Retete de Paste:
Arroz con Pollo
16 January 2011
preparat specific peruan Ingrediente: 8 piepţi de pui mici doi căţei de
usturoi o ceapă tocată mărunt o jumătate de ceaşcă de ulei de măsline 3
ceşti de orez 5 ceşti de supă de pui o ceaşcă de coriandru 400 g mazăre
fiartă doi ardei iuţi tocaţi foarte mărunt sare şi piper Mod…
Read more »
Read more »
Plăcintă cu dovlecei
16 January 2011
Ingrediente:
250 g aluat fraged congelat 300 g dovlecei 200 g brânză dulce (de vaci)
2 ouă 100 g caşcaval 3 roşii 2 căţei de usturoi sare piper ulei Mod
de preparare: Cureţi dovleceii şi usturoiul, tai dovleceii rondele,
roşiile bucăţele şi usturoiul mărunt şi le căleşti pe toate în ulei.
Laşi să scadă,…
Read more »
Read more »
Brioşe cu ciocolată
16 January 2011
Ingrediente: 200 g struguri albi 200 g ciocolată albă 4 ouă 125 ml
ulei, 200 g zahăr tos 250 g făină o linguriţă de pudră de scorţişoară
două flori de cuişoare praf de copt sare două pliculeţe cu zahăr
vanilinat mentă unt Mod de preparare: Intr-un vas se mixează
albuşurile cu zahărul tos…
Read more »
Read more »
Paste cu brânză, legume si fructe de mango
16 January 2011
Ingrediente: 400 g paste cu brânză două gulii două fructe de mango doi
morcovi o legătură de ceapă verde 300 g fasole mange-tout o ţelină ulei
de măsline sare piper pătrunjel smântână iaurt gras Mod de preparare:
Guliile, morcovii şi ţelina se curăţă de coajă, se spală şi se taie în
felii subţiri,…
Read more »
Read more »
Ciorba de cartofi cu zer
16 January 2011
Ingrediente:
300 g cartofi 1 morcov 1 pătrunjel rădăcină 1 păstârnac 1 legătură
pătrunjel leuştean sare 500 ml zer de oaie 2 ouă întregi 3 linguri
smântână Mod de preparare: Fierbi morcovul, pătrunjelul rădăcină şi
păstârnacul în 2 l apă cu sare. Cureţi cartofii şi îi pui în oală la
fiert. După ce au…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu mere şi gem
16 January 2011
Ingrediente: 500 g mere 250 g unt 4 ouă 300 g zahăr 200 ml lapte dulce
400 g făină praf de copt zahăr vanilinat un borcan cu gem de căpşuni o
linguriţă de pudră de scorţişoară esenţă de migdale un plic de jeleu
două linguri de zahăr brun frişca Mod de preparare: Merele…
Read more »
Read more »
Legume gratinate cu cârnaţi
16 January 2011
Ingrediente: 4 cârnaţi olteneşti doi morcovi o ţelină mai mare 6 bucăţi
de porumb baby două fructe de mango 500 g broccoli 200 g ciuperci
pleurotus o ceapă ulei de măsline sare piper busuioc verde usturoi Mod
de preparare: Porumbul şi broccoli se spală şi se pun la fiert în apă
fierbinte în…
Read more »
Read more »
Rulouri cu surimi
16 January 2011
Ingrediente: 150 g orez pentru sushi 150 g batoane de surimi două
linguri de oţet de orez o linguriţă de zahăr tos o linguriţă de sare o
jumătate de linguriţă de pudră de curry piper 4 foi de alge sos de soia
mărar salată de crudităţi Mod de preparare: Orezul se spală cu…
Read more »
Read more »
Tocăniţă de ciuperci cu ţelină si miez de nuca
16 January 2011
Ingrediente:
800 g ciuperci doi cartofi o ţelină 200 g miezuri de nucă ulei de
măsline două linguri de sos de soia sare piper o frunză de dafin 8 boabe
de piper orez paste verdeaţă Mod de preparare: Ţelina şi cartofii se
curăţă de coajă, se spală şi se taie în jumătăţi. Se pun…
Read more »
Read more »
Sos de muştar Dijon
16 January 2011
Ingrediente: 20 g unt fără sare o haşmă mare, tocată fin 100 ml vin
alb 300 ml supă brună 50 g smântână grasă o linguriţă şi jumătate de
muştar de Dijon Mod de preparare: Topiţi untul într-o cratiţă, la foc
mic, adăugaţi haşma şi prăjiţi-o uşor, fără a o lăsa să se coloreze,…
Read more »
Read more »
Spumă de frişcă cu fructe
16 January 2011
Ingrediente: 400 ml frişcă un plic cu budincă de vanilie instant 400 ml
lapte dulce 100 g zmeură 4 piersici 200 g physalis două pliculeţe cu
zahăr vanilinat coaja rasă de la o portocală două linguri de zahăr brun
50 g unt Mod de preparare: Piersicile se spală, se şterg cu un şervet…
Read more »
Read more »
Vită cu usturoi la cuptor
16 January 2011
Ingrediente: 1 kg muşchi de vită 4 roşii pastă de tomate 6 căţei de
usturoi 2 ardei capia roşii 2 ardei capia verzi 300 g ciuperci 350 ml
vin roşu sec o lămlie 100 g măsline negre sare piper ulei de
floarea-soarelui pătrunjel cartofi mălai Mod de preparare: Muşchiul de
vită se spală,…
Read more »
Read more »
Piaţa de ceai indoneziană
16 January 2011
Cu toate că plantele de ceai sunt menţionate în literatura botanică
indoneziană de prin anii 1820, olandezul J. I. L. L. Jacobson este în
mare măsură răspunzător de introducerea ceaiului în Indonezia. El şi-a
dat seama de popularitatea crescândă a ceaiului în Europa şi de
potenţiala piaţă a lui. A fost de mai multe…
Read more »
Read more »
Baghetă cu pui şi măsline
16 January 2011
O
reteta simpla si delicioasa de bagheta cu pui si masline din: piept de
pui, faina, oua, drojdie, zahar tos, unt, lapte, masline, sare, piper,
marar, muraturi si sos de rosii picant Ingrediente: două piepturi de pui
500 g făină 3 ouă 25 g drojdie o lingură de zahăr tos 150 g unt 100 ml…
Read more »
Read more »
Ciorbă cu leuştean
16 January 2011
O
reteta delicioasa de ciorba cu leustean din: carne de pui, mazare,
fasole verde, ceapa, morcovi, bors de putin, sare, piper si leustean.
Ingrediente: 500 g carne de pui 100 g mazăre 100 g fasole verde două
cepe doi morcovi un litru borş de putină sare piper o legătură mare de
leuştean Mod de…
Read more »
Read more »
Fasole albă cu sos iute
16 January 2011
O
reteta delicioasa de fasole alba cu sos iute din: fasole morcov,
telina, ceapa verde, usturoi, boia iute, ardei capia, rosii, pasta de
tomate, seminte de chimen, ulei de masline, sare, piper, patrunjel si
migdale. Ingrediente: 300 g fasole un morcov un sfert de ţelină o
legătură de ceapă verde doi căţei de usturoi boia…
Read more »
Read more »
Lasagna cu legume
16 January 2011
Ingrediente: o cutie de lasagna cu marginile spiralate (450 g) 900 g
broccolii tocat două linguriţe de ulei de măisline 4 dovlecei medii
tocaţi o ceapă medie tocată doi căţei de usturoi presaţi o conservă de
roşii întregi (780 g) o jumătate de linguriţă de sare 670 g de brânză
ricotta o linguriţă de…
Read more »
Read more »
Paste cu sos de roşii
16 January 2011
Ingrediente: 450 g paste o ceapă 3 linguri de ulei sare piper 780 g
roşii din conservă 500 g roşii proaspete 4 linguri de parmezan ras 8
frunze de busuioc Mod de preparare: Intr-un vas se pun apă cu sare la
fiert. Se adaugă pastele. Intre timp se sotează ceapa în două linguri…
Read more »
Read more »
Scoici umplute
16 January 2011
Ingrediente: 500 g scoici în cochilie 4 ardei capia o ceapă doi căţei
de usturoi două linguri coriandru tocat două roşii 350 g pesmet 100 g
parmezan o lămîie ulei de măsline sare piper Mod de preparare:
Scoicile se fierb în apă cu sare, puţin coriandru, se scot într-o
strecurătoare şi se lasă…
Read more »
Read more »
Cocktail Whiskey Sling
16 January 2011
Calitate – alcoolic Bază alcoolică – blended whiskey Pahar – tumbler
mijlociu Categoria – Whiskey drinks Decoraţiune – o felioară de lămâie, o
cireaşă roşie şi paie Se serveste la orice oră Ingrediente: 5-6 cl
blended whiskey o linguriţă de zahăr pudră sucul de la o lămâie sifon
După Singapore Sling…
Read more »
Read more »
Lipie aromată
16 January 2011
Ingrediente: 300 g făină albă 380 g făină integrală 600 ml apă 25 g
drojdie o linguriţă cu zahăr tos sare 3 linguriţe cu cimbru tocat 50 g
muguri de pin 3 căţei de usturoi un vîrf de cuţit cu piper măcinat ulei
de măsline unt smîntînă iaurt Mod de preparare: Făina albă…
Read more »
Read more »
Dulceata de piersici si pepene galben
16 January 2011
Ingrediente
: 600 g piersici coapte 400 g miez de pepene galben copt 500 g zahăr
300 ml suc de lămâie coaja rasă de la 1 lămâie Mod de preparare: Tai
bucăţele miezul de piersici şi pepenele, adaugi zahărul şi laşi de seară
până dimineaţa. A doua zi, pui sucul şi coaja rasă de…
Read more »
Read more »
Orez cu sos de mango şi fasole neagră
16 January 2011
Ingrediente: o lingură de ulei de măsline două cepe mari tocate un
morcov mare tocat fin 3 căţei de usturoi pisaţi un sfert de linguriţă de
pudră de chimion un sfert de linguriţă de coriandru măcinat un sfert
de linguriţă de pudră de chilii o legătură de pătrunjel (140 g) o
lingură de ghimber…
Read more »
Read more »
Supa Francine
16 January 2011
Ingrediente: o ceapă mare tocată un cartof mediu o lingură de ulei de
rapiţă doi morcovi două căni de ţelină tocată 200 g broccoli 3/4 cană de
mazăre piper negru sare 1/4 cană de pătrunjel proaspăt 1/2 linguriţă de
curry pudră două linguriţe de amestec de verdeaţă două căni de supă
vegetală o cană…
Read more »
Read more »
Melc cu cireşe şi ciocolată
16 January 2011
Ingrediente: 500 g făină 250 ml iaurt două ouă zahăr vanilinat 80 g
zahăr tos jumătate de linguriţă cu sare 50 g unt 25 g drojdie 200 g
ciocolată neagră 300 g cireşe pudră de scorţişoară pudră de cardamon
pudră de cuişoare Mod de preparare: Drojdia se amestecă cu o lingură
de zahăr…
Read more »
Read more »
Vinete umplute cu legume
16 January 2011
O
reteta de vinete umplute cu, orez, boabe de porumb, fasole verde,
fasole rosie boabe, ardei capia rosii, rosii cherry, ceapa, usturoi,
pudra de curry, sare si piper. Ingrediente: 4 vinete 150 g orez 100 g
boabe de porumb 250 g fasole verde 100 g fasole roşie boabe doi ardei
capia roşii 200 g roşii…
Read more »
Read more »
Prajitura cu prune
16 January 2011
Ingrediente
: 6 ouă 250 g prune 125 g zahăr 250 g făină 500 ml lapte 25 g unt 2
linguri zahăr pudră Mod de preparare: Amesteci făina cu zahărul şi cu
un vârf de cuţit de sare, adaugi ouăle unul câte unul şi laptele
treptat. Trebuie să obţii un aluat mai gros decât…
Read more »
Read more »
Minitarte cu ciocolată şi prune
16 January 2011
Ingrediente: 500 g făină 250 g unt 150 g zahăr tos 500 g prune un ou
două plicuri cremă de ciocolată instant 600 ml lapte dulce praf de copt
zahăr vanilinat esenţă de rom pudră de scorţişoară un vîrf de cuţit cu
sare frişcă Mod de preparare: Se adaugă sarea şi două pliculeţe…
Read more »
Read more »
Coasta de porc la cuptor
16 January 2011
Ingrediente: 1,5 coastă de porc 200 ml vin roşu 1/2 I borş 1 lingură
Delikat căpăţână usturoi ulei pătrunjel Mod de preparare: In borş
amestecat cu o cană de apă şi Delikat pentru pui la fiert coastele. Le
laşi să fiarbă circa 30 de minute. Intre timp, cureţi usturoiul, îl
pisezi şi îl…
Read more »
Read more »
Cartofi scazuti cu costita
16 January 2011
Ingrediente: 1 kg cartofi 1/2 costita de porc 2 cepe 2 morcovi 1
rădăcină pătrunjel 1 rădăcină păstârnac 1 gulie mică 1 linguriţă Delikat
2 foi de dafin 1 linguriţă pastă de gogoşari (sau de ardei) boia (dulce
sau iute, după gust) 1 lingură bulion Mod de preparare: Cureti ceapa
si radacinoasele, le…
Read more »
Read more »
Crevete în sos alb
16 January 2011
Ingrediente: 400 g crevete decorticate 100 g pesmet 30 g făină două ouă
300 ml smîntînă o legătură de mărar doi căţei de usturoi o linguriţă cu
boia dulce o lămîie ulei de floarea-soarelui sare piper cartofi unt
pătrunjel Mod de preparare: Crevetele se spală, se scurg de apă, se
stropesc cu sucul…
Read more »
Read more »
Sandvis pane de dovlecel si caşcaval
16 January 2011
Ingrediente:
1 dovlecel 100 g caşcaval 2 ouă 3 linguri făină sare piper ulei Mod
de preparare: Speli dovlecelul şi-l tai rondele subţiri. Tai şi
caşcavalul felii subţiri, care să nu depăşească rondelele de dovlecei.
Baţi ouăle cu un praf de sare şi piper. Pui între două rondele de
dovlecel câte o felie de…
Read more »
Read more »
Arancini cu mazăre şi carne
16 January 2011
Ingrediente: 400 g orez 100 g unt 4 ouă 3 roşii 150 g carne de porc
tocată 100 g mazăre 50 g alune tocate pesmet ulei de floarea-soarelui
busuioc verde sare piper roşii cherry Mod de preparare: Orezul se
fierbe în apă cu sare, avînd grijă să rămînă un pic tare, căci altfel…
Sufleu de carne tocata cu cartofi si sos de cascaval
16 January 2011
Ingrediente:
800 g cartofi mici 1 ceapă 1 lingură ulei 300 g carne tocata 40 g
margarină 40 g făină 2 linguri praf de curry 375 ml de supă de legume
200 g smîntână 75 g caşcaval ras sare piper boia Mod de preparare:
Speli foarte bine cartofii şi îi pui la fiert cu…
Read more »
Read more »
Orez cu dovlecei
15 January 2011
Ingrediente: 4-5 dovlecei 1 ceapă 1 ceaşcă de orez fiert 1 legătură
pătrunjel verde 4 ouă 100 g caşcaval ras sare piper pesmet Mod de
preparare: Tai dovleceii spălaţi bucăţele şi-i căleşti împreună cu ceapa
tocată în ulei încins. Adaugi şi puţină apă şi laşi să fiarbă înăbuşit
15 minute. Dai cratiţa deoparte,…
Read more »
Read more »
Pui pe sticla cu condimente
15 January 2011
Ingrediente:
1 pui sare piper alte condiment Mod de preparare: Se spala si se curata
puiul, se da cu sare, piper si alte condimete dupa gust si se infige pe
sticla. Se da la cuptor aproximativ 3 ore, dupa care se serveste cu
diferite garnituri. Pui pe sticla Poftă bună!
Read more »
Read more »
Ciorbă de conopidă cu măruntaie
15 January 2011
Ingrediente: 2 kg pui cu măruntaie (pipote, inimi) 1 conopidă mică 2
cepe 1 morcov 1 rădăcină pătrunjel 1/2 ţelină 1 păstârnac 2-3 roşii 1
gălbenuş 1 lingură smântână sare de lămâie sare piper 1 legătură
pătrunjel Mod de preparare: Speli bine carnea, o usuci şi, în oala în
care vei fierbe supa,…
Read more »
Read more »
Salată de legume cu sos de muştar
15 January 2011
Ingrediente:
1/2 kg conopidă 1/2 kg cartofi 1/2 kg fasole verde 1/2 kg ardei gras
1/2 kg morcovi 4-5 roşii oţet muştar ulei sare Mod de preparare:
Cureţi conopida, fasolea verde, cartofii şi morcovii, îi speli şi-i pui
la fiert în vase separate. Cureţi ardeii, îi tai inele şi tai şi roşiile
felii. După…
Read more »
Read more »
Muşchi de porc cu sfeclă
15 January 2011
Ingrediente: 800 g muşchi de porc un borcan sfeclă roşie murată o ceapă
roşie 4 morcovi 200 ml vin alb demisec zahăr tos ardei iute jumătate
de lămîie sare piper cimbru pudră de nucşoară ulei de floarea-soarelui
Mod de preparare: Intr-o cratiţă se încing patru linguri cu ulei, se
adaugă ceapa curăţată de…
Read more »
Read more »
Tradiţiile ceaiului în Malaiezia şi Tailayda
15 January 2011
In Malaiezia şi Tailanda oamenii beau ceaiul la fel ca în China, deşi,
datorită influenţei occidentale, unii adaugă lapte, zahăr sau lămâie.
Trăsătura cea mai distinctivă a băutului ceaiului în Malaiezia constă în
faptul că ceainicele au un orificiu foarte mic. Când malaiezieni toarnă
ceaiul în ceaşcă, ridică ceainicul din ce în ce mai…
Read more »
Read more »
Chec cu tuica
15 January 2011
Ingrediente: 6 ouă 1 cană de zahăr tos 1 cană de făină 1lămâie cu tot
cu zeamă şi1/2 din coajă 1 pliculeţ praf de copt 1 pahar de ţuică 1
pahar de ulei 1 linguriţă cacao Mod de preparare: Freci gălbenuşurile
cu 3/4 din cantitatea de zahăr, adaugi praful de copt, zeama de…
Read more »
Read more »
Sote picant din carne de vita
15 January 2011
Ingrediente:
500 g carne de vită 60 g unt (sau ulei) 3 cepe 300 g castraveciori
muraţi 1 lingură bulion 1/2 kg cartofi 1 legătură pătrunjel sare piper
boia iute Mod de preparare: Intr-o tigaie pui grăsimea şi când s-a
încins, adaugi carnea tăiată cuburi împreună cu ceapa tăiată mărunt,
boiaua şi piperul. …
Read more »
Read more »
Sos cremă de ciuperci
15 January 2011
Ingrediente: 60 g unt fără sare 4 haşme mari, tocate fin 200 g
ciuperci champignon, tăiate fin un fir de tarhon proaspăt 100 ml vin alb
600 ml supă brună de vită 2 linguri smântână sau smântână fermentată
Mod de preparare: Topiţi untul într-o tigaie, la foc mic. Adăugaţi
haşmele şi prăjiţi-le două…
Read more »
Read more »
Săraţele cu alune şi migdale
15 January 2011
Ingrediente: 500 g făină 300 ml apă o lingură de ulei de măsline 15 g
drojdie 50 g alune 50 g migdale feliate o ceapă doi căţei de usturoi o
linguriţă de zahăr tos un vîrf de linguriţă cu pudră de chimen un
vîrf de linguriţă cu pudră de ghimbir jumătate de linguriţă de…
Read more »
Read more »
Somon delice cu icre negre
15 January 2011
Ingrediente: 300 g file somon afumat 50 g icre negre 4 câteva fire de
mărar 300 g iaurt sare piper 10 cartofi mici gheaţă pisată Mod de
preparare: Se spală cartofii şi se pun să fiarbă în apă cu sare. Se
desface somonul, se şterge cu un prosop absorbant de bucătărie şi se…
Read more »
Read more »
Ruladă cu alune
15 January 2011
Ingrediente: 6 ouă 120 g zahăr tos 4 pliculeţe cu zahăr vanilinat 50 g
zahăr pudră 200 ml frişca o lămâie 250 g alune 150 g făină 400 ml lapte
dulce o linguriţă de praf de copt sare esenţă de vanilie un plic cu
budincă de vanilie unt fistic Mod de preparare: Budinca…
Read more »
Read more »
Gutui umplute cu carne
15 January 2011
Ingrediente: 8 gutui 600 g carne tocată de vita 1 ou 5 linguriţe de
zahăr 1 linguriţă făină 150 g unt sare piper după gust Mod de
preparare: Speli gutuile şi le tai câte un căpăcel la codiţă. Elimini pe
cât se poate cotoarele şi seminţele. Căleşti carnea într-o linguriţă de
unt, o…
Read more »
Read more »
Pilaf cu carne de iepure
15 January 2011
Ingrediente: 350 g orez 800 g carne de iepure două cepe două linguri de
făină 500 g ciuperci o lingură de muştar cu seminţe 250 ml vin alb o
lămâie ulei de floarea-soarelui sare piper pătrunjel sfeclă roşie
smântână Mod de preparare: Carnea de iepure se spală, se taie în
bucăţi mai mici…
Read more »
Read more »
Salată de caracatită marinată
15 January 2011
Ingrediente: 4 caracatiţe 500 ml vin alb două tije de ţelină doi
morcovi pătrunjel usturoi lămîie o frunză de dafin o ceapă albă mică 100
ml ulei de măsline un ardei iute o lingură cu oţet balsamic sare piper
cartofi Mod de preparare: A într-o oală se pun la fiert vinul alb,
doi…
Read more »
Read more »
Legume cu carpaccio
15 January 2011
Ingrediente: 450 g broccoli doi ardei graşi o vânătă 500 g roşii o
ceapă un morcov doi dovlecei 300 g carpaccio o lingură de zahăr tos o
linguriţă de busuioc uscat sare piper ulei de măsline pătrunjel salată
verde crutoane Mod de preparare: Ceapa se curăţă de foi, se spală şi
se toacă…
Read more »
Read more »
Tort cu ciocolată şi caise
15 January 2011
O
retete de tort si caise cu oua, zahar tos, faina, zahar vanilinat, praf
de copt, sare, ciocolata neagra, frisca, caise, fulge de cocs,
ciocolata, unt si nuca macinata Ingrediente: 5 ouă 200 g zahăr tos 250 g
făină două pliculeţe cu zahăr vanilinat praf de copt 75 ml apă sare 300
g ciocolată neagră…
Read more »
Read more »
Limba cu stafide si masline
15 January 2011
Ingrediente: 1,5 kg limbă vită 1/2 pachet de margarină 2 linguri făină
1/2 cană vin roşu 2 linguri stafide 100 g măsline negre 2 linguri zahăr 2
linguri bulion 1 lămâie sare Mod de preparare: Pui apă la fiert şi
când dă în clocot o torni peste limbă. Arunci această apă şi pui…
Read more »
Read more »
Tartă cu măsline
15 January 2011
Ingrediente: 800 g făină 250 ml apă 30 g drojdie 160 ml ulei două ouă o
lingură de zahăr 500 g fasole verde 300 g mazăre 500 g ciuperci doi
morcovi 100 g boabe de porumb 100 g măsline salată verde sare piper
ulei legume de sezon Mod de preparare: Intr-un vas se…
Read more »
Read more »
Broccoli cu ansoa
15 January 2011
Ingrediente: un kilogram broccoli 300 g anşoa din conservă muştar cu
seminţe 8 căţei de usturoi un gălbenuş 250 ml ulei o jumătate de lămâie
apă minerală busuioc uscat sare piper 25 g unt parmezan caşcaval sărat
Mod de preparare: Broccoli se rupe în bucheţele mai mici, se spală şi
se pune la…
Read more »
Read more »
Rulouri cu chimen
15 January 2011
Ingrediente: 550 g făină 5 g drojdie uscată o linguriţă de zahăr tos
220 ml apă 5 ouă 120 g unt 500 g şuncă 350 g caşcaval o legătură de
mărar sare piper o lingură seminţe de chimen salată verde ulei de
măsline roşii Mod de preparare: Drojdia se pune la înmuiat cu…
Read more »
Read more »
Supă de pîine sau papară – Soupe au pain ou panade
15 January 2011
Puneţi într-un vas 2-3 litri de apă rece şi 250 g pîine ruptă în bucăţi
mici. Aduceţi la fierbere. La primul clocot trageţi vasul la marginea
maşinii de gătit şi lăsaţi să fiarbă la foc mic timp de 30 de minute,
apoi daţi deoparte şi bateţi bine cu un tel de inox. Adăugaţi sare.…
Read more »
Read more »
Turnuleţe cu peşte
15 January 2011
O
retete de turnulete cu foitaj, fileuri de peste, cartofi, telina,
ceapa, rosii, capere, sare, piper, ulei de masline, castraveti, oua si
unt. Ingrediente: un pachet de foitaj un kilogram fileuri de peşte 4
cartofi o ţelină o ceapă 600 g roşii 150 g capere sare piper ulei de
măsline pătrunjel roşii castraveţi verzi două…
Read more »
Read more »
Pui cu ardei gras si măsline
15 January 2011
Ingrediente: 1 kg 1 kg ardei graşi 100 g măsline 1/2 pahar vin alb 1
ceapă 1/2 ceaşcă unt 1 pahar apă 2-3 fire tarhon ulei sare piper Mod
de preparare: Tai puiul bucăţi şi le căleşti în ulei şi unt. Cureţi
ceapa şi ardeii, le tai mărunt, le adaugi peste pui, stropeşti…
Read more »
Read more »
Tocăniţă de ficătei cu mărar
15 January 2011
Ingrediente: 1/2 kg ficăţei de pasăre 2 cepe 4 roşii 2 ardei graşi 2
linguri smântână 1 pahar vin alb 2 legături mărar boia dulce sare piper
ulei Mod de preparare: Cureţi ceapa, o tai mărunt, o căleşti în ulei
cu boia şi stingi cu apă. Cureţi ardeii şi roşiile, le tai bucăţele,…
Read more »
Read more »
Cotlete de sfeclă în sos
15 January 2011
Curăţaţi
sfecla, tăiaţi-o în felii (cotlete) şi apoi în bastonaşe, pe care le
puneţi în apă amestecată cu lapte sau cu oţet, pentru a nu se oxidă.
Fierbeti bucăţile de sfeclă în apă clocotită, în care aţi adăugat sare.
Scoateţi-le din apă cînd s-au înmuiat. Puneţi unt într-o caserolă,
adăugaţi bucăţile de sfeclă şi lăsaţi-le…
Read more »
Read more »
Tartă cu rahat şi migdale
15 January 2011
Ingrediente: 5 ouă 75 g zahăr tos miere 375 g făină 200 g unt praf de
copt 120 ml lapte pudră de scorţişoară zahăr vanilinat 250 g rahat
esenţă de migdale 100 g migdale o lămâie pudră de cuişoare pudră de
nucşoară piper negru pudră de ghimbir Mod de preparare: Se taie în…
Read more »
Read more »
Ficat cu costita si cartofi
14 January 2011
Ingrediente: 1/2 kg ficat vită 100 g costiţă afumată 5 linguri unt 1
lingură făină 1 kg cartofi 2 linguri vin câteva fire de pătrunjel zeama
de la 1/2 de lămâie 1 foaie de dafin sare piper Mod de preparare:
Cureţi cartofii, îi speli, îi tai cuburi şi îi înăbuşi în 2 linguri…
Read more »
Read more »
Sufleu de ciocolata cu inghetata de vanilie si topping de caramel
14 January 2011
O
reteta de sufleu de ciocolata, oua, lapte, esenta de rom, esenta de
vanilie, cacao si inghetata de vanilie cu topping de caramel.
Ingrediente: 6 oua 50 ml lapte 150 g unt 200-300 g ciocolata neagra 200 g
zahar 1 lingura esenta rom 1 lingura esenta vanilie cacao inghetata de
vanilie topping de caramel…
Read more »
Read more »
Papricas de pui cu galuste de branza cu marar
14 January 2011
Ingrediente:
1 pui mai mare 2 cepe 2 ardei 1 roşie mai mică 4 linguri ulei 1
linguriţă boia sare Ingrediente găluşte: 500 g brânză de vacă 2 ouă 4
linguri griş 50 g margarina 2 linguri mărar tocat fin 100 ml smântână
sare Mod de preparare: Tai în opt puiul spălat şi îl…
Read more »
Read more »
Răspândirea ceaiului in Mongolia şi Rusia
14 January 2011
In
timpul dinastiilor Tang şi Sung, ceaiul era făcut cadou mongolilor ca
daruri regale, şi astfel a ajuns să facă parte din cultura lor. în
Mongolia, ceaiul se bea cu lapte şi sare. Odată cu expansiunea
mongolilor în Rusia, în 1638, mongolii au dus cu ei şi tradiţiile
ceaiului. Totuşi, ei nu au fost primii…
Read more »
Read more »
Bulete de carne – Boulettes a la viande
14 January 2011
Tocaţi mărunt carnea şi puţin miez de pîine. Bateţi două ouă cu sare şi
piper. Adăugaţi pătrunjel tocat, amestecaţi totul şi asezonaţi cu
puţină nucşoară. Presăraţi făină pe o planşetă pe care veţi forma din
amestecul obţinut biluţe rotunde şi nu prea mari. Aveţi grijă să frecaţi
bine cu făină mîinile şi lingura cu…
Ciorbă de fasole boabe cu gogonele murate
14 January 2011
Ingrediente: 1/4 kg fasole 3-4 gogonele murate 1/2 l zeamă de gogonele
leuştean o lingură de ulei un morcov o ceapă sare cimbru un păstârnac
Mod de preparare: Se spală fasolea, se lasa câteva ore în apă rece, apoi
se dă în clocot şi se aruncă în apă. Se umple oala cu apă…
Read more »
Read more »
Salata cu oua si salam
14 January 2011
Ingrediente: 5 oua 10 cartofi 3 cepe rosii 300 g salam uscat boia sare
piper ulei 1/2 legatura patrunjel Mod de preparare: Speli foarte bine
cartofii şi îi pui la fiert în apă cu sare şi un capac peste vas. Fierbi
şi ouăle tari şi le pui sub apă rece ca să le…
Read more »
Read more »
Galuste de mamaliga cu ciuperci
14 January 2011
Ingrediente: 500 g ciuperci 200 g şuncă 150 g unt 2 linguri făină 4
linguri smântână 2 ouă 1/2 kg mălai 200 g caşcaval 6 linguri ulei 1
pahar cu pesmet sare piper Mod de preparare: Căleşti în unt ciupercile
mărunt tocate. Le laşi până ce scade zeama pe care şi-o lasă
ciupercile.…
Read more »
Read more »
Salata de castraveti murati cu miere
14 January 2011
Ingrediente: 6 castraveciori muraţi două linguri de miere două linguri
de ulei piper măcinat mărar verde tocat Mod de preparare: Castraveţii
se ţin în apă câteva ore, apoi se curăţă de coajă, se taie felii
subţiri şi se pun în straturi în salatieră, cu mărar tocat între ele. Se
stropesc cu ulei, se…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu smântână
14 January 2011
Ingrediente: 10 linguri de ulei 10 linguri de smântână 10 linguri de
zahăr o jumătate de lămâie sare 500 g făină o jumătate de linguriţă de
amoniac 200 g gem de caise (sau de măceşe, piersici, porumbe) zahăr
pudră Mod de preparare: Se bate smântână cu telul, se toarnă uleiul
treptat, apoi se…
Read more »
Read more »
Ciorba de varza murata cu galuste
14 January 2011
Ingrediente
zeama: 2 kg varză murată 300 ml zeamă de varză murată 2-3 linguri
mărar 1 ceapă albă cimbru smântână după gust sare 1 cub concentrat de
pui 1 lingură pastă de ardei sau 2 ardei kapia tocaţi prin maşină sau
mărunt tăiaţi Ingrediente găluşte: 250 g carne tocată (după gust ori
porc, ori vită,…
Read more »
Read more »
Sos de piper verde
14 January 2011
Ingrediente:
30 g boabe de piper verde 100 ml coniac 300 ml sos brun sau supă de
miel 100 ml smântână grasă Mod de preparare: Aşezaţi boabele de piper
într-o cratiţă cu fundul dublu şi încingeţi-le timp de 1-2 minute la foc
foarte mic, până când se usucă, având grijă să nu le ardeţi.…
Read more »
Read more »
Parjoale de peşte în sos de ceapă
14 January 2011
Ingrediente: un kg peşte congelat fără oase sare 3 cepe un ou piper
măcinat 3 cartofi o jumătate de lămâie două linguri de unt sau o ceaşcă
de ulei pesmet boia dulce Mod de preparare: Din peştele curăţat de
solzi şi de oase şi pe jumătate decongelat, tăiat cubuleţe mici, o
ceapă tocată…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu caise confiate
14 January 2011
Ingrediente: 200 g unt 150 g zahăr tos 4 ouă 275 g făină 350 ml lapte
praf de copt cafea instant, un plic cremă de vanilie instant zahăr
vanilinat sare o lingură de esenţă de vanilie două linguri de zahăr brun
150 g caise confiate sirop caramel Mod de preparare: Crema se
prepară…
Read more »
Read more »
Ciorbă cu găluşte de peşte
14 January 2011
Ingrediente: 500 g fileuri de peşte un ardei gras roşu un morcov o
jumătate de ţelină două cepe două ouă două felii de pâine 350 ml borş 4
roşii 100 ml ulei de floarea-soarelui un ardei iute mic leuştean sare
piper făină Mod de preparare: Morcovul şi ţelina se curăţă de coajă,
se…
Read more »
Read more »
Chiftele de vinete
14 January 2011
Ingrediente: 4 vinete mari o ceasca de ulei doua oua 3 linguri faina o
ceapa Mod de preparare: Se coc vinetele, se curata si se toaca marunt
cu un tutit special de lemn. Se pun peste ceapa tocata, sare, faina si
cele doua oua batute bine. Se ia cu lingura din amestec si…
Read more »
Read more »
Poale-n brau
14 January 2011
Ingrediente
aluat: 1 kg făină 150 g zahăr 3 ouă 600-700 ml lapte 50 g drojdie
proaspătă 1 linguriţă cu sare 100 g margarină Ingrediente umplutură: 1
kg brânză de vaci 200 g zahăr 4-5 ouă 2-3 linguri de griş 1 esenţă
vanilie 1 ou pentru uns Mod de preparare: Torni o căniţă de…
Read more »
Read more »
Ciorba de fasole cu afumatura si fidea
14 January 2011
Ingrediente: 300 g fasole albă 2 morcovi 1 rădăcină de pătrunjel sau
păstârnac 2 cepe albe 300 g afumătură de orice fel (costiţă, cârnaţi ,
ori una, ori alta, ori amândouă) 1 cutie de roşii în bulion mujdei din 2
căţei de usturoi 100 g fidea cimbru oţet Mod de preparare: Pui la…
Read more »
Read more »
Inele de calamar cu măsline
14 January 2011
Ingrediente: 500 g inele de calamar congelate 700 g rosii doi ardei
grasi doua cepe 5 catei de usturoi 250 g masline negre 500 ml vin alb
demisec 100 ml ulei de masline doua lamai patrunjel pasta de ardei iute
sare piper ardei iute Mod de preparare: Inelele de calamar se
dezgheaţă, se…
Read more »
Read more »
Piersici delicioase
14 January 2011
Ingrediente: 6 piersici mari 6 linguri de apă o jumătate de lămâie
vanilie 6 linguri de zahăr 100 g pişcoturi Mod de preparare: Cureţi de
coajă şase piersici mari, le scoţi sâmburii şi le desfaci în două.
Intr-o cratiţă cu gura largă fierbi zahărul cu apa, aşezi piersicile pe
lingura de supă şi…
Read more »
Read more »
Croissant cu somon
14 January 2011
Ingrediente: un pachet aluat de foitaj 4 castraveţi verzi 400 g somon
afumat feliat un fir de praz salată verde 4 roşii o legătură de mărar un
ou sare piper unt pentru tavă iaurt usturoi Mod de preparare:
Foitajul se dezgheaţă la temperatura camerei ca să nu se rupă foaia. Se
taie sub…
Read more »
Read more »
Dovlecei umpluţi cu salata de legume de sezon
14 January 2011
Ingrediente: 4 dovlecei 500 g ciuperci doua cepe doi ardei capia rosii 4
catei de usturoi 200 ml ulei de masline sare piper un varf de cutit de
pudra de scortisoara cimbru legume de sezon Mod de preparare:
Dovleceii se spală, se taie în jumătăţi şi se golesc de miez, păstrând o
margine…
Read more »
Read more »
Ciorbă cu morcovi şi cuşcuş
14 January 2011
Ingrediente: 500 g roşii doi morcovi o jumătate de ţelină două cepe doi
dovlecei 200 g cuşcuş 125 ml ulei de măsline 500 ml borş sare piper
pătrunjel mărar iaurt smântână Mod de preparare: Morcovii şi ţelina se
curăţă de coajă, se spală şi se taie în felii subţiri. Cepele se curăţă
de…
Read more »
Read more »
Şarlotă cu afine şi lămâie
14 January 2011
Ingrediente: 250 g făină 150 g unt 75 g zahăr pudră un ou două plicuri
cu budincă de vaniliie 5 g gelatină alimentară 700 ml lapte dulce o
jumătate de portocală un fir de rozmarin un pliculeţ cu praf de copt
sare 100 g afine lămâie Mod de preparare: Gelatina se pune la…
Read more »
Read more »
Mici de casa
14 January 2011
Ingrediente: 1/2 kg carne vită 1/2 kg carne porc cu grăsime 1/2
linguriţă de bicarbonat delikat 2-3 căţei de usturoi Mod de preparare:
Treci carnea de două ori prin maşină împreună cu usturoiul şi apoi o
amesteci cu bicarbonatul şi Delikat. Adaugi o lingură de apă şi
frămânţi foarte bine carnea. Cu mâna…
Read more »
Read more »
Friptură de vită cu fenicul
14 January 2011
Ingrediente: 400 g fileuri de vită o bucata de fenicul 800 g cartofi
250 ml sos de roşii picant un vârf de cuţit de pudră de nucşoară salată
verde 100 ml smântână 100 g unt ulei de măsline sare piper Mod de
preparare: Fileurile de came se pun într-un castron împreună cu pudra…
Read more »
Read more »
Aripioare crocante
14 January 2011
Ingrediente: 6 aripioare 1/2 pachet margarină 2 căţei de usturoi 100 g
alune nesărate şi decojite 1 pachet sticsuri boia dulce sau iute după
gust sare piper Mod de preparare: Cureţi şi speli foarte bine
aripioarele, le laşi să se zvânte. într-un castron amesteci margarina,
boiaua, sarea, piperul şi usturoiul astfel încât să…
Read more »
Read more »
Sufleu de peste alb
14 January 2011
Ingrediente: 1/2 kg salau 300 ml lapte 2 oua faina unt Mod de
preparare: Pui la fiert peştele în apă rece cu sare. După ce a fiert, îl
laşi să se răcească în apa în care a fiert, îl cureţi apoi de piele şi
oase şi-l treci prin maşina de tocat. Diluezi făina cu…
Read more »
Read more »
Carnati cu varza calinta cu ceapa
14 January 2011
Ingrediente: 1 kg varza murata 6 carnati 6 linguri ulei 1 ceapă 1
lingură bulion sare piper boia Mod de preparare: In funcţie de cât e
de sărată varza, o pui la desărat de seara sau doar cu câteva ore
înainte. Apoi, o scurgi bine, o tai fideluţă şi o pui la călit…
Read more »
Read more »
Must de mere cu scortisoara
14 January 2011
Ingrediente: opt kg mere două kg zahăr doi litri apă scorţişoară Mod
de preparare: Se spală merele şi se taie în felii groase care se pun
într-un vas mare şi se fierb acoperite cu doi litri de apă. Când merele
s-au înmuiat, se adaugă zahărul şi se mai fierb cinci minute. Se trage…
Read more »
Read more »
Macrou cu salata de linte rosie
14 January 2011
Ingrediente: 2 bucati macrou afumat 300 g linte rosie o ceapa rosie 3
rosii patrunjel sare piper ulei de masline o lamaie 3 catei de usturoi
pastarnac morcov Mod de preparare: Lintea se pune la inmuiat cu o
seara iniante, apoi se fierbe in apa cu sare pana cand boabele devin
moi. Se…
Read more »
Read more »
Clătite picante umplute cu ficat
14 January 2011
Ingrediente: 200 g friptură de porc 200 g ficat de pasăre două linguri
de pătrunjel tocat un ou sare piper măcinat 6-8 clătite pregătite din:
un ou, o cană de făină, o cană de lapte, sare, ulei (unt) Mod de
preparare: Se taie mărunt carnea cu un cuţit şi se amestecă împreună cu…
Read more »
Read more »
Tartă de brânză cu dovlecei
13 January 2011
Ingrediente: 500 g brânză de vaci 100 g brânză telemea 5 ouă doi
dovlecei 300 g sparanghel o legătură de ceapă verde o salată verde 100 g
alune mărar pătrunjel sare piper ulei de măsline roşii castraveţi verzi
smântână Mod de preparare: Sparanghelul se curăţă, se spală şi se
fierbe timp de zece…
Read more »
Read more »
Ficăţei cu legume
13 January 2011
Ingrediente: 400 g ficăţei de pui 300 g mazăre un morcov o jumătate de
ţelină 300 g fasole verde doi ardei capia, o ceapă salată verde
pătrunjel sare piper ulei de floarea-soarelui ceapă verde pentru salată
oţet mălai Mod de preparare: Fasolea verde se curăţă de codiţe, se
spală şi se fierbe în…
Read more »
Read more »
Sos de vin alb
13 January 2011
Ingrediente:
15 g unt fără sare 3 haşme, tocate fin 300 ml vin alb 300 ml supă de
pui sau peşte 400 ml smântână grasă Mod de preparare: Topiţi untul
într-o cratiţă cu fundul dublu, la foc mic. Prăjiţi uşor haşmele, fără
să se coloreze, până când devin moi şi transparente. Turnaţi vinul alb,…
Read more »
Read more »
Lasagna cu piept de pui
13 January 2011
Ingrediente: 1 pachet foi lasagna panzzani 1 piept de pui ½ kg ciuperci
proaspete 1 ceapa 4 catei usturoi 1 pahar vin rosu indoit cu 1 pahar
apa 3-4 linguri bullion de rosii sare piper Ingrediente sos béchamel: ½
pachet de unt 1 lingura faina 1 cana lapte dulce ½ rotita cascaval 1 ou…
Read more »
Read more »
Supă italiană de iarnă
13 January 2011
Ingrediente:
3 morcovi 1 gulie 1ţelină 2 roşii în bulion 100 g fasole albă fiartă
ardei gras roşu sfeclă roşie 1 legătură pătrunjel 50 g caşcaval ulei
dacă se poate din sâmburi de măsline Mod de preparare: Cureţi ceapa, o
tai mărunt şi pe foc cu ulei şi puţină apă. Când s-a înmuiat, adaugi…
Varza acra cu afumatura si crenvusti
13 January 2011
O
reteta delicioasa de varza acra cu afumatura si crenvusti din: varza,
ceapa, vin rosu, crenvusti si afumatura. Ingrediente: 1 varza de 1 kg 2
cepe 2 pahare vin rosu 4 crenvusti 200 g afumatura Mod de preparare:
Procedezi aşa: în funcţie de cât de sărată este varza, cu o seară
înainte sau doar…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu pere si stafide
13 January 2011
Ingrediente: un pachet de foitaj un kg pere 100 g stafide lichior de
fructe 50 g unt 50 g zahăr două pliculeţe cu zahăr vanilinat
scorţişoară 100 g pesmet Mod de preparare: Perele se curăţă de coajă
şi de seminţe, apoi se toacă mărunt. Stafidele se pun la înmuiat
într-un vas cu lichior…
Read more »
Read more »
Macrou umplut
13 January 2011
Ingrediente: 4 bucati de macrou 3 linguri de faina o lingura de pesmet o
frunza de dafin 5 boabe piper 3 boabe ienibahar 50 ml otet 150 rosii
uscate 50 g muguri de pin 2 catei de usturoi pesto de busuioc sare piper
ulei de masline salata verde Mod de preparare: Peştele se…
Read more »
Read more »
Supă cu ciuperci
13 January 2011
Ingrediente: două cepe 500 g ciuperci o salată verde doi căţei de
usturoi o frunză de dafin 100 g paste mici 75 ml ulei de
floarea-soarelui pătrunjel o lămâie sare piper smântână ardei iute Mod
de preparare: Cepele se curăţă de foi, se spală şi se toacă mărunt.
Usturoiul se curăţă de foi…
Read more »
Read more »
Rulada cu ciocolata si banane
13 January 2011
Ingrediente aluat: 400 g biscuiţi cu cacao din cei moi 10 linguri zahăr
6 linguri ciocolată amăruie rasă 350 ml lapte Ingrediente cremă: 100 g
ciocolată albă (fără cremă) rasă 1 pachet margarină 6 linguri zahăr
pudră cu aromă de vanilie 2 banane mari Mod de preparare: Amesteci
ciocolata cu biscuiţii daţi prin…
Read more »
Read more »
Rulouri de foitaj cu kaizer
13 January 2011
Ingrediente: un pachet de foitaj 500 g kaizer două cepe 125 ml vin alb o
lingură de făină un ardei gras 50 g unt 150 ml smântână 150 ml sos de
roşii două linguri de muştar cimbru sare piper un ou salată verde varză
roşie Mod de preparare: Foitajul se dezgheaţă la temperatura…
Read more »
Read more »
Tartă cu gem de prune
13 January 2011
Ingrediente: 300 g făină 80 g unt 50 g zahăr tos două ouă un borcan de
gem de prune zahăr vanilinat o linguriţă de pudră de scorţişoară sare o
jumătate de pliculeţ cu praf de copt fructe de sezon frişcă miezuri de
nucă Mod de preparare: Făina se cerne şi se toarnă într-un…
Read more »
Read more »
Salată de pepene rosu, branza feta si busuioc
13 January 2011
Ingrediente: un kilogram pepene roşu 500 g brânză feta 100 g busuioc 50
g muguri de pin 4 linguri de ulei de măsline o limetă o portocală miere
o linguriţă de oţet balsamic piper crakers seminţe de dovleac seminţe
de floarea-soarelui Mod de preparare: Pepenele roşu se curăţă de coajă
şi seminţe, se…
Read more »
Read more »
Ficat de vitei cu ouă si cartofi
13 January 2011
Ingrediente: 1/2 kg ficat 6 cartofi potriviţi 5 ouă 100 g caşcaval sau
telemea sare verdeaţă Mod de preparare: Cureţi şi speli cartofii, îi
tai cuburi şi le pui la fiert în apă cu sare. Cureţi ficatul, îl tai şi
pui feliile la prăjit. Baţi bine ouăle ca pentru omletă. Intr-un vas
uns…
Read more »
Read more »
Cremă cu pepene roşu
13 January 2011
Ingrediente: un plic budincă de vanilie din comerţ 400 ml frişcă 400 ml
lapte dulce zahăr vanilinat esenţă de vanilie 200 g fulgi de ciocolată
topping de cafea pepene roşu fulgi de cereale expandate traşi în
ciocolată Mod de preparare: Frisca se mixează, se acoperă cu folie
alimentară şi se introduce la rece.…
Read more »
Read more »
Sufle cu sunca si ciuperci
13 January 2011
Ingrediente:
100 g şuncă 100 g ciuperci 4 ouă 1 pahar mare cu smântână 1 linguriţă
de unt 100 g făină 3-4 linguri pesmet 100 g caşcaval răzuit sare piper
Mod de preparare: Tai ciupercile (care pot fi crude şi călite puţin sau
din conservă) şi şunca şi răzui caşcavalul. Le laşi deoparte şi…
Read more »
Read more »
Broccoli cu şuncă
13 January 2011
Ingrediente: un kilogram broccoli 500 g fasole verde 300 g mazăre 400 g
şuncă un avocado salată verde două linguri de ulei de măsline 3 căţei
de usturoi 250 ml apă o lingură de amidon ardei iute 100 g parmezan sare
piper mărar Mod de preparare: Mazărea, fasolea verde şi broccoli se
pun…
Read more »
Read more »
Salată chinezească cu tăiţei
13 January 2011
Ingrediente: 400 g tăiţei chinezeşti cu ou 4 morcovi două fire de praz
doi ardei graşi roşii două linguri de sos de sois piper sare ulei de
măsline Mod de preparare: Tăiţeii se fierb în apă cu sare. în timp ce
fierb, prazul şi ardeii se taie bucăţele, iar morcovii rondele. Morcovii
şi…
Read more »
Read more »
Perisoare fierte in aburi cu sos de smantana
13 January 2011
Ingrediente:
500 g carne vită fără os 250 g pâine albă fără sare 800 ml lapte
degresat 80 g făină 80 g unt 170 g smântână cu puţine grăsimi Mod de
preparare: Pui carnea la fiert în apă clocotită. Fiartă, o treci prin
maşină împreună cu pâinea înmuiată şi bine presată de apă. Amesteci…
Read more »
Read more »
Clătite cu icre negre si somon afumat
13 January 2011
Ingrediente: 300 g făină 550 ml lapte dulce două ouă 300 g brânză de
vaci 100 ml smântână 400 g somon afumat 100 g icre negre sare piper
busuioc ulei pentru uns sos de soia Mod de preparare: Ouăle se pun
într-un vas mai mare şi se amestecă bine cu laptele dulce şi…
Read more »
Read more »
Ceai: Obiceiurile coreene şi tibetane
13 January 2011
In
jurul anului 820, oamenii din Ch’a Hsien, astăzi Coreea, au vrut să-şi
cultive singuri ceaiul şi să nu-l mai importe mereu din China. Au trimis
emisari în China pentru a se întoarce cu seminţe de plante de ceai,
modul de cultivare şi tehnica de preparare a ceaiului. Coreenii nu şi-au
elaborat propriul mod de…
Read more »
Read more »
Salată cu ciuperci şi tarhon
13 January 2011
Ingrediente: 500 g ciuperci 4 cartofi un ardei iute 4 ouă 100 g măsline
negre fără sâmburi o ceapă 3 căţei de usturoi douăi lămâi sare piper
ulei de măsline 5 boabe de piper tarhon sfeclă roşie Mod de preparare:
Se face un sos din ceapa şi usturoiul tocate mărunt, ulei de măsline,…
Read more »
Read more »
Ciorba de carnati
13 January 2011
Ingrediente: 2 cepe 2 cârnaţi 2 linguri făină sare oţet 2 ouă 100 g
smântână verdeaţă după gust Mod de preparare: Pui 2 l de apă rece să
fiarbă cu un praf de sare. Cureţi şi tai ceapa mărunt şi când fierbe
apa din oală, adaugi ceapa. Cât fierbe ceapa, tai cârnaţii felioare…
Read more »
Read more »
Biscuiţi din cereale
13 January 2011
Ingrediente: 130 g unt 125 g zahăr tos 120 g zahăr pudră 200 g fulgi de
cocos 500 g fulgi de cereale 100 g fructe confiate o lingură de esenţă
de rom două ouă zahăr vanilinat 300 g ciocolată neagră o lingură de ulei
migdale alune Mod de preparare: Untul se taie în…
Read more »
Read more »
Bărcuţe de vinete cu chiftele
13 January 2011
Ingrediente: 4 vinete 200 g carne de porc 200 g carne de vită două cepe
doi ardei graşi 200 g ciuperci, 4 căţei de usturoi o lingură de pesmet
ulei de floarea-soarelui sare piper pătrunjel smântână usturoi Mod de
preparare: Cepele se curăţă şi se toacă mărunt. Carnea de vită şi cea
de…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu caise, migdale si fulgi de ciocolata
13 January 2011
Ingrediente: 500 g caise 300 g unt 170 g zahăr tos 50 g migdale 500 g
făină zahăr vanilinat sare praf de copt esenţă de migdale un plic
budincă de cacao 450 ml lapte dulce două linguri de fulgi de ciocolată
topping de ciocolată mentă Mod de preparare: Se amestecă bine cu
zahărul…
Read more »
Read more »
Pizza cu avocado
13 January 2011
Ingrediente: 700 g făină două linguri de ulei de măsline o linguriţă de
zahăr 30 g drojdie două bucăţi de avocado un ardei iute 100 g boabe de
porumb roşii în suc propriu 200 g parmezan sare pătrunjel o lămâie
caşcaval Mod de preparare: Drojdia se sfărâmă şi se pune într-un
castronel cu…
Read more »
Read more »
Budinca de mamaliga cu portocale
13 January 2011
Ingrediente:
110 g unt 4 linguri de zahăr 2 ouă 200 g mălai fin 1 păhărel lichior de
fructe 1 cub de drojdie 50 g coajă de portocale confiată sare Mod de
preparare: Pui 100 g unt într-un castron şi-l amesteci cu lingura de
lemn adăugând puţin câte puţin zahărul. Separi ouăle şi pui…
Read more »
Read more »
Frigărui cu chifteluţe de peşte
13 January 2011
Ingrediente: 500 g fileuri de peşte un cartof doi morcovi o jumătate de
ţelină o rădăcină de pătrunjel 400 g brânză de vaci un ou o ceapă
pătrunjel sare piper ulei de floarea-soarelui roşii cherry 75 g unt o
lămâie salată de sfeclă roşie Mod de preparare: Rădăcina de pătrunjel
şi ţelina se…
Read more »
Read more »
Placintele impaturite
13 January 2011
Ingrediente: 6 linguri ulei 6 linguri lapte 350 g făină sare 1 ou Mod
de preparare: Amesteci toate ingredientele şi faci un aluat pe care îl
împărţi în 10 bucăţi. Fiecare dintre cele 10 bucăţi o întinzi şi o
împătureşti de 3 ori. Apoi, după a treia împăturire, pui fiecare bucată
să se…
Read more »
Read more »
Papanasi din mamaliga
13 January 2011
Ingrediente:
200 g mămăligă (rece sau caldă, rămasă sau făcută chiar pentru
papanaşi) 250 g brânză dulce 1 ou 1-2 linguri făină ulei sare Mod de
preparare: Fărâmiţezi mămăliga şi o amesteci cu brânza poţi pune dulce
sau sărată, după gust, oul şi făina. Potriveşti de sare şi formezi
papanaşii pe care îi prăjeşti.…
Read more »
Read more »
Pui cu prune uscate
13 January 2011
Ingrediente:
2 aripi de porţie 1/2 kg prune uscate 1 ceaşcă ulei 1 linguriţă zahăr
sare Mod de preparare: Speli prunele şi el laşi în apă rece timp g de o
oră. Cureţi şi speli aripile foarte bine, le usuci cu şervete de
hârtie, le treci prin făină şi le prăjeşti în ulei. Pui…
Read more »
Read more »
Creveţi în două culori cu legume
13 January 2011
Ingrediente: 500 g creveţi un albuş o lingură de amidon 400 g legume
congelate o linguriţă zahăr brun o linguriţă ghimbir tocat o linguriţă
sos de soia iute (opţional) un fir de ceapă verde o lingură de sos de
soia o lingură de vin de orez chinezesc o lingură de pastă de roşii
ulei…
Read more »
Read more »
Chec cu legume si un strop de ghimbir
13 January 2011
Ingrediente: 150 g mazăre doi morcovi doi dovlecei un ardei gras 4 ouă
150 g făină 100 ml lapte 50 ml smântână un cubuleţ de drojdie 120 g unt
foarte puţin ghimbir sare piper 100 g caşcaval Mod de preparare:
Morcovii, dovleceii şi ardeiul gras tăiate cubuleţe împreună cu mazărea
se pun la…
Read more »
Read more »
Sufle de fructe confiate
13 January 2011
Ingrediente:
60 g unt 60 g făină 150 ml lapte 6 ouă 70 g zahăr pudră 2 linguri de
fructe confiate pesmet Mod de preparare: Intr-o cratiţă pui laptele şi
untul să fiarbă. Când dă în clocot, torn i toată făina odată. Amesteci
cu o lingură de lemn până se dezlipeşte de cratiţă. Tragi…
Read more »
Read more »
Gogosele de cartofi cu cascaval
13 January 2011
Ingrediente
: 6-8 cartofi 150 g făină 3 ouă 100 g caşcaval 200 ml ulei pentru
prăjit sare Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi tai felii şi îi
fierbi în apă cu sare la foc iute. Fierţi, îi strecori şi îi laşi în
strecurătoare 10-15 minute să se răcorească după care îi treci prin…
Read more »
Read more »
Desert cu nuca de cocos si stafide
13 January 2011
Ingrediente: 3 ceşti de nucă de cocos rasă o ceaşcă de zahăr două ceşti
de lapte un praf de sare 3 ouă bătute spumă o jumătate de ceaşcă de
stafide 3 linguriţe de rom Mod de preparare: Se încălzeşte nuca de
cocos, zahărul, laptele şi sarea la foc mediu, amestecând încontinuu. Se
ia…
Desert cu nuca de cocos si stafide
13 January 2011
Ingrediente: 3 ceşti de nucă de cocos rasă o ceaşcă de zahăr două ceşti
de lapte un praf de sare 3 ouă bătute spumă o jumătate de ceaşcă de
stafide 3 linguriţe de rom Mod de preparare: Se încălzeşte nuca de
cocos, zahărul, laptele şi sarea la foc mediu, amestecând încontinuu. Se
ia…
Read more »
Read more »
Supa de gris rumenit
13 January 2011
Ingrediente: 300g griş 1 l lapte 250 g morcovi 250 g păstârnac 100 g
praz 1 legatura patrunjel verde sare 250 g paine fara sare Mod de
preparare: Cureţi zarzavatul îl tai cubuleţe şi le pui la fiert în apă
clocotită cu puţină sare. Cat timp fierb legumele, într-o tigaie
rumeneşti grişul, fără…
Read more »
Read more »
Cârnati cu ouă si legume la tigaie
12 January 2011
Ingrediente: 200 g cârnaţi cabanos 2 ardei graşi galbeni, roşii, verzi
4-5 cartofi 5 cepe 1 căţel de usturoi 3 linguri pastă de ardei (dacă
ai, dacă nu, pune bulion deşi nu are acelaşi gust) 1/2 l supă 1
linguriţă cimbru 4 ouă Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi tai
cuburi şi îi…
Read more »
Read more »
Plachie de fasole verde cu lapte
12 January 2011
Ingrediente:
800 g fasole verde 2 cepe 3-4 ardei graşi 2 căpăţâni usturoi 50 ml ulei
1 linguriţă boia de ardei 100 ml lapte 100 ml apă 2 roşii 1 legătură
mărar Mod de preparare: Cureţi fasolea, o speli şi o tai bucăţi.
Cureţi ceapa, ardeii şi usturoiul, le tai mărunt, le căleşti împreună,…
Read more »
Read more »
Galuste cu malai si parmezan
12 January 2011
Ingrediente galuste: 300 g malai fin 30 g unt 50 g parmezan sare
Ingrediente sos: 400 g pulpa de rosii 1/2 ceapa ulei de masline sare
piper Mod de preparare: Pui să fiarbă 1 l apa cu putina sare si cand
fierbe apa adaugi mălaiul amestecând energic ca să nu se formeze…
Read more »
Read more »
Dovlecei cu smantana si chimen
12 January 2011
Ingrediente:
4 dovlecei 30 g unt 125 ml smântână 1/2 linguriţă chimen 2 linguri ulei
sare piper 1 lămâie Mod de preparare: Speli dovleceii, îi cureţi de
coajă şi-i tai pe diagonală felii groase de 5 mm. Le rumeneşti apoi în
unt şi când sunt gata le scoţi pe o farfurie pe şerveţele de…
Read more »
Read more »
Salată ţărănească
12 January 2011
Ingrediente : 1 salată verde 100 g cârnaţi afumaţi 1 ardei gras 1
ceapă 1 conopidă mică 2 roşii 2 linguri ulei 1 linguriţă oţet 1
legătură mărar sare piper Mod de preparare: Speli conopida, o fierbi
10 minute în apă clocotită cu sare şi după ce s-a răcit o desfaci în
bucheţele.…
Read more »
Read more »
Ingheţată cu biscuiţi
12 January 2011
Ingrediente
: 5 ouă 250 g zahăr 3 linguri făină 6 linguri pline cu vârf de nucă
măcinată 300 ml lapte 500 ml frişcă lichidă 2 plicuri zahăr vanilat 1
linguriţă nes 1 lingură cacao 100 g biscuiţi nisipoşi simpli 100 g
biscuiţi nisipoşi cu cacao 50 g ciocolată Mod de preparare: Freci
gălbenuşurile…
Read more »
Read more »
Chec fără grăsime
12 January 2011
Ingrediente:
4 ouă 6 linguri rase de zahăr 6 linguri rase de amidon 2 1/2 linguri
pline cu vârf cu făină 1 plic zahăr vanilat Mod de preparare: Freci
gălbenuşurile cu zahărul şi vanilia până când amestecul devine spumos.
Adaugi făina, amidonul şi la final albuşurile bătute spumă, apoi
amesteci cu o lingură de…
Read more »
Read more »
Ruladă din ouă cu orez
12 January 2011
Ingrediente
foaie : 2 ouă 150 ml lapte 1 lingură unt 20 g făină Ingrediente
umplutură : 3 linguri orez 1 ceapă mică 1 ou + 1 albuş crud sare piper
Mod de preparare: Baţi gălbenuşurile cu făina şi laptele, adaugi
albuşurile bătute spumă şi torni compoziţia obţinută într-o tavă unsă cu
unt şi…
Read more »
Read more »
Găluşte cu sos de roşii
12 January 2011
Ingrediente: 200 g griş 1 sare 1 linguriţă zahăr 1 l lapte 100 g unt 2
ouă 3 roşii Mod de preparare: Fierbi laptele cu 50 g de unt şi un
praf de sare şi când clocoteşte pui grisul în ploaie şi laşi până se
îngroaşă. După ce a fiert şi s-a răcit…
Read more »
Read more »
Pui marinat la gratar
12 January 2011
Ingrediente:
6 pulpe de pui 2 linguri muştar 3 linguri miere 3 linguriţe susan 1
lingură cuişoare 3 linguri ulei zeama unei lămâi sare piper Mod de
preparare: Speli carnea, o crestezi şi o laşi deoparte până pregăteşti
sosul. Amesteci mierea cu uleiul, muştarul şi zeama de lămâie, pui
cuişoarele, susanul, sare şi piper…
Read more »
Read more »
Găluşte cu pere şi alune
12 January 2011
Ingrediente:
500 g cartofi 1 lingură unt 3 pere 1 ou 100 g griş 100 g făină 200 g
alune nesărate coaja rasă a unei lămâi 2 linguri zahăr pudră scorţişoară
3 linguri zahăr cristale sare Mod de preparare: Cureţi perele de
coajă şi cotoare şi le pui la fiert în 2 căni de…
Read more »
Read more »
Şniţele de caşcaval
12 January 2011
Ingrediente:
300 g caşcaval 2 ouă 2 linguri muştar 1 ceapă 6 fire pătrunjel 4 felii
pâine uscată sare Mod de preparare: Tai caşcavalul în felii de 1 cm
grosime şi le dai pentru 5 minute la congelator. Fărâmiţezi miezul de
pâine, adaugi ceapa şi pătrunjelul bine tocat şi amesteci ca să obţii o…
Read more »
Read more »
File de peste cu legume la cuptor
12 January 2011
Ingrediente:
1,5 kg crap file 2 kg cartofi roşii 3 ardei graşi 3 roşii 3 cepe 150 g
slănină afumată 400 ml smântână 3 linguriţe boia dulce 3 linguri ulei
Mod de preparare: Crestezi fileurile de peşte, le împănezi cu slănină
şi le prăjeşti în ulei încins. Fierbi cartofii în coajă, apoi îi cureţi…
Read more »
Read more »
Ciorbă de pui cu legume
12 January 2011
Ingrediente:
carne de pui dupa gust 3 morcovi 2 cepe 1 jumatate de telina 2 ardei
grasi 3 linguri bullion/suc de rosii 1 pliculet bors/1/2 kg bors 4
cartofi 1 pastarnac sare piper 2 linguri ulei 2 oua
Delikat/vegeta/cuburi maggi sau knor 1 legatura patrunjel sau leustean
Mod de preparare: Se da carnea in fiert…
Read more »
Read more »
Chiftelute pane
12 January 2011
Ingrediente:
500 g carne tocată de porc 2 căţei de usturoi 6 ouă 1 cană făină 1
ceapă 1 cartof mare 1 felie pâine 1 legătură mărar sare piper Mod de
preparare: Fierbi cartoful în coajă şi când e gata, îl cureţi şi-l
pasezi. Cureţi apoi usturoiul şi ceapa, pisezi usturoiul şi tai ceapa…
Read more »
Read more »
Ciorba de fasole cu carnati si tarhon
12 January 2011
Ingrediente
: 500 g fasole albă 350 g cârnaţi afumaţi 1 lingură făină crenguţe
tarhon 1linguriţă zahăr 100 g smântână ulei oţet sare după gust Mod de
preparare: Alegi şi cureţi fasolea şi o pui la înmuiat de seara până
dimineaţa. A doua zi, o scurgi de apa în care a stat şi o…
Read more »
Read more »
Panforte
12 January 2011
Ingrediente: 125 g migdale 75 g alune 235 g coajă de lămâie tocata 60 g
făină o linguriţă de scorţişoară măcinată o jumătate de linguriţă de
cuişoare măcinate o jumătate de linguriţă de coriandru măcinat o
jumătate de linguriţă de nucşoară măcinată o optime de linguriţă de
piper alb măcinat 185 g de miere…
Read more »
Read more »
Salata de vinete cu branza
12 January 2011
Ingrediente:
4 vinete 1 dovlecel 1 ceapă 3 linguri telemea rasă 3 linguri maioneză
sare ulei Mod de preparare: Coci vinetele pe aragaz, apoi le presari cu
sare şi le laşi să se răcească acoperite cu un prosop curat. Cureţi
dovlecelul, îl fierbi în apă cu sare şi fiert îl pasezi. După ce s-au
răcit…
Read more »
Read more »
Cocktail cu 3 arome
12 January 2011
Ingrediente: 20 ml lichior de cafea 40 ml cafea la filtru 20 ml whisky
100 ml frişcă lichidă 2-3 linguriţe cremă de whisky 40 ml lichior de
curacao Mod de preparare: In două pahare de coniac se toarnă whisky,
lichiorul de cafea şi cafeaua caldă cam până la jumătatea paharelor, dar
cu mare…
Read more »
Read more »
Risotto milanez
12 January 2011
Ingrediente: un litru de supă un sfert de linguriţă de pudră de şofran
75 g de unt o ceapă de mărime medie foarte fin tocată 300 g orez arborio
120 ml vin alb sec 115 g brânză parmigiano reggiano foarte fin rasă
Mod de preparare: Se pune mai întâi supa la fiert. Şofranul…
Read more »
Read more »
Portofele cu struguri
12 January 2011
Ingrediente
aluat : 400 g făină 1 cană lapte 1 pachet margarină 2 linguri ulei
sare Ingrediente umplutură : l strugure alb 1 strugure roşu 1 lingură de
esenţă de rom 150 g brânză de vaci 3 ouă 2 linguri zahăr pudră 2
linguri ulei scorţişoară Mod de preparare: Opreşti 5 linguri de făină…
Read more »
Read more »
Rulouri de ardei marinaţi
12 January 2011
Ingrediente:
4 ardei graşi divers coloraţi 1 piept de pui 100 g smântână ulei cimbru
sare piper 2-3 căţei de usturoi 2 linguri oţet 1 legătură mărar Mod
de preparare: Coci ardeii, îi presari cu sare, îi acoperi cu un prosop
curat şi-i laşi să se răcească. îi cureţi apoi de pieliţe şi cotoare…
Read more »
Read more »
Cocktail Curcubeu
12 January 2011
Ingrediente: 100 ml lichior de oua 50 ml cherry 50 ml suc de portocala
cu pulpa 2 bete de napolitane caramel 2 felii de portocala 2 cirese, ca
decor Mod de preparare: Se toarna cherry in pahare. Este foarte
important ca toate bauturile de fie reci atunci cand se folosesc. Se
toarna sucul…
Read more »
Read more »
Piroşti cu brânză şi pate
12 January 2011
Ingrediente:
400 g + 1 lingură făină 2 ouă 2 cartofi 1 cutie mică de pate 2
triunghiuri de brânză topită sare piper 2 cepe 4 linguri smântână 1
legătură pătrunjel Mod de preparare: Fierbi cartofii cu tot cu coajă
şi când sunt gata îi cureţi, îi pasezi şi-i amesteci cu pateul, 1
triunghi…
Read more »
Read more »
Conopidă cu pui si nucsoara
12 January 2011
Ingrediente: un kg conopidă 100 g unt două piepturi de pui 100 g
ciuperci şi verdeaţă puţin piper 5 g sare puţină nucşoară 25 g ceapă
prăjită un ou 50 g pesmet 150 g grăsime Mod de preparare: Conopida
fiartă se înăbuşă în unt. Se toacă bine carnea de pui (poate fi şi…
Read more »
Read more »
Balmus
12 January 2011
Ingrediente:
400 g mălai 11 lapte îndoit cu apă 200 g brânză de oi sare Mod de
preparare: Pui la fiert laptele îndoit cu apă şi când fierbe adaugi
mălaiul. Trebuie să-ţi iasă o mămăligă ceva mai moale. La final adaugi
brânza şi amesteci bine până ce încorporezi toată brânza. Răstorni pe un
platou…
Read more »
Read more »
Prăjitură caramel
12 January 2011
Ingrediente:
1 kg făină 200 g margarina 400 g smântână Ingrediente cremă: 2 căni
zahăr 500-600 ml lapte 4-5 linguri făină 100 g margarină Ingrediente
glazură: 12 linguri zahăr 6 linguri apă 3 linguri cacao 50 g margarină
Mod de preparare: Amesteci toate ingredientele până obţii un aluat
elastic pe care-l împărţi în 8…
Read more »
Read more »
Vinete umplute cu carne de vita
12 January 2011
Ingrediente:
3 vinete grase 500 g carne tocată de vita 3 cepe mari 1/2 gogoşar 1
cartof 2 ouă 1 lingură bulion 1 legătură mărar 1 legătură pătrunjel 1
roşie sare piper ulei Mod de preparare: Speli vinetele, le pui întregi
în apă clocotită, le clocoteşti 5 minute, apoi le scoţi, le treci sub…
Read more »
Read more »
Răspândirea ceaiului în afara Chinei
12 January 2011
Ceaiul
a atins culmea modei în timpul dinastiei Tang şi cam în această
perioadă a început să se răspândească în afara Chinei, mai întâi în
Japonia şi Coreea, şi apoi în Orientul Mijlociu. Ceaiul a ajuns în
Europa abia în secolul al şaisprezecelea, aproximativ opt sute de ani
mai târziu, şi de multe ori este…
Read more »
Read more »
Ingheţată de mere
12 January 2011
Ingrediente:
1 kg mere 1 lingură zeamă de lămâie 100 g zahăr Mod de preparare:
Speli merele, le cureţi de coajă, le stropeşti cu zeama de lămâie,
adaugi zahărul şi amesteci până se omogenizează. Pui piureul obţinut
într-un vas şi îl dai la congelator pentru 4-5 ore. Când e gata scoţi
globuleţe cu lingura…
Read more »
Read more »
Vrajitoriile lui Jamie Oliver 49 (video)
12 January 2011