luni, 13 august 2012

Retete culinare #20



Retete culinare:

Soric umplut

Soric umplut

  O reteta delicioasa de soric umplut: ficat de porc, limba de porc, carne tocata, ciuperci, ceapa, oua, bere neagra, nucsoara, piper, sare, coriandru si marar. Ingrediente: 200 g ficat de porc 200 g limbă de porc 200 g carne de porc tocată 200 g ciuperci proaspete 2 cepe 3 ouă 1 bucată întreagă...

Read more »

Mancarica rece de curcan

Mancarica rece de curcan

  O reteta delicioasa de mancarica rece de curca din: aripi de curcan, ceapa, ulei, vin alb, bulion, masline, zeama de lamaie, sare, piper si foi de dafin. Ingrediente: 2 aripi de curcan 4 cepe 200 ml ulei 200 ml vin alb 2 linguri de bulion 200 g măsline zeama de la 1/2 lămâie...

Read more »

Placinta cu branza de vaci

Placinta cu branza de vaci

  O reteta delicioasa de placinta din: branza de vaci, margarina, faina, zahar, praf de copt, stafide, oua si zahra vanilat. Ingrediente:  1/2 pachet margarină 200 g făină 5 linguri de zahăr + 1/2 cană de zahăr 1 praf de copt 500 g brânză de vaci moale, nescursă de zer 200 g stafide 5...

Read more »

Cuburi de ghiata

Cuburi de ghiata

  O reteta gustoasa de cuburi de ghiata din: oua, zahar, praf de copt, faina, ulei, frisca, esenta de rom, budinca de vanilie, lapte, margarina si cacao. Ingrediente: 4 albuşuri 1 lingură de zahăr 4 găl­benuşuri 1/2 plic praf de copt 2 linguri de cacao 2 linguri făină + făină pentru uns tava ulei...

Read more »

Ostropel

Ostropel

O reteta simpla si delicioasa de ostropel din: piept de pui, ceapa, bulion sau pasta de rosii, ulei si verdeata. Ingrediente: un piept de pui o ceapa bulion sau pasta de rosii ulei pentru prajit verdeata   Mod de preparare: Se taie in fasii pieptul de pui si se pune la calit in putin...

Read more »

Ruladă cu cremă de cacao

Ruladă cu cremă de cacao

  O reteta delicioasa de rulada cu crema de cacao, oua, zahar, faina, ulei, esenta de rom si margarina. Ingrediente:  4 ouă 4 linguri de zahăr 4 linguri făină 1 lingură de ulei 1 esenţă rom Incrediente cremă : 150 g margarină 150 g zahăr 2 linguri cacao Mod de preparare: Separi albuşurile de...

Read more »

Cocktail Double 07

Cocktail Double 07

O reteta simpla de Cocktail Double 07 din: rachiu, vodca, whisky, uzo, suc de portocale, limonada si felii de limeta. Ingrediente: 3 cl rachiu (Weinbrand) 2 cl vodca 2 cl whisky Bourbon 1,5 cl uzo suc de portocale limonada felii de limeta   Mod de preparare: Bauturile alcoolice suficiente pentru mai multe bauturi lungi...

Read more »

Cocktail Dirty Mother

Cocktail Dirty Mother

O reteta simpla de Cocktail Dirty Mother din: brandy, lichior de cafea si cirese. Ingrediente: 3 cl brandy 3 cl lichior de cafea cireşe de cocktail   Mod de preparare: Se amestecă cu multă gheaţă brandy-ul şi lichio­rul de cafea într-un pahar de mixare. Apoi se toarnă bău­tura în pahar de cocktail. In final...

Read more »

Spaghetti la cuptor cu legume mexicane

Spaghetti la cuptor cu legume mexicane

O reteta de spaghetti la cuptor cu legume mexicane din: spaghetti, bacon, branza topita, legume mexicane, usturoi, ulei, sare si piper. Ingrediente: 200 gr spaghetti 100 gr bacon 100 gr brânză topită 200 gr legume mexicane 2 căţei de usturoi 10 ml ulei 20 gr sare 2 gr piper   Mod de preparare: Spaghetele...

Read more »

Ciorba de potroace cu orez

Ciorba de potroace cu orez

  O reteta gustoasa de ciorba de potroace din: orez, aripi de curcan, zeama de varza, morcov, ceapa, telina, verdeata si bulion. Ingrediente :  2 gâturi şi o aripă de curcan 11 zeamă de varză 1 morcov 1 ceapă 1 ţelină mică 3 linguri orez verdeaţă 1 lingură de bulion Mod de preparare: Speli...

Read more »

Cum se prepara Salata turcească (video)

Cum se prepara Salata turcească (video)

O reteta video despre cum se prepara salata turceasca din: piept de pui, morcovi, fasole verde, rosii, ceapa, ardei iute, usturoi, ardei, salata, rozmarin, menta, smantana, salvie, lamaie, ulei, sare si piper. Ingrediente: piept de pui morcovi fasole verde rosii ceapa ardei iute usturoi ardei salata rozmarin menta smantana salvie lamaie ulei sare piper...

Read more »

Cocktail Chicago

Cocktail Chicago

O reteta simpla de cocktail Chicago din: rachiu, Curacao orange, Angostura si zahar. Ingrediente: 6 cl rachiu (Weinbrand) 2 cl Curacao orange un strop de Angostura zahar   Mod de preparare: Turnam rachiul impreuna cu Curacao orange si Angostura peste cuburi de gheata, intr-un pahar de mixare si amestecam bine Servim in pahar de...

Read more »

Supa de varza acra si carnati

Supa de varza acra si carnati

  O reteta gustoasa de supa de varza, carnati, faina, zeama de varza, ulei, ceapa, boia de ardei, sare si piper. Ingrediente: 1/2 varză mică acră 2-3 căni zeamă de varză acră 2 cârnaţi 1 şi 1/2 lingură de ulei 1 lingură făină 1 ceapă mică boia de ardei roşu sare piper 11 de...

