vineri, 10 august 2012

Retete pentru weekend #21


Va prezentam o serie de retete pentru weekend astfel incat sa puteti gati simplu si rapid. Delectati-va cu aceste retete pentru weekend si va asteptam sa vizionati mereu retetele noastre pentru weekend!

Retete pentru weekend #19

Langos

 

Langos.png

O reteta delicioasa de langos cu: faina, drojdie, sare, galbenus, lapte, smantana, ulei. Ingrediente: 1 kg făină 1 cub drojdie proaspătă sare 2 gălbenuşuri 1/2 I lapte călduţ 200 g smântână 1 lingură ulei Mod de preparare: Frămânţi din toate ingredientele un aluat pe care îl pui într-o pungă mare de plastic unsă cu...

Read more »

Tort de vara

 

Tort_de_vara.png

O reteta delicioasa de tort de vara cu: zahar, lapte, cacao, margarina, faina, oua, praf de copt, zahar vanilat, caocaze, compot de visine, amidon, zmeurata, frisca, fulgi de cocos. Ingrediente blat: 120 g zahăr 150 ml lapte 50 g cacao 250 g margarină 250 g făină 3 ouă 1 linguriţă praf de copt 1...

Read more »

11 cocktailuri de vara

 

Cocktailuri_7.jpg

11 cocktailuri de vara: Punci de Amaretto   O reteta de Punci de Amaretto din: galbenusuri, miere, cappuccino, apa, amaretto si praf de cacao. Ingrediente: 4 galbenusuri 2 linguri de miere 4 plicuri de cappuccino granule 1/4 l apa 4 paharele de lichior cu Amaretto praf de cacao   Mod de preparare: mixam galbenusul cu...

Read more »

Legume la cuptor cu mozzarella

7

Legume_la_cuptor_cu_mozzarella

O reteta de legume la cuptor cu mozzarella din: rosii, dovlecei, cartofi, ulei de masline, ceapa verde, usturoi, mozzarella, ierburi aromate, sare si piper. Ingrediente: 500 g rosii 500 g dovlecei 500 g cartofi noi 4 linguri ulei de masline 3 linguri ceapa verde taiata marunt 2 linguri usturoi verde tocat marunt 400 g...

Read more »

Muffins de ciocolata cu sos cald

 

Muffins_de_ciocolata_cu_sos_cald

O reteta de Muffins de ciocolata cu sos cald din: pudra de cacao, faina, bicarbonat de sodiu, zahar brun, lapte degresat, ou, ulei de floarea soareui, crema de vanilie si ciocolata neagra. Ingrediente: 1 lingura pudra de cacao 100g faina cu agent de crestere ½ lingurita bicarbonat de sodiu 50 g de zahar brun...

Read more »

Tarta cu peşte afumat

 

Tarta_cu_peste_afumat

Preincălzeşte cuptorul la semnul 4/180 C. Unge cu unt 6 forme de tarte de 10 cm. Decupează aluatul fraged, aşaza în forme şi dă 10 min la cuptor, orb; îndepărtează folia şi bobele şi dă la cuptor încă 10 min. Prăjeşte 2 fire de praz tăiat felii în 25 g unt, 5 min; apoi...

Read more »

Inghetata de vanilie

 

Inghetata_de_vanilie

O reteta de inghetata de vanilie din: pastaie de vanilie, lapte, galbenusuri, zahar si smantana dulce. Ingrediente: 1 pastaie de vanilie 1 cana de lapte 2 galbenusuri 50 g zahar 1 cana de smantana dulce   Mod de preparare: Păstaia de vanilie se despică în două pe lung şi se scot seminţele. Se pun...

Read more »

Tarta cu rosii, porumb si masline

 

Tarta_cu_rosii_porumb_si_masline

O reteta de tarta cu rosii, porumb si masline din: rosii, ceapa, masline, boabe de porumb, ulei de masline, faina, ou, lapte, zahar, oua, smantana, cascaval, sare, piper si frunze de busuioc. Ingrediente: 500 g rosii 500 g ceapa 100 g masline negre fara samburi 400 g boabe de porumb conservat 5 linguri ulei...

Read more »

Somon cu rondele de cartofi

 

Somon_cu_rondele_de_cartofi

Presară 4 fileuri de somon de 150 g cu 1 linguriţă piper negru, zdrobit. Taie 750g cartofi felii rotunde şi rumeneşte 12-15 min în 3 Ig ulei de măsline, apoi adaugă 25 g unt. Tine pe foc încă 5min, până se rumenesc uniform. Combină zeama de la 1 lămâie, 2 linguri capere scurse de...

Read more »

Piure de mazare cu menta

 

Piure_de_mazare_cu_menta

O reteta de piure de mazare cu menta din: mazare verde, unt, ceapa, usturoi, marar, menta, sare si piper. Ingrediente: 1 kg mazare verde 2 linguri unt 1 ceapa 2 catei de usturoi 1 legatura marar 1 lingura frunze tocate de menta sare piper   Mod de preparare: Fierbeţi mazărea în apă cu sare....

Read more »

Inghetata cu mascarpone si rozmarin

 

Inghetata_cu_mascarpone_si_rozmarin

O reteta de inghetata cu mascarpone si rozmarin din: galbenusuri, zahar, lapte, mascarpone, zahar vanilat si rozmarin. Ingrediente: 4 galbenusuri 150 g zahar 500 ml lapte 150 g mascarpone sau crema de branza 1 lingurita zahar vanilat sau 1/2 baton de vanilie 1 lingura rozmarin taiat in bucati foarte mici (eventual pisat intr-un mojar)...

Read more »

Macrou la gratar cu salata picanta de piersici

 

Macrou_la_gratar_cu_salata_picanta_de_piersici

O reteta de macrou la gratar cu salata picanta de piersici din: file de macrou, ulei de floarea soarelui, sos de soia, ghimbir, zeama de lamaie, usturoi, chilli, otet balsamic, salata chinezeasca, fasole verde, ceapa verde si piersici. Ingrediente: 450 g file de macrou 1 lingura ulei de floarea soarelui 2 linguri sos de...

