duminică, 14 aprilie 2013

Retete culinare de Paşti #8


Retete de Paste:

Arroz con Pollo

16 January 2011
Arroz con Pollo  preparat specific peruan Ingrediente: 8 piepţi de pui mici doi căţei de usturoi o ceapă tocată mărunt o jumătate de ceaşcă de ulei de măsline 3 ceşti de orez 5 ceşti de supă de pui o ceaşcă de coriandru 400 g mazăre fiartă doi ardei iuţi tocaţi foarte mărunt sare şi piper   Mod…
Read more »

Plăcintă cu dovlecei

16 January 2011
Plăcintă cu dovleceiIngrediente: 250 g aluat fraged congelat 300 g dovlecei 200 g brânză dulce (de vaci) 2 ouă 100 g caşcaval 3 roşii 2 căţei de ustu­roi sare piper ulei   Mod de preparare: Cureţi dovleceii şi usturo­iul, tai dovleceii rondele, roşiile bucăţele şi usturoiul mărunt şi le căleşti pe toate în ulei. Laşi să scadă,…
Read more »

Brioşe cu ciocolată

16 January 2011
Brioşe cu ciocolată  Ingrediente: 200 g struguri albi 200 g ciocolată albă 4 ouă 125 ml ulei, 200 g zahăr tos 250 g făină o linguriţă de pudră de scorţişoară două flori de cuişoare praf de copt sare două pliculeţe cu zahăr vanilinat mentă unt   Mod de preparare: Intr-un vas se mixează albuşurile cu zahărul tos…
Read more »

Paste cu brânză, legume si fructe de mango

16 January 2011
Paste cu brânză, legume si fructe de mango  Ingrediente: 400 g paste cu brânză două gulii două fructe de mango doi morcovi o legătură de ceapă verde 300 g fasole mange-tout o ţelină ulei de măsline sare piper pătrunjel smântână iaurt gras    Mod de preparare: Guliile, morcovii şi ţelina se curăţă de coajă, se spală şi se taie în felii subţiri,…
Read more »

Ciorba de cartofi cu zer

16 January 2011
Ciorba de cartofi cu zerIngrediente:  300 g cartofi 1 mor­cov 1 pătrunjel rădăcină 1 păstârnac 1 legătură pătrunjel leuştean sare 500 ml zer de oaie 2 ouă întregi 3 lin­guri smântână   Mod de preparare: Fierbi morcovul, pătrun­jelul rădăcină şi păstârnacul în 2 l apă cu sare. Cureţi cartofii şi îi pui în oală la fiert. După ce au…
Read more »

Prăjitură cu mere şi gem

16 January 2011
Prăjitură cu mere şi gem  Ingrediente: 500 g mere 250 g unt 4 ouă 300 g zahăr 200 ml lapte dulce 400 g făină praf de copt zahăr vanilinat un borcan cu gem de căpşuni o linguriţă de pudră de scorţişoară esenţă de migdale un plic de jeleu două linguri de zahăr brun frişca   Mod de preparare: Merele…
Read more »

Legume gratinate cu cârnaţi

16 January 2011
Legume gratinate cu cârnaţi  Ingrediente: 4 cârnaţi olteneşti doi morcovi o ţelină mai mare 6 bucăţi de porumb baby două fructe de mango 500 g broccoli 200 g ciuperci pleurotus o ceapă ulei de măsline sare piper busuioc verde usturoi   Mod de preparare: Porumbul şi broccoli se spală şi se pun la fiert în apă fierbinte în…
Read more »

Rulouri cu surimi

16 January 2011
Rulouri cu surimi  Ingrediente: 150 g orez pentru sushi 150 g batoane de surimi două linguri de oţet de orez o linguriţă de zahăr tos o linguriţă de sare o jumătate de linguriţă de pudră de curry piper 4 foi de alge sos de soia mărar salată de crudităţi   Mod de preparare: Orezul se spală cu…
Read more »

Tocăniţă de ciuperci cu ţelină si miez de nuca

16 January 2011
Tocăniţă de ciuperci cu ţelină si miez de nucaIngrediente: 800 g ciuperci doi cartofi o ţelină 200 g miezuri de nucă ulei de măsline două linguri de sos de soia sare piper o frunză de dafin 8 boabe de piper orez paste verdeaţă   Mod de preparare: Ţelina şi cartofii se curăţă de coajă, se spală şi se taie în jumătăţi. Se pun…
Read more »

Sos de muştar Dijon

16 January 2011
Sos de muştar Dijon  Ingrediente:    20 g unt fără sare o haşmă mare, tocată fin 100 ml vin alb 300 ml supă brună 50 g smântână grasă o linguriţă şi jumătate de muştar de Dijon   Mod de preparare: Topiţi untul într-o cratiţă, la foc mic, adăugaţi haşma şi prăjiţi-o uşor, fără a o lăsa să se coloreze,…
Read more »

Spumă de frişcă cu fructe

16 January 2011
Spumă de frişcă cu fructe  Ingrediente: 400 ml frişcă un plic cu budincă de vanilie instant 400 ml lapte dulce 100 g zmeură 4 piersici 200 g physalis două pliculeţe cu zahăr vanilinat coaja rasă de la o portocală două linguri de zahăr brun 50 g unt   Mod de preparare: Piersicile se spală, se şterg cu un şervet…
Read more »

Vită cu usturoi la cuptor

16 January 2011
Vită cu usturoi la cuptor  Ingrediente: 1 kg muşchi de vită 4 roşii pastă de tomate 6 căţei de usturoi 2 ardei capia roşii 2 ardei capia verzi 300 g ciuperci 350 ml vin roşu sec o lămlie 100 g măsline negre sare piper ulei de floarea-soarelui pătrunjel cartofi mălai   Mod de preparare: Muşchiul de vită se spală,…
Read more »

Piaţa de ceai indoneziană

16 January 2011
Piaţa de ceai indoneziană  Cu toate că plantele de ceai sunt menţionate în literatura botanică indoneziană de prin anii 1820, olandezul J. I. L. L. Jacobson este în mare măsură răspunzător de introducerea ceaiului în Indonezia. El şi-a dat seama de popularitatea crescândă a ceaiului în Europa şi de potenţiala piaţă a lui. A fost de mai multe…
Read more »

Baghetă cu pui şi măsline

16 January 2011
Baghetă cu pui şi măslineO reteta simpla si delicioasa de bagheta cu pui si masline din: piept de pui, faina, oua, drojdie, zahar tos, unt, lapte, masline, sare, piper, marar, muraturi si sos de rosii picant Ingrediente: două piepturi de pui 500 g făină 3 ouă 25 g drojdie o lingură de zahăr tos 150 g unt 100 ml…
Read more »

Ciorbă cu leuştean

16 January 2011
Ciorbă cu leuşteanO reteta delicioasa de ciorba cu leustean din: carne de pui, mazare, fasole verde, ceapa, morcovi, bors de putin, sare, piper si leustean. Ingrediente: 500 g carne de pui 100 g mazăre 100 g fasole verde două cepe doi morcovi un litru borş de putină sare piper o legătură mare de leuştean   Mod de…
Read more »

Fasole albă cu sos iute

16 January 2011
Fasole albă cu sos iuteO reteta delicioasa de fasole alba cu sos iute din: fasole morcov, telina, ceapa verde, usturoi, boia iute, ardei capia, rosii, pasta de tomate, seminte de chimen, ulei de masline, sare, piper, patrunjel si migdale. Ingrediente: 300 g fasole un morcov un sfert de ţelină o legătură de ceapă verde doi că­ţei de usturoi boia…
Read more »

Lasagna cu legume

16 January 2011
Lasagna cu legume  Ingrediente: o cutie de lasagna cu marginile spiralate (450 g) 900 g broccolii tocat două linguriţe de ulei de măisline 4 dovlecei medii tocaţi o ceapă medie tocată doi căţei de ustu­roi presaţi o conservă de roşii întregi (780 g) o jumătate de linguriţă de sare 670 g de brânză ricotta o lin­guriţă de…
Read more »

Paste cu sos de roşii

16 January 2011
Paste cu sos de roşii  Ingrediente: 450 g paste o ceapă 3 linguri de ulei sare piper 780 g roşii din conservă 500 g roşii proaspete 4 linguri de parmezan ras 8 frunze de busuioc   Mod de preparare: Intr-un vas se pun apă cu sare la fiert. Se adaugă pastele. Intre timp se sotează ceapa în două linguri…
Read more »

Scoici umplute

16 January 2011
Scoici umplute  Ingrediente: 500 g scoici în cochilie 4 ardei capia o ceapă doi căţei de usturoi două linguri coriandru tocat două roşii 350 g pesmet 100 g parmezan o lămîie ulei de măsline sare piper   Mod de preparare: Scoicile se fierb în apă cu sare, puţin coriandru, se scot într-o strecurătoare şi se lasă…
Read more »

Cocktail Whiskey Sling

16 January 2011
Cocktail Whiskey Sling    Calitate – alcoolic Bază alcoolică – blended whiskey Pahar – tumbler mijlociu Categoria – Whiskey drinks Decoraţiune – o felioară de lămâie, o cireaşă roşie şi paie   Se serveste la orice oră   Ingrediente: 5-6 cl blended whiskey o linguriţă de zahăr pudră sucul de la o lămâie sifon După Singapore Sling…
Read more »

Lipie aromată

16 January 2011
Lipie aromată  Ingrediente: 300 g făină albă 380 g făină integrală 600 ml apă 25 g drojdie o linguriţă cu  zahăr tos sare 3 linguriţe cu cimbru tocat 50 g muguri de pin 3 căţei de usturoi un vîrf de cuţit cu piper măcinat ulei de măsline unt smîntînă iaurt   Mod de preparare: Făina albă…
Read more »

Dulceata de piersici si pepene galben

16 January 2011
Dulceata de piersici si pepene galbenIngrediente :  600 g piersici coapte 400 g miez de pepene galben copt 500 g zahăr 300 ml suc de lămâie coaja rasă de la 1 lămâie   Mod de preparare: Tai bucăţele miezul de piersici şi pepenele, adaugi zahărul şi laşi de seară până dimineaţa. A doua zi, pui sucul şi coaja rasă de…
Read more »

Orez cu sos de mango şi fasole neagră

16 January 2011
Orez cu sos de mango şi fasole neagră  Ingrediente: o lingură de ulei de măs­line două cepe mari tocate un morcov mare tocat fin 3 căţei de usturoi pisaţi un sfert de linguriţă de pudră de chi­mion un sfert de linguriţă de coriandru măcinat un sfert de linguriţă de pudră de chilii o legătură de pătrunjel (140 g) o lingură de ghimber…
Read more »

Supa Francine

16 January 2011
Supa Francine  Ingrediente: o ceapă mare tocată un cartof mediu o lin­gură de ulei de rapiţă doi morcovi două căni de ţelină tocată 200 g broccoli 3/4 cană de mazăre piper negru sare 1/4 cană de pătrunjel proaspăt 1/2 linguriţă de curry pudră două linguriţe de amestec de verdeaţă două căni de supă vegetală o cană…
Read more »

Melc cu cireşe şi ciocolată

16 January 2011
Melc cu cireşe şi ciocolată  Ingrediente: 500 g făină 250 ml iaurt două ouă zahăr vanilinat 80 g zahăr tos jumătate de linguriţă cu sare 50 g unt 25 g drojdie 200 g ciocolată neagră 300 g ci­reşe pudră de scorţişoară pudră de cardamon pudră de cuişoare   Mod de preparare: Drojdia se amestecă cu o lingură de zahăr…
Read more »

Vinete umplute cu legume

16 January 2011
Vinete umplute cu legumeO reteta de vinete umplute cu, orez, boabe de porumb, fasole verde, fasole rosie boabe, ardei capia rosii, rosii cherry, ceapa, usturoi, pudra de curry, sare si piper. Ingrediente: 4 vinete 150 g orez 100 g boabe de porumb 250 g fasole verde 100 g fasole roşie boabe doi ardei capia roşii 200 g roşii…
Read more »

Prajitura cu prune

16 January 2011
Prajitura cu pruneIngrediente : 6 ouă 250 g prune 125 g zahăr 250 g făină 500 ml lapte 25 g unt 2 linguri zahăr pudră   Mod de preparare: Amesteci făina cu zahărul şi cu un vârf de cuţit de sare, adaugi ouăle unul câte unul şi laptele treptat. Trebuie să obţii un aluat mai gros decât…
Read more »

Minitarte cu ciocolată şi prune

16 January 2011
Minitarte cu ciocolată şi prune  Ingrediente: 500 g făină 250 g unt 150 g zahăr tos 500 g prune un ou două plicuri cremă de ciocolată instant 600 ml lapte dulce praf de copt zahăr vanilinat esenţă de rom pudră de scorţişoară un vîrf de cuţit cu sare frişcă   Mod de preparare: Se adaugă sarea şi două pliculeţe…
Read more »

Coasta de porc la cuptor

16 January 2011
Coasta de porc la cuptor  Ingrediente: 1,5 coastă de porc 200 ml vin roşu 1/2 I borş 1 lingură Delikat căpăţână usturoi ulei pătrunjel   Mod de preparare: In borş amestecat cu o cană de apă şi Delikat pentru pui la fiert coastele. Le laşi să fiarbă circa 30 de minu­te. Intre timp, cureţi usturoiul, îl pisezi şi îl…
Read more »

Cartofi scazuti cu costita

16 January 2011
Cartofi scazuti cu costita  Ingrediente: 1 kg cartofi 1/2 costita de porc 2 cepe 2 morcovi 1 rădăcină pătrunjel 1 rădăcină păstârnac 1 gulie mică 1 linguriţă Delikat 2 foi de dafin 1 linguriţă pastă de gogoşari (sau de ardei) boia (dulce sau iute, după gust) 1 lingură bulion   Mod de preparare: Cureti ceapa si radacinoasele, le…
Read more »

Crevete în sos alb

16 January 2011
Crevete în sos alb  Ingrediente: 400 g crevete decorticate 100 g pesmet 30 g făină două ouă 300 ml smîntînă o legătură de mărar doi căţei de usturoi o linguriţă cu boia dulce o lămîie ulei de floarea-soarelui sare piper cartofi unt pătrunjel   Mod de preparare: Crevetele se spală, se scurg de apă, se stropesc cu sucul…
Read more »

Sandvis pane de dovlecel si caşcaval

16 January 2011
Sandvis pane de dovlecel si caşcavalIngrediente: 1 dovlecel 100 g caşcaval 2 ouă 3 linguri făină sare piper ulei   Mod de preparare: Speli dovlecelul şi-l tai rondele subţiri. Tai şi caşcavalul felii subţiri, care să nu depăşească rondelele de dovlecei. Baţi ouăle cu un praf de sare şi piper. Pui între două rondele de dovlecel câte o felie de…
Read more »

Arancini cu mazăre şi carne

16 January 2011
Arancini cu mazăre şi carne  Ingrediente: 400 g orez 100 g unt 4 ouă 3 roşii 150 g carne de porc tocată 100 g mazăre 50 g alune tocate pesmet ulei de floarea-soarelui busuioc verde sare piper roşii cherry   Mod de preparare: Orezul se fierbe în apă cu sare, avînd grijă să rămînă un pic tare, căci altfel…

Sufleu de carne tocata cu cartofi si sos de cascaval

16 January 2011
Sufleu de carne tocata cu cartofi si sos de cascavalIngrediente:  800 g cartofi mici 1 ceapă 1 lingură ulei 300 g carne tocata 40 g margarină 40 g făină 2 linguri praf de curry 375 ml de supă de legume 200 g smîntână 75 g caşcaval ras sare piper boia   Mod de preparare: Speli foarte bine cartofii şi îi pui la fiert cu…
Read more »

Orez cu dovlecei

15 January 2011
Orez cu dovlecei  Ingrediente: 4-5 dovlecei 1 ceapă 1 ceaşcă de orez fiert 1 legătură pătrunjel verde 4 ouă 100 g caşcaval ras sare piper pesmet   Mod de preparare: Tai dovleceii spălaţi bucăţele şi-i căleşti împreună cu ceapa tocată în ulei încins. Adaugi şi puţină apă şi laşi să fiarbă înăbuşit 15 minute. Dai cratiţa deoparte,…
Read more »

Pui pe sticla cu condimente

15 January 2011
Pui pe sticla cu condimenteIngrediente: 1 pui sare piper alte condiment Mod de preparare: Se spala si se curata puiul, se da cu sare, piper si alte condimete dupa gust si se infige pe sticla. Se da la cuptor aproximativ 3 ore, dupa care se serveste cu diferite garnituri. Pui pe sticla Poftă bună!
Read more »

Ciorbă de conopidă cu măruntaie

15 January 2011
Ciorbă de conopidă cu măruntaie  Ingrediente: 2 kg pui cu măruntaie (pipote, inimi) 1 conopidă mică 2 cepe 1 morcov 1 rădăcină pătrunjel 1/2 ţelină 1 păstârnac 2-3 roşii 1 gălbenuş 1 lingură smântână sare de lămâie sare piper 1 legătură pătrunjel   Mod de preparare: Speli bine carnea, o usuci şi, în oala în care vei fierbe supa,…
Read more »

Salată de legume cu sos de muştar

15 January 2011
Salată de legume cu sos de muştarIngrediente: 1/2 kg conopidă 1/2 kg cartofi 1/2 kg fasole verde 1/2 kg ardei gras 1/2 kg morcovi 4-5 roşii oţet muştar ulei sare   Mod de preparare: Cureţi conopida, fasolea verde, cartofii şi morcovii, îi speli şi-i pui la fiert în vase separate. Cureţi ardeii, îi tai inele şi tai şi roşiile felii. După…
Read more »

Muşchi de porc cu sfeclă

15 January 2011
Muşchi de porc cu sfeclă  Ingrediente: 800 g muşchi de porc un borcan sfeclă roşie murată o ceapă roşie 4 mor­covi 200 ml vin alb demisec zahăr tos ardei iute jumătate de lămîie sare piper cimbru pudră de nucşoară ulei de floarea-soarelui   Mod de preparare: Intr-o cratiţă se încing patru lin­guri cu ulei, se adaugă ceapa curăţată de…
Read more »

Tradiţiile ceaiului în Malaiezia şi Tailayda

15 January 2011
Tradiţiile ceaiului în Malaiezia şi Tailayda  In Malaiezia şi Tailanda oamenii beau ceaiul la fel ca în China, deşi, datorită influenţei occidentale, unii adaugă lapte, zahăr sau lămâie. Trăsătura cea mai distinctivă a băutului ceaiului în Malaiezia constă în faptul că ceainicele au un orificiu foarte mic. Când malaiezieni toarnă ceaiul în ceaşcă, ridică ceainicul din ce în ce mai…
Read more »

Chec cu tuica

15 January 2011
Chec cu tuica  Ingrediente: 6 ouă 1 cană de zahăr tos 1 cană de făină 1lămâie cu tot cu zeamă şi1/2 din coajă 1 pliculeţ praf de copt 1 pahar de ţuică 1 pahar de ulei 1 linguriţă cacao   Mod de preparare: Freci gălbenuşurile cu 3/4 din cantitatea de zahăr, adaugi praful de copt, zeama de…
Read more »

Sote picant din carne de vita

15 January 2011
Sote picant din carne de vitaIngrediente: 500 g carne de vită 60 g unt (sau ulei) 3 cepe 300 g castraveciori muraţi 1 lingură bulion 1/2 kg cartofi 1 legătură pătrunjel sare piper boia iute   Mod de preparare: Intr-o tigaie pui gră­simea şi când s-a încins, adaugi carnea tăiată cuburi împre­ună cu ceapa tăia­tă mărunt, boiaua şi piperul.  …
Read more »

Sos cremă de ciuperci

15 January 2011
Sos cremă de ciuperci  Ingrediente:  60 g unt fără sare 4 haşme mari, tocate fin 200 g ciuperci champignon, tăiate fin un fir de tarhon proaspăt 100 ml vin alb 600 ml supă brună de vită 2 linguri smântână sau smântână fermentată   Mod de preparare: Topiţi untul într-o tigaie, la foc mic. Adăugaţi haşmele şi prăjiţi-le două…
Read more »

Săraţele cu alune şi migdale

15 January 2011
Săraţele cu alune şi migdale  Ingrediente: 500 g fă­ină 300 ml apă o lin­gură de ulei de măsli­ne 15 g drojdie 50 g alune 50 g migdale feliate o ceapă doi că­ţei de usturoi o lingu­riţă de zahăr tos un vîrf de linguriţă cu pu­dră de chimen un vîrf de linguriţă cu pudră de ghimbir jumătate de linguriţă de…
Read more »

Somon delice cu icre negre

15 January 2011
Somon delice cu icre negre  Ingrediente: 300 g file somon afumat 50 g icre negre 4 câteva fire de mărar 300 g iaurt sare piper 10 cartofi mici gheaţă pisată   Mod de preparare: Se spală cartofii şi se pun să fiarbă în apă cu sare. Se desface somonul, se şterge cu un prosop absorbant de bucătărie şi se…
Read more »

Ruladă cu alune

15 January 2011
Ruladă cu alune  Ingrediente: 6 ouă 120 g zahăr tos 4 pliculeţe cu zahăr vanilinat 50 g zahăr pudră 200 ml frişca o lămâie 250 g alune 150 g făină 400 ml lapte dulce o linguriţă de praf de copt sare esenţă de vanilie un plic cu budincă de vanilie unt fistic   Mod de preparare: Budinca…
Read more »

Gutui umplute cu carne

15 January 2011
Gutui umplute cu carne  Ingrediente: 8 gutui 600 g carne tocată de vita 1 ou 5 linguriţe de zahăr 1 linguriţă făină 150 g unt sare piper după gust   Mod de preparare: Speli gutuile şi le tai câte un căpăcel la codiţă. Elimini pe cât se poate cotoarele şi seminţele. Căleşti carnea într-o linguriţă de unt, o…
Read more »

Pilaf cu carne de iepure

15 January 2011
Pilaf cu carne de iepure  Ingrediente: 350 g orez 800 g carne de iepure două cepe două linguri de făină 500 g ciuperci o lingură de muştar cu seminţe 250 ml vin alb o lămâie ulei de floarea-soarelui sare piper pătrunjel sfeclă roşie smântână   Mod de preparare: Carnea de iepure se spală, se taie în bucăţi mai mici…
Read more »

Salată de caracatită marinată

15 January 2011
Salată de caracatită marinată  Ingrediente: 4 caracatiţe 500 ml vin alb două tije de ţelină doi morcovi pătrunjel usturoi lămîie o frunză de dafin o ceapă albă mică 100 ml ulei de măsline un ardei iute o lingură cu oţet balsamic sare piper cartofi   Mod de preparare: A într-o oală se pun la fiert vinul alb, doi…
Read more »

Legume cu carpaccio

15 January 2011
Legume cu carpaccio  Ingrediente: 450 g broccoli doi ardei graşi o vânătă 500 g roşii o ceapă un morcov doi dovlecei 300 g carpaccio o lingură de zahăr tos o linguriţă de busuioc uscat sare piper ulei de măsline pătrunjel salată verde crutoane   Mod de preparare: Ceapa se curăţă de foi, se spală şi se toacă…
Read more »

Tort cu ciocolată şi caise

15 January 2011
Tort cu ciocolată şi caiseO retete de tort si caise cu oua, zahar tos, faina, zahar vanilinat, praf de copt, sare, ciocolata neagra, frisca, caise, fulge de cocs, ciocolata, unt si nuca macinata Ingrediente: 5 ouă 200 g zahăr tos 250 g făină două pliculeţe cu zahăr vanilinat praf de copt 75 ml apă sare 300 g ciocolată neagră…
Read more »

Limba cu stafide si masline

15 January 2011
Limba cu stafide si masline  Ingrediente: 1,5 kg limbă vită 1/2 pachet de margarină 2 linguri făină 1/2 cană vin roşu 2 linguri stafide 100 g măsline negre 2 linguri zahăr 2 linguri bulion 1 lămâie sare   Mod de preparare: Pui apă la fiert şi când dă în clocot o torni peste limbă. Arunci această apă şi pui…
Read more »

Tartă cu măsline

15 January 2011
Tartă cu măsline  Ingrediente: 800 g făină 250 ml apă 30 g drojdie 160 ml ulei două ouă o lingură de za­hăr 500 g fasole verde 300 g mazăre 500 g ciuperci doi morcovi 100 g boa­be de porumb 100 g măsline salată verde sare piper ulei legume de sezon   Mod de preparare: Intr-un vas se…
Read more »

Broccoli cu ansoa

15 January 2011
Broccoli cu ansoa  Ingrediente: un kilogram broccoli 300 g anşoa din conservă muştar cu seminţe 8 căţei de usturoi un gălbenuş 250 ml ulei o jumătate de lămâie apă minerală busuioc uscat sare piper 25 g unt parmezan caşcaval sărat   Mod de preparare: Broccoli se rupe în bucheţele mai mici, se spală şi se pune la…
Read more »

Rulouri cu chimen

15 January 2011
Rulouri cu chimen  Ingrediente: 550 g făină 5 g drojdie uscată o linguriţă de zahăr tos 220 ml apă 5 ouă 120 g unt 500 g şuncă 350 g caşcaval o legătură de mărar sare piper o lingură seminţe de chimen salată verde ulei de măsline roşii   Mod de preparare: Drojdia se pune la înmuiat cu…
Read more »

Supă de pîine sau papară – Soupe au pain ou panade

15 January 2011
  Puneţi într-un vas 2-3 litri de apă rece şi 250 g pîine ruptă în bucăţi mici. Aduceţi la fierbere. La primul clocot trageţi vasul la marginea maşinii de gătit şi lăsaţi să fiarbă la foc mic timp de 30 de minute, apoi daţi deoparte şi bateţi bine cu un tel de inox. Adăugaţi sare.…
Read more »

Turnuleţe cu peşte

15 January 2011
Turnuleţe cu peşteO retete de turnulete cu foitaj, fileuri de peste, cartofi, telina, ceapa, rosii, capere, sare, piper, ulei de masline, castraveti, oua si unt. Ingrediente: un pachet de foitaj un kilogram fileuri de peşte 4 cartofi o ţelină o ceapă 600 g roşii 150 g capere sare piper ulei de măsline pătrunjel roşii castraveţi verzi două…
Read more »

Pui cu ardei gras si măsline

15 January 2011
Pui cu ardei gras si măsline  Ingrediente: 1 kg 1 kg ardei graşi 100 g măsline 1/2 pahar vin alb 1 ceapă 1/2 ceaşcă unt 1 pahar apă 2-3 fire tarhon ulei sare piper   Mod de preparare: Tai puiul bucăţi şi le căleşti în ulei şi unt. Cureţi ceapa şi ardeii, le tai mărunt, le adaugi peste pui, stropeşti…
Read more »

Tocăniţă de ficătei cu mărar

15 January 2011
  Ingrediente: 1/2 kg ficăţei de pasăre 2 cepe 4 roşii 2 ardei graşi 2 linguri smântână 1 pahar vin alb 2 legături mărar boia dulce sare piper ulei   Mod de preparare: Cureţi ceapa, o tai mărunt, o căleşti în ulei cu boia şi stingi cu apă. Cureţi ardeii şi roşiile, le tai bucăţele,…
Read more »

Cotlete de sfeclă în sos

15 January 2011
Curăţaţi sfecla, tăiaţi-o în felii (cotlete) şi apoi în bastonaşe, pe care le puneţi în apă amestecată cu lapte sau cu oţet, pentru a nu se oxidă. Fierbeti bucăţile de sfeclă în apă clocotită, în care aţi adăugat sare. Scoateţi-le din apă cînd s-au înmuiat. Puneţi unt într-o caserolă, adăugaţi bucăţile de sfeclă şi lăsaţi-le…
Read more »

Tartă cu rahat şi migdale

15 January 2011
Tartă cu rahat şi migdale  Ingrediente: 5 ouă 75 g zahăr tos miere 375 g făină 200 g unt praf de copt 120 ml lapte pudră de scorţişoară zahăr vanilinat 250 g rahat esenţă de migdale 100 g migdale o lămâie pudră de cuişoare pudră de nucşoară piper negru pudră de ghimbir   Mod de preparare: Se taie în…
Read more »

Ficat cu costita si cartofi

14 January 2011
Ficat cu costita si cartofi  Ingrediente: 1/2 kg ficat vită 100 g costiţă afumată 5 linguri unt 1 lingură făină 1 kg cartofi 2 linguri vin câteva fire de pătrunjel zeama de la 1/2 de lămâie 1 foaie de dafin sare piper   Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi speli, îi tai cuburi şi îi înăbuşi în 2 linguri…
Read more »

Sufleu de ciocolata cu inghetata de vanilie si topping de caramel

14 January 2011
Sufleu de ciocolata cu inghetata de vanilie si topping de caramelO reteta de sufleu de ciocolata, oua, lapte, esenta de rom, esenta de vanilie, cacao si inghetata de vanilie cu topping de caramel.   Ingrediente: 6 oua 50 ml lapte 150 g unt 200-300 g ciocolata neagra 200 g zahar 1 lingura esenta rom 1 lingura esenta vanilie cacao inghetata de vanilie topping de caramel…
Read more »

Papricas de pui cu galuste de branza cu marar

14 January 2011
Papricas de pui cu galuste de branza cu mararIngrediente: 1 pui mai mare 2 cepe 2 ardei 1 roşie mai mică 4 linguri ulei 1 linguriţă boia sare Ingrediente găluşte: 500 g brânză de vacă 2 ouă 4 linguri griş 50 g margarina 2 linguri mărar tocat fin 100 ml smântână sare   Mod de preparare: Tai în opt puiul spălat şi îl…
Read more »

Răspândirea ceaiului in Mongolia şi Rusia

14 January 2011
Răspândirea ceaiului in Mongolia şi RusiaIn timpul dinastiilor Tang şi Sung, ceaiul era făcut cadou mongolilor ca daruri regale, şi astfel a ajuns să facă parte din cultura lor. în Mongolia, ceaiul se bea cu lapte şi sare. Odată cu expansiunea mongolilor în Rusia, în 1638, mongolii au dus cu ei şi tradiţiile ceaiului. Totuşi, ei nu au fost primii…
Read more »

Bulete de carne – Boulettes a la viande

14 January 2011
Bulete de carne – Boulettes a la viande  Tocaţi mărunt carnea şi puţin miez de pîine. Bateţi două ouă cu sare şi piper. Adăugaţi pătrunjel tocat, amestecaţi totul şi asezonaţi cu puţină nucşoară. Presăraţi făină pe o planşetă pe care veţi forma din amestecul obţinut biluţe rotunde şi nu prea mari. Aveţi grijă să frecaţi bine cu făină mîinile şi lingura cu…

Ciorbă de fasole boabe cu gogonele murate

14 January 2011
Ciorbă de fasole boabe cu gogonele murate  Ingrediente: 1/4 kg fasole 3-4 gogonele murate 1/2 l zeamă de gogonele leuştean o lingură de ulei un morcov o ceapă sare cimbru un păstârnac   Mod de preparare: Se spală fasolea, se lasa câteva ore în apă rece, apoi se dă în clocot şi se aruncă în apă. Se umple oala cu apă…
Read more »

Salata cu oua si salam

14 January 2011
Salata cu oua si salam  Ingrediente: 5 oua 10 cartofi 3 cepe rosii 300 g salam uscat boia sare piper ulei 1/2 legatura patrunjel   Mod de preparare: Speli foarte bine cartofii şi îi pui la fiert în apă cu sare şi un capac peste vas. Fierbi şi ouăle tari şi le pui sub apă rece ca să le…
Read more »

Galuste de mamaliga cu ciuperci

14 January 2011
Galuste de mamaliga cu ciuperci  Ingrediente:  500 g ciuperci 200 g şuncă 150 g unt 2 linguri făină 4 linguri smântână 2 ouă 1/2 kg mălai 200 g caşcaval 6 linguri ulei 1 pahar cu pesmet sare piper   Mod de preparare: Căleşti în unt ciupercile mărunt tocate. Le laşi până ce scade zeama pe care şi-o lasă ciupercile.…
Read more »

Salata de castraveti murati cu miere

14 January 2011
Salata de castraveti murati cu miere  Ingrediente: 6 castraveciori muraţi două linguri de miere două linguri de ulei piper măcinat mărar verde tocat   Mod de preparare: Castraveţii se ţin în apă câ­teva ore, apoi se curăţă de coajă, se ta­ie felii subţiri şi se pun în straturi în salatieră, cu mărar tocat între ele. Se stro­pesc cu ulei, se…
Read more »

Vrajitoriile lui Jamie Oliver 51 (video)

14 January 2011

Prăjitură cu smântână

14 January 2011
Prăjitură cu smântână  Ingrediente: 10 linguri de ulei 10 linguri de smântână 10 linguri de zahăr o jumătate de lămâie sare 500 g făină o jumătate de linguriţă de amoniac 200 g gem de caise (sau de măceşe, piersici, porumbe) zahăr pudră   Mod de preparare: Se bate smântână cu telul, se toarnă uleiul treptat, apoi se…
Read more »

Ciorba de varza murata cu galuste

14 January 2011
Ciorba de varza murata cu galusteIngrediente zeama:  2 kg varză murată 300 ml zeamă de varză murată 2-3 linguri mărar 1 ceapă albă cimbru smântână după gust sare 1 cub concentrat de pui 1 lingură pastă de ardei sau 2 ardei kapia tocaţi prin maşină sau mărunt tăiaţi Ingrediente găluşte: 250 g carne tocată (după gust ori porc, ori vită,…
Read more »

Sos de piper verde

14 January 2011
Sos de piper verdeIngrediente: 30 g boabe de piper verde 100 ml coniac 300 ml sos brun sau supă de miel 100 ml smântână grasă   Mod de preparare: Aşezaţi boabele de piper într-o cratiţă cu fundul dublu şi încingeţi-le timp de 1-2 minute la foc foarte mic, până când se usucă, având grijă să nu le ardeţi.…
Read more »

Parjoale de peşte în sos de ceapă

14 January 2011
Parjoale de peşte în sos de ceapă  Ingrediente: un kg peşte congelat fără oase sare 3 cepe un ou piper măcinat 3 cartofi o jumătate de lămâie două linguri de unt sau o ceaşcă de ulei pesmet boia dulce   Mod de preparare: Din peştele curăţat de solzi şi de oase şi pe jumătate decon­gelat, tăiat cubuleţe mici, o ceapă tocată…
Read more »

Prăjitură cu caise confiate

14 January 2011
Prăjitură cu caise confiate  Ingrediente: 200 g unt 150 g zahăr tos 4 ouă 275 g făină 350 ml lapte praf de copt cafea instant, un plic cremă de vanilie instant zahăr vanilinat sare o lingură de esenţă de vanilie două linguri de zahăr brun 150 g caise confiate sirop caramel   Mod de preparare: Crema se prepară…
Read more »

Ciorbă cu găluşte de peşte

14 January 2011
Ciorbă cu găluşte de peşte  Ingrediente: 500 g fileuri de peşte un ardei gras roşu un morcov o jumătate de ţelină două cepe două ouă două felii de pâine 350 ml borş 4 roşii 100 ml ulei de floarea-soarelui un ardei iute mic leuştean sare piper făină   Mod de preparare: Morcovul şi ţelina se curăţă de coajă, se…
Read more »

Chiftele de vinete

14 January 2011
Chiftele de vinete  Ingrediente: 4 vinete mari o ceasca de ulei doua oua 3 linguri faina o ceapa   Mod de preparare: Se coc vinetele, se curata si se toaca marunt cu un tutit special de lemn. Se pun peste ceapa tocata, sare, faina si cele doua oua batute bine. Se ia cu lingura din amestec si…
Read more »

Poale-n brau

14 January 2011
Poale-n brauIngrediente aluat: 1 kg făină 150 g zahăr 3 ouă 600-700 ml lapte 50 g droj­die proaspătă 1 linguriţă cu sare 100 g margarină Ingrediente umplutură: 1 kg brânză de vaci 200 g zahăr 4-5 ouă 2-3 linguri de griş 1 esenţă vanilie 1 ou pentru uns   Mod de preparare: Torni o căniţă de…
Read more »

Ciorba de fasole cu afumatura si fidea

14 January 2011
Ciorba de fasole cu afumatura si fidea  Ingrediente: 300 g fasole albă 2 morcovi 1 rădăcină de pătrunjel sau păstârnac 2 cepe albe 300 g afumătură de orice fel (costiţă, cârnaţi , ori una, ori alta, ori amândouă) 1 cutie de roşii în bulion mujdei din 2 căţei de usturoi 100 g fidea cimbru oţet   Mod de preparare: Pui la…
Read more »

Inele de calamar cu măsline

14 January 2011
Inele de calamar cu măsline  Ingrediente: 500 g inele de calamar congelate 700 g rosii doi ardei grasi doua cepe 5 catei de usturoi 250 g masline negre 500 ml vin alb demisec 100 ml ulei de masline doua lamai patrunjel pasta de ardei iute sare piper ardei iute   Mod de preparare: Inelele de calamar se dezgheaţă, se…
Read more »

Piersici delicioase

14 January 2011
Piersici delicioase  Ingrediente: 6 piersici mari 6 linguri de apă o jumătate de lămâie vanilie 6 linguri de zahăr 100 g pişcoturi   Mod de preparare: Cureţi de coajă şase piersici mari, le scoţi sâmburii şi le desfaci în două. Intr-o cratiţă cu gura largă fierbi zahărul cu apa, aşezi piersicile pe lingu­ra de supă şi…
Read more »

Croissant cu somon

14 January 2011
Croissant cu somon  Ingrediente: un pachet aluat de foitaj 4 castraveţi verzi 400 g somon afumat feliat un fir de praz salată verde 4 roşii o legătură de mărar un ou sare piper unt pentru tavă iaurt usturoi   Mod de preparare: Foitajul se dezgheaţă la tem­peratura camerei ca să nu se rupă foaia. Se taie sub…
Read more »

Dovlecei umpluţi cu salata de legume de sezon

14 January 2011
Dovlecei umpluţi cu salata de legume de sezon  Ingrediente: 4 dovlecei 500 g ciuperci doua cepe doi ardei capia rosii 4 catei de usturoi 200 ml ulei de masline sare piper un varf de cutit de pudra de scortisoara cimbru legume de sezon   Mod de preparare: Dovleceii se spală, se taie în jumătăţi şi se golesc de miez, păstrând o margine…
Read more »

Ciorbă cu morcovi şi cuşcuş

14 January 2011
Ciorbă cu morcovi şi cuşcuş  Ingrediente: 500 g roşii doi morcovi o jumătate de ţelină două cepe doi dovlecei 200 g cuşcuş 125 ml ulei de măsline 500 ml borş sare piper pătrunjel mărar iaurt smântână   Mod de preparare: Morcovii şi ţelina se curăţă de coajă, se spală şi se taie în felii subţiri. Cepele se curăţă de…
Read more »

Şarlotă cu afine şi lămâie

14 January 2011
Şarlotă cu afine şi lămâie  Ingrediente: 250 g făină 150 g unt 75 g zahăr pudră un ou două plicuri cu budincă de vaniliie 5 g gelatină alimentară 700 ml lapte dulce o jumătate de portocală un fir de rozmarin un pliculeţ cu praf de copt sare 100 g afine lămâie   Mod de preparare: Gelatina se pune la…
Read more »

Mici de casa

14 January 2011
Mici de casa  Ingrediente: 1/2 kg carne vită 1/2 kg carne porc cu grăsime 1/2 linguriţă de bicarbonat delikat 2-3 căţei de usturoi   Mod de preparare: Treci carnea de două ori prin maşină împreună cu usturoiul şi apoi o amesteci cu bicarbonatul şi Delikat. Adaugi o lin­gură de apă şi frămânţi foarte bine carnea. Cu mâna…
Read more »

Friptură de vită cu fenicul

14 January 2011
Friptură de vită cu fenicul  Ingrediente: 400 g fileuri de vită o bucata de fenicul 800 g cartofi 250 ml sos de roşii picant un vârf de cuţit de pudră de nucşoară salată verde 100 ml smântână 100 g unt ulei de măsline sare piper   Mod de preparare: Fileurile de came se pun într-un castron împreună cu pudra…
Read more »

Aripioare crocante

14 January 2011
Aripioare crocante  Ingrediente: 6 aripioare 1/2 pachet margarină 2 căţei de usturoi 100 g alune nesărate şi decojite 1 pachet sticsuri boia dulce sau iute după gust sare piper   Mod de preparare: Cureţi şi speli foarte bine aripioarele, le laşi să se zvânte. într-un castron amesteci margarina, boiaua, sarea, piperul şi usturoiul astfel încât să…
Read more »

Sufleu de peste alb

14 January 2011
Sufleu de peste alb  Ingrediente: 1/2 kg salau 300 ml lapte 2 oua faina unt Mod de preparare: Pui la fiert peştele în apă rece cu sare. După ce a fiert, îl laşi să se răcească în apa în care a fiert, îl cureţi apoi de piele şi oase şi-l treci prin maşina de tocat. Diluezi făina cu…
Read more »

Carnati cu varza calinta cu ceapa

14 January 2011
Carnati cu varza calinta cu ceapa  Ingrediente: 1 kg varza murata 6 carnati 6 linguri ulei 1 ceapă 1 lingură bulion sare piper boia   Mod de preparare: In funcţie de cât e de sărată varza, o pui la desărat de seara sau doar cu câteva ore înainte. Apoi, o scurgi bine, o tai fideluţă şi o pui la călit…
Read more »

Must de mere cu scortisoara

14 January 2011
Must de mere cu scortisoara  Ingrediente: opt kg mere două kg zahăr doi litri apă scorţişoară   Mod de preparare: Se spală merele şi se taie în felii groase care se pun într-un vas mare şi se fierb acoperite cu doi litri de apă. Când merele s-au înmuiat, se adaugă zahărul şi se mai fierb cinci minute. Se trage…
Read more »

Macrou cu salata de linte rosie

14 January 2011
Macrou cu salata de linte rosie  Ingrediente: 2 bucati macrou afumat 300 g linte rosie o ceapa rosie 3 rosii patrunjel sare piper ulei de masline o lamaie 3 catei de usturoi pastarnac morcov   Mod de preparare: Lintea se pune la inmuiat cu o seara iniante, apoi se fierbe in apa cu sare pana cand boabele devin moi. Se…
Read more »

Clătite picante umplute cu ficat

14 January 2011
  Ingrediente: 200 g friptură de porc 200 g ficat de pasăre două linguri de pătrunjel tocat un ou sare piper mă­cinat 6-8 clătite pregătite din: un ou, o cană de făină, o cană de lapte, sare, ulei (unt)   Mod de preparare: Se taie mărunt carnea cu un cuţit şi se amestecă împreună cu…
Read more »

Tartă de brânză cu dovlecei

13 January 2011
  Ingrediente: 500 g brânză de vaci 100 g brânză telemea 5 ouă doi dovlecei 300 g sparanghel o legătură de ceapă verde o salată verde 100 g alune mărar pătrunjel sare piper ulei de măsline roşii castraveţi verzi smântână   Mod de preparare: Sparanghelul se curăţă, se spală şi se fierbe timp de zece…
Read more »

Ficăţei cu legume

13 January 2011
Ficăţei cu legume  Ingrediente: 400 g ficăţei de pui 300 g mazăre un morcov o jumătate de ţelină 300 g fasole verde doi ardei capia, o ceapă salată verde pătrunjel sare piper ulei de floarea-soarelui ceapă verde pentru salată oţet mălai   Mod de preparare: Fasolea verde se curăţă de codiţe, se spală şi se fierbe în…
Read more »

Sos de vin alb

13 January 2011
Sos de vin albIngrediente: 15 g unt fără sare 3 haşme, tocate fin 300 ml vin alb 300 ml supă de pui sau peşte 400 ml smântână grasă   Mod de preparare: Topiţi untul într-o cratiţă cu fundul dublu, la foc mic. Prăjiţi uşor haşmele, fără să se coloreze, până când devin moi şi transparente. Turnaţi vinul alb,…
Read more »

Lasagna cu piept de pui

13 January 2011
Lasagna cu piept de pui  Ingrediente: 1 pachet foi lasagna panzzani 1 piept de pui ½ kg ciuperci proaspete 1 ceapa 4 catei usturoi 1 pahar vin rosu indoit cu 1 pahar apa 3-4 linguri bullion de rosii sare piper Ingrediente sos béchamel: ½ pachet de unt 1 lingura faina 1 cana lapte dulce ½ rotita cascaval 1 ou…
Read more »

Supă italiană de iarnă

13 January 2011
Ingrediente: 3 morcovi 1 gulie 1ţelină 2 roşii în bulion 100 g fasole albă fiartă ardei gras roşu sfeclă roşie 1 legătură pătrunjel 50 g caşcaval ulei dacă se poate din sâmburi de măsline   Mod de preparare: Cureţi ceapa, o tai mărunt şi pe foc cu ulei şi puţină apă. Când s-a înmuiat, adaugi…

Varza acra cu afumatura si crenvusti

13 January 2011
Varza acra cu afumatura si crenvustiO reteta delicioasa de varza acra cu afumatura si crenvusti din: varza, ceapa, vin rosu, crenvusti si afumatura. Ingrediente: 1 varza de 1 kg 2 cepe 2 pahare vin rosu 4 crenvusti 200 g afumatura   Mod de preparare: Procedezi aşa: în funcţie de cât de sărată este varza, cu o seară înainte sau doar…
Read more »

Prăjitură cu pere si stafide

13 January 2011
Prăjitură cu pere si stafide  Ingrediente: un pachet de foitaj un kg pere 100 g stafide lichior de fructe 50 g unt 50 g zahăr două pliculeţe cu za­hăr vanilinat scorţişoară 100 g pesmet   Mod de preparare: Perele se curăţă de coajă şi de seminţe, apoi se toacă mărunt. Stafi­dele se pun la înmuiat într-un vas cu lichior…
Read more »

Macrou umplut

13 January 2011
Macrou umplut  Ingrediente: 4 bucati de macrou 3 linguri de faina o lingura de pesmet o frunza de dafin 5 boabe piper 3 boabe ienibahar 50 ml otet 150 rosii uscate 50 g muguri de pin 2 catei de usturoi pesto de busuioc sare piper ulei de masline salata verde   Mod de preparare: Peştele se…
Read more »

Supă cu ciuperci

13 January 2011
Supă cu ciuperci  Ingrediente: două cepe 500 g ciuperci o salată verde doi căţei de usturoi o frunză de dafin 100 g paste mici 75 ml ulei de floarea-soarelui pătrunjel o lămâie sare piper smântână ardei iute   Mod de preparare: Cepele se curăţă de foi, se spală şi se toacă mărunt. Usturoiul se curăţă de foi…
Read more »

Rulada cu ciocolata si banane

13 January 2011
Rulada cu ciocolata si banane  Ingrediente aluat: 400 g biscuiţi cu cacao din cei moi 10 linguri zahăr 6 linguri ciocolată amăruie rasă 350 ml lapte Ingrediente cremă: 100 g ciocolată albă (fără cremă) rasă 1 pachet margarină 6 linguri zahăr pudră cu aromă de vanilie 2 bana­ne mari   Mod de preparare: Amesteci cio­colata cu biscuiţii daţi prin…
Read more »

Rulouri de foitaj cu kaizer

13 January 2011
Rulouri de foitaj cu kaizer  Ingrediente: un pachet de foitaj 500 g kaizer două cepe 125 ml vin alb o lingură de făină un ardei gras 50 g unt 150 ml smântână 150 ml sos de roşii două linguri de muştar cimbru sare piper un ou salată verde varză roşie   Mod de preparare: Foitajul se dezgheaţă la tem­peratura…
Read more »

Tartă cu gem de prune

13 January 2011
Tartă cu gem de prune  Ingrediente: 300 g făină 80 g unt 50 g zahăr tos două ouă un borcan de gem de prune zahăr vanilinat o linguriţă de pudră de scorţişoară sare o jumătate de pliculeţ cu praf de copt fructe de sezon frişcă miezuri de nucă   Mod de preparare: Făina se cerne şi se toarnă într-un…
Read more »

Vrajitoriile lui Jamie Oliver 50 (video)

13 January 2011

Salată de pepene rosu, branza feta si busuioc

13 January 2011
Salată de pepene rosu, branza feta si busuioc  Ingrediente: un kilogram pepene roşu 500 g brânză feta 100 g busuioc 50 g muguri de pin 4 linguri de ulei de măsline o limetă o portocală miere o linguriţă de oţet balsamic piper crakers seminţe de dovleac seminţe de floarea-soarelui   Mod de preparare: Pepenele roşu se curăţă de coajă şi seminţe, se…
Read more »

Ficat de vitei cu ouă si cartofi

13 January 2011
Ficat de vitei cu ouă si cartofi  Ingrediente: 1/2 kg ficat 6 cartofi potriviţi 5 ouă 100 g caşcaval sau telemea sare verdeaţă   Mod de preparare: Cureţi şi speli cartofii, îi tai cuburi şi le pui la fiert în apă cu sare. Cureţi ficatul, îl tai şi pui feliile la prăjit. Baţi bine ouăle ca pentru omletă. Intr-un vas uns…
Read more »

Cremă cu pepene roşu

13 January 2011
Cremă cu pepene roşu  Ingrediente: un plic budincă de vanilie din comerţ 400 ml frişcă 400 ml lapte dulce zahăr vanilinat esenţă de vanilie 200 g fulgi de ciocolată topping de cafea pepene roşu fulgi de cereale expandate traşi în ciocolată   Mod de preparare: Frisca se mixează, se acoperă cu folie alimentară şi se intro­duce la rece.…
Read more »

Sufle cu sunca si ciuperci

13 January 2011
Sufle cu sunca si ciuperciIngrediente: 100 g şuncă 100 g ciuperci 4 ouă 1 pahar mare cu smântână 1 linguriţă de unt 100 g făină 3-4 lin­guri pesmet 100 g caşcaval răzuit sare piper   Mod de preparare: Tai ciupercile (care pot fi crude şi călite puţin sau din conservă) şi şunca şi răzui caşcavalul. Le laşi deoparte şi…
Read more »

Broccoli cu şuncă

13 January 2011
Broccoli cu şuncă  Ingrediente: un kilogram broccoli 500 g fasole verde 300 g mazăre 400 g şuncă un avo­cado salată verde două linguri de ulei de măsline 3 căţei de usturoi 250 ml apă o lingură de amidon ardei iute 100 g parmezan sare piper mărar   Mod de preparare: Mazărea, fasolea verde şi broc­coli se pun…
Read more »

Salată chinezească cu tăiţei

13 January 2011
Salată chinezească cu tăiţei  Ingrediente: 400 g tăiţei chinezeşti cu ou 4 morcovi două fire de praz doi ardei graşi roşii două linguri de sos de sois piper sare ulei de măsline   Mod de preparare: Tăiţeii se fierb în apă cu sare. în timp ce fierb, prazul şi ardeii se taie bucăţele, iar morcovii rondele. Morcovii şi…
Read more »

Perisoare fierte in aburi cu sos de smantana

13 January 2011
Perisoare fierte in aburi cu sos de smantanaIngrediente: 500 g carne vită fără os 250 g pâine albă fără sare 800 ml lapte degresat 80 g făină 80 g unt 170 g smântână cu puţine grăsimi   Mod de preparare: Pui carnea la fiert în apă clo­cotită. Fiartă, o treci prin maşină împreună cu pâinea  înmuiată şi bine pre­sată de apă. Amesteci…
Read more »

Clătite cu icre negre si somon afumat

13 January 2011
Clătite cu icre negre si somon afumat  Ingrediente: 300 g făină 550 ml lapte dulce două ouă 300 g brânză de vaci 100 ml smântână 400 g somon afumat 100 g icre negre sare piper busuioc ulei pentru uns sos de soia   Mod de preparare: Ouăle se pun într-un vas mai mare şi se amestecă bine cu laptele dulce şi…
Read more »

Ceai: Obiceiurile coreene şi tibetane

13 January 2011
Ceai: Obiceiurile coreene şi tibetaneIn jurul anului 820, oamenii din Ch’a Hsien, astăzi Coreea, au vrut să-şi cultive singuri ceaiul şi să nu-l mai importe mereu din China. Au trimis emisari în China pentru a se întoarce cu seminţe de plante de ceai, modul de cultivare şi tehnica de preparare a ceaiului. Coreenii nu şi-au elaborat propriul mod de…
Read more »

Salată cu ciuperci şi tarhon

13 January 2011
Salată cu ciuperci şi tarhon  Ingrediente: 500 g ciuperci 4 cartofi un ardei iute 4 ouă 100 g măsline negre fără sâmburi o ceapă 3 căţei de usturoi douăi lămâi sare piper ulei de măsline 5 boabe de piper tarhon sfeclă roşie   Mod de preparare: Se face un sos din ceapa şi usturoiul tocate mărunt, ulei de măsline,…
Read more »

Ciorba de carnati

13 January 2011
Ciorba de carnati  Ingrediente: 2 cepe 2 cârnaţi 2 linguri făină sare oţet 2 ouă 100 g smântână verdeaţă după gust   Mod de preparare: Pui 2 l de apă rece să fiar­bă cu un praf de sare. Cureţi şi tai ceapa mărunt şi când fier­be apa din oală, adaugi ceapa. Cât fierbe ceapa, tai cârnaţii felioare…
Read more »

Biscuiţi din cereale

13 January 2011
Biscuiţi din cereale  Ingrediente: 130 g unt 125 g zahăr tos 120 g zahăr pudră 200 g fulgi de cocos 500 g fulgi de cereale 100 g fructe confiate o lingură de esenţă de rom două ouă zahăr vanilinat 300 g ciocolată neagră o lingură de ulei migdale alune   Mod de preparare: Untul se taie în…
Read more »

Bărcuţe de vinete cu chiftele

13 January 2011
Bărcuţe de vinete cu chiftele  Ingrediente: 4 vinete 200 g carne de porc 200 g carne de vită două cepe doi ardei graşi 200 g ciuperci, 4 căţei de usturoi o lingură de pesmet ulei de floarea-soarelui sare piper pătrunjel smântână usturoi   Mod de preparare: Cepele se curăţă şi se toacă mărunt. Carnea de vită şi cea de…
Read more »

Prăjitură cu caise, migdale si fulgi de ciocolata

13 January 2011
Prăjitură cu caise, migdale si fulgi de ciocolata  Ingrediente: 500 g caise 300 g unt 170 g zahăr tos 50 g migdale 500 g făină zahăr vanilinat sare praf de copt esenţă de migdale un plic budincă de cacao 450 ml lapte dulce două linguri de fulgi de ciocolată topping de ciocolată mentă   Mod de preparare: Se amestecă bine cu zahărul…
Read more »

Pizza cu avocado

13 January 2011
Pizza cu avocado  Ingrediente: 700 g făină două linguri de ulei de măsline o linguriţă de zahăr 30 g drojdie două bucăţi de avocado un ardei iute 100 g boabe de porumb roşii în suc propriu 200 g parmezan sare pătrunjel o lămâie caşcaval   Mod de preparare: Drojdia se sfărâmă şi se pune într-un castronel cu…
Read more »

Budinca de mamaliga cu portocale

13 January 2011
Budinca de mamaliga cu portocaleIngrediente: 110 g unt 4 linguri de zahăr 2 ouă 200 g mălai fin 1 păhărel lichior de fructe 1 cub de drojdie 50 g coajă de portocale confiată sare   Mod de preparare: Pui 100 g unt într-un castron şi-l amesteci cu lingura de lemn adăugând puţin câte puţin zahărul. Separi ouăle şi pui…
Read more »

Frigărui cu chifteluţe de peşte

13 January 2011
Frigărui cu chifteluţe de peşte  Ingrediente: 500 g fileuri de peşte un cartof doi morcovi o jumătate de ţelină o rădăcină de pătrunjel 400 g brânză de vaci un ou o ceapă pătrunjel sare piper ulei de floarea-soarelui roşii cherry 75 g unt o lămâie salată de sfeclă roşie   Mod de preparare: Rădăcina de pătrunjel şi ţelina se…
Read more »

Placintele impaturite

13 January 2011
Placintele impaturite  Ingrediente: 6 linguri ulei 6 linguri lapte 350 g făină sare 1 ou   Mod de preparare: Amesteci toate ingredientele şi faci un aluat pe care îl împărţi în 10 bucăţi. Fiecare dintre cele 10 bucăţi o întinzi şi o împătureşti de 3 ori. Apoi, după a treia împăturire, pui fiecare bucată să se…
Read more »

Papanasi din mamaliga

13 January 2011
Papanasi din mamaligaIngrediente: 200 g mămăligă (rece sau caldă, rămasă sau făcută chiar pentru papanaşi) 250 g brânză dulce 1 ou 1-2 linguri făină ulei sare   Mod de preparare: Fărâmiţezi mămăliga şi o amesteci cu brânza poţi pune dulce sau sărată, după gust, oul şi făina. Potriveşti de sare şi for­mezi papanaşii pe care îi prăjeşti.…
Read more »

Pui cu prune uscate

13 January 2011
Pui cu prune uscateIngrediente: 2 aripi de porţie 1/2 kg prune uscate 1 ceaşcă ulei 1 linguriţă zahăr sare   Mod de preparare: Speli prunele şi el laşi în apă rece timp g de o oră. Cureţi şi speli aripile foarte bine, le usuci cu şervete de hârtie, le treci prin făină şi le prăjeşti în ulei. Pui…
Read more »

Creveţi în două culori cu legume

13 January 2011
Creveţi în două culori cu legume  Ingrediente: 500 g creveţi un albuş o lingură de amidon 400 g legume congelate o linguriţă zahăr brun o lin­guriţă ghimbir tocat o linguriţă sos de soia iute (opţional) un fir de ceapă verde o lingură de sos de soia o lingură de vin de orez chinezesc o lingură de pastă de roşii ulei…
Read more »

Chec cu legume si un strop de ghimbir

13 January 2011
Chec cu legume si un strop de ghimbir  Ingrediente: 150 g mazăre doi morcovi doi dovlecei un ardei gras 4 ouă 150 g făină 100 ml lapte 50 ml smântână un cubuleţ de drojdie 120 g unt foarte puţin ghimbir sare piper 100 g caşcaval   Mod de preparare: Morcovii, dovleceii şi ardeiul gras tăiate cubuleţe împreună cu mazărea se pun la…
Read more »

Sufle de fructe confiate

13 January 2011
Sufle de fructe confiateIngrediente:  60 g unt 60 g făină 150 ml lapte 6 ouă 70 g zahăr pudră 2 linguri de fructe confiate pesmet   Mod de preparare: Intr-o cratiţă pui laptele şi untul să fiarbă. Când dă în clocot, torn i toată făina odată. Amesteci cu o lingură de lemn până se dezlipeşte de cratiţă. Tragi…
Read more »

Gogosele de cartofi cu cascaval

13 January 2011
Gogosele de cartofi cu cascavalIngrediente : 6-8 cartofi 150 g făină 3 ouă 100 g caşcaval 200 ml ulei pentru prăjit sare   Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi tai felii şi îi fierbi în apă cu sare la foc iute. Fierţi, îi strecori şi îi laşi în strecurătoare 10-15 minute să se răcorească după care îi treci prin…
Read more »

Desert cu nuca de cocos si stafide

13 January 2011
  Ingrediente: 3 ceşti de nucă de cocos rasă o ceaşcă de zahăr două ceşti de lapte un praf de sare 3 ouă bătute spumă o jumătate de ceaşcă de stafide 3 linguriţe de rom   Mod de preparare: Se încălzeşte nuca de cocos, zahărul, laptele şi sarea la foc mediu, amestecând încontinuu. Se ia…

Desert cu nuca de cocos si stafide

13 January 2011
  Ingrediente: 3 ceşti de nucă de cocos rasă o ceaşcă de zahăr două ceşti de lapte un praf de sare 3 ouă bătute spumă o jumătate de ceaşcă de stafide 3 linguriţe de rom   Mod de preparare: Se încălzeşte nuca de cocos, zahărul, laptele şi sarea la foc mediu, amestecând încontinuu. Se ia…
Read more »

Supa de gris rumenit

13 January 2011
  Ingrediente: 300g griş 1 l lapte 250 g morcovi 250 g păstârnac 100 g praz 1 legatura patrunjel verde sare 250 g paine fara sare   Mod de preparare: Cureţi zarzavatul îl tai cubuleţe şi le pui la fiert în  apă clocotită cu puţină sare. Cat timp fierb legumele, într-o tigaie rumeneşti grişul, fără…
Read more »

Cârnati cu ouă si legume la tigaie

12 January 2011
Cârnati cu ouă si legume la tigaie  Ingrediente:  200 g cârnaţi cabanos 2 ardei graşi galbeni, roşii, verzi 4-5 cartofi 5 cepe 1 căţel de usturoi 3 linguri pastă de ardei (dacă ai, dacă nu, pune bulion deşi nu are acelaşi gust) 1/2 l supă 1 linguriţă cimbru 4 ouă   Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi tai cuburi şi îi…
Read more »

Plachie de fasole verde cu lapte

12 January 2011
Plachie de fasole verde cu lapteIngrediente: 800 g fasole verde 2 cepe 3-4 ardei graşi 2 căpăţâni usturoi 50 ml ulei 1 linguriţă boia de ardei 100 ml lapte 100 ml apă 2 roşii 1 legătură mărar   Mod de preparare: Cureţi fasolea, o speli şi o tai bucăţi. Cureţi ceapa, ardeii şi usturoiul, le tai mărunt, le căleşti împreună,…
Read more »

Galuste cu malai si parmezan

12 January 2011
Galuste cu malai si parmezan  Ingrediente galuste: 300 g malai fin 30 g unt 50 g parmezan sare   Ingrediente sos: 400 g pulpa de rosii 1/2 ceapa ulei de masline sare piper   Mod de preparare: Pui să fiarbă 1 l apa cu putina sare si cand fierbe apa adaugi mălaiul amestecând energic ca să nu se formeze…
Read more »

Dovlecei cu smantana si chimen

12 January 2011
Dovlecei cu smantana si chimenIngrediente: 4 dovlecei 30 g unt 125 ml smântână 1/2 linguriţă chimen 2 linguri ulei sare piper 1 lămâie   Mod de preparare: Speli dovleceii, îi cureţi de coajă şi-i tai pe diagonală felii groase de 5 mm. Le rumeneşti apoi în unt şi când sunt gata le scoţi pe o farfurie pe şerveţele de…
Read more »

Salată ţărănească

12 January 2011
Salată ţărănească  Ingrediente :   1 salată verde 100 g cârnaţi afumaţi 1 ardei gras 1 ceapă 1 conopidă mică 2 roşii 2 linguri ulei 1 lin­guriţă oţet 1 legătură mărar sare piper   Mod de preparare: Speli conopida, o fierbi 10 minute în apă clocotită cu sare şi după ce s-a răcit o desfaci în bucheţele.…
Read more »

Ingheţată cu biscuiţi

12 January 2011
Ingheţată cu biscuiţiIngrediente : 5 ouă 250 g zahăr 3 linguri făină 6 linguri pline cu vârf de nucă măcinată 300 ml lapte 500 ml frişcă lichidă 2 plicuri zahăr vanilat 1 linguriţă nes 1 lingură cacao 100 g biscuiţi nisipoşi simpli 100 g biscuiţi nisipoşi cu cacao 50 g ciocolată   Mod de preparare: Freci gălbenuşurile…
Read more »

Chec fără grăsime

12 January 2011
Chec fără grăsimeIngrediente: 4 ouă 6 linguri rase de zahăr 6 linguri rase de amidon 2 1/2 linguri pline cu vârf cu făină 1 plic zahăr vanilat   Mod de preparare: Freci gălbenuşurile cu zahărul şi vanilia până când amestecul devine spumos. Adaugi făina, amidonul şi la final albuşurile bătute spumă, apoi amesteci cu o lingură de…
Read more »

Ruladă din ouă cu orez

12 January 2011
Ruladă din ouă cu orezIngrediente foaie : 2 ouă 150 ml lapte 1 lingură unt 20 g făină Ingrediente umplutură : 3 linguri orez 1 ceapă mică 1 ou + 1 albuş crud sare piper   Mod de preparare: Baţi gălbenuşurile cu făina şi laptele, adaugi albuşurile bătute spumă şi torni compoziţia obţinută într-o tavă unsă cu unt şi…
Read more »

Găluşte cu sos de roşii

12 January 2011
Găluşte cu sos de roşii  Ingrediente:  200 g griş 1 sare 1 linguriţă zahăr 1 l lapte 100 g unt 2 ouă 3 roşii   Mod de preparare: Fierbi laptele cu 50 g de unt şi un praf de sare şi când clocoteşte pui grisul în ploaie şi laşi până se îngroaşă. După ce a fiert şi s-a răcit…
Read more »

Pui marinat la gratar

12 January 2011
Pui marinat la gratarIngrediente: 6 pulpe de pui 2 linguri muştar 3 linguri miere 3 linguriţe susan 1 lin­gură cuişoare 3 linguri ulei zeama unei lămâi sare piper   Mod de preparare: Speli carnea, o crestezi şi o laşi deoparte până pregăteşti sosul. Amesteci mierea cu uleiul, muştarul şi zeama de lămâie, pui cuişoarele, susanul, sare şi piper…
Read more »

Găluşte cu pere şi alune

12 January 2011
Găluşte cu pere şi aluneIngrediente: 500 g cartofi 1 lingură unt 3 pere 1 ou 100 g griş 100 g făină 200 g alune nesărate coaja rasă a unei lămâi 2 linguri zahăr pudră scorţişoară 3 linguri zahăr cristale sare   Mod de preparare: Cureţi perele de coajă şi cotoare şi le pui la fiert în 2 căni de…
Read more »

Şniţele de caşcaval

12 January 2011
Şniţele de caşcavalIngrediente:  300 g caşcaval 2 ouă 2 linguri muştar 1 ceapă 6 fire pătrunjel 4 felii pâine uscată sare   Mod de preparare: Tai caşcavalul în felii de 1 cm grosime şi le dai pentru 5 minute la congelator. Fărâmiţezi miezul de pâine, adaugi ceapa şi pătrunjelul bine tocat şi amesteci ca să obţii o…
Read more »

File de peste cu legume la cuptor

12 January 2011
File de peste cu legume la cuptorIngrediente: 1,5 kg crap file 2 kg cartofi roşii 3 ardei graşi 3 roşii 3 cepe 150 g slă­nină afumată 400 ml smântână 3 linguriţe boia dulce 3 linguri ulei   Mod de preparare: Crestezi fileurile de peşte, le împănezi cu slănină şi le prăjeşti în ulei încins. Fierbi cartofii în coajă, apoi îi cureţi…
Read more »

Ciorbă de pui cu legume

12 January 2011
Ciorbă de pui cu legumeIngrediente: carne de pui dupa gust 3 morcovi 2 cepe 1 jumatate de telina 2 ardei grasi 3 linguri bullion/suc de rosii 1 pliculet bors/1/2 kg bors 4 cartofi 1 pastarnac sare piper 2 linguri ulei 2 oua Delikat/vegeta/cuburi maggi sau knor 1 legatura patrunjel sau leustean Mod de preparare: Se da carnea in fiert…
Read more »

Chiftelute pane

12 January 2011
Chiftelute paneIngrediente:  500 g carne tocată de porc 2 căţei de usturoi 6 ouă 1 cană făină 1 ceapă 1 cartof mare 1 felie pâine 1 legătură mărar sare piper   Mod de preparare: Fierbi cartoful în coajă şi când e gata, îl cureţi şi-l pasezi. Cureţi apoi usturoiul şi ceapa, pisezi usturoiul şi tai ceapa…
Read more »

Ciorba de fasole cu carnati si tarhon

12 January 2011
Ciorba de fasole cu carnati si tarhonIngrediente : 500 g fasole albă 350 g cârnaţi afumaţi 1 lingură făină crenguţe tarhon 1linguriţă zahăr 100 g smântână ulei oţet sare după gust   Mod de preparare: Alegi şi cureţi fasolea şi o pui la înmu­iat de seara până dimineaţa. A doua zi, o scurgi de apa în care a stat şi o…
Read more »

Panforte

12 January 2011
Panforte  Ingrediente: 125 g migdale 75 g alu­ne 235 g coajă de lămâie tocata 60 g făină o linguriţă de scorţişoară măci­nată o jumătate de linguriţă de cuişoare măcinate o jumătate de linguriţă de coriandru măcinat o jumătate de lin­guriţă de nucşoară măcinată o optime de linguriţă de piper alb măcinat 185 g de miere…
Read more »

Salata de vinete cu branza

12 January 2011
Salata de vinete cu branzaIngrediente: 4 vinete 1 dovle­cel 1 ceapă 3 linguri telemea rasă 3 linguri maioneză sare ulei Mod de preparare: Coci vinetele pe aragaz, apoi le presari cu sare şi le laşi să se răcească acoperite cu un prosop curat. Cureţi dovlecelul, îl fierbi în apă cu sare şi fiert îl pasezi. După ce s-au răcit…
Read more »

Cocktail cu 3 arome

12 January 2011
Cocktail cu 3 arome  Ingrediente: 20 ml lichior de cafea 40 ml cafea la filtru 20 ml whisky 100 ml frişcă lichidă 2-3 linguriţe cremă de whisky 40 ml lichior de curacao   Mod de preparare: In două pahare de coniac se toarnă whisky, lichiorul de cafea şi cafeaua caldă cam până la jumătatea paharelor, dar cu mare…
Read more »

Risotto milanez

12 January 2011
Risotto milanez  Ingrediente: un litru de supă un sfert de linguriţă de pudră de şofran 75 g de unt o ceapă de mărime medie foarte fin tocată 300 g orez arborio 120 ml vin alb sec 115 g brânză parmigiano reggiano foarte fin rasă   Mod de preparare: Se pune mai întâi supa la fiert. Şofranul…
Read more »

Portofele cu struguri

12 January 2011
Portofele cu struguriIngrediente aluat :  400 g făină 1 cană lapte 1 pachet margarină 2 linguri ulei sare Ingrediente umplutură : l strugure alb 1 strugure roşu 1 lingură de esenţă de rom 150 g brânză de  vaci 3 ouă 2 linguri zahăr pudră 2 linguri ulei scorţişoară   Mod de preparare: Opreşti 5 linguri de făină…
Read more »

Rulouri de ardei marinaţi

12 January 2011
Rulouri de ardei marinaţiIngrediente: 4 ardei graşi divers coloraţi 1 piept de pui 100 g smântână ulei cimbru sare piper 2-3 căţei de usturoi 2 linguri oţet 1 legătură mărar   Mod de preparare: Coci ardeii, îi presari cu sare, îi acoperi cu un prosop curat şi-i laşi să se răcească. îi cureţi apoi de pieliţe şi cotoare…
Read more »

Cocktail Curcubeu

12 January 2011
Cocktail Curcubeu  Ingrediente: 100 ml lichior de oua 50 ml cherry 50 ml suc de portocala cu pulpa 2 bete de napolitane caramel 2 felii de portocala 2 cirese, ca decor   Mod de preparare: Se toarna cherry in pahare. Este foarte important ca toate bauturile de fie reci atunci cand se folosesc. Se toarna sucul…
Read more »

Piroşti cu brânză şi pate

12 January 2011
Piroşti cu brânză şi pateIngrediente: 400 g + 1 lingură făină 2 ouă 2 cartofi 1 cutie mică de pate 2 triunghiuri de brânză topită sare piper 2 cepe 4 linguri smântână 1 legătură pătrunjel   Mod de preparare: Fierbi cartofii cu tot cu coajă şi când sunt gata îi cureţi, îi pasezi şi-i amesteci cu pateul, 1 triunghi…
Read more »

Conopidă cu pui si nucsoara

12 January 2011
Conopidă cu pui si nucsoara  Ingrediente: un kg conopidă 100 g unt două piepturi de pui 100 g ciu­perci şi verdeaţă puţin piper 5 g sare puţină nucşoară 25 g ceapă prăjită un ou 50 g pesmet 150 g grăsime   Mod de preparare: Conopida fiartă se înăbuşă în unt. Se toacă bine carnea de pui (poate fi şi…
Read more »

Balmus

12 January 2011
BalmusIngrediente: 400 g mălai 11 lapte îndoit cu apă 200 g brânză de oi sare   Mod de preparare:  Pui la fiert laptele îndoit cu apă şi când fierbe adaugi mălaiul. Trebuie să-ţi iasă o mămăligă ceva mai moale. La final adaugi brânza şi amesteci bine până ce încorporezi toată brânza. Răstorni pe un platou…
Read more »

Prăjitură caramel

12 January 2011
Prăjitură caramelIngrediente: 1 kg făină 200 g margarina 400 g smântână Ingrediente cremă: 2 căni zahăr 500-600 ml lapte 4-5 lin­guri făină 100 g margarină Ingrediente glazură: 12 linguri zahăr 6 linguri apă 3 lin­guri cacao 50 g margarină   Mod de preparare: Amesteci toate ingredientele până obţii un aluat elastic pe care-l împărţi în 8…
Read more »

Vinete umplute cu carne de vita

12 January 2011
Vinete umplute cu carne de vitaIngrediente: 3 vinete grase 500 g carne tocată de vita 3 cepe mari 1/2 gogoşar 1 cartof 2 ouă 1 lingură bulion 1 legătură mărar 1 legătură pătrunjel 1 roşie sare piper ulei   Mod de preparare: Speli vinetele, le pui întregi în apă clo­cotită, le clocoteşti 5 minute, apoi le scoţi, le treci sub…
Read more »

Răspândirea ceaiului în afara Chinei

12 January 2011
Răspândirea ceaiului în afara ChineiCeaiul a atins culmea modei în timpul dinastiei Tang şi cam în această perioadă a început să se răspândească în afara Chinei, mai întâi în Japonia şi Coreea, şi apoi în Orientul Mijlociu. Ceaiul a ajuns în Europa abia în secolul al şaisprezecelea, aproximativ opt sute de ani mai târziu, şi de multe ori este…
Read more »

Ingheţată de mere

12 January 2011
Ingheţată de mereIngrediente: 1 kg mere 1 lingură zeamă de lămâie 100 g zahăr   Mod de preparare: Speli merele, le cureţi de coajă, le stropeşti cu zea­ma de lămâie, adaugi zahărul şi amesteci până se omogenizează. Pui piureul obţinut într-un vas şi îl dai la congelator pentru 4-5 ore. Când e gata scoţi globuleţe cu lingura…
Read more »

Vrajitoriile lui Jamie Oliver 49 (video)

12 January 2011