cu ceapa, zahar muscovado, otet balsamic, roquefort, parmezan, crema fraiche, oua si mustar. Ingrediente: pentru chuntney: 2 cepe roşii, feliate fin 4 lingjri zahăr muscovado 100 ml oţet balsamic pentru paine: 3oo g Roquefort, fărâmiţat 200 g Parmezan ras lingjri creme fraîche 2 ouă bătuţe 2 lirigjriţe muştar cu...

Read more »

Rondele de cartofi dulci cu prosciutto şi maioneză

Rondele de cartofi dulci cu prosciutto şi maioneză

O retete de rondele de cartofi cu ulei de masline, maioneza, zeama de lamaie, prosciutto si frunze de creson. Ca alternativă interesantă, puteţi înlocui sucul de lămâie din maioneză cu o linguriţă de muştar. Ingrediente: 2 cartofi dulci mari, curăţaţi de coajă şi tăiaţi în 8 rondele fiecare 1 lingură ulei de măsline 2...

Read more »

Frunze de andivă şi de radicchio umplute cu macrou

O retete de frunze de andiva si de radicchio umplute cu macrou afumat, lamaie, smantana lichida, ceapa si marar. Se poate păstra în frigider până la o săptămână. îl puteţi servi cu toast, cu cartofi copţi, sau cu ce altceva vă face plăcere. Ingrediente: 200 g file de macrou afumat, fără piele, rupt în...

Read more »

Mini-pizza cu brânză şi şuncă

Mini-pizza cu brânză şi şuncă

O reteta de mini pizza cu branza, faina alba, sare, praf de copt, unt, oua, lapte, ulei de masline, ardei gras, sunca, ceapa verde, ketchup, rosii cherry si cheddar maturat. Dacă doriţi să preparaţi rapid o pizza şi nu aveţi aluatul pentru blat, aceasta este o variantă fără drojdie. Ingrediente: pentru blat: 250g făină...

Read more »

Bruscheta cu humus

  Se prăjeşte în toaster 1 felie de pâine de cereale şi se unge cu 2 linguri de humus peste care se pun 25g ardei roşu copt din borcan, câteva picături de zeamă de lămâie şi câteva măsline fără sâmbure.   Poftă bună!

Read more »

Cum se prepara cel mai bun guacamole

Cum se prepara cel mai bun guacamole

O reteta de guacamole cu rosii, avocado, frunze de coriandru, ceapa rosie, ardei iute si chipsuri tortilla. Ingrediente: 1 roşie mare şi coaptă 3 avocado, foarte coapte, dar perfect sănătoase 1 mână frunze de coriandru, plus câteva, tocate mare, pentru servit 1 ceapă roşie mică, tocată mărunt 1 ardei iute, roşu sau verde, fără...

Read more »

Supa rapida

  Se fierbe 1 praz, 1 păstâmacşi 1 morcov cu 1 roşie tocată în 500 ml apă, până devin moi. Se adaugă 2 linguriţe de muştar cu boabe întregi şi 2 linguri de lapte semi-degresat şi se obţine o supă hrănitoare sâracă în grăsimi. Poftă bună!

Read more »

Biscuiţi integrali cu nuci pecan şi afine

Biscuiţi integrali cu nuci pecan şi afine

O reteta foarte simpla de biscuiti cu faina alba, praf de copt, fulgi de ovaz, zahar tos, scortisoara macinata, afine, nuci pecan. Aceşti biscuiţi se prepară foarte uşor, iar aluatul necopt se poate păstra în congelator, astfel încât puteţi face biscuiţi oricând aveţi chef. Puteţi folosi in loc de afine, stafide sau alte fructe...

Read more »

Chiftelute din carne de miel şi brânză feta servite cu iaurt mentolat

Chiftelute din carne de miel şi brânză feta servite cu iaurt mentolat

O reteta de chiftelute din carne de miel, seminte de soriandru macinate, seminte de chimen, ardei iute, patrunjel, rozmarin, sos worcesteshire, branza feta, ulei de flaorea soarelui servite cu iaurt mentolat. Ingrediente: 500 g carne de miel tocată 2 linguriţe seminţe de coriandru măcinate 2 linguriţe seminţe de chimen 1 ardei iute roşu, fără...

