sâmbătă, 11 august 2012

Retete culinare #16


Retete culinare:

Tocană de porc cu shirataki

Tocană de porc cu shirataki

O reteta absolut delicioasa de tocana de porc cu shirataki din: ulei de canole, usturoi, ghimbir tocat, sare, piper negru, sos de soia, suc de lamaie, zahar brun, praz, salata chinezeasca, carne tocata de porc si shirtaki. Tăieţeii shirataki creează pentru tocana de porc o bază bogată în fibre. Ingrediente: ulei de canole 2...

Read more »

Supa crema de loboda verde

Supa crema de loboda verde

O reteta de supa crema de loboda verde din: loboda verde, ceapa verde, patrunjel, marar, sare, piper alb, faina si ulei. Ingrediente: un kilogram loboda verde 2 legaturi ceapa verde o legatura patrunjel 2 legaturi marar sare un praf piper alb 2 lingurite faina 2 lingurite ulei   Mod de preparare: Se alege loboda,...

Read more »

Musaca de vinete cu telemea de oaie

Musaca de vinete cu telemea de oaie

O reteta de musaca de vintele cu telemea din: vinete, ulei de masline, ceapa, rosii, carne de vita, vin alb sec, scortisoara, sare, piper, oregano, patrunjel, pesmet, branza rasa, unt, faina, lapte, nucsoara, telemea de oaie si suc de lamaie Ingrediente: 800 g vinete 250 ml ulei de măsline 200 g ceapă 600 g...

Read more »

Supă cremă de usturoi cu roşii

Supă cremă de usturoi cu roşii

  O reteta de supa crema cu usturoi, rosii in bulion, margarina, faina, ceapa, patrunjel verde si piper. Ingrediente: 2 căpăţâni de usturoi 250 g roşii din bulion 1 linguriţă margarină, sau untdelemn 1 linguriţă făină 2 cepe 1 legătură pătrunjel verde 3 felii de pâine de o zi piper 1 l apă  ...

Read more »

Paste Primavera

Paste Primavera

O reteta foarte simpla si delicioasa de paste primavera din: sos bologneze, unt, ceapa, usturoi, conopida, broccoli, dovlecel, morcov, branza romano si paste. Ingrediente: un borcan de sos bolognese 125 g unt o ceapă de mărime medie, tocată un căţel de usturoi, tocat 150 g conopidă 150 g broccoli un dovlecel de mărime medie...

Read more »

Caracatita cu lamaie

Caracatita cu lamaie

O reteta simpla si foarte delicioasa de caracatita cu lamaie din: caracatica, ceapa, cartof, cimbru, ulei de masline, lamaie, ardei iute, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: una bucată caracatiță o ceapă mărișoară un cartof cimbru ulei de măsline lămâie (3-4 bucăți) 1 ardei iute pătrunjel sare piper Mod de preparare: Se curăță și se...

Read more »

Supa crema de ficat

Supa crema de ficat

  O reteta de supa crema de ficat, costita afumata, cartofi, ceapa, pastarnac, morcov, faina, foai de dafin si unt. Ingrediente:  400 g ficat de porc 250 g costiţă afumată 3 cartofi 2 cepe 1 păstârnac 1 morcov 1 lingură făină 1 foaie dafin 1 lingură unt sau ulei sare piper 2 felii pâine...

Read more »

Saleuri de cartofii

Saleuri de cartofii

O reteta de saleuri din cartofi, margarina, ou, cascaval, faina si sare. Ingrediente: 2 cartofi făinoşi 1/2 pachet margarină 1 ou 100 g caşcaval 250-300 g făină sare   Mod de preparare: Fierbi cartofii în coajă şi când sunt gata îi cureţi şi îi dai pe răzătoarea fină. îi amesteci cu oul, făina, margarina...

Read more »

Orez cu prune si cartofi

Orez cu prune si cartofi

O reteta delicioasa de orez cu prune si cartofi din: orez, sare, margarina, sofran, prune uscate, cartofi si zeama de la o lamaie. Ingrediente: 300 g orez cu bobul rotund sare margarina un praf de sofran 300 g prune uscate 3-4 cartofi zeama de la o lamaie   Mod de preparare: Orezul se spală...

Read more »

Salată de telină fiartă

Salată de telină fiartă

  O reteta de salata de telina, morcov, gulii, ceapa, oua, ulei, otet, mustar, piper, masline, tarhon si patrunjel. Ingrediente:  2 ţeline 2 morcovi 2 gulii 2 cepe sare Ingrediente sos : 2 ouă 8 linguri ulei 3 linguri oţet 1 linguriţă muştar 1/2 linguriţă piper 7-8 măsline 1 lingură tarhon uscat 3-4 fire...

Read more »

Cum se prepara Cocktail Ward 8 (video)

O reteta video despre cum se prepara cocktail Ward 8 Ingrediente: 2 oz Rye Whiskey 1 oz Lemon Juice 1 oz Orange Juice 1/4 oz Pomagranite Juice 

Read more »

Jeleuri de morcovi

Jeleuri de morcovi

  O reteta de jeleu din morcovi, zahar, lamai, zahar vanilat, fistic si nuca de cocos. Ingrediente: 1/2 kg morcovi 1/2 kg zahăr 2 lămâi 2-3 plicuri zahăr vanilat 100 ml apă rece 2 esenţe de fistic (fiole sau sticluţe) 3 linguri nucă de cocos   Mod de preparare: Cureţi şi speli morcovii, îi...

Read more »

Prajitura regina

Prajitura regina

O reteta de prajitura regina din: faina, margarina, apa minerala, sare, mere, zahar, nuci, alune de padure, stafide, caise confiate, smochine, coaja de lamaie, coaja de portocala si zahar vanilat. Ingrediente: pentru aluat: 250 g faina 200 g margarina 2-3 linguri apa minerala un praf de sare pentru umplutura: 500 g mere 250 g...

