Ingrediente: 500g came de vita 1 kg cartofi 1/2 kg morcovi o conserva mica
de mazare 1 mar ionatan 3-4 castraveti acri in saramura Ingrediente maioneza:2
galbenusuri (unul fiert tare si unul crud), 250 ml ulei, mustar, zeama de la o
lamaie, masline si gogosari pentru decor Mod de preparare: Pui la...
Ingrediente: 10 felii peste 2 linguri otet 50 g slanina 1ceapa 5 mere 1
pahar smantana Mod de preparare: Feliile de peste se sareaza si se stropesc cu
zeama de lamaie. Slanina se taie in bucatele si se pune intr-o tigaie la foc
mic. Dupa ce s-a topit putin, in untura fierbinte se...
Ingrediente: 1 rata 1 varza acra untura sau ulei pentru varza unt pentru
rata piper negru piper rosu foi de dafin ardei iute marar Mod de preparare:
Gusti varza si daca e prea acra o pui la desarat pentru cateva ore in apa rece.
Apoi, o tai fideluta si o presezi foarte...
Ingrediente: 3 carnati subtiri 1 cana orez boia bulion 1 kg carne porc si
vita foi de varza acra 2 cepe Mod de preparare Treci carnea prin masina de tocat
cu tot cu ceapa. Potrivesti tocatura de sare si boia (nu prea iute daca
folosesti carnati iuti). Tai carnatii bucati de maximum 3...
Ingrediente: 1kg faina de patiserie 1 cubulet de drojdie proaspata 1/2
lingurita de sare 50 g zahar 1 ou 250 ml apa sau lapte Mod de preparare:
Intr-un vas mic faci maiaua pentru care sfarami drojdia si o amesteci cu
zaharul si 2 linguri de apa calda. Amesteci foarte bine pentru ca...
Ingrediente: 1 pahar mare cu făină 1 pahar mic cu smântână 1 ou întreg 1
linguriţă zahăr pudră un pahar mic cu untură, margarină sau unt poate fi
l00gr. Mod de preparare: Se face un aluat şi se întinde cu sucitorul de
mărimea unui deget. Se frământă bine împreună, apoi se întinde...
Calitate – slab alcoolizat Bază alcoolică – nici una Pahar – goblet mare
Categorie – Wine drinks Decoraţiune – fructe diferite şi câteva paie Se
serveşte la orice oră Ingrediente: 5-6 cl Sherry Oloroso câteva picături de
sirop de rodii câteva picături de Orange Bitter o lingură de zahăr pudră
sifon...
Ingrediente: 800 g cartofi 600 g vinete 200 g ceapa 5 ardei grasi 4 rosii
150 ml ulei 100 g branza 2 oua 250 ml lapte sare piper pesmet Mod de
preparare: Se curata cartofii, se spala, se taie in felii si se prajesc in ulei
incins. Cartofii se prajesc pe rand,...
Ingrediente: 150 g migdale intregi 200 g fructe conflate 150 g pudra de
alune 150 g alune intregi 100 g cacao 100 g ciocolata alba 400 g miere de albine
1 praf de scortisoara Mod de preparare: Zdrobesti alunele, sfarami migdalele
si tai fructele conflate cubulete. Torni mierea de albine intr-un vas si...
Ingrediente: două cepe 150 g orez o conservă de anghinare doi morcovi o
rădăcină de pătrunjel 400 g broccoli 100 g parmezan 100 ml vin alb demisec o
lămâie sare piper ulei de măsline pătrunjel Mod de preparare: Cepele se curăţă
de foi, se spală, se toacă mărunt şi se pun în...
Ingrediente: un pachet foi de plăcintă 500 g spanac 3 salate verzi 250 g
brânză telemea 50 g parmezan 3 ouă două cepe mărar un vârf de linguriţă de pudră
de nucşoară 3 linguri de ulei de măsline sare piper unt smântână iaurt gras
Mod de preparare: Spanacul şi salata se curăţă,...