Read more »

Cocktail cu piure de pere, suc de merişor şi scorţişoară

Cocktail cu piure de pere, suc de merişor şi scorţişoară

O reteta de cocktail cu piure de pere, suc de merisor, scortisoara macinata si vin alb spumant sau rose. Ingrediente: 2 pere bine coapte, fără coajă, cu cotorul scos 100 ml suc de merişor 2 linguriţe scorţişoară măcinată 1 sticlă de vin spumant alb sau rose   Mod de preparare: Perele se pasează într-un...

Read more »

Tocăniţă mediteraneană

Tocăniţă mediteraneană

O reteta de tocanita cu ceapa, usturoi, file de curcan, tulpini de telina, cimbru, ulei, rosii, supa, fasole verde, paste late, sare, piper si boia de ardei dulce. Ingrediente: 1 ceapă 1 căţel de usturoi 500 g file de curcan 2 tulpini de ţelină 1/2 legătură cimbru 2 linguri ulei 1 cutie roşii (850...

Read more »

Snitel de curcan în crustă

Snitel de curcan în crustă

O reteta de snitel de curcan cu sare, otet, faina, piper, oua, smantana, pesmet, usturoi, patrunjel si unt. Ingrediente: 400 g paste late sare 4 felii piept de curcan (a 150 g) 1 lingură oţet 50 g făină piper 2 ouă 2 linguri smântână 100 g pesmet 2 linguri ulei 1 căţel de usturoi...

Read more »

Prăjiturele însiropate din cremă de lămaie

Prăjiturele însiropate din cremă de lămaie

O reteta de prajiturele cu unt, zahar tos, oua, malai grisat, faina, coaja de lamaie si suc de lamaie. Malaiul grişat este cel ce dă acestei prăjiturele culoare galbenă specifică şi textură foarte moale. Dacă nu găsiţi mălai grişat, folosiţi 200 g de făină cu agent de creştere în locul combinaţiei de mălai grişat...

Read more »

Brioşe cu nuci şi cremă de cafea

Brioşe cu nuci şi cremă de cafea

O reteta de briose cu unt, zahar muscovado, faina, oua, cafea instant, nuca si mascarpone. Un desert ce va fi apreciat de iubitorii de cafea de pretutindeni Ingrediente: l00 g unt, foarte moale l00 g zahăr muscovado l00 g făină  2 ouă mari 2 linguriţe cafea instant, amestecată cu lOOml apă clocotită, şi apoi...

Read more »

Mini Chebab cu Chorizo

Se taie 32 de felii fine de salam Chorizo şi se prăjesc până devin crocante. Se pregătesc 16 bucăţi de ardei copt de la borcan şi 16 cuburi de feta. Se înfig câte 2 dintre feliile de salam pe 16 beţe mici de frigărui, între ele punându-se câte o bucată de ardei copt şi...

Read more »

Cremă de unt rapidă

Intr-un castron mare se cern 175 g zahăr pudră peste l00 g unt foarte moale. Se adaugă 3 linguriţe de cafea. Se amestecă totul cu grijă şi se bate amestecul până devine cremos şi fin.   Poftă bună!

Read more »

Cum se prepara Cocktail Greyhound (video)

Cum se prepara Cocktail Greyhound (video)

  O reteta video foarte simpla despre cum se prepara cocktail Greyhound. Ingrediente: 1.5 oz Vodka Grapefruit Juice Glass of Cracked Ice 

Read more »

Supă acră de creveţi

Supă acră de creveţi

O reteta de supa acra de creveti cu supa de pui, ardei iute, ghimbir decojit, sos de peste, lemongrass, sos de peste, suc de lamaie, zahar pudrea, piper, ciuperci, si crengute de coriandru/ Ingrediente: 800 ml supă de pui 1-2 ardei roşi iuţi 1 bucăţică de 3 cm de ghimbir decojit 2 tulpini lemongrass...

