Retete de Paste:
Brioşe cu cremă si zmeură
20 June 2012
O
reteta de briose cu crema si zmeura din: faina, praf de copt, sare,
zahar, cacao, oua, unt, lapte, suc de zmeura, budinca de vanilie, frisca
si zmeura. Ingrediente: aluat: 175 g faina 2 lingurite praf de copt 1
praf sare 80 g zahar 2 linguri cacao 2 oua 50 g unt 175 ml lapte…
Read more »
Read more »
Placinta cu picioare de miel
20 June 2012
O
reteta de placinta cu picioare de miel din: pasta de rosii, vin rosu,
faina, ulei de masline, picioare de miel, sare de mare, piper, morcovi,
ceapa, nap, praz, tulpini de telina, rozmarin, cimbru, aluat frantuzesc,
faina, ou si lapte. Mâncarea e delicioasă, deoarece carnea înăbuşită
merge foarte bine cu aluatul franţuzesc. Cel mai bine…
Read more »
Read more »
Cocktail Blondie
20 June 2012
O
reteta simpla de Cocktail Blondie din: caise, piersici, zahar, zahar
vanilat, zeama de lamaie, zer, lichior de piersici si inghetata de
vanilie. Ingrediente: 150 g caise coapte (fara samburi) 300 g piersici
coapte (fara samburi) 30 g zahar 1 plic de zahar vanilat zeama unei
lamai 500 g zer 2 cl lichior de piersici…
Read more »
Read more »
Porc cu morcov si tarhon
20 June 2012
O
reteta de porc cu morcovi si tarhon din: pulpa de porc, morcov, ceapa,
tarhon, rom, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 400 g pulpa de
porc 300 g morcov 1 ceapa 1 legatura tarhon 50 ml rom 50 ml ulei de
masline sare piper Mod de preparare: Cureti carnea de pielite…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Supa crema de avocado
20 June 2012
O
reteta de supa crema de avocado din: avocado, smantana, lapte, sare,
suc de lamaie, ulei de masline, praz, ardei, piper si usturoi.
Ingrediente: 3 avocado coapte 1/2 ceasca smantana 1 cana de lapte sare
suc de 1/2 lamaie ulei de măsline 1 praz 1 ardei piper 4 catei de
usturoi Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Legume înăbuşite în stil bulgăresc
20 June 2012
O
reteta de Legume înăbuşite în stil bulgăresc din: ciuperci, ardei gras,
ceapa rosie, masline, rosii, dovlecel, morcov, ulei de masline,
cascaval, ivn alb, unt, sare, piper si busuioc. Ingrediente: 10 ciuperci
champignon 1 ardei gras rosu 1 ceapa rosie mare 10 masline 4 rosii mici
sau 2 rosii mari 1 dovlecel 1 morcov ulei…
Read more »
Read more »
Ciorbă cu găluşte din brânză
20 June 2012
O
reteta de ciorba cu galuste din branza din: ceapa, patrunjel, marar,
stevie, loboda rosie, leustean, oua, faina, branza, sare, piper, apa,
bors si smantana. Ingrediente: 2 cepe 1 legatura de patrunjel 1 legatura
de marar 5 frunze de stevie 10 bucati de loboda rosie 1 frunza de
leustean 2 oua 1 pahar faina 50…
Read more »
Read more »
Sos de fasole neagră
20 June 2012
Se
incinge 1 lingura ulei de masline intr-o tigaie mare. Se adaugă 3 căţei
de usturoi zdrobiţi şi se sotează un minut, amestecând încontinuu. Se
adaugă 800g de fasole neagră din conservă, scursă. Se asezonează şi se
ţine pe foc două minute. Folosind un zdrobitor de cartofi sau dosul unei
linguri, se amestecă fasolea până…
Read more »
Read more »
Croasant umplut
20 June 2012
O
reteta de croasant umplut din: faina, unt, drojdie, iaurt gras,
cascaval, crenvursti, zahar, oua si sare. Ingrediente: 500 g faina 200 g
unt 25 g drojdie 150 ml iaurt gras 300 g cascaval ras 10 crenvursti 1
lingurita cu zahar 2 oua sare Mod de preparare: Dizolvă drojdia în 1-2
linguri cu apă.…
Read more »
Read more »
Tarta delicioasa cu zmeura
20 June 2012
O
reteta de tarta delicioasa cu zmeura din: faina, zahar, sare, unt,
zmeura, zahar pudra, smantana dulce, branza de vaci si suc de lamaie.
Ingrediente: 300 g faina 50 g zahar 1 varf de cutit sare 150 g unt 300 g
zmeura 80 g zahar pudra 150 g smanata dulce 200 g branza de vaci…
Read more »
Read more »
Legume sotate
20 June 2012
Se
încing 2 linguri ulei de măsline într-o tigaie mare. Se adaugă 3 cepe
roşii feliate şi 3 ardei de culori diferite, feliaţi; se sotează,
amestecând încontinuu, până când se înmoaie şi se rumenesc uşor. Se
servesc într-un bol. Legume sotate Pofta buna!
Read more »
Read more »
Porc chinezesc
20 June 2012
O
reteta de porc chinezesc din: pulpa de porc, orez, mix de legume, ulei
de susan, sos de soia, amidon, sare si piper. Ingrediente: 400 g pulpa
de porc 100 g orez 300 g mix chinesc de legume (congelate) 100 ml ulei
de susan 50 ml sos de soia 2 lingurite amidon sare piper …
Read more »
Read more »
Bors de telina cu taitei
20 June 2012
O
reteta de bors de telina cu taitei din: telina, morcovi, ceapa, taitei,
ulei, patrunjel, bors, sare si piper. Ingrediente: 2 teline potrivite 2
morcovi 1 ceapa mare 200 g taitei 50 ml ulei 1 legatura patrunjel bors
sare piper Mod de preparare: Curăţaţi legumele, spălaţi-le bine, apoi
tăiaţi ţelinaîn cubulete, morcovul în rondele,…
Read more »
Read more »
Tarta cu blat crocant de parmezan
20 June 2012
O
reteta de tarta cu blat crocant de parmezan din: faina, unt, parmezan,
ardei grasi, ulei, bob, sare, ceapa, piper, branza de vaci, smantana,
parmezan, cimbru, oua si nucsoara. Ingrediente: blat: 150 g faina 75 g
unt 40 g parmezan ras umplutura: 2 ardei grasi rosii 3 linguri ulei 250 g
bob sare 1 ceapa…
Read more »
Read more »
Gem de capsune cu ardei chilli
20 June 2012
O
reteta de gem de capsune cu ardei chilli din: capsune, zahar gelifiant,
ghimbir si piper negru. Ingrediente: 1 kg capsune 1 kg zahar gelifiant 1
ardei chilli mic uscat 1 lingurita cu ghimbir ras 1 lingurita cu piper
negru Mod de preparare: Spală şi curăţă de codiţe căpşunele, scurge-le
de apă. Zdrobeşte cu…
Read more »
Read more »
Cocktail cu bere – Michelada
20 June 2012
Se
pun 4 linguri sare de mare pe o farfurie. Se înmoaie gurile de la 4
pahare înalte în zeama de la 6 limes, apoi se trec prin sare. Se pun
câteva cuburi de gheaţă în fiecare pahar, apoi se toarnă zeama de lime
în mod egal în cele 4 pahare. Se toarnă în fiecare…
Read more »
Read more »
Viţel cu legume în sos de vin
20 June 2012
O
reteta de vitel cu legume in sos de vin din: muschi de vitel, usturoi,
cartofi, morcovi, telina, vin rosu, unt, ulei, rozmarin, tahon verde,
sare, piper si boia. Ingrediente: 1 kg muschi de vitel 4 capatani de
usturoi 200 g catofi 1 morcov 1 telina 500 ml vin rosu 4 linguri unt 500
ml…
Read more »
Read more »
Curry de cartofi noi, conopidă, năut şi fasole verde
20 June 2012
O
reteta de curry de cartofi noi, conopida, naut si fasole verde din:
seminte de fenicul si coriandru, seminte de chimion, boabe de piper alb,
cuisoare, cardamom, scortisoara, curcuma, ardei iuti, salote, ghimber,
ardei iute, tulpini de lemongrass, coriandru, cartofi, ulei vegetal,
conopida, lapte de cocos, fasole verde, naut, orez, castravete, ceapa
verde, rosie si…
Read more »
Read more »
Biscuiti cu chips de ciocolata
20 June 2012
O
reteta de biscuiti cu chips de ciocolata din: faina, unt, zahar, praf
de copt, ciocolata si inghetata de vanilie. Ingrediente: 300 g faina 220
g unt 6 linguri cu zahar 1 lingurita cu praf de copt 50 g ciocolata
inghetata de vanilie Mod de preparare: Freacă untul moale (la
temperatura camerei) cu zahărul…
Read more »
Read more »
Fasole verde cu carne de vaca
20 June 2012
O
reteta de fasole verde cu carne de vaca din: carne de vaca, fasole
verde, cepa, faina, pasta de rosii, usturoi, ulei, boia de ardei dulce,
patrunjel verde, marar verde si sare. Ingrediente: 1 kg carne de vaca
1,5 kg fasole verde proaspata 200 g ceapa 50 g faina 50 g pasta de rosii
proaspete…
Read more »
Read more »
Bors de rosii cu ficatei de pui
20 June 2012
O
reteta de bors de rosii cu ficatei de pui din: ficatei de pui, ceapa,
morcovi, rosii in bulion, patrunjel, bors, sare si piper. Roşiile atat
de des consumate în toate bucătăriile sunt adevărate rezerve de minerale
şi vitamine, hidraţi de carbon, fier, fosfor, sodiu, potasiu, magneziu,
zinc, cupru, nichel, cobalt, brom, iod, vitamina A,…
Read more »
Read more »
Pungute cu branza de vaci
19 June 2012
O
reteta de pungute cu branza de vaci din: cascaval, branza de vaci,
maioneza, usturoi, verdeata si sare. Ingrediente: 3oo g cascaval 200 g
branza de vaci 4 linguri maioneza 2-3 catei de usturoi verdeata sare
Mod de preparare: într-un castron amesteci brânza de vaci bine scursă,
cu usturoiul pisat, verdeaţa tăiată mărunt, maioneza…
Read more »
Read more »
Ce alimente trebuie să conţină cel mai sănătos meniu cu putinţă
19 June 2012
Oamenii
de ştiinţă britanici au realizat cel mai sănătos meniu cu putinţă.
