marți, 7 august 2012

Retete culinare #5


Retete culinare:

Vrajitoriile lui Jamie Oliver 28 (video)

Read more »

Salata de boeuf romaneasca

  Ingrediente: 500g came de vita 1 kg cartofi 1/2 kg morcovi o conserva mica de mazare 1 mar ionatan 3-4 castraveti acri in saramura Ingrediente  maioneza:2 galbenusuri (unul fiert tare si unul crud), 250 ml ulei,  mustar, zeama de la o lamaie,  masline si gogosari pentru decor   Mod de preparare: Pui la...

Read more »

Peste cu sos de mere

Peste cu sos de mere

  Ingrediente: 10 felii peste  2 linguri otet 50 g slanina 1ceapa 5 mere 1 pahar smantana Mod de preparare: Feliile de peste se sareaza si se stropesc cu zeama de lamaie. Slanina se taie in bucatele si se pune intr-o tigaie la foc mic. Dupa ce s-a topit putin, in untura fierbinte se...

Read more »

Rata pe varza calita

  Ingrediente: 1 rata 1 varza acra untura sau ulei pentru varza unt pentru rata piper negru piper rosu foi de dafin ardei iute marar   Mod de preparare: Gusti varza si daca e prea acra o pui la desarat pentru cateva ore in apa rece. Apoi, o tai fideluta si o presezi foarte...

Read more »

Sarmalute cu carnati

  Ingrediente: 3 carnati subtiri 1 cana orez boia bulion 1 kg carne porc si vita foi de varza acra 2 cepe Mod de preparare Treci carnea prin masina de tocat cu tot cu ceapa. Potrivesti tocatura de sare si boia (nu prea iute daca folosesti carnati iuti). Tai carnatii bucati de maximum 3...

Read more »

Colaci

Colaci

  Ingrediente: 1kg faina de patiserie 1 cubulet de drojdie proaspata 1/2 lingurita de sare 50 g zahar 1 ou 250 ml apa sau lapte   Mod de preparare: Intr-un vas mic faci maiaua pentru ca­re sfarami drojdia si o amesteci cu zaharul si 2 linguri de apa calda. Amesteci foarte bine pentru ca...

Read more »

Aluat de plăcintă cu mere, nuci sau brânză de vacă

  Ingrediente: 1 pahar mare cu făină 1 pahar mic  cu smântână 1 ou întreg 1 linguriţă zahăr pudră un pahar mic cu untură, margarină sau unt poate fi l00gr.   Mod de preparare: Se face un aluat şi se întinde cu sucitorul de mărimea unui deget. Se frământă bine împreună, apoi se întinde...

Read more »

Cocktail Sherry Cobbler

Cocktail Sherry Cobbler

  Calitate – slab alcoolizat  Bază alcoolică – nici una Pahar – goblet mare Categorie – Wine drinks Decoraţiune – fructe diferite şi câteva paie   Se serveşte la orice oră   Ingrediente: 5-6 cl Sherry Oloroso câteva picături de sirop de rodii câteva picături de Orange Bitter o lingură de zahăr pudră sifon...

Read more »

Musaca de cartofi, vinete si branza

  Ingrediente: 800 g cartofi 600 g vinete 200 g ceapa 5 ardei grasi 4 rosii 150 ml ulei 100 g branza 2 oua 250 ml lapte sare piper pesmet   Mod de preparare: Se curata cartofii, se spala, se taie in felii si se prajesc in ulei incins. Cartofii se prajesc pe rand,...

Read more »

Bulgarasi crocanti

Bulgarasi crocanti

Ingrediente: 150 g migdale intregi 200 g fructe conflate 150 g pudra de alune 150 g alune intregi 100 g cacao 100 g ciocolata alba 400 g miere de albine 1 praf de scortisoara   Mod de preparare: Zdrobesti alunele, sfarami migdalele si tai fructele conflate cubulete. Torni mierea de albine intr-un vas si...

Read more »

Orez cu anghinare

Orez cu anghinare

  Ingrediente: două cepe 150 g orez o conservă de anghinare doi morcovi o rădăcină de pătrunjel 400 g broccoli 100 g parmezan 100 ml vin alb demisec o lămâie sare piper ulei de măsline pătrunjel   Mod de preparare: Cepele se curăţă de foi, se spală, se toacă mărunt şi se pun în...

