luni, 6 august 2012

Retete #61



Retete:

Ardei umpluti

Ardei umpluti

Ingrediente: 4 ardei grasi (rosii) Ingrediente umplutura:1 vanata, 1 ceapa, 150 g rosii, 1 legatura busuioc, 250 g carne tocata, 150 g orez fiert (50 g crud), 100 g branza telemea, sare, piper. Ingrediente sos:1 cutie (285 g) rosii decojite, 100 ml suc de rosii, 100 g masline verzi umplute. Mod de preparare:  Se...

Read more »

Pui umplut cu ghiveci

Ingrediente: 4 piepti de pui 24 masline verzi si negre (fara samburi) 2 catei de usturoi, 1 rosie 250 g paine veche 2 linguri patrunjel verde o lingura ulei de masline 15 g unt sare piper Ingrediente ghiveci: 500 g rosii, 1 vanata, 2 dovlecei mici, 1 ardei gras rosu, 1 ardei gras galben,...

Read more »

Taietei cu pesto de ardei

Ingrediente: 3 ardei grasi rosii 3 catei de usturoi 1 legatura patrunjel verde 1 legatura busuioc 30 g migdale prajite si macinate 50 g cascaval ras 50 ml untdelemn sare piper 2 lingurite boia dulce 500 g taietei Mod de preparare: Se curata ardeii, se spala, se taie in patru si se dau prin...

Read more »

Vinete prajite cu frigarui de pui

Ingrediente: 4 vinete 4 pulpe de pui fara os taiate bucati 2 iaurturi 2 linguri sos iute (pasta de gogosari sau de chilli) zeama de lamaie sare piper ulei de masline 1 legatura coriandru proaspat   Mod de preparare: Se amesteca sosul iute (pasta) cu un iaurt si cu zeama de lamaie dupa gust,...

Read more »

Retete de post: Vinete umplute

  Ingrediente : 3 vinete mijlocii 1 lingura sare 1/2 ceasca ulei de masline 2 catei de usturoi (zdrobiti) 3 cepe potrivite tocate marunt 4 rosii coapte taiate bucatele piper negru proaspat macinat 2 linguri patrunjel verde tocat 3 linguri zeama de lamaie 1/2 lingurita zahar 1/3 ceasca apa Mod de preparare: Se indeparteaza...

Read more »

Mamaliga cu pui

Ingrediente: 4 catei de usturoi 2 morcovi 4 linguri de ulei fin 600 g pulpe de pui sare piper 100 ml vin alb sec 100 g masline negre 2 crengute maghiran 50 g unt 300 g malai Mod de preparare: Confit-ul de pui .Se curata morcovii si se taie bucati lungi de 5 cm....

Read more »

Gnocchi de dovleac cu rosii si busuioc

Ingrediente : 1 kg dovleac sare nucsoara rasa circa 125 g faina de grau 50 g parmezan ras proaspat 500 g rosii 2 linguri ulei de masline 40 g unt piper 2 linguri busuioc taiat marunt Mod de preparare: Se taie dovleacul in felii, se curata de coaja si de seminte, se taie miezul...

Read more »

Păstrăv cu fenicul şi roşii

Păstrăv cu fenicul şi roşii

  Ingrediente: 4 păstrăvi 4 roşii 500 g cartofi o bucată fenicul o lămâie 300 ml vin alb demisec o ţelină o lingură de miere o lingură de sos de soia doi căţei de usturoi seminţe de chimen sare piper sfeclă roşie varză roşie pătrunjel   Mod de preparare: Păstrăvii se curăţă, se eviscerează,...

Read more »

Tarta cu lapte de pasare

Ingrediente : 1 pachet aluat fraged 400 ml lapte 300 ml frisca nebatuta 3 oua 150 g zahar 1 baton de vanilie 4 linguri Maizena (Zeamil) unt cat o nuca pentru uns forma Mod de preparare: Incingeti cuptorul la 200C si ungeti cu unt o forma de tarta. Intepati aluatul din loc in loc...

Read more »

Budinca de fructe cu sos de citrice

Budinca de fructe cu sos de citrice

Ingrediente : 125 g unt 3/4 ceasca zahar foarte fin 2 oua batute usor 2 lingurite coaja rasa de portocala 1/2 ceasca fructe pasate 1 1/2 ceasca faina 1 lingurita praf de copt 1/4 ceasca lapte 1/4 ceasca zeama de portocala Ingrediente sos: 1 lingura zahar, 1 ceasca apa, 1 ceasca zeama de portocala,...

Read more »

Pui cu ravioli

Ingrediente: 4 pulpe mari de pui 600 g ravioli (coltunasi de aluat, umpluti cu spanac sau branza, se gasesc de vanzare in pungi) 2 linguri pasta de tomate 1 cub concentrat de pasare 4 linguri ulei de masline 1 lingura usturoi tocat 200 ml smantana subtire 100 ml vin alb sec cateva frunze de...

Read more »

Cocktail Disaronno Driver

Cocktail Disaronno Driver

  Ingrediente: Disaronno 40 ml vot­că 70 ml suc de por­tocale o portocală   Preparare: Se prepară într-un pahar cu gheaţă, garnisindu-se cu o felie de portocală. Se serveşte cu paiul.

