skip to main |
skip to sidebar
Retete #58
Ingrediente: 400g carne de vitel 2 fire ceapa verde 1 lingură bulion 2
fire usturoi verde 1 legătură verdeaţă Mod de preparare: Speli carnea, o tai
bucăţi şi o pui la fiert în apă pentru o oră. în acest timp, cureţi usturoiul şi
ceapa verde, le tai mărunt şi le fierbi înăbuşit....
Ingrediente: 350 g urdă 2 căni făina 1 pachet margarină 1 linguriţă
chimen 1 şi 1/2 linguriţă sare 2 ouă drojdie cât o nucă 1 ceaşcă lapte 1
linguriţă griş Mod de preparare: Dizolvi drojdia în lapte călduţ cu o lingură
de făină. După ce a crescut maiaua o torni peste făină....
Ingrediente: 100 g muşchi de viţel 1 ou 15 g unt 1 linguriţă suc de lămâie
300 g spanac sare Mod de preparare: Speli carnea şi o fierbi pe baie de aburi
sau în apă cu foarte puţină sare. Cureţi spanacul, îl speli în mai multe ape
reci şi-l fierbi în apă...
Ingrediente: 300 g cozonac uscat 2 linguri de rom 150 g unt 5 ouă 100 g
zahăr vanilie 100 g stafide 4 linguri de marmeladă de caise puţină scorţişoară
sirop de fructe Mod de preparare: Fărâmiţezi cozonacul până ajunge ca
pesmetul şi apoi îl umezeşti cu romul. Freci untul cu gălbenuşurile,
vanilia...
Ingrediente: 500 g carne de porc 200 g slănină afumata 1 ardei gras 2
cepe sare piper Mod de preparare: Speli carnea şi o tai bucăţele împreună cu
slănina afumată. Cureţi ardeiul şi ceapa, tai ardeiul bucăţi şi ceapa felii,
apoi înfigi pe beţe de frigărui alternativ o bucată de came, una...
O reteta foarte simpla de merluciu pane din oua, faina, apa minerala, sare,
piper si merluciu. Ingrediente: 800 g merluciu file 2 ouă 5 linguri făină 1
ceşcuţă apă minerală sare piper Mod de preparare: Speli peştele, îl
porţionezi, îl presari cu sare şi-l laşi puţin deoparte. Baţi ouăle cu apa
minerală...
Ingrediente: 150 g făină 1 gălbenuş 100 g margarină 10 ouă de prepeliţă
400 g ciuperci proaspete 2 cepe 1 lingură pastă de tomate 1 linguriţă rasă de
cimbru uscat 100 g maioneză 1 salată verde 1 legătură pătrunjel sare piper după
gust Mod de preparare: Din făină, margarină topită şi gălbenuş...
Ingrediente: 1 ţelină 1 ridiche neagră 2 ouă 1 ceaşcă ulei 1/2 lămâie 2-3
măsline 1 gogoşar de la oţet sare Mod de preparare: Cureţi ţelina şi
ridichea, le dai pe râzătoare şi le stropeşti cu zeama de lămâie. Fierbi apoi
un ou şi când e gata îl cureţi, îi scoţi gălbenuşul...
Ingrediente: 300 g pipote de pui 3 cepe 1 morcov 3-4 cartofi noi 1 lingură
bulion ulei sare piper Mod de preparare: Speli pipotele şi le rumeneşti în
ulei. Cureţi între timp legumele, tai mărunt ceapa, morcovul rondele şi cartofii
cuburi. Adaugi ceapa şi morcovul împreună cu o cană de apă în...
Ingrediente: 4 linguri pesmet 500 g căpşuni 200 g unt 200 g ciocolată
neagră 150 g zahăr 6 ouă 400 g frişca coajă rasă de lămâie 1 esenţă de vanilie
Mod de preparare: Freci gălbenuşurile cu zahăr, apoi adaugi untul frecat spumă.
Dai 150 g ciocolată pe răzătoarea cu ochiuri mari, le...
Ingrediente: 200 g caşcaval 1 legătură ceapă verde 4 ouă 150 ml lapte 60 g
unt 250 g făină 1/2 plic praf de copt sare piper ulei Mod de preparare:
Amesteci făina cu praful de copt şi adaugi ouăle bătute, untul moale şi
caşcavalul ras pe răzătoarea mare. încorporezi apoi laptele şi...
Ingrediente: 300 g carne tocată de viţel 300 g carne tocată de porc 300 g
carne tocată de pui 2 ouă 3 linguri caşcaval ras 500 g spanac 3 felii pâine 1
cană lapte 1 legătură pătrunjel tocat sare piper Mod de preparare: Fierbi
spanacul în apă clocotită cu sare şi-l laşi...
