Retete de Paste:
Prajitura cu crema
14 June 2012
O
reteta de prajitura cu crema din: unt, faina alba, praf de copt, sare
de mare, zahar tos, esenta de vanilie, oua, lapte integral, smantana,
zahar tos, faina de porumb, esenta de rom, ciocolata neagra, unt,
smantana si esenta de vanilie. umpluta cu crema de lapte, această
prăitură divină, stratificată are deasupra o glazură de…
Read more »
Read more »
Bors cu verdeturi
14 June 2012
O
reteta de bors cu verdeturi din: spanac, loboda, morcov, patrunjel,
telina, ceapa, ulei, ardie grasi, cartofi, rosii, bors, leustean, sare
si piper. Ingrediente: 600 g spanac, loboda 1 morcov mare 1 radacina de
patrunjel 1 telina mica 2 cepe 50 ml ulei 2 ardei grasi 2 catofi 4 rosii
1 l bors 1 legatura…
Read more »
Read more »
Cafea cu lapte si lichior
14 June 2012
O
reteta de cafea cu lapte si lichior din: cafea cu lapte si lichior.
Ingrediente: 300 g cafea cu lapte 15 cl lichior de cafea Mod de
preparare: Mixam bine cafeaua cu lapte rece si lichiorul, apoi servim in
pahare de lichior.
Read more »
Read more »
Risotto cu sparanghel, mentă şi lămâie
14 June 2012
O
reteta de risotto cu sparanghel, menta si lamaie din: sparanghel,
risotto, supa de pui, unt, parmezan, menta, coaja si zeama de lamaie,
sare de mare, piper si ulei de masline extravirgin. Este un risotto
simplu şi delicios. Ingrediente: 2 legături de sparanghel, curăţate de
capetele lemnoase risotto de bază 700 ml supă fierbinte de…
Read more »
Read more »
Retete simple si ieftine
13 June 2012
Retete
gustoase si ieftine: Prăjitură cu mac şi fructe O reteta de prajitura
cu mac si fructe din: unt, zahar, oua, faina, lapte, seminte de mac,
praf de copt, unt, faina, suc de lamaie, oua, unt si fructe de sezon.
Ingrediente: 250 g unt 200 g zahar 4 oua 200 g faina 3 linguri…
Read more »
Read more »
File de cod cu legume
13 June 2012
O
reteta de file de cod cu legume din: file de cod, morcovi, conopida,
broccoli, ulei, oregano, vin alb sec, lamaie, sare si piper.
Ingrediente: 600 g file de cod 2 morcovi 300 g conopida 200 g broccoli
50 ml ulei 1 lingurita oregano uscat 100 ml vin alb sec 1 lamaie sare
piper …
Read more »
Read more »
Cafea instant inghetata
13 June 2012
O
reteta de cafea instant inghetata din: cafea instant naturala, miere de
albine, smantana, fructe si scortisoara. In primul rând, înainte de
orice înghetată făcută în casă uitaţi de ou, indiferent că vorbim de
gălbenuş sau albuş. Se folosea în reţetele vechi. Oul crud poate fi o
bombă pentru sănătate, deci îl excludem. Ingrediente: cafea…
Read more »
Read more »
Salată de dovlecei, feta şi mentă
13 June 2012
O
reteta de salata de dovlecei, feta si menta din: dovlecei, rucola,
branza feta si menta. Ingrediente: 2 dovlecei 100 g rucola 200 g de
branza feta, sfaramata frunzele de la 1 legatura de menta Mod de
preparare: Se taie dovleceii în fâşii subţiri, folosind cuţitul econom
(cojitorul de cartofi). Se aşază împreună cu…
Read more »
Read more »
Creveti cu orez
13 June 2012
O
reteta de creveti cu orez din: creveti decorticati, orez, ulei de
masline, pasta de tomate, sofran, lamaie, usturoi, marar, sare si piper.
Ingrediente: 400 g creveti decorticati 150 g orez 50 ml ulei de masline
1 lingurita pasta de tomate un varf cutit de sofran 1 lamaie 1 catel de
usturoi 1 legatra marar…
Read more »
Read more »
Cupe cu fructe in sirop vanilat
13 June 2012
O
reteta de cupa cu fructe in sirop vanilat din: zahar, prune, esenta de
vanilie, frisca, vin, coaja de portocala si zeama de portocala.
Ingrediente: 100 g zahar 400 g prune, taiate sferturi, fara samburi 2
linguri esenta de vanilie 300 ml frisca lichida 3 linguri apa de flori
sau vin alb, dulce si parfumat…
Read more »
Read more »
Omletă cu Brie şi bacon cu salată
13 June 2012
O
reteta de omleta cu brie si bacon cu salata din: ulei de masline, bacon
afumat, oua, chives, branza brie, otet de vin rosu, mustar dijon,
castravete si ridichi. Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 200 g de
bacon afumat 6 oua, batute usor 1 legatura mica de chives, tocata 100 g
de branza Brie,…
Read more »
Read more »
Porc cu masline
13 June 2012
O
reteta de porc cu masline din: muschi de porc, ulei de masline,
masline, boia de ardei dulce, supa de carne, usturoi, foaie de dafin,
sare si piper. Ingrediente: 4 felii muschi de porc 100 ml ulei de
masline 200 g masline fara samburi 1 lingura boia de ardei dulce 200 ml
supa de carne…
Read more »
Read more »
Paste la cuptor, cu sos si legume
13 June 2012
O
reteta de paste la cuptor, cu sos si legume din: cascaval, ciuperci,
dovlecei, ardei gras, rosii in suc, usturoi, patrunjel, paste, unt,
faina, mustar, lapte, ulei de masline si oregano. Ingrediente: 150 g
cascaval, razuit 250 g ciuperci, taiate felii 2 dovlecei, taiate bucati 1
ardei gras, taiat felii 1 conserva de 400 g…
Read more »
Read more »
Bors de rosii
13 June 2012
O
reteta de bors de rosii din: ceapa verde, morcovi, telina, patrunjel,
cartofi, rosii, ulei, bors, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1
legatura ceapa verde 2 morcovi 1 telina mica 1 radacina paturnjel 2
cartofi 800 g rosii proaspete sau in bulion 50 ml ulei 500 ml bors 1
legatura patrunjel, leustean sare piper …
Read more »
Read more »
Sos caramel
13 June 2012
O
reteta de sos caramel din: betisor de vanilie, smantana si zahar tos.Un
sos plin de savoare, ideal ca topping fierbinte la îngheţată. Se
asociază minunat şi cu gaufre de Liege Ingrediente: un betisor de
vanilie, taiat in lungime 450 ml smantana 200 g zahar tos Mod de
preparare: Curăţaţi seminţele de vanilie şi…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Cotlet de porc cu sos de afine si miere
13 June 2012
O
reteta de cotlet de porc cu sos de afine si miere din: cotlete de porc,
scortisoara, chimion, coriandru, ardei rosu, cuisoare, sare, piper,
ulei de masline, afine, ceapa, usturoi, suc de lamaie, suc de portocale,
miere, coriandru si oregano. Ingrediente: 4 cotlete de porc scorţişoară
chimion coriandru ardei roşu cuişoare sare piper ulei de…
Read more »
Read more »
Risotto cu pangrattato picant
13 June 2012
O
reteta de Risotto cu pangrattato picant din: coaja rasa de lamaie,
ardei iuti, usturoi, fileuri de ansoa, paine cioabatta, ulei de masline,
risotto, supa de legume, unt, parmezan, sare de mare si piper negru.
Ingrediente: coaja rasă de la o lămâie 3 ardei iuţi uscaţi 4 căţei de
usturoi, curăţaţi 6 fileuri de anşoa…
Read more »
Read more »
Salata de taitei si creveti aromati
13 June 2012
O
reteta de salata de taitei si creveti aromati din: taitei cu ou, ulei
de susan, ulei de arahide, ceapa verde, germeni de fasole, usturoi,
ardei iute, creveti, zahar brun si sos de soia. Ingrediente: 250 g
taitei cu ou 1 lingura ulei de susan, plus extra pentru servit 1 lingura
ulei de arahide legatura…
Read more »
Read more »
Placinta Mojito cu menta, branza si covrigei
13 June 2012
O
reteta de placinta Mojita cu menta, branza si covrigei din: covrigei,
unt, crema de branza, zahar, limete, frunze de menta si frisca.
Ingrediente: 250 g pesmet din covrigei sarati pisati 5 linguri unt 250 g
crema de branza 100 g zahar 2 lamai verzi (limete) 3 linguri frunze de
menta tocate marunt 400 ml…
Read more »
Read more »
Costite la grătar cu salata coleslaw
13 June 2012
O
reteta de Costite la grătar cu salata coleslaw din: costite de porc,
pasta de tomate, ceapa, usturoi, boabe de piper, cuisoare, ardei rosii
uscate, sare de mare, piper, melasa, ceapa, miere, sos worcestershire,
pasta de tomate, mustar, otet de cidru, tabasco, zeama de lamaie, varza,
morcovi, maioneza si zahar tos. Costitele sunt o alegere…
Read more »
Read more »
Salată grecească de pui şi quinoa
13 June 2012
O
reteta de salata greceasca de pui si quinoa din: quinoa, unt, ardei
rosu, usturoi, fileuri de pui, ulei de masline extravirgin, rosii,
masline, ceapa rosie, branza feta, menta, zeama si coaja de lamaie.