Read more »

Plăcintă cu brânză şi salată

Plăcintă cu brânză şi salată

  Ingrediente: un pachet foi de plăcintă 500 g spanac 3 salate verzi 250 g brânză telemea 50 g parmezan 3 ouă două cepe mărar un vârf de linguriţă de pudră de nucşoară 3 linguri de ulei de măsline sare piper unt smântână iaurt gras   Mod de preparare: Spanacul şi salata se curăţă,...

Read more »

Pate de pui cu salvie şi rozmarin

Pate de pui cu salvie şi rozmarin

  Ingrediente: 500 g ficăţei de pui două cepe 150 ml vin alb demisec doi căţei de usturoi cimbru salvie un vârf de linguriţă de rozmarin tocat sare piper 4 frunze de capere 3 linguri de ulei roşii uscate în ulei suc de lămâie pâine prăjită unt   Mod de preparare: Ceapa şi usturoiul...

Read more »

Perisoare de cartofi cu marar si sos de smantana

  Ingrediente: 1 kg cartofi 200 g faina 3 oua marar 50 g unt 70 ml ulei 200 g smantana sare piper   Mod de preparare: Se fierb cartofii in coaja, se curata, se lasa sa se raceasca, apoi se trec prin masina de tocat. Se adauga 150 g faina, ouale, sare si piper....

Read more »

Porc cu sparanghel şi bulgur

Porc cu sparanghel şi bulgur

  Ingrediente: 500 g carne de porc 500 g sparanghel 200 g bulgur un morcov un ardei capia ghimbir ras 100 g alune 25 g stafide două linguriţe cu zahăr tos două linguri de sos de soia sare piper ulei mărar pastă de ardei iute   Mod de preparare: Carnea de porc se curăţă...

Read more »

Bulete de carne

Bulete de carne

Ingrediente: 500 g pulpa de porc patrunjel menta sare piper faina 6 linguri ulei 1 lingurita migdale 250 g orez Mod de preparare: Se toaca carnea, se amesteca cu patrunjelul si frunzele de menta tocate, sarea, piperul, migdalele date pe razatoarea mica. Se formeaza bulele de marimea unei prune, care se dau prin faina...

Read more »

Budinca de carne

Budinca de carne

  Ingrediente: 125 g carne de porc 375 g carne de berbec sare 5 oua 75-100 g paine ciuperci 3 linguri bulion 3 linguri smantana 2 linguri brinza rasa Mod de preparare: Carnea taiata in bucati mici se amesteca bine cu sare, boia, ou, piine inmuiata in lapte si ciuperci tocate. Toata compozitia se...

Read more »

Şuncă cu salvie si cartofi

Şuncă cu salvie si cartofi

  Ingrediente: 4 cartofi 800 g carne de porc cu grăsime şi şorici 200 g bacon 10 frunze de salvie o lămâie 50 g unt doi căţei de usturoi dafin 500 ml vin alb sec o lin­guriţă de pudră de curry sare piper ulei varză murată salată de sfeclă roşie   Mod de preparare:...

Read more »

Fursecuri

  Ingrediente: 100 g de faina 100 g de unt 100 g de zahar pudra 2 oua 1 pachetel cu zahar vanilat 10 ml de rom sau citeva picaturi de esenta Mod de preparare: Bateti albusurile spuma impreuna cu zaharul pudra si romul. Adaugati galbenusurile si untul moale (topit, dar rece), realizind operatia prin...

Read more »

Supa dulce

Supa dulce

  Ingrediente: 1 kg rosii 2 cepe 1/4 lingurita scortisoara 2 l apa 1/4 l vin alb sec 2 oua 5 lingurite zahar sare Mod de preparare: Rosiile rupte in bucati se pun la fiert in apa cu cepele taiate pestisori, sare, scortisoara si zaharul. Dupa ce au fiert se dau prin sita si...

Read more »

Cocktail Shirley Temple

Cocktail Shirley Temple

  Calitate – fără alcool  Bază alcoolică – nici una Pahar – tumbler mijlociu Categorie – No-alcool drinks Decoraţiune – două cireşe roşii, câteva paie   Se serveşte la orice oră   Ingrediente: 9/10 GingerAle 1/10 sirop de rodii   Dedicat neuitatului copil minune al cinematografiei americane, Shirley Temple este o băutură excelentă pentru...

