skip to main |
skip to sidebar
Retete culine #2
Ingrediente: 7-8 cartofi 1 piept de pui 1 cutie mică de ciuperci 100 g
caşcaval 1 ou 2 linguri de smântână sare piper ulei Mod de preparare: Cureţi
cartofii, îi speli şi îi tai cuburi, apoi îi pui la fiert în apă cu sare.
Separat, pui la fiert pieptul de pui după...
Ingrediente: 400-500 g ceafă sau costiţă afumată 300 g linte 2 foi de
dafin 1 lingură făină 3-4 linguri smântână 3-4 căţei usturoi oţet Mod de
preparare: Lintea aleasă şi spălată o pui cu o seară înainte la înmuiat. A doua
zi o pui la fiert în aceeaşi apă. Carnea, spălată şi...
Ingrediente: 2 fire de praz 4 cartofi mijlocii 2 ouă 1/4 pachet unt 1l supă
de carne sau de oase sare piper pătrunjel verde Mod de preparare: Cureţi
legumele, tai cartofii în sferturi şi prazul în bucăţi de 3-4 cm şi le pui la
fiert în zeama de carne. Când s-au înmuiat, pasezi...
Ingrediente: 1 kg carne de porc slabă 100 ml ulei 100 ml suc de roşii sare
piper 1 linguriţă făină 3 linguri smântână Mod de preparare: Tai carnea macră
în felii subţiri, pe care le baţi pe ambele părţi. Tăvăleşti şniţelele prin
făină şi le prăjeşti în ulei încins. Pe măsură ce...
Ingrediente: 1 kg peşte 5 căţei de usturoi 200 ml ulei 250 ml vin alb foi de
dafin piper 100 g bulion 1 lămâie Mod de preparare: Speli peştele, îl aşezi
într-o tavă, torni uleiul, vinul, pui usturoiul pisat, adaugi foile de dafin, 7
boabe de piper, apoi bulionul desfăcut într-o cană de...
Ingrediente: 1 varză murată 600 g făină 3 ouă 400 g smântână ulei sare
Mod de preparare: Laşi mai întâi varza murată la desărat pentru o oră. în acest
timp pregăteşti tăieţeii: Amesteci 400 g făină, 2 ouă, un praf de sare şi puţină
apă caldă şi frămânţi o cocă elastică, pe...
Ingrediente: 3 fire de praz 3 cartofi 200 g brânză de oaie (de burduf) 1 ou
250 ml lapte 1 lingură făină 1 lingură unt 1 căţel de usturoi 1 legătură
pătrunjel sare piper Mod de preparare: Cureţi prazul, îl speli, îl tai bucăţi
de 10 cm lungime şi le pui la fiert...
Ingrediente blat: 300 g făină 100 g zahăr 200 g margarină 1 ou 3 linguri
smântână 1 plic praf de copt coajă de lămâie Ingrediente cremă : 4 ouă + 1 albuş
(rămas de la blat), 275 g zahăr, 200 g nuci măcinate, 4 linguri gem. Mod de
preparare: Freci margarina cu zahărul...
Ingrediente: 1 piept de pui mare 300 g spanac congelat 2 gogoşari muraţi în
oţet 4 ouă sare piper 1 legătură pătrunjel verde Mod de preparare: Speli
carnea, îndepărtezi pieliţa (fără să o tai), scoţi carnea de pe os şi o treci
prin maşina de tocat. Potriveşti de sare şi piper după gust,...
Ingrediente: 1/2 kg făină 75 g margarină 60 g zahăr 25 g drojdie 150 ml
lapte 2 linguri rase zahăr 2 portocale 100 g ciocolată de menaj 2 linguriţe
lichior sare Mod de preparare: Dizolvi drojdia în lapte, adaugi 60 g zahăr şi
ploaie, margarina topită, frămânţi bine şi laşi aluatul la...
Ingrediente blat: 6 linguri făină 6 ouă 250 g zahăr 150 g nucă măcinată 2
linguri cacao 1 plic praf de copt Ingrediente crema: 3 ouă 3 linguri făină 250 g
zahăr 1 cană lapte 1 pachet unt 2 linguri cacao 1 fiolă esenţă de vanilie 100 g
nucă de cocos + 1 linguriţă...
Ingrediente: 500 g carne de porc 250 g arpacaş 2 cepe 1 linguriţă pastă de
roşii 100 ml ulei sare piper pătrunjel uscat Mod de preparare: Alegi
arpacaşul, îl speli, îl pui în 2 I de apă clocotită şi-l laşi astfel de seara
până dimineaţa, când îl pui la fiert pentru 1 oră....
Ingrediente: 500 g jumări 1/2 l lapte 1/2 apă 50 g drojdie 1 lingură untură
1 şi 1/2 kg făină 1 linguriţă zahăr Mod de preparare: Dai jumările prin maşina
de tocat. Dizolvi apoi drojdia în laptele călduţ cu zahărul şi îl torni într-o
adâncitură făcută în mijlocul făinii.Incepi să frămânţi aluatul,
adăugând...
Ingrediente: 1/2 kg brânză dulce 1 lingură smântână 2 cepe 4 linguri
făină 3 linguri ulei boia oregano sare piper Mod de preparare: Freci brânza
cu smântână. Cureţi ceapa, o tai mărunt şi o adaugi în compoziţia de brânză
împreună cu 2 linguri făină, boia, oregano, sare şi piper după gust.
Formezi...
Ingrediente: 200 g orez 200 g carne tocată de pui sau de porc 1 pahar suc
de roşii 1 lingură ulei 60 g caşcaval sare piper verdeaţă Mod de preparare:
Fierbi orezul cu 11 de apă şi sare timp de 20 de minute la foc potrivit. în
acest timp, prăjeşti carnea tocată...
Ingrediente: 2-3 cârnaţi afumaţi de porc 200 g carne de porc 1/2 pepene
murat 2 cepe 1 morcov 1 rădăcină pătrunjel 1 păstârnac boia cimbru sare leuştean
sau pătrunjel, după gust Mod de preparare: Speli carnea, o opăreşti în apă
clocotită, o speli din nou şi o pui la fiert într-o oală cu...
Ingrediente foi : 250 g făină 200 g zahăr 1 ou 1 linguriţă bicarbonat 3
linguri smântână Ingrediente cremă: 200 g unt 200 g zahăr 250 ml lapte 3 linguri
făină 2 linguri cacao 1 plic zahăr vanilat Ingrediente glazură: 150 g zahăr
pudră, 2 linguri cacao, 2 linguri ulei, 1 linguriţă oţet, 2...
Ingrediente: 300 g câmaţi afumaţi 2 morcovi 1 rădăcină pătrunjel 1 ceapă
1 ţelină 1 gulie mică 4 linguri ulei 1 linguriţă boia dulce 1 linguriţă faină
200 ml smântână 1 legătură pătrunjel Mod de preparare: Cureţi şi tai
zarzavatul cubuleţe, apoi îl căleşti în ulei cu ceapa tăiată. Presari şi
boiaua,...
Ingrediente chifteluţe: 600 g carne tocată de vită 2-3 felii de pâine 2 ouă
1 legătură verdeaţă sare piper Ingrediente sos : 200 g ciuperci 2 cepe 2-3
linguriţe ulei 2-3 linguri pastă de tomate verdeaţă Mod de preparare: Amesteci
carnea tocată cu feliile de pâine înmuiate în apă şi presate bine,
verdeaţa...
Ingrediente: 1 kg cartofi 2 morcovi 2 cepe 1 piept de pui afumat 10 măsline
1 linguriţă făină 50 g unt 200 ml lapte 1 ou sare 1 legătură pătrunjel Mod de
preparare: Cureţi cartofii şi morcovii, îi speli, îi tai bucăţi şi îi pui la
fiert. Tai ceapa mărunt, o înăbuşi în...
Ingrediente: 1 pachet foi de plăcintă 6 ouă 2 căţei de usturoi 500 g carne
tocată de vită şi de porc 2 cepe 172 l bere ulei sare piper Mod de preparare:
Baţi albuşurile spumă, adaugi treptat gălbenuşurile şi berea şi pui sare şi
piper după gust. Cureţi apoi ceapa şi usturoiul,...
Ingrediente: un piept de pui un fir de praz o felie de dovleac miere sare
piper vin alb ulei scorţişoară cimbru rozmarin câteva fire de pătrunjel Mod de
preparare: Pieptul de pui se curăţă, se spală şi se lasă pe un şervet absorbant.
Se presară sare, piper, cimbru şi rozmarin, apoi se...
Ingrediente: 500 g făină albă 300 ml apă 25 g drojdie zahăr tos sare 50 g
unt 400 g ciuperci 4 roşii 100 g măsline verzi feliate roşii uscate în ulei 150
g parmezan 100 g brânză cu mucegai piper oregano ulei de măsline Mod de
preparare: Intr-un castron se pun apa...
Ingrediente : 600 g carne de porc 1 kg cartofi 2 cepe 180 g untură 1 lingură
bulion 1 legătură verdeaţă sare piper boia 1 linguriţă chimen Mod de
preparare: Tai carnea bucăţi, o sărezi, o piperezi şi o prăjeşti într-o cratiţă
cu grăsime. După ce s-a rumenit carnea, o scoţi într-un vas,...
Ingrediente: 100 g zahăr tos 5 ouă 50 g făină 50 g cacao praf de copt 50 g
alune 250 g brânză de vaci 50 g ciocolată neagră 100 g piure de castane 100 g
zahăr pudră 100 ml lichior de ciocolată sare cireşe confiate cremă de vanilie
Mod de preparare: Se...
Ingrediente: 500 g paste 800 g carne de porc 200 ml ulei de
floarea-soarelui două linguri de pastă de tomate 4 roşii două cepe 4 căţei de
usturoi un ardei capia un vârf de linguriţă de pudră de ienibahar sare piper
mărar parmezan Mod de preparare: Carnea de porc se spală, se...
Ingrediente: un kg trunchiuri de merluciu o ceapă 4 roşii două linguri de
roşii uscate două fileuri de anşoa 3 căţei de usturoi 300 ml vin alb sec două
lămâi 300 g paste sare piper ulei de floarea-soarelui pătrunjel capere piper
murat Mod de preparare: Ceapa şi usturoiul se curăţă de foi...
Ingrediente: 600 g făină 400 g unt 4 ouă un kg morcovi un pliculeţ cu praf
de copt o linguriţă de cimbru tocat un vârf de linguriţă de pudră de nucşoară
piper sare iaurt smântână Mod de preparare: Intr-un castron se pun trei ouă,
350 g unt moale, praful de copt, sarea,...
Ingrediente: 500 g carne de vită 2 ouă 2 morcovi 1 ceapă 1 ţelină mică sare
1 lingură pătrunjel uscat Mod de preparare: Tai carnea bucăţele şi o pui la
fiert în apă rece cu sare. Cureţi apoi morcovii, ceapa şi ţelină, toci ceapa,
tai morcovii şi ţelina felii mici şi le adaugi...
Ingrediente: 1 kg făină 3/4 kg caşcaval 5 linguri margarină 6 linguri
smântână 2 linguri chimen măcinat Mod de preparare: Amesteci făina cu
margarina şi smântână, adaugi caşcavalul ras şi chimenul măcinat şi frămânţi
bine până-ţi iese un aluat elastic şi mai moale. Laşi aluatul să se odihnească
câteva ore. Formezi un sul...
Ingrediente: 4 cotlete de porc 125 g brânză proaspătă 4-5 linguri smântână
3-4 linguri unt 125 ml vin alb 1 ceapă verdeaţa sare piper boia de ardei dulce
Mod de preparare: Cureţi ceapa şi o tai fin, apoi o amesteci cu brânza, 1
lingură de smântână şi verdeaţa tocată fin. Tai apoi în...
Ingrediente: 3-5 pâini 3 ţeline cu frunze 1 hrean mai mic l lingură muştar 2
cartofi 2 linguri margarină Mod de preparare: Cureţi şi speli ţelina şi
hreanul, apoi le dai prin răzătoarea mică sau prin maşina de tocat came, iar
frunzele de ţelină le tai mărunt. Fierbi cartofii, îi pasezi şi îi...
Ingrediente: 1 ţelină 3 cartofi 100 g jambon afumat 1 ceapă 100 g caşcaval 1
cană lapte 200 g smântână sare piper 1 căţel de usturoi ulei Mod de preparare:
Cureţi ceapa, ţelina şi cartofii, tai felii mai mici ţelina şi cartofii, iar
ceapa o toci. Căleşti apoi ceapa în ulei încins, adaugi...
Ingrediente : 5 cartofi 2 fire de praz 300 g muşchi afumat 1 cană lapte 1
lingură făină 3 linguri unt sare piper 1gălbenuş Mod de preparare: Speli
cartofii, îi cureţi şi-i fierbi în apă cu sare 20-25 de minute. Cureţi apoi şi
prazul, îl tai bucăţi pe care le înăbuşi în 2...
Ingrediente: 300 g hribi uscaţi 1 varză mică acră 1 ceapă 2 linguri făină 1
cană borş verdeaţă sare Mod de preparare: Speli hribii, îi fierbi, apoi îi
laşi să se răcească. Speli şi varza acră în mai multe ape călduţe, o cureţi, o
presezi hribi să se scurgă de zeamă şi o...
Ingrediente: 500 g cartofi 3 cepe 2 linguri untură 400 g cârnaţi suc de
roşii sare piper 100 g caşcaval ras 1 linguriţă rozmarin grăsime pentru uns
forma Mod de preparare: Speli şi fierbi cartofii şi, între timp, rumeneşti
ceapa tăiată în grăsime. Apoi tai cartofii şi cârnaţii în felii. într-o
cratiţă...
Ingrediente: 1 rasol şi 2 picioare de porc fleică (1 kg de carne) 10 ouă 1
kg smântână 1 morcov oţet sare 2- 3 căţei de usturoi Mod de preparare: Fierbi
carnea ca pentru piftie. Strecori zeama, scoţi carnea şi o tai feli- uţe. Dai
zeama într-un clocot şi adaugi carnea taiata.Separat baţi...
Ingrediente: 250 g făină 3 linguri smântână 1 ou 50 g nuci 50 g rahat 1
lingură zahăr pudră Mod de preparare: Amesteci făina cu smântână şi oul, pui
şi un praf de sare şi frămânţi până obţii un aluat elastic pe care-l întinzi
într-o foaie subţire. O tai pătrate, pui pe...
Ingrediente: 5 linguri fasole albă 500 g cartofi 15 nuci 1 linguriţă
muştar 172 căpăţână usturoi sare piper 100 ml untdelemn oţet 1 legătură
pătrunjel verde Mod de preparare: Fierbi cartofii, iar separat, fierbi
fasolea. Când s-au fiert le treci prin sită şi obţii un piure foarte fin.
Amesteci nucile măcinate cu...
Ingrediente: 250 g unt 250 g zahar 50 ml apa 100 g cacao lapte praf Mod de
preparare: Amesteci zahărul cu apa şi le fierbi pe foc mic până se formează un
sirop gros. Adaugi apoi cacaua în laptele praf şi după ce le-ai amestecat, le
adaugi treptat în siropul fierbinte, apoi încorporezi...
Ingrediente aluat: 3 ouă 1 pacheţel praf de copt 1 pahar zahăr pudră 1 pahar
ulei 500 g făină vanilie coajă de lămâie Ingrediente cremă:1/2 l lapte dulce, 1
cană cu zahăr, 3-4 linguri făină, 3 linguri cu cacao, 1/2 pachet de margarină,
zahăr vanilat, esenţe. Mod de preparare: Freci ouăle întregi cu praful...
Ingrediente: 4-6 rămurele de rozmarin proaspăt o lămâie, tăiată în felii 4
fileuri groase de cod {175 gr fiecare) amestec de legume la alegere, pentru
garnitură Ingrediente sosul de usturoi: 2 căţei de usturoi 1/4 linguriţă şofran
sare piper un gălbenuş de ou 200 ml ulei de măsline 2 linguri zeamă de lămâie
Ingrediente...
Ingrediente: 2 linguri ulei de măsline 800 gr spată de porc dezosată, tăiată
bucăţi o ceapă mare, tăiată rondele 2 căţei de usturoi o lingură făină 450 gr
roşii, decojite şi tăiate cuburi 175 ml vin roşu o lingură busuioc proaspăt,
tocat fin un ardei gras verde, tăiat fâşii subţiri 50 gr măsline umplute...
O reteta simpla si delicioasa de fursecuri cu nuci din: unt, zahar, oua,
faina, nuci si gem. Ingrediente: 200 g unt 175 g zahăr 2 ouă 300 g făină 200 g
nuci tăiate 5 linguri gem Mod de preparare: Amesteci untul cu zahărul şi cele 2
gălbenuşuri, încorporezi făina până rezultă un aluat consistent....
Ingrediente: o vânătă mare 2 peţioluri de ţelină 4 roşii mari o linguriţă
ulei de floarea-soarelui 2 cepe mici, tocate fin o lingură pastă de tomate 25 gr
măsline verzi sare piper negru măcinat o lingură oţet de vin alb 2 linguriţe
zahăr cu granulaţie fină o lingură busuioc verde tocat salată verde ...
Ingrediente: 500 g fileuri de macrou 100 ml smântână 200 ml maioneză 4
castraveţi muraţi o conservă ton în ulei un ardei capia un morcov un cartof sare
piper mărar pâine neagră pâine cu seminţe Mod de preparare: Morcovul şi
cartoful se curăţă de coajă, se spală şi se fierb cu puţină...
Ingrediente: 350 g făină bună pentru prăjituri 1 vârf cuţit de sare 2
linguriţe praf de copt 160 g unt 200 g zahăr 2 ouă 2 linguriţe esenţă de vanilie
250 ml lapte (1 cană) 1/2 kg cireşe din compot scurse bine 100 g ciocolată
amăruie dată pe râzătoare (fiartă la bain-marie este mai...
Ingrediente: 1 kg de muşchi de porc 4-5 cârnaţi de porc 4-5 morcovi 2 fire
de praz sare piper Mod de preparare: Pui la fiert carnaţii, morcovii întregi
şi firele de praz curăţate. împărţi muşchiul de porc în două bucăţi pe lung.
Baţi muşchiul bine, ca pentru şniţel, presari sare şi piper...
Ingrediente: 2 căni apă caldă 2 căni zahăr 1 cană ulei 1 esenţă de vanilie
1 esenţă de rom 5-6 linguri de cacao 1 şi 1/2 plic praf de copt făină Mod de
preparare: Amesteci apa caldă cu zahărul până se topeşte, adaugi apoi uleiul,
mirodeniile, praful de copt stins în oţet,...
Ingrediente: 3 linguri ulei 350 gr cartofi tăiaţi în cubuleţe cu latura de
1 cm 2 cepe nu prea mari,tăiate rondele 2-4 căţei mari de usturoi un ardei gras
roşu, mare, tăiat în fâşii subţiri 125 gr peşte afumat (cod, de preferinţă) sare
piper negru măcinat 25 gr unt topit o lingură smântână...
Ingrediente: 4 lipii arăbeşti 2 vinete mari un căţel de usturoi 1/4
linguriţă ulei de susan o lingură zeamăde lămâie 1/4 linguriţă chimen măcinat
sare piper negru măcinat 2 linguri pătrunjel verde tocat salată verde pentru
ornat Mod de preparare: Preîncălziţi cuptorul cu circa un sfert de oră înainte
de a vă apuca...
Ingrediente: 6 ouă 2 linguri zahăr 2 linguri cacao 5 linguri făină 1 lingură
ulei banane Mod de preparare: Freci ouăle cu zahărul, adaugi uleiul, cacao şi
făină. Coci blatul într-o tavă unsă şi tapetată cu făină, apoi îl scoţi şi îl
rulezi într-un prosop umed. Când s- a răcit, îl scoţi din...
Ingrediente: 4 kg carne de porc 1 kg carne de vită 10 foi de dafin usturoi
după gust boia dulce busuioc maghiran cimbru sare Mod de preparare: Toci
carnea, pisezi usturoiul, le amesteci până se omogenizează. Fierbi 10 foi de
dafin în puţină apă, apoi o strecori şi o pui în compoziţie.
Condimentezi...
Ingrediente: 12 gogonele murate 300 g fasole bătută 1-2 cepe 1/2 pahar de
ulei frunze de salată verde Mod de preparare: Decupezi un căpăcel din gogonelele
murate, la partea opusă codiţei, apoi scoţi miezul şi seminţele şi le aşezi cu
gura în jos, pe un platou, pentru a se scurge de lichid. Umpli
gogonelele...
Ingrediente: 3 ouă 6 linguri zahăr+ 50 g 9 linguri griş 500 ml lapte 1
lingură frişcă 1 lingură dulceaţă Mod de preparare: Freci gălbenuşurile cu
cele 6 linguri de zahăr, adaugi apoi grisul şi albuşurile bătute spumă. Ungi o
cratiţă sau o tavă mai mică cu unt, torni compoziţia şi o dai...
Ingrediente: 400 g ciuperci 150 g costiţă afumată 3-4 roşii din conservă
ulei 1 legătură pătrunjel sare piper Mod de preparare: Tai ciupercile felii şi
costiţa cubuleţe, le prăjeşti în puţin ulei şi adaugi roşiile zdrobite cu o
furculiţă. Potriveşti de sare şi piper şi laşi să fiarbă pe foc potrivit 10-15
minute....
Ingrediente : 800 g făină 500 g untură 8 linguri lapte caşcaval 2 linguri
chimen sare 1 ou Mod de preparare: Impărţi făina în 3 părţi, apoi amesteci o
parte cu untura. în făina rămasă adaugi pe rând laptele, vinul, gălbenuşurile,
frămânţi bine, apoi întinzi o foaie din aluatul obţinut. Ungi foaia cu...
Ingrediente: 1-2 ciolane de porc un morcov o ceapă un păstârnac o ţelină 1-2
vinete o conopidă mazăre păstăi de fasole verde suc sau pastă de roşii Mod de
preparare: Pui ciolanele la rumenit şi adaugi o ceapă tăiată mărunt şi puţină
apă şi laşi să fiarbă înăbuşit. Separat căleşti morcovul, păstârnacul şi...
Ingrediente: 1 varză dulce potrivită 300 g kaizer 500 g roşii din conservă
250 ml smântână 1 ceapă sare piper ulei mărar Mod de preparare: Tai varza
mărunt, o sărezi şi o laşi deoparte pentru 30 minute.In acest timp, tai kaizerul
fâşii, îl rumeneşti în ulei, adaugi ceapa tocată mărunt, apoi varza
presată...
Ingrediente: 1/2 pachet foi de plăcintă 4 morcovi 1 ceaşcă mare de nuci 100
g margarină 1 fiolă esenţă de vanilie 4 linguri zahăr 2 linguriţe zahăr pudră
ulei Mod de preparare: Cureţi morcovii, îi dai pe răzătoarea mică, apoi treci
nucile prin maşina de măcinat. Baţi margarina spumă cu zahărul, adaugi
morcovii...
Ingrediente : 1-2 linguriţe piper verde la borcan 4 buc. file de vită
(a180g) 4 linguri ulei sare piper 1 mango copt 1 ceapă roşie 1 căţel de usturoi
1 linguriţă tarhon uscat 1/2 linguriţă îndulcitor 1-2 linguri oţet 150 ml supă
Mod de preparare: Preîncălziţi cuptorul la 80°C. Tocaţi mărunt boabele...
Ingrediente: 400 g pulpă porc 2 morcovi un praz 4 ouă 2 linguri verdeaţă
tocată (pătrunjel, busuioc, cimbru) 4 linguri ulei o lingură unt sare Mod de
preparare: Taie carnea şi bate-o ca pentru şniţele. Bate ouăle, pune-le sare şi
verdeaţă şi prăjeşte o omletă pe ambele părţi. Fierbe morcovii câteva
minute,...
Ingrediente: 3 gutui 1 lămâie 40 g unt 5 linguri de miere 1 cană apă 1
iaurt gras Mod de preparare: Incălzeşte cuptorul la 150°C. Spală bine gutuile,
taie-le în două, pe lungime, îndepărtează sâmburii şi stropeşte-le cu suc de
lămâie. Unge vasul (tava) cu unt, apoi toarnă mierea deasupra, din loc...
Ingrediente: 30 g ciuperci (mânătărci) 1 gâscă tânără (cea. 3 kg) 2
crenguţe rozmarin 1 foaie de dafin 3 căţei de usturoi 500 ml vin roşu 1 lingură
ulei de măsline 1 lingură unt sare piper 250 ml supă 1 morcov verdeaţa de la 1
telină 2 linguri pastă de roşii Mod de...
Ingrediente: 300 g linte fiartă 300 g orez fiert 3 cepe tăiate mărunt 5
căţei de usturoi zdrobiţi 200 g roşii din conservă tăiate mărunt două linguri de
ulei două linguri de margarina 200 ml supă de legume două linguri de boia de
ardei dulce o lingură de chimem o lingură de coriandru...
Ingrediente: 300 g ciuperci Champignons proaspete 2 cartofi mari 200 g
albitură (ţelina, pătrunjel, păstâmac) 1 fir praz 30 g unt 50 g făină o ceapă
100 ml lapte 2 căţei usturoi 1 ghimbir sare pătrunjel câteva seminţe de chimen
Mod de preparare: Fierbe toate legumele mărunţite în 1,2 litri apă cu...
Ingrediente : 1/4 linguriţă boabe de piper negru, alb şi verde ienibahar 2
buc. muşchi de vită (180 g) 2 linguriţă ulei 2 lingură coniac 70 ml smântână 2
linguriţă unt sare Mod de preparare: Măcinaţi sau tocaţi mărunt boabele de
piper şi ienibaharul. Tăvăliţi bucatile de muşchi de vită prin acest amestec,
apoi...
Ingrediente blat: 6 ouă 180 g zahăr 1 zahăr vanilat 80 g făină 60 g
amidon 60 g cacao Ingrediente cremă: 250 ml frişca 1 baton de vanilie 4
albuşuri 100 g zahăr 250 g unt 3 linguri ness 2 linguri rom Mod de preparare:
Pentru blat, se amestecă gălbenuşurile, jumătate de zahăr...
Ingrediente: 200 g tăieţei de fasole (sau de orez) 6 căţei de usturoi
tocaţi o ceapă mică tăiată julien 500 g piept de pui, cubuleţe 3 linguri de sos
de peşte (fish sauce) 3 linguri sos de soia 2 ouă o ceaşcă de germeni de soia o
ceaşcă ţelină tocată 4 cepe verzi...
Ingrediente: o cană borş 2 căni ulei 1 cubuleţ de drojdie sare coajă
lămâie 1 cană nuci măcinate făină zahar Mod de preparare: Se face un aluat mai
tare, care include şi nuca măcinată, apoi se întinde o foaie, se taie pătrate,
care se umplu cu gem amestecat cu nucă sau rahat....
Ingrediente: gem de căpsuni sau de cireşe 300 g frişca 1 ou Ingrediente
aluat: 280 g margarina 475g făină 2 linguri cu smântână l lingură cu rom apă
minerală 2 gălbenuşuri 1 lămâie sare Mod de preparare: Frământă 400 g făină cu
gălbenuşurile, romul, smântână, sare şi 2 ceşcuţe cu apă minerală....
Ingrediente: 4 smochine 40 ml whisky piper măcinat 200 g smântână 1
lingură ţelină rasă 400 g somon afumat 2-3 fire de arpagic 1 salată verde rucola
chili pudră 1 lămâie mică Mod de preparare: Smochinele se împunng mărunt cu un
cuţit, se stropesc i cu whisky şi se presară cu piper....
Ingrediente: 1 chiflă veche de 1 zi 4 ouă 1 ceapă 5 frunze de salvie 2
linguri ulei 1 căţel de usturoi 800 g amestec de carne tocată sare piper 150 g
cremă de brânză cu verdeaţă 1 lingură capere mici 1 tulpină de praz 50 g bacon 1
legătură verdeaţă pentru supă 1...
Ingrediente: 4 ouă 4 linguri zahăr pisat 3 linguri făină unt pentru uns
forma 200 g frişcă glazură de ciocolată Mod de preparare: Punem într-un
castron gălbenuşurile şi le frecăm bine cu zahărul pisat. Adăugăm făina cernută.
Batem spumă albuşurile pînă se ţin de tel, le punem peste gălbenuşuri şi, cu
o...
Ingrediente: 250—300 g vişine 250 g zahăr 5 fol gelatină 250 g frişcă Mod
de preparare: Alegem vişine coapte bine, le dăm crude prin sită şi turnăm zeama
într-o cratiţă pe care o punem la foc cu zahărul.Fierbem compoziţia, după aceea
luăm cratiţa de la foc şi topim în ea gelatina ca de...
Ingrediente aluat: 250 g unt 300 g făină 2 gălbenuşuri 1/2 pahar apă 50 g
zahăr 1 linguriţă zeamă de lămîie 1 lingură rom sare Ingrediente umplutura :
frisca Mod de preparare: Preparăm un aluat franţuzesc. Intindem o foaie cît o
muchie de cuţit. Infierbîntăm un cuţit pînă la roşu şi tăiem...
Ingrediente: un cartof nu prea mare (circa 125 gr) o lingură ulei de măsline
225 gr făină 1/2 linguriţă sare o linguriţă drojdie granulată Ingrediente
topping: o vânătă de dimensiuni medii, tăiată felii subţiri 3 dovlecei mici, de
asemenea, tăiaţi felii subţiri un ardei gras galben, tăiat în sferturi o ceapă
roşie, tăiată rondele...
Ingrediente: 8 carnaciori proaspeti rozmarin piper boabe 2-3 linguri de
vin alb demidulce 2 linguri ulei 8 cartofi 20 g unt 100 ml lapte cald Mod de
preparare: Dacă sunt proaspăt făcuţi, câmaţii se şterg cu un prosop absorbant
de bucătărie, se înţeapă cu furculiţa să nu se umfle şi se aşază...
Ingrediente: 2 linguri ulei 500 g cârnat proaspăt 225 g slănină tăiată
bucăţele 225 g ceapă de mărime mică 350 g gulii tăiate felii 1 kg făină 3 dl vin
roşu 1 căţel de usturoi tocat mărunt 2 foi de dafin 2 crenguţe de cimbrişor
Mod de preparare: Intr-o tigaie punem uleiul şi...
Ingrediente foi : 10 linguri zahăr 10 linguri ulei 10 linguri lapte 2 ouă
făină cât cuprinde amoniac stins cu oţet Ingrediente cremă : 2 budinci de
vanilie 1 l lapte zeama şi coaja de la 2 lămâi zahăr după gust 1 pachet de
margarină Mod de preparare: Topeşti zahărul în lapte, adaugi...
Ingrediente : 600 g cartofi sare 4 linguri ulei 750 g ceafă de porc 4 cm
ghimbir proaspăt 75 ml vin alb sec 75 ml sos soia Mod de preparare:
Preîncălziţi cuptorul la 180°C. Curăţaţi cartofii, spălaţi-i şi tăiaţi-i pe
lung, felioare. Amestecaţi 1 linguriţă sare şi 2 linguri ulei. Daţi
cartofii...
Ingrediente: 450 g foitaj congelat 6 ardei graşi roşii 600 g file de viţel
sare piper 500 g frunze de spanac 1 kg file de porc 2 linguri unt topit 100 g
bacon (kaizer afumat) 1 gălbenuş Mod de preparare: Aşezaţi foile de aluat una
lângă cealaltă şi lăsaţi-le la dezgheţat. Pregătiţi ardeiul,...
Ingrediente: 3 morcovi 3 cepe mari o varză albă mică (circa 250 g)
Ingrediente sos: o linguriţă de muştar iute o linguriţă de smântână două
linguri de oţet 4 linguriţe de hrean ras sare piper Mod de preparare: Se dau
morcovii pe râzătoare, pe lungime, şi ceapa pe lăţime. Varza se dă pe...
Ingrediente: 3 linguriţe ulei de alune o linguriţă usturoi zdrobit 600 g
orez o ceapă o ceapă roşie de apă o roşie tăiată în 8 bucăţi două linguriţe sos
de soia o linguriţă sos de peşte o linguriţă zahăr o linguriţă piper alb Mod
de preparare: Se încălzeşte uleiul, se adaugă usturoiul...
Ingrediente: o varză acră medie 150 ml ulei piper măcinat o linguriţă de
bulion de ardei sau o lingură de bulion de roşii 200 g costiţă afumată Mod de
preparare: Se taie varza în jumătăţi. Dacă este prea acră, se pune în apă caldă,
se lasă 20 de minute, după care se...
Ingrediente : 250 g mascarpone 250 ml frişca 1/2-1 linguriţă piraf de
scorţişoară 2 linguri zahăr pudră 2 pachete zahăr vanilinat 2 linguri rom 4
linguri suc de portocale 1 linguriţă coaja rasă de la 1 portocală 150 g turtă
dulce 1 cutie pere (425i ml) Mod de preparare: Puneţi brânza
mascarpone...
Ingrediente: 4 frigărui de creveţi congelaţi 3 linguri oţet de sherry 3
linguri maioneză 1 -2 linguri miere sare piper 100 g salată verde 50 g miez de
nucă 4 linguri ulei de nuci 3 sfecle roşii (la pachet, prefierte) 2 mere 2
linguri suc de lămâie Mod de preparare: Dezgheţaţi creveţii.
Amestecaţi...
Ingrediente aluat: 600 g făină 20 g drojdie 300 ml apă un praf sare o
lingură oţet 2 linguri ulei Ingrediente umplutură: 10 mere o cană zahăr o
lingură praf scorţişoară 200 g miez nucă măcinată 200 ml ulei zahăr pudră
Intr-un vas se pune făina, drojdia, sarea, uleiul, oţetul şi apa şi se...