Pentru obţinerea lui a fost nevoie de ani de zile în care cercetătorii
de la Leatherhead Food Research, o organizaţie britanică independentă,
au analizat 4.000 de reclame folosite de producători şi supermarket-uri
pentru a-i tenta pe consumatori. Cei care se gândesc că este…
Read more »
Read more »
Orez prăjit cu ouă
19 June 2012
Orezul
prăjit cu ouă este doar unul dintre nenumăratele feluri de mâncare cu
orez prăjit, atât de apreciate de clienţii restaurantelor chinezeşti. De
obicei, ouale se prăjesc separat, apoi se amestecă cu orezul într-o
tigaie sau într-un wok, până ce orezul împrumută culoarea galbenă a
ouălor. Pentru asezonare, nu mai este nevoie decât de puţină…
Read more »
Read more »
Nasi goreng
19 June 2012
Indonezia
este formată dintr-un lanţ de insule, unele mai mari, altele mai mici,
aşezate între Oceanul Pacific şi Oceanul Indian. In această tară, la
micul dejun se serveşte nasi goreng. Denumirea acestui fel de mâncare se
traduce „orez prăjit”. De multe ori, pentru nasi goreng se foloseşte
orez fiert rămas de la cina din ajun.…
Read more »
Read more »
Chicken tortilla
19 June 2012
O
reteta de Chicken tortilla din: file de piept de pui, ulei, sare,
piper, ardei gras, ardei iute, ceapa rosie si tortillas. Ingrediente:
400 g file de piept de pui 4 linguri ulei sare piper 1 ardei gras roşu 1
ardei gras galben 1 ardei iute roşu 2 cepe roşii 4 tortillas
(refrigerate) Mod…
Read more »
Read more »
Rinichi de porc in vin
19 June 2012
O
reteta de rinichi de porc in vin din: rinichi de porc, ceapa, rosii,
usturoi, vin rosu sec, ulei de masline, foi de dafin, cimbru, boia, sare
si piper. Ingrediente: 500 g rinichi de porc 2 cepe 4-5 rosii decojite
5-6 catei de suturoi 300 m vin rosu sec 3 linguri cu ulei de masline…
Read more »
Read more »
Ciorbă de peşte cu leuştean proaspăt
19 June 2012
O
reteta de ciorba de peste cu leustean proaspat din: usturoi, ceapa,
ardei gras, file de peste, unt, concentrat de legume, leustean, sare si
piper. Ingrediente: 1 catel de usturoi 1 ceapa 1 ardei gras galben 1
ardei gras rosu 500 g file de crap (dezosat) 10 g unt sau margarina 1/2 l
concentrat de…
Read more »
Read more »
Cocktail de portocale cu iaurt
19 June 2012
O
reteta simpla de Cocktail de portocale cu iaurt din: iaurt, gem de
portocale, lichior de porocale si coaja de portocale. Ingrediente: 150 g
iaurt 2 lingurite de gem de portocale 2 cl lichior de portocale coaja
de portocala Mod de preparare: Mixam bine iaurtul, gemul si lichiorul,
apoi turnam in paharul de cocktial…
Read more »
Read more »
Retete culinare: Pui cu legume
19 June 2012
O
reteta de pui cu legume din: pui, broccoli, cartofi, morcovi, fasole
verde, ulei, mazare, porumb boabe, ardei gras, ceapa, unt, scortisoara,
sare, piper, mar, miere si busuioc. Ingrediente: 1 pui 500 g broccoli
500 g cartofi mici 2 morcovi 300 g fasole verde ulei 250 g mazare 150 g
porumb boabe 1 ardei rgas…
Read more »
Read more »
Retete culinare: Frigarui asortate
19 June 2012
O
reteta de frigarui asortate din: piept de pui, ceapa, ou, pesmet,
frunze de menta, masline, rozmarin, penne, sos pesto, sare si piper.
Ingrediente: 2 piepţi de pui 1 ceapă 1 ou 1 lingură cu pesmet 2-3
frunze de lămâiţă (sau mentă) 1 cană cu măsline negre 1 cană cu măsline
verzi 8 fire de…
Read more »
Read more »
Salata de cartofi cu fasole verde
19 June 2012
O
reteta de salata de cartofi cu fasole verde din: cartofi, sare, fasole
verde, ceapa verde, usturoi, ulei de masline, capere, supa, rosii,
masline negre, otet si piper. Ingrediente: 600 g cartofi noi sare 150 g
fasole verde 1 legatura ceapa verde 1 catel de usturoi 4 linguri ulei de
masline 2 linguri capere 100…
Read more »
Read more »
Piure cu leurdă, sparanghel la grătar şi linte
19 June 2012
O
reteta de Piure cu leurdă, sparanghel la grătar şi linte din: linte,
cartofi, lapte, leurda, ulei de masline, salote, tarhon, unt, coaja si
suc de lamaie, coaja si suc de portocala si sparanghel. Ingrediente: 50 g
de linte Puy 1,2 kg de cartofi, taiati in bucati mari 150 ml de lapte 4
linguri de…
Ghiveci de vara
19 June 2012
O
reteta de ghiveci de vara din: ceapa, ceapa verde, vanata, dovlecei,
cartofi noi, boabe de piper negru, sare, ulei, morcovi, bulion, mazare
verde, patrunjel verde si marar verde. Inrgediente: 2 cepe potrivite 1
legatura de ceapa verde 1 vanata 2 dovlecei 1 kg cartofi noi 10 boabe de
piper negru sare ulei 4-5 morcovi…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Paste bolognese
19 June 2012
O
reteta de paste bolognese din: morcovi, telina, ceapa, rosii, pasta de
tomate, carne tocata de vita, supa de vita, sare, piper, vin alb,
nucsoara, lapte si cuisoare. Ingrediente: 4 morcovi 4 bucati telina 3
cepe roşii 1-2 linguri pasta de tomate carne tocata de vită 3 cani supa
de vita sare piper 1 ceasca…
Read more »
Read more »
Medalion de pasare cu sos de ou
19 June 2012
O
reteta de medalion de pasare cu sos de ou din: piept de pui, pesmet,
lapte, oua, smantana, ulei, lamaie, faina, sare si piper. Ingrediente:
600 g piept de pui 50 g pesmet 50 ml lapte 2 oua 50 ml smantana 50 ml
ulei 1 lamaie 30 g faina 15 g sare 2 g piper…
Read more »
Read more »
Paine umpluta cu piept de curcan
19 June 2012
O
reteta de paine umpluta cu piept de curcan din: paine taraneasca,
branza de vaci, piept de curcan, pasta de masline, ruccola si muraturi.
Ingrediente: 1 pâine ţărănească rotundă 175 g brânză de vaci 300 g piept
de curcan fiert şi tăiat cubuleţe 2 linguri pastă de măsline (de la
borcan) 50 g ruccola 150…
Read more »
Read more »
Cocktail cu gem de prune
19 June 2012
O
reteta simpla de Cocktail cu gem de prune din: lapte, cuisoare, apa
minerala, lichior, gem de prune si lamaita. Inrgediente: 0,5 l lapte un
varf de cutit de cuisoare macinate 1/4 l apa minerala 1 pahar de lichior
cu gem de prune 12 frunze de lamaita Mod de preparare: Lasam in apa
prunele…
Read more »
Read more »
Peşte în crustă
19 June 2012
O
reteta de peste in crusta din: file de peste, pesmet, curry, parmezan,
oua, faina, sare, piper alb si ulei de palmier. Ingrediente: 700 g file
de peste (cod, crap, merluciu) 1 cana pesmet 1/2 lingurite cu curry 1
lingura cu parmezan ras 2 oua 2-3 linguri cu faina sare 1/2 lingurita cu
piper alb…
Read more »
Read more »
Friptură de miel cu budincă de cartofi si conopidă
19 June 2012
O
reteta de friptura de miel cu budinca de cartofi si conopida din:
smantana, lapte, usturoi, foi de dafin, nucsoara, sare de mare, piper,
unt, cartofi, conopida, cimbru, parmezan, antricoate de miel, sare de
mare, piper, ulei de masline si rozmarin. Antricotul de miel este
întotdeauna delicios — se prepară uşor, arată bine şi se…
Read more »
Read more »
Prăjitură cremoasa cu caise
19 June 2012
O
reteta de prajitura cremoasa cu caise din: caise, zahar, scortisoara,
fulgi de migdale, branza de vaci, oua, zahar, unt, gris, faina, zahar
vanilat, praf de copt si sare. Ingrediente: 12 caise 400 ml apa 120 g
zahar 1 baton de scortisoara 100 g fulgi de migdale pentru blat: 500 g
branza de vaci 3…
Read more »
Read more »
Copanele crocante cu sos verde
19 June 2012
O
reteta de copanele crocante cu sos verde din: patrunjel, busuioc,
menta, usturoi, mustar de dijon, capere, fileuri de sardele, otet, ulei
de masline, sare, piper, ciocanele de pui si ulei de masline.
Ingrediente: 2 legaturi patrunjel 2 fire de busuioc 2 fire de menta 1
catel de usturoi 1 lingura mustar de Dijon 1…
Read more »
Read more »
MasterChef US – Episodul 2 – Sezonul 1 (video)
19 June 2012
MasterChef
US – Episodul 2 – Sezonul 1 MasterChef US este un reality show american
competitiv de gătit care permite concurentilor, atat bucatari amatori,
cat si profesionisti sa aiba sansa de a primi titlul de MasterChef.
Juriul este format din trei bucatari profesionisti care are sarcina de a
urmari indeaproape toate miscarile concurentilor. De asemenea…
Read more »
Read more »
Tartă aromată cu piersicuţe
19 June 2012
O
reteta de tarta aromata cu piersicute din: piersici, afina, faina,
drojdie, unt, lapte, ou, zahar, zahar pudra si sare. Ingrediente: 1 kg
piersici 100 g afine si merisoare 300 g faina 10 g drojdie uscata 50 g
unt 120 ml lapte 1 ou 2 linguri cu zahar 50 g zahar pudra sare Mod…
Read more »
Read more »
Retete culinare: Chiftelute picante
19 June 2012
O
reteta de chiftelute picante din: coriandru, ardei gras, usturoi, carne
tocata mixta, ghimbir, ou, pesmet, sos de soia, piper de cayenne,
lemongrass si ulei de masline. Ingrediente: 1/2 legatura coriandru 1
ardei gras rosu 1 catel de usturoi 600 g carne tocata mixta 1 varf de
cutit ghimbir ras 1 ou circa 3 linguri…
Read more »
Read more »
Jamie Oliver: Picioare de miel la cuptor
19 June 2012
O
reteta de picioare de miel la cuptor din: rozmarin, unt, frunze de
salvie, cimbru, sare de mare, piper, picioare de miel, usturoi, mrocovi,
ceapa, praz, ulei de masline si vin alb. Inrgediente: 6 fire de
rozmarin proaspăt 150 g unt rece 15 frunze proaspete de salvie frunzele
de la 2 fire de cimbru proaspăt…
Read more »
Read more »
Budincă dulce
19 June 2012
O
reteta de budinca dulce din: paine toast, piersici, lapte, oua, zahar
brun, scortisoara si unt. Ingrediente: 15 felii de pâine toast 6
piersici 500 ml lapte 3 ouă 3 linguri cu zahăr brun 1/4 linguriţă cu
scorţişoară unt Mod de preparare: Pentru început, îndepărtează coaja
feliilor de pâine. N-o arunca, las-o să se…
Read more »
Read more »
Paste scurte cu fasole verde şi piept de pui
19 June 2012
O
reteta de paste scurte cu fasole verde si piept de pui din: fasole
verde, sare, rosii, piept de pui, piper, ulei, cimbru si parmezan.
Ingrediente: 500 g fasole verde sare 2 rosii mari (400 g) 400 g paste
curste (penne) 300 g piept de pui piper 3 linguri de ulei 4-5 ramuri de
cimbru…
Read more »
Read more »
Cârnaţi cu chutney de roşii
19 June 2012
O
reteta de carnati cu chutney de rosii din: castane, tofu, salvie,
rozmarin, cheddar, sos de soia, pudra de chilli, pesmet, ulei de
masline, ceapa, usturoi, ardei rgasi, ardei iute, rosii, otet de vin
alb, zahar brun, seminte de mustar, seminte de ceapa neagra, boia
afumata si scortisoara. Ingrediente: 400 g de castane fierte, sub…
Read more »
Read more »
Shake de lapte cu portocale
19 June 2012
O
reteta simpla de Shake de lapte cu portocale din: rom alb, suc de
portocale, portocale, lichior de maraschino, inghetata de vanlie, zahar
pudra, lapte si ciocolata rasa. Ingrediente: 4 cl rom alb 1/4 suc de
portocale 1 1/2 portocale 2 cl lichior de Maraschio 4 globuri de
inghetata de vanilie 2 linguri de zahar…
Read more »
Read more »
Pulpe marinate de pui
19 June 2012
O
reteta de pulpe marinate de pui din: iaurt, ulei de masline, oregano,
tarhon, boia, sos de soia, miere, bulion, rosii, mango, ceapa, pulpe de
pui, patrunjel, suc de portocale, curry si maioneza. Ingrediente: 125 g
iaurt 2 linguri ulei masline oregano tarhon boia 2 linguri sos soia 1
lingurita miere 6 linguri bulion 250…
Read more »
Read more »
Salata cu salam
19 June 2012
O
reteta de salata cu salam din: salam, morcov, castraveciori murati,
otet de vin alb, zeama de la castraveciori, ulei, zahar, sare, piper si
ceapa verde. Ingrediente: 500 g salam sau parizer 1 morcov 4
castraveciori murati 4 linguri otet de vin alb 2-3 linguri zeama de la
castraveciori 3 linguri ulei 1 praf zahar…
Read more »
Read more »
Nasi uduk
19 June 2012
Jakarta,
capitala Indoneziei, este locul de baştină al acestei mâncări
surprinzătoare, care se face din orez fiert la abur. Ca şi în cazul nasi
lemak, din Malaysia, şi aici orezul se amestecă cu lapte de cocos,
nucşoară rasă, scorţişoară, iarbă de lămâie, galangal şi ghimbir. Toate
ingredientele se pun împreună într-o cratiţă şi se dau…
Read more »
Read more »
Budincă de fasole verde
19 June 2012
O
reteta de budinca de fasole verde din: fasole verde, rosii, oua,
costita afumata, lapte dulce, faina, ceapa, verdeata si ulei.
Ingrediente: 1 kg fasole verde 3-4 rosii 6 oua 50 g costita afumata 100
ml lapte dulce 1 lingura de faina 1 ceapa verdeata ulei Mod de
preparare: Speli bine fasolea şi o…
Read more »
Read more »
Retete culinare: Salata cu avocado
19 June 2012
O
reteta delicioasa de vara cu: avocado, andiva, piept de pui, ceapa,
mazare, porumb, morcov, telina, ou, maioneza, smantana, sare, piper.
Ingrediente: 1 avocado 1 andivă 1 piept de pui 1 ceapă 100 g mazăre
fiartă 100 g porumb din conservă 1 morcov 1 ţelină 2 linguri cu smântână
100 g maioneză 2 ouă fierte…
Read more »
Read more »
Retete usoare si sanatoase
18 June 2012
Retete
usoare si sanatoase: Cum se prepara legume prajite (video) O reteta
video delicioasa si usor de preparat despre cum se prepara legumele
prajite. Un preparat ce poate fi servit fierbinte ca si garnitura sau ca
fel principal pentru vegetarieni. Ingrediente: 1 small red pepper,
sliced 1 small green pepper sliced 1 small yellow…
Read more »
Read more »
Muşchi de vită la tigaie cu sos de vin
18 June 2012
O
reteta de muschi de vita la tigaie cu sos de vin din: cartofi, sare de
mare, piper, ulei de masline, parmezan, unt, muschi de vita, ulei de
masline, ceapa rosie, cimbru, vin si creson. Este o reţetă simplă, dar
cu rezultate excelente. Aveţi nevoie de puţin sos cu care să stropiţi
carnea şi piureul.…
Read more »
Read more »
Jeleu de căpşuni şi gin
18 June 2012
O
reteta de jeleu de capsuni si gin in: capsuni, zahar, gin, foi de
gelatine, zeama de lamaie, frisca si biscuiti. Ingrediente: 750 g de
capsuni coapte, plus extra pentru servit 50 g zahar, plus extra pentru
servit (optional) 250-300 ml de gin 4 foi de gelatina zeama de lamaie
(optional) frisca si buscuiti, pentru…
Read more »
Read more »
Ruladă cu frişcă şi căpşuni
18 June 2012
O
reteta de rulada cu frisca si capsuni din: oua, zahar, faina, apa,
sare, ulei, frisca, ciocolata alba, zahar vanilat, intaritor pentru
frisca si capsuni. Ingrediente: 5 oua 5 linguri zahar 5 linguri faina 2
linguri apa fierbinte 1 praf sare ulei pentru uns tava pentru crema: 250
ml frisca lichida 100 g ciocolata alba…
Read more »
Read more »
Orez pe frunze de bananier
18 June 2012
Această
specialitate indiană de orez, foarte colorată, iute şi puternic
condimentată, a devenit un acdevărat simbol al Malaysiei. Ea datează din
perioada colonială, când mulţi indieni au mijgrat spre Malaysia pentru a
munci pe plantaţiile de cauciuc. Mâncarea specifică sudului Indieti a
devenit curând o parte a peisajului gasstronomic local. Orezul pe frunze
de bananier…
Read more »
Read more »
Salata Caesar cu pui
18 June 2012
O
reteta de salata caesar cu pui din: file de piept de pui, ulei de
floarea soarelui, salata romana, paine toast, usturoi, ulei de masline,
usturoi, suc de lamaie, mustar, ou, zahar, parmezan si pasta de ansoa.
Ingrediente: 500 g file de piept de pui 1 lingura ulei de floarea
soarelui 4 capatani mici de…
Read more »
Read more »
Diplomat cu fructe de vară
18 June 2012
O
reteta de diplomat cu fructe de vara din: piscoturi, frisca, iaurt,
zahar, gelatina, capsuni si cirese. Ingrediente: 400 g piscoturi 1 l
frisca lichida 1 cutie iaurt simplu, natural (380 ml) 3 linguri de zahar
3-4 plicuri de gelatina 1 kg capsuni 1 kg cirese Mod de preparare:
Pui gelatina la înmuiat în…
Read more »
Read more »
Cocktail de lapte batut
18 June 2012
O
reteta de cocktail de lapte batut din: caise, zeama de lamaie, lapte
batut, sampanie, seminte de coriandru si lamaita. Ingrediente: 1 cutie
mica de caise zeama unei lamai 500 g lapte batut 1 sampanie piccolo 1/2
lingurite de seminte macinate de coriandru 2 fire de lamaita Mod de
preparare: Mixam bine piersica cu…
Read more »
Read more »
Lipii umplute cu pui si legume
18 June 2012
O
reteta de lipii umplute cu pui si legume din: faina de grau, sare,
drojdie, ulei de masline, zahar, seminte de susan negru, piept de pui,
piper, rosii, ceapa, ardei gras, salata eisberg si muraturi.
Ingrediente: 500 g faina de grau integrala sare 1 cub drojdie (50 g) 15
linguri ulei de masline 1 lingurita…
Read more »
Read more »
Guguluf cu cirese
18 June 2012
O
reteta de guguluf cu cirese din: cirese, branza de vaci, faina, lapte,
zahar, ulei, praf de copt, zahar vanilat si sare. Ingrediente: 400 g
cireşe 350 g brânză de vaci 450 g făină 7 ouă 5 linguri cu lapte 10
linguri cu zahăr 10 linguri cu ulei 1 pliculeţ cu praf de copt 2…
Read more »
Read more »
Salata de vara cu cartofi
18 June 2012
Se
pun într-o crăticioară cu apă sărată 750g de cartofi noi şi se fierb 12
minute, până când sunt pătrunşi. Se scurg şi se răcesc. Se amestecă 75
ml de lapte bătut, 2 linguri de maioneză light, 1 lingură de muştar
Dijon, 1 lingură de oţet din vin alb şi 1/2 linguriţă de zahăr fin…
Bautura racoritoare cu castravete
18 June 2012
O
reteta de bautura racoritoare cu castravete din: castrvete, lamaie,
menta verde, ghimbir, miere, apa si gheata. Ingrediente: 12 felii
subtiri de castarvete 4 felii lamaie menta verde putina radacina de
ghimbir 2 linguri de miere 4-5 pahare de apa plata gheata Mod de
preparare: Intr-o carafă, pui apa, feliile de castravete trecute prin…
Read more »
Read more »
Compot de capsuni cu miniclatite
18 June 2012
O
reteta de compot de capsuni cu miniclatite din: capsuni, zahar fin, suc
de lamaie, otet balsamic, unt, faina, sare, zahar fin, ou, extract de
vanilie, lapte degresat si inghetata de vanilie. Ingrediente: 500 g
capsuni foarte coapte, curatate 4 linguri de zahar fin 2 linguri suc de
lamaie cativa stropi de otet balsamic (optional)…
Read more »
Read more »
Paste cu somon, în sos de verdeaţă
18 June 2012
O
reteta de paste cu somon, in sos de verdeata din: ceapa, usturoi,
spanac, file de somon, taitei lati, ulei de masline, faina, apa,
smantana, supa de legume, mustar de dijon, patrunjel, sare si piper.
Ingrediente: 1 ceapa 1 catel de usturoi 250 g spanac 400 g file de somon
250 g taitei lati 2…
Read more »
Read more »
File de vită la grătar, cu fasole boabe şi praz
18 June 2012
O
reteta de file de vita la gratar, cu fasole boabe si praz din: praz,
cimbru, usturoi, ulei de masline, unt, vin alb, fasole boabe, patrunjel,
smantana, ulei de masline, sare de mare, piper, file de vita si lamaie.
Ingrediente: 4 fire de praz, spălate, curăţate şi tăiate felii subţiri
frunzele de la o legătură…
Read more »
Read more »
Tartă rustică
18 June 2012
O
reteta de tarta rustica din: capsune, unt, faina, apa, zahar, galbenus
si sare. Ingrediente: 500 g căpşune 150 g unt foarte rece 170 g făină
4-5 linguri cu apă foarte rece 2 linguri cu zahăr 1 gălbenuş sare Mod
de preparare: Amestecă făina cu un praf de sare şi zahărul. Adaugă untul
tăiat…
Read more »
Read more »
Retete culinare: Aripioare picante
18 June 2012
O
reteta de aripioare picante din: aripioare de pui, fulgi de porumb,
oua, faina, chilli, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 500 g aripioare
de pui 100 g fulgi de porumb 2 ouă 4 linguri cu făină 1 linguriţă cu
chili 2 căţei de usturoi sare piper Mod de preparare: Spală bine
aripioarele, taie-leîn două…
Read more »
Read more »
Retete culinare: Pui umplut
18 June 2012
O
reteta de pui umplut din: pui, unt, coaja de lamaie, cartofi, morcovi,
ceapa verde, rozmarin, bacon, sare, piper, ulei si patrunjel verde.
Ingrediente: 1 pui 3 linguri cu unt coaja rasa de la o lamaie 5-6
cartofi 2 morcovi 2 fire de ceapa verde 1 lingurita cu rozmarin 100 g
bacon sau sunca sare…
Read more »
Read more »
Prajitura cu capsuni
18 June 2012
O
reteta de prajitura cu capsuni din: oua, zahar, iaurt, praf de copt,
zahar vanilat, capsuni si apa. Ingrediente: 5 oua 1 cana zahar 1 cana
iaurt 1 lingurita praf de copt 1 cana faina 2 pachete zahar vanilat 300 g
capsuni proaspete 5 linguri zahar 150 ml apa Mod de preparare: Mixezi
ouăle…
Read more »
Read more »
MasterChef US – Episodul 1 – Sezonul 1 (video)
18 June 2012
MasterChef
US Sezonul 1 Episodul 1 MasterChef US este un reality show american
competitiv de gătit care permite concurentilor, atat bucatari amatori,
cat si profesionisti sa aiba sansa de a primi titlul de MasterChef.
Juriul este format din trei bucatari profesionisti care are sarcina de a
urmari indeaproape toate miscarile concurentilor. De asemenea tot pe…
Read more »
Read more »
Antricot de vită la cuptor, cu sfeclă şi hrean
18 June 2012
O
reteta de antricot de vita la cuptor, cu sfecla si hrean din: sfecla,
sare de mare, piper, ulei de masline, antricot de vita, usturoi, cimbru,
otet balsamic, maghiran, smantana, zeama de lamaie, hrean, rozmarin,
usturoi, fileuri de ansoa si coaja de lamaie. Carnea de vită merge
foarte bine cu sfeclă. Incercaţi să faceţi rost…
Read more »
Read more »
Fasole la cuptor
18 June 2012
O
reteta de fasole la cuptor din: fasole, rosii, patrunjel, ardei grasi,
ceapa, sare, piper, usturoi, oregano, ulei si morcov. Ingrediente: 1 kg
fasole mare alba 3-4 rosii 1 legatura de patrunjel 2 ardei grasi rosii
3-4 cepe mai mari, taiate marunt sare piper 2-3 catei de usturoi oregano
ulei morcov Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata de sfecla rosie cu morcov si zeama de lamaie
18 June 2012
O
reteta de salata de sfecla rosie cu morcov si zeama de lamaie din:
sfecla rosie, morcovi, zeama de lamaie, sare si piper. Ingrediente: ½
sfecla rosie 2 morcovi Zeama de la 1 lamaie Sare Piper Mod de
preparare: Se curate si se spala bine sfecla si morcovii. Se dau prin
razatoare. Se…
Read more »
Read more »
Tarta cu nuci
18 June 2012
O
reteta de tarta cu nuci din: faina, ou, unt, zahar pudra, smantana,
sare, nuci, unt, miere, zahar si frisca. Ingrediente: 150 g faina 1 ou
100 g unt 1 lingura cu zahar pudra 1 lingura cu smantana sare pentru
umplutura: 500 g nuci 150 g unt 100 g miere 100 g zahar 100 ml…
Read more »
Read more »
Mâncare de primăvară
18 June 2012
O
reteta de mancare de primavara din: ceapa verde, pastai, sare, rosii,
ulei de soia, file de vita, sare, piper, coniac, smantana, intaritor de
sos si frunze de cimbru. Ingrediente: 1 legatura ceapa verde 200 g
pastai dulci sare 2 rosii descojite 4 lingurite ulei de soia 600 file de
vita sare piper 2 linguri…
Read more »
Read more »
Ou cu bacon si salata de nasturel
18 June 2012
O
reteta de ou cu bacon si salata de nasturel din: oua, salota, otet de
vin rosu, mustar cu boabe, ulei de rapita, chives, bacon, paine alba si
nasturel. Ingrediente: 2 oua mari, la temperatura camerei 1 salota,
feliata fin 1 lingurita de otet de vin rosu 1 lingurita cu varf de
mustar cu boabe…
Read more »
Read more »
Hamburger de curcan
18 June 2012
O
reteta de hamburger de curcan din: chifle, radicchio, salata, ceapa
verde, carne de curcan, urda, marar, usturoi si sare. Ingrediente: 2
chifle 1/2 radicchio 3 frunze de salată 2 fire de ceapă verde 250 g
carne de curcan 200 g urdă 1 legătură de mărar 1 căţel de usturoi sare
Mod de preparare: Pune…
Read more »
Read more »
Muşchi de vită în aluat
18 June 2012
O
reteta de muschi de vita in aluat din: muschi de vita, foitaj,
ciuperci, vin rosu, ceapa, masline, ulei, coriandru, cimbru si sare.
Poţi face această reţetă cu orice tip de carne, dar trebuie s-o marinezi
înainte, pentru a se coace frumos şi a prinde gust din aromele
marinadei. Ingrediente: 2 kg muschi de vita…
Read more »
Read more »
Supa dulce de conopida
18 June 2012
O
reteta de supa dulce de conopida din: smantana, mustar dulce, mustar
pudra, cartofi, usturoi, ceapa rosie, unt, broccoli, supa de conopida,
sare si piper. Ingrediente: 50 ml smantana pentru gatit – 30% grasime 1
lingurita mustar dulce 1/2 lingurita mustar pudra 1-2 cartofi 1-2 catei
usturoi 1 ceapa rosie mare 50 gr unt 500…
Read more »
Read more »
Sos de capere cu lamaie
18 June 2012
O
reteta de sos de capere cu lamaie din: unt, capere, zeama de lamaie,
coaja de lamaie, sare si piper. Ingrediente: 50 g unt 2 lingurite
capere, clatite in apa rece 2 lingurite zeama lamaie 1/2 coaja de lamaie
proaspat rasa sare piper Mod de preparare: Pune caperele la desarat,
intr-un bol cu apa…
Read more »
Read more »
Tarta cu sparanghel si ceapa verde
18 June 2012
O
reteta de tarta cu sparanghel si ceapa verde din: foitaj, sparanghel,
ceapa verde, branza, oua, smantana, sare si piper. Ingrediente: 1 bucata
foitaj 1 legatura sparanghel 1 legatura ceapa verde 1 bucata branza
indulcita 2 oua 1 ceasca cu smantana sare piper Mod de preparare: Coci
foitajul pe jumătate în tavă, la foc…
Read more »
Read more »
Rulada de cascaval
18 June 2012
O
reteta de rulada de cascaval din: cascaval afumat, crema de branza,
unt, somon afumat, patrunjel si sare. Ingrediente: 250 g cascaval afumat
200 g crema de branza 150 g unt 100 g somon afumat 1 legatura de
patrunjel sare Mod de preparare: Ia caşcavalul, de preferat vidat, şi
pune-l zece minute în apă…
Read more »
Read more »
Tagliata de miel cu năsturel şi roşii
17 June 2012
O
reteta de Tagliata de miel cu năsturel şi roşii din: rozmarin, ulei de
masline extravirgin, steak de miel, rosii, jeleu de coacaze, otet
balsamic, nasturel, feta si paine. Ingrediente: cateva crengute de
rozmarin, frunzele tocate 2 linguri ulei de masline extravirgin 4
steakuri taiate din pulpa de miel sau berbecut (cam 450 g in…
Read more »
Read more »
Musaca de dovlecei
17 June 2012
O
reteta de musaca de dovlecei din: dovlecei, spanac, ceapa, sare, piper,
unt, faina, lapte, oua si branza. Ingrediente: 300 g dovlecei fara
coaja 1/2 kg spanac 2 cepe sare piper pentru sos: 50 g unt 50 g faina
1/2 l lapte 4 oua 100 g branza Mod de preparare: Fierbi dovleceii şi
spanacul…
Read more »
Read more »
Lapte cu ciocolata si cu rom
17 June 2012
O
reteta simpla de Lapte cu ciocolata si cu rom din: lapte cu ciocolata
si rom. Ingrediente: 0,2 l de lapte cu ciocolata 2 cl rom Mod de
preparare: Mixam bine laptele cu ciocolata rece cu rom, apoi turnam
totul intr-un pahar mai inalt. Adaugam un pai.
Read more »
Read more »
Mancare de pui cu legume
17 June 2012
O
reteta de mancare de pui cu legume din: file de pui, ghimbir, ardei
iute, ulei de soia, ardei, praz, sare, piper, germani de soia, porumb si
boia de ardei dulce. Ingrediente: 500 g file de pui (cocos) 1 lingurita
ghimbir proaspat razuit 2 ardei iuti rosii proaspat rasi 5 lingurite
ulei de soia 1…
Read more »
Read more »
Retete usoare si ilustrate
17 June 2012
Retete
usoare si ilustrate: Reteta zilei: Supa de pui cu paste ditalini O
reteta de Supa de pui cu paste ditalini din: carnati, ulei vegetal,
usturoi, rozmarin, supa de pui, fasole, rosii, morcovi, telina, sare,
piper, scortisoara, apa, paste tidalini, otet de vin rosu si parmezan.
Ingrediente: carne tocata 3 linguri de ulei vegetal…
Read more »
Read more »
Pulpa de curcan cu masline
17 June 2012
O
reteta de pulpa de curcan cu masline din: pulpa de curcan, mustar,
masline verzi, vin alb, ceapa, ardei gras, rosii, condimente, rozmarin,
ulei, piper si sare. Ingrediente: 2 pulpe de curcan 1 lingurita cu
mustar 100 g masline verzi 1 pahar cu vin alb 1 ceapa 1 ardei gras
galben 5 rosii amestec condimente…
Read more »
Read more »
Mazăre scăzută
17 June 2012
O
reteta de mazare scazuta din: mazare, morcov, ceapa, rosii, marar,
bacon, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1 kg mazare boabe 1 morcov 2
cepe 4 rosii 1 legatura marar 300 g bacon ulei sare piper Mod de
preparare: Tai baconul în fâşii îi le rumeneşti în ulei. în grăsimea
rămasă, căleşti ceapa tocată,…
Read more »
Read more »
Pizza de casa
17 June 2012
O
reteta de pizza de casa din: cascaval, salam crud uscat, ciuperci,
masline, ardei gras, sos de rosii, faina, drojdie, lapte, ulei de
masline, zahar si sare. Ingrediente: 300 g cascaval 50 g salam crud
uscat 2 ciuperci 50 g masline 1 ardei gras 50 ml sos de rosii pentru
aluat: 400 g faina 25…
Read more »
Read more »
Minitarte cu legume
17 June 2012
O
reteta de minitarte cu legume din: faina, unt, iaurt gras, apa calduta,
galbenus, sare, branza de vaci, usturoi, castraveti, dovlecel, ardei
gras, vanata, rozmarin, unt si sare. Ingrediente: 200 g faina 100 g unt 2
linguri cu iaurt gras 2 linguri cu apa calduta 1 galbenus sare pentru
umplutura: 500 g branza de vaci…
Read more »
Read more »
Mâncare mexicană de fasole
17 June 2012
O
reteta de mancare maxican de fasole din: ceapa, carne tocata de vita,
galbenus, sare, piper, sos worcestershire, ulei de soia, rosii, ceapa,
fasole boabe, ardei iuti, praf de chilli, mustar si patrunjel.
Ingrediente: 1 ceapa mica, tocata 375 g carne tocata de vita 1 galbenus
sare piper putin sos worcestershire 3 lingurite ulei de…
Read more »
Read more »
Antricot de vită cu cartofi cu rozmarin si usturoi
17 June 2012
O
reteta de Antricot de vită cu cartofi cu rozmarin si usturoi din:
cartofi, usturoi, coaja si zeama de lamaie, rozmarin, ulei de masline,
antricot de vita si ulei de masline extravirgin. Ingrediente: cartofi la
cuptor cu rozmarin 3 căţei de usturoi, cu coajă coaja rasă şi zeama de
la o lămâie o legătură mică…
Read more »
Read more »
Somon fiert cu salsa verde
17 June 2012
O
reteta de somon fiert cu salsa verde din: boabe de piper, otet de vin
rosu, bulb de fenicul, frunze de dafin, patrunjel, fileu de somon,
lamaie, usturoi, fileuri de ansoa, coaja si suc de lamaie, busuioc,
capere si ulei de rapita. Ingrediente: 1 lingurita boabe de piper 200 ml
otet de vin rosu 1…
Supa de legume cu taitei
17 June 2012
O
reteta de supa de legume cu taitei din: ou, morcovi, dovlecel, cartofi,
faina, ulei, marar si sare. Supa devine mai aromata daca arunci in ea
si 1-2 catei de usturoi zdrobiti. Ingrediente: 1 ou 3 morcovi 1 dovlecel
2 cartofi 100 g faina ulei marar verde sare Mod de preparare: Căleşte
legumele tăiate…
Read more »
Read more »
Dovlecei scăzuţi
17 June 2012
O
reteta de dovlecei scazuti din: dovlecei, ceapa, boia dulce de ardei,
faina, smantana, piper, sare si patrunjel verde. Ingrediente: 2 bucati
de dovlecei mari 2 cepe 1 lingurita de boia dulce de ardei 2 linguri
faina 200 ml smantana piper sare patrunjel verde Mod de preparare:
Cureţi dovleceii şi îi dai pe răzătoarea…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Risotto cu carne de vita si sos de avocado si mango
17 June 2012
O
reteta de Risotto cu carne de vita si sos de avocado si mango din:
citornella, supa de pui, carne de vita, sare, piper, chimion, nucosara,
unt nesarat, ceapa, ardei, usturoi, vin alb, orez, parmezan, sare,
avocado, mango, suc de lamaie, ceapa, ardei si coriandru. Ingrediente: 1
legatura de citronella 6 cesti supa de pui…
Read more »
Read more »
Şaorma cu pui
17 June 2012
O
reteta de saorma de pui din: lipii, piept de pui afumat, salata, rosie,
ceapa rosie, castravete, patrunjel, ulei, zeama de lamaie si sare.
Ingrediente: 2 lipii 1 piept de pui afumat 1 salată 1 roşie 1 ceapă
roşie 1 castravete 3 fire de pătrunjel 3 linguri cu ulei 1 linguriţă cu
zeamă de lămâie…
Read more »
Read more »
Oua cu sos de ton
17 June 2012
O
reteta de oua cu sos de ton din: oua, ton, fileuri de ansoa, capere,
ulei de masline, vin alb, boia de ardei iute, ceapa, castravecior si
maioneza. Ingrediente: 8 oua fierte 200 g ton (conserva) 50 g fileuri de
ansoa 1 lingura varf de capere 3-4 linguri cu ulei de masline 2 linguri
cu…
Read more »
Read more »
Cocktail Cocody
17 June 2012
O
retetaq de Cocktail Cocody din: nuca de cocos, lapte de cocos, zer,
banana, zahar, zahar vanilat, rom alb si ananas. Ingrediente: 1 nuca de
cocos 1/8 l lapte de cocos 250 g zer 1 banana mica 1 lingura zahar 1
plic de zahar vanilat 2 cl rom alb 1 felie de ananas Mod…
Read more »
Read more »
Supă de broccoli cu usturoi şi cartofi
17 June 2012
O
reteta de supa de broccoli cu usturoi si cartofi din: ulei de masline,
ceapa, usturoi, broccoli, cartof, supa de pui, nucsoara, sare si piper.
Ingrediente: 1 lingură cu ulei de măsline 1 ceapă mare, tocată 3 căţei
de usturoi, tocaţi 300 grame de broccoli 1 cartof, curăţat şi tocat 4
ceşti cu supă de…
Read more »
Read more »
Retete de post: Paine cu masline
17 June 2012
O
reteta de paine cu masline din: masline, faina, apa calda, drojdie,
zahar, ulei de masline, sare si rozmarin. Ingrediente: 200 g masline
verzi sau negre (fara samburi si taiate) 7 1/2 linguri cu faina 2 1/2
cani cu apa calda drojdie proaspata cat o nuca sau 2 lingurite cu
drojdie uscata 1 lingura cu…
Read more »
Read more »
Miniclatite din dovlecei
17 June 2012
O
reteta de miniclatite din dovlecei din: dovlecei, oua, cascaval,
usturoi, ceapa, faina, patrunjel, marar, ulei, sare si piper.
Ingrediente: 3 dovlecei 2 oua 100 g cascaval 1 catel de usturoi 1 ceapa 3
linguri cu faina patrunjel marar sare ulei piper Mod de preparare:
Curăţă dovleceii de coajă, dă-i pe răzătoarea mică, pune-i…
Read more »
Read more »
Castraveţi muraţi cu mărar şi condimente
17 June 2012
O
reteta de castraveti murati cu marar si condimente din: castraveti,
ceapa, sare grunjoasa, otet de cidru, zahar tos, seminte de coriandru,
seminte de mustar galben, boabe de piper, curcuma si marar. Ingrediente:
3 castraveti de sera medii 1 ceapa mare, feliata subtire 85 g de sare
grunjoasa 500 ml otet de cidru 250 g…
Read more »
Read more »
Jeleu de roşii pe mozzarella
17 June 2012
O
reteta de jeleu de rosii pe mozzarella din: rosii, bulion, mozzarella,
gelatina alba, gelatina rosie, otet balsamic, zahar, ulei, salata
creata, busuioc, sare si piper. Ingrediente: 400 g rosii 1 lingura
bulion 100 g mozzarella 4 foi gelatina alba 1 foaie gelatina rosie 50 ml
otet balsamic 50 g zahar 20 ml ulei 1…
Read more »
Read more »
Musaca de roşii cu spanac
17 June 2012
O
reteta de musaca de rosii cu spanac din: rosii, spanac, margarina,
smantana, cascaval, pesmet alb, ghimbir, sare, piper si nucsoara.
Ingrediente: 600 g rosii 600 g spanac 50 g margarina 2-3 dl smantana 200
g cascaval 30 g pesmet alb ghimbir sare piper nucsoara Mod de
preparare: Speli roşiile, le tai rondele şi…
Read more »
Read more »
Smoothie cu fructe de pădure
17 June 2012
O
reteta de Smoothie cu fructe de pădure din: fructe de padure, iaurt si
miere. Ingrediente: 300 gr fructe de pădure (în perioada asta poţi
folosi fructe proaspete) 250 ml iaurt 1 lingură de miere Mod de
preparare: Iaurtul, fructele şi mierea se pun în blender şi se mixează
pentru 5 minute. Dacă vreţi…
Read more »
Read more »
Tocăniţă delicioasă din picioare de vacă
17 June 2012
O
reteta de tocanita din picioare de vaca din: ulei de masline, ceapa
rosie, morcovi, telina, usturoi, rozmarin, foi de dafin, scortisoara,
picior de vita, sare de mare, piper, faina, rosii si vin. Ingrediente:
ulei de măsline 2 cepe roşii, curăţate şi tăiate mai mare 3 morcovi,
curăţaţi şi tăiaţi mai mare 3 tulpini de…
Read more »
Read more »
Tarte cu căpşuni
17 June 2012
O
reteta de tarta cu capsuni din: faina, margarina, zahar pudra,
galbenus, praf de budinca de vanilie, lapte, zahar, ciocolata amaruie,
capsuni si gelatina rosie. Ingrediente: blat: 225 g faina 125 g
margarina 50 g zahar pudra 1 galbenus in plus: 1/2 plic praf de budinca
de vanilie 250 ml lapte 2 linguri zahar 75…
Read more »
Read more »
Peşte cu sos de soia
17 June 2012
O
reteta de peste cu sos de soia din: ceapa, usturoi, ulei sambal oelek,
ghimbir, nucsoara, file de peste, sirop de tamarinde, sos de soia si
miere. Ingrediente: 1 ceapa 2 catei de usturoi 2 linguri ulei 1
lingurita Sambal Oelek o lingurita ghimbir proaspat ras 1/2 lingurita
piper negru macinat 2 varfuri de cutit…
Read more »
Read more »
Retete pentru weekend #15
17 June 2012
Va
prezentam o serie de retete pentru weekend astfel incat sa puteti gati
simplu si rapid. Delectati-va cu aceste retete pentru weekend si va
asteptam sa vizionati mereu retetele noastre pentru weekend! Turtite din
dovlecei O reteta de turtite din dovlecei din: dovlecei, faina, ou,
ulei, sare si piper. Ingrediente: 450 g dovlecei 75…
Read more »
Read more »
Burger
17 June 2012
O
reteta de burger din: carne tocata de vita, ceapa verde, morcov,
usturoi, mustar dijon, tarhon, ou, chifle, ulei de rapita, nasturel,
ardei, rosii cherry, zeama de lime, chives, ceapa rosie si fulgi de
chilli. Ingrediente: 400 g carne slaba tocata de vita 5 fire de ceapa
verde, tocate fin 140 g morcovi ras 2…
Read more »
Read more »
Mâncare de vinete cu usturoi
17 June 2012
O
reteta de mancare de vinete cu usturoi din: vinete, ceapa, ardei gras,
rosii, patrunjel si usturoi. Ingrediente: 4 vinete mici 2 cepe potrivite
1 ardei gras 4 rosii mici 1 legatura patrunjel usturoi Mod de
preparare: Cureţi vinetele în aşa fel încât să semene cu o zebră (o
fâşie da, una nu). Tai…
Read more »
Read more »
Hummus cu lamaie
17 June 2012
O
reteta de hummus cu lamaie din: naut, usturoi, iaurt gras, pasta de
susan, ulei de masline, lamaie, seminte de susan negre, coriandru si
masline. Ingrediente: 200 g naut uscat 1 catel de usturoi 3 linguri cu
iaurt gras 4 linguri cu paste de susan (tahini) 3 linguri cu ulei de
masline 1 lamaie seminte…
Read more »
Read more »
Şniţele din dovlecel cu sos de roşii
17 June 2012
O
reteta de snitele din dovlecel cu sos de rosii din: dovlecei, usturoi,
zeama de lamaie, oua, sare, piper, patrunjel, faina si ulei.
Ingrediente: 2 dovlecei curatati si spalati 1 catel de usturoi zeama de
lamaie 2 oua sare piper patrunjel tocat 1/2 cana faina ulei pentru
prajit Mod de preparare: Tai dovlecelul în…
Read more »
Read more »
Frigărui de miel şi salată grecească
16 June 2012
O
reteta de figarui de miel si salata greceasca din: zeama de lamaie,
ulei de masline, usturoi, carne de miel, rosii, castravete, branza feta,
masline si menta. Ingrediente: zeama de la 1/2 lamaie 2 linguri ulei de
masline 1 catel de usturoi, zdrobit 600 g carne de miel (sau berbecut),
preferabil pulpa, taiata cubulete pentru…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Aripioare de pui in sos
16 June 2012
O
reteta de Aripioare de pui in sos din: aripioare de pui, ulei, unt,
sos siracha, sos cayenne, otet de cidru de mere, ketchup, sos de ponzu,
sos hoisin, maioneza, smantana si branza albastra. Ingrediente: 10 aripi
de pui 1/2 kg Ulei Pentru sosul Sriracha: 1/4 ceasca de unt topit 1/4
ceasca sos Sriracha 1/4…
Read more »
Read more »
Plăcintă economică
16 June 2012
O
reteta de placinta economica din: faina, lapte, oua, drojdie, sunca,
cascaval, unt, gris, sare si ulei. Ingrediente: 310 g faina 200 ml lapte
2 oua mari 15 g drojdie proaspata 5 g drojdie uscata 200 g mortadella
sau sunca 200 g cascaval 10 g unt 2 lingurite cu gris 1/2 lingurita cu
sare 80…
Read more »
Read more »
Varză nouă cu carnati
16 June 2012
O
reteta de varza noua cu carnati din: varza, kaiser, carnati, rosii,
ulei, sare si verdeata. Ingrediente: 2 verze noi medii 200 g kaiser
afumat 4-5 carnati semiafumati 5 rosii ulei sare verdeata Mod de
preparare: Tai kaiserul în fâşii şi carnaţii în bucăţi mai mari. Căleşti
uşor în tigaie cu puţin ulei. Toci…
Read more »
Read more »
Risotto cu mere, nuci şi gorgonzola
16 June 2012
O
reteta de risotto cu mere, nuci si gorgonzola din: risotto, supa de
pui, unt, parmezan, branza gorgonzola, branza de capra, mere, maghiran,
sare de mare, piper, nuci si ulei de masline. Ingrediente: risotto de
bază 700 ml supă fierbinte de legume sau de pui 100 g unt 1-2 mâini de
parmezan proaspăt ras, plus…
Read more »
Read more »
Omleta la cuptor cu dovlecel
16 June 2012
O
retea de omleta la cuptor cu dovlecel din: oua, dovlecel, ceapa,
morcovi, ulei, sare de mare si piper. Adaugă în compoziţie busuioc
proaspăt. Omleta va avea un gust delicios. Ingrediente: 10 oua 1
dovlecel 1 ceapa 1 morcov 2 linguri cu ulei sare de mare piper Mod de
preparare: Unge tava cu ulei…
Read more »
Read more »
Ruladă de pandişpan cu căpşuni
16 June 2012
O
reteta de rulada de pandispan cu capsuni din: oua, suc de lamaie, sare,
zahar, faina, amidon, gelatina, capsuni, zahar vanilat si frisca.
Ingrediente: 4 oua 2 linguri suc de lamaie 1 praf sare 110 g zahar 80 g
faina 1 lingura amidon 5 foi gelatina 200 g capsuni 1 plic zahar vanilat
250 g…
Read more »
Read more »
Cocktail cu lapte si lichior de visine
16 June 2012
O
reteta simpla de cocktail cu lapte si lichior de visine din: lapte,
zahar, zahar vanilat, visine, lichior de visine, galbenus si biscuiti
Amaretti. Ingrediente: 0,6 l de lapte 2 linguri de zahar 1 plic de zahar
vanilat 250 g visine fara samburi 2 pahare de lichior cu lichior de
visine 1 galbenus 4-6 biscuiti…
Read more »
Read more »
Ciorba de dovlecei cu iaurt
16 June 2012
O
reteta de ciorba de dovlecei cu iaurt din: dovlecei, ceapa verde,
morcovi, patrunjel, marar, ulei de masline, zeama de lamaie, iaurt, sare
si piper. Ingrediente: 3 dovlecei 3 linguri de ceapa verde 1 legatura
de morcovi 1 legatura de patrunjel 1 legatura de marar 5 linguri ulei de
masline 2 lamai (zeama) 250 ml…
Read more »
Read more »
Orez cu unt şi ceapă
16 June 2012
Cu
toate că bucătăria din Myanmar a fost influenţată de gastronomia
chinezească, indiană şi thailandeză, ea îşi păstrează propriile arome,
precum şi propriile tehnici de preparare a bucatelor. Mâncarea din
această zonă include o varietate de feluri din carne, peşte şi legume,
care se consumă împreună cu orez, fiert la aburi. Micul dejun poate
consta,…
Read more »
Read more »
Peste in sos rosu
16 June 2012
O
reteta de peste in sos rosu din: ceapa, ardei iute, rosii, ulei de
soia, otet, sare, piper, costras si frunze de coriandru. Pentru această
mâncare se potrivesc şi fileu- rile de peşte plat sau de batog. Dacă nu
dispuneţi de coriandru proaspăt, acesta se poate înlocui şi cu frunze
proaspete de mentă. Ingrediente: 2…
Read more »
Read more »
Tort de capsuni cu branza si blat crocant
16 June 2012
O
reteta de tort de capsuni cu branza si blat crocant din: oua, zahar,
faina, amidon, migdale, foi gelatina, capsuni, branza de vaci, iaurt
natur, zahar, zahar vanilat, suc de lamaie, frisca si fistic.
Ingrediente: blat: 4 oua 80 g zahar 80 g faina 20 g amidon 30 g migdale
tocate crema si ornat: 10…
Retete de post: Salată caldă de legume
16 June 2012
O
reteta de salata calda de legume din: ardei, mazare, ceapa rosie,
morcovi, ulei, apa, sare, piper, rozmarin si patrunjel. Ingrediente: 1
ardei rosu 1 ardei galben 1 ardei portocaliu 400 g mazare 2 cepe rosii 2
morcovi 3 linguri cu ulei 140 ml apa sare piper rozmarin patrunjel
Mod de preparare: Taie în…
Read more »
Read more »
Sos de fasole si porumb
16 June 2012
O
reteta de sos de fasole si porumb din: fasole boabe, porumb, ceapa
rosie, ardei iute, coriandru, legume si chipsuri tortilla. Ingrediente:
400 g fasole boabe din conserva, scursa 400 g amestec de fasole boabe
din conserva, scursa 300 g de porumb din conserva 1 ceapa rosie mica,
tocata 1 ardei iute rosu, fara seminte,…
Read more »
Read more »
Orecchiette cu perisoare de carne
16 June 2012
O
reteta de orecchiette cu perisoare de carne din: rosii, ardei gras,
broccoli, ceapa, usturoi, ulei de masline, carnati, vin alb,
orecchiette, sare, oregano si piper. Ingrediente: 4 rosii 1 ardei gras
galben 1 ardei gras rosu 300 g broccoli 1 ceapa 1 catel de usturoi 2
linguri ulei de masline 400 g carnati proaspeti…
Read more »
Read more »
Rulou de vită
16 June 2012
O
reteta de rulou de vita din: carne de vita, oua, unt, faina, lapte,
smantana, sare si piper. Ingrediente: 500 g carne de vita 3 oua 2
linguri unt 2 lingura faina 100 ml lapte 100 g smantana sare piper Mod
de preparare: Puneti carnea la fiert în apă cu sare. Lăsati-o la răcit…
Read more »
Read more »
Bruschete cu cremă de brânză
16 June 2012
O
reteta de brucschete cu crema de branza din: baghete, branza dulce,
samntana, usturoi, ardei copt si rozmarin. Ingrediente: 1 paine tip
bagheta 100 g branza dulce 50 g smantana 1 catel de usturoi 1 ardei
capia copt 1 fir rozmarin Mod de preparare: Taie bagheta în felii şi
rumeneşte-le în cuptor, pe ambele…
Read more »
Read more »
Retete rapide
16 June 2012
Retete
rapide: Salată de pui fript şi porumb O reteta de salata de pui
fript cu porumb din: piept de pui, usturoi, boia, zeama de lamaie, ulei
de masline, porumb, salata si castravete. Ingrediente: 4 piepţi mici de
pui 2 căţei de usturoi, zdrobiţi 1 lingură de boia zeama de la 1 lămâie…
Read more »
Read more »
Pui cu telina
15 June 2012
O
reteta de pui cu telina din: piept de pui, ulei, telina, pastarnac,
ceapa, usturoi, vin alb, boia dulce, sare si piper. Ingrediente: 400 g
piept de pui 2 linguri ulei 200 g telina 100 g pastarnac 2 cepe 2 catei
de usturoi 100 ml vin alb 1 lingurita boia dulce sare piper Mod…
Read more »
Read more »
Salata de grepfruit, portocale si caise
15 June 2012
O
reteta de Salata de grepfruit, portocale si caise din: grepfruit,
portocale, caise si miere. Ingrediente: 2 grepfruturi, decojite inclusiv
de partea alba 4 portocale, decojite inclusiv de partea alba 4 caise,
fara samburi si feliate 1 linguri de miere lichida Mod de preparare:
Se taie portocalele şi grepfruturile şi se pun într-un bol…
Read more »
Read more »
Tortellini al forno cu ciuperci şi bacon
15 June 2012
O
reteta de Tortellini al forno cu ciuperci şi bacon din: tortellini,
sare, ciuperci, bacon afumat, ceapa verde, ulei de masline, smantana,
cascaval, oua, piper si nucsoara. Ingrediente: 500 g tortellini
proaspete umplute cu branza (congelate) sare 150 g ciuperci Champignon
75 g bacon afumat 2 cepe verzi 2 linguri ulei de masline 300 g…
Read more »
Read more »
Sufleu de ciuperci
15 June 2012
O
reteta de sufleu de ciuperci din: ciuperci, unt, ceapa, usturoi, marar,
smantana, paine, lapte, faina, oua, cascaval, pesmet, sare si piper.
Ingrediente: 600 g ciuperci 100 g unt 1 ceapa 2 catei de usturoi 1
legatura marar 100 ml smantana 2 felii de paine alba 200 ml lapte 1
lingura faina 3 oua 100…
Read more »
Read more »
Smoothie de zmeura
15 June 2012
O
reteta de smoothie de zmeura din: banane, zmeura, lapte de soia, frunze
de menta si miere. Ingrediente: 2 banane foarte coapte 300 g de zmeura,
proaspata sau congelata 1 l lapte de soia cu migdale cateva frunze de
menta, pentru decor miere lichida, pentru stropit, optional Mod de
preparare: Se rup bananele bucăţele…
Read more »
Read more »
Ardei la cuptor cu ciuperci si rosii
15 June 2012
O
reteta de ardei la cuptor cu ciuperci si rosii din: ulei de floarea
soarelui, ciuperci, usturoi, rosii semiuscate in ulei, pesmet, nuci,
patrunjel, fulgi de chilli, pesto si ardei. Ingrediente: 1 lingura ulei
de floarea soarelui 175 g de ciuperci proaspete, tocate 1 catel de
usturoi, zdrobit 12 rosii semiuscate din ulei, scurse bine…
Read more »
Read more »
Dovlecei la cuptor
15 June 2012
O
reteta de dovlecei la cuptor din: rosii, dovlecei, ulei de masline,
unt, ceapa, amestec de ierburi aromate, smantana, oua, cascaval, sare si
piper. Ingrediente: 500 g rosii 500 g dovlecei 4 linguri ulei de
masline 3 linguri unt 3 linguri ceapa taiata marunt 2 linguri amestec de
ierburi aromate taiate marunt (tarhon, patrunjel, marar)…
Read more »
Read more »
Spaghete cu somon in sos proaspăt de mărar
15 June 2012
O
reteta de spaghete cu somon in sos proaspat de marar din: broccoli,
sare, file de somon, marar, spaghete, ulei de masline, vin alb, smantana
si piper. Ingrediente: 300 g broccoli sare 300 g file de somon 1
legatura marar 400 g spaghete 2 linguri ulei de masline 50 ml vin alb
100 g smantana…
Read more »
Read more »
Clătite de secară şi legume
15 June 2012
O
reteta de clatite de secara si legume din: pasat de secara, oua, lapte,
sare, praz, morcovi, ceapa, ulei de masline si piper. Clătitele din
faină integrală au un gust deosebit. Pentru ca acestea să fie tot aşa de
moi ca şi clătitele din altă faină, făina trebuie amestecată cu 1/3 mai
multe lichide. In…
Read more »
Read more »
Risotto cu resturi de tocănită
15 June 2012
O
reteta de risotto cu resturi de tocanita din: risotto, tocana de carne,
supa de pui, unt, parmezan, sare de mare, piper, ulei de masline
extravirgin si frunze de cimbru. Unul dintre cele mai simple şi mai
delicioase ingrediente pentru un risotto sunt resturile de la o tocană
de carne. Este suficient să fărâmiţaţi carnea…
Read more »
Read more »
Cocktail cu vin
15 June 2012
O
reteta de cocktail cu vin din: lapte, vin rosu, galbenusuri, zahar,
struguri si lamaita. Ingrediente: 0,5 l lapte 0,4 l vin rosu 4
galbenusuri 2 linguri de zahar struguri lamaita Mod de preparare: Mixam
bine laptele cu vinul rosu, cu galbenus si cu zahar, pana cand se
dizolva. Impartim in patru pahare si decoram…
Read more »
Read more »
Turtite din dovlecei
15 June 2012
O
reteta de turtite din dovlecei din: dovlecei, faina, ou, ulei, sare si
piper. Ingrediente: 450 g dovlecei 75 g faina 1 ou 2 linguri ulei sare
piper Mod de preparare: Radeţi dovleceii, cu coajă cu tot, pe
răzătoarea cu ochiuri mari. Săraţi şi amestecaţi, apoi lăsaţi 30 de
minute la rece. între timp,…
Read more »
Read more »
Salata Nicoise cu ton
15 June 2012
O
reteta de salata Nicoise cu ton din: cartofi, oua, fasole verde,
salata, rosii cherry, fileuri de ansoa, ton si maioneza. Ingrediente:
200 g cartofi noi, feliati mai gros 2 oua medii 100 g fasole verde 1
salata romana, cu frunzele separate si spalate 8 rosii cherry, taiate pe
jumatate 6 fileuri de ansoa in…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Gnocchi de spanac si ricotta cu rosii cherry coapte si sos de unt cu salvie
15 June 2012
O
reteta de Gnocchi de spanac si ricotta cu rosii cherry coapte si sos de
unt cu salvie din: spanac, ricotta, parmezan, faina, galbenusuri de ou,
sare, piper, nucsoara, rosii cherry, unt, frunze de salvie si busuioc.
Ingrediente: 300 g spanac proaspat 500 g Ricotta 80 g parmezan 75 g de
făină 2 galbenusuri de…
Read more »
Read more »
Risotto cu dovleac, salvie si biscuiţi amaretti
15 June 2012
O
reteta de Risotto cu dovleac, salvie si biscuiţi amaretti din:
scortisoara, ardei iute, sare de mare, piper, dovleac, ulei de masline,
risotto, supa de pui, branza mascarpone, unt, parmezan, ulei de masline
si salvie. Ingrediente: un baton de scorţişoară un ardei iute roşu uscat
sare de mare şi piper negru proaspăt măcinat un dovleac…
Read more »
Read more »
Dovlecei pane cu sos
15 June 2012
O
reteta de dovlecei pane cu sos din: dovlecei, oua, faina, pesmet, ulei,
sare, piper, marar, usturoi verde, ulei, smantana si sare grunjoasa.
Ingrediente: 4 dovlecei 2 oua 3 linguri faina 2 linguri pesmet 4 linguri
ulei sare piper sos: 2 legaturi marar 1 legatura usturoi verde 50 ml
ulei 100 ml smantana sare grunjoasa…
Read more »
Read more »
Penne cu ardei gras şi salsa verde
15 June 2012
O
reteta de penne cu ardei rgas si salsa verde din: patrunjel, fileuri de
ansoa, capere, ulei de masline, otet, sare, piper, paste penne, ardei
rgasi, rosii cherry si usturoi. Ingrediente: 1 legătură pătrunjel 2
fileuri de anşoa (de la borcan) 2 linguri capere 8 linguri ulei de
măsline 1-2 linguriţe oţet sare piper 500…
Read more »
Read more »
Cotlete de miel cu legume coapte
15 June 2012
O
reteta de cotlete de miel cu legume coapte din: ardei, cartof dulce,
dovlecei, ceapa rosie, ulei de masline, cotlete de miel, cimbru si
menta. Ingrediente: 2 ardei, de orice culoare, fara seminte si taiati in
bucati 1 cartof dulce, decojit si taiat bucati 2 dovlecei, taiati in
bucati 1 ceapa rosie, taiata in felii…
Read more »
Read more »
Salată cu seminţe si fructe
15 June 2012
O
reteta de salata cu seminte si fructe din: seminte, migdale, capsune,
ceapa rosie, salata verde, lamai, otet balsamic, ulei de floarea
soarelui, sare si piper. Ingrediente: 100 g seminte decojite de floarea
soarelui 50 g migdale 500 g capsune, corcoduse, agrise sau coacaze 1
ceapa rosie 1 salata verde mare sau 400 g rucola…
Read more »
Read more »
Retete culinare: Ardei umpluti
15 June 2012
O
reteta de ardei umpluti din: ardei grasi, morcovi, ceapa, usturoi
verde, branza de vaci cu smantana, patrunjel verde, miere de albine,
sare si piper. Spre deosebire de usturoiul uscat, cel verde conţine
fitohormoni care au puternic efect detoxifiant asupra organismului.
Fitohormonii sunt substanţe cu structură chimică similară hormonilor,
care se găsesc în toate plantele…
Read more »
Read more »
Tort de clătite cu spanac
15 June 2012
O
reteta de tort de clatite cu spanac din: lapte, sare, praf de copt,
faina integrala, spanac, pasat de secara, unt, oua, ceapa, nucsoara si
parmezan. Ingrediente: 750 ml lapte sare 2 lingurite praf de copt 200 g
faina integrala de secara 600 g spanac 100 g pasat de secara 4 lingurite
unt 4 oua…
Read more »
Read more »
Desert
15 June 2012
O
reteta de desert din: capsune, nuci, hrisca, miere, crema de branza
mascarpone, scortisoara si frunze de menta. Ingrediente: 400 g capsune
sau coacaze 50 g nuci pisate 100 g hrisca 2 linguri miere 200 g crema de
branza mascarpone 1 lingurita scortisoara frunze de menta Mod de
preparare: Spalati hrisca in mai multe…
Read more »
Read more »
Pui cremos cu sparanghel şi tarhon
15 June 2012
O
reteta de pui cremos cu sparanghel si tarhon din: cartofi noi, piept de
pui, ulei de floarea soarelui, ceapa, usturoi, supa de pui, tarhon,
sparanghel si smantana. Ingrediente: 500 g cartofi noi, taiati pe
jumatate 4 piepti de pui, fara piele, fara os 1 lingura ulei de floarea
soarelui 1 ceapa mare, tocata 2…
Read more »
Read more »
Crap marinat prajit
15 June 2012
O
reteta de crap marinat prajit din: ceapa, mrocov, usturoi, ulei,
lamaie, boabe de coriandru, foid e dafin, faina, sare, crap, piper si
boia. Ingrediente: 1 ceapa 1 morcov 2 catei de usturoi 250 ml ulei 1
lamaie 1 lingurita boabe de coriandru 2 foi de dafin 100 g faina sare
piper boia 2 -3…
Read more »
Read more »
Mancare spaniola de legume
15 June 2012
O
reteta de mancare spaniola de legume din: ceapa, usturoi, rosii, ardei
verzi, vanata, zucchini, ulei de masline, sare, piper si supa de vita.
In zilele fierbinţi de vară puteţi servi această mâncare şi rece. După
gust puteţi adăuga în mâncare şi câteva măsline negre. Ingrediente: 1
ceapa mare 1 catel de usturoi 4 rosii…
Read more »
Read more »
Toast cu feta şi bob
15 June 2012
O
reteta de toast cu feta si bob din: bob, branza feta, menta, ulei de
masline extravirgin, salata mixta, rosii cherry, zeama de lamaie si
bagheta. Ingrediente: 350 g bob, proaspat sau din conserva 100 g de
branza feta 2 linguri de menta, tocata sau rupta 1 lingura ulei de
masline extravirgin 50 g salata…
Read more »
Read more »
Cocktail cu rom si zmeura
15 June 2012
O
reteta simpla de Cocktail cu rom si zmeura din: lapte batut cu frisca,
zmeura, zahar pudra, rom alb si lamaita. Ingrediente: 600 g lapte batut
cu frisca lichida 250 g zmeura congelata (fara indulcitori) 4 linguri
zahar pudra 5 cl rom alb 3 linguri lamaita fin maruntita Mod de
preparare: Punem zmeura intr-un…
Cannelloni cu carne tocată şi sos de legume
15 June 2012
O
reteta de cannelloni cu carne tocata si sos de legume din: ceapa,
usturoi, ardei gras, dovlecel, fenicul, chifla, ulei de masline, rosii,
oregano, sare, piper, carne tocata, ou, mustr, cannelloni, smantana si
parmezan. Ingrediente: 2 cepe 2 căţei de usturoi 1 ardei gras galben 1
dovlecel 1 bulb mic de fenicul 1 chiflă veche…
Read more »
Read more »
Risotto cu ciuperci
15 June 2012
O
reteta de risotto cu ciuperci din: risotto, unt, ciuperci salbatice,
sare de mare, piper, frunze de cimbru, usturoi, supa de legume,
parmezan, patrunjel, zeama de lamaie si ulei de masline extravirgin.
Ingrediente: risotto de bază 100 g unt plus încă un cubuleţ 4 mâini mari
de ciuperci sălbatice proaspete, curăţate sare de mare şi…
Read more »
Read more »
Papricas de ciuperci
15 June 2012
O
reteta de papricas de ciuperci din: ciuperci, ceapa, cartofi, ulei,
faina, boia de ardei dulce, coriandru, sare si piper. Ingrediente: 1 kg
ciuperci de cultura 2 cepe 4 cartofi 100 ml ulei 1 lingurita faina 1
lingura boia de ardei dulce 1 lingurita coriandru sare piper Mod de
preparare: Curatati ciupercile, spalati-le si…
Read more »
Read more »
Salată de spanac cu bacon şi fasole albă
15 June 2012
O
reteta de Salată de spanac cu bacon şi fasole albă din: bacon, otet de
xeres, ardei copti, fasole alba si spanac. Ingrediente: 12 felii de
bacon 4 linguri otet de Xeres 500 g ardei copti din borcan, scursi si
feliati 800 g de fasole alba din conserva, scursa si clatita 150 g de
spanac…
Read more »
Read more »
Farfalle cu smantana si ciuperci
15 June 2012
O
reteta de farfalle cu smantana si ciuperci din: paste farfalle, sare,
ciuperci, ceapa, tarhon, file de porc, ulei, piper, smantana, coaja de
lamaie si suc de lamaie. Ingrediente: 400 g farfalle sare 200 g ciuperci
Champignon brune 4 cepe frantuzesti 4 fire tarhon 400 g file de porc 4
linguri ulei piper 300 g…
Read more »
Read more »
Retete simple si rapide
15 June 2012
Retete
simple si rapide: Retete culinare: Salata nicoise O reteta de salata
nicoise din: cartofi, fasolica verde, rosii, patrunjel, fileuri de
ansoa, masline, capere, otet, ulei extravirgin de masline, sare si
piper. Ingrediente: 2 cartofi 150 g fasolică verde 3 roşii coapte 1
legătură de pătrunjel 6 fileuri de anşoa, conservate în sare 100…
Read more »
Read more »
Salată de pui fript şi porumb
14 June 2012
O
reteta de salata de pui fript cu porumb din: piept de pui, usturoi,
boia, zeama de lamaie, ulei de masline, porumb, salata si castravete.
Ingrediente: 4 piepţi mici de pui 2 căţei de usturoi, zdrobiţi 1 lingură
de boia zeama de la 1 lămâie 2 linguri ulei de măsline 2 ştiuleţi de
porumb 4…
Read more »
Read more »
Cartofi cu bulion si usturoi
14 June 2012
O
reteta de Cartofi cu bulion si usturoi din: cartofi, ulei, bulion,
mujdei, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1 kg cartofi 3-4 linguri
ulei 2-3 linguri bulion diluat cu apa 3-4 linguri mujdei 1 legatura
patrunjel sare piper Mod de preparare: Fierbeţi cartofii în coajă în
apă cu sare. Lăsaţi-i la răcit. Curăţaţi cartofii…
Read more »
Read more »
Cocktail Chocolate Lady
14 June 2012
O
reteta de Cocktail Chocolata Lady din: lapte cu ciocolata si lichior de
migdale. Ingrediente: 300 g lapte cu ciocolata 15 lichior de migdale
Mod de preparare: Mixam bine lapte cu ciocolata rece (cumparat gata
preparat) si lichiorul de migdale, apoi turnam amestecul in pahare de
lichior.
Read more »
Read more »
Omleta spaniola
14 June 2012
O
reteta de omleta spaniola din: cartofi, ceapa, sare, ulei de masline si
oua. Această omletă se poate prepara în mai multe feluri, de exemplu,
în loc de cartofi puteţi pune un alt soi de legume sau puteţi pune şi
peşte ton, sardele, ciuperci, brânză sau şuncă. Ingrediente: 4 cartofi
mari 1 ceapa sare ulei…
Read more »
Read more »
Aperitiv cu fructe
14 June 2012
O
reteta de aperitiv cu fructe din: capsuni, ulei de masline, otet
balsamic, suc de portocale, salata verde, miere, boabe de piper verde si
sare. Ingrediente: 300 g capsuni proaspete 2 linguri ulei de masline 1
lingura otet balsamic 4 linguri suc de portocale 1 salata verde creata 1
lingura miere 2 lingurite boabe de…
Read more »
Read more »
Inghetata de lamaie
14 June 2012
O
reteta de inghetata de lamaie din: lamai, smantana, melasa, coaja de
lime si menta. Este cel mai răcoros desert din timpul verii, dar si cel
mai greu de obţinut. Aceasta deoarece zeama unei lămâi conduce la
adăugarea unei cantităţi foarte mari de zahăr, astfel încât să iasă un
gust acceptabil. însă dacă nu abuzaţi…
Read more »
Read more »
Biryani
14 June 2012
Biryani
este o mâncare indiană care conţine un amestec aromat si delicios de
condimente, orez basmati, carne, legume şi iaurt. Printre condimentele
folosite cu precădere pentru biryani se numără cuişoarele, cardamomul,
scorţişoara, foile de dafin, coriandrul, menta, ceapa, usturoiul si
ghimbirul. Un biryani excelent se obţine dacă orezul este colorat în
auriu cu ajutorul câtorva…
Read more »
Read more »
Salata de fasole, mazare si paste orzo
14 June 2012
O
reteta de salata de fasole, mazare si paste orzo din: paste orzo,
mazare, bob, smantana, coaja de lamaie si zeama de lamaie, parmezan si
frunze de busuioc. Ingrediente: 375 g de paste orzo sau alte paste mici
250 g mazare, proaspata sau decongelata 250 g de bob, din conserva 140 g
smantana coaja rasa…
Read more »
Read more »
Merluciu cu telina si rosii
14 June 2012
O
reteta de merluciu cu telina si rosii din: merluciu, telina, rosii,
pasta de tomate, ulei, usturoi, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 4
buc trunchi de merluciu 500 g telina 4-5 rosii 1 lingura pasta de tomate
50 ml ulei 1 catel de usturoi 1 lingurita rsa cimbru uscat sare piper
Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Sos de portocale cu Grand Marnier
14 June 2012
O
reteta de sos de portocale cu grand Marnier din: suc de portocala,
zahar, coaja de portocala, unt fara sare si Grand Marnier. Cu acest sos
sofisticat si acrisor puteti orna clatitele sau inghetata. Ingrediente:
250 ml suc proaspăt de portocală 25 g zahăr o linguriţă de coajă rasă de
portocală 200 g unt fără…
Read more »
Read more »
Retete culinare: Chiftele de legume
14 June 2012
O
reteta de chiftele de legume din: chifle, ceapa, unt, mazare, oua,
mustar, sare de mare, piper, nucsoara, sos de soia, boabe verzi de
piper, frunze de patrunjel, fulgi de ovaz, faina integrala, faina si
ulei. Ingrediente: 2 chifle de o zi 1 ceapa 2 lingurite unt 500 g
mazare proaspat fiarta 2 oua 1…
Read more »
Read more »
Inghetata cu alune
14 June 2012
O
reteta de inghetata cu alune din: fistic, cacao, sirop de artar si
smantana. Ingrediente: 200 g de fistic sau alune de pădure 3 linguri de
cacao sirop de arţar smântâna Mod de preparare: Intr-un robot de
bucătărie de putere mare, fisticul crud, nesărat, sau alunele de pădure
de asemenea crude, nesărate, se toacă…
Read more »
Read more »
Salata de orez salbatic si mix de fasole
14 June 2012
O
reteta de salata de orez salbatic si mix de fasole din: orez salbatic,
mix de fasole, porumb dulce, ceapa rosie, arde grasi, zeama si coaja de
lime, miere, ardei iute si coriandru. Ingrediente: 375 g orez salbatic
(sau un amestec de orez basmati brun si orez salbatic) 800 g mix de
fasole din conserva,…
Read more »
Read more »
Risotto cu spanac şi brânză de capră
14 June 2012
O
reteta de risotto cu spanac si branza de capra din: risotto, ulei de
masline, usturoi, nucosara, spanac, sare de mare, piper, supa de legume,
parmezan, lamaie, branza de capra si ulei de masline extravirgin.
Ingrediente: risotto de bază 125 g unt ulei de măsline un căţel de
usturoi, curăţat şi tocat nucşoară pentru ras…
Read more »
Read more »
Tort de ciocolată cu blat de biscuiti
14 June 2012
O
reteta de tort de ciocolata cu blat de biscuiti din: biscuiti
digestivi, unt, ciocolata neagra, ciocoalta amaruie, oua, zahar,
smantana si ciocolata rasa. Ingrediente: Blat de biscuit: 200 g de
biscuiţi digestivi 60 g de unt puţin sărat, tăiat cubuleţe 60 g de
ciocolată neagră de calitate, tocată Cremă de ciocolată: 180 g de…
Read more »
Read more »
Tagliatelle cu ardei, bacon, usturoi si parmezan
14 June 2012
O
reteta de Tagliatelle cu ardei, bacon, usturoi si parmezan din: taitei
lati, sare, rosii, usturoi, ardei iute, bacon, ulei de masline, piper,
patrunjel si parmezan. Inrgediente: 500 g taitei lati sare 6 rosii 2
catei de usturoi 1 ardei iute 100 g Pancetta sau bacon sau sunculita
taraneasca 2 linguri ulei de masline piper…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Cotlete de miel cu sos de afine
14 June 2012
O
reteta de cotlete de miel cu sos de afine din: cotlete de miel, sare,
piper, ceapa, vin rosu, afine, otet balsamic, unt si anason.
Ingrediente: 2 cotlete de miel sare piper 1 ceapa 1/4 ceasca vin roşu
1/2 cana de afine proaspete 2 linguri otet balsamic 1 lingură unt 1
steluta anason Mod…
Read more »
Read more »
Inghetata cu cirese
14 June 2012
O
reteta de inghetata cu cirese din: cirese, apa, sirop de agave si unt.
Este desertul perfect în sezonul cireşelor. Iar dacă nu îngheţaţi
amestecul mult timp, vă luaţi din aceste fructe delicioase unul dintre
cei mai puternici antioxidant din natură. Ingrediente: 500 g cireşe apă
plată sirop de agave sau de arţar 100 c…
Read more »
Read more »
Salata de varza rosie cu sfecla si mar
14 June 2012
O
reteta de salata de varza rosie cu sfecla si mar din: mere, varza
rosie, sfecla cruda, otet de cidru, zeama de lamaie, ulei de masline
extravirgin, seminte de rodie si patrunjel. Ingrediente: 3 mere, fara
cotor, feliate fin 650 g varza rosie, feliata fin 250 g de sfecla cruda,
decojita si rasa fin 2…
Read more »
Read more »
Plăcintă cu cireşe
14 June 2012
O
reteta de placinta cu cirese din: unt, zahar tos, ou, faina, apa,
cirese, zahar tos si malai. Acesta este un desert american clasic. La
fel ca plăcinta cu mere, aceasta este preferată în localurile din
întreaga ţară. Cel mai bine merge cu o cupă mare de îngheţată de
vanilie. Ingrediente: aluat dulce: 125 g…
Read more »
Read more »
Risotto cu roşii, busuioc si ricotta
14 June 2012
O
reteta de risotto cu rosii, busuioc si ricotta din: rosii coapte, otet
de vin rosu, ulei, sare de mare, piper negru, risotto, branza ricotta,
ulei de masline extravirgin, ardei iute, oregano, supa de pui, unt,
parmezan si busuioc. Ingrediente: 4 mâini mari de roşii coapte, curăţate
de seminţe şi tăiate bucăţi mai mari câteva…
Read more »
Read more »
Salată picantă de conopidă cu năut şi seminţe de pin
14 June 2012
O
reteta de salata picanta de conopida cu naut si seminte de pin din:
conopida, usturoi, seminte de chimion si chimen, ulei de masline, naut,
seminte de pin, marar si patrunjel. Ingrediente: 1 conopida mare, taiata
in buchetele 2 catei de usturoi, zdrobiti 2 linguri seminte de chimion
si de chimen 3 linguri ulei de…
Read more »
Read more »
Inghetata cu mar si mango
14 June 2012
O
reteta de inghetata cu mar si mango din: iaurt, miere, menta, mango si
coaja de lamaie. Gustul acestei îngheţate e dat de menta proaspătă şi
de coaja de lămâie. Consistenta – de iaurtul gras. Iar definirea
gustului – de fructul de mango. Ingrediente: iaurt gras miere mentă
proaspătă 2 fructe mari de mango 1…
Read more »
Read more »
Omleta cu vinete
14 June 2012
O
reteta de omleta cu vinete din: vinete, oua, ceapa, ulei, rosii,
patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 6 vinete mari 6 oua 2 cepe 150 ml
ulei 500 g rosii 1 legatura patrunjel sare piper Mod de preparare:
Spalati vinetele, taiati-le in cubulete de circa 2 cm, presarati-le cu
sare si lasati-le 30 de…
Read more »
Read more »
Salată mexicană cu crutoane de tortilla
14 June 2012
O
reteta de salata mexicana cu crutoane de tortilla din: tortilla, ulei
de masline, condimente, salata, fasole neagra, rosii cherry, avocado,
zeama de lime si coriandru. Ingrediente: 3 lipii tortilla, taiate in
bucati de dimensiunea crutoanelor 1 lingura ulei de masline 1 lingurita
amestec de condimente cajun sau mexican 1 salata iceberg, rupta in
bucati…
Read more »
Read more »
Sos Coulis de fructe
14 June 2012
O
reteta de sos coulis de fructe din: zmeura, zahar tos, zeama de lamaie
si lichior. Preparaţi acest sos fabulos de fructe utilizând orice fruct
de sezon. Ideal pentru orice desert, îngheţată sau şerbet. Ingrediente:
250 g zmeură tare şi coaptă 125 g zahăr tos zeamă de la o jumătate de
lămâie alcool sau lichior,…
Read more »
Read more »
Prajitura cu crema
14 June 2012
O
reteta de prajitura cu crema din: unt, faina alba, praf de copt, sare
de mare, zahar tos, esenta de vanilie, oua, lapte integral, smantana,
zahar tos, faina de porumb, esenta de rom, ciocolata neagra, unt,
smantana si esenta de vanilie. umpluta cu crema de lapte, această
prăitură divină, stratificată are deasupra o glazură de…