vineri, 10 august 2012

Retete #72


Retete:

Paste cu sos de roşii si ardei iute

Paste cu sos de roşii si ardei iute

O reteta de paste tagliatele cu sos de rosii, ardei capia, usturoi, capere, ceapa verde, masline, vin alb demisec, pudra de curry, uleid e masline, sare, piper, patrunjel si ardei iute. Ingrediente: 400 g tagliatele 5 roşii un ardei capia doi căţei de usturoi o lingură de capere o legătură de ceapă verde 100...

Read more »

Rulouri cu scortisoară

Rulouri cu scortisoară

O reteta de rulouri cu sortisoara si unt, zahar tos, oua, smantana, zahar vanilinat, faina, praf de copt, esenta de migdale, physalis si sos de ciocolata. Ingrediente: 200 g unt 250 g zahăr tos două pliculeţe cu zahăr vanilinat două ouă 100 ml smântână 500 g făină un pliculeţ cu praf de copt o...

Read more »

Pizza cu carne tocată de pui

Pizza cu carne tocată de pui

O reteta de pizza cu faina, drojdie, carne de pui, rosii, parmezan, zahar tos, pasta de tomate, ceapa, usturoi, masline, ulei de masline, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 500 g făină 300 ml apă 25 g drojdie 500 g carne de pui 5 roşii 100 g parmezan o linguriţă de zahăr tos o lingură...

Read more »

Curry de orez cu creveţi

Curry de orez cu creveţi

O retete de curry de orez cu creveti decorticati si mazare, ceapa, ardei capia, sos de soia, ulei de floarea soarelui, ardei iute, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 200 g orez o linguriţă de pudră de curry 500 g creveţi decorticaţi 200 g mazăre o ceapă un ardei capia 250 g midii o lingură...

Read more »

Blinii cu salată de legume

Blinii cu salată de legume

O reteta de blinii cu salata de legume si faina alba, unt, drojdie, lapte, oua, zahar, rosii, castraveti verzi, ardei capia, ardei gras, ceapa rosie, sare, piper, patrunjel, ulei si otet balsamic. Ingrediente: 420 g făină albă 150 g unt 15 g drojdie 500 ml lapte două ouă zahăr 4 roşii doi castraveţi verzi...

Read more »

Prăjitură cu ciocolată albă

O reteta de prajitura cu ciocolata alba, oua, zahar tos faina, praf de copt, sare, frisca, fructe confiate, fistic, jeleu, zahar vanilinat si esenta de migdale. Ingrediente: 6 ouă 180 g zahăr tos 180 g făină un sfert de linguriţă de praf de copt sare 300 ml frişcă 200 g ciocolată albă 10 g...

Read more »

Ciorba de fasole rosie si alba cu carne de porc

Ciorba de fasole rosie si alba cu carne de porc

O reteta de ciorba de fasole rosie si alba cu carne de porc si morcovi baby, telina, ceapa, usturoi, rosii, frunze de dafin, marar, sare si piper. Ingrediente: 600 g carne de porc 200 g fasole roşie boabe 200 g fasole albă boabe 200 g morcovi baby un sfert de telină o ceapă doi...

Read more »

Foitaj cu surimi şi tăiţei

Foitaj cu surimi şi tăiţei

O reteta de foitaj cu taitei cu spanac, spanac proaspat, salata verde, surimi, pudra de curry, unt, pudra de nucsoara, nuca de cacas, lamaie, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: pachet de foitaj 200 g tăiţei cu spanac 500 g spanac proaspăt o salata verde un pachet cu surimi pudră de curry 50 g unt...

Read more »

Minichecuri din paste

Minichecuri din paste

O reteta de minichecuri din taitei, boabe de porumb, oua, salata verde, alune crude, unt, sare, piper, patrunjel si smantana. Ingrediente: 300 g tăiţei 100 g boabe de porumb 3 ouă două salate verzi 200 g brânză telemea 50 g alune crude 100 g unt sare piper pătrunjel smântână   Mod de preparare: Tăiţeii...

Read more »

Prăjitură cu lămmaie, nuca de cocos si mentă

Prăjitură cu lămmaie, nuca de cocos si mentă

O reteta de prajitura cu lamaie si oua, zahar tos, faina, ulei, praf de copt, frisca, gelatina, lamai, menta, nuca de cocos si un varf de lingurita de sare. Ingrediente: 6 ouă 180 g zahăr tos 180 g făină două linguri de ulei un vârf de lingura de praf de copt 500 ml frişcă...