Read more »

Supă de mazăre boabe

Supă de mazăre boabe

Iei: 200 g de mazăre, 250 g de cartofi, două carote, doi prăji, două cepe, puţină foaie de dafin, puţin cimbru, o felie de pâine groasă cu multă coajă. Pui mazărea în doi litri de apă şi laşi să fiarbă o oră şi jumătate. în timpul acesta, rumeneşti în puţin untdelemn ceapa, apoi o...

Read more »

Ceapă murată în vin roşu

Ceapă murată în vin roşu

O reteta simpla si gustoasa de ceapa murata in vin rosu din: ceapa alba, ceapa rosie, praz, unt, zahar, vin rosu, otet aromat, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 400 gr ceapă albă 400 gr ceapă roşie 100 gr praz 50 gr unt 50 gr zahăr 200 ml vin roşu 30 ml oţet aromat 1/2...

Read more »

Ciorba cu sorici

Ciorba cu sorici

  O reteta delicioasa de ciorba cu sorici, sare, oua, smantana, galbenusuri, ceapa, morcov, os de vita si usturoi. Ingrediente: 300 g şorici 1/2 linguriţă sare 2 gălbenuşuri 1 ceapă 1 morcov 2 l zeamă dintr-un os de vită 2 linguri smântână 5 căţei de usturoi   Mod de preparare: Speli bine şi pui...

Read more »

Retete de post: Cartofi de post

Retete de post: Cartofi de post

Cureţi cartofii, îi tai bucăţele, îi ştergi cu o btreapă şi-i prăjeşti în untdelemn. Prăjeşti ceapă în untdelemn, o pui peste cartofi, pui puţină apă, sare pătrunjel, sos de pătlăgele, piper şi laşi se fiarbă, scăzut sosul dai la masă.

Read more »

Ghiveci cu bame

Ghiveci cu bame

Se prăjesc mai multe cepe cu untdelemn, ca să facă un sos fru­mos, în care se pune şi bulion şi puţină faină. Când sosul e gata, se pun în el toate zarzavaturile de care dispui, din fiecare câte puţin: morcov tăiat felii, dovlecei, pătlăgele vinete, pătlăgele roşii, ardei graşi tăiaţi fin, fasole verde, mazăre...

Read more »

Retete de porst: Borş cu fasole

Retete de porst: Borş cu fasole

Se ia cam un sfert de kilogram de fasole şi se pune la înmuiat în apă rece de cu seară; a doua zi se aruncă apa şi se pune la fiert cu apă rece. Borşul se pune deosebit la fiert, cu ceapă, verdeaţă şi sare. După ce fasolea e fiartă, se toarnă borşul fiert...

Read more »

Cocktail Brandied Cordial Medoc

Cocktail Brandied Cordial Medoc

O reteta simpla de Cocktail Brandied Cordial Medoc din: brandy, Cordial Medoc, suc de lamaie si coaja de portocala. Ingrediente: 1,5 cl brandy 1 cl Cordial Medoc 1 cl suc de lamaie coaja de portocala   Mod de preparare: Turnam brandy-ul impreuna cu Cordial Medoc si scucul de lamaie intr-un shaker si agitam bine...

Read more »

Supă de nohot

Luaţi jumătate de oca de nohot şi puneţi-1 într-un vas de cu seara, puneţi un tifon subţire peste vas, puneţi puţină cenuşă şi umpleţi vasul cu apă rece, să stea vasul până a doua zi. Spălaţi-l într-o apă, curăţaţi-i peliţa de desupra şi puneţi să fiarbă, iar de nu va fierbe nohotul bine, pisaţi-l...

Read more »

Piftie din carne de porc

O reteta simpla de piftie din carne de porc din: carne de porc, bucati din cap si picioare, sare, ceapa, piper boabe si usturoi. Ingrediente: carne de porc bucăţi din cap şi picioare sare ceapă piper boabe usturoi   Mod de preparare: Carnea spălată, capul şi picioarele curăţate bine se pun la fiert în...

Read more »

Cocktail Da’Berry

Cocktail Da’Berry

O reteta simpla de Coktail Da’Berry din: coniac, Dubonet si Bitter orange. Ingrediente: 3,5 cl coniac 1,5 cl Dubonet Bitter orange   Mod de preparare: Bauturile scurte se agita cu un strop de Bitter orange si cu gheata in shaker, apoi se strecoara bautura intr-un pahar de cocktail.

Read more »

Cum se prepara Muschi de vita in sos maroniu / Filetto al cioccolato (video)

Cum se prepara Muschi de vita in sos maroniu / Filetto al cioccolato (video)

O reteta video delicioasa depsre cum se prepara muschi de vita in sos maroniu din: muschi de vita, parmezan, rucola, ulei, morcov, dovlecel, vanata, andiva, vin rosu, sos de ardei, otet balsamic, muguri pi, sare si piper. Ingrediente: muschi de vita parmezan rucola ulei morcov dovlecel vanata andiva vin rosu sos de ardei otet...

Read more »

Cocktail Big Boy

Cocktail Big Boy

O reteta simpla de Cocktail Big Boy din: brandy, Cointreau si sirop de zahar. Ingrediente: 3 cl brandy 1 cl Cointreau 1 cl sirop de zahar   Mod de preparare: Agitam bine toate ingredientele cu gheata intr-un shaker, apoi servim bautura intr-un phaar de whisky, cu trei cuburi de gheata.

