skip to main |
skip to sidebar
Retete #62
Ingrediente aluat : 200 g branza de vaci (slaba) 2 linguri lapte 2 linguri
ulei 1 ou sare iodata 250 g faina 3 lingurite praf de copt grasime pentru uns
tava Ingrediente umplutura:300 g ceapa, 1 vanata, 4 linguri ulei de masline, 2
linguri zahar, 2 linguri otet rosu, 150 ml vin, 2 rosii...
Ingrediente aluat: 425 g faina 1/2 lingurita sare 1 pachetel drojdie
uscata 4 linguri ulei de masline faina pentru planseta Ingrediente umplutura
:200 g sunca, 250 g broccoli, 1 ardei gras rosu, 125 g mozzarella sau telemea de
vaca nesarata. Mod de preparare: Se amesteca faina cu sarea si cu drojdia
uscata, se...
Ingrediente aluat: 250 g unt moale 250 g zahar 4 oua 1 varf de cutit praf de
copt 1 lingura rom 250 g faina Ingrediente umplutura: 500 g mere, 100 g unt, 200
g zahar, 1 plic zahar vanilat, 150 g zmeura congelata, 5 albusuri, coaja rasa de
la o lamaie. Mod de preparare:...
Ingrediente aluat: 20 g drojdie 1 lingura miere 400 g faina 4 catei de
usturoi 3 linguri ulei de masline 1/2 lingurita sare iodata 1 lingura condimente
pentru pizza faina pentru planseta Ingrediente umplutura: 80 g masline negre
fara samburi, 50 g migdale decojite, 2 catei de usturoi, 200 g salata verde
creata, 1...
Ingrediente: 400 g făină 100 g mălai 25 g drojdie o linguriţă de sare 500
ml apă călduţă (nu fierbinte!) Mod de preparare: Se prepară un aluat din făină,
mălai, sare, drojdie şi apă călduţă, se frământă bine aluatul şi se lasă să
crească la căldură timp de aproape o oră. După ce...
Ingrediente: 100 g unt 80 g zahar 4 oua 810 g faina 20 g cacao 2100 g
ciocolata menaj 600 g frisca + 50 g zahar 30 g gem de caise 150 g glazura de
ciocolata Mod de preparare: Se amesteca untul cu zaharul si cu galbenusurile
de oua. Se bat albusurile de...
Ingrediente: două vinete un ardei roşu şi unul galben 200 g de mînătărci
în ulei 250 g mozzarella 60 g roşii deshidratate 3 fileuri de sardele în ulei
doi căţei de usturoi 3 linguri de capere o jumătate de linguriţă de maghiran 4
fire de busuioc 5 linguri de ulei de măsline două...
Ingrediente: 1 aluat dospit 500 g rosii coapte bine 250 g sunca fiarta
taiata felii 4 fileuri de sardele din conserva 8 anghinare (miezul) conservate
in ulei 4 linguri ulei de masline 150 g masline negre sare piper negru macinat 1
lingura ulei de masline pentru a unge tava Mod de preparare: Se prepara...
Ingrediente aluat: 200 g faina 100 g zahar 100 g unt moale 1 varf de cutit
sare 1 ou Ingrediente umplutura: 50 g unt, 3 oua, 200 g branza de vaci, 350 g
visine fara samburi, 100 g zahar, 125 g frisca batuta, 1 lingurita rasa zeamil,
sare, 30 g migdale taiate. Mod de...
Ingrediente: brânză tofu tăiată pătrăţele carne tocată sos de soia wei jin
sare zahar Mod de preparare: Brânza tofu se prăjeşte în ulei încins până capată
culoarea aurie. Carnea tocată se amestecă împreună cu sare, sos de soia şi wei
jin. Se face o gaură în brânză şi se umple cai carnea tocată,...
Ingrediente: 600 g piept curcan 100 g bacon 400 g mere 600 g telina radacina
100 g miez nuca 2 linguri zahar 100 ml lamiae 0.3g sare 0,1 g piper alb 200 g
morcovi 100 g patrunjel radacina 150 g ceapa 50 ml ulei 2-3 fire frunze de telin
20 ml ulei de masline...