Read more »

Paste cu carne şi legume

Paste cu carne şi legume

O reteta de paste cu piept de pui, conopida, stafide, nuci, morcovi baby, oua, salata verde, busuioc uscat, pudra de nucsoara, sare, piper si ulei de masline. Ingrediente: 300 g paste 300 g conopidă 25 g stafide 200 g morcovi baby 100 g nuci 100 g parmezan un piept de pui 3 ouă o...

Read more »

Parjoale din legume

Parjoale din legume

O retete de parjoale din legume cu morcovi, dovlecei, telina, marar, patrunjel, usturoi, faina, pesmet, oua, ulei, sare si piper. Ingrediente: 2 morcovi 2 dovlecei 4 cartofi 1 telina mica 1 legatura marar 1 legatura patrunjel 5-6 catei de usturoi 4 linguri faina 2 linguri pesmet 2 oua ulei sare piper   Mod de...

Read more »

Chiftele umplute

Chiftele umplute

O reteta de chiftele umplute cu orez, oua, ceapa, morcov, pesmet, piept de curcan, branza de burduf, sare si ulei. Ingrediente: 1 cescuta cu orez 2 oua 1 ceapa 1 morcov 1 lingura pesmet 1 piept de curcan 200 g branza de burduf ulei sare   Mod de preparare: Fierbe carnea în apă cu...

Read more »

Chiftelute in sos de rosii cu orez

Chiftelute in sos de rosii cu orez

O reteta de chiftelute in sos de rosii cu carne de vita tocata, usturoi, ou, ceapa, seminte de chimen macinate, sos de rosii, orez, ulei, sare si piper. Ingrediente: 500 g carne de vita tocata 4 catei de usturoi 1 ou 1 ceapa 1 lingura cu seminte de chimen macinate pentru sos: 500 ml...

Read more »

Piept de pasare marinat cu lamaie

Piept de pasare marinat cu lamaie

O reteta de piept de pasare marinat cu lamaie si ghimbir uscat, vin alb sau sherry, sos oyster, sos de soia si zahar brun. Ingrediente: 4 bucăţi piept de pui dezosat, tăiat în bucăţele un vârf de linguriţă de ghimbir uscat 4 linguri de suc de lămâie proaspăt stors pentru marinată: 1 lingură de...

Read more »

Muschi de vitel cu ciuperci

Muschi de vitel cu ciuperci

O reteta de muschi de vitel cu ciuperci uscate si smantana, vin alb, patrunjel, ceapa, usturoi, sare, piper, unt si faina de grau. Ingrediente: 600 g felii de viţel 300g ciuperci uscate 1 pahar smântână proaspătă 1 pahar vin alb pătrunjel tocat 1 ceapă 1 căţel de usturoi sare piper negru boabe 1 lingură...

Read more »

Legume la abur

Legume la abur

O reteta de legume la abur cu morcovi, gulie, visinata, castravete, sos de soia, sparanghel, ciuperci, unt, ceaa, branza tofu, sare si piper. Ingrediente: 2 morcovi 1 gulie 1 linguriţă vişinată 1 castra­vete 2 linguri sos de soia 6 fire sparanghel 3 ciuperci proas­pete 20 g unt 1 ceapă mare 100 g brânză Tofu...

Read more »

Ciorba de fasole boabe cu cimbru

Ciorba de fasole boabe cu cimbru

O reteta de ciorba de fasole boabe cu cimbru, ceapa, morcov, frunze de telina, pulpa de rosii si sare. Se serveste atat calda cat si rece. Ingrediente: 300 g boabe de fasole o ceapă 2 morcovi două frunze de ţe­lină o ramură de cimbru 200 ml pulpă de roşii sare   Mod de preparare:...

Read more »

Spaghete cu sos verde

Spaghete cu sos verde

O reteta de spaghete cu sos verde si miez de nuca, busuioc, usturoi, sare, ulei de rapita si cascaval. Ingrediente: 50 g miez de nucă 2 legături busuioc 4 căţei de usturoi sare 8 linguri ulei (eventual de rapiţă) 125 g caşcaval 400 g spaghete   Mod de preparare: Se toacă mare miezul de...

Read more »

Sos de salvie

O reteta de sos de salvie cu unt, usturoi, ceapa, morcov, zahar, telina, busuioc, sare si putin vin. Pentru paste fainoase Ingrediente: o lingură de unt 6 căţei de usturoi o ceapă un morcov mic o ceaşcă suc de roşii o linguriţă de zahăr 3 frunze de ţelină o rămurică de busuioc 4 frunze...

