Retete de Paste:
Arta de a pastra si servi vinul
2 December 2011
Dacă
vrei un vin de calitate, nu-l păstra la frigider, tine-l în poziţie
orizontală şi nu-l lăsa în lumină. Iar cănd îl serveşti, temperatura lui
trebuie să fie uşor mai mică decăt cea din cameră. Daca n-ai o pivniţa
sau un beci, este mai bine sa nu depozitezi cantităţi mari de vin în
casă. Frigiderul,…
Read more »
Read more »
Salată de spanac cu bacon
2 December 2011
Se
curăţă 200 g spanac. Se prăjesc 16 felii subţiri de bacon în 1 lingură
ulei de măsline. Se prăjesc 100 g seminţe de pin într-o tigaie de
teflon, fără adaos de grăsime. Se amestecă 2 linguri ulei de măsline şi 1
lingură oţet balsamic. Pe farfurii se repartizează feliile de bacon şi
se aşază…
Read more »
Read more »
Prajitura Contesa
2 December 2011
O
reteta delicioasa de prajitura contesa din: albusuri, zahar, nuca,
faina, zahar vanilat, sare, galbenusuri, nes si margarina. Ingrediente:
pentru blat: 6 albuşuri 350 g zahăr 350 g nucă prăjită şi măcinată 3
linguri făină 1 plic zahăr vanilat 1 vârf de cuţit de sare îţi trebuie
pentru cremă: 6 gălbenuşuri 6 linguri zahăr pudră…
Read more »
Read more »
Retete de post: Risotto primavera
2 December 2011
O
reteta delicioasa de risotto primavera din: supa de legume, ulei de
masline, ceapa, morcov, dovlecei, orez, mazare si ceapa verde.
Ingrediente: 600ml supă de legume gata făcută ulei de măsline 1 ceapă
mică, tăiată cubuleţe 1 morcov mare, curăţat de coajă, tăiat cubuleţe 2
dovlecei medii, tăiaţi cubuleţe 150g orez pentru risotto 50g de…
Read more »
Read more »
Salată de morcovi cu sos de creson
2 December 2011
O
reteta delicioasa de salata de morcovi cu sos de creson din: morcovi,
mere, hrean, ulei de masline, lamaie, zahar, iaurt, sos de creson, sos
chili, zahar, eisberg si sare. Ingrediente: 4 morcovi mari 4 mere 2
linguri hrean 2 linguri ulei de măsline 1 lămâie 1 lingură de zahăr
sos: 1 iaurt 3 linguri…
Read more »
Read more »
Retete delicioase pentru Craciun
2 December 2011
Pentru
ca mai este putin pana la intrarea in noul an, va propunem o serie de
Retete delicioase pentru Craciun pe care le puteti incerca pentru a da
un plus de savoare sarbatorilor de iarna; nu ezitati sa incercati aceste
minunate Retete delicioase pentru Craciun. Retete Ciorbe: Reteta zilei:
Ciorba de fasole O reteta simpla…
Read more »
Read more »
5 cocktailuri pentru Craciun
1 December 2011
Pentru
ca mai este putin pana la intrarea in noul an, va propunem o serie de 5
Cocktailuri pentru Craciun pe care le puteti incerca pentru a da un
plus de savoare sarbatorilor de iarna; nu ezitati sa incercati aceste
minunate 5 Cocktailuri pentru Craciun. Cocktail Messicano O reteta de
Cocktal Messicano din: gin, Galliano,…
Read more »
Read more »
Meringue de bezea cu kiwi
1 December 2011
O
reteta delicioasa de merinque de bezea cu kiwi din: albusuri, zahar,
zahar vanilat, kiwi, frisca si menta. Ingrediente: pentru bezea: 4
albusuri 200 g zahar 2 pliculete zahar vanilat pentru umplutura: 3 kiwi 3
linguri zahar 200 g frisca menta pentru ornare Mod de preparare:
Bezea: Se bat albusurile spuma, se toarna treptat…
Read more »
Read more »
Tocană de fasole grasă şi roşii
1 December 2011
O
reteta delicioasa de tocana de fasole grasa si rosii din: ulei de
masline, salote, morcovi, ceapa, rosii, fasole, patrunjel si harissa.
Ingrediente: 3 linguri ulei de măsline 2 şalote, tăiate cubuleţe 2
morcovi, tăiaţi cubuleţe 1 ceapă mare, tăiată felii 6 roşii mari, tocate
şi presărate cu un pic de sare 400 g fasole…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Tarta cu dovleac si miere
1 December 2011
O
reteta delicioasa de tarta cu dovleac si miere din: pulpa de dovleac,
miere, oua, faina, frisca si o pastaie de vanilie. Ingrediente: 500 g
pulpă de dovleac 125 g miere 2 ouă medii 60 g făină 150 ml frişcă
lichidă 1 păstaie de vanilie (doar seminţele) Mod de preparare: Curaţam
dovleacul şi tăiem pulpa…
Read more »
Read more »
Retete de sarmale
1 December 2011
Pentru
ca mai este putin pana la intrarea in noul an, va propunem o serie de
Retete de sarmale pe care le puteti incerca pentru a da un plus de
savoare sarbatorilor de iarna; nu ezitati sa incercati aceste minunate
Retete de sarmale. Sarmalute in foi de vita cu menta O reteta delicioasa
de sarmalute…
Read more »
Read more »
Retete de post: Sarmale coapte în bostan
1 December 2011
O
reteta delicioasa de sarmale coapte in bostan din: ciuperci, ceapa,
morcov, orez, nuci, stafide, pasta de toamte, patrunjel, ulei, vin,
sare, piper, bostani si varza murata. Ingrediente: 1,5 kg ciuperci gata
fierte (de preferinţă opintici sau, şi mai bine, hribi) 1 ceapă mare,
tocată mărunt 1 morcov mare, ras pe răzătoare mare 1 cană…
Read more »
Read more »
Plăcintă de orez cu seminţe
1 December 2011
O
reteta delicioasa de placinta de orez cu seminte din: zahar, orez,
migdale, fistic, stafide, mere, lichior de trandafiri, zeama de
portocala, margarina, scrotisoara si pesmet. Ingrediente: 1 lde apă 125 g
zahăr 300 g orez cu bob rotund 1 praf de sare 100 g migdale măcinate
100 g fistic măcinat 75 g stafide 3-4…
Read more »
Read more »
Iaurt picant cu castraveţi
1 December 2011
Se
încinge o tigaie mică, apoi se adaugă 1 linguriţă de chimion măcinat,
una de coriandru măcinat şi una de curcuma, plus 1/2 linguriţă de
cardamom măcinat. Se prăjesc 2 minute. Se taie în jumătate, se curăţă de
seminţe şi se taie în felii subţiri 1 castravete, apoi se amestecă cu
500ml de iaurt natural,…
Read more »
Read more »
Spată de porc prăjită la foc mic
1 December 2011
O
reteta delicioasa de spata de porc prajita la foc mic din: spata de
porc, usturoi, boia, ulei vegetal, zeama de lamaie si cartofi.
Ingrediente: 4 kg spată de porc fără os, cu pielea crestată din loc în
loc 12 căţei de usturoi 2 linguri de boia 100 ml de ulei vegetal zeama
de la…
Read more »
Read more »
Peşte la cuptor, în sos de vin si smântână
1 December 2011
O
reteta delicioasa de peste la cuptor in sos de vin si smantana din:
peste, ceapa alba, smantana, ulei de masline, lamaie, tarhon, sare,
piper, vin alb, faina si cascaval. Ingrediente: 1 kg peşte la alegere 1
ceapă albă 150 ml smântână 2 linguri ulei de măsline 1 lămâie (dacă nu
agreezi gustul prea acru,…
Read more »
Read more »
Rulouri din napolitană umplute cu frişcă
1 December 2011
O
reteta delicioasa de rulouri din napolitana umplute cu frisca din: unt,
zahar, frisca, ou, zahar vanilat, faina, glazura de ciocolata, frisca,
zahar vanilat si grasime. Ingrediente: 125 g unt 100 g zahăr 100 g
frişcă 1 ou 1 plic zahăr vanilat 150 g faină 150 g glazură de ciocolată
200 g frşcă 1 plic…
Read more »
Read more »
Retete de post: Placinta cu spanac si ciuperci
1 December 2011
O
reteta delicioasa de post de placinta cu spanac si ciuperci din: foi de
placinta, spanac, ciuperci, ulei, morcovi, ceapa, patrunjel, marar,
sare si piper. Ingrediente: 1 pachet foi de placinta 1 kg spanac 1 kg
ciuperci 150 ml ulei 2 morcovi 1 ceapa 1 legatura patrunjel 1 legatura
marar sare si piper Mod…
Read more »
Read more »
Sarmalute in foi de vita cu menta
1 December 2011
O
reteta delicioasa de sarmalute in foid e vita cu menta din: foi de
vita, ceapa, orez, ulei de masline, menta, marar, lamai, sare si piper.
Ingrediente: 34 foi de vita 2 cepe 250 g orez bob rotund 100 ml ulei de
masline 15 g menta 1 legatura de marar 2 lamai sare piper …
Read more »
Read more »
Vitel dulce-acrisor
1 December 2011
O
reteta delicioasa de vitel dulce-acrisor, unt, ceapa, morcovi, prune
uscate, ulei, stafide, bere neagra, miere, sare, piper. Ingrediente: 1
kg pulpă de viţel 50g unt 4 cepe 500g morcovi 200g prune uscate 1
lingură ulei 100g stafide 250 ml bere neagră 3 linguri miere sare piper
Mod de preparare: Prăjiţi carnea tăiată în cubuleţe…
Read more »
Read more »
Ciorba cu galuste din ficatei de pui
1 December 2011
O
reteta delicioasa de ciorba cu ficatei de pui, gris, oua, faina,
loboda, stevie, leustean, cartofi, morcov, telina, lamaie, ulei, sare,
piper, galuste. Ingrediente: 300g ficăţei de pui 2 linguri gris 2 ouă 1
lingură făină 2 leg. loboda 2 leg. ştevie 2 leg. leustean 2 cartofi 1
morcov 1/2 ţelina 2 lămâi 2 linguri…
Read more »
Read more »
Cascaval umplut cu sunca
1 December 2011
O
reteta delicioasa de cascaval umplut cu sunca din: cascaval, sunca,
bacon, ardei gras, ceapa, masline, oua, faina, pesmet, ulei, sare, piper
si boia. Ingrediente: 12 felii pătrate de caşcaval 6 felii de şuncă
presată 6 felii subţiri de bacon 1 ardei gras roşu 1 ceapă 100 g măsline
4 ouă 150 g făină 75…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Salata de Peste Marinat (video)
1 December 2011
O reteta video despre cum se prepara salata de peste marinat: Cum se prepara Salata de Peste Marinat
Read more »
Read more »
Cocktail Goggel Moggel
1 December 2011
O
reteta simpla de Cocktail Goggel Moggel din: galbenus, zeama de
portocala, frisca lichida, curacao triple sec, lichior de nuca de cocos
si ciocolata rasa. Ingrediente: 1 galbenus 2 cl zeama de portocala
proaspata 2 cl frisca lichida 2 cl Curacao Triple Sec 3 cl Lichior de
nuca de cocos ciocolata rasa Mod de…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu cireşe şi mentă
1 December 2011
O
reteta delicioasa de prajitura cu cirese si menta din: oua, faina,
zahar, zahar vanilat, suc de lamaie, sare, branza proaspata de vaci,
frisca, cirese glazurate, fistic, frunze de menta si fulgi de migdale.
Ingrediente: pentru aluat: 5 ouă 140 g faină 140 g zahăr 1 zahăr
vanilat 1/2 lingură suc de lămâie 1 vârf…
Read more »
Read more »
Retete pentru post: Praz cu masline
1 December 2011
O
reteta delicioasa de praz cu masline din: praz, masline, bors, sos de
rosii, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 4 fire praz 100 gr masline
1 pahar bors 1 pahar sos rosii 1 legatura patrunjel sare piper Mod de
preparare: Se oparesc maslinele in bors apoi se scurg si se lasa
deoparte. Prazul se…
Read more »
Read more »
Chiftelute din ficat de pui
1 December 2011
O
reteta delicioasa de chiftelute din ficat de pui din: ficateid e pui,
ceapa, ulei, oua, miez de franzela, faina, sare si piper. Ingrediente: 1
kg ficăţei de pui 2 cepe 200 ml ulei 3 ouă miezul de la o franzelă 5
linguri făină sare piper Mod de preparare: Ficăţeii, curăţaţi, spălaţi
şi zvântaţi…
Read more »
Read more »
Prajitura cu zmeura si frisca
1 December 2011
O
reteta delicioasa de prajitura cu zmeura si frisca din: drojdie de
bere, iaurt, ulei, zahar, faina, oua, fragi, frisca, zahar tos si unt.
Ingrediente: 1 plic drojdie de bere 2 iaurturi (200 g fiecare) 1 pahar
de ulei 4 pahare de zahar 6 pahare de faina 4 oua 250 g de fragi 200 ml…
Read more »
Read more »
Chiftele de legume si naut (falafel)
1 December 2011
O
reteta delicioasa de chiftele de legume si naut (falafel) din: naut,
usturoi, ceapa, pesmet, faina, bicarbonat de sodiu, boia iute,
patrunjel, coriandru, susan, sare, piper si ulei de masline.
Ingrediente: 500 g năut bine hidratat (se pune cu o seară înainte în apă
sau foloseşti din conservă) 2 căţei de usturoi 1 ceapă medie…
Read more »
Read more »
Rulouri de somon cu spanac
1 December 2011
O
reteta delicioasa de rulouri de somon cu spanac, morcovi, galbenusuri,
faina, telina, praz, prune uscate, unt, smnatna, vin alb. Ingrediente: 8
fileuri de somon 2 morcovi 2 gălbenuşuri 12 prune uscate, fără sâmburi 1
lingură faină 1 felie de ţelina 1 praz 100g spanac 50g unt 100 ml
smântână 150ml vin alb sare piper…
Read more »
Read more »
Supa de vita cu loboda
1 December 2011
O
reteta gustoasa de supa de vita cu loboda, rasol de vita, loboda,
morcov, telina, gulie, cartofi, ulei, smantana, sare, piper.
Ingrediente: 4 bucăţi rasol de vită, mai mici 1 morcov 1 ţelină 1 gulie 2
cartofi 4 leg. lobodă 2 linguri ulei 150ml smântână sare piper Mod de
preparare: Fierbeţi carnea în apă cu…
Read more »
Read more »
Prajitura cu glazura de ciocolata
1 December 2011
O
reteta gustoasa de prajitura cu glazura de ciocolata, zahar, stafide, ,
mac, oua, lamaie, rom, ciocolata, ness. Ingrediente blat: 1/2 pahar de
apă 1/4 pahar zahăr 50g stafide tocate 200g mac măcinat 6 ouă zeama şi
coaja de la 1 lămâie 50ml rom sau coniac Ingrediente glazura: 100g
ciocolată 2 linguri apă 3 linguri…
Read more »
Read more »
Deserturi: Prajitura cu nuci
1 December 2011
O
reteta gustoasa de prajitura cu nuci, zahar, margarina, scortisoara,
praf de copt, sare, sirop, esenta de vanilie, cacao. Ingrediente blat:
500g făină 150g zahăr 100g nuci zdrobite 150g margarină 1 linguriţă
scorţişoară măcinată fin 1/2 linguriţă praf de copt un vârf de cuţit
sare Ingrediente glazura: 100 g margarină 250g zahăr 150ml sirop gros…
Chiftele de praz
1 December 2011
O
reteta delicioasa de chiftele de praz, pasta de tomate, oua, foi de
dafin, faina, ulei, sare, piper. Ingrediente: 7-8 fire de praz 300 g
pasta de tomate 2 oua 1 frunza de dafin 2 linguri faina 3 linguri ulei
sare piper Mod de preparare: Tăiaţi prazul în segmente mai mari şi
puneţi-le la fiert…
Read more »
Read more »
Prajitura cu nuci si fructe
1 December 2011
O
reteta gustoasa de prajitura cu nuci, zahar pudra, faina, oua, unt,
praf de copt, gem de caise, fructe de sezon. Ingrediente: 100 g nuci
măcinate 205g zahăr pudră 125 g faină 3 ouă 100 g unt 1 linguriţă praf
de copt 3 linguri gem de caise 300g fructe de sezon Mod de preparare:
Topiti…
Read more »
Read more »
Ardei umpluti cu vinete
1 December 2011
O
reteta delicioasa de ardei umpluti cu vinete din: vinete, ardei, ceapa,
paine, ou, faina, lapte, rosii, sare, zahar, ulei, sare si piper.
Ingrediente: 1 kg vinete 10 ardei 2 cepe potrivite 2 felii de pâine 1 ou
1 lingură făină 1 ceaşcă de lapte 1/2 kg roşii 1 lingură sare 1 lingură
zahăr 3-4…
Read more »
Read more »
4 cocktailuri pentru Craciun
1 December 2011
Pentru
ca mai este putin pana la intrarea in noul an, va propunem o serie de 4
Cocktailuri pentru Craciun pe care le puteti incerca pentru a da un
plus de savoare sarbatorilor de iarna; nu ezitati sa incercati aceste
minunate 4 Cocktailuri pentru Craciun. Cocktail de pepene galben O
reteta simpla de Cocktail de…
Read more »
Read more »
Retete pentru masa de Craciun
1 December 2011
Pentru
ca mai este putin pana la intrarea in noul an, va propunem o serie de
Retete pentru masa de Craciun pe care le puteti incerca pentru a da un
plus de savoare sarbatorilor de iarna; nu ezitati sa incercati aceste
minunate Retete pentru masa de Craciun. Frigaruie cu legume şi file de
vita Ingrediente:…
Read more »
Read more »
Retete de post: Salata de broccoli si conopida
1 December 2011
O
reteta delicioasa de salata de broccoli si conopida din: broccoli,
conopida, migdale, ceapa, suc de lamaie, mazare si miere. Ingrediente: 4
buchete de broccoli 4 buchetele de conopida 2 linguri de migdale taiate
1 ceapa taiata marunt 1 lingura suc de lamaie 1 ceasca mazare 1
lingurita miere Mod de preparare: Buchetele de…
Read more »
Read more »
Chiftelute de dovleac
1 December 2011
O
reteta simpla si delicioasa de chiftelute de dovleac din: cartofi,
pulpa de rosii, ou, faina, amidon, sare, piper, nucsoara, seminte de
dovleac, unt si ulei. Ingrediente: 400 g cartofi roşii 400 g pulpă de
dovleac 1 ou 150 g făină 20 g amidon sare piper nucşoară 75 g seminţe de
dovleac 2 linguri unt…
Read more »
Read more »
Retete de post: Fasole albă cu ceapă coaptă şi roşii
30 November 2011
O
reteta de fasole alba cu ceapa coapta si rosii din: ceapa rosie, ulei
de masline, usturoi, rozmarin, rosii cherry, fasole, otet balsamic si
parmezan. Ingrediente: 2 cepe roşii medii ulei de măsline 2 căţei de
usturoi, tocaţi mărunt 15 g frunze de rozmarin, tocate 300 g de roşii
cherry, tăiate în jumătăţi 2 x…
Read more »
Read more »
Dovleac cu ciuperci
30 November 2011
O
reteta delicioasa de dovleac cu ciuperci din: cartofi, pulpa de
dovleac, sare, piper, hribi, ceapa rosie, ulei, supa, unt, branza de
vaci si nucsoara. Ingrediente: 400 g cartofi 700 g pulpă de dovleac sare
piper 300 g hribi sau alte ciuperci de pădure 200 g ceapă roşie 1
lingură ulei 600 ml supă 1…
Read more »
Read more »
Cozonaci cu stafide
30 November 2011
O
reteta delicioasa de cozonaci cu stafide din: faina, drojdie, oua,
ulei, zahar, unt, lapte, sare, rom, vanilie si stafide. Ingrediente: 1
kg făină 50 g drojdie 6 ouă 4 linguri de ulei 250 g zahăr 200 g unt 500
ml lapte 1 linguriţă sare 1 linguriţă rom 1 /2 baton de vanilie 150 g…
Read more »
Read more »
Chiftelute de cartofi cu ciuperci
30 November 2011
O
reteta delicioasa de chiftelute de cartofi cu ciuperci din: ciuperci,
cartofi, ceapa, usturoi, patrunjel, marar, paine, faina, malai, sare,
piper si boia. Ingrediente: 1 kg ciuperci proaspete 6 cartofi mari 4
cepe 8 căţei de usturoi 1 legătură de pătrunjel 1 legătură de mărar 3
felii de pâine fărâmiţată 3 linguri cu făină 2…
Read more »
Read more »
Supă picantă de dovleac
30 November 2011
O
reteta delicioasa de supa picanta de dovleac din: ulei de masline,
praz, cartofi, usturoi, dovlecei, lapte de cocos, lemongrass si creveti
iuti. Ingrediente: 4 linguri ulei de măsline 4 fire de praz mici,
curăţate, spălate şi tocate grosier 3 cartofi mari, tăiaţi cubuleţe 3
căţei de usturoi, striviţi 2 dovleci pentru plăcintă măricei, curăţaţi…
Read more »
Read more »
Pui cu piure
30 November 2011
O
reteta simpla si delicioasa de pui cu piure din: piept de pui, sare,
boia, cimbru, rozmarin, bere, zeama de lamaie, ulei, conopida, usuturoi,
masline si unt. Ingrediente: 1/2 piept de pui dezosat (cam 2 bucati, ca
pentru snitel) sare boia cimbru rozmarin 1 cana bere zeama de la 1/4
lamaie 2 linguri ulei 1…
Read more »
Read more »
Retete de post: Paste mediteraneene cu busuioc
30 November 2011
O
reteta delicioasa de paste mediteraneene cu busuioc din: ardei rosii,
ceapa rosie, ardei iute, usturoi, zahar brun, ulei de masline, rosii,
paste, busuioc si parmezan. Ingrediente: 2 ardei roşii, curăţaţi de
seminţe, tăiaţi în bucăţi 2 cepe roşii, tăiate în sferturi 2 ardei iuţi,
curăţaţi de seminţe şi tocaţi 3 căţei de usturoi, tocaţi…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Homarul (video)
30 November 2011
O
reteta video delicioasa si gustoasa despre cum se prepara Homarul, un
preparat cu care veti putea impresiona usor musafirii. Cum se prepara
Homarul
Read more »
Read more »
Cum se prepara fasole verde (video)
30 November 2011
O
reteta video delicioasa si rapida despre cum se prepara fasole verde.
Un preparat sanatos, plin de vitamine care este gata intr-un timp foarte
scurt. Cum se prepara fasole verde
Read more »
Read more »
Risotto cu dovleac
30 November 2011
O
reteta delicioasa de risotta cu dovleac din: pulpa de dovleac, ceapa,
usturoi, ulei de masline, unt, orez, vin alb, supa, foaie de dafin,
coaja de limetta, parmezan si patrunjel. Ingrediente: 600 g pulpa de
dovleac 1 ceapa 1 catel de usturoi 1 lingura ulei de masline 3 linguri
unt 250 g orez cu bob…
Read more »
Read more »
Retete de post: Conopidă prăjită cu sos de pătrunjel
30 November 2011
O
reteta delicioasa de conopida prajita cu sos de patrunjel din:
conopida, ulei de floarea soarelui, faina, amidon, apa minerala, seminte
de coriandru, patrunjel, usturoi, suc si coaja de lamaie, capere si
ulei de masline. Ingrediente: 1 conopidă mare, desfăcută în bucheţele
mici ulei de floarea-soarelui, pentru prăjit pentru pane: 85 g de făină
obişnuită…
Read more »
Read more »
Cozonaci cu cremă de nucă
30 November 2011
O
reteta delicioasa de cozonaci cu crema de nuca din: faina, drojdie,
oua, zahar, ulei, unt, lapte, rom, baton vanilie, coaja de lamaie sau
portocale, ou, nuci, arome si stafide. Ingrediente: Pentru aluat: 1 kg
făină 50 g drojdie 6 ouă 250-300 g zahăr 3-4 linguri ulei 1 pahar unt
sau margarină topită 500 ml…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Somon cu sos de dovleac şi ghimbir
30 November 2011
O
reteta delicioasa de somon cu sos de dovleac si ghimbir din: felii de
somon, pulpa de dovleac, ulei de floarea soarelui, vin alb demisec,
smantana, otet de mere, zahar, ghimbir, sare si piper. Ingrediente: 4
felii de somon 300 g pulpa de dovleac 2-3 linguri cu ulei de floarea
soarelui 1/2 pahar cu apa…
Read more »
Read more »
Prăjitură de lămâie cu violete zaharisite
30 November 2011
O
reteta delicioasa de prajitura de lamaie cu violete zaharisite din:
unt, zahar tos, oua, zeama si coaja de lamaie, praf de copt, faina,
lapte si violete zaharisite. Ingrediente: 8 linguri unt 1 pahar plus 2
linguri zahăr tos 4 ouă mari zeama şi coaja rasă de la 1 lămâie mare 2
linguri praf de…
Read more »
Read more »
3 cocktailuri pentru Craciun
30 November 2011
Pentru
ca mai este putin pana la intrarea in noul an, va propunem o serie de 3
Cocktailuri pentru Craciun pe care le puteti incerca pentru a da un
plus de savoare sarbatorilor de iarna; nu ezitati sa incercati aceste
minunate 3 Cocktailuri pentru Craciun. Cocktail Adonis O reteta simpla
de Cocktail Adonis din: dry…
Read more »
Read more »
Retete de post: Supa salsa cu chipsuri tortilla
30 November 2011
O
reteta delicioasa de Supa salsa cu chipsuri tortilla din: rosii, ceapa
rosie, usturoi, zahar, suc de lime, coriandru si chipsuri tortilla.
Ingrediente: 5 roşii coapte (aproximativ 300g), tăiate în bucăţi 1 ceapă
mică roşie, tocată 1 căţel de usturoi, tocat ½ linguriţă de zahăr sucul
de la 1 lime 1 mână de coriandru, tocat…
Read more »
Read more »
Salată caldă de dovleac copt şi linte
30 November 2011
Se
încinge cuptorul la 200° C/ gaz 4. Se amestecă 1 kg de dovleac, tăiat
cuburi, cu 1 lingură ulei de măsline, 1 căţel de usturoi, frunze de
cimbru, sare şi piper. Se coace 25-30 de minute sau până se frăgezeşte.
Se amestecă 1 lingură de oţet balsamic cu 1/2 lingură ulei de măsline,
1…
Read more »
Read more »
Salata de naut
30 November 2011
O
reteta delicioasa de salata de naut din: naut, suc de lamaie, pasta de
susan, usturoi, ulei de masline, chimen, piper rosu, muguri de pin, sare
si piper. Ingrediente: 1 conservă de năut (450 g) 2 linguri cu suc de
lămâie proaspăt 1 conservă cu pastă de susan (tahini) 6 căţei de usturoi
tocaţi 2…
Read more »
Read more »
Retete pentru Craciun
30 November 2011
Pentru
ca mai este putin pana la intrarea in noul an, va propunem o serie de
Retete pentru Craciun pe care le puteti incerca pentru a da un plus de
savoare sarbatorilor de iarna; nu ezitati sa incercati aceste minunate
Retete pentru Craciun. Retete Ciorbe: Ciorba cu carnati O reteta
delicioasa de ciorba cu carnati…
Read more »
Read more »
Supă de fasole in stil italian
30 November 2011
Se
călesc uşor într-o lingură de ulei de măsline 10 minute: 1 ceapă, 1
morcov şi 2 tije de ţelină tocate. Se adaugă 2 căţei de usturoi, 1
frunză de dafin, 1/2 linguriţă amestec de ierburi italieneşti, 400g de
roşii tocate de la conservă şi 600 ml supă de legume fierbinte. Se fierb
la foc…
Read more »
Read more »
Smochine trase în ciocolată
30 November 2011
O
reteta simpla si delicioasa de smochine trase in ciocolata din:
smochine, ciocolata amaruie si scortisoara. Ingrediente: 12 smochine
mari 1 ciocolată amăruie scortisoară Mod de preparare: Pui ciocolata
într-un recipient şi o introduci în cuptorul cu microunde până se
topeşte. Scufunzi fiecare smochină în ciocolata topită, doar până la
jumătatea fructului, apoi o scoţi…
Read more »
Read more »
Cocktail de pepene galben
30 November 2011
O
reteta simpla de Cocktail de pepene galben din: pepene galben, zeama de
lamaie, lichior de mure, miere, si zahar. Ingrediente: 1/4 pepene
galben 1 lingura de zeama de lamaie 6 cl lichior de mure 1 lingura de
miere pentru crusta de zahar: zeama de lamaie zahar Mod de preparare:
Formam bilute din pepene.…
Read more »
Read more »
Retete de post: Chec cu mere si portocale
30 November 2011
O
reteta delicioasa de chec cu mere si portocale din: mere, portocale,
zahar, nuca, ulei, faina, stafide, scortisoara, praf de copt, vanilie si
bicarbonat de sodiu. Ingrediente: 8 mere 3 portocale 1cana zahar 1 cana
nuca maruntita 1 ceasca ulei 3 cani faina 1 ceasca stafide 1/2
lingurita scortisoara 1 plic praf de copt 2…
Read more »
Read more »
Sos de roşii coapte cu usturoi
30 November 2011
O
reteta delicioasa de sos de rosii coapte cu usturoi din: rosii,
usturoi, cimbru, menta si busuioc. Ingrediente: 2-3 roşii 1 căpăţână de
usturoi cimbru mentă busuioc Mod de preparare: Cureţi usturoiul şi îl
pisezi. Roşiile le coci pe grătar, după care le cureţi de pieliţe şi le
toci mărunt. Amesteci roşiile cu usturoiul…
Read more »
Read more »
Pastă de fasole cu aromă de lămâie şi lipii asezonate cu piper negru
30 November 2011
Se
încinge cuptorul la 220° C/ gaz 7. Se pun 3 lipii, rupte bucăţi, pe o
tavă. Se ung cu o lingură ulei de măsline şi se râşneşte mult piper
deasupra, apoi se coc 5-6 minute, până devin crocante şi aurii. Se
încinge 1 lingură ulei de măsline într-o tigaie, se adaugă 4 şalote
tocate…
Read more »
Read more »
Tartă din brânză si cireşe
30 November 2011
O
reteta delicioasa de tarta din branza si cirese din: unt, zahar tos,
ou, zahar vanilat, faina, praf de copt, pesmet, branza, coaja de lamaie,
esenta de lamaie si cirese. Ingrediente: pentru blat: 7 linguri unt
nesarat 3/4 pahar zahar tos 1 ou mare 1 lingura zahar vanilat 1-1/2
pahar plus 2 linguri faina 1…
Retete de post: Bruschete cu ciuperci
30 November 2011
O
reteta delicioasa de bruschete cu ciuperci din: paine, usturoi,
oregano, ciuperci, ceapa, vin alb, patrunjel, sare, piper si ulei de
masline. Ingrediente: felii de bagheta de paine 2 catei de usturoi
oregano uscat 250 g ciuperci 1 ceapa 50 ml vin alb patrunjel sare piper 4
linguri ulei masline Mod de preparare: Feliile…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Legume in aluat
30 November 2011
O
reteta delicioasa de legume in aluat din: cartofi, dovlecel, morcovi,
ciuperci, ceapa, menta, faina, apa, bicarbonat, ulei, lamaie si sare.
Ingrediente: 3 cartofi 1 dovlecel 2 morcovi 4 ciuperci 1 ceapa menta
pentru aluat: 500 g faina 100 ml apa 1 lingurita cu bicarbonat 2 linguri
cu ulei 1/2 lamaie sare Mod de…
Read more »
Read more »
Tocană de roşii şi năut cu harissa
30 November 2011
Intr-o
cratiţă, se prăjesc 1 ceapă roşie tăiată felii şi 1 ardei iute roşu
curăţat de seminţe şi tăiat felii în1/2 lingură ulei de măsline 10
minute, până încep să se înmoaie. Se adaugă 2 căţei de usturoi striviţi
şi 2-1/2 linguri de harissa şi se amestecă. Se ţine pe foc 2 minute. Se
toarnă…
Read more »
Read more »
Saramură de crap
30 November 2011
O
reteta delicioasa de saramura de crap din: crap, rosii, ardei gras,
ardei iute, ceapa, leustean, patrunjel, sare, piper si usturoi.
Ingrediente: un crap de 1 -1,5 kg 6 roşii 2 ardei graşi 1 ardei iute 3
cepe 1 legătură leuştean 1 legătură pătrunjel sare piper 2-3 căţei de
usturoi Mod de preparare: Cureţi peştele…
Read more »
Read more »
Kuchen cu mere
30 November 2011
O
reteta delicioasa de Kuchen cu mere din: mere, faina, sare,
scortisoara, nucsoara, zahar brun, unt, smantana, galbenusuri, esenta de
vanilie si zahar. Ingrediente: 3 cani mere taiate cubulete (mere verzi)
pentru aluat: 1 cana faina 1/4 lingurita sare 1/2 lingurita scortisoara
1 varf cutit nucsoara rasa 1/4 cana zahar brun 1/3 cana unt 1/4…
Read more »
Read more »
Fructe de mare cu legume
29 November 2011
O
reteta delicioasa de fructe de mare cu legume din: morcov, ardei capia,
praz, fructe de mare, vin alb demisec si usturoi. Ingrediente: un
morcov un ardei capia un fir de praz un pachet fructe de mare congelate
doi căţei de usturoi 100 ml vin alb demisec ulei de măsline sare 200 g
orez piper…
Read more »
Read more »
Tarta cu ciuperci
29 November 2011
O
reteta delicioasa de tarta cu ciuperci din: oua, unt, parmezan, morcov,
lapte batut, faina, ceapa rosie, ciuperci, bicarbonat de sodiu, sare,
piper, busuioc, masline, ardei gras si alune. Ingrediente: două ouă 100 g
unt 50 g parmezan un morcov 250 ml lapte bătut 350 g făină o ceapă
roşie 250 g ciuperci o linguriţă…
Read more »
Read more »
Crema cu piscoturi
29 November 2011
O
reteta delicioasa de crema de piscoturi din: frisca, gelatina, zahar
pudra, zahar vanilinat, piscoturi, nuca de cocos, menta, nuci, migdale
si fructe confiate. Ingrediente: 600 ml frişcă 8 g gelatină 75 g zahăr
pudră 100 g prune uscate două pliculeţe zahăr vanilinat 100 g pişcoturi
50 g nucă de cocos sos de ciocolată mentă…
Read more »
Read more »
Legume cu carne de vită
29 November 2011
O
reteta delicioasa de legume cu carne de vita din: orez, morcov, ardei
capia, ardei iute, dovlecel, cartof, porumb, muschid e vita, otet, vin
rosu, sos de soia, marar, patrunjel, ulei, sare si piper. Ingrediente:
100 g orez un morcov un ardei capia un ardei iute mic un dovlecel un
cartof porumb din conservă 500…
Read more »
Read more »
Retete pentru Post
29 November 2011
Pentru
ca suntem in postul Craciunului va propunem o serie de Retete pentru
Post pe care le puteti incerca in aceste zile; nu ezitati sa va
delectati cu aceste minunate Retete pentru Post. Retete de post: Salata
de orez salbatic O reteta delicioasa de salata de orez salbatic din:
orez salbatic, sparanghel, rosii cherry, ardei…
Read more »
Read more »
Cod cu orez
28 November 2011
O
reteta delicioasa de cod cu orez din: cod, orez, fasole rosie, fasole
verde, ardei capia, ceapa, usturoi, sofran, ulei de floarea soarelui,
sare, piper si patrunjel. Ingrediente: 4 trunchiuri de cod 150 g orez
100 g fasole roşie boabe 300 g fasole verde doi ardei capia o ceapă o
căpăţănă de usturoi mică câteva…
Read more »
Read more »
Retete de post: Salata de orez salbatic
28 November 2011
O
reteta delicioasa de salata de orez salbatic din: orez salbatic,
sparanghel, rosii cherry, ardei gras, ceapa rosie, masline verzi, otet,
ulei de masline, sare, piper, sos picant si patrunjel. Ingrediente: 100 g
orez salbatic 150 g sparanghel proaspat 150 g rosii cherry 150 g ardei
gras 150 g ceapa rosie 150 g masline verzi…
Read more »
Read more »
Pâine cu ieburi aromatice
28 November 2011
O
reteta delicioasa de paine cu ierburi aromatice din: faina, drojdie,
lapte, zahar tos, ou, unt, marar, patrunjel, cimbru, rozmarin si sare.
Ingrediente: 500 g făină 30 g drojdie 200 ml lapte dulce o lingură cu
zahăr tos un ou 50 g unt mărar pătrunjel cimbru rozmarin sare Mod de
preparare: Drojdie se pune…
Read more »
Read more »
Cocktail El Diablo
28 November 2011
O
reteta simpla de Cocktail El Diablo din: tequila, creme de cassis,
limeta, ginger ale si coaja de lamaie. Ingrediente: 5 cl tequila 2 cl
Creme de Cassis jumatate de limeta Ginger Ale coaja de lamaie Mod de
preparare: Punem gheata intrun pahar pentru bauturi lungi, presaram
peste ea limeta, adaugam tequila si Creme…
Read more »
Read more »
Cornuleţe cu mure
28 November 2011
O
reteta delicioasa de cornulete cu mure din: faina, iaurt, lapte, oua,
unt, zahar tos, drojdie, gem de mure, zahar vanilinat, sare, esenta de
rom si zahar pudra. Ingrediente: 700 g făină 100 ml iaurt 180 ml lapte
dulce 3 ouă 50 g unt 100 g zahăr tos 25 g drojdie 250 g gem de…
Read more »
Read more »
Ciorba cu carnati
28 November 2011
O
reteta delicioasa de ciorba cu carnati din: carnati afumati, fasole
verde, morcov, patrunjel, pastarnac, ardei gras, ceapa, usturoi, frunza
de dafin, zeama de varza, orez, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 4
cârnaţi afumaţi 400 g fasole verde un morcov o rădăcină de pătrunjel o
rădăcină de păstârnac doi ardei graşi două cepe doi căţei…
Read more »
Read more »
Retete de post: Mazare cu ciuperci si orez
28 November 2011
O
reteta delicioasa de mazare cu ciuperci si orez din: mazare, orez,
ciuperci, ceapa, usturoi, ulei, foaie de dafin, marar, sare si piper.
Ingrediente: 450 g mazare congelata o ceasca orez 200 g ciuperci 2 cepe 1
capatana usturoi 4 linguri ulei 1 foaie dafin marar sare piper Mod de
preparare: Se caleste ceapa…
Read more »
Read more »
Copanele de pui in sos de cidru
28 November 2011
Se
sărează şi se piperează 4 pulpe de pui şi se prăjesc în ulei încins; se
adaugă 2 cepe, 1 lingură ghimbir tocat, 200 ml supă de pasăre, 200 ml
cidru şi se lasă să fiarbă la foc mijlociu cca 30 min. Se adaugă apoi 2
mere tăiate felii şi se mai fierbe 10 min.…
Read more »
Read more »
Clafoutis cu migdale
28 November 2011
O
reteta delicioasa de clafoutis cu migdale din: migdale, boabe de
struguri, strugure rosu, unt, zahar vanilat, oua, zahar, smantana,
faina, praf de copt, fulgi de migdale, unt si zahar pudra. Ingrediente:
100 g migdale 300 g boabe de struguri (fara seminte) ciorchine strugure
rosu 1 lingura unt 1 plic de zahar vanilat 3 oua…
Read more »
Read more »
Supa crema de conopida
28 November 2011
O
reteta delicioasa de supa crema de conopida din: ulei de masline,
ceapa, praz, tulpini de telina, conopida, soia, supa de legume, nucsoara
si crutoane sau germeni de grau. Ingrediente: 2 linguri ulei de masline
1 ceapa mare, tocata 1 fir de praz, feliat fin 2 tulpini de telina,
feliate fin 2 conopide desfacute in…
Read more »
Read more »
Dovlecei cu parmezan
28 November 2011
O
reteta delicioasa de dovlecei cu parmezan din: dovlecei, ardei capia,
ardei gras, telina, patrunjel, usturoi, ceapa, parmezan, miez de nuca,
sos de soia, ulei de masline, sare, piper si patrunjel. Ingrediente: doi
dovlecei doi ardei capia un ardei gras o ţelină mică o rădăcină de
pătrunjel cinci căţei de usturoi o ceapă 50 g…
Read more »
Read more »
Retete de post: Pilaf de post
28 November 2011
O
reteta simpla si delicioasa de pilaf de post din: orez, ciuperci,
ceapa, usturoi, morcov, sare, nucsoara, margarina, lamaie si vin.
Ingrediente: un pahar cu orez o cutie de ciuperci sau cateva ciuperci
proaspete doua cepe trei catei usturoi 3 pahare apa un morcov sare
nucsoara margarina lamaie un pahar vin Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Clătite cu ananas
28 November 2011
O
reteta delicioasa de clatite cu ananas din: faina, ulei, otet de mere,
apa, ou, unt, seminte de floarea soarelui, ananas, lapte, crema de
vanilie, sos de ciocolata, zahar pudra si sare. Ingrediente: 600 g făină
50 ml ulei 25 ml oţet de mere 250 ml apă un ou 100 g unt 100 g seminţe…
Read more »
Read more »
Cocktail Long Island Iced Tea
28 November 2011
O
reteta simpla de Cocktail Long Island Iced Tea din: rom alb, gin,
triple sec, tequila, zeama de lamaie si cola. Ingrediente: 1 cl rom alb 1
cl gin 1 cl Triple Sec 1 cl votca 1 cl tequila 1 cl zeama de lamaie
cola Mod de preparare: Se agita bine ingredientele (cu exceptia…
Read more »
Read more »
Aperitiv cu şuncă şi carpaccio
28 November 2011
O
reteta delicioasa de aperitiv cu sunca si carpaccio din: faina, oua,
iaurt, ulei de masline, sunca de porc, carpaccio de vita, branza
telemea, praf de copt, mac, oregano, sare, piper si sos de rosii picant.
Ingrediente: 200 g făină trei ouă 250 ml iaurt 100 ml ulei de măsline
100 g şuncă de porc…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Crema de dovleac cu quenelles de ricotta
28 November 2011
O
reteta delicioasa de crema de dovleac cu quenelles de ricotta din:
pulpa de dovleac, cartof, unt, ceapa, usturoi, supa vegetala, sare,
ricotta, busuioc, menta, maghiran si sare. Quenelles sunt o specialitate
franţuzească, care se prepară din cartofi, peşte, carne sau brânză,
amestecate cu ou şi făină. Se fierb 2-3 minute şi se servesc calde.…
Read more »
Read more »
Vinete cu piure de legume
28 November 2011
O
reteta de vinete cu piure de legume din: vinete, cartofi, broccoli,
amstec de salata, rosii, miere, otet de mere, sos de soia, masline,
busuioc, sare, piper, ulei de masline, patrunjel si lamaie. Ingrediente:
două vinete trei cartofi 300 g broccoli un pachet amestec de salată
patru roşii trei linguri cu miere oţet de mere…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Martini Sec (video)
28 November 2011
O reteta video usoara si rapida despre cum se pregateste Cocktail Martini Sec. Cum se prepara Cocktail Martini Sec
Read more »
Read more »
Retete de post: Bruschete cu rosii
28 November 2011
O
reteta simpla si delicioasa de bruschete cu rosii din: rosii, busuioc,
ulei de masline, usturoi, paine si sare. Ingrediente: 5 rosii, busuioc
ulei de masline 5 catei de usturoi 1 paine bagheta sare Mod de
preparare: Taiem rosiile in cubulete si le amestecam cu doua linguri de
ulei de masline, busuioc si sare.…
Read more »
Read more »
Ciorba de vitel cu macris
28 November 2011
O
reteta delicioasa de ciorba de vitel cu macris, morcov, ceapa,
cartofi, pasta de rosii, ardei, sare, piper, orez. Ingrediente: 500g
carne de viţel 250g măcriş proaspăt 1 lingură orez 1 morcov 1 ceapă 2
cartofi 2 linguri pasta de roşii 1 ardei sare piper Mod de preparare:
Tăiaţi carnea în bucăţele potrivite şi…
Read more »
Read more »
Supă de ardei cu porumb
28 November 2011
O
reteta simpla si gustoasa de supa cu ardei gras rosu, ceapa, morcovi,
orez, rosii, ulei, porumb boabe, telina frunze, sare, piper.
Ingrediente: 4 ardei graşi roşii 2 cepe 2 morcovi 1lingură orez 4 roşii 3
linguri ulei 4 linguri boabe de porumb conservat 1 leg. frunze de
ţelina sare piper Mod de preparare: Curăţaţi…
Read more »
Read more »
Frigarui de pui cu rozmarin
28 November 2011
O
reteta delicioasa de frigarui de pui cu rozmarin, sare, piper alb,
piper rosu, boia iute, boia dulce, ardei capia, ceapa rosie, unt.
Ingrediente: 500 g piept de pui sare piper alb şi roşu boia dulce şi
iute 3 ardei capia 2 cepe roşii 100 g unt 3-4 crenguţe rozmarin Mod de
preparare: Se spală…
Read more »
Read more »
Omleta catalana
28 November 2011
O
reteta simpla si gustoasa de omleta catalana din: oua, branza dulce,
bagheta, lapte dulce, cascaval, mazare, sunca, sare, unt, ulei, ceapa
verde. Ingrediente: 8 ouă 100 g brânză dulce miezul de la o baghetă 100
ml lapte dulce 100 g caşcaval 100 g mazăre 200 g şuncă presată sare 30 g
unt o lingură…
Retete delicioase: Mancare mexicana
28 November 2011
O
reteta delicioasa de mancare mexicana din: praz, carnati picanti,
patrunjel, ardei verde, ardei capia, sare, piper, chili macinat, ulei,
zahar, ananas, cimbrisor, busuioc, menta. Ingrediente: 2 fire praz 400 g
cârnaţi picanţi o legătură pătrunjel 2 ardei verzi 2 ardei capia sare
piper o lingură chili măcinat 3-4 linguri ulei de floarea- soarelui o…
Read more »
Read more »
Cum se prepara piept de vita sau manzat (video)
28 November 2011
O
reteta video rapida si delicioasa despre cum se prepara pieptul de vita
sau de manzat cu morcovi, ceapa, telina si praz. Cum se prepara piept
de vita sau manzat
Read more »
Read more »
Chiftelute cu sos de pere
28 November 2011
O
reteta delicioasa de chiftelute cu sos de pere, carne de curcan, ou,
susan, migdale, marar, patrunjel, ceapa, usturoi, pesmet, sare, piper,
ulei, pere, unt, menta, patrunjel, salata verde. Ingrediente: 400 g
carne de curcan tocată 1 ou 50 g susan 50 g migdale măcinate o legătură
mărar o legătură pătrunjel 2-3 fire ceapă 1-2…
Read more »
Read more »
Minitarte cu struguri si crema de vanilie
27 November 2011
O
reteta delicioasa de minitarte cu struguri si crema de vanilie din:
faina, unt, zahar, sare, ou, struguri albi, lapte, baton de vanilie,
galbenusuri, zahar si faina. Ingrediente: pentru aluat: 250 g faina 125 g
unt rece 3 linguri zahar 1 varf cutit sare 1 ou pentru umplutura: 500 g
struguri albi pentru crema: 500…
Read more »
Read more »
Salată de peşte
27 November 2011
O
reteta delicioasa de salata de peste din: fileuri de peste, morcovi,
telina, patrunjel, mazare, porumb, galbenus, ulei, mustar, lamaie, sare
si piper. Ingrediente: 500 g fileuri de peşte doi morcovi o ţelină mică o
rădăcină de pătrunjel 200 g mazăre 100 g boabe de porumb din conservă
un gălbenuş crud un gălbenuş fiert 200…
Read more »
Read more »
Retete de post:Tocana de toamna
27 November 2011
O
reteta delicioasa de tocana de toamna din: ardei capia, ardei iute,
ardei grasi, vanata, ceapa, rosii, usturoi, cartofi, sare, piper,
patrunjel, vin si ulei. Ingrediente: 4 ardei capia un ardei iute doi
ardei grasi o vanata 3 cepe 4 rosii 5 catei usturoi 5 cartofi sare piper
patrunjel un pahar cu vin ulei …
Read more »
Read more »
Cocktail Latin Manhattan
27 November 2011
O
reteta simpla de Cocktail Latin Manhattan din: extra aged rum, vermouth
rosu si bitter aromatic. O varianta a Manhattanului destinata
iubitorilor de rom, deosebit de matasos, cu un finish destul de lung.
Ingrediente: 60 ml extra aged rum 15 ml vermouth rosu 2 dashers bitter
aromatic pahar: martini garnitura: cireasa maraschino Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Pui cu salată de sfeclă şi portocale
27 November 2011
O
reteta delicioasa de pui cu salata de sfecla si portocale din: pulpe de
pui, portocale, mustar dijon, ulei de masline, salata mixta si sfecla.
Ingrediente: 4 pulpe de pui dezosate, fără piele 2 portocale 2 linguri
de muştar Dijon 1 lingură ulei de măsline 140 g de salată mixtă (spanac,
rucola, valeriană) 4 sfecle…
Read more »
Read more »
Tartă cu piersici
27 November 2011
O
reteta delicioasa de tarta cu piersici din: faina, unt, zahar pudra,
zahar, tos, oua, migdale, amidon, piersici, sare, zahar vanilinat,
cuisoare si scoartisoara. Ingrediente: 250 g făină 200 g unt 50 g zehăr
pudră 50 g zahăr tos patru ouă 50 g migdale două linguri cu amidon
alimentar compot de piersici un vârf de…
Read more »
Read more »
Perisoare cu ciuperci si sos
27 November 2011
O
reteta gustoasa de perisoare cu ciuperci, carne de vita, franzela, oua,
smantana, verdeata, faina, bulion, ulei. Ingrediente: 1 kg carne de
vită fără os 600 g ciuperci proaspete 250 g franzela 2 ou 400 ml
smântână 1 leg. verdeaţă 1 lingură făină 2 linguri bulion 150 ml ulei
Mod de preparare: Tocati carnea, impreuna…
Read more »
Read more »
Sfeclă marinată cu brânză coaptă de capră
27 November 2011
O
reteta delicioasa de sfecla marinata cu branza coapta de capra din:
ulei de masline, otet de vin rosu, zahar, frunze de cimbru, sfecla,
branza de capra si rucola. Ingrediente: 6 linguri ulei de măsline, plux
extra pentru uns 1 linguri oţet de vin roşu 1 linguriţă de zahăr 1
linguriţă frunze de cimbru 2 …
Read more »
Read more »
Clatite cu frisca si struguri
27 November 2011
O
reteta delicioasa de clatite cu frisca si struguri din: oua, lapte,
faina, zahar vanilat, zahar, coaja de rasa de lamaie, sare, crema de
branza, zahar vanilat, frisca, zahar, bobae de struguri albi, piersici,
ciocolata si fulgi de migdale. Ingrediente: pentru aluat: 4 oua 150 ml
lapte 4 linguri faina 1 lingura zahar vanilat 2…
Read more »
Read more »
Mâncare cu carne de vită
27 November 2011
O
reteta delicioasa de mancare cu carne de vita din: carne de vita,
ceapa, morcov, ardei capia, amzare, fasole rosie boabe, rosii, boabe de
porumb, vin rosu demisec, ulei de floarea soarelui, sare, piper si
patrunjel. Ingrediente: 500 g carne de vită două cepe un morcov doi
ardei capia 100 g mazăre 100 g fasole…
Read more »
Read more »
Prajitura cu crema alba
27 November 2011
O
reteta delicioasa de prajitura cu crema alba din: oua, zahar, faina,
sare, struguri albi, crema de branza, unt, nuca de cocos si ciocolata de
menaj. Ingrediente: 6 oua 300 g zahar 300 g faina 1 praf de sare boabe
de struguri albi pentru crema: 250 g crema de branza 100 g zahar pudra
100…
Read more »
Read more »
Plăcintă cu sardele
27 November 2011
O
reteta delicioasa de placinta cu sardele din: faina, margarina, zahar
tos, drojdie, fileuri de sardine, rosii, ceapa, usturoi si ulei de
masline. Ingrediente: pentru aluat: 465 g făină 180 ml apă 50 g
margarină două linguriţe de zahăr tos un cubuleţ’de drojdie pentru
umplutură: 12 fileuri de sardine o jumătate de lingură de zahăr…
Read more »
Read more »
Cosulet cu miere
27 November 2011
O
reteta de cosulet cu miere din: aluat, pere, oua, zahar vanilat, zahar,
frisca, crema de ciocolata, miere si zahar pudra. Ingrediente: 1 pachet
aluat pentru umplutura: 2 pere mari 2 oua 1 plic zahar vanilat 2
linguri zahar 200 ml frisca 2 linguri crema de ciocolata 3 linguri miere
2 lingurite zahar pudra …
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Crochete de dovleac cu parmezan si cartofi
27 November 2011
O
reteta delicioasa de crochete de dovleac cu parmezan si cartofi din:
pulpa de dovleac, cartofi, oua, parmezan, pesmet, patrunjel, sare,
piper, faina si ulei. Ingrediente: 250 g pulpă de dovleac 200 g cartofi 3
ouă 3 linguri cu parmezan/caşcaval ras pesmet pătrunjel sare piper
făină ulei Mod de preparare: Punem cartofii la fiert in…
Read more »
Read more »
Burgeri de curcan cu salată de sfeclă
27 November 2011
O
reteta delicioasa de burgeri de curcan cu salata de sfecla din: carne
tocata de curcan, cimbru, lamaie, sfecla, ceapa rosie, ulei de masline,
mustar cu boabe, salata verde si lipie. Ingrediente: 500g carne tocată
de curcan 1/2 linguriţă de cimbru uscat sau 2 linguriţe de cimbru
proaspăt 1 lămâie pentru salata: 250g de sfeclă…
Read more »
Read more »
Cocktail Batida de Maracuja (Passion fruit)
26 November 2011
O
reteta simpla de Cocktail Batida de Maracuja din: cachaca, suc de
ananas, suc de lime, sirop de zahar si maracuja. Face parte din
categoria Batidas, categorie de cocktailuri derivate din Caipis,
destinate perioadei de vara. Pot fi consumate pe tot parcursul anului.
Maracuja are o aroma deosebita de orice alt fruct. Ingrediente: 60 ml…
Read more »
Read more »
Chili con Carne si galuste
26 November 2011
O
reteta delicioasa de chili con carne si galuste din: ardei iute, carne
tocata, mini galuste, boabe de fasole rosie, porumb, sare, piper, ceapa,
usturoi, ulei vin rosu, rosii, supa si foaie de dafin. Ingrediente: 1
ardei iute rosu 400 g carne tocata 400 g mini galuste de congelate 1
conserva boabe de fasole rosie…
Read more »
Read more »
Mâncare de jambon şi varză
26 November 2011
O
reteta delicioasa de mancare de jambon si varza din: cartofi, unt,
varza creata, ceapa, supa de legume, jambon, fasole boabe si sos.
Ingrediente: 1 kg de cartofi, necurăţaţi de coajă şi tăiaţi cuburi 25 g
de unt 1/2 varză creaţă, tăiată bucăţi 1 ceapă, tăiată în felii fine 100
ml supă de legume 175…
Read more »
Read more »
Retete de post: Tarta cu nuci
26 November 2011
O
reteta delicioasa de tarta cu nuci din: faina, ulei, zahar, apa,
lamaie, bicarbonat si nuci. Ingrediente: 250 g faina 150 g ulei 150 g
zahar 1 ceasca apa rece 1 lamaie 1 lingurita bicarbonat 250 g nuci
pisate Mod de preparare: Se cerne faina, iar in mijlocul ei se pun 50 g
zahar,…
Read more »
Read more »
Cocktail Gin Daisy
26 November 2011
O
reteta simpla de Cocktail Gin Daisy din: gin, suc de lamaie, sirop de
grenadine si top up soda. Clasic, simplu, dar gustos, ce face parte din
Daisy-ies. Face parte din familie Sours (acrisoare), construieste pe
gheta pisate si indulcite cu un sirop de fructe, in speta Grenadine.
Ingrediente: 50 ml gin 25 ml suc…
Read more »
Read more »
Salată de ardei copţi cu roşii
26 November 2011
O
reteta delicioasa de salata de ardei copti cu rosii din: ardei capia,
rosii, usturoi, ulei, sare, busuioc si patrunjel verde. Ingrediente: 6
ardei capia roşii 1 roşii medii 2 căţei de usturoi 3 linguri cu ulei
sare busuioc uscat pătrunjel verde Mod de preparare: Spală ardeii şi
roşiile, curăţă usturoiul, făramiţează busuiocul uscat şi…
Read more »
Read more »
Piept de pui cu ciuperci porcini
26 November 2011
O
reteta delicioasa de piept de pui cu ciuperci porcini din: piept de
pui, rosii uscate, ciuperci, smantana, branza topita, sare si piper.
Ingrediente: 150 gr piept de pui 40 gr rosii uscate 40 gr ciuperci
porcini 60 ml smantana dulce 30 gr branza topita sare piper Mod de
preparare: Pieptul de pui se…
Read more »
Read more »
Spaghete cu măsline si roşii
26 November 2011
O
reteta delicioasa de spaghete cu masline si rosii din: masline, rosii
uscate, busuioc, usturoi, spaghete, sare si piper. Ingrediente: 150 g
masline 200 rosii uscate conservate in ulei 1/2 legatura de busuioc 2
catei de usturoi 500 g spaghete sare piper Mod de preparare: Roşiile
şi măslinele | se lasă să se se…
Read more »
Read more »
Retete de post: Chiftele din varza si cartofi
26 November 2011
O
reteta delicioasa de chiftele din varza si cartofi din: varza, cartofi,
faina, usturoi, sare, piper, ulei si marar. Ingrediente: 1 varza mica 2
cartofi 4 linguri de faina usturoi sare piper ulei o legatura de marar
Mod de preparare: Tocam varza marunt, o frecam cu sare si o lasam
cateva minute in apa…
Read more »
Read more »
Sufleu de peste cu mazare
26 November 2011
O
reteta delicioasa de sufleu de peste cu mazare din: fileuri de peste,
sare, piper, ceapa, banana, nuci, smantana, ou, praf de curry, nucsoara,
boia, chutney de mango si mazare. Ingrediente: 4 fileuri de peşte (a
cca 200 g) sare piper 2 cepe 1 banană 100 g nuci de Cajou fără sare 200
ml smântână…
Read more »
Read more »
Tarta cu mac si prune
26 November 2011
O
reteta delicioasa de tarta cu mac si prune din: praf de copt, faina,
drojdie, zahar, zahar vanilinat, sare, lapte, unt, oua, lapte, zahar,
mac, faina, stafide, migdale, prune si gem de prune. Ingrediente: aluat:
1 lingurita praf de copt 500 g faina 1 plic drojdie uscata 80 g zahar 1
plic zahar vanilinat 1/2…
Read more »
Read more »
Pui cu salată de varză
26 November 2011
O
reteta delicioasa de pui cu salata de varza din: pulpe de pui, varza
alba, morcovi, ceapa rosie, maioneza, otet de vin alb, coriandru, ardei
iute, zeama de lime, usturoi, coriandru, scortisoara si ghimbir.
Ingrediente: 8 pulpe de pui 1/2 varza alba mica, taiata bucati 4
morcovi, curatati si taiati in bucati 1 ceapa rosie,…
Read more »
Read more »
Pere gratinate
26 November 2011
O
reteta simpla de pere gratinate din: paine alba, pere, oua, lapte,
zahar, unt si scortisoara. Ingrediente: 1/2 paine alba 5 pere 5 oua 500
ml lapte 150 g zahar 50 g unt 1 lingurita scortisoara pudra Mod de
preparare: Cureţi perele de coa|ă şi le tai în patru. Scoţi casa
seminţelor şi tai…
Read more »
Read more »
Muschi de vita cu ciuperci
26 November 2011
O
reteta delicioasa de muschid e vita cu ciuperci din: muschi de vita,
sunca, ciuperci, sos, smantana, vin, sare si piper. Ingrediente: 150 gr
muschi de vita 40 gr sunca presata 50 gr ciuperci 100 ml sos demiglace
30 ml smantana dulce 20 ml vin sare piper Mod de preparare: Se ia
muşchiul de…
Read more »
Read more »
Tartă cu spanac şi porumb
26 November 2011
O
reteta delicioasa de tarta cu spanac si porumb din: boabe de porumb,
faina, unt, spanac, sare, piper, ceapa, usturoi, smantana, oua, nucsoara
si cascaval. Ingrediente: 200 g boabe de porumb (conservă) 250 g făină
155 g unt moale 400 g spanac sare piper 1 ceapă 2 căţei de usturoi 350
ml smântână 2 ouă…
Salată de vinete cu ardei
26 November 2011
O
reteta delicioasa de salata de vinete cu ardei din: vinete, ardei
capia, ceapa rosie, usturoi, ulei si sare. Ingrediente: 2 vinete 3 rdei
capia mari 1 ceapa rosie mare 2 catei de usturoi 200 ml ulei sare Mod
de preparare: Pune la copt vinetele şi ardeii pe aragaz sau pe grătar.
După ce…
Read more »
Read more »
Pilaf sarbesc
26 November 2011
O
reteta delicioasa de pilaf sarbesc din: orez, apa, ceapa,a rdei gras,
rosii, sare, piper, concentrat de legume, patrunjel verde si ulei.
Ingrediente: 1 cana de orez 2-1/2 cani de apa 1 ceapa mare 1 ardei gras
rosu 1 ardei gras verde 4 rosii medii mai moi sau 1 conserva cu rosii
decojite bucati sare…
Read more »
Read more »
Prăjitura uşoară cu pere
26 November 2011
O
reteta delicioasa de prajitura usoara cu pere din: pere, miez de nuca,
faina, zahar, ulei, praf de copt, ghimbir, oua, sare, zahar pudra si
zeama de lamaie. Ingrediente: 6 pere mai tari 150 g miez de nuca 350 g
faina 1 cana zahar 120 ml ulei 1 lingurita praf de copt 1/2 lingurita
ghimbir…
Read more »
Read more »
Cocktail Tequila Sauer
26 November 2011
O
reteta simpla de Cocktail Teuila Sauer din: tequila, suc de portocale,
zeama de lamaie, lamaie si cirese. Ingrediente: 4 cl tequila 2 cl suc de
portocale 2 cl zeama de lamaie sau limeta o felie de lamaie sau
portocala cirese Mod de preparare: Mixam bine sucurile de fructe si
tequila cu cuburi de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata orientala
26 November 2011
O
reteta delicioasa de salata orientala din: cartofi, oua, castraveti
murati, ceapa rosie, ulei de masline si sare. Ingrediente: 8 cartofi 7
oua 10 castraveti murati 2 cepe rosii ulei de masline sare Mod de
preparare: Se spala si se pun la fiert cartofii in coaja. Se fierb la
foc mic aproximativ 2 ore.…
Read more »
Read more »
Retete de post: Pachete cu orez si ciuperci
26 November 2011
O
reteta delicioasa de pachetele cu orez si ciuperci din: aluat de
placinta, margarina, seminte de mac, orez, ceapa, ciuperci, ulei de
masline, sare si piper negru. Ingrediente: 5 foi subtiri de aluat de
placinta 30 g margarina 2 lingurite de semnite mac 100 g orez 1 ceapa
100 g de ciuperci 1 lingura ulei…
Read more »
Read more »
Salate usoare si delicioase
26 November 2011
Salate
delicioase: Salata orientala O reteta gustoasa de salata orientala cu:
cartofi, oua, ceapa verde, ceapa rosie, mustar, zeama de lamaie, ulei
de masline, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 1 kg cartofi cu coaja
roşie 6 ouă o legătură ceapă verde o ceapă roşie 2 linguri muştar cu
hrean zeama de la o lămâie… Citeste tot…
Read more »
Read more »
Salate delicioase: Salata orientala
26 November 2011
O
reteta gustoasa de salata orientala cu: cartofi, oua, ceapa verde,
ceapa rosie, mustar, zeama de lamaie, ulei de masline, sare, piper,
patrunjel. Ingrediente: 1 kg cartofi cu coaja roşie 6 ouă o legătură
ceapă verde o ceapă roşie 2 linguri muştar cu hrean zeama de la o lămâie
3 linguriţe ulei de măsline sare…
Read more »
Read more »
Supa de varza acra
26 November 2011
O
reteta delicioasa de supa de varza acra din: varza murata, apa,
morcovi, ceapa, ulei, pasta de rosii si sare. Ingrediente: 1 varză
murată medie 3 litri de apă 2 morcovi 1 ceapă mare 3 linguri cu ulei
pentru prăjit 2 linguri cu pastă de roşii sare Mod de preparare: Pune
varza la desărat cam…
Read more »
Read more »
Lipie cu falafel şi pastă de susan
26 November 2011
O
reteta delicioasa de lipe cu falafel si pasta de susan din: usturoi,
patrunjel, chimion, pudra de ardei iute, naut, ou, ceapa, ulei de
masline, varza rosie, salata aisber, zeama de lamaie, tahini, iaurt,
lipii si ardei iuti murati. Ingrediente: 1 catel de usturoi 1 mana
patrunjel 2 lingurite chimion macinat 1/4 lingurita pudra de…
Read more »
Read more »
Aripioare de pui la tigaie
26 November 2011
O
reteta gustoasa de aripioare de pui cu: sare, piper macinat, ulei,
rozmarin. Ingrediente: 800 g aripioare de pui sare piper măcinat ulei
pentru prăjit 2-3 crenguţe rozmarin proaspăt Mod de preparare: Se
curăţă aripioarele de pui, se pârlesc pe flacără, apoi se trec prin
câteva jeturi de apă rece şi se şterg…
Read more »
Read more »
Somon cu legume
26 November 2011
O
reteta delicioasa de somon cu legume, sare, piper rosu macinat, piper
megru boabe, dovlecei, ceapa rosie, zahar, rosii, salata verde,
ridichii, usturoi, zeama de lamaie, ulei de masline. Ingrediente: 4
medalioane de somon sare piper măcinat roşu piper negru boabe 2 dovlecei
1-2 cepe roşii o linguriţă zahăr 2 roşii 3-4 frunze de salată…
Read more »
Read more »
Salata cu pui la gratar
26 November 2011
O
reteta delicioasa de salata cu: salata verde, masline, lamaie, sare,
piper, boia iute, boia dulce, ulei de masline, ceapa, usturoi, ridichi,
cascaval, piept de pui. Ingrediente: o salată mare 200 g măsline feliate
zeama de la 1-2 lămâi sare piper boia iute şi dulce 3-4 linguriţe ulei
de măsline 4 fire ceapă 3 fire…
Read more »
Read more »
Retete Craciun
25 November 2011
Pentru
ca mai este putin pana la intrarea in noul an, va propunem o serie de
Retete Craciun pe care le puteti incerca pentru a da un plus de savoare
sarbatorilor de iarna; nu ezitati sa incercati aceste minunate Retete
Craciun. Retete ciorbe: Ciorbă cu porc şi carnaţi O reteta delicioasa de
ciorba de porc…
Read more »
Read more »
Cocktail Orange Cadillac
25 November 2011
O
reteta simpla de Cocktail Orange Cadillac din: aperol, rom, suc de
ananas, suc de portocale, ananas, cirese si menta. Ingrediente: 4 cl
Aperol 2 cl rom alm 5 cl suc de ananas 5 cl suc de portocale o felie de
ananas cirese menta Mod de preparare: Mixam bine Aperol-ul, romul si
sucurile de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Burek cu varza
25 November 2011
O
reteta delicioasa de burek cu varza din: foi de placinta, varza, ardei
capia, ceapa, morcovi, seminte de chimen, chimen, seminte de marar, ulei
si sare. Ingrediente: 1 pachet foi de placinta 1 varza potrivita 4
ardei capia 2 cepe 2 morcovi 1 lingurita cu seminte de chimen 1
lingurita cu chimen macinat 1 lingurita…
Read more »
Read more »
Supe si ciorbe: Supa de ciuperci
25 November 2011
O
reteta gustoasa de supa cu ciuperci, ceapa, morcovi, patrunjel, paste
fusilli, sare, piper, unt, apa. Ingrediente: 400 g ciuperci proaspete o
legătură ceapa 2-3 morcovi 1-2 legături pătrunjel 200 g paste fusilli
sare piper 50 g unt 2 l apă Mod de preparare: Se curăţă ciupercile, se
spală în câteva jeturi de apă şi…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Bruschetta cu Peste Spada la gratar (video)
25 November 2011
O reteta video despre cum se prepara Bruschetta cu Peste Spada la gratar: Cum se prepara Bruschetta cu Peste Spada la gratar
Read more »
Read more »
Tagliatelle cu sunca
25 November 2011
O
reteta delicioasa de tagliatelle cu sunca, ardei, broccoli, sunca de
praga, sare, piper alb, zeama de lamaie, busuioc verde, patrunjel verde.
Ingrediente: o cutie paste tagliatelle 2 ardei 300 g broccoli 250 g
şuncă de Praga 50 unt 200 smântână sare piper alb zeama de la o lămâie
busuioc verde pătrunjel verde Mod de…
Read more »
Read more »
Snitel de pui cu fasole verde
25 November 2011
O
reteta delicioasa de smitel de pui cu: piept de pui, ulei, oua, mustar,
pesmet, sare, piper, fasole verde, lamaie, ulei de masline, otet
balsamic, zahar, usturoi verde, patrunjel. Ingrediente: 500 g piept de
pui ulei pentru prăjit 4 ouă 1-2 linguriţe muştar cu hrean 300 g pesmet
alb 100 g caşcaval ras sare piper…
Read more »
Read more »
Salate: Salata asortata
25 November 2011
O
reteta delicioasa de salata asortata cu: salata verde, varza rosie,
sare, ulei de masline, zeama de lamaie, piper alb, piper rosu, ceapa,
gulie, usturoi, unt, ridichii, miere, crutoane. Ingrediente: 1 salată
verde mare 1 varză roşie sare 2-3 linguri ulei de măsline zeama de la o
lămâie piper măcinat alb şi roşu 1 legătură…
Read more »
Read more »
Retete delicioase: Rulada de carne
25 November 2011
O
reteta delicioasa de rulada de carne cu: carne de porc, sare, carne de
vita, oua, unt, paine, piper alb macinat, piper negru macinat, migdale,
vin dulce, miere, suc de mere, cimbru, unt. Ingrediente rulada: 600 g
pulpă de porc sare 300 g carne de vită 4 ouă 200 g unt 100 g miez de…
Read more »
Read more »
Muschi de vita cu broccoli
25 November 2011
O
reteta delicioasa de muschi de vita cu: vin rosu, unt, ulei, sare,
piper boabe, piper macinat, usturoi verde, broccoli. Ingrediente: 800 g
muşchi de vită 200 ml vin roşu sec 100 g unt 4 linguri ulei sare piper
boabe şi măcinat 2 legături usturoi verde 200 g broccoli Mod de
preparare: Se curăţă muşchiul…
Read more »
Read more »
Gogosi in sos de miere
24 November 2011
O
reteta delicioasa de gogosi in sos de miere din: faina, drojdie, zahar,
miere, ulei, scortisoara, susan si sare. Ingrediente: 400 g faina 20 g
drojdie 4 linguri cu zahar 2 linguri cu miere 4 cesti cu ulei 2
lingurite cu scortisoara susan sare Mod de preparare: Dizolva drojdie
intr-o ceasca de apa, adauga…
Read more »
Read more »
Pui cu ciuperci si papanasi
24 November 2011
O
reteta delicioasa de pui cu ciuperci, busuioc, piper, ulei, cimbru,
sare, unt, lapte, faina, branza de vaci, oua, gris, broccoli, ridichi,
papanasi. Ingrediente: 800 g piept de pui busuioc piper ulei cimbru sare
Ingrediente sos: 300 g ciuperci 75 g unt 400 ml lapte 2 linguriţe făină
Ingrediente papanaşi: 400 g brânză de vaci…
Read more »
Read more »
Cotlete de miel la cuptor
24 November 2011
O
reteta delicioasa de cotlete de miel cu: sare, piper, ulei, usturoi,
boia iute, boia dulce, cimbru, vin alb demisec. Ingrediente: 800 g
costiţe de miel sare piper ulei 3-4 fire usturoi boia iute şi dulce
cimbru 300 ml vin alb demisec Mod de preparare: Se spală costiţele de
miel cu jet de apă rece,…
Read more »
Read more »
Medalion romanesc
24 November 2011
O
reteta delicioasa de medalion romanesc din: cotlet de porc, rosii,
usturoi, vin, mozzarella, crutoane, ulei de masline, sare si piper.
Ingrediente: cotlet de porc fara os 150 gr rosii proaspete 100 gr
usturoi 4 gr vin 10 ml mozzarella 40 gr crutoane 50 gr ulei de masline
sare piper Mod de preparare: Fileul…
Read more »
Read more »
Guguluf cu nucsoara
24 November 2011
O
reteta delicioasa de guguluf cu nucsoara din: zahar, margarina, oua,
lapte, praf de copt, faina, cacao, nuci, zahar pudra, zahar vanilat,
scortisoara, nucsoara si cuisoare. Ingrediente: 160 g zahar 100 g
margarina 3 oua 150 ml lapte 1 lingurita cu praf de copt 180 g faina 2
linguri cu cacao 100 g nuci 100…
Read more »
Read more »
Retete de post: Vinete cu susan
24 November 2011
O
reteta delicioasa de vinete cu susan, ulei de masline, usturoi, sare,
piper macinat, cimbru, otet aromatic, salata verde. Ingrediente: 1 kg
vinete 100 g susan 3-4 linguri ulei de măsline 2 legături usturoi sare
piper măcinat cimbru oţet aromatic salată verde Mod de preparare: Se
spală vinetele, se curăţă de cozi, după care se…
Read more »
Read more »
Cotlet de miel cu piure de praz şi sos de muştar
24 November 2011
O
reteta delicioasa de cotlet de miel cu piure de praz si sos de mustar
din: cartofi, praz, lapte integral, unt, cotlete de miel, supa de miel
sau de vita, jeleu de coacaze si seminte de mustar. Ingrediente: 500 g
cartofi fainosi, curatati de coaja si taiati in bucati mari 1 fir de
praz in…
Read more »
Read more »
Cocktail High Noon
24 November 2011
O
reteta simpla de Cocktail High Noon din: campari, rom alb, suc de
portocale rosii, albus si zahar. Ingrediente: 2 cl Campari 2 cl rom alb
10 cl suc de portocale rosii pentru crusta de zahar: albus zahar Mod
de preparare: Cufundam gura paharului in albus, apoi in zahar. Turnam
romul si Campari-ul in…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Prajitura cu dovleac si portocale
24 November 2011
O
reteta delicioasa de prajitura cu dovleac si portocale din: dovleac,
faina, coaja de portocala, portocala, stafide, ulei de masline,
scortisoara, cuisor, praf de copt, miere, susan si sare. Ingrediente:
500 g dovleac placintar 3 cesti cu faina 2 linguri cu coaja de portocala
glasata 1 portocala 100 g stafide 1 cescuta cu ulei de…
Read more »
Read more »
Retete culinare: Salata taraneasca
24 November 2011
O
reteta gustosa de salata taraneasca din: oua, ardei capia, cascaval,
bacon, marar, salata verde, sare, piper, ulei. Ingrediente: 8ouă 1 ardei
capia 100 g caşcaval 200 g bacon o legătură mărar 2 salate medii sare
piper ulei pentru prăjit Mod de preparare: Se curăţă şi se spală salata
în câteva ape şi se pune…