Retete de Paste:
Piroşti cu brânză şi pate
12 January 2011
Ingrediente:
400 g + 1 lingură făină 2 ouă 2 cartofi 1 cutie mică de pate 2
triunghiuri de brânză topită sare piper 2 cepe 4 linguri smântână 1
legătură pătrunjel Mod de preparare: Fierbi cartofii cu tot cu coajă
şi când sunt gata îi cureţi, îi pasezi şi-i amesteci cu pateul, 1
triunghi…
Read more »
Read more »
Conopidă cu pui si nucsoara
12 January 2011
Ingrediente: un kg conopidă 100 g unt două piepturi de pui 100 g
ciuperci şi verdeaţă puţin piper 5 g sare puţină nucşoară 25 g ceapă
prăjită un ou 50 g pesmet 150 g grăsime Mod de preparare: Conopida
fiartă se înăbuşă în unt. Se toacă bine carnea de pui (poate fi şi…
Read more »
Read more »
Balmus
12 January 2011
Ingrediente:
400 g mălai 11 lapte îndoit cu apă 200 g brânză de oi sare Mod de
preparare: Pui la fiert laptele îndoit cu apă şi când fierbe adaugi
mălaiul. Trebuie să-ţi iasă o mămăligă ceva mai moale. La final adaugi
brânza şi amesteci bine până ce încorporezi toată brânza. Răstorni pe un
platou…
Read more »
Read more »
Prăjitură caramel
12 January 2011
Ingrediente:
1 kg făină 200 g margarina 400 g smântână Ingrediente cremă: 2 căni
zahăr 500-600 ml lapte 4-5 linguri făină 100 g margarină Ingrediente
glazură: 12 linguri zahăr 6 linguri apă 3 linguri cacao 50 g margarină
Mod de preparare: Amesteci toate ingredientele până obţii un aluat
elastic pe care-l împărţi în 8…
Read more »
Read more »
Vinete umplute cu carne de vita
12 January 2011
Ingrediente:
3 vinete grase 500 g carne tocată de vita 3 cepe mari 1/2 gogoşar 1
cartof 2 ouă 1 lingură bulion 1 legătură mărar 1 legătură pătrunjel 1
roşie sare piper ulei Mod de preparare: Speli vinetele, le pui întregi
în apă clocotită, le clocoteşti 5 minute, apoi le scoţi, le treci sub…
Read more »
Read more »
Răspândirea ceaiului în afara Chinei
12 January 2011
Ceaiul
a atins culmea modei în timpul dinastiei Tang şi cam în această
perioadă a început să se răspândească în afara Chinei, mai întâi în
Japonia şi Coreea, şi apoi în Orientul Mijlociu. Ceaiul a ajuns în
Europa abia în secolul al şaisprezecelea, aproximativ opt sute de ani
mai târziu, şi de multe ori este…
Read more »
Read more »
Ingheţată de mere
12 January 2011
Ingrediente:
1 kg mere 1 lingură zeamă de lămâie 100 g zahăr Mod de preparare:
Speli merele, le cureţi de coajă, le stropeşti cu zeama de lămâie,
adaugi zahărul şi amesteci până se omogenizează. Pui piureul obţinut
într-un vas şi îl dai la congelator pentru 4-5 ore. Când e gata scoţi
globuleţe cu lingura…
Read more »
Read more »
Pui picant cu legume de toamnă
12 January 2011
Ingrediente:
1 piept de pui 5 gogoşari 2 vinete roşii 1 ardei iute boia dulce sare
piper 1 legătură marar Mod de preparare: Tai carnea bucăţele şi le
prăjeşti în ulei încins cu sare şi piper după gust. Cureţi gogoşarii,
îi speli, îi tai fideluţă, tai şi vinetele felii şi le adaugi peste
carne…
Read more »
Read more »
Salata cu legume si carne de vitel
12 January 2011
Ingrediente: 2-3 ardei graşi 4 roşii 2 cepe 300 g carne de viţel 100 g
caşcaval 2 căţei usturoi 1 legătură verdeaţă 4 linguri ulei 1 lingură
oţet sare piper Mod de preparare: Speli carnea şi o fierbi o oră pe
foc mic în apă cu sare. Cureţi toate legumele, le speli, apoi…
Read more »
Read more »
Crema din must si miez de nuca
12 January 2011
Ingrediente
: 1,5 l must 3 linguri făină 5 linguri miere 500 g nucă Mod de
preparare: Fierbi mustul până scade la un sfert din cantitate şi devine
concentrat. Adaugi mierea, făina în ploaie şi amesteci până se îngroaşă.
Laşi compoziţia să se răcească puţin. Pui miezul de nucă în 6 pahare.
Torni crema…
Read more »
Read more »
Piersici cu orez
12 January 2011
Ingrediente:
4 ceşti lapte 1 ceaşcă orez 2 gălbenuşuri 1 lingură unt 12 piersici 3
linguri zahăr + 4 linguri zahăr 4 albuşuri + 200 g zahăr Mod de
preparare: Fierbi orezul cu laptele şi după ce gata îl laşi să se
răcească, apoi îi adaugi 3 linguri zahăr, untul şi gălbenuşurile. Faci
un…
Read more »
Read more »
Ţuşpais cu carne de porc
12 January 2011
Ingrediente:
l dovlecel mare 1 kg carne de porc 5-6 căţei de usturoi 1 legătură
mărar 4-5 roşii 4 linguri făină 11 lapte acru 100 ml ulei 2-3 foi de
dafin sare piper Mod de preparare: Cureţi dovlecelul de coajă, îl tai
în jumătate pe lungime, îl cureţi de seminţe (dacă e nevoie) şi-l…
Read more »
Read more »
Crochete de carne cu ciuperci
12 January 2011
Ingrediente:
250 g carne 200 g şuncă 1 ceapă 4-5 ciuperci 3 ouă 20 g unt 2 linguri
pesmet 200 ml ulei 2 linguri făină sare piper pătrunjel Mod de
preparare: Tai ciupercile bucăţele şi le înăbuşi în unt. Treci apoi
carnea, şunca şi ceapa prin maşina de tocat, adaugi sare, piper după
gust,…
Read more »
Read more »
Pulpa de miel cu cartofi si rozmarin
12 January 2011
Ingrediente: o pulpa de miel un pahar de vin roze piper boabe si
macinat sare 3-4 catei de usturoi 4 cartofi feliute de sunca rozmarin 20
g unt 1-2 linguri pasta de rosii pesmet Mod de preparare: Se sterge
carnea cu un prosop absorbant de bucatarie, se inteapa cu un cutit
foarte ascutit…
Read more »
Read more »
Plăcintă cu vinete si măsline
12 January 2011
Ingrediente:
500 g vinete 2 roşii 50 g măsline negre 200 g făină 80 g unt 4 ouă 100 g
caşcaval 200 g smântână busuioc ulei sare piper Mod de preparare:
Frămânţi făina cu untul, adaugi un ou, 50 g caşcaval ras şi un praf de
sare. Obţii un aluat omogen pe care-l dai…
Read more »
Read more »
Cocktail englezesc
12 January 2011
Ingrediente: 50 ml ceai de portocale 50 ml vin rosu dulce 100 ml
sampanie zeama de la o jumatate de lamaie verde 2 felii de lamaie pentru
ornat 3 lingurite miere Mod de preparare: Se amestecă ceaiul de
portocale cu vinul, şampania, zeama de lămâie şi mierea. Se lasă câteva
minute să se…
Read more »
Read more »
Cosulete cu branza feta si icre de crap
12 January 2011
Ingrediente: Pentru aluat: 125 ml apă 50 ml ulei 100 g făină 3 ouă un
praf sare Pentru umplutură: brânză feta măsline busuioc ulei de măsline
icre de crap griş 100 ml apă 100 ml lapte apă minerală zeamă de lămâie
sare ceapă verde ceapă uscată gogoşar ardei Mod de preparare: Se pune…
Read more »
Read more »
Ghiveci de toamna cu doua tipuri de carne
12 January 2011
Ingrediente:
300 g came macră de vită 300 g piept de pui 4 cartofi 2 morcovi 1
rădăcină pătrunjel 1 ţelină 150 g mazăre 150 g fasole verde 1 ardei 1
gogoşar 4 ouă 200 g caşcaval ras 100 g unt sau margarină 200 ml lapte 1
lingură făină sare smântână pesmet Mod de…
Read more »
Read more »
Prajitura cu malai, branza si fulgi de cocos
12 January 2011
Ingrediente: două căni de zahăr 4 căni de lapte o cană de brânză două
căni de mălai două linguri de făină două linguri de margarină 4 ouă o
lingură de praf de copt o linguriţă de seminţe de mărar fulgi de cocos
Mod de preparare: Se pun toate ingredientele într-un castron şi se…
Read more »
Read more »
Bolinhos de Bacalhau
11 January 2011
Ingrediente: 450 g cod uscat şi desărat o linguriţă de unt două
linguriţe de arpagic proaspăt tocat două linguriţe de pătrunjel
proaspăt tocat 150 g ceapă tocată mărunt 240 ml lapte 450 g cartofi
fierţi şi pisaţi 3 linguriţe de făină o jumătate de linguriţă de paprica
3 ouă bătute spumă ulei Mod…
Read more »
Read more »
Platou asortat
11 January 2011
Ingrediente: 36 felii salam de Sibiu 4 galbenusuri 2 linguri mustar
zeama de lamaie sare piper o lingurita smantana 2-3 linguri pate de
ficat patrunjel verde 2 cartofi 6 felii de lamaie verde 6 bucati de
somon afumat 6 felii paine prajita susan carne tocata sare piper 2-3
castraveciori acri marar Mod de…
Read more »
Read more »
Budinca de broccoli
11 January 2011
Ingrediente: 600 g broccoli 3 roşii 100 ml smântână 100 ml iaurt
nucsoara 4 ouă unt pentru formă sare piper Mod de preparare: Pui
broccoli la fiert în apă clocotită. Tot în apă clocotită pui roşiile,
le laşi un minut, le scoţi, le înlături pieliţa după care le tai cuburi.