Read more »

Vita cu ardei si praz

Vita cu ardei si praz

O reteta de pulpa de vitel cu praz, sare, piper, boia de ardei, pasta de rosii, ulei de masline si ardei gras. Ingrediente: 800 g pulpa de vitel 3 fire praz sare piper boia de ardei 3 lingurite de pasta de rosii 3-4 linguri ulei de masline 200 g ardei gras congelat sau proaspat...

Read more »

Platou cald

Platou cald

O reteta de platou cald cu ceafa de porc, cartofi, dovlecei, vinete, ciuperci, sare, piper, cimbru, uleid e masline si 2-3 fire de rozmarin. Ingrediente: 800 g ceafa de porc 6 cartofi un dovlecel o vanata o ceapa 200 g ciuperci sare piper cimbru ulei de masline 2-3 fire de rozmarin   Mod de...

Read more »

Salata de salau cu cartofi

Salata de salau cu cartofi

O reteta de salata de file de salau cu sare, cartofi, piper, boia, lamaie, unt, cascaval, lapte, foaie de dafin, patrunjel si ciuperci. Ingrediente: 800 g file de salau sare 600 g cartofi piper boia 2 lamai 30 g unt cascaval ras o canita de lapte o foaie de dafin patrunjel 100 g ciuperci...

Read more »

Cum se prepara Punch de fructe (video)

Cum se prepara Punch de fructe (video)

  O reteta video foarte simpla despre cum se prepara Punch de fructe Vezi mai multe video din cum-sa

Read more »

Piept de curcan pe pat de orez

Piept de curcan pe pat de orez

O reteta de piept de curcan pe pat de orez cu sare, cimbru, rozmarin, lamaie, piper, boia duce, ulei de masline, orez si marar. Ingrediente: 1 kilogram piept de curcan sare cimbru rozmarin o lamaie piper praf si boabe un praf de boia dulce 2-3 linguri ulei de masline 250 g orez 1-2 fire...

Read more »

File de salau pane cu salata

File de salau pane cu salata

O retete de file de salau cu sare, piper, oua, faina, ceapa, pesmet, ulei, salata verde, otet aromatic, zahar, usturoi, zeama de lamaie, castravete, rosii si ulei de masline. Ingrediente: 4 bucati mari de file de salau sare piper 3 oua 3 linguri faina ceapa 3-4 linguri pesmet ulei pentru prajit salata verde otet...

Read more »

Salata de fasole uscata

Salata de fasole uscata

O reteta de salata de fasole uscata cu ceapa, usturoi, sare, zeama de lamaie, ulei de masline, patrunjel verde si busuioc verde. Ingrediente: 400 g fasole alba 1 ceapa mare 2-3 catei usturoi sare zeama de la 2 lamai 2 linguri ulei de masline 3-4 fire de patrunjel verde 1 fir busuioc verde  ...

Read more »

Ciulama cu ciuperci

Ciulama cu ciuperci

O reteta de ciulama cu ciuperci si lapte, ulei, sare, faina, piper, paturnjel si un cubulet de unt. Ingrediente: un kilogram ciuperci 800 g lapte 3-4 linguri ulei sare 3-4 linguri faina piper 2-3 legaturi patrunjel un cubulet unt   Mod de preparare: Se curata ciupercile de pielite se spala bine in cateva ape....

Read more »

Cannelloni cu legume şi carne

Cannelloni cu legume şi carne

O reteta de cannelloni cu amestec de carne tocata, ardeo rosii, rosii, porumb, suc de rosii, piper alb si negru, ulei de masline, cascaval, unt, cimbru si pesmet Ingrediente: 400 g carne tocata (amestec vita si porc) 4 ardei rosii 3 rosii o cutie de porumb 200 ml suc de rosii piper alb si...

Read more »

Frigarui din carne de vita si carne macra de porc

O reteta de frigarui din carne de vita, carne macra de porc, ficat, rinichi de porc, sare, ulei si piper. Ingrediente: 300 g carne macră de porc 200 g ficat 300 g carne de vită 200 g rinichi de porc sare ulei piper   Mod de preparare: Se cu­răţă carnea, se spală, se taie...

Read more »

Perişoare cu smântână şi mărar

Perişoare cu smântână şi mărar

O reteta de perisoare cu smatana, marar, carne de vitel, oua, paine alba, faina, unt, carne slaba de porc, lapte, ceapa, sare, piper si praf de ciuperci uscate. Ingrediente: 500 g carne de viţel 300 g miez pâine albă două ouă 3 legături de mărar făină 100 g unt 500 g carne slabă de...