Read more »

Prăjitură consistentă de ciocolată neagră

Prăjitură consistentă de ciocolată neagră

O retete de prajitura cu ciocolata amaruie, unt, iaurt natural, esenta de vanilie, oua, faina, zahar muscovado brun, bicarbonat de sodiu si frisca. Ingrediente: 200g unt, plus extra pentru uns l00 g ciocolată amăruie, 70% cacao, ruptă bucăţi 150 g iaurt natural 1 linguriţă esenţă de vanilie 3 ouă mari 250g făină cu agent...

Read more »

Dulceata de dovleac turcesc

Dulceata de dovleac turcesc

O retete foarte simpla de dulceata de dovleac turcesc cu zahar, apa si un strop de vin alb. Ingrediente: un dovleac turcesc 1/2 kg zahar 250 ml apa putin vin alb   Mod de preparare: Se curata dovleacul de coaja si de seminte si se taie cubulete. Se pune la fiert la foc tare...

Read more »

Cum se marineaza Somonul (video)

Cum se marineaza Somonul (video)

O reteta video despre cum se marineaza somonul. Cheia pentru somonul marinat nu este de a lăsa  mai mult de 15 minute la marinat. Puteţi utiliza orice alte condimente doriti. 

Read more »

Cum se scoate toata carnea dintr-un homar intreg

Cum se scoate toata carnea dintr-un homar intreg

  Se apucă bine homarul, se îndepărtează cleştii în punctul unde ultima articulaţie întâlneşte capul, apoi se răsuceşte coada desprinzând-o de cap. Capul poate fi folosit pentru a obţine supă iar restul pentru diferite retete. Se ţine coada bine în mână, cu suprafaţa netedă în jos, şi se strânge până se aude o trosnitură....

Read more »

Paine naan cu branza si chilli

  Ingrediente: 4 pâini naan 140 g cheddar, dat pe râzătoare (se poate înlocui cu Emmenthal) 1 chilii roşu, fără seminţe, tocat fin 1 mână de frunze de coriandru, tocate   Mod de preparare: Se încinge cuptorul la 190°C/aer cald sau 170°C. Se stropesc pâinicile cu puţină apă, apoi se acoperă cu brânză rasă...

Read more »

Makhani dhal

Makhani dhal

Acesta reteta este preparata cu linte, mazăre sau fasole, se consumă în toată India, cu pâine sau orez. Este o sursă bună de proteine pentru vegetarieni. preparat specific indian Ingrediente: 225 g linte neagră 2 cepe, tocate fin 2 ardei iuţi verzi, fără seminţe şi feliaţi 50 g unt, plus încă puţin 1 lingură...

Read more »

Mango cu cardamom

Mango cu cardamom

O reteta de desert cu mango, pastai verzi de cardamom, lime, zahar pudra, branfy, frisca, bezele si frunze de menta. Ingrediente: 4 mango mari, curatate si fara sambure, 2 dintre ele taiate marunt 10 pastai verzi de cardamom, semintele scoase 2 lime, sucul si coaja 85 g zahar pudra 4 linguri brandy 560 ml...

Read more »

Salată caldă de homar şi cartofi cu maioneză cu ulei de trufe

Salată caldă de homar şi cartofi cu maioneză cu ulei de trufe

O reteta de salata calda de homar cu fasole verde, hasme, ulei de masline, lamaie, cartofi, frunze de salata, otet balsamic, mustar, ulei de trufe si zeama de lamaie.  Ingrediente: 2 homari fierţi de aprox. 500 g fiecare  250 g fasole verde fină, fiartă 2 hasme, tocate mărunt 6 linguri ulei de măsline 1...

