Retete de Paste:
Plăcintă cu morcovi şi gutui
24 January 2011
O
reteta de placinta cu morcovi si faina, lapte, unt, zahar tos, oua,
sare, drojdie, gutui si pudra de scortisoara. Se serveste cu sos de
ciocolata. Ingrediente: 625 g făină 165 ml lapte dulce 100 g unt 200 g
zahăr tos 4 ouă sare 25 g drojdie doi morcovi 4 gutui două pliculeţe cu
zahăr…
Read more »
Read more »
Tocăniţă de pui cu măsline
24 January 2011
O
reteta de tocanita de pui cu masline si ceapa, morcov, rosii, pasta de
tomate, pasta de ardei dulce, ardei gras, cimbru sare si piper. Se
serveste cu mamaliga sau castraveti murati Inrgediente: două piepturi de
pui două cepe un morcov 4 roşii două linguri de pastă de tomate o
lingură de pastă de ardei…
Read more »
Read more »
Blinele cu smantana si peste afumat
24 January 2011
O
reteta de blinele cu faina de greu, faina de secara, drojdie, oua, unt,
sare. Se serveste cu smantana si peste afumat. Inrgediente: 400 g făină
de grîu 400 g făină de secară 30 g drojdie 6 ouă 60 g smîntînă 80 g unt
sare Mod de preparare: Se pune făina într-o cratiţă şi…
Read more »
Read more »
Supă de iaurt cu castravete si nuci
24 January 2011
O
reteta de supa de iaurt foarte simpla cu castravete, nuci, lapte, sare,
ulei si marar. Ingrediente: 750 g iaurt o jumătate de ceaşcă de lapte
un castravete crud 10 nuci sare 3 linguri de ulei mărar Mod de
preparare: Se diluează iaurtul cu laptele într-un castron. Se taie
castravetele în cubuleţe foarte mici…
Read more »
Read more »
Salată de morcovi cu peşte
24 January 2011
O
reteta de salata de morcovi cu peste marinat si telina, ceapa, gulie,
varza alba, marar, portocala, masline feliate, sare, piper, ulei de
masline si otet de mere. Ingrediente: doi morcovi un sfert de ţelină o
ceapă albă o gulie un sfert de varză albă mărar o legătură de ceapă 75 g
măsline feliate o…
Read more »
Read more »
Cornuri cu legume
24 January 2011
O
reteta simpla de cornuri cu legume si faina, drojdie, unt, ardei capia,
varza alba, praz, zahar tos, oua, piper, sare, marar, patrunjel. Se
servesc cu salata de legume de sezon Ingrediente: 500 g făină 200 ml apă
25 g drojdie 100 g unt doi ardei capia un sfert de varză albă un fir
de…
Read more »
Read more »
Cremă de orez cu piersici
24 January 2011
O
retete de crema de orez cu piersici si lapte, unt, mere, zahar
vanilinat, compot de piersici, pudra de scortisoara, ghimbir, pudra de
cuisoare, sare, frsica si menta. Ingrediente: 130 g orez un litru lapte
50 g unt un măr 80 g zahăr tos zahăr vanilinat un borcan de compot de
piersici 8 biscuiţi cu…
Read more »
Read more »
Ciuperci umplute cu branza cu mucegai si spanac
24 January 2011
O
retete de ciuperci umplute cu branza cu mucegai, spanac, ceapa, vin
alb, usturoi, miere, rozmarin, sare, piper servita cu smantana si
mujdei. Ingrediente: 500 g ciuperci champignon 200 g brînză cu mucegai
200 g spanac congelat o ceapă 100 ml vin alb demisec doi căţei de
usturoi două linguri de miere două fire de…
Read more »
Read more »
Platou ţărănesc
24 January 2011
O
reteta de platou taranescu, cu muschi de porc afumat, ceapa, cascaval,
ulei, sare, seminte de chimen, busuioc verde, cimbru si rozmarin.
Ingrediente: 500 g făină integrală de grau 375 ml apă 25 g drojdie 400 g
muşchi de porc afumat două cepe 400 g caşcaval două linguriţe de ulei o
linguriţă de sare fină…
Read more »
Read more »
Clătită cu peşte şi anşoa
24 January 2011
O
reteta de clatite cu lapte, fileuri de peste, ansoa in ulei picant,
ceapa, usturoi, rosii, otet de mere, sare, piper si marar. Servita cu
sos de rosii si marar presarat. Ingrediente: 600 ml lapte dulce 300 g
făină 4 ouă două fileuri de peşte un borcănel de anşoa în ulei picant o
ceapă doi…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu limete
24 January 2011
O
retete de prajitura cu limete si ulei, oua, morcovi, piersici, faina,
praf de copt, pudra de scortisoara, pudra de cuisoare si sare. Se
serveste cu sos de limete sau sos de ciocolata. Ingrediente: 180 g zahăr
tos 180 ml ulei 3 ouă 3 morcovi 4 piersici două limete 180 g făină un
pliculeţ cu…
Read more »
Read more »
Tarte cu pastă de peşte
24 January 2011
O
reteta de tarte cu faina, unt, peste afumat, ciuperci, ceapa, smantana,
sare, piper, rozmarin presarata cu parmezan. Ingrediente: 50 g parmezan
220 g făină 100 g unt 50 ml apă 300 g peşte afumat 300 g ciuperci o
ceapă albă 3 ouă 300 ml smîntînă sare piper un fir de rozmarin Mod de…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu frişcă
24 January 2011
O
reteta de prajitura cu frisca si lapte, faina, zahar tos, cafea
solubila, pudra de cacao, foitaj, ananas un strop de sare si fructe
confiate. Ingrediente: un litru lapte dulce 250 g făină 450 g zahăr tos
250 ml frişcă o linguriţă cafea solubilă un pachet de foitaj două
linguri de pudră de cacao o…
Read more »
Read more »
Cotlet de mistreţ cu ciuperci
24 January 2011
O
reteta de cotlet de mistret cu faina, untura, ciuperci, ceapa, vin
rosu, smantana, marar servita cu garnitura de orez. Ingrediente: 6
bucăţi cotlet de mistreţ 20 g făină 100 g untură 300 g ciuperci 100 g
ceapă 100 ml vin roşu 100 g smîntînă o legătură de mărar 3 linguri de
untură o ceaşcă…
Read more »
Read more »
Tăiţei cu sos de ceapă verde
23 January 2011
Ingrediente: 400 g tăiţei cu ou 200 g brînză feta 50 g parmezan 100 ml
ulei de măsline 200 ml smîntînă o lămîie o legătură de ceapă verde 50 g
măsline feliate 200 g roşii cherry sare piper pătrunjel roşii uscate în
ulei sos iute Mod de preparare: Tăiţeii se fierb în apă…
Read more »
Read more »
Pui cu mămăligă
23 January 2011
O
reteta de pui cu ceapa, usturoi, ciuperci, kaizer, ulei, vin, faina,
limeta, boia iute, marar, sare, piper si mamaliga. Ingrediente: un pui
potrivit de mare o ceapă doi căţei de usturoi 500 g ciuperci 300 g
kaizer 100 ml ulei 200 ml vin alb 300 g mălai un litru apă o lingură de
făină…
Read more »
Read more »
Salată de andive cu sos de usturoi
23 January 2011
O
reteta de salata de andive cu salata alba, salata rosie, lamaie, alune,
branza de capra, ceapa, usturoi, ulei de masline, smantana, otet de
mere, marar, sare si piper. Ingrediente: 4 andive o salată albă o salată
roşie o lămîie 50 g alune 200 g brînză de capră o ceapă albă o căpăţînă
de usturoi…
Read more »
Read more »
Pilaf cu kaizer
23 January 2011
O
reteta de pilaf cu kaizer, morcovi, ciuperci, ardei capia, ceapa, vin
alb, unt, ulei de masline, sare, presarat cu parmezan si busuioc.
Ingrediente: 500 g ciuperci doi morcovi doi ardei capia 200 g orez 400 g
kaizer două fire de busuioc verde o ceapă 100 g parmezan 150 ml vin alb
demisec 50 g…
Read more »
Read more »
Sardine cu mămăligă
23 January 2011
O
reteta de sardine cu mamaliga, ciuperci, ceapa verde, oua, faina, vin
alb, frunza de dafin servite cu sos din smantana, marar tocat, ardei
capia copt taiat cubulete, sare si piper. Ingrediente: 500 g fileurri de
sardine 500 g ciuperci 350 g mălai un litru apă o legătură ceapă verde 4
căţei de usturoi două…
Read more »
Read more »
Paste cu fasole si carnati
23 January 2011
O
reteta de paste cu fasole alba, carnati picanti, rosii, ardei gras,
seminte de chimen, usturoi, ceapa, marar, sare si piper, presarata cu
branza de capra. Ingrediente: 300 g fasole albă 500 g paste 4 cîraţi
picanţi un ardei iute mic 500 g roşii un ardei gras o linguriţă de
seminţe de chimen doi căţei…
Read more »
Read more »
Supă de fazan cu găluşte de griş
23 January 2011
O
reteta de supa de fazan cu ceapa, morcov, telina, patrunjel, sare
servita cu galuste de fris si mujdei de usturoi. Ingrediente: un fazan o
ceapă un morcov o jumătate de ţelină o legătură de pătrunjel sare griş 3
căţei de usturoi puţin mălai Mod de preparare: Fazanul se ţine
într-un loc răcoros cîteva…
Read more »
Read more »
Rulou a la Sighisoara
23 January 2011
O
reteta de rulou cu piept de pui, muschi de vita, muschi de porc,
ciuperci, gogosari murati, sare, pier servita cu cartofi taranesti.
Ingrediente: 100 g piept de pui 100 g muschi de vita si porc 50 g
ciuperci 30 g gogosari murati sare piper Mod de preparare: Pieptul de
pui si muschiul de…
Read more »
Read more »
Ciorbă de tarhon cu coaste
23 January 2011
O
reteta de ciorba de tarhon cu coaste afumate, morcovi, cartofi, telina,
ardei gras, ores, otet si smantana. Ingrediente: 800 g coaste afumate
doi morcovi doi cartofi o ţelină mică un ardei gras 150-180 g orez oţet
tarhon 300 g smîntînă Mod de preparare: Se pune carnea la fiert într-o
oală de 10 litri,…
Read more »
Read more »
Legume la cuptor cu sos de usturoi si ghimbir
23 January 2011
O
reteta de legume la cuptor cu dovlecei, vinete, ciuperci, ardei gras,
ceapa, rosii, pudra de curry, sare si piper stropite cu sos de usturoi
si ghimbir Ingrediente: doi dovlecei o vînătă 500 g ciuperci doi ardei
capia un ardei gras două cepe 4 roşii o jumătate de linguriţă de pudră
de curry ulei de…
Read more »
Read more »
Pui cu bere blondă
23 January 2011
O
reteta de pui cu foi de dafin, sare, piper, bere blonda, coriandru,
rosii cherry, lamaie si unt. Ingrediente: pulpe de pui foi de dafin sare
piper bere blondă coriandru roşii cherry suc de mere lămîie sau limete
unt Mod de preparare: Se iau nişte pulpe grase de pui, se porţionează
sau se dezosează.…
Read more »
Read more »
Frigărui de fructe
23 January 2011
O
retete de frigarui de fructe cu pepene rosu, caise, struguri negrei,
ciocolata neagra, frisca, iaurt, lamaie, rom, pudra de scortisoara si
menta. Ingrediente: o jumătate de pepene roşu 500 g caise 500 g
struguri negri 200 g ciocolată neagră 100 îmi frişcă lichidă 100 g iaurt
o lămîie 100 ml rom două pliculeţe cu…
Read more »
Read more »
Cum se prepara: Salata rece cu paste, piept de pui, branza telemea si busuioc (video)
21 January 2011
Frangio na pucara
21 January 2011
O
reteta de carne de pui, prosciutto, rosii, arpagic, unt, o cana de vin
de Madera, coniac si garnitura de cartofi. preparat specific portughez
Ingrediente: 100 g prosciutto 4 roşii 500 g carne de pui 12 bucăţi de
arpagic 4 linguri de unt o jumătate de cană de vin de Madera două
linguri de coniac…
Read more »
Read more »
Cartofi gratinaţi cu anşoa
21 January 2011
O
reteta de cartofi gratinati cu ansoa, parmezan, cascaval, oua,
patrunjel si lamaie. Ingrediente: 800 g cartofi 50 g parmezan 250 g
caşcaval două ouă 150 ml smîntînă un borcănel anşoa în ulei două
legături de ceapă verde sare piper ulei de floarea-soarelui pătrunjel o
lămîie unt şi pesmet pentru formă Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Ardei umpluti cu soia granule
21 January 2011
O
reteta de ardei umpluti cu soia granule, orez, ceapa, morcovi, pasta de
tomate, rosii. Se servesc presarati cu patrunjel si smantana.
Ingrediente: 12 ardei graşi mai mici un pachet de soia granule 120 g
orez două cepe doi morcovi 4 linguri de pastă de tomate 5 roşii două
linguri de făină sare piper ulei…
Read more »
Read more »
Moda ceaiului în Europa
21 January 2011
Nimeni
nu ştie cu certitudine dacă Portugalia sau Olanda a fost prima ţară
care a adus ceaiul în Europa. La începutul secolului al
şaptesprezecelea, portughezii au importat în Lisabona ceai chinezesc, pe
care l-au vândut în Franţa şi Olanda, între timp, şi olandezii au
importat ceai japonez în colonia lor din Java, pe care şi…
Read more »
Read more »
Gogoşi cu sos de căpşune
21 January 2011
O
reteta de gogosi cu sos de capsune, faina, praf de copt, sare, coaja de
lamaie, rosie, scortisoara servite cu o salata de capsune si rodie.
Ingrediente: 550 g făină o linguriţă de praf de copt 375 ml apă un sfert
de linguriţă de sare 60 g zahăr tos coaja de la o jumătate de…
Read more »
Read more »
Cozonac cu nucă, mac, coaja de lamaie sau portocala
21 January 2011
O
retete de chec cu nuca, mac, faina, drojdie, unt, lapte, zahar
vanilinat si coaja de lamaie sau portocala. Ingrediente: 600 g făină 30 g
drojdie 125 ml ulei de floarea-soarelui 50 g unt 300 ml lapte dulce 410
g zahăr tos 4 ouă 4 pliculeţe cu zahăr vanilinat un sfert de linguriţă
de sare…
Minitarte cu cafea şi căpşune
21 January 2011
O
reteta de minitarte cu cafea, faina, unt, lapte, crema de ciocolata,
zahar pudra servite cu salata de capsune si frisca. Ingrediente: 300 g
făină 200 g unt 100 g zahăr tos 400 ml lapte dulce un plic cu cremă de
ciocolată din comerţ o lingură de cafea măcinată două ouă două pliculeţe
cu zahăr…
Read more »
Read more »
Musaca de dovlecei şi carne de porc tocata
21 January 2011
O
reteta de musaca de dovlecei cu carne de porc, ceapa, ou, rosii, faina,
sare, pipet, patrunjel si sos de smantana. Ingrediente: 3 vinete doi
dovlecei 700 g carne de porc tocată două cepe un ou 200 ml smîntînă 4
roşii o lingură de făină sare piper pătrunjel ulei de floarea-soarelui
carne de vită carne…
Read more »
Read more »
Ciorbă de ciuperci şi kaizer
21 January 2011
O
reteta de ciorba de ciuperci, kaizer, ceapa, morcov, ardei gras,
usturoi si sare, servita cu mujdei de usturoi si verdeata tocata.
Ingrediente: 500 g ciuperci 300 g kaizer o ceapă albă o ceapă roşie un
morcov un ardei gras 4 căţei de usturoi ulei de floarea-soarelui o
lămîie sare piper pătrunjel Mod de…
Read more »
Read more »
Bigilla
21 January 2011
O
reteta cu fasole fava, ulei de masline, lamaie, un ardei iute rosu,
putin patrunjel si putina menta servita pe felii de paine prajita.
preparat specific maltez Ingrediente: 500 g fasole fava uscată o
jumătate de cană de ulei de măsline o lămîie un ardei iute roşu 8 căţei
de usturoi o legătură de pătrunjel…
Read more »
Read more »
Orez cu ou şi şuncă
21 January 2011
O
reteta de orez cu ou si sunca, morcov, telina, fasole alba, sos de
soia, condimente si un strop de patrunjel. Ingrediente: 250 g orez 3 ouă
un morcov un sfert de ţelină 200 g fasole albă o lingură de sos de soia
sare piper pătrunjel 300 g şuncă ulei de floarea-soarelui Mod de…
Read more »
Read more »
Melcişori cu nucă
21 January 2011
O reteta de melcisiori cu nuca, sare, lapte, zahar, drojdie, margarina
si sirop pregatit dintr-o cana de lapte si doua plicuri de zahar
vanilinat. Ingrediente: pentru aluat: 600 g făină 3 gălbenuşuri puţină
sare 200 g lapte căldut 3 linguri de zahăr o felie cît degetul mic de
drojdie o cană de smîntînă (200…
Read more »
Read more »
Rozete cu gem
21 January 2011
O
reteta de rozete cu gem, oua, margarina, vanilie, coaja de lamaie si
ulei. Ingrediente: două kg făină albă un kilogram zahăr 10 ouă un
kilogram margarină vanilie coajă de lămîie 30 g bicarbonat 500 g
arahide 300 g gem ulei Mod de preparare: Din opt ouă, făină, zahăr,
margarina, vanilie, coajă de lămîie…
Read more »
Read more »
Sardine cu piure şi sos roşu
20 January 2011
O
reteta de sardine cu piure de legume, sos rosu, unt si lapte. Sardinele
se mai pot face la gratar cu condimente si ulei. Ingrediente: 8 sardine
4 cartofi albi o jumătate de ţelină o rădăcină de pătrunjel două
conserve de roşii 100 g unt 200 ml lapte dulce o linguriţă de zahăr tos
sare…
Read more »
Read more »
Ciorbă de fasole cu fidea
20 January 2011
O
reteta de ciorba de fasole cu fidea cu ou, fasole alba boabe, ceapa,
morcov, un sfert de telina, rosii. Care se serveste cu smantana si
mamaliga Ingrediente: 300 g fasole albă boabe o ceapă un morcov un sfert
de ţelină 100 ml ulei de floarea-soarelui 4 roşii 250 ml borş 100 g
fidea cu…
Read more »
Read more »
Sos Bechamel
20 January 2011
O
reteta de sos Bechamel cu unt, faina, lapte si un strop de nucsoara iar
pentru aroma se mai poate adauga o ceapa si cateva cuisoare.
Ingrediente: 30 g unt fără sare 30 g făină simplă 500 ml lapte un vârf
de cuţit de nucşoară măcinată Mod de preparare: Topiţi untul într-o
cratiţă cu…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Pizza della casa
20 January 2011
O
reteta de mini pizza facuta in casa cu ulei de masline extravirgin,
drojdie uscata, sare, rosii, mozzarela, porumb, muschi tiganesc,
carnaciori si putin busuioc uscat. Ingrediente: 0.750 gr faina,eu am
folosit faina de tip 000 0.250 ml apa o lingura si jumate de ulei de
masline extra virgin drojdie uscata 10 gr o lingurita…
Read more »
Read more »
Parjoale din peşte cu sos
20 January 2011
O
reteta de parjoale din crap cu cartofi, lamaie, peste, oua, ceapa
servite cu garnitura de salata verde sau ardei capia Ingrediente: un
kilogram crap 500 g cartofi o lămîie 100 g pesmet piper două ouă 200 g
ceapă ulei zahăr pudră cuişoare sare 100 g făină 4 foi de dafin Mod
de preparare:…
Read more »
Read more »
Picioare de crab cu orez picant
20 January 2011
O
reteta de picioare de crab cu orez basmanti, legume si sos picant
presarat cu patrunjel tocat. Ingrediente: 275 g orez basmati 450 g
picioare de crab congelate o ceapă doi căţei de usturoi două cuişoare
doi ardei capia pastă de tomate ghimbir ras o lămîie o lingură de amidon
o cană de apa ulei…
Read more »
Read more »
Fasole verde cu mazăre
20 January 2011
O
reteta cu fasole verde, broccoli, mazare, porumb cu sos de smantana cu
cascaval Ingrediente: 450 g fasole verde 500 g broccoli 400 g mazăre 100
g boabe de porumb din conservă doi ardei capia o ceapă doi căţei de
usturoi 200 ml smîntînă 200 g caşcaval sare piper ulei de
floarea-soarelui, pătrunjel ciuperci …
Read more »
Read more »
Carne de porc cu linte
20 January 2011
O
reteţă de porc la cratiţă, cu linte, morcovi şi usturoi, un sfert de
telina, condimente si un strop de patrunjel tocat. Ingrediente: un
kilogram carne de porc 400 g linte 300 g paste orzo un morcov două cepe
un fir de praz un sfert de ţelină o căpăţînă de usturoi doi ardei graşi
ulei…
Read more »
Read more »
Tartă cu stafide şi pere
20 January 2011
Ingrediente:
4 ouă 130 g făină 125 g zahăr tos 100 g unt 50 g stafide 200 g
ciocolata două pere vin alb dulce două pliculeţe zahăr vanilinat ghimbir
bicarbonat sare suc de lămîie frişcă compot de struguri Mod de
preparare: Perele se spală, se curăţă de coajă, se îndepărtează căsuţa
cu seminţe şi…
Read more »
Read more »
Medalion de peşte cu legume
20 January 2011
Ingrediente: 4 fileuri de peşte un dovlecel 3 cartofi doi ardei capia o
cutie de bere blondă 100 g făină 50 g parmezan doi căţei de usturoi o
lingură de pesto de rucola o lămîie ulei de măsline sare piper salată
rucola oţet balsamic pătrunjel Mod de preparare: Fileurile de peşte se
spală,…
Read more »
Read more »
Mîncare cu rinichi de porc
20 January 2011
Ingrediente: 250 g fasole boabe 500 g rinichi de porc 4 felii de bacon
un morcov doi ardei capia două cepe un ardei iute mic o lingură de pastă
de tomate 4 roşii ulei sare piper pătrunjel murături salată de varză
roşie Mod de preparare: Fasolea se pune la înmuiat cu o seară…
Read more »
Read more »
Chifteluţe de legume cu şofran
20 January 2011
Ingrediente: doi morcovi 100 g fasole verde un ardei iute mic 3 căţei
de usturoi o ceapă un ardei gras un cartof două ouă un vîrf de linguriţă
de şofran mărar un vîrf de linguriţă de bicarbonat de sodiu sare piper
ulei făină sos de ardei iute Mod de preparare: Morcovii se curăţă…
Read more »
Read more »
Dulciuri cu zmeură
20 January 2011
Ingrediente: 300 g unt 170 g zahăr tos 450 g făină 3 ouă două pliculeţe
zahăr vanilinat ghimbir ras pudră de scorţişoară o jumătate de pliculeţ
praf de copt sare esenţă de lămîie 300 g zmeură mentă verde zahăr pudră
frişcă pepene roşu Mod de preparare: Zahărul tos, zahărul vanilinat
şi un praf…
Read more »
Read more »
Plăcintă cu sfeclă albă
20 January 2011
O
reteta de placinta cu sfecla alba, scortisoara, zahar vanilat, unt,
sare servita calda cu zahar pudra deasupra. Ingrediente: 700 g sfeclă
albă 150 ml ulei 250 g foi de plăcintă 200 g zahăr pudră scorţişoară
zahăr vanilat 100 g unt sare Mod de preparare: Se curăţă sfecla, se
rade, se căleşte îrn unt…
Read more »
Read more »
Ştiucă cu legume
20 January 2011
Ingrediente: două ştiuci 500 g fasole verde 300 g morcovi baby două
cepe o căpăţînă de usturoi doi ardei capia un ardei iute două lămîi 200
ml vin alb sec ulei de floarea soarelui sare piper pătrunjel varză albă
Mod de preparare: Usturoiul se curăţă de foi, se spală şi se pisează.
Se…
Read more »
Read more »
Pui Saag
20 January 2011
O
reteta de pui Saag din: carne de pui, usturoi, ceapa, rosii, ghimbir,
lapte, spanac, unt, piper, coriandru, sofran, cardamom, cuisoare, ulei
vegetal, garam masale si sare. preparat specific indian Ingrediente:
1.400 g carne de pui fără piele 5 căţei de usturoi zdrobiţi două cepe
mari tocate două roşii zdrobite o rădăcină de ghimbir de…
Read more »
Read more »
Tartă cu dovlecei, roşii si ricotta
20 January 2011
Ingrediente:
un pachet de foitaj 5 roşii 4 dovlecei 100 g ricotta 100 g parmezan un
fir de praz doi căţei de usturoi 3 linguri de pesmet sare piper ulei de
măsline busuioc ouă făină Mod de preparare: Prazul se curăţă, se spală
şi se toacă mărunt. Se prăjeşte în ulei încins pînă devine…
Read more »
Read more »
Reţete de post:Prăjitură de post cu gem
20 January 2011
O
retete de prajitura de post cu gem, cacao, coaja de lamaie si coaja de
portocala Ingrediente: 4 linguri de gem trei sferturi de cană de zahăr o
lingură de cacao o cană de apă o jumătate de cană de ulei o linguriţă
de amoniac o jumatate de lingurita de bicarbonat 400 g faina arome…
Read more »
Read more »
Crap pe carton
20 January 2011
O
retete de peste (crap) cu lamaie, cimbr, usturoi, piper, boia dulce
servita cu garnitura de legume asortate, morcovi, cartofi si fasole
verde. Ingrediente: 1,500 kg crap o lămîie cimbru usturoi piper boia
dulce ulei Mod de preparare: Crapul se curăţă în interior, dar nu se
îndepărtează solzii. Se taie şi se desface pe…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu ciocolată albă
20 January 2011
Ingrediente: un pachet foitaj un borcan gem de corcoduşe 400 g brînză
de vaci 500 ml frişcă 150 g zahăr tos o lămîie 10 g gelatină 200 g
ciocolată albă 100 g fulgi de porumb lapte dulce Mod de preparare:
Foitajul se dezgheaţă la temperatura camerei, se întinde cu un sucitor
şi se…
Read more »
Read more »
Exploatările de ceai din India şi Sri Lanka
20 January 2011
Ceaiul
adus din China în India şi Sri Lanka era ceai roşu. Plantat în solul
local, ceaiul avea un gust complet diferit şi era mult mai tare decât
ceaiul importat iniţial. Pentru că preferau lucrurile dulci, localnicii
puneau în ceai zahăr şi miere, precum şi alte ingrediente, precum
ghimbir, mentă şi tou k’ou (nucşoară). Uneori…
Read more »
Read more »
Paste cu fructe de mare
20 January 2011
Ingrediente: 600 g pui de caracatiţă 500 g macaroane doi ardei capia
200 g mazăre 100 ml vin alb sec 50 ml rom o jumătate de lămîie 4 căţei
de usturoi oregano uscat pastă de ardei iute oţet ulei de măsline sare
piper pătrunjel Mod de preparare: Puii de caracatiţă se curăţă, se…
Read more »
Read more »
Ciuperci cu mazăre
20 January 2011
Ingrediente: 500 g ciuperci 450 g mazăre două legăituri ceapă verde doi
căţei de usturoi un ardei iute mic 50 g unt 100 g parmezan nucşoară o
legătură de mărar sare piper smîntîină ulei de măsline Mod de
preparare: Ceapa verde şi usturoiul se curăţă, se spală şi se toacă
mărunt. Ciupercile se…
Read more »
Read more »
Dulciuri fantezie
20 January 2011
Ingrediente: 500 g făină 350 ml iaurt două ouă două pliculeţe zahăr
vanilinat 50 g zahăr două linguri de miere 20 g drojdie 50 g unt un vîrf
de linguriţă de sare 100 g fructe confiate 100 g rahat esenţă de rom
scorţişoară cuişoare cardamon Mod de preparare: Drojdia se dizolvă în
puţină…
Read more »
Read more »
Mîncare de legume cu pui
20 January 2011
Ingrediente: două piepturi de pui o vînătă doi ardei graşi un dovlecel
un ardei capia două cepe 4 roşii 4 căţei de usturoi ulei die
floarea-soarelui sare piper pătrunjel sfeclă roşie Mod de preparare:
Piepturile de pui se dezosează, se spală şi se taie în bucăţi mai mici.
Se condimentează, se prăjesc în…
Brioşe cu mărar şi cuşcuş
20 January 2011
Ingrediente: 200 g cuşcuş 250 g brînză de vaci 150 g parmezan 250 ml
smiîntînă 3 ouă o legătură de mărar praf de copt 500 g roşii cherry ulei
de măisline oţet balsamic busuioc verde sare piper unt pentru forme
smînttînă usturoi Mod de preparare: Intr-un castron mai mare se pun
smîntînă, brînză…
Read more »
Read more »
Legume cu muguri de pin
20 January 2011
Ingrediente: 500 g ciuperci doi morcovi 100 g muguri de pin 150 g
porumb fiert doi ardei graşi o ceapă doi căţei de usturoi 250 g orez
pudră de curry 200 iml vin alb demisec o lămîie sare piper ulei de
măsline mărar Mod de preparare: Ceapa şi usturoiul se curăţă de foi,…
Read more »
Read more »
Supă rusească de peşte, cu lămaie şi mărar – Uha
20 January 2011
O
reteta de supa ruseasca de peste din: supe de peste, file de peste alb,
lamaie, marar, sare si piper. Ingrediente: doi liitri supă de peşte
(strecurată după fierbere, adică limpede) 500 g file de peşte alb
(tranşat în 6 bucăţi) 6 felii subţiri de lămîie o lingură de mărar
tocat fin sare şi piper…
Read more »
Read more »
Tarantina
20 January 2011
Ingrediente: un kg şi jumătate de midii 500 g spaghete 4 căţei de
usturoi ardei iute roşu ulei sare pătrunjel verde Mod de preparare:
Spală midiile şi pune-le pe foc, într-o cratiţă cu capac, pentru ca să
se deschidă. Separat, frige căţeii de usturoi împreună cu ardeiul roşu
(tăiat fîşii) şi adaugă midiile,…
Read more »
Read more »
Plăcintă pe lespede
20 January 2011
Ingrediente: pentru aluat un kg făină două ouă 30 g sare 50 g zahăr 100
ml lapte o jumătate de cubuleţ de drojdie pentru umplutură: 150 g mere
zahăr vanilie Mod de preparare: După ce se frămîntă aluatul, se lasă
la crescut într-un loc cald. Merele se curăţă, se rad şi se storc.…
Read more »
Read more »
Peste cu orez si soia
19 January 2011
Ingrediente: 4 fileuri peşte alb 300 g orez 100 ml ulei de măsline 3
căţei de usturoi o ceapă o linguriţă de sos de soia 100 g parmezan sare
piper pătrunjel ardei capia varză roşie Mod de preparare: Ceapa si
usturoiul se curata de foi, se spala si se toata marunt. Se incinge…
Read more »
Read more »
Bărcuţe cu cremă de brînză
19 January 2011
Ingrediente: două vinete mai mari o lingură de capere 50 g parmezan 200
g brînză de vaci 100 g caşcaval afumat o ceapă doi ardei graşi verzi un
ardei iute două ouă pesmet sare piper busuioc verde ulei de măsline sos
de roşii usturoi Mod de preparare: Vinetele se spală, se taie în…
Read more »
Read more »
Pancakes cu sos de zmeură
19 January 2011
Ingrediente: 250 g făină două linguriţe cu praf de copt sare 100 g
zahăr tos 3 ouă 750 ml lapte bătut 50 g nucă de cocos un vîrf de
linguriţă de pudră de ghimbir zahăr vanilinat unt sos de zmeură mentă
zmeură proaspătă miere Mod de preparare: Intr-un bol înalt se pun
ouăle,…
Read more »
Read more »
Tocăniţă de porc cu praz
19 January 2011
Ingrediente: 600 g carne de porc două cepe doi căţei de usturoi o
linguriţă de boia dulce un morcov un fir de praz doi ardei capia 5 roşii
sare piper ulei de floarea-soarelui pătrunjel orez Mod de preparare:
Carnea de porc se taie în bucăţele şi se ţine la rece. Prazul şi cepele…
Read more »
Read more »
Carne de vită cu sos de bere
19 January 2011
Ingrediente: un kg carne de vită 5 căţei de usturoi doi ardei capia 3
roşii 100 g morcovi baby 100 g fasole verde 100 g mazăre 100 g porumb
cîteva frunze de salvie cimbru o cutie de bere (500 ml), două linguri de
ulei, sare, piper. Mod de preparare: Carnea de vită se…
Read more »
Read more »
Salam de biscuiti cu rahat
19 January 2011
Ingrediente:
biscuiti rahat unt apa cacao zahar arome facultativ: curmale, coaja
rasa de lamaie, portocala, nuca de cocos, nuca) Mod de preparare: Se
sfarama biscuitii intr-un vas. Se prepara un sirop dintr-o cana de apa, 2
linguri de cacao, 2-3 linguri de zahar (in functie de cat de dulci sunt
biscuitii) si un pachet…
Read more »
Read more »
File de pangasius cu sos
19 January 2011
Ingrediente: 4 fileuri de pangasius 200 ml vin alb demisec 4 portocale 3
căţei de usturoi sos de soia sos de chili o bucăţică mică de ghimbir
trei fire de cimbru o lămîie zahăr tos sare piper ulei de măsline ardei
graşi cartofi albi Mod de preparare: Fileurile de pangasius se spală,
se…
Read more »
Read more »
Leusteanul
19 January 2011
Se crede ca leusteanul este originar din Persia si ca a fost
aclimatizat, cu multa vreme în urma, mai întâi în sudul Europei. E
utilizat în gastronomie înca din antichitate, fiind unul dintre cele mai
folosite condimente din bucataria romana. De aceea, cei ce vor sa
gateasca mâncaruri traditionale din timpul Romei antice trebuie…
Read more »
Read more »
Nuga cu alune şi migdale
19 January 2011
Ingrediente: 250 g alune 250 g migdale 550 g zahăr tos 600 ml miere 3
albuşuri 200 ml apă o sticluţă cu esenţă de migdale două foi de vafe
Mod de preparare: Alunele şi migdalele se curăţă de coajă pe cît posibil
şi se pun într-un castron. Intr-o oală se pun la fiert…
Read more »
Read more »
Pui cu ciuperci şi praz
19 January 2011
Ingrediente: două piepturi de pui două fire de praz 500 g ciuperci 500
ml vin alb demisec sos de soia pudră de curry ghimbir ras zahăr brun doi
căţei de usturoi sare piper pătrunjel ulei de măsline orez jasmine orez
sălbatic Mod de preparare: Prazul se curăţă, se spală şi se taie
bucăţi…
Read more »
Read more »
Plinici cu ton şi pătrunjel
19 January 2011
Ingrediente: două conserve de ton în ulei 900 g făină 200 ml apă 200 ml
lapte dulce 200 g parmezan 35 g drojdie două ouă o linguriţă de zahăr
tos o linguriţă de sare o legătură de pătrunjel ulei de măsline piper
suc de lămîie Mod de preparare: Făina se ceme şi se…
Read more »
Read more »
Fidea cu cremă şi portocale
19 January 2011
Ingrediente: 8 cuburi de fidea un litru lapte dulce 350 g zahăr tos 100
g făină 3 ouă 500 ml frişcă două pliculeţe cu zahăr vanilinat 100 g
nucă de cocos două portocale două cuişoare un vlrf de linguriţă de sare
ulei de floarea-soarelui Mod de preparare: Intr-un castron se dizolvă
făina -L…
Read more »
Read more »
Orez cu legume şi carne
19 January 2011
Ingrediente: 600 g carne de porc 300 g carne de pui un morcov o ceapă
doi căţei de usturoi 200 g mazăre două linguri de pastă de tomate 4
roşii 250 g orez pudră de curry sare piper ulei pătrunjel ardei copţi
varză murată Mod de preparare: Carnea de porc şi cea se…
Read more »
Read more »
Somon la cuptor cu praz
19 January 2011
Ingrediente: 4 fileuri de somon 300 ml vin alb demisec 500 g cartofi
albi un fir de praz 3 căţei de usturoi 200 g roşii cherry 50 g unt 100
ml lapte dulce ulei de măsline sare piper două fire de cimbru orez paste
mici Mod de preparare: Fileurile de somon se spală,…
Read more »
Read more »
Vinete cu fenicul şi cuşcuş
19 January 2011
O
reteta de vinete cu fenicul, ciuperci, cuscus, ardei capia, ardei gras,
sos de soia, otet de mere, ulei de masline, sare, piper si marar.
Servim cu sos de smantana Ingrediente: două vinete o bucată de fenicul
500 g ciuperci 200 g cuşcuş 8 ardei capia doi ardei graşi două linguri
de sos de soia…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu cremă de cafea
19 January 2011
Ingrediente: 6 ouă 180 g făină 280 g zahăr tos 200 g unt 350 g miezuri
de nucă două linguri de pudră de cacao două linguri de cafea granulată
sare două pliculeţe zahăr vanilinat jumătate de linguriţă de praf de
copt Mod de preparare: Intr-un bol se pun gălbenuşurile şi se mixează
cu…
Read more »
Read more »
Frigărui de pui cu fasole
19 January 2011
Ingrediente: două piepturi de pui 4 ardei graşi 250 g fasole albă
uscată un fir de praz 5 roşii un ardei iute mic două linguriţe de boia
dulce ulei de floarea-soarelui sare piper mărar varză roşie castraveţi
verzi usturoi Mod de preparare: Fasolea se pune la înmuiat cu o seară
înainte, se spală…
Read more »
Read more »
Legume cu pui si pudra de scortisoara
19 January 2011
Ingrediente: două piepturi de pui 200 g mazăre 100 g porumb boabe doi
morcovi 300 g ciuperci o ceapă doi căţei de usturoi pudră de scorţişoară
jumătate de lămîie sare piper pătrunjel varză albă varză roşie oţet de
mere Mod de preparare: Ceapa şi usturoiul se curăţă de foi, se spală
şi se…
Read more »
Read more »
Bhappa Doi
19 January 2011
preparat specific indian Ingrediente: o cană de iaurt o conservă de
400 g lapte condensat 5 migdale 10 boabe de fistic 5 stafide două căni
de apă Mod de preparare: Se amestecă într-un blender iaurtul şi
laptele condensat. Se adaugă migdalele, fisticul şi stafidele. Se
mixează din nou. Compoziţia se pune într-o formă…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu smochine şi nuci
19 January 2011
Ingrediente: un pachet de foitaj 5 smochine proaspete 5 ouă 350 g zahăr
tos 100 g amidon alimentar un litru lapte dulce 200 g unt 300 ml
frişcă 4 pliculeţe zahăr vanilinat sare mentă proaspătă topping de
căpşune Mod de preparare: Ouăle se mixează împreună cu un praf de sare
şi zahărul tos…
Read more »
Read more »
Macrou cu mazăre
19 January 2011
Ingrediente: 4 bucăţi de macrou 500 g mazăre 75 g unt o lămîie o
crenguţă de busuioc verde o linguriţă de rozmarin uscat 4 ardei iuţi
sare ulei de măsline piper pătrunjel paste orez basmati Mod de
preparare: Macroul se eviscerează, i se îndepărtează capul, se spală şi
se scurge de apă. Se…
Read more »
Read more »
Orez cu legume si sos de soia
19 January 2011
Inrgediente: 200 g orez un morcov o ceapă 100g mazăre 100 g porumb
boabe 300 g ciuperci 2 ardei capia două linguri de sos de soia 400 g
salată de sfeclă pătrunjel sare piper ulei de măsline Mod de
preparare: Orezul se spală, se fierbe în apă cu sare, se acoperă cu un…
Read more »
Read more »
Prajitura cu branza dulce si mere
19 January 2011
Ingrediente: 4 ouă 12 linguri de apă 12 linguri de zahăr 12 linguri de
ulei 18 linguri de făină un vîrf de cuţit de sare praf de copt coajă
rasă de lămîie pentru umplutură: 700 g brînză proaspătă de vaci un ou
două linguri de smîntînă 7 linguri de zahăr o lingură de unt…
Read more »
Read more »
Paste cu parmezan şi sos
19 January 2011
Ingrediente: 500 g spaghete o vînătă un dovlecel doi ardei graşi roşii 6
roşii pastă de tomate 3 căţei de usturoi o ceapă roşie o ceapă allbă o
linguriţă de busuioc uscat 100 g parmezan sare piper ulei de măsline
busuioc verde Mod de preparare: Vinăta, dovlecelul şi ardeii graşi se
spală, se…
Read more »
Read more »
Pui cu salvie şi legume
19 January 2011
Inrgediente: două piepturi de pui două fire de praz doi ardei graşi doi
morcovi două linguri de sos de soia salvie sare piper ulei de măsline o
portocală un baton de scorţişoară 300 ml vin alb demisec cimbru usturoi
smlntînă Mod de preparare: Ardeii se spală, se curăţă de seminţe, se
taie fîşii…
Read more »
Read more »
Mititei sirbeşti – Cevapcici
19 January 2011
preparat specific sarbesc Ingrediente: pentru mititei: 450 g carne de
miel tocată 450 g carne de viţel tocată 450 g carne de porc tocată două
cepe galbene mari, curăţate şi rase 3 căţei de usturoi, curăţaţi şi
pisaţi 3 linguri de boia de ardei dulce sau iute (după gust) două
linguri de piper negru…
Read more »
Read more »
Mămăligă din mei – Escudilla de mijo
19 January 2011
preparat specific spaniol Ingrediente: 500 g mei un litru zeamă de
carne de vită 100 g ceafă de porc afumată sau o bucată de caltaboş 100 g
brînză sărată, rasă 3 ouă zahăr după gust piper şofran şi scorţişoară
după gust Mod de preparare: Se spală meiul ca arpacaşul, pentru a
se…
Compot de struguri
19 January 2011
Ingrediente: un kg boabe de struguri 200 g zahăr două pliculeţe cu
zahăr vanilinat pahare de apă două-trei cuişoare Mod de preparare:
Intr-o oală se pune la fiert apa în care s-au adăugat zahărul tos şi cel
vanilinat. Cînd s-a dizolvat zahărul se adaugă şi cuişoarele. Boabele
de struguri se pun în oală…
Read more »
Read more »
Legume mexicane
19 January 2011
Ingrediente: un morcov mazăre fină un ardei roşu o ceapă boabe de
porumb o roşie descojită câteva ciuperci tăiate felii condimente şi
plante aromatice (busuioc, oregano, cimbru, curry, chile, coriandru,
ghimbir, piper roşu sau negru) Mod de preparare: Se taie legumele în
cubuleţe şi se înăbuşă timp de câteva minute într-o tigaie cu…
Read more »
Read more »
Prajitura scotiana
19 January 2011
Ingrediente: 200 g alune 200 g. migdale 200 g ciocolată 400 g zahăr 200
g unt 200 g făină 500 ml lapte 12 albuşuri umplutura: 200 g ciocolată
200 g praline 200 g unt decorul: glazură de ciocolată Mod de
preparare: Prăjeşte alunele şi migdalele şi curăţă-le de coajă. Pune-le
apoi într-un mojar…
Read more »
Read more »
Orez cu carne tocata de pui
18 January 2011
Ingrediente: orez carne tocata de pui ceapa curry sare piper frunze de
salvie patrunjel esenta de rom Mod de preparare: Orezul se fierbe in
putina apa cu sare. Separat, carnea tocata de pui se fierbe in putina
apa cu sare. Se caleste un minut putina ceapa taiata julien, apoi se
pune orezul scurs…
Read more »
Read more »
Ton la cuptor – Tonno infornato
18 January 2011
Ingrediente: o bucată de ton de aproximativ un kg ulei extravirgin de
măsline pesmet 3 roşii descojite cîteva capere cîteva măsline verzi sare
Mod de preparare: Spală bine carnea de ton, usuc-o apoi cu un şervet
absorbant, tai-o în felii mai groase. Unge cu ulei de măsline o formă
de copt. Trece peştele…
Read more »
Read more »
Punci de portocale
18 January 2011
Ingrediente: zeama de la 10 portocale coaja de la 3 portocale 500 g
zahăr 200 ml apă doi litri de vin alb 500 ml rom o sticlă de şampanie
Mod de preparare: Fierbeţi în clocot timp de zece minute zahărul, apa,
vanilia, coaja de portocală şi zeama de portocală. Strecuraţi şi
fierbeţi împreună…
Read more »
Read more »
Calamar umplut cu legume
18 January 2011
Ingrediente: 8 tuburi de calamar 3 căţei de usturoi 150 g crutoane din
paine de secară două ouă o legătură de pătrunjel 200 g morcovi, 300 g
fasole verde 300 g mazăre o lămîie capere un ardei iute sare piper
oregano ulei smîntînă mărar Mod de preparare: Intr-un vas se înmoaie
cru- toanele…
Read more »
Read more »
Sos Huancaina
18 January 2011
O
reteta de sos Huancaina din: ulei, ceapa, usturoi, oua, tumeric, lapte
condensat, branza de oaie, crema de branza si migdale. preparat specific
peruan Ingrediente: 3 linguriţe ulei o ceapă-albă tocată 3 căţei de
usturoi tocaţi două ouă fierte o linguriţă de turmeric pisat o cană de
lapte condensat 70 g brânză de oaie 70…
Read more »
Read more »
Salată de calamar cu sos alb
18 January 2011
Ingrediente: 8 calamari mici 100 ml smîntînă un ardei iute doi căţei de
usturoi două mere ghimbir ras două lămîi 100 ml apă sos de soia două
linguri de miere 4 linguri de ulei de măsline salată rucola o linguriţă
de oregano sare piper Mod de preparare: Merele se spală, se curăţă de…
Read more »
Read more »
Tortellini cu sfeclă roşie
18 January 2011
Ingrediente:
500 g făină 6 ouă un kg spanac o ceapă doi căţei de usturoi 250 g
brînză de vaci oregano cimbru sare piper 500 g sparanghel 250 g sfeclă
roşie 30 g seminţe de susan 100 g boabe de porumb ulei boia dulce
parmezan Mod de preparare: Ceapa şi usturoiul se curăţă, se…
Read more »
Read more »
Fileuri de hering cu legume
18 January 2011
Ingrediente: 800 g fileuri de hering 200 g morcovi baby 400 g ciuperci o
ceapă un căţel de usturoi 150 g mazăre 100 g boabe de porumb o lingură
de pastă de tomate ulei de floarea-soarelui mărar sare piper Mod de
preparare: Ceapa şi usturoiul se curăţă de foi, se spală şi se…
Read more »
Read more »
Pithale
18 January 2011
O
reteta de pithale din: faina besan, seminte de mustar, sofran, ulei,
ardei chilli, usturoi, ceapa, rosie si sare. preparat specific indian
Ingrediente: o jumătate de cană de făină besan (obţinută din năut) o
jumătate de linguriţă de seminţe de muştar o jumătate de linguriţă de
şofran un vârf de cuţit de pudră de asafetida…
Read more »
Read more »
Tarte cu nectarine
18 January 2011
Ingrediente: 250 g făină 500 ml lapte dulce două linguri de amidon 250 g
zahăr tos 120 g unt un ou 7 nectarine o jumătate de lămîie 4 pliculeţe
de zahăr vanilinat un vîrf de linguriţă de sare două linguri de apă
fistic prăjit nucă de cocos Mod de preparare: Amidonul se dizolvă…
Read more »
Read more »
Salată de paste, naut si pui
18 January 2011
Ingrediente: 300 g tăiţei un piept de pui 100 g năut o ceapă doi căţei
de usturoi 100 g seminţe de susan 100 g caşcaval o legătură de pătrunjel
o lămîie un ardei iute sare piper ulei de măsline Mod de preparare:
Năutul se pune la înmuiat cu o seară înainte, se spală…
Read more »
Read more »
Aperitiv cu mozzarella şi prune
18 January 2011
Ingrediente: 350 g făină de secară 150 g făină de grîu 120 g seminţe de
floarea-soarelui 500 g seminţe de susan 50 g seminţe de in 300 ml apă
25 g drojdie sare zahăr brun ulei 400 g mozzarella salată rucola prune
pesto de busuioc Mod de preparare: Intr-un vas mai mare se…
Read more »
Read more »
Cannoli
18 January 2011
Ingrediente: aluatul: 150 g făină 30 g osînză sau unt 15 g cacao amară
un ou 25 g zahăr o jumătate de pahar de vin de Marsala ulei umplutura:
500 g brînză ricotta 250 g zahăr pudră una-două linguri de lapte 100 g
ciocolată de casă (tăiată bucăţele) 50 g dovleac confiat puţină
scorţişoară…
Read more »
Read more »
Pizza cu ansoa
18 January 2011
Ingrediente: 500 g făină 300 ml apă 20 g drojdie 4 linguri de ulei de
măsline zahăr sare 4 căţei de usturoi 200 g fileuri de anşoa capere două
linguri de pastă de tomate pastă de ardei dulce un ardei iute mic
oregano piper parmezan Mod de preparare: Intr-un castronel se pun
drojdia,…
Read more »
Read more »
Dulceata de mere
18 January 2011
Ingrediente: 2,5 kg mere dulci 125 ml apă scorţişoară (baton) Mod de
preparare: Merele se spală, se curăţă de coajă şi de căsuţa cu seminţe
şi se taie în patru sau în opt (în funcţie de cît sînt de mari). Se ia o
cratiţă mare, i se ung perelţii cu ulei, apoi se…
Read more »
Read more »
Ruladă cu gem de coacăze
18 January 2011
Ingrediente: 600 g făină 200 ml lapte 3 ouă 150 ml ulei 200 g zahăr tos
25 g drojdie 50 g fistic 50 g migdale o lămîie o linguriţă de pudră de
scorţişoară esenţă de lămîie gem de afine gem de coacăze sare seminţe de
mac miez de nuci Mod de preparare: Drojdia…
Read more »
Read more »
Midii umplute – Cozze ripiene
18 January 2011
Ingrediente: un kg scoici (midii) 150 g pesmet 4 căţei de usturoi o
anşoa în ulei 4 roşii coapte ulei extravirgin de măsline sare piper
oregano Mod de preparare: Spală foarte bine midiile, apoi fă-le să se
deschidă, punîndu-le pe foc într-o cratiţă descoperită. Odată deschise,
dă deoparte valva goală. Separat, rumeneşte pesmetul…
Read more »
Read more »
Aperitiv cu anşoa şi caşcaval
18 January 2011
Ingrediente: 200 g făină 100 g caşcaval 100 g parmezan 75 g măsline
verzi fără sîmburi două ouă 100 g unt un borcănel anşoa picant un vîrf
de linguriţă de praf de copt oregano sare piper ardei gras ceapă verde
usturoi verde Mod de preparare: Intr-un castron se amestecă caşcavalul
şi parmezanul date…
Read more »
Read more »
Medalion de crap cu piure
18 January 2011
Ingrediente: un kg medalioane de crap 800 g cartofi albi 200 ml vin alb
demisec 150 g unt 3 lămîi 250 ml lapte dulce o căpăţlnă de usturoi două
crenguţe de rozmarin sare piper Mod de preparare: Medalioanele de
crap se spală, se scurg de apă şi se aşază într-o tavă. Se pun…
Read more »
Read more »
Clătite cu garnitură de mazăre
18 January 2011
Ingrediente: 130 g făină 150 ml lapte dulce 150 ml apă minerală două
ouă o ceapa 300 g ciuperci 200 g mazăre 50 g parmezan 100 ml smîntînă
sare piper o legătură de mărar ulei de floarea-soarelui 100 g alune
prăjite Mod de preparare: Intr-o oală se pune laptele, apa minerală,
ouăle şi…
Read more »
Read more »
Cuşcuş cu carne de oaie
18 January 2011
Ingrediente: 500 g cuşcuş 800 g came de oaie 3 cepe 3 căţei de usturoi
doi morcovi 4 ardei capia două roşii doi dovlecei 100 ml ulei de măsline
sare piper coriandru verde nucşoară boia dulce mazăre Mod de
preparare: Carnea se spală, se scurge de apă şi se taie în bucăţi mai…
Read more »
Read more »
Pacheţele cu nuci şi cafea
18 January 2011
Ingrediente: 600 g făină 75 g unt o linguriţă de oţet de mere 200 ml
apă 150 g miezuri de nucă două linguri de miere o lingură de cafea
măcinată un ou o jumătate de linguriţă de praf de copt sare topping de
cafea physalis frişcă Mod de preparare: Făina se cerne şi…
Read more »
Read more »
Leche Asada
18 January 2011
preparat specific peruan Ingrediente: un litru lapte dulce o pungă de
lapte praf o ceaşcă de zahăr o linguriţă de vanilie 8 ouă bătute spumă
un sfert de ceaşcă de apă Mod de preparare: Se amestecă laptele dulce
cu cel praf, cu jumătate din cantitatea de zahăr, vanilia şi ouăle.
Intr-un vas se…
Read more »
Read more »
Chiftele cu piept de pui şi sos
18 January 2011
Ingrediente: 600 g piept de pui ceapă verde 3 căţei de usturoi o
jumătate de morcov mărar două felii de pîine 3 ouă o lingură de pesmet
100 g porumb 800 g roşii oregano bicarbonat de sodiu sare piper ulei
făină legume de sezon Mod de preparare: Feliile de pîine se înmoaie
în…
Read more »
Read more »
Tartă cu fructe de pădure si glazura de fructe
18 January 2011
Ingrediente: 500 g făină 350 g zahăr tos sare 200 g unt 5 oua 250 ml
iaurt gras 50 ml apă rece o limetă două linguri de amidon 500 g fructe
de pădure două pliculeţe cu zahăr vanilinat două pliculeţe cu glazură
din fructe Mod de preparare: Intr-un vas se amestecă făina cu…
Read more »
Read more »
Clătite mexicane
18 January 2011
Ingrediente: un piept de pui mare dezosat sau carne de vita doi ardei
graşi o cutie de porumb fiert o cutie de ciuperci tăiate o ceapă
condimente (sare, piper, boia de ardei dulce şi iute) o lingură de pastă
de tomate 5 linguri de caşcaval ras 3 linguri de ulei 20 de clătite
gata…
Read more »
Read more »
Borş cu caltaboş
18 January 2011
Ingrediente: doi l borş două ouă caltabos 600 ml smîntînă cimbru
pătrunjel sare piper Mod de preparare: Apa se pune la fiert împreună
cu sarea. După ce a clocotit se adaugă caltboşul şi se lasă în
continuare la fiert. După ce a fiert caltaboşul se adaugă borşul deja
dat în clocot, pătrunjelul şi…
Read more »
Read more »
Flori cu brînză de capră
18 January 2011
Ingrediente: 150 g orez 200 g ciuperci 100 g brînză de capră o legătură
de mărar 3 ouă 3 linguri de ulei de măsline o salată verde o ceapă sare
piper legume de sezon Mod de preparare: Orezul se spală cu apă rece
pînă cînd se elimină tot amidonul, se pune la fiert…
Read more »
Read more »
Ton cu ceapa – Tonno con le cipolle
18 January 2011
Ingrediente: o bucată de ton de un kg 4 cepe mijlocii făină sare ulei
de măsline extravirgin oţet de vin roşu sare piper mentă proaspătă şi
zahăr Mod de preparare: Spală carnea de ton, apoi taie-o în felii
subţiri, trece-le prin făină de grîu (în care ai pus puţină sare),
scutură-le de făina…
Prăjitură cu marmeladă
18 January 2011
Ingrediente: 220 g unt 200 g zahăr un ou coajă rasă de lămîie praf de
copt 500 g făină 450 g marmeladă 50 g nuci măcinate 4 linguri de zahăr
pudra Mod de preparare: Se freacă untul cu zahărul, adăugîndu-se apoi
oul (bătut aparte cu furculiţa) şi coaja rasă de lămîie. Se cerne…
Read more »
Read more »
Fasole verde cu vita
17 January 2011
Ingrediente: pulpa de vitel sau manzat apa sare fasole verde un
morcov o telina mica ceapa ulei sare patrunjel pasta de rosii Mod de
preparare: Se portioneaza pulpa de vita/ vitel/ manzat si se pune la
fiert separat intr-o oala cu apa si foarte putina sare. O ceapa taiata
julien se caleste in…
Read more »
Read more »
Frigărui cu vită marinată
17 January 2011
Ingrediente: două vinete 600 g carne de vită 200 ml vin alb sec o ceapă
3 căţei de usturoi rozmarin 200 g roşii cherry o rodie 200 ml iaurt
două lingurii de seminţe de susan o lămîie ulei sare piper piure de
cartofi salată die linte Mod de preparare: Carnea de vită se…
Read more »
Read more »
Sos mexican
17 January 2011
Ingrediente: o ceapă un ardei gras roşu un morcov 4 roşii un ardei iute
(chile) două linguri de ulei două linguri de apă o lingură de zahăr
sare piper Mod de preparare: Se curăţă ceapa şi se pune la călit
într-o tigaie cu ulei. Se adaugă apoi apa şi se lasă la fiert.…
Read more »
Read more »
Peste cu salată
17 January 2011
Ingrediente: 4 fileuri de pangasius doi ardei graşi un sfert de ţelină
un măr un morcov 50 g capere o ceapă 3 linguriţe cu oţet balsamic ulei
de măsline 30 g zahăr tos o lămîie o tijă de ţelină sare piper pătrunjel
varză albă varză roşie Mod de preparare: Fileurile de pangasius se…
Read more »
Read more »
Tortellini cu sos de brînză
17 January 2011
Ingrediente: 500 g tortellini 500 g broccoli 100 g brînză cu mucegai
100 ml smîntînă 100 ml iaurt gras sos Worcester pastă de ardei iute 50 g
alune 50 g migdale busuioc verde sare piper ulei de măsline parmezan
Mod de preparare: Brînză cu mucegai se taie cuburi şi se pasează cu un…
Read more »
Read more »
Scoarta de copac cu nuca (desert)
17 January 2011
Ingrediente: 500 g făină o linguriţă de bicarbonat de sodiu 1.250 ml
apă 200 ml ulei de floarea-soarelui 275 g zahăr tos sare o linguriţă de
pudră de scorţişoară o portocală o lămîie un baton de scorţişoară 200 g
miezuri de nucă frişcă Mod de preparare: Bicarbonatul se amestecă bine
cu 250 ml…
Read more »
Read more »
Cocktail Roy Rogers
17 January 2011
Ingrediente: 200 ml cola 10 ml sirop de rodii o cireaşă pentru decorare
Mod de preparare: Cola şi siropul de rodii se toarnă într-un pahar
înalt, fără picior, plin cu cuburi de gheaţă. Se agită totul bine cu un
pai, apoi se decorează cu o cireaşă.
Read more »
Read more »
Antricoate de miel cu usturoi
17 January 2011
Ingrediente: 8 antricoate de miel 250 g cuşcuş 75 ml ulei de măsline 6
căţei de usturoi doi ardei graşi o cutie de bere blondă o lămîie un
ardei iute sare piper rozmarin o lingură de stafide negre miere cîteva
pistile de şofran vin roşu sec Mod de preparare: Ardeii graşi şi cel…
Read more »
Read more »
Salată de vară cu chifteluţe
17 January 2011
O
reteta delicioasa de salata de vara cu chiftelute din: rosii, salata
verde, branza de capra, cartofi, oua, faina, ceapa verde, oregano,
busuioc, sare, piper, ulei, otet de mere, castraveti verzi, ardei gras
si ardei iute. Ingrediente: 4 roşii o salată verde 500 g brînză de capră
500 g cartofi albi două ouă 4 linguri…
Read more »
Read more »
Tacos cu carne tocata
17 January 2011
O
reteta de tacos cu carne tocata, bere, ceapa, porumb dulce, mazare
dulce, varza si smantana. Ingrediente: 500 g carne tocată 300 ml bere o
ceapă mare tăiată mărunt 100 g porumb dulce 100 g mazăre dulce o foaie
de tacos (obţinută din făină de grâu, făină de mălai, apă şi ou şi
coaptă în…
Read more »
Read more »
Tambli
17 January 2011
O
reteta de tambli cu ardei chile rosii, catei de usturoi, nuca de cocos,
tamarins, sare si apa. preparat specific indian Ingrediente: 4-5 ardei
chile roşii 3-4 căţei de usturoi o jumătate de nucă de cocos un tamarind
de mărime mică sare două căni de apă Mod de preparare: Intr-un bol se
mixează chile…
Read more »
Read more »
Ceviche de Pescado
17 January 2011
O
reteta delicioasa de Ceviche de Pescado din: peste alb, suc de limete,
usturoi, ardei, chilies jalapenos, sare, piper, ceapa, telina,
coriandru, frunze de salata, porumb, cartofi si lamaie. preparat
specific peruan Ingrediente: un kg de peşte alb o ceaşcă de suc de
limete un căţel de usturoi pisat doi ardei tocaţi mărunt doi chiles…
Read more »
Read more »
Plăcintă cu brînză dulce
17 January 2011
Ingrediente: 300 g făină 200 g unt 150 ml apă un pliculeţ praf de copt
sare 700 g brînză de vaci 5 ouă 270 g zahăr tos 50 g seminţe de dovleac
50 g seminţe de susan 100 g fistic două pliculeţe cu zahăr vanilinat o
lămîie zahăr pudră Mod de preparare: Intr-un…
Read more »
Read more »
Desert cu banane
17 January 2011
Ingrediente: 800 g îngheţată de vanilie 4 banane 300 g ciocolată neagră
100 g ciocolată albă 80 g unt 80 g zahăr brun două pliculeţe cu zahăr
vanilinat o jumătate de linguriţă de pudră de scorţişoară două linguri
de ulei sos de ciocolată mentă frişcă Mod de preparare: Ciocolata alba
şi cea neagră…
Read more »
Read more »
Tocăniţă de cartofi cu peşte
17 January 2011
Ingrediente:
800 g cartofi 800 g peşte 600 g roşii 3 morcovi o legătură de ceapă
verde o legătură de usturoi verde ulei de floarea-soareilui pătrunjel
sare piper mălai salată de varză Mod de preparare: Cartofii şi
morcovii se curăţă de coajă, se taie în felii subţiri şi se pun într-un
vas cu apă…
Read more »
Read more »
Porc Chile Verde
17 January 2011
Ingrediente: 8 bucati de chiles o lingură de chimen persan două
linguriţe de ulei vegetal 250 g ceapă tăiată două kg carne de porc 3
căţei de usturoi 4 căni de apă Mod de preparare: Intr-o tigaie se pune
uleiul. Când s-a încălzit se adaugă bucăţile de chiles (ardei iuţi
mexicani). Se lasă…
Read more »
Read more »
Curry de orez cu scoici
17 January 2011
Ingrediente: 300 g orez 300 g scoici un fir de praz 250 g roşii cherry
150 ml vin alb dulce o lămâie două tije de ţelină ulei de măsline sare
piper o linguriţă de pudră de curry salată ruccola nucşoară scorţişoară
Mod de preparare: Scoicile se spală şi se pun într-o strecurătoare să…
Read more »
Read more »
Supă cremă de sfeclă
17 January 2011
Ingrediente:
o sfeclă roşie jumătate de ţelină 28 g unt sărat două căni de supă de
legume sare piper negru smântână Mod de preparare: Sfecla se fierbe pe
jumătate, se descojeşte şi se rade. Ţelina crudă se dă şi ea pe
râzătoare. Se topeşte untul, se adaugă făina, se amestecă şi se lasă 20…
Read more »
Read more »
Cocktail Greta Garbo
17 January 2011
Ingrediente: 30 ml brandy 30 ml vermut sec 30 ml suc de portocale 10 ml
sirop de rodii puţină cremă de mentă Mod de preparare: Se introduc
toate ingredientele împreună cu cuburile de gheaţă într-un shaker şi se
agită bine. Se serveşte într-un pahar înalt, fără picior.
Read more »
Read more »
Coşuleţe cu legume
17 January 2011
Ingrediente: două vinete doi ardei graşi un dovlecel o ceapă 300 g
roşii 300 g făină 150 ml apă 10 g drojdie o lingură de lapte dulce ulei
de măsline sare piper varză mărar Mod de preparare: Vinetele se spală,
se curăţă de coajă din loc în loc, se taie în felii mai…
Read more »
Read more »
Mazăre cu rinichi de porc
17 January 2011
Ingrediente: 500 g rinichi de porc 100 g unt o ceapă doi căţei de
usturoi 450 g mazăre un ardei gras roşu 50 g alune o lingură de miere
pătrunjel sare piper o jumătate de lămîie 200 ml vin alb sec 100 ml ulei
de floarea-soarelui vin roşu Mod de preparare: Ceapa şi…
Read more »
Read more »
Dovlecei umpluţi cu legume
17 January 2011
Ingrediente: 4 dovlecei 200 g orez o conservă de fasole neagră 200 g
fasole verde doi ardei graşi roşii un fir de praz doi căţei de usturoi
100 g unt o linguriţă de pudră de curry sare piper roşii cherry ulei
smântână mărar Mod de preparare: Dovleceii se spală, se curăţă şi se…
Read more »
Read more »
Ratatouille simplu
17 January 2011
Ingrediente: 4 ardei graşi două cepe 4 roşii 600 g vinete 450 g
dovlecei 4 linguri de ulei de măsline o linguriţă de sare o linguriţă
de piper negru două linguri de amestec de ierburi Mod de preparare:
Ardeii se curăţă şi se taie jullien. Se toacă cepele, roşiile, vinetele
şi dovleceii. Se…
Read more »
Read more »
Pui cu salată de varză şi nucă
17 January 2011
Ingrediente: un pui 700 g varză 200 g miezuri de nucă ulei de măsline
două fire de busuioc verde o lămâie doi ardei graşi roşii doi ardei
graşi galbeni o legătură de ceapă verde trei căţei de usturoi mărar sare
piper Mod de preparare: Varza se spală, se toacă mărunt, se amestecă
bine…
Read more »
Read more »
Cartofi ca la Bistriţa
17 January 2011
Ingrediente: un kg şi jumătate de cartofi ulei 250 g ceapă sare piper
zeamă de carne sau de oase Mod de preparare: Se taie felii cartofii
curăţaţi de coajă şi se aşază într-o tavă. Ceapa curăţată se taie mărunt
şi se căleşte în ulei, după care se adaugă peste cartofii presăraţi cu
sare…
Read more »
Read more »
Mîncare ardelenească de fasole verde
17 January 2011
Ingrediente: un kg fasole verde 3-6 roşii sau 4 linguri de bulion
100-150 g slănină sau costiţă afumată 4 linguri ulei 4-5 căţei de
usturoi două linguriţe de făină mărar verde pătrunjel verde Mod de
preparare: Se spală şi se curăţă fasolea verde (se pot pune şi păstăi
galbene), apoi se fierbe în…
Read more »
Read more »
Pilaf de legume cu peşte
17 January 2011
Ingrediente: 4 fileuri de peşte 250 g orez doi morcovi o legătură de
ceapă verde 200 g boabe de porumb o ţelină 250 g mazăre muştar cu
seminţe două linguri de pastă de tomate ulei de măsline sare piper
pătrunjel varză murată chimen Mod de preparare: Fileurile de peşte se
spală, se curăţă…
Read more »
Read more »
Supă de pui cu paste
17 January 2011
Ingrediente:
un pui o ţelină un fir de praz un morcov o cutie cu roşii in suc
propriu 250 g paste mici 50 ml ulei de măsline 300 g bacon sare piper
pătrunjel mărar Mod de preparare: Puiul se taie în bucăţi mai mici, se
spală şi se pune într-un castron. într-o oală se…
Read more »
Read more »
Supă sănătoasă de legume
17 January 2011
Ingrediente:
două mere, descojite şi tocate o ceapă mare tocată spray pentru copt o
jumătate de linguriţă de condimente 700 g broccoli (ori conopidă sau
morcovi) o conservă de supă de legume (1.300 g) Mod de preparare: Se
sotează merele şi ceapa presărate cu condimente într-o tigaie
neaderentă stropită cu spray de copt.…
Read more »
Read more »
Sote de ficat de porc
17 January 2011
Ingrediente: un kg ficat de porc 5 cepe două linguri de bulion o
lingură de pastă de ardei gras 200 ml ulei o lingură de făină 100 ml vin
sare şi piper Mod de preparare: Curăţaţi ceapa, spălaţi-o şi tăiaţi-o
peştişori. Căliţi-o în jumătate din cantitatea de ulei, iar când devine
sticloasă puneţi…