Read more »

Sarmale de vitel in foi de vita

O reteta delicioasa de sarmale de vitel in foi de vita din: carne de vitel, ceapa, orez, sare, piper si foi de vita. Ingrediente: l kg carne de vitel 2 cepe 3 linguri orez sare piper foi de vita la saramura   Mod de preparare: Toci carnea si o amesteci cu ceapa usor calita...

Read more »

Paine impletita

  Ingrediente: 200 g faina 1 galbenus 125 g unt 1 lingurita zahar 20 g drojdie sfaramata 100 ml lapte sare   Mod de preparare: Intr-un vas pui faina cernuta cu sarea si adaugi drojdia, zaharul, untul si laptele. Amesteci si framanti 10 minute cu mana. Acoperi si lasi sa creasca pana isi dubleaza...

Read more »

Curcan umplut cu bacon, ceapa si unt

Curcan umplut cu bacon, ceapa si unt

  Ingrediente: un kg şi jumătate piept de curcan 40 g unt 200 g bacon o ceapă mică 50 g ficat de curcan 4-5 linguri de coniac un ou două linguri de pesmet 2-3 linguri de ulei 300 ml vin alb 4 linguri de smântână maturată boabe de piper zdrobite sare piper   Mod...

Read more »

Ruladă de porc cu sos de zmeură

Ruladă de porc cu sos de zmeură

  Ingrediente: un kg muşchi de porc un morcov 200 g fasole verde 200 g bacon afumat sare piper măcinat 250 g zmeură congelată 150 g zahăr tos 50 ml oţet de mere două cuişoare un fir de rozmarin o lămâie ulei de floarea-soarelui   Mod de preparare: Fasolea verde şi morcovul curăţat se...

Read more »

Cocktial Sunrise

Cocktial Sunrise

    Puneţi într-un pahar 4 cl sirop de rodii, 3 cuburi de gheaţă şi o felie de lămâie. Turnaţi apoi câte 100 ml suc de portocale şi ananas.

Read more »

File de porc umplut

File de porc umplut

  Ingrediente: 600 g file de porc 2-3 castraveciori 5-6 fire pătrunjel proaspăt 100 g brânză şvaiţer tăiată bastonaşe 3 linguri ulei un cub de unt 100 ml vin alb o frunză de dafin 3 linguri smântână maturată muştar sare   Mod de preparare: Tăiaţi un buzunar în carne, pe lung. Umpleţi-l cu muştar....

Read more »

Supă cu găluşte din ficăţei

Supă cu găluşte din ficăţei

  Ingrediente: 1 găină 120 g morcovi  100 g rădăcină de ţelină 80 g ţelină verde sare pătrunjel Găluşti din ficăţei: 200 g ficat de pui 50 g pesmet 2 căţei de usturoi sare piper   Mod de preparare: Se spală şi se curăţă legumele. Se spală găina şi se pune într-o oală cu...

Read more »

Salată nordică

  Ingrediente: o salată o lingură de ulei două-trei linguri de oţet 4 linguri de smântână maturată o ceapă mică tocată una-două linguri de verdeţuri proaspete tocate sare şi piper proaspăt măcinat   Mod de preparare: Separaţi frunzele de salată. Spălaţi-le cu grijă şi scurgeţi-le. Pentru sos: amestecaţi oţetul, uleiul şi smântână, apoi adăugaţi...

Read more »

Sparanghel imperial

  Ingrediente: 1 kg sparanghel 125 ml vin alb două gălbenuşuri o linguriţă de mălai 150 g smântână ma­turată o lingură de pătrunjel proaspăt tocat 8 felii şuncă de Parma (175 g) un cub de unt sare piper   Mod de preparare: Curăţaţi sparanghelul pe toată lungimea, având grijă să îndepărtaţi coaja şi părţile...

Read more »

Somon cu năut si susan

Somon cu năut si susan

  Ingrediente: 4 fileuri de somon 300 g năut 200 ml vin alb sec un ardei capia un ardei iute mic o lămâie două cepe seminţe de susan rozmarin mărar doi căţei de usturoi o linguriţă de zahăr tos 4 linguri de ulei sare piper ghimbir curry   Mod de preparare: Năutul se pune...