Read more »

Kebab de miel cu sos de iaurt şi mentă

O reteta e kebab de miel cu carne de miel tocata, ceapa rosie, ardei iute, cuisoare, seminte de fenicul, piper roz, sofran, ou, menta, iaurt natural, sare si ulei de masline, sau ulei de arahide. Ingrediente: 1 ceapă mică roşie curăţată 1 ardei roşu iute cuişoare ½ linguriţă de seminţe de fenicul ½ lingurită...

Read more »

Biryani aromat cu legume şi alune caju

Biryani aromat cu legume şi alune caju

O reteta de orez basmati cu ceapa, uleid e floarea soarelui, radacina de ghimbir, pasta curry, batoane de scortisoara, pastai verzi de cardamom, anason stelat, cartof, conopida, iaurt grecesc, mazare si nuci caju. Acest fel de mâncare se poate servi ca atare sau ca garnitură pentru curry de crevete. Nu neglijaţi orezul în timp...

Read more »

Bouillabaisse

Bouillabaisse

O reteta de fiertura de peste cu originile in Marsilia su peste, creveti, ulei de masline, ceapa, usturoi, praz, bulb de fenicul, rosii, sos tomat, patrunjel, cimbru, foi de dafin, piper, sofran, coaja de portocala si vin alb. Ingrediente: 5 kg peşte întreg (respectaţi proporţia de 2 la 1) 12 creveţi mari 25-30 midii...

Read more »

Halibut la cuptor cu lamaie si garnitura de praz si crema de crevete

Halibut la cuptor cu lamaie si garnitura de praz si crema de crevete

O reteta de file de halibut la cuptor cu lamaie, praz, creveti si smantana lichida. Ingrediente: 50 g unt 2x 150-175 file de halibut sucul unei lamai mici 1 praz mare, taiat julienne 50 g creveti fierti si curatati 75-100 smantana lichida   Mod de preparare: Se încălzeşte cuptorul la 200′C/aer cald sau 180°....

Read more »

Pui cu portocale

Pui cu portocale

O reteta de pui cu portocale si vin alb demisec, usturoi, boia dulce, pudra de curry, fasole verde, portocale, ulei de floarea soarelui, salata rucola, sare si piper. Ingrediente: două piepturi de pui mai mari 500 ml vin alb demisec două cepe 4 căţei de usturoi boia dulce boia iute pudră de curry 500...

Read more »

Triunghiuri dulci

Triunghiuri dulci

O reteta de prajitura cu zahar tos, nuca de cocos, faina, unt, esenta de migdale, miere, lapte condensat, pudra de scortisoara, frisca si sos de ciocolata. Ingrediente: 115 g zahăr tos 50 g nucă de cocos 100 g făină 115 g unt două pliculeţe zahăr vanilinat o linguriţă de esenţă de migdale două linguri...

Read more »

Rulouri de peste cu piure cu portocale

Rulouri de peste cu piure cu portocale

O reteta de rulouri de peste cu cartofi, sare, bacon, rozmarin, piper, portocale, usturoi, ulei de masline si supa. Ingrediente: 500 g cartofi sare 2 file de peşte fără piele (350 g, somon sau pangasius) 8 felii bacon 2 crenguţe de rozmarin piper 2 portocale 2 căţei de usturoi 2 linguri ulei de măsline...

Read more »

Oua in sos de mustar si piure picant

Oua in sos de mustar si piure picant

O reteta de oua cu dovlecel, arpagic, rosie, margarina, frisca, supa instant, mustar iute, miere, piure si hrean. Ingrediente: 1 dovlecel mic (50 g) 1 arpagic 1 roşie 1 linguriţă margarină 1 lingură frişcă 1 vârf de cuţit supă instant 1 linguriţă amidon 1/2-1 linguriţă muştar iute puţină miere 1/2 pachet piure instant 1...

Read more »

Cartofi cu legume si kaizer

Cartofi cu legume si kaizer

O reteta de cartofi cu conopida, ceapa, usturoi, unt, morcovi, supa, lapte, smantana, piper, nucsoara, unt si kaizer afumat. Ingrediente: 300 g conopidă 1 ceapă 1 căţel de usturoi 1 lingură unt 3 morcovi 100 ml supă 50 ml lapte 100 ml smântână piper nucşoară 2 linguri unt topit 4 felii kaizer afumat  ...