Ingrediente: 500 g ficăţei de pui două cepe 150 ml vin alb demisec doi
căţei de usturoi cimbru salvie un vârf de linguriţă de rozmarin tocat sare piper
4 frunze de capere 3 linguri de ulei roşii uscate în ulei suc de lămâie pâine
prăjită unt Mod de preparare: Ceapa şi usturoiul...
Ingrediente: 1 kg cartofi 200 g faina 3 oua marar 50 g unt 70 ml ulei 200
g smantana sare piper Mod de preparare: Se fierb cartofii in coaja, se curata,
se lasa sa se raceasca, apoi se trec prin masina de tocat. Se adauga 150 g
faina, ouale, sare si piper....
Ingrediente: 500 g carne de porc 500 g sparanghel 200 g bulgur un morcov
un ardei capia ghimbir ras 100 g alune 25 g stafide două linguriţe cu zahăr tos
două linguri de sos de soia sare piper ulei mărar pastă de ardei iute Mod de
preparare: Carnea de porc se curăţă...
Ingrediente: 500 g pulpa de porc patrunjel menta sare piper faina 6 linguri
ulei 1 lingurita migdale 250 g orez Mod de preparare: Se toaca carnea, se
amesteca cu patrunjelul si frunzele de menta tocate, sarea, piperul, migdalele
date pe razatoarea mica. Se formeaza bulele de marimea unei prune, care se dau
prin faina...
Ingrediente: 125 g carne de porc 375 g carne de berbec sare 5 oua 75-100 g
paine ciuperci 3 linguri bulion 3 linguri smantana 2 linguri brinza rasa Mod de
preparare: Carnea taiata in bucati mici se amesteca bine cu sare, boia, ou,
piine inmuiata in lapte si ciuperci tocate. Toata compozitia se...
Ingrediente: 4 cartofi 800 g carne de porc cu grăsime şi şorici 200 g
bacon 10 frunze de salvie o lămâie 50 g unt doi căţei de usturoi dafin 500 ml
vin alb sec o linguriţă de pudră de curry sare piper ulei varză murată salată
de sfeclă roşie Mod de preparare:...
Ingrediente: 100 g de faina 100 g de unt 100 g de zahar pudra 2 oua 1
pachetel cu zahar vanilat 10 ml de rom sau citeva picaturi de esenta Mod de
preparare: Bateti albusurile spuma impreuna cu zaharul pudra si romul. Adaugati
galbenusurile si untul moale (topit, dar rece), realizind operatia prin...
Ingrediente: 1 kg rosii 2 cepe 1/4 lingurita scortisoara 2 l apa 1/4 l vin
alb sec 2 oua 5 lingurite zahar sare Mod de preparare: Rosiile rupte in bucati
se pun la fiert in apa cu cepele taiate pestisori, sare, scortisoara si zaharul.
Dupa ce au fiert se dau prin sita si...
Calitate – fără alcool Bază alcoolică – nici una Pahar – tumbler mijlociu
Categorie – No-alcool drinks Decoraţiune – două cireşe roşii, câteva paie Se
serveşte la orice oră Ingrediente: 9/10 GingerAle 1/10 sirop de rodii
Dedicat neuitatului copil minune al cinematografiei americane, Shirley Temple
este o băutură excelentă pentru...
O reteta delicioasa de sarmale de vitel in foi de vita din: carne de vitel,
ceapa, orez, sare, piper si foi de vita. Ingrediente: l kg carne de vitel 2 cepe
3 linguri orez sare piper foi de vita la saramura Mod de preparare: Toci
carnea si o amesteci cu ceapa usor calita...
Ingrediente: 200 g faina 1 galbenus 125 g unt 1 lingurita zahar 20 g
drojdie sfaramata 100 ml lapte sare Mod de preparare: Intr-un vas pui faina
cernuta cu sarea si adaugi drojdia, zaharul, untul si laptele. Amesteci si
framanti 10 minute cu mana. Acoperi si lasi sa creasca pana isi dubleaza...
Ingrediente: un kg şi jumătate piept de curcan 40 g unt 200 g bacon o
ceapă mică 50 g ficat de curcan 4-5 linguri de coniac un ou două linguri de
pesmet 2-3 linguri de ulei 300 ml vin alb 4 linguri de smântână maturată boabe
de piper zdrobite sare piper Mod...
Ingrediente: un kg muşchi de porc un morcov 200 g fasole verde 200 g bacon
afumat sare piper măcinat 250 g zmeură congelată 150 g zahăr tos 50 ml oţet de
mere două cuişoare un fir de rozmarin o lămâie ulei de floarea-soarelui Mod de
preparare: Fasolea verde şi morcovul curăţat se...
Puneţi într-un pahar 4 cl sirop de rodii, 3 cuburi de gheaţă şi o felie
de lămâie. Turnaţi apoi câte 100 ml suc de portocale şi ananas.
Ingrediente: 600 g file de porc 2-3 castraveciori 5-6 fire pătrunjel
proaspăt 100 g brânză şvaiţer tăiată bastonaşe 3 linguri ulei un cub de unt 100
ml vin alb o frunză de dafin 3 linguri smântână maturată muştar sare Mod de
preparare: Tăiaţi un buzunar în carne, pe lung. Umpleţi-l cu muştar....
Ingrediente: 1 găină 120 g morcovi 100 g rădăcină de ţelină 80 g ţelină
verde sare pătrunjel Găluşti din ficăţei: 200 g ficat de pui 50 g pesmet 2 căţei
de usturoi sare piper Mod de preparare: Se spală şi se curăţă legumele. Se
spală găina şi se pune într-o oală cu...
Ingrediente: o salată o lingură de ulei două-trei linguri de oţet 4
linguri de smântână maturată o ceapă mică tocată una-două linguri de verdeţuri
proaspete tocate sare şi piper proaspăt măcinat Mod de preparare: Separaţi
frunzele de salată. Spălaţi-le cu grijă şi scurgeţi-le. Pentru sos: amestecaţi
oţetul, uleiul şi smântână, apoi adăugaţi...
Ingrediente: 1 kg sparanghel 125 ml vin alb două gălbenuşuri o linguriţă
de mălai 150 g smântână maturată o lingură de pătrunjel proaspăt tocat 8 felii
şuncă de Parma (175 g) un cub de unt sare piper Mod de preparare: Curăţaţi
sparanghelul pe toată lungimea, având grijă să îndepărtaţi coaja şi
părţile...
Ingrediente: 4 fileuri de somon 300 g năut 200 ml vin alb sec un ardei
capia un ardei iute mic o lămâie două cepe seminţe de susan rozmarin mărar doi
căţei de usturoi o linguriţă de zahăr tos 4 linguri de ulei sare piper ghimbir
curry Mod de preparare: Năutul se pune...
Ingrediente: 4 pere 500 ml vin roşu demisec 500 ml apă două beţişoare de
scorţişoară 50 g zahăr tos 6 boabe de piper două cuişoare o steluţă de anason
400 g brânză cu mucegai 200 g miez de nucă 50 g unt amidon salată verde Mod de
preparare: Perele se curăţă de...
Ingrediente: 16 ouă de prepeliţă două ouă de găină 150 ml ulei două
linguri de icre negre ţelină o lingură de castravete murat ras două linguriţe de
muştar dulce hrean ras doi căţei de usturoi suc de lămâie sare piper salată
verde Mod de preparare: Intr-un castron se pune un gălbenuş crud...
Ingrediente: 2 căni de frişcă (2 x 250 ml) 30 g gelatină 150 ml lapte 400
ml iaurt 70 g zahăr 1 zahăr vanilat 1 blat de pandişpan 0,5 kg afine Mod de
preparare: Se înmoaie gelatina în laptele rece şi se lasă să se dizolve. Se
încălzeşte apoi pe baie de...
