skip to main |
skip to sidebar
Retete #61
Ingrediente: 4 ardei grasi (rosii) Ingrediente umplutura:1 vanata, 1 ceapa,
150 g rosii, 1 legatura busuioc, 250 g carne tocata, 150 g orez fiert (50 g
crud), 100 g branza telemea, sare, piper. Ingrediente sos:1 cutie (285 g) rosii
decojite, 100 ml suc de rosii, 100 g masline verzi umplute. Mod de preparare:
Se...
Ingrediente: 4 piepti de pui 24 masline verzi si negre (fara samburi) 2
catei de usturoi, 1 rosie 250 g paine veche 2 linguri patrunjel verde o lingura
ulei de masline 15 g unt sare piper Ingrediente ghiveci: 500 g rosii, 1 vanata,
2 dovlecei mici, 1 ardei gras rosu, 1 ardei gras galben,...
Ingrediente: 3 ardei grasi rosii 3 catei de usturoi 1 legatura patrunjel
verde 1 legatura busuioc 30 g migdale prajite si macinate 50 g cascaval ras 50
ml untdelemn sare piper 2 lingurite boia dulce 500 g taietei Mod de preparare:
Se curata ardeii, se spala, se taie in patru si se dau prin...
Ingrediente: 4 vinete 4 pulpe de pui fara os taiate bucati 2 iaurturi 2
linguri sos iute (pasta de gogosari sau de chilli) zeama de lamaie sare piper
ulei de masline 1 legatura coriandru proaspat Mod de preparare: Se amesteca
sosul iute (pasta) cu un iaurt si cu zeama de lamaie dupa gust,...
Ingrediente : 3 vinete mijlocii 1 lingura sare 1/2 ceasca ulei de masline
2 catei de usturoi (zdrobiti) 3 cepe potrivite tocate marunt 4 rosii coapte
taiate bucatele piper negru proaspat macinat 2 linguri patrunjel verde tocat 3
linguri zeama de lamaie 1/2 lingurita zahar 1/3 ceasca apa Mod de preparare: Se
indeparteaza...
Ingrediente: 4 catei de usturoi 2 morcovi 4 linguri de ulei fin 600 g pulpe
de pui sare piper 100 ml vin alb sec 100 g masline negre 2 crengute maghiran 50
g unt 300 g malai Mod de preparare: Confit-ul de pui .Se curata morcovii si se
taie bucati lungi de 5 cm....
Ingrediente : 1 kg dovleac sare nucsoara rasa circa 125 g faina de grau 50 g
parmezan ras proaspat 500 g rosii 2 linguri ulei de masline 40 g unt piper 2
linguri busuioc taiat marunt Mod de preparare: Se taie dovleacul in felii, se
curata de coaja si de seminte, se taie miezul...
Ingrediente: 4 păstrăvi 4 roşii 500 g cartofi o bucată fenicul o lămâie
300 ml vin alb demisec o ţelină o lingură de miere o lingură de sos de soia doi
căţei de usturoi seminţe de chimen sare piper sfeclă roşie varză roşie
pătrunjel Mod de preparare: Păstrăvii se curăţă, se eviscerează,...
Ingrediente : 1 pachet aluat fraged 400 ml lapte 300 ml frisca nebatuta 3
oua 150 g zahar 1 baton de vanilie 4 linguri Maizena (Zeamil) unt cat o nuca
pentru uns forma Mod de preparare: Incingeti cuptorul la 200C si ungeti cu unt o
forma de tarta. Intepati aluatul din loc in loc...
Ingrediente : 125 g unt 3/4 ceasca zahar foarte fin 2 oua batute usor 2
lingurite coaja rasa de portocala 1/2 ceasca fructe pasate 1 1/2 ceasca faina 1
lingurita praf de copt 1/4 ceasca lapte 1/4 ceasca zeama de portocala
Ingrediente sos: 1 lingura zahar, 1 ceasca apa, 1 ceasca zeama de
portocala,...
Ingrediente: 4 pulpe mari de pui 600 g ravioli (coltunasi de aluat, umpluti
cu spanac sau branza, se gasesc de vanzare in pungi) 2 linguri pasta de tomate 1
cub concentrat de pasare 4 linguri ulei de masline 1 lingura usturoi tocat 200
ml smantana subtire 100 ml vin alb sec cateva frunze de...
Ingrediente: Disaronno 40 ml votcă 70 ml suc de portocale o portocală
Preparare: Se prepară într-un pahar cu gheaţă, garnisindu-se cu o felie de
portocală. Se serveşte cu paiul.
Ingrediente: 150 g malai grisat sare 1/8 l lapte 30 g unt 1 ceapa mare 2
linguri ulei de masline 1 lingura zahar 1/8 l vin rosu piper pisat mare 100 g
branza telemea de oaie 4 lingurite Pesto Mod de preparare: Ceapa se curata ceapa
si se taie marunt. Intr-o tigaie se pun...
Ingrediente: 130 g unt 150 g zahăr tos 50 g zahăr brun două bucăţi de
mango două ouă miere zahăr vanilinat pudră de scorţişoară esenţă de rom praf de
copt un sfert de linguriţă de sare o lămâie ingheţată frişcă nucă de cocos Mod
de preparare: Bucaţile de mango se curăţă de...
Ingrediente: 60 g cacao pudra 200 g unt + 20 g pentru uns tava 200 g zahar 4
oua 200 g faina+10 g pentru tava 5 g praf de copt o bucatica de coaja de
portocala glasata o bucatica de coaja de lamaie glasata cateva fructe uscate
(caisa, piersica, para) 100 ml lichior de...
Ingrediente: 5 mere 125 g migdale taiate felii 160 g faina 160 g zahar pudra
100 g unt 4 linguri lapte 1 plic praf de copt 2 oua mari Mod de preparare: Se
lasa untul sa se topeasca pe foc slab, se unge cu el o forma de jena (sau de
pamant), pastrandu-se cel...
Ingrediente: 150 g malai grisat sare 1/8 l lapte 30 g unt 250 g ciuperci 1
ceapa 2 linguri ulei de masline piper proaspat macinat 200 g rosii marunte 80 g
branza de capra 4 lingurite Pesto Mod de preparare: Legumele se curata
ciupercile si se taie in doua, iar ceapa curatata se toaca...
Ingrediente: 500 g dovleac 40 g unt 1/2 lingurita de chimen macinat 1/2
coriandru macinat 1/2 ghimbir macinat 1 lingurita zahar tos Mod de preparare:
Se curata dovleacul si se taie batoane subtiri. Se aseaza pe o tava tapetata cu
folie de aluminiu si se ung cu untul topit. Se presara peste ele...
Ingrediente : 250 g morcovi 1/2 legatura patrunjel verde 6 linguri sos iute
(de chili) 200 g smantana 2 conserve de ton in ulei (scurs: 300 g) 8 bucati
aluat de pizza (coapte) 1 lingura mirodenii (amestecate) Mod de preparare: Se
spala morcovii, se curata si se dau pe razatoarea mare. Patrunjelul
spalat...
Ingrediente: 2 bucati macrou proaspete sau congelate (aprox. 250g fiecare) 2
lingurite de piper negru, proaspat macinat 2 lingurite praf de ghimbir 2
lingurite coriandru, macinat 1 lingurita boia dulce 1 portocala sucul si coaja
rasa 1 lamaie sucul si coaja rasa Mod de preparare: Eviscerati pestele. Taiati
si indepartati capul si aripioarele. Deschideti...
Ingrediente: un kilogram de muşchi de porc cu grăsime 200 g orez o ceapă
un ardei gras roşu 250 g mazăre 250 g fasole verde 4 roşii 150 g boabe de porumb
4 căţei de usturoi ulei de floarea-soarelui sare piper pătrunjel Mod de
preparare: Muşchiul de porc se spală, se taie...
Ingrediente: 300 g linte doi morcovi o ceapă o ţelină un cartof un
păstârnac doi căţei de usturoi ulei sare cimbru piper pătrunjel Mod de
preparare: Lintea se alege, se spală şi se pune la fiert într-un litru şi
jumătate de apă caldă. După ce începe să clocotească se adaugă morcovii,
păstârnacul,...
Ingrediente aluat: 3 oua 6 linguri de lapte 75 g faina 50 g unt sare 1
lingura unt pentru prajit Ingrediente umplutura: 50 g seminte de dovleac, 500 g
miez de dovleac, 2 linguri unt, 1 catel de usturoi, 2 fire salvie, 125 g branza
de vaci, 1 galbenus, sare, piper, 200 g smantana...
Ingrediente : 500 g miez de dovleac sare 50 g bacon 1 ceapa 2 oua 60 g faina
1 legatura patrunjel verde 1 ardei iute (rosu) 50 g cascaval piper proaspat
macinat 4 linguri ulei pentru prajit Mod de preparare: Se da miezul de dovleac
pe razatoarea mare, se presara cu o lingurita de...
Ingrediente: un kg carne de mistreţ o căpăţână de usturoi trei grame de
piper măcinat sare doi metri de maţe Mod de preparare: Carnea se taie în
bucăţele şi se trece prin maşina de tocat. Se adaugă sare, piper şi usturoi
pisat. Se frământă bine. Maţele se spală cu apă şi oţet,...
Ingrediente: 500 g carne de căprioară două căpăţâni de usturoi piper
măcinat sare un metru de maţe Mod de preparare: Se feliază carnea, apoi se dă
prin maşina de tocat, pe sita măruntă. Se adaugă sarea, piperul şi usturoiul
care a fost în prealabil pisat. Separat se spală maţele, apoi se umplu...
Ingrediente: 200 g boabe de năut 150 g fasole roşie boabe un morcov un
sfert de ţelină o rădăcină de pătrunjel două cepe 4 roşii 250 g costiţă
afumată sare piper 4 linguri de ulei pătrunjel coriandru verde Mod de
preparare: Fasolea şi năutul se pun la înmuiat cu o seară înainte,...
Ghebele se spală şi se sotează în puţin ulei, apoi se amestecă bine cu ou,
cu condimente şi cu caşcaval. (Pentru a putea fi folosite de câte ori este
nevoie, ciupercile se conservă la congelator, apoi se dezgheaţă şi se
utilizează la momentul respectiv). Se întinde foaia de aluat fraged, se pune
pe...
Ingrediente : 150 g malai (grisat) sare 1/8 l lapte 30 g unt 200 g spanac
1/2 ardei gras rosu 1/2 ardei gras galben 150 g ciuperci 1 ceapa mica 250 g
carne de porc 1 lingura ulei 50 ml zeama concentrata de legume piper proaspat
macinat sare Mod de preparare: Mamaliga se pune...
Ingrediente: 2 kg carne de miel fara os 3 cepe 4 catei de usturoi 1 tulpina
de telina 100 g stafide 1 conserva mica rosii decojite 2 lamai 1 lingura praf de
curry 2 ardei iuti rosii 1/2 legatura hasmatuchi (sau patrunjel) 100 ml ulei de
masline sare Mod de preparare: Puneti stafidele intr-o...
Ingrediente : 1 kg carne de miel fara os 500 g rosii 2 vinete lungi 2 cepe 3
catei de usturoi 3 linguri untdelemn 20 g unt 2 linguri otet alb 100 ml vin alb
sec 1 foaie de dafin cateva fire de menta sare piper alb macinat Mod de
preparare: Se spala vinetele,...
Ingrediente : 1 vanata mare 1 lingura sare 250 g rosii mici 1-2 linguri ulei
de masline 1 ardei gras rosu (potrivit) taiat in doua 1 ardei gras verde (mic)
taiat in doua 1/3 ceasca frunze de busuioc proaspat 2 dovlecei mijlocii taiati
felii 90 g ciuperci taiate in doua 2 linguri maghiran verde...
Ingrediente: 1,5 kg mere acrisoare 2 linguri zeama de lamaie 3 linguri zahar
500 g morcovi 8 oua 1/4 l lapte 250 g faina sare 2 plicuri zahar vanilat 60 g
unt topit Mod de preparare: Se curata merele, se taie in patru, se indeparteaza
semintele si partea lemnoasa, se taie din nou in...
Ingrediente : 125 g faina 1 ou 1 varf de cutit sare 3 iaurturi 100 ml lapte
150 g icre piper Mod de preparare: Se amesteca faina cu oul, sarea si doua
iaurturi si se adauga laptele putin cate putin, pana ce se obtine un aluat
neted, nu prea gros, care se lasa apoi...
Ingrediente : 30 g unt 2 linguri zahar 1/2 ceasca piure de dovleac (fiert in
aburi si zdrobit) 1 ou batut usor 1/2 ceasca lapte 2 1/2 cesti faina 1 lingurita
praf de copt Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 220C. Se freaca untul cu
zaharul si se incorporeaza usor dovleacul, oul batut...
Ingrediente: 600 g dovleac 2 cepe (circa 100 g) 2 ardei grasi (circa 400 g)
4 rosii (circa 450 g) 3 linguri ulei 1 lingura busuioc uscat 1 lingura rozmarin
1 lingura cimbru 1 ardei iute uscat sare piper Mod de preparare: Se spala
dovleacul, se curata de coaja si seminte si se taie...
Ingrediente : 200 g salata verde 125 g rosii mici 2 cepe verzi 100 g fileuri
de ansoa in ulei 1/2 legatura patrunjel verde 1/2 legatura coriandru 2 linguri
capere 1 lingura zahar sare piper macinat Ingrediente sos: 4 linguri ulei de
masline, 2 linguri otet aromat, 1 lingura mustar, 1/2 lingurita miere,
sare,...
Ingrediente: 2 castraveti mai mici 25 g sardele (scoase din conserva si
scurse bine) 300 g unt 1/2 lamaie cateva felii de ridiche pentru garnisit sare
piper alb Mod de preparare: Taiati castravetii (cu coaja) in bucati de circa 3
cm si indepartati usor miezul.Amestecati sardelele scurse cu untul (eventual cu
mixerul) si adaugati...
Ingrediente: 2 castraveti 3 cepe mici (de arpagic) 1 lamaie 4 galbenusuri
150 ml vin alb sec 50 ml smantana 125 g unt 50 g cascaval ras 1 legatura codite
de ceapa verde sare piper Mod de preparare: Taiati castravetii la ambele
capete si scobiti-i cu o lingurita ingusta, indepartand miezul de sus...
Ingrediente : 1 kg dovleac 2 tulpini de praz 400 g cartofi fainosi 4 oua
sare piper 40 g unt topit 12 felii foarte subtiri de sunca Mod de preparare:
Se taie dovleacul felii, se curata de coaja si de seminte, iar miezul (circa 700
g) se da pe razatoarea mare sau se...
Ingrediente: 30 ml votca 15 ml Blue curacao 15 ml cremă de nucă de cocos
150 g ananas proaspăt sau din conservă o cupă de îngheţată de vanilie 125 g
gheaţă câteva cubuleţe de ananas pentru decor Mod de preparare: Toate
ingredientele (în afară de cubuleţele de ananas pentru decor) se pun...
Ingrediente: 200 g fructe uscate (mere, prune – fara samburi, smochine,
stafide, alune) 1 kg faina 2 linguri ulei 40 g drojdie 3 linguri zahar 1 lingura
scortisoara vanilie esenta de rom 2 linguri ulei pentru uns tava coaja de lamaie
si de portocala Mod de preparare: Se pun la inmuiat, in apa...
Ingrediente: o conopidă o ceapă albă o legătură ceapă verde un ardei gras
verde un morcov 4 roşii 200 ml vin alb demidulce ghimbir ras pudră de curry sos
de soia pastă de tomate sare piper pătrunjel boia de ardei iute Mod de
preparare: Conopida se spală, se scurge de apă şi...
Ingrediente: 550 g făină 150 g zahăr 135 g unt 75 ml ulei 150 ml lapte 3
ouă sare praf de copt 100 g ciocolată albă 100 g ciocolată neagră 30 g nucă de
cocos rom zahăr vanilinat decor de zahăr colorat fructe confiate compot de
ananas Mod de preparare: Intr-un castron...
Ingrediente: 20 de scoici două linguri de fasole neagră fiartă o lingură
de ghimbir ras un căţel de usturoi două bucăţi de praz 200 ml supă de pui două
linguriţe de sos de soia două linguriţe de sos de soia negru o linguriţă de
zahăr brun un sfert de linguriţă de pastă de...
Ingrediente: 1 kg cartofi 2 bucati de praz 2 linguri de margarina sare piper
crutoane de paine un catel de usturoi Mod de preparare: Se curata cartofii de
coaja, prazul de frunze si se pun la fiert intr-un litru de apa clocotita
(cartofii taiati cubulete si prazul in inele subtiri). Cand legumele se
inmoaie,...
Ingrediente: 2 piepti mari dezosati de pui 1 salata verde 1 conserva mica
creveti 1 lingura unt 2 linguri suc de lamaie Mod de preparare: Se spala
salata, se zvanta si se taie fasii. Se amesteca uniform cu sosul de mustar cu
tarhon. Se taie pieptul de pui in fasii subtiri si se...
Ingrediente: 3 capatani mari de usturoi 100 ml ulei 1 lingura faina 1,5 l
apa sare piper dupa gust boia sau suc de rosii cimbru patrunjel Mod de
preparare: Usturoiul se curata, se zdrobesc cateii si se freaca bine cu ulei
pana se obtine o pasta fina la care se adauga faina, boia...
Ingrediente: o bucată de somon sare piper făină 250 ml ulei doi morcovi
un pătrunjel ghimbir 2-3 cepe bulion oţet slab zahăr Mod de preparare: Peştele
se spală, se şterge cu un prosop de hârtie, se presară sare şi piper, se dă
prin făină şi se prăjeşte în ulei. Se scoate şi...
Ingrediente: 100 g creveţi decorticaţi 8 felii de ananas un ardei gras
roşu o jumătate de morcov o jumătate de ceapă o ceapă verde un ardei iute
Jalapeno o linguriţă de usturoi tocat o linguriţă de ghimbir 200 g orez două
linguri de sos de soia o linguriţă de curry zahăr ulei Mod...