Read more »

Pizza cu ciuperci şi cireşine

Pizza cu ciuperci şi cireşine

O reteta delicioasa de pizza cu ciuperci si ciresine din: faina, drojdie de bere, ulei, zahar, sare, rosii in bulion, zahar, oregano, busuioc, ulei de masline, ciuperci, mozzarella, rosii ciresine, ardei rosu, patrunjel, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: aluat: 600 gr făină 30 gr drojdie de bere 50 ml ulei 20 gr...

Read more »

Coaste la cuptor

O reteta simpla si delicioasa de coaste la cuptor din: coaste, sare, piper, boia, cartofi, unt, lapte si muraturi. Ingrediente: cate 300 g coaste cu carne de persoană sare piper boia cartofi unt lapte murături   Mod de preparare: Coastele lăsate mai cu carne se taie porţii, se aşază într-o tavă, se sărează, se...

Read more »

Cocktail Brandy and Soda

Cocktail Brandy and Soda

O reteta simpla de Cocktail Brandy and Soda din: brandy, sifon si lamaie Ingrediente: 66 cl brandy sifon lamaie   Mod de preparare: Turnam brandy-ul intr-un pahar de whisky umplut cu cuburi de gheata si adaugam sifon rece. Mai adaugam, dupa preferinta, felii de lamaie sau coaja de lamaie.

Read more »

Fidea cu ciuperci şi lime

Fidea cu ciuperci şi lime

O reteta simpla si delicioasa de fidea cu ciuperci si lime din: fidea, ciuperci, ulei de masline, lamaie verde, crengute de menta, sare si piper alb. Ingrediente: 400 gr fidea 300 gr ciuperci 30 ml ulei de măsline 2 căţei de usturoi 1 lămâie verde 1 crenguţă de mentă 20 gr sare 2 gr...

Read more »

Cocktail Frozen Brandy

Cocktail Frozen Brandy

O reteta simpla de Cocktail Frozen Brandy din: rachiu, Curacao, suc de lamaie, zahar si coaja de limeta. Ingrediente: 4 cl rachiu (Weinbrand) 2 cl Curacao 3 cl suc de lamaie zahar coaja de limeta   Mod de preparare: Punem toate ingredientele intr-un mixer si amestecam bine. Servim bautura in cupa de cocktail cu...

Read more »

Prune coapte in aluat de vin

Prune coapte in aluat de vin

  O reteta gustoasa de prune coapte in aluat de vin, zahar, zahar vanilat, migdale, ulei, ciocolata neagra, ciocolata alba si zahar pudra. Ingrediente:  20 bucăţi prune uscate 6 gălbenuşuri 100 g zahăr 1 plic de zahăr vanilat 200 g făină 9 linguri de vin alb 20 migdale întregi ulei pentru prăjit 50 g...

Read more »

Pateuri cu osânză

O reteta simpla de pateuri cu osanza din: osanza cruda, faina, doua galbenusuri, sare, apa, otet, magiune de prune sau nuci fierte in lapte cu zahar si zahar farin vanilinat. Ingrediente: 600g osânză crudă 300 g făină aluatul: 600 g făină două gălbenuşuri sare apă oţet umplutura: magiun de prune sau nuci măcinate fierte...

Read more »

Pulpă de porc în crustă de miere

O reteta simpla de pulpa de porc in crusta de miere din: pulpa de porc, usturoi, sunculita, vin, cuisoare, miere, mustar, ienibahar, boabe de piper, boabe de coriandru, ceapa, foi de dafin, otet de vin si sare. Ingrediente: o pulpă de porc usturoi şunculiţă două pahare de vin cuişoare miere şi muştar pentru baiţ:...

Read more »

Fasole verde gătită mocăneşte

Fasole verde gătită mocăneşte

Curăţă, spală şi fierbe fasolea, apoi taie într-o cratiţă ceapă, rumeneşte-o în untdelemn, adaugă-i fasolea, pătrunjel tocat, sare, piper; laşi să dănţuiască puţin; toarnă peste ea puţin oţet şi dă la masă. Poţi adăuga şi sos de pătlăgele roşii.

Read more »

Şorici în saramură

O reteta simpla de sorici in saramura din: sorici, sare, sare grunjoasa si apa rece nefiarta. Ingrediente: şorici sare pentru saramură: 6 linguri de sare grunjoasă apă rece (nefiartă)   Mod de preparare: Şoriciul se taie în fâşii late de 2-3 cm, se presară sare şi se rulează fiecare fâşie. Şoriciul rulat se aşază...

Read more »

Hrean cu oţet

Hrean cu oţet

Radeţi hreanul pe râzătoare şi, pentru ca să nu fie prea iute, ţineţi- l la un loc cald, sau stropiţi cu puţină zeamă caldă, ppoi puneţi oţet pe dân­sul înainte se a-l servi. Puteţi pune niţel zahăr într-însul sau, în loc de zahăr, untdelemn şi sare. Se mai face şi cu ou bătut, îngroşându-se...

Read more »

Borândău

O reteta de borandau din: ceapa, carne, sange, faina de malai, vin alb dulce, sare, piper boabe si dafin. Ingrediente: 500g ceapă un kg carne din căzături, cu multă grăsime 250 ml sânge frecat cu sare (de la înjunghiatul porcului) un pumn de făină de mălai puţin vin alb dulce (cât să dea aromă)...

Read more »

Sos de dimineaţă

Pune într-o tingire 3 linguri de velute, o lingură de sos de pătlăgele roşii, lasă-le să fiarbă cam un minut, apoi trage tingirea la mar­ginea focului, adaugi ca 25 dramuri de unt proaspăt cu care să ameste­ci sosul bine.

Read more »

Carne şi cârnaţi în untură

O reteta simpla de carne si carnati in untura din: carne macra, carnati, sare si untura. Ingrediente: carne macră cârnaţi sare untură   Mod de preparare: Carnea se taie bucăţi de circa 50 g, se săreaza puţin şi se pune la prăjit într-un ceaun cu multă untură. Când începe să se rumenească, se adaugă...

Read more »

Salata de macaroane cu peste afumat

Salata de macaroane cu peste afumat

  O reteta gustoasa de salata de macaroane cu peste afumat, margarina, castraveti, ceapa, maioneza, marar, piper si sare. Ingrediente: 200 g macaroane scurte 1 macrou afumat 2 linguri margarină 2 castraveţi acri 1 ceapă 100 g maioneză 1 legătură mărar piper proaspăt măcinat 1 cas­travete proaspăt mai mic sare Mod de preparare: Fierbi...

Read more »

Pizza oltenească

Pizza oltenească

O reteta delicioasa de pizza olteneasca din: faina, drojdie de bere, ulei, zahar, sare, rosii in bulion, oregano, busuioc, ulei de masline, mozzarella, carnati oltenesti, praz, rosii si masline. Ingrediente: aluat: 600 gr faină 30 gr drojdie de bere 50 ml ulei 20 gr zahăr 15 gr sare sos: 500 gr roşii în bulion...

Read more »

Rulada cu mac

Rulada cu mac

  O reteta delicioasa de rulada cu mac, faina, unt, galbenus, smantana, drojdie, zahar, lapte, stafide si zahar vanilat. Ingrediente aluat: 500 g făină 150 g unt 1 gălbenuş 4 linguri smân­tână 20 g drojdie dizolvată în 4 linguri lapte călduţ Ingrediente umplutură: 350 g mac 350 g zahăr unt cât o nucă 3...

Read more »

Retete de post: Bob verde de post

Cureţi, speli bobul, îl rumeneşti în untdelemn. Rumeneşti ceapă în untdelemn, o treci prin sită, dai un praf de faină, laşi să se rumenească puţin; aşezi bobul cu sare, piper, pătrunjel tocat (unii pun şi mărar şi câţiva anghenari) şi apă, laşi să fiarbă, să scadă şi dai la masă rece.   Poftă bună!

Read more »

Pui umplut cu mere si ananas

Pui umplut cu mere si ananas

  O reteta delicioasa de pui cu mere, ananas, bere, piper, boia dulce, zahar, zeama de lamaie, usturoi, galbenus si ulei. Ingrediente: 1 pui mai mic 1 sticlă bere sare piper boia dulce 4-5 linguriţe zahăr zeamă de  lămâie 1 măr 1 cutie de compot de ananas 3-4 căţei de usturoi 1 gălbenuş 3-4...

Read more »

Fasole albă la cuptor

Pune fasolea în apă fierbinte, spre a putea scoate uşor coaja boabelor. Şterge-le cu un şervet şi pune-le la cuptor, spre a se rumeni. Pune apoi fasolea să fiarbă în destulă apă şi acoperă oala. Când apa s-a evaporat, toarnă boabele într-o cratiţă şi sfârşeşte coacerea în cuptor, domol. Această fasole n-are nevoie nici...

Read more »

Cocktail Pink Fire

Cocktail Pink Fire

O reteta simpla de Cocktail Pink Fire din: rachiul sirop de zmeura, suc de grapefruit, apa minerala, felii de grapefruit si cirese. Ingrediente: 8 cl rachiu (Weinbrand) 4 linguri sirop de zmeura 10 cl de suc de grapefruit apa minerala felii de grapefruit cirese   Mod de preparare: Amestecam rachiul si siropul de zmeura...

Read more »

Prajitura cu ciocolata lapte si cacao

Prajitura cu ciocolata lapte si cacao

  O reteta delicioasa de prajitura cu ciocolata, albusuri, zahar, praf de copt, faina, migdale, cacao, unt, lapte si ciocolata menaj. Ingrediente: 6 albuşuri 200 g zahăr 1/2 plic praf de copt 3 făină 200 g migdale 1 lingură cu vârf de cacao Ingrediente crema: 1 pachet de unt 6 gălbenuşuri 150 g zahăr...

Read more »

Pasteta din carne de porc si cartofi

Pasteta din carne de porc si cartofi

  O reteta gustoasa de pasteta din carne de porc, cartofi, ceapa, patrunjel, cimbru, foi de dafin, vin alb sec, sare, piper, faina, oua si unt. Ingrediente:  500 g carne de porc 700 g cartofi 2 cepe 1 legătură pătrunjel verde cimbru 1 foaie de dafin 250 ml vin alb sec 2 linguri unt...

Read more »

Gelatina de lapte

Gelatina de lapte

  O reteta delicioasa de gelatina de lapte, albusuri, zahar pudra, zahar vanilat si alune. Ingrediente: 4 albuşuri 1 ou 100 g zahăr pudră 1 plic de zahăr vaniiat 100 g alune 300 ml lapte Mod de preparare: Baţi albuşurile nu prea tare, adaugi oul, zahă­rul pudră, plicul de zahăr vaniiat, amesteci încet, apoi...

Read more »

Friptura cu ghiveci bulgaresc si rosii umplute

  O reteta delicioasa de friptura cu ghiveci, rosii unmplute, morcovi, frunze de telina, lamaie, sare, orez, ulei, ceapa, boia dulce, piper macinat si vin alb. Ingrediente: 1/2 kg carne porc 200 g orez 1 borcan ghiveci 500 ml supă de oase 4 linguri ulei 4-5 cepe 1 linguriţă de boia dulce piper măcinat...

Read more »

Galuste de stiuca in sos de smnatana

Galuste de stiuca in sos de smnatana

  O reteta delicioasa de galuste de stiuca in sos de smantana din: stiuca, smantana, morcovi, radacina de patrunjel, telina, ardei gras, cartofi, ou, verdeata, faina, lapte, piper si sare. Ingrediente: 1 ştiucă 4-5 linguri de smântână 1 morcov 1 rădăcină pătrunjel 1 ardei gras puţină ţelină 2 cartofi 2 fel ii pâine 1...