Ingrediente: 3 banane 3 prune roşii o jumătate de linguriţă de ghimbir
măcinat 3-4 linguri de suc de portocale 6 linguri de Cointreau o linguriţă de
gelatină pudră sau o foaie de gelatină 125 ml lapte o jumătate de baton de
vanilie două gălbenuşuri o lingură de zahăr 250 g smântână grasă
ciocolată...
Ingrediente: 2 conserve de ciuperci intregi 1 ceapa 1 rosie cimbru
proaspat piper alb sare 100 ml vin alb sec 1 lingura ulei de masline Mod de
preparare: lncingi uleiul si pui ceapa taiata pestisori. O lasi putin cat sa
devina aurie si o stingi cu vin. Adaugi si ciupercile spalate si...
Ingrediente: 2 kg carne de porc cu grasime sare piper coriandru pisat
nucsoara 200 ml zeama de oase (sau de la fierberea piftiei) amestecata cu
usturoi pisat si apoi strecurata intestine subtri de carnati Mod de preparare:
Dai carnea prin masina de tocat si o amesteci dupa gust cu sare si
restul...
Ingrediente: 1 kg ficat de porc 1cana de orez piper 2 cepe 200 g slanina
intestin gros de porc Mod de preparare: Fierbi ficatul in apa cu sare si o
ceapa intreaga. Tai ficatul cuburi pe care le treci prin masina de tocat
impreuna cu slanina. Adaugi ceapa un pic rumenita cu...
Ingrediente: 400 g crabi congelaţi 2-3 căţei de usturoi două cuburi de
unt 2-3 linguri de sherry mărar proaspăt tocat o lămâie sare piper proaspăt
măcinat Mod de preparare: Decongelaţi crabii la temperatura camerei. Curăţaţi
şi tăiaţi usturoiul mărunt. Topiţi untul într-o tigaie, adăugaţi usturoiul, apoi
crabii şi rumeniţi-i cinci minute, amestecând...
Ingrediente: fileuri de peste oceanic 4 cartofi mici 1 ceapa 2 morcovi marar
verde 2 linguri zeama de lamaie Ingrediente sos:4 linguri maioneza, 1 lingura
mustar, 1 lingura smantana, zeama de lamaie, 50 g migdale feliate, sare. Mod de
preparare: Cured cartofii, morcovii si ceapa, lasi legumele intregi si pui la
fiert in apa...
Ingrediente: 400 g pulpa de porc 1 mango bine copt 2 linguri iaurt 1
lamaie 4 linguri vin alb 150 ml supa de legume oregano uscat 300 g ciuperci 50
ml ulei de masline sare piper </ Mod de preparare: Cureti fructul de mango
de coaja, il imparti in doua si indepartezi...
Ingrediente: 2 carnati afumati 100 g boia dulce 2-3 cepe 1/2 capatana de
varza murata ulei sare piper zeama de varza patrunjel Mod de preparare: Tai
ceapa pestisori si o pui sa se inmoaie in ulei. Adaugi carnatii taiati ronde-le,
lasi sa se caleasca un pic impreuna si pui si varza taiata...
Ingrediente: 75 g unt 200 g zahar 3 oua 300g faina 2 lingurite praf de
copt 100 g migdale 3 linguri zahar vanilat 1/2 pachet gelatina 1 smantana 6
linguri lichior de oua 200 g zahar pudra 80 g fistic maruntit 50 g ciocolata
rasa Mod de preparare: Bati untul spuma cu...
Ingrediente: 200 g unt 200 g zahar 200 g seminte de mac macinate 100 g
faina 5 oua 1 lingurita esenta de vanilie coaja rasa de la jumatate de lamaie 1
lingura praf de scorfisoara 1 lingura rom zahar pudra Mod de preparare: Bati
untul cu zaharul pana obti o crema spumoasa,...
Ingrediente: 250 g margarina 50 g cascaval 1 lingurita ulei de masline 250
g faina 1 linguri otet 5 linguri sifon lingurita sare 1 ou pentru uns Mod de
preparare:
Pui faina intr-un carstron, adaugi margarina
bucatele si amesteci cu ajutorul ulei furculite. Adaugi cascavalul ras, uleiul,
otetul, sarea...