Scoţi broccoli fiert…
Read more »
Read more »
Orez cu legume, carnati si pasta de curry
11 January 2011
Ingrediente: 200 g orez 1 ardei rosu 1 ardei galben 2 cepe 1 morcov
mare 2 linguri pasta de curry 400 g ciuperci (conserva) sare patrunjel
supa 300 g carnati zeama de la 1 lamaie 1 cub de condimente Mod de
preparare: Orezul se spala si se fierbe in supa facuta dintr-un cub…
Read more »
Read more »
Tort cu crema de gutui si iaurt
11 January 2011
Ingrediente
: 150 g pişcoturi tari 10 foi gelatină 125 g unt 700 g gutui (curăţate
de coajă şi sâmburi) 400 g brânză de vaci 500 g iaurt 125 g zahăr 4
linguri suc de lămâie 300 ml frişcă 2 albuşuri 30 g nucă pisată boabe de
struguri Mod de preparare: Fărâmiţezi pişcoturile şi…
Read more »
Read more »
Budincă de spaghete cu vinete
11 January 2011
Ingrediente: 300 g spaghete 2 vinete 1/2 kg rosii 2 catei usturoi 150 g
cascaval busuioc ulei sare piper Mod de preparare: Cureti vinete, le
tai feli pe lungime de 1 cm grosime, le presari cu sare si le lasi sa se
scurga intr-o strecuratoare. Oparesti rosiile, le cureti pielitele si
le tai…
Read more »
Read more »
Tort cu blat de cacao şi cremă de prune
11 January 2011
Ingrediente
blat: 6 ouă 6 linguri ulei 1 cană făină 3 linguri amidon 3 linguri
cacao 1 şi 1/2 pliculeţe praf de copt 1 esenţă migdale esenţă de vanilie
1 şi 1/2 cană zahăr lingură zeamă de lămâie sare Ingrediente cremă :
750 g prune 2 plicuri gelatină 100 g zahăr linguri amidon 300 ml…
Read more »
Read more »
Prăjitura celor mici
11 January 2011
Ingrediente foi: 5 linguri ulei 5 linguri zahar 5 linguri lapte 3 oua 1
lingura amoniac 600 g faina Ingrediente crema: 250 g fulgi de porumb
1/2 l lapte dulce 200 g zahar 3 mere 200 g zahar 1 plic zahar vanilat 1
lingurita coaja rasa de lamaie Mod de preparare: Adaugi…
Read more »
Read more »
Melci cu alune
11 January 2011
Ingrediente:
1 ou 100 g unt 140 g zahăr 125 g brânză de vaci 1 plic zahăr vanilat
200 g făină sare 1 plic praf de copt 100 g alune măcinate 40 g miere 1
linguriţă esenţă de rom Mod de preparare: Freci untul şi zahărul,
adaugi brânza, vanilia şi gălbenuşul. Pui şi făina,…
Read more »
Read more »
Pere coapte cu sos de piersici
11 January 2011
Ingrediente
: 6 pere 2 piersici 1 şi 1/2 ceşti apă 1 şi 1/2 ceşti suc de pere din
compot sau nectar 2 linguriţe zeamă de lămâie 1 linguriţă coajă rasă de
lămâie 2 linguri miere 1 plic zahăr vanilat 1/2 linguriţă scorţişoară
Mod de preparare: Amesteci apa cu sucul de pere, scoţişoara şi…
Read more »
Read more »
Struguri gratinaţi
11 January 2011
Ingrediente:
400 g struguri negri şi albi 150 g smântână 125 ml lapte 2 ouă 80 g
zahăr 1 lingură făină Mod de preparare: Speli strugurii, cureţi
boabele de sâmburi şi le laşi să se scurgă într-o strecurătoare. Freci
ouăle cu zahărul, adaugi făina şi vanilia şi torni, puţin câte puţin,
laptele încălzit cu…
Read more »
Read more »
Rulouri cu mac si pere
11 January 2011
Ingrediente
aluat: 375 g făină 100 g unt 1 ou 1 gălbenuş 100 ml lapte 4 linguri
zahăr 1/2 cubuleţ drojdie sare Ingrediente umplutură : 150 g mac 120 ml
lapte 3 linguri zahăr 1 linguriţă coajă rasă de lămâie 50 g nuci 1 albuş
4 pere 2 linguri zeamă de lămâie 100 g gem…
Read more »
Read more »
Tort cu crema de ciocolata albă si fructe de toamnă
11 January 2011
Ingrediente:
700 g ciocolată albă de menaj 400 g frişcă + 200 g frişcă pentru ornat
250 g brânză mascarpone 1 strugure 3 piersici 6 prune 200 g ciocolată cu
cacao de menaj 50 g unt 1 plic gelatină de închegat Mod de preparare:
Tai ciocolata bucăţele şi o topeşti pe baie de aburi.…
Budincă de toamnă cu şuncă afumată
11 January 2011
Ingrediente:
3 gogoşari 1 conopidă mică 3 cepe 200 g şuncă afumată de pui 2 oua 100 g
smântână 100 g caşcaval 1 legătură mărar sare piper Mod de preparare:
Speli conopida şi o fierbi în apă clocotită cu sare 10 minute, după care
o laşi să se scurgă într-o strecurătoare. Cureţi apoi gogoşarii şi…
Read more »
Read more »
Tarte cu struguri
11 January 2011
Ingrediente
aluat : 250 g făină 125 g unt 100 ml apă sare Ingrediente umplutură: 1
strugure alb 1 strugure negru 1 plic praf de budincă de vanilie 200 ml
lapte 5 linguri zahăr 1 plic zahăr vanilat Mod de preparare: Amesteci
făina cu untul moale, apa călduţă şi un praf de sare şi…
Read more »
Read more »
Legume cu brânză la cuptor
11 January 2011
O
reteta de legume cu branza la cuptor din: dovlecei, rosii, ardei rosu,
mozzarela, cascaval, cimbru, pesmet, albus, sare, piper si ulei.
