marți, 7 august 2012

Retete #62


Retete:

Quiche cu ceapa si vin

Ingrediente aluat : 200 g branza de vaci (slaba) 2 linguri lapte 2 linguri ulei 1 ou sare iodata 250 g faina 3 lingurite praf de copt grasime pentru uns tava Ingrediente umplutura:300 g ceapa, 1 vanata, 4 linguri ulei de masline, 2 linguri zahar, 2 linguri otet rosu, 150 ml vin, 2 rosii...

Read more »

Pateuri cu sunca si broccoli

  Ingrediente aluat: 425 g faina 1/2 lingurita sare 1 pachetel drojdie uscata 4 linguri ulei de masline faina pentru planseta Ingrediente umplutura :200 g sunca, 250 g broccoli, 1 ardei gras rosu, 125 g mozzarella sau telemea de vaca nesarata. Mod de preparare: Se amesteca faina cu sarea si cu drojdia uscata, se...

Read more »

Appeltarta

Ingrediente aluat: 250 g unt moale 250 g zahar 4 oua 1 varf de cutit praf de copt 1 lingura rom 250 g faina Ingrediente umplutura: 500 g mere, 100 g unt, 200 g zahar, 1 plic zahar vanilat, 150 g zmeura congelata, 5 albusuri, coaja rasa de la o lamaie. Mod de preparare:...

Read more »

Painisoare cu masline si migdale

Ingrediente aluat: 20 g drojdie 1 lingura miere 400 g faina 4 catei de usturoi 3 linguri ulei de masline 1/2 lingurita sare iodata 1 lingura condimente pentru pizza faina pentru planseta Ingrediente umplutura: 80 g masline negre fara samburi, 50 g migdale decojite, 2 catei de usturoi, 200 g salata verde creata, 1...

Read more »

Turtiţe

Turtiţe

  Ingrediente: 400 g făină 100 g mălai 25 g droj­die o linguriţă de sare 500 ml apă călduţă (nu fierbinte!) Mod de preparare: Se prepară un aluat din făină, mălai, sare, drojdie şi apă călduţă, se frământă bine alu­atul şi se lasă să crească la căldură timp de aproape o oră. După ce...

Read more »

Prajitura Rigo Jancsi

Ingrediente: 100 g unt 80 g zahar 4 oua 810 g faina 20 g cacao 2100 g ciocolata menaj 600 g frisca + 50 g zahar 30 g gem de caise 150 g glazura de ciocolata   Mod de preparare: Se amesteca untul cu zaharul si cu galbenusurile de oua. Se bat albusurile de...

Read more »

Salată de legume coapte cu capere

Salată de legume coapte cu capere

  Ingrediente: două vinete un ardei roşu şi unul galben 200 g de mînătărci în ulei 250 g mozzarella 60 g roşii deshidratate 3 fileuri de sardele în ulei doi căţei de usturoi 3 linguri de capere o jumătate de linguriţă de maghiran 4 fire de busuioc 5 linguri de ulei de măsline două...

Read more »

Pizza Capricciosa

Ingrediente: 1 aluat dospit 500 g rosii coapte bine 250 g sunca fiarta taiata felii 4 fileuri de sardele din conserva 8 anghinare (miezul) conservate in ulei 4 linguri ulei de masline 150 g masline negre sare piper negru macinat 1 lingura ulei de masline pentru a unge tava Mod de preparare: Se prepara...

Read more »

Prajitura cu branza de vaci si visine

Prajitura cu branza de vaci si visine

Ingrediente aluat: 200 g faina 100 g zahar 100 g unt moale 1 varf de cutit sare 1 ou Ingrediente umplutura: 50 g unt, 3 oua, 200 g branza de vaci, 350 g visine fara samburi, 100 g zahar, 125 g frisca batuta, 1 lingurita rasa zeamil, sare, 30 g migdale taiate. Mod de...

Read more »

Tofu umplut cu carne de porc

  Ingrediente: brânză tofu tăiată pătrăţele carne tocată sos de soia wei jin sare zahar Mod de preparare: Brânza tofu se prăjeşte în ulei încins până capată culoarea aurie. Carnea tocată se amestecă împreună cu sare, sos de soia şi wei jin. Se face o gaură în brânză şi se umple cai carnea tocată,...