Read more »

Piept de pui cu smantana

 

Retete_3

O reteta de piept de pui cu smantana din: piept de pui, smantana, telina, rosii, mar, marar verde, mustar, sare si piper. Ingrediente: 1 piept de pui mai mare 100 ml smantana 1 telina 2 rosii 1 mar 1 legatura marar verde 1 lingurita mustar sare piper   Mod de preparare: Fierbeţi pieptul de...

Read more »

Ciorba de rata

 

Ciorba_de_rata

O reteta de ciorba de rata din: carne de rata, morcovi, ceapa, ardei grasi, patrunjel, telina, bors, cartofi, fidea, leustean, sare si piper. Ingrediente: 1 kg carne de rata (tacam, aripi) 2 morcovi 3 cepe 2 ardei grasi 1 radacina de patrunjel 1 telina mica 1 litru bors 4-5 cartofi 100 g fidea 1...

Read more »

Chifteluţe din carne de miel

 

Chiftelute_din_carne_de_miel

Preîncălzeşte cuptorul la semnul 5/190 C. Combină 500 g carne tocată de miel, 1 ou bătut, 2 linguriţe oregano uscat, coaja rasă de la 1 lămâie, 3 căţei de usturoi zdrobiţi şi modelează chifteluţe. Incinge 2 lg ulei de măsline şi prăjeşte 5 min întorcând o dată. Transferă pe o tavă de copt. Incinge...

Read more »

Dulceata de caise cu vin si ghimbir

 

Dulceata_de_caise_cu_vin_si_ghimbir

O reteta de dulceata de caise cu vin si ghimbir din: caise, vin alb, ghimbir, zahar si scortisoara. Ingrediente: 1 kg caise 400 ml vin alb 50 g ghimbir tocat marunt 1 kg zahar 1 lingurita scortisoara rasa   Mod de preparare: Fierbeţi vinul cu ghimbirul şi scorţişoara 10 minute, apoi adăugaţi caisele taiate...

Read more »

Paste Bolognese cu cârnăciori

 

Paste_Bolognese_cu_cârnaciori

O reteta de paste bolognese cu carnaciori din: carnaciori, seminte de fenicul, ciuperci, vin rosu, sos cu rosii si legume, paste si parmezan. Ingrediente: 6 cârnăciori de calitate, fără pieliţă 1 linguriţă seminţe de fenicul 250g de ciuperci, feliate 150ml de vin roşu (opţional) 2 borcane de sos cu roşii şi legume 300g de...

Read more »

Frigarui vegetariene

 

Frigarui_vegetariene

O reteta de frigarui vegetariene din: dovlecei, ciuperci, ardie gras, frunze de telina si patrunjel, ulei, mujdei, sare si piper. Ingrediente: 2 dovlecei mai mari 8 ciuperci albe de cultura 1 ardei gras rosu 2 cepe frunze de telina si de patrunjel 100 ml ulei 200 ml mujdei facut din 2 capatani de usturoi...

Read more »

Plăcintă cu carne de porc şi mere

 

Placinta_cu_carne_de_porc_si_mere

Preîncălzeşte cuptorul la 6/200°C. Intr-un vas larg, încinge 2 linguri ulei şi prăjeşte 1 fir de praz, felii, până când se pătrunde. Adaugă 500 g carne tocată şi prăjeşte 5 min. Adaugă 150 ml vin alb, fierbe 5 min. Adaugă 400 ml sos de vită, preparat din cub concentrat fiert şi îngroşat cu făină,...

Read more »

Frittata la cuptor

 

Frittata_la_cuptor

O reteta de frittata la cuptor din: ulei de masline, paste, ceapa verde, porumb, mazare, ardei, oua, lapte, frunze de cimbru, cheddar si parmezan. Ingrediente: ½ linguriţă ulei de măsline 85 g de paste fusilli sau de macaroane 1 praz sau 1 legătură de ceapă verde, tăiată 85 g de porumb congelat sau din...

Read more »

Piept crocant de curcan

 

Piept_crocant_de_curcan

O reteta de piept crocant de curcan din: piept de curcan, fulgi de porumb, miere, unt, oua, alune, ceapa, morcov, sare si piper. Ingrediente: 1 piept de curcan 200 g fulgi de porumb 2 linguri cu miere 2 linguri cu unt 2 ouă 100 g alune 1 ceapă 1 morcov sare piper   Mod...

Read more »

Peste cu fasole verde

 

Peste_cu_fasole_verde

O reteta de peste cu fasole verde din: fileuri de peste, fasole verde, ulei, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 4 fileuri de peste (fara oase) 500 g fasole verde fiarta 4 linguri ulei 2 catei de usturoi sare piper   Mod de preparare: Verificati fileurile, sa nu aiba oase, apoi condimentati-le bine cu piper,...

Read more »

Cafea elvetiana

 

Cocktail

Cafea elvetiana din: galbenus, zahar, cafea instant, rachiu si frisca. Ingrediente: 1 galbenus 2 lingurite de zahar 4-6 lingurite de cafea instant 4 cl rachiu de cirese sau prune frisca lichida   Mod de preparare: Mixam galbenusul cu zahar, cu rachiu de cirese sau prune si cu cafea. Completam cu apa fierbinte si mixam...

Read more »

Ardei graşi umpluţi cu dovlecei şi quinoa

 

Ardei_grasi_umpluti_cu_dovlecei_si_quinoa

O reteta de ardei grasi umpluti cu dovlecei si quinoa din: ardei grasi, dovlecel, quinoa, feta si patrunjel. Ingrediente: 4 ardei grasi rosii 1 dovlecel, taiat in 4 pe lungime apoi taiat in felii subtiri 500 g de quinoa gata pregatita 85 g feta, maruntita bine 1 mana de patrunjel, tocat grosier   Mod...

Read more »

Cireşe cu glazură crocantă

 

Cirese_cu_glazura_crocanta

Cirese cu glazura crocanta din: faina, unt, fulgi de ovaz, zahar brun, cirese, zahar fin, apa si fulgi de migdale. Ingrediente: 150 g de făină integrală mixtă 75 g de unt rece, fără sare, tăiat în cubuleţe 4 linguri fulgi de ovăz 2 linguri de zahăr brun 500g de cireşe, curăţate de sâmburi 2...

Read more »

Drob de dovlecei

 

Drob_de_dovlecei

O reteta de drob de dovlecei din: dovlecei, ceapa, paine, oua, ulei, patrunjel verde, marar verde, pesmet, sare si piper. Ingrediente: 4 dovlecei mari 3 cepe 3 felii de paine 6 oua 100 ml ulei 1 legatura patrunjel verde 1 legatura marar verde 5 linguri pesmet sare piper   Mod de preparare: Spălaţi dovleceii...

Read more »

Supa de rosii cu busuioc

 

Supa_de_rosii_cu_busuioc

O reteta de supa de rosii cu busuioc din: ceapa, morcovi, telina, ulei de masline, rosii, supa de legume si busuioc. Busuiocul are o aroma deosebita, care se potriveste cu rosiile, pastele, fasolea alba, sparanghelul si carnea de pui. Ingrediente: 1 ceapa tocata 1 morcov dat pe razatoare 1 telina mijlocie 1 lingura ulei...

Read more »

Budinca de urda

 

Budinca_de_urda

O reteta de budinca de urda din: urda, faina, malai, grisat, oua, zahar, lamai, stafide, unt si faina. Ingrediente: 500 g urda 2 linguri faina 1 lingura malai grisat 3 oua 6 linguri zahar 2 lamai 100 g stafide 50 g unt si 2 linguri faina pentru uns si tapetat vasul   Mod de...

Read more »

Cheesecake cu piersici

 

Cheesecake_cu_piersici

O reteta de cheesecake cu piersici din: unt, biscuiti, crema de branza, zahar fin, extract de vanilie, smantana, zmeura si piersici. Ingrediente: 100 g de unt, topit, plus extra pentru uns tava 200 g biscuiti crocanti 600 g crema de branza 100 g de zahar fin, plus extra dupa gust 2 lingurite extract de...

Read more »

Platou cu telemea, şuncă Serrano, măsline, rucola şi crostini

 

Platou_cu_telemea

O reteta de platou cu telemea, sunca serrano, masline, rucola si crostini din: paine, ulei de masline, sunca serrano, telemea de vaca, rucola, masline si miere. Ingrediente: 1 pâine ulei de măsline 18 felii de şuncă Serrano 150g de telemea de vacă rucola 40 de măsline greceşti  Kalamata 1 lingură de miere de bună...

Read more »

Biban de mare cu piure de fasole

 

Biban_de_mare_cu_piure_de_fasole

Intr-un vas, încinge 2 lg ulei de măsline şi prăjeşte 2 min 2 căţei de usturoi zdrobiţi şi 1 ceapă verde, partea albă. Adaugă 2 x 400 g conserve de fasole albă şi 100 g porumb din conservă. Zdrobeşte, asezonează şi adaugă zeamă de lămâie. Asezonează 2 lg făină cu sare, piper şi nucşoară...

Read more »

Ciorbă de cartofi cu praz

 

Ciorbă_de_cartofi_cu_praz

O reteta de ciorba de cartofi cu praz din: cartofi, praz, pastarnac, ceapa verde, morcovi, bors, ulei de masline, sare, piper si leustean. Ingrediente: 10 bucati cartofi 1 bucata praz 1 bucata păstârnac 1 legatura ceapă verde 2 bucati morcovi 1 litru borş 2 lingurite ulei de măsline sare piper negru leuştean   Mod...

Read more »

Sote de legume la tavă

 

Sote_-de_-legume_la_-tava.png

O reteta delicioasa de sote de legume din:cartofi, morcovi, ardei gras rosu, ceapa, fasole verde, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 5 cartofi 2 morcovi 1 ardei gras roşu 2 cepe 200 g fasole verde la  conservă 2-4 linguri cu ulei de măsline sare piper Mod de preparare: Speli cartofii şi îi pui la...

Read more »

Zacuscă de toamnă

 

Zacusca_-de_-toamna.png

O reteta delicioasa de zacusca cu: gogosari, hribi, ulei, bulion, sare, piper, conservant, ceapa. Ingrediente: 5 kg gogoşari 3 kg hribi sau ghebe 1 l ulei 500 g bulion sare piper conservant 1 kg ceapă Mod de preparare: Cureţi gogoşarii, hribii, ceapa şi le dai pe maşina de tocat, lei o cratiţă şi pui...

Read more »

Sirop de zmeură

 

Sirop_de_zmeura.jpg

O reteta gustoasa de sirop de zmeura cu: sirop, zmeura, zahar, lamaie, apa. Ingrediente: 5 kg zmeură 1,750 kg zahăr 1 I de zeamă puţină zeamă de lămâie 3/4 I de apă Mod de preparare: Cureţi zmeura, o pui într-o strecurătoare şi o treci printr-un jet de apă. Apoi pui zmeura într-un vas smălţuit...

Read more »

Prune umplute cu branză

 

Prune_-umplute_-cu_-brnza.png

O reteta delicioasa de prune cu: alune, branza, smantana, vin rosu. Ingrediente: 30 de prune 30 de alune 100 g brânză 2 linguri smântână 1 lin­gură vin roşu   Mod de preparare: Speli prunele, apoi le scoţi sâm­burii, după care le laşi să se scurgă bine de zeamă, între timp, pregăteşti umplutura: Amesteci brân­za...

Read more »

Desert de afine

 

Desert_cu_afine.png

O reteta delicioasa de desert cu: afine, zahar, rom, frisca. Ingrediente: 500 g afine 1 lingură zahăr puţin rom 250 ml frişcă Mod de preparare: Cureţi afinele şi le pui într- un vas cu zahăr şi rom şi le laşi aşa 1 oră. Scurgi siropul, îl fierbi şi îl laşi să se răcească. După...

Read more »

Piept de pui cu morcovi si caşcaval ras

 

Piept_-de_-pui_-cu_-morcovi_-si_-cascaval_-ras.png

O reteta delicioasa de pui cu: morcovi, usturoi, smantana, sare, piper, cascaval. Ingrediente: 500 g piept de pui 3 morcovi 1 căpăţână de usturoi 2-3 linguri de smântână sare piper 400 g caşcaval Mod de preparare: Pui pieptul de pui pe o folie de alumi­niu în tava de la cuptor, după care dai morcovii...

Read more »

Retete culinare: Supa de lapte

 

Supa_de_lapte.png

O reteta delicioasa de supa cu: apa, lapte, unt, patrunjel, sare, cartofi. Ingrediente: 1/2 I apă 1 I lapte 2 linguri unt pătrunjel şi mărar tocat sare 3-4 cartofi mari   Mod de preparare: Cureţi carto­fii şi îi fierbi în apă cu sare. Când sunt pe jumătate fierţi, adaugi şi laptele şi laşi să...

Read more »

Retete culinare: Uscăţele

 

Uscatele.png

O reteta delicioasa de uscatele cu: unt, apa minerala, oua, zahar, lamaie, praf de amoniu, zahar vanilat, sare, faina. Ingrediente: 250 g unt 1 cană apă minerală 2 ouă 250 g zahăr coajă rasă de la 1 lămâie 1 plic praf de amoniu pentru prăjituri 3 pliculeţe zahăr vanilat un pic de sare făină...

Read more »

Supa de ardei

 

Supe_1

O reteta de supa de ardei din: ardei grasi, ceapa, usturoi, faina, suc de rosii si sare. Ingrediente: 4 ardei grasi 1 ardei grasi galben 1 cepe 1 catel de usturoi 1 lingura faina 750 ml suc de rosii sare   Mod de preparare: Tăiaţi ardeii în jumătăţi, curăţaţi-i de seminţe şi cotoare şi...

Read more »

Cârnaţi la cuptor şi salată de cartofi cu porumb

 

Cârnati_la_cuptor_si_salata_de_cartofi_cu_porumb_1

O reteta de carnati la cuptor si salata de cartofi cu porumb din: ceapa rosie, carnati de porc, ulei de masline, cartofi, maioneza, iaurt, ceapa verde, porumb si chutey de rosii. Ingrediente: 2 cepe rosii, taiate in sferturi 8 carnati de porc de calitate 1 lingura ulei de masline 750 g de cartofi noi,...

Read more »

Placinta cu rubarba

 

Placinta_cu_rubarba

O reteta de placinta cu rubarba din: faina, unt, zahar pudra, galbenusuri, lapte si tulpini de rubarba. Ingrediente: Pentru aluat 300g de faina 150g de unt, rece, taiat cubulete 100g de zahar pudra 2 galbenusuri lapte, pentru uns Pentru umplutura: 4-5 tulpini de rubarba, curatate, taiate si fierte intr-o tigaie cu 3 linguri de...

Read more »

Chifteluţe de cartofi cu caşcaval şi susan

 

Chiftelute_-de_-cartofi_-cu_-cascaval_-si_-susan.png

O reteta delicioasa de chiftelute cu: cartofi, cascaval, oua, unt, faina, sare, piper, nucsoara, pesmet, susan, ulei. Ingrediente: 500 g cartofi 200 g caşcaval 4 ouă 50 g unt 400 g făină sare piper nucşoară după gust 250 g făină 250 g pesmet 20 g susan ulei pentru prăjit Mod de preparare: Cureţi cartofii...

Read more »

Retete culinare: Stiuca umpluta

 

Stiuca_umpluta.png

O reteta delicioasa de stiuca umpluta cu: ulei, ceapa, paine, patrunjel, ou, sare, coaja de lamaie, vin. Ingrediente: 1 ştiucă 100 ml ulei 1 ceapă miez de pâine înmuiată în lapte (cam 3 felii) 1 legătură pătrunjel verde tocat 1 ou sare piper puţină coajă de lămâie sau nucşoară rasă puţin vin   Mod...

Read more »

Cafe Noisette

 

Cafe_Noisette

O reteta simpal de Cafe Noisette din: cafea, frisca, rachiu de cirese si zahar. Aceasta cafea este numita astfel datorita gustului ei de nuci. Putem servi prajituri cu nuca si alune langa ea sau putem pune pe o farfurioara alune. Ingrediente: 1/4 cafea tare si fierbinte 5 lingurite de frisca lichida pentru cafea 4...

Read more »

Mancare cu ardei si omleta

 

Retete_3

O reteta de mancare cu ardei si omleta din: rosii, ardei gras, ceapa, oua, ulei, cimbru, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1 kg rosii coapte 500 g ardei gras verde 2 cepe 6 oua 50 ml ulei 2-3 ramuri de cimbru uscat 1 legatura patrunjel sare piper   Mod de preparare: Opăriţi roşiile, curăţaţi-le...

Read more »

Diavoli

 

Diavoli.png

O reteta delicioasa de diavoli cu: cartofi, oua, lapte, boia iute, unt, sare, faina. Ingrediente: 1,2 kg cartofi 4 ouă 4 linguri lapte 1 linguriţă boia iute 3-4 linguri unt sare făină cât cuprinde Mod de preparare: Fierbi cartofii, îi cureţi de coajă şi îi treci prin maşina de tocat. Apoi îi amesteci cu...

Read more »

Tocana haiduceasca cu mamaliga

 

Tocana_-haiduceasca_-cu_-mamaliga.png

O reteta delicioasa detocana haiduceasca cu: carne de vita, ceapa, ardei, suc de rosii, ardei, suc de rosii, usturoi, ardei iute, vin rosu, boia iute, sare, piper, verdeata. Ingrediente: 500 g pulpă de vită 3-4 cepe 2-3 roşii 1 ardei 100 ml suc de roşii 5 căţei de usturoi 1 ardei iute 1 pahar...

Read more »

Pateuri cu sardele

 

Pateuri_cu_sardele.jpg

O reteta delicioasa de pateuri cu : sardele, lapte, unt, faina, aluat de foitaj, galbenus. Ingrediente: 45 fileuri de sardel 4 linguri de lapte 50 g unt puţină făină 240 g aluat de foitaj (decongelat) 1 gălbenuş bătut Mod de preparare: Incingi bine cuptorul, scurgi sardelele şi le usuci, folosind hârtie absorban­tă. Apoi pui...

Read more »

12 cocktailuri de vara

 

Cocktailuri_71.jpg [auto]

12 cocktailuri de vara: Cocktail Tabu   O reteta simpla de Cocktail Tabu din: rom, zahar, zeama de lamaie si felii de limeta. Ingrediente: 4,5 cl rom 1 cl zahar 1,5 cl zeama de lamaie felii de limeta   Mod de preparare: Amestecam ingredientele cu gheata in shaker, apoi servim bautura intr-un pahar decorativ. Pe...

Read more »

Prajitura rapida cu afine

 

Prajitura_rapida_cu_afine

O reteta de prajitura rapida cu afine din: afine, oua, faina, zahar, zahar vanilat, ulei, esenta de vanilie si sare. Ingrediente: 200 g afine 6 oua 250 g faina 250 g zahar 2 pliculete cu zahar vanilat 6 linguri cu ulei 1 fiola cu esenta de vanilie sare   Mod de preparare: Separă albuşurile...

Read more »

Reteta zilei: Pachetele de primavara cu sos dulce acrisor

 

Pachetele_de_primavara_cu_sos_dulce_acrisor_7

O reteta de Pachetele de primavara cu sos dulce acrisor din: ulei de susan, ghimbir, carne, ceapa, morcov, telina, ciuperci, varza, sos de stridii, amidon de cartofi, sos de soia, piper alb, sare, foi, faina, ulei vegetal, ulei vegetal, otet de orez, zahar, ketchup si sare. Ingrediente: 1 lingura de ulei de susan 2...

Read more »

Deliciu cremos cu afine

 

Deliciu_cremos_cu_afine

Deliciu cremos cu afine din: afine, crema de branza, zahar pudra, unt, frisca, gelatina, suc de ananas, biscuiti, unt si zahar. Ingrediente: 200 g afine 500 g crema de branza 125 g zahar pudra 25 g unt 30 ml frisca 2 pliculete cu gelatina 250 ml suc de ananas pentru blat: 200 g biscuiti...

Read more »

Supa de agrise cu carne afumata

 

Supe

O reteta de supa de agrise cu carne afumata din: agrise, carne afumata, ceapa, orez, galbenus, smantana, patrunjel, sare, piper si zahar. Ingrediente: 250 g agrise 500 g carne afumata sau costita, ciolan, sunca 1 ceapa 2 linguri orez 1 galbenus 200 ml smantana 1 legatura patrunjel sare piper zahar   Mod de preparare:...

Read more »

Gem de prune cu nuci

 

Gem_de_prune_cu_nuci

O reteta de gem de prune cu nuci din: prune, zahar, vanilie, cuisoare, scortisoara, rom si miez de nuca. Ingrediente: 5 kg prune 2,5 kg zahar 1 baton de vanilie 5 cuisoare pisate 1 lingura scortisoara macinata fin 50 ml rom 100 g miez de nuca, alune de padure sau migdale prajite   Mod...

Read more »

Paste cu legume de vara si pancetta

 

Paste_cu_legume_de_vara_si_pancetta

O reteta de paste cu legume de vara si pancetta din: dovlecei, vanata, rosii, usturoi, ulei de masline, penne, pancetta, parmezan si frunze de busuioc. Ingrediente: 3 dovlecei, taiati pe jumatate si feliati 1 vanata mare, taiata rondele, apoi feliata 400 g de rosii prunisoara mici, taiate pe jumatate 8 catei de usturoi, necuratati...

Read more »

Terina de ciocolata cu fructe

 

Terina_de_ciocolata_cu_fructe

O reteta de terina de ciocolata cu fructe din: galbenusuri, zahar pudra, ciocolata neagra, unt, cacao, frisca, esenta de vanilie, fructe de sezon si sos dulce. Ingrediente: 7 galbenusuri proaspete 165 g zahar pudra 200 g ciocolata neagra 250 g unt nesarat 65 g cacao cernuta 600 ml frisca batuta din smantana proaspata 1...

Read more »

Despre crap si … cateva retete

 

Crap_cu_ciuperci

Peşte de apă dulce, de râu sau de iaz, care nu a fost menponat de greci sau de latini. (…) Acest peşte trăieşte mai multe secole aşa cum ne-au dovedit-o crapii puşi de mâna lui Francois I în lacul Fontainbleau. (…) într-un crap femelă de 18 degete lungime, doctorul Petit a găsit 342.000 de...

Read more »

Spumă de ciocolată cu cireşe

 

Spuma_de_ciocolata_cu_cirese

O reteta de spuma de ciocolata cu cirese din: ciocolata neagra, oua, cirese, frisca si lichior de cirese. Ingrediente: 150g de ciocolată neagră 70% 2 ouă cu albuşurile separate de gălbenuşuri 6 cireşe 200ml de frişcă lichidă 1 lingură de kirsch (lichior de cireşe)   Mod de preparare: Se bat laolaltă gălbenuşurile şi kirsch-ul,...

Read more »

Supă de mazăre proaspătă

 

Supe_2

O reteta de supa de mazare proaspata din: mazare, bacon, rosii, morcov, ceapa, ulei, marar, sare si piper. Ingrediente: 500 g mazare 200 g bacon 2 rosii 1 morcov 1 ceapa 4 linguri ulei 1 legatura marar sare piper   Mod de preparare: Tăiaţi bacon-ul în cubuleţe şi căliţi-l într-o tigaie. Când începe să...

Read more »

Salata de vara cu mozzarella si pepene galben

 

Salata_de_vara_cu_mozzarella_si_pepene_galben

O reteta de salata de vara cu mozzarella si pepene galben din: pepene, mozzarella, prosciutto crudo, frunze de rucola, boabe de mustar, ulei extravirgin de masline, otet de vin alb, miere, sare si piper. Ingrediente: 1 pepene galben mic mozzarella 2-4 felii de prosciutto crudo 1 mana frunze de rucola pentru dressing: 1 lingurita...

Read more »

Jeleu de fragute

 

Jeleu_de_fragute

O reteta de jeleu de fragute din: foi de pandispan, branza ricotta, frisca, lapte, zahar, galbenusuri, foi de gelatina, zahar, fragute si lamaie. Ingrediente: 2 foi de pandispan 500 g branza ricotta 400 g frisca 150 ml lapte 200 g zahar 3 galbenusuri 8 foi gelatina pentru jeleu: 250 g zahar 500 g fragute...

Read more »

Reteta zilei: Paste cu bacon

 

Paste cu bacon_6

O reteta delicioasa de paste cu bacon din: bacon, ceapa, morcovi, fulgi de ardei, vin alb, sos de rosii, branza pecorino si spaghete. Ingrediente: 250 g bacon 1 ceapa medie tocata 2 linguri de morcov ras fin 1 lingurita fulgi de ardei rosu 1/4 cana vin alb sec 750 g sos de rosii 30...

Read more »

Pui condimentat cu salată de mango

 

Pui_condimentat_cu_salata_de_mango

Arome din bucataria mexicana. O reteta de pui condimentat cu salata de mango din: rosii cherry, ardei iute, coriandru, zeama de lime, ceapa rosie, ulei extravirgin de masline, piept de pui, salata, ardei gras, mango si chipsuri tortilla. Conţinut scăzut de calorii; sursă bună de acid folie şi vitamina C. Ingrediente: 250 g rosii...

Read more »

Minitort cu agrise

 

Minitort_cu_agrise

O reteta de minitort cu agrise din: agrise, suc de agrise, piscoturi, smantana, lapte, oua, zahar, gelatina si sare. Ingrediente: 300 g agrise 125 ml suc de agrise 250 g piscoturi 500 ml smantana dulce 125 ml lapte 2 oua 125 g zahar (vreo 8 linguri) 25 g gelatina sare   Mod de preparare:...

Read more »

Pangasius pane

 

Pangasius_pane.png

O reteta delicioasa de peste cu: pangasius, lamaie, oua, faina, sare, piper, ulei de masline, ulei,orez, stafide, castraveti murati, gogosari murati. Ingrediente: 2 fileuri de peşte 1 lămâie 2 ouă 3-4 linguri făină sare piper 1 lingura ulei de măsline ulei pentru prăjit Ingrediente garnitură: 200 g orez 1 lingură cu stafide 1 lingură...

Read more »

Ochiuri in parjoale

 

Ochiuri_-in_-parjoale.png

O reteta delicioasa de ochiuri cu: carne tocata, paine, galbenus, usturoi, sare, patrunjel, maghiran, pesmet, ulei. Ingrediente: 500 g carne tocata 2 felii pâine înmuiată în lapte 1 gălbenuş crud 5-6 căţei de usturoi sare pătrunjel 1 vârf cuţit de măghiran pesmet 50 ml ulei Mod de preparare: Iei un castron si pui carnea,...

Read more »

Lipii cu păstrăv afumat, sfeclă şi hrean

 

Lipii_cu_pastrav_afumat_sfecla_si_hrean

O reteta de lipii cu pastrav afumat, sfecla si hrean din: lipii, ulei de masline, pasta de hrean, marar, zeama si coaja de lamaie, fileuri de pastrav afumat si mix de salata. Ingrediente: 4 lipii ulei de masline, pentru uns 2 linguri pasta de hrean 1 legatura mica de marar, 1/2 tocat, 1/2 doar...

Read more »

Rulouri de vinete cu spanac şi ricotta

 

Rulouri_de_vinete_cu_spanac_si_ricotta

O reteta de rulouri de vinete cu spanac si ricotta din: vinete, ulei de masline, spanac, ricotta, nucsoara, suc de rosii, pesmet si parmezan. Ingrediente: 2 vinete, taiate in felii, pe lungime 2 linguri ulei de masline 500 g spanac 250 g de ricotta 1 praf de nucsoara 350 g suc de rosii cu...

Read more »

Briose indesate

 

Briose_indesate

O reteta de briose din: cocaze rosii, faina, zahar, ou, unt, lapte, praf de copt, scortisoara si sare. Ingrediente: 150 g coacaze rosii 280 g faina 100 g zahar 1 ou 100 g unt 100 ml lapte 2 lingurite cu praf de copt 1 lingurita cu scortisoara sare   Mod de preparare: Intr-un castron,...

Read more »

Tocanita de peste cu sos rouille

 

Tocanita_de_peste_cu_sos_rouille

O reteta de tocanita de peste cu sos rouille din: creveti, ulei de masline, vin, supa de peste, fenicul, ceapa, usturoi, cartofi, portocala, anason, frunza de dafin, pasta harissa, pasta de tomate, rosii, midii, cimbru, maioneza si paine. Ingrediente: 6 creveţi mari, cruzi 3 linguri ulei de măsline 150ml de vin alb, sec 200ml...

Read more »

Chec cu rubarbă şi ghimbir

 

Chec_cu_rubarba_si_ghimbir

O reteta de chec cu rubarba din: faina, bicarbonat de sodiu, ghimbir, unt, miere, melasa, zahar brun, lapte, oua, ghimbir si rubarba. Ingrediente: 300g de făină 1 linguriţă de bicarbonat de sodiu 1 lingură de ghimbir măcinat 125g de unt 125g de miere 100g de melasă 125g de zahăr brun nerafinat 50ml de lapte...

Read more »

Cotlete de porc cu mustar si cartofi

 

Cotlete_de_porc_cu_mustar_si_cartofi

O reteta de cotlete de porc cu mustar si cartofi din: cartofi, ulei de masline, seminte de fenicul, paprika afumata, fasole verde, otet de vin alb, salota, zahar, mustar dijon, fenicul si cotlete de porc. Ingrediente: 700 g cartofi fainosi, taiati in felii subtiri, stersi cu prosoape de hartie 2 linguri ulei de masline,...

Read more »

Sendvis fructat

 

Sendvis_fructat

O reteta de sendvis fructat din: biscuiti, zmeura, smantana, zahar, lapte, galbenusuri, gelatina si zeama de lamaie. Ingrediente: 1 pachet de biscuiti simpli sau cu migdale 500 g zmeura 600 ml smantana dulce 200 g zahar 100 ml lapte 2 galbenusuri 1 pliculet cu gelatina 1 lingura cu zeama de lamaie   Mod de...

Read more »

Dovlecei umpluti cu orez

 

Dovlecei_umpluti_cu_orez

O reteta de dovlecei umpluti cu orez din: dovlecei, orez, ceapa, morcov, arde gras, supa de legume, ulei, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 4 dovlecei potriviti 100 g orez 1 ceapa 1 morcov 1 ardei gras 300 ml supa de legume 3-4 linguri ulei 1 legatura patrunjel sare piper   Mod de preparare: Spălaţi...

Read more »

Retete culinare: Peste cu legume

 

Peste_cu_legume.png

O reteta delicioasa de peste cu: dovlecei, ardei gras rosu, morcovi, radacina de telina, ceapa, rosii, supa de legume, vin alb sec, unt, ulei, sare, piper. Ingrediente: 500 g peşte proaspăt 1 dovlecel 1 ardei gras roşu 2 morcovi 1 rădăcină ţelină 1 ceapă 200 ml piure de roşii 200 ml supă de legume...

Read more »

Salată cu rubarbă, fasole verde şi migdale

 

Salata_cu_rubarba_fasole_verde_si_migdale

O reteta de salata cu rubarba, fasole verde si migdale din: fasole verde, rubarba, spanac, suc de portocale, ulei de masline, sare, piper, mozzarella si migdale. Ingrediente: 2 mâini de fasole verde, opărită 2 tulpini de rubarbă, tăiate foarte subţire 2 mâini de spanac sucul de la 1 portocală, amestecat cu ulei de măsline...

Read more »

Peşte întreg în crustă de sare

 

Peste_întreg_în_crusta_de_sare

O reteta de peste intreg in crusta de sare din: albusuri, sare, platici, ulei de masline, rozmarin si cimbru. Ideea este să îmbrăcaţi peştele într-un strat umed de sare înainte de a-l introduce în cuptor. în timpul coacerii, sarea se usucă, formând în jurul peştelui o crustă tare care menţine sucurile în interior. După...

Read more »

Chec cu mure si zmeura

 

Chec_cu_mure_si_zmeura

O reteta de chec cu mure si zmeura din: mure, zmeura, unt, oua, zahar, faina, zahar vanilat si sare. Ingrediente: 100 g mure 100 g zmeura 100 g unt 2 oua 75 g zahar 100 g faina 2 pliculete cu zahar vanilat sare   Mod de preparare: Intr-un castron, freacă energic untul cu o...

Read more »

Salata de rucola cu file de pui

 

Salata_de_rucola_cu_file_de_pui

O reteta de salata de rucola cu file de pui din: file de pui, sare, piper, unt cu verdeata, rucola, ceapa rosie, ardei gras, usturoi, otet, ulei de masline, zahar si parmezan. Ingrediente: 500 g file de pui sare piper 2 linguri unt cu verdeata 350 g rucola 2 cepe rosii 1 ardei gras...

Read more »

Frigărui de porc cu ananas

 

Frigarui_de_porc_cu_ananas

O reteta de frigarui de porc cu ananas din: muschi de porc, mix de condimente, ienibahar, sos de chilli, coaja si zeama de lime, ananas, ulei, orez basmati si fasole neagra. Ingrediente: 400 g muschi de porc, taiati in bucati cu latura de 4 cm 2 linguri mix de condimente pentru gratar 1 lingurita...

Read more »

Ratatouille cu ouă ochiuri

 

Ratatouille_cu_oua_ochiuri

O reteta de Ratatouille cu ouă ochiuri din: ulei de masline, ceapa, ardei, usturoi, rozmarin, vanata, dovlecei, rosii, otet balsamic, oua si frunze de busuioc. Ingrediente: 1 lingură ulei de măsline 1 ceapă mare, tăiată 1 ardei roşu sau galben, fără seminţe şi tăiat în felii subţiri 2 căţei de usturoi, tocaţi mărunt 1...

Read more »

Lipii cu somon şi maioneză

 

Lipii_cu_somon_si_maioneza

O reteta de lipii cu somon si maioneza din: somon afumat, oua, spanac, lipii, maioneza, mustar dijon si ceapa rosie. Ingrediente: 24 felii de somon afumat 6 ouă fierte tari, răcite, curăţate de coajă şi tăiate în felii 200g frunze de spanac tânăr 12 lipii mari pentru maioneza de mustar: 200g de maioneză light...

Read more »

Supa de avocado la pahar

 

Supa_de_avocado_la_pahar

O reteta de supa de avocado la pahar din: avocado, ardei gras, castraveti, suc de lamaie, coriandru, apa, otet alb, menta si sare. Ingrediente: 2 avocado 2 ardei grasi verzi 1/2 ardei gras galben 1/2 ardei gras rosu 4 castraveti 3 lingurite cu suc de lamaie 2 linguri cu coriandru 1 cana cu apa...

Read more »

Cafe Flambe

 

Cafe_Flambe

O reteta de cafea flambe din: cafea, zahar si coniac. Ingrediente: 1 ceasca cafea tare si fierbinte 4 cuburi zahar 2 pahare de coniac   Mod de preparare: Umplem doua pahare pana la jumatate cu cafea fierbinte, adaugam zaharul si usor coniacul. O flambam si servim imediat ce s-au stins flacarile.

Read more »

Reteta zilei: Suc de portocale rosii

 

Suc_de_portocale_rosii_5

O reteta de Suc de portocale rosii din: apa, zahar, suc de portocale, suc de lamaie, apa minerala si limeta. Ingrediente: 1/4 ceasca de apa 1/4 ceasca zahăr Sucul de la 4 portocale rosii Sucul de la o portocala suc ​​de lămâie 140 ml apa minerala felii de limeta   Mod de preparare: Intr-o...

Read more »

Pui în stil franţuzesc cu mazăre şi bacon

 

Pui_în_stil_frantuzesc_cu_mazare_si_bacon

O reteta de pui in stil frantuzesc cu mazare si bacon din: bacon afumat, piept de pui, usturoi, ceapa verde, mazare, salata verde si smantana. Ingrediente: 6 felii de bacon afumat, tocate 8 piepţi de pui dezosaţi, fără piele 2 căţei de usturoi, tăiaţi fin 1 legătură de ceapă verde, tăiată grosier 300ml apă...

Read more »

Frigărui de hering

 

Frigarui_de_hering

O reteta de frigarui de hering din: hering, ulei de susan, ulei de masline, praf de usturoi, lamai, sare, piper si bete de frigarui. Ingrediente: 600 g hering mic (baby hering) 3 linguri ulei de susan 3-4 linguri ulei de masline 1 lingurita praf de usturoi 2 lamai sare piper bete de frigarui  ...

Read more »

Salata de fructe de mare

 

Salata_de_fructe_de_mare

O reteta de salata de fructe de mare din: scoici, calamari, caracatita, creveti, surimi, ulei de masline, usturoi, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 100 g scoici 100 g calamari 100 g caracatita mica 100 g creveti 100 g surimi 50 ml ulei de masline 1 catel de usturoi 1 lamaie sare piper   Mod...

Read more »

Burger britanic

 

Retete_4

Se amestecă 500g carne tocată de vită sau de miel cu 2 linguri de muştar şi 1 ceapă mică, dată pe râzătoare. Se asezonează bine, se modelează 4 chiftele şi se lasă la rece 30 de minute. Se încălzeşte cuptorul la 200° C/gaz 6. Se coc burgerii 15 minute, până când sunt pătrunşi după...

Read more »

Supa de rosii la pahar

 

Supa_de_rosii_la_pahar

O reteta de supa de rosii la pahar din: rosii, ardei grasi, usturoi, castravete, paine uscata, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 1 kg rosii 2 ardei grasi 3 catei de usturoi 1 castravete 3 felii de paine uscata 3 linguri cu ulei de masline sare piper   Mod de preparare: Opăreşte roşiile,...

Read more »

Îngheţată cu cireşe şi migdale crocante

 

Înghetata_cu_cirese_si_migdale_crocante

O reteta de inghetata cu cirese si migdale crocante din: cirese, zahar gin, smantana, zahar pudra, extract de vanilie, crema de vanilie, ulei vegetal, fulgi de migdale si biscotti cu migdale. Ingrediente: 400g de cireşe coapte (alege unele mai închise la culoare) 85g de zahăr fin, plus încă 2 linguri 300ml de smântână lichidă...

Read more »

Burger italian

 

Retete_3

Se amestecă 500g carne tocată de vită cu 2 linguri pastă de roşii uscate şi 1 lingură de busuioc uscat. Se asezonează bine, se modelează 4 chiftele şi se lasă la rece 30 de minute. Se încinge cuptorul la 200° C/gaz 6. Se coc burgerii 15 minute, până când sunt pătrunşi după preferinţă. Se...

Read more »

Supa de dovlecei la pahar

 

Supa_de_dovlecei_la_pahar

O reteta de supa de dovlecei din: dovlecei, cartofi, morcovi, ceapa verde, smantana, unt, zeama de lamaie si sare. Ingrediente: 3 dovlecei 2 cartofi dulci 1 morcov 1 ceapa 2 fire ceapa verde 150 g smantana 25 g unt 1 lingurita cu zeama de lamaie sare   Mod de preparare: Curăţă legumele şi taie-le...

Read more »

Pui copt cu dovleac, chorizo şi ardei iuţi

 

Pui_copt_cu_dovleac_chorizo_si_ardei_iuti

O reteta de pui copt cu dovleac, chorio si ardei iuti din: pui, ceapa rosie, ulei de masline, salvie, dovleac, cartofi, ardei iute, carnati chorizo si usturoi. Ingrediente: 1 pui mare, de aproximativ 2,25kg 4 cepe roşii medii, una tăiată în jumătate, celelalte în felii groase 1 lingură ulei de măsline, plus extra pentru...

Read more »

Cruson cu fructe de padure

 

Cocktail

Puneţi într-un castron mai mare 500g amestec de fructe: zmeură, afine, mure şi fragi sau numai unul din aceste fructe. Presăraţi fructele cu 200g zahăr praf, turnaţi peste ele 100ml lichior amaretto, amestecaţi şi lăsaţi vasul acoperit la tempera­tura camerei. După 2 ore, adăugaţi 2 litri de vin natural, aromat, foarte rece. Amestecaţi ingredi­entele...

Read more »

Sandvis cu cascaval si ceapa rosie

 

Sandvis_cu_cascaval_si_ceapa_rosie

Taie fideluţă o ceapă roşie şi căleşte-o cinci minute în două linguriţe cu ulei de măsline. Prăjeşte două felii de pâine, pune ceapă pe fiecare, rade caşcaval ori brânză cheddar (sau orice brânză tare ai la îndemână), apoi bagă la cuptor şi lasă zece minute sau până ce se topeşte brânza. Serveşte cu sos...

Read more »

Paste cu mozzarella, mentă şi sos de roşii

 

Paste_cu_mozzarella_menta_si_sos_de_rosii

O reteta de paste cu mozzarella, menta si sos de rosii din: coaja si suc de lamaie, ceapa rosie, spaghetti, ulei de masline, capere, ardei iute, zahar, rosii cherry, menta, chives, mozzarella, sare si piper. Ingrediente: coaja si sucul de la 1 lamaie 1 ceapa rosie, tocata foarte fin 400 g spaghetti 6 linguri...

Read more »

Crap la gratar cu orez si ardei copti

 

Crap_la_gratar_cu_orez_si_ardei_copti

O reteta de crap la gratar cu orez si ardei copti din: file de crap, orez, ardei grasi, ulei, supa de pui, ceapa, boabe de coriandru, sare si piper. Ingrediente: 4 bucati file de crap (circa 300g/buc) 150 g orez 4 ardei grasi rosii sau capia 50 ml ulei 500 ml supa de pui...

Read more »