Ingrediente: 2 dovlecei 2 roşii 1 ardei roşu 100 g mozarella 2 linguri
caşcaval ras 1 lingură cimbru uscat 2 linguri pesmet 1 albuş 2 căţei de
usturoi sare piper ulei Mod…
Read more »
Read more »
Sufleu de legume cu cabanos
11 January 2011
O reteta delicioasa de sufleu de legume cu cabanos din: dovlecei,
cabanosi, rosii, oua, cascacal, paine, unt, lapte, cimbru, sare si
piper. Ingrediente: 2 dovlecei 4 cabanoşi 750 g roşii 4 ouă 250 g
caşcaval 200 g pâine de o zi 3 linguri unt 400 ml lapte 2 linguri cimbru
sare piper Mod…
Read more »
Read more »
Conopidă cu ciuperci la cuptor
11 January 2011
Ingrediente:
1 conopidă mare 200 g ciuperci 2 linguri făină 2 linguri unt 2 căni
lapte 1 gălbenuş 1 lingură brânză Mod de preparare: Fierbi conopida în
apă cu sare şi când e gata o desfaci bucheţele. Cureţi apoi ciupercile,
le tai felii subţiri şi le înăbuşi în unt. Faci apoi un sos alb…
Read more »
Read more »
Vrajitoriile lui Jamie Oliver 48 (video)
11 January 2011
Găluşte cu prune şi aluat de brânză de vaci
11 January 2011
Ingrediente:
100 g brânză de vaci 80 g unt 2 gălbenuşuri + 1 ou 100 g făină 1
linguriţă zahăr puţin lapte rece 500 g prune 100 g pesmet 3 linguri
zahăr pudră 1 plic zahăr vanilat sare Mod de preparare: Freci 50 g
unt, adaugi gălbenuşurile şi oul, brânza de vaci, zahărul şi…
Read more »
Read more »
Spuma de ciocolata cu capsuni si piscoturi cu alune
11 January 2011
Ingrediente: 300 ml lapte 500 ml smântână dulce pentru frişcă zahăr
vanilat sau baton de vanilie 150 g zahăr pudră 2-3 linguri cacao 6
pişcoturi cu alune căpşuni Mod de preparare: Se pune laptele să fiarbă
cu batonul de vanile şi se lasă să dea în câteva clocote. După ce s-a
răcit, se…
Read more »
Read more »
Vinete cu cârnati la cuptor
11 January 2011
Ingrediente:
2 vinete 3 roşii 3 ouă 2 cârnăciori afumat 1 cană suc de roşii 200 g
caşcaval 1 lingură unt sare piper Mod de preparare: Speli vinetele, le
tai felii şi le prăjeşti pe ambele părţi. Fierbi şi ouăle şi când sunt
gata, le cureţi şi le tai rondele, apoi tai la fel…
Read more »
Read more »
Tocanita de pui cu legume si lamaie
11 January 2011
Ingrediente:
1 pui (circa 1 kg) 2 cepe 2 ardei graşi 5 căţei de usturoi 2 roşii 2
felioare de lămâie 1 foaie dafin sare piper Mod de preparare:
Porţionezi puiul, îl prăjeşti în ulei încins, adaugi cepele tocate,
ardeii copţi pe sobă, curăţaţi şi tăiaţi feliuţe şi căţei de usturoi
pisaţi. După ce…
Read more »
Read more »
Cocktail Rooms Frappe
11 January 2011
Ingrediente: îngheţată de vanilie cafea solubilă suc de portocale zahăr
brun gheaţă pisată Mod de preparare: Se adaugă îngheţata, cafeaua
solubilă, sucul de portocale şi zahărul în blender. Se ornează buza
paharului cu ciocolată rasă sau praf de ciocolată şi interiorul
paharului cu topping de fructe. Se toarnă conţinutul, se adaugă frişcă
şi…
Read more »
Read more »
Rulouri de curcan cu vinete
11 January 2011
Ingrediente
: 1 piept de curcan 2 vinete 600 g roşii 6 linguri ulei 1 lingură unt
1/2 legătură pătrunjel Mod de preparare: Speli vinetele, le cureţi, le
tai felii subţiri pe lungime, le presari cu sare şi le laşi să se
scurgă. în acest timp dezosezi pieptul de curcan, îl tai felii pe…
Read more »
Read more »
Piept de curcan umplut, invelit in fulgi de migdale
11 January 2011
Ingrediente: un piept mare de curcan 500 g ciuperci o legatura de marar
o legatura pattrunjel rozmarin 2-3 cepe sare piper 1-2 linguri pesmet o
capatana de usturoi 3-4 felii de bacon 50 g unt un pahar de vin o
lingurita de miere 100 g fulgi de migdale Mod de preparare: Se spala…
Read more »
Read more »
Risotto pescatore
11 January 2011
Ingrediente: 70 gr riso carnaroli 100 gr cozze 100 gr vongole 40 gr
calamari 40 gr caracatita 40 gr creveti 6 ml ulei de masline 10 gr ceapa
alba 2 gr patrunjel 60 gr rosii filetate sare piper Mod de preparare:
Se pun într-o tigaie ulei, ceapă şi pătrunjel se prăjesc puţin. Pe…
Read more »
Read more »
Muschi de vitel cu salam si legume la cuptor
11 January 2011
Ingrediente
: 1 kg muşchi de viţel 150 g salam uscat 2 ardei roşii 2 ardei galbeni
2 căţei de usturoi 8 cepe mici rozmarin busuioc 100 ml vin alb ulei
sare piper Mod de preparare: Tai carnea bucăţi şi o prăjeşti în ulei
pânăse colorează frumos, apoi o scoţi pe o farfurie. înfigi…
Read more »
Read more »
Ardei copţi umpluţi cu carne
11 January 2011
Ingrediente:
3 ardei divers coloraţi 1/2 piept de pui 1 morcov mic 1 rădăcină de
pătrunjel mică 1 roşie 1/2 linguriţă zeamă de lămâie 1/2 linguriţă ulei 1
fir de pătrunjel verde sare ulei Mod de preparare: Coci ardeii pe o
tablă pe aragaz şi când unt gata, îi presari cu sare şi îi…
Read more »
Read more »
Ciorbă din Tara Moţilor
11 January 2011
Ingrediente:
1 varză mică 500 g carne de porc afumată 1 ceapă 3-4 căţei de usturoi 2
linguri făină 1 legătură mărar 0,5 I lapte acru sare ulei Mod de
preparare: Tai carnea bucăţi şi o pui la fiert cu apă rece. Speli varza,
cureţi ceapa, le tai mărunt şi le căleşti împreună. în alt…
Read more »
Read more »
Tort cu blat de nucă şi cremă de gutui
11 January 2011
Ingrediente
blat: 200 g făină 150 g unt 150 g zahăr 3 ouă 100 g nuci 75 ml lapte 2
pliculeţe praf de copt Ingrediente crema : 750 g gutui 200 ml apă 1
plic praf de budincă de vanilie 2 plicuri zahăr vanilat 80 g zahăr 1
plic gelatină (pentru închegat) 1 plic gelatină…
Read more »
Read more »
File de şalău cu sos de portocale
11 January 2011
Ingrediente: 6 bucati file de salau 3-4 portocale 50 g unt 1 lingura de
zahar sare piper 1-2 linguri pesmet 2-3 linguri vin alb demidulce piper
boabe rosu pastai de fasole marar pentru ornat Mod de preparare: Se
stropesc feliile de peşte cu zeama de la o portocală şi se lasă timp de…
Read more »
Read more »
Conopidă cu carne la cuptor
11 January 2011
Ingrediente:
1 conopidă mare 500 g carne de vită 200 g brânză telemea 4 cepe 1 ou 3
linguri pastă de tomate 1 legătură mărar şi una de pătrunjel 2-3 frunze
de ţelină 250 g smântână sare piper Mod de preparare: Speli conopida
şi o pui la fiert în apă clocotită cu sare. Cureţi…
Read more »
Read more »
Chiftelute la gratar
11 January 2011
Ingrediente:
100 g carne de vită 1/4 ouă 1 felie pâine de o zi 1 căţel de usturoi 1
cartof 1 lingură apă caldă 2-3 fire pătrunjel verde Mod de preparare:
Cureţi cartoful, îl fierbi şi când e gata, îl treci prin maşina de tocat
împreună cu carnea de vită şi felia de pâine…
Read more »
Read more »
Vinete cu caşcaval la cuptor
11 January 2011
Ingrediente:
2 vinete 3 roşii 100 g caşcaval 3 căţei de usturoi 1 legătură
pătrunjel busuioc 2 linguriţe oţet ulei sare piper Mod de preparare:
Tai vinetele felii, le presari cu sare şi le prăjeşti în 3 linguri ulei,
la foc iute. în acest timp amesteci oţetul cu jumătate de pahar de apă,
îl…
Read more »
Read more »
Cialada cu fructe şi cremă Chantily
11 January 2011
Ingrediente: 50 gr unt 90 gr faina 90 gr zahar 2 galbenusuri de ou 50 g
frisca 40 gr fructe de sezon Mod de preparare: Se amestecă untul,
făina şi zahărul, se obţine un amestec şi se pune la cuptor timp de 10
minute. Zahărul, făina, laptele împreună cu gălbenuşurile se amestecă
până…
Read more »
Read more »
Tartă cu ton şi spanac
11 January 2011
Ingrediente
aluat: 200 g făină 100 g unt 1 gălbenuş 1 linguriţă apă rece sare
Ingrediente umplutură: 2 conserve ton întreg 300 g spanac de la
congelator 20 g unt 2 ouă 200 ml smântână 100 g caşcaval 3-4 fire
pătrunjel sau busuioc sare Mod de preparare: Faci o adâncitură în
mijlocul făinii şi…
Read more »
Read more »
Ciolan de porc in aspic cu muraturi
11 January 2011
Ingrediente: un ciolan de porc afumat 45 g gelatină 50 ml oţet de mere
un vârf de linguriţă de sare piper praf şi boabe două foi de dafin 4-5
morcovi acri s 8 castraveciori acri 2 ardei verzi pătrunjel pentru decor
Mod de preparare: Se spala ciolanul de porc si se pune la…
Read more »
Read more »
Pui cu orez si conopida
11 January 2011
Ingrediente:
1 piept de pui dezosat 1 ceapă potrivit de mare 1 conopidă mai mică (se
poate folosi şi de la congelator) 250 g orez cu bobul lung rozmarin
sare piper ulei Mod de preparare: Tai carnea bucăţele şi o prăjeşti
într-o cratiţă în puţin ulei. Adaugi rozmarin, sare şi piper după gust.
După…
Read more »
Read more »
Cocktail Fruit Frappe
11 January 2011
Ingrediente: gheaţă pisată cafea îngheţată de vanilie sirop de fructe
frişcă zahăr brun Mod de preparare: Se amestecă în blender cafeaîua,
îngheţata, frişca, siropul de fructe şi zahărul. Se ornează ipaharul cu
topping de fructe, se toarnă conţinutul, se adauigă frişcă. Se decorează
cu o felie de lime şi una de portocală.
Read more »
Read more »
Musaca de dovlecei cu vinete
11 January 2011
Ingrediente:
2 dovlecei 4 vinete 5 ouă 3-4 cepe potrivite 2 linguri făină 2-3 căţei
de usturoi 1 legătură pătrunjel busuioc ulei sare piper Mod de
preparare: Cureţi dovlecelul, îl tai rondele, le presari cu sare şi le
laşi să se scurgă într-o strecurătoare. După o jumătate de oră, le
prăjeşti în ulei încins.…
Read more »
Read more »
Roşii umplute cu brânză la cuptor
10 January 2011
Ingrediente:
4 roşii 100 g brânză frământată sau telemea 2 ouă Ingrediente sos: 200 g
margarină 400 ml lapte 1 legătură mărar 20 g făină 100 ml suc de lămâie
sare Mod de preparare: Pregăteşti mai întâi sosul pentru care dizolvi
făina în puţină apă rece. Fierbi laptele şi când clocoteşte adaugi
făina dizolvată…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu prune si cremă de vanilie
10 January 2011
Ingrediente
: 2 ouă 80 g unt sau margarină 150 g iaurt sau 150 ml lapte dulce 1
plic praf de de copt 2 căni făină 1 şi 1/2 căni zahăr 1 lingură zeamă de
lămâie 1 plic zahăr vanilat 800 g prune Ingrediente cremă : 1 pachet
margarină 200 g zahăr pudră 1 plic…
Read more »
Read more »
Obleti prajiti cu salata verde
10 January 2011
Ingrediente:
1 kg obleţi (peştişori) 2 salate 1 legătură ceapă verde 1 legătură
mărar 1/2 lămâie sare făină ulei Mod de preparare: Speli şi cureţi
peştişorii foarte bine şi le dai sare după care îi pui la frigider
pentru 2 ore. După acest timp, îi pui pe un şervet de hârtie ca să-şi
lase…
Read more »
Read more »
Apfeltorte (Tort de mere)
10 January 2011
Ingrediente:
2 ceşti făină 1 linguriţă zahăr 1/2 linguriţă sare 1/2 ceaşcă unt 2
linguriţe praf de copt 2/3 ceaşcă de lapte 4-5 mere Ingrediente
glazură: 1 ceaşcă zahăr 1/2 linguriţă scorţişoară 2 ouă 1 ceaşcă lapte
Mod de preparare: Amesteci făina cu zahărul, sarea, praful de copt,
apoi adaugi untul şi laptele, frămânţi…
Read more »
Read more »
Tartă cu sardine
10 January 2011
Ingrediente
aluat: 300 g făină 25 g drojdie 45 ml ulei 150 ml apă sare Ingrediente
umplutură: 2 cutii sardine în ulei 3 roşii 2 linguri ulei 1 lingură vin
alb 2 linguri pesmet sare piper cimbru Mod de preparare: Dizolvi
drojdia într-o ceaşcă de apă caldă cu o lingură făină şi laşi maiaua…
Tartine cu pastă de măsline
10 January 2011
Ingrediente:
500 g măsline 2-3 linguri ulei 1 pâine de o zi 10 nuci Mod de
preparare: Tai pâinea felii, le tai în jumătate şi le prăjeşti. Cureţi
apoi măslinele de sâmburi, le treci prin maşina de tocat (foarte bine
scurse) şi amesteci pasta obţinută cu uleiul. Ungi feliile de pâine cu
pasta de…
Read more »
Read more »
Pui aromat la cuptor
10 January 2011
Ingrediente:
1 kg pulpe de pui 5 căţei usturoi 4 linguri caşcaval ras 4 linguri ulei
3 roşii 1 lingură cimbru uscat sare piper Mod de preparare: Speli
bucăţile de carne, dezosezi doar partea superioară a fiecărei bucăţi şi
le aşezi pe toate într-o cratiţă cu ulei. Cureţi usturoiul, îl tai fin
şi-l adaugi…
Read more »
Read more »
Supă de dovlecel cu mărar
10 January 2011
Ingrediente: 1 kg dovlecei 1 ardei gras 1 cană lapte 2 linguri făină 1
legătură mărar 1 linguriţă boia dulce ulei sare Mod de preparare:
Cureţi dovleceii, îi dai pe răzătoarea mare şi-i pui la fiert cu apă cât
să-i acopere. Adaugi şi ardeiul tocat şi laşi pe foc mic. Fierbi făina
cu…
Read more »
Read more »
Dovlecei cu mazăre şi verdeaţă
10 January 2011
Ingrediente:
1/2 kg dovlecei 200 g mazăre verde 2-3 roşii 1 ceapă 1 legătură
verdeaţă ulei sare Mod de preparare: Speli bine dovleceii, îi cureţi
şi-i tai cuburi. Speli apoi ceapa, o tai mărunt, apoi speli mazărea şi
tai roşiile felii. Căleşti ceapa în puţin ulei, adaugi dovleceii şi
roşiile şi le laşi să…
Read more »
Read more »
Salată de legume cu mujdei
10 January 2011
Ingrediente: 4 cartofi mari 3 roşii 3 castraveţi căpăţână de usturoi
ulei oţet sare Mod de preparare: Fierbi cartofii cu tot cu coajă şi
când sunt gata îi decojeşti şi-i tai cuburi. Speli roşiile şi
castraveţii, le tai felii şi le adaugi peste cartofi. Cureţi apoi
usturoiul, îl pisezi cu puţină sare, apoi…
Read more »
Read more »
Supă – cremă de legume cu frigănele
10 January 2011
Ingrediente:
4-5 bucheţele de conopidă 1 ceapă 1 morcov 1 mână de fasole verde
congelată 6 gogoşari 1 rădăcină pătrunjel 100 g unt 150 g smântână 1
legătură pătrunjel sare piper Ingrediente frigănele: 4 felii de pâine de
o zi 2 ouă sare ulei Mod de preparare: Cureţi ceapa, morcovul, 2
gogoşari şi rădăcina…
Read more »
Read more »
Tocana de legume cu ciocanele de pui
10 January 2011
Ingrediente:
8 ciocanele de pui(sau 4 pulpe intregi) 1 vanata 1 morcov 2 cepe 4
cartofi 1 capatana usturoi sare piper delikat/vegeta/cuburi maggi sau
knor 3 linguri bulion/suc de rosii Mod de preparare: Se da carnea in
fiert si se arunca apa. Se curate legumele, vanata si cartofii se taie
cubulete, morcovul felii, iar ceapa…
Read more »
Read more »
Ciorba de fasole acrita cu corcoduse verzi
10 January 2011
Ingrediente:
200 g fasole boab e 2 morcovi 1 păstârnac 1 legătură mărar 1 căniţă
corcoduşe 3 linguri ulei sare Mod de preparare: Opăreşti fasolea, o
scurgi de prima apă şi o pui la fiert cu apă rece. Cureţi şi toci
morcovii şi păstârnacul, apoi îi adaugi în oală când fasolea e pe
jumătate…
Read more »
Read more »
Desert cu prune şi fulgi de orez
10 January 2011
Ingrediente:
10-12 biscuiţi 172 kg prune 2 lămâi 2 linguri miere 1 lingură alune
tocate 4 linguri fulgi de orez 2 linguri esenţă de rom Mod de
preparare: Stropeşti fulgii de orez cu zeama de lămâie şi cu esenţa de
rom şi-i laşi să se înmoaie. în acest timp, speli prunele, le cureţi
de…
Read more »
Read more »
Dovlecei cu roşii la cuptor
10 January 2011
Ingrtediente:
4 dovlecei 500 g roşii 1 ceapă 100 g măsline negre 2 foi de dafin 1
căţel de usturoi 4 linguri caşcaval ras 2-3 frunze de ţelină cimbru
busuioc ulei sare piper Mod de preparare: Opăreşti roşiile, le
decojeşti şi le pasezi. Cureţi ceapa, o tai mărunt, o căleşti în 2
linguri de…
Read more »
Read more »
Aperitiv cu foi şi 4 umpluturi
10 January 2011
Ingrediente
foaie: 3 ouă 8 linguri ulei 13 linguri lapte 1 linguriţă amoniac stins
cu zeamă de lămâie 550 – 600 g făină sare Ingrediente umplutura: 100 g
şuncă presată 100 g brânză de vaci 1 legătură mărar 200 g ciuperci 1
ceapă 3 castraveţi acri 2 ouă 100 g caşcaval 400 g smântână 1…
Read more »
Read more »
Cocktail Ramos Fizz
10 January 2011
Pahar: old-fashioned Decor: felie de lime Ingrediente: 75 ml gin 10
ml lapte 10 ml double cream (frişca lichidă) 15 ml fresh limejuice 15 ml
fresh lemon juice 15 ml sugar syrup 1/2 albuş de ou Top-up soda (apă
gazoasă) Mod de preparare: Amestecaţi puternic toate ingredientele,
excluzând apa gazoasă, în Boston…
Read more »
Read more »
Piept de pui in aspic dulce-acrişor cu portocale si kiwi
10 January 2011
Ingrediente: 800 g piept de pui 4 portocale o lămâie 2-3 kiwi sare un
praf de piper 50 g gelatină maioneză kiwi pentru decor Mod de
preparare: Se desfac toate pielitele de pe pieptul de pui, se spala,
apoi se pune sa fiarba intr-o oala cu apa, sare si putin piper alb. Se…
Read more »
Read more »
Galuste de capsuni in sos de cacao
10 January 2011
Ingrediente:
600 g cartofi fierţi în coajă 10 linguri făină 1 ou sare 600 g căpşuni 7
linguri unt 5 linguri pesmet vanilie zahăr pudră Ingrediente sos: 400
ml lapte 3 gălbenuşuri 3 linguri făină scorţişoară 1 linguriţă zahăr 1
linguriţă cacao Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi pasezi cât sunt
calzi, adaugi făina, un…
Read more »
Read more »
File de şalau in aspic cu legume
10 January 2011
Ingrediente: un kilogram de şalău file o ceapă albă o ceapă verde mărar
pătrunjel sare piper alb praf şi boabe 3-4 linguri de vin alb demisec 2
lămâi zeama de la o lămâie 50 g gelatină Mod de preparare: Se spala
fileul de peste si se pune sa fiarbă în apă cu puţină…
Read more »
Read more »
Tort cu cremă de iaurt şi vişine
10 January 2011
Ingrediente
blat: 130 g făină 60 g unt 2 linguri zahăr 1 plic zahăr vanilat 1
gălbenuş 2 linguri apă rece 100 g pişcoturi Ingrediente cremă: 750 g
iaurt 2 linguri zahăr 1 lămâie 300 ml frişcă 200 g gem de vişine 300 g
vişine proaspete sau din compot 2 plicuri gelatină (de închegat) …
Read more »
Read more »
Spuma de vanilie cu piure de portocale
10 January 2011
Ingrediente: 4-5 portocale zemoase un plic budincă de vanilie 500 ml
frişcă 4 linguri zahăr tos un pliculeţ zahăr vanilat 2 gălbenuşuri un
baton de vanilie 300 ml lapte Mod de preparare: Intr-o crăticioară de
un litru se pun, praful de budincă, gălbenuşurile, 4 linguri zahăr tos,
batonul de vanile şi laptele cald.…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu biscuiţi şi nucă
10 January 2011
Ingrediente:
1/2 l lapte 250 g rahat 300 g biscuiţi obişnuiţi 4 linguri cacao 100 g
miez de nucă 1 esenţă de rom 2 linguri dulceaţă de cireşe amare Mod de
preparare: Pui la fiert laptele şi când clocoteşte adaugi rahatul tăiat
bucăţele şi îl laşi pe foc mic 1 oră. Strecori apoi laptele…
Read more »
Read more »
Recado de adobo
10 January 2011
preparat specific mexican Ingrediente: o lingură de piper 12 frunze de
oregano sau o lingură de oregano uscat tocat o căpăţână mică de usturoi
fript pe grătar 6 cuişoare o linguriţă plină de chimion măcinat o
linguriţă de seminţe de coriandru puţin şofran o lingură de scorţişoară
măcinată o linguriţă de sare sucul de…
Read more »
Read more »
Snitel de cas
10 January 2011
Ingrediente:
1/2 kg caş de oaie 1 ou 6 linguri făină 1 ceaşcă apă 3 linguri pesmet
ulei sare Mod de preparare: Pregăteşti mai întâi o compoziţie de
clătite din ou, 3 linguri făină, apă şi un praf de sare. Tai caşul felii
de 1 cm grosime, le treci mai întâi prin făină, apoi…
Read more »
Read more »
Mâncare de mazăre cu cârnaţi
10 January 2011
Ingrediente:
1 kg mazăre verde 3 linguri de ulei 4 linguri făină 600 ml lapte 1-2
cârnaţi afumaţi de casă sare piper Mod de preparare: Speli mazărea, o
fierbi în apă clocotită cu sare şi când e gata, o strecori. O prăjeşti
apoi în ulei, adaugi în ploaie făina, torni laptele şi amesteci. După…
Read more »
Read more »
Tort cu 3 creme de brânză si fructe
10 January 2011
Ingrediente
blat: 3 ouă 3 linguri făină 3 linguri zahăr praf de copt Ingrediente
crema: 600 g brânză de vaci 2 plicuri gelatină (de închegat) 4 linguri
dulceaţă de afine 200 g zahăr 300 ml iaurt 8 linguri dulceaţă de caise 2
plicuri zahăr vanilat 1 lămâie 300 g căpşuni 500 g frişcă 1 compot…
Read more »
Read more »
Dovleac pane
10 January 2011
Ingrediente
: 1 dovleac potrivit 2 ouă 2 linguri făină 2-3 căţei de usturoi 100 ml
ulei Mod de preparare: Cureţi dovleacul de sâmburi şi coajă, îl tai
felii de 1 cm grosime pe care le fierbi în apă cu puţină sare timp de
30-35 de minute. Fiert, îl laşi să se răcească într-o…
Read more »
Read more »
Cocktail Mint Latte
10 January 2011
Ingrediente: Sirop de mentă Lapte Spumă de lapte Cafea Mod de
preparare Se pune laptele rece într-un pahar, se adaugă siropul de mentă
şi apoi spuma de lapte. La sfârşit se toarnă cafeaua, care se va
strecura sub spuma de lapte. Se ornează cu o frunză proaspătă de mentă.
Read more »
Read more »
Chifteluţe din pate
10 January 2011
Ingrediente
: 200 g pate 2 felii pâine 1 legătură pătrunjel 1 ou 100 g brânză de
vaci ulei pesmet Mod de preparare: Amesteci pateul cu pâinea înmuiată
în apă caldă şi presată bine, brânza de vaci, oul şi pătrunjelul tocat.
Formezi apoi chiftelele pe care le treci prin pesmet şi le prăjeşti în…
Read more »
Read more »
Cozi de creveţi cu flan de sparanghel
10 January 2011
Ingrediente: 60 gr sparanghel 4 gr ulei de masline 3 bucati creveti
black tiger 16/20 20 gr unt 20 gr salatina novela sare piper Mod de
preparare: Se fierbe sparanghelul, :se face un piure până capătă
consiistenţa dorită, se pune într-o formă iar apoi se lasă în frigider.
Creveţii se trag în tigaie…
Read more »
Read more »
Păstrăv file de porumb cu ciuperci marinate
10 January 2011
Ingrediente: 200 gr file de pastrav 30 gr faina de porumb 10 gr faina
alba 1 ou 100 gr ciuperci champignon 5 gr usturoi 1 gr ardei iute 20 gr
ulei de masline sare piper Mod de preparare: Se filetează păstrăvul
proaspăt. Se pun împreună făina de porumb şi oul şi se obţine…
Read more »
Read more »
Dovlecei cu sos de lamaie
10 January 2011
Ingrediente:
3-4 dovlecei 1 legătură ceapă verde cu căpăţână 2 linguri ulei 1
linguriţă cu vârf făină (15 g) 1 legătură mărar 1/2 lămâie sare Mod de
preparare: Cureţi dovleceii de coajă şi seminţe, apoi îi tai în bucăţi
de 3-4 cm lungime. Tai mărunt ceapa şi o înăbuşi în ulei cu puţină
apă,…
Read more »
Read more »
Ruladă de peşte cu legume
10 January 2011
Ingrediente: 800 g file cod sau macrou 1 morcov 1/2 ţelină 1 felie
caşcaval 100 g kaizer 1 ceapă 1 lingură zeamă de lămâie 1 legătură
pătrunjel sare piper ulei unt Mod de preparare: Speli bucăţile de
peşte, le usuci cu un prosop uscat, le stropeşti cu zeamă de lămâie şi
le presari…
Read more »
Read more »
Cocktail Elixir
10 January 2011
Pahar: highball Decor: frunză de mentă Ingrediente: 45 ml green
Chartreuse 15 ml fresh lime juice 7 frunze proaspete de mentă 20 ml
sugar syrup Top-up soda Mod de preparare: Zdrobiţi uşor menta în
paharul de shake, adăugaţi celelalte ingrediente excluzând apa gazoasă,
shake puternic, după care se strecoară conţinutul în paharul…
Read more »
Read more »
Salata cu telemea si ardei iute
10 January 2011
Ingrediente:
2 căpăţâni de salată verde 3 roşii 1 ardei iute verde 1 castravete 300 g
brânză telemea 1 ceapă 20 măsline negre 4 linguri ulei piper 1 lingură
suc de lămâie felii de lămâie pentru ornat Mod de preparare: Speli
bine salata şi o rupi bucăţi mai mici, pe care le pui într-un…
Read more »
Read more »
Ciorba dereasa cu iaurt sau smantana
10 January 2011
Ingrediente
: 4-5 cartofi 1 morcov 1 păstârnac l lingură ulei 1 ceapă sare piper 4
linguri smântână ( cu mai puţină grăsime) 1 borcănel de iaurt Mod de
preparare: Cureţi şi tai cubuleţe cartofii şi îi pui într-o oală cu 1-2 l
apă. Adaugi morcovul şi păstârnacul rase, uleiul, ceapa tocată şi le…
Sufleu de mentă
10 January 2011
Ingrediente
: 1/2 l lapte + 2 linguri lapte 1 mână frunze de mentă proaspătă 2
linguri amidon 3 ouă 2 linguri zahăr Mod de preparare: Pui la fiert
laptele cu zahărul şi cand clocoteste adaugi menta spalata, stingi focul
si acoperi cratiţa cu un capac. Strecori laptele, adaugi amidonul
desfăcut în cele 2…
Read more »
Read more »
Sufleu de carne cu maghiran
10 January 2011
Ingrediente: 150 g carne de vită maghiran 1 linguriţă unt 1 ou 1
lingură griş 1 morcov mic sare Mod de preparare: Fierbi carnea în apă
şi apoi o treci de 2-3 ori prin maşina de tocat. O amesteci cu 2
linguri din zeama în care a fiert, pui morcovul tăiat fideluţă şi…
Read more »
Read more »
Ciorbă din Tara Oaşului
10 January 2011
Ingrediente:
500 g carne de porc 2 cepe mari 1 gogoşar 2 ardei graşi coloraţi 1
roşie 1 morcov 1 ţelină 1 rădăcină de pătrunjel 200 g fasole verde 200 g
varză dulce 1 dovlecel mic 2 cartofi mari 2 linguri orez 1 legătură
verdeaţă (leuştean, pătrunjel, frunze de ţelină) 2 căni borş sare piper…
Read more »
Read more »
Chec cu cireşe
10 January 2011
Ingrediente:
100 g margarina 100 g zahăr pudră 3 ouă 200 g făină 50 ml lapte 1
linguriţă cacao 1 plic zahăr vanilat 1 plic praf de copt 1 lingură de
smântână 500 g cireşe 2 linguri gem de caise 1 lingură de nucă de cocos
sare Mod de preparare: Freci margarina cu zahărul…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu cremă de dovleac
10 January 2011
Ingrediente
blat : 200 g făină 1 lingură nucă măcinată 3 ouă 30 g unt 2 linguri
smântână 1 lingură zahăr pudră 1/2 plic praf de copt Ingrediente cremă:
500 g dovleac 1/2 lămâie 3 linguri zahăr 1 plic zahăr vanilat 3 picături
esenţă de vanilie 100 ml frişcă 100 g miez de nucă …
Read more »
Read more »
Supă de fructe de mare – Sopa de mariscos estilo La Paz
10 January 2011
O
reteta de supa de fructe de mare din: ulei de masline, unt, usturoi,
rosii, ceapa, oregano, telina, coriandru, piper, sare, peste, crabi,
crevete, homar si fileuri de peste. Ingrediente: 1/2 cană de ulei de
măsline 5 şi 1/2 linguri de unt 8 căţei de usturoi întregi 6 roşii mari,
tăiate două cepe medii, tăiate…
Read more »
Read more »
Rasol de vită cu sos de mărar
10 January 2011
Ingrediente
: 600 g carne de vită 1 morcov 1 rădăcină pătrunjel 1 ceapă 4 linguri
făină 4 linguri ulei 1/2 legătură mărar Mod de preparare: Speli carnea
şi o fierbi în apă 2 ore sau la oala sub presiune 20 de minute. Cureţi
în acest timp morcovul, pătrunjelul şi ceapa, le tai bucăţi…
Read more »
Read more »
Profiterol cu sos de ciocolată şi dulceaţă de zmeură
10 January 2011
O
reteta simpla de profiterol cu oua, lapte, zahar, esenta de vanilie,
ciocolata de menaj, cacao, frisca, faina, oua, margarina, sare, sos de
ciocolata si dulceata de zmeura Ingrediente îngheţată : 4 ouă 600 ml
lapte 100 g zahăr 2 esenţe de vanilie 60 g ciocolată de menaj sau 1
lingură cacao 6 linguri frişcă…
Read more »
Read more »
Supă de dovlecei cu lapte
10 January 2011
Ingrediente
: 1 dovlecel de 250 g 350 ml lapte 10 g griş 172 linguriţă unt 1
linguriţă miere 1-2 fire pătrunjel sare Mod de preparare: Cureţi
dovlecelul, îl tai cubuleţe şi îl înăbuşi în apă până este pe jumătate
gata. Adaugi laptele fierbinte, torni grisul în ploaie şi laşi să fiarbă
pe foc…
Read more »
Read more »
Tiramisu
10 January 2011
Ingrediente:
500 g brânză mascarpone 3 ouă 3 linguriţe zahăr cafea caldă pentru 6
persoane 1 pachet biscuiţi sau i pachet pişcoturi 2 linguriţe cacao
Mod de preparare: Amesteci brânza cu gălbenuşurile, zahărul, albuşurile
bătute spumă într-un castron până obţii o cremă omogenă ( crema
obţinută este suficientă pentru un tiramisu cu 2 straturi…
Read more »
Read more »
Tăietei cu şuncă si legume
10 January 2011
Ingrediente:
200 g tăieţei 100 g şuncă 1 ceapă 1 ardei gras sare piper ulei Mod de
preparare: Fierbi tăieţeii în apă cu puţină sare şi când sunt gata îi
laşi să se scurgă într-o strecurătoare. Cureţi ceapa şi ardeiul, le tai
peştişori şi le căleşti în 2-3 linguri ulei. După ce s-a înmuiat…
Read more »
Read more »
Spaghete cu smântână şi peşte
10 January 2011
Ingrediente
: 200 g spaghete sau macaroane 200 g peşte în ulei 200 g smântână 2
cepe 3 căţei de usturoi ulei sare 2-3 fire pătrunjel Mod de preparare:
Fierbi spaghetele în apă cu sare 10 minute şi când sunt gata le treci
sub un jet de apă rece şi le laşi să se…
Read more »
Read more »
Cocktail Milk & Honey Martini
9 January 2011
Pahar: martini Decor: nucşoară rasă Ingrediente: 60 ml scotch blended
whisky 2 linguriţe de bar miere 15 ml lichior de miere 10 ml double
cream 10 ml lapte Mod de preparare: Se amestecă puternic toate
ingredientele în Boston shaker, se strecoară double străin în paharul
martini răcit în prealabil. Descriere: Deosebita aromă a…
Read more »
Read more »
Avocado umplut
9 January 2011
preparat specific mexican Ingrediente: pentru avocado: 1/4 de cană de
oţet o lingură de suc de lămâie sare piper 1/2 de cană de ulei de
măsline sau ulei vegetal 3 avocado mari, curăţate, fără sâmburi tăiate
în două pentru umplutură: 1/4 de cană de ulei de măsline 5 linguri şi
1/3 de unt o…
Read more »
Read more »
Salsa pico de gailo (salsa mexicana)
9 January 2011
preparat specific mexican – sos mexican Ingrediente: o cană şi 1/2 de
ceapă albă tocată mărunt 4 roşii mai mari (cam de un kg), descojite,
fără seminţe şi tocate mărunt 2-4 chiles serranos tocaţi 1/2 cană de
coriandru tocat sare sucul de la o lămâie două linguri de ulei de
măsline. Mod de…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu cremă de rahat
9 January 2011
Ingrediente:
1 pachet foi de prăjitură 1 kg rahat 1 lămâie mare 1 pachet unt 1 cană
apă 2 linguriţe zahăr 1 esenţă de vanilie Mod de preparare: Tai lămâia
felii, o cureţi de sâmburi şi o dai împreună cu rahatul şi untul prin
maşina de tocat, fierbi apoi un sirop din apă, zahăr…
Read more »
Read more »
Prăjitură Vassilopita
9 January 2011
Ingrediente
aluat: 350 g făină 70 g zahăr 50 g unt topit 80 ml lapte cald 10 g
drojdie proaspătă 2 ouă 1 portocală 1 lămâie sare scorţişoară coriandru
Ingrediente glazură: 1 gălbenuş 50 ml smântână 50 g zahăr pudră cu aromă
de vanilie (pentru glazură) 20 g migdale 50 ml zeamă de portocale …
Read more »
Read more »
Placinta slovena
9 January 2011
Ingrediente
aluat: 300 g făină 5 linguri apă caldă 4 linguri vin 1 lingură zahăr 2
linguri unt topit sare Ingrediente umplutura de mac: 400 g seminţe de
mac 200 g zahăr 1 ceaşcă de lapte cald scorţişoară Ingrediente umplutura
de mere : 500 g mere rase, 200 g zahăr, 1 lămâie, scorţişoară.
Ingrediente umplutura…
Read more »
Read more »
Salata cu spanac, cascaval si sana
9 January 2011
Ingrediente:
2 salate verzi 1 mână spanac 1 ceapă verde 1 ardei 1 roşie 1 castravete
2 ridichi 150 g şuncă 100 g caşcaval 100 ml sana sau chefir ulei sare 2
ouă Mod de preparare: Speli salata şi spanacul şi le rupi bucăţele.
