duminică, 14 aprilie 2013

Retete culinare de Paşti #7


Retete de Paste:

Plăcintă cu morcovi şi gutui

24 January 2011
Plăcintă cu morcovi şi gutuiO reteta de placinta cu morcovi si faina, lapte, unt, zahar tos, oua, sare, drojdie, gutui si pudra de scortisoara. Se serveste cu sos de ciocolata. Ingrediente: 625 g făină 165 ml lapte dulce 100 g unt 200 g zahăr tos 4 ouă sare 25 g drojdie doi morcovi 4 gutui două pliculeţe cu zahăr…
Read more »

Tocăniţă de pui cu măsline

24 January 2011
Tocăniţă de pui cu măslineO reteta de tocanita de pui cu masline si ceapa, morcov, rosii, pasta de tomate, pasta de ardei dulce, ardei gras, cimbru sare si piper. Se serveste cu mamaliga sau castraveti murati Inrgediente: două piepturi de pui două cepe un morcov 4 roşii două linguri de pastă de tomate o lingură de pastă de ardei…
Read more »

Blinele cu smantana si peste afumat

24 January 2011
O reteta de blinele cu faina de greu, faina de secara, drojdie, oua, unt, sare. Se serveste cu smantana si peste afumat. Inrgediente: 400 g făină de grîu 400 g făină de secară 30 g drojdie 6 ouă 60 g smîntînă 80 g unt sare   Mod de preparare: Se pune făina într-o cratiţă şi…
Read more »

Supă de iaurt cu castravete si nuci

24 January 2011
Supă de iaurt cu castravete si nuciO reteta de supa de iaurt foarte simpla cu castravete, nuci, lapte, sare, ulei si marar. Ingrediente: 750 g iaurt o jumătate de ceaşcă de lapte un castravete crud 10 nuci sare 3 linguri de ulei mărar   Mod de preparare: Se diluează iaurtul cu laptele într-un castron. Se taie castravetele în cubuleţe foarte mici…
Read more »

Salată de morcovi cu peşte

24 January 2011
Salată de morcovi cu peşteO reteta de salata de morcovi cu peste marinat si telina, ceapa, gulie, varza alba, marar, portocala, masline feliate, sare, piper, ulei de masline si otet de mere. Ingrediente: doi morcovi un sfert de ţelină o ceapă albă o gulie un sfert de varză albă mărar o legătură de ceapă 75 g măsline feliate o…
Read more »

Cornuri cu legume

24 January 2011
Cornuri cu legumeO reteta simpla de cornuri cu legume si faina, drojdie, unt, ardei capia, varza alba, praz, zahar tos, oua, piper, sare, marar, patrunjel. Se servesc cu salata de legume de sezon Ingrediente: 500 g făină 200 ml apă 25 g drojdie 100 g unt doi ardei capia un sfert de varză albă un fir de…
Read more »

Cremă de orez cu piersici

24 January 2011
Cremă de orez cu piersiciO retete de crema de orez cu piersici si lapte, unt, mere, zahar vanilinat, compot de piersici, pudra de scortisoara, ghimbir, pudra de cuisoare, sare, frsica si menta. Ingrediente: 130 g orez un litru lapte 50 g unt un măr 80 g zahăr tos zahăr vanilinat un borcan de compot de piersici 8 biscuiţi cu…
Read more »

Ciuperci umplute cu branza cu mucegai si spanac

24 January 2011
Ciuperci umplute cu branza cu mucegai si spanacO retete de ciuperci umplute cu branza cu mucegai, spanac, ceapa, vin alb, usturoi, miere, rozmarin, sare, piper servita cu smantana si mujdei. Ingrediente: 500 g ciuperci champignon 200 g brînză cu mucegai 200 g spanac congelat o ceapă 100 ml vin alb demisec doi căţei de usturoi două linguri de miere două fire de…
Read more »

Platou ţărănesc

24 January 2011
Platou ţărănescO reteta de platou taranescu, cu muschi de porc afumat, ceapa, cascaval, ulei, sare, seminte de chimen, busuioc verde, cimbru si rozmarin. Ingrediente: 500 g făină integrală de grau 375 ml apă 25 g drojdie 400 g muşchi de porc afumat două cepe 400 g caşcaval două linguriţe de ulei o linguriţă de sare fină…
Read more »

Clătită cu peşte şi anşoa

24 January 2011
Clătită cu peşte şi anşoaO reteta de clatite cu lapte, fileuri de peste, ansoa in ulei picant, ceapa, usturoi, rosii, otet de mere, sare, piper si marar. Servita cu sos de rosii si marar presarat. Ingrediente: 600 ml lapte dulce 300 g făină 4 ouă două fileuri de peşte un borcănel de anşoa în ulei picant o ceapă doi…
Read more »

Prăjitură cu limete

24 January 2011
Prăjitură cu limeteO retete de prajitura cu limete si ulei, oua, morcovi, piersici, faina, praf de copt, pudra de scortisoara, pudra de cuisoare si sare. Se serveste cu sos de limete sau sos de ciocolata. Ingrediente: 180 g zahăr tos 180 ml ulei 3 ouă 3 morcovi 4 piersici două limete 180 g făină un pliculeţ cu…
Read more »

Tarte cu pastă de peşte

24 January 2011
Tarte cu pastă de peşteO reteta de tarte cu faina, unt, peste afumat, ciuperci, ceapa, smantana, sare, piper, rozmarin presarata cu parmezan. Ingrediente: 50 g parmezan 220 g făină 100 g unt 50 ml apă 300 g peşte afumat 300 g ciuperci o ceapă albă 3 ouă 300 ml smîntînă sare piper un fir de rozmarin   Mod de…
Read more »

Prăjitură cu frişcă

24 January 2011
Prăjitură cu frişcăO reteta de prajitura cu frisca si lapte, faina, zahar tos, cafea solubila, pudra de cacao, foitaj, ananas un strop de sare si fructe confiate. Ingrediente: un litru lapte dulce 250 g făină 450 g zahăr tos 250 ml frişcă o lin­guriţă cafea solubilă un pachet de foitaj două linguri de pudră de cacao o…
Read more »

Cotlet de mistreţ cu ciuperci

24 January 2011
O reteta de cotlet de mistret cu faina, untura, ciuperci, ceapa, vin rosu, smantana, marar servita cu garnitura de orez. Ingrediente: 6 bucăţi cotlet de mis­treţ 20 g făină 100 g untură 300 g ciuperci 100 g ceapă 100 ml vin roşu 100 g smîntînă o legătură de mărar 3 linguri de untură o ceaşcă…
Read more »

Tăiţei cu sos de ceapă verde

23 January 2011
Tăiţei cu sos de ceapă verde  Ingrediente: 400 g tăiţei cu ou 200 g brînză feta 50 g parmezan 100 ml ulei de măsline 200 ml smîntînă o lămîie o legătură de ceapă verde 50 g măsline feliate 200 g roşii cherry sare piper pătrunjel roşii uscate în ulei sos iute   Mod de preparare: Tăiţeii se fierb în apă…
Read more »

Pui cu mămăligă

23 January 2011
Pui cu mămăligăO reteta de pui cu ceapa, usturoi, ciuperci, kaizer, ulei, vin, faina, limeta, boia iute, marar, sare, piper si mamaliga. Ingrediente: un pui potrivit de mare o ceapă doi căţei de usturoi 500 g ciuperci 300 g kaizer 100 ml ulei 200 ml vin alb 300 g mălai un litru apă o lingură de făină…
Read more »

Salată de andive cu sos de usturoi

23 January 2011
Salată de andive cu sos de usturoiO reteta de salata de andive cu salata alba, salata rosie, lamaie, alune, branza de capra, ceapa, usturoi, ulei de masline, smantana, otet de mere, marar, sare si piper. Ingrediente: 4 andive o salată albă o salată roşie o lămîie 50 g alune 200 g brînză de capră o ceapă albă o căpăţînă de usturoi…
Read more »

Pilaf cu kaizer

23 January 2011
Pilaf cu kaizerO reteta de pilaf cu kaizer, morcovi, ciuperci, ardei capia, ceapa, vin alb, unt, ulei de masline, sare, presarat cu parmezan si busuioc. Ingrediente: 500 g ciuperci doi morcovi doi ardei capia 200 g orez 400 g kaizer două fire de busuioc verde o ceapă 100 g parmezan 150 ml vin alb demisec 50 g…
Read more »

Sardine cu mămăligă

23 January 2011
Sardine cu mămăligăO reteta de sardine cu mamaliga, ciuperci, ceapa verde, oua, faina, vin alb, frunza de dafin servite cu sos din smantana, marar tocat, ardei capia copt taiat cubulete, sare si piper. Ingrediente: 500 g fileurri de sardine 500 g ciuperci 350 g mălai un litru apă o legătură ceapă verde 4 căţei de usturoi două…
Read more »

Paste cu fasole si carnati

23 January 2011
Paste cu fasole si carnatiO reteta de paste cu fasole alba, carnati picanti, rosii, ardei gras, seminte de chimen, usturoi, ceapa, marar, sare si piper, presarata cu branza de capra. Ingrediente: 300 g fasole albă 500 g paste 4 cîraţi picanţi un ardei iute mic 500 g roşii un ardei gras o linguriţă de seminţe de chimen doi căţei…
Read more »

Supă de fazan cu găluşte de griş

23 January 2011
Supă de fazan cu găluşte de grişO reteta de supa de fazan cu ceapa, morcov, telina, patrunjel, sare servita cu galuste de fris si mujdei de usturoi. Ingrediente: un fazan o ceapă un morcov o jumătate de ţelină o legătură de pătrunjel sare griş 3 căţei de usturoi puţin mălai   Mod de preparare: Fazanul se ţine într-un loc răcoros cîteva…
Read more »

Rulou a la Sighisoara

23 January 2011
Rulou a la SighisoaraO reteta de rulou cu piept de pui, muschi de vita, muschi de porc, ciuperci, gogosari murati, sare, pier servita cu cartofi taranesti. Ingrediente: 100 g piept de pui 100 g muschi de vita si porc 50 g ciuperci 30 g gogosari murati sare piper   Mod de preparare: Pieptul de pui si muschiul de…
Read more »

Ciorbă de tarhon cu coaste

23 January 2011
Ciorbă de tarhon cu coasteO reteta de ciorba de tarhon cu coaste afumate, morcovi, cartofi, telina, ardei gras, ores, otet si smantana. Ingrediente: 800 g coaste afumate doi morcovi doi cartofi o ţelină mică un ardei gras 150-180 g orez oţet tarhon 300 g smîntînă   Mod de preparare: Se pune carnea la fiert într-o oală de 10 litri,…
Read more »

Legume la cuptor cu sos de usturoi si ghimbir

23 January 2011
Legume la cuptor cu sos de usturoi si ghimbirO reteta de legume la cuptor cu dovlecei, vinete, ciuperci, ardei gras, ceapa, rosii, pudra de curry, sare si piper stropite cu sos de usturoi si ghimbir Ingrediente: doi dovlecei o vînătă 500 g ciuperci doi ardei capia un ardei gras două cepe 4 roşii o jumătate de linguriţă de pudră de curry ulei de…
Read more »

Pui cu bere blondă

23 January 2011
O reteta de pui cu foi de dafin, sare, piper, bere blonda, coriandru, rosii cherry, lamaie si unt. Ingrediente: pulpe de pui foi de dafin sare piper bere blondă coriandru roşii cherry suc de mere lămîie sau limete unt   Mod de preparare: Se iau nişte pulpe grase de pui, se porţionează sau se dezosează.…
Read more »

Frigărui de fructe

23 January 2011
Frigărui de fructeO retete de frigarui de fructe cu pepene rosu, caise, struguri negrei, ciocolata neagra, frisca, iaurt, lamaie, rom, pudra de scortisoara si menta.  Ingrediente: o jumătate de pepene roşu 500 g caise 500 g struguri negri 200 g ciocolată neagră 100 îmi frişcă lichidă 100 g iaurt o lămîie 100 ml rom două pliculeţe cu…
Read more »

Cum se prepara: Salata rece cu paste, piept de pui, branza telemea si busuioc (video)

21 January 2011

Frangio na pucara

21 January 2011
Frangio na pucaraO reteta de carne de pui, prosciutto, rosii, arpagic, unt, o cana de vin de Madera, coniac si garnitura de cartofi. preparat specific portughez Ingrediente: 100 g prosciutto 4 roşii 500 g carne de pui 12 bucăţi de arpagic 4 linguri de unt o jumătate de cană de vin de Madera două linguri de coniac…
Read more »

Cartofi gratinaţi cu anşoa

21 January 2011
Cartofi gratinaţi cu anşoaO reteta de cartofi gratinati cu ansoa, parmezan, cascaval, oua, patrunjel si lamaie.   Ingrediente: 800 g cartofi 50 g parmezan 250 g caşcaval două ouă 150 ml smîntînă un borcănel anşoa în ulei două legături de ceapă verde sare piper ulei de floarea-soarelui pătrunjel o lămîie unt şi pesmet pentru formă   Mod de preparare:…
Read more »

Ardei umpluti cu soia granule

21 January 2011
Ardei umpluti cu soia granuleO reteta de ardei umpluti cu soia granule, orez, ceapa, morcovi, pasta de tomate, rosii. Se servesc presarati cu patrunjel si smantana. Ingrediente: 12 ardei graşi mai mici un pachet de soia granule 120 g orez două cepe doi morcovi 4 linguri de pastă de tomate 5 roşii două linguri de făină sare piper ulei…
Read more »

Moda ceaiului în Europa

21 January 2011
Moda ceaiului în EuropaNimeni nu ştie cu certitudine dacă Portugalia sau Olanda a fost prima ţară care a adus ceaiul în Europa. La începutul secolului al şaptesprezecelea, portughezii au importat în Lisabona ceai chinezesc, pe care l-au vândut în Franţa şi Olanda, între timp, şi olandezii au importat ceai japonez în colonia lor din Java, pe care şi…
Read more »

Gogoşi cu sos de căpşune

21 January 2011
Gogoşi cu sos de căpşuneO reteta de gogosi cu sos de capsune, faina, praf de copt, sare, coaja de lamaie, rosie, scortisoara servite cu o salata de capsune si rodie. Ingrediente: 550 g făină o linguriţă de praf de copt 375 ml apă un sfert de linguriţă de sare 60 g zahăr tos coaja de la o jumătate de…
Read more »

Cozonac cu nucă, mac, coaja de lamaie sau portocala

21 January 2011
Cozonac cu nucă, mac, coaja de lamaie sau portocalaO retete de chec cu nuca, mac, faina, drojdie, unt, lapte, zahar vanilinat si coaja de lamaie sau portocala. Ingrediente: 600 g făină 30 g drojdie 125 ml ulei de floarea-soarelui 50 g unt 300 ml lapte dulce 410 g zahăr tos 4 ouă 4 pliculeţe cu zahăr vanilinat un sfert de lin­guriţă de sare…

Minitarte cu cafea şi căpşune

21 January 2011
Minitarte cu cafea şi căpşuneO reteta de minitarte cu cafea, faina, unt, lapte, crema de ciocolata, zahar pudra servite cu salata de capsune si frisca. Ingrediente: 300 g făină 200 g unt 100 g zahăr tos 400 ml lapte dulce un plic cu cremă de ciocolată din comerţ o lingură de cafea măcinată două ouă două pliculeţe cu zahăr…
Read more »

Musaca de dovlecei şi carne de porc tocata

21 January 2011
Musaca de dovlecei şi carne de porc tocataO reteta de musaca de dovlecei cu carne de porc, ceapa, ou, rosii, faina, sare, pipet, patrunjel si sos de smantana. Ingrediente: 3 vinete doi dovlecei 700 g carne de porc tocată două cepe un ou 200 ml smîntînă 4 roşii o lingură de făină sare piper pătrunjel ulei de floarea-soarelui carne de vită carne…
Read more »

Ciorbă de ciuperci şi kaizer

21 January 2011
Ciorbă de ciuperci şi kaizerO reteta de ciorba de ciuperci, kaizer, ceapa, morcov, ardei gras, usturoi si sare, servita cu mujdei de usturoi si verdeata tocata. Ingrediente: 500 g ciuperci 300 g kaizer o ceapă albă o ceapă roşie un morcov un ardei gras 4 căţei de usturoi ulei de floarea-soarelui o lămîie sare piper pătrunjel   Mod de…
Read more »

Bigilla

21 January 2011
BigillaO reteta cu fasole fava, ulei de masline, lamaie, un ardei iute rosu, putin patrunjel si putina menta servita pe felii de paine prajita. preparat specific maltez Ingrediente: 500 g fasole fava uscată o jumătate de cană de ulei de măsline o lămîie un ardei iute roşu 8 căţei de usturoi o legătură de pătrunjel…
Read more »

Orez cu ou şi şuncă

21 January 2011
Orez cu ou şi şuncăO reteta de orez cu ou si sunca, morcov, telina, fasole alba, sos de soia, condimente si un strop de patrunjel. Ingrediente: 250 g orez 3 ouă un morcov un sfert de ţelină 200 g fasole albă o lingură de sos de soia sare piper pătrunjel 300 g şuncă ulei de floarea-soarelui   Mod de…
Read more »

Melcişori cu nucă

21 January 2011
  O reteta de melcisiori cu nuca, sare, lapte, zahar, drojdie, margarina si sirop pregatit dintr-o cana de lapte si doua plicuri de zahar vanilinat. Ingrediente: pentru aluat: 600 g făină 3 gălbenuşuri puţină sare 200 g lapte căldut 3 linguri de zahăr o felie cît degetul mic de drojdie o cană de smîntînă (200…
Read more »

Rozete cu gem

21 January 2011
O reteta de rozete cu gem, oua, margarina, vanilie, coaja de lamaie si ulei. Ingrediente: două kg făină albă un kilo­gram zahăr 10 ouă un kilogram margarină vanilie coajă de lămîie 30 g bicar­bonat 500 g arahide 300 g gem ulei   Mod de preparare: Din opt ouă, făină, zahăr, margarina, vanilie, coajă de lămîie…
Read more »