Read more »

Mamaliga cu ceapa caramelizata

Ingrediente: 150 g malai grisat sare 1/8 l lapte 30 g unt 1 ceapa mare 2 linguri ulei de masline 1 lingura zahar 1/8 l vin rosu piper pisat mare 100 g branza telemea de oaie 4 lingurite Pesto Mod de preparare: Ceapa se curata ceapa si se taie marunt. Intr-o tigaie se pun...

Read more »

Prăjitură cu mango

Prăjitură cu mango

  Ingrediente: 130 g unt 150 g zahăr tos 50 g zahăr brun două bucăţi de mango două ouă miere zahăr vanilinat pudră de scorţişoară esenţă de rom praf de copt un sfert de linguriţă de sare o lămâie ingheţată frişcă nucă de cocos   Mod de preparare: Bucaţile de mango se curăţă de...

Read more »

Chec cu ciocolata si fructe uscate

Chec cu ciocolata si fructe uscate

Ingrediente: 60 g cacao pudra 200 g unt + 20 g pentru uns tava 200 g zahar 4 oua 200 g faina+10 g pentru tava 5 g praf de copt o bucatica de coaja de portocala glasata o bucatica de coaja de lamaie glasata cateva fructe uscate (caisa, piersica, para) 100 ml lichior de...

Read more »

Prajitura cu mere si migdale

Ingrediente: 5 mere 125 g migdale taiate felii 160 g faina 160 g zahar pudra 100 g unt 4 linguri lapte 1 plic praf de copt 2 oua mari Mod de preparare: Se lasa untul sa se topeasca pe foc slab, se unge cu el o forma de jena (sau de pamant), pastrandu-se cel...

Read more »

Mamaliga cu rosii si ciuperci

Ingrediente: 150 g malai grisat sare 1/8 l lapte 30 g unt 250 g ciuperci 1 ceapa 2 linguri ulei de masline piper proaspat macinat 200 g rosii marunte 80 g branza de capra 4 lingurite Pesto Mod de preparare: Legumele se curata ciupercile si se taie in doua, iar ceapa curatata se toaca...

Read more »

Batoane de dovleac

Batoane de dovleac

Ingrediente: 500 g dovleac 40 g unt 1/2 lingurita de chimen macinat 1/2 coriandru macinat 1/2 ghimbir macinat 1 lingurita zahar tos   Mod de preparare: Se curata dovleacul si se taie batoane subtiri. Se aseaza pe o tava tapetata cu folie de aluminiu si se ung cu untul topit. Se presara peste ele...

Read more »

Rulouri cu ton

Ingrediente : 250 g morcovi 1/2 legatura patrunjel verde 6 linguri sos iute (de chili) 200 g smantana 2 conserve de ton in ulei (scurs: 300 g) 8 bucati aluat de pizza (coapte) 1 lingura mirodenii (amestecate)   Mod de preparare:  Se spala morcovii, se curata si se dau pe razatoarea mare. Patrunjelul spalat...

Read more »

Macrou picant cu citrice

Ingrediente: 2 bucati macrou proaspete sau congelate (aprox. 250g fiecare) 2 lingurite de piper negru, proaspat macinat 2 lingurite praf de ghimbir 2 lingurite coriandru, macinat 1 lingurita boia dulce 1 portocala sucul si coaja rasa 1 lamaie sucul si coaja rasa Mod de preparare: Eviscerati pestele. Taiati si indepartati capul si aripioarele. Deschideti...

Read more »

Friptură de porc cu legume şi boabe de porumb

Friptură de porc cu legume şi boabe de porumb

  Ingrediente: un kilogram de muşchi de porc cu grăsime 200 g orez o ceapă un ardei gras roşu 250 g mazăre 250 g fasole verde 4 roşii 150 g boabe de porumb 4 căţei de usturoi ulei de floarea-soarelui sare piper pătrunjel   Mod de preparare: Muşchiul de porc se spală, se taie...

Read more »

Reţete de post: Supă-cremă de linte

Reţete de post: Supă-cremă de linte

  Ingrediente: 300 g linte doi morcovi o ceapă o ţelină un cartof un păstârnac doi căţei de usturoi ulei sare cimbru piper pătrunjel   Mod de preparare: Lintea se alege, se spală şi se pune la fiert într-un litru şi jumătate de apă caldă. După ce începe să clo­cotească se adaugă morcovii, păstârnacul,...

Read more »

Clatite picante umplute cu dovleac

Ingrediente aluat: 3 oua 6 linguri de lapte 75 g faina 50 g unt sare 1 lingura unt pentru prajit Ingrediente umplutura: 50 g seminte de dovleac, 500 g miez de dovleac, 2 linguri unt, 1 catel de usturoi, 2 fire salvie, 125 g branza de vaci, 1 galbenus, sare, piper, 200 g smantana...

Read more »

Placintele cu dovleac

Ingrediente : 500 g miez de dovleac sare 50 g bacon 1 ceapa 2 oua 60 g faina 1 legatura patrunjel verde 1 ardei iute (rosu) 50 g cascaval piper proaspat macinat 4 linguri ulei pentru prajit Mod de preparare: Se da miezul de dovleac pe razatoarea mare, se presara cu o lingurita de...

Read more »

Cârnaţi din mistreţ

  Ingrediente: un kg carne de mistreţ o căpăţână de usturoi trei grame de piper măcinat sare doi metri de maţe   Mod de preparare: Carnea se taie în bucăţele şi se trece prin maşina de tocat. Se adaugă sare, piper şi usturoi pisat. Se frământă bine. Maţele se spală cu apă şi oţet,...

Read more »

Cârnaţi de căprioară

  Ingrediente: 500 g carne de căprioară două căpăţâni de usturoi piper măcinat sare un metru de maţe   Mod de preparare: Se feliază carnea, apoi se dă prin maşina de tocat, pe sita măruntă. Se adaugă sarea, piperul şi usturoiul care a fost în prealabil pisat. Separat se spală maţele, apoi se umplu...

Read more »

Ciorbă de năut cu coriandru verde

Ciorbă de năut cu coriandru verde

  Ingrediente: 200 g boabe de năut 150 g fasole roşie boabe un morcov un sfert de ţelină o rădăcină de pă­trunjel două cepe 4 roşii 250 g cos­tiţă afumată sare piper 4 linguri de ulei pătrunjel coriandru verde   Mod de preparare: Faso­lea şi năutul se pun la înmuiat cu o seară înainte,...

Read more »

Ruladă cu ghebe şi caşcaval

  Ghebele se spală şi se sotează în puţin ulei, apoi se amestecă bine cu ou, cu condimente şi cu caşcaval. (Pentru a putea fi folosite de câte ori este nevoie, ciuper­cile se conservă la congelator, apoi se dezgheaţă şi se utilizează la momentul respectiv). Se întinde foaia de aluat fraged, se pune pe...

Read more »

Mamaliga cu carne de porc si legume

Ingrediente : 150 g malai (grisat) sare 1/8 l lapte 30 g unt 200 g spanac 1/2 ardei gras rosu 1/2 ardei gras galben 150 g ciuperci 1 ceapa mica 250 g carne de porc 1 lingura ulei 50 ml zeama concentrata de legume piper proaspat macinat sare Mod de preparare: Mamaliga se pune...

Read more »

Sote de miel cu curry si stafide

Ingrediente: 2 kg carne de miel fara os 3 cepe 4 catei de usturoi 1 tulpina de telina 100 g stafide 1 conserva mica rosii decojite 2 lamai 1 lingura praf de curry 2 ardei iuti rosii 1/2 legatura hasmatuchi (sau patrunjel) 100 ml ulei de masline sare Mod de preparare: Puneti stafidele intr-o...

Read more »

Tocana de miel cu vinete

Ingrediente : 1 kg carne de miel fara os 500 g rosii 2 vinete lungi 2 cepe 3 catei de usturoi 3 linguri untdelemn 20 g unt 2 linguri otet alb 100 ml vin alb sec 1 foaie de dafin cateva fire de menta sare piper alb macinat Mod de preparare: Se spala vinetele,...

Read more »

Salata mediteraneana cu vinete

Ingrediente : 1 vanata mare 1 lingura sare 250 g rosii mici 1-2 linguri ulei de masline 1 ardei gras rosu (potrivit) taiat in doua 1 ardei gras verde (mic) taiat in doua 1/3 ceasca frunze de busuioc proaspat 2 dovlecei mijlocii taiati felii 90 g ciuperci taiate in doua 2 linguri maghiran verde...

Read more »

Clatite cu morcovi si compot de mere

Ingrediente: 1,5 kg mere acrisoare 2 linguri zeama de lamaie 3 linguri zahar 500 g morcovi 8 oua 1/4 l lapte 250 g faina sare 2 plicuri zahar vanilat 60 g unt topit Mod de preparare: Se curata merele, se taie in patru, se indeparteaza semintele si partea lemnoasa, se taie din nou in...

Read more »

Clatite cu iaurt si icre Tarama

Ingrediente : 125 g faina 1 ou 1 varf de cutit sare 3 iaurturi 100 ml lapte 150 g icre piper Mod de preparare: Se amesteca faina cu oul, sarea si doua iaurturi si se adauga laptele putin cate putin, pana ce se obtine un aluat neted, nu prea gros, care se lasa apoi...

Read more »

Rondele de dovleac

Rondele de dovleac

Ingrediente : 30 g unt 2 linguri zahar 1/2 ceasca piure de dovleac (fiert in aburi si zdrobit) 1 ou batut usor 1/2 ceasca lapte 2 1/2 cesti faina 1 lingurita praf de copt Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 220C. Se freaca untul cu zaharul si se incorporeaza usor dovleacul, oul batut...

Read more »

Ratatouille cu dovleac

Ratatouille cu dovleac

Ingrediente: 600 g dovleac 2 cepe (circa 100 g) 2 ardei grasi (circa 400 g) 4 rosii (circa 450 g) 3 linguri ulei 1 lingura busuioc uscat 1 lingura rozmarin 1 lingura cimbru 1 ardei iute uscat sare piper Mod de preparare: Se spala dovleacul, se curata de coaja si seminte si se taie...

Read more »

Salata verde cu ansoa

Salata verde cu ansoa

Ingrediente : 200 g salata verde 125 g rosii mici 2 cepe verzi 100 g fileuri de ansoa in ulei 1/2 legatura patrunjel verde 1/2 legatura coriandru 2 linguri capere 1 lingura zahar sare piper macinat Ingrediente sos: 4 linguri ulei de masline, 2 linguri otet aromat, 1 lingura mustar, 1/2 lingurita miere, sare,...

Read more »

Cuiburi de castraveti cu unt de sardele

Ingrediente: 2 castraveti mai mici 25 g sardele (scoase din conserva si scurse bine) 300 g unt 1/2 lamaie cateva felii de ridiche pentru garnisit sare piper alb Mod de preparare: Taiati castravetii (cu coaja) in bucati de circa 3 cm si indepartati usor miezul.Amestecati sardelele scurse cu untul (eventual cu mixerul) si adaugati...

Read more »

Spaghete de castraveti gratinate

Spaghete de castraveti gratinate

Ingrediente: 2 castraveti 3 cepe mici (de arpagic) 1 lamaie 4 galbenusuri 150 ml vin alb sec 50 ml smantana 125 g unt 50 g cascaval ras 1 legatura codite de ceapa verde sare piper   Mod de preparare: Taiati castravetii la ambele capete si scobiti-i cu o lingurita ingusta, indepartand miezul de sus...

Read more »

Tortilla cu dovleac

Ingrediente : 1 kg dovleac 2 tulpini de praz 400 g cartofi fainosi 4 oua sare piper 40 g unt topit 12 felii foarte subtiri de sunca   Mod de preparare: Se taie dovleacul felii, se curata de coaja si de seminte, iar miezul (circa 700 g) se da pe razatoarea mare sau se...

Read more »

Cocktail Chi-Chi

Cocktail Chi-Chi

  Ingrediente: 30 ml votca 15 ml Blue curacao 15 ml cremă de nucă de cocos 150 g ananas proaspăt sau din conservă o cupă de îngheţată de vanilie 125 g gheaţă câteva cubuleţe de ananas pentru decor   Mod de preparare: Toate ingredientele (în afară de cubuleţele de ananas pentru decor) se pun...

Read more »

Painisoare cu fructe uscate

Painisoare cu fructe uscate

  Ingrediente: 200 g fructe uscate (mere, prune – fara samburi, smochine, stafide, alune) 1 kg faina 2 linguri ulei 40 g drojdie 3 linguri zahar 1 lingura scortisoara vanilie esenta de rom 2 linguri ulei pentru uns tava coaja de lamaie si de portocala Mod de preparare: Se pun la inmuiat, in apa...

Read more »

Manacare de conopidă cu ghimbir si pudră de curry

Manacare de conopidă cu ghimbir si pudră de curry

  Ingrediente: o conopidă o ceapă albă o legătură ceapă verde un ardei gras verde un morcov 4 roşii 200 ml vin alb demidulce ghimbir ras pudră de curry sos de soia pastă de tomate sare piper pătrunjel boia de ardei iute   Mod de preparare: Conopida se spală, se scurge de apă şi...

Read more »

Brioşe cu glazură de ciocolată

Brioşe cu glazură de ciocolată

  Ingrediente: 550 g făină 150 g zahăr 135 g unt 75 ml ulei 150 ml lapte 3 ouă sare praf de copt 100 g ciocolată albă 100 g ciocolată neagră 30 g nucă de cocos rom zahăr vanilinat decor de zahăr colorat fructe confiate compot de ananas   Mod de preparare: Intr-un castron...

Read more »

Scoici in sos negru

  Ingrediente: 20 de scoici două linguri de fasole neagră fiartă o lingură de ghimbir ras un căţel de usturoi două bucăţi de praz 200 ml supă de pui două linguriţe de sos de soia două lin­guriţe de sos de soia negru o linguriţă de zahăr brun un sfert de linguriţă de pastă de...

Read more »

Supa de cartofi cu praz

Ingrediente: 1 kg cartofi 2 bucati de praz 2 linguri de margarina sare piper crutoane de paine un catel de usturoi Mod de preparare: Se curata cartofii de coaja, prazul de frunze si se pun la fiert intr-un litru de apa clocotita (cartofii taiati cubulete si prazul in inele subtiri). Cand legumele se inmoaie,...

Read more »

Salata gurmanda cu piept de pui

Ingrediente: 2 piepti mari dezosati de pui 1 salata verde 1 conserva mica creveti 1 lingura unt 2 linguri suc de lamaie   Mod de preparare: Se spala salata, se zvanta si se taie fasii. Se amesteca uniform cu sosul de mustar cu tarhon. Se taie pieptul de pui in fasii subtiri si se...

Read more »

Supa de usturoi

Ingrediente: 3 capatani mari de usturoi 100 ml ulei 1 lingura faina 1,5 l apa sare piper dupa gust boia sau suc de rosii cimbru patrunjel   Mod de preparare: Usturoiul se curata, se zdrobesc cateii si se freaca bine cu ulei pana se obtine o pasta fina la care se adauga faina, boia...

Read more »

Somon în sos cu ghimbir

  Ingrediente: o bucată de somon sare piper făină 250 ml ulei doi mor­covi un pătrunjel ghimbir 2-3 cepe bulion oţet slab zahăr   Mod de preparare: Peştele se spală, se şterge cu un prosop de hârtie, se pre­sară sare şi piper, se dă prin făină şi se prăjeşte în ulei. Se scoate şi...

Read more »

Orez cu ananas si creveti decorticati

Orez cu ananas si creveti decorticati

  Ingrediente: 100 g creveţi decorticaţi 8 felii de ananas un ardei gras roşu o jumătate de morcov o jumătate de ceapă o ceapă verde un ardei iute Jalapeno o linguriţă de usturoi tocat o linguriţă de ghimbir 200 g orez două linguri de sos de soia o lin­guriţă de curry zahăr ulei Mod...

Read more »

Salata asiatica de legume cu macaroane

Ingrediente: 6 cepe verzi 500 g macaroane scurte 4 rosii 1 morcov mijlociu o jumatate conserva de fasole verde o conserva mica de boabe de porumb 50 g alune prajite Ingrediente sos: 6 linguri untdelemn fin (masline sau floarea-soarelui), 5 linguri otet alb sau otet de mere, 1 lingurita de zahar (facultativ), sare, piper...

Read more »

Cvas din lămâi

Cvas din lămâi

  Ingrediente:  2-3 lămâi 3 l apă 300 g zahăr 3 g drojdie   Mod de preparare: Se fierbe apa, se adaugă zahărul şi se mai dă un clocot. Se adaugă lămâile tăiate felii. Se pune capac şi se lasă să se răcească. Se scoate puţin suc într-o cană, se dizolvă drojdia şi se...

Read more »

Ciuperci cu usturoi si patrunjel

Ciuperci cu usturoi si patrunjel

  Ingrediente: 300 g ciuperci 3 linguri de ulei pătrunjel 5 căţei de usturoi   Mod de preparare: Ciupercile şi picioruşele lor se spală bine, se taie în feliuţe şi se pun într-o cratiţă în care s-a pus ulei în prealabil, se acoperă cu un capac şi se lasă să fiarbă în zeama lor...

Read more »

Piept de pui cu castraveciori murati

Piept de pui cu castraveciori murati

Ingrediente : 2 oua 600 g piept de pui (4 fileuri) sare piper 2 linguri faina 1 lingura ulei 2 castraveciori murati (100 g) 150 g smantana 2 pahare iaurt (a 150 g)   Mod de preparare:  Se fierb ouale tari (circa 10 minute), se baga sub un jet de apa rece, se curata...

Read more »

Pulpă de porc în crustă de miere

Pulpă de porc în crustă de miere

Se ia o pulpă de porc, se condi­mentează, se ţine la baiţ două zile. Baiţul trebuie să fie mai mult cu condimente, fără apă, un baiţ uscat. După două zile se împănează cu usturoi, cu şunculiţă şi se pune la cuptor. După două ore şi jumătate, timp în care fierbe uşor, se stropeşte cu...

Read more »

Mâncare de gutui cu pui si sos

  Se prăjeşte puiul, tăiat bucăţi, în puţin unt sau ulei, după preferinţă. Gutuile se taie (întâi în sferturi, apoi în feliuţe subţiri), se curăţă, se călesc şi ele la rândul lor. Se pun gutuile călite peste pui, apoi se face un sos din patru lin­guri de zahăr, se toarnă vin (vin dulce). Se...

Read more »

Covrigei cu rahat si fructe confiate

Covrigei cu rahat si fructe confiate

  Ingrediente: 800 g făină 150 g unt 150 g zahăr 30 g drojdie 500 ml lapte 4 gălbenuşuri sare 100 g rahat 200 g fructe confiate un ou   Mod de preparare: Laptele se încălzeşte. Se adaugă zahărul şi untul, apoi se lasă la topit. Când s-a omogenizat se ia vasul de pe...

Read more »

Pui marinat în muştar

  Ingrediente: 12 pulpe inferioare de pui muştar ulei de măsline cimbru maghiran oregano   Mod de preparare: Se ung pulpele de pui cu ulei de măsline şi se presară condi­mentele, care, în prealabil, au fost amestecate între ele. Se ung bine pulpele cu muştar şi se lasă la macerat aproximativ 12 ore. Se...

Read more »

Rulou din pulpă de pui

  Ingrediente: pulpă de pui dezosată vin de orez sare vegeta chinezească (wei jin)   Mod de preparare: Pulpa de pui se ţine într-un sos de usturoi (mujdei) si restul condimentelor timp de o jumă­tate de oră, după care se rulează în folie alimentară şi se fierbe în baie de aburi o jumătate de...

Read more »

Salată de cartofi cu midii

Salată de cartofi cu midii

  Ingrediente: 500 g cartofi 500 g midii un ardei gras verde un ardei gras roşu două cepe doi căţei de usturoi 250 ml vin alb demisec o frunză de dafin o crenguţă de cimbru o lămâie ulei de măsline sare piper roşii   Mod de preparare: Intr-o oală se pun vinul, un litru...

Read more »

Friptura de porc cu vinete si cartofi

Ingrediente: 600 g cartofi 1 vanata 1 crenguta de rozmarin 5 linguri ulei de masline sare piper 1 lingurita cimbru uscat 2 rosii 1 lingura de nuci taiate Mod de preparare:  Se spala cartofii si vanata. Cartofii se curata de coaja, apoi se taie toate legumele in cubulete. Rozmarinul, spalat si zvantat, se alege...

Read more »

Supa de pui cu lamaie

Ingrediente: 750 g pui 1 morcov 1/4 radacina de telina 2 cepe 1 lingurita boabe de piper 1 foaie de dafin sare 1/2 ceasca orez cu bobul lung 1 lamaie 2 oua 2 linguri patrunjel verde tocat. Mod de preparare: Se spala carnea si se pune intr-o oala. Se toarna peste ea 1 1/4...

Read more »

Rulada cu ceapa

Rulada cu ceapa

Ingrediente: 1/2 kg faina drojdie cat o nuca 1 ceasca de apa 3 cepe albe   ulei sare piper Mod de preparare: Din faina, drojdie si apa se framanta un aluat de paine si se lasa sa dospeasca. Separat, se prepara umplutura: se curata ceapa, se taie pestisori, se caleste in putin ulei, se gusta...

Read more »

Pui cu gogosari si rozmarin

Ingrediente : 4 pulpe de pui 2 lingurite boia 1 lingurita rozmarin pisat 500 g rosii 1 catel de usturoi 3 gogosari 1/8 l vin rosu 3 linguri untdelemn 1/8 l apa 4 linguri smantana subtire 1 lingurita de vegeta sare Mod de preparare:  Se freaca bine pulpele de pui cu putina sare, boia...

Read more »

Turtite cu rozmarin si masline

Ingrediente: 7 g drojdie uscata 1 lingurita zahar 200 ml apa calda 2 3/4 cesti faina 1 lingurita sare 5 linguri ulei de masline 1 lingura rozmarin uscat 1/3 ceasca masline negre (fara samburi) taiate rondele Mod de preparare: Se amesteca drojdia cu zaharul, se toarna deasupra 1/3 din apa, se acopera cu un...

Read more »

Cantuccini cu ciocolata

Cantuccini cu ciocolata

Ingrediente : 300 g faina 2 lingurite cacao 1 lingurita praf de copt 170 g zahar 1 plic zahar vanilat 2 oua intregi 1 galbenus 1 varf de cutit de sare 150 g migdale intregi 1 galbenus de ou 2 linguri lapte cald Mod de preparare: Se framanta un aluat din ingredientele pentru aluat,...

Read more »

Supă Kloesse

Supă Kloesse

Ingrediente: 125 g unt 4 gălbenuşuri 3 albuşuri 3 pahare de lapte 5 linguri de făină sare piper un litru şi jumăta­te de supă de carne sau de oase (după preferinţă)   Mod de preparare: Se topeşte untul la foc mic, apoi se adaugă, bătând mereu, găbenuşurile, unul câte unul. Se pun făina, sarea,...

Read more »

Porumb cu alune şi caju

  Ingrediente: porumb boabe alune decojite caju şi orez fiert pe baie de abur puţin ulei de susan sare vin de cereale wei jin   Mod de preparare: Se încinge uleiul din tigaie şi se pun boabele de porumb, alunele, orezul fiert şi caju, se ţin un minut şi se amestecă. Se adaugă apoi...

Read more »

Colţunaşi cu carne de porc, praz, sos de soia si wei jin

  Ingrediente: carne de porc făină praz sos de soia wei jin ulei de susan   Mod de preparare: Se prepară un aluat din făină şi apă rece, după frământare se lasă să stea o jumătate de oră. Se frământă bine, se întinde o foaie cu ajutorul unul sucitor şi se taie pătrăţele de...

Read more »

Salata cu branza si nuci

Ingrediente: 2 felii paine alba sau integrala 50 g unt 3 felii costita afumata (kaiserfleisch, bacon etc.) 1 capatana salata verde 100 g branza Bucegi (Roquefort) sau branza proaspata de burduf (faramitate) 50 g nuci zdrobite sau taiate felii subtiri Mod de preparare: Feliile de paine se taie in bucatele de circa 1 cm...

Read more »

Pizza din mamaliga

Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 1 catel de usturoi 150 g faina de malai 8 fire de patrunjel 10 codite de ceapa verde 125 g rosii decojite 150 g Mozzarella sare Mod de preparare: Se prepara mamaliga din 1/2 l de apa, 1 lingura de ulei de masline, usturoiul presat si faina de...

Read more »

Tarta de dovleac cu branza

Ingrediente aluat: 150 g faina 1/2 plic praf de copt 75 g branza de vaci slaba 3 linguri ulei de masline 3 linguri lapte sare grasime pentru uns forma Ingrediente umplutura: 500 g miez de dovleac, 1 gogosar copt curatat si taiat fasii, 2-3 linguri ulei, 2 catei de usturoi, 1 ceapa, 1 ardei...

Read more »

Salata calda de linte cu orez

Ingrediente : 1 ceasca de linte 1 ceasca de orez 4 cepe (mari) rosii taiate pestisori 4 catei de usturoi zdrobiti 1 ceasca ulei de masline 45 g margarina 2 lingurite scortisoara pisata 2 lingurite boia dulce 2 lingurite chimen macinat 2 lingurite coriandru macinat 3 cepe verzi taiate rondele piper sare Mod de...

Read more »

Cocktail Rob Roy

Cocktail Rob Roy

  Calitate – alcoolic Bază alcoolică – scotch whisky Pahar – cupă mică de cocktail Categorie – Vermouth drinks Decoraţiune – o cireaşă roşie   Se serveşte înainte de mese, seara şi noaptea   Ingrediente: 6/10 scotch whisky 4/10 vermut roşu o picătură de Angostura Bitter   Apărut în anii ’30, în Anglia, a...

Read more »

Peste cu salata de fasole alba

Peste cu salata de fasole alba

Ingrediente: 1 conserva de fasole alba (200 g continutul) 1 ardei gras rosu (mare) 1 ceapa rosie 1/2 legatura busuioc sau coriandru zeama si coaja rasa de la o lamaie sos iute (Tabasco) 4 linguri ulei de masline 600 g peste alb (cod, salau, merluciu) sare piper Mod de preparare: Se incinge cuptorul la...

Read more »

Salau cu sos tomat si busuioc

Ingrediente: 1 ceapa 2 catei de usturoi 2 legaturi de busuioc 2 linguri ulei de masline 1 cutie cu rosii decojite (400 g) sare piper 2 fileuri de salau zeama de la 1/2 lamaie Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 200C. Se curata ceapa si usturoiul si se taie felii subtiri. Se spala...

Read more »

Scrumbie afumata cu sos verde

Ingrediente: 800 g cartofi sare chimen o legatura mare de verdeata (patrunjel, marar) 2 cepe mici 6 castraveciori murati 200 g smantana acra un borcan de iaurt piper alb o lingura zeama de lamaie un varf de cutit coaja rasa de lamaie 8 fileuri de scrumbie afumata. Mod de preparare: Se spala bine cartofii...

Read more »

Mancarica de verdeata cu orez

Ingrediente: 4 legaturi de patrunjel 4 legaturi de marar 2 cepe mijlocii 200 ml untdelemn 1 lingura de faina piper sare 1 lingura de bulion 1 pahar de orez Mod de preparare: Se curata ceapa, se taie solzisori si se caleste in untdelemnul incins. Dupa ce s-a inmuiat, se adauga faina, care se rumeneste...

Read more »

Supa de fasole boabe

Ingrediente: 300 g fasole alba uscata 1 ceapa 4 catel de usturoi 1 morcov 2 tulpini de telina 2 fire de praz 1 crenguta rozmarin 3 crengute cimbru 2 linguri ulei 2 litri concentrat de legume 8-12 felii de franzela sare piper macinat   Mod de preparare: Se pune fasolea intr-o cratita, se acopera...

Read more »

Cotlet de porc în crustă de ierburi

  Ierburile folosite sunt: coriandru, ienibahar, salvie, cimbru, piper în cinci culori. Se ia muşchiul de porc întreg şi se pune în tavă împreună cu apă şi puţin ulei. Se bagă în cuptor. După ce se pătrunde puţin, se toarnă vin peste el, se întoarce, se mai lasă pană când este aproape. Se iau...

Read more »

Alune foarte aromate

Alune foarte aromate

  Ingrediente: 200 g alune nesărate decojite două linguri de unt 50 g zahăr brun o lingură de sos de soia o jumătate de linguriţă de cinci condi­mente chinezeşti (scorţişoară, ghimbir, cuişoare, anason stelat măcinat şi seminţe de anason)   Mod de preparare: Intr-o tigaie se topeşte untul, apoi se adaugă zahărul şi sosul...

Read more »

Peste cu patrunjel verde

Ingrediente : 2 cepe 2 catei de usturoi 4 linguri ulei 500 g rosii taiate bucatele sare piper circa 600 g file de peste alb (salau, cod, merluciu) 2 linguri capere 1 legatura de patrunjel verde 1 lingura mustar Mod de preparare: Se pun la incins 2 linguri de ulei si se calesc ceapa...

Read more »

Cirese jubileu

Cirese jubileu

Ingrediente : 1/2 ceasca apa 3/4 ceasca zahar 2 fasii coaja de lamaie 500 g cirese proaspete fara samburi 1 lingura zeamil inghetata de vanilie 1/4 ceasca de coniac Mod de preparare: Se pune apa pe foc (intr-o craticioara), se adauga zaharul si se lasa sa se topeasca. Se fierbe siropul pana ce se...

Read more »

Tort Caprese

Tort Caprese

O reteta delicioasa de tort caprese din: migdale, ciocolata amaruie, ou, unt, zahar, sare, coaja de lamaie, zahar pudra si grasime. Ingrediente: 250 g migdale taiate marunt 150 g ciocolata amaruie 6 oua mijlocii 200 g unt moale 150 g zahar sare 1 lingurita coaja rasa de lamaie 3 linguri zahar pudra grasime pentru...

Read more »

Pulpa de miel cu ierburi aromate

Ingrediente: 2 pulpe de miel (de 1 kg fiecare) 1,2 kg cartofi (nesfaramiciosi) 100 g unt 150 ml smantana subtire o lingura mustar o legatura de busuioc o legatura de patrunjel 10 frunze de salvie 1/2 legatura de marar ulei de masline sare piper Mod de preparare: Se taie marunt ierburile, se amesteca cu...

Read more »

Sfecla rosie umpluta

Ingrediente: 4 sfecle mici (a 200 g bucata) sare Ingrediente umplutura:2 felii de paine alba (a 50 g), 3 linguri de ulei de masline, 2 catei de usturoi, 2 rosii, 2 linguri de pulbere de plante aromate (rozmarin, oregano, cimbru, 200 g branza de vaci, piper proaspat macinat, 80 g telemea de oi. Mod...

Read more »

Costiţe vegetariene

  Ingrediente: 75 g nuci o jumătate de ardei roşu şi o jumătate de ardei gal­ben două linguriţe de amidon 150 g felii de ananas 120 ml sos dulce- acrişor un morcov ulei   Mod de preparare: Nucile se pun la fiert într-o oală în care s-au adăugat 1.500 ml apă şi 4 linguriţe...

Read more »

Drob frantuzesc

Ingrediente aluat: 270 g faina 190 g unt (din care 10 g pentru uns forma) 2 galbenusuri sare Ingrediente umplutura: 500 g carne tocata (porc+vita), 100 g piept de porc (tocat), 6 oua, 125 g ciuperci, 50 g unt, 2 linguri coniac, patrunjel, codite de ceapa verde, sare, piper. Mod de preparare: Intr-un castron,...

Read more »

Reţete de post: Cremă de mazăre verde

Reţete de post: Cremă de mazăre verde

  Ingrediente: 500 g mazăre (congelată sau din conservă) 80 ml ulei 15 g făină două kilograme de spanac (conge­lat) 5 g zahăr sare mărar pătrunjel   Mod de preparare: Mazărea se pune la fiert împreună cu spanacul în doi litri de apă. După ce s-au înmuiat se trece totul prin sită. Separat se...

Read more »

Miel

Ingrediente: 8 cotlete de miel (ceafa sau piept) groase de 2,5 cm 1/4 ceasca faina 45 g ulei sau unt 2 cepe mari tocate 2 tulpine de telina taiate rondele 1 pastarnac mare curatat si taiat marunt 1 3/4 ceasca supa concentrata de pui 200 g ciuperci taiate felii 1/2 lingurita piper alb sare...

Read more »

Tort de clatite cu lebar

Ingrediente clatite : 100 g faina sare un ou 100 ml lapte 50 g unt 2 lingurite de pulbere de salvie (sau alt condiment aromat din comert) untdelemn pentru copt Ingrediente crema lebar:500 g ficat de vitel (vita), 150 g slaninuta afumata, o crenguta de rozmarin, o lingurita de pulbere de salvie, 2 linguri...

Read more »

Oua florentine

Ingrediente: 2 pumni de spanac 30 g unt sare nucsoara pisata 2 oua cascaval ras Mod de preparare: Se alege spanacul, se spala, se rupe bucati si se lasa sa fiarba pana ce se inmoaie. Se amesteca cu untul, se adauga sare si nucsoara si se pune in doua forme mici de iena. Din...

Read more »

Cârnaţi de Pleşcoi

  Ingrediente: carne de oaie (sau două treimi carne de oaie şi o treime carne de vită) usturoi ardei iute cimbru maţ subţire de oaie   Mod de preparare: In mod normal, cârnatul de Pleşcoi se pregăteşte numai din carne de oaie, dar, în cazul în care aceasta este prea grasă, adică are mai...

Read more »

Dovleac prajit cu usturoi si pătrunjel

Dovleac prajit cu usturoi si pătrunjel

Ingrediente : 1 bucata mai mare de dovleac curatat de coaja si seminte (circa 1 kg) 50 g unt topit sare piper pisat 1/2 legatura patrunjel verde 1 catel de usturoi Mod de preparare: Se taie dovleacul felii groase de 1-2 cm, care se pun intr-o tigaie de teflon in untul bine incins si...

Read more »

Crema-spuma din branza de vaci

Ingrediente: 3 oua 200 g branza de vaci bine scursa 100 g frisca nebatuta (smantana) 4 linguri zahar 1 lingura rom Mod de preparare: Separati albusurile de galbenusuri si bateti spuma albusurile (spuma sa fie tare).Amestecati (cu mixerul) galbenusurile si zaharul pana ce acesta se topeste. Adaugati branza de vaci, frisca (smantana) si romul...

Read more »

Spaghete cu broccoli

Spaghete cu broccoli

  Ingrediente: 160 g spaghete sare 600 g broccoli desfacute in buchetele 4 lingurite ulei 2 ardei iuti mici 400 ml concentrat de legume piper 4 lingurite seminte de susan    Mod de preparare: Se fierb spaghetele al dente in apa cu sare. Se prajeste putin broccoli (conopida) in uleiul incins si se adauga...

Read more »

Salata de telina cu cascaval si ciuperci

Salata de telina cu cascaval si ciuperci

Ingrediente : 250 g cascaval 3 linguri smantana dulce 1 salata verde 150 g ciuperci din conserva 1 tulpina de telina 1 para coapta 1 mar rosu 50 g nuci 2 linguri zeama de lamaie 3 linguri otet alb 4 linguri untdelemn sare piper alb Mod de preparare: Se taie cascavalul in bastonase subtiri....

Read more »

Spaghete cu sos de sunca si verdeata

Ingrediente: 400 g spaghete sare 2 cepe rosii (150 g) 1 catel de usturoi 100 g sunca 20 g unt verdeata (marar, patrunjel) 250 g smantana subtire 2 galbenusuri 2 linguri cascaval ras piper Mod de preparare: Se fierb spaghetele (al dente) in apa cu sare. Ceapa si usturoiul se curata si se toaca...

Read more »

Salata de orez cu ton si dovleac

Ingrediente : 1 conserva ton in ulei (125 g) 100 g boabe porumb (din conserva) 1 felie dovleac (curatat de seminte si coaja si taiat in bucati de 1 cm) 1 lingura unt 2 portocale 1/2 lamaie sare piper 50 g orez fiert Mod de preparare: Se curata portocalele de coaja si se taie...

Read more »

Branza de vaci cu lamaie si cafea

Branza de vaci cu lamaie si cafea

Ingrediente: zeama de la o lamaie 1 lingurita cu varf coaja rasa de lamaie 800 g branza de vaci 5 linguri zahar pudra 2 lingurite ness   Mod de preparare: Lasati branza de vaci sa se scurga circa o ora intr-un tifon pus in strecuratoare si amestecati-o apoi, intr-un castron, cu zeama de lamaie...

Read more »