Read more »

Ardei umplut cu piure si branza

Ardei umplut cu piure si branza

O reteta de ardei umplut cu cartofi, sare, ceapa, unt, supa, branza telemea, piper, nucsoara si seminte de floarea soarelui. Ingrediente: 1 kg cartofi făinoşi sare câte 2 ardei graşi roşii şi verzi 2 cepe 1 lingură unt 250 ml supă 200 g brânză telemea rasă piper nucşoară 1 lingură seminţe de floarea soarelui...

Read more »

Despre peste: Tilapia, Pangasius si Stavridul sud-african

Despre peste: Tilapia, Pangasius si Stavridul sud-african

  Tilapia Se trage din familia bibanului. Iniţial a trăit în râurile şi fluviile Africii de Est, în special în Nil, iar astăzi se întâlneşte deseori în crescătoriile chinezeşti. Aces­tui peşte îl place apa cu o temperatură ridicată (cel puţin 18°C până la 20°C). Având 93 kcal/100 g este sărac în grăsimi, cu un...

Read more »

Ciorba de dovlecei cu orez

Ciorba de dovlecei cu orez

O reteta de ciorba de dovlecei cu ceapa, morcovi, telina si albitura, orez, smantana, ou, faina, sare, sare de lamaie si patrunjel verde. Ingrediente: ceapă 60 g morcov 100 g ţelină şi albitură 100 g orez 50 g dovlecei 400 g smântână 100 g un ou o lingură de faină sare şi sare de...

Read more »

Rulou cu piersici

Rulou cu piersici

O reteta de prajitura cu piersici si oua, sare, zahar, faina, praf de copt, zahar vanilinat, physalis, suc de lamaie, coaja de lamaie si frisca. Ingrediente: blat: 5 ouă 1 vârf de cuţit de sare 120 g zahăr 125 g faină 1/2 linguriţă praf de copt 1 pacheţel zahăr vanilinat umplutură: 400 g piersici...

Read more »

Tort cu mango şi cremă de brânză

Tort cu mango şi cremă de brânză

O reteta de tort cu mango si oua, zahar, faina, praf de copt, migdale macinate, foite de gelatina, suc de portocale, crema de branza, zahar si frisca. Ingrediente: aluat: 2 ouă 50 g zahăr 50 g făină 1 linguriţă praf de copt 25 g migdale măcinate umplutură: 6 foiţe de gelatină 3 fructe de...

Read more »

File de somon in crusta de piper

File de somon in crusta de piper

O reteta de file de somon in crusta de piper cu dovlecel, ardei gras, bulb de fenicul, arpagic, suc de lamaie, sare, ulei si unt. Ingrediente: 1 dovlecel mic câte 1 ardei gras roşu şi galben 1 bulb de fenicul 1/2 legătură arpagic 4 linguri piper 4 file de somon (a 150 g) 2...

Read more »

Rulade italieneşti

Rulade italieneşti

O reteta de rulade de curcan cu otet, pesto de rosii, galbenus, pesmet, bacon, sare, piper, cimbru, ulei si salata. Ingrediente: 4 rulade de curcan (a 150 g) 1 lingură oţet 75 g pesto cu roşii 1 gălbenuş 4 linguri pesmet 4 felii bacon sare piper 1 linguriţă cimbru 2 linguri ulei 100 g...

Read more »

Ciorbă de burtă traditionala

Ciorbă de burtă traditionala

O reteta traditionala de ciorba de burta cu rasol de vita, burta de cita, ceapa, morcov, telina, usturoi, smantana, galbenus de ou, faina, sare si otet dupa gust. Ingrediente: burtă de vită 1,2 kg un rasol (picior) de vită ceapă 100 g morcov 100 g ţelină 100 g ustu­roi 50 g smântână 300 g...

Read more »

Ruladă fină de somon

Ruladă fină de somon

O reteta de rulada cu file de somon si rucola, usturoi, samburi de pin, cimbru, parmezan, pesmet, sare, piper, zahar si vin alb sec. Ingrediente: 3 legaturi rucola 2 catei de usturoi 60 g samburi de pin 1/2 legatura cimbru 50 g parmezan 3 linguri pesmet sare piper 2 bucati file de somon (fara...

Read more »

Mini-snitele colorate

Mini-snitele colorate

O reteta de snitele de curcan sau porc cu ananas, sunca, rosii, mozzarella, sare, piper, rosii cherry, broccoli, porumb, ardei iute, ardei gras si salam. Ingrediente: 100 g ananas (cutie) 75 g şuncă fiartă 2 roşii 2 mozarella (a 125 g) 12 şniţele mici de curcan sau porc (a 50 g) sare piper 8...

Read more »

Cum se prepara Cocktail Tanteo Michelada

Cum se prepara Cocktail Tanteo Michelada

O reteta video foarte simpla despre cum se prepara cocktail Tantoe Michelada. Ingrediete: 1 oz. Tanteo Jalapeno Tequila 6 oz. Dos Equis Beer 2 oz. Lime Juice 1 Tbsp chipotle 

Read more »

File de porc gratinat

File de porc gratinat

O reteta de file de porc gratinat cu arpagic, cimbru, rosii uscate, samburi de pin, branza gouda, ulei, sare, piper, supa, vin rosu si amidon. Ingrediente: 500 g file de porc 400 g arpagic 4 crenguţe cimbru 6 roşii uscate (în ulei) 20 g sâmburi de pin 40 g brânză gouda rasă 2 linguri...

Read more »

Paste picante cu somon

Paste picante cu somon

O reteta de paste picante cu file de somon si ceapa, usturoi, ardei iute, sare, unt, vin alb, supa, emmentaler, smantana, piper, suc de lamaie si rulouri fine de arpagic. Ingrediente: 1 ceapă 2 căţei de usturoi 1 ardei iute roşu 400 g paste sare 2 linguri unt 100 ml vin alb 125 ml...

Read more »

Tartă cu ciocolată şi portocale

Tartă cu ciocolată şi portocale

O reteta de tarta cu portocale si unt, zahar tos, faina, migdale, ou, suc de portocale, coaja de portocale, smantana, suc de lamaie, ciocolata amara si portocale. Ingrediente: pentru aluat: 175 g unt lOO g zahăr tos 250g făină albă, plus extra pentru pudrat 25 g migdale măcinate 1 ou bătut pentru umplutura: 5...

Read more »

Supă de taiţei cu prăjeala

Supă de taiţei cu prăjeala

O reteta de supa cu taitei de casa si unt, ceapa, boia de ardei dulce, pasta de tomate, morcov, praz, telina si albitura, sare si piper, patrunjel verde si optional smantana. Ingrediente: supă  2 1 unt 50 g ceapă 100 g un vârf de linguriţă de boia de ardei dulce o linguriţă cu vârf...

Read more »

Carpaccio de vită cu orez

Carpaccio de vită cu orez

O reteta carpaccio de vita cu orez basmatic, ulei de masline, sos worcester, sare, piper si salvie. Ingrediente: 100 g muşchi de vită 20 ml ulei de măsline 100 g orez basmatic sos Worcester sare şi piper după gust salvie   Mod de preparare: Muşchiul de vită se condi­mentează cu sare şi piper, apoi...

Read more »

Fondue de ciocolată

Fondue de ciocolată

O reteta de fondue de ciocolata cu frisca, ciocolata menajera, capsune, boabe de struguri si coniac dupa gust. Ingrediente: 400 g ciocolată mena­jeră 200 g frişcă 10 căpşune de mărime portivită 10 boabe de struguri coniac după gust   Mod de preparare: Ciocolata se mărunţeşte şi se pune la topit deasupra unei băi de...

Read more »

Borş pescăresc cu verdeata

Borş pescăresc cu verdeata

O reteta de bors pescaresc cu ceapa, morcov, peste, knorr, telina si albitura, ardei gras, rosii, pasta de tomate, otet sau bors, sare, leustean sau patrunjel. Ingrediente: peşte mic 500 g peşte mare 600 g o linguriţă de Knorr Delikat ceapă 150 g morcov 150 g ţelină şi albitură 200 g ardei gras 100...

Read more »

Salată de peşte cu morcov

Salată de peşte cu morcov

O reteta de salata de fileuri de peste cu morcovi, cartofi, ardei capia, ardei iute, mazare, telina, mustar, lamaie, ulei, patrunjel, sare, piper, paine integrala si baghete. Ingrediente: 500 g fileuri de peşte 3 cartofi doi morcovi doi ardei capia un ardei iute 100 g mazăre un sfert de ţelină un gălbenuş crud un...

Read more »

Cum se prepara Cocktail Bee’s Knees (video)

Cum se prepara Cocktail Bee’s Knees (video)

O reteta video foarte simpla despre cum se prepara cocktail Bee’s Kness. Ingrediente: 2 oz of Gin 3 bar spoons of runny honey 3/4 oz fresh squeezed lemon juice

Read more »

Tortellini cu legume

Tortellini cu legume

O reteta de tortellini cu legume din oua, faina, branza telemea, sos pesto, mix de salata, busuioc verde, ardei iute, smantana, sare, piper, ulei de masline, lamaie, nuci caju, alune si migdale. Ingrediente: 4 ouă 400 g făină 400 g brânză telemea o lingură de sos pesto doi mor­covi un pachet de mix de...

Read more »

Prăjitură cu caise şi cocos

Prăjitură cu caise şi cocos

O reteta de prajitura cu caise, cocos, oua, zahar tos, ulei, praf de copt, frisca, gelatina, esenta de migdale, caise confiate, sare si cocos proaspat. Ingrediente: 6 ouă 180 g zahăr tos 180 g făină 100 ml ulei un vârf de linguriţă de praf de copt 500 ml frişcă 10 g gelatină o linguriţă...

Read more »

Pacheţele cu pui

Pacheţele cu pui

O reteta de pachetele cu piept de pui si ciuperci, rosii uscate, morcov, ceapa verde, usturoi, foi de placinta, oregano, sare, piper, ulei de masline si iaurt. Ingrediente: un piept de pui 300 g ciuperci 100 g roşii uscate un morcov o legătură de ceapă verde 3 căţei de usturoi un pachet de foi...

Read more »

Ardei umpluti cu ton si amestec de salată verde, capere şi frunze de capere

Ardei umpluti cu ton si amestec de salată verde, capere şi frunze de capere

O reteta de ardei umpluti cu ton in ulei si masline verzi, mustar picant, galbenusuri, lamaie, capere, frunze de capere murate, salata verde, sare, piper, marar, ceapa rosie si ardei iute. Ingrediente: două conserve de ton în ulei 500 g ardei 100 g măsline verzi muştar picant două gălbenuşuri fierte o lămâie două linguri...

Read more »

Ruladă cu legume si salata de rosii

Ruladă cu legume si salata de rosii

O reteta de rulada cu legume din faina, lapte, zahar tos, unt, andive rosii, salata rucola, ceapa verde, usturoi, oua, chimen, sare, piper si rosii. Ingrediente: un kg făină 30 g drojdie 250 ml apă 250 ml lapte zahăr tos 100 g unt două andive roşii 200 g salată rucola 300 g ciuperci o...

Read more »

Lebede cu ciocolată

Lebede cu ciocolată

O reteta de lebede cu ciocolata neagra si oua, unt, faina, sare, frisca, esenta de rom, migdale, fructe confiate si zahar pudra. Ingrediente: 3 ouă 100 g unt 250 ml apă 125 g făină o jumătate de linguriţă de sare 300 ml frişcă 250 g ciocolată neagră o linguriţă de esenţă de rom 50...