Sardine cu piure şi sos roşu

20 January 2011
Sardine cu piure şi sos roşuO reteta de sardine cu piure de legume, sos rosu, unt si lapte. Sardinele se mai pot face la gratar cu condimente si ulei. Ingrediente: 8 sardine 4 cartofi albi o jumătate de ţelină o rădăcină de pătrunjel două conserve de roşii 100 g unt 200 ml lapte dulce o linguriţă de zahăr tos sare…
Read more »

Ciorbă de fasole cu fidea

20 January 2011
Ciorbă de fasole cu fideaO reteta de ciorba de fasole cu fidea cu ou, fasole alba boabe, ceapa, morcov, un sfert de telina, rosii. Care se serveste cu smantana si mamaliga Ingrediente: 300 g fasole albă boabe o ceapă un morcov un sfert de ţelină 100 ml ulei de floarea-soarelui 4 roşii 250 ml borş 100 g fidea cu…
Read more »

Sos Bechamel

20 January 2011
Sos BechamelO reteta de sos Bechamel cu unt, faina, lapte si un strop de nucsoara iar pentru aroma se mai poate adauga o ceapa si cateva cuisoare. Ingrediente: 30 g unt fără sare 30 g făină simplă 500 ml lapte un vârf de cuţit de nucşoară măcinată   Mod de preparare: Topiţi untul într-o cratiţă cu…
Read more »

Reteta zilei: Pizza della casa

20 January 2011
Reteta zilei: Pizza della casaO reteta de mini pizza facuta in casa cu ulei de masline extravirgin, drojdie uscata, sare, rosii, mozzarela, porumb, muschi tiganesc, carnaciori si putin busuioc uscat. Ingrediente: 0.750 gr faina,eu am folosit faina de tip 000 0.250 ml apa o lingura si jumate de ulei de masline extra virgin drojdie uscata 10 gr o lingurita…
Read more »

Parjoale din peşte cu sos

20 January 2011
O reteta de parjoale din crap cu cartofi, lamaie, peste, oua, ceapa servite cu garnitura de salata verde sau ardei capia Ingrediente: un kilogram crap 500 g cartofi o lămîie 100 g pesmet piper două ouă 200 g ceapă ulei zahăr pu­dră cuişoare sare 100 g făină 4 foi de dafin   Mod de preparare:…
Read more »

Picioare de crab cu orez picant

20 January 2011
Picioare de crab cu orez picantO reteta de picioare de crab cu orez basmanti, legume si sos picant presarat cu patrunjel tocat. Ingrediente: 275 g orez basmati 450 g picioare de crab congelate o ceapă doi căţei de usturoi două cuişoare doi ardei capia pastă de tomate ghimbir ras o lămîie o lingură de amidon o cană de apa ulei…
Read more »

Fasole verde cu mazăre

20 January 2011
Fasole verde cu mazăreO reteta cu fasole verde, broccoli, mazare, porumb cu sos de smantana cu cascaval Ingrediente: 450 g fasole verde 500 g broccoli 400 g mazăre 100 g boabe de porumb din conservă doi ardei capia o ceapă doi căţei de usturoi 200 ml smîntînă 200 g caşcaval sare piper ulei de floarea-soarelui, pătrunjel ciuperci  …
Read more »

Carne de porc cu linte

20 January 2011
Carne de porc cu linteO reteţă de porc la cratiţă, cu linte, morcovi şi usturoi, un sfert de telina, condimente si un strop de patrunjel tocat. Ingrediente: un kilogram carne de porc 400 g linte 300 g paste orzo un morcov două cepe un fir de praz un sfert de ţelină o căpăţînă de usturoi doi ardei graşi ulei…
Read more »

Tartă cu stafide şi pere

20 January 2011
Tartă cu stafide şi pereIngrediente: 4 ouă 130 g făină 125 g zahăr tos 100 g unt 50 g stafide 200 g ciocolata două pere vin alb dulce două pliculeţe zahăr vanilinat ghimbir bicarbonat sare suc de lămîie frişcă compot de struguri   Mod de preparare: Perele se spală, se curăţă de coajă, se îndepărtează căsuţa cu seminţe şi…
Read more »

Medalion de peşte cu legume

20 January 2011
Medalion de peşte cu legume  Ingrediente: 4 fileuri de peşte un dovlecel 3 cartofi doi ardei capia o cutie de bere blon­dă 100 g făină 50 g parmezan doi căţei de usturoi o lingură de pesto de rucola o lămîie ulei de măsline sare piper salată rucola oţet balsamic pătrunjel   Mod de preparare: Fileurile de peşte se spală,…
Read more »

Mîncare cu rinichi de porc

20 January 2011
Mîncare cu rinichi de porc  Ingrediente: 250 g fasole boabe 500 g rinichi de porc 4 felii de bacon un morcov doi ardei capia două cepe un ardei iute mic o lingură de pastă de tomate 4 roşii ulei sare piper pătrunjel murături salată de varză roşie   Mod de preparare: Fasolea se pune la înmuiat cu o seară…
Read more »

Chifteluţe de legume cu şofran

20 January 2011
Chifteluţe de legume cu şofran  Ingrediente: doi morcovi 100 g fasole verde un ardei iute mic 3 căţei de usturoi o ceapă un ardei gras un cartof două ouă un vîrf de linguriţă de şofran mărar un vîrf de linguriţă de bicarbonat de sodiu sare piper ulei făină sos de ardei iute   Mod de preparare: Morcovii se curăţă…
Read more »

Dulciuri cu zmeură

20 January 2011
Dulciuri cu zmeură  Ingrediente: 300 g unt 170 g zahăr tos 450 g făină 3 ouă două pliculeţe zahăr vanilinat ghimbir ras pudră de scorţişoară o jumătate de pliculeţ praf de copt sare esenţă de lămîie 300 g zmeură mentă verde zahăr pudră frişcă pepene roşu   Mod de preparare: Zahărul tos, zahărul vanilinat şi un praf…
Read more »

Plăcintă cu sfeclă albă

20 January 2011
O reteta de placinta cu sfecla alba, scortisoara, zahar vanilat, unt, sare servita calda cu zahar pudra deasupra. Ingrediente: 700 g sfeclă albă 150 ml ulei 250 g foi de plăcintă 200 g zahăr pudră scorţişoară zahăr vanilat 100 g unt sare   Mod de preparare: Se curăţă sfecla, se rade, se căleşte îrn unt…
Read more »

Cum se prepara: Muschi de porc in bere neagra cu garnitura de cartofi (video)

20 January 2011

Ştiucă cu legume

20 January 2011
Ştiucă cu legume  Ingrediente: două ştiuci 500 g fasole verde 300 g morcovi baby două cepe o căpăţînă de usturoi doi ardei capia un ardei iute două lămîi 200 ml vin alb sec ulei de floarea soarelui sare piper pătrunjel varză albă   Mod de preparare: Usturoiul se curăţă de foi, se spală şi se pisează. Se…
Read more »

Pui Saag

20 January 2011
Pui SaagO reteta de pui Saag din: carne de pui, usturoi, ceapa, rosii, ghimbir, lapte, spanac, unt, piper, coriandru, sofran, cardamom, cuisoare, ulei vegetal, garam masale si sare. preparat specific indian Ingrediente: 1.400 g carne de pui fără piele 5 căţei de usturoi zdrobiţi două cepe mari tocate două roşii zdro­bite o rădăcină de ghimbir de…
Read more »

Tartă cu dovlecei, roşii si ricotta

20 January 2011
Tartă cu dovlecei, roşii si ricottaIngrediente: un pachet de foitaj 5 roşii 4 dovlecei 100 g ricotta 100 g parmezan un fir de praz doi căţei de usturoi 3 linguri de pesmet sare piper ulei de măsline busuioc ouă făină   Mod de preparare: Prazul se curăţă, se spală şi se toacă mărunt. Se prăjeşte în ulei încins pînă devine…
Read more »

Reţete de post:Prăjitură de post cu gem

20 January 2011
O retete de prajitura de post cu gem, cacao, coaja de lamaie si coaja de portocala Ingrediente: 4 linguri de gem trei sferturi de cană de zahăr o lingură de cacao o cană de apă o jumătate de cană de ulei o linguriţă de amoniac o jumatate de lingurita de bicarbonat 400 g faina arome…
Read more »

Crap pe carton

20 January 2011
O retete de peste (crap) cu lamaie, cimbr, usturoi, piper, boia dulce servita cu garnitura de legume asortate, morcovi, cartofi si fasole verde. Ingrediente: 1,500 kg crap o lămîie cimbru usturoi piper boia dulce ulei   Mod de preparare: Crapul se curăţă în interior, dar nu se îndepărtează solzii. Se taie şi se desface pe…
Read more »

Prăjitură cu ciocolată albă

20 January 2011
Prăjitură cu ciocolată albă  Ingrediente: un pachet foitaj un borcan gem de corcoduşe 400 g brînză de vaci 500 ml frişcă 150 g zahăr tos o lămîie 10 g gelatină 200 g ciocolată albă 100 g fulgi de porumb lapte dulce   Mod de preparare: Foitajul se dezgheaţă la tem­peratura camerei, se întinde cu un sucitor şi se…
Read more »

Exploatările de ceai din India şi Sri Lanka

20 January 2011
Exploatările de ceai din India şi Sri LankaCeaiul adus din China în India şi Sri Lanka era ceai roşu. Plantat în solul local, ceaiul avea un gust complet diferit şi era mult mai tare decât ceaiul importat iniţial. Pentru că preferau lucrurile dulci, localnicii puneau în ceai zahăr şi miere, precum şi alte ingrediente, precum ghimbir, mentă şi tou k’ou (nucşoară). Uneori…
Read more »

Paste cu fructe de mare

20 January 2011
Paste cu fructe de mare  Ingrediente: 600 g pui de caracatiţă 500 g macaroane doi ardei capia 200 g mazăre 100 ml vin alb sec 50 ml rom o jumătate de lămîie 4 căţei de usturoi oregano uscat pastă de ardei iute oţet ulei de măsline sare piper pătrunjel   Mod de preparare: Puii de caracatiţă se curăţă, se…
Read more »

Ciuperci cu mazăre

20 January 2011
Ciuperci cu mazăre  Ingrediente: 500 g ciuperci 450 g mazăre două legăituri ceapă verde doi căţei de usturoi un ardei iute mic 50 g unt 100 g parmezan nucşoară o legătură de mărar sare piper smîntîină ulei de măsline   Mod de preparare: Ceapa verde şi usturoiul se curăţă, se spală şi se toacă mărunt. Ciupercile se…
Read more »

Dulciuri fantezie

20 January 2011
Dulciuri fantezie  Ingrediente: 500 g făină 350 ml iaurt două ouă două pliculeţe zahăr vanilinat 50 g zahăr două linguri de miere 20 g drojdie 50 g unt un vîrf de linguriţă de sare 100 g fructe confiate 100 g rahat esenţă de rom scorţişoară cuişoare cardamon   Mod de preparare: Drojdia se dizolvă în puţină…
Read more »

Mîncare de legume cu pui

20 January 2011
Mîncare de legume cu pui  Ingrediente: două piepturi de pui o vînătă doi ardei graşi un dovlecel un ardei capia două cepe 4 roşii 4 căţei de usturoi ulei die floarea-soarelui sare piper pătrunjel sfeclă roşie   Mod de preparare: Piepturile de pui se dezosează, se spală şi se taie în bucăţi mai mici. Se condimentează, se prăjesc în…

Brioşe cu mărar şi cuşcuş

20 January 2011
Brioşe cu mărar şi cuşcuş  Ingrediente: 200 g cuşcuş 250 g brînză de vaci 150 g parmezan 250 ml smiîntînă 3 ouă o legătură de mărar praf de copt 500 g roşii cherry ulei de măisline oţet bal­samic busuioc verde sare piper unt pentru forme smînttînă usturoi   Mod de preparare: Intr-un castron mai mare se pun smîntînă, brînză…
Read more »

Legume cu muguri de pin

20 January 2011
Legume cu muguri de pin  Ingrediente: 500 g ciuperci doi morcovi 100 g muguri de pin 150 g porumb fiert doi ardei graşi o ceapă doi căţei de usturoi 250 g orez pudră de curry 200 iml vin alb demisec o lămîie sare piper ulei de măsline mărar   Mod de preparare: Ceapa şi usturoiul se curăţă de foi,…
Read more »

Supă rusească de peşte, cu lămaie şi mărar – Uha

20 January 2011
Supă rusească de peşte, cu lămaie şi mărar – UhaO reteta de supa ruseasca de peste din: supe de peste, file de peste alb, lamaie, marar, sare si piper. Ingrediente: doi liitri supă de peşte (strecurată după fierbere, adică lim­pede) 500 g file de peşte alb (tranşat în 6 bucăţi) 6 felii subţiri de lămîie o lin­gură de mărar tocat fin sare şi piper…
Read more »

Tarantina

20 January 2011
  Ingrediente: un kg şi jumătate de midii 500 g spaghete 4 căţei de usturoi ardei iute roşu ulei sare pătrunjel verde   Mod de preparare: Spală midiile şi pune-le pe foc, într-o cra­tiţă cu capac, pentru ca să se deschidă. Sepa­rat, frige căţeii de usturoi împreună cu ardeiul roşu (tăiat fîşii) şi adaugă midiile,…
Read more »

Plăcintă pe lespede

20 January 2011
  Ingrediente: pentru aluat un kg făină două ouă 30 g sare 50 g zahăr 100 ml lapte o jumătate de cubuleţ de drojdie pentru umplutură: 150 g mere zahăr vanilie   Mod de preparare: După ce se frămîntă aluatul, se lasă la crescut într-un loc cald. Merele se curăţă, se rad şi se storc.…
Read more »

Peste cu orez si soia

19 January 2011
Peste cu orez si soia  Ingrediente: 4 fileuri peşte alb 300 g orez 100 ml ulei de măsline 3 căţei de usturoi o ceapă o linguriţă de sos de soia 100 g parmezan sare piper pătrunjel ardei capia varză roşie   Mod de preparare: Ceapa si usturoiul se curata de foi, se spala si se toata marunt. Se incinge…
Read more »

Bărcuţe cu cremă de brînză

19 January 2011
Bărcuţe cu cremă de brînză  Ingrediente: două vinete mai mari o lingură de capere 50 g parmezan 200 g brînză de vaci 100 g caşcaval afumat o ceapă doi ardei graşi verzi un ardei iute două ouă pesmet sare piper busuioc verde ulei de măsline sos de roşii usturoi   Mod de preparare: Vinetele se spală, se taie în…
Read more »

Pancakes cu sos de zmeură

19 January 2011
Pancakes cu sos de zmeură  Ingrediente: 250 g făină două linguriţe cu praf de copt sare 100 g zahăr tos 3 ouă 750 ml lapte bătut 50 g nucă de cocos un vîrf de linguriţă de pudră de ghimbir zahăr vanilinat unt sos de zmeură mentă zmeură proaspătă miere   Mod de preparare: Intr-un bol înalt se pun ouăle,…
Read more »

Tocăniţă de porc cu praz

19 January 2011
Tocăniţă de porc cu praz  Ingrediente: 600 g carne de porc două cepe doi căţei de usturoi o linguriţă de boia dulce un morcov un fir de praz doi ardei capia 5 roşii sare piper ulei de floarea-soarelui pătrunjel orez   Mod de preparare: Carnea de porc se taie în bucăţele şi se ţine la rece. Prazul şi cepele…
Read more »

Carne de vită cu sos de bere

19 January 2011
Carne de vită cu sos de bere  Ingrediente: un kg carne de vită 5 căţei de usturoi doi ardei capia 3 roşii 100 g morcovi baby 100 g fasole verde 100 g mazăre 100 g porumb cîteva frunze de salvie cimbru o cutie de bere (500 ml), două linguri de ulei, sare, piper.   Mod de preparare: Carnea de vită se…
Read more »

Salam de biscuiti cu rahat

19 January 2011
Salam de biscuiti cu rahatIngrediente: biscuiti rahat unt apa cacao zahar arome facultativ: curmale, coaja rasa de lamaie, portocala, nuca de cocos, nuca)   Mod de preparare: Se sfarama biscuitii intr-un vas. Se prepara un sirop dintr-o cana de apa, 2 linguri de cacao, 2-3 linguri de zahar (in functie de cat de dulci sunt biscuitii) si un pachet…
Read more »

File de pangasius cu sos

19 January 2011
File de pangasius cu sos  Ingrediente: 4 fileuri de pangasius 200 ml vin alb demisec 4 portocale 3 căţei de ustu­roi sos de soia sos de chili o bucăţică mică de ghimbir trei fire de cim­bru o lămîie zahăr tos sare piper ulei de măsline ardei graşi cartofi albi   Mod de preparare: Fileurile de pangasius se spală, se…
Read more »

Leusteanul

19 January 2011
Leusteanul  Se crede ca leusteanul este originar din Persia si ca a fost aclimatizat, cu multa vreme în urma, mai întâi în sudul Europei. E utilizat în gastronomie înca din antichitate, fiind unul dintre cele mai folosite condimente din bucataria romana. De aceea, cei ce vor sa gateasca mâncaruri traditionale din timpul Romei antice trebuie…
Read more »

Nuga cu alune şi migdale

19 January 2011
Nuga cu alune şi migdale  Ingrediente: 250 g alune 250 g migdale 550 g zahăr tos 600 ml miere 3 albuşuri 200 ml apă o sticluţă cu esenţă de migdale două foi de vafe   Mod de preparare: Alunele şi migdalele se curăţă de coajă pe cît posibil şi se pun într-un castron. Intr-o oală se pun la fiert…
Read more »

Pui cu ciuperci şi praz

19 January 2011
Pui cu ciuperci şi praz  Ingrediente: două piepturi de pui două fire de praz 500 g ciuperci 500 ml vin alb demisec sos de soia pudră de curry ghimbir ras zahăr brun doi căţei de usturoi sare piper pătrunjel ulei de măsline orez jasmine orez sălbatic   Mod de preparare: Prazul se curăţă, se spală şi se taie bucăţi…
Read more »

Plinici cu ton şi pătrunjel

19 January 2011
Plinici cu ton şi pătrunjel  Ingrediente: două conserve de ton în ulei 900 g făină 200 ml apă 200 ml lapte dulce 200 g parmezan 35 g drojdie două ouă o linguriţă de zahăr tos o linguriţă de sare o legătură de pătrunjel ulei de măsline piper suc de lămîie   Mod de preparare: Făina se ceme şi se…
Read more »

Fidea cu cremă şi portocale

19 January 2011
Fidea cu cremă şi portocale  Ingrediente: 8 cuburi de fidea un litru lapte dulce 350 g zahăr tos 100 g făină 3 ouă 500 ml frişcă două pliculeţe cu zahăr vanilinat 100 g nucă de cocos două porto­cale două cuişoare un vlrf de linguriţă de sare ulei de floarea-soarelui   Mod de preparare: Intr-un castron se dizolvă făina -L…
Read more »

Orez cu legume şi carne

19 January 2011
Orez cu legume şi carne  Ingrediente: 600 g carne de porc 300 g carne de pui un morcov o ceapă doi căţei de usturoi 200 g mazăre două linguri de pastă de tomate 4 roşii 250 g orez pudră de curry sare piper ulei pătrunjel ardei copţi varză murată   Mod de preparare: Carnea de porc şi cea se…
Read more »

Somon la cuptor cu praz

19 January 2011
Somon la cuptor cu praz  Ingrediente: 4 fileuri de somon 300 ml vin alb demisec 500 g cartofi albi un fir de praz 3 căţei de usturoi 200 g roşii cherry 50 g unt 100 ml lapte dulce ulei de măsline sare piper două fire de cimbru orez paste mici   Mod de preparare: Fileurile de somon se spală,…
Read more »

Vinete cu fenicul şi cuşcuş

19 January 2011
Vinete cu fenicul şi cuşcuşO reteta de vinete cu fenicul, ciuperci, cuscus, ardei capia, ardei gras, sos de soia, otet de mere, ulei de masline, sare, piper si marar. Servim cu sos de smantana Ingrediente: două vinete o bucată de fenicul 500 g ciuperci 200 g cuşcuş 8 ardei capia doi ardei graşi două linguri de sos de soia…
Read more »

Prăjitură cu cremă de cafea

19 January 2011
Prăjitură cu cremă de cafea  Ingrediente: 6 ouă 180 g făină 280 g zahăr tos 200 g unt 350 g miezuri de nucă două linguri de pudră de cacao două linguri de cafea granulată sare două pliculeţe zahăr vanilinat jumătate de linguriţă de praf de copt   Mod de preparare: Intr-un bol se pun gălbenuşurile şi se mixează cu…
Read more »

Frigărui de pui cu fasole

19 January 2011
Frigărui de pui cu fasole  Ingrediente: două piepturi de pui 4 ardei graşi 250 g fasole albă uscată un fir de praz 5 roşii un ardei iute mic două linguriţe de boia dulce ulei de floarea-soarelui sare piper mărar varză roşie castraveţi verzi usturoi   Mod de preparare: Fasolea se pune la înmuiat cu o seară înainte, se spală…
Read more »

Jamie Oliver in America 1 (video)

19 January 2011

Legume cu pui si pudra de scortisoara

19 January 2011
Legume cu pui si pudra de scortisoara  Ingrediente: două piepturi de pui 200 g mazăre 100 g porumb boabe doi morcovi 300 g ciuperci o ceapă doi căţei de usturoi pudră de scorţişoară jumătate de lămîie sare piper pătrunjel varză albă varză roşie oţet de mere   Mod de preparare: Ceapa şi usturoiul se curăţă de foi, se spală şi se…
Read more »

Bhappa Doi

19 January 2011
Bhappa Doi  preparat specific indian Ingrediente: o cană de iaurt o con­servă de 400 g lapte condensat 5 migdale 10 boabe de fistic 5 stafide două căni de apă   Mod de preparare: Se amestecă într-un blender iaurtul şi laptele condensat. Se adaugă migdalele, fisticul şi stafi­dele. Se mixează din nou. Compoziţia se pune într-o formă…
Read more »

Prăjitură cu smochine şi nuci

19 January 2011
Prăjitură cu smochine şi nuci  Ingrediente: un pachet de foitaj 5 smochine proaspete 5 ouă 350 g zahăr tos 100 g ami­don alimentar un litru lapte dulce 200 g unt 300 ml frişcă 4 pliculeţe zahăr vanilinat sare mentă proaspătă topping de căpşune   Mod de preparare: Ouăle se mixează împreună cu un praf de sare şi zahărul tos…
Read more »

Macrou cu mazăre

19 January 2011
Macrou cu mazăre  Ingrediente: 4 bucăţi de macrou 500 g mazăre 75 g unt o lămîie o crenguţă de busuioc verde o linguriţă de rozmarin uscat 4 ardei iuţi sare ulei de măsline piper pătrunjel paste orez basmati   Mod de preparare: Macroul se eviscerează, i se îndepărtează capul, se spală şi se scurge de apă. Se…
Read more »

Orez cu legume si sos de soia

19 January 2011
Orez cu legume si sos de soia  Inrgediente: 200 g orez un morcov o ceapă 100g mazăre 100 g po­rumb boabe 300 g ciuperci 2 ardei capia două linguri de sos de soia 400 g salată de sfeclă pătrunjel sare piper ulei de măsline   Mod de preparare: Orezul se spală, se fierbe în apă cu sare, se acoperă cu un…
Read more »

Prajitura cu branza dulce si mere

19 January 2011
  Ingrediente: 4 ouă 12 linguri de apă 12 linguri de zahăr 12 linguri de ulei 18 linguri de făină un vîrf de cuţit de sare praf de copt coajă rasă de lămîie pentru umplutură: 700 g brînză proaspătă de vaci un ou două linguri de smîntînă 7 linguri de zahăr o lingură de unt…
Read more »

Paste cu parmezan şi sos

19 January 2011
Paste cu parmezan şi sos  Ingrediente: 500 g spaghete o vînătă un dovlecel doi ardei graşi roşii 6 roşii pastă de tomate 3 căţei de usturoi o ceapă roşie o ceapă allbă o linguriţă de busuioc uscat 100 g parmezan sare piper ulei de măsline busuioc verde   Mod de preparare: Vinăta, dovlecelul şi ardeii graşi se spală, se…
Read more »

Pui cu salvie şi legume

19 January 2011
Pui cu salvie şi legume  Inrgediente: două piepturi de pui două fire de praz doi ardei graşi doi morcovi două linguri de sos de soia salvie sare piper ulei de măsline o portocală un baton de scorţişoară 300 ml vin alb demisec cimbru usturoi smlntînă   Mod de preparare: Ardeii se spală, se curăţă de seminţe, se taie fîşii…
Read more »

Mititei sirbeşti – Cevapcici

19 January 2011
Mititei sirbeşti – Cevapcici  preparat specific sarbesc Ingrediente: pentru mititei: 450 g carne de miel tocată 450 g carne de viţel to­cată 450 g carne de porc tocată două cepe galbene mari, curăţate şi rase 3 căţei de usturoi, curăţaţi şi pisaţi 3 linguri de boia de ardei dulce sau iute (după gust) două linguri de piper negru…
Read more »

Mămăligă din mei – Escudilla de mijo

19 January 2011
  preparat specific spaniol Ingrediente: 500 g mei un litru zeamă de carne de vită 100 g ceafă de porc afumată sau o bucată de caltaboş 100 g brînză sărată, rasă 3 ouă zahăr după gust piper şofran şi scorţişoară după gust     Mod de preparare: Se spală meiul ca arpacaşul, pentru a se…

Compot de struguri

19 January 2011
Compot de struguri  Ingrediente:  un kg boabe de struguri 200 g zahăr două pliculeţe cu zahăr vanilinat pahare de apă două-trei cuişoare   Mod de preparare: Intr-o oală se pune la fiert apa în care s-au adăugat zahărul tos şi cel vanilinat. Cînd s-a dizolvat zahărul se adaugă şi cuişoarele. Boabele de struguri se pun în oală…
Read more »

Legume mexicane

19 January 2011
  Ingrediente: un morcov mazăre fină un ardei roşu o ceapă boabe de porumb o roşie descojită câteva ciu­perci tăiate felii condimente şi plante aromatice (busuioc, oregano, cimbru, curry, chile, coriandru, ghimbir, piper roşu sau negru)   Mod de preparare: Se taie legumele în cubuleţe şi se înăbuşă timp de câteva minute într-o tigaie cu…
Read more »

Prajitura scotiana

19 January 2011
  Ingrediente: 200 g alune 200 g. migdale 200 g ciocolată 400 g zahăr 200 g unt 200 g făină 500 ml lapte 12 albuşuri umplutura: 200 g cioco­lată 200 g praline 200 g unt decorul: glazură de ciocolată   Mod de preparare: Prăjeşte alunele şi migdalele şi curăţă-le de coajă. Pune-le apoi într-un mojar…
Read more »

Orez cu carne tocata de pui

18 January 2011
Orez cu carne tocata de pui  Ingrediente: orez carne tocata de pui ceapa curry sare piper frunze de salvie patrunjel esenta de rom   Mod de preparare: Orezul se fierbe in putina apa cu sare. Separat, carnea tocata de pui se fierbe in putina apa cu sare. Se caleste un minut putina ceapa taiata julien, apoi se pune orezul scurs…
Read more »

Ton la cuptor – Tonno infornato

18 January 2011
Ton la cuptor – Tonno infornato  Ingrediente: o bucată de ton de aproxi­mativ un kg ulei extravirgin de măsline pesmet 3 roşii descojite cîteva capere cîteva măsline verzi sare   Mod de preparare: Spală bine carnea de ton, usuc-o apoi cu un şervet absorbant, tai-o în felii mai groase. Unge cu ulei de măs­line o formă de copt. Trece peştele…
Read more »

Cum se prepara: Salata de legume cu nuca si spanac (video)

18 January 2011

Punci de portocale

18 January 2011
Punci de portocale  Ingrediente: zeama de la 10 portocale coaja de la 3 portocale 500 g zahăr 200 ml apă doi litri de vin alb 500 ml rom o sticlă de şampanie   Mod de preparare: Fierbeţi în clocot timp de zece minute zahărul, apa, vanilia, coaja de portocală şi zeama de porto­cală. Strecuraţi şi fierbeţi împreună…
Read more »

Calamar umplut cu legume

18 January 2011
Calamar umplut cu legume  Ingrediente: 8 tuburi de calamar 3 căţei de usturoi 150 g crutoane din paine de secară două ouă o legătură de pătrunjel 200 g morcovi, 300 g fasole verde 300 g mazăre o lămîie capere un ardei iute sare piper oregano ulei smîntînă mărar   Mod de preparare: Intr-un vas se înmoaie cru- toanele…
Read more »

Sos Huancaina

18 January 2011
Sos HuancainaO reteta de sos Huancaina din: ulei, ceapa, usturoi, oua, tumeric, lapte condensat, branza de oaie, crema de branza si migdale. preparat specific peruan Ingrediente: 3 linguriţe ulei o ceapă-albă tocată 3 căţei de usturoi tocaţi două ouă fierte o linguriţă de turmeric pisat o cană de lapte con­densat 70 g brânză de oaie 70…
Read more »

Salată de calamar cu sos alb

18 January 2011
Salată de calamar cu sos alb  Ingrediente: 8 calamari mici 100 ml smîntînă un ardei iute doi căţei de usturoi două mere ghimbir ras două lămîi 100 ml apă sos de soia două linguri de miere 4 linguri de ulei de măsline salată rucola o linguriţă de oregano sare piper   Mod de preparare: Merele se spală, se curăţă de…
Read more »

Tortellini cu sfeclă roşie

18 January 2011
Tortellini cu sfeclă roşieIngrediente: 500 g făină 6 ouă un kg spanac o ceapă doi căţei de usturoi 250 g brînză de vaci oregano cimbru sare piper 500 g sparanghel 250 g sfeclă roşie 30 g seminţe de susan 100 g boabe de porumb ulei boia dulce parmezan   Mod de preparare: Ceapa şi usturoiul se curăţă, se…
Read more »

Fileuri de hering cu legume

18 January 2011
Fileuri de hering cu legume  Ingrediente: 800 g fileuri de hering 200 g morcovi baby 400 g ciuperci o ceapă un căţel de usturoi 150 g mazăre 100 g boabe de porumb o lingură de pastă de tomate ulei de floarea-soarelui mărar sare piper   Mod de preparare: Ceapa şi usturoiul se curăţă de foi, se spală şi se…
Read more »

Pithale

18 January 2011
PithaleO reteta de pithale din: faina besan, seminte de mustar, sofran, ulei, ardei chilli, usturoi, ceapa, rosie si sare. preparat specific indian Ingrediente: o jumătate de cană de făină besan (obţinută din năut) o jumătate de linguriţă de seminţe de muştar o jumătate de linguriţă de şofran un vârf de cuţit de pudră de asafetida…
Read more »

Tarte cu nectarine

18 January 2011
Tarte cu nectarine  Ingrediente: 250 g făină 500 ml lapte dulce două linguri de amidon 250 g zahăr tos 120 g unt un ou 7 nectarine o jumătate de lămîie 4 pliculeţe de zahăr vanilinat un vîrf de linguriţă de sare două linguri de apă fistic prăjit nucă de cocos   Mod de preparare: Amidonul se dizolvă…
Read more »

Salată de paste, naut si pui

18 January 2011
Salată de paste, naut si pui  Ingrediente: 300 g tăiţei un piept de pui 100 g năut o ceapă doi căţei de usturoi 100 g seminţe de susan 100 g caşcaval o legătură de pătrunjel o lămîie un ardei iute sare piper ulei de măsline   Mod de preparare: Năutul se pune la înmuiat cu o seară înainte, se spală…
Read more »

Aperitiv cu mozzarella şi prune

18 January 2011
Aperitiv cu mozzarella şi prune  Ingrediente: 350 g făină de secară 150 g făină de grîu 120 g seminţe de floarea-soarelui 500 g seminţe de susan 50 g seminţe de in 300 ml apă 25 g drojdie sare zahăr brun ulei 400 g mozzarella salată rucola prune pesto de busuioc   Mod de preparare: Intr-un vas mai mare se…
Read more »

Cannoli

18 January 2011
Cannoli  Ingrediente: aluatul: 150 g făină 30 g osînză sau unt 15 g cacao amară un ou 25 g zahăr o ju­mătate de pahar de vin de Marsala ulei umplutura: 500 g brînză ricotta 250 g zahăr pudră una-două linguri de lapte 100 g cio­colată de casă (tăiată bucăţele) 50 g dovleac confiat puţină scorţişoară…
Read more »

Pizza cu ansoa

18 January 2011
Pizza cu ansoa  Ingrediente: 500 g făină 300 ml apă 20 g drojdie 4 linguri de ulei de măsline zahăr sare 4 căţei de usturoi 200 g fileuri de anşoa capere două linguri de pastă de tomate pastă de ardei dulce un ardei iute mic oregano piper parmezan   Mod de preparare: Intr-un castronel se pun drojdia,…
Read more »

Dulceata de mere

18 January 2011
Dulceata de mere  Ingrediente:  2,5 kg mere dulci 125 ml apă scorţişoară (baton)   Mod de preparare: Merele se spală, se curăţă de coajă şi de căsuţa cu seminţe şi se taie în patru sau în opt (în funcţie de cît sînt de mari). Se ia o cratiţă mare, i se ung perelţii cu ulei, apoi se…
Read more »

Ruladă cu gem de coacăze

18 January 2011
Ruladă cu gem de coacăze  Ingrediente: 600 g făină 200 ml lapte 3 ouă 150 ml ulei 200 g zahăr tos 25 g drojdie 50 g fistic 50 g migdale o lămîie o linguriţă de pudră de scorţişoară esenţă de lămîie gem de afine gem de coacăze sare seminţe de mac miez de nuci   Mod de preparare: Drojdia…
Read more »

Midii umplute – Cozze ripiene

18 January 2011
Midii umplute – Cozze ripiene  Ingrediente: un kg scoici (midii) 150 g pesmet 4 căţei de usturoi o anşoa în ulei 4 roşii coapte ulei extravirgin de măsline sare piper oregano   Mod de preparare: Spală foarte bine midiile, apoi fă-le să se deschi­dă, punîndu-le pe foc într-o cratiţă descoperită. Odată deschise, dă deoparte valva goală. Separat, rumeneşte pesmetul…
Read more »

Aperitiv cu anşoa şi caşcaval

18 January 2011
Aperitiv cu anşoa şi caşcaval  Ingrediente: 200 g făină 100 g caşcaval 100 g parmezan 75 g măsline verzi fără sîmburi două ouă 100 g unt un borcănel anşoa picant un vîrf de linguriţă de praf de copt oregano sare piper ardei gras ceapă verde usturoi verde   Mod de preparare: Intr-un castron se amestecă caşcavalul şi parmezanul date…
Read more »

Medalion de crap cu piure

18 January 2011
Medalion de crap cu piure  Ingrediente: un kg medalioane de crap 800 g cartofi albi 200 ml vin alb demisec 150 g unt 3 lămîi 250 ml lapte dulce o căpăţlnă de usturoi două crenguţe de rozmarin sare piper   Mod de preparare: Medalioanele de crap se spală, se scurg de apă şi se aşază într-o tavă. Se pun…
Read more »

Clătite cu garnitură de mazăre

18 January 2011
Clătite cu garnitură de mazăre  Ingrediente: 130 g făină 150 ml lapte dulce 150 ml apă minerală două ouă o ceapa 300 g ciuperci 200 g mazăre 50 g parmezan 100 ml smîntînă sare piper o legătură de mărar ulei de floarea-soarelui 100 g alune prăjite   Mod de preparare: Intr-o oală se pune laptele, apa minerală, ouăle şi…
Read more »

Cuşcuş cu carne de oaie

18 January 2011
Cuşcuş cu carne de oaie  Ingrediente: 500 g cuşcuş 800 g came de oaie 3 cepe 3 căţei de usturoi doi morcovi 4 ardei capia două roşii doi dovlecei 100 ml ulei de măsline sare piper coriandru verde nucşoară boia dulce mazăre   Mod de preparare: Carnea se spală, se scurge de apă şi se taie în bucăţi mai…
Read more »

Pacheţele cu nuci şi cafea

18 January 2011
Pacheţele cu nuci şi cafea  Ingrediente: 600 g făină 75 g unt o linguriţă de oţet de mere 200 ml apă 150 g miezuri de nucă două linguri de miere o lingură de cafea măcinată un ou o jumătate de linguriţă de praf de copt sare topping de cafea physalis frişcă   Mod de preparare: Făina se cerne şi…
Read more »

Leche Asada

18 January 2011
Leche Asada  preparat specific peruan  Ingrediente: un litru lapte dulce o pungă de lapte praf o ceaşcă de zahăr o linguriţă de vanilie 8 ouă bătute spumă un sfert de ceaşcă de apă   Mod de preparare: Se amestecă laptele dulce cu cel praf, cu jumătate din cantitatea de zahăr, vanilia şi ouăle. Intr-un vas se…
Read more »

Chiftele cu piept de pui şi sos

18 January 2011
Chiftele cu piept de pui şi sos  Ingrediente: 600 g piept de pui ceapă verde 3 căţei de usturoi o jumătate de morcov mărar două felii de pîine 3 ouă o lingură de pesmet 100 g porumb 800 g roşii oregano bicarbonat de sodiu sare piper ulei făină legume de sezon   Mod de preparare: Feliile de pîine se înmoaie în…
Read more »

Tartă cu fructe de pădure si glazura de fructe

18 January 2011
Tartă cu fructe de pădure si glazura de fructe  Ingrediente: 500 g făină 350 g zahăr tos sare 200 g unt 5 oua 250 ml iaurt gras 50 ml apă rece o limetă două linguri de amidon 500 g fructe de pădure două pliculeţe cu zahăr vanilinat două pliculeţe cu glazură din fructe   Mod de preparare: Intr-un vas se amestecă făina cu…
Read more »

Clătite mexicane

18 January 2011
  Ingrediente: un piept de pui mare dezosat sau carne de vita doi ardei graşi o cutie de porumb fiert o cutie de ciuperci tăiate o ceapă condimente (sare, piper, boia de ardei dulce şi iute) o lingură de pastă de tomate 5 linguri de caşcaval ras 3 linguri de ulei 20 de clătite gata…
Read more »

Borş cu caltaboş

18 January 2011
  Ingrediente: doi l borş două ouă caltabos 600 ml smîntînă cimbru pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Apa se pune la fiert împreună cu sarea. După ce a clocotit se adaugă caltboşul şi se lasă în continuare la fiert. După ce a fiert caltaboşul se adaugă borşul deja dat în clocot, pătrunjelul şi…
Read more »

Flori cu brînză de capră

18 January 2011
Flori cu brînză de capră  Ingrediente: 150 g orez 200 g ciuperci 100 g brînză de capră o legătură de mărar 3 ouă 3 linguri de ulei de măsline o salată verde o ceapă sare piper legume de sezon   Mod de preparare: Orezul se spală cu apă rece pînă cînd se elimină tot ami­donul, se pune la fiert…
Read more »

Ton cu ceapa – Tonno con le cipolle

18 January 2011
  Ingrediente: o bucată de ton de un kg 4 cepe mijlocii făină sare ulei de măsline extravirgin oţet de vin roşu sare piper mentă proaspătă şi zahăr   Mod de preparare: Spală carnea de ton, apoi taie-o în felii subţiri, trece-le prin făină de grîu (în care ai pus puţină sare), scutură-le de făina…

Prăjitură cu marmeladă

18 January 2011
  Ingrediente: 220 g unt 200 g zahăr un ou coajă rasă de lămîie praf de copt 500 g făină 450 g marmeladă 50 g nuci măcinate 4 linguri de zahăr pudra   Mod de preparare: Se freacă untul cu zahărul, adăugîndu-se apoi oul (bătut aparte cu furculiţa) şi coaja rasă de lămîie. Se cerne…
Read more »

Cum se prepara: Farfalle cu branza telemea, nuci, marar si busuioc (video)

17 January 2011

Fasole verde cu vita

17 January 2011
Fasole verde cu vita  Ingrediente:   pulpa de vitel sau manzat apa sare fasole verde un morcov o telina mica ceapa ulei sare patrunjel pasta de rosii   Mod de preparare: Se portioneaza pulpa de vita/ vitel/ manzat si se pune la fiert separat intr-o oala cu apa si foarte putina sare. O ceapa taiata julien se caleste in…
Read more »

Frigărui cu vită marinată

17 January 2011
Frigărui cu vită marinată  Ingrediente: două vinete 600 g carne de vită 200 ml vin alb sec o ceapă 3 căţei de ustu­roi rozmarin 200 g roşii cherry o rodie 200 ml iaurt două lingurii de seminţe de susan o lămîie ulei sare piper piure de cartofi salată die linte   Mod de preparare: Carnea de vită se…
Read more »

Sos mexican

17 January 2011
Sos mexican  Ingrediente: o ceapă un ardei gras roşu un morcov 4 roşii un ardei iute (chile) două linguri de ulei două linguri de apă o lingură de zahăr sare piper   Mod de preparare: Se curăţă ceapa şi se pune la călit într-o tigaie cu ulei. Se adaugă apoi apa şi se lasă la fiert.…
Read more »

Peste cu salată

17 January 2011
Peste cu salată  Ingrediente: 4 fileuri de pangasius doi ardei graşi un sfert de ţelină un măr un morcov 50 g capere o ceapă 3 linguriţe cu oţet balsamic ulei de măsline 30 g zahăr tos o lămîie o tijă de ţelină sare piper pătrunjel varză albă varză roşie   Mod de preparare: Fileurile de pangasius se…
Read more »

Tortellini cu sos de brînză

17 January 2011
Tortellini cu sos de brînză  Ingrediente: 500 g tortellini 500 g broccoli 100 g brînză cu mucegai 100 ml smîntînă 100 ml iaurt gras sos Worcester pastă de ardei iute 50 g alune 50 g migdale busuioc verde sare piper ulei de măsline parmezan   Mod de preparare: Brînză cu mucegai se taie cuburi şi se pasează cu un…
Read more »

Scoarta de copac cu nuca (desert)

17 January 2011
Scoarta de copac cu nuca (desert)  Ingrediente: 500 g făină o linguriţă de bicarbonat de sodiu 1.250 ml apă 200 ml ulei de floarea-soarelui 275 g zahăr tos sare o linguriţă de pudră de scorţişoară o portocală o lămîie un baton de scorţişoară 200 g miezuri de nucă frişcă   Mod de preparare: Bicarbonatul se amestecă bine cu 250 ml…
Read more »

Cocktail Roy Rogers

17 January 2011
Cocktail Roy Rogers  Ingrediente: 200 ml cola 10 ml sirop de rodii o cireaşă pentru decorare   Mod de preparare: Cola şi siropul de rodii se toarnă într-un pahar înalt, fără picior, plin cu cuburi de gheaţă. Se agită totul bine cu un pai, apoi se decorează cu o cireaşă.
Read more »

Antricoate de miel cu usturoi

17 January 2011
Antricoate de miel cu usturoi  Ingrediente: 8 antricoate de miel 250 g cuşcuş 75 ml ulei de măsline 6 căţei de usturoi doi ardei graşi o cutie de bere blondă o lămîie un ardei iute sare piper roz­marin o lingură de stafide negre miere cîteva pistile de şofran vin roşu sec   Mod de preparare: Ardeii graşi şi cel…
Read more »

Salată de vară cu chifteluţe

17 January 2011
Salată de vară cu chifteluţeO reteta delicioasa de salata de vara cu chiftelute din: rosii, salata verde, branza de capra, cartofi, oua, faina, ceapa verde, oregano, busuioc, sare, piper, ulei, otet de mere, castraveti verzi, ardei gras si ardei iute. Ingrediente: 4 roşii o salată verde 500 g brînză de capră 500 g cartofi albi două ouă 4 lin­guri…
Read more »

Vrajitoriile lui Jamie Oliver 52 (video)

17 January 2011

Tacos cu carne tocata

17 January 2011
Tacos cu carne tocataO reteta de tacos cu carne tocata, bere, ceapa, porumb dulce, mazare dulce, varza si smantana. Ingrediente:  500 g carne tocată 300 ml bere o ceapă mare tăiată mărunt 100 g porumb dulce 100 g mazăre dulce o foaie de tacos (obţinută din făină de grâu, făină de mălai, apă şi ou şi coaptă în…
Read more »

Tambli

17 January 2011
TambliO reteta de tambli cu ardei chile rosii, catei de usturoi, nuca de cocos, tamarins, sare si apa. preparat specific indian Ingrediente: 4-5 ardei chile roşii 3-4 căţei de usturoi o jumătate de nucă de cocos un tamarind de mărime mică sare două căni de apă   Mod de preparare: Intr-un bol se mixează chile…
Read more »

Ceviche de Pescado

17 January 2011
Ceviche de PescadoO reteta delicioasa de Ceviche de Pescado din: peste alb, suc de limete, usturoi, ardei, chilies jalapenos, sare, piper, ceapa, telina, coriandru, frunze de salata, porumb, cartofi si lamaie. preparat specific peruan Ingrediente: un kg de peşte alb o ceaşcă de suc de limete un căţel de usturoi pisat doi ardei tocaţi mărunt doi chiles…
Read more »

Plăcintă cu brînză dulce

17 January 2011
Plăcintă cu brînză dulce  Ingrediente: 300 g făină 200 g unt 150 ml apă un pliculeţ praf de copt sare 700 g brînză de vaci 5 ouă 270 g zahăr tos 50 g seminţe de dovleac 50 g seminţe de susan 100 g fistic două pliculeţe cu zahăr vanilinat o lămîie zahăr pudră   Mod de preparare: Intr-un…
Read more »

Desert cu banane

17 January 2011
Desert cu banane  Ingrediente: 800 g îngheţată de vanilie 4 banane 300 g ciocolată neagră 100 g ciocolată albă 80 g unt 80 g zahăr brun două pliculeţe cu zahăr vanilinat o jumătate de linguriţă de pudră de scorţişoară două linguri de ulei sos de ciocolată mentă frişcă   Mod de preparare: Ciocolata alba şi cea neagră…
Read more »

Tocăniţă de cartofi cu peşte

17 January 2011
Tocăniţă de cartofi cu peşteIngrediente: 800 g cartofi 800 g peşte 600 g roşii 3 morcovi o legătură de ceapă verde o legătură de usturoi verde ulei de floarea-soareilui pătrunjel sare piper mălai salată de varză   Mod de preparare: Cartofii şi morcovii se curăţă de coajă, se taie în felii subţiri şi se pun într-un vas cu apă…
Read more »

Porc Chile Verde

17 January 2011
Porc Chile Verde  Ingrediente: 8 bucati de chiles o lin­gură de chimen persan două linguriţe de ulei vegetal 250 g ceapă tăiată două kg carne de porc 3 căţei de usturoi 4 căni de apă   Mod de preparare: Intr-o tigaie se pune uleiul. Când s-a încălzit se adaugă bucăţile de chiles (ardei iuţi mexicani). Se lasă…
Read more »

Curry de orez cu scoici

17 January 2011
Curry de orez cu scoici  Ingrediente: 300 g orez 300 g scoici un fir de praz 250 g roşii cherry 150 ml vin alb dulce o lămâie două tije de ţelină ulei de măsline sare piper o linguriţă de pudră de curry salată ruccola nucşoară scorţişoară   Mod de preparare: Scoicile se spală şi se pun într-o strecurătoare să…
Read more »

Supă cremă de sfeclă

17 January 2011
Supă cremă de sfeclăIngrediente: o sfeclă roşie jumătate de ţelină 28 g unt sărat două căni de supă de legume sare piper negru smântână   Mod de preparare: Sfecla se fierbe pe jumă­tate, se descojeşte şi se rade. Ţeli­na crudă se dă şi ea pe râzătoare. Se topeşte untul, se adaugă făina, se amestecă şi se lasă 20…
Read more »

Cocktail Greta Garbo

17 January 2011
  Ingrediente: 30 ml brandy 30 ml vermut sec 30 ml suc de portocale 10 ml sirop de rodii puţină cremă de mentă   Mod de preparare: Se introduc toate ingredientele împreună cu cuburile de gheaţă într-un shaker şi se agită bine. Se serveşte într-un pahar înalt, fără picior.
Read more »

Coşuleţe cu legume

17 January 2011
Coşuleţe cu legume  Ingrediente: două vinete doi ardei graşi un dovlecel o ceapă 300 g roşii 300 g făină 150 ml apă 10 g drojdie o lingură de lapte dulce ulei de măsline sare piper varză mărar   Mod de preparare: Vinetele se spală, se curăţă de coajă din loc în loc, se taie în felii mai…
Read more »

Mazăre cu rinichi de porc

17 January 2011
Mazăre cu rinichi de porc  Ingrediente: 500 g rinichi de porc 100 g unt o ceapă doi căţei de usturoi 450 g mazăre un ardei gras roşu 50 g alune o lingură de miere pătrunjel sare piper o jumătate de lămîie 200 ml vin alb sec 100 ml ulei de floarea-soarelui vin roşu   Mod de preparare: Ceapa şi…
Read more »

Dovlecei umpluţi cu legume

17 January 2011
Dovlecei umpluţi cu legume  Ingrediente: 4 dovlecei 200 g orez o conservă de fasole neagră 200 g fasole verde doi ardei graşi roşii un fir de praz doi căţei de usturoi 100 g unt o linguriţă de pudră de curry sare piper roşii cherry ulei smântână mărar   Mod de preparare: Dovleceii se spală, se curăţă şi se…
Read more »

Ratatouille simplu

17 January 2011
Ratatouille simplu  Ingrediente: 4 ardei graşi două cepe 4 roşii 600 g vi­nete 450 g dovle­cei 4 linguri de ulei de măsline o linguriţă de sare o linguriţă de piper negru două linguri de amestec de ierburi   Mod de preparare: Ardeii se curăţă şi se taie jullien. Se toacă cepele, roşiile, vinetele şi dovleceii. Se…
Read more »

Pui cu salată de varză şi nucă

17 January 2011
Pui cu salată de varză şi nucă  Ingrediente: un pui 700 g varză 200 g miezuri de nucă ulei de măsline două fire de busuioc verde o lămâie doi ardei graşi roşii doi ardei graşi galbeni o legătură de ceapă verde trei căţei de usturoi mărar sare piper   Mod de preparare: Varza se spală, se toacă mărunt, se amestecă bine…
Read more »

Cartofi ca la Bistriţa

17 January 2011
Cartofi ca la Bistriţa  Ingrediente: un kg şi jumătate de cartofi ulei 250 g ceapă sare piper zeamă de carne sau de oase   Mod de preparare: Se taie felii cartofii curăţaţi de coajă şi se aşază într-o tavă. Ceapa curăţată se taie mărunt şi se căleşte în ulei, după care se adaugă peste cartofii presăraţi cu sare…
Read more »

Mîncare ardelenească de fasole verde

17 January 2011
  Ingrediente: un kg fasole verde 3-6 roşii sau 4 linguri de bulion 100-150 g slănină sau costiţă afumată 4 linguri ulei 4-5 căţei de usturoi două linguriţe de făină mărar verde pătrunjel verde   Mod de preparare: Se spală şi se curăţă fasolea verde (se pot pune şi păstăi galbene), apoi se fierbe în…
Read more »

Pilaf de legume cu peşte

17 January 2011
Pilaf de legume cu peşte  Ingrediente: 4 fileuri de peşte 250 g orez doi morcovi o legătură de ceapă verde 200 g boabe de porumb o ţelină 250 g mazăre muştar cu seminţe două linguri de pastă de tomate ulei de măsline sare piper pătrunjel varză murată chimen   Mod de preparare: Fileurile de peşte se spală, se curăţă…
Read more »

Supă de pui cu paste

17 January 2011
Supă de pui cu pasteIngrediente: un pui o ţelină un fir de praz un morcov o cutie cu roşii in suc propriu 250 g paste mici 50 ml ulei de măsline 300 g bacon sare piper pătrunjel mărar   Mod de preparare: Puiul se taie în bucăţi mai mici, se spală şi se pune într-un cas­tron. într-o oală se…
Read more »

Supă sănătoasă de legume

17 January 2011
Supă sănătoasă de legumeIngrediente: două mere, descojite şi tocate o ceapă mare tocată spray pentru copt o jumătate de linguriţă de condimente 700 g broccoli (ori conopidă sau morcovi) o conservă de supă de legume (1.300 g)     Mod de preparare: Se sotează merele şi ceapa presărate cu condimente într-o tigaie neaderentă stropită cu spray de copt.…
Read more »

Sote de ficat de porc

17 January 2011
  Ingrediente: un kg ficat de porc 5 cepe două linguri de bulion o lingură de pastă de ardei gras 200 ml ulei o lingură de făină 100 ml vin sare şi piper   Mod de preparare: Curăţaţi ceapa, spălaţi-o şi tăiaţi-o peştişori. Căliţi-o în jumătate din cantitatea de ulei, iar când devine sticloasă puneţi…

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro