joi, 2 august 2012

Retete #58


Retete:

Stufat de vitel

Stufat de vitel

  Ingrediente: 400g carne de vitel 2 fire ceapa verde 1 lingură bulion 2 fire usturoi verde 1 legătură verdeaţă   Mod de preparare: Speli car­nea, o tai bucăţi şi o pui la fiert în apă pentru o oră. în acest timp, cureţi usturoiul şi ceapa verde, le tai mărunt şi le fierbi înăbuşit....

Read more »

Pateuri cu aluat şi umplutură de urdă

Pateuri cu aluat şi umplutură de urdă

  Ingrediente: 350 g urdă 2 căni făina 1 pachet mar­garină 1 linguriţă chimen 1 şi 1/2 linguriţă sare 2 ouă drojdie cât o nucă 1 ceaşcă lapte 1 linguriţă griş   Mod de preparare: Dizolvi drojdia în lapte călduţ cu o  lingură de făină. După ce a crescut maiaua o torni peste făină....

Read more »

Muşchi de viţel pe pat de spanac

Muşchi de viţel pe pat de spanac

  Ingrediente: 100 g muşchi de viţel 1 ou 15 g unt 1 linguriţă suc de lămâie 300 g spanac sare   Mod de preparare: Speli carnea şi o fierbi pe baie de aburi sau în apă cu foarte puţină sare. Cureţi spanacul, îl speli în mai multe ape reci şi-l fierbi în apă...

Read more »

Budinca de cozonac

  Ingrediente: 300 g cozonac uscat 2 linguri de rom 150 g unt 5 ouă 100 g zahăr vanilie 100 g stafide 4 linguri de marmeladă de caise puţină scorţişoară sirop de fructe   Mod de preparare: Fărâmiţezi cozo­nacul până ajunge ca pesmetul şi apoi îl umezeşti cu romul. Freci untul cu gălbe­nuşurile, vanilia...

Read more »

Frigarui de porc

Frigarui de porc

  Ingrediente: 500 g carne de porc 200 g slănină afu­mata 1 ardei gras 2 cepe sare piper   Mod de preparare: Speli carnea şi o tai bucăţele împreună cu slănina afumată. Cureţi ardeiul şi ceapa, tai ardeiul bucăţi şi ceapa felii, apoi înfigi pe beţe de frigărui alternativ o bucată de came, una...

Read more »

Merluciu pane

O reteta foarte simpla de merluciu pane din oua, faina, apa minerala, sare, piper si merluciu.   Ingrediente: 800 g merluciu file 2 ouă 5 linguri făină 1 ceşcuţă apă minerală sare piper   Mod de preparare: Speli peştele, îl porţionezi, îl presari cu sare şi-l laşi puţin deoparte. Baţi ouăle cu apa minerală...

Read more »

Tarte cu ciuperci si oua de prepelita

Tarte cu ciuperci si oua de prepelita

  Ingrediente: 150 g făină 1 gălbenuş 100 g margarină 10 ouă de prepeliţă 400 g ciuperci proaspete 2 cepe 1 lingură pastă de tomate 1 linguriţă rasă de cimbru uscat 100 g maioneză 1 salată verde 1 legătură pătrunjel sare piper după gust   Mod de preparare: Din făină, margarină topită şi gălbenuş...

Read more »

Salata de radacinoase cu maioneza

Salata de radacinoase cu maioneza

  Ingrediente: 1 ţelină 1 ridiche neagră 2 ouă 1 ceaşcă ulei 1/2 lămâie 2-3 măsline 1 gogoşar de la oţet sare   Mod de preparare: Cureţi ţelina şi ridi­chea, le dai pe râzătoare şi le stropeşti cu zeama de lămâie. Fierbi apoi un ou şi când e gata îl cureţi, îi scoţi gălbenuşul...

Read more »

Tocăniţă din pipote de pui si cartofi noi

Tocăniţă din pipote de pui si cartofi noi

  Ingrediente: 300 g pipote de pui 3 cepe 1 morcov 3-4 cartofi noi 1 lingură bulion ulei sare piper   Mod de preparare: Speli pipotele şi le ru­meneşti în ulei. Cureţi între timp legumele, tai mărunt ceapa, morcovul rondele şi cartofii cuburi. Adaugi ceapa şi morcovul împreună cu o cană de apă în...

Read more »

Vrajitoriile lui Jamie Oliver 33 (video)

Read more »

Prăjitură cu pesmet şi căpşuni

Prăjitură cu pesmet şi căpşuni

  Ingrediente:  4 linguri pesmet 500 g căpşuni 200 g unt 200 g ciocolată neagră 150 g zahăr 6 ouă 400 g frişca coajă rasă de lămâie 1 esenţă de vanilie   Mod de preparare: Freci gălbenuşurile cu zahăr, apoi  adaugi untul frecat spumă. Dai 150 g ciocolată pe răzătoarea cu ochiuri mari, le...

Read more »

Chec cu caşcaval şi ceapă verde

Chec cu caşcaval şi ceapă verde

  Ingrediente: 200 g caşcaval 1 legătură ceapă verde 4 ouă 150 ml lapte 60 g unt 250 g făină 1/2 plic praf de copt sare piper ulei   Mod de preparare: Amesteci făina cu praful de copt şi adaugi ouăle bătute, untul moale şi caşca­valul ras pe răzătoarea mare. încorporezi apoi laptele şi...

Read more »

Ruladă din 3 feluri de carne tocată cu spanac

Ruladă din 3 feluri de carne tocată cu spanac

  Ingrediente: 300 g carne tocată de viţel 300 g carne tocată de porc 300 g carne tocată de pui 2 ouă 3 linguri caşcaval ras 500 g spanac 3 felii pâine 1 cană lapte 1 legătură pătrun­jel tocat sare piper   Mod de preparare: Fierbi spanacul în apă clocotită cu sare şi-l laşi...