Ingrediente: 225 g de quinoa 25 g unt 1 ardei iute rosu, fara seminte si
tocat fin 1 catel de usturoi,…
Read more »
Read more »
Risotto — retetă de bază
13 June 2012
O
reteta de risotto din: supa de legume sau de pui, ulei de masline, unt,
ceapa, telina, orez si vin alb. Ingrediente: un litru de supă de legume
sau de pui 2 linguri ulei de măsline o lingură unt o ceapă mare,
curăţată şi tocată mărunt 4-5 tulpini de ţelină, curăţate şi tocate
mărunt 600…
Read more »
Read more »
Paella rapida
13 June 2012
O
reteta de paella rapida din: ceapa, ardei gras, usturoi, orez, crevete,
ulei de masline, boia iute, boia dulce, concentrat de peste si mazare.
Ingrediente: 1 ceapa mica tocata 2 bucati ardei gras, taiati felii
subtiri 2 catei de usturoi, zdrobiti 250 g orez pentru paella (cu bobul
rotund) 300 g crevete 2 linguri ulei…
Read more »
Read more »
5 feluri de a prepara friptura
13 June 2012
Friptură
tartar clasică Tăiaţi cubuleţe 400 g de file de porc. într-un bol,
bateţi 2 gălbenuşuri cu 1 lingură de sos Worcestershire şi cu puţin
piper de Cayenne. Adăugaţi carnea cu 2 castraveciori tocaţi mărunt, 1
ceapă verde tocată, 1 linguriţă de muştar de Dijon, 2 fileuri de anşoa
tăiate mărunt şi 1 mână de…
Read more »
Read more »
Burgeri cu vinete şi halloumi
13 June 2012
O
reteta de burgeri cu vinete si halloumi din: ulei de masline, ceapa,
vanata, zahar brun, ardei copt, pasta harissa, ciabatta si humus.
Ingrediente: 2 1/2 linguri ulei de masline 2 cepe, feliate foarte fin
1/2 vanata, taiata in 8 felii rotunde 1 lingura de zahar brun 1 ardei
copt, din borcan, tocat 2 lingurita…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu mac şi fructe
13 June 2012
O
reteta de prajitura cu mac si fructe din: unt, zahar, oua, faina,
lapte, seminte de mac, praf de copt, unt, faina, suc de lamaie, oua, unt
si fructe de sezon. Ingrediente: 250 g unt 200 g zahar 4 oua 200 g
faina 3 linguri lapte 3 linguri seminte de mac 1 lingurita praf de…
Read more »
Read more »
Shake de rubarba
13 June 2012
O
reteta simpla de Shake de rubarba din: lapte, rubarba, zahar pudra,
frisca, zahar vanilat, sirop de zmeura, rachiu de zmeura, migdale si
scortisoara. Ingrediente: 0,7 l lapte 500 g rubarba 150 g zahar pudra
100 ml frisca lichida 2 plicuri de zahar vanilat 5 linguri de sirop de
zmeura 4 cl rachiu de zmeura…
Read more »
Read more »
Caneloni din clatite
13 June 2012
O
reteta de Caneloni din clatite din: carne tocta de vita, ceapa,
usturoi, rosii in suc, clatite, chilli, supa de vita si bulion.
Ingrediente: 500 g carne tocata de vita 1 ceapa mare, tocata marunt 2
catei de usturoi, zdrobiti 1 conserva de 400 g rosii in suc, taiate
bucati 8 clatite – cumparate de-a…
Read more »
Read more »
Despre Risotto
13 June 2012
Dacă
aţi mai gătit risotto, ştiţi că fierberea durează circa 40 de minute;
şi-atunci cum se face că la restaurant ţi-l aduc în zece minute după ce
ai dat comanda? E foarte simplu. De obicei se pune o cantitate mai mare
la fiert, iar când e pe jumătate gata se ia de pe foc şi…
Read more »
Read more »
Paste carbonara cu broccoli si carnati
13 June 2012
O
reteta de paste carbonara cu borccoli si carnati din: ulei de masline,
carne de porc, oua, parmezan, spaghete, broccoli si usturoi.
Ingrediente: 1 lingura ulei de masline carnea scoasa din 8 carnati de
porc, facuta chiftelute 3 oua 50 g de parmezan, ras, plus extra pentru
servire 300 g de spaghete 1 capatana de…
Read more »
Read more »
Prajitura cu bezea
13 June 2012
O
reteta de prajitura cu bezea din: faina, unt, glbenusuri, zahar pudra,
smantana, praf de copt, zeama de lamaie, zahar vanilat, nuci, gem de
caise, albusuri, amidon si zahar pudra. Ingrediente: 500 g faina 250 g
unt (cat mai gras) 4 galbenusuri 100 g zahar pudra 2 linguri smantana 1
lingurita praf de copt 1…
Read more »
Read more »
Burgeri cu brânză cu mucegai albastru
13 June 2012
O
reteta de burgeri cu branza cu mucegai albastru din: carne slaba de
vita, ceapa rosie, branza de mucegai albastru, arpagic, sos tabasco, sos
worcestershire, mustar, sare de mare, piper, ulei de masline, chiflte,
frunze de salata, rosii, avocado si maioneza. Branza cu mucegai albastru
dă un plus de savoare acestor delicioşi burgeri preparaţi în…
Read more »
Read more »
Sos de ciocolată
13 June 2012
O
reteta de sos de ciocolata din: zahar tos, ciocolata neagra si pudra de
cacao. O garnitură încântătoare la multe deserturi şi fructe, cum sunt
perele coapte şi îngheţata de vanilie. Ingrediente: 225 gzahăr tos 100 g
ciocolată neagră, tăiată 25 g pudră de cacao, de bună calitate, cernută
Mod de preparare: Puneţi 300…
Plăcintă de pui la oală
13 June 2012
O
reteta de placinta de pui la oala din: unt, ceapa, telina, morcovi,
faina, supa de pui, smantana, sare de mare, piper, piept de pui, foitaj
si ou. Ingrediente: 50 g unt 1 ceapa mare, curatata si tocata 3 tulpini
de telina, curate si taiate cubulete 1 morcov mare, curatat si taiat
cubulete 50 g…
Read more »
Read more »
Negresa cu menta
13 June 2012
O
reteta de negresa cu menta din: ciocolata neagra, unt, zahar, oua,
esenta de vanilie, esenta de menta, sare, faina, biscuiti, frisca si
frunze de menta. Ingrediente: 125 g ciocolata neagra 100 g unt 125 g
zahar 3 oua mari 1 lingurita esenta de vanilie 1 lingurita esenta de
menta 1/4 lingurita sare 125 g…
Read more »
Read more »
Retete culinare: Piept de pui umplut
13 June 2012
O
reteta de piept de pui umplut din: piept de pui, feta, costita, vin
alb, cartofi noi, patrunjel, fasole verde, mustar cu boabe intregi, unt
si ulei de floarea soarelui. Ingrediente: 4 bucati mici de piept de
pui, fara pielita, dezosat 140 g feta, taiata cuburi 8 felii costita 100
ml vin alb, sec 500…
Read more »
Read more »
Supă rece de roşii şi avocado
13 June 2012
O
reteta de supa rece de rosii si avocado din: rosie, avocado, ceapa,
ardei gras, suc de lamaie, suc de rosii, iaurt, arpagic, sare si piper.
Ingrediente: 1 roşie coaptă bine, curăţată de coajă şi tăiată felii 2
fructe de avocado, curăţate de coajă şi tăiate felii 1 ceapă tăiată
felii 1 ardei gras, tocat…
Read more »
Read more »
Gnocchi cu coada de bou
13 June 2012
O
reteta de gnocchi cu coada de bou din: aluat de gnocchi, ulei de
masline, coada de bou, telina, ceapa, morcovi, praz, vin alb, seminte de
fenciul, boabe de ienupar, scortisoara, ardei iute, sare de mare, piper
negru, pasta de rosii, oregano, salvie, unt si parmezan. Ingrediente:
aluat de gnocchi ulei de măsline o coadă…
Read more »
Read more »
Retete gustoase si simple
12 June 2012
Retete
gustoase si simple: Prajitura cu inghetata de cirese O reteta de
prajitura cu inghetata de cirese din: frisca, unt, fulgi de ciocolata
alba, esenta de vanilie, cirese, pesmet si inghetata de vanilie.
Ingrediente: 100 ml frisca batuta din smantana 2 linguri unt 350 g
fulgi de ciocolata alba 1 lingurita esenta de vanilie…
Read more »
Read more »
Kedgeree
12 June 2012
In
secolele XIX si XX, această mâncare, o adevărată chintesenţă a
bucătăriei englezeşti, constituia piesa de rezistenţă a micului dejun
servit în zonele rurale. Denumirea ei provine din India, care pe atunci
era o colonie a Imperiului Britanic. Cuvântul kedgeree este derivat din
termenul khichri, care denumeşte o mâncare făcută din orez, linte şi
ouă…
Read more »
Read more »
Chiftele de somon
12 June 2012
O
reteta de chiftele de somon din: cartofi fainosi, somon, ketchup,
mustar, coaja rasa de lamaie, patrunjel, marar, faina, oua, pesmet si
ulei de floarea soarelui. Ingrediente: 450g de cartofi făinoşi, tăiaţi
în bucăţi 350g de somon (3 fileuri) 2 linguriţe de ketchup 1 linguriţă
de muştar coaja rasă de la 1/2 lămâie, plus felii…
Read more »
Read more »
Gumbo de Louisiana cu fructe de mare
12 June 2012
O
reteta de Gumbo de Louisiana cu fructe de mare din: ulei vegetal, faina
alba, ceapa telina, ardei rosii, usturoi, carnati chorizo, supa de
peste, carne de crab, ceapa verde, piper de cayenne, sare de mare,
piper, stridii si frunze de patrunjel. Ingrediente: 6 linguri de ulei
vegetal 5 linguri de făină albă 2 cepe…
Read more »
Read more »
Pilaf cu chorizo
12 June 2012
O
reteta de pilaf cu chorizo din: ulei de masline, ceapa, carnati
chorizo, usturoi, boia afumata, rosii, orez basmati, supa de legume,
lamaie, frunze de dafin si patrunjel. Ingrediente: 1 lingură ulei de
măsline 1 ceapă mare, feliată fin 250g de cârnaţi chorizo 4 căţei de
usturoi, zdrobiţi 1 linguriţă de boia afumată 400 g…
Read more »
Read more »
Tort cu crema de lamaie
12 June 2012
O
reteta de tort cu crema de lamaie din: faina integrala, unt, zahar
pudra, oua, frisca, zahar tos, coaja si zeama de lamaie, coaja si zeama
de portocale. Coaja de portocala va intensifica gustul absolut delicios.
Ingrediente: 250 g faina integrale 150 unt sarat, rece, taiat cuburi 50
g zahar pudra, plus pentru presarat 4…
Read more »
Read more »
Gnocchi cu rucola si sos de unt
12 June 2012
O
reteta de Gnocchi cu rucola si sos de unt din: rucola, gnocchi, sare de
mare, piper, unt, supa de legume, coaja de lamaie si parmezan.
Ingrediente: o legătură de rucola aluat de gnocchi sare de mare şi piper
negru proaspăt măcinat 125 g unt un polonic de apă sau supă de legume
coaja rasă…
Read more »
Read more »
Doradă cu salsa de mango şi lime
12 June 2012
O
reteta de dorada cu salsa de mango si lime din: dorada, condimente
cajun, coaja si zeama de lime, ulei, mango, orez ardei chilli, avocado,
ceapa verde, coriandru si fasole verde. Ingrediente: 4 dorade, curăţate 2
linguri de condimente cajun coaja rasă şi zeama de la 1 lime 1 lingură
de ulei 1 mango copt,…
Read more »
Read more »
Pavlova cu alune, piersici si zmeura
12 June 2012
O
reteta de pavlova cu alune, piersici si zmeura din: albusuri, zahar
tos, amidon, otet de mere, alune, baton de vanilie, frisca, piersici si
zahar pudra. Ingrediente: 4 albusuri 225 g zahar tos 2 lingurite amidon 2
lingurite otet de mere 50 g alune, rumenite si tocate 1 baton de
vanilie 300 ml frisca lichida…
Read more »
Read more »
Aripi de pui cu sos de smântână şi arpagic
12 June 2012
O
reteta de aripi de pui cu sos de smantana si arpagic din: faina, boia
de ardei, piper de cayenne, sare de mare, aripi de pui, unt, sos iute,
piper negru, usturoi, ulei vegetal, lamaie, smantana, maioneza, arpagic
si zeama de lamaie. Ingrediente: 3-4 linguri de făină albă 1 linguriţă
de boia de ardei puţin…
Read more »
Read more »
Tort de ciocolată, cafea şi fistic
12 June 2012
O
reteta de tort de ciocolata, cafea si fistic din: oua, zahar tos,
migdale, zahar pudra, unt, faina integrala, cacao, cafea espress,
fistic, unt, esenta de vanilie, gem de cirese si ciocolata amaruie.
Ingrediente: 3 albusuri si 3 oua 200 g zahar tos 100 g migdale, macinate
100 g zahar pudra 50 g unt, topit…
Read more »
Read more »
Gnocchi cu ciuperci şi salvie
12 June 2012
O
reteta de Gnocchi cu ciuperci şi salvie din: gnocchi, ulei de masline,
ciuperci, ardei iute, usturoi, sare de mare, unt, supa de legume, frunze
de patrunjel si parmezan. Ingrediente: aluat de gnocchi ulei de măsline
150 g ciuperci sălbatice de diverse tipuri, curăţate şi rupte bucăţele
1/2 ardei iute roşu proaspăt, curăţat de seminţe…
Read more »
Read more »
Sosuri: Cremă englezească
12 June 2012
O
reteta de crema englezeasca din: lapte, betisor de vanilie, galbenusuri
si zahar tos. Un sos cremos, cu o consistenţă uşoară, care se aromează
tradiţional cu vanilie. Serviţi-l fierbinte sau rece, ca garnitură la
orice tip de desert, precum piersicile. Ingrediente: 250 ml lapte un
beţişor de vanilie, tăiat în lungime 3 gălbenuşuri 30 g…
Read more »
Read more »
Muri
12 June 2012
In
multe regiuni din India şi Bangladesh se găteşte deseori orez expandat
sau muri (cunoscut in unele părţi şi ca mur sau mure, iar în dialectul
indian Tulu sub denumirea de churmuri sau kurlu). Acesta se obţine
încălzind boabele de orez într-un cuptor umplut cu nisip. Orezul
expandat obţinut prin acest procedeu este mai puţin…
Read more »
Read more »
Cocktail cu lapte de migdale si inghetata
12 June 2012
O
reteta simpla de Cocktail cu lapte de migdale si inghetata din: lapte,
migdale, zahar, pastai de vanilie, lichior de oua, inghetata de caramel,
inghetata de ciocolata si ciocolata. Ingrediente: 3/4 l lapte 50 g
migdale maruntite fin 40 g zahar miezul unei pastai de vanilie 2 linguri
de lichior de oua 250 ml inghetata…
Read more »
Read more »
Gnocchi cu brânză gorgonzola dulce
12 June 2012
O
reteta de gnocchi cu branza gorgonzola dulce din: aluat de gnocchi,
sare de mare, piper negru, branza gorgonzola dulce, unt, smatana,
maghiran si parmezan. Ingrediente: aluat de gnocchi sare de mare şi
piper negru proaspăt măcinat 2 linguri de brânză gorgonzola dulce 3
linguri de unt 6 linguri de smântână groasă frunzele de la…
Read more »
Read more »
Legume coapte cu dressing de tahini
12 June 2012
O
reteta de legume coapte cu dressing de tahini din: dovlecei, ardei
grasi, vanata, ceapa verde, ulei de masline, harissa, tahini, zeama de
lamaie, iaurt grecesc, menta, cuscus si paine pita. Ingrediente: 2
dovlecei, tăiaţi în bucăţi 3 ardei graşi roşii, fără seminţe şi tăiaţi
în bucăţi 1 vânătă mare, tăiată în bucăţi 8 fire…
Read more »
Read more »
Paste cu ricotta şi dovlecei
12 June 2012
O
reteta de paste cu ricotta si dovlecei din: ulei de masline, salota,
dovlecei, usturoi, paste, buduioc, coaja rasa de lamaie, parmezan,
seminte de pin si ricotta. Ingrediente: 2 linguri ulei de măsline 1
şalotă, tocată fin 4 dovlecei, tăiaţi pe jumătate şi feliaţi fin 3 căţei
de usturoi, tocaţi fin 300g din pastele preferate…
Read more »
Read more »
Parfe din spuma de ciocolata
12 June 2012
O
reteta de parfe din spuma de ciocolata din: ciocolata amaruie,
ciocolata cu lapte, ciocolata alba, oua, zahar tos si foite de
ciocolata. Ingrediente: 100 g ciocolata amaruie, 70% cacao 100 g
ciocolata cu lapte 100 g ciocolata alba 9 oua separate 3 linguri zahar
tos foite de ciocolata pentru ornat Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Reţetă de bază pentru gnocchi cu cartofi
12 June 2012
Reţetă
de bază pentru gnocchi cu cartofi din: cartofi, ulei de masline,
nucsoara, sare de mare, piper, galbenus de ou si faina. Ingrediente: 6
cartofi mijlocii ulei de masline 1/2 nucsoara rasa sare de mare si piper
negru proaspat macinat un galbenus de la un ou mare 1-2 maini de faina
simpla faina semolina …
Read more »
Read more »
Supă-cremă de scoici
12 June 2012
O
reteta de supa crema de scoici din: scoici, ulei de masline, bacon,
ceapa, telina, cartofi, usturoi, unt, faina, supa de pui, smantana,
frunze de telina, frunza de dafin, sare de mare, piper si patrunjel.
Considerata drepta une dintre cele mai gustoase supa americane, această
reţetă este consistentă şi cremoasă, cu o aromă deosebită, dată…
Read more »
Read more »
15 retete culinare
12 June 2012
15
retete culinare: Jambalaya Originară din sudul Statelor Unite,
această mâncare cu nume exotic îmbină influentele culinare europene,
africane şi americane de la sfârşitul secolului XVII. In mod
tradiţional, jambalaya se făcea într-o singură cratiţă,, în care se
puneau laolaltă diverse feluri de carne, legume şi orez. Restul il
gasiti aici. Ciuperci cu…
Read more »
Read more »
Prajitura cu inghetata de cirese
12 June 2012
O
reteta de prajitura cu inghetata de cirese din: frisca, unt, fulgi de
ciocolata alba, esenta de vanilie, cirese, pesmet si inghetata de
vanilie. Ingrediente: 100 ml frisca batuta din smantana 2 linguri unt
350 g fulgi de ciocolata alba 1 lingurita esenta de vanilie 1 kg cirese
300 g pesmet din biscuiti de ovaz…
Read more »
Read more »
Gnocchi
12 June 2012
In
italiană, gnocchi înseamnă „cocoloaşe” şi se pot face în mai multe
moduri. In Toscana, se prepară cu ricotta şi condimente. La Roma, pentru
a prepara gnocchi alia romana, se decupează bucăţi de aluat din făină
semiluna, care se acoperă apoi cu brânză şi se prăjesc sau se frig pe
grătar. Dar cele mai cunoscute…
Read more »
Read more »
Blue Moon
12 June 2012
O
reteta simpla de Cocktail Blue Moon din: rom alb, curacao albastru,
inghetata de vanilie, frisca, lapte si menta proaspata. Ingrediente: 4
cl rom alb 2 cl Curacao albastru 1 glog de inghetata de vanilie 2 cl
frisca lichida 10 cl lapte menta proaspata Mod de preparare: Mixam
romul, Curacao, frisca, laptele si inghetata…
Read more »
Read more »
Orez Pilau
12 June 2012
Există
nenumărate variante ale acestei reţete internaţionale, după cum există
şi nenumărate denumiri care i se dau: pillaw, pilaf, pulau sau plov.
Pilau provine din Uzbekistan, unde se crede câ este una dintre cele mai
vechi metode de preparare a orezului, datând din secolul XVII. Oricare
ar fi numele sub care este cunoscută, mâncarea se…
Read more »
Read more »
Lipie de legume
12 June 2012
O
reteta de lipie de legume din: faina, lapte, oua, sare, ulei de
masline, ciuperci, rosii, mazare, boabe de porumb, piper, oregano, ulei
de plante, mozzarella si usturoi verde. Ingrediente: 100 g faina
integala 125 ml lapte 4 oua sare 1 lingurita ulei de masline 125 g
ciuperci Champignon 2 rosii 150 g mazare 300…
Read more »
Read more »
Inghetata de fructe cu branza
12 June 2012
O
reteta de inghetata de fructe cu branza din: zahar, oua, frisca, esenta
de vanilie, crema de branza, suc de lamaie, coaja de lamaie si fructe.
Ingrediente: 500 g zahar 4 oua 200 ml frisca batuta din smantana 2
lingurite esenta de vanilie 250 g crema de branza, mascarpone 2 linguri
suc de lamaie 1…
Friptură de vită cu sos chimichurri
12 June 2012
O
reteta de friptura de vita cu sos chimichurri din: patrunjel, oregano,
usturoi, salota, fulgi de chilli, ulei de masline, zeama de lamaie, otet
de vin rosu, steak de vita, cartofi prajiti si salata. Ingrediente: 1
legatura mica de patrunjel, tocat grosier 1/2 lingurita de oregano,
proaspat sau uscat 2 catei de usturoi 1 salota,…
Read more »
Read more »
Raviolini cu telină si cimbru
12 June 2012
O
reteta de raviolini cu telina si cimbru din: faina, piure de spanac,
oua, ulei de masline, telina, cimbru, sare de mare, piper negru,
usturoi, ardei iute, unt, parmezan si trufa. Ingrediente: 600 g făină 50
ml piure de spanac 5 ouă ecologice mari ulei de măsline o rădăcină mare
de ţelină, curăţată şi tăiată…
Read more »
Read more »
Chiftelute de crab
12 June 2012
O
reteta de chiftelute de crab din: carne de crab alb, ceapa, telina,
mustar de dijon, maioneza, sos worcestershire, patrunjel, mirodenii,
ulei vegetal, maioneza, lamaie si frunze de salata. Ingrediente: 500 g
de carne de crab albă 1 ceapă mică, curăţată şi tocată mărunt 1 tulpină
de ţelină, curăţată şi tocată mărunt 1 lingură de…
Read more »
Read more »
Tortellini cu pui şi gorgonzola, în supă aromata cu cimbru
12 June 2012
O
reteta de Tortellini cu pui şi gorgonzola, în supă aromata cu cimbru
din: pui, telina, morcovi, praz, fenicl, cimbru, foi de dafin, aluat de
paste, sare de mare, piper, branza gorgonzola, patrunjel, zeama de
lamaie, parmezan si ulei de masline extravirgin. Ingrediente: un pui de
1,5 kg, preferabil ecologic 5 tulpini de ţelină, curăţate…
Read more »
Read more »
Mini tarte cu crema de lamaie si bezea
12 June 2012
O
reteta de mini tarte cu crema de lamaie si bezea din: mini tarte, crema
de lamaie, coaja rasa de lamaie, albusuri si zahar tos. Ingrediente: 8
mini tarte – preparate dinainte 350 g crema de lamaie – de cumparat 2
lamai, coaja rasa 3 albusuri 175 g zahar tos Mod de preparare:
Preincalzeste…
Read more »
Read more »
Sos de mărar
12 June 2012
O
reteta de sos de marar din: mustar integral, mustar de dijon, zahar,
ulei de arahide, otet de vin alb si marar. Acest sos uşor dulce este
garnitura cea mai răspândită la somonul marinat scandinav din imagine,
sau la orice alt peşte afumat. Ingrediente: o lingură cu vârf de muştar
integral o lingură cu vârf…
Read more »
Read more »
Orez cu sofran
11 June 2012
Şofranul
este cel mai scump condiment din lume, o uncie de şofran costând mai
mult decât una de aur. Şofranul este obţinut din pistilurile
galben-portocalii ale micii brânduşe purpurii (Crocus sativus). De la
fiecare floare se obţin doar trei pistiluri, care se culeg cu mâna şi
apoi sunt lăsate să se usuce. însă, pentru fiecare…
Read more »
Read more »
Desert cu sos de lamaie si fructe
11 June 2012
O
reteta de desert cu sos de lamaie si fructe din: biscuiti de ovaz,
capsune, frisca, zahar, oua, suc de lamaie, coaja de lamaie si unt.
Ingrediente: 200 g biscuiti de ovaz sau 4 felii de cozonac sau de
pandispan 250 g capsune sau alte fructe de sezon 400 ml frisca batuta
din smantana sosul…
Read more »
Read more »
Dovleac gratinat cu parmezan
11 June 2012
O
reteta de dovleac gratinat cu parmezan din: dovleac, cartofi, ceapa
rosie, parmezan, smantana, supa de pui, usturoi si patrunjel.
Ingrediente: 1 dovleac, curatat si taiat felii 500 g cartofi noi, taiati
felii 2 cepe mici rosii, curatate si taiate felii 50 g parmezan razuit
300 ml smantana 150 ml supa limpede de pui 2…
Read more »
Read more »
Paste ravioli cremoase cu ou
11 June 2012
O
reteta de paste ravioli cremoase cu ou din: aluat pentru paste, branza
ricott, nucsoare, sare de mare, piper, trufa neagra, oua, unt si
parmezan. Această mâncare stârneşte întotdeauna exclamaţii de apreciere,
deoarece gălbenuşurile sunt încă moi atunci când băgaţi furculiţa în
ravioli — arată superb. Ingrediente: aluat pentru paste 250 g brânză
ricotta de…
Read more »
Read more »
Prajitura cu branza si fructe
11 June 2012
O
reteta de prajitura cu branza si fructe din: biscuiti de ovaz, unt,
zahar, branza de vaci dulce, zahar, zeama de lamaie, zahar vanilat,
sare, faina, oua, smantana, fructe si jeleu de coacaze. Ingrediente: 350
g biscuiti de ovaz sau amaretto pisati 150 g unt 100 g zahar umplutura:
750 g de branza de vaci…
Read more »
Read more »
Cod înfăşurat în pancetta şi cartofi aromaţi cu lămâie
11 June 2012
O
reteta de Cod înfăşurat în pancetta şi cartofi aromaţi cu lămâie din:
cartofi, fasole verde, masline, coaja si zeama de lamaie, ulei de
masline, fileuri de cod, pancetta si tarhon. Ingrediente: 300 g de
cartofi noi 100 g de fasole verde 1 mana de masline kalamata coaja rasa
si zeama de la 1 lamaie…
Read more »
Read more »
Dressing de brânză cu mucegai
11 June 2012
O
reteta de dressing de branza cu mucegai din: branza cu mucegai, vin
alb, ulei light de masline si patrunjel. Foarte versatil, acest dressing
fără egal poate fi servit cu legume, pere sau avocado, ca in cazul de
faţă. Ingrediente: 80 g brânză cu mucegai fărâmicioasă (brânzele
Roquefort sau Stilton sunt ideale) 80 ml oţet…
Read more »
Read more »
Burgeri din pui cu ghimbir
11 June 2012
O
reteta de burgeri din pui cu ghimbir din: usturoi, ghimbir, ceapa
verde, pui, coriandru, sos de peste, ulei de floarea soarelui, taitei cu
ou, legume, sos de soia si sos dulce de chilli. Ingrediente: 1 căţei
de usturoi, tocaţi grosier 1 bucată de ghimbir cât degetul mare, tocat
2 fire de ceapă verde, tocate…
Read more »
Read more »
Frappe de ciocolata
11 June 2012
O
reteta de frappe de ciocolata din: cacao, rachiu, frisca, inghetata de
vanilie si praf de cacao. Ingrediente: 3/4 l cacao rece 1 paharel de
rachiu (Weinbrand) 3 linguri de frisca lichida dulce 4 globuri de
inghetata de vanilie praf de cacao Mod de preparare: Cufundam marginea
paharelor in apa si apoi le trecem…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Focaccia
11 June 2012
O
reteta de focaccia din: drojdie, zahar, faina, sare, apa calda, ulei de
masline si rozmarin. Ingrediente: 1 pachet drojdie uscată 1 lingura
zahăr 4 căni făină 1 1/2 lingura sare 1 1/4 cani de apa calda ulei de
măsline rozmarin tocat Mod de preparare: Se dizolvă drojdia în 1/4
cana de apa şi…
Read more »
Read more »
La pignolata siciliana
11 June 2012
O
reteta de La pignolata siciliana din: faina, zahar, miere, oua, ulei,
coaja de lamaie si sare. Ingrediente: 450 g faina 200 g zahar 120 g
miere 5 oua 200 ml ulei (pentru prajit) 1 lingurita coaja de lamaie rasa
un varf de cutit sare Mod de preparare: Amestecaţi într-un castron
făina cu ouăle,…
Read more »
Read more »
Tocăniţă delicioasă cu cartofi şi perniţe umplute cu rucola
11 June 2012
O
reteta de tocanita delicioasa cu cartofi si pernite umplute cu rucola
din: carne de vitel, ulei de masline, sare de mare, piper, morcovi,
ceapa rosie, telina, usturoi, cimbru, rozmarin, faina, vin alb, rosii,
paste, ulei de masline extravirgin, cartofi, nucsoara, parmezan, unt,
rucola si zeama si coaja rasa de la o lamaie. O cină…
Read more »
Read more »
Halva cu morcovi si nucă de cocos
11 June 2012
O
reteta de halva cu morcovi si nuca de cocos din: morcovi, lapte praf,
zahar granulat, pastai de cardamom, fistic, migdale si nuca de cocos.
Ingrediente: 2 kg de morcovi, curăţaţi 500 ml de lapte praf 500 g de
zahăr granulat 50 g de unt nesărat seminţele de la 2 păstăi de cardamon,
măcinate fin…
Read more »
Read more »
Minestrone cu legume de vară
11 June 2012
O
reteta de minestrone cu legume de vara din: ulei de masline, praz,
telina, dovlecei, usturoi, supa de legume, sparanghel, mazare, fasole
verde, busuioc si paine crocanta. Ingrediente: 3 linguri ulei de măsline
2 fire de praz, tocate fin 2 tulpini de ţelină, tocate fin 2 dovlecei,
tăiaţi în sferturi pe lungime, apoi tocaţi 4…
Read more »
Read more »
Ravioli cu pecorino, cartofi şi mentă
11 June 2012
O
reteta de ravioli cu pecorino, cartofi si menta din: aluat de paste,
cartofi, sare de mare, piper, unt, pecorino, nucsoara, coaja rasa de
lamaie si menta. Ingrediente: aluat de paste 500 g cartofi sare de mare
şi piper negru proaspăt măcinat 100 g unt, plus 2 cubuleţe 1-2 mâini de
brânză pecorino (brânză tare…
Read more »
Read more »
Hotdogs cu sos dulce de chilii
11 June 2012
O
reteta de Hotdogs cu sos dulce de chilii din: carnati, ceapa, sos dulce
de chilli si chifle. Ingrediente: 4 carnati grosi (picanti, daca iti
plac) 2 cepe – rosii, albe sau una din fiecare 4 linguri sos dulce de
chilli 2 linguri pasta de tomate 4 chifle pentru hotdogs Mod de
preparare: Se…
Read more »
Read more »
Parjoale de ovaz cu salata de porumb
11 June 2012
O
reteta de parjoale de ovaz cu salata de porumb din: ceapa, praz, unt,
supa de legume, sare de mare, cimbru, maghiran, fulgi de ovaz, oua,
mustar, boabe verzi de piper, usturoi verde, pesmet, ulei de masline,
ceapa, ardei rosu, boabe de porumb, unt, smantana, praf de curry, boia
de ardei dulce, tabasco si zahar.…
Read more »
Read more »
Vinegretă â l’ancienne
11 June 2012
O
reteta de Vinegretă â l’ancienne din: mustar, otet de vin alb si ulei.
Numele acestui dressing provine de la muştand cu seminţe integrale
utilizat, cunoscut ca moutard â l’ancienne. Este prezentat aici alături
de o salată de cartofi cu arpagic. Ingrediente: o lingură de muştar cu
seminţe întregi 50 ml oţet de vin alb…
Read more »
Read more »
Paste cu ricotta, busuioc si masline negre
11 June 2012
O
reteta de paste cu ricotta, busuioc si masline negre din: aluat de
paste, busuioc, ricotta de bivolita, nucsoara, masline negre, parmezan,
sare de mare, piper, ulei de masline extravirgin, usturoi, rosii si otet
balsamic. Ingrediente: aluat de paste o legătură mare de busuioc
proaspăt 250 g ricotta de bivoliţă 1/4 nucşoară rasă o mână…
Read more »
Read more »
Kulfi cu scortisoară
11 June 2012
O
reteta de kufli cu scortisoara din: lapte intergal, batoane de
scortisoara si zahar granulat. Avand in compozitie doar trei ingrediente
– lapte cu un conţinut scăzut de lactoză, zahăr şi aromă naturală sub
formă de scorţişoară -, aceasta este o reţetă de kulfi (îngheţată
indiană) uimitor de simplă. Imi place să congelez compoziţia în…
Read more »
Read more »
Coaste de porc şi sos de chives
11 June 2012
O
reteta de Coaste de porc şi sos de chives din: coaste de porc, cola,
seminte de susan, ketchup, zahar, sos de soia, sos warcestershire, sos
dulce de chilli, boia, smantana, maioneza, chives si ceapa verde.
Ingrediente: 2 şiruri coaste de porc 2 cutii de cola 2 linguriţe seminţe
de susan (opţional) pentru sos: 8…
Read more »
Read more »
Jambalaya
10 June 2012
Originară
din sudul Statelor Unite, această mâncare cu nume exotic îmbină
influentele culinare europene, africane şi americane de la sfârşitul
secolului XVII. In mod tradiţional, jambalaya se făcea într-o singură
cratiţă,, în care se puneau laolaltă diverse feluri de carne, legume şi
orez. Modul de preparare — orezul se adaugă în mâncare în timpul
fierberiii…
Read more »
Read more »
Ciuperci cu ceapa verde şi usturoi
10 June 2012
O
reteta de ciuperci cu ceapa verde si usturoi din: mazare, ciuperci,
ulei de masline, feta, usturoi, patrunjel, coaja si zeama de lamaie.
Ingrediente: 250 g mazare boabe 6 palarii de ciuperci mari 3 linguri
ulei de masline 40 g feta, sfaramata 1 catel de usturoi, zdrobit 1
lingura patrunjel proaspat, tocat coaja rasa de…
Read more »
Read more »
Cocktail cu suc de maracuja si lichior de piersici
10 June 2012
O
reteta simpla de Cocktail cu suc de maracuja si lichior de piersici
din: lapte, suc de maracuja, zeama de lamaie, lichior de piersici,
sorbet de lamaie, carambola si lamaita. Ingrediente: 3/8 l lapte 1/8 l
suc de maracuja zeama unei jumatati de lamaie 1 paharel de lichior de
piersici 250 ml sorbet de lamaie…
Read more »
Read more »
Morzello catanzarese
10 June 2012
O
reteta de morzello catanzarese din: burta, ficat de vita, plaman de
vita, rinichi de vita, ardei iute, foi de dafin, oregano, pasta de
tomate, suc de rosii, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 600 g
burta prefiarta 200 g ficat de vita 200 g plaman de vita 1 rinichi de
vita 1 ardei…
Read more »
Read more »
Dhal
10 June 2012
O
reteta de dhal din: linte, apa, frunze de curry, rosii, curcuma, boia
de ardei iute, sare de mare, unt, panch phoran si ardei iute. Mancare de
linte picanta sau dhal este un preparat indian comun şi se corsumă de
obicei ca garnitură, cu orez sau pâine. Boabele şi mirodeniile alese
variază de a o…
Read more »
Read more »
Conopida cu branza si patrunjel
10 June 2012
Opareste
1 conopida, desfacuta buchete, pana cand se patrunde. Intr-un vas mic,
pune pe foc 300 ml lapte, 25 g unt si 25 g faina. Amesteca si lasa sa
fiarba pana cand sosul se ingroasa. Adauga 1 nucsoara razuita si 50 g
cascaval razuit, amesteca si tine pe foc pana cand cascavalul se
topeste. Adauga…
Biryani cu miel
10 June 2012
O
reteta de biryani cu miel din: pulpa de miel, ceapa, usturoi, radacina
de ghimbir, fulgi de migdale, ulei vegetal, sare de mare, piper, apa,
seminte de chimion, seminte de coriandru, scortisoara, seminte de
cardamom, boabe de piper, orez basmati, unt, curcuma, frunza de dafin,
cuisoare si anason stelat. Biryani este un preparat compus din…
Read more »
Read more »
Fasole verde cu unt si migdale
10 June 2012
Fierbe
in apa cu sare 400 g fasole verde, curatata de codite 5-6 minute, pana
cand se patrunde. Intre timp, intr-un cas incinge 30 g unt si adauga 1
catel de usturoi zdrobit, si 25 g fulgi de migdale. Scurge fasolea de
lichid si adauga in vas.Amesteca pentru a se unge uniform si serveste.
Fasole…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Cupe de mamaliga umplute cu oua, spanac si branza
10 June 2012
O
reteta de cupe de mamaliga umplute cu oua, spanac si branza din: malai,
lapte, apa, frunza de dafin, rozmarin, parmezan, sare, piper, spanac,
ulei de masline, ceapa, branza si oua. Ingrediente: 1 cana malai 2 cani
de lapte 1 1/2 cani de apa 1 frunza de dafin rozmarin tocat 1/2 cana
parmezan sare, piper…
Read more »
Read more »
Vinegretă de citrice
10 June 2012
O
reteta de vinegreta de citrice din: zeama si coaja de portocala, zeama
si coaja de lamaie, zeama si coaja de grepefruit si ulei. Acest dressing
este ideal pentru salatele ce însoţesc carnea de gâscă, porc sau raţă
chinezească. Ingrediente: zeama şi coaja rasă fin de la o portocală
zeama şi coaja rasă fin de…
Read more »
Read more »
Zuppa sarda di pane
10 June 2012
O
reteta de zuppa sarda di pane din: paine veche, supa de legume, suc de
rosii, ulei de masline, ceapa, frunze de busuioc, parmezan, sare si
piper. Ingrediente: 500 g paine veche 500 ml supa de legume 800 g suc de
rosii 50 ml ulei de masline 1 ceapa 4-5 frunze de busuioc 50 g…
Read more »
Read more »
Lasagne cu dovleac prăjit
10 June 2012
O
reteta de lasagne cu dovleac prajit din: foi de lasagne, seminte de
coriandru, ardei iute, seminte de fenicul, scortisoara, dovleac, ulei de
masline, sare de mare, piper, ierburi, zeama de legume, unt, parmezan
si ulei de masline extravirgin. Ingrediente: paste sau foi de lasagne o
linguriţă seminţe de coriandru 1-2 ardei iuţi roşii proaspeţi…
Read more »
Read more »
Supă rece cu morcovi şi ghimbir
10 June 2012
O
reteta de supa rece cu morcovi si ghimbir din: ceapa, ghimbir, morcovi,
supa de pui, suc de lamaie si coriandru. Ingrediente: 1 ceapă mică,
tocată fin o bucată de 4 centimetri de ghimbir cojit şi dat pe răzătoare
6 morcovi mari, tăiaţi în jumătate pe lungime şi apoi în bucăţi de 1
centimetru 3…
Read more »
Read more »
Cocktail cu ceai de fructe si rachiu de zmeura
10 June 2012
O
reteta simpla de Cocktail cu ceai de fructe si rachiu de zmeura din:
ceai de fructe, apa, indulcitor, rachiu de zmeura, zmeura si caise.
Ingrediente: 3 plicuri de ceai de fructe 3/4 l apa indulcitor 8 cl
rachiu de zmeura 1 ceasca de zmeura 4 caise Mod de preparare: Turnam
apa fiarta pe…
Read more »
Read more »
Costine alla nonna
10 June 2012
O
reteta de costine alla nonna din: coaste de porc, usturoi, fire de
rozmarin, vin rose, suc de rosii, pasta de tomate si lamaie.
Ingrediente: 1,5 kg coaste de porc 4 catei de usturoi 2 fire de rozmarin
500 ml vin rose 500 ml suc de rosii 2 linguri pasta de tomate 1 lamaie
…
Read more »
Read more »
Arroz a la tumbada
10 June 2012
Gastronomia
de pe coastele Golfului Mexic, unde îşi are originea această mâncare,
este evident influenţată de vecinătatea mării. Cel mai vechi şi mai mare
oraş din Mexic, Veracruz, este renumit pentru mâncărurile pe bază de
fructe de mare. Arroz a la tumpada seamănă cu paella sau cu risotto,
incluzând diferite fructe de mare (creveţi, moluşte,…
Read more »
Read more »
Vinegretă de castravete
10 June 2012
O
reteta de vinegreta de castravete din: castravete, otet de vin alb,
mustar de dijon si ulei light. O variaţiune interesantă la vinegretă
clasică. Delicioasă la păstrăv afumat. Ingrediente: o jumătate de
castravete, circa 100 g 3 linguriţe de oţet de vin alb 3 linguriţe de
muştar de Dijon 100 ml ulei light pentru salată,…
Read more »
Read more »
Pita cu dovlecei si urda
10 June 2012
O
reteta de pita cu dovlecei si urda din: faina, ou, urda, unt, smantana,
dovlecei, marar, sare, piper si chimen. Ingrediente: 250 g faina 1 ou
200 g urda 2 linguri unt 200 ml smantana 4 dovlecei 1 legatura marar
sare piper chimen Mod de preparare: Faceti un aluat idn faina, unt,
urda si…
Read more »
Read more »
Pui Madras
10 June 2012
O
reteta de pui madras din: piept de pui, ulei vegetal, ceapa, radacina
de ghimbir, usturoi, ardei iute, chimion, coriandru, curcuma, boia de
ardie iute, frunze de ardei iute, sare de mare, piper, rosii, garam
masala si frunze de coriandru. Acesta este omniprezentul curry din
meniurile restaurantelor din India. De obicei, este un curry foarte…
Read more »
Read more »
Cartofi si ceapa rumenita cu glazura de mustar si miere
10 June 2012
Preincălzeşte
cuptorul la semnul 6/200C. In tava de copt, aşază 1,2 kg de cartofi,
curăţaţi de coajă şi tăiaţi sferturi, împreună cu 2 cepe mici, curăţate
de coajă şi tăiate sferturi, şi 4 căţei de usturoi intregi. Stropeşte cu
4 linguri ulei de floarea soarelui şi amestecă pentru a se unge
uniform. Presară sare şi…
Read more »
Read more »
Turte prajite
10 June 2012
O
reteta de turte prajite din: lapte, apa, unt, branza de burduf, urda,
malai si sare. Ingrediente: 1,5 l lapte 1 l apa 200 g unt sau untura 250
g branza de burduf 50 g urda sarata 500 g malai sare Mod de
preparare: Puneti la fiert laptele amestecat cu apa şi adăugaţi 1…
Read more »
Read more »
Pappardelle cu iepure sălbatic, măsline şi maghiran
10 June 2012
O
reteta de Pappardelle cu iepure sălbatic, măsline şi maghiran din:
cimbru, usturoi, ulei de masline, coaja de lamaie, iepure, ulei de
masline, unt, sare de mare, piper, cimbru, rozmarin, usturoi, vin alb,
paste, masline, maghiran si parmezan. Ingrediente: o legătură mică de
cimbru proaspăt 6 căţei de usturoi, cu tot cu coajă, zdrobiţi ulei…
Read more »
Read more »
Retete pentru weekend #14
9 June 2012
Va
prezentam o serie de retete pentru weekend astfel incat sa puteti gati
simplu si rapid. Delectati-va cu aceste retete pentru weekend si va
asteptam sa vizionati mereu retetele noastre pentru weekend! Hominy
grits Un mic dejun respectabil trebuie să conţină hominy grits – un
terci de mălai cremos şi crccrocant, făcut din boabe…
Read more »
Read more »
Tilapia la cuptor
9 June 2012
O
reteta de tilapia la cuptor din: fileuri de tilapia, sare de mare,
piper, ulei vegetal, ardei iute, usturoi, radacina de ghimbir, boia de
ardei iute, coriandru, rosii, zeama de lamaie, coriandru si lamaie.
Ingrediente: 4 fileuri de tilapia, fiecare de aproximativ 130-150 g sare
de mare şi piper negru 2 linguri de ulei vegetal…
Read more »
Read more »
Retete internationale: Arroz con pollo
9 June 2012
Orice
masă la care se serveşte această mâncare cubaneză populară se poate
transforma într-un adevărat festin. Dacă se foloseşte orezul de tip
Valencia, cu bobul scurt (un bun înlocuitor al acestuia fiind orezul
italian arborio), mâncarea va semăna foarte mult cu paella spaniolă.
Spre deosebire de paella, însa, care se găteşte în cuptor şi are…
Read more »
Read more »
Pui rumenit la cuptor
9 June 2012
O
reteta de pui rumenit la cuptor din: ceapa, telina, lamai, pui, ulei de
masline, cimbru, vin alb, faina si supa de pui. Ingrediente: 1 ceapa
mina, taiata julien 3 codite de telina, taiate bucati 2 lamai, una
curatat de coaja si coaja rasa de la una 1 pui circa 1,4 kg 1 lingura
ulei…
Read more »
Read more »
Sos gribiche
9 June 2012
O
reteta de sos gribiche din: vinegreta, castraveti, capere, ceapa verde
si ou. Bun în special la însufleţirea mâncărurilor necondimentate.
încercaţi să serviţi acest sos la anghinare sau sparanghel alb.
Ingrediente: 250 ml vinegretă clasică o jumătate de lingură castraveţi
mărunţiţi o jumătate de lingură capere mărunţite o jumătate de lingură
ceapă verde mărunţită o…
Read more »
Read more »
Ceai cu sampanie
9 June 2012
O
reteta de ceai cu sampanie din: ceai negru, apa, cuburi de zahar, lamai
si sampanie. Ingrediente: 4 linguri de ceai negru 1/4 l apa 12 bucati
cuburi de zahar 2 lamai 2 sticle de sampanie Mod de preparare: Turnam
apa fiarta pe ceai, adaugam cubul de zahar si lasam 5 minute. Racim cu…
Read more »
Read more »
Placinte cu telemea proaspata
9 June 2012
O
reteta de placinte cu telemea proaspata din: faina, telemea, oua, lapte
acru, untura de porc si sare. Ingrediente: 1 kg faina 500 g telemea
proaspata putin sarata 10 oua 150 ml lapte acru 150 g untura de porc
sare Mod de preparare: Amestecaţi făina cu apă şi puţină sare, ca să
obţineţi un…
Read more »
Read more »
Pappardelle cu tocăniţă de chifteluţe
9 June 2012
O
reteta de pappardelle cu tocanita de chiftelute din: pappardelle, unt,
parmezan, carne tocata, ardei iute, cortisoara, nucsoara, usturoi, sare
de mare, ou, parmezan, coaja de lamaie, usturoi, busuioc, rosii si otet
de vin rosu. Ingrediente: 600 g pappardelle uscate de calitate bună un
cubuleţ de unt o mână de parmezan proaspăt ras Pentru chifteluţe:…
Read more »
Read more »
Chiftelute de spanac si cartofi cu raita de castraveti
9 June 2012
O
reteta de Chiftelute de spanac si cartofi cu raita de castraveti din:
cartofi, sare de mare, piper, ulei vegeal, spanac, seminte de mustar
negru, seminte de chimion, piper cayenne, faina, iaurt, castravete si
zahar tos. Ingrediente: 2 cartofi medii, aproximativ 500 g, curăţaţi
sare demare şi piper negru 3 linguri de ulei vegetal, plus…
Read more »
Read more »
Mancare de ceapă cu smantana
9 June 2012
O
reteta de mancare de ceapa cu smantana din: ceapa, smantana, ulei,
lapte, vin alb, nuci, paine neagra, marar verde, sare si piper. Consumul
zilnic de ceapă crudă scade glicemia, prevenind şi chiar tratând
diabetul. Din acest motiv, ceapa nu trebuie să lipsească din dietele
diabeticilor, dar şi ale celor care vor să ajungă centenari.…
Read more »
Read more »
Cocktail Wild Flowers
9 June 2012
O
reteta simpla de Cocktail Wild Florwers din: lapte, gem de macese,
iaurt si sampanie. Ingrediente: 0,5 l lapte 150 g gem de macese 1 cutie
de iaurt natur 1 sampanie piccolo Mod de preparare: Mixam laptele,
gemul si iaurtul. Indulcim dupa gust. Impartim in pahare si completam cu
sampanie. Punem deasupra cate o…
Read more »
Read more »
10 retete culinare
9 June 2012
10
retete culinare: Paste fusilli cu cârnati O reteta de paste fusilli
cu carneti din: seminte de fenicul, ardei iute, ulei de masline,
carnati, oregano, vin alb, coaja si zeama de lamaie, paste fusilli, sare
de mare, piper, unt, parmezan si patrunjel. Restul il gasiti aici.
Pui cu măsline şi cartofi O reteta…
Read more »
Read more »
Vinegretă de zmeură
9 June 2012
O
reteta de vinegreta de zmeura din: zmeura, otet de vin alb, zahar si
ulei de porumb. Ingrediente: 100 g zmeura, proaspata sau congelata 50 ml
otet de vin alb o lingura de zahar, sau zahar dupa gust 200 ml ulei de
porumb sau ulei de salata de buna calitate Mod de preparare:
Amestecaţi…
Read more »
Read more »
Cotlete de porc cu miere si fructe
9 June 2012
O
reteta de cotlete de porc cu miere si fructe din: cotlete de porc,
ananas, miere, suc de anans si mustar. Ingrediente: 4 cotlete de porc 1
cescuta cu bucatele de ananas 1/2 cescuta cu miere 1/4 cescuta cu suc de
ananas 1 lingura mustar Mod de preparare: Intai pregatim carnea: in
fiecare cotlet…
Read more »
Read more »
Gnocchi alla sorrentina
9 June 2012
O
reteta de Gnocchi alla sorrentina din: gnocchi, mozzarella, suc de
rosii, parmezan, frunze de busuioc, sare si piper. Ingrediente: 1 kg
gnocchi de cartofi 200 g mozzarella 700 ml suc de rosii 100 g parmezan
3-4 frunze de busuioc sare piper Mod de preparare: Taiati mozzarella
in cubulete si presarati-le cu piper proaspat…
Read more »
Read more »
Arroz con coco
9 June 2012
Arroz
con coco este o budincă dulce din orez cu multă nucă de cocos rasă.
Este o mâncare obişbisnuita pe coasta caraibiana a Columbiei şi
Venenezuelei; de asemenea, este foarte populară in Porto Rico şi în
Cuba. In în mod tradiţional, din nuca de cocos se scocoate miezul, care
este dat pe râzătoare şi presresat…
Read more »
Read more »
Paste cu carne de raţă
9 June 2012
O
reteta de paste cu carne de rata din: rata, ulei de masline, sare de
mare, piper, portocala, paste, unt, parmezan, patrunjel, coaja si zeama
de portocala, otet de vin rosu, ulei de masline, pancetta, ceapa rosie,
morcovi, tulpini de telina, rozmarin, baton de scortisoara, usturoi, vin
rosu fructat, stafide si seminte de pin. Ingrediente:…
Rulouri cu ciocolata alba si caise
9 June 2012
Intr-un
bol mic, stropeşte 250 g caise deshidratate cu 3 linguri lichior de
portocale incălzit. Amestecă şi lasă să se imbibe peste noapte in vasul
acoperit. Preîncălzeşte cuptorul la semnul 5/190 C. Intinde foile de
plăcintă pe suprafaţa de lucru şi taie-le in câte 3 fâşii. Intr-un bol
mic, topeşte 50 g unt şi unge…
Read more »
Read more »
Bhaji de ceapă cu sos iute cu verdeţuri
9 June 2012
O
reteta de Bhaji de ceapă cu sos iute cu verdeţuri din: ceapa, sare de
mare, coriandru, seminte de chimion, frunze de curry, faina de naut,
apa, ulei vegetal, frunze de menta, frunze de coriandru, usturoi, ardei
iute, sare de mare, zahar tos, zeama de lamaie si apa. Pentru acest
preparat cu ceapa, usor condimentat,…
Read more »
Read more »
Lasagne cu peşte
9 June 2012
O
reteta de lasagne cu peste din: unt, ceapa, morcovi, telina, fenicul,
patrunjel, fir de dafin, vin alb, creveti, lapte, faina, sare de mare,
piper, nucsoare, file de peste, rosii cherry, parmezan, foi de lasagna,
rucola, pesmet si coaja de lamaie. Este o mâncare de peşte la cuptor în
stil veneţian, cu totul deosebită. Seamănă…
Read more »
Read more »
Omletă cu cimbru
9 June 2012
O
reteta de omleta cu cimbru din: oua, smantana, cimbru, frunze de
patrunjel, sare, piper, rosii, unt si masline. Ingrediente: 8 oua 4
lingurite smantana 2 lingurite cimbru taiat marunt 4 lingurite frunze de
patrunjel taiat marunt sare piper negru macinat 4 rosii rascoapte 6
lingurite unt 8-12 masline negre Mod de preparare: Se…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Sos de ciuperci
9 June 2012
O
reteta de sos de ciuperci din: morcov, ceapa, ulei de masline,
ciuperci, unt, faina, apa, lapte, sare si piper. Ingrediente: 1 morcov
ras fin 1/4 cana ceapa tocata marunt 3 linguri ulei de masline 300g
ciuperci taiate in felii subtiri 4 linguri unt 3 1/2 linguri faina 1 1/2
cana apa 1 1/2 cana…
Read more »
Read more »
Ceai de maracuja cu inghetata
9 June 2012
O
reteta simpla de Ceai de maracuja cu inghetata din: ceai de maracuja,
apa, lichior de rodie si inghetata de maracuja. Ingrediente: 10 linguri
de ceai de maracuja 3/4 l apa 8 linguri de lichior de rodie 250 g
inghetata de maracuja Mod de preparare: Turnam apa fiarta pe ceaiul de
maracuja, lasam 5…
Read more »
Read more »
Chiftele de cartofi
9 June 2012
O
reteta de chiftele de cartofi din: cartofi, zarzavat, flori de
nucsoara, sare, piper, ulei si oregano. Folosiţi cartofi fainoşi.
Aceştia au un conţinut mare de amidon şi se poate face un aluat bine
legat. Ingrediente: 8-10 cartofi mijlocii 4 lingurite zarzavaturi
proaspete taiate marunt (usturoi verde, frunza de patrunjel, hasmatuchi,
cimbru, busuioc, rozmairn) 2…
Read more »
Read more »
Tagliatelle alla carbonara
9 June 2012
O
reteta de Tagliatelle alla carbonara din: tagliatelle, galbenusuri,
cascaval de oaie, piept de porc, ulei de masline, sare si piper.
Ingrediente: 400 g tagliatelle 5 galbenusuri 1 ou 150 g cascaval de oaie
250 g piept de porc crud uscat 50 ml ulei de masline sare piper Mod
de preparare: Taiati pieptul de…
Read more »
Read more »
Sos pesto pentru paste
9 June 2012
O
retetea de sos pesto pentru paste din: busuioc, rucola, patrunjel
verde, nuci, ulei de masline, zeama de lamaie, ceapa, usturoi, sare,
piper si apa. Ingrediente: 50 g busuioc 100 g rucola 2 legatura
patrunjel verde 50 g nuci 1-2 linguri ulei de masline zeama de la
jumatate de lamaie putina ceapa si putin usturoi…
Read more »
Read more »
Chiftelute cu sos picant
9 June 2012
Combină
500 g carne tocată de porc, 25 g pesmet proaspăt, 3 linguri de ardei
iute, tocat, 2 linguri pătrunjel proaspăt, sare şi piper negru.
Modelează 12-15 chifteluţe de aceeaşi mărime şi lasă deoparte. Intr-un
vas larg, încinge 2 linguri ulei şi rumeneşte chifteluţele, pe rând.
Apoi rumeneşte în acelaşi vas 125 g salam picant-…
Read more »
Read more »
Samosa cu năut şi curry
9 June 2012
O
reteta de samosa cu naut si curry din: faina, sare de mare, unt, ulei
vegetal, boia de ardei iute, garam masala, chimion, curcuma, ceapa,
usturoi, ghimbir, naut, mazare si zeama de lamaie. Consumate in mod
traditionale ca gustari în India, pateurile samosa se servesc acum
adesea şi la restaurant, ca aperitive. De obicei, sunt…
Read more »
Read more »
Tagliatelle all-arrabbiata
9 June 2012
O
reteta de tagliatelle all arrabbiata din: tagliatelle, ardie iute,
usturoi, rosii in bulion, parmezan, busuioc, patrunjel, sare si piper.
Ingrediente: 500 g tagliatelle 1 ardei iute 2 catei de usturoi 800 g
rosii decojite in bulion 100 g parmezan 5-6 fire de busuioc 1 legatura
patrunjel sare piper Mod de preparare: Incingeţi uleiul…
Read more »
Read more »
Cuşcuş
9 June 2012
Cuşcuş
este un aliment de bază în bucătăria nord-africană, fiind considerat
mâncarea naţională a Marocului. El constă din mici granule de grâu dur,
care se acoperă cu un strat fin de făină şi se fierb la abur. Pentru a
forma aceste granule, grâul dur şi făina se stropesc cu puţină apâ
sărată, apoi se freacă…
Read more »
Read more »
Vinegretă clasică
9 June 2012
O
reteta de vinegreta clasica din: mustar de dijon, otet de vin alb si
ulei de masline. Vinegretă clasică poate fi utilizată pentru a acri
orice tip de salată şi legumă. Aici este prezentată cu un amestec de
salate. Ingrediente: 2 linguri mustar de Dijon 50 ml otet de vin alb 200
ml ulei de…
Read more »
Read more »
Tagliatelle cu sos pesto
9 June 2012
O
reteta de tagliatelle cu sos pesto din: tagliatelle, busuioc, ulei de
masline, parmezan, usturoi, muguri de pin, sare grunjoasa si piper.
Ingrediente: 500 g tagliatelle 5-6 fire de busuioc 50 ml ulei de masline
100 g parmezan 2 catei de usturoi 50 g muguri de pin 1 lingurita rasa
sare grunojasa piper proaspat macinat…
Read more »
Read more »
Cartofi noi în coajă cu ceapă verde
9 June 2012
O
reteta de cartofi noi in coaja cu ceapa verde din: cartofi noi, ceapa
verde, unt, apa si sare. Ingrediente: 1 kg de cartofi noi o legătură de
ceapă verde 1 lingură cu unt 1 ceaşcă cu apă sare Mod de preparare: Se
spală bine cartofii şi se opăresc cinci minute în apă clocotită…
Read more »
Read more »
Tagliatelle bolognese
8 June 2012
O
reteta de tagliatelle bolognese din: tagliatelle, carne tocata, bacon,
ulei de masline, ceapa, morcovi, telina, rosii in bulion, usturoi, supa
de zarzavat, foi de dafin, oregano, sare si piper. Ingrediente: 400 g
tagliatelle 400 g carne tocata (amestec vita-porc) 100 g bacon afumat 50
ml ulei de masline 1 ceapa 1 morcov 1 telina…
Read more »
Read more »
Cocktail racoritor cu votca
8 June 2012
Ingrediente
pahar amesteca 25 ml votca cu limonada proaspata preparata in casa,
adauca cuburi de gheata si zeama de grepfrut rosu.
Read more »
Read more »
Aripioare picante
8 June 2012
Intr-un
bol, combină 3 linguri unt topit, 4 linguri sos picant de roşii, 1
lingură boia, 1/2 linguriţă sare, 1/2 linguriţă piper negruşi 1
linguriţă de miere. Adaugă 1 kg aripioare – circa 12 bucăţi – amestecă
şi lasă la marinat cel puţin 1 oră. Aşază aripioarele în tava de copt şi
dă la grilul…
Read more »
Read more »
Paste cannelloni
8 June 2012
O
reteta de paste cannelloni din: sare de mare, piper, parmezan, paste
canneloni, ulei de masline, ciuperci porcini uscate, ulei de masline,
morcovi, telina, ceapa rosie, praz, usturoi, ciuperci portobello, rosii,
busuioc, spanac, nucsoara, smantana, fileuri de ansoa si parmezan.
Ingrediente: sare de mare şi piper negru proaspăt măcinat parmezan
pentru ras deasupra 500 g…
Read more »
Read more »
Mancare de conopida – broccoli
8 June 2012
O
reteta de mancare de conopida din: conopida, broccoli, sare, seminte de
mustar, ceapa, usturoi, ulei de soia, limeta, ardei iute uscat, ketchup
de rosii, zahar si hasmatuchi. Ingrediente: 750 g conopida 500 g
broccoli sare 1 lingurita seminte de mustar 1 ceapa 1 catel de usturoi 2
lingurite ulei de soia 1 limeta nestoarsa…
Read more »
Read more »
Salata de vara cu cus-cus
8 June 2012
O
reteta de salata de vara cu cus-cus din: cus-cus, rosii, frunze de
rucola, ardei gras, ceapa, morcov, masline, telemea de capra, ulei de
masline, zeama de lamaie, sare si piper. Ingrediente: 400 g cus-cus 3
rosii mari 1 legatura frunze de rucola, spanac tanar, macris, etc. 1
ardei gras rosu 2 cepe 1 morcov…
Read more »
Read more »
Cum se prepara samosa
8 June 2012
Formaţi
câte o minge din fiecare foaie de aluat de samosa, apoi rulaţi-o pe o
suprafaţă tapetată uşor cu făină, până obţineţi un cerc cu diametrul de
12-15 cm. Tăiaţi fiecare cerc pe jumătate, în câte două semicercuri.
Lucrând cu câte unul odată, umeziţi marginile cu puţină apă, apoi
îndoiţi semicercul şi uniţi marginile tăiate…
Read more »
Read more »
Paste linguine delicioase cu crab
8 June 2012
O
reteta de paste linguine cu crab din: seminte de fenicul, arde iute,
coaja si zeama de lamaie, fenicul, ulei de masline extravirgin, carne de
crab, sare de mare, piper, sparanghel si paste. Ingrediente: o
linguriţă cu vârf seminţe de fenicul 2-3 ardei iuţi roşii proaspeţi,
curăţaţi de seminţe şi tocaţi foarte mărunt coaja rasă…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Prajitura de ciocolata cu zmeura (video)
8 June 2012
O
reteta video despre cum se prepara prajitura de ciocolata cu zmeura
din: faina, zahar, cacao, praf de copt, unt, oua, lapte, zmeura, nuci si
coaja de portocala. Ingrediente: 350 g faina alba 255 g zahar extrafin
55 g cacao 3 lingurite praf de copt 85 g unt 2 oua 175 ml lapte 155 g…
Read more »
Read more »
Creveti tandoori
8 June 2012
O
reteta de creveti tandoori din: creveti, zeama de lamaie, sare de mare,
ulei vegetal, unt, lamaie, iaurt, usturoi, ghimbir, boia de ardei iute,
garam masala si seminte de chimion indian. Un tandoor este un cupotr de
lut folosit în India pentru a găti mâncarea la temperaturi foarte mari.
Desigur că nu face parte din…
Read more »
Read more »
Paste fusilli cu cârnati
8 June 2012
O
reteta de paste fusilli cu carneti din: seminte de fenicul, ardei iute,
ulei de masline, carnati, oregano, vin alb, coaja si zeama de lamaie,
paste fusilli, sare de mare, piper, unt, parmezan si patrunjel.
Ingrediente: 2 linguriţe cu vârf de seminţe de fenicul 2 ardei iuţi
roşii uscaţi, fărâmiţaţi ulei de măsline 600 g…
Read more »
Read more »
Chiftelute vegetale cu harissa
8 June 2012
Intr-un
vas larg, încinge 1 lingură ulei de floarea soarelui şi prăjeşte 1
ceapă tocată şi 2 linguriţe chimen zdrobit, la foc mic, 5 minute.
Mărunţeşte în tocătorul electric împreună cu 400 g năut fiert, 1-2
linguriţe pastă harissa,3 linguri pastă de susan (tahini), 50 g pesmet
şi câteva frunze de pătrunjel proaspăt, tocat. Modelează…
Read more »
Read more »
Pui si dovlecei marinati la gratar
8 June 2012
O
reteta de pui si dovlecei marinati la gratar din: piept de pui,
dovlecei, ulei, vin alb, ceapa, telina, usturoi, cimbru, piper si sare.
Ingrediente: 700 g piept de pui 4 dovlecei potrivit 50 ml ulei 50 ml vin
alb sec 1 ceapa 1 telina mica 2 catei de usturoi 1 lingurita cimbru
uscat un…
Read more »
Read more »
Paste linguine delicioase cu calamar
8 June 2012
O
reteta de paste linguine cu calamr din: calamar, usturoi, coaja si
zeama de lamaie, ardei iute, patrunjel, ulei de masline extravirgin,
sare de mare, piper, linguine, mazare, vin alb si frunze de menta.
Ingrediente: 400 g calamar, curăţat, desfăcut, crestat şi tăiat felii
subţiri de 0,5 cm 2 căţei de usturoi, curăţaţi şi tăiaţi…
Read more »
Read more »
Sosuri: Sos Remoulade
8 June 2012
O
reteta de sos remoulade din: maioneza, mustar de dijon, capere si
castraveti murati. Acest sos, o garnitură tradiţională a ţelinei la
grătar, este delicios şi la preparate reci din carne, precum jambonul,
curcanul şi carnea de vită. Ingrediente: 3 fileuri de ansoa 60 ml lapte
250 g maioneza de casa, sau maioneza cumparata, de…
Read more »
Read more »
Costite de miel cu sos picant
8 June 2012
O
reteta de costite de miel cu sos picant din: costite de miel, sare,
piper, rosii, miere, usturoi, ardei iute, piper boabe si sare.
Ingrediente: 1 kg costite de miel sare piper sosul: 4 rosii mari 1
lingura miere 2 catei de usturoi 1 ardei iute piper boabe sare Mod de
preparare: Tăiaţi costiţele…
Read more »
Read more »
Cocktail Lemon Tea
8 June 2012
O
reteta simpla de Cocktail Lemon Tea din: ceai, apa, lamai, zahar si
rachiu. Ingrediente: 5 lingurite de ceai englezesc 3/4 l apa 5 lamai 150
g zahar 2 pahare de rachiu (Weinbrand) Mod de preparare: Turnam apa
fiarta pe ceai si facem infuzie 3-5 minute. Spalam si curatam lamaile,
punem coaja in ceai,…