Ingrediente: 300 g aluat fraged 20 g făină 30 g zahăr scorţişoară (pudră)
8 pere 100 g lămîi şi portocale zaharisite (tăiate în bucăţele) 100 g stafide,
100 ml vin alb sec 25 ml ulei de nuci 40 g zahăr brun 100 g smîntînă Mod de
preparare: Tapetează o formă de tartă cu...
Ingrediente: 1 pachet aluat de foetaj 250 g branza de oaie (telemea
sfaramata) 3 dovlecei 5 linguri ulei de masline cimbru verde sare piper Mod de
preparare: Se spala dovleceii, se dau pe razatoarea mare si se calesc 5 minute
in 3 linguri de ulei incins, amestecand intruna. Se intinde aluatul in...
Ingrediente: 500 g faina + 50 g faina pentru planseta 20 g drojdie 1 lingura
busuioc taiat 1 lingura rozmarin tocat 2 lingurite frunzulite de cimbru 3
linguri ulei de masline 2 lingurite rase de sare Mod de preparare: Se sfarma
drojdia si se inmoaie in 100 ml de apa. Se adauga 125 g...
Ingrediente: 20 frunze de salvie 100 g faina 2 oua + 1 albus 80 ml bere 1
lingura ulei de masline sare piper ulei pentru prajit Mod de preparare: Se spala
frunzele de salvie si se usuca intr-un servet sau cu hartie absorbanta. Se pune
faina intr-un castron, se incorporeaza galbenusurile si apoi se...
Ingrediente: crap de aproximativ un kilogram ulei pastă de tomate sos de
soia oţet alb Mod de preparare: Se fac, cu ajutorul unui cuţit, câteva
crestături de o parte şi de alta a peştelui, apoi se pune la prăjit în ulei
încins şi se ţine până când capătă o culoare aurie. Separat...
Ingrediente: 500 g fasole verde sare 400 g tortiglioni (macaroane scurte)
500 g rosii 150 g sunculita afumata 2 linguri ulei 1 lingura patrunjel verde
tocat 1/8 l concentrat de legume piper 200 g telemea putin sarata Mod de
preparare: Se spala fasolea, se curata, se taie bucati si se fierbe circa
5...
Ingrediente: 2 pulpe din spate 250 g untura sau 300 ml ulei 50 g faina 2 oua
100 g pesmet fin putina sare 200 ml lapte Mod de preparare: Se spala bine
carnea, se zvanta cu un stergar si se desprinde de pe oase. Se taie bucati mai
mici, se bate fiecare bucata,...
Ingrediente: 800 g morcovi 20 g unt sau margarina sare piper 1 portocala
(250 g) 1 lingura de miere cateva frunzulite de busuioc sare piper 4 felii
antricot sau muschi de vita (a 150 g fiecare) 3 linguri ulei Mod de preparare:
Se spala morcovii, se curata, se taie felii subtiri si se calesc...
Ingrediente: 250 g faina 250 g unt moale 100 g zahar 1 ou 750 g mere 4
linguri miere 750 g pere sare Mod de preparare: Puneti faina intr-un castron,
faceti o gropita, spargeti oul si puneti-l in ea. Adaugati sarea, zaharul, 200 g
de unt si amestecati cu varfurile degetelor pana ce obtineti...
Ingrediente: 750 g prune 300 g zahar 250 g unt moale 1 varf de cutit sare 4
oua 1/2 plic praf de copt 100 g zeamil 250 g faina 2 linguri pesmet 30 g
stifturi de migdale 1 plic zahar vanilat 3 linguri zahar pudra Mod de
preparare: Se spala prunele, se rup...
Ingrediente: 700 gr file de porc 2 dovlecei (800 gr) 2 cepe 3 catei usturoi
50 gr pasta tomate faina piper sare patrunjel verde 100 ml vin alb ulei pentru
prajit boia dulce Mod de preparare: Carnea se taie in felii, apoi se trece prin
faina ce a fost amestecata cu sare, piper, boia....
Ingrediente aluat : 100 g ciocolata amaruie 100 g unt moale 1 plic zahar
vanilat 150 g zahar 5 oua 100 g faina 50 g zeamil 50 g migdale macinate marunt 1
lingurita cu varf praf de copt Ingrediente umplutura :750 g prune, 6 linguri
zahar, 150 ml zeama de portocale, 100 ml vin...
Ingrediente: 4 cotlete de porc 100 gr ceapa 5 gr boia de ardei dulce 200 gr
smantana 1 kg cartofi 50 gr ulei 20 gr faina sare piper patrunjel verde 1
legatura Mod de preparare: Se spala, se zvanta si se sareaza cotletele, dupa
care se pun in ulei bine incins sa se...
Ingrediente: 250 g morcovi raşi două portocale o ceapă mare roşie 12
măsline negre fără sîmburi o linguriţă de seminţe de chimen o linguriţă de praf
de chimen o jumătate de lămîie 4 linguri de ulei de măsline sare piper măcinat
Mod de preparare: Puneţi într-un castron sucul de lămîie, uleiul, praful...
Calitate – slab alcoolizat Bază alcoolică – nici una Pahar – flute sau
cupă Asti Categorie – Wine drinks Decoraţiune – fără Se serveşte la orice
oră Ingrediente: 6/10 şampanie sau vin spumos 4/10 suc de căpşune Apărut
acum circa treizeci de ani, este numit şi Fragolino (Căpşunică) datorită
ingredientului...
. . Ingrediente: 1 aluat frantuzesc 4 linguri pasta de tomate 1 lingura
oregano 6 linguri cascaval ras (parmezan) 8 rosii oparite 100 g creveti 100 g
carne de pasare sau de scoica 100 g sunca fiarta taiata fasii 100 g salam 1
conserva mica de ciuperci (Champignons) cate o jumatate de ardei rosu...
Ingrediente aluat: 300 g faina fina 200 g unt 100 g zahar pudra 1 plic zahar
vanilat 1 coaja de lamaie Ingrediente umplutura: 5 oua 350 g branza semigrasa de
vaci 150 g unt 150g zahar 100 g miez de nuca 200g mere 30g gris 3 galbenusi de
oua 1 coaja de lamaie Mod...
Ingrediente aluat: 500 g faina 1 pahar de ulei + 4 linguri pentru stropit si
uns 0,5 litru apa calda sare dupa gust Ingrediente umplutura: 2 cepe sare piper
1 legatura marar 200 g ciuperci Mod de preparare: In movilita de faina se face o
scobitura in care se toarna, putin cate putin, apa,...
Ingrediente: 1 aluat dospit conform retetei 1 lingura ulei cite un ardei
rosu, galben, verde 100 g praz 4 ardei iuti murati 300 g broccoli (sau conopida)
1 catel de usturoi 100 g pasta de tomate 200 g rosii in bulion (conserva) piper
macinat proaspat boia de ardei dulce oregano sfaramat 200 g...
Ingrediente aluat : faina 1 pachetel drojdie uscata 100 ml lapte caldut 80 g
zahar 150 g unt moale 1 ou Ingrediente umplutura:1,5 kg prune, 700 ml lapte, 2
plic zahar vanilat, 75 g zahar, 160 g gris, coaja rasa de la o lamaie, 6 oua,
100 g biscuiti, 2-3 linguri zahar. Mod de...
Ingrediente: un kilogram de peşte diferit (crap, ştiucă, caracudă, ţipar,
şalău) 100 g unt 100 g rădăcină de pătrunjel un fir de praz o legătură de
pătrunjel cimbru foaie de dafin piper sare doi litri de bulion (zeamă) de peşte
pregătit dinainte Mod de preparare: Peştii se taie în bucăţele şi se...
Ingrediente: 400 g carne de porc (taiata fasii) 1cutie de ananas (bucati)
5-6 linguri sos de soia 2 linguri vin alb (dulce) 1 varf de cutit pasta de chili
3 lingurite amidon 2 gogosari (sau ardei grasi rosii) 2 linguri ulei 2 linguri
ketchup 1 lingura otet alb zahar sare Mod de preparare: Se...
Ingrediente: 2 pungi cu aluat de pizza (a 230 g fiecare) 4 linguri pesto
(sos italienesc cu busuioc) 600 g rosii sare piper 200 g anghinare 200 g
cascaval 20 g masline negre busuioc Mod de preparare: Se asaza aluaturile de
pizza pe cate o tava, se ung cu doua linguri de pesto fiecare...
Ingrediente: 250 g faina 150 g stafide 250 g unt inmuiat 250 g zahar tos + 2
linguri pentru decorat 4 oua 2 lamai 1 pachet de praf de copt 80 ml de rom Mod
de preparare: Inmuiati stafidele in rom. Frecati cu peria lamaile sub un jet de
apa calda.Ungeti cu unt...
Ingrediente: 1 kg faina scortisoara macinata 200 g unt cuisoare macinate 150
g migdale coaja rasa de la o jumatate de lamaie 100 g stafide 300 ml lapte 1,2
kg mere 50 g pesmet 120 g zahar 2 oua Mod de preparare: Din faina cu oua,
sare, laptele caldut si unt se prepara...
Ingrediente aluatul fraged 175 g faina 1 varf de cutit sare 100 g unt moale
50 g zahar 1 galbenus Ingrediente umplutura: 750 g mere, 1 lingura zeama de
lamaie, 2 linguri dulceata sau marmelada de caise (circa 60 g), 20 g unt topit,
1 lingura zahar, 2 linguri zahar pudra. Mod de preparare:...
Ingrediente: 6 cotlete de porc 200 ml vin alb 100 gr unt 2 linguri mustar 2
cepe taiate marunt 300 ml supa de vaca 3 castraveti acri taiati joulien
(betisoare fine) Mod de preparare: Intr-o tigaie se adauga 80 gr de unt si se
topeste, apoi se adauga cotletele si se prajesc la foc...
Ingrediente: 1 kg de pulpa de miel (cu os) sare piper alb o lingurita
oregano uscat 3 catei de usturoi 65 g unt 4 linguri zeama de lamaie o lingura
faina Mod de preparare: Se curata pulpa de pielite si grasime, se spala, se
sterge si se freaca bine cu sare, piper si oregano....
Ingrediente 1 pui mare 1 borcan castane fierte 5 pere 300 ml vin alb sare
piper nucsoara ulei de masline rozmarin dovlecei ardei gras in trei culori Mod
de preparare: Spală puiul şi condimentează-l în interior şi exterior cu sare,
piper şi nucşoară. Rumeneştie puţin puiul în ulei încins. Ai grijă să-l
întorci...
Ingrediente: 2 dovlecei mijlocii o ceapă 2 litri bulion de legume 100 g
şuncă o roşie sau 8 tomate cherry 125 e brânză de vaci 2 linguri lapte 1/2
lingură pătrunjel 1/2 lingură mărar 1/2 lingură tarhon 1/2 lingură cimbru sare
piper Mod de preparare: Se preîncălzeşte cuptorul la 200 de grade....
Ingrediente: 250 g piept pui 50 g orez 50 g ceapa 3 linguri untdelemn 2
linguri apa rece un ou 25 g faina piper marar patrunjel sare Ingrediente sos :50
g untdelemn, 1/4 l apa, 1/2 l suc de rosii,ceapa rasa fin, 25 g faina,
marar,patrunjel, telina, sare. Mod de preparare: Intr-o cratita, se...
Ingrediente: 150 g piept de pui 50 g şuncă caşcaval făină ou pesmet ceapă
sare piper Mod de preparare: Şniţelul se prepară ca atare, după care se pune
într-un vas pentru gratinare. Separat, într-o tigaie se prepară sosul de
smîntînă amestecat cui ceapa tocată julienne, şunca tăiată cubuleţe, se lasă să
clocotească,...
Ingrediente: 8 ouă proaspete 250 g zahăr pudră 1/2 l lapte o picătură de
esenţă de vanilie Mod de preparare: Crema: Puneţi cele 8 ouă într-o caserolă
cu 125 g zahăr pudră. Amestecaţi bine cu un tel. Adăugaţi 1/2 I lapte fiert, în
care, în prealabil, a fost introdusă o picătură de...
Ingrediente: 700 g făină 400 g iaurt 4 linguriţe de praf de copt 14
linguri de ulei 150 g zahăr sare 100 g stafide dulceaţă de struguri Mod de
preparare: Intr-un bol se amestecă iaurtul, uleiul şi ouăle, Separat se
omogenizează făina, praful de copt, zahărul şi sarea (un virf de cuţit)....
Ingrediente: 2 pastravi 250 g nuci 2 felii de paine 100 ml, lapte 2 oua 1
lamaie 2 linguri cu smantana 1 pahaar vin alb ulei sare Mod de preparare: Curăţă
peştii şi şterge-i bine cu un şervet. Stropeşte-i apoi cu puţină zeamă de
lămâie. Separat, amestecă nucile tocate mărunt cu pâinea înmuiată...
Ingrediente: 1 kg cod 3 morcovi 1 telina 1 albitura toate taiate bare
potrivite 1 legatura usturoi verde 1 fir de praz taiate marunt 100 gr masline
250 gr rosii in bulion 2-3 linguri ulei sare piper 100 ml vin alb 1 legatura
patrunjel taiat fin Mod de preparare: Legumele se inabusa...
Ingrediente: o salată 200 g morcovi două roşii 200 g ciuperci din
conserrvă 200 g vinete 200 g ardei capia o jumătate de lămâie ulei sare piper
Mod de preparare: Vinetele şi ardeii se coc pe un grătar. Morcovii se fierb şi
se taie fiddeluţă. într-un castron se rup frunzele de salată,...
Ingrediente: 600 gr file de cod 1 kg telina chinezeasca 1 lingura unt 200 gr
cascaval 1 lamaie sare piper 2 oua 2 linguri pesmet Mod de preparare: Telina se
spala si se taie felii subtiri, se fierbe inabusit 20 minute in putina apa si
sare. Dupa fierbere se scoate se aseaza intr-un vas...
Se aleg şase-opt cartofi frumoşi, se spală (nu se descojesc), se ung cu
ulei şi se pun fiecare în câte o folie de aluminiu. Se dau la cuptor, la foc
potrivit, până se coc (pentru a vă da se ama când sunt copţi, strângeţi uşor
unul (dintre ei), într-o crăticioară se pune puţin...
Se alege o vânătă şi un dovlecel de mărime potrivită, se spală, se taie în
felii groase de cinci milimetri şi se presară sare, pentru a-şi lăsa zeama şi
amăreala. După 10-15 minute, fiiecare felie se tamponează cu un şervet curat sau
cu hârtie absorbantă, după care se prăjesc în ulei. (Pentru cei...
Ingrediente: 200 g rădăcină de pătrunjel 100 g morcovi se fierb în apă cu
sare fulgi de boia ulei de măsline ceapa Mod de preparare: Se pune deoparte o
rădăcină de pătrunjel. Cealaltă se pasează şi i se păstrează zeama. Se dizolvă
două linguri de făină de grâu în zeama de zarzavat,...
Ingrediente: două aripi de raţă 1/4 l vin roşu de Bourgogne 150 g unt
sare şi piper 10 eşalote Mod de preparare: Asezonaţi cu sare şi piper cele
două aripi de raţă. Prăjiţi-le foarte puţin în unt într-o cratiţă. Aripile de
raţă trebuie să rămână totuşi roşii, aproape în sânge. După prăjire,...
Calitate – alcoolic Bază alcoolică – nici una Pahar – cupă mică de
cocktail Categorie – Amaretto drinks şi Coffee liqueur drinks Decoraţiune – o
coaja de portocală, frunzuliţe de mentă, un praf de cacao Se serveşte
dupâ-amiaza. seara şi noaptea Ingrediente: 4/10 Amaretto di Saronno 3/10
Kahlua 2/10 Midori 1/10...
Ingrediente: 8 linguri de făină 8 linguri de lapte 8 linguri de zahăr tos
6 linguri de ulei o lămâie praf de copt două pliculeţe cu zahăr vanilinat 3 ouă
500 g brânză de vaci esenţă de vanilie coajă de portocală jeleu de portocale
Mod de preparare: Intr-un vas se amestecă făina...
Ingrediente: 1,5 kg cartofi 200 g făină sare 20 g unt 50 g pîine albă
(tăiată bucăţele) doi litri apă Mod de preparare: Cartofii se fierb, se
amestecă bine cu făină şi sare prină se obţine o cocă. Coca se împarte în 12
bucăţi, se aplatizează şi se pun la mijloc bucăţele...
Ingrediente: doi cartofi fierţi în coajă 30 g şuncă un fir de ceapă verde
făină ou pesmet sare piper Mod de preparare: Cartofii se dau pe râzătoare,
ceapa se toacă mărunt, la fel şi şunca, se amestecă bine şi se formează găluşte
care se dau prin făină, ou şi apoi pesmet, după...
Ingrediente: 800 gr pulpa de porc 400 gr ceapa 300 gr mere acrisoare 1
lingura margarina 150 ml vin alb sare piper boia de ardei dulce 1 lingurita,
maghiran Mod de preparare: Carnea se imparte cite doua bucati la portie, se
condimenteaza si se introduce la cuptor timp de 7-8 minute, apoi se
adauga...
Ingrediente: 1 kg pulpa de porc 1 conopida mica 2 morcovi 200 gr fasole
verde 2 dovlecei 2 cepe 1 ardei gras 100 ml vin alb 1 legatura patrunjel verde
sare piper tarhon usturoi 100 ml ulei 200 gr smantana Mod de preparare: Carnea
se va taia in bucati potrivite, se condimenteaza cu...
Ingrediente: 1 pui 4 lamai 1 lingurita piper rosu si verde 1 lingura frunze
de busuioc verde 1 kg cartofi 4 linguri ulei de masline Mod de preparare: Puiul
se taie in patru, se adauga sucul extras din 2 lamai, se condimenteaza cu
piperul, frunzele de busuioc taiate fin si cele 4 lingurite de...
Ingrediente: 800 gr creier de vaca 2-3 cepe 500 gr suc de rosii 2-3 catei
usturoi 1 llingurita unt cimbru sare piper vin alb foi de dafin 1 legatura
patrunjel verde Mod de preparare: Creierul se curata de pielite si se introduce
la fiert in apa clocotita in care s-au introdus cateva boate de...
Ingrediente: 200 g nuci 3 oua 250 g zahar pudra 250 g biscuiti 100 ml rom
100 ml vişinată vişine din vişinată 50 g cacao 200 g unt 100 g stafide 1 lingura
cu ulei Mod de preparare: Pune ouăle la fiert 5-6 minute. Freacă untul cu
zahărul pudră. Adaugă apoi gălbenuşurile...
Ingrediente: 1 kg file de merlucius 1 kg spanac oparit 50 gr unt 1 ceapa 3
oua 150 gr cascaval ras 2 catei usturoi 2 lamai sare piper nucsoara Mod de
preparare: Fileul de peste se ruleaza sub forma de papiota, se condimenteaza, se
adauga 1 lingura de ulei si se introduce la cuptor...
Ingrediente: 500-800 g legume fierte 3 oua fierte tari 150 ml smintina 50
g unt 30 g pesmet Mod de preparare: Legumele fierte si strecurate se aseaza
intr-un vas uns cu unt alterind cu ouale fierte si taiate in felii rotunde.
Deasupra se distribuie smintina si se presara pesmetul si bucatele de...
Calitate – slab alcoolizat Bază alcoolică – brandy Pahar – cupă Asti
Categorie – Wine drinks Decoraţiune – o căpşună pe margine Se serveşte
după-amiaza, seara şi noaptea Ingrediente: un cl brandy o linguriţă de cremă
de coacăze (cassis) câteva picături de suc de lămâie o jumătate de pahar de
iaurt...
Ingrediente: 500 g carne de porc 200 g kaizer 300 g carnati afumati 1
ardei iute 1 ardei gras 2 cartofi 2 cepe 2 linguri cu bulion 1 lingurita cu boia
3-4 catei de usturoi 1 lingura untura 200 ml vin sare piper Mod de prepararare:
Taie carnea cubuleţe şi pune-o în vasul...
Ingrediente: 4-5 oua 40-50 g unt 50 ml untdelemn sare piper 100 g ficat 1
ceapa mica patrunjel Mod de preparare: Ceapa taiata marunt se caleste un minut,
in unt sau untdelemn si se adauga ficatul taiat in fisii, lungi de 3-4 cm si
groase de 1 cm. Se prajesc 8-10 min la...
Ideal ar fi să preparăm supa de peşte folosind şi crap şi peşte mic.
Peştele se curăţă şi se spală iute cu apă călduţă, se porţionează peştele cel
mare şi se pune într-un tifon curat. In acelaşi tifon mai adăugăm cinci-şase
cepe tăiate în sferturi şi condimente după gust: foi de dafin, cuişoare...