Read more »

Pere în vin roşu

Pere în vin roşu

  Ingrediente: 4 pere 500 ml vin roşu demisec 500 ml apă două beţişoare de scorţişoară 50 g zahăr tos 6 boabe de piper două cuişoare o steluţă de anason 400 g brânză cu mucegai 200 g miez de nucă 50 g unt amidon salată verde   Mod de preparare: Perele se curăţă de...

Read more »

Ouă de prepeliţă cu icre negre

Ouă de prepeliţă cu icre negre

  Ingrediente: 16 ouă de prepeliţă două ouă de găină 150 ml ulei două linguri de icre negre ţelină o lingură de castravete murat ras două linguriţe de muştar dulce hrean ras doi căţei de usturoi suc de lămâie sare piper salată verde   Mod de preparare: Intr-un castron se pune un gălbenuş crud...

Read more »

Tort cu afine si blat de pandişpan

Tort cu afine si blat de pandişpan

  Ingrediente: 2 căni de frişcă (2 x 250 ml) 30 g gelatină 150 ml lapte 400 ml iaurt 70 g zahăr 1 zahăr vanilat 1 blat de pandişpan 0,5 kg afine   Mod de preparare: Se înmoaie gelatina în laptele rece şi se lasă să se dizolve. Se încălzeşte apoi pe baie de...

Read more »

Banane cu ghimbir si sos cointreau

Banane cu ghimbir si sos cointreau

  Ingrediente: 3 banane 3 prune roşii o jumătate de linguriţă de ghimbir măcinat 3-4 linguri de suc de portocale 6 linguri de Cointreau o lin­guriţă de gelatină pudră sau o foaie de gelatină 125 ml lapte o jumătate de baton de vanilie două gălbenuşuri o lingură de zahăr 250 g smântână grasă ciocolată...

Read more »

Ciuperci in vin alb

Ciuperci in vin alb

  Ingrediente: 2 conserve de ciuperci intregi 1 ceapa 1 rosie cimbru proaspat piper alb sare 100 ml vin alb sec 1 lingura ulei de masline   Mod de preparare: lncingi uleiul si pui ceapa taiata pestisori. O lasi putin cat sa devina aurie si o stingi cu vin. Adaugi si ciupercile spalate si...

Read more »

Carnat de porc afumat

Carnat de porc afumat

  Ingrediente: 2 kg carne de porc cu grasime sare piper coriandru pisat nucsoara 200 ml zeama de oase (sau de la fierberea piftiei) amesteca­ta cu usturoi pisat si apoi strecurata intestine subtri de carnati   Mod de preparare: Dai carnea prin masina de tocat si o amesteci dupa gust cu sare si restul...

Read more »

Vrajitoriile lui Jamie Oliver 29 (video)

Read more »

Chisca fina de ficat

Chisca fina de ficat

  Ingrediente: 1 kg ficat de porc 1cana de orez piper 2 cepe 200 g slanina intestin gros de porc   Mod de preparare: Fierbi ficatul in apa cu sare si o ceapa intreaga. Tai ficatul cuburi pe care le treci prin masina de tocat impreuna cu slanina. Adaugi ceapa un pic rumenita cu...

Read more »

Crabi in unt cu condimente şi usturoi

Crabi in unt cu condimente şi usturoi

  Ingrediente: 400 g crabi con­gelaţi 2-3 căţei de usturoi două cuburi de unt 2-3 linguri de sherry mărar proaspăt tocat o lămâie sare piper proaspăt măcinat   Mod de preparare: Decongelaţi crabii la temperatura camerei. Curăţaţi şi tăiaţi usturoiul mărunt. Topiţi untul într-o tigaie, adăugaţi usturoiul, apoi crabii şi rumeniţi-i cinci minute, amestecând...

Read more »

Rasol de peste cu sos de migdale

Rasol de peste cu sos de migdale

Ingrediente: fileuri de peste oceanic 4 cartofi mici 1 ceapa 2 morcovi marar verde 2 linguri zeama de lamaie Ingrediente sos:4 linguri maioneza, 1 lingura mustar, 1 lingura smantana, zeama de lamaie, 50 g migdale feliate, sare. Mod de preparare: Cured cartofii, morcovii si ceapa, lasi legumele intregi si pui la fiert in apa...