Read more »

Cozonaci cu unsoare

  Cantitatea din care îi pregătim poate fi câtă voim, însă aluatul să fie din făină, sare, drojdii şi lapte. După ce sunt frământaţi pe jumătate, adăugăm câteva gălbenuşuri frecate cu zahăr, cu gust de lămâie ori vanilie, dup-aceea luăm unsoare sleită, o lingură bună, aceasta o tre­cem pe rând în aluat mai mult...

Read more »

Cum se prepara Dorada cu cartofi si salata curcubeu (video)

Cum se prepara Dorada cu cartofi si salata curcubeu (video)

O reteta video delicioasa despre cum se prepara dorada cu cartofi si salata curcubeu din: dorada, usturoi, patrunjel, unt, ulei de masline, cartofi, sare, sfecla rosie, fasole verde, salata, verde, cascaval, telemea si lamaie. Ingrediente: dorada usturoi patrunjel unt ulei masline cartofi sare Ingrediente salata: sfecla rosie fasole verde salata verde cascaval ras telemea...

Read more »

Cocktail Bitter Tears

Cocktail Bitter Tears

O reteta simpla de Cocktail Bitter Tears din: brandy, cucarao orange, vermut si 3 picaturi de angostura. Ingrediente: 2 cl brandy 1 cl Curacao orange 2 cl vermut sec 3 picaturi de Angostura   Mod de preparare: Turnam brandy-ul impreuna cu Cucacao orange si vermutul, la care adaugam multe gheata intr-un pahar de mixare....

Read more »

Supă de mazăre cu paine prajită

Supă de mazăre cu paine prajită

Alegi şi speli o jumătate de kilogram de mazăre boabe, o pui la fiert cu apă călduţă, cu o bucăţică de morcov, o ceapă, o rădăcină de pătrujel, vreo 3 cartofi. Când mazărea e fiartă, o dai cu totul prin sită, o subţiezi potrivit, pui sare, mai laşi să fiarbă puţin, pui o lingură...

Read more »

Retete de post: Altă ciorbă de post, de fasole

Retete de post: Altă ciorbă de post, de fasole

Fierbem, în doi litri de apă, o jumătate de kg de boabe de fasole uscată, aleasă şi spălată; când fasolea este pe jumătate fiartă, îi adăugăm 1-2 rădăcini de morcov, 1-2 de pătrunjel, o jumătate de ţelină, toate curăţate, spălate şi tăiate ca tăiţeii, precum şi 4-5 cepe, pătrunjel verde mărunt tocat şi sarea...

Read more »

Chiftele de varză cu ceapă si faină

Chiftele de varză cu ceapă si faină

Se taie fin o căpăţână de varză, se sărează, se freacă bine, se stoarce şi se pune la prăjit cu două cepe mici, tăiate mărunt. Când e pe jumătate prăjită, se dă deoparte ca să se răcorească, apoi se pun 2-3 linguri de făină, sare, piper, se formează chiftele rotunde, se dau prin făină...

Read more »

Coaste de porc caramelizate

O reteta simpla si delicoasa de coaste de porc caramelizate din: coaste de porc, untdelemn, zahar brun, amestec de condimente, boia de ardei dulce, miere, sare, vin rosu sec, otet, miere si sare. Ingrediente: 700 g coaste de porc o linguriţă de untdelemn 12 linguriţe de zahăr (brun) două linguriţe de amestec de condimente...

Read more »

Ciorbă măcelărească dreasa cu smantana

Ciorbă măcelărească dreasa cu smantana

O reteta de ciorba macelareasca dreasa cu smantana din: carne ficat, ceapa, untura, boia, zeama de castraveti murati si smantana. Ingrediente: 150 g carne de porc 50 gficat şi o ceapă de fiecare persoană untură boia zeamă de castraveţi muraţi în saramură smântână   Mod de preparare: Ceapa tocată se căleşte în puţină untură,...

Read more »

Muşchiuleţ umplut cu amestec de carne

Muşchiuleţ umplut cu amestec de carne

O reteta delicioasa de muschiulet umplut cu amestec de carne din: muschiulet de porc, amestec de carne si condimente pentru carnati, prapur de porc, sare, piper si frunze de patrunjel. Ingrediente: doi muşchiuleţi de porc amestec de carne şi condimente pentru cârnaţi prapur de porc sare piper frunze de pătrunjel   Mod de preparare:...

Read more »

Fundite cu fasole şi mazăre

Fundite cu fasole şi mazăre

O reteta simpla si delicioasa de fundite cu fasole si mazare din: paste fundite, fasole, mazare, ceapa, o conserva de sardele, salvie, sare si piper. Ingrediente: 400 gr paste fundite 100 gr fasole 100 gr mazăre 100 gr ceapă 1 conservă de sardele 50 gr unt 2 crenguţe de salvie 20 gr sare 2...

Read more »

Gelatină de portocale

Gelatină de portocale

O reteta de gelatina de portocale din: portocale sau mandarine, zahar, apa, foi de gelatina si o lamaie. Ingrediente: 5 portocale sau mandarine 250 gzahăr 3 dl apă 7 foi de gelatină o lămâie   Mod de preparare: Se fierbe zahărul cu apă, se îngroaşă puţin, apoi se curăţă coaja de la o portocală,...

Read more »

Gogoşi cu untdelemn

Luaţi două măsuri de apă, una de faină şi o lingură de drojdie de bere sau de casă strecurate şi sarea trebuitoare. Se mestecă timp de o oră şi se pune la căldură să dospească. După ce vor dospi se pune untdelemn să clocotească într-o tingire deschisă. Având o lingură adâncă rotundă, udând lingura...