Ingrediente: 700 g carne de vită 3 linguri cu făină 5 căţei de usturoi
100g muştar 250 g smântână 100 g caşcaval piper boabe negru, verde şi roşu ulei
Mod de preparare: Taie carnea felii mai goase. Tăvăleşte- le prin făină şi
apoi prin boabele de piper zdrobite. Rumeneşte-le pe ambele părţi...
Ingrediente: 800 g mazăre verde 5 roşii 2 morcovi 200 ml ulei 1
legătură mărar 2 cepe 3 linguri făină 2 linguri muştar iute sare piper zahăr
Mod de preparare: Speli mazărea şi o pui la fiert în apă clocotită cu sare.
Cureţi ceapa şi morcovul, tai mărunt ceapa şi morcovul cubuleţe...
Ingrediente: 400 g carne de vită 1 ceapă 2 căţei de usturoi 4 roşii din
conservă 200 g mazăre verde 200 g macaroane sau spaghete 100 g caşcaval 2
linguri ulei sare piper oregano Mod de preparare: Speli carnea, o tai bucăţi
şi o prăjeşti în ulei. Cureţi şi tai bucăţi ceapa...
Ingrediente: 8 pulpe de pui 2 lămâi 2 legături de ceapă verde 1 legătură
de pătrunjel 8 căţei de usturoi 4 cepe mici 5 roşii 125 ml vin alb ulei busuioc
sare piper Mod de preparare: Intr-un castron, amestecă pătrunjelul şi o
legătură de ceapă, tăiate mărunt. Adaugă usturoiul zdrobit, 2 linguri...
Ingrediente: 1 salată 1 lingură margarină 1 linguriţă făină 100 ml lapte 1
ou 1 legătură pătrunjel Mod de preparare: Desfaci salata, o speli, o pui la
fiert în 700 ml apă clocotită şi o laşi pe foc până se înmoaie. Strecori apoi
zeama, o amesteci cu făina, margarina şi laptele clocotit...
Ingrediente: 12 ardei graşi 1 kg urdă 3 linguri orez 4 cepe 6 linguri
pastă de roşii 4 ouă 4 lingurite faina sare piper ulei cimbru Mod de
preparare: Cureti ardeii,ii speli, ii oparesti in apa cu sare si-i lasi sa se
scurga.Tai apoi marunt ceapa curatata si o calesti in ulei,...
Ingrediente: 1 coadă de homar 50 ml vodcă 100 ml suc de roşii 2 linguri
sos din fructe de mare la conservă (calamari) pasate 2 linguri suc proaspăt de
lămîie 2 linguri de ridichi proaspete, date pe partea cea mai fină a râzătorii 1
linguriţă sos Worcestershire (anşoa, oţet, zahăr, sare, arome) 1...
Ingrediente: 300 g creveţi congelaţi 250 g mazăre congelată 2 morcovi 1
ţelină 1 rădăcină de pătrunjel 1 legătură de mărar 1 legătură de pătrunjel
gelatină boabe de piper sare Mod de preparare: Fierbe creveţii congelaţi nu
mai mult de 10 minute. Fierbe în apă cu un praf de sare şi câteva...
Ingrediente: 7-8 cartofi 1 ciolan afumat 1 ceapă 1 morcov 31/2 ţelină mică
1 gălbenuş 2-3 linguri smântână sare piper tarhon Mod de preparare: Speli
ciolanul, îl opăreşti, apoi îl pui la fiert în apă rece cu s sare. In acest
timp, cureţi cartofii, ceapa, morcovul şi ţelina, le adaiaugi în oală...
Ingrediente: 1 pui 4 lămai 1 ceaşcă ulei sare piper Mod de preparare:
Cureţi şi speli puiul, îl umpli cu 3 lămâi înţepate pe toate părţile, îl ungi cu
ulei şi-l aşezi într-o tavă. Torni uleiul rămas, îl stropeşti cu zeama de
lămâie, pui sare şi piper după gust şi dai totul...
Ingrediente: 4 ouă 2 cartofi 100 g cârnaţi afumaţi 1 felie costiţă afumată
1 ceapă 100 g ficat de porc 1 legătură pătrunjel sare piper Mod de preparare:
Tai ficatul bucăţele, cureţi şi toci ceapa şi le prăjeşti în ulei încins. Cureţi
apoi cartofii, îi cubuleţe, îi presari cu sare şi îi...
Ingrediente: 400 g aluat de foitaj congelat 1 muşchiuleţ de porc 1
broccoli potrivit l lingură cu unt 1 ceşcuţă cu lapte foi de dafin sare piper
boabe Mod de preparare: Pune muşchiuleţul la fiert în apă cu sare, boabe de
piper şi foi de dafin, între timp, desfă broccoli bucheţele şi pune-l...
Ingrediente: 1 bucată şir afumat de porc (şira spinării) 1 ceapă 1 morcov
1 rădăcină de pătrunjel 1 legătură pătrunjel 1 I zeamă de varză sare piper
Ingrediente găluşte: 2 ouă, 5 linguri făină, 1 lingură untură (sau 2 de ulei
pentru cine nu consumă untură). Mod de preparare: Tai bucăţi şirul de...
Ingrediente: 5 kg de hribi 500 ml apă 500 ml oţet 30 g sare piper boabe
foi de dafin Mod de preparare: Se curăţă ciupercile de pământ şi de resturi de
frunze cu un cuţit bine ascuţit. Se taie ciupercile mai mari în două şi apoi se
spală toate în mai multe...
Ingrediente: 1 cozonac 400 ml frişcă lichidă 50 g ciocolată amăruie 100 ml
lichior 1 portocală 50 g stafide 2 esenţe de rom Mod de preparare: Laşi
stafidele la înmuiat în esenţa de rom. Tai baza cozonacului şi-i scoţi miezul
astfel încât să rămână un strat de cozonac de 1 cm grosime....
Ingrediente: 8 kg vinete 4 kg ardei gras 2 kg ceapa 3 kg rosii 3 linguri
bulion 300 ml ulei de masline piper boabe foi de dafin sare Mod de preparare:
Se coc vinetele, se curata de coaja si se lasa la scurs,apoi se toaca. Se coc
ardeii, se curata de pielite,...
Ingrediente clătite : 4ouă 1 I lapte 1 cană făină sare ulei Ingrediente
umplutură: 1 kg carne de vită, 1 borcan ciuperci feliate, 5-6 cepe, 200 g
smântână sau iaurt, sare, piper, ulei. Mod de preparare: Baţi ouăle cu un praf
de sare, adaug laptele, apoi făina în ploaie, pui şi puţin ulei...
Ingrediente aluat: 400 g făină 1 ceaşcă apă 1 ceaşcă ulei 1/2 cubuleţ
drojdie sare Ingrediente umplutură: 400 g carne de porc, 150 g afumătură
(slănină, cârnaţi, jambon), 2 cepe, 100 g ciuperci, sare, piper. Ingrediente
sos:4 linguri bulion, 1 linguriţă ardei iuţi tocaţi (de la borcan), 1 linguriţă
zahăr, sare, piper. ...
Ingrediente: 350 g carne tocata pesmet ulei 5 oua Mod de preparare: Pui
patru ouă la fiert şi când sunt gata le treci sub un jet de apă rece şi subţire
de carne tocată. Treci apoi fiecare ou învelit prin oul rămas bătut, apoi prin
pesmet şi le prăjeşti pe toate în...
Ingrediente blat: 5 ouă 5 linguri de zahăr 3 linguri de cacao 5 linguri de
faină 1 esenţă de rom 1/2 pliculeţ praf de copt Ingrediente cremă:1/2 1 frişcă
lichidă, 1 pliculeţ gelatină, 1 esenţă de vanilie Ingrediente sos de vanilie:250
g lapte ,3 gălbenuşuri, 3 linguri zahăr, 1 fiolă esenţă de vanilie
Ingrediente...
Ingrediente: 500 g somon afumat 1 lămâie câteva măsline câteva merişoare
de pădure 2 morcovi 1 ţelină mică gelatină frunze de pătrunjel câteva boabe de
enibahar sare Mod de preparare: Pune la fiert, ţelina şi morcovii tăiaţi după
cum doreşti, steluţe, rondele sau cubuleţe. Adaugă un praf de sare şi câteva
boabe...
Ingrediente: Aluatul la alegere Umplutura: 2 kg praz 300 g caşcaval
(telemea) 80 g unt 6 ouă 3 linguri pesmet fin un păhărel de lapte o lingură
făină sare piper Mod de preparare: Prazul, curăţat, spălat şi tăiat bucăţi
(partea albă) se fierbe câteva clocote în apă cu sare; se scurge şi...
Ingrediente blat: 500 g făină 150 g zahăr 100 g untură 1 plic praf de copt
1 linguriţă cacao 1 ou 70 ml lapte Ingrediente crema 1: 6 albuşuri, 200 g
zahăr, 200 g nucă de cocos, 150 ml lapte. Ingrediente crema 2 : 6 gălbenuşuri,
250 g zahăr, 6 linguri făină,...
Ingrediente: 1 piept de pui 5 ouă 2 linguri muştar 50 ml ulei 2 cutii
iaurt 1 legătură ceapă verde 1 legătură mărar sare piper Mod de preparare:
Speli carnea, presari sare şi piper după gust, o aşezi într-un vas, tomi puţin
ulei şi o ceaşcă de apă şi o dai la...
Ingrediente: 2 andive 200 g brânză de vaci 1 linguriţă chimen 2 linguri
unt 1 linguriţă boia dulce sare piper Mod de preparare: Speli andivele şi le
desfaci frunzele. Freci brânza de vaci cu untul, sare şi piper după gust.
împărţi crema obţinută în două şi o parte o amesteci cu chimenul,...
Ingrediente aluat: 8 albuşuri 300 g zahăr 150 g nucă de cocos 4 linguri
făină Ingrediente cremă: 8 gălbenuşuri, 300 g zahăr, 4 linguri făină, 150 ml
lapte, 4 plicuri zahăr vanilat, 200 g unt. Mod de preparare: Baţi albuşurile
spumă împreună cu zahărul şi amesteci uşor cu nuca de cocos şi făina....
Ingrediente: 12 ciuperci mai mari 2 pulpe de pui 1 morcov 1 ceapă sare
piper ulei frunze de salată pentru decor Mod de preparare: Cureţi ciupercile,
le tai picioruşele şi opăreşti pălăriile în apă cu sare. Tai mărunt picioruşele,
toci ceapa şi dai pe râzătoare morcovul curăţat, apoi le căleşti pe
toate...
Ingrediente: 1 kg cartofi 2 cepe 4-5 ciuperci 2 linguri pastă de tomate 1
cutie hering în ulei 1 lingură ulei 1 lingură oţet 1 lingură făină 5-6 măsline
sare piper pătrunjel Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi fierbi, apoi îi pui
la fiert. Când sunt gata, îi pasezi şi adaugi în...
Ingrediente: 1 kg antricot de viţel 100 g unt 1 lingură pastă de tomate
3-4 căţei de usturoi 1 legătură pătrunjel verde 1 lămâie sare piper cimbru 1
cană vin alb ulei Mod de preparare: Presari carnea cu sare, piper şi cimbru
după gust, aşezi bucăţile într-o tavă cu ulei, torni vinul...
Ingrediente: 1 kg smântână 6 linguri de zahăr 4 linguri de cacao 1esenţă
de vanilie 1esenţă de rom 2 plicuri gelatină Mod de preparare: Baţi smântână
cu zahărul până se topeşte acesta din urmă, apoi împărţi frişca obţinută în
jumătate. într-o parte de compoziţie pui cacaua şi un plic de gelatină
dizolvată...
Ingrediente: 3 oua 3 linguri zahar 3 foi gelatina 1 lamaie 200 g frişcă
sare Mod de preparare: Freacă gălbenuşurile cu zahărul până se albesc. Adaugă
coaja rasă de la o jumătate de lămâie şi sucul de la o lămâie întreagă. Pune
gelatina la înmuiat în apă rece cam 10 minute, după...
O retete de supa cu telina, morcov, ceapa, ou, ulei, lapte, gris, carne de
porc, branza de oaie, faina, bulion, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1
ţelină 1 morcov 1 ceapă 1 ou 2 linguri ulei 3 linguri lapte 3 linguri griş 100
g carne de porc 100 g brânză de oaie 4-5 linguri...
Ingrediente: 3 ouă 100 g zahăr pudră 2 plicuri zahăr vanilat 100 g făină 1
linguriţă praf de copt 2 linguri pesmet 50 g nucă măcinată 125 ml cafea
preparată 250 ml frişcă lichidă Ingrediente glazură: 150 g zahăr pudră, 125 ml
cafea preparată. Mod de preparare: Freci gălbenuşurile cu cele 100 g...
Ingrediente: 6 cepe 6 felii şuncă afumată 150 g caşcaval 5 linguri
smântână 1 căţel de usturoi sare piper rozmarin Mod de preparare: Cureţi
cepele de foi şi le pui la fiert întregi în apă cu sare pentru 10 minute. Apoi
le scoţi miezul, îl toci şi-l căleşti împreună cu usturoiul pisat...
Ingrediente: 500 g carne tocată de vită 4-5 ciuperci 2 ouă 1 ceapă 1
lingură făină 1 legătură sare piper oregano Mod de preparare: Amesteci carnea
tocată cu şi făina, pui sare, piper, oregano după gust omogenizezi compoziţia.
Cureţi ceapa, o tai mărunt, o căleşti în ulei, adaugi ciupercile tocate,
pătrunjelul tocat...
Ingrediente: slănină de pe burtă sau slănina de la guşă cu sau fără şorici
sare boia dulce usturoi pisat Mod de preparare: Alegi slănina de pe burtă cu
şoriciul bine curăţat sau guşa fasonată (tăiată) în bucăţi triunghiulare sau
dreptunghiulare de 300-500 g fiecare. Freci fiecare bucată de slănină cu sare
grunjoasă şi...
Ingrediente: 5 kg castraveţi 8 cepe mici (sau verzi) 2 bucăţi hrean 4
crenguţe de rozmarin 6 foi de dafin boabe de muştar piper boabe sare grunjoasă
Mod de preparare: Se aleg castraveţi mici şi proaspeţi, se spală bine şi se pun
la scurs. Se curăţă ceapa şi hreanul. Ceapa se lasă...
Ingrediente foi: 500 g făină 200 g unt sau margarină 2 ouă 1 lingură oţet 1
praf de sare Ingrediente cremă: 3 linguri făină,1 1 lapte , 6ouă, 150 g zahăr,
1baton vanilie, 100 g coajă de portocală confiată Ingrediente glazură: 400 g
zahăr pudră, 2 albuşuri, zeama de la 2 lămâi Mod de...
Ingrediente: 3 mere 100 g nuci 50 g stafide 250 g zahăr 250 g făină 1
linguriţă scorţişoară 1 plic praf de copt 150 ml ulei 1 lingură zahăr pudră
sare Mod de preparare: Pui stafidele să se înmoaie într-o ceaşcă de apă caldă.
Cureţi merele de coajă şi seminţe, le tai...
Ingrediente: 650 g făină 2 ouă 3 gălbenuşuri 250 g zahăr 8 linguri ulei 1
praf de copt Ingrediente umplutură: 500 g căpşuni, 180 g zahăr, 3 albuşuri, 1
linguriţă de lămâie. Mod de preparare: Amesteci ouăle şi gălbenuşurile cu
zahărul până obţii o spumă în care adaugi apoi uleiul în fir...
Ingrediente: 300 g brânză de oaie sfărâmată 300 g cârnaţi afumaţi de porc
6 ouă 2 linguri untură 3-4 cepe potrivite sare Mod de preparare: Cureţi şi tai
ceapa mărunt, apoi o căleşti în untură. Adaugi cârnaţii tăiaţi felii subţiri, îi
rumeneşti, apoi adaugi brânza sfărâmată şi ouăle bătute cu un praf...
Ingrediente: 6 ouă 300 g zahăr 300 g nuci măcinate 100 g făină 1 lingură
ulei 1 plic zahăr vanilat 1 sticluţă esenţă de rom 1 plic praf de copt 2 linguri
zahăr pudră Mod de preparare: Baţi ouăle cu zahărul până ce acesta din urmă se
topeşte, apoi adaugi pe rând...
Ingrediente: 300 g cozonac 3 ouă + 2 gălbenuşuri 100 g zahăr 375 ml lapte
100 g stafide 1 lingură esenţă de rom scorţişoară Mod de preparare: Ungi o
formă cu unt şi o tapetezi cu hâr- ftie de copt. Tai cozonacul cubuleţe şi-l
aşezi în formă împreună cu stafidele înmuiate în...
Ingrediente: 150 g biscuiţi 100 g unt 3 ouă 350 g urdă 150 g zahăr pudră 1
plic zahăr vanilat 1 lămâie 1 plic gelatină 200 ml frişcă 400 g căpşuni Mod de
preparare: Sfărâmi biscuiţii şi-i amesteci cu untul moale, apoi întinzi
compoziţia într-o formă tapetată cu hârtie de copt, o...
Ingrediente: 1 kg ardei gras roşu 6 căţei usturoi 1 lingura sare 1
linguriţă piper boabe 200 ml ulei fiert Mod de preparare: Se coc ardeii la
cuptor, se curăţă de pieliţă şi se taie pe jumătate, iar cotoarele se aruncă.
Curăţă şi se taie usturoiuil jumătăţi. Se pun în borcan juimătăţile...
Ingrediente: 2 roşii de soi galben mari, frumoase 40 ml vodcă 2 linguriţe
oţet balsamic 2 linguriţe sos Worcestershire 2 roşii tip cherry 1 legătură
frunze de ţelină Mod de preparare: Curăţă de coajă roşiile galbene şi
scoate-le sîmburii, apoi pasează-le fin. (Obţii cam 200 ml de suc.) Răceşte-l,
apoi combină-l cu...
Ingrediente: 4 ouă 150 g zahărtos două linguri de seminţe de mac 175 ml
iaurt 200 g făină 80 g unt două pliculeţe zahăr vanilinat o lămâie o lingură de
mentă tocată sare o linguriţă de praf de copt gem de coacăze roşii Mod de
preparare: Gălbenuşurile se pun într-un castron împreună...
Ingrediente: 6 ouă 14 linguri zahăr 200 g griş coajă rasă de lămâie 2
plicuri zahăr vanilat 1 fiolă esenţă de vanilie 2 plicuri gelatină roşie 1
pachet praf de frişcă 150 ml lapte Mod de preparare: Baţi albuşurile spumă,
adaugi 6 linguri zahăr şi câteva picături de lămâie şi baţi în...