Read more »

Pulpa de porc cu mango

  Ingrediente: 400 g pulpa de porc 1 mango bine copt 2 linguri iaurt 1 lamaie 4 linguri vin alb 150 ml supa de legume oregano uscat 300 g ciuperci 50 ml ulei de masline sare piper </   Mod de preparare: Cureti fructul de man­go de coaja, il imparti in doua si indepartezi...

Read more »

Ciorba ardeleneasca de carnati cu zeamă de varză

Ciorba ardeleneasca de carnati cu zeamă de varză

  Ingrediente: 2 carnati afumati 100 g boia dulce 2-3 cepe 1/2 capatana de varza murata ulei sare piper zeama de varza patrunjel   Mod de preparare: Tai ceapa pestisori si o pui sa se inmoaie in ulei. Adaugi carnatii taiati ronde-le, lasi sa se caleasca un pic impreuna si pui si varza ta­iata...

Read more »

Stea cu ciocolata si lichior

  Ingrediente: 75 g unt 200 g zahar 3 oua 300g faina 2 lingurite praf de copt 100 g migdale 3 linguri zahar vanilat 1/2 pachet gelatina 1 smantana 6 linguri lichior de oua 200 g zahar pudra 80 g fistic maruntit 50 g ciocolata rasa   Mod de preparare: Bati untul spuma cu...

Read more »

Chec cu mac

Chec cu mac

  Ingrediente: 200 g unt 200 g zahar 200 g seminte de mac macinate 100 g faina 5 oua 1 lingurita esenta de vanilie coaja rasa de la jumatate de lamaie 1 lingura praf de scorfisoara 1 lingura rom zahar pudra   Mod de preparare: Bati untul cu zaha­rul pana obti o crema spumoasa,...

Read more »

Stelute picante

  Ingrediente: 250 g margarina 50 g cascaval 1 lingurita ulei de masline 250 g faina 1 linguri otet 5 linguri sifon lingurita sare 1 ou pentru uns Mod de preparare:

   Pui faina intr-un carstron, adaugi margarina bucatele si amesteci cu ajutorul ulei furculite. Adaugi cascavalul ras, uleiul, otetul, sarea...

Read more »

Salata cu orez

  Ingrediente: 200 g orez cu bobul rotund 2 morcovi 1/2 praz 150 g bacon 1 ceapa rosie patrunjel fin tocat   Mod de preparare: Pui la fiert in vase sepa­rate orezul si morcovii curapati. Tai cubulete de ba­con pe care le dai si pe ele intr-un clocot. Tai prazul in patru si apoi...

Read more »

Torttellini umplut cu prosciutto crudo si cascaval

Torttellini umplut cu prosciutto crudo si cascaval

Ingrediente: 250 g tortellini cu prosciuto crudo cascaval ras ulei de masline patrunjel Mod de preparare: Se pun la fiert tortellini in 2 litri de apa cu sare. Se lasa sa fiarba 10 minute pana cand s-au fiert. Le scurgem de apa, dupa ce s-au scurs le punem in farfurie presaram cascaval ras si...

Read more »

Carnati

Carnati

  Ingrediente: 1 kg carne de porc 300 g slanina 5 ardei iuti sare 1 capatana usturoi zeama de carne condimente pentru carnati   Mod de preparare: Dai carnea si ardeii  iuti prin marina de tocat si amesteci tocatura cu slanina taiata bucati cat mai mici. Faci mujdei de usturoi pe care il subtiezi...

Read more »

Muschi de porc in aluat de ciuperci cu ceapa

  Ingrediente: 1 bucata muschi de porc 1 conserva ciuperci 2 cepe 2 oua + 1 galbenus 100 g unt 1 pachet aluat congelat de patiserie condimente dupa gust   Mod de preparare: Cu cel putin 2 ore inainte de a pregati, lasi aluatul sa se dezghete si apoi il despaturesti ca sa obtii...