Ingrediente: 31.500 kg somon proaspăt tăiat în escalopuri fine 100 g
măcriş înmuiat în apă sărată 1/4 l vin alb sec 1/2 l smântână l/4 kg peşte fume
100 ml ulei 80 g eşalote tăiate sare pîiper Mod de preparare: Puneţi pe foc,
într-o caserolă, vinul alb, peştele fume şi adăugaţi eşalotele...
Ingrediente: spetele (pulpele din fata) de porc burta (bletul) ceafa de
minzat condimente sare piper usturoi Mod de preparare: Carnatii se prepara in
mod obisnuit numai din carne de porc. Aceasta se poate amesteca cu carne de vita
tinara, care se procura cu 2-3 zile inainte de taierea porcului si, dupa ce
s-a...
Ingrediente: 200 g file de ton 3 felii de vinete o bucată radichio 3
dovlecei zuchini o felie de roşie sare piper pentru sosul de roşii: o roşie o
jumătate de căpăţână de usturoi sare piper coaja de la o limetă tăiată jullien
capere Mod de preparare: Fileul de ton roşu se...
Ingrediente: 3-4 oua 1 ceapa mica 100-150 g creier (de porc sau de vitel )
50 g unt sau untdelemn patrunjel sare piper Mod de preparare: Intr-o tigaie
incalzita 3-4 min,la foc mic, se pune tot untul sau untdelemnul, imediat se
adauga ceapa taiata marunt sau rasa fin, se caleste 1/2 min, apoi...
Ingrediente: 2 verze murate 300 g carne porc tocat + 500 g carne porc
afumată 200 g slanină afumata 200 g costita afumată 200 g carnti afumaţi 1
ceasca cu orez 2 cesti cu vin alb 100 g bulion 2 cepe cimbru foi de dafin piper
marar patrunjel 1 lingura cu untura ...
Ingrediente pentru aluat: 5 oua 5 linguri zahar 5 linguri pesmet fin 1
lingura faina Ingrediente pentru sirop: 2 pahare apa 200 g zahar 3 linguri de
rom pentru decor: 300 ml smantana 3 linguri zahar pudra Mod de preparare:
Freacă gălbenuşurile cu zahărul până obţii o spumă omogenă. Adaugă pesmetul
şi...
Ingrediente: 1,500 kg crap 2 morcovi 2 cepe 100 boate de piper 2 linguri
cu otet. Ingrediente sos:100 gr frunze de menta,2 linguri ulei de masline, sare,
piper,1 lingura otet aromat de fructe Mod de preparare: Pestele se curata de
solzi, se portioneaza si se sareaza. Se lasa 24 ore la frigider. Sosul...
Ingrediente: 1,5 kg varza acra 1/2 kg carne de porc 200 g ceafa de porc
afumata 50-100 g orez 100 g ceapa piper ienibahar suc de rosii(100 ml) 1 foaie
de dafin cimbru marar Mod de preparare: Pentru sarmale este buna numai varza cu
foi subtiri. Sarmalele mici se fac numai din varful...
Ingrediente: 500 gr ficat porc 250 gr ciuperci din conserva 1-2 cepe taiate
marunt 200 gr smantana sare piper 1 lingura faina 2 catei usturoi pisati 1
legatura patrunjel taiat fin 2 linguri ulei Mod de preparare: Ficatul de porc se
taie joulien mare si se caleste in ulei. Se adauga condimentele, ciupercile,
ceapa,...
Ingrediente: un cârnat de porc de 800 g de foarte bună calitate 1 kg de
cartofi cam de aceeaşi mărime Mod de preparare: Puneţi într-o caserolă
cârnatul şi acoperiţi-l cu 2-3 l de apă rece. Puneţi-l pe foc şi lăsaţi-l acolo
până când apa e gata să fiarbă. Menţineţi o căldură constantă,...
Ingrediente: 400 g varză albă tocată 100 g brînză gen şvaiţer un măr acru
75 g stafide 50 g susan prăjit o jumătate de lămîie o lingură de muştar două
linguri de oţet 4 linguri de ulei sare piper Mod de preparare: Amestecaţi
într-un castron un praf de sare, piper măcinat, muştar...