Read more »

Parjoale din legume

Parjoale din legume

O reteta de parjoale din legume din: ceapa verde, ceapa uscata, marar, patrunjel, usturoi, cartofi, dovlecei, pesmet, ulei, sare, mazare, piper, si ulei de masline. Ingrediente: o legatura ceapa verde o ceapa uscata 2 legtaturi marar o legatura patrunjel 2-3 catei usturoi 1-2 cartofi 2 dovlecei pesmet ulei pentru prajit sare piper 100 g...

Read more »

Budincă din paste de porumb cu brânză si vişine

Budincă din paste de porumb cu brânză si vişine

  O reteta de budinca din paste de porumb cu visine, oua, zahar, branza dulce, zahar vanilat si lamaie. Ingrediente: 300 g paste de porumb 750 ml compot de vişine 170 g zahăr 3 ouă 500 g brânză dulce 250 g smântână 2 plicuri zahăr vanilat 1 lămâie 3 linguri amidon de porumb sare...

Read more »

Taitei Shirataki cu fasole verde si sos de pesto

O reteta de taitei shirataki cu pasta din: busuioc, patrunjel, parmezan, usturoi, muguri de pin, sare, piper, fasole verde si taitei shirataki. Ingrediente: 2 cani de busuioc 1/2 cana patrunjel proaspat 1.4 cana parmezan ras 1 atel usturoi 1/4 cana muguri de pin sare si piper dupa gust 1 cana fasole verde 200 g...

Read more »

Cannelloni cu carne tocata

Cannelloni cu carne tocata

O reteta foarte simpla si absolut delicioasa de cannelloni cu carne tocata din: tuburi cannelloni, carne de porc tocata, cascaval, unt, oua, usturoi, ceapa, bulion, busuioc, ulei de masline, rozmarin, vin alb, rosii, sare si piper. Ingrediente: 30 tuburi cannelloni (panzani-1 cutie contine 23 tuburi) 600 g carne de porc tocata 300 g cascaval...

Read more »

Varză dulce

Varză dulce

  O reteta simpla de varza dulce cu ulei, marar si sare. Ingrediente: 1 varză dulce 100 ml ulei 1 legătură mărar sare   Cureţi varza de foile veştede sau pătate, o speli şi o tai fideluţă. O freci cu 1 linguriţă de sare, apoi o căleşti în uleiul încins. Amesteci mereu ca să...

Read more »

Bob(fasole) batut

Bob(fasole) batut

  O reteta usoara de foasole boabe batuta cu ceapa, usturoi, ulei, sare si piper. Ingrediente: 200 g  fasole bob 1 ceapă mare 4 linguri ulei 1 căpăţână usturoi sare piper   Mod de preparare: Laşi bobul la înmuiat de seara până dimineaţa în apă caldă, iar a doua zi scurgi apa şi îl...

Read more »

Musaca de peste cu ciuperci

Musaca de peste cu ciuperci

  O reteta de musaca de peste cu ciuperci, ceapa, rosii, pasta de ardei, cascaval, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1 kg merluciu 2 cutii ciuperci 1 ceapă 4 roşii din conservă 1 lingură pastă de ardei 250 g caşcaval de post 1 legătură pătrunjel sare piper ulei   Mod de preparare: Cureţi peştele...

Read more »

Crutoane pentru supă

Crutoane pentru supă

O reteta foarte simpla de crutoane pentru supa din: felii de paine si ulei. Ingrediente: două felii de pâine 50 ml ulei   Mod de preparare: Se taie coaja de la pâine, iar miezul se taie în cuburi de câte 1 cm. Se încinge uleiul în tigaie şi se pun cuburile de pâine sau...

Read more »

Briose cu banane si cacao

Briose cu banane si cacao

O reteta simpla de briose cu banane si cacao din: lapte degresat, oua, unt, faina, praf de copt, sare, zahar caca si banane pasate. Ingrediente: 6 linguri lapte degresat 2 ouă 10 linguri unt topit 2 căni făină 1 linguriţă praf de copt sare 3/4 cană zahăr 150 g cacao 2 banane pasate  ...

Read more »

Budincă de varză acră

Budincă de varză acră

  O reteta de budinca de varza acra, ceapa, pasta de tomate, carne de porc, smantana, cascaval si rozmarin. Ingrediente: 1 varză acră 3-4 cepe 3 linguri pastă de  tomate 4-5 felii pulpă de porc sau ceafă afumată 100 g smântână 50 g caşcaval 1 linguriţă rozmarin   Mod de preparare: Cureţi ceapa, speli...

Read more »

Cocktail Blue Velvet

Cocktail Blue Velvet

O reteta simpla si gustoasa de Cocktail Blue Velvet din: gin, curacao, vermut sec, cirese si coaja de portocala. Ingrediente: 2,5 cl gin 2 cl Curacao albastru 1,5 cl vermut sec cireşe de cockteil coajă de portocală   Mod de preparare: Amestecăm ingredientele alcoolice în paharul de mixare, apoi turnăm continutul în cupa de...

Read more »

Mucenici zemoşi

Mucenici zemoşi

O reteta de mucenici zemosi din: faina, sare, apa, nuca, scortisoara, coaja de lamaie, coaja de portocala, zahar vanilat si zahar dupa gust. Ingrediente: aluatul: 500 g făină un praf de sare apă cât cuprin­de zeama: 400 g de nucă, din care 1/2 măcinate, 1/2 tocate 10 g scorţişoară măcinată coaja rasă de la...

Read more »

Delicatesa cu nuci

Delicatesa cu nuci

O reteta de delicatesa cu nuci din: foi de placinta, nuci, zahar, coaja de lamaie, coaja de portocale, zahar vanilat, sare, margarina, portocale si vanilie. Ingrediente: un kilogram foi subtiri de placinta un kilogram nuci 500 g zahar coaja de la 2 lamai coaja de la o portocala un praf de sare 2 pliculete...