Read more »

Muşchi de porc la grătar

  Ingrediente: un kg de muşchi de porc o felie de slănină o lingură de sare o lingură de cimbrişor amestecat cu chimion (măcinate împreună)     Mod de preparare: Se curăţă muşchiul de porc şi se taie în felii mai groase (aproximativ cât un deget). Se pregăteşte jarul (din lemn de esenţă tare,...

Read more »

Chiftele condimentate

Chiftele condimentate

O reteta de chiftele condimentate cu piept de pui, oua, ceapa, paine, boia dulce, boia iute, scortisoara, delikat, usturoi, pesmet, ulei, sare si piper. Ingrediente: 2 piepti de pui 2 oua 3 cepe 3 felii de paine 1 lingurita boia iute 1 lingurita boia dulce 1 lingurita cu scortisoara 1 lingurita cu delikat 5...

Read more »

Tocana razeseasca

Tocana razeseasca

O reteta de tocana cu carne de vitel, inima, untura, vin dulce, smantana, bulion de rosii, pasta de arde, ciuperci murate, afumatura, ficat, ceapa, unt, supa de oase si sare dupa gust. Ingrediente: 500 g carne de viţel 200 g inimă două linguri de untură o ceaşcă de vin dulce o ceaşcă de smântână...

Read more »

Clatite cu urda si marar

Clatite cu urda si marar

O reteta de clatite cu urda, faina, ulei, oua, sare, lapte, marar tocat fin si sare. Ingrediente: 100 g făină ulei 3 ouă sare 300 ml lapte pentru umplutură 250 g urdă o legătură de mărar tocat fin sare   Mod de preparare: Se bate aluatul. Se freacă urda cu mărarul. Se prăjesc clătitele...

Read more »

File de cod cu polenta

File de cod cu polenta

O reteta de file de cod cu stafide, mamaliga, ghimbir murat, salata verde, sare, piper, ulei de floarea soarelui si seminte de chimen. Ingrediente: 4 fileuri de cod 30 g stafide un litru apă 200 g mălai o lingură de ghimbir murat o salată verde sare piper ulei de floarea-soarelui seminţe de chimen  ...

Read more »

Caise umplute cu brânză

Caise umplute cu brânză

O reteta de caise umplute cu branza de vaci si branza cu mucegasi, migdale, seminte de pin, zahar tos, lamaie, fistic, anason, sare, salata verde, piper, ricotta si mascarpone. Ingrediente: 400 g caise uscate 100 g brânză de vaci 100 g brânză cu mucegai 50 g migdale 50 g seminţe de pin 750 ml...

Read more »

Pui umplut cu nuci

Pui umplut cu nuci

O reteta de pui umplut cu nuc, mar, stafide, boia de ardei dulce, sare, piper, ulei cimbru, varza, marar si otet. Ingrediente: un pui un măr o mână de nuci 50 g stafide boia de ardei dulce sare piper ulei cimbru o jumătate de varză o legătură de mărar oţet   Mod de preparare:...

Read more »

Purcel umplut

Purcel umplut

O reteta de purcel umplu cu maruntaie de purcel, miez de nuca, oua, condimente, ciuperci, unt, untura, vin si boia. Ingrediente: un purcel de 10-12 kg măruntaiele de la purcel miez de nucă ceapă două ouă condimentele ciuperci unt untură vin boia   Mod de preparare: Purcelul se pârleşte, se şterge cu un burete...

Read more »

Orez cu suc de rosii si cascaval

Orez cu suc de rosii si cascaval

O reteta de orez cu bobul lung si suc de rosii, ulei de masline, patrunjel, cimbru, sare, piper si cascaval. Ingrediente: 300 g orez cu bobul lung 100 ml suc de rosii 2 linguri ulei de masline o legatura de patrunjel cimbru piper sare 200 g cascaval   Mod de preparare: Se spală orezul...

Read more »

Minitarte cu nuci

Minitarte cu nuci

O reteta de minitarte cu nuci, dulceata de nuci, faina, miere, zahar pudra, scortisoara, margarina, marmelda, biscuiti si o lingura de coniac. Ingrediente: 200 g nuci dulceata de nuci pentru aluat: 200 g faina 100 g miere 50 g zahar pudra 1 lingurita scortisoara pentru crema: 250 g margarina 250 g marmelada 50 g...

Read more »

Salsa de molcajete

Salsa de molcajete

O reteta de salsa cu rosii, ardei iuti, usturoi, ceapa alba, coriandru verde,  sare si zeama de la o limeta. Ingrediente: 2 roşii mari coapte (dacă sînt prunişoare, ai nevoie de 6-8 bucăţi) 2-4 ardei iuţi, preferabil verzi 3 căţei de usturoi necurăţaţi de coajă 1/4 cană de ceapă albă tăiată mărunt 1/3 cană...

Read more »

Crema Custard

Crema Custard

O reteta de crema custard cu baton de vanilie, smantana, galbenusuri, zahar tos si o lingurita de faina. Ingrediente: 1 baton de vanilie 250ml lapte 250 ml smântână dulce grasă 5 gălbenuşuri 120g zahăr tos 1 linguriţă făină (pentru custard gros)   Mod de preparare: Se despică batonul de vanilie şi se curăţă seminţele...

Read more »

Sufleu picant cu spaghete

Sufleu picant cu spaghete

O reteta de sufleu picant cu spaghete, mozzarella, parmezan, sunca, smantana, ceapa alba, usturoi, masline, ardei iute, ulei de masline, piper, nucsoara, oregano si frunze de busuioc Ingrediente: 300g spaghete 200g mozzarella felii 50g parmezan ras fin 250g şuncă tăiată în felii subţiri 200 ml smântână integrală l00 g ceapă albă tăiată fin 50g...

Read more »

Portocale umplute

Portocale umplute

O reteta foarte simpla de portocale umplute cu zahar tos, coaja rasa de portocala sau lamaie, faina, galbenusuri si esenta de rom. Ingrediente: 8 portocale mici sau 4 mari cu frunze 2 pahare cu zahar tos 1 lingurita cu coaja rasa de portocale sau lamaie 8 linguri faina 3 galbenusuri 2 pahare apa esenta...

Read more »

Budinca cu carne tocata de porc

Budinca cu carne tocata de porc

O reteta foarte simpla de budinca cu carne tocata de porc, paste integrale de porc, ceapa, oua, cascaval, sare, piper si smantana. Ingrediente: 500 g paste integrale spiralate 1, 1.5 kg carne tocata porc 1-2 cepe 5 oua cascaval sare piper alte condimente smantana Mod de preparare: Se spala si se toaca carnea de...

Read more »

Tacos pastor

Tacos pastor

O reteta de tacos specific mexicana cu pasta de ardei achiote, ardei uscati, ulei de masline, carne de porc, ceapa rosie, sare, ananas, torttillas de porumb si salsa. preparat specific mexican Ingrediente: 100 g pasta de achiote 3 ardei uscati din conserva + 4 linguri din sucul in care au stat 1/4 cana de...

Read more »

Aripi de pui cu struguri si hribi

Aripi de pui cu struguri si hribi

O reteta de aripi de pui dezosate boabe de struguri albi, hribi, fetica, otet de vin, ulei de nuci, ulei de floarea soarelui, sare si piper. Ingrediente: 3 mâini de fetică 12 hribi mici 24 de aripioare de pui dezosate 350 g boabe de struguri albi 2 linguri de oţet de vin 5 linguri...

Read more »

Profiterol

Profiterol

O reteta foarte simpla de profiterol cu gogosi, inghetata de vanilie, ciocolata de mesaj, unt si 150 ml de lapte. Ingrediente: 18 gogoşele mici 1/2 kg de îngheţată de vanilie 250 g de ciocolată de menaj 40 g unt 150 ml lapte   Mod de preparare: Se topeşte ciocolata într-o cratiţă. Se adaugă untul...

Read more »

Cum se prepara Cocktail Coke Float

Cum se prepara Cocktail Coke Float

O reteta video foarte simpla despre cum se prepara Cocke Float. Un cockteil fara alcool, perfect pentru petreceri.

Read more »

Supă din lapte de cocos

Supă din lapte de cocos

O reteta de supa din lapte de cocos cu creveti, mazare, supa de pasare, ardei iute rosu, boia iute, suc de lamaie, usturoi, ulei, sare si piper. Ingrediente: 500 ml lapte de cocos 300 ml supă de pasăre 18 creveţi roz 150 g de mazăre fiartă 1 ardei iute roşu 1 vârf de boia...

Read more »

Tarte cu dovlecel şi carne tocată

Tarte cu dovlecel şi carne tocată

O reteta de tarte cu dovlecel, carne tocatade porc, faina, drojdie, lapte, ou, sare, galbenus de ou, zahar, morcov, ceapa, usturoi, unt, cimbru, piper si sare. Ingrediente: 220 g faina 10 g drojdie 70 ml lapte 1 ou 1 varf de sare 1 galbenus de ou 1 varf de zahar umplutura: 1 dovlecel mic...

Read more »

Frunze de sfeclă cu carne tocată

Frunze de sfeclă cu carne tocată

O reteta de frunze de sfecla mangold cu carne tocata si chifla, ceapa, patrunjel, orez, ou, sare, piper, boia de ardei dulce si unt. Ingrediente: frunzele de la 1 sfeclă mangold 1 chiflă 2 cepe 1 legătură de pătrunjel 300 g carne tocată 200 g orez 1 ou sare piper măcinat boia de ardei...

Read more »

Dovlecei umpluţi cu orez si carne

Dovlecei umpluţi cu orez si carne

O reteta de dovlecei umplutu cu orez, carne,tocata ceapa, ulei de masline, piper, sare, usturoi, cimbru, branza rasa, unt, supa de legume si rosii. Ingrediente: 4 dovlecei 2 cepe ulei de măsline sare piper măcinat 2 căţei de usturoi 400 g carne tocată 120 g orez 1 lingură cimbru tocat 100 g brânză rasă...

Read more »

Supă cu perişoare si sos de peste

Supă cu perişoare si sos de peste

O reteta de supa de perisoare cu orez, usturoi, ulei, ceapa verde, sos de rosii, carne de porc tocata, sare, piper, supa de pui, sos de peste si patrunjel tocat. Ingrediente: 100 g orez fiert 1 căţel de us­turoi 4 linguri de ulei 2 cepe verzi 100 g sos de roşii 150 g carne...

Read more »

Felii de dovleac cu umplutura din carne tocata

Felii de dovleac cu umplutura din carne tocata

O retete de felii de dovleac umplute cu carne tocata si paine integrala, ghimbir, ulei, ceapa verde, ou, parmezan, sare si piper macinat. Ingrediente: 1 dovleac 1 felie de pâine inte­grală ghimbir 1 căţel de usturoi 200 g carne tocată 2 linguri de ulei 2 cepe verzi 1 ou 50 g parmezan ras sare...

Read more »

Supă-cremă cu inimioare

Supă-cremă cu inimioare

O reteta de supa-crema cu telina, morcovi, ardei, pastarnac, patrunjel, sare, ceapa, praz, ulei de masline si un cubulet de unt. Ingrediente: o ţelină mare 2 morcovi 1-2 ardei un păstârnac 2-3 rădăcini de pătrunjel sare o ceapă un praz 2 linguriţe ulei de măsline un cubuleţ unt   Mod de preparare: Se curăţă...

Read more »

Spaghete cu ton si sos tomat

Spaghete cu ton si sos tomat

O reteta de spaghete cu ton in suc propriu si sare, piper, ceapa rosie, zeama de lamaie, rosii in bulion, ulei de masline, usturoi, cimbru, busuioc si capere. Ingrediente: 200 g spaghete subtiri 2 conserve ton in suc propriu sare piper o ceapa rosie zeama de lamaie o cutie rosii in bulion 2 linguri...

Read more »

Pulpe de pui cu ou

Pulpe de pui cu ou

O reteta foarte simpla de pulpe de pui cu sare, piper alb, crema de branza, cimrbu si oua. Ingrediente: 6 pulpe de pui sare piper alb ulei crema de branza cimbru un ou   Mod de preparare: Se spală pulpele şi se lasă să se scurgă pe un prosop absorbant de bucătărie. Se crestează...

Read more »

Salată de ton cu crutoane

Salată de ton cu crutoane

O reteta simpla de salata cu ton in ulei vegetal, sare, piper, zeama de lamaie, oua, cascaval, ciuperci, rosii cherry, masline, salata verde si fasole verde. Ingrediente: 2 cutii ton bucati in ulei vegetal sare piper zeama de la o lamaie 2 oua 150 g cascaval 150 g ciuperci 200 g rosii cherry 100...

Read more »

Somon cu muştar şi piure de mazăre cu ţelină

Somon cu muştar şi piure de mazăre cu ţelină

O reteta de fileuri de somon cu boabe de mustar, zeama de lamaie, cartof si piure de mazare cu telina. Ingrediente: 2 fileuri de somon, aprox. 140 g fiecare 2 linguriţe muştar cu boabe întregi zeamă de lămâie 1 ţelină mică, 350 g, curăţată şi tăiată cuburi 1 cartof făinos, curăţat şi tăiat cuburi...

Read more »

Chilaquiles

Chilaquiles

O reteta de Chilaquiles cu rosii din conserva, ardei iute, coriandru tocat, ulei, ceapa alba, usturoi, chipsuri de tortilla, pui, parmezan, smantana amestecata cu suc de limeta. preparat specific mexican Ingrediente: 1 cană de roşii din conservă întregi 1-2 ardei iuţi uscaţi din conservă 1/2 cană de coriandru tocat mărunt 1 lingură de ulei...

Read more »

Ardei capia roşu umplut la cuptor

Ardei capia roşu umplut la cuptor

O reteta de ardei capia la cuptor cu ulei de masline, paine integrala, seminte de pin, parmezan, ardei iute, capere, spanac si patrunjel. Ingrediente: 2 ardei capia roşii, înjumătăţiţi, fără seminţe (nu îndepărtaţi codiţele) 2 linguri ulei de măsline, plus 1 linguriţă 1 felie pâine integrală 2 linguri seminţe de pin 2 linguri parmezan...

Read more »

Tocăniţă cu pui şi fasole albă

Tocăniţă cu pui şi fasole albă

O retete de tocanita de pui cu morcovi, ulei de floarea soarelui, telina, ceapa, frunza de dafin, cimbru, supa de legume sau de pui, fasole alba si patrunjel tocat. Ingrediente: 2 linguri ulei de floarea-soarelui 400g pulpe superioare de pui, dezosate, curăţate, fără piele şi tăiate bucăţi mari 1 ceapă, tocată fin 3 morcovi,...

Read more »

Vită stroganoff cu paste şi ierburi aromate

Vită stroganoff cu paste şi ierburi aromate

O reteta de vita stronganoff cu unt, ulei de masline, ciuperci, paste pappardelle, hasme, faina, supa de vita, mustar dijon, pasta de tomate, smantana lichida si patrunjel tocat. Ingrediente: cotlet de vită, degresat 1 lingură de unt 1 lingură ulei de măsline 300 g ciuperci de cultură mici 400 g paste (de preferat pappardelle)...

Read more »

Mini pizze pe ciabatta

Mini pizze pe ciabatta

O reteta de mini pizza pe ciabatta cu ulei, ceapa, usturoi, ardei peppadew, masline negre si branza gruyere sau cheddar. Ingrediente: 1 lingură ulei 2 cepe mari, tăiate fin 1 căţel de usturoi, feliat frunzele de rozmarin, tocate 10 ardei Peppadew muraţi 3 linguri de măsline negre fără sâmbure, înjumătăţite 2 ciabatte mici, tăiate...

Read more »

Supă de pui mexicană

Supă de pui mexicană

O reteta de supa de pui mexicana cu ulei de masline, ceapa, usturoi, ardei iute, chimen, rosii si suc de lamaie. Ingrediente: 2 linguri ulei de măsline 1 ceapă, tocată 4 căţei de usturoi, striviţi 1 ardei iute mare, fără seminţe şi ţinut în apă fierbinte aprox. 10 minute 1/2 linguriţă chimen 400 g...

Read more »

Quesadoilla

Quesadoilla

O reteta de Quesadoilla cu tortillas, flori de dovlecel, ciuperci sote, ardei copti, ceapa calita, mozzarella, epazote, coriandru proaspat, sare si piper dupa gust. Ingrediente: 8 tortillas 15 flori de dovlecel mari spalate bine sau ciuperci sote, ceapa calita sau ardei copti 1 cana mozzarella rasa 1/2 lingura de epazote sau 2 linguri de...

Read more »

Macrou cu salata caldă de conopidă şi capere

Macrou cu salata caldă de conopidă şi capere

O reteta de fileuri de macrou cu lamaie, capere, patrunjel, menta, ulei de masline, usturoi si conopida. Ingrediente: 300g conopidă, ruptă bucheţele 1 lămâie 2 linguriţe capere, clătite 1/2 legătură pătrunjel, tocat 1/2 legătură mentă, tocată 2 linguriţe ulei de măsline 1 căţel mic de usturoi, strivit 2 fileuri mari de macrou, sau 4...

Read more »

Clătite americane cu fructe

Clatite_americane_cu_fructe.jpg

O reteta de clatite americane cu oua, zahar tos, galbenus, praf de copt, unt, faina, lapte, visine in sirop sau dulceata de visine si frisca. Un desert minunat, dar şi o variantă grozavă pentru micul dejun. Ingrediente: 3 ouă 1 gălbenuş 25 g zahăr tos 1/2 linguriţă praf de copt 85 g unt, topit...

Read more »

Pui cu susan şi sos de soia

Pui cu susan şi sos de soia

O reteta de pui cu susan cu susan, seminte de susan, five spice, ou, broccoli, sos de soia, lamaie, lime si sahar tos. Ingrediente: 140 g pesmet 3 linguri seminţe de susan 1 linguriţă Five-spice 4 piepţi de pui fără piele, dezosaţi 1 ou, uşor bătut 300 g broccoli 3 linguri sos de soia...

Read more »

Budincă de cartofi cu păstrăv afumat

Budincă de cartofi cu păstrăv afumat

O reteta de budinca de cartofi fainosi cu pastrav afumat si spanac, lamaie, capere, marar, pesmet, ulei de floarea soarelui si sos tarta pentru servit. Ingrediente: 500g cartofi făinoşi, tăiaţi cubuleţe l00 g spanac fraged 1 lămâie, suc şi coajă 140 g file de păstrăv efumat, mărunţit 1 lingură capere 1 lingură mărar tocat...

Read more »

Tarta cu căpşuni si mascarpone

Tarta cu căpşuni si mascarpone

O reteta simpla de tarta cu capsuni, mascarpone, fulgi de ciocolata sau pulbere de migdale, zahar pudra si coaja de portocala rasa fin. Ingrediente: 20g fulgi de ciocolată sau ciocolată rasă fin (85% cacao) sau pulbere de migdale pentru crema: 700g mascarpone 60g zahăr pudră 3 linguriţe coajă de portocală rasă fin pentru topping:...

Read more »

Sos Mole poblano

Sos Mole poblano

O reteta de sos Mole poblano cu rosii, ceapa, usturoi, ulei, ardei iute, banana, tortilla de porumb, ciocolata neagra, scortisoara, zahar si sare dupa gust. Pentru prepararea acestui sos se pot folosi chiar şi 40 de ingrediente. preparat specific mexican Ingrediente: 6 roşii 1 ceapă albă 2 căţei de usturoi 2 linguri de ulei...

Read more »

Jamie Oliver in America 3 (video)

Jamie Oliver in America 3 (video)

Read more »

Friganele cu stafide

Friganele cu stafide

O reteta de friganele cu oua, lapte, margarina, zahar pudra, stafide si o cescuta de rom. Ingrediente: 400 g franzela 3 oua 100 ml lapte 100 g margarina 100 g zahar pudra 140 g stafide 1 cescuta rom   Mod de preparare: Pune stafidele la înmuiat în rom. între timp, taie franzela în felii...

Read more »

Orez cu dovleac, fasole verde si frunze de coriandru

Orez cu dovleac, fasole verde si frunze de coriandru

O reteta vegetariana foarte simpla cu orez, dovleac, ulei vehetarian, ghimbir, usturoi, sos de soia, zahar brun, fasole verde, supa de legume si frunze de coriandru. Ingrediente: 2 linguriţe ulei vegetarian 1 rădăcină de ghimbir de mărimea degetului mare, răzuită 2 căţei de usturoi, mărunţiţi 1/2 dovleac plăcintar mare, decojit şi tăiat cubuleţe 2...

Read more »

Musli tropical

Musli tropical

O reteta de musli tropical cu unt, miere de salcam, fulgi de oav, amestec de nuci si alune, fulgi de cocos, esenta de vanilie, amestec de fructe confiate, ghimbir confiat, iaurt natural, mango si afine. Acest amestec este perfect pentru a vă da energie dimineaţa Ingrediente: 50g unt, plus extra pentru uns 125 ml...

Read more »

Mamaliguta cu ceapa

Mamaliguta cu ceapa

O reteta de mamaliguta cu ceapa si rosii, usturoi, morcovi, patrunjel, sare, piper, ulei, unt si ceapa verde. Ingrediente: 500 g rosii mici 2 cepe 3-4 catei de usturoi 2 morcovi 1 legatura patrunjel sare piper ulei pentru mamaliga: 2 cesti pline cu malai 4-5 cesti cu apa 1 lingurita cu sare 1 lingura...

Read more »

Salată cu surprize

Salată cu surprize

O reteta de salata cu paste, sunca de praga, castravete, masline, ulei de masline, sare, piper, cascaval, ridichi sau o gulie si un cubulet de unt. Ingrediente: un pachet de paste de diferite forme 4 felii subţiri şuncă de Praga un castravete proaspăt 50 g măsline o linguriţă ulei de măsline sare piper 50...

Read more »