Read more »

Vită in crustă

Vită in crustă

  Ingrediente: 700 g carne de vită 3 linguri cu făină 5 căţei de usturoi 100g muştar 250 g smântână 100 g caşcaval piper boabe negru, verde şi roşu ulei   Mod de preparare: Taie carnea felii mai goase. Tăvăleşte- le prin făină şi apoi prin boabele de piper zdrobite. Rumeneşte-le pe ambele părţi...

Read more »

Mâncare de mazăre, morcov si muştar

Mâncare de mazăre, morcov si muştar

  Ingrediente:    800 g mazăre verde 5 roşii 2 mor­covi 200 ml ulei 1 legătură mărar 2 cepe 3 linguri făină  2 linguri muştar iute sare piper zahăr   Mod de preparare: Speli mazărea şi o pui la fiert în apă clocotită cu sare. Cureţi ceapa şi morcovul, tai mărunt ceapa şi morcovul cubuleţe...

Read more »

Paste cu legume şi carne de vită

Paste cu legume şi carne de vită

  Ingrediente: 400 g carne de vită 1 ceapă 2 căţei de usturoi 4 roşii din conservă 200 g mazăre verde 200 g macaroane sau spaghete 100 g caş­caval 2 linguri ulei sare piper oregano   Mod de preparare: Speli carnea, o tai bucăţi şi o prăjeşti în ulei. Cureţi şi tai bucăţi ceapa...

Read more »

Pulpe impănate

Pulpe impănate

  Ingrediente: 8 pulpe de pui 2 lămâi 2 legături de ceapă verde 1 legătură de pătrunjel 8 căţei de usturoi 4 cepe mici 5 roşii 125 ml vin alb ulei busuioc sare piper   Mod de preparare: Intr-un castron, amestecă pătrunjelul şi o legătură de ceapă, tăiate mărunt. Adaugă usturoiul zdrobit, 2 linguri...

Read more »

Supa-crema de salata verde

Supa-crema de salata verde

  Ingrediente: 1 salată 1 lingură margarină 1 linguriţă făină 100 ml lapte 1 ou 1 legătură pătrunjel   Mod de preparare: Desfaci salata, o speli, o pui la fiert în 700 ml apă clocotită şi o laşi pe foc până se înmoaie. Stre­cori apoi zeama, o amesteci cu făina, margarina şi laptele clo­cotit...

Read more »

Ardei umpluţi cu urdă şi orez

Ardei umpluţi cu urdă şi orez

  Ingrediente: 12 ardei graşi 1 kg urdă 3 linguri orez 4 cepe 6 linguri pastă de roşii 4 ouă 4 lingurite faina sare piper ulei cimbru   Mod de preparare: Cureti ardeii,ii speli, ii oparesti in apa cu sare si-i lasi sa se scurga.Tai apoi marunt ceapa curatata si o calesti in ulei,...

Read more »

Cocktail Homar Bloody Mary

Cocktail Homar Bloody Mary

  Ingrediente: 1 coadă de homar 50 ml vodcă 100 ml suc de roşii 2 linguri sos din fructe de mare la conservă (calamari) pasate 2 linguri suc proaspăt de lămîie 2 linguri de ridichi proaspete, date pe partea cea mai fină a râzătorii 1 linguriţă sos Worcestershire (anşoa, oţet, zahăr, sare, arome) 1...

Read more »

Aperitiv cu creveţi

Aperitiv cu creveţi

  Ingrediente: 300 g creveţi congelaţi 250 g mazăre congelată 2 morcovi 1 ţelină 1 rădăcină de pătrunjel 1 legătură de mărar 1 legătură de pătrunjel gelatină boabe de piper sare   Mod de preparare: Fierbe creveţii congelaţi nu mai mult de 10 minute. Fierbe în apă cu un praf de sare şi câteva...

Read more »

Supa-crema de cartofi cu ciolan afumat

Supa-crema de cartofi cu ciolan afumat

  Ingrediente: 7-8 cartofi 1 ciolan afumat 1 ceapă 1 morcov 31/2 ţelină mică 1 gălbenuş 2-3 linguri smân­tână sare piper tarhon   Mod de preparare: Speli ciolanul, îl opăreşti, apoi îl pui la fiert în apă rece cu s sare. In acest timp, cureţi cartofii, ceapa, morcovul şi ţelina, le adaiaugi în oală...

Read more »

Pui cu lamaie

Pui cu lamaie

  Ingrediente: 1 pui 4 lămai 1 ceaşcă ulei sare piper   Mod de preparare: Cureţi şi speli puiul, îl umpli cu 3 lămâi înţepate pe toate părţile, îl ungi cu ulei şi-l aşezi într-o tavă. Torni uleiul rămas, îl stropeşti cu zeama de lămâie, pui sare şi piper după gust şi dai totul...

Read more »

Jumări ca la Oltenita

Jumări ca la Oltenita

  Ingrediente: 4 ouă 2 cartofi 100 g cârnaţi afumaţi 1 felie costiţă afumată 1 ceapă 100 g ficat de porc 1 legătură pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Tai ficatul bucăţele, cureţi şi toci ceapa şi le prăjeşti în ulei încins. Cureţi apoi cartofii, îi  cubuleţe, îi presari cu sare şi îi...

Read more »

Ruladă in foitaj

Ruladă in foitaj

  Ingrediente: 400 g aluat de foitaj congelat 1 muşchiuleţ de porc 1 broccoli potrivit l lingură cu unt 1 ceşcuţă cu lapte foi de dafin sare piper boabe Mod de preparare: Pune muşchiuleţul la fiert în apă cu sare, boabe de piper şi foi de dafin, între timp, desfă broccoli bucheţele şi pune-l...

Read more »

Ciorbă de şira de porc cu găluşte de făina

Ciorbă de şira de porc cu găluşte de făina

  Ingrediente: 1 bucată şir afumat de porc (şira spinării) 1 ceapă 1 morcov 1 rădăcină de pătrunjel 1 legătură pătrunjel 1 I zeamă de varză sare piper Ingrediente găluşte: 2 ouă, 5 linguri făină, 1 lingură untură (sau 2 de ulei pentru cine nu consumă untură). Mod de preparare: Tai bucăţi şirul de...

Read more »

Hribi murati

  Ingrediente: 5 kg de hribi 500 ml apă 500 ml oţet 30 g sare piper boabe foi de dafin   Mod de preparare: Se curăţă ciupercile de pământ şi de resturi de frunze cu un cuţit bi­ne ascuţit. Se taie ciupercile mai mari în două şi apoi se spală toate în mai multe...

Read more »

Cozonac umplut

Cozonac umplut

  Ingrediente: 1 cozonac 400 ml frişcă lichidă 50 g ciocolată amăruie 100 ml lichior 1 portocală 50 g stafide 2 esenţe de rom   Mod de preparare: Laşi stafidele la înmuiat în esenţa de rom. Tai baza cozonacului şi-i scoţi miezul astfel încât să rămână un strat de cozonac de 1 cm grosime....

Read more »

Zacusca dietetica de vinete

Zacusca dietetica de vinete

  Ingrediente: 8 kg vinete 4 kg ardei gras 2 kg ceapa 3 kg rosii 3 linguri bulion 300 ml ulei de masline piper boabe foi de dafin sare   Mod de preparare: Se coc vinetele, se curata de coaja si se lasa la scurs,apoi se toaca. Se coc ardeii, se curata de pielite,...

Read more »

Clatite cu ciuperci si smantana

Clatite cu ciuperci si smantana

  Ingrediente clătite : 4ouă 1 I lapte 1 cană făină sare ulei Ingrediente umplutură: 1 kg carne de vită, 1 bor­can ciuperci feliate, 5-6 cepe, 200 g smântână sau iaurt, sare, piper, ulei. Mod de preparare: Baţi ouăle cu un praf de sare, adaug laptele, apoi făina în ploaie, pui şi puţin ulei...

Read more »

Pachete surpriza cu sos picant

Pachete surpriza cu sos picant

  Ingrediente aluat: 400 g făină 1 ceaş­că apă 1 ceaşcă ulei 1/2 cubuleţ drojdie sare Ingrediente umplutură: 400 g carne de porc, 150 g afumătură (slănină, cârnaţi, jambon), 2 cepe, 100 g ciuperci, sare, piper. Ingrediente sos:4 linguri bulion, 1 linguriţă ardei iuţi tocaţi (de la borcan), 1 linguriţă zahăr, sare, piper.  ...

Read more »

Ouă scoţiene

  Ingrediente: 350 g carne tocata pesmet ulei 5 oua   Mod de preparare: Pui patru ouă la fiert şi când sunt gata le treci sub un jet de apă rece şi  subţire de carne tocată. Treci apoi fiecare ou învelit prin oul rămas bătut, apoi prin pesmet şi le prăjeşti pe toate în...

Read more »

Rulada cu frisca si cacao

Rulada cu frisca si cacao

Ingrediente blat: 5 ouă 5 linguri de zahăr 3 linguri de cacao 5 linguri de faină 1 esenţă de rom 1/2 pliculeţ praf de copt Ingrediente cremă:1/2 1 frişcă lichidă, 1 pliculeţ gelatină, 1 esenţă de vanilie Ingrediente sos de vanilie:250 g lapte ,3 gălbenuşuri, 3 linguri zahăr, 1 fiolă esenţă de vanilie Ingrediente...

Read more »

Somon in aspic

Somon in aspic

  Ingrediente: 500 g somon afumat 1 lămâie câteva măsline câteva merişoare de pădure 2 morcovi 1 ţelină mică gelatină frunze de pătrunjel câteva boabe de enibahar sare   Mod de preparare: Pune la fiert, ţelina şi morcovii tăiaţi după cum doreşti, steluţe, rondele sau cubuleţe. Adaugă un praf de sare şi câteva boabe...

Read more »

Plăcintă cu praz si cascaval

Plăcintă cu praz si cascaval

  Ingrediente: Aluatul la alegere Umplutura: 2 kg praz 300 g caşcaval (telemea) 80 g unt 6 ouă 3 linguri pesmet fin un păhărel de lapte o lingură făină sare piper   Mod de preparare: Prazul, curăţat, spălat şi tăiat bucăţi (partea albă) se fierbe câteva clocote în apă cu sare; se scurge şi...

Read more »

Prăjitură cu nucă de cocos

Prăjitură cu nucă de cocos

  Ingrediente blat: 500 g făină 150 g zahăr 100 g untură 1 plic praf de copt 1 linguriţă cacao 1 ou 70 ml lapte   Ingrediente crema 1: 6 albuşuri, 200 g zahăr, 200 g nucă de cocos, 150 ml lapte. Ingrediente crema 2 : 6 gălbenuşuri, 250 g zahăr, 6 linguri făină,...

Read more »

Pui cu sos de ouă

Pui cu sos de ouă

  Ingrediente: 1 piept de pui 5 ouă 2 linguri muştar 50 ml ulei 2 cutii iaurt 1 legătură ceapă verde 1 legătură mărar sare piper   Mod de preparare: Speli carnea, presari sare şi piper după gust, o aşezi într-un vas, tomi puţin ulei şi o ceaşcă de apă şi o dai la...

Read more »

Andive umplute cu branza si boia dulce

Andive umplute cu branza si boia dulce

  Ingrediente: 2 andive 200 g brânză de vaci 1 linguriţă chimen 2 linguri unt 1 linguriţă boia dulce sare piper   Mod de preparare: Speli andivele şi le desfaci frunzele. Freci brânza de vaci cu untul, sare şi piper după gust. împărţi crema obţinută în două şi o parte o amesteci cu chimenul,...

Read more »

Prăjitura Nicoleta

Ingrediente aluat: 8 albuşuri 300 g zahăr 150 g nucă de cocos 4 linguri făină Ingrediente cremă: 8 gălbenuşuri, 300 g zahăr, 4 linguri făină, 150 ml lapte, 4 plicuri zahăr vanilat, 200 g unt.   Mod de preparare: Baţi albuşurile spumă împreună cu zahărul şi amesteci uşor cu nuca de cocos şi făina....

Read more »

Ciuperci umplute cu pui

Ciuperci umplute cu pui

  Ingrediente: 12 ciuperci mai mari 2 pulpe de pui 1 morcov 1 ceapă sare piper ulei frunze de salată pentru decor   Mod de preparare: Cureţi ciupercile, le tai picioruşele şi opăreşti pălăriile în apă cu sare. Tai mărunt picioruşele, toci ceapa şi dai pe râzătoare morcovul curăţat, apoi le căleşti pe toate...

Read more »

Hering cu sos de ciuperci şi piure, la cuptor

Hering cu sos de ciuperci şi piure, la cuptor

  Ingrediente: 1 kg cartofi 2 cepe 4-5 ciuperci 2 linguri pastă de tomate 1 cutie hering în ulei 1 lingură ulei 1 lingură oţet 1 lingură făină 5-6 măsline sare piper pătrunjel   Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi fierbi, apoi îi pui la fiert. Când sunt gata, îi pasezi şi adaugi în...

Read more »

Antricot de vitel cu sos de usturoi

Antricot de vitel cu sos de usturoi

  Ingrediente: 1 kg antricot de viţel 100 g unt 1 lin­gură pastă de tomate 3-4 căţei de usturoi 1 legătură pătrunjel verde 1 lămâie sare piper cimbru 1 cană vin alb ulei   Mod de preparare: Presari carnea cu sare, piper şi cimbru după gust, aşezi bucăţile într-o tavă cu ulei, torni vinul...

Read more »

Tort rapid cu vanilie şi cacao

Tort rapid cu vanilie şi cacao

  Ingrediente: 1 kg smântână 6 linguri de zahăr 4 linguri de cacao 1esenţă de vanilie 1esenţă de rom 2 plicuri gelatină   Mod de preparare: Baţi smântână cu zahărul până se topeşte acesta din urmă, apoi împărţi frişca obţinută în jumă­tate. într-o parte de compoziţie pui cacaua şi un plic de gela­tină dizolvată...

Read more »

Spumă de lămaie

Spumă de lămaie

  Ingrediente: 3 oua 3 linguri zahar 3 foi gelatina 1 lamaie 200 g frişcă sare   Mod de preparare: Freacă gălbenuşurile cu zahărul până se albesc. Adaugă coaja rasă de la o jumătate de lămâie şi sucul de la o lămâ­ie întreagă. Pune gelatina la înmuiat în apă rece cam 10 minute, după...

Read more »

Supă cu cube

Supă cu cube

O retete de supa cu telina, morcov, ceapa, ou, ulei, lapte, gris, carne de porc, branza de oaie, faina, bulion, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1 ţelină 1 morcov 1 ceapă 1 ou 2 lin­guri ulei 3 linguri lapte 3 linguri griş 100 g carne de porc 100 g brânză de oaie 4-5 linguri...

Read more »

Prajitura glazurată cu cafea

Prajitura glazurată cu cafea

  Ingrediente: 3 ouă 100 g zahăr pudră 2 plicuri zahăr vanilat 100 g făină 1 linguriţă praf de copt 2 linguri pesmet 50 g nucă măci­nată 125 ml cafea preparată 250 ml frişcă lichidă Ingrediente glazură: 150 g zahăr pudră, 125 ml cafea preparată. Mod de preparare: Freci gălbenuşurile cu cele 100 g...

Read more »

Cepe îmbrăcate în şuncă afumată

Cepe îmbrăcate în şuncă afumată

   Ingrediente: 6 cepe 6 felii şuncă afumată 150 g caşcaval 5 linguri smântână 1 căţel de usturoi sare piper rozmarin   Mod de preparare: Cureţi cepele de foi şi le pui la fiert întregi în apă cu sare pentru 10 minute. Apoi le scoţi miezul, îl toci şi-l căleşti împreună cu usturoiul pisat...

Read more »

Chiftele umplute cu ciuperci si oregano

Chiftele umplute cu ciuperci si oregano

  Ingrediente: 500 g carne tocată de vită 4-5 ciuperci 2 ouă 1 ceapă 1 lingură făină 1 legătură sare piper oregano   Mod de preparare: Amesteci carnea tocată cu şi făina, pui sare, piper, oregano după gust omogenizezi compoziţia. Cureţi ceapa, o tai mărunt, o căleşti în ulei, adaugi ciupercile tocate, pătrunjelul tocat...

Read more »

Slanina fiarta cu boia

Ingrediente: slănină de pe burtă sau slănina de la guşă cu sau fără şorici sare boia dulce usturoi pisat   Mod de preparare: Alegi slănina de pe burtă cu şoriciul bine curăţat sau guşa fasonată (tăiată) în bucăţi triunghiulare sau dreptunghiulare de 300-500 g fiecare. Freci fiecare bucată de slănină cu sare grunjoasă şi...

Read more »

Castraveti cu rozmarin

Castraveti cu rozmarin

  Ingrediente: 5 kg castraveţi 8 cepe mici (sau verzi) 2 bucăţi hrean 4 crenguţe de rozmarin 6 foi de dafin boabe de muştar piper boabe sare grunjoasă   Mod de preparare: Se aleg castraveţi mici şi proas­peţi, se spală bine şi se pun la scurs. Se curăţă ceapa şi hreanul. Ceapa se lasă...

Read more »

Prajitura glazurata

Ingrediente foi: 500 g făină 200 g unt sau margarină 2 ouă 1 lingură oţet 1 praf de sare Ingrediente cremă: 3 linguri făină,1 1 lapte , 6ouă, 150 g zahăr, 1baton vanilie, 100 g coajă de portocală confiată Ingrediente glazură: 400 g zahăr pudră, 2 albuşuri, zeama de la 2 lămâi Mod de...

Read more »

Chec cu mere si nuci

Chec cu mere si nuci

  Ingrediente: 3 mere 100 g nuci 50 g stafide 250 g zahăr 250 g făină 1 linguriţă scorţişoară 1 plic praf de copt 150 ml ulei 1 lin­gură zahăr pudră sare   Mod de preparare: Pui stafidele să se înmoaie într-o ceaşcă de apă caldă. Cureţi merele de coajă şi se­minţe, le tai...

Read more »

Foi umplute cu spumă de căpşuni

Foi umplute cu spumă de căpşuni

  Ingrediente: 650 g făină 2 ouă 3 gălbenuşuri 250 g zahăr 8 linguri ulei 1 praf de copt Ingrediente umplutură: 500 g căpşuni, 180 g zahăr, 3 albuşuri, 1 linguriţă de lămâie.   Mod de preparare: Amesteci ouăle şi gălbenuşurile cu zahărul până obţii o spumă în care adaugi apoi uleiul în fir...

Read more »

Tocanita ciobaneasca

Tocanita ciobaneasca

  Ingrediente: 300 g brânză de oaie sfărâmată 300 g cârnaţi afumaţi de porc 6 ouă 2 linguri untură 3-4 cepe potrivite sare   Mod de preparare: Cureţi şi tai ceapa mărunt, apoi o căleşti în untură. Adaugi cârnaţii tăiaţi felii subţiri, îi rumeneşti, apoi adaugi brânza sfărâmată şi ouăle bătute cu un praf...

Read more »

Vrajitoriile lui Jamie Oliver 34 (video)

Read more »

Semiluni aromate cu nuci

Semiluni aromate cu nuci

  Ingrediente: 6 ouă 300 g zahăr 300 g nuci măcinate 100 g făină 1 lingură ulei 1 plic zahăr vanilat 1 sticluţă esenţă de rom 1 plic praf de copt 2 linguri zahăr pudră   Mod de preparare: Baţi ouăle cu zahărul până ce acesta din urmă se topeşte, apoi adaugi pe rând...

Read more »

Budincă de cozonac

Budincă de cozonac

  Ingrediente: 300 g cozonac 3 ouă + 2 gălbenuşuri 100 g zahăr 375 ml lapte 100 g stafide 1 lingură esenţă de rom scorţişoară   Mod de preparare: Ungi o formă cu unt şi o tapetezi cu hâr- ftie de copt. Tai cozonacul cubuleţe şi-l aşezi în formă împreună cu stafidele înmuiate în...

Read more »

Stea cu urdă şi căpşuni

Stea cu urdă şi căpşuni

  Ingrediente: 150 g biscuiţi 100 g unt 3 ouă 350 g urdă 150 g zahăr pudră 1 plic zahăr vanilat 1 lămâie 1 plic gelatină 200 ml frişcă 400 g căpşuni   Mod de preparare: Sfărâmi biscuiţii şi-i amesteci cu untul moale, apoi întinzi compoziţia într-o formă tapetată cu hârtie de copt, o...

Read more »

Ardei cu usturoi

Ardei cu usturoi

  Ingrediente: 1 kg ardei gras roşu 6 căţei usturoi 1 lingura sare 1 linguriţă piper boabe 200 ml ulei fiert   Mod de preparare: Se coc ardeii la cuptor, se curăţă de pieliţă şi se taie pe jumătate, iar cotoarele se aruncă. Curăţă şi se taie usturoiuil ju­mătăţi. Se pun în borcan juimătăţile...

Read more »

Cocktail Bloody Mary cu arome proaspete

Cocktail Bloody Mary cu arome proaspete

  Ingrediente: 2 roşii de soi galben mari, frumoase 40 ml vodcă 2 linguriţe oţet balsamic 2 linguriţe sos Worcestershire 2 roşii tip cherry 1 legătură frunze de ţelină   Mod de preparare: Curăţă de coajă roşiile galbene şi scoate-le sîmburii, apoi pasează-le fin. (Obţii cam 200 ml de suc.) Răceşte-l, apoi combină-l cu...

Read more »

Briose cu mac şi gem de coacăze roşii

Briose cu mac şi gem de coacăze roşii

  Ingrediente: 4 ouă 150 g zahărtos două linguri de seminţe de mac 175 ml iaurt 200 g făină 80 g unt două pliculeţe zahăr vanilinat o lămâie o lingură de mentă tocată sare o linguriţă de praf de copt gem de coacăze roşii   Mod de preparare: Gălbenuşurile se pun într-un castron împreună...

Read more »

Savarina din gris cu frisca

  Ingrediente: 6 ouă 14 linguri zahăr 200 g griş coajă rasă de lămâie 2 plicuri zahăr vanilat 1 fiolă esenţă de vanilie 2 plicuri gelatină roşie 1 pachet praf de frişcă 150 ml lapte   Mod de preparare: Baţi albuşurile spumă, adaugi 6 linguri zahăr şi câteva picături de lămâie şi baţi în...

Read more »

Tortilla cu legume si busuioc

Tortilla cu legume si busuioc

  Ingrediente: lipii arăbeşti 200 g mazăre 200 g fasole verde un sfert de ţelină 200 g fasole albă păstăi un morcov doi ardei capia busuioc praz 200 g ciuperci sare piper ulei de măsline ardei iute fasole roşie boabe   Mod de preparare: Fasolea verde, fasolea albă şi mazărea se pun la fiert...

Read more »

Negresă cu grapefruit

Negresă cu grapefruit

  Ingrediente: 200 g unt 200 g făină 350 g zahăr tos 100 g pudră de cacao 25 g amidon ali­mentar 100 ml suc de grapefruit un grapefruit 4 ouă un pliculeţ praf de copt sare zahăr vanilinat 100 g alune o lingură de esenţă de rom sos de ciocolată   Mod de preparare:...

Read more »

Supă-cremă de pui

Supă-cremă de pui

  Ingrediente: 1 piept de pui 500 g cartofi 1 telina 1 morcov 250 ml lapte 1 ceapa patrunjel sare   Mod de preparare: Spală pieptul de pui şi pune-l la fiert în apă cu sare. Adună spuma de câte ori este nevoie. Adaugă ceapa întreagă, cartofii, ţelina şi morcovul tăiate cubuleţe. Lasă-le să...

Read more »

Tarte cu ton si rozmarin

Tarte cu ton si rozmarin

  Ingrediente: 300 g tăiţei cu ou 3 conserve ton în ulei o salată verde două fire de rozmarin o lămâie două roşii o ceapă un căţel de usturoi 3 ouă 50 g parmezan o legătură ceapă verde ulei de măsline pesmet sare piper unt   Mod de preparare: Tăiţeii se fierb în apă...

Read more »

Budincă de cartofi

Budincă de cartofi

  Ingrediente: 1 kg cartofi 3 oua 350 g cascaval 200 g smantana 300 g bacon 40 g unt patrunjel sare piper   Mod de preparare: Spală cartofii şi pune-i la fiert în apă cu sare. Apoi curăţă-i de coajă şi taie-i în bucăţi mari. Intr-un castron, bate bine ouăle cu un praf de...

Read more »

Alaviscă

Alaviscă

  Ingrediente: 3 foi de napolitane 3 albuşuri 150 g zahăr 2 linguri miere 150 g nucă prăjită şi măcinată 50 g stafide   Mod de preparare: Laşi stafidele la înmuiat pentru 30 de minute. Baţi albuşurile spumă pe baie de aburi, adaugi zahărul treptat şi baţi în continuare până se topeşte. Pui şi...

Read more »

Coaste de porc inabusite

Coaste de porc inabusite

  Ingrediente: 1 kg cartofi 500 g coaste afumate de porc 1 scarcica de porc 2 morcovi 1 ceapa 10-15 boabe de piper 2 cuisoare ienibahar sare marar verde Mod de preparare: Tai cartofii în cuburi, apoi îi pui la fiert. Separat, căleşti ceapa ş morcovul tocate şi scăricica. Stingi cu două căni cu...

Read more »

Supă Harira

Supă Harira

Preparat specific marocan  Ingrediente: 100 g năut 100 g linte 100 g fasole fava uscată 200 g făină 80 g orez 100 ml ulei 100 g fidea două linguri de pastă de tomate 450 g roşii prunişoare o ceapă medie o legătură de coriandru proaspăt o legătură mică de pătrunjel două tije de ţelină...

Read more »

Omletă cu cârnati si miez de nucă

Omletă cu cârnati si miez de nucă

  Ingrediente: 4 cârnaţi 4 ouă doi căţei de usturoi o ceapă 50 g miezuri de nucă 100 ml lapte dulce un vârf de linguriţă de boia dulce două roşii o linguriţă de oregano uscat ulei sare piper murături de sezon pâine neagră   Mod de preparare: Ceapa şi usturoiul se curăţă de foi,...

Read more »

Taci şi-nghite(galuste)

Taci şi-nghite(galuste)

Ingrediente: 400 g mălai 1 l lapte 100 g unt 300 g brânză de burduf sau caşcaval ras 4 ouă sare piper   Mod de preparare: Pui la fiert ouăle în apă cu puţin oţet. Fierbi laptele şi când dă în clocot adaugi mălaiul în ploaie, amestecând continuu cu făcăleţul şi laşi să mai...

Read more »

Tartă cu şuncă si castraveti muraţi

Tartă cu şuncă si castraveti muraţi

  Ingrediente: 250 g făină 125 g margarină 1 ou 2 linguri apă sare Ingrediente umplutură :150 g şuncă afu­mată, 50 g făină, 250 ml lapte, 2 linguri smântână, 3 ouă, 2 castraveciori muraţi, 170 g caşcaval.   Mod de preparare: Amesteci făina cu margarina, oul, apa caldă şi un praf de sare până...

Read more »

Carnaţi in sos de vin

Carnaţi in sos de vin

  Ingrediente: 4-6 carnaţi de casa 1 kg cartofi 2 cepe 2 ardei grasi 1 pahar vin 1 ceşcuţă cu sos de roşii patrunjel ulei sare   Mod de preparare: Pune cartofii întregi la fiert în apă cu un praf de sare. Separat, taie ceapă mărunt şi căleşte-o în ulei, după care adaugă ardeii...

Read more »

Prăjitură cu 2 blaturi şi crema de mac

Prăjitură cu 2 blaturi şi crema de mac

Ingrediente blat 1: 300 g făină 200 g unt 80 g zahăr 2 ouă 1 lingură gem de căpşuni 1 plic praf de copt Ingrediente cremă : 300 g mac, 100 g pesmet, 125 g zahăr, 200 ml lapte, 1 plic zahăr vanilat, coajă rasă de lămâie. Ingrediente blat 2:165 g făină, 3 ouă,...

Read more »

Tocană de carne cu găluşte de brânză

Tocană de carne cu găluşte de brânză

Ingrediente tocană:       1 şi 1/2 kg carne de porc 2 linguri untură 10 cepe boia sare 1 legătură pătrunjel verde Ingrediente găluşte: 100 g brânză de vaci 1 lingură griş 1 lingură rasă de făină 1 ou sare   Mod de preparare: Speli carnea, o tai bucăţi şi o căleşti în untură. Cureţi ceapa,...

Read more »

Pui cu sos de soia şi legume

Pui cu sos de soia şi legume

  Ingrediente: 8 ciocanele de pui 3 linguri de sos de soia 500 g dovleac de plăcintă cartofi o salată verde o linguriţă de ghimbir ras 100 g unt două linguri de suc de lămâie ulei de floarea-soarelui sare piper oregano   Mod de preparare: Dovleacul se curăţă de coajă şi seminţe, se spală,...

Read more »

Cocktail Margarita on the rocks

Cocktail Margarita on the rocks

  Pahar-  Tumbler or small Collins  Garnitura – O felie de lime si sare pe jumatate din buza paharului   Ingrediente: 60 ml Tequila silver 25 ml fresh lime juice 20 ml Cointreau Top-up lager beer   Mod de preparare: Amestecaţi puternic primele trei ingrediente în shaker, strecuraţi peste gheaţa cuburi în paha­rul tumbler,...

Read more »

Cartofi taranesti cu afumatura

Cartofi taranesti cu afumatura

  Ingrediente: 1 kg cartofi 4 cepe 200 g şuncă afu­mată 1 legătură mărar sare piper boia   Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi tai cubuleţe şi îi pui la fiert în apă cu sare. Tai mărunt ceapa curăţată şi şunca şi le căleşti împre­ună câlteva minute. După ce au fiert cartofii, îi scurg...

Read more »

Capia asortat la borcan

Capia asortat la borcan

  Ingrediente: 250 g ardei roşu şi verde 250 ml oţet 250 ml apă 25 g zahăr 1 linguriţă boabe muştar 8 căţei usturoi sare după gust piper boabe   Mod de preparare: Se curăţă ardeii de se­minţe şi nervuri, se opă­resc în apă cu sare 3-4 mi­nute, apoi se lasă la scurs, după...

Read more »

Pljeskavica

Pljeskavica

  Ingrediente: carne de vită tocată 350 grame sare 7 grame   Mod de preparare: Carnea se întinde pe farfurie pentru a căpăta forma rotundă apoi se pune pe grătar pe jarul foarte încins.   Poftă bună!

Read more »

Aspic cu legume si tacamuri de curcan

Aspic cu legume si tacamuri de curcan

  Ingrediente: 1,5 kg tacamuri de curcan gelatină 500 g morcovi mititei fierţi 3-4 legături sparanghel proaspăt  20 ml coniac 10 boabe piper sare   Mod de preparare: Fierbe tacâmurile. Ai grijă să spumezi de câte ori este nevoie. Adaugă sare şi piper. După ce supa a scăzut la jumătate, strecoar-o uşor, pentru a...

Read more »

Rulou din carne de vitel cu branza

Rulou din carne de vitel cu branza

Ingrediente: 1 şi 1/2 kg carne de viţel 300 g telemea 100 g unt 1 ceaşcă de vin 1 legătură pătrunjel sare cim­bru piper   Mod de preparare: Desfaci carnea cu cuţitul, astfel încât să-ţi iasă o foaie pe care o sărezi şi o piperezi. Tai telemeaua bucăţi mai mari, le aşezi în mijlocul...

Read more »

Frigărui transilvănene

Frigărui transilvănene

  Ingrediente: 2 rinichi 150 g slănină 100 ml lapte 1 legă­tură pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Cureţi rinichii de pieliţe şi de grăsime, îi speli, îi opăreşti şi-i laşi în lapte fierbinte pentru 1/2 de oră. îi scoţi apoi, îi tai bucăţele pe care le înfigi pe beţe de frigărui, alternând...

Read more »

Supă ardelenească cu pâine şi brânză

Ingrediente:  5 felii de pâine 200 g brânză sărată 2 cepe 200 g şunculiţă afumată 1 legătură pătrunjel   Mod de preparare: Dai brânza pe râzătoare, apoi aşezi pe fundul unei oale feliile de pâine şi presari brânza. Torni 3 l de apă caldă şi pui supa la fiert. Cureţi şi tai mărunt ceapa,...

Read more »

Aripioare de pui cu sos de muştar

Aripioare de pui cu sos de muştar

Ingrediente:  500 g aripioare de pui 2 cepe roşii 1 căţel de usturoi 3 linguri muştar 1 pahar vin alb ulei sare piper ienibahar 1 legătură pătrunjel verde   Mod de preparare: Speli aripioarele de pui, le presari cu sare şi piper şi le prăjeşti în ulei încins 10 minute. Cât timp se rumenesc,...

Read more »

Prăjitură cu mălai

Prăjitură cu mălai

Ingrediente: 2 ceşti mălai 3 ceşti lapte 5 linguri ulei 3 linguri zahăr 100 g brânză de vaci 2 plicuri zahăr vanilat sare 1 linguriţă bicarbonat   Mod de preparare: Amesteci laptele cald cu mălaiul şi-l laşi deoparte o oră. Adaugi apoi un praf de sare, bicarbonatul, uleiul şi zahărul. Torni compoziţia într-o tavă...

Read more »

Ciolan afumat cu cartofi natur si sos de hrean

Ciolan afumat cu cartofi natur si sos de hrean

  Ingrediente: 1 ciolan afumat 1 kg cartofi 3 bu­căţi hrean 1 linguriţă oţet 5-6 linguri smântână sare piper   Mod de preparare: Speli şi cureţi foarte bine ciola­nul, îl opăreşti şi îl pui la fiert în apă cu sare. Cureţi apoi cartofii, îi tai sferturi şi-i pui la fiert în altă oală. Dai...

Read more »

Cocktail El Calvador

Cocktail El Calvador

  Pahar: Martini Garnitură: Frunză de mentă   Ingrediente: 50 ml Busnel Calvados 20 ml Blue Earl Grey tea 25 ml Granny Smith Apple juice 5 ml gomme syrup (sirop de zahăr) 10. ml fresh lime juice 8 frunze de mentă proaspătă   Mod de preparare: Amestecaţi puternic cele şase ingrediente în shaker şi...

Read more »

Rulouri de aluat cu şuncă afumată

Rulouri de aluat cu şuncă afumată

Ingrediente aluat: 250 g făină drojdie cât o nucă 4 linguri ulei 4 linguri apă caldă Ingrediente umplutură:200 g şuncă afumată, 100 g caşcaval, 1 lingură margarină, 1 lin­gură făină, 2 linguri lapte, sare, piper, măghiran.   Mod de preparare: Amesteci făina cu uleiul, drojdia desfăcută în apă caldă şi frămânţi un aluat elastic...

Read more »

Gogosele umplute

Ingrediente aluat: 500 g cartofi 1 cub drojdie de bere 1 ou 200 g făină 2-3 linguri lapte sare Ingrediente umplutură: caşcaval, salam, brânză.   Mod de preparare: Fierbi cartofii în coajă şi când sunt gata, îi cureţi de coajă, îi cureti de coaja, ii zdrobesti cat sunt calzi, dar nu fierbinti, ca sa...

Read more »

Ciorbă cu ciolan de porc afumat

Ciorbă cu ciolan de porc afumat

  Ingrediente: un ciolan de porc afumat un morcov doi ardei graşi doi ardei capia 3 cepe doi cartofi 5 roşii un sfert de ţelină 100 g spaghete 250 ml borş 100 ml ulei de floarea-soarelui sare piper pătrunjel ouă smântână   Mod de preparare: Ciolanul de porc se spală, se pune într-o oală...

Read more »

Djej Emshmel

Djej Emshmel

Preparat specific marocan  Ingrediente: 50 ml ulei un kg carne de pui o ceapă tocată 3-4 căţei de usturoi zdrobiţi o lingură de paprika două linguriţe de ghimbir ras o linguriţă de chimion măcinat 3-4 căni de supă sau apă o jumătate de lingură de pătrunjel sare piper un vârf de cuţit de şofran...

Read more »

Ruladă Na Zaru

Ruladă Na Zaru

  Ingrediente: cotlet de porc 250 grame brânză topită 2 cubuleţe afumătură de porc 60 grame   Mod de preparare: Muşchiuleţul se taie pe jumătate apoi se rulează împreună cu brânza topită şi afumătura după care se pune pe grătar. Se serveşte ca atare.   Poftă bună!

Read more »

Frigărui de legume cu ciuperci si pudra de scorţişoară

Frigărui de legume cu ciuperci si pudra de scorţişoară

  Ingrediente: 300 g ciuperci două cepe roşii 4 roşii o vânătă 24 frunze de dafin o căpăţână de usturoi un gălbenuş crud un gălbenuş fiert 300 ml ulei 50 ml apă pu­dră de scorţişoară jumătate de lămâie sare piper boia iute ardei iute uscat   Mod de preparare: Vânătă se spală, se taie...

Read more »

Bărcuţe cu gem

Bărcuţe cu gem

  Ingrediente: gem de vinsine pentru aluat: 2 oua 59 g drojdie proaspata 100 g unt 100 g zahar sare 200 ml lapte 2 pahare cu faina   Mod de preparare: Topeşte untul la bain-marie, după care adaugă zahărul. Bate ouăle cu sare. Adaugă drojdia şi amestecă până se dizolvă. Toarnă treptat untul topit...

Read more »

Tartă cu ananas si mentă

Tartă cu ananas si mentă

  Ingrediente: 600 g făină 370 g unt praf de copt două pliculeţe zahăr vanilinat 4 ouă 500 g brânză de vaci o conservă ananas două linguri de seminţe de mac sare o lingură de mentă tocată zahăr pidră   Mod de preparare: Intr-un vas mai mare se pun făina, un pliculeţ cu praf...

Read more »

Macaroane cu legume si carne de porc

Macaroane cu legume si carne de porc

  Ingrediente: 500 g carne 500 g macaroane 2 mor­covi 1 ţelină 2 ră­dăcini de pătrunjel 2 cartofi 1 ceapă mare 5-6 foi de dafin piper boabe sare   Mod de preparare: Cureţi şi speli toate legumele şi le pui la fiert într-o oală mare cu carnea, frunzele de dafin şi câteva boabe de...

Read more »

Supă de hrean cu smântână

  Ingrediente: 1 cană lapte 1 cană apă caldă 2 bucăţi hrean 1 lin­gură unt 2 linguri făină 1 linguriţă zeamă de lămâie 3 felii şunculiţă afu­mată 1/2 pâine 3 linguri smântână 1 legătură pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Cureţi hreanul, îl dai pe râzătoare şi-l amesteci cu zeamă de lămâie ca...

Read more »

File de macrou cu sos de roşii

File de macrou cu sos de roşii

  Ingrediente: un kilogram fileuri de macrou 300 ml vin alb sec 6 roşii doi ardei capia un ardei gras 100 ml ulei de floarea-soarelui o lămâie două cepe 5 căţei de usturoi o lingură de pastă de tomate sare piper pătrunjel orez   Mod de preparare: Roşiile se spală, se curăţă de pieliţă...

Read more »