Read more »

Clătite cu carne si pudra de cacao

Clătite cu carne si pudra de cacao

O reteta de clatite cu piept de pui, faina, pudra de cacao, ciuperci, ceapa verde, usturoi, migdale, portocale, ardei dulce, oua, lapte dulce, sare, piper si ulei. Ingrediente: 100 g făină două linguri de pudră de cacao un piept de pui 300 g ciuperci o legătură ceapă verde un căţel de usturoi 50 g...

Read more »

Bulgur cu peşte şi legume

Bulgur cu peşte şi legume

O reteta de bulgur cu fileuri de peste, broccoli, morcovi, porumb baby, rosii, ardei gras, ulei de masline, ardei iute, vin alb demisec, sare, piper, patrunjel, nuci si migdale. Ingrediente: 250 g bulgur 4 fileuri peşte alb 500 g broccoli doi morcovi 400 g porumb baby două roşii doi ardei graşi un ardei iute...

Read more »

Cum se prepara Cocktail Mexican 55 (video)

Cum se prepara Cocktail Mexican 55 (video)

O reteta video foarte simpla despre cum se prepara cocktail Mexican 55   Ingrediente: 2 Oz Tequilla 1 Oz Lemon Juice 1/2 Oz Simple Syrup 2 Dashes Angostura Bitters Champagne 

Read more »

Paste cu morcovi si usturoi

Paste cu morcovi si usturoi

O reteta de paste cu morcovi baby, usturoi, faina, oua, spanac, stafide, seminte de pin, nuci, cimbru, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 400 g făină 4 ouă 100 g spanac 500 g morcovi baby 100 g stafide 50 g seminţe de pin 50 g nuci o căpăţână usturoi cimbru ulei de măsline...

Read more »

Brioşe cu mac şi pere

Brioşe cu mac şi pere

O reteta de briose cu mac si pere, praf de copt, sare, unt, lapte, zahar tos, seminte de susan, seminte de mac, oua, lamaie, ananas si menta. Ingrediente: 300 g făină un pliculeţ praf de copt sare 3 pere 70 g unt 180 ml lapte 170 g zahăr tos două pliculeţe cu zahăr vanilinat...

Read more »

Tartine cu mango şi brânză

Tartine cu mango şi brânză

O reteta de tartine cu mango, branza cu mucegai, lapte dulce, malai,  sare de mare, parmezan, unt, pudra de curry, boia iute, piper, salata rucola si ulei de floarea soarelui. Ingrediente: 250 ml apă 250 ml lapte dulce 300 g mălai 300 g brânză cu mucegai două bucăţi de mango o lingură rasă de...

Read more »

Tort cu lămâi verzi

Tort cu lămâi verzi

O reteta de tort cu lamai verzi si biscuiti cu portocale, unt, foite de gelatina, oua, zahar, mango, frisca, piure de mango, zahar vanilinat si nuca de cocos. Ingrediente: blat: 125 g biscuiţi cu portocale 75 g unt cremă: 7 foiţe de gelatină 4 lămâi verzi 3 ouă 120 g zahăr 250 g piure...

Read more »

Ciorbă de dovlecei cu carne

Ciorba_de_dovlecei_cu_carne.jpg

O reteta de ciorba de dovlecei cu carne de porc si morcovi, cartofi, pasta de tomate, rosii, spanac, bors, ceapa, oua, ardei gras, sare, piper, patrunjel si ardei iute murat. Ingrediente: 4 dovlecei rotunzi doi morcovi doi cartofi 3 roşii o lingură de pastă de tomate 300 g spanac 800 g carne de porc...

Read more »

Somon cu portocale

Somon cu portocale

O reteta de file de somon cu telina, portocale, muguri de soia marinati, ulei de masline, usturoi, lamaie, cimbru, marar, sare, piper si sos de soia. Ingrediente: 4 fileuri de somon 4 tije de ţelină două portocale 100 g muguri de soia marinaţi 5 linguri de ulei de măsline doi căţei de usturoi o...

Read more »