Read more »

Piept de curcan cu salata de telina

Ingrediente: 600 g piept curcan 100 g bacon 400 g mere 600 g telina radacina 100 g miez nuca  2 linguri zahar 100 ml lamiae 0.3g sare 0,1 g piper alb 200 g morcovi 100 g patrunjel radacina 150 g ceapa 50 ml ulei 2-3 fire frunze de telin 20 ml ulei de masline...

Read more »

Tarta cu pere – Tarte aux poires â la genevoise

Tarta cu pere – Tarte aux poires â la genevoise

  Ingrediente: 300 g aluat fraged 20 g făină 30 g zahăr scorţişoară (pudră) 8 pere 100 g lămîi şi porto­cale zaharisite (tăiate în bucăţele) 100 g stafide, 100 ml vin alb sec 25 ml ulei de nuci 40 g zahăr brun 100 g smîntînă Mod de preparare: Tapetează o formă de tartă cu...

Read more »

Tarta cu dovlecei, branza de oaie si cimbru verde

  Ingrediente: 1 pachet aluat de foetaj 250 g branza de oaie (telemea sfaramata) 3 dovlecei 5 linguri ulei de masline cimbru verde sare piper   Mod de preparare: Se spala dovleceii, se dau pe razatoarea mare si se calesc 5 minute in 3 linguri de ulei incins, amestecand intruna. Se intinde aluatul in...

Read more »

Paine cu ierburi aromate

Ingrediente: 500 g faina + 50 g faina pentru planseta 20 g drojdie 1 lingura busuioc taiat 1 lingura rozmarin tocat 2 lingurite frunzulite de cimbru 3 linguri ulei de masline 2 lingurite rase de sare Mod de preparare: Se sfarma drojdia si se inmoaie in 100 ml de apa. Se adauga 125 g...

Read more »

Frunze de salvie in aluat

Ingrediente: 20 frunze de salvie 100 g faina 2 oua + 1 albus 80 ml bere 1 lingura ulei de masline sare piper ulei pentru prajit Mod de preparare: Se spala frunzele de salvie si se usuca intr-un servet sau cu hartie absorbanta. Se pune faina intr-un castron, se incorporeaza galbenusurile si apoi se...

Read more »

Peste cu sos de soia si oţet alb

  Ingrediente: crap de aproximativ un kilogram ulei pastă de tomate sos de soia oţet alb   Mod de preparare: Se fac, cu ajutorul unui cuţit, câteva crestături de o parte şi de alta a peştelui, apoi se pune la prăjit în ulei încins şi se ţine până când capătă o culoare aurie. Separat...

Read more »

Macaroane cu fasole verde si branza

Macaroane cu fasole verde si branza

Ingrediente: 500 g fasole verde sare 400 g tortiglioni (macaroane scurte) 500 g rosii 150 g sunculita afumata 2 linguri ulei 1 lingura patrunjel verde tocat 1/8 l concentrat de legume piper 200 g telemea putin sarata   Mod de preparare: Se spala fasolea, se curata, se taie bucati si se fierbe circa 5...

Read more »

Snitele de miel

Ingrediente: 2 pulpe din spate 250 g untura sau 300 ml ulei 50 g faina 2 oua 100 g pesmet fin putina sare 200 ml lapte   Mod de preparare: Se spala bine carnea, se zvanta cu un stergar si se desprinde de pe oase. Se taie bucati mai mici, se bate fiecare bucata,...

Read more »

Friptura de vita cu morcovi si suc de portocale

Friptura de vita cu morcovi si suc de portocale

Ingrediente: 800 g morcovi 20 g unt sau margarina sare piper 1 portocala (250 g) 1 lingura de miere cateva frunzulite de busuioc sare piper 4 felii antricot sau muschi de vita (a 150 g fiecare) 3 linguri ulei Mod de preparare: Se spala morcovii, se curata, se taie felii subtiri si se calesc...

Read more »

Tarta cu mere,pere si miere

Ingrediente: 250 g faina 250 g unt moale 100 g zahar 1 ou 750 g mere 4 linguri miere 750 g pere sare Mod de preparare: Puneti faina intr-un castron, faceti o gropita, spargeti oul si puneti-l in ea. Adaugati sarea, zaharul, 200 g de unt si amestecati cu varfurile degetelor pana ce obtineti...