Ingrediente: lipii arăbeşti 200 g mazăre 200 g fasole verde un sfert de
ţelină 200 g fasole albă păstăi un morcov doi ardei capia busuioc praz 200 g
ciuperci sare piper ulei de măsline ardei iute fasole roşie boabe Mod de
preparare: Fasolea verde, fasolea albă şi mazărea se pun la fiert...
Ingrediente: 200 g unt 200 g făină 350 g zahăr tos 100 g pudră de cacao 25
g amidon alimentar 100 ml suc de grapefruit un grapefruit 4 ouă un pliculeţ
praf de copt sare zahăr vanilinat 100 g alune o lingură de esenţă de rom sos de
ciocolată Mod de preparare:...
Ingrediente: 1 piept de pui 500 g cartofi 1 telina 1 morcov 250 ml lapte 1
ceapa patrunjel sare Mod de preparare: Spală pieptul de pui şi pune-l la fiert
în apă cu sare. Adună spuma de câte ori este nevoie. Adaugă ceapa întreagă,
cartofii, ţelina şi morcovul tăiate cubuleţe. Lasă-le să...
Ingrediente: 300 g tăiţei cu ou 3 conserve ton în ulei o salată verde două
fire de rozmarin o lămâie două roşii o ceapă un căţel de usturoi 3 ouă 50 g
parmezan o legătură ceapă verde ulei de măsline pesmet sare piper unt Mod de
preparare: Tăiţeii se fierb în apă...
Ingrediente: 1 kg cartofi 3 oua 350 g cascaval 200 g smantana 300 g bacon
40 g unt patrunjel sare piper Mod de preparare: Spală cartofii şi pune-i la
fiert în apă cu sare. Apoi curăţă-i de coajă şi taie-i în bucăţi mari. Intr-un
castron, bate bine ouăle cu un praf de...
Ingrediente: 3 foi de napolitane 3 albuşuri 150 g zahăr 2 linguri miere
150 g nucă prăjită şi măcinată 50 g stafide Mod de preparare: Laşi stafidele
la înmuiat pentru 30 de minute. Baţi albuşurile spumă pe baie de aburi, adaugi
zahărul treptat şi baţi în continuare până se topeşte. Pui şi...
Ingrediente: 1 kg cartofi 500 g coaste afumate de porc 1 scarcica de porc
2 morcovi 1 ceapa 10-15 boabe de piper 2 cuisoare ienibahar sare marar verde Mod
de preparare: Tai cartofii în cuburi, apoi îi pui la fiert. Separat, căleşti
ceapa ş morcovul tocate şi scăricica. Stingi cu două căni cu...
Preparat specific marocan Ingrediente: 100 g năut 100 g linte 100 g fasole
fava uscată 200 g făină 80 g orez 100 ml ulei 100 g fidea două linguri de pastă
de tomate 450 g roşii prunişoare o ceapă medie o legătură de coriandru proaspăt
o legătură mică de pătrunjel două tije de ţelină...
Ingrediente: 4 cârnaţi 4 ouă doi căţei de usturoi o ceapă 50 g miezuri de
nucă 100 ml lapte dulce un vârf de linguriţă de boia dulce două roşii o
linguriţă de oregano uscat ulei sare piper murături de sezon pâine neagră Mod
de preparare: Ceapa şi usturoiul se curăţă de foi,...
Ingrediente: 400 g mălai 1 l lapte 100 g unt 300 g brânză de burduf sau
caşcaval ras 4 ouă sare piper Mod de preparare: Pui la fiert ouăle în apă cu
puţin oţet. Fierbi laptele şi când dă în clocot adaugi mălaiul în ploaie,
amestecând continuu cu făcăleţul şi laşi să mai...
Ingrediente: 250 g făină 125 g margarină 1 ou 2 linguri apă sare
Ingrediente umplutură :150 g şuncă afumată, 50 g făină, 250 ml lapte, 2 linguri
smântână, 3 ouă, 2 castraveciori muraţi, 170 g caşcaval. Mod de preparare:
Amesteci făina cu margarina, oul, apa caldă şi un praf de sare până...
Ingrediente: 4-6 carnaţi de casa 1 kg cartofi 2 cepe 2 ardei grasi 1 pahar
vin 1 ceşcuţă cu sos de roşii patrunjel ulei sare Mod de preparare: Pune
cartofii întregi la fiert în apă cu un praf de sare. Separat, taie ceapă mărunt
şi căleşte-o în ulei, după care adaugă ardeii...
Ingrediente blat 1: 300 g făină 200 g unt 80 g zahăr 2 ouă 1 lingură gem de
căpşuni 1 plic praf de copt Ingrediente cremă : 300 g mac, 100 g pesmet, 125 g
zahăr, 200 ml lapte, 1 plic zahăr vanilat, coajă rasă de lămâie. Ingrediente
blat 2:165 g făină, 3 ouă,...
Ingrediente tocană: 1 şi 1/2 kg carne de porc 2 linguri untură 10 cepe
boia sare 1 legătură pătrunjel verde Ingrediente găluşte: 100 g brânză de vaci 1
lingură griş 1 lingură rasă de făină 1 ou sare Mod de preparare: Speli carnea,
o tai bucăţi şi o căleşti în untură. Cureţi ceapa,...
Ingrediente: 8 ciocanele de pui 3 linguri de sos de soia 500 g dovleac de
plăcintă cartofi o salată verde o linguriţă de ghimbir ras 100 g unt două
linguri de suc de lămâie ulei de floarea-soarelui sare piper oregano Mod de
preparare: Dovleacul se curăţă de coajă şi seminţe, se spală,...
Pahar- Tumbler or small Collins Garnitura – O felie de lime si sare pe
jumatate din buza paharului Ingrediente: 60 ml Tequila silver 25 ml fresh lime
juice 20 ml Cointreau Top-up lager beer Mod de preparare: Amestecaţi puternic
primele trei ingrediente în shaker, strecuraţi peste gheaţa cuburi în paharul
tumbler,...
Ingrediente: 1 kg cartofi 4 cepe 200 g şuncă afumată 1 legătură mărar
sare piper boia Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi tai cubuleţe şi îi pui
la fiert în apă cu sare. Tai mărunt ceapa curăţată şi şunca şi le căleşti
împreună câlteva minute. După ce au fiert cartofii, îi scurg...
Ingrediente: 250 g ardei roşu şi verde 250 ml oţet 250 ml apă 25 g zahăr 1
linguriţă boabe muştar 8 căţei usturoi sare după gust piper boabe Mod de
preparare: Se curăţă ardeii de seminţe şi nervuri, se opăresc în apă cu sare
3-4 minute, apoi se lasă la scurs, după...
Ingrediente: carne de vită tocată 350 grame sare 7 grame Mod de
preparare: Carnea se întinde pe farfurie pentru a căpăta forma rotundă apoi se
pune pe grătar pe jarul foarte încins. Poftă bună!
Ingrediente: 1,5 kg tacamuri de curcan gelatină 500 g morcovi mititei
fierţi 3-4 legături sparanghel proaspăt 20 ml coniac 10 boabe piper sare Mod
de preparare: Fierbe tacâmurile. Ai grijă să spumezi de câte ori este nevoie.
Adaugă sare şi piper. După ce supa a scăzut la jumătate, strecoar-o uşor, pentru
a...
Ingrediente: 1 şi 1/2 kg carne de viţel 300 g telemea 100 g unt 1 ceaşcă de
vin 1 legătură pătrunjel sare cimbru piper Mod de preparare: Desfaci carnea
cu cuţitul, astfel încât să-ţi iasă o foaie pe care o sărezi şi o piperezi. Tai
telemeaua bucăţi mai mari, le aşezi în mijlocul...
Ingrediente: 2 rinichi 150 g slănină 100 ml lapte 1 legătură pătrunjel
sare piper Mod de preparare: Cureţi rinichii de pieliţe şi de grăsime, îi
speli, îi opăreşti şi-i laşi în lapte fierbinte pentru 1/2 de oră. îi scoţi
apoi, îi tai bucăţele pe care le înfigi pe beţe de frigărui, alternând...
Ingrediente: 5 felii de pâine 200 g brânză sărată 2 cepe 200 g şunculiţă
afumată 1 legătură pătrunjel Mod de preparare: Dai brânza pe râzătoare, apoi
aşezi pe fundul unei oale feliile de pâine şi presari brânza. Torni 3 l de apă
caldă şi pui supa la fiert. Cureţi şi tai mărunt ceapa,...
Ingrediente: 500 g aripioare de pui 2 cepe roşii 1 căţel de usturoi 3
linguri muştar 1 pahar vin alb ulei sare piper ienibahar 1 legătură pătrunjel
verde Mod de preparare: Speli aripioarele de pui, le presari cu sare şi piper
şi le prăjeşti în ulei încins 10 minute. Cât timp se rumenesc,...
Ingrediente: 2 ceşti mălai 3 ceşti lapte 5 linguri ulei 3 linguri zahăr 100
g brânză de vaci 2 plicuri zahăr vanilat sare 1 linguriţă bicarbonat Mod de
preparare: Amesteci laptele cald cu mălaiul şi-l laşi deoparte o oră. Adaugi
apoi un praf de sare, bicarbonatul, uleiul şi zahărul. Torni compoziţia într-o
tavă...
Ingrediente: 1 ciolan afumat 1 kg cartofi 3 bucăţi hrean 1 linguriţă oţet
5-6 linguri smântână sare piper Mod de preparare: Speli şi cureţi foarte bine
ciolanul, îl opăreşti şi îl pui la fiert în apă cu sare. Cureţi apoi cartofii,
îi tai sferturi şi-i pui la fiert în altă oală. Dai...
Pahar: Martini Garnitură: Frunză de mentă Ingrediente: 50 ml Busnel
Calvados 20 ml Blue Earl Grey tea 25 ml Granny Smith Apple juice 5 ml gomme
syrup (sirop de zahăr) 10. ml fresh lime juice 8 frunze de mentă proaspătă Mod
de preparare: Amestecaţi puternic cele şase ingrediente în shaker şi...
Ingrediente aluat: 250 g făină drojdie cât o nucă 4 linguri ulei 4 linguri
apă caldă Ingrediente umplutură:200 g şuncă afumată, 100 g caşcaval, 1 lingură
margarină, 1 lingură făină, 2 linguri lapte, sare, piper, măghiran. Mod de
preparare: Amesteci făina cu uleiul, drojdia desfăcută în apă caldă şi frămânţi
un aluat elastic...
Ingrediente aluat: 500 g cartofi 1 cub drojdie de bere 1 ou 200 g făină 2-3
linguri lapte sare Ingrediente umplutură: caşcaval, salam, brânză. Mod de
preparare: Fierbi cartofii în coajă şi când sunt gata, îi cureţi de coajă, îi
cureti de coaja, ii zdrobesti cat sunt calzi, dar nu fierbinti, ca sa...
Ingrediente: un ciolan de porc afumat un morcov doi ardei graşi doi ardei
capia 3 cepe doi cartofi 5 roşii un sfert de ţelină 100 g spaghete 250 ml borş
100 ml ulei de floarea-soarelui sare piper pătrunjel ouă smântână Mod de
preparare: Ciolanul de porc se spală, se pune într-o oală...
Preparat specific marocan Ingrediente: 50 ml ulei un kg carne de pui o
ceapă tocată 3-4 căţei de usturoi zdrobiţi o lingură de paprika două linguriţe
de ghimbir ras o linguriţă de chimion măcinat 3-4 căni de supă sau apă o
jumătate de lingură de pătrunjel sare piper un vârf de cuţit de şofran...
Ingrediente: cotlet de porc 250 grame brânză topită 2 cubuleţe afumătură
de porc 60 grame Mod de preparare: Muşchiuleţul se taie pe jumătate apoi se
rulează împreună cu brânza topită şi afumătura după care se pune pe grătar. Se
serveşte ca atare. Poftă bună!
Ingrediente: 300 g ciuperci două cepe roşii 4 roşii o vânătă 24 frunze de
dafin o căpăţână de usturoi un gălbenuş crud un gălbenuş fiert 300 ml ulei 50 ml
apă pudră de scorţişoară jumătate de lămâie sare piper boia iute ardei iute
uscat Mod de preparare: Vânătă se spală, se taie...
Ingrediente: gem de vinsine pentru aluat: 2 oua 59 g drojdie proaspata 100
g unt 100 g zahar sare 200 ml lapte 2 pahare cu faina Mod de preparare:
Topeşte untul la bain-marie, după care adaugă zahărul. Bate ouăle cu sare.
Adaugă drojdia şi amestecă până se dizolvă. Toarnă treptat untul topit...
Ingrediente: 600 g făină 370 g unt praf de copt două pliculeţe zahăr
vanilinat 4 ouă 500 g brânză de vaci o conservă ananas două linguri de seminţe
de mac sare o lingură de mentă tocată zahăr pidră Mod de preparare: Intr-un
vas mai mare se pun făina, un pliculeţ cu praf...
Ingrediente: 500 g carne 500 g macaroane 2 morcovi 1 ţelină 2 rădăcini
de pătrunjel 2 cartofi 1 ceapă mare 5-6 foi de dafin piper boabe sare Mod de
preparare: Cureţi şi speli toate legumele şi le pui la fiert într-o oală mare cu
carnea, frunzele de dafin şi câteva boabe de...
Ingrediente: 1 cană lapte 1 cană apă caldă 2 bucăţi hrean 1 lingură unt 2
linguri făină 1 linguriţă zeamă de lămâie 3 felii şunculiţă afumată 1/2 pâine 3
linguri smântână 1 legătură pătrunjel sare piper Mod de preparare: Cureţi
hreanul, îl dai pe râzătoare şi-l amesteci cu zeamă de lămâie ca...
Ingrediente: un kilogram fileuri de macrou 300 ml vin alb sec 6 roşii doi
ardei capia un ardei gras 100 ml ulei de floarea-soarelui o lămâie două cepe 5
căţei de usturoi o lingură de pastă de tomate sare piper pătrunjel orez Mod de
preparare: Roşiile se spală, se curăţă de pieliţă...