Read more »

Tort cu ananas si migdale

Tort cu ananas si migdale

  Ingrediente: 12 bucăţi de ananas în sirop 100 g zahăr cubic 100 g zahăr pudră 125 g faină 2 ouă 60 g unt + 1 bucăţică pen­tru tavă 1/2 pachet de drojdie 50 g migdale fără coajă   Mod de preparare: Se pun într-o crăticioarâ cuburile de zahăr, cu 2 linguri de apă....

Read more »

Cocktail Sidecar

Cocktail Sidecar

  Calitate – alcoolic Bază alcoolică – coniac Pahar – cupă mică de cocktail Categorie – Triple sec drinks Decoraţiune – fără   Se serveşte seara şi noaptea   Ingrediente: 6/10 coniac 3/10 Cointreau 1/10 suc de lămâie   Din unele surse, acest cocktail ar fi apărut în anii ’20 la Chaton Bar din...

Read more »

Vrajitoriile lui Jamie Oliver 30 (video)

Read more »

Sarmale in vas de lut

  Ingrediente: 1 kg carne de porc o cana de orez 1/2 kg ceapa 1 varza cimbru sare boia iute   Mod de preparare: Tai carnea cat mai mic cu putinta cu un cupt foarte bine ascupt. Apoi o calesti pupti cu ceapa taiata marunt si dupa 5 mi­nute adaugi si orezul si le...

Read more »

Ruladă de spanac cu cremă de branză şi ardei roşu

Ruladă de spanac cu cremă de branză şi ardei roşu

  Ingrediente: 200 g de spanac proaspăt (sau congelat) 3 ouă 120 g făină sare piper Pentru umplutură:  200 g cremă de brânză jumătate ardei gras roşu tăiat cubuleţe 1 lingură ulei de măsline sare piper   Mod de preparare: Compoziţia se prepară cu ajutorul unui robot de bucătărie. Se mixează bine spanacul cu...

Read more »

Chec de carne si afumatura

Chec de carne si afumatura

  Ingrediente: 1tavita piept de pui fara os 500 g carne de vita 2 carnati afumati mai lungi 2 linguri smantana 5 oua boia dulce pentru pui si boia picanta pentru vita 2 cepe 1 legatura de marar   Mod de preparare: Prin marina de tocat treci separat cele doua tipuri de carne, fiecare...

Read more »

Coroană de praline

Coroană de praline

  Ingrediente: două cuburi de unt 140 g zahăr 100 g migdale tocate două plicuri cu cremă de vanilie un litru de lapte 250 g caise în sirop frişcă o jumătate de portocală una-două linguri de Grand Marnier   Mod de preparare: Topiţi untul şi puneţi 60 g zahăr pentru a obţine un sos...

Read more »

Parfait cu blat de tort

Parfait cu blat de tort

  Ingediente: 6 ouă 300 g zahăr tos 120 g făină o lingură de pudră de cacao 400 ml frişca 100 ml apă sare două linguri de pastă de măceşe o lămâie o linguriţă de suc de lămâie două pliculeţe cu zahăr vanilinat praf de copt unt   Mod de preparare: într-un bol se...

Read more »

Supă condimentată din coadă de viţel

Supă condimentată din coadă de viţel

  Ingrediente: o ceapă o lin­gură de ulei un castravecior o lin­guriţă de miere un praf de curry boia de ardei o conservă cu supă de coadă de viţel vin roşu coniac smântână goasă   Mod de preparare: Curăţaţi şi tocaţi ceapa mărunt. Incingeţi uleiul şi căliţi ceapa până se rumeneşte. Tăiaţi castrave­ciorul felii...

Read more »

Plăcinţele cu pui

  Ingrediente: un pachet de aluat foitaj un piept de pui 300 g ciuperci 3 căţei de usturoi un vârf de linguriţă de pudră de curry 100 ml ulei de măsline o ceapă un ou o linguriţă de cimbru sare piper   Mod de preparare: Pieptul de pui se taie cubuleţe şi se pune...

Read more »

Tort bradut

  Ingrediente: 125 g unt sau margarina 2 linguri de zahar pudra 1 galbenus (facultativ) 1 lingura de cacao 1/4 smantana 1/2 plic cu budinca de cacao 1 plic zahar vanilat Ingrediente blat: 5 oua, 120 g zahar tos, cate o lingura de faina pentru fiecare ou, 1/4 lingurita praf de copt, 100 g...

Read more »

Pui in scobitori

  Ingrediente: 600 g piept de pui 100 g rosii cherry de culoare rosie 100 g rosii cherry de culoare galbena sare piper alb salata verde scobitori Mod de preparare: Tai carnea in fasii lungi pe care le fixezi in scobitori alternativ cu rosioare galbene si rosii. Presari sare si piper si le treci...

Read more »

Cozonac glazurat umplut cu nuca

Cozonac glazurat umplut cu nuca

  Ingrediente: 1/2 kg faina 150 g unt 1 galbenus 4 linguri smatana 20 g drojdie dizolvata in 4 linguri lapte caldut 2 ling. lapte 2 pliculete zahar vanilat 200 g coicolata cu 70% cacao 50 g alune nesarate   Ingrediente umplutura:250 g miez de nu­ca maruntit, 100 g cacao, 100 ml lap­te, 200...

Read more »

Salată de fructe cu seminţe de rodie

Salată de fructe cu seminţe de rodie

  Ingrediente: 1 măr jumătate de ananas 1 rodie 1 portocală 1 mână de boabe de struguri negri 100 ml suc de lămâie pentru sos: 400 g iaurt degresat jumătate linguriţă scorţişoară 2 linguriţe miere   Mod de preparare: Taie ananasul la cele două capete, apoi curăţă-1, pe lung, şi taie-l bucăţele. Curăţă rodia...

Read more »

Salată de varză roşie cu măr şi capere

Salată de varză roşie cu măr şi capere

  Ingrediente: 1 varză roşie 2 mere 50 g unt topit 1 lingură zahăr 1 ceapă 1/2 baton scortisoară 1 foaie de dafin 4 cuisoare 1 lingură capere 2 linguri oţet de vin roşu 1/8 1 vin roşu 1/8 oţet de vin roşu sare piper negru, proaspăt măcinat   Mod de preparare: Curăţă ceapa...

Read more »

Cartofi rumeniţi cu rozmarin, usturoi şi piper

Cartofi rumeniţi cu rozmarin, usturoi şi piper

Ingrediente: 1,4 kg cartofi mici 1 căpăţână usturoi 3 linguri ulei de floarea soarelui 1 lingură piper negru, proaspăt măcinat 1 lingură sare grunjoasă 1 legătură rozmarin   Mod de preparare: Preîncălzeşte cuptorul la semnul 7/200′ C. Unge cu gră­sime o tavă de friptură şi presară sa­re grunjoasă şi piper măcinat. Spală cartofii şi...

Read more »

Rulouri de vită cu costită

Rulouri de vită cu costită

  Ingrediente: 400 g carne de vită, tocată 1 ou 1 ceapă 1 chiflă albă, uscată 2 linguri muştar piper negru, proaspăt măcinat 1 lingură boia iute 10 felii costiţă 150 ml vin alb, dulce 10 ţepuşe-frigărui Ulei picant: 5 linguri ulei de măsline 1 lingură cimbru, tocat 1 lingură piper negru, zdrobit  ...

Read more »

Vrajitoriile lui Jamie Oliver 31 (video)

Read more »

Cozonac cu migdale si rahat

Cozonac cu migdale si rahat

  Ingrediente: 450 g faina de patiserie 130 ml lapte caldut 3 linguri cu zahar 42 g drojdie proaspata 150 g stafide 235 g unt moale 5 galbenusuri 70 g migdale cojile zaharisite ale unei lamai si ale unei portocale 100 g rahat divers colorat 1 fiola esenta de rom 1 lingura zahar vanilat...

Read more »

Friptură de curcan cu chifteluţe şi crochete de cartofi

  Ingrediente: 1 curcan de circa 3 kg sare piper negru Umplutura: 2 codiţe de ţelină 1 ceapa 75 g unt 200 g carne tocată, condi­mentată, pentru cârnaţi 1 legătură pătrunjel proaspăt, tocat 4 fire cimbru 3 fire salvie 3 foi de dafin 200 ml concentrat de găină 300 g miez de pâine albă...