Ingrediente: 750 g prune 300 g zahar 250 g unt moale 1 varf de cutit sare 4 oua 1/2 plic praf de copt 100 g zeamil 250 g faina 2 linguri pesmet 30 g stifturi de migdale 1 plic zahar vanilat 3 linguri zahar pudra   Mod de preparare: Se spala prunele, se rup...

Read more »

File de porc cu dovlecei

File de porc cu dovlecei

Ingrediente: 700 gr file de porc 2 dovlecei (800 gr) 2 cepe 3 catei usturoi 50 gr pasta tomate faina piper sare patrunjel verde 100 ml vin alb ulei pentru prajit boia dulce Mod de preparare: Carnea se taie in felii, apoi se trece prin faina ce a fost amestecata cu sare, piper, boia....

Read more »

Tort cu prune si frisca

Ingrediente aluat : 100 g ciocolata amaruie 100 g unt moale 1 plic zahar vanilat 150 g zahar 5 oua 100 g faina 50 g zeamil 50 g migdale macinate marunt 1 lingurita cu varf praf de copt Ingrediente umplutura :750 g prune, 6 linguri zahar, 150 ml zeama de portocale, 100 ml vin...

Read more »

Cotlet de porc cu smantana

Cotlet de porc cu smantana

Ingrediente: 4 cotlete de porc 100 gr ceapa 5 gr boia de ardei dulce 200 gr smantana 1 kg cartofi 50 gr ulei 20 gr faina sare piper patrunjel verde 1 legatura   Mod de preparare: Se spala, se zvanta si se sareaza cotletele, dupa care se pun in ulei bine incins sa se...

Read more »

Vrajitoriile lui Jamie Oliver 20 (video)

Read more »

Salată de morcovi cu portocale

  Ingrediente: 250 g morcovi raşi două portocale o ceapă mare roşie 12 măsline negre fără sîmburi o linguriţă de seminţe de chimen o linguriţă de praf de chimen o jumătate de lămîie 4 linguri de ulei de măsline sare piper măcinat   Mod de preparare: Puneţi într-un castron sucul de lămîie, uleiul, praful...

Read more »

Cocktail Rossini

Cocktail Rossini

  Calitate – slab alcoolizat Bază alcoolică – nici una Pahar – flute sau cupă Asti Categorie – Wine drinks Decoraţiune – fără   Se serveşte la orice oră   Ingrediente: 6/10 şampanie sau vin spumos 4/10 suc de căpşune   Apărut acum circa treizeci de ani, este numit şi Fragolino (Căpşunică) datorită ingredientului...

Read more »

Pizza Cele patru anotimpuri

. . Ingrediente: 1 aluat frantuzesc 4 linguri pasta de tomate 1 lingura oregano 6 linguri cascaval ras (parmezan) 8 rosii oparite 100 g creveti 100 g carne de pasare sau de scoica 100 g sunca fiarta taiata fasii 100 g salam 1 conserva mica de ciuperci (Champignons) cate o jumatate de ardei rosu...

Read more »

Placinta cu branza

Ingrediente aluat: 300 g faina fina 200 g unt 100 g zahar pudra 1 plic zahar vanilat 1 coaja de lamaie Ingrediente umplutura: 5 oua 350 g branza semigrasa de vaci 150 g unt 150g zahar 100 g miez de nuca 200g mere 30g gris 3 galbenusi de oua 1 coaja de lamaie Mod...

Read more »

Placinta cu ceapa, marar si ciuperci

Ingrediente aluat: 500 g faina 1 pahar de ulei + 4 linguri pentru stropit si uns 0,5 litru apa calda sare dupa gust Ingrediente umplutura: 2 cepe sare piper 1 legatura marar 200 g ciuperci Mod de preparare: In movilita de faina se face o scobitura in care se toarna, putin cate putin, apa,...

Read more »

Pizza de legume

  Ingrediente: 1 aluat dospit conform retetei 1 lingura ulei cite un ardei rosu, galben, verde 100 g praz 4 ardei iuti murati 300 g broccoli (sau conopida) 1 catel de usturoi 100 g pasta de tomate 200 g rosii in bulion (conserva) piper macinat proaspat boia de ardei dulce oregano sfaramat 200 g...