Read more »

Mucenici umpluţi

Mucenici umpluţi

Ingrediente: 700 g făină 50 g margarină 2 lin­guri ulei 100 g zahăr 50 g drojdie 1 linguriţă coajă rasă de lămâie 1 plic zahăr vanilat Ingrediente umplutură şi decor: 500 g miez de nucă 200 g miere 1 esenţă de portocale 50 g zahăr Ingrediente sirop: 400 ml apă 1 esenţă de portocale...

Read more »

Ciorbă cu carne de porc si prune uscate

Ciorbă cu carne de porc si prune uscate

  O reteta de ciorba cu carne de porc, prune uscate, morcovi, ceapa, radacina de patrunjel, oua, faina, smantana, unt, otet, sare si patrunjel verde. Ingrediente : 500 g carne de porc 2 morcovi 1 ceapă 1 rădăci­nă pătrunjel 250 g prune uscate 2 ouă 230 g făină 200 g smân­tână 40 g unt...

Read more »

Plăcintă cu shirataki, crevete şi cîrnaţi

Plăcintă cu shirataki, crevete şi cîrnaţi

O reteta de placinta cu shirataki, crevete si carnti din: taitei shirataki, oua, dovlecel, morcov, ceapa, crevete curd, carnati, faina, sare, piper, usturoi si ulei de masline. Ingrediente: 1 pachet de 200 g tăieţei shirataki 3 ouă 2 căni dovlecel ras 1/2 cană morcov ras 1/2 cană ceapă tocată 200 g crevete crud tocat...

Read more »

Tartă cu mere caramelizate

Tartă cu mere caramelizate

O reteta delicioasa de tarta cu mere caramelizate din: migdale macinate, ou, miere, coaja de lamaie, unt, mere, dulceata de caise si pesmet. Ingrediente: 50 g migdale, măcinate 1 ou 5-6 linguri de miere coaja rasă de la o jumătate de lămâie 150 g unt unt pentru uns tava 1 kg mere 2 linguri...

Read more »

Gratin de cartofi cu brânză şi ceapă verde

Gratin de cartofi cu brânză şi ceapă verde

O reteta simpla de gratin de cartofi cu branza si ceapa verde din: cartofi albi, unt, sare, piper, smantana, branza rasa si ceapa verde. Ingrediente: 1 kg de cartofi albi (făinoşi) 1 lingură unt sare  piper 1/2 – 1 smântână 40 g brânză rasă 1 lingură ceapă verde   Mod de preparare: Se taie...

Read more »

Ruladă cu foi de napolitane

Ruladă cu foi de napolitane

  O reteta delicioasa de rulada cu foi de napolitane, rahat, margarina, biscuiti, zahar, cacao si lamaie. Ingrediente: 2 foi de napolitane 200 g rahat 200 g margarină 200 g biscuiţi măcinaţi 200 g zahăr 2 linguri cacao 100 ml apă 1/2 lămâie   Mod de preparare: Treci rahatul împreună cu lămâia şi margarina...

Read more »

Ciorbă de porc cu tarhon

Ciorbă de porc cu tarhon

  O reteta de ciorba din carne de porc, tarhon, morcovi, telina, radacina de patrunjel, ceapa, orez, bulion, lamaie si sare. Ingrediente: 500 g carne de porc 2 morcovi 1 rădăcină de pătrunjel 1 ţelină 1 ceapă 75 g orez 2 linguri bulion 2 linguri tarhon uscat sau 1 legă­tură tarhon verde 1 lămâie...

Read more »

Cocktail Addison

Cocktail Addison

O reteta simpla de cocktail Addison din gin, vermut alb si masline. Ingrediente: 3 cl gin 4,5 cl vermut alb măsline   Mod de preparare: Turnăm ginul şi vermutul dulce în paharul de bar şi amestecăm bine. Se serveşte într-un pahar de cockteil, împreună cu măsline.

Read more »

Tocanita de ciuperci cu aripi de pui

Tocanita de ciuperci cu aripi de pui

O reteta simpla si delicioasa de tocanita de ciurperci cu aripi de pui din: aripi de pui, ciuperci, rosii, sare, piper, unt si vin alb. Ingrediente: 8-10 aripi de pui 1 kg ciuperci proaspete 1 cutie rosii decojite sare piper unt 1/2 pahar vin alb Mod de preparare: Se spala si se curata aripile...

Read more »

Cartofi umpluţi cu zacusca

Cartofi umpluţi cu zacusca

  O reteta de cartofi umpluti cu zacusca, masline, gogosari, piper, sare si ulei. Ingrediente: 4 cartofi 1 borcan mic de zacuscă cu ciuperci (420 g) 5-6 măsline 2 gogoşari în oţet piper sare ulei   Mod de preparare: Speli cartofii, îi pui la fiert cu tot cu coajă şi îi cureţi. îi tai...

Read more »

Musaca de morcovi cu orez

Musaca de morcovi cu orez

  O reteta de musaca de morcovi, orez, ciuperci, ceapa, ulei, pesmet, patrunjel, sare si piper. Ingrediente : 1 kg morcovi 1 cutie ciuperci 100 ml ulei 2 cepe 300 g orez 50 g pesmet 1 legătură pătrunjel sau mărar sare piper   Mod de preparare: Cureţi ceapa, o tai mărunt şi o căleşti...

Read more »

Chifteluţe de peste cu garnitură de cartofi si sfeclă

Chifteluţe de peste cu garnitură de cartofi si sfeclă

  O reteta simpla si delicioasa de chiftele din peste, orez, cartofi, ou, unt, sfecla, patrunjel si sare. Ingrediente : 300 g peşte (şalău sau cod) 1 felie pâine 3 linguri orez fiert 4 cartofi 1 ou 30 g unt 2 sfeclă 1 legătură pătrunjel sau mărar sare   Mod de preparare: Cureţi cartofii...

Read more »

Prajitura cu gem, fructe confiate si frunze de menta

Prajitura cu gem, fructe confiate si frunze de menta

O reteta de prajitura cu gem, fructe confiate si frunze de menta din: faina, margarina, zahar, praf de copt, apa minerala, zeama de lamaie, pesmet, si gem de fructe de padure Ingrediente: pentru aluat: 300 g faina 250 margarina 100 g zahar un pachet praf de copt 2-3 linguri apa minerala zeama de la...

Read more »

Jamie Oliver in America 7 (video)

Jamie Oliver in America 7 (video)

Read more »

Mâncare de castraveti muraţi cu cartofi si jumări

Mâncare de castraveti muraţi cu cartofi si jumări

O reteta de mancare de castraveti murati cu cartofi si jumari din: cartofi, castraveti murati, jumari, morcovi, ceapa, bulion, sare, piper si foaie de dafin. Ingrediente: 1kg cartofi 200 g castraveţi muraţi 300 g jumări 2 morcovi 2 cepe 1 lingură bulion sare piper 1 foaie dafin   Mod de preparare: Cureţi ceapa, morcovii,...

Read more »

Borş de fasole grasă

Borş de fasole grasă

O reteta gusoasa de bors de fasole grasa din: fasole galbena, zarzavat, bors, bulion de rosii, ceapa, ardei iute, sare si leustean verde. Ingrediente: 300 g fasole grasă, galbenă 5 linguri zarzavat tăiat cu­buleţe 1,5 l borş 4 linguri bulion de roşii o ceapă un ardei iute sare leuştean verde   Mod de preparare:...

Read more »

Cocktail Desert Storm

Cocktail Desert Storm

O reteta simpla si gustoasa de Cocktail Desert Storm din: gin, sambuca, frisca lichida si sifon. Ingrediente: 4 cl gin 2 cl Sambuca 4 cl frisca lichida sifon   Mod de preparare: Mixăm toate ingredientele, cu excepţia sifonului, cu gheaţă, într-un shaker, apoi turnăm în paharul de cocteil. Completăm cu sifon.

Read more »

Tocană picantă

Tocană picantă

  O reteta de tocana picanta cu carne de porc, ceapa, ciuperci, usturoi, boia, patrunjel, sare, piper, ulei si smantana. Ingrediente: 1/2 kg carne macră de porc 4 cepe mari 100 g ciuperci 2-3 căţei de usturoi 1 linguriţă boia 1 legătură pătrunjel sare piper boabe şi măcinat ulei smântână   Mod de preparare:...

Read more »

Paste cu legume si mozarella

Paste cu legume si mozarella

O reteta de pasta cu legume si mozarella din: paste, sare, ceapa rosie, dovlecei, ulei, otet balsamic, piper, sos bolognese, mozarella si cimbru. Ingrediente: 400 g paste sare 2 cepe roşii 1 ardei gras galben 200 g dovlecei 2 linguri ulei 2 linguri oţet balsamic piper 1 borcan de sos Bolognese 250 g mozarella...

Read more »

Supa de dovleac si cartofi

Supa de dovleac si cartofi

O reteta simpla si gustoasa de supa de dovleac si cartofi din: ceapa, miez de dovleac, cartofi, ulei, supa de legume, smantana, sare, piper alb, nucsoara, curry si patrunjel. Ingrediente: 1 ceapă 500 g miez de dovleac 500 g cartofi 1 lingură ulei 1 l supă de legume (din concentrat) sau mai mult, dacă...

Read more »

Ciorba de legume cu suc de rosii si paste

Ciorba de legume cu suc de rosii si paste

O reteta de ciorba de legume cu suc de rosii si paste din: cartofi, dovlecel, ardei, ceapa alba, praz, usturoi, telina, morcovi, patrunjel, telina, paste si suc de rosii. Ingrediente: 3 cartofi un dovlecel 2 ardei o ceapa alba un praz piper o capatana de usturoi o telina 3 morcovi patrunjel telina frunze un...

Read more »

Cocktail London Fever

Cocktail London Fever

O reteta simpla si gustoasa de cocktail London Fever din: gin, rom alb, sirop de limeta, sirop de grenadine, sifon si coaja de lamaie. Ingrediente: 3 cl gin 2 cl rom alb 3 cl sirop de limetă 2 cl sirop de grenadine sifon coajă de lămâie   Mod de preparare: Turnăm ingredientele într-un pahar...

Read more »

Cornulete cu marmeladă

Cornulete  cu marmeladă

  O reteta de cornulete cu marmelada, faina, unt, galbenus, drojdie, lapte, zahar si sare. Ingrediente: 250 g făină 100 g unt sau mar­garină 2 gălbenuşuri + 1 ou 20 g drojdie 4 lin­guri lapte 4 linguriţe zahăr 6 linguri marmeladă sare   Mod de preparare: Faci în făină o adâncitură în care pui...

Read more »

Supă de dovleac şi ciuperci

Supă de dovleac şi ciuperci

O reteta simpla si gustoasa de dovleac si ciuperci din: ciuperci, dovleac, unt, ceapa, usturoi, ulei, piept de pui, supa de legume, sare, piper, smantana si patrunjel verde. Ingrediente: 300 g ciuperci curăţate 500 g dovleac o ceapă 50 g unt un căţel de usturoi 3 linguri ulei 200 g piept de pui 1...

Read more »

Covoras cu mac si glazura de ciocolata

Covoras cu mac si glazura de ciocolata

O reteta de covoras cu mac si glazura de ciocolata din: margarina, zahar pudra, sare, mac, miere, apa minerala, faina, praf de copt, nuci, ciocolata alba de post, ciocolata amaruie de post si zahar vanilat. Ingrediente: pentru blat: 200 g margarina 150 zahar pudra un praf de sare linguri de mac o lingura de...

Read more »

Tocană de ceapă

Tocană de ceapă

  O reteta de tocana din ceapa, untura, smantana, boia si sare. Ingrediente:  4 cepe mari 1 lingură untură 2 linguri smântână 1 vârf de cuţit boia sare Mod de preparare: Cureţi ceapa, o tai solzişori şi o căleşti în untura topită. Potriveşti de sare, torni şi 1/2 ceaşcă de apă şi laşi să...

Read more »

Ratatouille cu pui

Ratatouille cu pui

O reteta absolut delicioasa de ratatouille cu pui din: pui, ceapa alba, ardei gras, dovlecel, vanata, uleid e masline, usturoi, vin alb, sare si piper. Ingrediente: un pui, împărţit în 10-12 bucăţi 1 ceapă albă şi 1 ceapă roşie mare 2 ardei graşi 400 g roşii 1 dovlecel 1 vânătă mică 6 linguri ulei...

Read more »

Paste Pollo e Funghi

Paste Pollo e Funghi

O reteta absolut delicioasa de paste Pollo e funghi (pui si ciuperci) din: sos de rosii, ciuperci, piept de pui, ulei de masline extra virgin, rosii cherry, ceapa, usturoi, piper, parmezan si paste integrale. Ingrediente: 1 borcan de sos de roşii 1 conservă ciuperci feliate 1 piept de pui dezosat, tăiat în bucăţi 1...

Read more »

Orez cu costita si cârnaţi în straturi

Orez cu costita si cârnaţi în straturi

  O reteta simpla si gustoasa de orez, costita afumata, carnati, bulion, sare, piper si ulei. Ingrediente : 1/2 kg orez 3 linguri bulion 300 g cârnaţi 300 g costiţă afumată sare piper ulei   Mod de preparare: Fierbi orezul în 2 l de apă cu un praf de sare. In acest timp tai...

Read more »

Cartofi şi legume coapte, cu şuncă

Cartofi şi legume coapte, cu şuncă

O reteta simpla si gustoasa de cartofi si legume coapte, cu sunca din: cartofi, morcovi, praz, dovlecel, sare, ceapa, unt, faina, smantana, supa de legume, sunca, patrunjel, maghiran, piper, nucsoara, cascaval si galbenusuri. Ingrediente: 600 g cartofi cu coaja roşie 2 morcovi 1 praz mic 1 dovlecel sare 1 ceapă 1 lingură de unt...

Read more »

Ciupercuţe în vin alb

Ciupercuţe în vin alb

O reteta simpla si gustoasa de ciupercute in vin alb din: ciuperci, sos de rosii, ceapa, sare, piper, oregano, marar, cascaval si vin alb. Ingrediente: 1 kg ciuperci 2-3 linguri sos de roşii o ceapă sare piper oregano mărar caşcaval ras 50 ml vin alb   Mod de preparare: Curăţă ciupercuţele de pieliţă, la...

Read more »

Cum se prepara Cocktail Allen Special (video)

Cum se prepara Cocktail Allen Special (video)

O reteta video foarte simpla despre cum se prepara Cocktail Allen Special. Ingrediente: 2 oz Gin 1 oz Maraschino Liqueur 

Read more »

Ruladă de cartofi cu ghebe

Ruladă de cartofi cu ghebe

  O reteta de rulada cu ghebe, cartofi, ulei,faina, sare si piper. Ingrediente: 1/2 kg cartofi 250 g ghebe din conserve sau de la congelator 100 ml ulei 200 g făină sare piper   Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi fierbi şi îi pasezi. Amesteci apoi cu uleiul, făina, sare şi piper. Scurgi ghebele...

Read more »

Telină cu sos de vin

Telină cu sos de vin

Ingrediente:  2-3 ţeline 1 ceapă 2-3 căţei de usturoi 1 pahar vin alb 2 linguri ulei 1 legătură pătrunjel verde sare piper   Mod de preparare: Cureţi ţelina, o tai cuburi şi o pui la fiert în apă cu sare. In alt vas pregăteşti sosul de vin.Cureţi ceapa, o tai mărunt şi o pui...

Read more »

Tarta picanta cu morcovi

Tarta picanta cu morcovi

O reteta gustoasa si simpla de tarta picanta cu morcovi din: faina, unt, ou, morcovi, sare, ghimbir, smantana, oua, parmezan, piper si miez de nuca tocat. Ingrediente: pentru aluat: 200 g făină 100 g de unt 1 ou Pentru topping: 750 g de morcovi sare 5 cm de ghimbir proaspăt 200 ml de smântână...

Read more »

Cocktail New Orleans Fizz

Cocktail New Orleans Fizz

O reteta gustoasa de Cocktail new Orleans Fizz din: gin, zeama de lamaie, albus, zahar pudra, lichior de portocale, sifon si cirese. Ingrediente: 5 cl gin 3 cl zeama de lamaie 1 albus 1 lingurita zahar pudra 1 cl lichior de portocale sifon cirese de cocktail   Mod de preparare: Mixăm bine ginul cu...

Read more »

Prăjitură cu vanilie, branza de vaci si stafide

Prăjitură cu vanilie, branza de vaci si stafide

O reteta delicioasa de prajitura cu vanlie, branza de vaci si stafide din: drojdie, lapte, faina, zahar, unt, sare, oua, budinca de vanilie, lapte, branza de vaci, zahar vanilat, lamaie, stafide, fulgi de migdale, si unt. Ingrediente: 1 cub de drojdie 200 ml de lapte 400 g de făi­nă 100 g de zahăr 100...

Read more »

Fursecuri cu nucă

Fursecuri cu nucă

  O reteta de fursecuri cu nuca, faina, unt, zaharina si nuca. Ingrediente : 200 g făină 200 g unt 3 ouă 1 pahar nucă măcinată 4-5 pastile zaharină   Mod de preparare: Amesteci făina cu untul şi gălbenuşurile şi întinzi o foaie din care tai fursecuri cu un pahar. Baţi apoi albuşurile spumă,...

Read more »

Ciorba de pui cu rosii si fidea

O reteta absolut delicioasa de ciorba de pui cu rosii si fidea din: carne de pui, ceapa, morcov, telina, orez, ardei gras, rosii, knorr, fidea si o legatura de patrunjel. Ingrediente: carne de pui 500 g ceapa 60 g morcov 60 g telina 60 g orez 50 g ardei gras 100 g rosii proaspete...

Read more »

Gogonele murate umplute

Gogonele murate umplute

  O reteta de gogonele umplute cu carne de porc, ceapa, orez, oua, marar, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 1 kg gogonele murate 600 g carne de porc 2 cepe 100 g orez 3 ouă 1 legătură mărar 3 linguri ulei cimbru sare piper   Mod de preparare: Speli gogonelele, le tai câte un...

Read more »

Mămăligă cu magiun de prune

Mămăligă cu magiun de prune

  O reteta de mamaliga cu magiun de prune, untura, zahar pudra si sare. Ingrediente:  300 g mălai 400 g magiun 1 lingură untură 2 linguri zahăr pudră sare   Mod de preparare: Faci o mămăligă mai moale , din apă, mălai şi un praf de sare. Ungi un vas cu untură, pui un...

Read more »

Salată cu pui si fulgi de migdale

Salată cu pui si fulgi de migdale

O reteta absolut delicioasa de salata cu pui si fulgi de migdale din: fulgi de migdale, ulei de rapita, sare, piper, salata, varza rosie, usturoi verde, otet balsamic si ulei de nuci. Ingrediente: 2 linguri fulgi de migdale 2 linguri ulei de rapiţă 3 buc. file de pui (a 150 g) sare piper 2...

Read more »

Ciorbă de linte

Ciorbă de linte

  O reteta de ciorba de linte galbena, costita afumata, ceapa, usturoi, cimbru, otet si sare. Ingrediente:  350 g linte galbenă 150 g costiţă afumată 1 ceapă 2-3 căţei de usturoi 1 lingură cimbru oţet sare   Mod de preparare: Alegi lintea, o speli şi o laşi să se înmoaie în apă caldă, de...

Read more »

Cocktail Pink Panther

Cocktail Pink Panther

O reteta delicioasa de Cocktail pink Panther din: gin, vodca, sirop de grenadine, zeama de lamaie, albus si zahar pudra. Ingrediente: 2 cl gin 2 cl vodca 1 cl sirop de grenadine 1 cl zeama de lamaie 1 albus 1 lingurita de zahar pudra   Mod de preparare: Amestecăm ingredientele cu gheaţă într-un mixer...

Read more »

Paste cannelloni cu sos picant

Paste cannelloni cu sos picant

O reteta absolut delicioasa de paste cannelloni cu sos picant din: sos cu chili, rulouri cannelloni, unt, ceapa verde, spanac, pui, sunca, branzeturi, oua, piper si diferite condimente. Ingrediente: 1 borcan de sos cu chili 6 rulouri cannelloni 2 linguri de unt 1 legătură de ceapă verde, tocată 1 pachet de spanac congelat 200...

Read more »

Chec de morcovi cu costită afumată

Chec de morcovi cu costită afumată

  O reteta de chec cu morcovi, costita, oua, unt, sare, piper. Ingrediente: 1200 g morcovi 20 felii subţiri de costiţă 4 ouă 50 g unt sare piper   Mod de preparare: Tai morcovii bucăţi, îi fierbi în apă cu sare şi când sunt gata îi pasezi şi-i amesteci cu ouăle. Potriveşti de sare...

Read more »

Salată de fasole si hering

Salată de fasole si hering

  O salata de fasole alba, hering, ceapa, ulei, otet, ou si marar. Ingrediente: 200 g fasole albă cu boabe mai mari 1 hering sărat 1 ceapă 2 linguri ulei 1 lingură oţet 1 ou fiert 1 legătură mărar   Mod de preparare: Laşi fasolea la înmuiat de seara până dimineaţa, iar a doua...

Read more »

Chiftele de orez cu jumări

Chiftele de orez cu jumări

  O reteta de chiftele cu orez, jumari, ou, usturoi, ceapa, morcovi, faina, marar, sare si piper. Ingrediente : 1 cană orez 1 ou 300 g jumări 3 căţei usturoi 1 ceapă 1 morcov 1 lingură făină 1 legătură mărar sare piper   Mod de preparare: Pui orezul la fiert cu 4 căni de...

Read more »

Salată Caprese cu taitei shirataki

Salata_Caprese_cu_taitei_shirataki.jpg

O reteta de salata caprese cu taitei shirataki din: asparagus, taitei shirataki, rosii, mazare, mozzarella, busuioc, suc de lamaie, ulei de masline extravirgin, sare si piper. Este o nouă abordare a unei salate tipic italieneşti. Ingrediente: 500 g asparagus, tăiat în felii subţiri, pe lungime (cu un instrument special pentru curăţarea/decojirea legumelor) 200 g...

Read more »

Găluste de cartofi umplute cu chiftelute fierte

Găluste de cartofi umplute cu chiftelute fierte

  O reteta de galuste de cartofi, carne, bulion, ou, faina, sare, piper, cascaval si unt. Ingrediente : 600 g carne 2 linguri bulion 1 ou 1 linguriţă făină sare piper ulei 50 g caşcaval 100 g smântână Ingrediente aluat : 1 kg cartofi 1 ou 200 g făină sare piper   Mod de...

Read more »

Prăjitură cu foi si spumă cu gem

Prăjitură cu foi si spumă cu gem

  O reteta de prajitura cu foi, gem, faina, galbenusuri, zahar, amoniac, otet si zahar pudra. Ingrediente foi: 650-700 g făină 3 gălbenuşuri 9 linguri zahăr 9 linguri ulei 1 linguriţă amoniac 1 linguriţă oţet Ingrediente spumă: 3 albuşuri 1 lămâie 400 g gem de zmeură 2 linguri zahar pudră   Mod de preparare:...

Read more »

Salata eisberg cu crutoane

Salata eisberg cu crutoane

O reteta gustoasa de salata eisberg cu crutoane din: salata eisber, ridichi, muguri de soia, amestec de verdeata, suc de portocale, ulei de germeni, oua, piept de curcan afumat si crutoane. Ingrediente: 1 salată eisberg 1 legătură de ridichi 100 g de muguri de soia 200 g de amestec de verdeaţă (leurdă şi arpagic)...

Read more »

Pulpe de pui cu condimente la gratar

Pulpe de pui cu condimente la gratar

O reteta simpla si foarte gustoasa de pulpe de pui la gratar din: pulpe de pui, sare, piper si condimente. Ingrediente: 6-8 pulpe de pui sare piper condimente Mod de preparare: Se spala pulpele de pui, se condimenteaza si se pun pe gratar. Cand se rumenesc pe o parte se intorc. Se servesc calde...

Read more »

Mămăligă cu ouă în suncă si cu ciuperci

Mămăligă cu ouă în suncă si cu ciuperci

  O reteta delicioasa de mamaliga, oua, sunca, ciuperci, ceapa, castraveti murati, cascaval, vin rosu, bulion, boia, foaie de dafin si ulei. Ingrediente: 8 ouă 8 felii şuncă 600 g ciuperci 1 ceapă 400 g mălai 2 castraveţi muraţi 150 g caşcaval 1 pahar vin roşu 2 linguri bulion 1 lingură zahăr 1 foaie...

Read more »

Pui cu fructe de mare

O reteta foarte simpla si absolut delicioasa de pui cu fructe de mare din: piept de pui, fructe de mare, ceapa rosie, ardei gras, soia, vin alb, sare si piper. Ingrediente: 150 g piept de pui 80 g fructe de mare 30 g ceapă roşie 30 g ardei gras 20 ml soia 40 ml...

Read more »

Salata targoveţilor

Salata targoveţilor

O reteta foarte simpla si gustoasa de salata din: cartofi, ceapa rosie, morcov, macrou, sare, piper, salata verde, patrunjel si tarhon. Ingrediente: 200 g cartofi o jumătate de ceapă roşie 30 g morcov 130 g macrou sare piper salată verde pătrunjel tarhon Mod de preparare: Salata verde se spală, se rupe şi se pune...

Read more »

Piept de raţă pe pat de papaya

O reteta delicioasa de piept de rata pe pat de papaya din: papaya, piept de rata, ulei de masline, vin rosu, cimbru si o portocala. Ingrediente: o felie de papaya 40 g piept de raţă o linguriţă de ulei de măsline vin roşu cimbru o portocală   Mod de preparare: Se face o marinată...

Read more »

Spaghete cu morcovi si rosii

Spaghete cu morcovi si rosii

O reteta simpla si absolut delicioasa de spaghete cu morcovi si rosii din: spaghete, sare, rosii, morcovi, usturoi, ulei de masline, piper si parmezan. Ingrediente: 500 g de spaghete sare 4 roşii 3 morcovi 1 arpagic 1 căţel de usturoi 5 linguri de ulei de măsline piper 75 g de parmezan ras   Mod...

Read more »

Salată de ceapă cu cântaţi si conopidă murată

Salată de ceapă cu cântaţi si conopidă murată

  O reteta simpla si gustoasa de salata de ceapa cu carnati si conopdida din:  carnati, conopida murata, masline, muschi de porc afumat, oua, lamaie, gogosari si patrunjel verde. Ingrediente: 1 kg ceapă 1/2 kg măsline mari 1/2 kg cârnaţi afumaţi 5-6 bucheţele conopidă în oţet 200 g muşchiuleţ afu­mat de porc 4 ouă...

Read more »

Supă de roşii cu orez

Supă de roşii cu orez

Oreteta gustoasa de supa de rosii cu orez din: morcov, ceapa, ardei gras, ulei, orez, rosii, pasta de tomate, zahar, sare, knorr si patrunjel verde. Ingrediente: morcov 60 g ceapă 60 g ţelină sau albitură 60 g ardei gras 50 g ulei 50 ml orez 50 g roşii proas­pete sau în bulion 500 g...

Read more »

Cum se prepara Cocktail Appetiser (video)

Cum se prepara Cocktail Appetiser (video)

O reteta video foarte simpla despre cum se prepara Cocktail Appetiser Ingrediente: 1/2 oz Gin 1/2 oz Dubonnet 2 oz Orange Juice 

Read more »

Aperitiv cu şuncă si măsline

Aperitiv cu şuncă si măsline

  O reteta de aperitiv cu sunca, masline, oua, faina, cascaval, busuioc si sare. Ingrediente : 7 ouă 7 linguri făină 100 g şunculiţă ţărănească 150 g caşcaval 100 g măsline 1 plic praf de copt 1 linguriţă busuioc sare Mod de preparare: Baţi albuşurile spumă cu un praf de sare şi adaugi gălbenuşurile...

Read more »

Rulouri de şuncă umplute cu sos de hrean

Rulouri de şuncă umplute cu sos de hrean

  O reteta de rulouri de sunca umplute cu sos de hrean, carne de porc, margarina, lapte, sare, piper, morcovi, telina, gulie, mustar, maioneza si iaurt. Ingrediente: 6 felii de şuncă presată 100 g carne porc 100 g margarină 2 linguri hrean ras 1 lingură unt 1 cană lapte sare piper Ingrediente garnitură: 2...

Read more »

Reteta zilei: Chiftelute

Reteta zilei: Chiftelute

O retete foarte gustoasa de chiftelute din: carne de porc tocata, cartofi, oua, sare, piper, ulei si usturoi Ingrediente: 2 kg carne de porc tocata 3-4 cartofi 3 oua sare piper ulei 1 capatana usturoi Mod de preparare: Carnea tocata se amesteca cu cartofii tocati, sarea, piperul, usturoiul pisat si cu oualele pana devine...

Read more »

Ciorba de perisoare cu albitura

Ciorba de perisoare cu albitura

O reteta foarte gustoasa de ciorba de perisoare din: carne de vita, ou, ceapa, morcov, telina si albitura, ardei gras, orez, rosii, pasta de tomate, bors, sare, piper si patrunjel sau leustean. Ingrediente: carne de vită (sau amestec) 300 g un ou ceapă 100 g morcov 100 g ţelină şi albitură 150 g ardei...

Read more »

Cocktail Dog Cooler

Cocktail Dog Cooler

O reteta delicioasa de Cocktail Dog Cooler din: gin, suc de mere, curaco triple sec si ginger ale. Ingrediente: 3 cl gin 3 cl suc de mere 1 cl Curacao Triple Sec Ginger Ale   Mod de preparare: Mixăm bine ginul cu sucul de mere, cu Curaşao şi cu gheaţă, în shaker. Turnăm băutura...

Read more »

Salata de andive cu pere

Salata de andive cu pere

O reteta absolut delicioasa din salata de andive cu pere din: andive, rucola, pere, miez de nuca, bacon, otet de mere, suc de lamaie, ulei de seminte de struguri, ulei de rapita, miere, sare si piper. Ingrediente: 2 andive de 100 g  rucola  2 pere 4 linguri de miez de nucă tocat 4 felii...

Read more »

Ciorbă de porc cu hrean

Ciorbă de porc cu hrean

  O ciorba din carne de porc, hrean, morcovi, ceapa, zeama de varza, untura, boia, faina, sare si piper. Ingrediente :  1/2 kg carne de porc 5 morcovi 5 bucăţi hrean 1 ceapă 1 l zeamă de varză 2 linguri untură 1 linguriţă boia 2 linguri făină sare piper   Mod de preparare: Tai...

Read more »

Peste cu morcovi si mustar

Peste cu morcovi si mustar

O retete simpla si delicioasa de peste cu morcovi si mustar din: morcovi, unt, supa, sare, piper, smantana, mustar, patrunjel si file de peste. Ingrediente: 250 g de morcovi 1 linguriţă de unt 75 ml de supă sare piper 2 linguri de smântână 1 linguriţă de muştar clasic 2 linguriţe de pătrunjel tocat 1...

Read more »

Chec cu jambon

Chec cu jambon

  O reteta de chec cu jambon, faina, oua, parf de copt, masline verzi, telemea, vin alb, sare si piper. Ingrediente: 250 g făină 4 ouă 200 g jam­bon 1 plic praf de copt 100 ml ulei 200 g măsline verzi 150 g telemea 100 ml vin alb sare piper unt cât o nucă...

Read more »

Prăjitură cu fructe deshidratate si brânză dulce

Prăjitură cu fructe deshidratate si brânză dulce

  O reteta de prajitura cu fructe deshidratate, branza dulce, oua, zahar, zahar vanilat, faina, gelatina si lamaie. Ingrediente:  750 g brânză de vaci 5 ouă 180 g zahăr 2 plicuri zahăr vanilat 60 g făină 1 plic gelatină pentru decor 1 lămâie 500 g fruc­te deshidratate (căpşuni, cireşe, prune)   Mod de preparare:...

Read more »

Salată cu pesto şi caise

Salată cu pesto şi caise

O reteta de salata cu pesto si caise din: ceapa, caise, otet, sirop de artar, suc de portocale, coaja de portocala, sos pesto, sare, piper, salata, varza rosie, andiva si miez de nuca. Ingrediente: 1 ceapă 3 caise 2 linguri oţet 1 linguriţă sirop de arţar (sau miere) sucul şi coaja de la o...

Read more »

Prăjitură cu migdale si frisca

Prăjitură cu migdale si frisca

O reteta gustoasa de prajitura cu migdale si frisca din: drojdie, lapte, faina, zahar, unt, sare, coaja de lamaie, oua, amidon, galbenusuri, baton de vanilie, frisca, miere si fulgi de migdale. Ingrediente: 1 cub de drojdie 200 ml de lapte călduţ 500 g de făină 100 g de zahăr 100 g de unt moale...

Read more »

Supa crema de pui cu smantana si crutoane

Supa crema de pui cu smantana si crutoane

O retete simpla si foarte gustoasa de supa crema de pui cu smantana si crutoane din: piept de pui, bulion de pui, unt, faina, lapte, sare, nucsoara, piper, smantana, patrunjel verde si crutoane. Ingrediente: carne (piept) de pui 350 g bulion de pui 2 1 unt 100 g 2-3 linguri de făină lapte 100...

Read more »

Retete, Reteta zilei, Retete Ciorbe, Retete Supe, Retete Salate, Retete Paste, Retete Pizza, Retete Peste, Retete Vita, Retete Vitel, Retete Porc, Retete Pui, Retete Oaie, Retete Miel, Retete Berbec, Retete de post, Desert, Diete

Sursa:www.restaurantedelux.ro