Ingrediente: 6 cepe verzi 500 g macaroane scurte 4 rosii 1 morcov mijlociu o
jumatate conserva de fasole verde o conserva mica de boabe de porumb 50 g alune
prajite Ingrediente sos: 6 linguri untdelemn fin (masline sau floarea-soarelui),
5 linguri otet alb sau otet de mere, 1 lingurita de zahar (facultativ), sare,
piper...
Ingrediente: 2-3 lămâi 3 l apă 300 g zahăr 3 g drojdie Mod de
preparare: Se fierbe apa, se adaugă zahărul şi se mai dă un clocot. Se adaugă
lămâile tăiate felii. Se pune capac şi se lasă să se răcească. Se scoate puţin
suc într-o cană, se dizolvă drojdia şi se...
Ingrediente: 300 g ciuperci 3 linguri de ulei pătrunjel 5 căţei de
usturoi Mod de preparare: Ciupercile şi picioruşele lor se spală bine, se taie
în feliuţe şi se pun într-o cratiţă în care s-a pus ulei în prealabil, se
acoperă cu un capac şi se lasă să fiarbă în zeama lor...
Ingrediente : 2 oua 600 g piept de pui (4 fileuri) sare piper 2 linguri
faina 1 lingura ulei 2 castraveciori murati (100 g) 150 g smantana 2 pahare
iaurt (a 150 g) Mod de preparare: Se fierb ouale tari (circa 10 minute), se
baga sub un jet de apa rece, se curata...
Se ia o pulpă de porc, se condimentează, se ţine la baiţ două zile. Baiţul
trebuie să fie mai mult cu condimente, fără apă, un baiţ uscat. După două zile
se împănează cu usturoi, cu şunculiţă şi se pune la cuptor. După două ore şi
jumătate, timp în care fierbe uşor, se stropeşte cu...
Se prăjeşte puiul, tăiat bucăţi, în puţin unt sau ulei, după preferinţă.
Gutuile se taie (întâi în sferturi, apoi în feliuţe subţiri), se curăţă, se
călesc şi ele la rândul lor. Se pun gutuile călite peste pui, apoi se face un
sos din patru linguri de zahăr, se toarnă vin (vin dulce). Se...
Ingrediente: 800 g făină 150 g unt 150 g zahăr 30 g drojdie 500 ml lapte 4
gălbenuşuri sare 100 g rahat 200 g fructe confiate un ou Mod de preparare:
Laptele se încălzeşte. Se adaugă zahărul şi untul, apoi se lasă la topit. Când
s-a omogenizat se ia vasul de pe...
Ingrediente: 12 pulpe inferioare de pui muştar ulei de măsline cimbru
maghiran oregano Mod de preparare: Se ung pulpele de pui cu ulei de măsline şi
se presară condimentele, care, în prealabil, au fost amestecate între ele. Se
ung bine pulpele cu muştar şi se lasă la macerat aproximativ 12 ore. Se...
Ingrediente: pulpă de pui dezosată vin de orez sare vegeta chinezească
(wei jin) Mod de preparare: Pulpa de pui se ţine într-un sos de usturoi
(mujdei) si restul condimentelor timp de o jumătate de oră, după care se
rulează în folie alimentară şi se fierbe în baie de aburi o jumătate de...
Ingrediente: 500 g cartofi 500 g midii un ardei gras verde un ardei gras
roşu două cepe doi căţei de usturoi 250 ml vin alb demisec o frunză de dafin o
crenguţă de cimbru o lămâie ulei de măsline sare piper roşii Mod de preparare:
Intr-o oală se pun vinul, un litru...
Ingrediente: 600 g cartofi 1 vanata 1 crenguta de rozmarin 5 linguri ulei de
masline sare piper 1 lingurita cimbru uscat 2 rosii 1 lingura de nuci taiate Mod
de preparare: Se spala cartofii si vanata. Cartofii se curata de coaja, apoi se
taie toate legumele in cubulete. Rozmarinul, spalat si zvantat, se alege...
Ingrediente: 750 g pui 1 morcov 1/4 radacina de telina 2 cepe 1 lingurita
boabe de piper 1 foaie de dafin sare 1/2 ceasca orez cu bobul lung 1 lamaie 2
oua 2 linguri patrunjel verde tocat. Mod de preparare: Se spala carnea si se
pune intr-o oala. Se toarna peste ea 1 1/4...
Ingrediente: 1/2 kg faina drojdie cat o nuca 1 ceasca de apa 3 cepe albe
ulei sare piper Mod de preparare: Din faina, drojdie si apa se framanta un aluat
de paine si se lasa sa dospeasca. Separat, se prepara umplutura: se curata
ceapa, se taie pestisori, se caleste in putin ulei, se gusta...
Ingrediente : 4 pulpe de pui 2 lingurite boia 1 lingurita rozmarin pisat 500
g rosii 1 catel de usturoi 3 gogosari 1/8 l vin rosu 3 linguri untdelemn 1/8 l
apa 4 linguri smantana subtire 1 lingurita de vegeta sare Mod de preparare: Se
freaca bine pulpele de pui cu putina sare, boia...
Ingrediente: 7 g drojdie uscata 1 lingurita zahar 200 ml apa calda 2 3/4
cesti faina 1 lingurita sare 5 linguri ulei de masline 1 lingura rozmarin uscat
1/3 ceasca masline negre (fara samburi) taiate rondele Mod de preparare: Se
amesteca drojdia cu zaharul, se toarna deasupra 1/3 din apa, se acopera cu
un...
Ingrediente : 300 g faina 2 lingurite cacao 1 lingurita praf de copt 170 g
zahar 1 plic zahar vanilat 2 oua intregi 1 galbenus 1 varf de cutit de sare 150
g migdale intregi 1 galbenus de ou 2 linguri lapte cald Mod de preparare: Se
framanta un aluat din ingredientele pentru aluat,...
Ingrediente: 125 g unt 4 gălbenuşuri 3 albuşuri 3 pahare de lapte 5 linguri
de făină sare piper un litru şi jumătate de supă de carne sau de oase (după
preferinţă) Mod de preparare: Se topeşte untul la foc mic, apoi se adaugă,
bătând mereu, găbenuşurile, unul câte unul. Se pun făina, sarea,...
Ingrediente: porumb boabe alune decojite caju şi orez fiert pe baie de
abur puţin ulei de susan sare vin de cereale wei jin Mod de preparare: Se
încinge uleiul din tigaie şi se pun boabele de porumb, alunele, orezul fiert şi
caju, se ţin un minut şi se amestecă. Se adaugă apoi...
Ingrediente: carne de porc făină praz sos de soia wei jin ulei de susan
Mod de preparare: Se prepară un aluat din făină şi apă rece, după frământare se
lasă să stea o jumătate de oră. Se frământă bine, se întinde o foaie cu ajutorul
unul sucitor şi se taie pătrăţele de...
Ingrediente: 2 felii paine alba sau integrala 50 g unt 3 felii costita
afumata (kaiserfleisch, bacon etc.) 1 capatana salata verde 100 g branza Bucegi
(Roquefort) sau branza proaspata de burduf (faramitate) 50 g nuci zdrobite sau
taiate felii subtiri Mod de preparare: Feliile de paine se taie in bucatele de
circa 1 cm...
Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 1 catel de usturoi 150 g faina de
malai 8 fire de patrunjel 10 codite de ceapa verde 125 g rosii decojite 150 g
Mozzarella sare Mod de preparare: Se prepara mamaliga din 1/2 l de apa, 1
lingura de ulei de masline, usturoiul presat si faina de...
Ingrediente aluat: 150 g faina 1/2 plic praf de copt 75 g branza de vaci
slaba 3 linguri ulei de masline 3 linguri lapte sare grasime pentru uns forma
Ingrediente umplutura: 500 g miez de dovleac, 1 gogosar copt curatat si taiat
fasii, 2-3 linguri ulei, 2 catei de usturoi, 1 ceapa, 1 ardei...
Ingrediente : 1 ceasca de linte 1 ceasca de orez 4 cepe (mari) rosii taiate
pestisori 4 catei de usturoi zdrobiti 1 ceasca ulei de masline 45 g margarina 2
lingurite scortisoara pisata 2 lingurite boia dulce 2 lingurite chimen macinat 2
lingurite coriandru macinat 3 cepe verzi taiate rondele piper sare Mod
de...
Calitate – alcoolic Bază alcoolică – scotch whisky Pahar – cupă mică de
cocktail Categorie – Vermouth drinks Decoraţiune – o cireaşă roşie Se serveşte
înainte de mese, seara şi noaptea Ingrediente: 6/10 scotch whisky 4/10 vermut
roşu o picătură de Angostura Bitter Apărut în anii ’30, în Anglia, a...
Ingrediente: 1 conserva de fasole alba (200 g continutul) 1 ardei gras rosu
(mare) 1 ceapa rosie 1/2 legatura busuioc sau coriandru zeama si coaja rasa de
la o lamaie sos iute (Tabasco) 4 linguri ulei de masline 600 g peste alb (cod,
salau, merluciu) sare piper Mod de preparare: Se incinge cuptorul la...
Ingrediente: 1 ceapa 2 catei de usturoi 2 legaturi de busuioc 2 linguri ulei
de masline 1 cutie cu rosii decojite (400 g) sare piper 2 fileuri de salau zeama
de la 1/2 lamaie Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 200C. Se curata ceapa
si usturoiul si se taie felii subtiri. Se spala...
Ingrediente: 800 g cartofi sare chimen o legatura mare de verdeata
(patrunjel, marar) 2 cepe mici 6 castraveciori murati 200 g smantana acra un
borcan de iaurt piper alb o lingura zeama de lamaie un varf de cutit coaja rasa
de lamaie 8 fileuri de scrumbie afumata. Mod de preparare: Se spala bine
cartofii...
Ingrediente: 4 legaturi de patrunjel 4 legaturi de marar 2 cepe mijlocii 200
ml untdelemn 1 lingura de faina piper sare 1 lingura de bulion 1 pahar de orez
Mod de preparare: Se curata ceapa, se taie solzisori si se caleste in
untdelemnul incins. Dupa ce s-a inmuiat, se adauga faina, care se
rumeneste...
Ingrediente: 300 g fasole alba uscata 1 ceapa 4 catel de usturoi 1 morcov 2
tulpini de telina 2 fire de praz 1 crenguta rozmarin 3 crengute cimbru 2 linguri
ulei 2 litri concentrat de legume 8-12 felii de franzela sare piper macinat
Mod de preparare: Se pune fasolea intr-o cratita, se acopera...
Ierburile folosite sunt: coriandru, ienibahar, salvie, cimbru, piper în
cinci culori. Se ia muşchiul de porc întreg şi se pune în tavă împreună cu apă
şi puţin ulei. Se bagă în cuptor. După ce se pătrunde puţin, se toarnă vin peste
el, se întoarce, se mai lasă pană când este aproape. Se iau...
Ingrediente: 200 g alune nesărate decojite două linguri de unt 50 g zahăr
brun o lingură de sos de soia o jumătate de linguriţă de cinci condimente
chinezeşti (scorţişoară, ghimbir, cuişoare, anason stelat măcinat şi seminţe de
anason) Mod de preparare: Intr-o tigaie se topeşte untul, apoi se adaugă
zahărul şi sosul...
Ingrediente : 2 cepe 2 catei de usturoi 4 linguri ulei 500 g rosii taiate
bucatele sare piper circa 600 g file de peste alb (salau, cod, merluciu) 2
linguri capere 1 legatura de patrunjel verde 1 lingura mustar Mod de preparare:
Se pun la incins 2 linguri de ulei si se calesc ceapa...
Ingrediente : 1/2 ceasca apa 3/4 ceasca zahar 2 fasii coaja de lamaie 500 g
cirese proaspete fara samburi 1 lingura zeamil inghetata de vanilie 1/4 ceasca
de coniac Mod de preparare: Se pune apa pe foc (intr-o craticioara), se adauga
zaharul si se lasa sa se topeasca. Se fierbe siropul pana ce se...
O reteta delicioasa de tort caprese din: migdale, ciocolata amaruie, ou,
unt, zahar, sare, coaja de lamaie, zahar pudra si grasime. Ingrediente: 250 g
migdale taiate marunt 150 g ciocolata amaruie 6 oua mijlocii 200 g unt moale 150
g zahar sare 1 lingurita coaja rasa de lamaie 3 linguri zahar pudra grasime
pentru...
Ingrediente: 2 pulpe de miel (de 1 kg fiecare) 1,2 kg cartofi
(nesfaramiciosi) 100 g unt 150 ml smantana subtire o lingura mustar o legatura
de busuioc o legatura de patrunjel 10 frunze de salvie 1/2 legatura de marar
ulei de masline sare piper Mod de preparare: Se taie marunt ierburile, se
amesteca cu...
Ingrediente: 4 sfecle mici (a 200 g bucata) sare Ingrediente umplutura:2
felii de paine alba (a 50 g), 3 linguri de ulei de masline, 2 catei de usturoi,
2 rosii, 2 linguri de pulbere de plante aromate (rozmarin, oregano, cimbru, 200
g branza de vaci, piper proaspat macinat, 80 g telemea de oi. Mod...
Ingrediente: 75 g nuci o jumătate de ardei roşu şi o jumătate de ardei
galben două linguriţe de amidon 150 g felii de ananas 120 ml sos dulce- acrişor
un morcov ulei Mod de preparare: Nucile se pun la fiert într-o oală în care
s-au adăugat 1.500 ml apă şi 4 linguriţe...
Ingrediente aluat: 270 g faina 190 g unt (din care 10 g pentru uns forma) 2
galbenusuri sare Ingrediente umplutura: 500 g carne tocata (porc+vita), 100 g
piept de porc (tocat), 6 oua, 125 g ciuperci, 50 g unt, 2 linguri coniac,
patrunjel, codite de ceapa verde, sare, piper. Mod de preparare: Intr-un
castron,...
Ingrediente: 500 g mazăre (congelată sau din conservă) 80 ml ulei 15 g
făină două kilograme de spanac (congelat) 5 g zahăr sare mărar pătrunjel Mod
de preparare: Mazărea se pune la fiert împreună cu spanacul în doi litri de apă.
După ce s-au înmuiat se trece totul prin sită. Separat se...
Ingrediente: 8 cotlete de miel (ceafa sau piept) groase de 2,5 cm 1/4 ceasca
faina 45 g ulei sau unt 2 cepe mari tocate 2 tulpine de telina taiate rondele 1
pastarnac mare curatat si taiat marunt 1 3/4 ceasca supa concentrata de pui 200
g ciuperci taiate felii 1/2 lingurita piper alb sare...
Ingrediente clatite : 100 g faina sare un ou 100 ml lapte 50 g unt 2
lingurite de pulbere de salvie (sau alt condiment aromat din comert) untdelemn
pentru copt Ingrediente crema lebar:500 g ficat de vitel (vita), 150 g slaninuta
afumata, o crenguta de rozmarin, o lingurita de pulbere de salvie, 2
linguri...
Ingrediente: 2 pumni de spanac 30 g unt sare nucsoara pisata 2 oua cascaval
ras Mod de preparare: Se alege spanacul, se spala, se rupe bucati si se lasa sa
fiarba pana ce se inmoaie. Se amesteca cu untul, se adauga sare si nucsoara si
se pune in doua forme mici de iena. Din...
Ingrediente: carne de oaie (sau două treimi carne de oaie şi o treime
carne de vită) usturoi ardei iute cimbru maţ subţire de oaie Mod de preparare:
In mod normal, cârnatul de Pleşcoi se pregăteşte numai din carne de oaie, dar,
în cazul în care aceasta este prea grasă, adică are mai...
Ingrediente : 1 bucata mai mare de dovleac curatat de coaja si seminte
(circa 1 kg) 50 g unt topit sare piper pisat 1/2 legatura patrunjel verde 1
catel de usturoi Mod de preparare: Se taie dovleacul felii groase de 1-2 cm,
care se pun intr-o tigaie de teflon in untul bine incins si...
Ingrediente: 3 oua 200 g branza de vaci bine scursa 100 g frisca nebatuta
(smantana) 4 linguri zahar 1 lingura rom Mod de preparare: Separati albusurile
de galbenusuri si bateti spuma albusurile (spuma sa fie tare).Amestecati (cu
mixerul) galbenusurile si zaharul pana ce acesta se topeste. Adaugati branza de
vaci, frisca (smantana) si romul...
Ingrediente: 160 g spaghete sare 600 g broccoli desfacute in buchetele 4
lingurite ulei 2 ardei iuti mici 400 ml concentrat de legume piper 4 lingurite
seminte de susan Mod de preparare: Se fierb spaghetele al dente in apa cu
sare. Se prajeste putin broccoli (conopida) in uleiul incins si se
adauga...
Ingrediente : 250 g cascaval 3 linguri smantana dulce 1 salata verde 150 g
ciuperci din conserva 1 tulpina de telina 1 para coapta 1 mar rosu 50 g nuci 2
linguri zeama de lamaie 3 linguri otet alb 4 linguri untdelemn sare piper alb
Mod de preparare: Se taie cascavalul in bastonase subtiri....
Ingrediente: 400 g spaghete sare 2 cepe rosii (150 g) 1 catel de usturoi 100
g sunca 20 g unt verdeata (marar, patrunjel) 250 g smantana subtire 2
galbenusuri 2 linguri cascaval ras piper Mod de preparare: Se fierb spaghetele
(al dente) in apa cu sare. Ceapa si usturoiul se curata si se toaca...
Ingrediente : 1 conserva ton in ulei (125 g) 100 g boabe porumb (din
conserva) 1 felie dovleac (curatat de seminte si coaja si taiat in bucati de 1
cm) 1 lingura unt 2 portocale 1/2 lamaie sare piper 50 g orez fiert Mod de
preparare: Se curata portocalele de coaja si se taie...
Ingrediente: zeama de la o lamaie 1 lingurita cu varf coaja rasa de lamaie
800 g branza de vaci 5 linguri zahar pudra 2 lingurite ness Mod de preparare:
Lasati branza de vaci sa se scurga circa o ora intr-un tifon pus in
strecuratoare si amestecati-o apoi, intr-un castron, cu zeama de lamaie...