Ingrediente: 200 g orez cu bobul rotund 2 morcovi 1/2 praz 150 g bacon 1
ceapa rosie patrunjel fin tocat Mod de preparare: Pui la fiert in vase
separate orezul si morcovii curapati. Tai cubulete de bacon pe care le dai si
pe ele intr-un clocot. Tai prazul in patru si apoi...
Ingrediente: 250 g tortellini cu prosciuto crudo cascaval ras ulei de
masline patrunjel Mod de preparare: Se pun la fiert tortellini in 2 litri de apa
cu sare. Se lasa sa fiarba 10 minute pana cand s-au fiert. Le scurgem de apa,
dupa ce s-au scurs le punem in farfurie presaram cascaval ras si...
Ingrediente: 1 kg carne de porc 300 g slanina 5 ardei iuti sare 1 capatana
usturoi zeama de carne condimente pentru carnati Mod de preparare: Dai carnea
si ardeii iuti prin marina de tocat si amesteci tocatura cu slanina taiata
bucati cat mai mici. Faci mujdei de usturoi pe care il subtiezi...
Ingrediente: 1 bucata muschi de porc 1 conserva ciuperci 2 cepe 2 oua + 1
galbenus 100 g unt 1 pachet aluat congelat de patiserie condimente dupa gust
Mod de preparare: Cu cel putin 2 ore inainte de a pregati, lasi aluatul sa se
dezghete si apoi il despaturesti ca sa obtii...
Ingrediente: 12 bucăţi de ananas în sirop 100 g zahăr cubic 100 g zahăr
pudră 125 g faină 2 ouă 60 g unt + 1 bucăţică pentru tavă 1/2 pachet de drojdie
50 g migdale fără coajă Mod de preparare: Se pun într-o crăticioarâ cuburile
de zahăr, cu 2 linguri de apă....
Calitate – alcoolic Bază alcoolică – coniac Pahar – cupă mică de cocktail
Categorie – Triple sec drinks Decoraţiune – fără Se serveşte seara şi
noaptea Ingrediente: 6/10 coniac 3/10 Cointreau 1/10 suc de lămâie Din unele
surse, acest cocktail ar fi apărut în anii ’20 la Chaton Bar din...
Ingrediente: 1 kg carne de porc o cana de orez 1/2 kg ceapa 1 varza cimbru
sare boia iute Mod de preparare: Tai carnea cat mai mic cu putinta cu un cupt
foarte bine ascupt. Apoi o calesti pupti cu ceapa taiata marunt si dupa 5
minute adaugi si orezul si le...
Ingrediente: 200 g de spanac proaspăt (sau congelat) 3 ouă 120 g făină
sare piper Pentru umplutură: 200 g cremă de brânză jumătate ardei gras roşu
tăiat cubuleţe 1 lingură ulei de măsline sare piper Mod de preparare:
Compoziţia se prepară cu ajutorul unui robot de bucătărie. Se mixează bine
spanacul cu...
Ingrediente: 1tavita piept de pui fara os 500 g carne de vita 2 carnati
afumati mai lungi 2 linguri smantana 5 oua boia dulce pentru pui si boia picanta
pentru vita 2 cepe 1 legatura de marar Mod de preparare: Prin marina de tocat
treci separat cele doua tipuri de carne, fiecare...
Ingrediente: două cuburi de unt 140 g zahăr 100 g migdale tocate două
plicuri cu cremă de vanilie un litru de lapte 250 g caise în sirop frişcă o
jumătate de portocală una-două linguri de Grand Marnier Mod de preparare:
Topiţi untul şi puneţi 60 g zahăr pentru a obţine un sos...
Ingediente: 6 ouă 300 g zahăr tos 120 g făină o lingură de pudră de cacao
400 ml frişca 100 ml apă sare două linguri de pastă de măceşe o lămâie o
linguriţă de suc de lămâie două pliculeţe cu zahăr vanilinat praf de copt unt
Mod de preparare: într-un bol se...