Read more »

Crap umplut cu nuci

Crap umplut cu nuci

Speli peştele, îl spinteci, apoi îl umpli cu umplutura următoare: prăjeşti în untdelemn orez cu ceapă şi apoi îl fierbi pe jumătate cu apă, sare, piper, puţin pătrunjel, adaugi: 50 de nuci pisate şi stafide roşii; amesteci bine totul umpli peştele, îl laşi şi-l pui la cuptor cu unt­delemn.   Poftă bună!  

Read more »

Salata de orez cu mazare

Salata de orez cu mazare

  O reteta delicioasa de salata de orez, mazare, ardei rosu, patrunjel, ulei, otet. Ingrediente: 200 g orez 100 g mazăre (din conservă sau din congelator) 1 ardei roşu pătrunjel ulei oţet   Mod de preparare: Fierbi orezul în apă clocotită cu puţină sare, îl clăteşti cu puţină apă rece şi îl laşi la...

Read more »

Cum se prepara Rulada de peste cu sos alb (video)

Cum se prepara Rulada de peste cu sos alb (video)

O reteta video simpla si delicioasa despre cum se prepara rulada de peste cu sos alb din: file de pangasius, smatnana, capere, unt, vin, ardei, morcov, lamaie, ulei, sare si piper. Ingrediente: file de pangasius smantana capere unt vin ardei morcov lamaie ulei sare piper   Mod de preparare: Se curata morcovii de coaja,...

Read more »

Plachie de crap sau de orice peşte

Plachie de crap sau de orice peşte

Curăţăm peştele de solzi, îl spălăm în mai multe ape, apoi îl des­facem şi îl sărăm, lăsându-1 să stea cam o jumătate de ceas; după aceea îl tăiem în felii şi le zvântăm într-un şervet; apoi le dăm prin faină şi le prăjim rumen, pe ambele părţi în untdelemn fierbinte. După ce am prăjit...

Read more »

Cocktail Brandy Melba

Cocktail Brandy Melba

O reteta simpla de Cocktail brandy Melba din: cherry brandy, lichior de piersica, sirop de grenadine, suc de lamaie, suc de piersica si sifon. Ingrediente: 3 cl Cherry Brandy 2 cl lichior de piersica 2 cl sirop de grenadine 1 cl suc de lamaie 5 cl suc de piersica sifon   Mod de preparare:...

Read more »

Ciorbă ţărănească, de peşte sărat

Ciorbă ţărănească, de peşte sărat

Spălăm peştele sărat, mai întâi în apă caldă, îl curăţăm de solzi, apoi pus să stea, timp de o jumătate de ceas, în lapte dulce, ca să-i tragă sarea. Punem doi litri de apă – la un kg de peşte -, să fiarbă cu o ceapă şi pătrunjel verde, tocate mărunt şi puţin piper...

Read more »

Sarmale de ştevie

Sarmale de ştevie

Se opăresc foile de ştevie, se umplu cu orez care s-a călit în unt­delemn, o dată cu ceapă şi se adaugă sare, piper, verdeaţă şi cine vrea pune şi câţiva sbârciogi sau hribi tocaţi. Se poate umple şi cu păsat preparat ca şi orezul, ori chiar cu carne tocată şi cu orice umplutură, li...

Read more »

Retete de post: Brânză de spanac

Retete de post: Brânză de spanac

Spălăm un kilogram de foi de spanac şi le pisăm în piuliţă, apoi presate prin o cârpă curată, de unde căpătăm un suc verde de spanac; punem acest suc într-o oală, la foc potolit, dar să nu fiarbă, unde se formează brânza de spanac, pe care o punem într-un şervet curat, spre a se...

Read more »

Pizza delicioasa

Pizza delicioasa

O reteta simpla de pizza delicioasa din: faina, drojdie de bere, ulei, zahar, sare, rosii in bulion, zahar, oregano, busuioc, ulei de masline, sare, piper, mozzarella, spanac, smantana, somon si boabe de piper rosu. Ingrediente: aluat: 600 gr faină 30 gr drojdie de bere 50 ml ulei 20 gr zahăr 15 gr sare sos:...

Read more »

Fileuri de salau cu cartofi fierti

Fileuri de salau cu cartofi fierti

  O reteta delicioasa de file de salau cu cartofi, unt, ciuperci, ceapa, vin alb, nucsoara, lamaie, foaie de dafin, sare si piper boabe. Ingrediente: 1 şalău 200 g unt 200 g ciuperci 2 cepe 2 cartofi 1 pahar cu vin alb puţină nucşoară 1 lămâie 1 foaie de dafin sare 3-4 boabe piper...

Read more »

Retete de post: Măsline umplute de post

Retete de post: Măsline umplute de post

Să scoţi sâmburii, le laşi o oră în apă caldă ca să se desăreze şi le umpli cu o tocătură făcută cu sardele tocate, pătrunjel tocat, piper, puţină franzelă muiată în apă. Le pui la foc cu apă şi cu untdelemn, puţin sos de pătlăgele roşii, ceapă rasă rumenită şi dată prin sită. Laşi...

Read more »

Gulii sau caralambi

Se curăţă guliile, se taie felii, se prăjesc. De altă parte se face un sos cu ceapă prăjită, puţin bulion şi un praf de făină, se aşază guliile în sos de zahăr făcut cu 3-4 bucăţi, după plăcere. Ca şi celelalte legume, guliile trebuie să fie bine scăzute şi grase, ca să fie gustoase.

Read more »

Cocktail Amaretto – Brandy

Cocktail Amaretto – Brandy

O reteta simpla de Cocktail Amaretto Brandy din: rachiu, amaretto, frisca si praf de cacao. Ingrediente: 3 cl rachiu (Weinbrand) 3 cl amaretto 3 cl frisca lichida praf de cacao   Mod de preparare: Agitam bine ingredientele in shaker, turnam bautura intr-un pahar de cocktail si presaram praf de cacao.

Read more »

Retete de post: Ţelină de post

Retete de post: Ţelină de post

O reteta de post de telina de post din: telina, untdelemn, faina, ceapa, bulion si zahar. Ingrediente: 750 g ţelină 2 g untdelemn 10 g făină două cepe 10 g bulion 10 gzahăr   Mod de preparare: Se prăjesc feliile de ţelină peste care se adaugă sosul românesc îndulcit cu zahăr şi se garniseşte...

Read more »

Retete de post: Ştevie de post

Retete de post: Ştevie de post

Se opăresc foile, se scurg şi se pun cu puţin untdelemn şi se călesc. De altă parte se face un sos românesc cu ceapă şi bulion, se varsă peste ştevie, se lasă să se fiarbă bine şi se dă la rece după ce s-a acrit cu lămâie.

Read more »

Morcovi de iarnă

Morcovi de iarnă

Se curăţă, se taie felii ca tăiţeii, se pun în tigaie cu 1-2 linguri de unt sau untdelemn, se acoperă şi se scutură mereu. Când sunt pe jumătate prăjiţi, se face un sos de zahăr cu 3-4 bucăţele şi se toarnă peste morcovi; se pune şi sare. Se servesc bine scăzuţi.

Read more »

Spanac cu pătlăgele vinete

Spanac cu pătlăgele vinete

Ia pătlăgele proaspete şi taie-le în două, în lungime, şi scoate o parte din miez. Apoi toacă spanac şi pune tocătura într-o cratiţă cu unt­delemn sau unt proaspăt. Când spanacul s-a muiat bine, amestecă-1 cu miezul pătlăgelelor, pune sare şi untdelemn şi umple cu acest amestec golul pătlăgelelor. Presară praf de faină şi pune...

Read more »

Prăjitură cu piersici şi trandafiri

Prăjitură cu piersici şi trandafiri

O reteta delicioasa de prajitura cu piersici si trandafiri din: piersici, petale de trandafiri, foi de prajituri, branza de vaci, zahar pudra, lamaie si 1 pliculet de gelatina. Ingrediente: 600 gr piersici 100 gr petale de trandafiri 200 gr foi de prăjituri 200 gr brânză de vaci 100 gr zahăr pudră 1 lămâie 1...

Read more »

Ciorba de legume cu busuioc

Ciorba de legume cu busuioc

  O reteta gustoasa de ciorba din:rosii, telina, morcovi, cartofi, dovlecei, varza, fasole verde, orez, usturoi, ulei, ceapa, busuioc si sare. Ingrediente: 3 căni roşii tăiate mărunt sau 1 cană bulion 1 ţelină mică 2 morcovi 2 cartofi 2 dovlecei mai mari tăiaţi 1/2 varză mică 2 căni fasole verde 6-8 căni apă caldă...

Read more »

Cocktail Brandy Punch

Cocktail Brandy Punch

O reteta simpla de Cocktail Brandy Punch din: brandy, rum jamaie, sirop de ananas, suc de lamaie, sifon, felii de portocala si cirese. Ingrediente: 3 cl brandy 2 cl rum Jamaica 2 cl sirop de ananas 2 cl suc de lamaie sifon felii de portocale cirese de cocktail   Mod de preparare: Amestecam toate...

Read more »

Paste cu pesmet

Paste cu pesmet

  O reteta gustoasa de paste cu pesmet, zahar, ulei, sare si scortisoara. Ingrediente: 1/2 pungă de paste fără ou 200-300 g pesmet 5 linguri zahăr ulei pentru prăjit pesmetul 1 vârf de cuţit de sare 1 vârf de linguriţă de scorţişoară   Mod de preparare: Pui pastele la fiert în apă cu sare...

Read more »

Prăjitură Cio-Cio-San

Prăjitură Cio-Cio-San

O reteta de prajitura Cio Cio San din: foi, unt, zahar pudra, oua, faina, lapte, bicarbonat de amoniu, coaja de lamaie, miez de nuca, cacao, unt, gem de visine, esenta de rom, frisca si ciocolata. Ingrediente: foi 250 gr unt 150 gr zahăr pudră 3 ouă 500 gr faină 100 ml lapte 10 gr...

Read more »

Ciorbă de mazăre cu orez

Ciorbă de mazăre cu orez

  O reteta ciorba de mazare, orez, morcovi, patrunjel, ceapa, usturoi, bulion, ulei si sare. Ingrediente: 200 g mazăre congelată 2-3 morcovi 1 rădăci­nă pătrunjel 1 cană orez 1 ceapă 2-3 căţei usturoi 1 cană bulion 2 linguri ulei sare mărar 1 l apă Mod de preparare: Tai mărunt ceapa, pătrunjelul, morcovul şi usturo­iul...

Read more »

Ghiveci de toamna

Ghiveci de toamna

  O reteta deliciasa de ghiveci din: cartofi, ceapa, morcovi, telina, fasole verde, mazare, conopida, gogosari, varza alba, ciuperci, bulion, marar, patrunjel, masline. Ingrediente:  2 cartofi 1 ceapă 2 morcovi 1/2 ţelină mică 200 g fasole verde congelată 200 g mazăre congelată 200 g conopidă congelată 2 gogoşari 1/4 varză albă 250 g ciuperci...

Read more »

Cocktail Red Daisy

Cocktail_Red_Daisy.jpg

O reteta simpla de Cocktail Red Daisy din: brandy, suc de lamaie, sirop de grenadine si felii de lamaie. Ingrediente: 3 cl brandy 1 cl suc de lamaie 1 cl sirop de grenadine felii de lamaie   Mod de preparare: Agitam bine ingredientele cu gheata in shaker, apoi turnam toata bautura intr-un pahar de...

Read more »

Tort cu portocale şi căpşuni

Tort cu portocale şi căpşuni

O reteta delicioasa de tort cu portocale si capsuni din: blat de tort, branza de vaci, capsuni, portocale, zahar, frisca, oua, coniac si zahar vanilat. Ingrediente: 1 blat de tort 200 gr brânză de vaci 200 gr căpşuni 200 gr portocale 150 gr zahăr 200 ml frişcă lichidă 2 ouă 50 ml coniac 1...

Read more »

Merluciu prajit cu malai

Merluciu prajit cu malai

  O reteta gustoasa de merluciu prajit cu malai, ulei, sare si piper. Ingrediente:  4 bucăţi de peşte merluciu 4-5 linguri de mălai ulei pentru prăjit sare piper Mod de preparare: Speli bine peştele şi îl tai bucăţi. îl sărezi, îl piperezi, îl treci prin mălai şi îl pui la prăjit în tigaie în...

Read more »

Vinete cu orez

  O reteta gustoasa de vinete cu orez, patrunjel, usturoi si ulei. Ingrediente: 2 vinete potrivite 1 ceaşcă mare de orez 1 legătură pătrunjel 2 căţei de usturoi ulei pentru prăjit Mod de preparare: Speli vinetele, le tai rondele şi le prăjeşti în ulei. Separat, speli orezul şi îl fierbi în apă sau în...

Read more »

Cocktail Olympia

Cocktail Olympia

O reteta simpla de Cocktail Olympia din: cherry brandy, rom alb, lime juice si coaja de limeta. Ingrediente: 2 cl Cherry Brandy 2 cl rom alb 2 cl Lime Juice coaja de limeta   Mod de preparare: Agitam bine ingrediente cu gheata in shaker, apoi turnam bautura intr-un pahar pentru cocktail. Adaugam coaja de...

Read more »

Ciorba de linte cu otet si usturoi

Ciorba de linte cu otet si usturoi

  O reteta gustoasa de ciorba de linte din: ulei, ceapa, usturoi, sare, piper, otet si cimbru. Ingrediente: 1 cană linte înmuiată cu o zi înainte 2 linguri ulei 1 ceapă 2 căţei usturoi sare piper 2 linguri oţet 2 l apă cimbru   Mod de preparare: Pui apa la fiert şi, când clocoteşte,...

Read more »

Pizza iute cu salam

Pizza iute cu salam

O reteta delicioasa de pizza iute cu salam din: blaturi de pizza, rosii in bulion, zahar, oregano, busuioc, ulei de masline, mozzarella, salam iute, salam de porc, carnati picanti, ardei iute si piper. Ingrediente: 4 blaturi de pizza sos: 500 gr roşii în bulion 10 gr zahăr 2 gr oregano 2 gr busuioc 30...

Read more »

Friptura inabusita de vita cu gogosi din cartofi

Friptura inabusita de vita cu gogosi din cartofi

  O reteta delicioasa de friptura de vita cu gogosi din cartofi, vin rosu, ulei, sare, piper, faina, cascaval si oua. Ingrediente:  500 g antricot de vită 200 ml supă sau apă 100 ml vin roşu 250 ml ulei sare Ingrediente gogoşi: 700 g cartofi 2 ouă 100 g caşcaval 100 g făină piper...

Read more »

Chiftele cu dovlecei si vinete

Chiftele cu dovlecei si vinete

  O reteta gustoasa de chiftele cu dovlecei, vinete, cartofi, ceapa, usturoi, ou, patrunjel, cimbru, faina, lamaie, sare si piper. Ingrediente:  1 dovlecel 1 vânătă 2 cartofi 1 ceapă 4-5 căţei de usturoi 1 ou 1 legătură pătrunjel cimbru 1 lingură făină 1 lingură zeamă de lămâie sare piper 100 ml ulei pentru prăjit...

Read more »

Carne de vita in sos marinat

Carne de vita in sos marinat

  O reteta delicioasa de carne de vita in sos marinat, sare, piper, zahar, morcovi, patrunjel, ceapa, foi de dafin, ulei si smantana. Ingrediente: 400 g de muşchi de vită sare 7-8 boabe piper 2 linguri + 1 lingură oţet pentru acrit sosul 2 linguri de zahăr 1 lingură de apă 2 morcovi 1...

Read more »

Biscuiţi de şampanie

O reteta de biscuiti de sampanie din: oua, faina si zahar pudra.  Ingrediente: 10 ouă 250 g făină 275 g zahăr pudră 100 g zahăr pudră pentru deasupra   Mod de preparare: Se bat albuşele cât se poate de tari, se adaugă zahărul şi se bat din nou, apoi gălbenuşele şi iar se bat,...

Read more »

Must fiert

Toamna la stors luăm must curat de sub presă (şitău), după două zile îl fierbem în oală de lut până scade din trei părţi una. Apoi răcit îl turnăm în sticle, înfundăm sticlele, şi-l ţinem în loc răcoros sau în pivniţă. Asemenea putem ţine must dulce pişigos dacă în 4-5 litri punem o linguriţă...

Read more »

Ciorbă de lobodă delicioasă

Ciorbă de lobodă delicioasă

O reteta simpla si gustoasa de ciorba de loboda delicioasa din: morcovi, pastarnac, telina, ceapa, loboda, orez, bors, sare, bulion, maggi si 1 ou. Ingrediente: 2 morcovi 1 pastarnac 1 bucata de telina 2 cepe 6-7 legaturi de loboda 1 ceasca de orez bors sare bulion 3 cuburi maggi 1 ou Mod de preparare:...

Read more »

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro