Retete de Paste:
Salata cu oua si ardei gras
2 July 2012
O
reteta de salata cu oua si ardei gras din: rosii, ridichi, oua, ceapa
verde, salata verde, otet aromatizat, zeama de lamaie, ulei de masline,
sare si ardei gras. Ingrediente: 20 g rosii cherry 8 ridichi rosii 4 oua
fierte tari 1 legatura ceapa verde 1 salata verde 2 linguri otet
aromatizat 2 linguri zeama…
Read more »
Read more »
Briose aperitiv cu caşcaval şi ciuperci
2 July 2012
O
reteta de briose aperitiv cu cascaval si ciuperci din: faina, oua, praf
de copt, lapte, unt, parmezan, cascaval, telemea, ciuperci, sare si
piper. Ingrediente: 350 g faina 2 oua 1 praf de copt 200 ml lapte 50 g
unt 2 linguri parmezan 2 linguri cascaval 2 linguri telemea 4 ciuperci
champignon sare piper …
Read more »
Read more »
Salata cu crabi si telina
2 July 2012
O
reteta de salata cu crabi si telina din: telina, zeama de carne, otet,
zahar, cartofi, sare, ciuperci, zeama de lamaie, anghinare, sparanghel,
maioneza, frisca, oua, crabi si patrunjel. Ingrediente: 400 g telina
(radacini) 1 l zeama de carne (cuburi supa) 2 lingurite otet 2 lingurite
zahar 500 g cartofi sare 250 g ciuperci 2…
Read more »
Read more »
Rulou de oua cu spanac
2 July 2012
O
reteta de rulou de oua cu spanac din: oua, branza de oi, unt, smantana,
spanac, ulei, sare, piper si faina. Ingrediente: 10 oua 150 g branza de
oi 20 g unt 50 g smantana 500 g spanac 2 linguri ulei sare piper 2
linguri faina Mod de preparare: Pui spanacul la fiert in…
Read more »
Read more »
Placintele cu crema de vanilie
2 July 2012
O
reteta de placintele cu crema de vanilie din: faina, unt, zahar, miere,
oua, lapte, esenta de vanilie, drojdie, lapte, zahar, amidon, caise si
vanilie. Ingrediente: 500 g faina 100 g unt 80 g zahar 1 lingurita miere
2 oua 150 ml lapte 1 esenta de vanilie 1 pliculet drojdie uscata pentru
crema: 500 ml…
Read more »
Read more »
Somon copt în folie
2 July 2012
O
reteta de somon copt in folie din: somon, ulei de masline, ceapa,
frunze de dafin, marar, vin alb, avocado, maioneza, suc si coaja de
lamaie, castravete, verdeata, castravete si marar. Ingrediente: 1 somon
întreg de 3,5kg, curăţat ulei de măsline, pentru uns 1 ceapă mică,
tăiată în felii foarte subţiri 4 frunze de dafin…
Read more »
Read more »
Placinta cu ceapa si rozmarin
2 July 2012
O
reteta de placinta galeza cu ceapa din: unt, ceapa, rozmarin si
cartofi. Ingrediente: 100g de unt, topit şi cald 500g de ceapă, tăiată
în felii 1 crenguţă de rozmarin 1kg de cartofi Mod de preparare: Se
încălzeşte un sfert din unt într-o tigaie mare, la foc mediu. Se înăbuşe
ceapa cu puţină sare…
Read more »
Read more »
Supă de peşte
2 July 2012
O
reteta de supa de peste din: peste, ceapa, morcovi, cartofi, ardei
capia, telina, suc de rosii, leustean, patrunjel, foi de dafin, sare si
piper boabe. Pentru a pregăti această supă, poţi să foloseşti crap,
caras sau chiar păstrăv. Ingrediente: 2 kg peste 2 cepe 2 morcovi 3
cartofi 2 ardei capia 1 telina 1…
Read more »
Read more »
Budinca cu peste
2 July 2012
O
reteta de budinca cu peste din: fileuri de peste alb, cartofi,
broccoli, unt, oua, iaurt, cascaval, marar verde, nucsoara, lamaie, sare
si piper. Ingrediente: 800 g fileuri de peste alb 4 cartofi 1 broccoli
mic 50 g unt 4 oua 400 ml iaurt simplu 150 g cascaval marar verde
nucsoara rasa 1/2 lamaie sare…
Read more »
Read more »
Varză cu bacon, morcov şi telina
2 July 2012
O
reteta de varza cu bacon, morcov si telina din: unt, bacon afumat,
usturoi, cimbru, telina, morcovi, varza si vin alb. Ingrediente: 1 cub
de unt 100g de bacon afumat cu multă carne, tăiat în bucăţele 1 căţel de
usturoi, tocat mărunt câteva crenguţe de cimbru 1 ţelină, tăiată în
batonaşe subţiri 2 morcovi, tăiaţi…
Read more »
Read more »
Ciorba de stevie
2 July 2012
O
reteta de ciorba de stevie din: stevie, morcov, pastarnac, ceapa,
cartofi, orez, ulei, bulion, bors, sare si leustean. Ingrediente: 4-5
legaturi stevie 1 morcov 1 pastarnac 1 ceapa 4 cartofi 1 mana de orez
ulei bulion 300 ml bors sare leustean Mod de preparare: Cureti
zarzavatul (morcovul, ceapa, pastarnacul). Pui zarzavatul la fiert…
Read more »
Read more »
Pachetele cu dovlecel la gratar
2 July 2012
O
reteta de pachetele cu dovlecel la gratar din: fileuri de peste,
dovlecei, frunze de busuioc, cuisoare, tarhon, usturoi, nucsoara,
oregano, sare, piper, lamaie si salata. Ingredente: 700 g fileuri de
peste 2 dovlecei fragezi frunze de busuioc 2-3 cuisoare parfumate tarhon
2 catei de usturoi 1 praf de nucsoara rasa oregano sare piper lamaie…
Read more »
Read more »
Şalău cu sos de roşii
2 July 2012
O
reteta de salau cu sos de rosii din: salau, lamaie, ceapa, rosii, suc
de rosii, usturoi, parunjel verde, romarin, foi de dafin, ulei, sare si
piper. Ingrediente: 2 kg salau 1 lamaie 2 cepe 6 tosii 500 ml suc de
rosii 1 capatana de usturoi 1 legatura de patrunjel verde 1 crenguta de
rozmarin…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Sorbet de coacaze
2 July 2012
O
reteta de Sorbet de coacaze din: coacaze, apa, zahar si suc de coacaze.
Ingrediente: 1 1/2 cani coacaze, proaspete sau congelate 1 cană cu apă
3/4 ceasca de zahar 1 1/2 cesti de suc de coacaze Mod de preparare:
Puneti la fiert coacazele cu zaharul si apa la foc mediu. Se fierb timp…
Read more »
Read more »
Cocktail Fantezie
2 July 2012
O
reteta de cocktail fantezie din: rodii, zahar, lamai, bitter, apa,
gheata si zahar. Ingrediente: 5-6 rodii 50 g zahăr 2 lămâi 200 ml bitter
1 l apă rece 5 cuburi de gheaţă Pentru decor: 150 g zahăr Mod de
preparare: Sucul astfel obţinut, pune-l pe foc împreună cu zahărul.
Amestecă uşor şi lasă-l…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu mac şi miere
2 July 2012
O
reteta de prajitura cu mac si miere din: faina, zahar brun, unt, miere,
oua, amidon, mac, zahar pudra si capsuni. Ingrediente: 140g făină
amestecată cu o linguriţă de praf de copt, plus extra pentru presărat
100g de zahăr brun, plus extra pentru presărat 175g de unt moale 85g de
miere lichidă 3 ouă medii…
Read more »
Read more »
Pui la grătar cu cartofi noi, sparanghel la cuptor si iaurt cu ierburi aromate
2 July 2012
O
reteta de Pui la grătar cu cartofi noi, sparanghel la cuptor si iaurt
cu ierburi aromate din: maghiran, zeama de lamaie, pui, sare de mare,
piper negru, lamai, cartofi, unt, sparanghel, iaurt si ierburi aromate
proaspete. Este o mâncare delicioasă de vară, în genul celor servite
într-un local italienesc, şi uşor de preparat acasă.…
Read more »
Read more »
Salată de frunze de stejar cu păstrăvi afumaţi
2 July 2012
O
reteta de salata de frunze de stejar cu pastravi afumati din: salata cu
frunze de stejar, verdeturi, pepene galben, zeama de lamaie, ulei,
sare, patrunjel, chefir, smantana, piper alb macinat si pastrav afumat.
Ingrediente: 1/2 capatana de salata cu frunze de stejar 4 legaturi
verdeturi asortate 1 pepene galben 4 lingurite zeama de lamaie…
Read more »
Read more »
Supa crema combinata
2 July 2012
O
reteta de supa crema combinata din: mazare, spanac, ceapa, oase, salata
verde, cartofi, lapte, unt, telina, patrunjel, morcovi, pastarnac, oua,
orez si sare. Este o supă bogată în vitamine şi hrănitoare.
Ingrediente: 500 g mazare 100 g spanac 100 g ceapa 800 g oase 100 g
salata verde 100 g cartofi 200 ml lapte…
Read more »
Read more »
Cod gratinat
2 July 2012
O
reteta de cod gratinat din: fileuri de cod, cartofi, morcov, ardei,
ceapa, usturoi, rosii cherry, vin alb, ulei de masline, unt, lamaie,
marar verde, sare si piper. Ingrediente: 4 fileuri de cod 1 cartofi 1
morcov 1 ardei galben 1 ceapa alba 2 catei de usturoi 4-5 rosii cherry
200 ml vin alb 2…
Read more »
Read more »
Inghetata cu ciocolata, struguri si coacaze
2 July 2012
O
reteta de inghetata cu ciocolata, struguri si coacaze din: lapte,
galbenusuri, zahar vanilat, frisca, ciocolata alba, unt, albus, zahar,
struguri si coacaze. Ingrediente: 475 ml lapte 6 gălbenuşuri 100 g zahăr
2 plicuri cu zahăr vanilat 250 ml frişca lichida Pentru decor: 100 g
ciocolată albă 50 g unt 1 albuş 100 g zahăr…
Read more »
Read more »
Retete culinare de tot felul
2 July 2012
Retete
culinare de tot felul: Caise cu portocale O reteta delicioasa de
caise cu portocale din: caise uscate, suc de portocale, praf de vanilie,
scortisoara, coaja de portocala, migdale, coniac, portocala si frunze
de menta. Ingrediente: 200 g caise uscate 400 ml suc de portocala 1/4
lingurita praf de vanilie un varf de scortisoara…
Read more »
Read more »
Supă salsa
2 July 2012
O
reteta de supa salsa din: rosii, ceapa rosie, usturoi, zahar, suc de
lime, coriandru si chipsuri. Ingrediente: 5 roşii coapte (aproximativ
300g), tăiate în bucăţi 1 ceapă mică roşie, tocată 1 căţel de usturoi,
tocat ½ linguriţă de zahăr sucul de la 1 lime 1 mână de coriandru, tocat
chipsuri tortilla, pentru servit …
Read more »
Read more »
Cheesecake cu ciocolată albă şi ricotta
1 July 2012
O
reteta de Cheesecake cu ciocolată albă şi ricotta din: unt, biscuiti,
amaretto, ulei de floarea soarelui, gelatina, ciocolata alba, lapte,
ricotta, frisca, zahar pudra, oua, fulgi de ciocolata alba, seminte de
rodie si zahar pudra. Ingrediente: pentru blat: 50g de unt topit 150g de
biscuiţi digestivi 50g de biscuiţi Amaretto ulei de floarea-soarelui,
pentru…
Read more »
Read more »
Bors cu gaina
1 July 2012
O
reteta de bors cu gaina din: gaina, apa, bors, patrunjel, loboda, sare
si fidea. Ingrediente: 1 gaina medie 1 l apa 1 l bors 1 mana de
patrunjel 1 legatura loboda 1 varf de cutit de sare 200 g fidea Mod de
preparare: Cureti gaina, o speli si o pui la fiert cu…
Read more »
Read more »
Paste cu verdeţuri şi usturoi
1 July 2012
O
reteta de paste cu verdeturi si usturoi din: ulei de masline, praz,
usturoi, frunze de spanac, smantana, paste si branza cu mucegai.
Ingrediente: 1 lingură ulei de măsline 3 tulpini de praz, tăiate în
felii subţiri 2 căţei de usturoi, tocaţi mărunt 250g frunze de spanac,
rupte în fâşii, dacă sunt mari 200ml de…
Read more »
Read more »
Cocktail Amaretto Cup
1 July 2012
O
reteta simpla de Cocktail Amaretto Cup din: amaretto, frisca si cafea.
Ingrediente: 4 cl Amaretto 5 cl frisca lichida 10 cl cafea Mod de
preparare: Mixam bine ingredientele cu gheata in shaker, apoi turnam
bautura in ceasca.
Read more »
Read more »
Rata in sos aromat
1 July 2012
O
reteta de rata in sos aromat din: rata, vin rosu, caise confiate,
bacon, scortisoara, cuisoare, coniac, unt, rozmarin, cimbrisor, sare si
piper. Ingrediente: 1 raţă 100 ml vin roşu 100 g caise confiate 150 g
bacon 1 baton de scorţişoară 2 cuişoare 50 ml coniac 100 g unt 2
crenguţe cu rozmarin 1 crenguţă…
Read more »
Read more »
Cartofi cu roşii şi mozzarella gratinată
1 July 2012
O
reteta de cartofi cu rosii si mozzarella gratinata din: cartofi, rosii,
mozzarela, supa de legume, sare, piper, unt si frunze de busuioc.
Ingrediente: 600 g cartofi fierţi 400 g roşii întregi decojite 200 g
mozzarella 400 ml supă de legume sare piper măcinat 1 lingură unt unt
pentru uns forma frunze de busuioc pentru…
Read more »
Read more »
Supă de linte si morcovi, cu smântână
1 July 2012
O
reteta de supa de linte si morcovi cu smantana din: morcovi, ceapa
verde, unt, linte rosie, supa de legume, usturoi, sare, piper, iaurt,
smantana si verdeturi. Ingrediente: 250 g morcovi 3 cepe verzi 2 linguri
unt 70 g linte rosie 500 ml supa de legume 1 catel de usturoi sare
piper macinat 150 g…
Read more »
Read more »
Friptură de porc cu sos, morcovi şi piure de cartofi
1 July 2012
O
reteta de friptura de porc cu sos, morcovi si piure de cartofi din:
carne de porc, sare, piper, ulei de masline, unt, supa de carne, amidon,
morcovi, cartofi, galbenusuri de ou, nucsoara si unt. Ingrediente: 800 g
carne de porc (cotlet, fara os) sare piper macinat 2 linguri ulei de
masline 20 g unt…
Read more »
Read more »
Fougasse cu ceapă roşie, roşii cherry şi rozmarin
1 July 2012
O
reteta de Fougasse cu ceapă roşie, roşii cherry şi rozmarin din: faina,
drojdie, sare, zahar, apa, ulei de masline, ceapa rosie, rosii cherry,
rozmarin si sare grunjoasa. Ingrediente: 500g de făină pentru pâine albă
7g de drojdie 2 linguriţe de sare 1 linguriţă de zahăr 350ml de apă
fierbinte, cât să poţi ţine mâna…
Read more »
Read more »
Crochete cu sunca
1 July 2012
O
reteta de crochete cu sunca din: orez, oua, cascaval, sunca de pui,
parmezan, faina, smantana, nucsoara, pesmet picant, sare, piper si ulei.
Ingrediente: 200 g orez cu bobul lung 2 oua 50 g cascaval ras 100 g
sunca de pui 100 g parmezan ras 3 linguri faina 1 lingura smantana 1
praf de nucsoara…
Antreu bicolor
1 July 2012
O
reteta de antreu bicolor din: somon afumat, cartofi, patrunjel, unt,
smantana, orez, lapte, rosii uscate si sare. Ingrediente: 100 g somon
afumat 500 g cartofi 1 legătură de pătrunjel 200 g unt 100 g smântână 1
ceşcuţă cu orez cu bob lung 1 ceşcuţă cu lapte 1 ceapă, câteva roşii
uscate sare Mod…
Read more »
Read more »
Plăcintă cu stafide, sos de miere si friscă
1 July 2012
O
reteta de placinta cu stafide, sos de miere si frisca din: biscuiti cu
unt, unt, stafide, rom, oua, zahar, zahar vnailat, branza, coaja si
zeama de lamaie, praf de copt si amidon. Ingrediente: 200 g biscuiti cu
unt 75 g unt 80 g stafide 10 ml rom 4 oua 200 g zahar 1 pachet…
Read more »
Read more »
Supă de ceapă coaptă cu brânză de capră
1 July 2012
O
reteta de supa de ceapa coapte cu branza de capra din: ceapa, ulei de
masline, supa de legume, mustar, marmite, patrunjel, paine si branza de
capra. Ingrediente: 800 g de ceapa, taiata in felii 4 linguri ulei de
masline 1 litru supa de legume gata facuta 1 lingura de mustar cu boabe 1
lingurita…
Read more »
Read more »
Aperitive cu pasta de peste
1 July 2012
O
reteta de aperitive cu pasta de peste din: file de cod, gelatina, file
de somon, albusuri de ou, smantana, marar, sare, piper, paine neagra si
marar. Ingrediente: 450 g file de cod 6 foi de gelatina alba 150 g file
de somon 2 albusuri de ou 300 g smantana 2 linguri marar tocat sare…
Read more »
Read more »
Terina cu ardei copt
1 July 2012
O
reteta de terina cu ardei copt din: orez, oua, ardei grasi, ceapa ,
supa, unt, ulei de masline, nucsoara, cimbru, sare si piper.
Ingrediente: 250 g orez cu bobul lunguiet 2 oua 4 ardei grasi rosii 1
ardei gras galben 1 ceapa alba 2 l supa strecurata de legume 50 g unt 3
linguri…
Read more »
Read more »
Supă de spanac cu smântână, parmezan şi crutoane
1 July 2012
O
reteta de supa de spanac cu smantana, parmezan si crutoane din: varza
kake, spanac, gulie, morcovi, cartofi, usturoi, ceapa, bacon afumat,
ulei, vin alb, supa de legume, zeama de lamaie, sare, piper, crutoane,
unt, smantana si parmezan. Ingrediente: 300 g varza kake 100 g spanac
100 g gulie 80 g morcovi 200 g cartofi…
Read more »
Read more »
Friptura de porc rulata
1 July 2012
O
reteta de friptura de porc rulata din: carne de porc, mustar, legume,
verdeata, ceapa, usturoi, unt, boia, vin rosu, supa, amidon, sare si
piper. Ingrediente: 900 g carne de porc fara os, piesa intreaga gata
rulada si legata o lingura mustar 100 g legume pentru supa 20 g verdeata
de supa o ceapa 2…
Read more »
Read more »
Ruladă de curcan umplută cu spanac
1 July 2012
O
reteta de rulada de curcan umpluta cu spanac din: piept de curcan,
spanac, usturoi, ceapa, unt, sare, piper, mustar, ulei, ceapa rosie,
frunza de dafin si supa de pui. Ingrediente: 800 g piept de curcan (o
bucata intreaga, pentru rulada) 600 g spanac 2 catei de usturoi 1 ceapa 2
linguri unt sare piper…
Read more »
Read more »
Carbonara cu bacon afumat
1 July 2012
O
reteta de carbonara cu bacon afumat din: paste, unt, bacon afumat,
salata, smantana, sare, piper si cascaval. Ingrediente: 400 g paste 100 g
unt 200 g bacon afumat o salata verde sau rosie 150 ml smantana sare
piper 200 g cascaval Mod de preparare Se pun pastele să fiarbă în apă
cu sare…
Read more »
Read more »
Placinta cu foi din clatite si caise
1 July 2012
O
reteta de placinta cu foi din clatite si caise din: faina, sare, ou,
lapte, ulei de palmier, sirop, suc de portocale si caise. Ingrediente:
pentru aluat: 50 g faina de cozonac putina sare 1 ou 150 ml de lapte
ulei de palmier pentru decor: 60 de ml de sirop din orice compot la
cutie…
Read more »
Read more »
Somon in sos de vin
1 July 2012
O
reteta de somon in sos de vin din: file de somon, vin alb, piper, sare,
lamai, rozmarin, sparanghel, ciuperci, cartofi, unt, rosii, patrunjel
verde si sos de mustar cu hrean. Ingrediente: 800 g file de somon 200 ml
vin alb dulce piper boabe alb si rosu sare 2-3 lamai o crenguta
rozmarin verde 2…
Read more »
Read more »
Cheesecake cu caise
1 July 2012
O
reteta de cheesecake cu caise din: caise, portocale, iaurt, gem de
caise, alune, jeleu, biscuiti integrali si unt. Ingrediente: 1/2
kilogram jumatati de caise cu tot cu coaja 6 portocale 75 ml iaurt
degresat gem de caise o lingura de alune injumatatite jeleu pentru
blatul de biscuiti: 125 de grame de biscuiti integrali 50…
Read more »
Read more »
Ceafa de porc cu morcovi
1 July 2012
O
reteta de ceafa de porc cu morcovi din: ceafa de porc, sare, piper,
cimbru, vin roze, ulei de floarea soarelui, unt, morcovi, patrunjel
verde, orez si ulei de masline. Ingrediente: 800 g ceafa de porc sare
piper cimbru verde si uscat 100 ml vin roze 4 linguri ulei de floarea
soarelui 50 g unt…
Read more »
Read more »
Crema de urzici
1 July 2012
O
reteta de crema de urzici din: urzici, sare, faina, unt, usturoi verde
si smantana. Ingrediente: un kg urzici sare 2-3 lingurite faina 100 g
unt 1-2 legaturi usturoi verde 200 g smantana Mod de preparare: Se
curăţă urzicile cu mare atenţie să nu se strecoare şi codiţe printre ele
şi se spală bine…
Read more »
Read more »
Mancare cu ciuperci si rozmarin
1 July 2012
O
reteta de mancare cu ciuperci si rozmarin din: ciuperci, jumari, pulpa
de porc, unt, ulei de masline, ceapa, sare, piper, lapte, faina,
rozmarin si patrunjel. Ingrediente: 800 g ciuperci 10 jumari 500 g pulpa
de porc 100 g unt 2-3 lingurite ulei de masline o legatura ceapa sare
piper 200 ml lapte 2 lingurite…
Read more »
Read more »
Gogosele cu caise
1 July 2012
O
reteta de gogosele cu caise din: branza dulce, faina, oua, sare, suc de
lamaie, caise, zahar cubic si paine integrala. Ingrediente: pentru
gogosi: 400 g de branza dulce 150 g de faina pentru aluaturi 2 oua
putina sare suc de lamaie pentru umplutura: 1 kg de caise zahar cubic
paine integrala uscata si prajita…
Read more »
Read more »
Chiftelute cu humus
1 July 2012
O
reteta de chiftelute cu humus din: carne tocata de curcan, ou, sare,
piper, humus, patrunjel, ceapa, rosii, ulei de masline, usturoi, grau
incolitit, zeama de lamaie si otet balsamic. Ingrediente: 400 g carne
tocata de curcan un ou sare piper 200 g humus 2 legaturi patrunjel o
legatura ceapa pentru salata: 4 rosii 3…
Read more »
Read more »
Salata de caise cu porc
1 July 2012
O
reteta de salata de caise cu porc din: carne de porc, compot de caise,
otet, mustar, salata verde, caise, cirese, ceapa si alune. Ingrediente: 1
kilogram de carne de porc slaba 1 cutie compot de caise 1/4 ceasca de
otet 2 linguri de mustar natural o punga de mix de salata verde 1
kilogram…
Read more »
Read more »
Tarta cu mere si scortisoara
1 July 2012
O
reteta de tarta cu mere si scortisoara din: unt, ulei, sare, faina,
iaurt, mere, zahar, zahar vanilat, scortisoara, stafide si coaja rasa de
lamaie. Ingrediente: 200 g unt 3 linguri ulei un praf de sare 500 g
faina 100 g iaurt pentru umplutura: 12 mere mari 200 g zahar un plic
vanilat 2 lingurite…
Read more »
Read more »
Miel cu sofran, caise si cuscus
1 July 2012
O
reteta de mile cu sofran, caise si cuscus din: ulei de masline, carne
de miel, piper, ceapa, suc de portocale, usturoi, coriandru, sofran,
morcovi, caise, menta si cuscus. Ingrediente: o lingurita de ulei de
masline 1 kg carne de miel taiate in cubulete piper ceapa 1/4 ceasca de
suc de portocale usturoi coriandru sofran…
Read more »
Read more »
Tocanita cu sos picant
1 July 2012
O
reteta de tocanita cu sos picant din: muschi de porc, rosii, ardei,
carnati de casa, sare, ardei iute, ceapa, usturoi, ulei de floarea
soarelui, piper si patrunjel. Ingrediente: 800 g muschi de porc un kg
rosii moi 4 ardei rosii 2 carnati de casa sare 2 ardei iuti 2-3 legaturi
ceapa o legatura usturoi…
Read more »
Read more »
Piept de curcan umplut cu caise
1 July 2012
O
reteta de piept de curcan umplut cu caise din: piept dee curcan, orez
salbatic, caise, alune prajite, rozmarin, usturoi, unt, ulei de masline
extravirgin, mustar, sparanghel, scortisoara, ulei de cocos si suc de
caise. Ingrediente: 4 bucăţi de piept de curcan 100 g de orez sălbatic 4
caise o linguriţă de alune prăjite rozmarin…
Read more »
Read more »
Ciorba de legume
1 July 2012
O
reteta de ciorba de legume din: cartofi, ceapa, ardei, morcovi, ulei de
floarea soarelui, leustean, sare, piper, bors, oua si smantana.
Ingrediente: 5 cartofi 2-3 cepe (alba si rosie) 1-2 ardei 2 morcovi 2-3
linguri ulei de floarea soarelui o legatura de patrunjel 3-4 frunze de
leustean sare piper 500 ml bors 2-3 oua…
Read more »
Read more »
Penne cu ardei copţi, ceapă şi vermut
30 June 2012
O
reteta de penne cu ardei copti, ceapa si vermut din: unt, ulei de
masline extravirgin, ceapa verde, ardei grasi, vermut, penne, branza
feta, busuioc, sare si piper. Ingrediente: 2 linguri unt nesarat 2
linguri de ulei de masline extravirgin 8 cepe verzi, taiate rondele
(inclusiv frunzele) 6 ardei grasi taiati in fasii lungi si…
Read more »
Read more »
Salata cu fileuri de peste
30 June 2012
O
reteta de salata cu fileuri de peste din: fileuri de peste, oua, faina,
salata verde, rosii, ulei, sare si piper. Ingrediente: 4 fileuri de
salau sau pangasius 2 oua 3 linguri cu faina 1 salata verde 1 lamaie
cateva rosioare ulei sare piper Mod de preparare: Bate bine ouăle cu
făina până se…
Read more »
Read more »
Budinca de carne cu varza murata
30 June 2012
O
retete de budinca de carne cu varza murata din: varza murata, carne
tocata, oua, lapte, cascaval afumat, ceapa, pesmet, sare, piper si
maghiran. Ingrediente: 1 kg varza murata 500 g carne tocata 5 oua 500 ml
lapte 100 g cascaval afumat 2 cepe 3 linguri pesmet sare piper maghiran
Mod de preparare: Varza…
Read more »
Read more »
Salata de ridichi cu sos de iaurt
30 June 2012
O
reteta de salata de ridichi cu sos de iaurt din: ridichi, iaurt,
smantna, marar, usturoi, lamaie si sare. Ingrediente: 3 legaturi de
ridichi pentru sos: 400 g iaurt natural 200 g smantana 1 legatura de
marar 3 catei de usturoi 1 lamaie 1 lingurita cu sare Mod de
preparare: Intr-un bol se amesteca…
Read more »
Read more »
Briose de orez cu legume
30 June 2012
O
reteta de briose de orez cu legume din: orez, ulei de masline, morcov,
mazare, cartof, dovlecel, sunca, smantana, oua, cascaval, faina, praf de
copt, patrunjel verde, sare si piper. Ingrediente: 150 g orez cu bobul
lung 1 lingura ulei de masline 1 morcov 2 linguri mazare 1 cartof 1
dovlecel 150 g sunca taiata…
Read more »
Read more »
Paste mediteraneene cu busuioc
30 June 2012
O
reteta de Paste mediteraneene cu busuioc din: ardei, ceapa rosie, ardei
iute, usturoi, zahar brun, rosii, paste, busuioc si parmezan.
Ingrediente: 2 ardei roşii, curăţaţi de seminţe, tăiaţi în bucăţi 2 cepe
roşii, tăiate în sferturi 2 ardei iuţi, curăţaţi de seminţe şi tocaţi 3
căţei de usturoi, tocaţi grosier 1 linguriţă de zahăr…
Read more »
Read more »
Salata de paste cu sos alb
30 June 2012
O
reteta de salata de paste cu sos alb din: paste, sunca de praga,
ridichi, ceapa verde, galbenusuri, ulei, lamaie, smantana, marar si
sare. Ingrediente: 200 g paste 200 g sunca de praga 4-5 ridichi 2 fire
de ceapa verde pentru sos: 2 galbenusuri 200 g ulei 1 lamaie 2 linguri
cu smantana marar sare…
Read more »
Read more »
Cocktail Cafe Galliano
30 June 2012
O
reteta simpla de Cocktail Galliano din: brandy, galliano, cafea rece si
frisca. Ingrediente: 2 cl brandy 2 cl Galliano 2,5 cl cafea rece 2 cl
frisca lichida Mod de preparare: Mixam brandy-ul, lichiorul si cafea,
apoi turnam bautura intr-un pahar mai mic si in final decoram cu frisca.
Read more »
Read more »
Pui dulce acrisor la cuptor
30 June 2012
O
reteta de pui dulce acriosr la cuptor din: portocala, scortisoara,
rozmarin, pui, ulei de masline, unt, ceapa rosie, telina, rosii uscate,
vin, otet de vin rosu, stafide, seminte de pin si pancetta afumata.
Ingrediente: o portocală tăiată în sferturi 2 batoane de scorţişoară,
rupte în două 6 fire de rozmarin proaspăt 4 puişori ulei…
Read more »
Read more »
Retete de post: Salată de grau bulgur cu stafide şi fistic
30 June 2012
O
reteta de salata de grau bulgur cu stafide si fistic din: bulgur,
stafide, morcovi, spanac, fistic, coaja de lamaie, otet din vin rosu si
ulei de masline extravirgin. Ingrediente: 200g de bulgur 75g de stafide 3
morcovi, daţi pe răzătoare 150g de spanac, tocat grosier 100g de fistic
prăjit, tocat grosier coaja rasă de…
Carne de miel cu legume
30 June 2012
O
reteta de carne de miel cu legume din: carne de miel, ulei, sare,
fasole verde, dovlecel, ceapa, rosie, pasta de rosii, usturoi, boia de
ardei iute, piper, cimbru, rozmarin, busuioc si patrunjel. Ingrediente:
500 g carne de miel 2 linguri ulei sare 300 g fasole verde 1 dovlecel 1
ceapa 1 rosie bine coapta…
Read more »
Read more »
Salata vesela
30 June 2012
O
reteta de salata din: rosii, oua, ceapa verde, cascaval, mazare,
sparanghel, crutoane, branza de vaci, zeama de lamaie, ulei, smantana si
miere. Ingrediente: 500 g rosioare 4 oua fierte 1 legatura de ceapa
verde 300 g cascaval 2-3 linguri cu mazare fiarta 2-3 fire de sparanghel
fiert cateva crutoane pentru sos: 4 linguri cu…
Read more »
Read more »
Retete pentru weekend #17
30 June 2012
Va
prezentam o serie de retete pentru weekend astfel incat sa puteti gati
simplu si rapid. Delectati-va cu aceste retete pentru weekend si va
asteptam sa vizionati mereu retetele noastre pentru weekend! Şniţel cu
creson şi sos de mere picant O reteta de snitel cu creson si sos de
mere picant din: unt, coaja…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Guacamole
30 June 2012
O
reteta de gucamole din: avocado, rosie, ardei, ceapa, usturoi, suc de
lamaie, sare si piper. Ingrediente: 4 avocado, coapte 1 rosie curatata
de seminte si tocata fin 1 ardei curatat de seminte si tocat fin 1 ceapa
tocata fin 1 căţel de usturoi sucul de la 1 lamaie sare dupa gust piper
Mod…
Read more »
Read more »
Kefta de pui
30 June 2012
O
reteta de kefta de pui din: carne de pui, ardei capia, ceapa, usturoi,
patrunjel verde, chimen macinat, piper negru, ienibahar, cimbru, seminte
de caramom, boia iute, sare, coriandru si cuisoare. Ingrediente: 800 g
carne de pui 1 ardei capia 1 ceapa 4-5 catei de usturoi 1 legatura
patrunjel verde 1 lingurita chimen macinat 1…
Read more »
Read more »
Legume gratinate
30 June 2012
O
reteta de legume gratinate din: dovlecel, vanata, rosii, parmezan,
ulei, sare si piper. Ingrediente: 1 dovlecel 1 vanata mica 4 rosii tari,
bine coapte 50 g parmezan sau cascaval ras ulei pentru prajit sare
piper Mod de preparare: Speli dovlecelul şi vânătă, le tai felii
subţiri, le pudrezi cu sare şi le laşi…
Read more »
Read more »
Pui cu sos de lamaie
30 June 2012
O
reteta de pui cu sos de lamaie din: piept de pui, coriandru, suc de
lamaie, iaurt natural, lamaie, frunze de coriandru, ulei, sare si piper.
Ingrediente: 800 g piept de pui 1 lingurita coriandru macinat 2 linguri
suc de lamaie 300 g iaurt natural degresat 1 lamaie 3 linguri frunze de
coriandru tocate ulei…
Read more »
Read more »
Retete de post: Fasole albă cu ceapă coaptă şi roşii
30 June 2012
O
reteta de fasole alba cu ceapa coapte din: ceapa rosie, ulei de
masline, usturoi, frunze de rozmarin, rosii cherry, fasole alba, otet
balsamic si parmezan. Ingrediente: 2 cepe roşii medii ulei de măsline 2
căţei de usturoi, tocaţi mărunt 15g frunze de rozmarin, tocate 300g de
roşii cherry, tăiate în jumătăţi 2 x 400g…
Read more »
Read more »
Cod cu legume
29 June 2012
O
reteta de cod cu legume din: fileuri de cod, telina, ceapa rosie,
usturoi, ghimbir, unt, lapte, suc de lamaie, sare si piper. Ingrediente:
4 fileuri de cod 6 tulpini de telina 1 ceapa rosie 3 catei de usturoi 1
lingurita ghimbir 2 linguri unt 1 lingura lapte 2 linguri suc de lamaie
sare piper…
Read more »
Read more »
Salată de pui la grătar cu maioneză
29 June 2012
O
reteta de salata de pui la gratar cu maioneza din: ceapa rosie, otet de
vin alb, paine, ulei de masline, aprmezan, pulpe d epui, maioneza,
busuioc si salata. Ingrediente: ½ ceapă roşie, tăiată fin oţet din vin
alb ½ pâine ţărănească ulei de măsline 30g de parmezan, ras 6 pulpe de
pui, dezosate, fără…
Read more »
Read more »
Galuste de peste cu orez
29 June 2012
O
reteta de galuste de peste cu orez din: file de peste, albusuri,
coriandru, iaurt, ceapa, orez, sare, piper, tarhon, supa de pui, faina,
iaurt si smantana. Ingrediente: 750 g file de peste – cod, merluciu,
pangasius 2 albusuri 1/2 lingurita coriandru macinat 150 ml iaurt
natural 1 ceapa tocata marunt 400 g orez sare…
Read more »
Read more »
Lasagna simplă
29 June 2012
O
reteta de lasagna simpla din: mozzarella, foi de lasagna, parmezan,
ulei de masline, ceapa, usturoi, ierburi, frunze de dafin, carne tocata
de vita, rosii in bulion, vin rosu, unt, faina, lapte si nucsoara.
Ingrediente: 250g de mozzarella, scursă de apă şi dată prin răzătoare
18-20 foi de lasagna 85g de parmezan, ras pentru sosul…
Read more »
Read more »
Dovlecei conservati
29 June 2012
O
reteta de dovlecei conservati din: dovlecei, frunze de telina, ceapa,
otet, apa, sare grunjoasa, miere, boabe de piper si boabe de mustar.
Ingrediente: 1 kg dovlecei foarte tineri si fragezi frunze de telina 2
cepe albe pentru solutia de conservare: 1 pahar otet de 9 grade 3 pahare
apa sare grunjoasa neiodata (cate 1…
Read more »
Read more »
Aripioare picante cu sos de brânză cu mucegai
29 June 2012
O
reteta de aripioare picante cu sos de branza cu mucegai din: unt, sos
tabasco, otet alb, aripioare de pui, sare, piper, faina, ulei de floarea
soarelui, telina, branza cu mucegai albastru, smantana, usturoi si boia
de ardei dulce. Ingrediente: 4 linguri de unt 5 linguri de sos Tabasco,
1 lingură de oţet alb 900g…
Read more »
Read more »
Pui cu salata de spanac si capsune
29 June 2012
O
reteta de pui cu salata de spanac si capsune din: piept de pui, supa de
pui, frunza de dafin, frunze de spanac, ceapa rosie, capsune, crutoane,
sare, piper rosu, iaurt, otet si miere. Ingrediente: 600 g piept de pui
450 supa de pui sau legume 1 frunza de dafin 250 g frunze de spanac…
Read more »
Read more »
Piure de broccoli sau conopida
29 June 2012
O
reteta de piure de broccoli sau conopida din: broccoli sau conopida,
smantana, oua, ceapa verde, nucsoara, sare, piper, pesmet, unt, faina,
vin alb, sare si piper alb. Ingrediente: 400 g broccoli sau conopida 3
linguri smantana 2 oua 3 cepe verzi 1/2 lingurita nucsoara sare piper
pesmet sos: 1 lingura unt 1 lingura faina…
Read more »
Read more »
Piept de pui la cuptor cu cartofi
29 June 2012
Incingeţi
cuptorul la 200°C (treapta 6). Curăţaţi o mână de cartofi, tăiaţi-i în
cubuleţe de 2,5 cm şi puneţi într-o cratiţă cu apă rece şi sărată.
Aduceţi la fierbere, lăsaţi cartofii să fiarbă câteva minute la foc mic,
apoi scurgeţi-i şi lăsaţi-i să stea puţin în sită. Puneţi într-un bol o
linguriţă cu vârf de…
Read more »
Read more »
Cocktail cu rachiu de visine
29 June 2012
O
reteta simpla de Cocktail cu rachiu de visine din: suc de visine,
rachiu de visine, zahar, zer si frisca. Ingrediente: 0,1 l suc de visine
2 cl rachiu de visine 1 lingura de zahar 15 cl zer rece 1 lingura de
frisca lichida Mod de preparare: Mixam bine ingredientele la viteza
mica cu…
Read more »
Read more »
Budinca de broccoli cu brânză şi paste
29 June 2012
O
reteta de budinca de broccoli cu branza si paste din: penne, broccoli,
unt, faina, lapte, mustar cu boabe si branza Cheddar. Ingrediente: 280g
de penne 280g de broccoli, rupt în bucheţele 25g de unt 25g de făină
obişnuită 300ml de lapte 1 lingură de muştar cu boabe 140g de brânză
Cheddar maturată, dată prin…
Read more »
Read more »
Omleta cu zucchini
29 June 2012
O
reteta de omleta cu zucchini din: zucchini, morcov, oua, smantana,
cascaval, unt, patrunjel verde, sare si piper. Ingrediente: 1 zucchini
fraged 1 morcov mic 4 oua 4 linguri smantana 2 linguri cascaval ras 1
lingura unt patrunjel verde pentru decor sare piper Mod de preparare:
Speli dovlecelul bine, îl tai felii subţiri şi…
Read more »
Read more »
Paste cu sos de branza si pere
29 June 2012
O
reteta de paste cu sos de branza si pere din: paste, pere, unt, faina,
lapte, cognac, piper alb, parmezan si sare. Ingrediente: 500 g paste
scurte 4 pere mai mari 50 g unt 1 lingura faina 250 ml lapte 1 lingurita
cognac 1/2 lingurita piper alb 100 g parmezan ras sare Mod de…
Read more »
Read more »
Pui cu lămâie şi cuşcuş cu dovlecei
29 June 2012
O
reteta de pui cu lamaie si cuscus cu dovlecei din: cuscus, supa de pui,
ulei de masline, dovlecei, lamai si piept de pui. Ingrediente: 200g de
cuşcuş 400ml supă de pui gata făcută 2 linguri ulei de măsline 4
dovlecei, daţi prin răzătoare 2 lămâi, una tăiată în jumătate şi
cealaltă tăiată în sferturi…
Read more »
Read more »
Retete pentru tine
28 June 2012
Retete
pentru tine: Mancare de cartofi cu mazăre O reteta de mancare de
cartofi cu mazare din: pulpa de porc, cartofi, mazare, ceapa, marar,
ulei si sare. Ingrediente: 1 kg pulpa de porc 2 kg cartofi 300 g mazare 1
ceapa marar ulei sare Mod de preparare: Curăţă ceapa, tai-o în
cubuleţe şi căleşte-o…
Read more »
Read more »
Risotto con funghi
28 June 2012
Orezul
a fost introdus in Italia de către invadatorii arabi. La începutul
Renaşterii, ei dezvoltaseră un mod propriu de a-l prepara, combinându-l
cu ingrediente specifice zonei. Lunca fertilă a râului Po din Lombardia,
în partea de nord a Italiei, este perfectă pentru cultivarea tuturor
soiurilor de orez. Arborio şi carnaroli, două soiuri foarte fine cu…
Read more »
Read more »
Plăcintă cu peşte şi cartofi gratinaţi
28 June 2012
O
reteta de placinta cu peste si cartofi gratinati din: cartofi, fileuri
de cod, lapte, unt, praz, faina, patrunjel si mustar. Ingrediente: 300g
de cartofi, tăiaţi în jumătăţi 250g fileuri de cod, fără piele (se pot
folosi fileuri congelate) 300ml de lapte 50g de unt 1 praz, tăiat în
felii subţiri 25g de făină 2…
Read more »
Read more »
Cocktail Camel Juice
28 June 2012
O
reteta simpla de Cocktail Camel Juice din: lichior de cafea, rom, zeama
de lamaie, cafea si frisca. Ingrediente: 2 cl lichior de cafea 2 cl rom
1 cl zeama de lamaie 3 cl cafea rece 2 cl frisca lichida Mod de
preparare: Mixam ingredientele alcoolice cu zeama de lamaie si cafea,
apoi turnam…
Read more »
Read more »
Rulouri din dovlecei cu legume
28 June 2012
O
reteta de rulouri din dovlecei cu legume din: dovlecei, morcovi,
telina, ceapa verde, cascaval, telemea, smantana, pastarnac, marar
verde, sare si piper. Ingrediente: 4 dovlecei 4 morcovi 1 telina 3
legaturi ceapa verde 150 g cascaval 50 g telemea 100 ml smantana 2
radacini de pastarnac 1 legatura marar verde sare piper Mod…
Read more »
Read more »
Prajitura cu fructe si frisca
28 June 2012
O
reteta de prajitura cu fructe si frisca din: faina, oua, zahar praf,
esenta de vanilie, unt, capsune, smantana, esenta de vanilie si sirop de
fructe. Ingrediente: 240 g faina 8 oua 240 g zahar praf 1 lingurita
esenta de vanilie 100 g unt umplutura: 800 g capsune 125 g zahar praf
800 ml smantana…
Read more »
Read more »
Piept de pui la cuptor cu dovleac cremos si ardei iute
28 June 2012
Incingeţi
cuptorul la 200°C (treapta 6). Puneţi într-un castron un piept de pui,
cu piele cu tot. Curăţaţi de seminţe şi tăiaţi felii o jumătate de ardei
iute roşu proaspăt, puneţi feliile în castron împreună cu frunzele de
la câteva fire de maghiran sau oregano proaspăt, un praf de sare şi unul
de piper negru…
Read more »
Read more »
Gratin de macrou afumat şi cartofi
28 June 2012
O
reteta de gratin de macrou afumat si cartofi din: cartofi, ceapa, unt,
macrou, marar, smantana, supa de peste si crema de hrean. Ingrediente:
700g de cartofi, tăiaţi în cubuleţe de 3cm 1 ceapă mică, tăiată în felii
subţiri 25g de unt 200g de macrou afumat 2 linguri de mărar tocat 150ml
de smântână 100ml…
Read more »
Read more »
Gogosele cu marar
28 June 2012
O
reteta de gogosele cu marar din: dovlecei, oua, faina, lapte dulce,
amrar, sare si ulei. Ingrediente: 2 dovlecei fragezi 2 oua 4-5 linguri
de faina 150 ml lapte dulce 1 lingura marar verde sare ulei pentru
prajit Mod de preparare: Speli dovleceii, îi cureţi de coajă şi îi tai
felii mai groase, îi…
Read more »
Read more »
Prajitura cu miere si fructe
28 June 2012
O
reteta de prajitura cu miere si fructe din: faina, miere, zahar, oua,
bicarbonat, smantana, nuca, zahar praf vanilat, unt si cirese.
Ingrediente: 300 g faina 120 g miere 120 g zahar 2 oua 1 lingurita
bicabonat crema: 250 g smantana 300 g nuca macinata 200 g zahar praf
vanilat 200 g unt ornare: 800…
Read more »
Read more »
Risotto copt cu lămâie, dovlecei şi busuioc
28 June 2012
O
reteta de risotto copt cu lamaie, dovlecei si busuioc din: ulei de
masline, ceapa, usturoi, dovlecei, orez, supa de legume, lamai si
busuioc. Ingrediente: 4 linguri ulei de măsline 1 ceapă tocată 1 căţel
de usturoi, tocat 500g de dovlecei, tăiaţi în felii 500g de orez pentru
risotto 1,2 litri supă de legume, fierbinte…
Prăjitură cu mălai şi măr
28 June 2012
O
reteta de prajitura cu malai si mar din: unt, malai, faina, paine,
lapte, oua, ulei de masline, smochine, stafide, mere, scortisoara, sare,
portocale si lamai. Ingrediente: 1 cub de unt 100g de mălai 200g de
făină 100g de pâine veche de 1-2 zile 500ml de lapte 3 ouă mari, bătute
50ml ulei de măsline…
Read more »
Read more »
Tagliatelle cu pui la grătar şi roşii
28 June 2012
O
reteta de tagliatelle cu pui la gratar si rosii din: piept de pui,
coaja si suc de lamaie, tarhon, ulei de masline, rosii si tagliatelle.
Ingrediente: 500g piept de pui fără piele coaja şi sucul de la 1 lămâie 1
lingură de tarhon, proaspăt tocat, sau 1 linguriţă de tarhon uscat 2
linguriţe ulei…
Read more »
Read more »
Salată de ouă cu ardei şi cu caşcaval Roquefort
28 June 2012
O
reteta de Salată de ouă cu ardei şi cu caşcaval Roquefort din: oua,
ardei, ceapa, zeama de lamaie, sare, piper, ulei de masline, cimbru si
cascaval. Ingrediente: 8 oua cate 2 ardei galbeni, rosii si verzi 1
ceapa de marime mijlocie zeama de la 2 lamai sare piper negru macinat 6
lingurite ulei de…
Read more »
Read more »
Chec cu migdale şi mac
28 June 2012
O
reteta de chec cu migdale si mac din: zahar brun, unt, oua, mac, pudra
de migdale, portocala si sare. Ingrediente: 100g de zahăr brun 120g de
unt, moale 5 ouă, albuşul separat de gălbenuş 160g de mac 100g pudră de
migdale sau migdale măcinate într-un robot 1 portocală 1 praf de sare
Mod…
Read more »
Read more »
Piept de pui la cuptor în felii de pancetta, cu praz şi cimbru
28 June 2012
Incingeţi
cuptorul la 200°C (treapta 6). Puneţi într-un castron un piept de pui,
cu piele cu tot. Curăţaţi şi spălaţi un fir mare de praz, înlăturaţi
frunzele exterioare, apoi tăiaţi-l în felii de 0,5 cm. Puneţi-le în
castronul cu pui, împreună cu frunzele de la câteva fire de cimbru
proaspăt, 2-3 linguri de ulei de…
Read more »
Read more »
Capsune in aluat de foitaj
28 June 2012
O
reteta de capsune in aluat de foitaj din: aluat de foitaj, capsune,
unt, migdale, galbenus, zahar si zahar praf. Ingrediente: 500 g aluat de
foitaj 200 g capsune 30 g unt 1 lingura migdale sau nuci macinate 1
galbenus 40 g zahar 50 g zahar praf Mod de preparare: Topiţi untul şi
amestecati-l…
Read more »
Read more »
Chec din cartofi
28 June 2012
O
reteta de chec de cartofi din: dovlecel, cartofi, oua, faina, parmezan,
ulei, lapte, smantana, praf de copt, marar si sare. Ingrediente: 1
dovlecel potrivit ca marine 2 cartofi 3 oua 100 g faina 60 g parmezan
ras 2-3 linguri de ulei 50 ml lapte 3 linguri smantana 1 praf de copt 1
lingura marar…
Read more »
Read more »
Biscuiţi albi
28 June 2012
O
reteta de biscuiti albi din: nuca de cocos, zahar, albusuri si sare.
Ingrediente: 100g nucă de cocos deshidratată 60g de zahăr 2 albuşuri 1
praf de sare Mod de preparare: Se încinge cuptorul la 180ºC şi se
tapetează o tavă cu hârtie de copt. Albuşurile se bat uşor, cu un praf
de sare.…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Supa de linte cu crutoane
28 June 2012
O
reteta de Supa de linte cu crutoane din: ceapa, unt, linte, supa de
vita, chimen, sare, piper, paine alba, usturoi, ulei de masline, suc de
lamaie si patrunjel. Ingrediente: 1 ceapa, tocata fin 4 linguri de unt 1
cana de linte, înmuiata peste noapte 5 cesti supa de vita de casă 1
linguriţă de…
Read more »
Read more »
Tarta din biscuiti
28 June 2012
O
reteta de tarta din buscuiti din: biscuiti, migdale, unt, smantana,
zahar, galbenusuri, gelatina, branza de vaci si lamai. Ingrediente: 250 g
biscuiti 50 g migdale sau nuci macinate 150 g unt 200 g smantana 400 g
zahar 3 galbenusuri 20 g gelatina 400 g branza de vaci dulce sau crema
de branza 5 lamai…
Read more »
Read more »
Terina taraneasca
28 June 2012
O
reteta de terina taraneasca din: ceafa de porc, piept de porc, ficat de
porc, prapure de porc, untura, ceapa, zahar, usturoi, rom, oua,
smantana, sare de mare, piper, boia iute si frunze de dafin.
Ingrediente: 400 g ceafa de porc, fara os 400 g piept de porc, fara
piele si os 300 g ficat…
Read more »
Read more »
Cocktail Mokka Flip
28 June 2012
O
reteta simpla de Cocktail Mokka Flip din: galbenus, kahlua, creme de
cacao, votca, cafea, zahar pudra si frisca. Ingrediente: 1 galbenus 2 cl
Kahlua 1 cl Creme de Cacao (brun) 2 cl votca 1 lingurita de cafea
instanta 1 lingurita de zahar pudra 2 cl frisca lichida Mod de
preparare: Mixam bine inrgedientele…
Read more »
Read more »
Risotto milanese
28 June 2012
Acesta
este un risotto italian clasic. Se spune că primul risotto a fost
preparat în oraşul Milano, pe vremea când Carol al V-lea l-a numit pe
fiul său Duce de Milano, în anul 1535, cu acest act debutând cei 200 de
ani de guvernare spaniolă a oraşului. De altfel, această mâncare seamănă
uimitor cu paella…
Read more »
Read more »
Pui la cuptor cu rosii cherry si sparanghel
28 June 2012
Incingeţi
cuptorul la 200°C (treapta 6). Puneţi într-un castron un piept de pui,
cu piele cu tot. Adăugaţi 8 fire de sparanghel curăţate, 6 roşii cherry
tăiate în două şi frunzele de la un fir de rozmarin proaspăt, plus un
fir de rozmarin întreg. Amestecaţi totul cu un praf de sare, un praf de
piper…
Read more »
Read more »
Prajitura cu blat de biscuiti
28 June 2012
O
reteta de prajitura cu blat de biscuiti din: biscuiti, ciocolata
neagra, unt, branza dulce de vaci, crema de branza, oua, zahar,
smantana, coaja de lamaie, zeama de lamaie, ghimbir si seminte de mac.
Ingrediente: 250 g biscuiti 400 g ciocolata neagra de menaj 125 g unt
500 g branza dulce de vaci 250 g…
Read more »
Read more »
Pui invelit
28 June 2012
O
reteta de pui invelit din: bacon, piept de pui, ciuperci, castraveti
murati, busuioc, cimbru, tarhon, sare si piper. Ingrediente: 12 felii de
bacon piept de pui mare 4-5 ciuperci 2 castraveti murati busuioc,
cimbru, tarhon (uscate) sare piper Mod de preparare: Fierbi pieptul de
pui în apă cu puţină sare, îl dezosezi şi…
Read more »
Read more »
Salată cu somon, avocado şi castravete
28 June 2012
O
reteta de salata cu somon, avocado si castravete din: fileuri de somon,
avocado, castravete, frunze de salata mixta, menta, coaja si suc de
lime, miere si ulei de masline. Ingrediente: 4 fileuri de somon, fără
piele, de apoximativ 100g fiecare 3 avocado 1 castravete 1 pungă de 400g
de frunze de salată mixtă pentru…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu miere şi topping de migdale
28 June 2012
O
reteta de prajitura cu miere si topping de migdale din: unt, miere,
zahar, migdale, faina, praf de copt, bicarbonat de sodiu, iaurt, oua si
fulgi de migdale. Ingrediente: 175g de unt uşor sărat, moale, plus extra
pentru uns forma 85g de miere lichidă, plus 4 linguri pentru picurat
deasupra şi extra pentru servit 85g…
Read more »
Read more »
Cocktail cu lamaie
28 June 2012
O
reteta simpla de cocktail cu lamaie din: zahar, ghimbir, rozmarin,
zeama de lamaie, lamaie si votca. Ingrediente: 100 g zahar 1 bucata
ghimbir (2 cm) 6 frunzulite rozmarin zeama de la 5 lamai 1 lamaie 375 ml
lemon votca Mod de preparare: Amesteci zaharul cu ghimbirul taiat
julien, rozmarinul si 350 ml apa…
Read more »
Read more »
Costite de porc cu miere
28 June 2012
O
reteta de costite de porc cu miere din: coaste de porc, sare grunjoasa,
piper, coriandru, cimbru, rozmarin, chimion, usturoi, ceapa rasa,
mustar iute si miere. Ingrediente: 1 bucata de coaste de porc (circa 800
g) pentru condimentare: 1 lingurita sare grunjoasa 1/2 lingurita piper
macinat grosier 1 lingurita coriadru macinat 1 lingurita cimbru 1…
Read more »
Read more »
Milkshake de fructe de padure si germeni de grau
28 June 2012
O
reteta de Milkshake de fructe de padure si germeni de graudin: fructe
de padure, lapte, migdale, germeni de grau si miere. Ingrediente: 300 g
fruncte de padure proaspete sau congelate dezghetate 200 ml lapte doua
linguri de migdale pisate o lingura germeni de grau 1-2 lingurite miere
Mod de preparare: Intr-un blender, amesteca…
Read more »
Read more »
Vinete umplute cu sos alb
28 June 2012
O
reteta de vinete umplute cu sos alb din: vinete, unt, faina, lapte, oua
si branza. Ingrediente: 4 vinete mijlocii 50 g unt 75 g faina 300 ml
lapte sau apa 2 oua 100 g branza rasa Mod de preparare: Tai vinetele
în două pe lungime, le opăreşti în apă cu sare timp de…
Read more »
Read more »
Cosulete cu fructe
28 June 2012
O
reteta de cosulete cu fructe din: albusuri, zahar praf, esenta de
vanilie, faina, unt, oua, zahar, lamaie, frisca si capsune. Ingrediente:
7 albusuri 300 g zahar praf 1 lingurita esenta de vanilie 200 g faina
crema: 200 g unt 4 oua 300 g zahar 2 lamaie 300 ml frisca 500 g capsune
Mod…
Read more »
Read more »
Flori de soc in aluat
27 June 2012
O
reteta de flori de soc in aluat din: oua, lapte, zahar vanilat, zahar
tos, sare, faina, flori de soc, ulei si zahar praf. Ingrediente: 2 oua
125 ml lapte 25 g zahar vanilat 1 lingurita zahar tos 2 linguri zahar
praf un varf de cutit sare 3-4 linguri faina 6 flori de soc 100…
Read more »
Read more »
Salată de brânză şi smochine cu sos de miere
27 June 2012
O
reteta de salata de branza si smochine cu sos de miere din: miere,
frunze de cimbru, otet de mere, ulei de rapita, alune de padure, bulb de
fenicul, rucola, smochine si branza cu mucegai. Ingrediente: 4 linguri
de miere lichidă 1 linguriţă frunze proaspete de cimbru 1 lingură oţet
de mere 2 linguri ulei…
Read more »
Read more »
Rulouri din fleica de porc
27 June 2012
O
reteta de rulouri din fleica de porc din: fleica de porc, mustar,
ierburi, condimente si sare. Ingrediente: 800 g fleica de porc 50 g
mustar picant 1 mana de ierburi proaspete tocate (salvie, frunze de
patrunjel, rozmarin) 2 linguri condimente pentru gratar sare Mod de
preparare: Speli bucata de fleică şi o usuci…
Read more »
Read more »
Salată de pui şi avocado
27 June 2012
O
reteta de salata de pui si avocado din: carne de pui, avocado,
castravete, mar, iaurt gras, spanac, ulei de masline extravirgin si suc
de lamaie. Ingrediente: carnea de la 1 pui la rotisor, ruptă în fâşii,
fără piele 1 avocado, cojit şi tăiat în bucăţi ½ castravete, curăţat de
coajă şi de seminţe, tăiat…
Read more »
Read more »
Caş proaspăt la tigaie
27 June 2012
O
reteta de cas proaspat la tigaie din: cas, cascaval afumat, unt, ceapa
verde, usturoi verde, sare, piper si boia dulce. Ingrediente: 500 g cas
proaspat 100 g cascaval afumat 2 linguri unt 1 legatura ceapa verde 1
legatura usturoi verde sare piper boia dulce Mod de preparare: Ungeţi
cu unt o tigaie şi…
Read more »
Read more »
Spumă îngheţată de lămâie
27 June 2012
O
reteta de spuma inghetata de lamaie din: budinca de vanilie, coaja de
lamaie, smantana si biscuiti cu lamaie. Ingrediente: 300g de lemon curd
(sau budincă de vanilie) coaja rasă de la 1 lămâie 300ml de smântână
lichidă (pentru frişcă) 25g de biscuiţi crocanţi cu lămâie, plus extra
pentru servit Mod de preparare: Se…
Read more »
Read more »
Pui copt cu sos şi piure cu usturoi
27 June 2012
O
reteta de pui copt cu sos si piure cu usturoi din: pui, usturoi, ulei
de masline, frunze de dafin, masline verzi, patrunjel, ardei iute, coaja
de portocala, suc de portocala, suc de lamaie si piure de cartofi.
Ingrediente: 6 picioare de pui sau 12 pulpe sau un amestec din amândouă 8
căţei de usturoi…
Read more »
Read more »
Frigarui cu rulouri de bacon
27 June 2012
O
reteta de frigarui cu rulouri de bacon din: bacon, ceapa alba, rosii
cherry, dovlecei, ardie gras, vanata, busuioc, rozmarin, cimbru, sare si
piper. Ingrediente: 200 g bacon feliat 3 cepe albe 8-10 rosii cherry 2
dovlecei (zucchini) foarte tineri 1 ardei gras 1 vanata mica, lunguiata
busuioc uscat rozmarin uscat cimbru uscat sare piper…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata de cartofi
27 June 2012
O
reteta de Salata de cartofi din: cartofi, oua, ceapa verde, sunca de
pui, maioneza, iaurt, otet, sare si piper. Ingrediente: 1/2 kg cartofi 4
ouă, fierte, decojite şi tăiate ceapa verde, tocata sunca pui taiata
cuburi 1-2 linguri de maioneza 1-2 linguri iaurt 1-2 lingurite de otet
sare dupa gust piper dupa gust …
Read more »
Read more »
Cremă de brânză de capră cu chives şi rodie
27 June 2012
O
reteta de crema de branza de capra cu chives si rodie din: branza de
capra, ricotto, rodie, chives, miere, otet si paine. Ingrediente: 150g
brânză de capră, moale, fără coajă 250g de ricotta seminţele de la ½
rodie ½ legătură mică de chives, mărunţită 1 lingură de miere lichidă 2
linguriţe oţet de vin…
Mamaliga cu urda si marar
27 June 2012
O
reteta de Mamaliga cu urda si marar din: malai, apa, urda, ceapa verde,
smantana, marar verde, unt si sare. Ingrediente: 300 g malai 1 litru
apa 500 g urda proaspata 100 ml smantana 1 legatura ceapa verde 1
legatura mare marar verde 100 g unt sare Mod de preparare: Frecati 50 g
unt…
Read more »
Read more »
Salată colorată de cartofi
27 June 2012
O
reteta de salata colorata de cartofi din: cartofi, ceapa, mere, zeama
de lamaie, boabe de porumb, carnaciori, maioneza, otet, sare, piper
negru, zahar, msutar dulce si ceapa verde. Ingrediente: 1 kg cartofi
(pentru salata) 6 cepe 4 mere 2 lingurita zeama de lamaie 2 cutii de
conserva de bobe porumb (fiecare 425 ml continut)…
Read more »
Read more »
Spumă de ciocolată cu cardamom
27 June 2012
O
reteta de spuma de ciocolata cu cardamom din: ciocolata alba, ciocolata
neagra, albus, zahar brun si cardamom. Ingrediente: 15g de ciocolată
albă 25g de ciocolată neagră, tocată 1 albuş mare 1/2 lingură de zahăr
brun un vârf de cardamom măcinat Mod de preparare: Se fac fulgi de
ciocolată albă trecând un curăţător de…
Read more »
Read more »
Retete culinare: Mititei
27 June 2012
O
reteta de mititei din: carne de vaca, carne de miel, piper, bicarbonat,
cimbru, usturoi si sare. Ingrediente: 500 g carne de vaca din zona
cefei (impanata cu grasime) 200 g carne de miel 1/2 lingurita piper
macinat 1 praf de bicarbonat 1 lingurita cimbru uscat 1 capatana usturoi
sare Mod de preparare: Treci…
Read more »
Read more »
Sarbusca
27 June 2012
O
reteta de sarbusca din: zer, ceapa, morcov, cartofi, malai, usturoi si
sare. Ingrediente: 2 litri zer (se poate inlocui cu lapte acru) 2 cepe 1
morcov 400 g cartofi 3 linguri malai sau pasat 1 catel de usturoi sare
Mod de preparare: Curatati zarzavaturile, taiati-le in cubulete si
fierbeti-le in 1 litru de…
Read more »
Read more »
Păstrăv la aburi cu usturoi şi ghimbir
27 June 2012
O
reteta de pastrav la aburi cu usturoi si ghimbir din: fileuri de
pastrav, usturoi, ghimbir, sake, suc de lamaie si frunze de coriandru.
Ingrediente: 2 fileuri de păstrăv (de preferinţă somonat, se găseşte la
Metro), fără piele, întregi sau tăiate în felii mari 1 căţel de usturoi,
zdrobit 1 bucată de 1cm de ghimbir…
Read more »
Read more »
Antricot de vita cu vin
27 June 2012
O
reteta de anticot de vita cu vin din: antricot de vita, vin rosu, ulei
de masline, usturoi, cimbru, tarhon, rozmarin, rozmarin verde, sare si
piper. Ingrediente: 2 antricoate de vita pentru marinata: 250 ml vin
rosu 1 lingura ulei de masline 3-4 catei de usturoi, cimbru, tarhon,
rozmarin (uscate) 1 crenguta de rozmarin verde…
Read more »
Read more »
Fromage fondue
27 June 2012
O
reteta de Fromage fondue din: usturoi, branza, vin alb, amidon,
nucsoara, lichior, mere, pere, crutoane si piper alb. Ingrediente: 1
catel de usturoi 800 g branza de tip cascaval, parmezan, Chedar 500 ml
vin alb 2 linguri amidon 1/2 lingurita nucsoara 50 ml kirschi (lichior
de cirese sau visine) 2 mere 2 pere 200…
Read more »
Read more »
Sparanghel cu unt, capere şi oţet balsamic
27 June 2012
O
reteta de Sparanghel cu unt, capere şi oţet balsamic din: sparanghel,
unt, otet balsamic, capere, paine si parmezan. Ingrediente: 1 legătură
de sparanghel, aprox. 250g, cu tulpinile lemnoase înlăturate 1 linguriţă
de unt 1 lingură de oţet balsamic 1 lingură de capere 4 felii de pâine
ţărănească, prăjite parmezan ras Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
MasterChef US – Episodul 7 – Sezonul 1 (video)
27 June 2012
MasterChef
US – Episodul 7 – Sezonul 1 MasterChef US este un reality show american
competitiv de gătit care permite concurentilor, atat bucatari amatori,
cat si profesionisti sa aiba sansa de a primi titlul de MasterChef.
Juriul este format din trei bucatari profesionisti care are sarcina de a
urmari indeaproape toate miscarile concurentilor. De asemenea…
Read more »
Read more »
Praz cu pui si cascaval la cuptor
27 June 2012
O
reteta de praz cu pui si cascaval la cuptor din: piept de pui, praz,
ulei, cascaval afumat, cascaval de oaie, oua, ceapa verde, patrunjel,
sare si piper. Ingrediente: 1 piept de pui fiert 5 fire de praz 100 ml
ulei 200 g cascaval afumat 100 g cascaval de oaie 3 oua 1 legatura
ceapa…
Read more »
Read more »
Cocktailuri gustoase
26 June 2012
Cocktailuri
gustoase: Cum se prepara Cocktail Fruit Tingle (video) Ingrediente:
150 ml lemonade 25 ml vodka 25 ml cherry brandy 2 tsp sugar (or a
sprinkling of) 1 orange wedge ice cubes 1 collins glass 1 knife 1
chopping board 1 saucer Cum se prepara Cocktail Fruit Tingle Read more »
Cum se prepara…
Read more »
Read more »
Mandarine aromate
26 June 2012
O
reteta de mandarine aromate din: mandarine, scortisoara, cuisoare,
cardamon, zahar brun, suc de portocale, praf de copt, faina,
scortisoara, alune de padure, coaja de portocala, galbenus si lapte.
Ingrediente: 12 mandarine mici 1 baton mare de scorţişoară 5 cuişoare 4
păstăi de cardamon, zdrobite 150g de zahăr brun 500ml suc de portocale
260g de…
Read more »
Read more »
Frigarui de porc
26 June 2012
O
reteta de frigarui de porc din: muschiulet de porc, rosii cherry, ardei
gras, ulei de masline, seminte de mustar, patrunjel, sare, piper,
ketchup dulce, ceapa verde, iaurt, suc de lamaie, sare, usturoi si
marar. Ingrediente: 1 muschiulet de porc 250 g rosii cherry 1 ardei gras
mare 4 linguri ulei de masline 1 lingurita…
Read more »
Read more »
Piept de curcan cu sos de branza si tarhon
26 June 2012
O
reteta de piept de curcan cu sos de branza si tarhon din: piept de
curcan, ulei de masline, usturoi, faina, smantana, branza, cognac,
targon verde, sare, piper si nucsoara. Ingrediente: 800 g piept de
curcan 2 linguri ulei de masline 2 catei de usturoi 1 lingura faina 200
ml smantana 150 g branza cu…
Read more »
Read more »
Spaghete cu fructe de mare
26 June 2012
O
reteta de spaghete cu fructe de mare din: spaghete, fructe de mare,
rosii, vin alb, patrunjel, ardei iute, pasta de tomate, usturoi, ulei de
masline, sare si piper. Ingrediente: 1 pachet spaghete 500 g cocktail
fructe de mare 6 rosii potrivite 100 ml vin alb 1 legatura patrunjel 1
ardei iute 1 lingura pasta…
Read more »
Read more »
Granita de cocos, lime si menta
26 June 2012
O
reteta de granita de cocos, lime si menta din: zahar brun, apa, limes,
lapte de cocos si menta. Ingrediente: 200 g de zahar brun 500 ml de apa 4
limes, spalate bine 200 ml lapte de cocos 1 legatura de menta proaspata
Mod de preparare: Se pun zahărul şi apa într-o cratiţă mare…
Read more »
Read more »
Prăjitură pufoasă de lămâie
26 June 2012
O
reteta de prajitura pufoasa de lamaie din: zahar brun, oua, suc si
coaja de lamaie, amidon, unt, extract de vanilie, oua, zahar brun, faina
si albusuri. Ingrediente: pentru crema de lamaie: 220g de zahăr brun 3
ouă sucul de la 4 lămâi, coaja rasă fin de la 1 lămâie 1 lingură de
amidon 40g…
Read more »
Read more »
Şniţel cu creson şi sos de mere picant
26 June 2012
O
reteta de snitel cu creson si sos de mere picant din: unt, coaja si
zeama de portocla, zahar, scortisoara, nucsoara, cuisoare, mere,
escalop, sare de mare, piper, faina, ou, pesmet, castraveciori murati,
creson, lamaie si ulei de masline extravirgin. Ingrediente: pentru sosul
de mere: un cubulet de unt coaja rasa si zeama de la…
Read more »
Read more »
Risotto al tartufo bianco
26 June 2012
Trufele
albe sunt protagonistele unui târg anual, organizat în luna octombrie,
în oraşul Alba din Piemonte. întrucât toamna este anotimpul ciupercilor
de pădure, al castanelor, al vânatului, al broaştelor, al melcilor şi a
culesului strugurilor, în această perioadă bucătarii îşi manifestă din
plin talentul. Din octombrie şi până în decembrie, cât durează sezonul,
multe mâncăruri…
Read more »
Read more »
Toast cu salată şi maioneză de crab
26 June 2012
O
reteta de toast cu salata si maioneza de crab din: galbenus, mustar de
dijon, ulei de masline, coaja si zeama de lamaie, carne de crab, paine
alba, patrunjel, tarhon, hasmatuchi, capere, ulei de masline si otet de
vin rosu. Ingrediente: 1 galbenus 1 lingura de mustar Dijon 200 ml ulei
de masline coaja rasa…
Read more »
Read more »
Escalop de viţel cu sos de brânză
26 June 2012
O
reteta de escalop de vitel cu sos de branza din: vrabioara de vitel,
parmezan, unt, faina, pesmet, ulei, rozmarin, vin alb sec, sare si
piper. Ingrediente: 400 g vrabioara de vitel 200 g parmezan ras 50 g unt
1 lingura faina 1 lingura pesmet 1 lingura ulei 2-3 fire de rozmarin
200 ml vin…
Read more »
Read more »
Budinca de branzeturi cu fructe
26 June 2012
O
reteta de budinca de branzeturi cu fructe din: branza de vaci,
cascaval, smantana, pesmet, nucsoara, oua, mere, semine de chimen, sare
si piper alb. Ingrediente: 500 g branza de vaci 200 g cascaval 150 ml
smantana 2 linguri pesmet 1/2 lingurita nucsoara 4 oua 3 mere sau pere 1
lingurita seminte de chimen sare…
Read more »
Read more »
Cocktail cu cirese
26 June 2012
O
reteta de cocktail cu cirese din: cirese, frunze de menta, zahar, zeama
de lime, rom si suc de cirese. Ingrediente: 1 cana cirese fara samburi
10 frunze de menta 8 linguri zahar 180 ml zeama lime 180 ml rom 700 ml
suc cirese Mod de preparare: Amesteci ciresele, frunzele de menta si
zaharul…
Read more »
Read more »
Prăjiturele cu lime, cocos şi fructul pasiunii
26 June 2012
O
reteta de prajiturele cu lime, cocos si fructul pasiunii din: albusuri,
coaja si suc de lime, zahar brun, faina, amidon, nuca de cocos si
fructul pasiunii. Ingrediente 7 albuşuri coaja rasă de la 1 lime, plus 2
linguriţe de suc 120g de zahăr brun 60g de făină obişnuită 15g de
amidon 50g nucă de…
Read more »
Read more »
Rulouri cu bacon si branza
26 June 2012
O
reteta de rulouri cu bacon si branza din: dovlecei, bacon, branza de
burduf, cascaval, marar, sare si piper. Ingrediente: 4 dovlecei 16 felii
de bacon, taiate subtire 100 g branza de burduf 50 g cascaval 1
legatura marar sare piper Mod de preparare: Spălaţi dovleceii şi fără
a-i curăţa de coajă tăiaţi-i în…
Read more »
Read more »
Cupcakes cu zmeură şi nucă de cocos
26 June 2012
O
reteta de Cupcakes cu zmeură şi nucă de cocos din: faina amestecata,
praf de copt, zahar, fulgi de cocos, unt, extract de vanilie, oua,
lapte, zmeura, sos de zmeura si fulgi de cocos. Ingrediente: 175 g de
faina amestecata cu 1/2 lingurita praf de copt 140 g de zahar 50 g fulgi
de cocos…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Linguine cu sos de ciuperci si mascarpone
26 June 2012
O
reteta de Linguine cu sos de ciuperci si mascarpone din: unt, ciuperci,
branza mascarpone, parmezan, smantana, sare, piper si linguine.
Ingrediente: 2 linguri unt 2 cesti ciuperci tăiate în felii subţiri 250 g
branza mascarpone parmezan ras 1/4 ceasca de smantana sare si piper
dupa gust 1 punga linguine Mod de preparare: Gatiti…
Read more »
Read more »
Rulouri de pui cu branzeturi
26 June 2012
O
reteta de rulouri de pui cu branzeturi din: piept de pui, telemea de
oaie, cascaval afumat, ou, spanac, ulei, sare si piper. Ingrediente: 2
bucati piept de pui 150 g telemea de oaie 200 g cascaval afumat 1 ou 400
g spanac 50 ml ulei sare piper Mod de preparare: Curata pieptul de…
Read more »
Read more »
Cupe cu cremă de lămâie
26 June 2012
O
reteta de cupe cu crema de lamaie din: branza mascarpone, limoncello,
budinca de lamaie, iaurt, zahar pudra si fructe. Ingrediente: 250 g
branza mascarpone 2 linguri lichior de lamaie sau limoncello 3 lingura
budinca de lamaie (gata preparata) 300 g iaurt, amestecata cu 3 linguri
de miere 2 linguri zahar pudra fructe proaspete pentru…
Read more »
Read more »
Porc cu sos de migdale
26 June 2012
O
reteta de porc cu sos de migdale din: ulei vegetal, spata de porc,
pasta de tomate, supa de pui, coaja si suc de portocala, scortisoara,
cimbru, ceapa, usturoi, rosii cherry, tortillas, fulgi de migdale,
stafide, coridandru, chimion, pasta de ardei iute, ciocolata, ridichi,
avocado, suc de lime si ardei iute. Ingrediente: 1 lingură de…
Read more »
Read more »
Conopidă cu ficătei de pui
26 June 2012
O
reteta de conopida cu ficatei de pui din: conopida, morcov, ficatei de
pui, ulei, cascaval, oua, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 600 g
conopida 1 morcov mare 500 g ficatei de pui 50 ml ulei 200 g cascaval 2
oua 1 legatura patrunjel sare piper Mod de preparare: Desfaceţi
conopida în bucheţele, spălaţi-o…
Read more »
Read more »
Salam de biscuiti
26 June 2012
O
reteta de salam de biscuiti din: ciocolata neagra, ciocolata cu lapte,
unt, miere, biscuiti, zahar vanilat si fructe de padure. Ingrediente:
300 g ciocolata neagra, de menaj, rupta bucati 200 g ciocolata cu lapte,
rupta bucati 150 g unt, taiat cuburi 4 linguri miere 100 g biscuiti,
rupti bucati mici 1 pliculet de zahar…