Read more »

Cocktail Bloody Mary imperial

Cocktail Bloody Mary imperial

  Ingrediente: 900 ml suc de roşii 100 ml suc de lămîie 50 ml oţet balsamic 1 lingură ridichi date pe râzătoare 1 lingură sare 20 picături sos Tabasco 50 ml vodcă 1 legătură frunze de ţelină   Mod de preparare: Combină toate ingredientele într-un btender, mai puţin vodca şi frunzele de ţelină. Toarnă...

Read more »

Supa de legume cu perisoare de pui

  Ingrediente: piept de pui 2 morcovi 1 radacina patrunjel 2 ardei grasi 1 ou 2 linguri orez patrunjel sare dupa gust   Mod de preparare:   Cureti morcovii si radacina de patrunjel si le tai chinezeste, adica bastonase subtri. Speli si carnea si o pui la fiert cu morcovii si radacina de patrunjel,...

Read more »

Curcan cu spaghete, legume şi ciuperci

Curcan cu spaghete, legume şi ciuperci

  Ingrediente: 400 g spaghete sare 400 g piept de curcan 1 ar­dei gras galben 1 praz 80 g ciu­perci din conservă 3 căţei de usturoi ulei de măsline piper mărar proaspăt pentru decor   Poftă bună! Se fierb spaghetele „al dente" în apă sărată fiartă. Se scurg de apă şi se lasă să...

Read more »

Plăcintă ungurească cu brânză

Plăcintă ungurească cu brânză

  Ingrediente: 240 g făină 1 plic praf de copt 120 g unt 60 g zahăr 1 gălbenuş de ou sare 100 ml smântână 1 lingură suc de lămâie 5 linguri pes­met grăsime şi făină pentru uns tava Umplutură: 500 g brânză moale de vaci 100 g zahăr pudră 3 ouă 50 g stafide...

Read more »

Ouă în sos de muştar si piure din cartofi şi morcovi

Ouă în sos de muştar si piure din cartofi şi morcovi

  Ingrediente: 3 linguri muştar de Dijon 250 g smântână 4 linguri vin alb supă de carne 1 lingură condimente din legume 4 ouă Piure: 1 morcov mare, fiert 600 g cartofi 1 lingură unt 100 ml lapte sare pătrunjel tocat   Mod de preparare: Intr-o oală se amestecă muştarul cu smântână, vinul şi...

Read more »

Portofele cu ciocolata

  Ingrediente: 100 g ciocolata rasa (sau 1 lingura de cacao) 7 oua 300 g zahar 500 g faina 100 g unt 100 g ulei 70 g drojdie de bere 500 ml lapte   Mod de preparare: lntr-un castron, prepari intai maiaua. Freci drojdia cu o lingura de zahar, adaugi 2 linguri de apa...

Read more »

Rulada exotica din pulpa de porc

  Ingrediente: 500 g pulpa de porc 150 g caise 100 g prune uscate 100 g smochine proaspete sau uscate 100 g stafide galbene 100 g nuci 100 g alune 200 ml vin alb dulce 150 ml coniac sare piper   Mod de preparare: Intinzi carnea pe o planseta, o bati usor cu ciocanul...

Read more »

Supa fina cu ciuperci si kaizar

  Ingrediente: 1 litru supa de pui 400 g ciuperci albe 2 cepe mici albe 20 g unt 1 lingura de faina 100 g kaizer patrunjel ceapa ciorii pentru decor   Mod de preparare: lntr-o oala pui untul sa se topeasca si adaugi ceapa marunt taiata si ciupercile (opresti cateva pen­tru decor) curatate si...

Read more »

Burta de porc uscata

Burta de porc uscata

  Ingrediente: 1 bucata cat mai dreapta de burta de porc 1 kg de sare   Mod de preparare: Fasonezi burta de porc si o presari cu sare din abundenta, astfel incat nici o parte sa nu fie neacoperita. O lasi asa timp de 3 zile, dupa care o scuturi bine de sare, o...

Read more »

Jambon in crusta aromata

  Ingrediente: 1 jambon 1/2 kg sare grunjoasa 20 de cuisoare parfumate 3 linguri de mustar dulce 50 ml sirop de coacaze sau mere 2 foi de dafin 1 morcov 1 ceapa mare 4 pere 2 buchete broccoli   Mod de preparare: Jambonul intreg, bine spalat si zvantat, il intepi adanc cu varful unui...

Read more »