Ingrediente: o ceapă o lingură de ulei un castravecior o linguriţă de
miere un praf de curry boia de ardei o conservă cu supă de coadă de viţel vin
roşu coniac smântână goasă Mod de preparare: Curăţaţi şi tocaţi ceapa mărunt.
Incingeţi uleiul şi căliţi ceapa până se rumeneşte. Tăiaţi castraveciorul
felii...
Ingrediente: un pachet de aluat foitaj un piept de pui 300 g ciuperci 3
căţei de usturoi un vârf de linguriţă de pudră de curry 100 ml ulei de măsline o
ceapă un ou o linguriţă de cimbru sare piper Mod de preparare: Pieptul de pui
se taie cubuleţe şi se pune...
Ingrediente: 125 g unt sau margarina 2 linguri de zahar pudra 1 galbenus
(facultativ) 1 lingura de cacao 1/4 smantana 1/2 plic cu budinca de cacao 1 plic
zahar vanilat Ingrediente blat: 5 oua, 120 g zahar tos, cate o lingura de faina
pentru fiecare ou, 1/4 lingurita praf de copt, 100 g...
Ingrediente: 600 g piept de pui 100 g rosii cherry de culoare rosie 100 g
rosii cherry de culoare galbena sare piper alb salata verde scobitori Mod de
preparare: Tai carnea in fasii lungi pe care le fixezi in scobitori alternativ
cu rosioare galbene si rosii. Presari sare si piper si le treci...
Ingrediente: 1/2 kg faina 150 g unt 1 galbenus 4 linguri smatana 20 g
drojdie dizolvata in 4 linguri lapte caldut 2 ling. lapte 2 pliculete zahar
vanilat 200 g coicolata cu 70% cacao 50 g alune nesarate Ingrediente
umplutura:250 g miez de nuca maruntit, 100 g cacao, 100 ml lapte, 200...
Ingrediente: 1 măr jumătate de ananas 1 rodie 1 portocală 1 mână de boabe
de struguri negri 100 ml suc de lămâie pentru sos: 400 g iaurt degresat jumătate
linguriţă scorţişoară 2 linguriţe miere Mod de preparare: Taie ananasul la
cele două capete, apoi curăţă-1, pe lung, şi taie-l bucăţele. Curăţă
rodia...
Ingrediente: 1 varză roşie 2 mere 50 g unt topit 1 lingură zahăr 1 ceapă
1/2 baton scortisoară 1 foaie de dafin 4 cuisoare 1 lingură capere 2 linguri
oţet de vin roşu 1/8 1 vin roşu 1/8 oţet de vin roşu sare piper negru, proaspăt
măcinat Mod de preparare: Curăţă ceapa...
Ingrediente: 1,4 kg cartofi mici 1 căpăţână usturoi 3 linguri ulei de
floarea soarelui 1 lingură piper negru, proaspăt măcinat 1 lingură sare
grunjoasă 1 legătură rozmarin Mod de preparare: Preîncălzeşte cuptorul la
semnul 7/200′ C. Unge cu grăsime o tavă de friptură şi presară sare grunjoasă
şi piper măcinat. Spală cartofii şi...
Ingrediente: 400 g carne de vită, tocată 1 ou 1 ceapă 1 chiflă albă,
uscată 2 linguri muştar piper negru, proaspăt măcinat 1 lingură boia iute 10
felii costiţă 150 ml vin alb, dulce 10 ţepuşe-frigărui Ulei picant: 5 linguri
ulei de măsline 1 lingură cimbru, tocat 1 lingură piper negru, zdrobit ...
Ingrediente: 450 g faina de patiserie 130 ml lapte caldut 3 linguri cu
zahar 42 g drojdie proaspata 150 g stafide 235 g unt moale 5 galbenusuri 70 g
migdale cojile zaharisite ale unei lamai si ale unei portocale 100 g rahat
divers colorat 1 fiola esenta de rom 1 lingura zahar vanilat...
Ingrediente: 1 curcan de circa 3 kg sare piper negru Umplutura: 2 codiţe
de ţelină 1 ceapa 75 g unt 200 g carne tocată, condimentată, pentru cârnaţi 1
legătură pătrunjel proaspăt, tocat 4 fire cimbru 3 fire salvie 3 foi de dafin
200 ml concentrat de găină 300 g miez de pâine albă...
Ingrediente: 900 ml suc de roşii 100 ml suc de lămîie 50 ml oţet balsamic
1 lingură ridichi date pe râzătoare 1 lingură sare 20 picături sos Tabasco 50 ml
vodcă 1 legătură frunze de ţelină Mod de preparare: Combină toate
ingredientele într-un btender, mai puţin vodca şi frunzele de ţelină.
Toarnă...
Ingrediente: piept de pui 2 morcovi 1 radacina patrunjel 2 ardei grasi 1
ou 2 linguri orez patrunjel sare dupa gust Mod de preparare: Cureti morcovii
si radacina de patrunjel si le tai chinezeste, adica bastonase subtri. Speli si
carnea si o pui la fiert cu morcovii si radacina de patrunjel,...
Ingrediente: 400 g spaghete sare 400 g piept de curcan 1 ardei gras
galben 1 praz 80 g ciuperci din conservă 3 căţei de usturoi ulei de măsline
piper mărar proaspăt pentru decor Poftă bună! Se fierb spaghetele „al dente"
în apă sărată fiartă. Se scurg de apă şi se lasă să...
Ingrediente: 240 g făină 1 plic praf de copt 120 g unt 60 g zahăr 1
gălbenuş de ou sare 100 ml smântână 1 lingură suc de lămâie 5 linguri pesmet
grăsime şi făină pentru uns tava Umplutură: 500 g brânză moale de vaci 100 g
zahăr pudră 3 ouă 50 g stafide...
Ingrediente: 3 linguri muştar de Dijon 250 g smântână 4 linguri vin alb
supă de carne 1 lingură condimente din legume 4 ouă Piure: 1 morcov mare, fiert
600 g cartofi 1 lingură unt 100 ml lapte sare pătrunjel tocat Mod de
preparare: Intr-o oală se amestecă muştarul cu smântână, vinul şi...
Ingrediente: 100 g ciocolata rasa (sau 1 lingura de cacao) 7 oua 300 g
zahar 500 g faina 100 g unt 100 g ulei 70 g drojdie de bere 500 ml lapte Mod
de preparare: lntr-un castron, prepari intai maiaua. Freci drojdia cu o lingura
de zahar, adaugi 2 linguri de apa...
Ingrediente: 500 g pulpa de porc 150 g caise 100 g prune uscate 100 g
smochine proaspete sau uscate 100 g stafide galbene 100 g nuci 100 g alune 200
ml vin alb dulce 150 ml coniac sare piper Mod de preparare: Intinzi carnea pe
o planseta, o bati usor cu ciocanul...
Ingrediente: 1 litru supa de pui 400 g ciuperci albe 2 cepe mici albe 20 g
unt 1 lingura de faina 100 g kaizer patrunjel ceapa ciorii pentru decor Mod de
preparare: lntr-o oala pui untul sa se topeasca si adaugi ceapa marunt taiata si
ciupercile (opresti cateva pentru decor) curatate si...
Ingrediente: 1 bucata cat mai dreapta de burta de porc 1 kg de sare Mod
de preparare: Fasonezi burta de porc si o presari cu sare din abundenta, astfel
incat nici o parte sa nu fie neacoperita. O lasi asa timp de 3 zile, dupa care o
scuturi bine de sare, o...
Ingrediente: 1 jambon 1/2 kg sare grunjoasa 20 de cuisoare parfumate 3
linguri de mustar dulce 50 ml sirop de coacaze sau mere 2 foi de dafin 1 morcov
1 ceapa mare 4 pere 2 buchete broccoli Mod de preparare: Jambonul intreg, bine
spalat si zvantat, il intepi adanc cu varful unui...