Ingrediente: 1 kg ciuperci proaspete 2-3 cepe sare piper 2 legături
pătrunjel 2 legături mărar 2-3 linguri pesmet 2-3 linguri ulei de măsline 50 g
margarina o pâine rotundă Mod de preparare: Se curăţă ciupercile de pieliţe,
se spală în câteva ape, se lasă să se scurgă într-o strecurătoare şi se taie
mărunt....
Ingrediente: 2 cepe 2 morcovi 1 tulpină de praz 600 g coadă de bou 1
lingură făină 1 liingură ulei 1 foaie de dafin câte 1 crenguţă cimbru şi
rozmariin 3 boabe ienibahar 125 ml sos Madeira sare piper Mod de preparare:
Curăţaţi ceapa, peregătiţi legumele şi puneţi jumătate din ele
deoparte....
Ingrediente: 200 g spaghete 1 conservă de 160 g de ton în ulei de masline
150 g smântână o linguriţă ulei de măsline busuioc oregano piper negru Mod de
preparare: Fierbe spaghetele timp de 6 minute într-o oală cu apă şi sare. In
timpul acesta pune într-o tigaie uleiul, smântână, oregano, piperul...
Ingrediente: 1 l lapte 100 g unt 4 oua 2-3 plicuri zahar vanilat 12
linguri zahar pudra 4 linguri faina coaja de lamaie zaharisita 2 lamai Mod de
preparare: Se pune laptele la încălzit, între timp, într-o oală de 21, se desfac
ouăle şi se bat bine cu un praf de sare.Ouăle...
Ingrediente: 300 g frunze de salată 3 portocale 150 g struguri negri 2
arpagic 3 linguri oţet de mere 1 praf de scorţişoară sare piper 500 g ficat de
gâscă sau de pui 4 linguri ulei de măsline Mod de preparare: Pregătiţi salata
şi scurgeţi-o de apă. Spălaţi portocalele cu apă fierbinte....
Ingrediente: 4 foiţe de gelatină 300 g iaurt natural 1 pachet zahăr
vanilinat 175 g zahăr pudră 75 g smântână 4 linguri suc de lămâie lichior de
portocale 200 ml frişca 2 albuşuri 600 g amestec de fructe de pădure Mod de
preparare: Inmuiaţi gelatina în apă rece. Amestecaţi iaurtul, zahărul vanilinat,
125...
Ingrediente: 3-4 cepe 4-5 roşii un morcov 1-3 cartofi zeama de la o lămâie o
ţelina un ardei gras o legătură de pătrunjel sare piper un ardei iute Mod de
preparare: Se curăţă ceapa, morcovii, ţelina, ardeiul şi cartofii şi se pun să
fiarbă la foc mic, într-o oală cu apă şi sare,...
Ingrediente: 200 g cartofi 2 arpagic 50 g unt 1,21 supă 500 g sfeclă roşie
200 g smântână fermentată 2 linguriţe hrean sare piper 1 vârf de cuţit de zahăr
pătrunjel Mod de preparare: Curăţaţi cartofii, spălaţi-i şi tăiaţi-i cuburi.
Curăţaţi arpagicul, apoi tocaţi-l mărunt.Căliţi arpagicul în unt. Adăugaţi şi
cartofii şi...
Ingrediente: 2 conserve de 160 g de ton în ulei 4 roşii coapte o ceapă
albă mică 1 telinâ patrunjel oregano 20 g ulei de măsline sare după gust Mod
de preparare: Primul pas este să fierbi ouăle timp de 9 minute, iar în acest
timp tai roşiile în cuibulefe, tai fin...
Ingrediente pandispan: 8 ouă 8 linguri zahăr pudră 8 linguri unt topit 7
linguri făină albă 3 pliculeţe zahăr vanilat coajă de lămâie zeama de la o
lămâie un praf de sare Ingrediente cremă: 200 g brânză mascarpone 200 ml frişca
naturală 10 linguri zahăr pudră 4 gălbenuşuri zeama de la 1-2 lămâi un...
Ingrediente: 1 curcan unt vin alb condimente pentru friptură rozmarin
pătrunjel mere gutui dovleac coarne nectarine usturoi sare piper Mod de
preparare: Unge curcanul cu unt (şi pe interior) şi umple-l cu bucăţi de fructe.
Condimentează-l şi apoi aşază-l în tavă împreună cu fructele. Toarnă şi un pahar
de vin alb, apoi acoperă...
Ingrediente: 500 g ceapă roşie 4 linguri ulei 1 lingură miere 300 ml vin
roşu 100 ml oţet de vin roşu 1/2 linguriţă cimbru uscat 1 praf cuisoare măcinate
sare piper 1-2 linguri oţet balsamic 150 g ciuperci proaspete 2 linguri unt 50 g
cuburi de pâine proaspătă şi prăjită 4 linguri verdeaţă tocată...