Tai felii roşia şi castravetele, tai ardeiul fâşii şi toci…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu fulgi de ciocolată
9 January 2011
Ingrediente:
7 ouă 1 pahar zahăr 1/2 lămâie 1 pahar ulei 250 g făină 200 g ciocolată
de menaj 1 plic praf de copt sare Mod de preparare: Amesteci
gălbenuşurile cu zeama de lămâie, uleiul şi praful de copt. Baţi apoi
albuşurile spumă cu un praf de sare şi zahărul. Dai ciocolata pe
răzătoarea…
Read more »
Read more »
Budinca de cartofi cu carnati si sos de cascaval
9 January 2011
Ingrediente: 1 kg cartofi rosii 50 g unt sau margarina 250 g cascaval 4
oua sare 100 ml smantana 300 g carnati de casa o cutie de iaurt
frunzulite de busuioc Mod de preparare: Se spală cartofii şi se pun la
fiert într-o oală cu apă şi cu puţină sare. Separat, într-un ibric,…
Read more »
Read more »
Creveti mari pe pat de spanac
9 January 2011
Ingrediente: 3 creveti mari 150 g spanac 50 g pasta filo 30 g sos thai
ulei extravirgin de masline sare piper Mod de preparare: Creveţii se
înfăşoară în pasta filo (foaie de aluat), iar după aceea se prăjesc în
ulei. Se căleşte spanacul în puţin ulei, se adaugă sare şi piper Se
aşază…
Read more »
Read more »
Prăjiturele de orez cu gluten la aburi cu banane – Khao tom mad
9 January 2011
preparat specific thailandez Ingrediente: 300 g orez cu gluten, ţinut
în apă timp de o oră şi scurs 500 ml lapte de cocos gros 4 linguri de
zahăr un vârf de cuţit de sare 100 g de fasole roşie uscată, pusă la
înmuiat de seara, apoi fiartă în 3 ceşti de apă până se…
Read more »
Read more »
Tăiţei din orez prăjit amestecat cu vită tocată – Kway-tiaow nuea sab
9 January 2011
O
reteta de taitei din orez prajit cu ceapa, carne de vita, sos de soia,
sos de peste, faina de porumb, usturoi, sos negru de soia, oua de
prepelita, frunze de salata si ardei iute. preparat specific thailandez
Ingrediente: 3 linguri de ulei două cepe eşalote tocate 150 g de carne
de vită două linguri…
Read more »
Read more »
Fasole verde cu pui şi brânză
9 January 2011
O
reteta de fasole verde cu lapte, smantana, cascaval, branza telemea,
unt, oua, faina, piept de pui, piper, ulei si pesmet. Ingrediente: 1,5
kg fasole verde 200 ml lapte 300 g smântână 150 g caşcaval 300 g telemea
100 g unt 7-8 ouă 50 g făină 2 bucăţi piept de pui piper ulei pesmet …
Read more »
Read more »
Pane de varză cu şuncă şi caşcaval
9 January 2011
Ingrediente:
1 varză dulce 150 g şuncă 150 g caşcaval 4 linguri făină 4 linguri
pesmet 3-4 ouă sare Mod de preparare: Opăreşti varza în apă clocotită
cu sare şi după ce s-a răcit şi s-a scurs îi desfaci frunzele. Tai apoi
şunca şi caşcavalul felii subţiri. Aşezi apoi o frunză de varză, o…
Read more »
Read more »
Salată de ridichi cu branza telemea
9 January 2011
Ingrediente:
2 legături ridichi 200 g brânză telemea 1 legătură mărar sare piper
ulei Mod de preparare: Speli şi cureţi ridichile şi le dai pe
răzătoarea cu ochiuri mari. Adaugi brânza rasă şi mărarul tocat. Torni
apoi puţin ulei, potriveşti de sare şi piper şi dai salata la frigder
pentru jumătate de oră. …
Read more »
Read more »
Salată de morcovi şi avocado
9 January 2011
Ingrediente: 50 g stafide 4 morcovi 2 fructe de avocado zeamă de lămâie
150 ml suc de portocale ulei de măsline praf de ghimbir sare şi piper
Mod de preparare: Se pun la înmuiat stafidele în apă caldă. Se curăţă
morcovii şi se dau pe râzătoare. Se taie fructele de avocado în două,…
Read more »
Read more »
Friptură de vită cu garnitură
9 January 2011
Ingrediente: 4 felii carne de vita (preferabil fleica) sare piper boia
de ardei dulce fasole verde cartofi prajiti masline negre ulei pentru
prajit Mod de preparare: Se bate cu ciocanul de şniţele carnea de
vită, se freacă cu puţin unt şi se lasă să stea la frigider 1-2 ore.
Intre timp se pregătesc…
Read more »
Read more »
Prajitura cu branza si caise fara aluat
9 January 2011
Ingrediente:
500 g brânză moale de vaci 300 g caise 4 ouă 125 g zahăr 1 plic zahăr
vanilat 1 plic praf de budincă de vanilie 1 lingură făină 1 lămâie 1
lingură zahăr pudră sare Mod de preparare: Speli caisele, le pui în
apă clocotită pentru câteva minute, apoi le scoţi şi le…
Read more »
Read more »
Pui umplut cu ardei copt
9 January 2011
Ingrediente:
1 kg ardei capia roşu 2 bucăţi piept de pui 100 g şunculiţă afumată 100
g carne tocată 11 supă de legume ulei sare piper oţet rozmarin Mod de
preparare: Speli ardeii, îi usuci şi îi pui la copt pe o tăblie, pe
aragaz. Desfaci camea de pui şi o baţi cu ciocanul…
Read more »
Read more »
Borş cu perişoare de dovlecel
9 January 2011
Ingrediente:
2-3 morcovi 2 ardei 1 roşie 1 ceaşcă orez 1 cană borş Ingrediente
perişoare: 2 dovlecei 2 ouă 2 linguri griş 2 linguri brânză de vaci 1
legătură mărar 1 ceapă 1 legătură leuştean verde sare piper cimbru Mod
de preparare: Cureţi morcovii, ardeii, ceapa şi roşia, dai apoi pe
râzătoare morcovii şi…
Ciupercute umplute cu cascaval
9 January 2011
O
reteta delicioasa de ciuperci umplute cu cascaval din: ciuperci, marar,
patrunjel, sare, piper, cascaval, pesmet, ceapa, ulei si patrunjel.
Ingrediente: 500 g ciuperci o legatura de marar o legatura de patrunjel
sare piper 150 g cascaval ras 2 linguri pesmet o ceapa potrivita ulei
pentru prajit 2-3 fire patrunjel Mod de preparare: Se…
Read more »
Read more »
Fasole verde cu crochete de cartofi
9 January 2011
Ingrediente:
1/2 kg fasole verde 2 cartofi mari 1 ou 3 linguri făină 2 cepe 2
linguri bulion sare piper zahăr ulei pesmet Mod de preparare: Cureţi
fasolea, ceapa şi cartofii. Tai mărunt 1 ceapă şi o pui la fiert în apă
cu sare împreună cu fasolea. în alt vas fierbi cartofii. Când fasolea…
Read more »
Read more »
Lasagna delicioasă
9 January 2011
Ingrediente: 1 morcov 2 tulpini de ţelină 1 ceapă 2 căţei de usturoi
500 g carne tocată 2 linguri ulei 2 linguri pastă de roşii 1 linguriţă
oregano 1 cutie roşii (850 ml) sare piper 2 linguri făină 3 linguri unt
750 ml lapte 150 g brânză rasă nucşoară 200 g foi de lasagna…
Read more »
Read more »
Pulpa de miel cu cartofi
9 January 2011
Ingrediente: 600 g pulpa de miel sare piper rozmarin usturoi cimbru
ulei de masline 8 cartofi ulei pentru prajit vin rosu Mod de preparare
: Se împarte pulpa de miel în patru, se spală şi se şterge cu un prosop
absorbant de bucătărie. Se condimentează cu sare şi piper, se unge cu
puţin…
Read more »
Read more »
Anghinare prăjită
9 January 2011
Se curata 4 bucati anghinare, se taie partea de dedesubt, apoi varful.
Se scobeste fiecare bucata si se taie in patru. Se dau prin faina si ou.
Se prajesc in ulei si se scurg si se sareaza. Se servesc calde. Poftă
bună!
Read more »
Read more »
Cartofi frantuzesti cu carnati si cascaval
9 January 2011
Ingrediente: 1 kg de cartofi 4 oua o cutie de smantana o cutie de iaurt
2 carnati 50 g unt 300 g cascaval Mod de preparare: Se spală cartofii
cu coajă cu tot şi se pun la fiert într-o oală cu apă şi cu sare. Se
acoperă cu un capac şi se încearcă…
Read more »
Read more »
Tarte cu crema şi frişcă
9 January 2011
Ingrediente: 300 g făina 200 g unt 100 g zahăr pudră 1 linguriţă zahăr
vanilat un vărf de cutit sare 500 g cremă de vanilie 200 ml lapte 200 g
frişcă 2 foi de gelatină fructe din compot Mod de preparare:
Amestecaţi făina, untul, zahărul pudră, sarea şi vanilia. Puneţi aluatul
obtinut la…
Read more »
Read more »
Peste cu solzi de cartofi
9 January 2011
Ingrediente: 1 macrou proaspăt sau congelat 3 cartofi 1 rădăcină
pătrunjel 1 ţelină 1 lămâie 125 g unt pentru gătit 50 g unt pentru final
sare piper Mod de preparare: Cureţi macroul, îl tai pe jumătate şi îi
scoţi şira spinării. îl speli, îl presari cu sare şi îl laşi aşa la
rece.…
Read more »
Read more »
Salată de ton cu paste şi maioneză
9 January 2011
Ingrediente:
2 cutii ton în ulei 2-3 castraveţi verzi 2 ardei graşi 2-3 linguri
maioneză 250 g paste sare piper coriandru 2-3 frunze de salată Mod de
preparare: Fierbi pastele în apă cu sare şi când sunt gata le treci sub
un jet de apă rece şi le laşi să se scurgă. Cureţi castraveţii…
Read more »
Read more »
Chiftelute de varza
9 January 2011
Ingrediente:
1 varză nouă 3 morcovi 2 rădăcini păstârnac 1 rădăcină pătrunjel 1
ţelină mică 1 căpăţână de usturoi 2 ouă piper condimente frunze de mărar
şi pătrunjel făină ulei Mod de preparare: Speli şi tai varza mărunt,
apoi o fierbi în apă sărată, o scurgi şi o pasezi. Adaugi rădăcinoasele
date pe răzătoarea…
Read more »
Read more »
Salată de orez cu ardei si ton
9 January 2011
Ingrediente:
200 g orez 1 ardei gras roşu 1 ardei gras galben 2 roşii 10 măsline
verzi 1 conservă ton cu ulei 1 lămâie sare piper busuioc ulei de masline
Mod de preparare: Fierbi orezul spălat în apă clocotită cu sare timp
de 15 minute. Nu trebuie fiert ca la pilaf îl răstorni apoi…
Read more »
Read more »
Salata de vinete cu ulei si sare
8 January 2011
Ingrediente: 3 kg vinete sare ulei cat cuprinde Mod de preparare: Se
coc vinetele, se curata si se lasa la scurs. Dupa ce s-au scurs se
toaca, se adauga sare si ulei pana se fac ca o pasta, dupa care se
servesc. Salata de vinete Pofta buna!
Read more »
Read more »
Taitei cu pui si legume
8 January 2011
O
reteta de taitei din orez cu pui, creveti, oua, boabe de soia, ridichi,
ueli, ceapa, usturoi, chili rosu, otet, boabe de fasole, lamaie, varza
alba si alune macinate Ingrediente: 250 g tăieţei de orez 100 g pui
tăiat în fâşii subţiri 4 creveţi 2 ouă 1 ceaşcă boabe de soia 1 lingură
ridiche albă…
Read more »
Read more »
Bărcute cu chiftelute de carne si cartofi
8 January 2011
Ingrediente:
500 g came tocată 2 felii pâine de o zi 2 ouă 4 cartofi 1 legătură
pătrunjel 250 g brânză de vaci 3 linguri unt 3 roşii 1 legătură ceapă
verde cimbru sare piper Mod de preparare: Pregăteşti mai întâi
chifteluţele de carne.Inmoi pâinea în apă, presezi bine să se scurgă de
apă,…
Read more »
Read more »
Supa crema de legume cu crutoane
8 January 2011
O
reteta de supa crema de legume cu crutoane, telina, morcovi, patrunjel,
pastarnac, ceapa, cartofi, lapte, frunze de telina si sare.
Ingrediente: 200 g telină (rădăcină) 2 morcovi 1 rădăcină pătrunjel 1
rădăcină păstărnac 2 cepe 200 g cartofi 400 ml lapte 2 frunze de telină
sare Mod de preparare: Curăţaţi legumele de coajă,…
Read more »
Read more »
Ciorba de stevie cu smantana
8 January 2011
Ingrediente:
500 g ştevie 2 l apă 11 borş 1 ceapă 1 lingură ulei 1 cană de smântână
1/2 lingură faina 3 linguri orez sau 2 cartofi mari sare Mod de
preparare: Alegi şi speli ştevia, o pui la fiert, daugi orezul şi după
15 minute borşul fiert separat şi recurat. Prăjeşti ceapa tocată…
Read more »
Read more »
Varza acra cu costita afumata
8 January 2011
O
reteta de varza acra cu marar verde, ceapa rosie, boia dulce de ardei,
sare, piper, ulei si costita afumata Ingrediente: 2 verze murate marar
verde tocat marunt ceapa rosie boia dulce de ardei sare piper praf si
boabe putin ulei 6-8 felii de costita afumata Mod de preparare: Se
scoate varza murată din butoi…
Read more »
Read more »
Orez cu conopidă la cuptor
8 January 2011
Ingrediente:
300 g orez 1 conopidă 200 g caşcaval 2 căni de supă de legume 2 linguri
făină 4 linguri unt 2 linguri pesmet sare piper Mod de preparare:
Speli orezul şi-l pui la fiert cu 5 căni de apă, şi separat fierbi
conopida în apă clocotită cu sare. în acest timp pregăteşti sosul…
Read more »
Read more »
Punguţe de foitaj cu ciocolată
8 January 2011
Ingrediente: un pachet de foitaj 300 ml frişcă lichidă 200 g ciocolată
neagră 50 g miez de nucă 50 g migdale 50 g nucă de cocos o lingură de
esenţă de rom două pliculeţe cu zahăr vanilinat pudră de ghimbir Mod
de preparare: Frişca lichidă se pune la fiert la bain-marie împreună cu…
Read more »
Read more »
Cocktail Vodka Sling
8 January 2011
Calitate – alcoolic Bază alcoolică – votcă Pahar – tumbler mijlociu
Categorie – Cherry brandy drinks Decoraţiune – o felioară de lămâie, o
cireaşă roşie şi paie Se serveste la orice oră Ingrediente: 4 ci votcă
un ci suc de lămâie o linguriţă de zahăr pudră sifon câteva picături de
Cherry Brandy Sangue Morlacco…
Read more »
Read more »
Salată de fasole cu brânză
8 January 2011
Ingrediente:
1 kg fasole verde 250 g telemea de vacă 1 lămâie sare piper ulei Mod
de preparare: Cureţi şi speli fasolea, o rupi bucăţi şi o pui la fiert
în apă clocotită cu sare. După ce a fiert, o scurgi şi o laşi să se
răcească. Dai brânza pe răzătoarea cu ochiuri mari…
Read more »
Read more »
Creveţi în foitaj – Goong hom sabai
8 January 2011
Ingrediente: 8 creveţi decorticaţi o lingură de sos de soia o
linguriţă de zahăr piper alb măcinat 8 foi de aluat pentru rulouri un
gălbenuş 500 ml ulei pentru pastă: 6 creveţi piper alb măcinat zahăr sos
de soia Mod de preparare: Se amestecă sosul de soia cu zahărul şi
piperul alb şi…
Read more »
Read more »
Salată cu pui şi brânză Feta
8 January 2011
Ingrediente:
1 piept de pui 100 g brânză Feta 100 g măsline negre 1 salată verde 4
roşii 2 castraveţi 2 ridichi 2-3 linguri de ulei de măsline sare piper
Mod de preparare: Speli carnea, o fierbi în apă cu sare şi când e gata,
o dezosezi şi o tai bucăţele. Speli salata, o…
Read more »
Read more »
Supă de varză cu smântână şi orez
8 January 2011
Ingrediente:
1 varză dulce 1 ceapă 1 morcov 3 linguri orez 4 linguri smântâna 50 g
unt 1 legătură pătrunjel sare piper Mod de preparare: Cureţi ceapa, o
tai mărunt şi o căleşti în unt. Adaugi morcovul ras şi stingi cu o
ceaşcă de apă. Speli varza, o tai fideluţă şi o pui într-o…
Read more »
Read more »
Carne de porc cu sos de ierburi – Nam prik ong
8 January 2011
Preparat specific thailandez Ingrediente: 4 bucăţi de galangal, tăiate
fin 8 ardei iuţi uscaţi, fără seminţe şi înmuiaţi în apă caldă 5 căţei
de usturoi, curăţaţi şi tăiaţi o ceapă eşalotă tăiată fin 1/2 linguriţă
sare o linguriţă de pastă de crevete 15 roşii cherry, tăiate jumătăţi
două linguri de ulei vegetal 300 g…
Read more »
Read more »
Omleta cu legume
8 January 2011
Ingrediente
: 2 ouă 1 lingură făină 1 ceapă 2 ardei graşi (1 roşu, 1 verde) 2
roşii sare piper ulei Mod de preparare: Cureţi ceapa şi ardeii, tai
mărunt ceapa şi o căleşti în ulei. Adaugi ardeii tăiaţi şi după ce s- au
înmuiat, pui şi roşiile decojite şi tocate. După ce s-au…
Read more »
Read more »
Dovlecei umpluti cu branza
8 January 2011
Ingrediente
: 2 dovlecei 150 g telemea 1 felie pâine integrală 5-6 ciuperci 40 g
măsline verzi 30 g nucă sare piper Mod de preparare: Speli dovleceii,
îi fierbi întregi 10 minute după care îi scoţi şi îi laşi să se
răcească. îi tai în jumătate pe lungime, le scoţi miezul şi mai tai…
Read more »
Read more »
Supă de creveţi
8 January 2011
O
reteta de supa de creveti decorticati cu taitei de orez, ghimbir,
ceapa, usturoi, morcov, telina, fasole mange tout, ardei capia,
ciuperci, porumb baby, sos de soia, ulei de masline, sare, piper, marar
si ardei iute. Ingrediente: 500 g creveţi decorticaţi 200 g tăiţei de
orez ghimbir o ceapă doi căţei de usturoi un morcov…
Read more »
Read more »
Corn cu fructe exotice
8 January 2011
Ingrediente: 375 g făină 280 ml lapte dulce 80 g zahăr tos o jumătate
de linguriţă de sare 40 g unt 15 g drojdie 50 g alune două ouă o
linguriţă de pudră de scorţişoară o conservă de ananas dulceaţă de
carambole Mod de preparare: Se amestecă bine cu puţin lapte călduţ,
o…
Read more »
Read more »
Sărăţele cu legume
8 January 2011
Ingrediente: două ouă 400 g făină 220 ml lapte dulce 70 g unt 180 g
brânză telemea o linguriţă de zahăr un fir de praz 50 g măsline verzi o
salată verde 200 g mozzarella sare piper două linguri de ulei de măsline
smântână cimbru Mod de preparare: Gălbenuşurile se pun într-un
castron…
Read more »
Read more »
Pui cu sos de soia, legume si pudra de curry
8 January 2011
Ingrediente: două piepturi de pui doi dovlecei 3 cartofi doi ardei
capia 100 g porumb sos de soia o linguriţă de zahăr tos 4 căţei de
usturoi o lingură de oţet de mere pudră de curry o frunză de dafin ulei
de măsline piper pătrunjel Mod de preparare: Cartofii se curăţă de
coajă,…
Read more »
Read more »
Salată de legume cu sos
8 January 2011
Ingrediente: doi ardei graşi verzi doi ardei capia roşii două cepe albe
400 g ciuperci 200 g fasole mange-tout un sfert de ţelină două linguri
de sos de soia muştar dulce pudră de curry sare piper ulei de măsline
legume de sezon Mod de preparare: lntr-un bol se pun o linguriţă de
muştar,…