Read more »

Prajitura cu prune si biscuiti

Prajitura cu prune si biscuiti

Ingrediente aluat : faina 1 pachetel drojdie uscata 100 ml lapte caldut 80 g zahar 150 g unt moale 1 ou Ingrediente umplutura:1,5 kg prune, 700 ml lapte, 2 plic zahar vanilat, 75 g zahar, 160 g gris, coaja rasa de la o lamaie, 6 oua, 100 g biscuiti, 2-3 linguri zahar. Mod de...

Read more »

Supă Waterzooi

Supă Waterzooi

  Ingrediente: un kilogram de peşte diferit (crap, ştiucă, caracudă, ţipar, şalău) 100 g unt 100 g rădăcină de pătrunjel un fir de praz o legătură de pătrunjel cimbru foaie de dafin piper sare doi litri de bulion (zeamă) de peşte pregătit dinainte   Mod de preparare: Peştii se taie în bucăţele şi se...

Read more »

Carne de porc cu ananas si sos de soia

Carne de porc cu ananas si sos de soia

Ingrediente: 400 g carne de porc (taiata fasii) 1cutie de ananas (bucati) 5-6 linguri sos de soia 2 linguri vin alb (dulce) 1 varf de cutit pasta de chili 3 lingurite amidon 2 gogosari (sau ardei grasi rosii) 2 linguri ulei 2 linguri ketchup 1 lingura otet alb zahar sare Mod de preparare: Se...

Read more »

Pizza cu anghinare

Ingrediente: 2 pungi cu aluat de pizza (a 230 g fiecare) 4 linguri pesto (sos italienesc cu busuioc) 600 g rosii sare piper 200 g anghinare 200 g cascaval 20 g masline negre busuioc Mod de preparare: Se asaza aluaturile de pizza pe cate o tava, se ung cu doua linguri de pesto fiecare...

Read more »

Prajitura cu stafide

Ingrediente: 250 g faina 150 g stafide 250 g unt inmuiat 250 g zahar tos + 2 linguri pentru decorat 4 oua 2 lamai 1 pachet de praf de copt 80 ml de rom   Mod de preparare: Inmuiati stafidele in rom. Frecati cu peria lamaile sub un jet de apa calda.Ungeti cu unt...

Read more »

Placinta cu mere din Taban

Ingrediente: 1 kg faina scortisoara macinata 200 g unt cuisoare macinate 150 g migdale coaja rasa de la o jumatate de lamaie 100 g stafide 300 ml lapte 1,2 kg mere  50 g pesmet 120 g zahar 2 oua   Mod de preparare: Din faina cu oua, sare, laptele caldut si unt se prepara...

Read more »

Crostata di mele

Crostata di mele

Ingrediente aluatul fraged 175 g faina 1 varf de cutit sare 100 g unt moale 50 g zahar 1 galbenus Ingrediente umplutura: 750 g mere, 1 lingura zeama de lamaie, 2 linguri dulceata sau marmelada de caise (circa 60 g), 20 g unt topit, 1 lingura zahar, 2 linguri zahar pudra. Mod de preparare:...

Read more »

Cotlet de porc

Ingrediente: 6 cotlete de porc 200 ml vin alb 100 gr unt 2 linguri mustar 2 cepe taiate marunt 300 ml supa de vaca 3 castraveti acri taiati joulien (betisoare fine) Mod de preparare: Intr-o tigaie se adauga 80 gr de unt si se topeste, apoi se adauga cotletele si se prajesc la foc...

Read more »

Pulpa de miel a la Tino

Ingrediente: 1 kg de pulpa de miel (cu os) sare piper alb o lingurita oregano uscat 3 catei de usturoi 65 g unt 4 linguri zeama de lamaie o lingura faina Mod de preparare: Se curata pulpa de pielite si grasime, se spala, se sterge si se freaca bine cu sare, piper si oregano....

Read more »

Pui umplut cu bucaţi de pere si castane

Pui umplut cu bucaţi de pere si castane

  Ingrediente 1 pui mare 1 borcan castane fierte 5 pere 300 ml vin alb sare piper nucsoara ulei de masline rozmarin dovlecei ardei gras in trei culori Mod de preparare: Spală puiul şi condimentează-l în interior şi exterior cu sare, piper şi nucşoară. Rumeneştie puţin puiul în ulei încins. Ai grijă să-l întorci...

Read more »

Barcuţe de dovlecei umpluţi

Barcuţe de dovlecei umpluţi

  Ingrediente: 2 dovlecei mijlocii o ceapă 2 litri bulion de legume 100 g şuncă o roşie sau 8 tomate cherry 125 e brânză de vaci 2 linguri lapte 1/2 lingură pătrunjel 1/2  lingură mărar 1/2 lingură tarhon 1/2 lingură cimbru sare piper   Mod de preparare: Se preîncălzeşte cuptorul la 200 de grade....

Read more »

Perisoare din piept de pasare cu castraveti acri

Ingrediente: 250 g piept pui 50 g orez 50 g ceapa 3 linguri untdelemn 2 linguri apa rece un ou 25 g faina piper marar patrunjel sare Ingrediente sos :50 g untdelemn, 1/4 l apa, 1/2 l suc de rosii,ceapa rasa fin, 25 g faina, marar,patrunjel, telina, sare. Mod de preparare: Intr-o cratita, se...

Read more »

Şniţel de pui cu şuncă şi sos de smîntînă

  Ingrediente: 150 g piept de pui 50 g şuncă caşcaval făină ou pesmet ceapă sare piper   Mod de preparare: Şniţelul se prepară ca atare, după care se pune într-un vas pentru gratinare. Separat, într-o tigaie se prepară sosul de smîntînă ameste­cat cui ceapa tocată julienne, şunca tăiată cubuleţe, se lasă să clocotească,...

Read more »

Lapte de pasăre

Lapte de pasăre

  Ingrediente: 8 ouă proaspete 250 g zahăr pudră 1/2 l lapte o picătură de esenţă de vanilie   Mod de preparare: Crema: Puneţi cele 8 ouă într-o caserolă cu 125 g zahăr pudră. Amestecaţi bine cu un tel. Adăugaţi 1/2 I lapte fiert, în care, în prealabil, a fost introdusă o picătură de...

Read more »

Brioşe cu dulceaţă de struguri

  Ingrediente: 700 g făină 400 g iaurt 4 linguriţe de praf de copt 14 linguri de ulei 150 g zahăr sare 100 g stafide dulceaţă de struguri   Mod de preparare: Intr-un bol se amestecă iaurtul, uleiul şi ouăle, Separat se omogenizează făina, praful de copt, zahărul şi sarea (un virf de cuţit)....

Read more »

Peşte (păstrav) indopat cu nuci

Peşte (păstrav) indopat cu nuci

  Ingrediente: 2 pastravi 250 g nuci 2 felii de paine 100 ml, lapte 2 oua 1 lamaie 2 linguri cu smantana 1 pahaar vin alb ulei sare Mod de preparare: Curăţă peştii şi şterge-i bine cu un şervet. Stropeşte-i apoi cu puţină zeamă de lămâie. Separat, amestecă nucile tocate mărunt cu pâinea înmuiată...

Read more »

Zacusca de cod

Zacusca de cod

Ingrediente: 1 kg cod 3 morcovi 1 telina 1 albitura toate taiate bare potrivite   1 legatura usturoi verde 1 fir de praz taiate marunt 100 gr masline 250 gr rosii in bulion 2-3 linguri ulei sare piper 100 ml vin alb 1 legatura patrunjel taiat fin   Mod de preparare: Legumele se inabusa...

Read more »

Salată din multe legume

Salată din multe legume

  Ingrediente: o salată 200 g morcovi două roşii 200 g ciuperci din conserrvă 200 g vinete 200 g ardei capia o jumătate de lămâie ulei sare piper   Mod de preparare: Vinetele şi ardeii se coc pe un grătar. Mor­covii se fierb şi se taie fiddeluţă. într-un castron se rup frunzele de salată,...

Read more »

File de cod cu telina gratinata

File de cod cu telina gratinata

Ingrediente: 600 gr file de cod 1 kg telina chinezeasca 1 lingura unt 200 gr cascaval 1 lamaie sare piper 2 oua 2 linguri pesmet Mod de preparare: Telina se spala si se taie felii subtiri, se fierbe inabusit 20 minute in putina apa si sare. Dupa fierbere se scoate se aseaza intr-un vas...

Read more »

Reţete de post: Cartofi la cuptor cu ciuperci şi legume

  Se aleg şase-opt cartofi frumoşi, se spală (nu se descojesc), se ung cu ulei şi se pun fiecare în câte o folie de alu­miniu. Se dau la cuptor, la foc potrivit, până se coc (pentru a vă da se ama când sunt copţi, strângeţi uşor unul (dintre ei), într-o crăticioară se pune puţin...

Read more »

Dovlecei şi vinete cu sos de usturoi

  Se alege o vânătă şi un dovlecel de mărime potrivită, se spală, se taie în felii groase de cinci milimetri şi se presară sare, pentru a-şi lăsa zeama şi amăreala. După 10-15 minute, fiiecare felie se tamponează cu un şervet curat sau cu hârtie absorbantă, după care se prăjesc în ulei. (Pentru cei...

Read more »

Ceapă cu sos la cuptor

Ceapă cu sos la cuptor

  Ingrediente: 200 g rădăcină de pătrunjel 100 g morcovi se fierb în apă cu sare fulgi de boia ulei de măsline ceapa   Mod de preparare: Se pune deoparte o rădăcină de pătrunjel. Cealaltă se pasează şi i se păstrează zeama. Se dizolvă două linguri de făină de grâu în zeama de zarzavat,...

Read more »

Friptură de raţă

Friptură de raţă

  Ingrediente:  două aripi de raţă 1/4 l vin roşu de Bourgogne 150 g unt sare şi piper 10 eşalote   Mod de preparare: Asezonaţi cu sare şi piper cele două aripi de raţă. Prăjiţi-le foarte puţin în unt într-o cratiţă. Aripile de raţă trebuie să rămână totuşi roşii, aproape în sânge. După prăjire,...

Read more »

Cocktail Royal Temptation

Cocktail Royal Temptation

  Calitate – alcoolic  Bază alcoolică – nici una Pahar – cupă mică de cocktail Categorie – Amaretto drinks şi Coffee liqueur drinks Decoraţiune – o coaja de portocală, frunzuliţe de mentă, un praf de cacao   Se serveşte dupâ-amiaza. seara şi noaptea   Ingrediente: 4/10 Amaretto di Saronno 3/10 Kahlua 2/10 Midori 1/10...

Read more »

Prăjitură cu brânză si jeleu de portocale

Prăjitură cu brânză si jeleu de portocale

  Ingrediente: 8 linguri de făină 8 linguri de lapte 8 linguri de zahăr tos 6 linguri de ulei o lămâie praf de copt două pliculeţe cu zahăr vanilinat 3 ouă 500 g brânză de vaci esenţă de vanilie coajă de portocală jeleu de portocale   Mod de preparare: Intr-un vas se amestecă făina...

Read more »

Knodel

  Ingrediente: 1,5 kg cartofi 200 g făină sare 20 g unt 50 g pîine albă (tăiată bucăţele) doi litri apă   Mod de preparare: Cartofii se fierb, se amestecă bine cu făină şi sare prină se obţine o cocă. Coca se împarte în 12 bucăţi, se aplatizează şi se pun la mijloc bucăţele...

Read more »

Găluşte de cartofi cu sos de smantana

Găluşte de cartofi cu sos de smantana

  Ingrediente: doi cartofi fierţi în coajă 30 g şuncă un fir de ceapă verde făină ou pesmet sare piper   Mod de preparare: Cartofii se dau pe râzătoare, ceapa se toacă mărunt, la fel şi şunca, se amestecă bine şi se formează găluşte care se dau prin făină, ou şi apoi pesmet, după...

Read more »

Pulpa de porc cu mere si ceapa

Ingrediente: 800 gr pulpa de porc 400 gr ceapa 300 gr mere acrisoare 1 lingura margarina 150 ml vin alb sare piper boia de ardei dulce 1 lingurita, maghiran Mod de preparare: Carnea se imparte cite doua bucati la portie, se condimenteaza si se introduce la cuptor timp de 7-8 minute, apoi se adauga...

Read more »

Pulpa de porc cu legume

  Ingrediente: 1 kg pulpa de porc 1 conopida mica 2 morcovi 200 gr fasole verde 2 dovlecei 2 cepe 1 ardei gras 100 ml vin alb 1 legatura patrunjel verde sare piper tarhon usturoi 100 ml ulei 200 gr smantana Mod de preparare: Carnea se va taia in bucati potrivite, se condimenteaza cu...

Read more »

ui cu lamaie si cartofi rosi

Ingrediente: 1 pui 4 lamai 1 lingurita piper rosu si verde 1 lingura frunze de busuioc verde 1 kg cartofi 4 linguri ulei de masline Mod de preparare: Puiul se taie in patru, se adauga sucul extras din 2 lamai, se condimenteaza cu piperul, frunzele de busuioc taiate fin si cele 4 lingurite de...

Read more »

Creier cu sos de rosii

Creier cu sos de rosii

Ingrediente: 800 gr creier de vaca 2-3 cepe 500 gr suc de rosii 2-3 catei usturoi 1 llingurita unt cimbru sare piper vin alb foi de dafin 1 legatura patrunjel verde Mod de preparare: Creierul se curata de pielite si se introduce la fiert in apa clocotita in care s-au introdus cateva boate de...

Read more »

Clopoţel de Craciun

Clopoţel de Craciun

  Ingrediente: 200 g nuci 3 oua 250 g zahar pudra 250 g biscuiti 100 ml rom 100 ml vişinată vişine din vişinată 50 g cacao 200 g unt 100 g stafide 1 lingura cu ulei   Mod de preparare: Pune ouăle la fiert 5-6 minute. Freacă untul cu zahărul pudră. Adaugă apoi gălbenuşurile...

Read more »

File de merlucius cu spanac

File de merlucius cu spanac

Ingrediente: 1 kg file de merlucius 1 kg spanac oparit 50 gr unt 1 ceapa 3 oua 150 gr cascaval ras 2 catei usturoi 2 lamai sare piper nucsoara Mod de preparare: Fileul de peste se ruleaza sub forma de papiota, se condimenteaza, se adauga 1 lingura de ulei si se introduce la cuptor...

Read more »

Legume cu smantana si oua fierte

  Ingrediente: 500-800 g legume fierte 3 oua fierte tari 150 ml smintina 50 g unt 30 g pesmet   Mod de preparare: Legumele fierte si strecurate se aseaza intr-un vas uns cu unt alterind cu ouale fierte si taiate in felii rotunde. Deasupra se distribuie smintina si se presara pesmetul si bucatele de...

Read more »

Cocktail Royal Dab

Cocktail Royal Dab

  Calitate – slab alcoolizat  Bază alcoolică – brandy Pahar – cupă Asti Categorie – Wine drinks Decoraţiune – o căpşună pe margine   Se serveşte după-amiaza, seara şi noaptea   Ingrediente: un cl brandy o linguriţă de cremă de coacăze (cassis) câteva picături de suc de lămâie o jumătate de pahar de iaurt...

Read more »

Gulaş cu carnaţi afumaţi

  Ingrediente: 500 g carne de porc 200 g kaizer 300 g carnati afumati 1 ardei iute 1 ardei gras 2 cartofi 2 cepe 2 linguri cu bulion 1 lingurita cu boia 3-4 catei de usturoi 1 lingura untura 200 ml vin sare piper Mod de prepararare: Taie carnea cubuleţe şi pune-o în vasul...

Read more »

Omleta cu ficat de pasare

  Ingrediente: 4-5 oua 40-50 g unt 50 ml untdelemn sare piper 100 g ficat 1 ceapa mica patrunjel Mod de preparare: Ceapa taiata marunt se caleste un minut, in unt sau untdelemn si se adauga ficatul taiat in fisii, lungi de 3-4 cm si groase de 1 cm. Se prajesc 8-10 min la...

Read more »

Supă de peşte din crap cu condimente şi vin alb

Supă de peşte din crap cu condimente şi vin alb

  Ideal ar fi să preparăm supa de peşte folosind şi crap şi peşte mic. Peştele se curăţă şi se spală iute cu apă călduţă, se porţionează peştele cel mare şi se pune într-un tifon curat. In acelaşi tifon mai adăugăm cinci-şase cepe tăiate în sferturi şi condimente după gust: foi de dafin, cuişoare...

Read more »

Escalop de somon cu măcriş

Escalop de somon cu măcriş

  Ingrediente: 31.500 kg somon proaspăt tăiat în escalopuri fine 100 g măcriş înmuiat în apă sărată 1/4 l vin alb sec 1/2 l smântână l/4 kg peşte fume 100 ml ulei 80 g eşalote tăiate sare pîiper   Mod de preparare: Puneţi pe foc, într-o caserolă, vinul alb, peştele fume şi adăugaţi eşalotele...

Read more »

Carnati

Carnati

  Ingrediente: spetele (pulpele din fata) de porc burta (bletul) ceafa de minzat condimente sare piper usturoi Mod de preparare: Carnatii se prepara in mod obisnuit numai din carne de porc. Aceasta se poate amesteca cu carne de vita tinara, care se procura cu 2-3 zile inainte de taierea porcului si, dupa ce s-a...

Read more »

File de ton roşu la grătar cu sos de roşii, capere şi limete

  Ingrediente: 200 g file de ton 3 felii de vinete o bucată radichio 3 dovle­cei zuchini o felie de roşie sare piper pentru sosul de roşii: o roşie o jumătate de căpăţână de usturoi sare piper coaja de la o limetă tăiată jullien capere   Mod de preparare: Fileul de ton roşu se...

Read more »

Jumari cu creier

  Ingrediente: 3-4 oua 1 ceapa mica 100-150 g creier (de porc sau de vitel ) 50 g unt sau untdelemn patrunjel sare piper Mod de preparare: Intr-o tigaie incalzita 3-4 min,la foc mic, se pune tot untul sau untdelemnul, imediat se adauga ceapa taiata marunt sau rasa fin, se caleste 1/2 min, apoi...

Read more »

Sarmale afumate

Sarmale afumate

  Ingrediente: 2 verze murate 300 g carne porc tocat + 500 g carne porc afumată 200 g slanină afumata 200 g costita afumată 200 g carnti afumaţi 1 ceasca cu orez 2 cesti cu vin alb 100 g bulion 2 cepe cimbru foi de dafin piper marar patrunjel 1 lingura cu untura  ...

Read more »

Minisavarine

Minisavarine

  Ingrediente pentru aluat: 5 oua 5 linguri zahar 5 linguri pesmet fin 1 lingura faina Ingrediente pentru sirop: 2 pahare apa 200 g zahar 3 linguri de rom pentru decor: 300 ml smantana 3 linguri zahar pudra   Mod de preparare: Freacă gălbenuşurile cu zahărul până obţii o spumă omogenă. Adaugă pes­metul şi...

Read more »

Crap cu menta

  Ingrediente: 1,500 kg crap 2 morcovi 2 cepe 100 boate de piper 2 linguri cu otet. Ingrediente sos:100 gr frunze de menta,2 linguri ulei de masline, sare, piper,1 lingura otet aromat de fructe Mod de preparare: Pestele se curata de solzi, se portioneaza si se sareaza. Se lasa 24 ore la frigider. Sosul...

Read more »

Sarmale in foi de varza acra cu carne

  Ingrediente: 1,5 kg varza acra 1/2 kg carne de porc 200 g ceafa de porc afumata 50-100 g orez 100 g ceapa piper ienibahar suc de rosii(100 ml) 1 foaie de dafin cimbru marar Mod de preparare: Pentru sarmale este buna numai varza cu foi subtiri. Sarmalele mici se fac numai din varful...

Read more »

Ficat de porc cu ciuperci si smantana

Ingrediente: 500 gr ficat porc 250 gr ciuperci din conserva 1-2 cepe taiate marunt 200 gr smantana sare piper 1 lingura faina 2 catei usturoi pisati 1 legatura patrunjel taiat fin 2 linguri ulei Mod de preparare: Ficatul de porc se taie joulien mare si se caleste in ulei. Se adauga condimentele, ciupercile, ceapa,...

Read more »

Cârnăciori calzi a la lyonnaise

  Ingrediente: un cârnat de porc de 800 g de foarte bună calitate 1 kg de cartofi cam de aceeaşi mărime   Mod de preparare: Puneţi într-o caserolă cârnatul şi acoperiţi-l cu 2-3 l de apă rece. Puneţi-l pe foc şi lăsaţi-l acolo până când apa e gata să fiarbă. Menţineţi o căldură constantă,...

Read more »

Salată de varză albă cu susan

Salată de varză albă cu susan

  Ingrediente: 400 g varză albă tocată 100 g brînză gen şvaiţer un măr acru 75 g stafide 50 g susan prăjit o jumătate de lămîie o lingură de muştar două linguri de oţet 4 linguri de ulei sare piper   Mod de preparare: Amestecaţi într-un castron un praf de sare, piper măcinat, muştar...

Read more »